Card de debit

Back to top

Card de debit

Cel mai sigur mod in care poti afla motivul exact pentru care cardul tau a fost blocat este sa mergi in cea mai apropiata sucursala UniCredit sau sa contactezi serviciul Info Center, 24/7, la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).

Considerand ca mai ai fonduri suficiente, dar acestea sunt blocate, un motiv pentru care nu iti poti utiliza cardul ar putea fi instituirea unei popriri pe contul tau.

Astfel, in cazul unei popriri, e important sa stii ca dupa primirea popririi, contul tau curent este blocat si esti notificat prin SMS cu privire la ziua instituirii si valoarea popririi.

La ce sume ai acces si cum:

  • La prima incasare in cont cu titlu de salariu, pensie, lichidare etc., ti se deschide in mod automat un cont in Lei, iar acesta este creditat cu suma cuvenita dupa instituirea popririi. Noul cont va fi asimilat unui cont curent, nu va fi comisionat si nu va permite efectuarea de plati electronice prin Online Banking si Mobile Banking.
  • UniCredit iti ofera posibilitatea de a retrage sumele cuvenite prin 3 metode:

1. prin intermediul cardului de debit la orice ATM;

2. prin intermediul unui cod transmis de banca prin SMS – doar la ATM-urile UniCredit Bank;

3. la casieriile Bancii.

Un alt motiv ar putea fi depasirea limitei de tranzactionare/numarului de tranzactii.

Pentru a preveni frauda pe carduri, UniCredit a stabilit o limita de tranzactionare zilnica standard, care se poate modifica la cererea titularului de cont pentru o perioada determinata de timp. Limitele zilnice de tranzactionare sunt valorice si au setate sume diferite in functie de tipul cardului.

Aceste limite pot interveni in momentul in care efectuezi plati pe internet, la POS sau retrageri numerar, daca sunt depasite.

Daca ai nevoie sa majorezi limitele de tranzactionare, o poti face astfel:

  • Te autentifici in aplicatia Mobile Banking si accesezi meniul CARDURI, alegi cardul, selectezi optiunea LIMITE CARD, activezi/dezactivezi optiunile si modifici limitele de tranzactionare si numarul maxim de tranzactii pentru cardul respectiv. Prin intermediul aplicatiei Mobile Banking aceste limite pot fi modificate pana la maximum 20.000 Lei pentru retrageri numerar, maximum 40.000 Lei pentru POS si maximum 30.000 Lei pentru plati pe Internet. Modificarea se va procesa instant.
  • Prin completarea unui formular in aplicatia Online Banking (serviciu de tip Internet banking), meniul TRANZACTIONARE >ADMINISTREAZA CARDUL DE DEBIT >MODIFICARE LIMITA TRANZACTIONARE. Solicitarea ta va fi procesata in maximum 24h lucratoare.
  • In orice sucursala UniCredit Bank.
  • Telefonic, prin apel la Info Center, 24/7, la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).

In cazul in care doresti modificarea limitei pentru platile pe Internet trebuie sa te asiguri ca valoarea limitei POS este cel putin egala cu valoarea stabilita pentru Internet.

Cardul poate fi activat prin setarea codului PIN direct din Mobile Banking, prin IVR cu ajutorul robotului Ioana,  sau urmand 3 pasi simplii:

  • Verifica SMS. Odata cu livrarea cardului primesti un SMS cu un cod de Securitate format din 4 cifre necesar pentru setarea codului PIN;
  • Mergi la orice ATM, tasteaza codul de Securitate primit prin SMS si acceseaza meniul Schimbare PIN;
  • Seteaza PIN. Tasteaza codul PIN dorit, format din 4 cifre. La solicitarea terminalului, trebuie sa tastezi de doua ori codul PIN ales de tine, odata pentru setare si apoi pentru confirmare.

In cazul in care nu ai la dispozitie codul SMS trimis de Banca, apeleaza InfoCenter la 021 200 2020 sau *2020 pentru setarea codului PIN prin telefon.

