Arta si Muzica

Back to top

Arta si Muzica

Bancile care si-au unit fortele pentru a fonda Grupul UniCredit au o traditie indelungata in promovarea culturii si a manifestarilor artistice locale, in tarile in care isi desfasoara activitatea. Aceasta implicare este dovedita de vasta colectie de arta a Grupului UniCredit si de zecile de initiative din cadrul UniCredit & Art Project. Suntem de parere ca, intotdeauna, cultura reprezinta motorul dezvoltarii economice locale, prin capacitatea sa de a naste inovatia si de a stimula economia stiintei.


Fiind foarte apropiati de comunitatile in care ne desfasuram activitatea, incercam sa pastram o relatie cat mai stransa cu acestea, prin incurajarea tuturor initiativelor care contribuie la imbogatirea lor culturala. Astfel, sustinem diversitatea culturala si oferim sprijin proiectelor din aria muzicii, literaturii, filmului si artei contemporane.


Componenta cultural-artistica a strategiei de dezvoltare durabila a bancii se concretizeaza in implicarea noastra in parteneriate pe termen lung. Printre colaboratorii si partenerii nostri se numara organizatii neguvernamentale, institutii culturale, academii, curatori si artisti.

Festivalul de Teatru de la Sibiu este cel mai amplu si important eveniment de artele spectacolului din tara noastra, care reprezinta Romania pe scena culturala mondiala. 

UniCredit Bank reconfirma sprijinul pentru domeniul cultural in Romania prin continuarea parteneriatului cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS) pentru editia 2015, care are loc intre 12 si 21 iunie si reuneste sute de evenimente si mii de invitati din toata lumea!

Anul acesta, contributia noastra s-a materializat in constructia noii Sali Faust, un loc care va gazdui nu doar spectacolul-etalon cu acelasi nume, ci si evenimente culturale si asrtistice dedicate sibienilor. 

Pentru iubitorii artelor vizuale, UniCredit Bank a organizat o expozitie de fotografie semnata Adi Bulboaca, fotograf oficial al Festivalului la aceasta editie. Expozitia va fi deschisa in lobby-ul Hotelului Continental din Sibiu pe toata perioada festivalului. 

De asemenea, pentru participantii la festival, am pregatit peste 10.000 de brosuri gratuite care contin programul complet al festivalului, dar si recomandari de spectacole si informatii despre noua Sala Faust. 

World Press Photo isi propune sa inspire si popularizeze o altfel de cunoastere a lumii de azi: prin puterea imaginii. Organizatia non-profit sustine si promoveaza cele mai inalte standarde in fotojurnalism la nivel mondial, recunoasterea meritelor fotografilor pasionati, precum si schimbul liber de informatii.

Proiectele organizatiei includ expozitii, programe educationale si un concurs anual prin care sa aduca vizibilitate fotografiei documentare de calitate.

In cadrul parteneriatului cu World Press Photo Romania 2015, UniCredit Bank a lansat competitia "Fotografia castigatoare din galeria vietii tale" pentru toti pasionatii de fotografie.

Astfel, ne-am propus sa atragem atentia asupra momentelor frumoase pe langa care, din viteza, sau neatentie, trecem prea adesea, provocandu-i pe cei care le observa, sa le surprinda si sa le impartaseasca. 


Cele aproape 250 de imagini inscrise in competitie au reprezentat o adevarata incercare pentru juriu: Cristian Movila, WPP Romania, Dragos Asaftei, fotograf si blogger si Anca Nuta, Director Identitate & Comunicare UniCredit Bank.

In final, insa, decizia a fost unanima: castigatorul concursului ”Fotografia vetii tale” a fost desemnat Ionut Harag, din Brasov, pentru fotografia LeaderSheep, realizata in iarna 2003 la o stana de oi.

Premiul competitiei consta intr-un aparat foto profesional, cu card de memorie si geanta speciala incluse, dar si in expunerea fotografiei la sediul UniCredit Bank.

UniCredit Bank a dezvoltat Bulevardul Expozitiei 1F Project Space ca pe un spatiu propriu dedicat proiectelor de arta contemporana, situat in lobby-ul sediului central si adresat echipei si clientilor bancii, dar si publicului larg.

In perioada septembrie 2012-septembrie 2014, spatiul a gazduit lucrari din colectia de arta a Grupului UniCredit. Remarcabila prin amploarea istorica, UniCredit Art Collection include lucrari de o mare diversitate, de la artefacte preistorice mesopotamiene la lucrari ale unor maestri precum Canaletto sau Tintoretto. Printre zecile de mii de piese care alcatuiesc aceasta colectie se numara si operele unor faimosi artisti clasici sau moderni, precum  Yves Klein, Fernand Léger, Giorgio Morandi, Kurt Schwitters, Giuseppe Maria Crespi, Dosso Dossi, il Guercino, Oskar Kokoschka, dar si cele ale unora dintre contemporanii de marca, precum Christo, Georg Baselitz, Gerhard Richter, Andreas Gursky si Andy Warhol.

