22 noiembrie 2024
UniCredit Bank anunță finalizarea cu succes a unei noi emisiuni de obligațiuni corporative în lei (negarantate, de rang senior) cu maturitatea de 5 ani și un cupon fix plătibil anual de 7,67%. Prin oferta derulată în 19 noiembrie 2024 și adresată exclusiv investitorilor calificați, banca a atras 750 milioane de lei, suma semnificativ mai mare față de suma fixată inițial de 550 milioane de lei. Pentru UniCredit Bank este cea mai mare emisiune de obligațiuni finalizată pe piața locală.
Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank: “Suntem încântați de succesul acestei emisiuni, care reflectă încrederea mare pe care investitorii o au în soliditatea financiară și strategia de dezvoltare pe termen lung a UniCredit Bank. Este al treilea an consecutiv în care finalizăm cu succes o emisiune de obligațiuni pe piața de capital românească, dovedind astfel încă o dată angajamentul nostru ferm de a contribui la dezvoltarea pieței de capital din România și de a deveni o prezență constantă în calitate de emitent. Suma atrasă ne permite să continuăm să oferim soluții inovative de finanțare clienților noștri.“
Emisiunea urmează să fie listată la Bursa de Valori București în perioada următoare și, alături de celelalte două emisiuni finalizate în 2022 și 2023, contribuie la îndeplinirea planului de diversificare a surselor de finanțare ale băncii și, totodată, facilitează accesul la finanțare pentru clienți.
Intermediarul emisiunii a fost Alpha Bank România, iar casa de avocatură Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică.
*****
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Banca răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, 0723.653.072
21 noiembrie 2024
Roxana Bujor, Director pentru Corporații Mici în UniCredit Bank, preia funcția de Chief Executive Officer și va conduce UniCredit Leasing, începând cu 1 Decembrie 2024.
Roxana Bujor îi urmează Danielei Bodîrcă, care își încheie al doilea mandat la conducerea UniCredit Leasing pe 30 noiembrie 2024.
Daniela Bodîrcă are o experiență de peste 26 de ani în industria financiar-bancară, din care 16 ani în cadrul UniCredit România. Timp de 10 ani a ocupat funcția de Vicepreședinte Executiv al Diviziei de Risc și Membru al Directoratului UniCredit Bank România, având responsabilități extinse și ca membru în Consiliul de Supraveghere și în Comitetul de Audit ale UniCredit Leasing și UniCredit Consumer Financing. În 2019 Daniela a preluat rolul de CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Leasing Corporation, cu responsabilități manageriale extinse și pentru UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Insurance Broker. În prezent este la al 3-lea mandat de președinte al Asociației Societăților Financiare – ALB România.
“Sunt extrem de onorată și adresez mulțumiri pentru încrederea primită atât în cadrul Grupului UniCredit, prin rolurile încredințate, cât și în cadrul ALB România. Experiența UniCredit România a fost o călătorie extraordinară cu multe oportunități și provocări în care am avut alături oameni valoroși, împreună cu care am făcut performanță, am depășit obstacole și am evoluat. Un element esențial în acest parcurs au fost clienții și partenerii noștri, cărora le adresez mulțumiri, întrucât încrederea și respectul lor ne-au motivat să ne depășim, an de an, limitele. Viziunea și angajamentul nostru față de excelență continuă să fie un pilon solid al companiei, iar echipa UniCredit ramâne dedicată clienților și partenerilor săi. Mulțumesc și mult succes tuturor!”, a declarat Daniela Bodîrcă.
Cu o experiență de 20 de ani în domeniul bancar, Roxana Bujor s-a alăturat echipei UniCredit în 2008 și a dobândit o experiență bogată și diversă în Corporate Banking. Roxana, împreună cu echipa ei, a creat oportunități valoroase pentru bancă și clienții săi prin servicii și soluții de calitate, contribuind la menținerea poziției de vârf a UniCredit Bank în Corporate Banking. Cu experiența ei bogată în UniCredit, Roxana va stimula inovația și sinergiile în echipele de Leasing și Corporate pentru a dezvolta în continuare activitatea de leasing.
„O nouă provocare începe acum pentru mine la UniCredit Leasing, unde mă voi alătura unei echipe de profesioniști, chiar cei care, de-a lungul anilor, au stabilit noi standarde de performanță pe piața de leasing. Vom continua să fim aproape de clienții noștri, cu soluții rapide, concrete și complete, facilitând accesul sporit la expertiza și oferta variată de produse și servicii oferite de Grupul UniCredit. Sunt încrezatoare în echipa noastră și în capacitatea de a crește în continuare!”, a spus Roxana Bujor.
Despre UniCredit Leasing Corporation IFN S.A.
UniCredit Leasing Corporation IFN S.A., instituţie financiară nebancară având ca obiect principal de activitate leasingul financiar, face parte din grupul financiar UniCredit România, alături de UniCredit Bank S.A şi UniCredit Consumer Financing IFN S.A, împreună oferind beneficiarilor lor o gamă completă de produse şi servicii financiare și alte servicii auxiliare. Pe lângă entitățile menționate anterior, grupul UniCredit este prezent în România și prin următoarele entități nefinanciare: UniCredit Leasing Fleet Management S.R.L., care furnizează servicii de leasing operaţional, şi UniCredit Insurance Broker S.R.L., care deservește zona de servicii de intermediere în asigurări.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi: UniCredit Leasing, Identitate şi Comunicare
*Nota: din punct de vedere al activelor
14 noiembrie 2024
Universitatea de Vest din Timișoara inițiază, în parteneriat cu UniCredit Bank, programul de studii postuniversitare „Raportări ESG și finanțe sustenabile”,
orientat spre analiza sustenabilității și eticii afacerilor. Acest program constituie o premieră pentru mediul academic din România, fiind rezultatul colaborării și unui parteneriat strategic dintre Universitatea de Vest din Timișoara și UniCredit Bank.
Departamentul Finanțe, Sisteme Informaționale și Modelare pentru Afaceri de la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) din UVT inițiază programul de studii postuniversitare „Raportări ESG și finanțe sustenabile”, un proiect care răspunde direct dinamicii actuale a pieței și unei necesități obiective în dezvoltarea de competențe specializate în domeniul sustenabilității și al raportărilor ESG (Environmental, Social, Governance – sustenabilitatea și etica afacerilor).
În ultimele decenii, schimbările climatice, nevoia de atenuare a inegalităților sociale și necesitatea de a adopta și implementa sisteme de guvernanță corporativă transparentă au devenit subiecte prioritare pe agenda globală. Aceste provocări au condus la o cerere accentuată pentru specialiștii care pot integra factorii ESG în strategiile de afaceri și care pot realiza raportări conforme cu standardele internaționale.
Un factor determinant în inițierea acestui program este recunoașterea necesității de educație continuă în rândul profesioniștilor din domeniul financiar și al afacerilor. Într-o economie în continuă schimbare, abilitățile și cunoștințele acumulate în timpul studiilor universitare inițiale nu mai sunt suficiente pentru a răspunde noilor provocări și oportunități.
Prin urmare, noua inițiativă a Universității de Vest din Timișoara, dezvoltată în parteneriat cu UniCredit Bank, se integrează procesului generic de formare profesională continuă, care devine esențială pentru a menține relevanța și competitivitatea pe piața muncii în România și Europa.
Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Suntem onorați să anunțăm inițierea noului program de studii postuniversitare, aliniat la tendințelor europene de viitor. Cursanții acestui program de studii vor integra un set de cunoștințe și aplicații ce vin în conformitate cu Green Deal-ul European și obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU. România, prin politicile publice de mediu, și-a asumat o serie de angajamente pentru tranziția către o economie verde și sustenabilă, care se concretizează în măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon, promovarea economiei circulare și integrarea principiilor ESG (Environmental, Social, Governance – sustenabilitatea și etica afacerilor) în toate sectoarele economiei. Noul program de studii postuniversitare se concentrează asupra acestei abordări noi în etica afacerilor sustenabile, un concept inovativ, important pentru spațiul european al educației și cercetării. Mulțumim partenerilor de la UniCredit Bank pentru deschidere și pentru implicare, într-un spirit evoluat al pregătirii culturii financiare de viitor.”
Organizarea noului program de studii postuniversitare răspunde unei cereri reale a pieței formării și dezvoltării profesionale în domeniul raportărilor ESG și finanțelor sustenabile. În contextul actual al economiei globale, companiile și instituțiile financiare se confruntă cu o presiune crescută din partea investitorilor, autorităților de reglementare și a societății civile pentru a adopta practici sustenabile și responsabile. ESG (Environmental, Social, Governance) reprezintă un set de criterii esențiale pentru evaluarea impactului și performanței unei organizații în ceea ce privește sustenabilitatea și etica afacerilor.
Anca Ungureanu, Director de Marketing și Comunicare la UniCredit Bank a spus: „Unul dintre pilonii cei mai importanți pentru grupul UniCredit este angajamentul nostru față de comunitate, iar implicarea în proiecte de educație este o prioritate pentru că astfel putem contribui la progresul societății și la un viitor mai bun pentru generațiile care vin. Tocmai de aceea, parteneriatul cu Universitatea de Vest din Timișoara a venit natural și mă bucur că reușim să lansăm cursul postuniversitar Raportări ESG și finanțe sustenabile împreună cu Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor. Credem cu tărie că va contribui semnificativ la formarea viitorilor specialiști din domeniul afacerilor sustenabile, ajutându-i să-și construiască cariere și șanse să fie nu doar parte a schimbării, ci și a soluției”
Pe lângă contextul general favorabil creșterii cererii pentru competențe în raportările ESG și finanțele sustenabile, programul se aliniază și cu strategiile de dezvoltare durabilă promovate la nivel național și european. Programul de studii postuniversitare „Raportări ESG și finanțe sustenabile” este astfel structurat încât poate oferi cunoștințe și abilități avansate în acest domeniu emergent, vizând dezvoltarea profesională a participanților prin intermediul unor prezentări cu caracter teoretic, dar și prin intermediul unor studii practice. Programul va aborda subiecte precum cadrul de reglementare a raportărilor de sustenabilitate, integrarea factorilor ESG în deciziile financiare și strategii de investiții sustenabile.
__________________________________
Persoană de contact: Director de studii postuniversitare „Raportări ESG și finanțe sustenabile” Prof.univ.dr. Ana-Cristina Nicolescu, cristina.nicolescu@e-uvt.ro, Timișoara, Str. J.H.Pestalozzi, nr. 16, +40.256.592.506 (decanat FEAA).
7 noiembrie 2024
UniCredit Leasing lansează mâine, 8 noiembrie, între orele 8:00 și 17:00, o oferta exclusivă de Black Friday dedicată persoanelor juridice.
Oferta include o dobânda atractivă de 2.99% + EURIBOR 3M și un comision lunar redus pe toată durata de viață a contractului de leasing financiar. În plus, UniCredit Leasing acoperă integral costul poliței RCA pentru primul an contractual.
Campania este disponibilă doar în data de 8 noiembrie pentru finanțarea autovehiculelor noi sub 3.5 tone și a motocicletelor, indiferent de marca.
Pentru a beneficia de oferta UniCredit Leasing, companiile sunt invitate să solicite o oferta de finanțare prin intermediul site-ului unicreditleasing.ro în intervalul orar menționat și, după primirea ofertei indicative a UniCredit Leasing, să trimită documentele menționate în oferta indicativă în termen de 30 de zile calendaristice de la dată campaniei (8 noiembrie).
Pentru detalii vă invităm să urmăriți paginile: www.unicreditleasing.ro și www.unicredit.ro/blackfriday.
Despre UniCredit Leasing Corporation IFN S.A.
UniCredit Leasing Corporation IFN S.A., instituţie financiară nebancară având ca obiect principal de activitate leasingul financiar, face parte din grupul financiar UniCredit România, alături de UniCredit Bank S.A şi UniCredit Consumer Financing IFN S.A, împreună oferind beneficiarilor lor o gamă completă de produse şi servicii financiare și alte servicii auxiliare. Pe lângă entitățile menționate anterior, grupul UniCredit este prezent în România și prin următoarele entități nefinanciare: UniCredit Leasing Fleet Management S.R.L., care furnizează servicii de leasing operaţional, şi UniCredit Insurance Broker S.R.L., care deservește zona de servicii de intermediere în asigurări.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi: UniCredit Leasing, Identitate şi Comunicare
5 noiembrie 2024
În perioada 6 – 8 noiembrie 2024, UniCredit Consumer Financing vine cu o ofertă de dobânda redusă pentru clienții persoane fizice ce doresc să aplice pentru un Credit de Realizări Personale. Clienții care optează pentru refinanțarea creditelor, beneficiază de o dobânda anuală fixă redusă între 5,99% și 9,99%, putând obține astfel, o rată de credit mai mică sau sume suplimentare pentru noi planuri.
Clienții pot aplica astfel:
- prin înscriere online pe www.unicredit.ro/blackfriday în perioada 6 noiembrie 2024, începând cu ora 09:00 și 8 noiembrie 2024, până la ora 18:00 (exclusiv), urmând să fie contactați de reprezentanți UniCredit Bank pentru a se prezenta în sucursală;
- în orice sucursala UniCredit Bank, în perioada 6 – 8 noiembrie 2024, în intervalul programului de lucru cu publicul;
Sorin Drăgulin, Președinte Directorat UniCredit Consumer Financing: „Continuăm să ne surprindem clienții cu oferte noi de Black Friday, oferindu-le Creditul de Realizări Personale cu dobândă fixă redusă de la 5,99% pe an, pe toate tranșele de împrumut, atât în sucursale, cât și pentru accesarea ofertei din aplicația Mobile Banking. Astfel, în cel mai așteptat sezon de shopping, oferim clienților noștri o soluție eficientă pentru coșul lor de cumpărături.“
Rata dobânzii de 5,99% pe an este valabilă în condițiile refinanțării unui credit, a îndeplinirii Condiției de Rulaj Lunar și atașării unei asigurări de viață. Oferta este supusă unor termene și condiții, detalii în Regulament.
Exemplu reprezentativ de calcul pentru produsul Credit de Realizari Personale cu refinanțare oferit de UniCredit Consumer Financing în cadrul campaniei de Black Friday:
Pentru un Credit de Realizari Personale cu refinanțare, oferit de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. accesând oferta disponibilă în aplicația Mobile B@nking de la UniCredit Bank sau prin sucursalele UniCredit Bank S.A. (intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A prin sucursalele UniCredit Bank), în valoare de 150.000 lei, pe 60 luni, în rate egale, cu asigurare de viață cu prima de asigurare lunară si în condițiile îndeplinirii Condiției de Rulaj Lunar pe toata durata contractului de credit, iar în cazul creditului 100% Mobile și la acordarea creditului: rata dobânzii anuală fixă este de 5,99% comision analiză dosar 420 lei, comision lunar de administrare credit 0 lei, comision lunar administrare cont curent la UniCredit Bank S.A. 10 lei, rata lunară 3.100,14 Lei (include și prima lunară de asigurare de viață1), valoarea totală plătibilă 186.008,65 Lei, DAE 9,33%.
Prima de asigurare lunară de 180 lei, calculată ca procent de 0,12% din valoarea inițială a creditului. Asigurarea de viață este emisa de Generali Romania Asigurare Reasigurare SA prin UniCredit Consumer Financing IFN SA, în calitate de agent de asigurare auxiliar înregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiara cu numarul RAJ 502078. Pentru tragerea creditului, clientul trebuie să aibă un cont curent în lei deschis la UniCredit Bank. Costurile contului curent se percep separat de către Bancă, în funcție de produsul ales. Oricând pe durata creditului, clientul poate închide contul curent deschis la Banca, urmând ca rambursarea creditului să se facă în contul indicat de Creditor. În această situație, odată cu închiderea contului și încetarea virării veniturilor se va aplica rata anuală a dobânzii fără reducerea aferentă îndeplinirii Condiției de Rulaj. Creditul are costuri diferite în funcție de tipul ratelor, îndeplinirea condiției de rulaj lunar și de asigurare de viață.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a Grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, prin rețeaua de parteneri comerciali, dar și la distanta, precum și credite auto.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, 0723.653.072
5 noiembrie 2024
UniCredit Bank SA anunta plata cuponului de dobanda nr. 1 aferent obligatiunilor UCB28 emise conform Prospectului de emisiune aprobat prin Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 1167/08.11.2023.
Plata se va realiza de catre UniCredit Bank S.A. – agentul de plata – la data de 25 noiembrie 2024, catre detinatorii de obligatiuni UCB28 inscrisi in Registrul detinatorilor de obligatiuni tinut de catre Depozitarul Central S.A. la data de inregistrare 4 noiembrie 2024.
Dobanda va fi calculata in conformitate cu prevederile paragrafului 6 Dobanda din Prospectul de Emisiune (Termenii şi condiţiile obligaţiunilor).
Suma de plata datorata investitorilor se va calcula aplicand rata de dobanda a cuponului la valoarea totala investita (valoarea nominala investita)
Pentru detinatorii de obligatiuni care au evidentiate instrumentele la data de inregistrare in conturi deschise la Participantii la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central, plata se va face in RON, prin intermediul Depozitarului Central si al Participantilor.
Pentru detinatorii de obligatiuni nereprezentati de Participantii la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central inregistrati in Sectiunea I a Depozitarului Central, plata se va face prin transfer bancar in conturile in RON deschise de Detinatorii de Obligatiuni pentru care detaliile de plata relevante sunt mentionate in registrul detinatorilor furnizat de catre Depozitarul Central S.A. catre UniCredit Bank S.A. In cazul in care detaliile de plata relevante nu sunt furnizate de catre Depozitarul Central S.A., se vor utiliza conturile specificate prin formularul de subscriere sau dupa achizitia obligatiunilor.
In vederea aplicarii prevederilor tratatelor de evitare a dublei impuneri recomandam Detinatorilor de Obligatiuni nerezidenti in Romania sa transmita, in original sau in copie legalizata, certificatul de rezidenta fiscala emis de autoritatile fiscale din tara de rezidenta, nu mai tarziu de 8 noiembrie 2024.
Certificatele de rezidenta fiscala vor fi transmise la adresa: UniCredit Bank SA – Serviciul Taxe, Blvd. Expozitiei, nr 1 F, Bucuresti, 012101, Romania.
Exemplu de calcul:
Valoarea nominala pentru o obligatiune: 500.000 RON
Dobanda conform Prospect: 7.82%
Perioda de calcul dobanda: 24-noi-2023 – 24-noi-2024 ( 366 zile)
Cupon Dobanda la 24.11.2024: 500.000 RON x 7.82% = 39.100 RON
Detalii privind emisiunea de obligatiuni:
https://bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=UCB28
Denumire societate emitenta: UNICREDIT BANK S.A.
Sediul social: Blvd. Expozitiei nr. 1F, Bucuresti, 012101
Cod Unic de Inregistrare: RO361536
Cod Registrul Comertului : J40/7706/1991
Capital social subscris si varsat: 455.219.478,30 RON
4 noiembrie 2024
- Alpha Bank România va fuziona cu UniCredit Bank România, creând astfel al treilea grup bancar din țară din punct de vedere al activelor deținute
- Tranzacția este parte a parteneriatului strategic dintre UniCredit și Alpha
UniCredit S.p.A. („UniCredit”) și Alpha Services and Holdings S.A. („Alpha”) anunță că, după primirea aprobărilor necesare din partea tuturor autorităților relevante și după finalizarea procesului de due diligence, UniCredit a achiziționat de la Alpha International Holdings S.M.S.A., subsidiară deținută 100% de către Alpha, un pachet de acțiuni reprezentând 90,1% din Alpha Bank România S.A. (“Alpha Bank România”) pentru un preț compus din (i) 9.9% din capitalul social al UniCredit Bank S.A. (“UniCredit România”) și (ii) circa 255 milioane euro în numerar.
Tranzacția este parte a parteneriatului strategic dintre UniCredit și Alpha Services and Holdings, anunțat pe 23 octombrie 2023.