Daca ti-ai pierdut sau ti-a fost furat cardul,  suspectezi o utilizare neautorizata sau folosire fara drept sau in situatia in care si consideri  ca a fost compromisa confidentialitatea datelor cardului, il poti bloca pe loc din aplicatia Mobile Banking sau poti suna la linia telefonica gratuita dedicata TelVerde 0800 888 111, disponibila 24/7.

 

Cardul poate fi deblocat doar in situatia blocarii temporare, astfel:

  • Poti modifica oricand statusul cardului direct de pe telefonul tau mobil, indiferent daca esti in Romania sau in strainatate. Te autentifici in aplicatia Mobile Banking si accesezi meniul CARDURI, apesi pe optiunea BLOCARE CARD/DEBLOCARE CARD, unde ti se cere sa confirmi blocarea/deblocarea cardului, iar statusul acestuia se va modifica instant.
  • Daca nu ai aplicatia Mobile Banking atunci poti suna la Info Center 24/7, la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).

Este important sa iti verifici permanent extrasul de cont. Astfel vei observa, in cel mai scurt timp, daca exista tranzactii neautorizate si le vei putea contesta fara intarzieri nejustificate.

 

Te rugam sa soliciti imediat corectarea operatiunilor de plata neautorizate sau executate incorect:

  • in scris;
  • in cea mai apropiata sucursala UniCredit, în timpul Programului de lucru cu publicul, accesand Aplicatia Mobile Banking - Sectiunea Carduri  - Optiunea Refuz plata;
  • sau meniul dedicat din cadrul aplicatiei Online Banking (serviciu de tip Internet banking), prin accesarea meniului TRANZACTIONARE – Administreaza Cardul de Debit – Cerere de refuz la plata.
  • Iti reamintim ca in cazul pierderii, furtului sau utilizarii fara drept a instrumentului de plata, trebuie sa anunti imediat Banca, in vederea blocarii acestuia sunand la Info Center 24/7, la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).

Cardurile de debit si cardurile de credit Miles&More emise pentru clienti Persoane Fizice sunt livrate cu tehnologia contactless activata. Aceasta permite plata cu cardul fara introducerea lui in POS, iar pentru sume mai mici de 100 lei permite inclusiv plata fara introducere PIN. Introducerea codului PIN va fi insa necesara dupa fiecare cumul de tranzactii contactless consecutive a caror valoare depaseste suma de 150 EUR sau echivalentul in RON. In calculul acestei limite nu vor intra tranzactiile contactless efectuate la un terminal neasistat din Uniunea Europeana sau din Spatiul Economic European cu scopul de a plati un bilet de transport sau o taxa de parcare precum si cele efectuate la un POS/terminal cu funcționalitate contactless din afara Uniunii Europene sau Spatiului Economic  European.

Din motive de securitate, insa, prima utilizare a cardului pentru tranzactii contactless se va face dupa efectuarea unei tranzactii cu autorizare prin introducere PIN.

In cazul in care doresti dezactivarea sau reactivarea functiei contactless, poti efectua singur aceasta operatiune la orice ATM UniCredit, iar in cazul in care nu reusesti, te poti prezenta in cea mai apropiata sucursala UniCredit, sau poti apela Info Center, la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).

In functie de termenii si conditiile rezervarii, comerciantul poate solicita si blocarea unei sume drept garantie. Aceasta garantie se deblocheaza automat dupa ce a fost facuta plata efectiva a serviciilor - comerciantul si-a retras banii.

In cazul in care identifici ca nu ti-a fost returnata suma de catre comerciant, desi s-a facut plata serviciilor, este important, dupa contatarea comerciantului, sa completezi fara intarziere nejustificata o cerere de refuz la plata. Este important sa iti verifici permanent extrasul de cont pentru a putea sesiza fara intarzieri nejustificate astfel de situatii.

