Online Banking

Back to top

Online Banking

Canale digitale

Online Banking este un serviciu de tip internet banking pe care il poti obtine in orice sucursala UniCredit Bank. Ai nevoie doar de un cont curent deschis la UniCredit Bank. Semnezi conditiile contractuale aferente acestui serviciu, iar noi iti generam un nume de utilizator.

Poti accesa aplicatia Online Banking tastand adresa https://ro.unicreditbanking.eu direct in browser sau folosind adresa web a bancii www.unicredit.ro,  selectezi din bara de optiuni “Internet Banking” si apoi “Online Banking – Persoane fizice.

Pentru a te loga, trebuie sa introduci numele de utilizator (primit de la noi) si cu ajutorul Mobile Token iti generezi singur un cod de securitate pentru acces sau cu ajutorul unui dispozitiv de Securitate – Digipass (pentru clientii care inca mai detin acest dispozitiv).

Primul pas este logarea in Online Banking.

In secţiunea “Tranzactionare” vizualizezi detaliile si istoricul conturilor curente.

Selecteaza un cont sau apasa pe “Detalii Cont” pentru lista de tranzactii si detalii cont: sold curent, sold disponibil, descoperit de cont. Cardurile de debit sunt legate la cont.

Formularele legate de cardul de debit le gasesti apasand “Administreaza cardul de debit”: cerere de modificare a limitei zilnice a cardului, blocare/deblocare card, inlocuire card si refuz la plata.

In sectiunea “Solicita conturi si carduri” poti solicita deschiderea de noi produse cum ar fi: cont curent sau de economii, card de debit.

In sectiunea “Rapoartele mele” poti descarca extrasul de cont pentru perioada dorita.

Pentru deblocare user/nume de utilizator Online Banking , te asteptam in sucursalele UniCredit sau ne poti contacta prin intermediul serviciului Info Center: +40 21 200 2020 (apel tarif normal in orice retea) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile), serviciu apelabil non-stop.

In Online Banking, platile se fac dintr-un singur loc, apasand butonul PLATESTE sau selectand optiunea “Plati si Transferuri” din lista derulanta.

Pentru a introduce un ordin de plata nou, trebuie sa completezi toate câmpurile obligatorii (ex: beneficiar, suma). Tipul platii e definit de contul platitor sau de cel in care platesti, poti schimba oricand moneda in care faci plata, asadar, tot de aici poti sa faci si schimb valutar.

Ai posibilitatea sa duci o plata pana la capat sau doar sa o salvezi si sa o semnezi mai tarziu. De asemenea, poti semna cu acelasi cod de securitate mai multe plati.

Daca vrei sa modifici limitele cardului tau pentru plati pe Internet, la POS sau operatiuni la bancomat, o poti face simplu si rapid, accesand optiunea “Administreaza cardul de debit” – “Modificare limita tranzactionare”. Alegi din lista derulanta cardul pentru care doresti sa faci modificarile si poti modifica instant limitele de tranzactionare pentru retragerile de la ATM, plati catre comercianti prin POS sau plati pe Internet. Daca alegi majorarea limitelor peste cele standard, aceste limite vor fi valabile in ziua modificarii, iar a doua zi acestea vor reveni la cele standard specificate in Anexa de Taxe si Comisioane aferente serviciilor de plata oferite persoanelor fizice, sau la cele initiale daca erau mai mici decat limitele standard. Daca alegi diminuarea limitelor de tranzactionare ale cardului sub cele standard, acestea vor ramane la valoarea aleasa pana te decizi sa le modifici din nou.

De asemenea, pentru modificarea limitelor de tranzactionare aferente cardului de debit ne poti contacta prin intermediul serviciului Info Center: +40 21 200 2020 (apel tarif normal in orice retea) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile), serviciu apelabil non-stop.

In primul rand trebuie sa te asiguri ca efectuezi tranzactia in intervalul orar 13:15 - 14:15, de luni pana vineri, in zilele bancare lucratoare.