Achiziția marchează demararea procesului de integrare treptată a Alpha Bank România în Grupul UniCredit. Ulterior parcurgerii etapelor legale și de autorizare necesare, integrarea se va finaliza cu fuziunea prin absorbție a Alpha Bank România S.A. în cadrul UniCredit Bank S.A., estimată a avea loc în a doua parte a anului 2025.
Fuziunea va aduce laolaltă două bănci complementare, ambele cu relații și expertiză de lungă durată pe piața din România. Experiența UniCredit România și Alpha Bank România, atât în segmentul corporate, cât și în cel de retail, va consolida poziția băncii rezultate, aducând Grupul UniCredit pe locul trei pe piața românească - considerând inclusiv entitățile subsidiare - cu o cotă de piață combinată de aproximativ 12% din punct de vedere al activelor.
Alpha își va păstra prezența de lungă durată pe piața românească, urmând să dețină, după finalizarea fuziunii, o cotă de 9.9% din UniCredit Bank S.A.
Modificarea de acționariat a Alpha Bank România nu va aduce schimbări imediate pentru clienții săi, care vor continua să fie deserviți ca și până acum, atât prin intermediul canalelor electronice, cât și în sediile fizice. Pe măsură ce vor fi parcurse etapele firești ale procesului de integrare, având ca obiectiv principal asigurarea unei tranziții transparente și ușoare pentru toți clienții băncii, toate informațiile necesare sau utile vor fi puse la dispoziția clienților pe https://www.unicredit.ro/ro/institutional/banca/alphabank-unicredit.html și pe https://www.alphabank.ro/despre-noi/noutati-alpha-bank-romania.
UniCredit a desemnat-o pe Antoaneta Curteanu să coordoneze, din poziția de nou Președinte Executiv al Alpha Bank România, procesul de integrare în UniCredit România. Tot din partea UniCredit, Andrei Bratu se va alătura la rândul său Alpha Bank România, în funcția de Vicepreședinte Executiv, coordonând Divizia Wholesale responsabilă cu gestionarea clienților corporate.
Sergiu Oprescu, Președintele Executiv al Alpha Bank România anterior schimbării în structura acționariatului, se va alătura în perioada următoare conducerii UniCredit România, la nivelul Consiliului de Supraveghere, după parcurgerea procesului de aprobare de către Banca Națională a României pentru noul său rol. Totodată, Alpha Service and Holdings a desemnat doi membri în cadrul Consiliului de Supraveghere al UniCredit România.
Andrea Orcel, CEO al UniCredit, a declarat: „Acesta este un pas decisiv în parteneriatul nostru strategic cu Alpha, permițându-ne să ne sporim în continuare prezența în țară în beneficiul clienților și al tuturor părților interesate. România are o importanță strategică în Europa de Est, o regiune în continuă dezvoltare. Cu o bancă mai puternică, eficientă, cu o ofertă de produse inovatoare puse la dispoziția unei baze mai mari de clienți, vom putea spori sprijinul acordat persoanelor fizice, IMM-urilor și comunităților locale. Banca rezultată va fi bine poziționată pentru oportunitățile de creștere de pe piață, precum și pentru dezvoltarea potențialului tuturor angajaților din România și din întregul Grup”.
Vassilios Psaltis, CEO al Alpha Services and Holdings, a spus: „Finalizarea la timp a tranzacției noastre în România subliniază valoarea pe care ambele părți o acordă acordului strategic anunțat anul trecut. Împreună cu UniCredit, construim o bancă de top pe piața românească, reflectând prezența de lungă durată a Alpha Bank în țară, în timp ce colaborăm activ în multiple arii pentru a furniza servicii de top companiilor grecești care se extind în Europa și grupurilor europene care doresc să investească în Grecia".
Mihaela Lupu, CEO al UniCredit Bank România, a declarat: „Suntem bucuroși să colaborăm cu echipa Alpha Bank România, fiecare dintre noi continuă să fie preocupat de strategia de creștere organică, și, în paralel, de pregătirea și implementarea fuziunii. În această perioadă de tranziție, asigurăm dezvoltarea afacerii, calitatea serviciilor pentru clienții noștri, cel mai bun mediu de lucru posibil pentru angajați, concentrându-ne pe creștere și transparență pe măsură ce procesul de fuziune progresează.”
Sergiu Oprescu, Președinte Executiv al Alpha Bank România, a declarat: „Sunt încrezător că pasul de astăzi către fuziune pune bazele uneia dintre cele mai importante, dinamice și orientate spre client instituții bancare din România. Instituția rezultată va reprezenta o forță modernă, lider în industrie, una care nu numai că îndeplinește, ci și anticipează nevoile în evoluție ale clienților noștri și ale tuturor părților interesate într-un peisaj de afaceri din ce în ce mai competitiv și aflat în schimbare rapidă”.
Milan, București 4 Noiembrie 2024
Contact:
Media Relations e-mail: MediaRelations@unicredit.eu
Investor Relations e-mail: InvestorRelations@unicredit.eu
1 noiembrie 2024
Card de credit cu zero comision de administrare instrument de plată pe toată perioada contractuală este oferta UniCredit Consumer Financing care poate fi accesată în perioada 1 noiembrie 2024, începând cu ora 10:00, până la 10 noiembrie 2024, la ora 22:00, prin intermediul aplicației Mobile Banking de la UniCredit Bank. Oferta se adresează persoanelor fizice care sunt sau devin clienți ai UniCredit Bank, au activată aplicația Mobile Banking și care nu dețin deja un card de credit de la UniCredit Consumer Financing. Astfel, clienții pot aplica pentru un card de credit UniCreditCard Premium sau Principal, cu o limită de credit de până la 30.000 de lei, printr-un flux 100% online. UniCreditCard vine cu multiple beneficii, dintre care: rate fără dobândă la cumpărături prin Programul Plata in Rate Egale și puncte de loialitate, vouchere sau cadouri prin programul de beneficii ShopSmart.
În plus, pe tot parcursul lunii noiembrie 2024, clienții care dețin un card de credit emis de UniCredit Consumer Financing beneficiază de o ofertă specială la utilizarea acestuia la cumpărături: până la 24 de rate egale fără dobândă la orice tranzacție cu o valoare individuală de minimum 500 de lei, realizată la orice comerciant (în magazine fizice sau online). Detalii complete pot fi găsite în Regulamentul dedicat ofertei.
UniCredit Consumer Financing pregătește și alte oferte de creditare surpriză pentru clienții săi persoane fizice, constând în dobânzi promoționale la achiziția de Credite de Realizări Personale. Pentru detalii vă invităm să urmăriți paginile www.unicredit.ro/blackfriday și www.ucfin.ro;
8 noiembrie 2024 va fi o zi cu oferte super atractive la UniCredit!
UniCredit Leasing vă așteaptă pe 8 noiembrie, între orele 8:00 - 17:00, cu o ofertă de neratat: dobândă și comision surpriză, alături de un cadou special pentru susținerea afacerilor. Oferta se adresează persoanelor juridice. Pentru detalii vă invităm să urmăriți paginile: www.unicreditleasing.ro și www.unicredit.ro/blackfriday.
În data de 8 noiembrie 2024, de la ora 09.00 până la ora 20:59, clienții UniCredit Bank persoane fizice, care deschid prin Mobile Banking un cont nou de economii în LEI, Euro sau USD, în care la sfârșitul zilei de 29 noiembrie 2024 dețin un sold eligibil de minim 5.000 Lei /1000 euro/1000 USD , se pot bucura de un bonus de 100 de lei. În plus clienții care dețin un card de debit emis de UniCredit Bank și în aceeași perioadă se înrolează în Programul de beneficii ShopSmart din aplicația Mobile Banking primesc un bonus de 10 lei .
În perioada 4-8 noiembrie, începând cu ora 9.00, persoanele juridice micro eligibile, care se înscriu online, pe site, pentru oferta „Pachetul Microstar 12 luni gratuit” de la UniCredit Bank, devin clienții băncii și achiziționează pachetul până la 16 decembrie 2024, vor primi cashback lunar în valoare de 45 lei, timp de 12 luni, astfel încât pachetul va deveni gratuit, timp de un an. În aceeași perioadă clienții persoane juridice micro care se înscriu pe site pentru oferta „Black Friday 2024 Mastercard Business Credit Card gratuit în primul an“ și contractează cardul de credit până la 31 ianuarie 2025 primesc taxa de administrare card pentru primul an, în valoare de 20 de euro, înapoi în cont.
Mai multe detalii despre termenele și condițiile ofertelor UniCredit de Black Friday 2024 sunt disponibile în Regulamentele ofertelor pe site: www.unicredit.ro/blackfriday, începând de vineri, 1 noiembrie 2024.
****
Exemplu reprezentativ de calcul pentru folosirea cardului in conditii de costuri aferente ofertei din cadrul acestei Campanii:
Oferta de COSTURI ZERO PE VIAȚA cardului UniCreditCard implică Comision Zero de furnizare card de credit -- administrare instrument de plată (vs. standard 39 lei/an pentru UniCreditCard Principal și 200 lei/an pentru UniCreditCard Premium, pentru cardul primar).
Pentru un card de credit UniCreditCard Principal fara asigurare/cu asigurare de viata atasata (cu prima de Asigurare lunara, de 0,5% din suma datorata), oferit de UniCredit Consumer Financing IFN SA, accesand oferta disponibila in aplicatia Mobile Banking de la UniCredit Bank, pentru o limita de credit de 5.367 Lei, perioada de creditare 3 ani (36 luni) avand o dobanda fixa de 26,99%/an pentru sumele din limita de credit utilizate la ATM si 24,99%/an pentru sumele utilizate la comercianti, considerandu-se ca valoarea liniei de credit se retrage integral, 40% in numerar la ATM national sau international (din afara grupului UniCredit) si 60% prin plati la comercianti, la data acordarii si nu se efectueaza nicio retragere pe parcursul celor 36 de luni de rambursare, suma lunara de plata (pentru rate egale) este de 276,27 Lei / 302,88 Lei, valoarea totala platibila 7.567,81 Lei / 8.080,57 Lei, iar DAE este de 29,51% / 37,28%. DAE este calculata conform prevederilor legale in vigoare si cuprinde dobanda anuala fixa, comisionul de furnizare card de credit - emitere instrument de plata 0 Lei, comisionul anual de furnizare card de credit – administrare instrument de plata de 0 Lei, si comisionul utilizare ATM national sau international, in afara Grupului UniCredit in valoare de 2%+ 4 Lei și, in cazul in care clientul opteaza pentru achizitionarea unei asigurări de viata, prima lunara de asigurare de viata de 0,5% din suma datorata (in valoare de 26,6 lei/ luna, cu zero costuri de finantare asigurare).
Pentru un card de credit UniCreditCard Premium fara asigurare/cu asigurare de viata atasata (cu prima lunara, de 0,5% din suma datorata), oferit de UniCredit Consumer Financing IFN SA accesand oferta disponibila in aplicatia Mobile Banking de la UniCredit Bank, pentru o limita de credit de 5.367 Lei, perioada de creditare 3 ani (36 luni) avand o dobanda fixa de 26,99%/an pentru sumele din limita de credit utilizate la ATM si 24,99%/an pentru sumele utilizate la comercianti, considerandu-se ca valoarea liniei de credit se retrage integral la data acordarii, 40% in numerar la ATM national sau international (din afara grupului UniCredit) si 60% prin plati la comercianti, si nu se efectueaza nicio retragere pe parcursul celor 36 de luni de rambursare, suma lunara de plata (pentru rate egale) este de 266,76 Lei / 293,36 Lei, valoarea totala platibila 7.568,27 Lei / 8.080,34 Lei, iar DAE este de 29,39%/ 37,11%. DAE este calculata conform prevederilor legale in vigoare si cuprinde dobanda anuala fixa, comisionul de furnizare card de credit - emitere instrument de plata 0 Lei, comisionul anual de furnizare card de credit – administrare instrument de plata de 0 Lei, comisionul utilizare ATM national sau international, in afara Grupului UniCredit in valoare de 2%+ 4 Lei si, in cazul in care clientul opteaza pentru achizitionarea unei asigurari de viata, prima lunara de asigurare de viață de 0,5% din suma datorata (in valoare de 26,60 lei/ luna, cu zero costuri de finantare asigurare).
In cazul retragerilor de numerar in strainatate, operatorii ATM-urilor utilizate pot percepe comisioane aditionale. Inainte de autorizarea tranzactiei, cititi cu atentie mesajele ce apar pe ecranele ATM-urilor pentru a va asigura ca ati luat la cunostinta conditiile de eliberare numerar in astfel de cazuri.
Produsul de Asigurare de viata atasat cardului este optional, produsul de card de credit putand fi acordat si fara o asigurare de viata atasata. In cazul in care doresti sa atasezi produsului de card de credit si un produs de asigurare de viata, te rugam sa consulti detaliile si costurile aferente pe www.ucfin.ro/asigurari. Asigurare de viata este emisa de Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A. prin intermediul UniCredit Consumer Financing IFN SA, in calitate de agent de asigurare auxiliar inregistrat la Autoritatea Supraveghere Financiara cu numarul RAJ 502078. Cardurile de Credit sunt oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. Decizia de creditare apartine exclusiv UniCredit Consumer Financing IFN S.A., Creditorul rezervandu-si dreptul de a solicita, dupa caz, orice documente necesare in analiza de creditare, conform normelor sale interne si reglementarilor legale in vigoare.
Detalii suplimentare despre beneficiile fiecarui tip de card 100% Mobile gasesti pe www.unicredit.ro/cardcreditmobile;
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a Grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, prin rețeaua de parteneri comerciali, dar și la distanta, precum și credite auto.
Despre UniCredit Leasing Corporation IFN S.A.
UniCredit Leasing Corporation IFN S.A., instituţie financiară nebancară având ca obiect principal de activitate leasingul financiar, face parte din grupul financiar UniCredit România, alături de UniCredit Bank S.A şi UniCredit Consumer Financing IFN S.A, împreună oferind beneficiarilor lor o gamă completă de produse şi servicii financiare și alte servicii auxiliare. Pe lângă entitățile menționate anterior, grupul UniCredit este prezent în România și prin următoarele entități nefinanciare: UniCredit Leasing Fleet Management S.R.L., care furnizează servicii de leasing operaţional, şi UniCredit Insurance Broker S.R.L., care deservește zona de servicii de intermediere în asigurări.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare;
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, www.unicredit.ro;
31 septembrie 2024
Cu premii în valoare totală de zeci de mii de euro, sub formă de bani înapoi garantat, vouchere de vacanță sau pentru alte pasiuni
București, 31 octombrie 2024 - Mastercard și UniCredit Bank lansează „Creștem pasiuni împreună”, o campanie dedicată clienților actuali și noilor clienți ai băncii, care își propune să susțină dezvoltarea pasiunilor personale și să încurajeze accesarea serviciilor financiare. Campania se desfășoară în perioada 21 octombrie 2024 – 31 martie 2025 pentru premiile în bani și 21 octombrie 2024 – 31 ianuarie 2025 pentru premiile în vouchere prin tragere la sorți și pune la dispoziția participanților premii lunare sub formă de bani înapoi în cont, dar și premii acordate la finalul campaniei, prin tragere la sorți.
„Fie că vorbim de muzică, artă sau sport, fiecare persoană are o pasiune care merită susținută. Într-o lume în care ritmul vieții devine tot mai alert, iar angajamentele noastre sunt din ce în ce mai numeroase, găsirea timpului și resurselor necesare pentru a ne urma pasiunile poate părea o adevărată provocare. Alături de partenerii noștri de la UniCredit, ne propunem ca fiecare tranzacție sau produs bancar din portofoliul băncii să acționeze ca un imbold pentru ca pasiunile oamenilor să nu rămână doar la stadiul de aspirație. Mastercard rămâne același puternic promotor al plăților electronice și fidel misiunii de a conecta oamenii cu pasiunile lor”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard România și Croația.
„Pasiunile ne oferă energie, motivație și bucurie. Când ne urmăm pasiunile simțim împlinire și ne găsim locul într-o lume, adesea, prea agitată. Campania Creștem pasiuni împreună, realizată împreună cu Mastercard, își propune să susțină pasiunile clienților UniCredit cu ajutorul produselor bancare și financiare potrivite. Clienții existenți și noi se bucură de avantaje în plus la cumpărăturile cu cardurile noastre Mastercard de debit și de credit și, în acealași timp, sunt încurajați să își urmărească planurile de economisire. Premiile oferite în campanie îi vor impulsiona să testeze soluțiile de economisire potrivite pentru ei: de la cele mai ușor accesibile, conturi de economii, până la produse mai complexe, de asigurare de viață cu componentă investițională și unități de fond emise de fonduri mutuale, dezvoltate de Grupul UniCredit în parteneriat cu renumiți administratori de fonduri globali: Blackrock, JP Morgan, PIMCO sau AMUNDI. Creștem pasiuni împreună ne dorim să reprezinte primul pas în realizarea unui vis, prin câștigarea unuia din multele premii, dar mai ales prin încurajarea echilibrului între bucuria cumpărăturilor și gestionarea eficientă a economiilor” a spus Ana Popescu, Director Produse si Servicii Retail, UniCredit Bank.
Premii atractive pentru participanți
Pe durata campaniei, Mastercard și UniCredit Bank oferă premii lunare garantate sub formă de bani, în valoare de până la 300 lei per client, în funcție de numărul de produse bancare deținute sau achiziționate în perioada campaniei. În plus, participanții vor avea șansa de a câștiga premii prin tragere la sorți, constând în 10 vouchere pentru vacanțe în valoare de 10.000 euro fiecare, precum și 150 de vouchere a câte 500 de euro la anumiți comercianți.
Cum se pot califica clienții
Pentru a participa la campanie, clienții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
În plus față de condițiile de mai sus este necesară îndeplinirea unor condiții suplimentare, în funcție de tipul de premiu, detaliate în regulamentul oficial al campaniei.
Pe lângă premiile lunare garantate, participanții pot acumula șanse de câștig pentru tragerea la sorți din 18 februarie 2025. Clienții eligibili trebuie să acumuleze cel puțin o șansă de câștig prin achiziția produselor UniCredit incluse în campanie sau efectuarea de tranzacții cu cardul de debit Mastercard emis de UniCredit Bank sau cu cardul de credit Mastercard emis de UniCredit Consumer Financing. Fiecare produs activ și fiecare tranzacție efectuată contribuie la creșterea șanselor.
„Creștem pasiuni împreună” încurajează plata cu cardul Mastercard și utilizarea produselor bancare și financiare, oferind consumatorilor mai multe motive pentru a-și urma pasiunea, dincolo de posibilitatea de a obține rapid, simplu și în deplină siguranță ceea ce își doresc, atunci când își doresc.
Pentru mai multe informații despre campanie și regulamentul oficial, vă rugăm să vizitați pagina dedicată campaniei unicredit.ro/pasiuni sau să consultați sucursalele UniCredit Bank din toată țara.
****
Despre Mastercard
Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a Grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, prin rețeaua de parteneri comerciali, dar și la distanta, precum și credite auto.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, +40723653072
5 septembrie 2024
Peste 200 de companii din București, Oradea și Timișoara au participat în prima parte a anului la evenimentele ESG Journey organizate de Social Innovation Solutions în parteneriat cu UniCredit Bank. Începând din septembrie, turneul continuă în Brașov, Constanța, Iași, Craiova și Cluj-Napoca, unde peste 300 de antreprenori, CEO și CFO sunt așteptați să exploreze riscurile și oportunitățile ESG, dubla materialitate, raportarea de sustenabilitate și accesul la finanțări verzi. Mai multe informații despre evenimentele ESG Journey și detalii despre înregistrare sunt disponibile pe www.esgjourney.ro.