Astfel, in cele patru expozitii curatoriate de Adrian Dan, tanar artist roman care locuieste la Paris, publicul din Romania a putut vedea pentru prima oara lucrari de Georg Baselitz, Thomas Schutte (Into the Room Will Come an Eagle; lucrari expuse prin curtoazia Colectiei HypoVereinsbank - parte a grupului UniCredit), Armin Linke, Christine Streuli, Alexander Wolff (Frost Flowers), Massimo Vitali, Goran Trbuljak, Carlo Valsecchi, Darren Almond (Flight Tracking), Pierpaolo Campanini, Andrei Roiter, Matthias Bitzer, Giuseppe Penone (Spatial Poetry).

In perioada septembrie 2014-septembrie 2016, Bulevardul Expozitiei 1F Project Space va gazdui o serie de expozitii dedicate catorva artisti romani binecunoscuti in strainatate. Prima din acest calup contine lucrarile lui Vincentiu Grigorescu, reprezentant al artei abstracte.

facebook.com/Expozitiei1F

UniCredit Bank sustine cu mandrie Romanian Design Week, manifestare devenita traditie in peisajul creatorilor din Romania – si nu numai! Pana pe 24 mai, la Hanul Gabroveni si in locatiile partenere, publicul este invitat sa descopere si sa admire expresiile creativitatii designerilor, dar si sa participe la evenimentele conexe, ateliere, discutii, prezentari.

O parte importanta in cadrul Romanian Design Week din acest an este si expozitia Play & Rewind, prezentata de UniCredit Bank, si care reuneste creatiile a 37 de designeri romani. Provocarea acestora a fost reinventarea, in maniera artistica proprie, a amintirilor, jocurilor si jucariilor din copilarie, iar rezultatele au incantat vizitatorii de toate varstele!

De la sotronul de cauciuc, pe care doritorii il pot plia si duce oriunde au chef de joaca (Designer: Anca Fetcu pentru Intro) pana la Colectia Alfabet (Design: ACBC), Stereo Socks si setul In fata blocului (Design: Supersomething), propunerile designerilor reunite in Play & Rewind sunt tot atatea prilejuri de evadare in memoria colectiva a multor generatii.

Expozitia a fost prezentata deja la Stockholm, iar in acest an, pe langa Bucuresti, se va mai afla in alte doua mari orase din Romania: Timisoara si Cluj.

Un alt proiect sustinut de UniCredit Bank in cadrul Romanian Design Week din acest an este competitia de design propusa de Livada: Design Your Summer Well, si care are doua componente. In cadrul primeia dintre ele, amatorii sunt provocati sa reinterpreteze  ”Legendary Songs” intr-o maniera grafica ce poate fi transferata pe viitorul tricou al festivalului, iar premiile constau in tricouri, invitatii la festival si token-uri oferite de UniCredit, Official Currency Provider.
Cealalta tema este ”Design You Summer Well Token Wallets”, iar participantii sunt asteptati cu propuneri dintre cele mai creative, dar si cu premii atractive.

Mai multe detalii:
Romanian Design Week
Play & Rewind
Summer Well Festival
 

Ca parte a unui grup european cu traditie in sustinerea artei si culturii, UniCredit Bank sprijina initiativele de comunicare artistica intre culturi si este partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti.

Bienala incurajeaza creativitatea artistilor, accesul publicului la cultura, propagarea artei, dialogul intercultural, precum si cunoasterea istoriei si a mostenirii culturale a popoarelor din Europa si de pe alte continente. Manifestarea transforma Bucurestiul intr-un camp de actiune artistic si incearca sa sparga izolarea culturala, incurajand in acelasi timp creativitatea. Obiectivul major al evenimentului este implicarea in viata comunitatii si imbogatirea resurselor la care aceasta are acces. 

Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti se desfasoara la fiecare doi ani, alaturandu-se bienalelor din marile orase precum Berlin, Tirana, Moscova, Venetia, Sao Paulo, Istanbul, Londra, Montreal, New York sau Sidney. 

www.bucharestbiennale.org

PAVILION este primul centru independent de arta si cultura contemporana din Romania, fiind rezultatul unei colaborari indelungate intre echipa Bucharest Biennale si UniCredit Bank. Centrul este destinat productiei artistice, cercetarii si informarii, punand la dispozitia tuturor celor interesati o gama larga de resurse culturale.

PAVILION, sprijinit de UniCredit Bank (2008-2014), a functionat in primii ani intr-o fosta sucursala a bancii din Piata Victoriei, iar in perioada  2013-2014 centrul si-a desfasurat activitatea in Str. C.A. Rosetti nr. 36.