Apoi selectezi optiunea „Plateste” sau „Plati si transferuri” din Online Banking si:

In formularul de plata, selectezi mai intai contul din care doresti sa transferi (“De la”);

  • Cu un click in campul „Beneficiar” va fi afisata lista conturilor proprii, de unde alegi contul beneficiar in care doresti sa transferi suma de bani;
  • Completezi valuta si valoarea transferata;
  • Completezi detaliile pentru beneficiar;
  • Daca doresti, poti redenumi plata pentru refolosire si o poti salva ca FastPay (sablon);
  • Semnezi cu codul generat de Token;
  • Vei primi mesajul: “Am primit cu succes ordinele pentru procesare”.

Datele de contact si alte date personale pot fi actualizate simplu, prin Mobile Banking, fara drumuri la banca, de catre toti titularii de cont care au rezidenta in Romania si detin o Carte de Identitate emisa de autoritatile romane, din sectiunea Profilul Personal – Date personale/Date de contact.

Ce date poti actualiza prin Online Banking?

Din sectiunea “Tranzactionare”, selectezi contul curent apoi „Solicita servicii”, urmat de „Actualizeaza datele personale”.

  • Datele cuprinse in cartea de identitate – aici trebuie sa incarci si o poza cu actul tau de identitate (poza incarcata trebuie sa fie lizibila, color si in format JPEG, BMP sau PNG);
  • Adresa de corespondenta;
  • Adresa de resedinta, daca este diferita de adresa de domiciliu;
  • Ocupatie;
  • Angajator.

 

Momentan functionalitatea nu este disponibila pentru:

  • clientii nerezidenti;
  • clientii care nu detin o Carte de Identitate emisa de autoritatile romane;
  • clientii care au doar rol de imputernicit/reprezentant legal/beneficiar real diferit de titular;
  • clientii minori.

Totul porneste de la butonul PLATESTE. Fie selectezi din lista partenerilor de utilitati, fie introduci cateva litere pentru a activa functionalitatea de smart search . Daca vrei sa creezi un FastPay (sablon) din aceasta plata, bifeaza in al doilea ecran optiunea SALVEAZA CA SABLON.

Aici gasesti lista de furnizori agreati.

In sectiunea ”Economii”, vizualizezi conturile de economii si depozitele deschise la termen.

Daca nu detii niciun cont de economii sau un depozit la termen, vei putea trimite catre banca o solicitare de deschidere a unui cont de economii sau a unui cont de depozit. Tot ce trebuie sa faci este sa accesezi sectiunea „Economii” si sa completezi formularul aferent produsului dorit.

Daca ai deja un cont de economii sau un depozit, atunci din sectiunea „Economii” selectezi “Solicita produse de economisire”, pentru deschiderea unui nou cont de economii sau depozit la termen.

De asemenea, poti solicita aceste produse si din sectiunea „Oferte”.

In sectiunea “Constituie/Anuleaza depozite”, mai poti solicita deschiderea unui alt cont de depozit, constituirea unui depozit la termen sau lichidarea unui depozit deja existent.

Pentru a iti recupera user-ul/numele de utilizator Online Banking, in cazul in care nu ti-l mai amintesti, ne poti suna la serviciul Info Center: +40 21 200 2020 (apel tarif normal in retelele fixe) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile) serviciu apelabil non-stop, sau te asteptam in sucursalele UniCredit.

  • 5 lei/luna pentru utilizatorii care nu s-au logat in ultimele 90 de zile.

 

Mai multe detalii regasesti aici

Siguranta aplicatiei este data atat la modalitatea de logare/accesare, cat si la cea de efectuare plati. Astfel:

  • Trebuie sa confirmi imaginea de securitate aleasa atunci cand accesezi aplicatia de pe un calculator nou;
  • Nu poti folosi acelasi cod de securitate pentru acces si pentru autorizarea unei plati;
  • Codurile de securitate sunt valabile doar 30 de secunde de la momentul generarii;
  • Tu esti singurul care stie codul PIN necesar pentru a deschide dispozitivul Digipass (dispozitiv token) sau aplicatia Mobile Token;
  • Pentru utilizatori avansati: transmiterea informatiilor intre UniCredit Bank si aplicatie se realizeaza utilizand tehnologie secure https si criptare cu cheie pe 256 biti.
  • Ai acces si poti autoriza plati numai cu ajutorul unui cod de securitate generat de dispozitivul Digipass (dispozitiv token) sau de aplicatia Mobile Token.