Primele trei evenimente din seria ESG Journey au generat idei inovatoare pentru integrarea sustenabilității în strategiile de afaceri și au dus la planuri concrete de acțiune. Participanții au subliniat constant necesitatea de a intensifica eforturile de transparență și responsabilitate, esențiale pentru menținerea competitivității într-o piață globală tot mai exigentă în privința conformității cu standardele ESG.
“Ne-am bucurat mult să vedem că toate companiile care au participat la evenimentele ESG Journey au dat dovadă de o deschidere remarcabilă către colaborare, recunoscând sustenabilitatea ca o oportunitate de inovare și exprimându-și interesul pentru parteneriate strategice și proiecte comune care să reducă amprenta de carbon și să crească impactul social pozitiv. Aceste reacții extrem de bune ne fac să mergem înainte cu curaj cu ESG Journey.” a spus Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Corpoarate la UniCredit Bank România.
„Această serie de evenimente demonstrează că mediul de afaceri din România este pregătit să facă pași concreți către sustenabilitate. Este esențial să continuăm să oferim susținere și expertiză pentru a transforma aceste intenții în realitate, contribuind astfel la crearea unui ecosistem economic durabil și rezilient.” Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions
ESG Journey continuă să faciliteze accesul companiilor locale la expertiză și cunoștințe specializate în Brașov (10 septembrie), Constanța (20 septembrie), Iași (26 septembrie), Craiova (12 noiembrie) și Cluj (20 noiembrie), menținând accentul pe necesitatea urgentă a companiilor de a integra sustenabilitatea în nucleul strategiei lor de afaceri. Evenimentele vor aborda în detaliu riscurile și oportunitățile ESG, dubla materialitate, raportarea de sustenabilitate și accesul la finanțări și investiții verzi.
În contextul noilor reglementări europene și naționale, parte a Pactului Verde European, care schimbă semnificativ modul în care companiile vor fi evaluate de investitori, parteneri și finanțatori, adoptarea principiilor ESG prezintă atât provocări, cât și oportunități iar companiile care își adaptează strategiile pentru a integra ESG vor fi mai bine poziționate pentru a obține avantaje competitive pe termen scurt și lung.
ESG Journey vine în întâmpinarea nevoii urgente a companiilor locale de a prioritiza și integra sustenabilitatea în strategia de afaceri, cu scopul de a accelera tranziția către un model de afaceri cu amprentă redusă de carbon. Alături de experți din cadrul UniCredit Bank România, conținutul de specialitate ESG pe temele discutate în cadrul evenimentelor ESG Journey va fi asigurat de Codruț Nicolau, expert în sustenabilitate și fondator Sustain Future, companie de training și consultanță în ESG, precum și de experții din echipa Social Innovation Solutions.
*********
Despre Social Innovation Solutions
Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS derulează mai multe programe de educație de sustenabilitate în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 15.000 de IMM-uri și ONG-uri prin programe precum Academia de Sustenabilitate, Transformator, ESG Journey și Sustainability Hub.
De asemenea, SIS organizează Climate Change Summit, o platformă globală de conversații despre sustenabilitate și susținere a soluțiilor la schimbările climatice. Cea de-a treia ediție va avea loc in perioada 15-17 octombrie 2024, mai multe detalii despre program și înregistrare sunt disponibile pe climatechange-summit.org.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, una dintre principalele instituții financiare din România. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Banca răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Digitalizarea și angajamentul nostru față de principiile ESG sunt factori cheie pentru activitatea noastră. Ele ne ajută să oferim excelență părților interesate și să creăm un viitor durabil pentru clienții noștri, comunitățile și oamenii noștri.
7 august 2024
UniCredit Bank a depășit pragul de 300.000 de clienți înrolați în programul ShopSmart, reprezentând 43% din totalul utilizatorilor Mobile Banking. Platforma este un instrument de loializare și beneficii pentru clienții băncii, îmbunătățind semnificativ activitatea lor tranzacțională.
Programul ShopSmart oferă clienților posibilitatea de a primi cashback pentru tranzacțiile cu cardurile UniCredit Bank la peste 100 de comercianți, din industrii diverse. În plus, programul ShopSmart a fost îmbunătățit la finalul anului 2023 cu două noi beneficii: vouchere și cadouri, făcându-l și mai atractiv pentru clienții noștri.
Înregistrarea în ShopSmart este simplă cu doar 2 clicuri, iar programul foarte ușor de utilizat prin Mobile Banking de la UniCredit Bank. Clienții pot înțelege și activa cu ușurință ofertele, pot urmări istoricul cashback-ului și recompensele.
“Disponibil gratuit pentru clienți, ShopSmart este promovat cu entuziasm de către colegii din rețeaua noastră, astfel că numărul clienților care au ales să folosească acest program și să se bucure de beneficiile lui crește constant. Anticipăm că numărul de clienți înscriși va depăși în curând 50% dintre utilizatorii de Mobile Banking. De altfel, consider că punctul forte al programului ShopSmart este integrarea lui în Mobile Banking, una dintre cele mai competitive aplicații de pe piață, care le oferă clienților acces foarte ușor pentru a se bucura de toate beneficiile lui.” a spus Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Retail la UniCredit Bank.
ShopSmart devine și un canal de comunicare important pentru client în relația cu UniCredit Bank. Eforturile continue de a promova în mod activ ShopSmart, combinate cu interesul mare manifestat de mărci comerciale importante, ne dau posibilitatea să oferim plus valoare clienților noștri continuu, constant, dar și să fim permanent atenți la obiceiurile și dorințele lor. Beneficiile oferite sunt personalizate în funcție de profilul clientului, astfel încât să fie relevante pentru acesta: cashback, vouchere, reduceri sau cadouri. Clienții pot beneficia de oferte exclusive atât în magazinele fizice ale partenerilor, cât și în magazinele online, indiferent dacă folosesc cardurile de debit sau cele de credit. Beneficiile sunt acordate automat clientului, care le poate vizualiza în aplicația de Mobile Banking și în conturile sale. Programul ShopSmart a crescut organic și constant, s-au alaturat tot mai mulți comercianți, nume cunoscute din arii diverse - beauty, fashion, spectacole, benzinării, vacanțe și călătorii, bricolaj etc. Astfel, lună de lună, clienții găsesc peste 100 de oferte atractive și își văd banii înapoi în cont.
*****
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Banca răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
2 august 2024
SNTGN Transgaz S.A., operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale, a semnat o facilitate de credit sindicalizată în valoare totală de 1,93 miliarde de lei, pentru asigurarea finanțării proiectelor de investiții cuprinse în Planul de Dezvoltare a Sistemului Național de Transport gaze naturale. UniCredit Bank a finalizat cu succes coordonarea unui împrumut sindicalizat pentru Transgaz, în calitate de Aranjor Principal Mandatat Coordonator, Bookrunner, Creditor, Agent de Documentație și Plăți si Agent de Facilitate. Bănci participante în tranzacție alături de UniCredit Bank au fost Banca Comercială Româna, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank și CEC Bank în calitate de Aranjori Principali.
Cu acest prilej, Ion Sterian, Director General al SNTGN Transgaz SA, a declarat: "Am fost preocupați mereu de asigurarea unui mix de finanțare competitiv pentru finanțarea programului de investiții astfel încât să reușim obținerea celor mai bune rezultate, a celor mai bune performanțe. Scopul împrumutului sindicalizat îl constituie asigurarea finanțării/refinanțării cheltuielilor aferente proiectelor de investiții strategice cuprinse în Planul de Dezvoltare a Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale aprobat de ANRE, investiții strategice susținute de Guvernul României și menite să contribuie în mod real la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă și competitivă a infrastructurii de transport al gazelor, la asigurarea și consolidarea securității și solidarității energetice. naționale, regionale și europene.
Sursa de finanțare contractată împreună cu alte surse de finanțare disponibile Transgaz va fi utilizată atât pentru proiecte de investiții strategice cuprinse în Planul de Dezvoltare al SNT cât și proiecte care permit racordarea la sistemul de transport gaze naturale a localităților de pe teritoriul României, cu impact direct asupra creșterii calității vieții și dezvoltării infrastructurii economice și sociale locale și naționale. Este de importanță strategică ca, gazele naturale extrase din Marea Neagră să fie transportate prin SNT pe piața românească și europeană, pentru a spori securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România și UE și a garanta aprovizionarea cu gaze naturale a consumatorilor interni și din regiune.
Dintre aceste proiecte menționez: Gazoductul Tuzla -Podișor, BRUA faza II, Conductele de transport gaze naturale Ghercești – Jitaru; Prunișor - Orșova - Băile Herculane – Jupa; Conducta de transport gaze naturale DN 600 Mihai Bravu-Siliștea și transformarea în conducta godevilabilă; Alimentarea cu gaze naturale a centralei de cogenerare Mintia; Creșterea capacității de transport a SNT și a siguranței aprovizionării cu gaze naturale a Sucursalei Electrocentrale Ișalnița și a Sucursalei Electrocentrale Turceni. Transgaz are de asemenea programate investiții pentru dezvoltarea SNT pe noi direcții de consum în scopul asigurării transportului gazelor destinate unor sisteme de distribuții gaze naturale nou înființate și alimentării a noi consumatori racordați, pentru modernizarea și retehnnologizarea SNT, investiții pe care le susține din fonduri proprii.
Contractul de împrumut sindicalizat, încheiat cu consorțiul de bănci românești, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank și CEC Bank, participante la procedura de sindicalizare, dovedește deplina încredere pe care instituțiile bancare din România o au în capacitatea managementului Transgaz de a transforma proiectele în investiții certe. Am încredere că, împreună cu partenerii noștri financiari, vom realiza obiectivele investiționale asumate, împrumutul contribuind substanțial la implementarea investițiilor destinate dezvoltării, modernizării și extinderii infrastructurii naționale de transport gaze naturale.“
“Transgaz S.A. este astăzi una dintre cele mai importante companii din sectorul energetic national, este unicul operator al Sistemului Național de Transport gaze naturale din România și ocupă a patra poziție în topul operatorilor de transport și sistem gaze naturale din Uniunea Europeană, după lungimea infrastructurii de transport gestionate. Este o companie listată la bursă, fapt ce sporește încrederea noastră în capabilitatea managementului companiei de a implementa în mod eficace strategia naţională în domeniul transportului intern şi internaţional de gaze naturale. Datorită importanței sale strategice, UniCredit Bank, alături de alte bănci din România, îi sprijină dezvoltarea și progresul, în așa fel încât țara noastră să ocupe locul pe care îl merită în economia europeană. Suntem cu toții foarte bucuroși când reușim să încheiem o tranzacție care are un impact major în economia noastră, dar și a țărilor din regiune.” a spus Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Corporate UniCredit Bank.
Mihaela Petraru, Director Large Corporate, Institutii Financiare si Sector Public la UniCredit Bank a adăugat: “Felicităm Transgaz pentru finalizarea cu succes a primei sale tranzacții sindicalizate, un exemplu de bună practică pentru dezvoltarea proiectelor importante pentru România. Prin aranjarea acestei finanțari sindicalizate, UniCredit Bank continuă sa-și dezvolte și să-și pună la dispoziție expertiza sa tehnică pentru investițiile companiilor strategice din țara noastră.”
UniCredit Bank este parte a grupului UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii, produse bancare și de investiții, prezent în 13 țări din Europa, deservind 15 milioane de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services..
În 2023 și 2024, UniCredit Bank România a fost declarată drept Cea mai Bună Bancă din România pentru companii de Euromoney, Competiția Mastercard Bank of the Year, Business Arena Magazin și Piața Financiară.
1 august 2024
Tinerii români interesați de mediu, economie durabilă și alte subiecte din sfera ESG, pot aplica la două programe educaționale oferite gratuit de Grupul UniCredit. Programele au fost dezvoltate de POLIMI Graduate School of Management și oferă aplicanților șansa de a participa, începând cu luna octombrie 2024, la:
1. un program de master pentru proaspeți absolvenți, cu durata de 14 luni - termenul limită până la care se pot depune aplicațiile este 6 septembrie 2024;
2. un program de tip bootcamp, atât pentru studenții actuali, cât și pentru absolvenți, cu durata de 4 luni, - termenul limită pentru înscriere fiind 13 septembrie 2024;
Ambele oferte educaționale au ca scop creșterea cunoștiințelor despre tranziția sustenabilă și cadrul Net Zero, ajutându-i pe participanții selectați să dobândească competențe prețioase care le vor crește șansele și perspectivele pentru angajare.
Programul Skills for Transition este deschis oficial și se poate aplica la una dintre cele două căi de formare începând de astăzi până pe 6 septembrie pentru Master și până pe 13 septembrie pentru Bootcamp, urmând link-ul https://masters.docsity.com/unicredit-skills-for-transition/;
UniCredit a lansat Skills for Transition, un program social care oferă instruire strategică tinerilor și companiilor care se așteaptă să fie afectate de tranziția la o economie durabilă, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile de care au nevoie pentru a răspunde cerințelor unui mediu în schimbare, generând în același timp un impact social măsurabil.
Inițiativa, finanțată în întregime de UniCredit, corespunde angajamentului puternic al grupului de a promova o tranziție justă și echitabilă, precum și sprijinului său constant pentru educație - un motor cheie pentru viitorul Europei. De asemenea, confirmă scopul declarat al băncii de a-și sprijini comunitățile să progreseze, în linie cu angajamentele sale ESG.
Programul Skills for Transition, se desfășoară în șase țări ale Grupului UniCredit (Italia, Germania, Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia și România) și este împărțit în două stream-uri, care vizează două categorii de public diferite: unul pentru studenți/absolvenți și altul pentru zona de lucru cu clienții corporate ai UniCredit, cu scopul de a-i ajuta să joace un rol activ într-o tranziție justă și echitabilă.
“Vedem în învățământul terțiar una dintre pârghiile cheie pentru a ne ajuta clienții și comunitățile să progreseze către o societate mai durabilă, incluzivă și mai echitabilă”, a declarat Fiona Melrose, Head of Group Strategy & ESG la UniCredit. „Având în vedere acest lucru, suntem mândri să sponsorizăm programul Skills for Transition, care își propune nu numai să stimuleze ocuparea forței de muncă și să îmbunătățească mobilitatea socială, ci și să facă acest lucru într-un mod care să ajute companiile să facă față unora dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă astăzi."
„Suntem mândri să colaborăm cu UniCredit la programul „Skills for Transition”, care se aliniază perfect cu scopul POLIMI Graduate School of Management: de a cultiva inovația în studenți pentru a modela un viitor mai bun pentru noi toți. Această inițiativă întruchipează strategia noastră de educare și inspirare a unui public larg în aria Scopului și Inovației pentru Sustenabilitate, echipând tinerele talente și profesioniști cu abilitățile necesare pentru a genera schimbări de impact în tranziția ecologică.”, a declarat Federico Frattini, decan al Școlii de Management POLIMI și director științific al programului.
Mai multe informații despre programul Skills for Transition, inclusiv detalii despre modul de aplicare, precum și diferitele structuri de curs, pot fi găsite aici.
24 iulie 2024
Un semestru record pentru grupul UniCredit, al 14-lea trimestru consecutiv de creștere profitabilă de calitate, înregistrând un profit net de 2,7 miliarde EUR, în creștere cu 16% față de 2023;
Venituri nete de 6,3 miliarde de euro, în creștere cu 6% față de anul precedent;
Raportul cost-venituri s-a îmbunătățit în continuare la 36,3%;
Calitatea superioară a activelor confirmată prin costul riscului scăzut;
Puteți consulta rezultatele grupului aici.
22 iulie 2024
Euromoney l-a desemnat ca „Bancher al Anului” pe Andrea Orcel, CEO al Grupului UniCredit, pentru calitățile sale excepționale de lider și pentru rezultatele remarcabile obținute de UniCredit în 2023, prin planul de transformare industrială „UniCredit Unlocked”. Prestigiosul premiu a fost decernat la ceremonia de decernare a Premiilor Euromoney pentru Excelență, la Londra, pe 18 iulie.
De asemenea, UniCredit Bank a fost declarată de către revista britanică drept Cea mai Bună Bancă din România pentru companii și pentru ESG.
Andrea Orcel, CEO UniCredit, a comentat despre premii, spunând: „Sunt extrem de onorat și recunoscător tuturor colegilor care au lucrat împreună cu pasiune și angajament, ca o singură echipă, pentru a reuși în mod constant să performeze în fața clienților, a partenerilor etc. Aceste premii le recunosc cu adevărat realizările și sunt o dovadă a dăruirii și muncii asidue a întregii noastre echipe. Este încă un pas înainte către atingerea obiectivului ambițios de a deveni Banca pentru viitorul Europei”.
Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Corporate UniCredit Bank a spus: „Obiectivul nostru principal este să contribuim la dezvoltarea companiilor din România și să performăm împreună în acest mediu economic provocator, marcat de incertitudini. Suntem mândri pentru recunoașterea și aprecierile partenerilor noștri ca cea mai bună bancă pentru companii și pentru ESG din România, iar aceste premii ne confirmă eforturile mari pe care le depunem în fiecare zi și rezultatele excepționale pe care le atingem. Recunoștința mea se îndreaptă spre clienții noștri care au încredere în noi și spre colegii mei, profesioniști desăvârșiți, pentru aceaste premii internaționale valoroase.”
Euromoney a acordat UniCredit premiu pentru Cea mai Bună Bancă pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din Europa de Vest, recunoscând acoperirea sa extinsă pentru 2 milioane de clienți IMM și 15 milioane de clienți persoane fizice din 13 țări din Europa și relațiile pe termen lung.
În total, UniCredit a primit 18 premii ca recunoaștere a muncii sale remarcabile în întreaga Europă.
Rezultatele excepționale ale UniCredit în 2023, marcat drept cel mai bun an din istorie, și cel mai bun trimestru 2024, reflectă succesul planului său strategic, „UniCredit Unlocked”, transformând instituția într-un grup armonios, cu acces la 15 milioane de clienți și 13 piețe din Europa. . Aceste rezultate marchează UniCredit ca un nou reper în industrie, valorificând modelul său unic pan-european.
5 iulie 2024
Echipa Devecol din Slovacia câștigă premiul Re-Power Your Future acordat de Fundatia UniCredit la Gen-E 2024 din Catania, Sicilia
Catania, 5 iulie 2024
Doisprezece elevi de la o școală tehnică gimnazială din Bratislava, Slovacia, au primit Premiul UniCredit Foundation Re-Power Your Future pentru proiectul lor de afaceri de impact. Compania lor, Devecol, a dezvoltat cu succes o aplicație inteligentă și interactivă care mobilizează comunitățile pentru a colecta deșeuri din natură. Această soluție inovatoare încurajează colaborarea între tineri, societatea civilă și instituții, aratând capacitatea excepțională a studenților de a atrage părțile interesate în jurul unei misiuni comune.
Premiul UniCredit Foundation Re-Power Your Future recunoaște cea mai bună afacere Junior Achievement (JA) care a dezvoltat soluții capabile să susțină mobilitatea socială a generației de tineri, sau să îmbunătățească comunitățile alese, prin implicare socială.
Premiul face parte dintr-o inițiativă de trei ani „Re-power your future” a JA Europe și UniCredit Foundation, în care tinerii participanți sunt implicați într-o experiență antreprenorială reală și dobândesc abilitățile, competențele și cunoștințele necesare pentru a fi angajați de succes, dar și pentru a avea mai multe oportunități în viitor. Inițiativa inseamnă un angajament puternic față de comunitate a reprezentanților UniCredit: voluntariat bazat pe competențe, mentorat, sprijin pentru organizarea de evenimente locale și conexiuni cu alte inițiative similare.