Cardul poate fi retinut de bancomat in cazul in care este expirat, in cazul in care nu a fost retras in timp util, din cauza unei erori tehnice a dispozitivului etc.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti blochezi cardul si o poti face direct din aplicatia Mobile Banking accesand Aplicatia Mobile Banking - Sectiunea Carduri - selectezi cardul pe care vrei sa il blochezi - Optiunea Blocare card  sau prin apel la linia telefonica gratuita dedicata TelVerde 0800 888 111, disponibila 24/7.

In cazul in care cardul ti-a fost retinut de catre un bancomat UniCredit care se afla in incinta unei sucursale, este necesar sa te adresezi unui reprezentant UniCredit pentru a ti se comunica cum poti intra in posesia cardului. In cazul in care este retinut de catre un bancomat UniCredit stradal (fara a avea o sucursala UniCredit in apropiere), este necesar sa apelezi Info Center, 24/7 la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).

In cazul in care cardul tau a fost retinut de catre un bancomat care apartine altei banci, trebuie sa stii ca plasticul trebuie recuperat de la banca detinatoare a bancomatului. In aceasta situatie ai mai multe variante:

  • apelezi Info Center 24/7 pentru a se transmite o adresa de eliberare a cardului catre banca detinatoare a bancomatului si soliciti blocarea temporara a cardului
  • te prezinti in cea mai apropiata sucursala UniCredit si soliciti reemiterea gratuita a cardului, pe motiv ca ti-a fost capturat in bancomatul altei banci;
  • intri in aplicatia Online Banking (serviciu de tip Internet banking) si completezi formularul de inlocuire plastic accesand meniul: Tranzactionare – Detalii si servicii – Administreaza cardul de debit – Inlocuire card.

In cazul cardurilor utilizate in mod frecvent, reinnoirea se face automat iar noul card este transmis la adresa de livrare inregistrata in relatia cu Banca sau in sucursala de care apartii cu aproximativ 45 de  zile inainte de data expirarii (cardul expira la sfarsitul lunii inscrise pe el). Cardul poate fi livrat catre o alta sucursala apeland Info Center, 24/7 la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).

In unele situatii, posesorii de carduri sunt sunati de catre persoane care pretind a fi de la diverse institutii (Brigada Antifrauda, ANAF, DIICOT, DNA), si le sunt solicitate informatii despre card: numarul de card, data expirarii, codul de securitate etc, si acces la aplicatiile bancii, Mobile Banking si/sau Online Banking. Ulterior, datele obtinute in acest fel sunt folosite pentru tranzactii pe Internet, transferuri bancare si contractarea de produse de creditare.

 

Care sunt elementele importante ale unui card?

  • numarul cardului (evidentiat pe spatele cardului/fata cardului);
  • data de expirare (evidentiata pe spatele cardului/fata cardului)
  • PIN-ul (cod setat de client la momentul activarii cardului, necesar in validarea operatiunilor care necesita o astfel de validare);
  • codul de securitate CVV2/CVC2 (trei cifre evidentiate pe verso card, utilizat in efectuarea anumitor operatiuni fara prezenta cardului, cum ar fi rezervarile la hotel, etc);
  • parola 3D Secure (parola cunoscuta numai de catre posesor pentru efectuarea operatiunilor pe internet in maxima siguranta).

 

Informatii privind siguranta cardului

  • datele confidentiale ( datele de pe spatele cardului, PIN-ul, parola 3D, etc) nu trebuie comunicate nimanui;
  • extrasul de cont trebuie verificat periodic, iar daca sunt identificate operatiuni nerecunoscute, trebuie anuntata de urgenta banca in vederea blocarii cardului si efectuarii unor demersuri specifice;
  • cardul nu trebuie instrainat nimanui, nici macar membrilor familiei. In cazul in care posesorul cardului doreste sa acorde acces la cont unui alte persoane poate solicita emiterea unui card suplimentar.