Mobile Token este o aplicatie electronica securizata, componenta a aplicatiei Mobile Banking si reprezinta metoda de autentificare in Online Banking. Aceasta genereaza coduri unice pe care le poti folosi pentru:

  • Logare – cu acest cod te poti autentifica in Online Banking. Mai intai accesezi pagina de logare de pe www.unicredit.ro, apoi introduci numele de utilizator si codul generat de Mobile Token pentru a te conecta.
  • Semnare/autorizare tranzactii – aceste coduri sunt utilizate pentru a autoriza platile initiate din Online Banking. Pentru a genera codul, trebuie sa introduci elementele de securitate afisate in pagina de semnare din Online Banking.
  • Alte autorizari – utilizezi aceste coduri pentru autorizarea diverselor actiuni din Online Banking, precum si anularea tranzactiilor in asteptare, modificarea limitelor de tranzactionare cu cardul sau transmiterea refuzurilor la plata.

Mobile Token poate genera coduri chiar si atunci cand telefonul tau mobil nu este conectat la internet.

Da. Chiar daca Mobile Token este o ramura a aplicatiei Mobile Banking, aceasta poate fi activata independent.

Mobile Token reprezinta o ramura a aplicatiei Mobile Banking care se poate descarca de aici, iar pentru activare trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:

  • Descarci si selectezi tab-ul Activeaza Mobile Token;
  • Completezi campul Nume utilizator cu cel primit de la noi si introduci codul de configurare de 16 cifre, primit prin intermediul unui mesaj SMS, valabil 24 de ore;
  • Iti alegi un cod PIN (intre 6 si 16 caractere numerice neconsecutive), il validezi si confirmi activarea. Aplicatia va genera o imagine care va fi asociata cu PIN-ul tau si va fi afisata de fiecare data cand introduci corect codul PIN.

Odata activata pe telefon, vei folosi aplicatia Mobile Token pentru generarea de coduri, care iti vor permite sa realizezi diverse operatiuni in Online Banking, de la logare pana la autorizare tranzactii si alte operatiuni.

Codurile de configurare sunt transmise in momentul solicitarii si sunt valabile 24h.

In cazul in care nu ai reusit activarea in acest interval, te asteptam in sucursalele UniCredit sau ne poti suna la serviciul Info Center: +40 21 200 2020 (apel tarif normal in retele fixe) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile), serviciu apelabil non-stop.

In cazul in care codul de configurare este introdus gresit, un mesaj de eroare va fi afisat pe ecran. Intr-o astfel de situatie, este necesar ca procesul de activare sa fie reluat.

In cazul in care nu mai ai la indemana codul de activare, te asteptam in sucursalele UniCredit sau ne poti suna  la serviciul Info Center: +40 21 200 2020 (apel tarif normal in retele fixe) sau *2020 (apel tarif normal in retele mobile), serviciu apelabil non-stop.

Poti accesa Online Banking imediat dupa ce ai activat Mobile Token.

Online Banking poate fi accesat de pe orice calculator/tableta cu acces la Internet.

Numele de utilizator necesar pentru activarea Online Banking poate fi generat si pus la dispozitie doar intr-o sucursala UniCredit Bank.

Este un dispozitiv securizat care permite accesul in aplicatia Online Banking. Acest tip de dispozitiv nu mai este disponibil in oferta bancii. Daca esti client nou, vei avea ca modalitate de autentificare – Mobile Token.

Digipass-ul poate fi predat oricand intr-o sucursala UniCredit. Daca doresti sa utilizezi in continuare Online Banking, poti solicita la momentul predarii dispozitivului schimbarea metodei de autentificare din Digipass in Mobile Token.

Presupunand ca dispozitivul functioneaza corect, te rugam sa te asiguri ca senzorul care citeste amprenta nu este murdar sau ud.