Silvia Cappellini, Director General al Fundației UniCredit a declarat: „Suntem fericiți și onorați să participăm la festivalul Gen-E ca partener european. În iulie 2023, Fundația UniCredit și-a unit forțele cu Junior Achievement Europe pentru a lansa „Re-power Your Future”, o inițiativă care vizează combaterea abandonului școlar timpuriu, implicând 10 țări, dintre cele în care activează UniCredit, într-un program de trei ani. Zilele acestea sărbătorim rezultatele studenților europeni și ideile lor antreprenoriale inovatoare. Fundația UniCredit este mândră să anunțe câștigătorii Premiului Re-power Your Future, decernat pentru capacitatea tinerilor de a implica întreaga comunitate în jurul unei cauze pentru binele comun. Faptul că aceste proiecte există în realitate reprezintă pentru noi un mare plus de încredere în viitor.”
Salvatore Nigro, CEO JA Europe a adăugat: „Există o legătură clară între oferirea mai multor experiențe de învățare antreprenorială și combaterea abandonului școlar. Programele JA au capacitatea de a stimula stima de sine a tinerilor, de a insufla dorința de a prelua în mod activ controlul asupra vieții lor, învățând cum să-și dezvolte abilitățile în practică. Cum? Inspirând toți tinerii cu exemplul antreprenorial al altora și învățându-i o gamă largă de competențe, soft și hard, relevante pentru a reuși în economia noastră globală.”
Primul an al inițiativei Re-Power Your Future a avut parte de o serie de activități inspiraționale care au ajutat la reducerea abandonului școlar prin rezultate măsurabile, pe baza creșterii motivației elevilor și a implicării în școlile în care riscul de abandon școlar este cel mai mare. Din experiența noastră, motivarea elevilor este esențială, iar colaborarea dintre Fundația UniCredit și JA Europe a fost esențială în îmbunătățirea rezultatelor, prevenirea abandonului școlar și inspirarea tinerilor să urmeze carierele care îi pasionează.
Despre Fundația UniCredit - Third Sector Body (TSB)
Fundația corporativă a Grupului UniCredit are ca scop deblocarea potențialul următoarei generații a Europei. Misiunea sa este de a susține activ tinerii din întreaga Europă prin crearea de șanse egale în educație și de a-i sprijini în a-și croi drumul în viață și în lumea profesională. Inițiativele Fundației vizează combaterea abandonului școlar, creșterea capacității de angajare, încurajarea rezultatelor universitare și promovarea studiului și cercetării. Fundația se angajează să sprijine comunitățile din toate țările în care grupul UniCredit operează.
Despre JA Europe
JA Europe este cea mai mare organizație din Europa dedicată inspirării și pregătirii tinerilor pentru a reuși. De peste 100 de ani, JA Worldwide a oferit învățare practică și inspirațională în domeniul antreprenoriatului, pregătirea pentru muncă și sănătatea financiară. În ultimul an școlar, rețeaua JA Europe din peste 40 de țări a oferit tinerilor 6 milioane de experiențe de învățare în formate online, în persoană și mixte, cu sprijinul a aproape 110.000 de profesori și a aproape 90.000 de voluntari dedicați. În 2024, JA Worldwide a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, a treia nominalizare în trei ani.
Despre Gen-E
Gen-E este cel mai mare eveniment de antreprenoriat din Europa, o sărbătoare a antreprenoriatului și a realizărilor tineretului european. Mii de studenți europeni, de la 15 ani în sus, își prezintă ideile de afaceri online și la fața locului. Festivalul Gen-E combină, de asemenea, două concursuri anuale de antreprenoriat european pentru câștigătorii JA Company și JA Start-Up Program din peste 40 de țări. Aproape 400.000 de tineri europeni și-au creat JA Company sau Start Up în anul școlar 2023/24, iar cele mai bune echipe din fiecare țară au concurat în competiția finală europeană Gen-E.
2 iulie 2024
UniCredit Bank SA anunta plata cuponului de dobanda nr. 14 si a principalului aferente obligatiunilor UCB24 emise conform Prospectului de emisiune aprobat prin Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 910/13.07.2017.
Plata se va realiza de catre UniCredit Bank S.A. – agentul de plata – la data de 15 iulie 2024, catre detinatorii de obligatiuni UCB24 inscrisi in Registrul detinatorilor de obligatiuni tinut de catre Depozitarul Central S.A. la data de inregistrare 21 iunie 2024.
Dobanda va fi calculata in conformitate cu prevederile paragrafului 7 Dobanda din Prospectul de Emisiune. Suma de plata datorata investitorilor se va calcula aplicand rata de dobanda a cuponului la valoarea totala investita (valoarea nominala investita)
Pentru detinatorii de obligatiuni care au evidentiate instrumentele la data de inregistrare in conturi deschise la Participantii la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central, plata se va face in RON, prin intermediul Depozitarului Central si al Participantilor.
Pentru detinatorii de obligatiuni nereprezentati de Participantii la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central inregistrati in Sectiunea I a Depozitarului Central, plata se va face prin transfer bancar in conturile in RON deschise de Detinatorii de Obligatiuni pentru care detaliile de plata relevante sunt mentionate in registrul detinatorilor furnizat de catre Depozitarul Central S.A. catre UniCredit Bank S.A. In cazul in care detaliile de plata relevante nu sunt furnizate de catre Depozitarul Central S.A., se vor utiliza conturile specificate prin formularul de subscriere sau dupa achizitia obligatiunilor.
In vederea aplicarii prevederilor tratatelor de evitare a dublei impuneri recomandam Detinatorilor de Obligatiuni nerezidenti in Romania sa transmita, in original sau in copie legalizata, certificatul de rezidenta fiscala emis de autoritatile fiscale din tara de rezidenta, nu mai tarziu de 2 iulie 2024.
Certificatele de rezidenta fiscala vor fi transmise la adresa: UniCredit Bank SA – Serviciul Taxe, Blvd. Expozitiei, nr 1 F, Bucuresti, 012101, Romania.
Exemplu de calcul:
Valoarea nominala pentru o obligatiune: 10.000 RON
Dobanda conform Prospect: 7.27% (ROBOR6 luni + 1.05%)
Perioda de calcul dobanda: 15-Ian-2024 – 15 Iul 2024 (182 zile)
Cupon Dobanda la 15.07.2024: 10.000 RON x 7.27% x 182 zile / 366 zile = 361,51 RON
Plata principal 15 iulie 2024: 10.000 RON x număr de obligațiuni deținute
Detalii privind emisiunea de obligatiuni:
https://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=UCB24
Denumire societate emitenta: UNICREDIT BANK S.A.
Sediul social: Blvd. Expozitiei nr. 1F, Bucuresti, 012101
Cod Unic de Inregistrare: RO361536
Cod Registrul Comertului : J40/7706/1991
Capital social subscris si varsat: 455.219.478,30 RON
27 iunie 2024
UniCredit Bank și BEI au semnat un acord de garantare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență care permite băncii să finanțeze întreprinderile mari din România (cu peste 500 de angajați la nivel de grup), precum și municipalitățile mici (cu o populație de până în 100.000 locuitori), pentru a susține investiții în acțiune climatică și transformare digitală.
Prin facilitatea de garantare, UniCredit Bank va genera un portofoliu de credite de până la 300 milioane euro, cu posibilitate de suplimentare până la 450 milioane euro, cu valori individuale maxime ale creditelor de 25 milioane euro, în condiții de maturitate extinsă de până la 15 ani.
Acordul semnat cu Banca Europeană de Investiții este susținut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Schema de ajutor de stat și de minimis pentru facilitarea accesului întreprinderilor la finanțare prin instrumente de garantare din Fondul de fonduri pentru digitalizare, acțiune climatică și alte domenii de interes, în cadrul Investiției 2, măsura 4 (Fondul de Fonduri pentru digitalizare, acțiune climatică și alte domenii de interes) din cadrul Planului național de redresare și reziliență, denumit în continuare PNRR, Componenta 9 „Suport pentru Sectorul privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare”.
Obiectivul măsurii de ajutor constă în facilitarea accesului întreprinderilor și municipalităților la finanţare prin utilizarea instrumentului de garanţie plafonată de portofoliu, care generează o diferenţă între dobânda de referință la nivelul pieței şi dobânda percepută întreprinderii ca urmare a reducerii primei de risc și a costului de capital pentru împrumuturile acordate, diferenţă care se constituie într-un avantaj economic oferit clienților, sub forma unui ajutor de stat sau ajutor de minimis.
“Misiunea asumată de UniCredit este să susțină comunitățile să crească, ceea ce și facem prin acest acord semnat cu Banca Europeană de Investiții prin care companiile românești și municipalitățile mici primesc un acces sporit la credite ce beneficiază de sprijinul instrumentelor financiare de garantare. Astfel, proiecte care au în vedere tranziția către energia verde, creșterea eficientei energetice, procese de producție care respectă mediul, digitalizare sau transport sustenabil, au șansa să fie realizate și să îmbunătățească calitatea vieții în comunitățile noastre. Concret, companiile mari și municipalitățile mici care accesează noua facilitate cu procent de garantare de până la 80%, beneficiază de o reducere importantă de dobândă în funcție de caracteristicile împrumutului, în condițiile unui comision de garantare de 0%”, a spus Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv al Diviziei Corporate si Investment Banking din cadrul UniCredit Bank.
Despre Banca Europeană de Investiții (BEI)
Banca Europeană de Investiții (BEI) este o instituție de creditare pe termen lung a Uniunii Europene, deținută de statele sale membre. Acesta finanțează investiții solide care contribuie la obiectivele politicii UE. Proiectele BEI susțin competitivitatea, stimulează inovarea, promovează dezvoltarea durabilă, sporesc coeziunea socială și teritorială și sprijină o tranziție justă și rapidă către neutralitatea climatică.
Grupul BEI, care include și Fondul European de Investiții (FEI), a semnat un total de 88 de miliarde EUR în noi finanțări pentru peste 900 de proiecte în 2023. Se preconizează că aceste angajamente vor mobiliza aproximativ 320 de miliarde EUR în investiții, sprijinind 400 000 de companii și 5,4 milioane de locuri de muncă.
Activitatea de creditare a BEI în România, inclusiv cu exemple de proiecte și povești de impact, poate fi găsită pe pagina dedicată a site-ului Băncii.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, 0723.653.072
26 iunie 2024
UniCredit anunță lansarea „UniCredit pentru ECE”, un cadru umbrelă cu soluții concrete de finanțare, consiliere financiară și de management al conturilor în întreaga ECE, menită să ajute întreprinderile micro, mici și mijlocii să se dezvolte.
„UniCredit pentru ECE”, cuprinde soluții de finanțare pentru IMM-uri, mai ales întreprinderi micro și mici din Europa Centrală și de Est (ECE). Inițiativa oferă 60 de soluții de finanțare variate, adaptate piețelor UniCredit din Europa Centrală și de Est, iar 2,6 miliarde de euro sunt disponibili pentru utilizare până la sfârșitul anului 2024. “UniCredit pentru ECE” fructifică pentru clienții UniCredit cooperarea cu peste 25 de entități partenere locale sau internaționale. În plus, accentul este pus pe condiții favorabile pentru gestionarea conturilor și consiliere pentru ca IMM-urile să se dezvolte, să devină mai competitive și să facă pasul spre afaceri sustenabile.
„UniCredit pentru ECE” se bazează pe trei piloni principali: finanțare, management de cont și consiliere. Printre acțiunile concrete pe care UniCredit le-a pus la dispoziția întreprinderilor mici, mijlocii și micro se numără:
„Cu <UniCredit pentru ECE>, nu doar consolidăm și creștem baza noastră de produse și servicii disponibilă pentru companiile micro și mici, ci avem și oportunitatea de a împărtăși cele mai bune practici între piețele noastre, în beneficiul clienților. Acest cadru permite o personalizare locală a inițiativelor specifice, în măsura în care se potrivesc nevoilor și ambițiilor clienților din fiecare țară. Aceasta este încă o dovadă a angajamentului nostru față de clienții noștri, comunitățile și zonele în care ne desfășurăm activitatea”, a comentat Teodora Petkova, Group Head pentru Europa Centrală și de Est.
„Creșterea constantă a economiei României este un rezultat al acțiunilor tuturor actorilor din economie, de la cei foarte mici și aflați la început de drum, până la companiile mari. Programul ‘UniCredit pentru CEE’ este adresat potențialului existent în această zonă plină de energie, idei și pasiune a companiilor micro, mici și mijlocii, iar soluțiile de finanțare pe care le oferim în România răspund nevoilor lor specifice. Avem o ambiție ca bancă – să vedem aceste companii mici crescând de la an la an, trecând la următorul nivel, dezvoltându-se în zone noi, și să știm că la momentul în care au avut nevoie de susținere, noi, UniCredit, am fost acolo pentru ele”, a spus Mihaela Lupu, CEO UniCredit.
UniCredit pentru România
În România, UniCredit Bank oferă soluții de finanțare pentru IMM-uri prin:
UniCredit Bank oferă pachete de cont curent cu următoarele facilități:
În ceea ce privește consilierea acordată clienților IMM, banca oferă sprijin pentru clienții IMM-uri (dar și micro) aflați în tranziție către modele de afaceri mai durabile, prin diverse inițiative educaționale sau antreprenoriale:
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. UniCredit răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, 0723.653.072
25 iunie 2024
Turneul de tenis feminin WTA 250 Iași Open își consolidează poziția în peisajul sportiv românesc. Odată cu a treia ediție a competiției, UniCredit Bank a devenit sponsorul principal al întrecerii.
UniCredit Iași Open - WTA 250 este cel mai important turneu feminin de tenis pe zgură din România. Evenimentul se va desfășura la Baza Sportivă Ciric din Iași, în perioada 21-26 iulie 2024. Turneul reunește sportive de top din întreaga lume, alături de principalele jucătoare de tenis din România.
După două ediții în care Iași Open s-a bucurat de un real succes, competiția face un pas important: trecerea de la categoria WTA 125 la WTA 250. Acest salt a putut fi posibil cu sprijinul UniCredit Bank, care devine sponsorul oficial al WTA 250 Iași Open.
"UniCredit Bank susține sportul românesc. Suntem alături de Federațiile Române de Canotaj, Scrimă și Polo. Acum ne alăturăm ca partener principal în turneul WTA 250 Iași Open, o competiție care aduce an de an în teren sportive valoroase. Un turneu WTA 250 în România este foarte important pentru noi ca țară, pentru sportivele noastre și suntem mândri să fim alături de ele.” a spus Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Corporate la UniCredit Bank România.
“Suntem convinși că împreună cu UniCredit Bank vom putea crește turneul nostru feminin și vom scrie noi capitole memorabile pentru sportul românesc. Un eveniment de asemenea anvergură pune Iașiul pe harta competițiilor cu impact major în sportul românesc. Abia așteptăm să creștem împreună acest turneu, să scriem împreună următoarele capitole din sportul românesc și să credem puțin mai mult în magia lui.” a spus Andrei Oriță, director general Concord Service Center.
Tenis de talie mondială la Iași
UniCredit Iași Open WTA250 anunță prezența unor nume de top din tenisul feminin:
Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au calificat România la Turneul Final Billie Jean King Cup. Ele au semnat revenirea de senzație din barajul cu Ucraina, după ce tricolorele erau conduse cu 0-2. Cu câte o victorie la simplu și una împreună la dublu, Ana și Jaqueline au stabilit scorul final: 3-2 pentru România.
Pe lângă meciurile de înaltă calitate, WTA 250 Iași Open oferă și un program de divertisment pentru fani. Spectatorii prezenți la întrecerea de la Baza Ciric vor avea acces în fan zone, unde se vor putea bucura de diferite concursuri, activități interactive și sesiuni de autografe.
Toți clienții UniCredit beneficiază de o reducere de 20% la achiziționarea biletelor pentru accesul la turneul WTA 250. Biletele pot fi achiziționate online pe www.entertix.ro.
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. UniCredit răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, 0723.653.072
21 iunie 2024
Sibiu, 21 iunie 2024 – Astăzi începe cea de a 31-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), unul dintre cele mai mari și importante festivaluri de teatru din lume, ce se desfășoară pe parcursul a zece zile, 21-30 iunie, tema din acest an fiind Prietenie. UniCredit Bank se alătură eforturilor de comunicare a temei festivalului printr-o campanie outdoor inedită intitulată: „Prietenii FITS”.
“Tema festivalului ne-a inspirat o campanie frumoasă în care ne adresăm cu prietenie celorlalte bănci partenere la FITS. Proiect cultural important pentru România, FITS este susținut de ani buni de șase bănci, realizare unică, dacă ne gândim la evenimentele culturale organizate la noi. Festivalul ne aduce împreună și este contextul potrivit în care putem fi prieteni.” a spus Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare la UniCredit Bank.
Tot în armonie cu tema festivalului, UniCredit Bank îi invită pe toți cei prezenți la Sibiu să vină în „Piața Prietenilor”, un spațiu din Piața Huet, special creat pentru conversații între prieteni mai vechi sau mai noi. Zona este amenajată împreună cu Romanian Design Week (RDW - susținut de UniCredit) și invită vizitatorii să redescopere curajul copilariei, îndrăzneala și dorința de joacă, indiferent de vârstă.
Prezența UniCredit Bank la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu înseamnă un sprijin constant pentru Fabrica de Cultură, una dintre cele mai importante destinații în timpul festivalului, cu patru spații de joc, gazdă a unora dintre cele mai căutate spectacole, precum Faust sau Povestea prințesei deocheate.
În plus, din acest an, UniCredit Bank este partener al Programului de Voluntariat FITS, așa că, peste tot în oraș unde e nevoie de ei, voluntarii vor fi alături de spectatori. De asemenea, UniCredit Bank oferă publicului două instrumente foarte utile pentru comunicarea și navigarea prin programul extrem de generos al festivalului: aplicația mobilă FITS și revista festivalului, cu programul complet și recomandări, tipărită în mii de exemplare. Banca va fi prezentă și în acest an alături de una dintre stelele de pe Aleea Celebrităților și la Gala Celebrităților.
UniCredit Bank este partener al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu de peste 20 de ani. Ediția FITS din acest an are 830 evenimente incluse în program și așteaptă peste 5000 de artişti din 82 de țări. Aplicația FITS include toate evenimentele programate în cadrul ediţiei din acest an şi permite personalizarea programului şi multe alte facilități. Aplicaţia FITS poate fi descărcată gratuit atât din Google Play, pentru Android, cât și din AppStore, pentru iOS.
14 iunie 2024
UniCredit Bank a încheiat cu succes o tranzacție sindicalizată în calitate de Joint Global Coordinator și Bookrunner, constând într-un pachet de finanțare de până la 291 milioane EUR către First Look Solutions SRL cu scopul de a finanța dezvoltarea primei faze de 192 MW, dintr-un proiect de energie eoliană mai amplu. Proiectul este situat în județul Buzău, iar în prima fază, care va dura până în 2025, vor fi instalate 30 de turbine eoliene Vestas.
Pe lângă UniCredit Bank, facilitatea sindicalizată a fost finalizată alături de alte 7 grupuri bancare și instituții financiare. Pachetul de finanțare include un mix personalizat de produse cash și non-cash.
First Look Solutions SRL este un joint-venture realizat între Rezolv Energy (sustinut de Actis) și Low Carbon pentru construirea și operarea unui parc eolian de 461 MW, în două faze.
Resolv Energy este un producător independent de energie regenerabilă cu multă experiență, susținut de Actis, care oferă energie curate, fără subvenții, la un preț stabil și pe termen lung pentru utilizatorii industriali și comerciali. Rezolv face parte din Actis Fund 5, dedicat surselor regenerabile și stocării de energie, reprezentând 6 miliarde USD din capital investibil. Actis este un important investitor global în infrastructură durabilă, cu misiunea de a deveni un adevărat accelerator în tranziția net-zero a UE. Fondul deține în prezent 13 miliarde USD AUM (Assets Under Management).
Low Carbon este un producător global de energie regenerabilă cu o experiență vastă în mai multe zone geografice, inclusiv CEE, expert în construirea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor de energie din surse regenerabile. Low Carbon are o experiență de peste 13 ani în sectorul RES (Renewable Energy Solutions) și are o experință vastă în acest sector, gestionând în prezent peste 100 de locații de operare a energiei, inclusiv solare, eoliene și stocarea bateriilor). Până la sfârșitul anului 2030, Low Carbon își propune să atingă 20 GW, capacitate nouă de energie regenerabilă.
Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Corporate UniCredit Bank a declarat: „Suntem mândri să fim în fruntea celor care susțin și promovează energia regenerabilă în România, deschizând astfel calea pentru un mâine sustenabil, prin soluțiile noastre de finanțare. În grupul UniCredit, prin serviciile de finanțare, consultanță și expertiza noastră solidă, ne sprijinim clienții cu cunoștințele și talentele noastre reunite din toate piețele unde operăm. Suntem onorați să avem șansa de a ne uni forțele cu Rezolv Energy și de a face parte din acest proiect unic. Confirmăm astfel, încă o data, că suntem aici să sprijinim tranziția către energie curată a clienților noștri.”
13 iunie 2024
UniCredit Bank este mai mult decât un simplu furnizor de produse și servicii bancare pentru companiile din România, daca ne uitam la scorul NPS (Net Promoter Score)* acordat de clienții din zona de corporate, unde UniCredit Bank este pe primul loc.**
Recunoașterea a venit, încă o dată, de la una dintre cele mai prestigioase și obiective competiții pentru sectorul financiar– bancar din România - “Mastercard Bank of the Year“. Decizia de atribuire a premiilor acestei competiții a fost luată de un juriu format din reprezentanți de frunte ai mediului de afaceri, guvernamental și academic. Astfel, juriul a stabilit că suntem “Cea mai Buna Banca Corporate“ a anului 2023, pe baza aplicațiilor depuse de băncile din piață.
Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Divizia Corporate în cadrul UniCredit Bank: „Susținerea economiei românești și a companiilor reprezintă o prioritate pentru UniCredit Bank. Obiectivul nostru este să contribuim la dezvoltarea companiilor din România în acest mediu economic provocator, în continuă schimbare. Și reușim să o facem. Suntem incontestabil Cea mai Buna Banca Corporate a anului 2023, iar această nouă recunoaștere nu face decât să ne confirme eforturile mari pe care le depunem în fiecare zi și rezultatele excepționale pe care le avem. Le mulțumesc clienților noștri și colegilor mei pentru această nouă recunoaștere a meritelor noastre.”
Clienții UniCredit Bank au la dispoziție o echipă de profesioniști cu competențe solide, care se bazează și pe susținerea și experiența rețelei noastre bancare globale. Managerii de relații cu clienții, cu aportul experților noștri la nivel de produse și industrii, înteleg așteptările, viziunea si planurile de dezvoltare ale corporațiilor, astfel încât să ofere cele mai bune soluții financiare integrate. De asemenea, la nivelul grupului UniCredit există angajamentul de a ne sustine clienții în procesul de tranziție graduală către economia verde și realizarea de schimbări economice cu impact pozitiv pentru mediu.
*NPS (Net Promoter Score) = scor acordat de cei care recomandă (note 9 și 10) și cei care nu recomandă (note de la 0 la 6) si poate varia între -100 și +100;
**Conform studiului Benchmarking 2023
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. UniCredit răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, 0723.653.072
5 iunie 2024
București, 5 iunie 2024 - UniCredit Bank și Endeavor România au pus bazele unui parteneriat strategic pentru susținerea startup-urilor cu impact pe termen lung. Această colaborare va facilita accesul la finanțare și resurse pentru companiile fondate de antreprenori români.
Endeavor România este o organizație de susținere a ecosistemului antreprenorial și a antreprenorilor cu impact, care valorifică rețeaua și resursele sale globale pentru a identifica și sprijini antreprenorii cu un potențial ridicat de scalare, în timp ce UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare din România, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți.
UniCredit Bank aduce expertiza sa financiară și rețeaua largă de clienți și parteneri, iar acest lucru poate oferi startup-urilor oportunități semnificative de creștere și dezvoltare. Banca este cunoscută pentru angajamentul său în susținerea inovațiilor și a soluțiilor sustenabile, ceea ce face acest parteneriat un pas logic în extinderea acestor eforturi. Ca element al parteneriatului, UniCredit Bank va oferi servicii financiare adaptate nevoilor startup-urilor, incluzând soluții bancare specializate, posibilitatea de a accesa capital și îndrumare cu privire la planificarea și managementul financiar. De asemenea, UniCredit Bank va colabora cu Endeavor România pentru a oferi programe educaționale, precum și oportunități de mentorat pentru fondatorii de startup-uri.
CEO UniCredit Bank România, Mihaela Lupu, a spus:“Colaborarea noastră cu Endeavor România reafirmă angajamentul nostru de a susține antreprenorii inovatori. Combinând experiența noastră bancară cu rețeaua extinsă de suport, resurse și capabilități ale Endeavor ne propunem să contribuim la dezvoltarea durabilă a României. Dorim să ne aducem aportul la dezvoltarea unui mediu propice în care startup-urile pot prospera, asigurând-le resursele necesare dezvoltării.”
Endeavor România face parte dintr-o rețea globală care susține antreprenorii și companiile cu potențial ridicat de impact economic și scalabilitate. Expertiza Endeavor în mentorat, finanțare și accelerarea afacerilor este crucială pentru succesul startup-urilor din România în extinderea pe piețele regionale și globale.
“Endeavor România este încântată să coopereze cu UniCredit Bank în vederea îndeplinirii misiunii noastre de a oferi antreprenorilor mijloacele necesare dezvoltării și de a cataliza impactul economic prin promovarea antreprenorilor din România si a startup-urilor acestora”, a menționat Mihnea Crăciun, director general al Endeavor România. „Această colaborare strategică ne va permite să oferim suport și resurse celor mai promițătoare startup-uri din România, ajutându-le să fie cu un pas mai aproape de realizarea întregului lor potențial și generarea unui impact pozitiv durabil la nivel global.”
Tocmai de aceea acest parteneriat poate oferi resurse importante, o rețea relevantă, dar și oportunități de finanțare. Prin sinergia de expertiză și de resurse, această colaborare înseamnă angajamentul comun de a crește calitatea antreprenoriatului din România, de a stimula inovația ca rezultat al furnizării unui suport structurat și extensiv pentru startup-uri cu mare potențial de scalare.
Acest tip de suport personalizat și accesul la un ecosistem mai larg de resurse va facilita accelerarea inovațiilor în tehnologie, expansiunea operațiunilor și a ariei de acoperire a startup-urilor românești, atât intern, cât și internațional.
Colaborarea stabilește fundația pentru consolidarea impactului economic, având ca scop îmbogățirea experienței și parcursului antreprenorial prin evenimente personalizate și promovarea continua a inovației alături de startup-uri, cu precădere cele active în domeniul tehnologiei.
Pentru informații suplimentare referitoare la UniCredit Bank în România sau Endeavor, vă rugăm să vizitați paginile web dedicate accesând https://www.unicredit.ro/, respectiv https://endeavor.ro/endeavor-romania/.
Date de contact pentru întrebări adiționale:
Endeavor Romania
Mihnea Craciun
Managing Director, Endeavor România
Phone: +40 746 205 816
Email: mihnea.craciun@endeavor.org
_______
UniCredit Bank Romania
Anca Hașegan
Phone: +40 723 653 072
Email:anca.hasegan@unicredit.ro
###
Despre Endeavor România:
Endeavor România este parte integrată a Endeavor Global, o organizație globală ghidată de o misiune simplă și clară: aceea de a susține antreprenorii de impact să accelereze și să scaleze, prin conectarea acestora cu resurse de talent, capital și o rețea internațională de colegi și mentori.
Endeavor România identifică, selectează și sprijină antreprenorii care au potențialul de a genera valoare economică semnificativă, oferindu-le acces la mentorat personalizat, rețele profesionale și resurse relevante pentru dezvoltarea durabilă și circulară a afacerilor fondate.
****
Despre UniCredit
UniCredit are un rol esențial în sectorul bancar românesc, fiind una dintre cele mai prestigioase și extinse instituții financiare din Europa, având o gamă completă de produse financiare și servicii bancare pentru persoane fizice, afaceri și corporații. Cu o prezență în peste 14 țări, UniCredit este dedicată susținerii creșterii economice și dezvoltării regiunilor în care activează. În România, cu rol de instituție financiară de top, UniCredit este recunoscută pentru angajamentul său față de satisfacția clienților, inovație și contribuția proactivă la creșterea economică a României.
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
30 mai 2024
UniCredit a acționat în calitate de Coordonator Global și consultant exclusiv ESG în listarea Premier Energy pe Bursa de Valori Bucuresti
UniCredit a coordonat cu succes în calitate de Coordonator Global și consultant exclusiv ESG listarea Premier Energy la Bursa de Valori București, cea mai mare listare pe bursa locală a unei companii cu capital privat din 2017 până în prezent, fiind o tranzacție de referință pentru Europa Centrală și de Est.
Premier Energy este una dintre companiile de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune. Grupul are în proprietate, administrare sau dezvoltare în România și Moldova peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice din surse regenerabile, fiind una dintre afacerile cu cea mai rapidă creștere în furnizarea de energie electrică regenerabilă. De asemenea, grupul este al treilea cel mai mare distribuitor și furnizor de gaze naturale din România și cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică din Moldova, deservind peste 70% din populația Republicii Moldova. În urma achiziției recente a afacerii de furnizare CEZ Vanzare, compania deservește un total aproximativ de 2,4 milioane de clienți în aria de furnizare de energie electrică și gaze naturale în România și Moldova, marea majoritate fiind gospodării și întreprinderi mici.
În urma unui exercițiu cuprinzător de marketing, UniCredit a reușit să extindă și să asigure o cerere internațională notabilă, valorificând dialogul strategic cât şi expertiza sectorială şi ESG.
UniCredit, în rolul său de consilier ESG al Premier Energy - fiind primul mandat în regiunea Europei Centrale si de Est – a consiliat compania în legătură cu guvernarea ESG, susținând strategia de decarbonizare. Acest lucru s-a dovedit a fi esențial pentru menținerea angajamentul investitorilor-ancoră.
Această listare reprezintă cea de-a treia tranzacție a băncii executată în ultimii 2 ani în România, consolidând reputația UniCredit ca partener de încredere și colaborator cheie la succesul general al tranzacției.
UniCredit este o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. Scopul nostru este să susținem comunitățile să progreseze, oferind servicii și produse de calitate pentru toate părțile interesate, deblocând potențialul clienților noștri și al oamenilor noștri din întreaga Europă. Deservim peste 15 milioane de clienți din întreaga lume, ei fiind în centrul a ceea ce facem pe toate piețele noastre. Digitalizarea și angajamentul nostru față de principiile ESG sunt factori cheie care ne ajută să oferim excelență părților interesate și să creăm un viitor durabil pentru clienți, angajați și comunitățile noastre.
UniCredit Bank, parte a Grupului UniCredit, este una dintre principalele instituții financiare în România, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Banca răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
28 mai 2024
Opt experți din domenii diferite de expertiză au oferit consultanță personalizată timp de o zi
Iași, 28 mai, 2024 – UniCredit Lab, susținut de UniCredit Bank, este și anul acesta parte a programului de mentorat dedicat tinerilor antreprenori, în cadrul Romanian Creative Week (RCW). Evenimentul, unul dintre cele mai așteptate momente ale RCW și aflat deja la a treia ediție, a reunit la Iași opt experți din domeniile banking, business development, financiar, juridic, contabilitate și audit financiar, marketing și digital marketing și branding din România. Aproximativ treizeci de antreprenori aflați la început de drum au beneficiat de consultanță personalizată pentru dezvoltarea afacerilor lor, în cadrul programului de mentorat UniCredit Lab/Speed Mentoring for Wannabe Entrepreneurs. Investitori care au construit de la zero business-uri de succes și specialiști în domenii-cheie de afaceri, cu o vastă experiență profesională, au lucrat individual și în echipe cu tinerii antreprenori înscriși în workshop-ul de la Iași.
„UniCredit Lab reprezintă pentru noi o oportunitate de a interacționa direct cu tinerii antreprenori și de a le oferi suportul de care au nevoie pentru a-și transforma ideile în afaceri de succes. Credem cu tărie în potențialul tinerilor și suntem dedicați să îi sprijinim prin programe educative, precum UniCredit Lab - un eveniment care a devenit deja tradiție în cadrul Romanian Creative Week. Continuăm, astfel, să sprijinim comunităților de antreprenori creativi și ne dorim să vedem cât mai multe inițiative inovatoare transformate în afaceri de succes”, a afirmat Anca Ungureanu, director Identitate&Comunicare la UniCredit Bank.
Mentorii din acest an, din cadrul UniCredit Lab/Speed Mentoring for Wannabe Entrepreneurs, sunt:
Tot în cadrul ediției din acest an a RCW, a avut loc UniCredit FinTech Hack, un hackathon de 48 de ore în care echipe mixte de studenți specializați în Coding/Design/Marketing au lucrat împreună pentru a dezvolta soluții inovatoare de mobile banking, prezentate ulterior în fața unui juriu format din specialiști și experți fintech. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Centric IT Solutions, iar UniCredit Bank a oferit premii consistente de până la 2500 EUR echipelor clasate pe podium.
Camelia Gheorghiță
Laura Cojocaru
Andra Ciucalău-Marianciuc
Andrei Pasaniuc
Mateea Manolică
Robert Manu
Iulian Pristavu
Tudor Apetroaie
Andrei Țigăieriu
Adelina Budeanu
Cătălina Grigore
Vlad Apostol
Sebastian Popovici
****
DESPRE UNICREDIT BANK
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
DESPRE ROMANIAN CREATIVE WEEK
Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. În 2023, RCW a fost desemnat evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, la nivelul Uniunii Europene, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).
Photo credits Amanda Maier
16 mai 2024
Peste 500 de companii din toată țara sunt așteptate în perioada mai - noiembrie 2024, la seria de evenimente ESG Journey, organizată de Social Innovation Solutions, în parteneriat cu UniCredit Bank România. Evenimentele se vor desfășura în 8 orașe, București, Timișoara, Oradea, Brașov, Constanța, Iași, Craiova și Cluj și se adresează antreprenorilor, CEO și CFO din companii cu cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro, care sunt interesați de tranziția rapidă și eficientă la cadrul de reglementare ESG (Environmental, Social, Governance - face referire la factorii de mediu, sociali și de guvernanță).
„Înțelegem foarte bine provocările pe care le întâmpină orice companie responsabilă în această perioadă, generate de multitudinea de modificări legislative și de necesitatea de a analiza în profunzime riscurile care decurg din impactul schimbărilor climatice și modul în care acestea pot influența modelele de afaceri actuale. Înțelegem, în egală măsură însă, și oportunitățile care pot să apară în acest context și suntem pregătiți să discutam despre acestea, pentru că la UniCredit Bank credem în parteneriatul cu clienții noștri pentru o tranziție justă și echitabilă.” a spus Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank România.
Noile seturi legislative și cadrul de reglementare european și național care decurg din Pactul Verde (Green Deal) al UE, influențează semnificativ modul în care companiile vor fi evaluate de către auditori, investitori, parteneri, furnizori și finanțatori. Adoptarea cadrului ESG în mediul de afaceri din România aduce oportunități și provocări, iar companiile care îsi adaptează strategiile pentru a integra principiile ESG vor fi mai bine poziționate pentru a obține avantaje atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
ESG Journey vine în întâmpinarea nevoii și urgenței companiilor locale de a prioritiza și demara includerea sustenabilității în nucleul strategiei de afaceri, accelerând astfel tranziția către un model de afaceri cu amprentă redusă de carbon. Evenimentele ESG Journey se vor concentra pe riscurile și oportunitățile ESG pentru mediul de afaceri din România, abordând teme de interes pentru orice companie preocupată de tranziția către un model de afaceri sustenabil: creșterea transparenței și responsabilității, accesul la finanțare și investiții sustenabile, dubla materialitate și analiza specifică, beneficii externe și interne, raportarea de sustenabilitate ca instrument de strategie.
ESG Journey va începe vineri, 17 mai, la București și va continua în Timișoara (30 mai), Oradea (6 iunie), Brașov (10 septembrie), Constanța (20 septembrie), Iași (26 septembrie), Craiova (7 noiembrie) și Cluj (14 noiembrie). Mai multe informații despre evenimentele ESG Journey sunt disponibile pe www.esgjourney.ro.
Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions a declarat: “Când vine vorba despre sustenabilitate, companiile din România arată un grad mare de polarizare. Pe de-o parte avem manageri care vor aștepta până în ultimul moment în care cadrul legislativ va impune criterii noi de funcționare și/sau taxare și, pe de altă, parte avem acei antreprenori determinați să folosească orice oportunitate de a face business mai profitabil, sustenabil și mai bine poziționat în rândul consumatorilor și al lanțului de valoare. Evenimentele ESG Journey se adresează ambelor categorii pentru că abordăm obligațiile care vor veni într-un viitor apropiat, oportunitățile de care putem beneficia acum și pregătirea din timp pentru accesarea finanțărilor verzi și creșterea competitivității IMM-urilor.’’
Fiecare eveniment din seria ESG Journey va aduce împreună antreprenori, oameni de afaceri, manageri din companii medii și mari cu impact în comunitățile locale (cifră de afaceri anuală de peste 2 milioane EUR), segmentul cel mai interesat de adaptarea rapidă și eficientă la normele ESG, atât prin prisma gestionarii riscurilor de business, cât și prin nevoia de capitalizare a oportunităților pe termen scurt și lung generate de tranziția către un model de afaceri sustenabil, inclusiv accesul la finanțări verzi, cu sau fără componentă de fonduri UE.
Alături de experți din cadrul UniCredit Bank România, conținutul de specialitate ESG pe temele ce vor fi discutate în cadrul evenimentelor ESG Journey va fi asigurat de Codruț Nicolau, expert în sustenabilitate și fondator Sustain Future, companie de training și consultanță în ESG precum și de experții din echipa Social Innovation Solutions.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Banca răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
UniCredit Group este o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. Scopul nostru este să susținem comunitățile să crească, oferind cele mai bune servicii pentru toate părțile interesate, descătușând potențialul clienților și al angajaților noștri din întreaga Europă. Scopul nostru este să susținem comunitățile să progreseze, oferind servicii și produse de calitate pentru toate părțile interesate, deblocând potențialul clienților noștri și al oamenilor noștri din întreaga Europă. Deservim peste 15 milioane de clienți din întreaga lume. Ei sunt în centrul a ceea ce facem pe toate piețele noastre.
UniCredit este prezent în patru regiuni de bază și oferă soluții de plată corporative, individuale și de grup. Acest lucru ne permite să fim aproape de clienții noștri și să folosim dimensiunea întregului Grup pentru a dezvolta și a oferi cele mai bune produse, pe toate piețele noastre.
Digitalizarea și angajamentul nostru față de principiile ESG sunt factori cheie pentru activitatea noastră. Ele ne ajută să oferim excelență părților interesate și să creăm un viitor durabil pentru clienții noștri, comunitățile și oamenii noștri.
Despre Social Innovation Solutions
Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe programe de educație de sustenabilitate în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 15.000 de IMM-uri și ONG-uri prin programe precum Academia de Sustenabilitate, Transformator, ESG Journey și Sustainability Hub. De asemenea, SIS dezvoltă Climate Change Summit, o platformă globală de conversații despre sustenabilitate și susținere a soluțiilor la schimbările climatice.
15 mai 2024
Milano, Italia – Grupul UniCredit este încântat să anunțe o ofertă exclusivă pentru clienții săi, o reducere de 20% la biletele pentru sezonul 2024 al Festivalului de Operă Arena di Verona, cu excepția zilelor de 7 și 8 iunie. Această promoție specială subliniază angajamentul de lungă durată al UniCredit față de dezvoltarea culturală și economică și sărbătorește peste 30 de ani de parteneriat cu cel mai spectaculos festival de operă din lume, la care UniCredit este partener principal din 1994.