 

Sfaturi utile persoanelor care detin un card

  • Nu oferiti informatii despre carduri, precum numarul cardului, data expirarii, codul din 3 cifre de securitate aflat pe spatele cardului (CVV2/CVC2) prin intermediul telefonului. Banca / Politia /Procuratura nu cer niciodata astfel de informatii prin telefon;
  • Luati toate masurile necesare si suficiente pentru a mentine confidentialitatea codului PIN, a codului CVV2/CVC2 si a parolei 3D-Secure. Pentru a proteja integritatea acestora: \nnu dezvaluiti, direct sau indirect, PIN-ul, codul CVV2/CVC2 si parola statica de autorizare 3D-Secure altor persoane;
  1. nu dezvaluiti, direct sau indirect, PIN-ul, codul CVV2/CVC2 si parola statica de autorizare 3D-Secure altor persoane;
  2. nu imprumutati cardul altor persoane;
  3. asigurati-va ca in timpul tranzactiilor bancare cardul ramane sub atenta dvs. supraveghere;
  4. nu inscrieti niciodata PIN-ul pe card;
  5. nu dezvaluiti niciodata PIN-ul altor persoane, chiar daca acestea sunt sau se prezinta drept angajati ai bancii sau ai unor autoritati, nu tastati PIN-ul pe site-uri de Internet;
  6. asigurati-va ca in timpul tranzactiilor bancare efectuate cu folosirea PIN-ului, acesta nu este dezvaluit (voluntar sau involuntar) altor persoane.
  • Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor efecuate prin Internet, cardurile sunt inrolate in serviciul 3D Secure.

 

Daca exista clienti care au fost victime ale unor astfel de fraude, acestia trebuie sa raporteze evenimentul imediat la 112, precum si la banca emitenta a cardului.

Poti face plati pe Internet in conditii de maxima siguranta cu toate cardurile de debit emise de UniCredit Bank, inrolate automat in serviciul 3D Secure, in cazul in care site-ul comerciantului este de asemenea inrolat in serviciul de 3D Secure.

Pentru efectuarea unei plati pe Internet sunt necesare urmatoarele date:

  • nume (asa cum apare pe card);
  • numarul cardului (cele 4 grupuri a cate 4 cifre aflate pe card);
  • data expirarii cardului (se gaseste sub numarul cardului si este de forma ll/aa);
  • codul/numarul CVV (pentru Visa) / CVC (pentru Mastercard) - codul de 3 cifre aflat pe spatele cardului;
  • autorizarea tranzactiilor realizate la comercianti inrolati in sistemul 3Dsecure se efectueaza prin utilizarea unei parola statice setate de client, si a unei parole dinamice generata de catre Banca  pentru fiecare operatiune de plata si transmisa clientului prin SMS, la numarul de telefon mobil declarat Bancii au direct din aplicatia mobila (daca detii aplicatia Mobile Banking sau Mobile Token).

Daca tranzactia nu s-a decontat (este in curs de procesare), o poti anula luand legatura cu comerciantul la care ai facut plata numai prin contactarea beneficiarului platii. Acest tip de tranzactie nu  poate fi anulata prin contactarea bancii.

Daca tranzactia s-a decontat (apare pe extrasul de cont), la solicitarea ta, banca va incerca recuperarea sumei de bani de la  comerciant, prin intermediul bancii acestuia (prin refuz la plata).

Limitele de tranzactionare cu cardul sunt diferite in functie de tipul de card, precum si in functie de tipul tranzactiei.

Poti oricand sa  majorezi sau sa diminuezi limitele zilnice de tranzactionare din aplicatia Mobile Banking, prin intermediul Online Banking (serviciu de tip Internet banking), sau apeland serviciul Info Center la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania), in sucursala sau apeland *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone), solicitand modificarea lor, in functie de nevoile tale.