PAVILION s-a impus de-a lungul anilor ca o valoare de referinta pe harta culturala a Bucurestiului si a luat parte la majoritatea evenimentelor culturale si artistice majore. In 2009, PAVILION a fost declarata una dintre cele mai importante institutii de arta contemporana din Europa, iar Bucharest Biennale a fost mentionata ca principal punct de intalnire a lumii artei contemporane de catre publicatiile de specialitate - Artforum, FlashArt, Frieze, Art Newspaper etc.

www.pavilioncenter.ro

Intre 2008 si 2013, impreuna cu Asociatia Catalist am dezvoltat unul dintre cele mai importante concursuri de literature dedicate autorilor debutanti. Am continuat astfel traditia de incurajare a valorilor si sustinere a culturii, inspirata din filozofia Grupului UniCredit, care deruleaza deja de cativa ani un concurs de literatura la nivel regional.

In cele sase editii ale concursului au participat peste 750 de manuscrise la cele trei sectiuni (proza scurta, roman si poezie). Cartile castigatorilor au fost publicate la editura Leda (prima editie) si la Editura Humanitas (celelalte cinci editii) in cadrul Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura.

 

www.bibliofagia.ro

Grupul UniCredit are o traditie indelungata in promovarea culturii si a manifestarilor artistice, pe toate pietele unde este prezent. In Romania, UniCredit Bank a fost partener principal al Festivalului si Concursului International George Enescu, pentru editiile din 2009, 2011 si 2013.

Cu o istorie de o jumatate de secol, festivalul a devenit in timp o adevarata sarbatoare pentru iubitorii muzicii clasice din intreaga lume. Totodata, Concursul International George Enescu reprezinta un punct de referinta important al evenimentului si include sectiunile pian, vioara si compozitie, fiind jurizat de muzicieni eminenti din Romania si din strainatate. 

In calitate de partener principal, am oferit pianul Steinway & Sons Festivalului si Concursului International George Enescu.

www.festivalenescu.ro

In 2014, UniCredit Bank a devenit Official Currency Provider pentru unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica in aer liber care se desfasoara in Europa Centrala si de Sud-Est. Electric Castle are loc in luna iunie pe unul dintre cele mai frumoase domenii din Romania – Banffy, cu o istorie de cateva secole. O parte dintre fondurile stranse pentru festival merg catre restaurarea castelului si a dependintelor sale.

Unul dintre cele mai importante festivaluri din Romania, Summer Well se desfasoara pe domeniul Stirbey din Buftea in luna august, deja din 2010. Un weekend plin de muzica si activitati in aer liber, pentru care UniCredit bank a decis sa fie Official Currency Provider din 2014.

2014 a fost un an plin pentru industriile creative din Bucuresti – unul dintre cele mai indragite concept de lectures a aparut si pe piata locala. Creative Mornings se desfasoara in peste 100 de orase din intreaga lume, in ultima vineri a fiecarei luni, cand un invitat local prezinta tema aleasa in fata unui public eterogen.

UniCredit Bank a decis sa sustina diminetile creative inca de la primele editii si continua sa faca acest lucru si in 2015. Credem ca ideile bune iau nastere din interactiuni si conversatii, de multe ori la o cana de cafea, intr-o dimineata banala de vineri.

http://creativemornings.com/cities/buc

In 2014, UniCredit Bank a raspuns apelului initiat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc in cadrul initiativei “Salvati Marele Ecran – TIFF Salveaza Depozitul de Filme”, si a oferit sprijin financiar pentru amenajarea Depozitului de Filme din Cluj-Napoca. Astazi, spatiul din strada Maiakovski a devenit unul total functional pentru proiectii de filme, evenimente cu caracter educational si cinematografic, spatiu de joaca pentru copii.


Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo

Gestionare optiuni de confidentialitate

Pentru a va oferi cele mai bune experiente, noi si partenerii nostri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca si/sau a accesa informatii despre dispozitivul folosit. Consimtamantul la utilizarea acestor tehnologii ne va permite noua si partenerilor nostri sa va procesam anumite date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-urile unice pe acest site. Neacordarea sau retragerea consimtamantului poate afecta negativ anumite caracteristici si functii.

Selectati una din optiunile de mai jos in functie de alegerile dumneavoastra. Va puteti actualiza alegerile in orice moment, facand clic pe pictograma "Actualizeaza optiunile de confidentialitate" din partea stanga jos a ecranului sau in meniul "Digital" > "Confidentialitate" din subsolul paginii.

Va folosim datele pentru reclame si continut personalizate, masuratori de reclame si de continut, informatii despre audienta si dezvoltare de produse in masura in care acceptati toate cookie-urile.

Reclamele si continutul pot fi personalizate pe baza unui profil. Pot fi adaugate mai multe date pentru a personaliza mai bine reclamele si continutul. Se poate masura performanta reclamelor si a continutului. Pot fi derivate informatii despre publicul care a vazut reclamele si continutul. Datele pot fi utilizate pentru a construi sau a imbunatati experienta utilizatorului, sistemele si software-ul.

Mai multe detalii despre Politica privind utilizarea Cookie-urilor.

Nota: Daca apasati tasta ESC sau butonul X vor fi utilizate doar cookie-urile necesare pentru functionarea site-ului.