Clienții UniCredit pot profita cu ușurință de această ofertă urmând acești pași simpli:
• Pe site-ul web al Arena di Verona alegeți spectacolul dorit, sectorul și până la patru bilete;
• In cosul de cumparaturi introduceti codul UN1venti4_20 în "Customer Card/Promotion Code";
• Finalizați achiziția cu un card de plată compatibil UniCredit;
Reducerile sunt disponibile clienților UniCredit pentru biletele achiziționate online în perioada 15 mai - 15 august, până la maximum 4 bilete pe spectacol.
„A investi în artă înseamnă a investi în viitorul nostru. Oferind această reducere exclusivă clienților noștri, nu doar sărbătorim parteneriatul nostru prețuit cu Festivalul de Operă Arena di Verona, dar ne întărim și credința în puterea transformatoare a culturii. Această inițiativă este o un semn al aprecierii noastre pentru comunitățile pe care le deservim și al angajamentului nostru de a îmbogăți vieți prin experiențe culturale comune”, a spus un purtător de cuvânt al UniCredit.
Un sezon de spectacole spectaculoase
Cel de-al 101-lea Festival de Operă Arena di Verona, care se va deschide pe 7 iunie și va dura până pe 7 septembrie 2024, promite o serie de evenimente spectaculoase. Sezonul va cuprinde șase evenimente de seară, inclusiv sărbătoarea patrimoniului „La Grande Opera Italiana Patrimonio dell'Umanità”, dansul încântător al „Roberto Bolle și prietenii” și puternica „Simfonie a IX-a a lui Beethoven”. Vedetele de operă vor decora scena în spectacolele Turandot, Aida, Il Barbiere di Siviglia și multe altele, asigurând un sezon de experiențe culturale de neuitat.
14 mai 2024
The Institute și UniCredit Bank continuă parteneriatul pentru cea de-a XII-a ediție a festivalului Romanian Design Week. De-a lungul celor 12 ani de colaborare, acest parteneriat a avut un impact semnificativ asupra promovării și dezvoltării industriei de arhitectură și design din România.
De-a lungul timpului, parteneriatul dintre Romanian Design Week și UniCredit Bank a contribuit la promovarea și dezvoltarea industriei creative, promovând an de an, încă de la lansarea festivalului, excelența în arhitectura și designul românesc și susținând astfel mii de creativi din întreaga țară. În acest sens, în ultimii 12 ani, Romanian Design Week, alături de UniCredit Bank, a schimbat modul în care arată industriile creative locale.
De la prima ediție a festivalului Romanian Design Week până în prezent au fost realizate expoziții cu o suprafață totală de peste 25.000 de metri pătrați, prezentând publicului peste 2000 de proiecte de design și arhitectură.
„De la începuturile Romanian Design Week, parteneriatul cu UniCredit Bank a fost esențial și motivul pentru care acest eveniment a avut un impact semnificativ. Împreună, am reușit să punem în lumină excelența și inovația din industria creativă românească. Parteneriatul cu UniCredit Bank reprezintă un exemplu clar de implicare a sectorului privat în sprijinirea culturii locale, contribuind astfel la consolidarea și diversificarea scenei artistice și creative din România." - Andrei Borțun, CEO The Institute.
În cei 12 ani de festival, Romanian Design Week și UniCredit Bank au redeschis 8 spații ale capitalei pentru public, pe care le-au reintegrat în circuitul urban, redându-le temporar înapoi orașului. Astfel, Palatul Știrbei, Palatul Camerei de Comerț București, Hanul Gabroveni, Piața Amzei, Garajele Cobălcescu, Palatul Telefoanelor, Palatul Oscar Maugsch și Combinatul Fondului Plastic au găzduit expoziții ample de design și arhitectură, care puteau fi vizitate în timpul festivalului. Anul acesta, Romanian Design Week, cu sprijinul UniCredit Bank, deschide porțile uneia dintre cele mai emblematice clădiri din București, fostul restaurant Cina.
Totodată, peste 1000 de evenimente conexe au contribuit la transformarea Bucureștiului în cei 12 ani de existență Romanian Design Week și au ghidat pașii peste a 100 de mii de vizitatori pe rute demne de orice festival european de design, în cadrul formatului ce acum se numește RDW Design GO!.
În spatele celui mai mare festival de design și arhitectură din România se află munca echipei The Institute, formată din 25 persoane, cărora li se alătură anual aproximativ 500 de colaboratori, voluntari, furnizori, susținuți de UniCredit Bank. Pentru pregătirea unei ediții, aceștia lucrează în medie 9 luni pe an, și astfel, efortul din spatele unei inițiative precum festivalul Romanian Design Week se ridică la peste 9 ani de muncă pusă în slujba promovării designului local și a industriilor creative românești.
De-a lungul timpului, în cadrul Romanian Design Week, UniCredit Bank s-a implicat în programe educaționale dedicate tinerilor creativi antreprenori - workshop-uri, evenimente și expoziții, menite să evidențieze excelența și diversitatea designului și arhitecturii românești.
„Suntem de 12 ani alături de Romanian Design Week, reconfirmând an de an tradiţia îndelungată în sprijinirea industriilor creative, artei și culturii, din convingerea că acest demers este menit a promova progresul social şi economic, dar şi a încuraja dialogul cu privire la inovaţie, coeziunea socială şi sentimentul de apartenenţă. UniCredit Bank este cel mai activ brand din România care contribuie de aproape 20 de ani la susținerea celor mai importante proiecte din domeniul artei și culturii și educă publicul prin proiectele în care se implică, acordând în același timp o atenție sporită tinerilor artiști și designeri și educației acestora. Pentru noi este o mare bucurie să vedem evoluția frumoasă pe care acest proiect a avut-o, comunitatea pe care a construit-o în jurul lui și cum a devenit un adevărat reper al industriei din România și de la nivel European”, spune Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare UniCredit Bank.
Pentru ediția din 2024 a festivalului, UniCredit Bank a lansat anul acesta un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Concursul are ca scop realizarea colecției oficiale merch a ediției Romanian Design Week 2024 și a înregistrat 41 de înscrieri eligibile. În urma procesului de selecție, cei doi câștigători - Victoria Bagrin, cu proiectul „Cu de toate” și Alex Titus Antonescu, cu proiectul „City Explore” - vor avea ocazia să vadă cum creațiile lor colorează orașul în perioada celei de-a XII-a ediții Romanian Design Week.
Tot în cadrul festivalului, UniCredit Bank întărește conținutul de design pe care publicul Romanian Design Week îl va vedea în acest an, susținând aducerea expoziției "Turn signals - Design is not a Dashboard" la București, în cadrul proiectului AMZEI@RDW. Organizată de Centrul cultural independent FABER și Universitatea Politehnica Timișoara (UPT), sub curatoriatul Martinei Muzi, expoziția "Turn Signals" - considerată un eveniment central asupra designului, în cadrul Timișoara Capitală Culturală, de anul trecut, explorează industria din Timișoara și România, utilizând ca principală metodă - colaborarea dintre cercetători ai UPT și designeri români și internaționali. AMZEI@RDW este un proiect din circuitul RDW Design GO! - format prin intermediul căruia, an de an, proiecte și activități propuse de antreprenori și entități culturale transformă orașul într-o scenă a designului.
Festivalul Romanian Design Week 2024 are loc între 24 mai și 2 iunie, în clădirea emblematică a fostului restaurant CINA (str. Benjamin Franklin 10). Biletele de acces pot fi achiziționate de pe pe pagina festivalului. Elevii, studenții și pensionarii au acces gratuit, iar deținătorii unui card UniCredit de la Mastercard beneficiază de un discount de 50% la achiziția biletelor, reducere aplicabilă în pasul de plată.
Festivalul Romanian Design Week este un proiect The Institute, prezentat de Unicredit Bank și finanțat de Ministerul Culturii. Mai multe detalii pe website, Facebook și Instagram.
Despre The Institute
The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 25 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societății Civile, Internetics, Cartierul Creativ, combinat.ro și inițiator al ASAP România.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană simplă și de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, oferind bazei sale de clienți o rețea unică vest, central- și est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services.
10 mai 2024
București, 10 mai 2024 – UniCredit Bank devine anul acesta partenerul RAD ART FAIR 2024, cel mai important eveniment dedicat scenei de artă contemporană din România. În cadrul evenimentului care va avea loc între 16 și 19 mai la CARO București, UniCredit Bank prezintă RAD Design și Parcul de Sculptură, două categorii care vor reuni lucrările a peste 30 de artiști români și internaționali. Anul acesta, RAD FAIR reunește 26 de galerii și peste 90 de artiști expozanți. Toți clienții UniCredit Bank au discount de 20% la achiziționarea biletelor pentru accesul la eveniment. Biletele sunt disponibile pe platforma Entertix.
UniCredit Bank reconfirmă astfel angajamentul de peste 15 ani pentru promovarea industriilor creative și a scenei artistice din România prin parteneriatul cu RAD FAIR, un demers care vine în continuarea susținerii tradiționale pentru Romanian Design Week și Romanian Creative Week, Pavilionul Romaniei de la Bienalele de Artă și Arhitectură de la Veneția, PAD – Piața de Artă și Design și Sculptura după Sculptură din Timișoara, cele mai importante evenimente dedicate industriilor creative, design-ului și artelor din România. Astfel, toți clienții UniCredit Bank vor putea beneficia de 20% discount la achiziția de bilete, indiferent de categoria aleasă, la plata cu cardul UniCredit Bank. Reducerea se va aplica automat, la momentul plății, direct în platforma Entertix.
"Anul acesta la RAD Design și în Parcul de Sculptură vor fi expuse lucrări extraordinare și invităm publicul larg să le descopere. Una dintre prioritățile noastre este să conectăm mediul artistic si creativ cu potențialii pasionați și consumatori. UniCredit Bank este deja asimilat de ani buni ca fiind cel mai imporatant susținător al manifestărilor culturale și creative din România și reconfirmăm acest lucru prin adăugarea în portofoliul nostru de proiecte a RAD ART FAIR. Ne vedem acolo!”, a declarat Anca Ungureanu, Identity and Communication Director la UniCredit Bank.
În cadrul ediției de anul acesta, UniCredit Bank va aduce în atenția publicului RAD Design, o expoziție curatoriată de Adela Maria Marius, ce reunește lucrări de design colectibil realizate de peste 20 de artiști internaționali de renume. Totodată, Parcul de Sculptură prezentat de UniCredit Bank va oferi vizitatorilor ocazia de a explora sculpturi inovative pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, inclusiv lucrări impresionante precum sculptura în piatră gravată, cântărind 800 de kilograme realizată de Miklos Onucsan, respectiv pictura de 3,2 metri a artistului Xavier Robles de Medina.
RAD ART FAIR 2024 se desfășoară la Hotel CARO din București în perioada 16-19 mai și reunește 26 dintre cele mai importante galerii din România, peste 90 de artiști, care vor expune în cadrul diferitelor secțiuni, 36 de curatori din 10 țări. În cadrul sesiunilor RAD TALKS, pasionații de artă pot afla mai multe despre artiștii în vogă, modele de a colecționa artă și multe altele.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii:
Anca Hașegan, tel 0723 653 072
Departamentul Identitate și Comunicare, UniCredit Bank
7 mai 2024
Profit net de 2,6 miliarde EUR, în creștere cu 24% față de anul precedent și un RoTE (Return on Tangible Equity) de 23%1;
Venituri nete de 6,3 miliarde EUR, în creștere cu 7%, an la an, cu un NII (net interest income) de 3,6 miliarde EUR și comisioane de 2,1 miliarde EUR - datorită unei creșteri robuste a activității comerciale, susținută de concentrarea pe clienți și alimentată permanent de produse noi;
Raportul cost/venit s-a îmbunătățit continuu, ajungând la 36,2%, bazat pe creșterea eficienței operaționale;
Previziunile privind profitul net pentru exercițiul financiar 2024 s-au îmbunătățit, ajungând la peste 8,5 miliarde EUR;
Vă rugăm să consultați rezultatele grupului aici.
25 aprilie 2024
Banca paneuropeană UniCredit este primul grup bancar care a adoptat acest tip de card, pe scară largă, în 12 piețe și pentru toate cardurile sale;
În cadrul parteneriatului său cu Mastercard, Grupul UniCredit înlocuiește tot portofoliul de carduri: cardurile de debit, credit și preplătite la Mastercard Touch Card™, cu un nou design care include funcții pentru nevăzători și persoane cu deficiențe de vedere, făcându-le astfel mai inclusive. Cardurile cu această nouă caracteristică sunt acum disponibile în Italia și vor fi introduse treptat, pe parcursul anului 2024, tuturor clienților din cele douăsprezece țări în care grupul își desfășoară activitatea, ceea ce înseamnă, aproximativ, 20 de milioane de carduri.
Designul Mastercard Touch Card™ se bazează pe un sistem de zimti laterali, elemente tactile pentru a ajuta consumatorii să identifice cardul potrivit doar prin atingere. Zimțarea distinctă îi ajută pe clienții cu deficiențe de vedere să facă diferența între cardurile lor de plată. Cardul a fost creat pentru a susține independența persoanelor cu deficiențe de vedere în utilizarea online sau în magazin a cardului. În Europa, se estimează ca numărul persoanelor nevăzătoare și cu deficiențe de vedere depășește 30 de milioane. În medie, 1 din 30 de europeni suferă de pierderea vederii[i]. Incluziunea este o parte integrantă a culturii și strategiei sociale a UniCredit, iar această inițiativă subliniază angajamentul băncii în promovarea unei societăți mai incluzive, fără bariere.
În conformitate cu principiile ESG ale băncii, cardul este, de asemenea, fabricat din PVC reciclat, fiecare produs având imprimat marca Mastercard Sustainable Card, care îi certifică acreditările de sustenabilitate.
Alberto Palombi, Head of Group Payment Solutions, UniCredit, a declarat: „UniCredit și Mastercard sunt două companii concentrate puternic pe viitor. Parteneriatul nostru, care îmbină rețeaua de bănci europene și inovația UniCredit cu expertiza Mastercard în plățile cu cardul, ne permite să oferim o experiență simplă și fără probleme pentru toți clienții noștri europeni, care este, de asemenea, incluzivă și având la bază un produs durabil. Susținerea comunităților noastre înseamnă să ne asigurăm că toată lumea are acces la instrumentele financiare de care are nevoie. Acesta este motivul pentru care suntem încântați să anunțăm utilizarea materialor sustenabile certificate în producerea cardurilor noastre, precum și integrarea acestor elemente tactile ce vor facilita utilizarea cardurilor de către clienții nevăzători și cu deficiențe de vedere. Băncile au un rol esențial în modelarea unei lumi mai bune și acesta este un alt mod prin care dorim să le arătăm clienților noștri că suntem aici pentru a-i sprijini.”
„Incluziunea se află în centrul valorilor Mastercard, iar Mastercard Touch Card™ exemplifică angajamentul nostru față de standardele cardurilor de plată, promovând incluziunea. Suntem încântați să lucrăm cu un partener apreciat, precum UniCredit, pentru a oferi soluții centrate pe consumator care cresc accesibilitatea pentru toți”, a declarat Mark Barnett, președinte, Mastercard Europe.
Citiți mai multe despre Mastercard Touch Card™ aici.
****
Despre UniCredit
UniCredit este o bancă comercială paneuropeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. Scopul nostru este să susținem comunitățile să progreseze, oferind servicii și produse de calitate pentru toate părțile interesate, deblocând potențialul clienților noștri și al oamenilor noștri din întreaga Europă. Deservim peste 15 milioane de clienți din întreaga lume. Ei sunt în centrul a ceea ce facem pe toate piețele noastre.
UniCredit este prezent în patru regiuni de bază și oferă soluții de plată corporative, individuale și de grup. Acest lucru ne permite să fim aproape de clienții noștri și să folosim dimensiunea întregului Grup pentru a dezvolta și a oferi cele mai bune produse, pe toate piețele noastre.
Digitalizarea și angajamentul nostru față de principiile ESG sunt factori cheie pentru activitatea noastră. Ele ne ajută să oferim excelență părților interesate și să creăm un viitor durabil pentru clienții noștri, comunitățile și oamenii noștri.
Despre Mastercard (NYSE: MA)
Mastercard este o companie globală de tehnologie în industria plăților. Misiunea noastră este de a conecta și de a alimenta o economie digitală incluzivă, de care beneficiază toată lumea, de pretutindeni, făcând tranzacțiile sigure, simple, inteligente și accesibile. Folosind date și rețele securizate, parteneriate și pasiune, inovațiile și soluțiile noastre ajută persoanele fizice, instituțiile financiare, guvernele și întreprinderile să își realizeze cel mai mare potențial. Cu conexiuni în peste 210 de țări și teritorii, construim o lume durabilă care deblochează posibilități neprețuite pentru toți.
Media contacts:
UniCredit
Group Media Relations
Mastercard
Suman Hughes
24 aprilie 2024
Revista EMEA Finance a anunțat că premiul pentru “Cea mai bună tranzacție de fuziuni și achiziții pentru o instituție financiară din ECE” este decernat pentru fuziunea UniCredit România și Alpha Bank România.
UniCredit a fost desemnată „Best Financial Institution M&A Deal in CEE” pentru fuziunea dintre Alpha Bank România și UniCredit Bank România, în cadrul premiilor anuale EMEA Finance Achievement Awards.“Nominalizate de mediul de business, inclusiv bănci și clienții acestora, și alease de echipa editorială EMEA Finance, tranzacțiile premiate confirmă munca diligentă și inovatoare care are loc în regiunea EMEA”, comentează publicația.
Fuziunea filialelor românești și crearea celei de-a treia bănci ca mărime din România, după totalul activelor, are o semnificație importantă pentru cele două bănci: întărind prezența grupului UniCredit pe o piață cheie în creștere, Alpha Bank deținând un pachet de 9,9%.
19 aprilie 2024
România a inaugurat, în prezența Ministrului Culturii, Raluca Turcan, și ai reprezentanților oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român, Pavilonul său aflat în Giardini della Biennale, principalul punct de interes din cadrul La Biennale di Venezia. Proiectul, care reprezintă România la cea de-a 60-a ediție a celui mai important eveniment dedicat artei contemporane din lume, aparține artistului Șerban Savu și este intitulat “Ce este munca”. UniCredit Bank susține de peste 10 ani artiștii români care expun la Veneția, continuând să contribuie la susținerea industriilor creative și culturii românești.
Intitulată What Work Is/Ce este munca, expoziția din Pavilionul României este o reflecție amplă a iconografiei muncii, inspirându-se din realismul istoric și arta de propagandă din fostul Bloc de Est.
“UniCredit Bank este partenerul tradițional al celor mai importante manifestări culturale care pun România pe o harta globală a valorii artistice. Astfel, de peste 10 ani, susținem prezența tării noastre în cadrul La Biennale di Venezia. Este, probabil, cea mai importantă scena de recunoaștere pentru artiștii momenutului, iar anul acesta avem bucuria să susținem proiectul realizat de artistul Ștefan Savu care atrage cu siguranță vizitatorii către pavilionul României prin cele 45 de picturi. Energia de la vernisajul de ieri ne confirmă că și la ediția de anul acesta România are motive întemeiate de mândrie.” a declarat Anca Ungureanu, Director de Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank România.
Astfel, polipticul realizat de Șerban Savu reprezintă o privire condensată asupra practicii artistului din ultimii cincisprezece ani. Protagoniștii dezorientați și figuranții stângaci din imagini par angrenați în ritualuri care seamănă în egală măsură cu munca și cu recreerea. Pe banca din fața polipticului oamenii se pot așeza pentru a admira și interacționa cu opera lui Savu. Mergând de la blocul comunist în care artistul a crescut până la o biserică în ruină și un sit arheologic, machetele din aceea zonă sunt decorate cu mozaicuri care se îndepărtează de temele uzual ilustrate în contexte religioase sau în cosmogoniile muncii din arta socialistă. În loc să înfățișeze mari realizări industriale sau apoteoze mistice, mozaicurile vorbesc despre eșec, ambiguitate și perplexitate. Picturile și mozaicurile compun un spațiu în care vizitatorii sunt confruntați cu o chestionare a muncii prin intermediul definițiilor sale negative: ce nu este munca, ce nu arată a muncă și ce nu înseamnă munca.