In cazul cardurilor utilizate in mod frecvent (prezinta tranzactii in ultimele 12 luni sau nu au un status de blocat), reinnoirea se face automat, iar noul card este transmis in sucursala in care ti-ai deschis contul la data de 5 a lunii in curs de expirare a cardului; cardul expira la sfarsitul lunii inscrise pe el si poate fi folosit pana in ultima zi a lunii.

Iti recomandam sa ridici noul card intr-un termen de maxim 90 de zile. Daca nu l-ai ridicat in acest interval atunci cardul iti este inchis automat.

In vederea inchiderii cardului trebuie sa te adresezi unei sucursale cu actul de identitate sau apeland serviciul Info Center la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).

Cardul de debit fizic poate fi emis intre 3-5 zile lucratoare. Cardul de debit virtual Mastercard Standard sau Mastercard Gold poate fi emis instant din aplicatia Mobile Banking.

Da. Cardurile de debit fizice pot fi atasate unui cont de  RON, EUR, USD, GBP. Moneda de decontare este RON pentru tranzactii nationale si  EUR pentru cele internationale. Cardurile virtuale pot fi atasate doar conturilor in RON si EUR.

Daca din diferite motive nu mai esti in posesia codului de activare card, poti apela serviciul Info Center la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone) pentru a-ti retransmite SMS-ul cu codul de activare pentru setare PIN la ATM,  poti seta direct codul PIN,  la robotul telefonic UniCredit, dar si prin aplicatia Mobile Banking.

Se poate emite un numar nelimitat de carduri suplimentare de acelasi tip cu cel al cardului principal. Titularul contului (detinatorul cardului principal) nu poate solicita emiterea unui card suplimentar pe numele sau.

Cardurile virtuale se emit doar titularului de cont cu varsta peste 18 ani.

Daca ai introdus gresit cod-ul PIN de 3 ori, cardul este blocat si este necesara contactarea serviciul Info Center la numarul 021 200 20 20 sau *2020, pentru a solicita deblocarea.

Din motive de securitate cardul primit este inactiv si se activeaza automat atunci cand iti setezi codul PIN la orice ATM din Romania. In situatia in care cardul tau este reinnoit, acesta se activeaza automat la efectuarea primei tranzactii autorizata cu PIN la comercianti sau la orice ATM, prin introducerea codului PIN utilizat pana la data respectiva. Cardurile virtuale sunt active de la emiterea lor din Mobile Banking si nu este necesar un cod PIN.

Codul/numarul CVV (pentru Visa) / CVC (pentru Mastercard) este codul de securitate din 3 cifre aflat pe spatele cardului si este utilizat in realizarea tranzactiilor online.

In general, Banca reinnoieste in mod automat cardul expirat, insa sunt si situatii in care Banca poate decide sa nu reinnoiasca automat cardul (de ex. daca in ultimele 12 luni nu s-au inregistrat tranzactii, iar titularul nu solicita in scris reinnoirea cardului, cu cel putin 2 luni inainte de data expirarii acestuia). Noul card il vei primi la adresa de domiciliu/corespondenta comunicata, insa la momentul reînnoirii, vei putea opta prin serviciul Mobile Banking sau apeland Info Center la *2020 fie pentru transmiterea acestuia la o adresa indicată de tine, fie pentru ridicarea dintr-o sucursala a Bancii.

Cardul este valabil pana in ultima zi a lunii mentionate pe spatele cardului sub forma luna/an.

Da, cardul reinnoit trebuie inrolat in Apple Pay / Google Pay, in vederea efectuarii de plati.

De asemenea cardurile de debit virtuale Mastercard Standard si Mastercard Gold (disponibile pentru persoane fizice in EUR si RON, cu varsta peste 18 ani) se inroleaza in aplicatiile Apple Pay/Google Pay pentru a putea fi utilizate la realizarea platilor cu telefonul la POS-urile comerciantilor.

Codul de securitate al unui card este reprezentat de numarul CVV (pentru Visa) / CVC (pentru Mastercard), aflat pe spatele cardului, care este format din 3 cifre si este utilizat in realizarea tranzactiilor online.

