Cel mai sigur mod in care poti afla motivul exact pentru care cardul tau a fost blocat este sa mergi in cea mai apropiata sucursala UniCredit sau sa contactezi serviciul Info Center, 24/7, la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).
Considerand ca mai ai fonduri suficiente, dar acestea sunt blocate, un motiv pentru care nu iti poti utiliza cardul ar putea fi instituirea unei popriri pe contul tau.
Astfel, in cazul unei popriri, e important sa stii ca dupa primirea popririi, contul tau curent este blocat si esti notificat prin SMS cu privire la ziua instituirii si valoarea popririi.
La ce sume ai acces si cum:
- La prima incasare in cont cu titlu de salariu, pensie, lichidare etc., ti se deschide in mod automat un cont in Lei, iar acesta este creditat cu suma cuvenita dupa instituirea popririi. Noul cont va fi asimilat unui cont curent, nu va fi comisionat si nu va permite efectuarea de plati electronice prin Online Banking si Mobile Banking.
- UniCredit iti ofera posibilitatea de a retrage sumele cuvenite prin 3 metode:
1. prin intermediul cardului de debit la orice ATM;
2. prin intermediul unui cod transmis de banca prin SMS – doar la ATM-urile UniCredit Bank;
3. la casieriile Bancii.
Un alt motiv ar putea fi depasirea limitei de tranzactionare/numarului de tranzactii.
Pentru a preveni frauda pe carduri, UniCredit a stabilit o limita de tranzactionare zilnica standard, care se poate modifica la cererea titularului de cont pentru o perioada determinata de timp. Limitele zilnice de tranzactionare sunt valorice si au setate sume diferite in functie de tipul cardului.
Aceste limite pot interveni in momentul in care efectuezi plati pe internet, la POS sau retrageri numerar, daca sunt depasite.
Daca ai nevoie sa majorezi limitele de tranzactionare, o poti face astfel:
- Te autentifici in aplicatia Mobile Banking si accesezi meniul CARDURI, alegi cardul, selectezi optiunea LIMITE CARD, activezi/dezactivezi optiunile si modifici limitele de tranzactionare si numarul maxim de tranzactii pentru cardul respectiv. Prin intermediul aplicatiei Mobile Banking aceste limite pot fi modificate pana la maximum 20.000 Lei pentru retrageri numerar, maximum 40.000 Lei pentru POS si maximum 30.000 Lei pentru plati pe Internet. Modificarea se va procesa instant.
- Prin completarea unui formular in aplicatia Online Banking (serviciu de tip Internet banking), meniul TRANZACTIONARE >ADMINISTREAZA CARDUL DE DEBIT >MODIFICARE LIMITA TRANZACTIONARE. Solicitarea ta va fi procesata in maximum 24h lucratoare.
- In orice sucursala UniCredit Bank.
- Telefonic, prin apel la Info Center, 24/7, la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).
In cazul in care doresti modificarea limitei pentru platile pe Internet trebuie sa te asiguri ca valoarea limitei POS este cel putin egala cu valoarea stabilita pentru Internet.