În completarea mesajului expoziției din Giardini della Bienale, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția se va realiza, pe tot parcursul Bienalei, un mozaic de mari dimensiuni.
Expoziția din Pavilionul României din Giardini della Biennale şi realizarea proiectului din Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică se desfășoară în perioada 20 aprilie - 24 noiembrie 2024.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii: Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, Departamentul Identitate şi Comunicare, UniCredit Bank,
17 aprilie 2024
Strategiile exclusive de investiții, prin onemarkets Fund, oferă investitorilor din România, în premieră, acces la expertiza specialiștilor Grupului UniCredit, alături de cea a liderilor globali în administrarea fondurilor de investiții, precum: BlackRock, Fidelity, Pictet, J.P. Morgan, Pimco, Allianz Global Investors, Amundi.
UniCredit Bank introduce soluții exclusive de investiții pentru piața din România, odată cu lansarea onemarkets Fund. Această platformă expune o gamă diversă de soluții de investiții, oferite clienților UniCredit Bank România, dar și ocazia de a valorifica expertiza extinsă a liderilor mondiali în administrarea fondurilor mutuale, cum sunt BlackRock, Fidelity, Pictet, J.P. Morgan, Pimco, Allianz Global Investors, Amundi.
Ca urmare a parteneriatelor cu aceste companii globale de top, în gestionarea fondurilor mutuale, UniCredit Bank oferă instrumente de investiții de calitate, inovatoare și posibilitatea de accesa piețele financiare internaționale. Aceste noi oportunități de investiții reprezintă un pas important pentru dezvoltarea pieței locale a fondurilor.
Miharela Lupu, CEO al UniCredit Bank România, a declarat: “Când vorbim de onemarkets Fund nu vorbim de simple produse financiare, ci de un ansamblu complex de soluții de investiții, creat și oferit în exclusivitate pieței din România pentru a servi nevoile diversificate ale clienților noștri. Fiecare fond este personalizat și adaptat pentru a răspunde cerințelor specifice ale investitorilor, oferind totodată transparență, acces la strategii inovatoare de investiții și la piețele financiare internaționale. Prin colaborarea cu parteneri globali de prestigiu, ne asigurăm că oferim clienților români produse inovatoare și de înaltă calitate, pe termen lung.”
UniCredit pune accent pe formarea continuă a reprezentanților săi și pe acțiunile de educație financiară, ceea ce subliniază angajamentul băncii în a acorda prioritate și a proteja interesele clienților, raspunzând nevoilor acestora de economisire și diversificare a produselor de investiții deținute. Prin onemarkets Fund, UniCredit Bank nu oferă doar oportunități de investitii, ci și valoare durabilă prin informațiile și cunoștiințele aduse în piața românească, care la rândul lor pot însemna prosperitate pentru societate.
“Suntem bucuroși că putem oferi oportunități eficiente de diversificare a soluțiilor de investiții pentru clienții UniCredit. Înțelegerea și satisfacerea nevoilor clienților noștri înseamnă și să le deschidem noi oportunități, așa cum facem acum prin lansarea onemarkets Fund. Reprezentanții UniCredit Bank vor putea oferi informațiile relevante despre aceste produse de investiții, pentru a susține deciziile informate ale fiecărui client.” a spus Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail UniCredit Bank România.
Evoluția pieței fondurilor de investiții din România subliniază importanța educației financiare. O populație informată este una care poate face alegeri investiționale în cunoștință de cauză, contribuind astfel la creșterea generală a bunăstării. Ca răspuns, fie că vorbim despre onemarkets Fund sau, în general, despre piața fondurilor de investiții din România, principiul trebuie să fie același: să oferim produse inovatoare și de înaltă calitate.
În 2022, platforma onemarkets Fund a fost lansată cu succes de grupul UniCredit în Italia, Germania și Austria, pentru ca în cursul anului 2023 să fie extinsă pentru clienții băncii din Europa Centrală și de Est, din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, și, în aprilie 2024, din România.
Selecția și structura fondurilor se bazează pe cunoașterea profundă de către UniCredit a nevoilor si asteptarilor clienților săi – cu produse dezvoltate intern, în cadrul Grupului, și prin parteneriate strategice cu instituții financiare de top la nivel mondial, precum BlackRock, Amundi, Allianz Global Investors, Fidelity, J.P. Morgan, Pictet și PIMCO. Selecția exclusivă a noilor soluții de investiții este gestionată de o echipă de experți din cadrul Grupului UniCredit, într-un cadru conceput pentru a asigura calitatea și profilul specific risc-randament al strategiei selectate, pe tot parcursul ciclului investițional.
Teodora Petkova, Group Head UniCredit pentru Europa Centrală și Europa de Est a declarat: „Alături de partenerii noștri de clasă mondială, onemarkets Fund crește enorm oferta noastră pentru clienții din Europa Centrală și de Est, sporindu-le opțiunile și oportunitățile de diversificare a investițiilor.”
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro,
27 februarie 2024
UniCredit Bank a fost recunoscută ca lider de piață și cel mai bun furnizor de servicii pentru finanțarea comerțului în România, de către revista Euromoney. “Suntem încântați că clienții noștri continuă să considere UniCredit Bank cel mai bun furnizor de servicii de finanțare a comerțului. Suntem hotărâți să continuăm să rămânem aproape de ei și să răspundem prompt nevoilor lor. Relația puternică cu clienții se află în centrul a tot ceea ce facem zi de zi și, prin urmare, le mulțumim că apreciază eforturile noastre.” a spus Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking, UniCredit Bank.
Totodată, în Europa Centrală și de Est și în alte 9 țări, UniCredit a fost desemnat „cel mai bun furnizor de servicii in finanțarea comerțului“, în urma sondajului Euromoney Trade Finance.
Sondajul Euromoney Trade Finance, care e realizat pentru al 13-lea an consecutiv, adună feedback de la peste 11.000 de corporații și instituții financiare și oferă o imagine obiectivă a expertizei puternice a grupului UniCredit, lider de piață pentru produsele și serviciile oferite clienților, dovedind totodată înțelegerea profundă a principalelor piețe europene.
Sondajul a evidențiat că UniCredit este alegerea numărul unu pentru finanțarea comerțului în România și în alte 9 țări din regiunea Europei Centrale si de Est, în urma voturilor participanțiilor din piață. Rezultatele evaluează băncile sub două aspecte: „Cel mai bun serviciu”, care apreciază calitatea serviciilor oferite clienților și „Lider de piață”, care combină datele privind prezența și pronderea în piață, cifra de afaceri, pentru a avea clasamentul general al celor mai bune bănci de finanțare a comerțului. Pentru mulți, sondajul este un punct de referință pentru industria globală de finanțare a comerțului.
Comentând succesul UniCredit, Francesca Nenci, Global Head of Trade & Corespondent Banking a declarat: „În ciuda tensiunilor geopolitice care complică comerțul, ne-am menținut clienții în centru și am rămas fermi în furnizarea celor mai bune servicii din banking. Preocuparea noastră constantă către digitalizare și simplificarea proceselor bazate pe hârtie a fost fundamentală pentru succesul nostru în sondajul din acest an și a condus UniCredit pe poziția de bancă preferată în toată Europa.”
UniCredit a fost votat cel mai bun furnizor de servicii de finanțarea comerțului în:
• Europa Centrală și de Est
• Italia
• Austria,
•Bosnia si Hertegovina,
• Europa Centrală și de Est,
• Croația,
•Republica Cehă,
•România,
• Serbia,
• Slovacia
UniCredit a fost votat lider de piață în:
• Europa Centrală și de Est
• Italia
• Austria,
•Bosnia si Hertegovina,
• Bulgaria,
•Republica Cehă,
• Ungaria,
•România,
• Serbia,
• Slovacia.
În ultimii ani, UniCredit a susținut inovațiile și a implementat soluții de vârf, cum ar fi Trade Finance Gate (TFG), o platformă digitală modernă care permite companiilor să-și gestioneze digital tranzacțiile de finanțare comercială. Cu astfel de produse, banca nu numai că a reușit să ofere clienților o experiență comercială din ce în ce mai digitală în fiecare etapă a serviciilor oferite, dar și-a simplificat și digitalizat eficient procesele operaționale interne. Acest lucru, la rândul său, a oferit băncii mai mult timp pentru a se concentra pe relații strategice cu clienții.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro,
19 februarie 2024
UniCredit Bank oferă clienților o nouă facilitate de verificare a identității beneficiarului real al plății prin Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB), prin TRANSFOND, care pune la dispoziție acest serviciu. Funcționalitatea este imediată, la momentul inițierii unei plăți printr-unul dintre canalele electronice ale UniCredit Bank (Mobile/Online Banking sau Business Net) și este oferită gratuit clienților.
“Serviciul Afișare Nume Beneficiar are ca obiectiv prevenirea fraudelor în rândul clienților care efectuează plăți electronice și reducerea tranzacțiilor eronate generate de introducerea greșită a beneficiarului, a contului IBAN. Baza de date SANB, administrată de TRANSFOND, este creată pe baza informațiilor transmise de către prestatorii de servicii de plată din România, care au aderat deja la acest sistem.” a explicat Cengiz Arslan, Vicepreședinte și COO la UniCredit Bank.
”Astfel de fraude pot afecta încrederea publicului în sistemul bancar și în general în plățile fără numerar interbancare. Verificarea detaliilor bancare ale beneficiarului reprezintă, în același timp, o verigă importantă în dezvoltarea unor noi componente ale ecosistemului de plăți din România, în condiții de deplină securitate informațională. Adresăm tuturor băncilor invitația de a participa la acest sistem (SANB) și de a colabora pentru creșterea siguranței în tranzacțiile interbancare.” a declarat Răzvan Faer, Șef Departament Dezvoltare TRANSFOND.
Practic, SANB asigură furnizarea și afișarea automată în ordinul de plată electronică a prenumelui și inițialei numelui beneficiarului plății, în momentul introducerii de către plătitor a contului IBAN al beneficiarului, pentru plățile către beneficiari persoane fizice. În cazul unei plăți către o persoană juridică se va afișa plătitorului, pentru validare, o parte din denumirea firmei. Serviciul Afișare Nume Beneficiar este disponibil 24/7 în rândul băncilor participante la SANB.
Serviciul Afișare Nume Beneficiar este administrat de Asociația Română a Băncilor, ca serviciu adițional opțional la Schemele de transfer credit SEPA RON, în baza Convenției privind Schemele naționale de plăți și a mandatului dat de Banca Națională a României.
Este important de menționat că nu toate băncile din România oferă această facilitate în prezent, ceea ce înseamnă că, în cazul unei plăți către un cont deschis la o instituție bancară care înca nu a aderat la acest serviciu, nu se va afișa numele beneficiarului.
Despre TRANSFOND
TRANSFOND este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților comerciale interbancare de retail. Compania își propune să fie principalul partener al comunităţii financiar-bancare din România în domeniul plăților (atât în moneda locală cât și în euro, național și transfrontalier), al serviciilor adiacente sau complementare plăţilor interbancare, exploatând la maximum infrastructura şi know-how-ul de care dispune.
Acționarul principal al TRANSFOND este Banca Națională a României, iar cealaltă parte a acționariatului este reprezentată de 18 bănci comerciale active în piața românească.
TRANSFOND a dezvoltat o serie de soluții complexe și de succes, în beneficiul sectorului financiar autohton, dar și al societăților comerciale și al consumatorilor finali de servicii financiare: Plăți Instant, serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB), AliasPay, e-Factur@ și e-Arhiv@. Pentru mai multe informații: www.transfond.ro, www.platiinstant.ro, www.aliaspay.ro, www.facturielectronice.ro.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro,
16 februarie 2024
UniCredit își face debutul în navigație susținând cea de-a treia ediție a Cupei Americii pentru Tineret, în calitate de partener pentru Regatta UniCredit Youth America's Cup.
UniCredit Youth America's Cup se va desfășura în perioada 17 - 26 septembrie la Barcelona și este dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Cursele celei de-a 37-a ediții a Cupei Americii pot fi urmărite gratuit, de pe plajă de spectatori. Evenimentul este, de asemenea, transmis live și gratuit la nivel global pe canale online.
UniCredit Youth America's Cup va prezenta cei mai buni tineri navigatori din lume din 12 țări și va fi un test pentru spiritul de echipă, intuiție, leadership și aptitudini sportive, echipele concurând pentru supremație în cursele de iahturi. UniCredit este preocupat să deblocheze potențialul tinerilor, iar această cursă va promova următoarea generație de talente în navigație din lume.
UniCredit este încântat să fie Partener Global și Partener Bancar Global al Cupei Americii - unul dintre cele mai prestigioase evenimente sportive din lume.
Sustenabilitatea și promovarea dezvoltării economice și sociale durabile sunt temele aflate în atenția celei de-a 37-a ediții Louis Vuitton America's Cup - în total acord cu angajamentele UniCredit.
Pe lângă cele șase echipe consacrate în Cupa Americii (Noua Zeelandă, Marea Britanie, SUA, Italia, Elveția și Franța), au mai fost înscrise încă șase echipe din Spania, Țările de Jos, Canada, Germania, Suedia și Australia, pentru a selecta și descoperi viitoare talente. UniCredit Youth America's Cup va fi unul dintre cele mai importante momente ale celei de-a 37-a ediții Louis Vuitton America's Cup de la Barcelona (AC37), oferind o platformă importantă de promovare pentru următoarea generație de navigatori profesioniști de elită.
„Sunt mândru să văd că generațiile tinere se apropie de un sport care se bazează pe spiritul de echipă, intuiție și urmărirea cu hotărâre a unui obiectiv comun”, a declarat Andrea Orcel, CEO UniCredit Group. „Suntem mândri să colaborăm cu un eveniment care promovează talentul și acordă prioritate practicilor durabile pentru mediu. Acest lucru este pe deplin aliniat cu strategia UniCredit”.
Rundele de calificare vor avea câte opt curse pentru cele două grupe, iar primele trei echipe din fiecare grupă vor concura în Seria Finală de patru curse. În 26 septembrie, Marea Finala UniCredit Youth America's Cup se va desfășura cu primele două echipe calificate într-o cursă în care câștigătorul ia titlu și trofeul UniCredit Youth America's Cup. UniCredit va proiecta și va crea acest trofeu care va fi prezentat în primăvara acestui an.
CEO-ul evenimentului Cupa Americii, Grant Dalton, așteaptă cu nerăbdare acest punct culminant al calendarului plin de acțiuni al AC37. „UniCredit Youth America's Cup înseamnă descoperirea talentelor pentru Cupa Americii, o oportunitate pentru navigatorii din toate cele 12 țări de a pune bazele pentru noi potențiale echipe participante în Cupa Americii și pentru a acumula experiență pentru viitoarele competiții Cupa America.
Un echipaj de AC40 care concurează pe malul mării la Barcelona cu cei mai buni marinari tineri din lume va fi un spectacol în sine, iar angajamentul UniCredit de a inspira și de a cultiva talentul tinerilor îl face partenerul perfect pentru acest eveniment special.”
13 februarie 2024
De la începutul acestui an, toate sediile UniCredit Bank consumă energie 100% regenerabilă, furnizată de compania Renovatio Trading SRL. Ultimii ani au fost marcați de dezbateri și discuții despre prețurile la energie electrică și despre investițiile noi în surse de energie regenerabilă.
Mihaela Lupu, CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank: “Din ianuarie 2024 toate sediile noastre consumă doar energie din surse regenerabile. UniCredit Bank reușește astfel să mai facă un pas semnificativ către obiectivul <netzero>. În plus, toată energia regenerabilă consumată este produsă în România. Rămânem preocupați constant de acest demers prin acțiuni concrete și vom continua să susținem tranziția spre o economie durabilă, așa cum ne-o dorim cu toții.”
În paralel, ca parte a angajamentului asumat de a juca un rol central în facilitarea tranziției către o economie mai durabilă, în conformitate cu strategia noastră și planul strategic de implementare a principiilor ESG, UniCredit Bank susține companiile și partenerii săi în demersurile pe care le întreprind pentru creșterea eficienței și obținerea independenței energetice. Concret, banca a accelerat acordarea de finanțări pentru realizarea proiectelor de investiții menite să conducă la eficientizarea consumului de energie electrică, inclusiv prin instalarea de panouri fotovoltaice pentru clienții săi, companii din diverse sectoare de activitate.
Totodată, UniCredit Bank acordă finanțări pentru proiecte de investiții în capacități noi de producție energie din surse regenerabile solare, proiecte cu un impact pozitiv în tranziția României spre o energie curată. Printre proiectele finalizate cu succes în ultima perioadă se numără și finanțarea în valoare totală de 39,3 milioane de euro acordată Comcris Energy SRL, o subsidiară a companiei de producție electricitate din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena. Pachetul de finanțare susține dezvoltarea, construcția și exploatarea centralei fotovoltaice Șărmășag de 51,4 MW DC, situată în județul Sălaj.
Mihaela Lupu a adăugat: “Fundamentele ESG sunt o parte integrantă a modelului nostru de afaceri, iar trecerea către o economie durabilă este o direcție strategică pentru noi. Ne dorim să fim parte din acest proces de tranzitie al clienților, al partenerilor, al comunităților, fiind activi și proactivi în a-i susține în această etapă spre o economie sustenabilă.”
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii: Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, Departamentul Identitate şi Comunicare, UniCredit Bank,
5 februarie 2024
Astăzi grupul UniCredit și-a anuntat rezultatele pe ultimul trimestru din 2023 și pe întreg anul 2023, rezultate care încununează trei ani de succes și au depășit toate așteptările pieței.
Grupul raportează pe 2023 un profit net de 8,6 miliarde EUR, în creștere cu peste 50% față de anul anterior.
Andreea Orcel, CEO UniCredit:
„Pentru întregul an, UniCredit a produs un profit net record de 8,6 miliarde de euro, o creștere de peste 50% față de anul precedent. 4T23 a fost al doisprezecelea trimestru consecutiv de creștere profitabilă de calitate, dovadă incontestabilă a strategiei noastre unice și câștigătoare. Ea ilustrează ceea ce putem realiza atunci când punem clienții în centrul a ceea ce facem și ne concentrăm pe realizarea transformării noastre pe scară largă, toate cele treisprezece țări ale francizei noastre paneuropene contribuind la succesul nostru. ……………..
Sunt extrem de mândru de angajații noștri pentru angajamentul și entuziasmul lor. Am construit o bază puternică și, pe măsură ce intrăm în următoarea etapă a creșterii UniCredit, știu că vom continua să evoluăm și să oferim excelență tuturor părților interesate.”
Puteți accesa rezultatele grupului UniCredit aici.
29 ianuarie 2024
UniCredit Bank anunță o nouă funcționalitate, în premieră pe piața din România - Smart Data, o soluție de management a cardurilor sale de business Mastercard, care integrează module de gestiune și de raportare a cheltuielilor efectuate cu carduri.
Smart Data este o aplicație web-based atașată cardurilor de business Mastercard, care poate fi accesată de companii în diferite moduri. Fie prin interfața web, cu drepturi de utilizator, pentru a vizualiza, a organiza cheltuielile legate de tranzacții și a exporta istoricul acestora sub formă de rapoarte personalizate. Fie prin livrarea datelor sub forma fișierelor, transmiterea automată și sigură a informațiilor financiare și a datelor îmbunătățite, ce pot fi apoi transferate către diverse sisteme de gestiune și contabilitate a cheltuielilor.