Codul PIN este un cod setat si cunoscut doar de catre detinatorul cardului. Este folosit la autorizarea tranzactiilor cu cardul la POS-urile fizice.

In vederea autorizarii tranzactiilor realizate online, autentificarea stricta se realizeaza prin aprobarea din Mobile Banking sau Mobile Token pentru persoanele fizice, iar daca nu ai activata aplicatia de Mobile Banking, vei autoriza prin introducerea unei parole statice si in plus, parola 3D Secure (primita prin SMS pe numarul de telefon inregistrat la banca). Poti afla mai multe despre parola 3D Secure, aici.

Codul PIN este cel setat la momentul activarii cardului.  In cazul in care l-ai uitat trebuie sa contactezi serviciul Info Center la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).

Dupa instituirea popririi iti punem la dispozitie, in limitele prevazute de lege, sumele incasate cu titlu de salariu, pensie, diurna, pensie intretinere copil etc. („sume cuvenite”).

Astfel, te vom informa cu privire la instituirea popririi si iti vom deschide automat, fara niciun comision, un cont dedicat in Lei, in care iti vom transfera exclusiv sumele care iti pot fi puse la dispozitie dupa instituirea popririi. Acest cont special este destinat exclusiv accesarii sumelor cuvenite dupa instituirea popririi si nu il vei putea utiliza in niciun alt mod, pentru a depune sau incasa sume de bani. Contul va fi inchis automat de catre banca dupa ridicarea popririi si dupa expirarea termenului de 90 de zile calandaristice de la momentul in care s-a inregistrat ultima tranzactie pe cont.

Poti accesa sumele cuvenite, astfel:

  • Plati la comercianti prin intermediul cardului tau bancar, scop in care banca va atasa in mod automat cardul de debit activ la acest cont;
  • Retragere numerar prin intermediul cardului, direct de la ATM-urile UniCredit Bank sau ale altor banci;
  • Retragere numerar direct de la ATM-urile UniCredit Bank prin intermediul unui cod generat automat de banca, care iti va fi transmis prin SMS daca nu figurezi in baza noastra de date cu un card de debit activ;
  • Retragere numerar de la ghiseele UniCredit Bank, in valuta contului;
  • Pentru mai multe detalii privind limitele de tranzactionare si costuri, regasesti pe site in sectiunea ”Documente utile”.

Cardul de debit iti permite sa faci tranzactii in limita banilor proprii, disponibili in cont. Pe acest card sunt banii tai, cum ar fi salariul, iar alimentarea este facuta de catre angajator sau de catre alte persoane de la care urmeaza sa primesti bani.

In schimb, cardul de credit este un card de cumparaturi care presupune acordarea unei linii de credit pe care o accesezi prin intermediul cardului. Cu alte cuvinte, faci tranzactii cu cardul de credit din banii imprumutati de banca.

Toate cardurile emise de UniCredit Bank pot fi utilizate si in strainatate, important este sa ai in vedere faptul ca pentru orice tranzactie efectuata in afara tarii, moneda de decontare este Euro. In consecinta, vor exista situatii in care, in urma conversiei valutare, suma decontata va fi mai mare decat cea a tranzactiei:

  • Tranzactiile realizate cu cardul de Lei in strainatate vor fi convertite si postate pe cont ca urmare a unui schimb valutar RON-EUR-RON. La final, o astfel de plata va include si costul schimbului valutar.
  • Tranzactiile realizate cu cardul de debit în monedă diferită de Lei/Euro, sa luam drept exemplu USD, chiar dacă sunt efectuate în aceeași monedă cu cea a contului/cardului (USD in exemplul nostru), vor fi convertite si postate pe cont ca urmare a unui schimb valutar de tipul USD-EUR-USD. La final, o astfel de plata va include si costul schimbului valutar.

In situatia in care suma autorizata a fost realizata incorect, poti contesta plata si solicita corectarea acesteia,  dupa contactarea comerciantului in vederea anularii tranzactiei, astfel:

  • in scris
    • fie in cea mai apropiata sucursala UniCredit, de luni pana vineri, in intervalul orar 9:00-17:00
    • fie accesand meniul dedicat din cadrul aplicatiei Online Banking (serviciu de tip Internet banking), prin accesarea meniului TRANZACTIONARE – Administreaza Cardul de Debit – Cerere de refuz la plata
  • telefonic, prin Info Center, 24/7, la numarul +40 21 200 2020 sau *2020

Poti contesta operatiunea de plata.

Platile pot fi vizualizate in extrasul de cont sau in aplicatiile Mobile Banking/Online Banking.

Dupa autorizarea unei tranzactii cu cardul, suma este blocata si ramane  cu acest status pana la momentul decontarii (momentul in care banca debiteaza contul cu valoarea tranzactiei). Tranzactiile in asteptare pot fi vizualizate  in aplicatiile Mobile Banking/Online Banking.

Daca ai pierdut cardul in strainatate suna la linia telefonica gratuita dedicata TelVerde 0800 888 111, disponibila 24/7, pentru blocarea cardului.Daca un card este blocat temporar, telefonic, pe motiv furt/pierdere in afara tarii, clientul mai poate solicita deblocarea acestuia doar daca ne contacteaza pana la ora 17.00 in urmatoarea zi bancara.

Pentru toate tipurile de card, poti solicita reemitere prin serviciul de Online Banking, iar cardul poate fi livrat in strainatate, costul aferent transportului fiind suportat de catre tine.

O alta optiune poate fi emiterea pe loc, a unui card de debit virtual Mastercard Clasic sau Mastercard Gold, daca ai activata aplicatia Mobile Banking. Prin intermediul cardului virtual ai acces la banii din cont si poti face plati online imediat dupa emitere sau, prin inrolarea acestuia in aplicatiile GooglePay/Apple Pay, poti realiza plati inclusiv la POS-urile comerciantilor cu ajutorul telefonului. Cardurile de debit virtuale sunt disponibile pentru persoanele fizice, titulare de cont in Euro si Lei, care au varsta peste 18 ani.

Pentru alte informatii legate de carduri iti stam la dispozitie  prin serviciul Info Center la numarul +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone).

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo

Gestionare optiuni de confidentialitate

Pentru a va oferi cele mai bune experiente, noi si partenerii nostri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca si/sau a accesa informatii despre dispozitivul folosit. Consimtamantul la utilizarea acestor tehnologii ne va permite noua si partenerilor nostri sa va procesam anumite date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-urile unice pe acest site. Neacordarea sau retragerea consimtamantului poate afecta negativ anumite caracteristici si functii.

Selectati una din optiunile de mai jos in functie de alegerile dumneavoastra. Va puteti actualiza alegerile in orice moment, facand clic pe pictograma "Actualizeaza optiunile de confidentialitate" din partea stanga jos a ecranului sau in meniul "Digital" > "Confidentialitate" din subsolul paginii.

Va folosim datele pentru reclame si continut personalizate, masuratori de reclame si de continut, informatii despre audienta si dezvoltare de produse in masura in care acceptati toate cookie-urile.

Reclamele si continutul pot fi personalizate pe baza unui profil. Pot fi adaugate mai multe date pentru a personaliza mai bine reclamele si continutul. Se poate masura performanta reclamelor si a continutului. Pot fi derivate informatii despre publicul care a vazut reclamele si continutul. Datele pot fi utilizate pentru a construi sau a imbunatati experienta utilizatorului, sistemele si software-ul.

Mai multe detalii despre Politica privind utilizarea Cookie-urilor.

Nota: Daca apasati tasta ESC sau butonul X vor fi utilizate doar cookie-urile necesare pentru functionarea site-ului.