Card de credit

Back to top

Cardul de credit UniCredit Consumer Financing

Cardul tau poate fi blocat din urmatoarele motive:

  • Nu ai rambursat cel putin suma minima de plata conform raportului tau de activitate, iar data scadentei este depasita;
  • Ai si alte contracte de credit la UniCredit Consumer Financing IFN S.A, a caror rata lunara nu a fost achitata, iar scadenta lor este depasita.
  • Ai depasit limita cardului de credit;
  • Ai cardul blocat pe motiv de refinantare;
  • Alte motive: pot interveni limitele de tranzactionare, erori tehnice la POS-ul comerciantului/site-ul comerciantului; card neactivat/expirat.

Nota: Blocarea cardului se poate realiza fara notificare sau alta formalitate prealabila, si in alte situatii de neindeplinire a obligatiilor contractuale mentionate in dispozitiile generale atasate contractului de card de credit (Termeni si Conditii de Emitere Card de Credit), ce deriva din nerespectarea reglementarilor interne sau legislatiei aplicablile acestui produs financiar.

In fiecare luna primesti Raportul de activitate in care este evidentiata scadenta, suma minima si totalul de plata.

Totodata, ai posibilitatea sa suni la Info Center: +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone), serviciu disponibil 24 de ore/7 zile pe saptamana, iar Ioana iti va comunica aceste informatii.

Suna-ne la Info Center: +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone), serviciu disponibil 24 de ore/7 zile pe saptamana.

Regasesti informatia in raportul tau de activitate, in aplicatiile Online Banking (serviciu de tip Internet banking) si in Mobile Banking, in cazul in care ai activat aceste servicii sau accesand serviciile de tip self service disponibile la Info Center: +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone), serviciu disponibil 24 de ore/7 zile pe saptamana.

Pentru a activa cardul, dupa primirea acestuia, trebuie sa urmezi instructiunile de activare si setare a codului PIN primite impreuna cu cardul. Poti seta codul PIN prin intermediul ATM-urilor UniCredit Bank si Euronet din Romania, din cadrul aplicatiei de Mobile Banking sau apeland serviciul Info Center;

Conform Regulamentului Oficial al Programului de Loializare Pentru Cardurile de Credit emise de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. disponibil pe www.ucfin.ro,  punctele se vor adauga pe contul de card, distinct de limita de credit disponibila, indiferent de cardul utilizat pentru efectuarea operatiunii (primar sau suplimentar) si vor putea fi valorificate de catre detinator, exclusiv in urmatoarele modalitati:

  • Pentru tranzactii viitoare, apeland serviciul Info Center, daca s-a acumulat minimul de puncte conform Regulamentului si corespunzator tipului de card de credit contractat, fara a putea fi utilizate pentru rambursari in cadrul contractului de credit. In scopul transformarii punctelor „UniCredit” in lei pentru tranzactii viitoare se va considera ca 1 (un) punct UniCredit acordat = 1 (un) leu.
  • Pentru achitarea Comisionului Anual/ Lunar de furnizare card de credit primar- Administrare instrument de plata evidentiat in raportul lunar de activitate. Solicitarea de utilizare in scopul achitarii Comision Anual/ Lunar de furnizare card de credit - Administrare instrument de plata poate fi facuta prin Info Center cel tarziu la data scadentei raportului de activitate in care este inregistrat.
  • Detinatorul de card poate cere transformarea punctelor pe contul de card apeland serviciul Info Center, la numarul de telefon +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone), serviciu disponibil 24 de ore/7 zile pe saptamana.

Lista partenerilor nostri la care poti beneficia de rate fara dobanda iti sta la dispozitie aici.

Daca vrei sa iti schimbi PIN-ul si il cunosti pe cel vechi, o poti face:

  • la orice ATM UniCredit Bank sau Euronet din Romania, urmarind instructiunile afisate de dispozitiv;
  • sau apeland serviciul Info Center, la numarul de telefon +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone), serviciu disponibil 24 de ore/7 zile pe saptamana.

Daca ti-ai blocat PIN-ul, apeleaza serviciul Info Center, la numerele de telefon mentionate mai sus.

Comisioanele si dobanzile reprezinta costuri aferente cardului tau de credit.

Comision Anual/ Lunar de furnizare card de credit - Administrare instrument de plata se percepe in cuantumul si cu frecventa stabilita conform contract si in functie de tipul de card de credit, retinandu-se din limita de credit, la inceputul fiecarei perioade de referinta.

Rata dobanzii reprezinta dobanda anuala, fixa, in procentul indicat in Sectiunea Lista de Dobanzi, comisioane si alte Costuri din Contract.

Atentie! In cazul in care nu iti indeplinesti obligatia de plata la scadenta/ai sume restante (la data scadentei sau la incetarea contractului), ti se va percepe dobanda penalizatoare.

Esalonarea tranzactiilor in rate cu sau fara dobanda se realizeaza in conformitate cu Regulamentul Oficial al Programului Plata in Rate Egale pentru cardurile UniCreditCard emise de UniCredit Consumer Financing IFN S.A., disponibil pe www.ucfin.ro.

Pe durata programului, tranzactiile de minimum 300 de Lei efectuate in ultimele 20 de zile pot fi incluse in Plan de Rate Egale prin intermediul aplicatiei Mobile Banking, in sectiunea Program de Rate Egale afisata pe cardul de credit, in cazul in care ai activat serviciul de Mobile Banking. In caz contrar,  iti transmitem, la numarul de telefon mobil pe care ni l-ai pus la dispozitie, un SMS continand valoarea tranzactiei pe care ai efectuat-o ce poate fi inclusa in programul rate egale cu sau fara dobanda, numarul de rate prestabilit de catre imprumutator, instructiuni cu privire la raspunsul pe care trebuie sa ni-l transmiti inapoi si termenul maxim de raspuns, prin SMS. In situatia in care nu esti de acord cu propunerea primita prin SMS ai optiunea de a nu raspunde SMS-ului primit, sau de a apela serviciul Info Center in vederea includerii tranzactiei in program.

In cazul unei tranzactii la comerciant, esalonarea in rate se poate efectua prin intermediul dispozitivelor POS emise sub sigla Mastercard sau pe dispozitivele POS apartinand comerciantilor parteneri. Mai multe detalii legate de comerciantii Parteneri gasesti aici.

Cel mai facil este sa accesezi Mobile Banking/Online Banking (serviciu de tip Internet banking) in cazul in care ati activat aceste servicii.

De asemenea iti sta la dispozitie serviciul Info Center, la numarul de telefon +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone), serviciu disponibil 24 de ore/7 zile pe saptamana.

Termenii de procesare a platilor iti stau la dispozitie la sfarsitul fiecarui raport de activitate la rubrica Modalitati de Rambursare.

  • Solicitand adresa in orice sucursala/agentie UniCredit Bank;
  • Daca ne-ai pus la dispozitie o adresa de e-mail de contact, iti vom transmite de pe adresa de e-mail ucfin.contactclienti@unicredit.ro adresa de incetare contract.

A. Folosind codul de bare, atunci cand platesti:

  • In numerar, in orice sucursala/agentie UniCredit Bank, la orice bancomat multifunctional (BNA) sau la casierie*;
  • In numerar, in reteaua de PayPoint**, in peste 11.700 de magazine de convenienta, supermarketuri sau minimarketuri cu program prelungit de functionare;
  • In numerar, in reteaua de  Selfpay (ZebraPay)**, pe care le gasesti in peste 4.700 supermarketuri, benzinarii sau centre de business.

 

B. Folosind Contul IBAN, atunci cand platesti:

  • n numerar, in orice sucursala/agentie UniCredit Bank, la orice bancomat multifunctional sau la casierie*;
  • Prin intermediul Online Banking (serviciu de tip Internet banking), Mobile Banking sau a mandatului de debitare automata, daca ai activat acest serviciu si detii un cont curent deschis la UniCredit Bank*;
  • Prin transfer, dintr-un cont curent deschis la o alta banca**.

 

Foarte important de stiut! Regasesti atat codul de bare, cat si contul IBAN, in Raportul de Activitate lunar.

*timp de procesare: o (1) zi lucratoare

**timp de procesare: doua (2) zile lucratoare

Atentie! Plata se va inregistra cu data in care s-a efectuat, indiferent de modalitatea de plata si timpul de procesare.

Apeland Serviciul Info Center, la numarul de telefon +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone), serviciu disponibil 24 de ore/7 zile pe saptamana.

Termenul de procesare a inchiderii cardului de credit este de 31 de zile calendaristice de la data apelului, pentru a permite finalizarea tuturor tranzactiilor aflate in decontare.

Cardul va fi blocat si nu va mai putea fi utilizat.

Pe perioada celor 31 zile calendaristice cat contractul este in curs de inchidere, se poate solicita redeschiderea acestuia, apeland Serviciul Info Center.

Sumele in exces se constituie in sold creditor. Ele sunt utilizate pentru a acoperi tranzactii efectuate ulterior emiterii raportului de activitate, dar si pentru a rambursa partial sau total unul din planurile tale de rate.

Pentru a solicita rambursarea anticipata a unui plan de rate este necesar sa ne contactezi apeland Serviciul Info Center, la numarul de telefon +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone), serviciu disponibil 24 de ore/7 zile pe saptamana.

Da. Pentru a solicita majorarea limitei contractului existent ne poti contacta apeland numarul de telefon +40 21 200 86 21 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania), serviciu disponibil clientilor nostri, de luni pana vineri, interval orar 09:00-17:30, cu exceptia sarbatorilor legale sau sa mergi in orice sucursala/agentie UniCredit Bank.

Da, se poate utiliza cardul in continuare, in cazul in care la data scadenta achiti cel putin valoarea sumei minime de rambursat.

Lista completa de tarife si comisioane aplicabile cardurilor de credit UniCredit Consumer Financing se regaseste aici.

  • UniCreditCard Principal are o limita minima de 700 lei si o limita maxima de 35.000 lei.
  • UniCreditCard Premium are o limita minima de 4000 lei si o limita maxima de 70.000 lei.
  • UniCreditCard Partener are o limita minima de 700 lei si o limita maxima de 30.000 lei.

Cardul de credit UniCreditCard poate fi obtinut doar cu urmatoarele documente*:

1. Actul de identitate;

2. Acord de consultare a bazelor de date ANAF* (se completeaza direct in sucursala) sau documente doveditoare ale venitului pentru venituri provenite din alte surse decat salarii si pensii.

*Aplicabil pentru categoriile de persoane (cu titlu de exemplu: salariati) pentru care exista obligatii legale de declarare a veniturilor la autoritatile fiscale, in baza exprimarii acordului de consultare si prelucrare a informatiilor din bazele de date ale Ministerului Finantelor Publice, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Pentru celelalte categorii de venituri, este necesara prezentarea documentatiei de venit. Creditorul isi rezerva dreptul de a solicita, dupa caz, orice documente necesare, avand dreptul de a analiza si de a aproba sau respinge solicitarea de acordare a creditului de consum, in conformitate cu normele interne si reglementarile legale.

Suma blocata (rezervata) pe card reprezinta valoarea tuturor tranzactiilor autorizate din limita de credit care nu au fost inca decontate. Comerciantii au la dispozitie un termen de 30 de zile pentru a deconta tranzactiile autorizate de catre detinatorul de card.

Contractul privind emiterea cardului de credit se incheie pe o perioada de 36 luni si poate fi prelungit automat,  daca sunt indeplinite criteriile de eligibilitate, mentionate in contract.

In urma prelungirii automate a contractului privind cardul de credit, noul card iti va fi livrat prin curier, la adresa de corespondenta declarata. Daca ti-ai modificat adresa de corespondenta, apeleaza *2020/ 021.200.2020 pentru actualizarea informatiilor.

Apeleaza serviciul Info Center disponibil 24/7 la *2020/ 021.200.2020 si solicita schimbarea codului PIN.

In caz de pierdere sau furt, cardul poate fi blocat instant de catre tine din aplicatia Mobile Banking sau poti solicita blocarea prin mesaj transmis Online Banking ori apeland Info Center la *2020/ 021.200.2020.

UniCreditCard poate fi utilizat si in strainatate, cu respectarea limitelor de tranzactionare in cadrul tarilor cu grad ridicat de risc. Pentru a afla care sunt acestea, apeleaza *2020/ 021.200.2020. Poti consulta lista completa de comisioane aici. In cazul retragerilor de numerar in strainatate, operatorii de ATM pot percepe comisioane aditionale. Inainte de autorizarea tranzactiei, cititi cu atentie mesajele care apar pe ecranele ATM-urilor pentru a va asigura ca ati luat la cunostinta conditiile de eliberare numerar in astfel de cazuri.

Limitele de tranzactionare pot fi modificate din aplicatia Mobile Banking, sau apeland in orice moment Info Center la *2020/ 021.200.2020.

Pentru cardul UniCreditCard Principal, limita zilnica maxima de tranzactionare este de 8.000 Lei pentru tranzactii la comercianti sau online si 4.000 Lei la ATM/transferuri bancare.

Pentru cardul UniCreditCard Partener, limita zilnica maxima de tranzactionare este de 4.000 Lei pentru tranzactii la ATM/ transferuri bancare/ POS.

Pentru cardul UniCreditCard Premium, limita zilnica maxima de tranzactionare este de 16.000 Lei pentru tranzactii la comercianti sau online (cu exceptia tarilor de risc crescut, unde limita zilnica este de 8.000 Lei) si 8.000 Lei la ATM/transferuri bancare.

Aceste detalii le gasesti daca: accesezi https://www.ucfin.ro/carduri-de-credit (sectiunea „Descriere produs” din pagina produsului despre care vrei sa obtii informatia), te loghezi in Mobile Banking sau apelezi *2020/ 021.200.2020.

UniCreditCard poate fi folosit si pentru tranzactii de tip e-commerce. Informatii despre modul in care se autorizeaza acest tip de plati regasestii aici.

„Plata in Rate egale” este un program de rambursare flexibil, in rate egale (fara dobanda sau cu dobanda fixa redusa fata de dobanda standard aplicabila la sumele din limita de credit utilizate la comercianti).

Detalii gasesti in Regulamentul Programului, disponibil in mod gratuit pe www.unicredit.ro sau www.ucfin.ro, in sectiunea aferenta cardului.

In functie de optiunile disponibile pentru tipul de card detinut, stabilesti numarul de rate disponibil in care doresti sa rambursezi plata, astfel:

  • Sunand la Info Center (*2020);
  • Raspunzand la SMS-ul primit, cu valoarea si moneda tranzactiei, pentru numarul de rate prestabilit;
  • La dispozitivele POS din magazinele semnalizate cu sigla programului Mastercard-Plata in Rate, conform Discountry sau din cadrul aplicatiei Mobile Banking.

Daca tranzactia a fost autorizata, este necesar sa contactezi comerciantul pentru a anula comanda plasata. Daca nu recunosti o tranzactie efectuata cu datele cardului tau, apeleaza Info Center la *2020/ 021.200.2020 sau logheaza-te in Mobile Banking pentru a bloca instrumentul de plata. Ulterior este necesar sa completezi in cel mai scurt timp o solicitare de refuz la plata din cadrul aplicatiei Mobile Banking/Online Banking sau din orice sucursala UniCredit Bank.

Solicita anularea tranzactiei direct in magazinul in care ai efectuat plata. Anularea tranzactiei se va face respectand regulile comerciantului.

Pentru UniCreditCard nu se percep comisioane de conversie valutara. Daca vrei sa stii cursul de schimb valutar utilizat la efectuarea unei plati, acceseaza www.ucfin.ro. Lunar te vom informa prin Push Notification (daca ai aplicatia Mobile Banking si notificarile push activate), prin e-mail sau prin SMS cu privire la cursul de schimb valutar aplicat tranzactiilor efectuate in luna respectiva.

Cu UniCreditCard Premium ai acces gratuit pentru titularul de card, insotit de un copil cu varsta de maxim 2 ani, Business Lounge, oferit de Mastercard, in aeroporturile internationale din Otopeni, Sibiu, Timisoara, Cluj Napoca si Viena.

Informatii complete regasesti aici.

Platile pe site-uri care nu suporta serviciul 3D Secure se autorizeaza furnizand informatiile de pe card si codul CVV/CVC doar pentru:

  • plati in afara Spatiului Economic European (SEE), indiferent de suma
  • plati la comercianti din SEE, a caror valoare individuala nu depaseste 30 EUR, iar valoarea cumulata a unor astfel de plati consecutive nu depaseste 100 EUR.

Detalii despre modul in care se autorizeaza acest tip de plati regasesti aici.

In calitate de detinator al unui card UniCreditCard Premium beneficiezi de avantaje rezultate din polita de asigurare de calatorie incheiata de UniCredit Consumer Financing IFN cu Inter Partner Assistance (IPA). Detalii complete aici.

Acceseaza acest document pentru a parcurge detaliile complete cu privire la asigurarea de calatorie de care beneficiezi prin UniCreditCard Premium.

Numarul de rate fara dobanda acordat conform parteneriatului poate fi accesat doar la momentul efectuarii tranzactiei la acel comerciant. Ulterior, pentru tranzactii viitoare, poti beneficia de rate fara dobanda sau cu dobanda fixa redusa fata de dobanda standard aplicabila la sumele din limita de credit utilizate la comercianti, prin intermediul Programului „Plata in Rate Egale”. Consulta regulamentul campaniei „Plata in Rate Egale” disponibil pe www.ucfin.ro in sectiunea „Programe in Desfasurare”, evidentiata la nivelul fiecarui tip de card de credit.

Cardurile de credit UniCreditCard se emit doar in Lei.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo

Gestionare optiuni de confidentialitate

Pentru a va oferi cele mai bune experiente, noi si partenerii nostri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca si/sau a accesa informatii despre dispozitivul folosit. Consimtamantul la utilizarea acestor tehnologii ne va permite noua si partenerilor nostri sa va procesam anumite date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-urile unice pe acest site. Neacordarea sau retragerea consimtamantului poate afecta negativ anumite caracteristici si functii.

Selectati una din optiunile de mai jos in functie de alegerile dumneavoastra. Va puteti actualiza alegerile in orice moment, facand clic pe pictograma "Actualizeaza optiunile de confidentialitate" din partea stanga jos a ecranului sau in meniul "Digital" > "Confidentialitate" din subsolul paginii.

Va folosim datele pentru reclame si continut personalizate, masuratori de reclame si de continut, informatii despre audienta si dezvoltare de produse in masura in care acceptati toate cookie-urile.

Reclamele si continutul pot fi personalizate pe baza unui profil. Pot fi adaugate mai multe date pentru a personaliza mai bine reclamele si continutul. Se poate masura performanta reclamelor si a continutului. Pot fi derivate informatii despre publicul care a vazut reclamele si continutul. Datele pot fi utilizate pentru a construi sau a imbunatati experienta utilizatorului, sistemele si software-ul.

Mai multe detalii despre Politica privind utilizarea Cookie-urilor.

Nota: Daca apasati tasta ESC sau butonul X vor fi utilizate doar cookie-urile necesare pentru functionarea site-ului.