In cazul in care situatia persista, te rugam sa ne contactezi la *2020 si vom investiga sursa problemei. Poti oricand sa optezi pentru autentificare cu PIN, pentru a-ti duce la bun sfarsit operatiunea.

In cazul in care plata pe care doresti sa o anulezi este in LEI si se mai afla in categoria PLATI IN ASTEPTARE (click pe sageata de langa butonul PLATESTE – click pe PLATI IN ASTEPTARE), aceasta poate fi selectata, iar la click pe STERGE, va trebui sa confirmi si sa semnezi actiunea.

Daca plata pe care doresti sa o anulezi este in valuta si are inca statusul IN ASTEPTARE, este necesar sa transmiti bancii un mesaj de anulare din mesageria de Online Banking, in care sa specifici contul platitor, contul beneficiar si suma transferata.

ATENTIE! Sunt exceptate de la anulare platile care sunt procesate inainte de receptionarea mesajului de anulare de catre Banca.

Se urmeaza pasii: TRANZACTIONARE – DETALII SI SERVICII – RAPOARTELE MELE – EXTRAS DE CONT.

IBAN-ul este vizibil in sectiunea TRANZACTIONARE. In Online Banking nu exista o functie specifica de distribuire, asa cum este in Mobile Banking, insa acesta poate fi copiat prin selectare text (copy-paste).

Da, insa in alta valuta decat cea a conturilor curente deja deschise la Banca.

Trebuie sa urmezi pasii: TRANZACTIONARE – DETALII SI SERVICII – SOLICITA CONTURI SI CARDURI – CONT CURENT. De asemenea, este necesar sa selectezi valuta in care doresti sa fie deschis contul curent si sa semnezi solicitarea ta cu un cod generat de Digipass sau Mobile Token.

Este suficient sa apesi pe butonul PLATESTE. Formularul de plata din Online Banking va categorisi tipul de plata pe care il faci dupa datele introduse.

Astfel, selectezi contul platitor, tastezi IBAN-ul beneficiar, completezi suma pe care doresti sa o transferi si apesi pe CONTINUARE. In pasul doi, este necesar sa completezi detaliile despre beneficiar. Daca toate campurile sunt corecte si complete, poti autoriza plata cu un cod unic generat de Digipass sau Mobile Token.

In sectiunea ECONOMII – DEPOZITELE MELE, trebuie sa selectezi depozitul la termen pe care doresti sa il anulezi iar apoi optiunea LICHIDEAZA depozitul la termen.

Confirma si semneaza operatiunea si depozitul va fi anulat.

Imediat dupa logarea in aplicatie, vei observa ca platforma Online Banking este impartita in 3 categorii principale:

  • CREDITE – in aceasta categorie iti vei putea vizualiza toate creditele si cardurile de credit pe care le ai la noi.
  • TRANZACTIONARE – in aceasta categorie sunt vizibile toate conturile curente si cardurile de debit atasate acestora.
  • ECONOMII – in aceasta categorie vei putea vizualiza produsele de economisire pe care le detii: depozite si/sau conturi de economii.

Pentru a rambursa cardul de credit, este necesar sa urmezi urmatorii pasi: click pe butonul PLATESTE –> selectezi contul platitor –> click pe campul in care trebuie sa tastezi IBAN-ul beneficiar –> se expandeaza o lista cu toate conturile si cardurile de credit pe care le detii la UniCredit Bank –> selectezi cardul de credit pe care doresti sa il rambursezi –> tastezi suma dorita – click pe CONTINUARE – daca nu doresti sa completezi detalii despre beneficiar, poti face click pe PLATESTE ACUM si semnezi ordinul de plata cu un cod unic generat de Digipass sau Mobile Token.

Poti descarca dovada unui ordin de plata din sectiunea TRANZACTIONARE – LISTA CU TRANZACTII.

Foloseste criteriile de filtrare si gaseste tranzactia pentru care vrei sa obtii dovada in format .pdf, iar la click pe tranzactie, se vor afisa campurile ce contin detaliile ordinului de plata urmate de butonul DESCARCA.

Daca apesi pe el, un document .pdf cu detaliile tranzactiei se va descarca imediat.

Modulul de Direct Debit este o functionalitate pusa la dispozitie de catre banca pentru a facilita plata facturilor catre furnizorii parteneri. Odata setat, plata facturilor se va face automat, la timp, fara sa mai fie necesar sa petreci timp suplimentar la sucursala.

UniCredit iti pune la dispozitie o lista generoasa de furnizori, pentru care poti sa-ti setezi chiar acum un Direct Debit.

Tot ce trebuie sa faci este sa dai click pe sageata de langa butonul PLATESTE si sa selectezi din lista modulul DEBITARE DIRECTA.

Apasa pe CREEAZA pentru a incepe setarea. Este necesar sa selectezi contul platitor si partenerul de utilitati. Campul SUMA recomandam sa fie completat cu suma maxima pe care consideri ca o vei avea de platit pentru factura respectiva, deoarece din contul tau se va retrage contravaloarea facturii, niciodata mai mult.

In cazul in care valoarea facturii este mai mare decat suma pe care ai setat-o, factura nu se va plati automat.

In pasul urmator este necesar sa setezi data de inceput a mandatului, data de sfarsit si informatiile pentru beneficiar (codul de client/CNP etc). Daca toate campurile sunt completate, poti autoriza solicitarea cu un cod unic generat de Digipass sau Mobile Token, si gata, ai mai scapat de-o grija!

Orice plata efectuata din Online Banking poate fi setata ca sablon chiar inainte sa o autorizezi (bifeaza optiunea SALVEAZA PLATA CA SABLON si adauga-i o denumire usor de identificat).

Ulterior salvarii lor, poti gestiona sabloanele din meniul dedicat, astfel: click pe sageata de langa butonul PLATESTE – BENEFICIARI SI SABLOANE – click pe tab-ul SABLOANE. Daca selectezi un sablon, acesta se va expanda pentru a-i putea vizualiza toate detaliile. Il poti modifica sau sterge, trebuie doar sa confirmi actiunea.

In cazul in care nu mai doresti sa utilizezi Online Banking, este necesar sa te adresezi unei sucursale UniCredit Bank, sau ne poti suna la serviciul Info Center: +40 21 200 2020 (apel tarif normal in retele fixe) sau *2020 (apel tarif normal in retele mobile), serviciu apelabil non-stop.

Da. Este necesar sa te asiguri ca ai serviciul roaming activat.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo

Gestionare optiuni de confidentialitate

Pentru a va oferi cele mai bune experiente, noi si partenerii nostri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca si/sau a accesa informatii despre dispozitivul folosit. Consimtamantul la utilizarea acestor tehnologii ne va permite noua si partenerilor nostri sa va procesam anumite date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-urile unice pe acest site. Neacordarea sau retragerea consimtamantului poate afecta negativ anumite caracteristici si functii.

Selectati una din optiunile de mai jos in functie de alegerile dumneavoastra. Va puteti actualiza alegerile in orice moment, facand clic pe pictograma "Actualizeaza optiunile de confidentialitate" din partea stanga jos a ecranului sau in meniul "Digital" > "Confidentialitate" din subsolul paginii.

Va folosim datele pentru reclame si continut personalizate, masuratori de reclame si de continut, informatii despre audienta si dezvoltare de produse in masura in care acceptati toate cookie-urile.

Reclamele si continutul pot fi personalizate pe baza unui profil. Pot fi adaugate mai multe date pentru a personaliza mai bine reclamele si continutul. Se poate masura performanta reclamelor si a continutului. Pot fi derivate informatii despre publicul care a vazut reclamele si continutul. Datele pot fi utilizate pentru a construi sau a imbunatati experienta utilizatorului, sistemele si software-ul.

Mai multe detalii despre Politica privind utilizarea Cookie-urilor.

Nota: Daca apasati tasta ESC sau butonul X vor fi utilizate doar cookie-urile necesare pentru functionarea site-ului.