„Grupul UniCredit este permanent preocupat să vină în întâmpinarea nevoilor clienților săi, iar prin lansarea Smart Data operațiunile cu cardurile de business Mastercard vor fi gestionate de companii mult mai eficient și ușor. Dezvoltarea companiilor din România implică nevoi din ce în ce mai complexe care necesită soluții tehnice avansate. Utilizarea modulelor Smart Data permite un control facil al cheltuielilor efectuate cu cardurile business Mastercard de către angajații companiei, reducând costurile operaționale ale companiei, facilitând dezvoltarea afacerilor”, a spus Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking, UniCredit Bank.
„Mastercard Smart Data este sistemul nostru web-based de management al cheltuielilor, care le oferă companiilor o suită de instrumente pentru a organiza, consolida, analiza și administra cu ușurință volume mari de date financiare. Clienții pot urmări toate tranzacțiile, au acces la date concrete despre furnizori, taxe și alte tipuri de cheltuieli, pot alege șabloane de lucru personalizate, filtre avansate și pot să genereze rapoarte. Oferind o mai bună vizibilitate și un control mai mare asupra cheltuielilor companiei, Smart Data susține transformarea plăților digitale și managementul capitalului de lucru", a declarat Elena Dincă, Head of Sales for Financial Institutions, Merchants and Government Segments, Mastercard.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Despre Mastercard
Mastercard, www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro,
22 ianuarie 2024
Peste 3000 de elevi din învățământul profesional și tehnic din România, dornici să își crească șansele de independență financiară și succes în carieră, s-au implicat în 2023 în programul Start Major. Dintre aceștia, 95 și-au dezvoltat propriile planuri de afaceri, pe care le-au prezentat în fața unui juriu, iar patru idei de afaceri au câștigat micro-finanțări și mentorat pentru punerea în practică și dezvoltarea lor.
În tot acest proces, tinerii au avut alături 24 de mentori voluntari din partea UniCredit Bank România.
“Educația este unul dintre cele mai importante domenii pe care le susține UniCredit. A schimba viața tinerilor, a-i ajuta să se dezvolte și să-și găsească drumul spre independență financiară se numără printre lucrurile care ne dau cele mai mari satisfacții și ne demonstrează că ceea ce facem are impact pozitiv și pe termen lung. Programul Start Major s-a încheiat cu Pitch Day, două zile pline pe care le-am trăit cu intensitate alături de tineri și ne bucurăm că am avut ocazia să vedem cât sunt de curajoși și creativi și cum privesc cu încredere și optimism către viitor. Felicitări tuturor participanţilor, partenerilor noştri, The Social Incubator, colegilor voluntari din UniCredit Bank, precum şi invitaţilor care ni s-au alăturat! Împreună cu partenerii noştri, The Social Incubator, continuăm Programul Start Major și în 2024.”, a spus Simona Petrescu, director ESG la UniCredit Bank România.
3187 de elevi au parcurs în 2023 cursurile de educație financiară și pregătire pentru angajare, iar 340 dintre aceștia au participat la cele 10 tabere urbane de antreprenoriat, în care au învățat cum să dezvolte un plan de afacere și cum să găsească finanțare.La finalul proiectului, 95 de tineri și-au prezentat ideile de afaceri unui juriu, pe un format asemănător competițiilor de start-up-uri, iar cele mai bune idei de afaceri au câștigat micro-finanțare și sesiuni de mentorat.
Ideile câștigătoare sunt:
- premiul 1: Leah Rareș (jud.Alba), 1500 euro, idee de afacere: AI (Artificial Intelligence) Appointment Booking - un sistem de programări bazat pe inteligență artificială, destinat clinicilor dentare
- premiul 2: echipa formată din Deliu Șerban Andrei și Ciobanu Marius Daniel (jud.Brașov), 1000 euro, idee: Service de depanări electronice pe baza unui sistem de loialitate
- premiul 3: Tincu Beatrice Andreea (jud.Iasi), 500 euro, idee: SC Horseland PFA - un centru sustenabil de echitație și hipoterapie, din zona Iașului, unde caii bătrâni sau necompetitivi sunt utilizați în terapia persoanelor cu autism.
Pe lângă aceste premii, s-a oferit o mențiune specială din parte juriului în valoare de 500 de euro pentru Constantin Andreea Claudia (Bucuresti) pentru ideea de afaceri Sun Light - un ștergător specializat pentru geamuri, care merge pe baza unui panou solar, fiind eco-friendly și self-sustainable.
Aflat la a patra ediție, programul Start Major a ajuns în total la aproape 8.000 de tineri din București, Alba, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Mureș, Timiș.
Programul de educație financiară și pentru carieră dezvoltat de UniCredit Bank este structurat în 3 module, iar pe parcursul anului elevii au învățat cum să își gestioneze corect resursele financiare, au descoperit ce roluri profesionale li se potrivesc, cum pot obține și păstra un loc de muncă, dar și cum pot dezvolta o afacere. Proiectul a crescut constant, de la an la an, dovedind astfel atât interesul instituțiilor de învățământ în a oferi oportunități de învățare tinerilor, dar și interesul tinerilor pentru activități practice de educație financiară și antreprenoriat.
Programul Start Major este implementat în colaborare cu Asociația The Social Incubator, ONG cu expertiză în lucrul cu tinerii, construirea de formate educaționale axate pe dezvoltare personală și integrare pe piața muncii, care sprijină tranziția către viața independentă a acestora.
„A fost o adevărată onoare să fac parte dintre cei care au fost martori la ideile inovative și pragmatice pe care tineri remarcabili din toată țara le-au susținut cu ocazia Pitch Day, la finalul proiectului Start Major, care nu ar fi putut exista fără contribuția și implicarea oamenilor minunați din echipa UniCredit. Această inițiativă, nu doar încurajează creativitate tinerilor, dar și stimulează spiritul lor antreprenorial. Prin acest proiect, copiii devin arhitecții viitorului și ne oferă o privire fascinantă în lumea inovației. Este uimitor cum, de la an la an, am contribuit la schimbarea unor destine ale tinerilor cu extrem de mult potențial, cărora le putem deschide calea către ceea ce înseamnă ideea de antreprenoriat.”, ne spune Alina Bulumac, Director Programe&Advocacy, Asociația The Social Incubator.
Start Major reprezintă unul dintre cele două programe de Educație financiară și incluziune – alături de Academia Minților Creative – pe care le derulează UniCredit Bank în contextul Social Impact Banking, angajamentul companiei de a construi o societate mai echitabilă și mai inclusivă, prin dezvoltarea bunăstării sociale și economice.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Despre Asociația The Social Incubator
Asociația The Social Incubator a fost înființată în aprilie 2014, de către un grup de profesioniști care împărtășesc aceeași viziune privind responsabilitatea socială, pentru a determina o schimbare reală și sustenabilă în viețile tinerilor vulnerabili din România.
Asociaţia oferă soluții concrete de integrare socială și profesională, care produc rezultate cu impact pe termen lung în viața tinerilor care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani. În baza unor programe complexe, personalizate pe nevoile și specificul fiecărui tânăr, axate pe dezvoltare personală, educație și integrare pe piața muncii, tinerii sunt sprijiniți să dobândească aptitudinile necesare tranziției către viața pe cont propriu.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
Asociația The Social Incubator
Laurenția Mariana Mereuță, Project Manager ediția a III-a și a IV-a
laurentia.mereuta@asociatiasocialincubator.org
0723.627.573
www.asociatiasocialincubator.org
17 ianuarie 2024
UniCredit Bank a implementat fluxul 100% online, de deschidere cont curent, cu card de debit atașat (fizic și/sau virtual), pentru clienții persoane fizice, cetățeni români. Deschiderea unui cont curent din aplicația Mobile Banking se realizează, în medie, în mai puțin de 10 minute, printr-un proces complet automatizat, folosind cele mai noi soluții tehnice de identificare cum ar fi: Video Selfie, captură automată de date din cartea de identitate prin OCR (optical character recognition) și autentificare prin algoritmi complecși de inteligență artificială.
„Să devii client UniCredit Bank România și să ai acces prin Mobile Banking la cele mai bune produse și oferte bancare, nu a fost niciodată mai simplu. Clienții își pot deschide imediat contul curent pe care îl pot alimenta instant prin opțiunea de top-up (adaugă bani) și pot începe să facă plăți folosind cardul virtual înrolat într-un portofel electronic. Totul într-o singură sesiune neîntreruptă.
Acest nou flux vine să completeze și să ofere acces la un întreg ecosistem de funcționalități deja existente în aplicația Mobile Banking a UniCredit Bank: accesarea ofertei pentru Creditul de Realizări Personale 100% Mobile și card de credit de la UniCredit Consumer Financing IFN SA (UniCreditCard Principal sau UniCreditCard Premium), înrolare în programul de beneficii ShopSmart, administrarea cardurilor.“ a spus Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail UniCredit Bank.
Cu ocazia lansării noului flux, UniCredit Bank desfașoară o campanie* foarte atractivă, cu costuri de administrare 0 până la 30.04.2025 pentru contul deschis online, cardul de debit atașat și serviciul Mobile Banking. De asemenea, 20 de clienți noi care își deschid online contul curent la bancă în timpul campaniei, au șansa câștigării unui iPhone 15 Pro, prin tragere la sorți.
*Campania este supusă unor termene și condiții. Detalii în Regulamentul „Deschide cont online la UniCredit Bank, cu card de debit atașat și Mobile Banking și poți câștiga un telefon Apple iPhone 15 Pro” publicat pe www.unicredit.ro.
Cont curent 100% online (unicredit.ro);
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro,
16 ianuarie 2024
Potrivit ultimului rapot trimestrial pentru Europa Centrală și de Est (ECE) al UniCredit Research, „Un an de alegeri cruciale”, prezentat la Forumul ECE, consumul privat va duce probabil la redresarea creșterii economice în Europa Centrală și de Est, ajutat de creșterea mai rapidă a salariilor reale, creșterea împrumuturilor pe fondul ratelor dobânzilor mai scăzute și a unui efect pozitiv de bogăție venit din prețul locuințelor. Investițiile productive și exporturile sunt de așteptat să contribuie la creșterea economică cel mai devreme în semestrul al doilea din 2024.
Economiștii UniCredit estimează deficite bugetare sub 3% din PIB în 2024-2025 doar în Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia și Serbia, deși politica fiscală nu va contribui la creșterea economică în majoritatea țărilor ECE. Ei cred că ajustarea fiscală va fi încetinită de un program electoral încărcat.
„Ne așteptăm ca partidele pro-UE să câștige majoritatea locurilor UE-ECE în Parlamentul European, Polonia conducând un grup pro UE care va susține o integrare economică și politică mai profundă în Europa”, spun economiștii în CEE Quarterly. Ei adaugă că alegerile din 2024-2025 vor fi ultimele înainte ca politicienii ECE să fie forțați să abordeze provocările demografice și economice.
Printre principalele decizii care urmează să fie luate în ECE, se numără: 1. Adoptarea euro de către Bulgaria, cel mai probabil în 2025; 2. negocieri mai rapide de extindere între UE, Balcanii de Vest, Moldova și Ucraina; 3. Polonia și România întărindu-și importanța geopolitică; și 4. mai mult sprijin pentru Ucraina. Economiștii identifică și principalele riscuri potențiale, într-o nouă eră marcată de înclinare populistă din partea partidelor principale: scăderea ratingurilor, cererea externă slabă care ar putea duce la recesiune, printre altele.
În acest scenariu macroeconomic și geopolitic, Europa Centrală și Europa de Est continuă să fie motoare de creștere și pentru grupul UniCredit. „Regiunea își menține importanța strategică pentru UniCredit, iar planul nostru este să continuăm să creștem într-un ritm accelerat, valorificând echipele locale puternice și cunoștințele și expertiza noastră globală”, a comentat Teodora Petkova, Global Head pentru Europa Centrală și Europa de Est al UniCredit, în timpul Forumului CEE. Europa Centrală și Europa de Est contribuie cu 33% din totalul creditelor UniCredit, 31% din totalul depozitelor și 30% din veniturile nete ale grupului, dacă luăm în considerare rezultatele financiare înregistrate la 30 septembrie 2023.
„Punând clienții în centrul activității noastre, le oferim o amprentă geografică de neegalat prin intermediul a 10 bănci de top, dintre care în Austria, Bosnia și Herțegovina și Croația suntem numărul unu pe piață și numărul trei în Bulgaria”, a spus Petkova. Acest lucru face ca UniCredit să fie al doilea grup ca mărime din ECE în ceea ce privește activele, în valoare de 236 de miliarde de euro la T3 2023 (include și Alpha Bank România).
Petkova vede o tendință ascendentă puternică în adoptarea digitală, pe care UniCredit o facilitează prin investiții continue în tehnologia informației. Ea a prezentat date, conform cărora aproximativ 60% dintre clienții din regiune sunt deja utilizatori activi de telefonie mobilă (începând cu T3 2023), în creștere față de 53% în 2022. Vânzarea pe canale digitale în Europa Centrală aproape s-a dublat anual.
De asemenea, în ceea ce privește Plățile Internaționale, UniCredit procesează peste 20% din tranzacțiile provenite din zona Europa Centrală și Europa de Est cu o tendință de creștere constantă. Peste 95% din totalul plăților sunt inițiate prin canale digitale.
UniCredit este banca indiscutabilă preferată de companiile internaționale. „Doi din trei clienți internaționali de top sunt clienții noștri”, a spus Tedora Petkova și a subliniat că avantajul competitiv al UniCredit în deservirea clienților corporativi este legat de acoperirea pan-europeană a grupului. „Cele mai bune companii din categoria managementului activelor, asigurărilor, plăților, finanțării comerțului și managementului riscului clienților se conectează perfect prin canalele noastre de distribuție integrate, permițându-ne să livrăm tuturor clienților noștri servicii și produse la un nivel pe care nimeni altcineva nu îl poate.”, a adăugat Petkova. Ea a reamintit că oportunitățile de investiții personalizate prin fondul onemarkets sunt acum disponibile clienților băncii din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și Bulgaria, urmând ca România să urmeze în curând.
„Alături de digitalizare, angajamentul pentru principiile ESG este un alt factor cheie pentru noi”, a spus Petkova. Cu împrumuturi ecologice de 2,3 miliarde de euro și împrumuturi sociale de 1,1 miliarde de euro la T3 2023 în Europa Centrală și de Est, UniCredit conduce și sprijină tranziția ecologică și socială a clienților săi. Parteneriatele pan-europene ale Fundației UniCredit cu Junior Achievement și Teach for all, care se extind și în țările ECE, sprijină promovarea educației copiilor și tinerilor în diferite țări. În primele nouă luni ale anului 2023 există aproximativ 45,4 mii de beneficiari ai educației financiare în ECE, oferite prin parteneriate globale și locale, dar și cu ajutorul voluntarilor din băncile noastre.
11 ianuarie 2024
UniCredit Bank S.A. informeaza publicul investitor ca rata dobanzii obligatiunilor UCB24 (ISIN: ROUCTBDBC048) pentru cuponul nr. 14 aferent perioadei 15.01.2024 (inclusiv) – 15.07.2024 (exclusiv) – 182 zile, calculata conform Prospectului de Emisiune aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara prin Decizia nr 910/13.07.2017 si conform Deciziei ASF nr. 962/19.07.2017 privind stabilirea ratelor finale ale dobanzii este de 7.27%.
Rata dobanzii este calculata conform formulei: ROBOR6Luni stabilit in data de 11.01.2024 + marja stabilita de 1.05%.
Detalii privind emisiunea de obligatiuni:
https://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=UCB24
Departament Comunicare:
Denumire societate emitenta: UNICREDIT BANK S.A.
Sediul social: Blvd. Expozitiei nr. 1F, Bucuresti, 012101
Cod Unic de Inregistrare: RO361536
Cod Registrul Comertului : J40/7706/1991
Capital social subscris si varsat: 455.219.478,30 RON
8 ianuarie 2024
UniCredit Bank România a finalizat cu succes o tranzacție de finanțare pe proiect, în valoare totală de 39,3 milioane de euro cu Comcris Energy SRL, o subsidiară a companiei de producție din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena. Pachetul de finanțare susține dezvoltarea, construcția și exploatarea centralei fotovoltaice Șărmășag de 51,4 MW DC, situată în județul Sălaj.
Odată finalizat, Proiectul Șărmășag va crește portofoliul operațional existent de energie regenerabilă al Enery în România, în prezent de 117 MW. Proiectul va beneficia de un Acord Corporate de Cumpărare a Energiei pe termen lung cu Ursus Breweries (parte a Asahi Group), cel mai mare producator de bere din țară - un cPPA* unic de acest fel în România. Lucrările de construcție ale proiectului sunt în derulare, lucrările la stație fiind deja finalizate din noiembrie 2023.
UniCredit Bank a fost asistată de CMS România, în calitate de consilier juridic de drept englez și român. Echipa CMS a fost condusă de Ana Radnev, alături de Andreea Turcu (Senior Associate) și Bianca Radu (Avocat). AFRY Italy S.R.L. a fost consultant tehnic în proiect. Compania Enery a fost asistată în această tranzacție de Clifford Badea Chance România, în calitate de consilier juridic. Echipa Clifford Chance Badea condusă de Nadia Badea (Partener) a fost coordonată pe aspectele de finanțare a proiectelor de Andreea Sisman (Consilier) susținută de Mădălina Mailat (Asociat Senior) și Martha Busuiocescu (Avocat stagiar).
Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking UniCredit Bank a spus: „Prin strategia adoptată în 2022, UniCredit și-a asumat și și-a menținut un rol central în facilitarea tranziției către o economie durabilă pe piețele în care își desfășoară activitatea banca. Prin urmare, suntem mândri că am participat în calitate de Creditor Unic la această tranzacție structurată pentru clientul nostru, Enery. Noi o considerăm o finanțare de referință pentru sectorul energiei verzi din România și o tranzacție de finanțare durabilă semnificativă pentru obiectivele ESG ale UniCredit.”
Daniel Sava, Director Finance & Advisory UniCredit a adăugat: “Suntem entuziasmați să oferim soluții pentru finanțarea transformării sistemului energetic românesc, aducând expertiza din băncile noastre la nivel local, în beneficiul clienților noștri, precum Enery. Similar altor piețe în care Grupul este prezent, și în România deciziile și acțiunile noastre țin cont de obiectivele ESG, care au devenit parte a modelului nostru de afaceri. Ne angajăm să creștem ponderea creditării ecologice în portofoliul nostru de finanțare”.
Cong Ta, Vicepreședinte M&A și Business Development Enery a subiniat: “Închiderea financiară a proiectului PV de 51,4 MW, Șărmășag, marchează o nouă piatră de hotar în dezvoltarea Enery în România. Odată finalizat proiectul aproape că va dubla capacitatea noastră fotovoltaică existentă în țară. Proiectul urmează strategia noastră de a vinde energie electrică verde accesibilă și pe termen lung clienților noștri. Suntem recunoscători partenerului nostru de finanțare Unicredit Bank România pentru sprijinul puternic și încrederea acordată în proiect. Îi felicităm pentru această etapă importantă și așteptăm cu nerăbdare să ne continuăm cooperarea și să obținem și mai multe succese împreună!”
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Despre Enery
Enery este un furnizor de energie electrică verde dedicat furnizării clienților săi cu energie verde fiabilă și accesibilă. Cu o flotă verde diversificată care generează în prezent aproape 440 GWh de energie electrică curată de la 312 MW, Enery este în fruntea tranziției regiunii ECE către energie durabilă. Planurile ambițioase ale companiei includ proiecte de dezvoltare în derulare în valoare de peste 7 GW. Cu echipa sa diversă și multidisciplinară de peste 25 de naționalități, Enery se concentrează pe dezvoltarea și menținerea proiectelor de energie regenerabilă prin integrarea factorilor de mediu, sociali și de guvernanță (ESG) în fiecare aspect al afacerilor sale de zi cu zi.
cPPA* Corporate Power Purchase Agreements reprezintă un contract pe termen lung (in general mai mare de 10 ani) pentru achiziționarea de energie .
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro,