Comunicate de presa 2023
19 decembrie 2023
· UniCredit Bank România primește certificarea EDGE pentru echitate și incluziune de gen. Certificarea EDGE stabilește cele mai importante standarde globale de evaluare pentru diversitate, echitate și incluziune în afaceri.
· Marcând un progres semnificativ în ceea ce privește egalitatea de gen, băncile UniCredit din România, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Croația și Serbia au primit certificarea EDGE, alăturându-se băncilor deja certificate din Italia, Germania și Austria.
· Certificarea EDGE a UniCredit acoperă acum peste 80% din forța de muncă a Grupului, ceea ce face ca banca să fie eligibilă pentru certificarea globală.
· UniCredit este prima organizație din industria bancară care deține certificarea EDGE în 10 țări și constituie un exemplu pentru instituțiile financiare din întreaga lume.
UniCredit a atins o bornă importantă, devenind prima bancă pan-europeană cu certificare Global EDGE pentru diversitate, echitate și incluziune de gen. Acest lucru a fost posibil datorită eforturilor susținute privind diversitatea și incluziunea depuse de băncile din România, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Croația și Serbia, care au obținut certificarea EDGE. Acestea se alătură băncilor deja certificate din cadrul grupului din Italia, Germania și Austria. De acum UniCredit este prima bancă care deține această certificare în 10 țări din Europa. Datorită acestor realizări, UniCredit este eligibilă pentru prestigioasa certificare Global EDGE.
Certificarea EDGE este cel mai important standard global pentru diversitate, echitate și incluziune (DE&I). Pentru a obține această certificare, băncile UniCredit au fost supuse unei evaluări riguroase, de către o terță parte, pentru: reprezentarea în cadrul procesului de succesiune, a echității salariale, a eficienței politicilor și practicilor, și a caracterului incluziv la nivelul culturii organizaționale.
Toate băncile UniCredit certificate EDGE se angajează să continue să promoveze egalitatea de gen și incluziunea la locul de muncă, urmând planurile de acțiune EDGE dedicate. Aceste planuri se bazează pe rezultatele procesului de certificare. Acestea includ angajamente precum garantarea reprezentării femeilor la toate nivelurile de conducere, crearea de oportunități continue de promovare și de remunerare egală, încurajarea bărbaților să profite de concediul de paternitate plătit oferit de bancă și multe altele.
Andrea Orcel, CEO al UniCredit: "UniCredit este un exemplu pentru practicile de afaceri durabile în Europa. Sunt mândru că am devenit prima organizație din industria bancară care deține certificarea EDGE în 10 țări și prima bancă pan-europeană cu certificare globală. Să fii un campion în ceea ce privește diversitatea de gen, echitatea și incluziunea este parte integrantă a culturii noastre și ne întărește angajamentul nostru față de un set clar de principii și valori, componentă crucială a succesului nostru continuu în afaceri. Diversitatea deosebit de bogată a echipei noastre creează un mediu favorabil incluziunii, necesar pentru a oferi cele mai bune soluții bazei noastre de clienți în creștere, din întreaga Europă."
Aniela Unguresan, fondator al Fundației EDGE Certified, a remarcat cu entuziasm: "Reușita UniCredit de a obține certificarea EDGE la nivel global este un pas revoluţionar în afaceri. Începând cu cinci dintre entitățile sale de afaceri în 2022 și extinzându-se acum pentru a include alte șase entități, mai mult de 80% din totalul forței sale de muncă, UniCredit demonstrează un angajament profund față de Diversitate, Echitate și Incluziune ca motor al succesului durabil. Certificarea lor la nivel global spune multe despre încrederea lor în EDGE ca standard voluntar și certificare independentă. Este, de asemenea, o mișcare strategică pentru a valorifica un fond de talente diverse, stabilind noi repere pentru un loc de muncă incluziv și echitabil pentru toți. Prin obținerea certificării EDGE la nivel global, UniCredit nu creează doar o poveste emoționantă, ci este un pionier al viitorului afacerilor - divers, echitabil, incluziv și excepțional de inovator. Felicitări!"
Oana Preda, Director People&Culture, UniCredit Bank România a spus: “Câștigarea certificării EDGE este deopotrivă o recunoaștere a preocupării noastre pentru diversitatea, egalitatea de gen și incluziunea la locul de muncă și o motivație în plus să promovăm și mai mult aceste valori. Pentru noi, diversitatea și incluziunea sunt elemente importante care susțin inovația și performanța, fiind dedicați consolidării unui mediu de lucru echitabil și integrator, pentru toți colegii. Încurajăm o cultură în care fiecare coleg(ă) să se simtă valorizat(ă), respectat(ă) și susținut(ă) pentru contribuția sa unică. Sunt mândră că fac parte dintr-o organizație preocupată de diversitate, incluziune și egalitate de gen.”
***
Despre UniCredit
UniCredit este o bancă comercială pan-europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. Scopul nostru este de a da comunităților posibilitatea de a progresa, oferind cele mai bune servicii pentru toate părțile interesate, sporind potențialul clienților noștri și al oamenilor din întreaga Europă.
Servim peste 15 milioane de clienți din întreaga lume. Aceștia se află în centrul a ceea ce facem pe toate piețele noastre. UniCredit este organizată în patru regiuni principale și două fabrici de produse, Corporate și Individual Solutions. Acest lucru ne permite să fim aproape de clienții noștri și să folosim amploarea întregului Grup pentru a dezvolta și oferi cele mai bune produse pe toate piețele noastre.
Digitalizarea și angajamentul nostru față de principiile ESG sunt factori cheie pentru serviciile noastre. Acestea ne ajută să oferim excelență părților interesate și să creem un viitor durabil pentru clienții noștri, comunitățile și oamenii noștri.
Despre EDGE Empower®
EDGE Empower® este o soluție integrată de diversitate, echitate și incluziune (DE&I) bazată pe SaaS, care permite organizațiilor să fie mai diverse, echitabile și incluzive, să facă schimbări semnificative la locul de muncă și să schimbe în bine afacerile și societatea.
EDGE Empower® combină puterea celor mai noi tehnologii, cunoștințele și experiența experților în DE&I, precum și verificarea și certificarea independentă într-o singură soluție. EDGE Empower este adus pe piață de EDGE Strategy LTD, o afacere fondată în 2013 și cu sediul în Zug, Elveția. În prezent, EDGE Strategy LTD lucrează cu peste 200 de organizații mari din 47 de țări de pe cinci continente, reprezentând 30 de industrii diferite.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați: mediarelations@unicredit.eu
19 decembrie 2023
UniCredit Bank SA anunta plata cuponului de dobanda nr. 13 aferent obligatiunilor UCB24 emise conform Prospectului de emisiune aprobat prin Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 910/13.07.2017.
Plata se va realiza de catre UniCredit Bank S.A. – agentul de plata – la data de 15 ianuarie 2024, catre detinatorii de obligatiuni UCB24 inscrisi in Registrul detinatorilor de obligatiuni tinut de catre Depozitarul Central S.A. la data de inregistrare 19 decembrie 2023.
Dobanda va fi calculata in conformitate cu prevederile paragrafului 7 Dobanda din Prospectul de Emisiune.
Suma de plata datorata investitorilor se va calcula aplicand rata de dobanda a cuponului la valoarea totala investita (valoarea nominala investita)
Pentru detinatorii de obligatiuni care au evidentiate instrumentele la data de inregistrare in conturi deschise la Participantii la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central, plata se va face in RON, prin intermediul Depozitarului Central si al Participantilor.
Pentru detinatorii de obligatiuni nereprezentati de Participantii la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central inregistrati in Sectiunea I a Depozitarului Central, plata se va face prin transfer bancar in conturile in RON deschise de Detinatorii de Obligatiuni pentru care detaliile de plata relevante sunt mentionate in registrul detinatorilor furnizat de catre Depozitarul Central S.A. catre UniCredit Bank S.A. In cazul in care detaliile de plata relevante nu sunt furnizate de catre Depozitarul Central S.A., se vor utiliza conturile specificate prin formularul de subscriere sau dupa achizitia obligatiunilor.
In vederea aplicarii prevederilor tratatelor de evitare a dublei impuneri recomandam Detinatorilor de Obligatiuni nerezidenti in Romania sa transmita, in original sau in copie legalizata, certificatul de rezidenta fiscala emis de autoritatile fiscale din tara de rezidenta, nu mai tarziu de 10 ianuarie 2024.
Certificatele de rezidenta fiscala vor fi transmise la adresa: UniCredit Bank SA – Serviciul Taxe, Blvd. Expozitiei, nr 1 F, Bucuresti, 012101, Romania.
Exemplu de calcul:
Valoarea nominala pentru o obligatiune: 10.000 RON
Dobanda conform Prospect: 7.62% (ROBOR6 luni + 1,05%)
Perioda de calcul dobanda: 15-Iul-2023 – 15 Ian-2024 ( 184 zile)
Cupon Dobanda la 15.01.2024: 10.000 RON x 7.62% x 170 zile / 365 zile + 10.000 RON x 7.62% x 14 zile / 366 zile = 384.05 RON
Detalii privind emisiunea de obligatiuni:
https://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=UCB24
Denumire societate emitenta: UNICREDIT BANK S.A.
Sediul social: Blvd. Expozitiei nr. 1F, Bucuresti, 012101
Cod Unic de Inregistrare: RO361536
Cod Registrul Comertului : J40/7706/1991
Capital social subscris si varsat: 455.219.478,30 R
1 decembrie 2023
Grupul a fost recunoscut, de asemenea, drept "Banca Anului în Europa de Vest", "Banca Anului în Italia" și "Banca Anului în Bulgaria", o dovadă puternică a transformării continue
Milano, 1 decembrie 2023 - UniCredit a fost desemnată "Banca Anului" la nivel mondial pentru anul 2023 în cadrul ceremoniei anuale organizate de The Banker la Londra, în premieră pentru instituția financiară. De asemenea, a fost desemnată "Banca Anului în Europa de Vest", "Banca Anului în Italia" și "Banca Anului în Bulgaria".
Considerate printre cele mai importante standarde de excelență bancară din industrie, premiile "Banca Anului" acordate de The Banker evaluează cele mai importante instituții financiare din lume, pe baza capacității lor de a obține randamente, de a obține avantaje strategice și de a-și servi piețele.
The Banker, parte a Financial Times Group, oferă informații economice și financiare pentru sectorul financiar mondial și și-a construit o reputație pentru rapoarte obiective și consistente încă de la înființarea sa, în 1926.
Comentând performanța remarcabilă a UniCredit, Joy Macknight, editor The Banker, a declarat: "UniCredit este o poveste impresionantă de redresare, înregistrând o creștere de peste 200% a profitului pe parcursul întregului an analizat, reducându-și baza de costuri și obținând cele mai bune rezultate din istorie, în primul trimestru din 2023. Este pe drumul cel bun pentru a-și realiza planul strategic 'UniCredit Unlocked' 2022-2024, depășindu-și ambițiile până acum. Banca se află în cea de-a doua fază a transformării sale industriale, după ce a făcut investiții semnificative în domeniul digital și al datelor. Pe lângă modernizarea arhitecturii sale IT prin API și infrastructura cloud, UniCredit investește în digitalizarea tuturor proceselor sale pentru a îmbunătăți experiența angajaților săi. Angajamentele sale ESG le depășesc pe cele ale competitorilor, în special eforturile îndreptate asupra problemelor sociale. Parteneriatele sale de referință cu Allianz și Azimut ilustrează viziunea băncii în ceea ce privește furnizarea de servicii și oferte excelente pentru clienți".
În ultimii doi ani, de la lansarea planului său strategic ‘UniCredit Unlocked', UniCredit a lucrat fără încetare la transformarea sa culturală și industrială, eficientizându-și sistemele, sporindu-și capacitățile digitale și de date și încorporând principiile ESG în tot ceea ce face - pentru a deveni o bancă fundamental mai bună și mai puternică pentru comunitățile pe care le deservește.
Andrea Orcel, Group CEO și Head of Italy, UniCredit, a declarat "Suntem extrem de mândri de aceste realizări, care demonstrează puterea colectivă a celor treisprezece bănci ale noastre din Europa și felul în care facem lucrurile, menținând clientul în centrul activității noastre. Toate astea au fost posibile, fără îndoială, datorită faptului că colegii noștri s-au unit în jurul strategiei noastre și culturii de excelență pe care am promovat-o în grup. Vom continua să ridicăm ștacheta în numele clienților noștri și al comunităților în care activăm, pentru a deveni banca viitorului în Europa".
La începutul acestui an, UniCredit a mai fost desemnată cea mai bună bancă pentru inovație în domeniul bancar digital în Europa de Vest și cea mai bună bancă pentru plăți de către The Banker, în cadrul programelor sale de premii pentru inovație în domeniul bancar digital și tranzacții bancare
Noile distincții reprezintă o recunoaștere semnificativă a ritmului pe care UniCredit îl are în continuare în procesul de transformare, atestat deja de premiile Euromoney pentru excelență de anul acesta, când banca a fost desemnată cea mai bună bancă din Europa Centrală și de Est, cea mai bună bancă și cea mai bună bancă de investiții în Italia, precum și în alte patru țări în care banca este prezentă.
***
UniCredit este o bancă comercială pan-europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. Scopul nostru este de a da comunităților posibilitatea de a progresa, oferind cele mai bune servicii pentru toate părțile interesate, sporind potențialul clienților noștri și al oamenilor din întreaga Europă.
Servim peste 15 milioane de clienți din întreaga lume. Aceștia se află în centrul a ceea ce facem pe toate piețele noastre. UniCredit este organizată în patru regiuni principale și două fabrici de produse, Corporate și Individual Solutions. Acest lucru ne permite să fim aproape de clienții noștri și să folosim amploarea întregului Grup pentru a dezvolta și oferi cele mai bune produse pe toate piețele noastre.
Digitalizarea și angajamentul nostru față de principiile ESG sunt factori cheie pentru serviciile noastre. Acestea ne ajută să oferim excelență părților interesate și să creem un viitor durabil pentru clienții noștri, comunitățile și oamenii noștri.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați: mediarelations@unicredit.eu
28 noiembrie 2023
UniCredit Bank SA anunta plata cuponului de dobanda nr. 1 aferent obligatiunilor UCB27 emise conform Prospectului de emisiune aprobat prin Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 1654/12.12.2022.
Plata se va realiza de catre UniCredit Bank S.A. – agentul de plata – la data de 21 decembrie 2023, catre detinatorii de obligatiuni UCB27 inscrisi in Registrul detinatorilor de obligatiuni tinut de catre Depozitarul Central S.A. la data de inregistrare 28 noiembrie 2023.
Dobanda va fi calculata in conformitate cu prevederile paragrafului 6 Dobanda din Prospectul de Emisiune (Termenii şi condiţiile obligaţiunilor).
Suma de plata datorata investitorilor se va calcula aplicand rata de dobanda a cuponului la valoarea totala investita (valoarea nominala investita)
Pentru detinatorii de obligatiuni care au evidentiate instrumentele la data de inregistrare in conturi deschise la Participantii la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central, plata se va face in RON, prin intermediul Depozitarului Central si al Participantilor.
Pentru detinatorii de obligatiuni nereprezentati de Participantii la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central inregistrati in Sectiunea I a Depozitarului Central, plata se va face prin transfer bancar in conturile in RON deschise de Detinatorii de Obligatiuni pentru care detaliile de plata relevante sunt mentionate in registrul detinatorilor furnizat de catre Depozitarul Central S.A. catre UniCredit Bank S.A. In cazul in care detaliile de plata relevante nu sunt furnizate de catre Depozitarul Central S.A., se vor utiliza conturile specificate prin formularul de subscriere sau dupa achizitia obligatiunilor.
In vederea aplicarii prevederilor tratatelor de evitare a dublei impuneri recomandam Detinatorilor de Obligatiuni nerezidenti in Romania sa transmita, in original sau in copie legalizata, certificatul de rezidenta fiscala emis de autoritatile fiscale din tara de rezidenta, nu mai tarziu de 14 decembrie 2023.
Certificatele de rezidenta fiscala vor fi transmise la adresa: UniCredit Bank SA – Serviciul Taxe, Blvd. Expozitiei, nr 1 F, Bucuresti, 012101, Romania.
Exemplu de calcul:
Valoarea nominala pentru o obligatiune: 500.000 RON
Dobanda conform Prospect: 9.07%
Perioda de calcul dobanda: 21-dec-2022 – 21 dec-2023 ( 365 zile)
Cupon Dobanda la 21.12.2023: 500.000 RON x 9.07% = 45.350 RON
Detalii privind emisiunea de obligatiuni:
https://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=UCB27;
Denumire societate emitenta: UNICREDIT BANK S.A.
Sediul social: Blvd. Expozitiei nr. 1F, Bucuresti, 012101
Cod Unic de Inregistrare: RO361536
Cod Registrul Comertului : J40/7706/1991
Capital social subscris si varsat: 455.219.478,30 RON
24 noiembrie 2023
UniCredit Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligațiuni corporative în lei (de rang senior, negarantate), printr-o ofertă derulată în data de 21 noiembrie 2023. Prin oferta de obligațiuni, banca a vizat atragerea unei sume totale de 400 de milioane de lei. Oferta a fost suprasubscrisă de două ori de către investitori, astfel încât suma finală alocată s-a ridicat la 480 milioane de lei.
Emisiunea de obligațiuni corporative în lei a UniCredit Bank este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finanțare, destinate creșterii accesului la finanțare pentru clienții băncii. Oferta a fost încheiată cu succes, pe baza subscrierilor realizate de investitori instituționali locali și instituții financiare internaționale.
Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank: “Această nouă emisiune de obligațiuni reprezintă confirmarea faptului că suntem preocupați constant de dezvoltarea pieței locale de capital, de oferirea de oportunități pentru investitori, precum și de creșterea accesului la finanțări pentru clienții noștri. Suntem foarte recunoscători pentru interesul puternic din partea investitorilor care reafirmă astfel încrederea lor în direcția noastră strategică, în poziția solidă ca organizație.“
Emisiunea are o maturitate de 5 ani (24 noiembrie 2028) și un cupon anual fix de 7,82% și a fost realizată în cadrul Programului de emisiune de obligațiuni pe termen mediu, în condițiile prospectului de bază aprobat de ASF pe 7 decembrie 2022 și completat prin intermediul suplimentului aprobat în data de 7 noiembrie 2023. Suma totală emisă în cadrul programului, prin intermediul a două emisiuni (21 decembrie 2022 și 24 noiembrie 2023) ajunge astfel la 968,5 milioane de lei.
Obligațiunile vor fi listate la Bursa de Valori București.
Intermediarul emisiunii a fost Alpha Bank România S.A., iar casa de avocatură Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est.. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, 0723.653.072
23 noiembrie 2023
UniCredit Bank lansează o nouă funcționalitate în aplicația de internet banking, BusinessNet pentru clienții persoane juridice - emiterea și reemiterea cardurilor de debit 100% online - oferind companiilor acces și control permanent asupra portofoliului de carduri de debit emise.
“Grupul UniCredit este permanent preocupat să vină în întâmpinarea nevoilor clienților săi, iar digitalizarea serviciilor și produselor este una din principalele direcții urmărite. Prin lansarea functionalității de emitere/reemitere carduri de debit în aplicația BusinessNet, clienții vor economisi timp, efort și resurse pentru afacerile lor.” a subliniat Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking, UniCredit Bank.
Solicitarea de emitere și reemitere a cardurilor de debit emise pe companie se realizează în câteva minute, direct din aplicația BusinessNet, în modulul <Card Management>, fără a fi necesară prezența la bancă sau completarea unor documente pe hârtie, oferind companiilor confort și control financiar.
Astfel, clienții companii, prin utilizatorii aplicației BusinessNet (reprezentanții companiei cărora le-au fost acordate drepturi de către reprezentanții legali) au posibilitatea să solicite online:
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro;
8 noiembrie 2023
Bicaz, 07 Noiembrie 2023 – Astăzi a avut loc inaugurarea Bazei de recuperare medicală, unul dintre cele mai importante proiecte de revitalizare a infrastructurii medicale din regiunea Moldovei. Noua bază de recuperare medicală va deservi întreg județul Neamț și aparține Spitalului Orășenesc Bicaz, fiind situată în imediata proximitate a unității medicale. Inițiativa proiectului aparține organizației non-guvernamentale Volunteer for Life, care a beneficiat de sprijinul Primăriei Bicaz și a conducerii Spitalului Orășenesc Bicaz. Investiția totală pentru realizarea bazei medicale a fost de peste șase sute de mii de euro, UniCredit Bank și Heidelberg Materials România fiind principalii parteneri privați ai proiectului.
Pornit în 2021 ca un centru de recuperare medicală pentru persoanele afectate de virusul SARS CoV2, Baza de recuperare medicală, kinetoterapie, balnefizioterapie și de recuperare medicală Bicaz este acum singura de acest fel din întreg județul Neamț, având o adresabilitate de peste 100.000 de mii de persoane doar pe raza județului Neamț.
UniCredit Bank sprijină demersurile asociației Volunteer for Life încă din anul 2019 și de atunci contribuie anual la realizarea unor proiecte cu caracter medical în zonele și comunitățile cu risc social ridicat din România.
„UniCredit Bank susține, în mod tradițional, comunitățile să progreseze, iar progresul nu poate fi posibil în absența unor servicii care să acopere nevoi sociale stringente, cum ar fi accesul la servicii medicale de calitate pentru toate categoriile sociale. Ni s-a demonstrat de-a lungul timpului că în drumul nostru spre viitor și performanță cei mai importanți sunt partenerii alături de care mergem la drum, iar Volunteers for Life este o organizație care acolo unde ajunge reușește să facă minuni, să ofere un tip de sprijin pe termen lung comunităților. Ne bucurăm, așadar, că și acum, prin realizarea Bazei medicale de recuperare din Bicaz putem contribui la un demers care să fie relevant în procesul de recuperare al cât mai multor pacienți“, a declarat Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank.
„Suntem privilegiați că putem transforma în bine viața unei comunități, peste 100.000 de oameni din județul Neamț, o regiune care, pentru mare parte din echipa noastră înseamnă „acasă”. Anul acesta este unul foarte important pentru noi, atât la nivel de grup, cât și la nivel local. Este un an al schimbărilor, al primilor pași către un viitor sustenabil, al obiectivelor curajoase și al reimaginării unei întregi industrii. Însă toate acestea pot funcționa doar dacă sunt fundamentate pe acțiuni concrete și de mare impact, așa cum este și acest proiect. Suntem mândri când reușim să construim împreună parteneriate care evoluează și inspiră altele similare, pentru că doar printr-un efort comun putem transforma ziua de mâine în una plină de speranță“, a declarat Florian Aldea, CEO Heidelberg Materials România.
Baza de recuperare medicală Bicaz este un proiect inițiat de Asociația Volunteer for Life.
„Din 2016 ne-am dedicat tot timpul și energia noastră pentru a ajuta acolo unde alții nu ajung, pentru a construi punți între sectorul ONG, public și privat prin proiecte care în timp și-au dovedit deja utilitatea. Avem mii de beneficiari deserviți de clinicile dentare din județul Neamț care tratează copii cu diferite tipuri de afectiuni, am construit primul centru de primire al refugiaților în urma izbucnirii conflictului din Ucraina care oferă condiții decente (apă curentă, toalete, încălzire etc,), inclusiv dotări speciale pentru persoanele cu dizabilități. În toate aceste proiecte am avut alături de noi parteneri fără de care nimic nu ar fi fost posibil, așa cum este și UniCredit Bank și le mulțumim că ne sunt alături. Prin inaugurarea Bazei medicale de recuperare din Bicaz facem un pas important pentru recuperarea persoanelor cu diferite tipuri de afecțiuni din județul Neamț, realizând o unitate cu dotări moderne și profesioniste“ a declarat Ionuț Ursu, Președinte Volunteer for life.
Începând de astăzi, în cadrul Bazei de recuperare din Bicaz vor putea fi tratate persoane care suferă de probleme neurologice, patologii oncologice post-tratament chimio sau radioterapie, tumori osoase, paralizii musculo-scheletale, patologii ortopedice sau patologii degenerative post-operatorii. În plus, copii vor beneficia de tratamente amănunțite pentru un spectru foarte larg de boli, de la scolioza specifică celor mici, până la maladii neurologice severe. O atenție deosebită a fost acordată bolilor respiratorii, Baza medicală fiind dotată cu un spațiu special unde au fost aduse 17 tone de cărămizi de sare provenite de la salina Praid. Pentru o eficiență deosebită, blocurile de sare vor fi înlocuite cu unele noi la un interval de 3-5 ani.
Baza medicală de recuperare medicală din Bicaz își propune să devină un model de bună practică regional, atât prin dotările și expertiza necesară operării lor, dar și prin elemente care țin de proiectarea centrului în linie cu principii de eficiență energetică. Astfel, zidurile clădirii au o grosime de patruzeci și cinci de centimetri și conțin două straturi de polistiren ignifug sigilate exterior cu trei coli de rigips și vată bazaltică.
Baza de recuperare medicală de la Bicaz poate trata simultan treizeci de pacienți care pot beneficia de tratamente gratuite, pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la un alt medic specialist, susținute în prezent de fonduri oferite de Casa de Asigurări de Sănătate coroborate cu fondurile proprii, ale spitalului. Din fondurile Casei de Asigurări de sănătate sunt decontate, integral, patru tipuri de proceduri medicale, restul putând fi accesate contra cost. La nivel național, orice pacient asigurat are dreptul la 21 de zile de tratament, ideal efectuate în două sesiuni pe an.
Proiectul este o inițiativă a asociației Volunteer for life, susținută de Primăria Bicaz și Spitalul Orășenesc Bicaz, dezvoltat cu fonduri publice și private. Fondurile alocate dezvoltării Bazei de recuperare se ridică la peste șaset sute de mii de euro, dintre care peste aproximativ patru sute cincizeci de mii de euro provin din surse private, UniCredit Bank fiind principalul partener din sectorul privat al proiectului.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Despre Heidelberg Materials România
Heidelberg Materials România SA este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală, membru al grupului Heidelberg Materials. Compania a luat naștere în anul 2015, prin fuziunea Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A., care au fost înființate între 1998 și 2004 ca parte a investițiilor realizate în România de grupul Heidelberg Materials, care depășesc 520 de milioane de euro.
Heidelberg Materials România S.A. deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 18 stații de betoane, 8 cariere și 5 balastiere de agregate. Compania produce și comercializează ciment și betoane de diverse clase (de înaltă rezistență, pentru îmbrăcăminți rutiere, pentru lucrări hidrotehnice și de uz general), precum și agregate de carieră și de balastieră. Compania are aproximativ 1.100 de angajați (ciment, betoane, agregate, transport & logistică, combustibili alternativi).
Despre Volunteer for Life
Asociația "Volunteer for life" are ca obiectiv dezvoltarea comunitară prin facilitarea accesului la servicii medicale și programe de învățământ care să îmbunătățească nivelul de trai și calitatea vieții. Mai multe informații găsiți pe https://volunteerforlife.ro/.
7 noiembrie 2023
UniCredit continuă să-și lanseze ofertele de BlackFriday pentru persoane fizice, oferte care pot fi accesate în perioada 30 octombrie - 10 noiembrie 2023, iar pentru persoane juridice companii Micro, în data de 10 noiembrie 2023.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Retail UniCredit Bank România: „Continuăm să ne surprindem clienții cu surprize de Black Friday oferindu-le Creditul de Realizări Personale cu dobândă fixă redusă, începând de la 7,49% pe an, pentru planurile lor sau pentru refinanțarea altor credite. Încurajăm însă și partea de economisire și acordăm 100 de lei bonus pentru produsele de economisire deschise de clienții persoane fizice în ziua de Black Friday, 10 noiembrie 2023. După succesul de care s-a bucurat campania de anul trecut în rândul clienților companii Micro, avem și de această dată o ofertă specială pentru cei cu cifra de afaceri anuală de maximum 1 milion EUR: descoperitul de cont pentru companii, cu dobândă zero pentru trei luni, în condițiile Regulamentului de BlackFriday. Vă invit să ne bucurăm împreună de tot ce oferă campania noastră de Black Friday.”
În perioada 6 – 10 noiembrie 2023, UniCredit Consumer Financing vine cu o ofertă de dobânda redusă pentru clienții persoane fizice ce doresc să aplice pentru un Credit de Realizări Personale. Fie că optează pentru un credit nou sau își refinanțează creditele de la alte bănci sau instituții financiare din România, clienții beneficiază de o dobânda fixă redusă, începând de la 7,49% pe an, putând obține astfel, o rată mai mică sau bani în plus pentru noi planuri. Sumele oferite sunt între 1.500 și 200.000 de lei, iar clienții pot aplica:
- pe www.unicredit.ro/blackfriday din 6 noiembrie 2023 de la ora 00:01, până în 10 noiembrie 2023 la ora 21:00 (exclusiv);
- în oricare din sucursalele UniCredit Bank, înregistrând solicitarea de credit în perioada 6 – 10 noiembrie 2023 (în intervalul programului de lucru cu publicul).
Oferta de dobândă fixa de 7,49% pe an pentru un Credit de Realizări Personale, pe o perioadă de până la 5 ani presupune: îndeplinirea Condiției de Rulaj Lunar pe toată durata creditului, o valoare totală a creditului între 130.000-200.000 Lei, refinanțarea pe o perioadă de până la 5 ani a unui credit acordat de o altă instituție de credit/instituție financiară nebancară din România/sucursale din România ale unor astfel de instituții străine sau achiziționarea unui card de credit UniCreditCard Premium sau Principal, oferit de UniCredit Consumer Financing (inclusiv UniCreditCard 100% Mobile) și atașarea unei asigurări de viață. Pentru acordarea creditului trebuie încheiat un contract de cont curent în lei cu UniCredit Bank, în cazul în care clientul nu deține deja unul. Asigurarea de viață este emisă de Generali România Asigurare Reasigurare S.A., prin intermediul Unicredit Consumer Financing IFN S.A., în calitate de agent de asigurare auxiliar înregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiara cu numărul RAJ-502078 și este un produs opțional, produsul de credit putând fi acordat și fără o asigurare de viață atașată, în condiții de costuri diferite. Detaliile despre Condiția de Rulaj Lunar și produsele de credit și de asigurare de viață ce pot fi atașate pot fi găsite pe site www.unicredit.ro/credit.
Clienții UniCredit Bank persoane fizice, care în data de 10 noiembrie 2023, de la ora 00:01, până la ora 21:00 (exclusiv):
· deschid un cont de economii în LEI, Euro sau USD, în care la sfarșitul lunii noiembrie dețin minim 5.000 Lei (echivalent) în contul nou deschis sau constituie un cont de depozit la termen în Lei, Euro sau USD pe o perioada de 3, 6 sau 12 luni (suma minimă necesară pentru constituirea unui depozit este de 500 Lei/200 EUR/ 200 USD), prin Mobile Banking, se pot bucura de un bonus de 100 de lei;
· dețin un card de debit emis de UniCredit Bank și se înrolează în Programul de beneficii ShopSmart, din aplicația Mobile Banking primesc un bonus de 10 lei;
Tot în data de 10 noiembrie, companiile Micro cu cifră de afaceri anuală de maximum 1 milion EUR, care nu au un cont curent deschis la UniCredit Bank pot aplica pentru oferta Descoperit de cont pentru companii, cu dobândă zero pentru 3 luni, ofertă disponibilă în intervalul orar 09:00-17.00, pentru primii 50 de clienți care aplică online pe www.unicredit.ro, pe pagina dedicată campaniei Black Friday 2023.
Campania Black Friday 2023 este supusă unor termene și condiții, toate detaliile disponibile în Regulamentele Campaniei le găsiți pe site-ul www.unicredit.ro/blackfriday;
Exemplu reprezentativ de calcul pentru produsul Creditul de Realizari Personale, in conditii de costuri aferente ofertei din cadrul Campaniei de Black Friday:
Pentru un Credit de Realizari Personale oferit de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. (ca urmare a indeplinirii criteriilor de eligibilitate) prin UniCredit Bank S.A. (“Banca”, intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A.), de 130.000 Lei, pe 60 luni, în rate egale, cu asigurare de viata cu prima de asigurare unica finantata (adaugata la valoarea creditului, rezultand o valoare imprumutata de 137.800 lei)/cu asigurare de viata cu prima de asigurare lunara/ fara asigurare de viata, rata dobanzii anuale fixe de 7,49%/ 7,49%/ 9,49%, comision analiza dosar 420 Lei (perceput in cazul acordarii), comision lunar administrare cont curent la UniCredit Bank S.A. 10 Lei, rata lunara 2.784,13 Lei/ 2.756,93 Lei (rata include si costul asigurarii de viata)/ 2.757,31 Lei, valoarea totala platibila 167.047,60 Lei/ 165.415,91 Lei/ 165.438,56 Lei, DAE 8,30% (calculata la valoarea totala împrumutata de 137.800 Lei)/ 10,55%/ 10,56%. DAE este calculata conform prevederilor legale in vigoare si cuprinde dobanda anuala fixa, comisionul de analiza dosar (420 de Lei), comisionul lunar de administrare a contului curent deschis la Banca (din Oferta standard pentru serviciile de plata cont curent si tranzactii oferita de Banca, in valoare de 10 Lei/luna), comision lunar de administrare credit de 0 Lei si, in cazul in care clientul opteaza pentru achizitionarea unei asigurari de viata, costul primei de asigurare.
Costurile contului curent se percep separat de catre Banca, in functie de produsul ales. Refinantarea, realizata prin ordin de plata conditionat, implica costuri percepute de catre Banca, care sunt suportate de catre client, in sarcina sa fiind si comisioanele si spezele institutiei al carei credit se refinanteaza.
Prima unica de asigurare de viata finantata de Imprumutator este de 7.800 Lei, calculata ca procent de 0,1% din valoarea creditului de 130.000 Lei si înmultita cu perioada de creditare de 60 luni, rezultand o valoare imprumutata de 137.800 Lei. Costul finantarii de catre Imprumutator a primei unice de asigurare de viata este 1.631,72 Lei, calculat prin aplicarea ratei dobanzii de 7,49%/an la valoarea din credit reprezentand prima unica de asigurare. Prima lunara de asigurare este de 130 de lei, calculata ca procent de 0,1% din valoarea creditului din exemplul de mai sus. Nu exista cost de finantare asigurare.
Oferta de refinantare este valabila pentru o perioada de pana la 5 ani pentru un credit acordat de o alta institutie de credit financiar bancara sau nebancara din Romania sau sucursale din Romania ale unor astfel de institutii straine, care accepta Ordinul de Plata documentar (Conditionat) pentru rambursarea anticipata integrala. Costul aferent ordinului de plata conditionat este in valoare de 15 EUR pentru ordine de plata procesate pana la data de 31.12.2023 si este perceput de catre UniCredit Bank SA și suportat de catre client, in sarcina sa fiind si comisioanele si spezele instituiei al carei credit se refinanteaza.
Pentru acordarea creditului, clientul trebuie sa aiba un cont curent deschis la Banca. Pentru calculul DAE s-a luat in considerare comisionul lunar de administrare a unui cont curent deschis la Banca ce face parte din Oferta standard pentru serviciile de plata cont curent si tranzactii oferita de Banca, in valoare de 10 Lei/luna. Costul aferent contului curent este suportat de client si perceput de catre Banca, conform Listei de Comisioane si Dobanzi Clienti Persoane Fizice ce poate fi regasita pe www.unicredit.ro, impreuna cu toate detaliile despre deschiderea contului curent.Decizia de creditare apartine exclusiv UniCredit Consumer Financing IFN S.A., Creditorul rezervandu-si dreptul de a solicita, dupa caz, orice documente necesare in analiza de creditare, conform normelor sale interne si reglementarilor legale in vigoare.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a Grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, prin rețeaua de parteneri comerciali, dar și la distanta, precum și credite auto.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, 0723.653.072
31 octombrie 2023
Pentru al șaselea an consecutiv, UniCredit continuă tradiția de BlackFriday cu oferte speciale pentru persoane fizice. Prima ofertă poate fi accesată în perioada 30 octombrie -10 noiembrie 2023.
În perioada 30 octombrie - 10 noiembrie 2023, persoanele fizice - care sunt sau devin clienți ai UniCredit Bank și au activată aplicația Mobile Banking - pot aplica pentru cardul de credit UniCreditCard cu comision de furnizare card de credit și administrare instrument de plata de 0 lei, pe toata durata contractului de credit, direct de pe telefonul mobil , accesând oferta UniCredit Consumer Financing. Astfel, clienții pot aplica pentru un card de credit primar UniCreditCard Principal sau Premium, 100% Mobile cu o limită de credit de până la 20.000 de lei.
De asemenea, clienții care aplică pentru cardul de credit UniCreditCard pot profita și de celelalte beneficii, valabile în oferta curentă, și în afara Black Friday:
• până la 12 rate egale fără dobândă în primele 6 luni de la livrarea cardului primar, la cumpărături de minimum 300 de lei. Detalii despre numărul de rate în care se pot rambursa tranzacțiile, în funcție de valoarea acestora, precum și cum se poate face rambursarea în rate, pot fi regăsite în Regulamentul Programului Plata in Rate Egale;
• Puncte de loialitate, vouchere sau cadouri prin programul de beneficii ShopSmart;
• Plata în rate la partenerii UniCredit prin Programul Discountry.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Retail UniCredit Bank România: „Ne-am decis să le oferim clienților posibilitatea de a se pregăti pentru reducerile de Black Friday cu un partener de nadejde la cumpărături și o ofertă pe masură: zero costuri de administrare pe viața cardului la cardul de credit 100% Mobile de la UniCredit Consumer Financing, în condițiile Regulamentului de BlackFriday. Vă invit să ne bucurăm împreună de campania UniCredit de Black Friday și să ne pregătim de Sărbători cum se cuvine!”
Mai multe detalii despre ofertele Black Friday 2023 sunt disponibile pe www.unicredit.ro/blackfriday, începând de luni, 30 octombrie 2023.
Oferta de COSTURI ZERO PE VIAȚA cardului UniCreditCard implică Comision Zero de furnizare card de credit -- administrare instrument de plată (vs. standard 39 lei/an pentru UniCreditCard Principal și 200 lei/an pentru UniCreditCard Premium). Oferta este valabilă pe toata durata contractului de card de credit, pentru persoanele fizice ce nu dețin alte carduri de credit UniCreditCard oferite de UniCredit Consumer Financing, pentru cardurile de credit achiziționate prin flux digital, accesând oferta din aplicația Mobile Banking, în perioada 30.10 - 10.11.2023.
Exemplu reprezentativ de calcul pentru folosirea cardului in conditii de costuri aferente ofertei din cadrul acestei Campanii:
Pentru un card de credit UniCreditCard Principal fara asigurare/cu asigurare de viata atasata (cu prima de Asigurare lunara, de 0,5% din suma datorata), oferit de UniCredit Consumer Financing IFN SA, accesand oferta disponibila in aplicatia Mobile Banking de la UniCredit Bank, pentru o limita de credit de 5.367 Lei, perioada de creditare 3 ani (36 luni) avand o dobanda fixa de 26,99%/an pentru sumele din limita de credit utilizate la ATM si 24,99%/an pentru sumele utilizate la comercianti, considerandu-se ca valoarea liniei de credit se retrage integral, 40% in numerar la ATM national sau international (din afara grupului UniCredit) si 60% prin plati la comercianti, la data acordarii si nu se efectueaza nicio retragere pe parcursul celor 36 de luni de rambursare, suma lunara de plata (pentru rate egale) este de 276,27 Lei / 302,88 Lei, valoarea totala platibila 7.567,81 Lei / 8.080,57 Lei, iar DAE este de 29,51% / 37,28%. DAE este calculata conform prevederilor legale in vigoare si cuprinde dobanda anuala fixa, comisionul de furnizare card de credit - emitere instrument de plata 0 Lei, comisionul anual de furnizare card de credit – administrare instrument de plata de 0 Lei, si comisionul utilizare ATM national sau international, in afara Grupului UniCredit in valoare de 2%+ 4 Lei și, in cazul in care clientul opteaza pentru achizitionarea unei asigurări de viata, prima lunara de asigurare de viata de 0,5% din suma datorata (in valoare de 26,6 lei/ luna, cu zero costuri de finantare asigurare).
Pentru un card de credit UniCreditCard Premium fara asigurare/cu asigurare de viata atasata (cu prima lunara, de 0,5% din suma datorata), oferit de UniCredit Consumer Financing IFN SA accesand oferta disponibila in aplicatia Mobile Banking de la UniCredit Bank, pentru o limita de credit de 5.367 Lei, perioada de creditare 3 ani (36 luni) avand o dobanda fixa de 26,99%/an pentru sumele din limita de credit utilizate la ATM si 24,99%/an pentru sumele utilizate la comercianti, considerandu-se ca valoarea liniei de credit se retrage integral la data acordarii, 40% in numerar la ATM national sau international (din afara grupului UniCredit) si 60% prin plati la comercianti, si nu se efectueaza nicio retragere pe parcursul celor 36 de luni de rambursare, suma lunara de plata (pentru rate egale) este de 266,76 Lei / 293,36 Lei, valoarea totala platibila 7.568,27 Lei / 8.080,34 Lei, iar DAE este de 29,39%/ 37,11%. DAE este calculata conform prevederilor legale in vigoare si cuprinde dobanda anuala fixa, comisionul de furnizare card de credit - emitere instrument de plata 0 Lei, comisionul anual de furnizare card de credit – administrare instrument de plata de 0 Lei, comisionul utilizare ATM national sau international, in afara Grupului UniCredit in valoare de 2%+ 4 Lei si, in cazul in care clientul opteaza pentru achizitionarea unei asigurari de viata, prima lunara de asigurare de viață de 0,5% din suma datorata (in valoare de 26,60 lei/ luna, cu zero costuri de finantare asigurare).
In cazul retragerilor de numerar in strainatate, operatorii ATM-urilor utilizate pot percepe comisioane aditionale. Inainte de autorizarea tranzactiei, cititi cu atentie mesajele ce apar pe ecranele ATM-urilor pentru a va asigura ca ati luat la cunostinta conditiile de eliberare numerar in astfel de cazuri.
Produsul de Asigurare de viata atasat cardului este optional, produsul de card de credit putand fi acordat si fara o asigurare de viata atasata. In cazul in care doresti sa atasezi produsului de card de credit si un produs de asigurare de viata, te rugam sa consulti detaliile si costurile aferente pe www.ucfin.ro/asigurari. Asigurare de viata este emisa de Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A. prin intermediul UniCredit Consumer Financing IFN SA, in calitate de agent de asigurare auxiliar inregistrat la Autoritatea Supraveghere Financiara cu numarul RAJ 502078. Cardurile de Credit sunt oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A.
Decizia de creditare apartine exclusiv UniCredit Consumer Financing IFN S.A., Creditorul rezervandu-si dreptul de a solicita, dupa caz, orice documente necesare in analiza de creditare, conform normelor sale interne si reglementarilor legale in vigoare.
Detalii suplimentare despre beneficiile fiecarui tip de card 100% Mobile gasesti pe www.unicredit.ro/cardcreditmobile.;
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a Grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, prin rețeaua de parteneri comerciali, dar și la distanta, precum și credite auto.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare;
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, www.unicredit.ro;
23 octombrie 2023
UniCredit S.p.a. („UniCredit”) anunță astăzi că a convenit condițiile economice cheie pentru fuziunea UniCredit Bank S.A. cu Alpha Bank România S.A., urmănd a crea a treia bancă ca mărime de pe piața locală, cu o cotă de piață combinată de 12% din punct de vedere total active.
Fuziunea va reuni două francize cu adevărat complementare, ambele cu istorii lungi, relații și expertiză în această țară cu creștere economică importantă. În special, pozițiile existente ale UniCredit Bank și Alpha Bank atât în segmentul corporativ, cât și în cel de retail le vor crește în viitor poziția comună.
Această tranzacție permite UniCredit să-și sporească prezența în România, o țară cheie pentru amprenta sa geografică, consolidându-și și mai mult nu numai angajamentul local, ci și pe cel față de regiunea mai largă, Europa Centrală și de Est, în ansamblu.
Clienții băncilor unite vor beneficia de acces la o gamă de servicii și produse de cea mai bună calitate prin intermediul fabricilor de produse globale ale UniCredit, precum și de termenii și condițiile benefice de la partenerii lor care fac parte din această tranzacție.
Banca nou creată va fi bine poziționată pentru a crea noi oportunități de creștere. Aceasta va sprijini angajamentul UniCredit față de clienții săi și comunitățile în care operează, precum și extinderea potențialului pentru angajații săi și ai Alpha Bank prin accesul la 14 piețe.
Ambele părți vor asigura continuitate și o calitate înaltă a serviciilor clienților și angajaților lor pe parcursul perioadei de tranziție, concentrându-se pe stabilitate și transparență pe măsură ce procesul de fuziune progresează.
Andrea Orcel, CEO UniCredit Group, a declarat: „Aceasta este prima achiziție pe care UniCredit o face în 15 ani, semnalând potențialul inerent pe care noi, ca business, îl vedem în România și în regiunea Europa Centrală si de Est. Este semnificativă oportunitatea oferită de această fuziune nu doar clienților noștri, actuali și viitori, ci și angajaților ambelor instituții. Sunt încântat că aceste două echipe se vor uni și știu că vor lucra mai mult în sinergie decât ar fi fost posibil separat.
Această achiziție este o dovadă a angajamentului UniCredit față de creșterea calității și a excelenței fabricilor noastre de produse, ca să nu mai vorbim de transformarea prin care UniCredit a trecut în ultimii doi ani. A atrage un partener de acest calibru și a conveni asupra unui angajament ca acesta ar fi fost de neconceput pentru vechiul UniCredit și sunt încrezător că acesta este începutul unei povești de succes pentru această bancă din regiunea Europa Centrală si de Est.”
Perfectarea tranzacției este așteptată în 2024, sub rezerva finalizării unui proces de due diligence, a obținerii aprobărilor corporative pentru fuziune și a tuturor aprobărilor și acordurilor de reglementare necesare, inclusiv în materie de concurența. La finalizare, este de așteptat Alpha Bank să dețină 9,9% din capitalul social al entității combinate și să primească o contravaloare în numerar de 300 milioane euro. Componenta de numerar rămâne supusă ajustărilor post due diligence legate de calitatea activelor, dacă este cazul.
Astăzi, la 9:30 CET va avea loc o conferință pentru media și analiști găzduită de Andrea Orcel, CEO UniCredit, și de Vassilios Psaltis, CEO Alpha Services and Holdings. Pentru a participa la aceasta în modul de ascultare, accesați următorul link https://event.webcasts.com/starthere.jsp?ei=1640672&tp_key=3c6b2fab30
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
UniCredit Group este o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. Scopul nostru este să susținem comunitățile să crească, oferind cele mai bune servicii pentru toate părțile interesate, descătușând potențialul clienților și al angajaților noștri din întreaga Europa.
19 octombrie 2023
Începând din luna octombrie, clientii UniCredit Bank din categoria companii Micro beneficiază de o nouă ofertă competitivă pentru depozitele la termen constituite în euro, atât în sucursală cât și prin mijloace electronice.
Depozite în euro pentru companii Micro cu termene de 1, 3, 6 și 12 luni
Indiferent dacă depozitele sunt constituite electronic sau în sucursală, noile dobânzi aferente depozitelor la termen sunt: 3% pe an pentru depozite la 12 luni, 2,5% pe an pentru depozite la 6 luni, 2% pe an pentru depozite la 3 luni și 1,5% pe an pentru depozite la 1 lună.
Suma minimă necesară pentru deschiderea unui depozit în euro este de 3.000 de euro.
Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank a declarat: “Rămânem în continuare consecvenți angajamentului de a le propune clienților noștri instrumente atractive de economisire. Credem că noile dobânzi oferite de UniCredit Bank pentru depozitele în euro constituite în sucursală sau prin aplicații electronice sunt argumente solide pentru clienții noștri companii Micro, preocupați de modalități simple și eficiente de a-și investi disponibilitățile financiare pe termene de până la 12 luni“.
Mai multe detalii sunt disponibile pe web-site-ul UniCredit Bank.
*Din segmentul companiilor Micro fac parte: companii cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro, liber profesioniștii persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi/asociații familiale, organizații non-profit și fundații.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
UniCredit Group este o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. Scopul nostru este să susținem comunitățile să crească, oferind cele mai bune servicii pentru toate părțile interesate, descătușând potențialul clienților și al angajaților noștri din întreaga Europa.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro;
13 octombrie 2023
Mihaela Lupu va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16.10.2023. Numirea ei a fost aprobată de Banca Naționala a României.
Având o carieră remarcabilă timp de 25 ani în UniCredit, Mihaela Lupu și-a început drumul în cadrul Grupul UniCredit în august 1998, în HVB Bank Romania S.A., în poziția de Analist Financiar, ajungând în 2004 Coordonator al Departamentului de Control Financiar. Din 2007, Mihaela a fost promovată în funcția de Șef Departament Control Financiar în UniCredit Țiriac Bank, devenind în 2010 Director de Planificare și Control. Experiența acumulată în aceste funcții de conducere și calitățile de lider au recomandat-o în 2013 pentru numirea în poziția de CFO și membru al Directoratului UniCredit Bank în România. Din 2017, Mihaela Lupu a acceptat noi provocări în cadrul Grupului, preluând succesiv poziția de Head of Group Planning, Capital Management & Strategic ALM și, din 2021 până în prezent, rolul de Chief Financial Officer pentru Europa Centrala (CE&EE).
Printre responsabilitățile asumate cu succes de Mihaela și care au făcut-o remarcată în cariera sa, se găsesc participarea în echipa de due diligence pentru fuziunea cu Banca Comercială Ion Țiriac, urmată de fuziunea dintre UniCredit și HVB Țiriac, precum și faptul că a făcut parte din echipa care a coordonat achiziția portofoliilor de retail și corporate de la RBS.
Teodora Petkova, Head of Central & Eastern Europe în cadrul UniCredit, a declarat: “Numirea Mihaelei în funcția de CEO al UniCredit Bank în România reflectă pregătirea ei profesională și contribuțiile ei remarcabile în cadrul organizației noastre. Abordarea ei bazată pe analiza datelor în luarea deciziilor, gândirea ei strategică, capacitatea solidă de gestionare a riscului, împreună cu acuitatea în înțelegerea profundă a business-ului, o poziționează pentru misiunea de a conduce creșterea și stabilitatea băncii și pentru a contribui la dezvoltarea și succesul continuu al clienților și colegilor noștri din România”.
“Este o onoare și o bucurie să mă întorc în cadrul UniCredit Bank în România, alături de echipa din care am făcut parte și în care am crescut atât de mulți ani din viața mea profesională. Simt în același timp și o responsabilitate imensă. Alături de colegii mei din UniCredit voi continua angajamentul asumat de banca de a fi un partener al comunităților în care activăm, un actor profund implicat în economia României și unul dintre motoarele de creștere ale Grupului. Misiunea noastră este și va fi să fim mereu mai buni, să oferim produse și servicii adaptate nevoilor clienților noștri și să fim banca pentru viitorul Europei și al României”, a spus Mihaela Lupu.
****
Despre UniCredit Bank
În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hasegan, Anca.Hasegan@unicredit.ro, 0723.653.072
9 octombrie 2023
Clienții persoane juridice ai UniCredit Bank beneficiază de o nouă posibilitate în aplicația de internet banking, BusinessNet: soluția plăților cu schimb integrat, pentru o listă extinsă, de peste 90 de valute noi, în funcție de țara beneficiarului. UniCredit Bank dă posibilitatea clienților să efectueze plățile electronice într-o varietate atât de mare de valute straine, fără a mai fi necesară o altă operațiune, cum ar fi deschiderea unui cont în valuta respectivă.
Prin intermediul acestei soluții, clienții au posibilitatea să efectueze plăți electronice în peste 90 de valute “exotice“ ale țărilor în care partenerii cu care aceștia colaborează au deschise conturi. În BusinessNet, clienții persoane juridice au disponibil un Ghid de valute, care detaliază informațiile specifice necesare pentru fiecare valută. Această nouă posibilitate permite clientului plătitor efectuarea plăților în valute străine, într-o manieră simplă și eficientă, direct, din BusinessNet, fără aplicarea unor comisioane sau semnarea unor documente suplimentare. De asemenea, punerea la dispozitia clientilor a unei astfel de soluții generează plus valoare și pentru beneficiarul plății, datorită faptului că nu mai sunt necesare schimburi valutare la încasarea sumelor în contul acestuia, plățile fiind realizate direct în moneda în care beneficiarul are deschis contul.
“Grupul UniCredit este permanent preocupat să vină în întampinarea nevoilor dinamice ale clienților săi, prin simplificarea tuturor serviciilor și operațiunilor sale. Suntem încântați că clienții noștri persoane juridice pot să efectueze plăți electronice într-o varietate atât de mare de valute “exotice”, fără a fi necesară deschiderea unui cont în aceste valute - totul fiind simplu, eficient și rapid. Este un beneficiu în plus în relațiile comerciale ale clienților noștri cu partenerii lor de afaceri.” a spus Raluca Popescu, vicepreședinte executiv Corporate în UniCredit Bank.
Lansarea din România vine să completeze implementarea cu succces a acestei soluții și în alte țări din Grupul UniCredit (Italia și Germania), unde funcționalitatea se bucură deja de success în rândul clienților.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
UniCredit Group este o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. Scopul nostru este să susținem comunitățile să crească, oferind cele mai bune servicii pentru toate părțile interesate, descătușând potențialul clienților și al angajaților noștri din întreaga Europa.
21 septembrie 2023
UniCredit Bank, partenerul principal al expoziției „Efectul Picasso”, găzduită de MARe/Muzeul de Artă Recentă din București, oferă clienților băncii o reducere de 20% la biletele achiziționate cu cardurile emise de bancă. Din 27 septembrie 2023 până în 8 ianuarie 2024, MARe/Muzeul de Artă Recentă din București și UniCredit Bank prezintă 46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) semnate Picasso și 65 de lucrări (picturi, sculpturi, ceramică, graffiti) semnate de 37 de artiști români contemporani, influențați de opera marelui artist de artă modernă, Pablo Picasso.
Achiziționarea biletelor cu discount prin cardul UniCredit se poate face online pe:
• site-ul oficial MARe: https://tickets.mare.ro/?p=event&e=17309;
• platforma entertix: https://www.entertix.ro/bilete/17309/efectul-picasso-27-sep-23-8-ian-24-mare-muzeul-de-arta-recenta-bucuresti.html;
“Suntem preocupați de nevoile clienților noștri și dorim să îi aducem mai aproape de universul UniCredit, de câte ori avem ocazia. Răsplătim fidelitatea clienților noștri printr-un discount de 20% aplicat la orice achiziție de bilet făcută prin card UniCredit pentru expoziția “Efectul Picasso”. Pe de-o parte, încurajăm comunitățile să crească prin consumul de cultură, susținând una dintre cele mai importante expoziții organizate vreodată la noi în țară. Pe de altă parte, ne dorim prezența tuturor clienților noștri în fața acestor opera de artă, oferindu-le bilete mai accesibile și suntem bucuroși că putem face asta ” a subliniat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail la UniCredit Bank.
Expoziția „Efectul Picasso” se înscrie în programul Célébration Picasso: 1973-2023, marcând 50 de ani de la dispariția marelui pictor modernist. România este singura țară din Europa Centrală și de Est inclusă în acest proiect impresionant, inițiat de Franța și Spania.
Vizitatorii expoziției vor avea posibilitatea să achiziționeze și un catalog bilingv cu peste 100 de ilustrații full-color ale lucrărilor expuse, însoțite de comentariile unor renumiți istorici de artă români și francezi.
Despre Expoziția „Efectul Picasso”
Un eveniment prezentat de MARe/Muzeul de Artă Recentă și UniCredit Bank, în parteneriat cu Musée National Picasso-Paris, Ministerul Apărării Naționale, Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Ambasada Franței, Institutul Francez din România.
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Sponsori principali: Lidl România, Mega Mall, Promenada București
Sponsori: Vinci, Regina Maria, Porsche, Aqua Carpatica, Brand Minds
Parteneri media: TVR Cultural, HotNews, RFI România, Zile și Nopți, Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Revista Biz, Haute Culture by Biz, B365
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
UniCredit Group este o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. Scopul nostru este să susținem comunitățile să crească, oferind cele mai bune servicii pentru toate părțile interesate, descătușând potențialul clienților și al angajaților noștri din întreaga Europa.
18 septembrie 2023
UniCredit Bank a crescut dobânzile la depozitele la termen în EURO si USD pentru clienții săi persoane fizice și companii Micro, la un nivel competitiv în piață.
Depozite în EURO pentru persoane fizice, cu prelungire automată
Clienții persoane fizice care constituie depozite în EURO pe termen de 12 luni, beneficiază de o dobândă de 2,9% pe an, dacă sunt constituite în sucursală și de 3,0% pe an, prin Mobile Banking sau Online Banking.
Pentru maturități mai scurte, dobânzile rămân, de asemenea, competitive. Astfel, în cazul depozitelor în EURO pe termen de 6 luni, dobânda este de 2,4% pe an pentru depozite constituite în sucursală și 2,5% pe an pentru cele constituite digital.
Pentru depozite în EURO la 3 luni, dobânda este de 1,9% pe an, în sucursală și 2,0% pe an, pentru cele constituite digital.
Suma minimă necesară pentru deschiderea unui depozit in EURO este de 200 de euro.
Depozite în USD pentru persoane fizice, cu prelungire automată
Pentru clienții persoane fizice, la depozitele în USD pe termen de 12 luni, UniCredit Bank oferă o dobândă de 3,6% pe an, pentru depozitele constituite în sucursală și de 3,7% pe an pentru depozitele constituite prin Mobile Banking sau Online Banking.
În cazul depozitelor în USD pe termen de 6 luni, dobânda este de 3,1% pe an, pentru depozite constituite în sucursală și 3,2% pe an, pentru cele constituite în mediu digital.
Pentru depozite în USD constituite pentru 3 luni, dobânda este de 2,6% pe an pentru depozite constituite în sucursală și 2,7% pe an pentru cele constituite digital.
Suma minimă necesară pentru deschiderea unui depozit în USD este de 200 USD.
Depozite în USD companii MICRO
Indiferent dacă depozitele la termen în USD sunt constituite digital sau în sucursală, în cazul clienților Micro, dobânzile sunt: 3,7% pe an pentru depozite la 12 luni, 3,2% pe an pentru depozite la 6 luni, 2,7% pe an pentru depozite la 3 luni și 2,2% pe an pentru depozite la 1 lună.
Suma minimă necesară pentru deschiderea unui depozit în USD este de 3000 USD.
Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail, UniCredit Bank: “Rămânem consecvenți angajamentului de a le propune clienților noștri instrumente atractive de economisire. Noile dobânzi oferite de UniCredit Bank pentru depozitele în USD și EUR constituite în sucursală, precum și beneficiul provenit din utilizarea mijloacelor moderne de lucru cu banca - Mobile Banking sau Online Banking - sunt alternative viabile și competitive pentru clienții care sunt în căutarea unei modalități de a-și investi disponibilitățile financiare pe termene de până la un an.”
Mai multe detalii sunt disponibile pe web-site-ul UniCredit Bank.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
UniCredit Group este o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. Scopul nostru este să susținem comunitățile să crească, oferind cele mai bune servicii pentru toate părțile interesate, descătușând potențialul clienților și al angajaților noștri din întreaga Europa.
14 septembrie 2023
Celebra competiție Cupa Americii și UniCredit sunt încântați să anunțe colaborarea cu UNICREDIT în calitate de PARTENER GLOBAL și PARTENER BANCAR GLOBAL exclusiv al celei de-a 37-a ediții - Cupa Americii 2024.
Cea de-a 37-a ediție a Cupei Americii va avea loc la Barcelona în perioada 12-20 octombrie 2024, cu o regată preliminară organizată la Vilanova i La Geltrú, în Catalonia, Spania, în perioada 14-17 septembrie 2023. Banca comercială pan-europeană, UniCredit a încheiat un parteneriat cu această competiție internațională de tradiție pentru a contribui la împărtășirea emoției, dramei și triumfurilor cursei pentru trofeu cu publicul din întreaga lume.
Cupa Americii este renumită pentru faptul că este atât cel mai vechi trofeu sportiv internațional din lume, competiția inaugurală având loc în 1851, cât și un test incredibil de rezistență fizică pentru concurenți. Ultima ediție a Cupei Americii a fost urmărită cu entuziasm de un public internațional de 931 de milioane de fani, Europa înregistrând cele mai mari cifre de audiență1.
Competiția se așteaptă să atragă o audiență și mai mare în Europa în 2024, când evenimentul principal are loc la Barcelona, cu 4 dintre cele 6 echipe reprezentând bătrânul continent (Elveția, Italia, Marea Britanie și Franța). În plus, în acest an, pentru prima dată, Cupa Americii va găzdui și Youth and Puig America’s Cup, cu opt dintre cele douăsprezece echipe din Europa.
Având în vedere un atât de mare interes anticipat în Europa, Cupa Americii nu ar fi putut alege un Partener Global și un Partener Bancar Global mai bun decât UniCredit, o instituție financiară cu o lungă tradiție în Europa, prezentă în 13 țări de pe continent și cu 15 milioane de clienți în întreaga lume. Banca a înregistrat recent rezultate record pentru Trimestrul 2 și Semestrul 1, având cele mai bune rezultate din istoria sa pentru fiecare perioadă și 10 trimestre de creștere consecutivă.
Acest parteneriat reprezintă o uniune puternică, bazată pe valori comune, precum și pe un accent comun pe diversitate, inovație și pe angajamentul față de sustenabilitate. Acordul privind sustenabilitatea dintre AC37 Event Ltd și World Sailing va asigura că se fac investiții în proiecte comunitare în cadrul politicilor inovatoare pentru Blue Economy în Barcelona, care sprijină mediul marin din regiune, și că este sprijinită Agenda 2030, strategia de sustenabilitate a World Sailing. La această ediție a Cupei Americii va avea loc, de asemenea, lansarea inaugurală a vasului însoțitor cu propulsie pe bază de hidrogen, un nou tip revoluționar de ambarcațiune cu emisii zero, proiectată și construită de Emirates Team New Zealand, capabilă să atingă peste 50 de noduri.
Acest angajament față de sustenabilitatea socială și de mediu este reflectat de obiectivele strategice ale UniCredit. Banca se concentrează de mult timp pe finanțarea creșterii durabile în parteneriate cu clienții săi, lansând anul acesta de exemplu în Italia proiectul Finanziamento Futuro Sostenibile (Finanțarea viitorului sustenabil), precum și mai multe inițiative educaționale pentru tineri prin intermediul UniCredit Foundation.
"Apelul pentru educație" din luna iunie a avut ca scop finanțarea unor proiecte educaționale pe întreg continentul, în timp ce, în iulie, Fundația a încheiat un parteneriat cu Junior Achievement Europe pentru a investi 6,5 milioane de euro în programe educaționale în zece dintre teritoriile băncii.
Andrea Orcel, CEO al UniCredit Group și Head of Italy: "UniCredit este mândru să fie Partener Global al unei competiții cu o tradiție atât de bogată precum Cupa Americii. Trofeul este simbolul realizărilor incredibile care pot fi obținute prin munca în echipă și urmărirea cu determinare a unui obiectiv comun. Acestea sunt, de asemenea, forțele motrice din spatele a tot ceea ce facem la UniCredit - succesele noastre recente, în ciuda "apelor agitate" din mediul macroeconomic, sunt o dovadă în acest sens - și, prin urmare, acesta este un parteneriat firesc.
Acest lucru este valabil și în ceea ce privește sustenabilitatea. Admirăm munca depusă de Grant și de echipa AC pentru a se alinia la Agenda de Sustenabilitate 2030 a World Sailing ca eveniment special al World Sailing. Sustenabilitatea socială și de mediu sunt, de asemenea, priorități pentru UniCredit, iar acest parteneriat ne va ajuta să aducem o contribuție semnificativă în aceste două arii pentru toate părțile interesate".
Grant Dalton, CEO al America's Cup Events: "Cupa Americii este încântată să ureze bun venit în familie Grupului UniCredit, în calitate de Partener Bancar Global al celei de-a 37-a ediții a Cupei Americii de la Barcelona. Valorile Grupului UniCredit - Integritate, Asumare și Grijă pentru cei din jur - se oglindesc în tot ceea ce ne-am propus să realizăm cu această competiție. De exemplu, suntem hotărâți să susținem diversitatea, așa cum banca a făcut-o prin intermediul evenimentelor Youth & Puig Women's America's Cup. De asemenea, ne-am asumat angajamente de sustenabilitate cu scopul de a susține comunitățile locale din Barcelona, care se potrivesc cu propriile acțiuni ale UniCredit în domeniul sustenabilității și cu scopul său declarat: de a susține comunitățile să crească.
"Progresul este o parte integrantă din ceea ce este necesar pentru a concura și, de fapt, pentru a câștiga Cupa Americii. Suntem încântați să lucrăm cu un partener care împărtășește atât de multe dintre aceleași valori ca noi și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Andrea și echipa sa globală pentru a aduce publicului o călătorie remarcabilă în 2024."
1sursă: Nielsen report on AC36
Milan, 14 September 2023
Contacts
Media Relations
E-mail: mediarelations@unicredit.eu
25 iulie 2023
Fundația UniCredit (fundația Grupului UniCredit), a cărei misiune este valorificarea și creșterea potențialului următoarei generații de tineri europeni, și Junior Achievement Europe, cea mai mare organizație din Europa dedicată încurajării și pregătirii tinerilor pentru a avea succes, lansează Re-power your future, un program menit să prevină abandonul școlar timpuriu. Fundația UniCredit va investi 6,5 milioane de euro pentru derularea acestui program, care va dura trei ani, în zece țări în care Grupul UniCredit își desfășoară activitatea: România, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Serbia, Slovacia și Slovenia.
Programul este dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, aflați într-o perioadă esențială pentru continuarea studiilor și la începutul procesului lor de integrare pe piața muncii. Scopul este menținerea interesului pentru educație, îmbunătățirea performanțelor școlare, prevenirea abandonului școlar și încurajarea tinerilor să își aleagă o carieră care să îi motiveze.
Mai exact, fiecare proiect propus va fi implementat prin parteneriate cu școlile, companiile și organizațiile locale și va avea o structură tridimensională, axată pe trei piloni: „Inspire“, „Prepare“ și „Succeed“.
Prin intermediul sesiunilor „Inspire“ și „Prepare“, organizația JA România, împreună cu mentorii și consilierii din UniCredit Bank, vor oferi participanților în proiect toate cunoștințele, abilitățile și atitudinile esențiale de care aceștia au nevoie pentru a prelua controlul asupra propriului viitor și a-și realiza aspirațiile. Pe de altă parte, sesiunea „Succeed“ își propune să le ofere elevilor un sprijin mai amplu, care să îi ajute să facă tranziția de la școală la locul de muncă și să îi aducă mai aproape de valorificarea unor oportunități importante, precum stagiile de practică, ocuparea unui loc de muncă sau chiar începerea unui demers antreprenorial. Aceste activități vor include și un „Job Shadow Week“ prelungit, stagii de practică atractive și ateliere de lucru educative, găzduite în cadrul unui „Incubator de afaceri“.
Feza Tan, CEO Ad Interim and Deputy CEO UniCredit Bank România, a spus cu acest prilej: "Sunt bucuroasă să văd atenția specială acordată comunitățiilor noastre prin acest parteneriat de către Fundația UniCredit. Cred că impactul multiplelor inițiative ale Fundației UniCredit - fie că este vorba de "Call for Education România & Bulgaria" sau "Re-power your future" - se va vedea în multe vieți schimbate în bine pentru tinerii noștri. Este un moment de bucurie și chiar vreau să-l împărtășim împreună."
Andrea Orcel, președinte UniCredit Foundation, a declarat: „UniCredit susține un scop comun – acela de a oferi comunităților posibilitatea de a progresa, iar activitatea Fundația UniCredit în domeniul educației este esențială în acest sens. Este mai important ca niciodată să contribuim la construirea prin educație a unui viitor mai luminos pentru tinerii noștri și pentru comunitățile în care trăiesc, creând astfel o bază pentru parcursul și dezvoltarea acestora. Parteneriatul Fundației cu JA Europe ne va ajuta să facem acest lucru prin abordarea directă a uneia dintre provocările majore cu care se confruntă în acest moment școlile europene: rata abandonului școlar, care diminuează oportunitățile de angajare și are un impact semnificativ asupra nivelului de trai, pe tot parcursul vieții. Prin acest nou parteneriat, Fundația UniCredit și JA Europe își propun să vină în sprijinul a peste 400.000 de elevi din zece țări, oferindu-le posibilitatea să evolueze prin puterea transformatoare a educației.“
Salvatore Nigro, CEO JA Europe, a subliniat: „Nu vom avea o Europă mai echitabilă și mai prosperă decât atunci când toți tinerii europeni vor putea beneficia de oportunități și resurse pentru a prospera și a reuși. Colaborarea noastră cu UniCredit Foundation este una de importanță istorică tocmai datorită anvergurii sale și ambiției de a ne adresa celor mai vulnerabile categorii de tineri din Europa. Împreună, Fundația UniCredit și JA Europe își propun să schimbe peisajul sistemelor educaționale din Europa prin prevenirea și reducerea semnificativă a actualei rate de abandon școlar. Ne așteptăm ca această activitate să aibă un efect răsunător în ceea ce privește creșterea numărului de start-up-uri, precum și a gradului de angajare, a spiritului antreprenorial și de inovație în rândul tinerilor din Europa."
Despre JA Europe
JA Europe este cea mai mare și cea mai importantă organizație din Europa dedicată sprijinirii și pregătirii tinerilor pentru a avea succes. De peste 100 de ani, JA Worldwide pune accentul pe programe educaționale practice, bazate pe conceptul de învățare prin descoperire și orientate spre antreprenoriat, educație financiară și pregătire pentru muncă. În ultimul an școlar, rețeaua JA Europe a oferit tinerilor peste 6,6 milioane de experiențe de învățare online, față în față și hibrid. Timp de doi ani la rând, Junior Achievement a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace atât pentru impactul său global prin programele de educație economică pentru tineri, cât și pentru capacitatea sa de a găsi unitate în diversitate.
Despre Fundația UniCredit
UniCredit Foundation Third Sector Body (TSB) este fundația corporativă a UniCredit Group, al cărei scop este accesarea și valorificarea potențialului noii generații de europeni. Misiunea sa este capacitarea tinerilor din întreaga Europă prin sporirea egalității de șanse în educație și sprijinirea acestora pentru a-și croi un drum în viață și în lumea profesională. Inițiativele fundației vizează combaterea abandonului școlar, îmbunătățirea șanselor de angajare, încurajarea studiilor universitare și promovarea activităților de informare și cercetare. Fundația are ca obiectiv susținerea comunităților din toate țările în care Grupul UniCredit își desfășoară activitatea.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Contacte presă:
Minna Melleri, Chief of Advocacy and Growth, JA Europe, minna@jaeurope.org;
Barbara Calosso, Media Relations, UniCredit Foundation, barbara.calosso@unicredit.eu
Anca Hașegan, Media Relations, UniCredit Bank, anca.hasegan@unicredit.ro;
25 iulie 2023
UniCredit Bank susține micro întreprinderile din România care au cifră de afaceri de maxim 1 million de euro oferindu-le produsul de creditare cu garanție EaSI - o finanțare cu garanție de la Fondul European de Investiții (EIF).
„În calitate de partener EIF, putem să oferim companiilor românești acces ușor la finanțare prin intermediul instrumentelor de garantare ale acestui fond. Ne menținem astfel angajamentul de a sprijini companiile mici și mijlocii, afacerile locale și venim cu soluții de finanțare adaptate nevoilor acestora, simplu și fără multe bătăi de cap.” a spus Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Retail, UniCredit Bank
Finanțarea cu garanție EaSI este destinată micro întreprinderilor care își doresc să acceseze un credit, dar nu îndeplinesc condițiile standard de creditare. Creditul cu garanția EaSI este simplu și ușor de accesat, fără avans, fără garanții materiale și cu dobânzi mai mici decât cele standard. Creditul poate fi solicitat de micro întreprinderi românești, chiar și startup-uri, care au mai puțin de 10 angajați. Garanția EIF acoperă 80% din valoarea creditului, diferența de 20% fiind susţinută de UniCredit Bank fără a mai solicita garanții materiale. Creditul cu garanția EaSI se acordă în lei pentru finanţarea capitalului de lucru şi a activității curente, pe o perioadă de maxim 3 ani.
O astfel de finanțare oferă șansa microcompaniilor să se dezvolte sustenabil, să creeze noi locuri de muncă sau să lanseze noi produse și servicii. Sucursalele UniCredit Bank din toată țara sunt pregatite să preia solicitările firmelor mici și să răspundă nevoilor lor într-un timp cât mai scurt. Clienții UniCredit Bank care accesează creditul cu garantie EaSI se bucură de flexibilitate prin stabilirea unui plan de rambursare, adaptat specificului activității sale.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro;
Direcția Identitate şi Comunicare
17 iulie 2023
46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) semnate Picasso
și 60 de lucrări (picturi, sculpturi, ceramică, graffiti) semnate de 33 de artiști români contemporani, influențați de opera celei mai importante figuri a artei moderne.
S-au pus în vânzare biletele la cea mai așteptată expoziție de artă din România
și pot fi achiziționate de pe site-ul mare.ro.
„Expoziția Efectul Picasso va ocupa MARe în întregime.”
Erwin Kessler, curator expoziție și directorul Muzeului de Artă Recentă București
Din 27 septembrie 2023 și până pe 8 ianuarie 2024, MARe/Muzeul de Artă Recentă din București și UniCredit Bank prezintă 46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) semnate Picasso și 57 de lucrări (picturi, sculpturi, ceramică, graffiti) semnate de 32 de artiști români contemporani influențați de opera celei mai importante figuri a artei moderne.
„Efectul Picasso” este una dintre cele mai impresionante expoziții din Europa de Est și cu siguranță cea mai importantă din România - care se numără printre cele 8 țări participante în programul Célébration Picasso: 1973-2023.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musée National Picasso-Paris și celebrează 50 de ani de la dispariția lui Pablo Picasso, printr-un program din care fac parte alte 42 de muzee din lume. România este singura țară din Europa Centrală și de Est cuprinsă în amplul proiect lansat de Franța și Spania.
În octombrie 2023 se împlinesc, de asemenea, 5 ani de la deschiderea MARe/Muzeul de Artă Recentă din București.
Printre artiștii români expuși împreună cu Pablo Picasso se numără: Ion Grigorescu, Mircea Cantor, Victor Man, Dumitru Gorzo, Florin Mitroi, Marin Gherasim, Ștefan Bertalan, Alexandru Țipoia, Alexandru Rădvan, Neculai Păduraru, Alma Redlinger, Pisica Pătrată.
„Expoziţia de la MARe/Muzeul de Artă Recentă va da prilejul reliefării influenţei lui Picasso asupra artei româneşti, prin punerea faţă în faţă a lucrărilor lui Picasso de la muzeul nostru şi a celor semnate de artiştii români selectaţi. Ea va da posibilitatea de a vedea parcursul tehnic al operei lui Picasso, graţie lucrărilor aparţinând patrimoniului Muzeului Picasso”, a spus Cécile Debray, președintele Muzeului Picasso din Paris.
Expoziția va fi însoțită de un impresionant catalog bilingv, în care vor fi reproduse (full color) lucrările expuse (peste 100 de ilustrații de mari dimensiuni), analizate în două texte introductive, semnate de istorici de artă români și francezi.
Pe durata expoziției, MARe/Muzeul de Artă Recentă va susține o serie de cursuri pentru copii, în cadrul programului său consacrat, MARe de Mic, calibrate la temele, subiectele, tehnicile, imaginile și experiențele provocate de expoziția Efectul Picasso.
De asemenea, în cursul lunii ianuarie, Muzeul de Artă recentă va organiza un simpozion internațional de două zile, dedicat lui Picasso și influenței sale asupra artei (est) europene după cel de-al doilea război mondial. Vor participa istorici de artă din România, Franța, Germania și Cehia.
„Efectul Picasso este o expoziție deschizătoare de drumuri. Nu doar va relua legătura la nivel înalt după cei 55 de ani de la expoziția Picasso din 1968, ci va constitui un model și o resursă pentru viitoarele generații de artiști și pentru publicul acestora, pentru societatea și cultura locală și regională. Efectul Picasso la MARe/Muzeul de Artă Recentă București va fi evenimentul cultural major al deceniului. Concepută împreună cu Muzeul Picasso din Paris, susținută și sponsorizată de instituții și de companii locale, expoziția și activitățile conexe vor marca un nou nivel de angajare socială în dezvoltarea unui public modern și a unei societăți inovatoare, cu un înalt standard al calității vieții și cu competențe și aspirații culturale superioare.
Expoziția Efectul Picasso va ocupa MARe în întregime.”
Erwin Kessler, directorul Muzeului de Artă Recentă București și curatorul expoziției.
„De peste 20 de ani, UniCredit Bank susține arta și cultura în România, din convingerea că arta și cultura, alături de educație, sunt pilonii de bază ai unei societăți puternice, educate și sustenabile. Proiectul expozițional Efectul Picasso este și din punctul nostru de vedere evenimentul cultural al deceniului, care plasează România pe harta culturală a Europei, iar susținerea noastră ca partener principal reconfirmă angajamentul pe care ni l-am luat în urmă cu 20 de ani. Suntem mândri să susținem MARe/Muzeul de Artă Recentă în acest demers impresionant de a aduce în România 46 de lucrări semnate Picasso, față în față cu alte 60 de lucrări ale artiștilor români influențați de opera celei mai importante figuri a artei moderne”.
Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare UniCredit Bank
Un eveniment prezentat de MARe/Muzeul de Artă Recentă și UniCredit Bank,
în parteneriat cu Musée National Picasso-Paris, Ministerul Apărării Naționale, Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Ambasada Franței, Institutul Francez din România.
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Sponsori principali: Lidl România, Mega Mall, Promenada București
Sponsori: Vinci, Regina Maria, Porsche, Aqua Carpatica, Brand Minds
Parteneri media: TVR Cultural, HotNews, RFI România, Zile și Nopți, Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Revista Biz, Haute Culture by Biz, B365
14 iulie 2023
UniCredit a acționat cu succes, în calitate de Deținător Comun al Registrului de Subscrieri în cadrul Ofertei Publice de Vânzare Hidroelectrica la Bursa de Valori București, în valoare de 1,9 miliarde de euro, cea mai mare Ofertă Publică Inițială (IPO) din România până în prezent și una din cele mai mari din Europa în 2023.
Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie hidroelectrică din România și printre cei mai mari jucători producători de energie verde din Europa, având în portofoliu și surse de producție de energie eoliană. Compania generează energie electrică 100% verde, cu amprentă de carbon aproape zero, fiind platforma de generare numărul 1 în România, cu un rol critic în furnizarea de energie și tranziția energetică.
IPO Hidroelectrica reprezintă o tranzacție de referință, fiind cea mai mare privatizare din ultimii 10 ani în țările din zona Europei Centrale și de Est, compania fiind evaluată la peste 54,3 miliarde de lei.
“Participând la această tranzacție, grupul UniCredit și-a reconfirmat expertiza sa valoroasă în sectorul European al Piețelor de Capital și al energiei regenerabile, un sector important pentru țările în care e prezent, fiind recunoscut ca un partener responsabil pentru clienții săi cu aspirații către Piața de Capital.” a spus Raluca Popescu, Vicepresedinte executiv Corporate in UniCredit Bank.
Cu o subscriere de 476% pe tranşa de retail şi cu o tranşă acoperită integral de investitorii instituţionali încă din primele zile, listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti a depașit toate așteptările, fiind un real succes. Hidroelectrica a intrat miercuri, 12 iulie 2023 la tranzacționare la BVB.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est.. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
13 iulie 2023
UniCredit Bank S.A. informeaza publicul investitor ca rata dobanzii obligatiunilor UCB24 (ISIN: ROUCTBDBC048) pentru cuponul nr. 13 aferent perioadei 15.07.2023 (inclusiv) – 15.01.2024 (exclusiv) – 184 zile, calculata conform Prospectului de Emisiune aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara prin Decizia nr 910/13.07.2017 si conform Deciziei ASF nr. 962/19.07.2017 privind stabilirea ratelor finale ale dobanzii este de 7.62%.
Rata dobanzii este calculata conform formulei: ROBOR6Luni stabilit in data de 12.07.2023 + marja stabilita de 1.05%.
Detalii privind emisiunea de obligatiuni:
https://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=UCB24
Departament Comunicare:
Denumire societate emitenta: UNICREDIT BANK S.A.
Sediul social: Blvd. Expozitiei nr. 1F, Bucuresti, 012101
Cod Unic de Inregistrare: RO361536
Cod Registrul Comertului : J40/7706/1991
Capital social subscris si varsat: 455.219.478,30 RON
3 iulie 2023
Analiștii UniCredit estimează că economiile din UE-ECE* și din Balcanii de Vest vor crește cu aproximativ 1,6% în 2023 și 3,1% în 2024. Anticipațile sunt că România va înregistra o creștere economică peste medie în timp ce Ungaria și Cehia vor subperforma.
În ultimul Raport trimestrial ECE „Creșterea mai rapidă se confruntă cu provocări externe”, UniCredit Research evidențiază că principalul risc pentru economiile regionale îl reprezintă o evoluție slabă în Europa, SUA și China și astfel, revenirea cheltuielilor de capital, a exporturilor și a cererii de consum pe final de 2023 sau chiar în 2024 ar putea să întârzie.
În același timp, cererea internă ar putea continua să se consolideze, deoarece creșterea salariilor va depăși inflația începând cu a doua jumătate a acestui an, iar condițiile financiare se vor relaxa în 2024. Conform raportului trimestrial: „guvernele din tările ECE sunt reticente în a retrage sprijinul fiscal pentru gospodării, ceea ce va declanșa procedura de deficit bugetar excesiv în 2024”. De asemenea, așteptările economiștilor UniCredit sunt că sumele primite prin Facilitatea de Redresare și Reziliență (PNRR) vor fi mai mici în 2023.
Prognozele de inflație pentru sfârșitul anului 2023 variază între 6% și 9%, exceptând Turcia. Anul viitor, așteptările analiștilor UniCredit sunt că ritmul dezinflaționist va încetini. „Țintele de inflație vor fi probabil ratate din cauza prețurilor mai mari la energie și a presiunii cererii asupra prețurilor, pe fondul stimulentelor fiscale din 2023 și a creșterii salariilor reale. Rusia și Serbia ar putea fi excepțiile”, afirmă Dan Bucșa, economist șef al UniCredit pentru țările ECE. Se așteaptă ca toate băncile centrale din ECE să reducă rata dobânzii de politică monetară în 2024, la sub 6% în Europa Centrală și Serbia, la 7% în Rusia și la 20% în Turcia.
Printre principalele riscuri evidențiate în Raportul trimestrial ECE sunt: inflația peste ținta stabilită pe termen mediu; o recesiune în Zona Euro și SUA și o creștere economică sub așteptări în China care va afecta economiile țărilor ECE; impactul războiului Rusia-Ucraina asupra turismului de pe litoralul Mării Negre; naționalismul și euroscepticismul care pătrund în politicile economice.
Raportul trimestial CEE: UniCredit Research - CEE Quarterly
Milano, 30 iunie 2023
Contacte:
Relații cu mass-media: e-mail: MediaRelations@unicredit.eu;
Relații cu investitorii: e-mail: InvestorRelations@unicredit.eu
*UE și ECE se referă la țările din Europa Centrală și de Est care sunt membre ale Uniunii Europene: Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Slovenia;
29 iunie 2023
"Call for Education – România & Bulgaria” este o inițiativă lansată de Fundația UniCredit pentru organizații non-profit din România și Bulgaria, care tocmai s-a încheiat. Astfel, două proiecte educaționale din România și două din Bulgaria au primit contribuții totalizând aproximativ 500.000 de euro.
După încheierea ediției pilot, din România și Bulgaria, Fundația UniCredit alocă 3 milioane de euro pentru “Call for Education Europe”. Astfel, a fost lansată prima ediție a inițiativei dedicată susținerii programelor educaționale de către organizațiile non-profit care operează în alte 10 țări din Europa în care Grupul UniCredit este prezent: Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Italia, Serbia, Slovacia și Slovenia.
Directorul General al Fundației UniCredit, Silvia Cappellini s-a aflat la București să se întâlnească cu asociațiile care au câștigat finanțările alocate pentru proiecte educaționale în România, prilej cu care a subliniat: “Fundația UniCredit și-a fixat drept obiectiv stimularea potențialului generațiilor viitoare europene prin asigurarea de oportunități egale în educație” .
Proiectele câștigătoare în România sunt: “Minți antrenate pentru succes” al Asociației Ana și Copiii și “Profesia – către o viziune a viitorului meu” al Asociației Hands across Romania. Proiectele alese vor crește nivelul de educație în România pentru elevi cu vârste intre 11 și 19 ani, concentrându-se pe combaterea abandonului școlar, accesul la studii superioare și dobândirea de competenţe adaptate pieţei muncii.
“În societatea românească există o preocupare mare legată de combaterea abandonului școlar și a inegalităților în educație în comunitățile vulnerabile. Nu putem decât să ne bucurăm atunci când un partener puternic precum Fundația UniCredit este alături de asociațiile non-profit care și-au făcut un scop din susținerea copiilor care au nevoie de ajutor pentru a recupera decalajul educațional. <Call for Education> reprezintă o șansă concretă în educația multor copii din comunitățile noastre, o investiție ale cărei rezultate se măsoară în destine schimbate în bine”, a spus Feza Tan, CEO - Ad Interim si Deputy CEO al UniCredit Bank România.
Proiectele câștigătoare în România – scurta prezentare
“Minți antrenate pentru succes” al asociației Ana și Copiii - oferă copiilor vulnerabili din București și Ilfov instrumentele de care au nevoie pentru a se dezvolta ca adulți funcționali și integrați în societate, prin intervenții în educația lor, susținere și servicii de consiliere pentru părinți și educatori, precum și prin implicarea voluntarilor.
„Înțelegem că este mare nevoie de Centre de Sprijin Educațional în fiecare sat și cartier din România și ne dorim să contribuim cât mai mult la acest lucru. Dincolo de cele 3 Centre pe care le coordonăm deja în București, județele Prahova și Călărași, în 2020 am început construcția de la zero a celui mai mare Centru de Sprijin Educațional din România, cu o capacitate totală zilnică pentru 200 de copii. Noul Centru va fi deschis anul acesta, iar Fundația UniCredit este unul dintre principalii parteneri în susținerea activităților de aici. Ne dorim ca fiecare copil vulnerabil sa găsească sprijinul de care are nevoie în comunitatea lui!', a declarat Mihaela Voivozeanu, președintele asociației Ana si Copiii.
“Profesia – către o viziune a viitorului meu” al asociației Hands across Romania - asigură oportunități de instruire pentru copii din comunități vulnerabile, punându-i în legătură directă cu agenți economici și reducând rata de abandon școlar prin deprinderea unei profesii și ajutând la asigurarea necesarului de muncitori calificați pe piața muncii din România.
„Suntem foarte încântați să vedem că sectorul privat susține comunitatea, o companie privată care susține nevoia unei piețe a muncii de calitate. 100 de copii vor avea oportunitatea de a avea o profesie și o viață decentă. Investițiile în educație sunt esențiale pentru dezvoltarea unei societăți prospere și echitabile. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că fiecare individ are acces la o educație de calitate care să-l pregătească pentru provocările viitorului. Guvernele, organizațiile private și indivizii trebuie să-și aducă aportul pentru o dezvoltare durabilă. Investițiile în educație asigură un viitor mai bun pentru toți.” a declarat Mihaela Sandu, președintele Hands across Romania.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est.. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, tel. 0723653072
28 iunie 2023
UniCredit Bank SA anunta plata cuponului de dobanda nr. 12 aferent obligatiunilor UCB24 emise conform Prospectului de emisiune aprobat prin Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 910/13.07.2017.
Plata se va realiza de catre UniCredit Bank S.A. – agentul de plata – la data de 15 iulie 2023, catre detinatorii de obligatiuni UCB24 inscrisi in Registrul detinatorilor de obligatiuni tinut de catre Depozitarul Central S.A. la data de inregistrare 26 iunie 2023.
Dobanda va fi calculata in conformitate cu prevederile paragrafului 7 Dobanda din Prospectul de Emisiune.
Suma de plata datorata investitorilor se va calcula aplicand rata de dobanda a cuponului la valoarea totala investita (valoarea nominala investita)
Pentru detinatorii de obligatiuni care au evidentiate instrumentele la data de inregistrare in conturi deschise la Participantii la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central, plata se va face in RON, prin intermediul Depozitarului Central si al Participantilor.
Pentru detinatorii de obligatiuni nereprezentati de Participantii la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central inregistrati in Sectiunea I a Depozitarului Central, plata se va face prin transfer bancar in conturile in RON deschise de Detinatorii de Obligatiuni pentru care detaliile de plata relevante sunt mentionate in registrul detinatorilor furnizat de catre Depozitarul Central S.A. catre UniCredit Bank S.A. In cazul in care detaliile de plata relevante nu sunt furnizate de catre Depozitarul Central S.A., se vor utiliza conturile specificate prin formularul de subscriere sau dupa achizitia obligatiunilor.
In vederea aplicarii prevederilor tratatelor de evitare a dublei impuneri recomandam Detinatorilor de Obligatiuni nerezidenti in Romania sa transmita, in original sau in copie legalizata, certificatul de rezidenta fiscala emis de autoritatile fiscale din tara de rezidenta, nu mai tarziu de 6 iulie 2023.
Certificatele de rezidenta fiscala vor fi transmise la adresa: UniCredit Bank SA – Serviciul Taxe, Blvd. Expozitiei, nr 1 F, Bucuresti, 012101, Romania.
Exemplu de calcul:
Valoarea nominala pentru o obligatiune: 10.000 RON
Dobanda conform Prospect: 8.76% (ROBOR6 luni + 1,05%)
Perioda de calcul dobanda: 15-Ian-2023 – 15 Iul-2023 ( 181 zile)
Cupon Dobanda la 15.07.2023: 10.000 RON x 8.76% x 181 zile / 365 zile = 434.40 RON
Detalii privind emisiunea de obligatiuni:
https://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=UCB24
Denumire societate emitenta: UNICREDIT BANK S.A.
Sediul social: Blvd. Expozitiei nr. 1F, Bucuresti, 012101
Cod Unic de Inregistrare: RO361536
Cod Registrul Comertului : J40/7706/1991
Capital social subscris si varsat: 455.219.478,30 RON
20 iunie 2023
Virtual Mailbox este un canal de comunicare digital, unidirecțional, folosit în relația dintre UniCredit Bank și clienții săi, prin accesarea site-ului www.unicredit.ro/VirtualMailbox, pentru notificări legate de contractul încheiat cu banca.
Virtual Mailbox va fi utilizat în special atunci când clientul nu a comunicat băncii o adresă de e-mail validă sau nu utilizează aplicațiile Mobile/Online Banking. Noua soluție înseamnă posibilitatea de a comunica cu clienții băncii în siguranță deplină, sustenabil, rapid, în orice moment al zilei. De fiecare dată când un mesaj nou este trimis de bancă prin intermediul Virtual Mailbox, clientul va fi notificat și printr-un SMS la numărul de telefon mobil înregistrat în relația cu banca.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Retail, UniCredit Bank: “Luna iunie a acestui an aduce un nou canal de comunicare cu clienții noștri care înlocuiește scrisoarea clasică trimisă prin poștă. Întrucât ne dorim să fim activ implicați în proiecte de sustenabilitate și protejare a mediului, conform cu angajamentele noastre privind politica de ESG (Environment, Social & Governance), scrisoarea clasică pe hârtie va deveni virtuală, putând fi vizualizată prin accesarea noului canal de comunicare, Virtual Mailbox.”
Cum se poate accesa noul serviciu Virtual Mailbox?
Virtual Mailbox se poate accesa prin deschiderea oricărui browser de navigare (Internet Explorer/Google Chrome) de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator pe www.unicredit.ro/VirtualMailbox, disponibil 24/24 h, începand cu luna iunie 2023. Autentificarea se face pe baza numelui de utilizator, o parolă și un cod primit pe telefonul mobil, declarat în relație cu banca. Accesul la internet este oferit gratuit clienților în unitățile teritoriale ale UniCredit Bank din toată țara.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est.. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, tel. 0723653072
13 iunie 2023
UniCredit Consumer Financing încheie un nou parteneriat strategic. Alături de Oney Finances, în calitate de intermediar al produselor financiare oferite de UniCredit Consumer Financing, va pune la dispoziție clienților magazinelor Leroy Merlin și Auchan din România, soluții financiare adecvate pentru ca aceștia să poată cumpăra mai ușor produsele dorite.
Astfel, UniCredit Consumer Financing vine în sprijinul clienților persoane fizice, cu vârste cuprinse între 18 – 75 ani (la finalizarea contractului), care își doresc să achiziționeze materiale pentru construcții, produse pentru amenajarea sau modernizarea locuinței și/sau echipamente electronice sau electrocasnice, cu soluții financiare care permit achiziția în aceeași zi, daca sunt indeplinite conditiile de eligibilitate. Clienții se pot adresa consultanților de finanțare Oney prezenți în magazinele Leroy Merlin și Auchan.
Sorin Drăgulin, președinte Directorat UniCredit Consumer Financing: Continuăm să extindem într-un ritm accelerat rețeaua noastră de parteneri pe toate domeniile, atât în zona de comercianți retail cât și auto, astfel încât să ajungem cât mai aproape de clienții noștri, acolo unde acestora le este cel mai util și comod. Parteneriatul strategic pe care l-am încheiat cu Oney Finances oferă clienților opțiuni de finanțare direct în magazinele Leroy Merlin și Auchan, adecvate unor achiziții necesare fiecăruia dintre noi, precum articole de bricolaj, pentru amenajarea casei, IT&C și electrocasnice.
Michal Tkacz, Country Manager Oney Romania: Suntem încântați să anunțăm prima noastră colaborare cu UniCredit Consumer Financing și suntem încrezători că va fi un succes. Aceasta se aliniază cu strategia noastră de a extinde gama actuală de produse financiare oferite clienților din magazinele Auchan și Leroy Merlin din România. Cu ajutorul experienței acumulate, a recunoașterii pieței și a unei abordări umane, misiunea parteneriatului nostru este de a oferi o experiență rapidă și ușoară în ceea ce privește achiziționarea produselor dorite, prin soluții de finanțare adaptate nevoilor fiecărui client.
****
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a Grupului UniCredit din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, de parteneri intermediari de credit și prin canale la distanța, precum și credite auto, prin rețeaua de parteneri intermediari de credit.
Despre Oney
Oney Finances SRL și-a început activitatea din România în anul 2006. Începând cu luna octombrie 2019, Grupul BPCE este acționarul a 50,1% din capitalul Oney, alături de Auchan Holding, care deține 49,9%. De mai bine de 35 de ani, Oney susține consumul sustenabil și comerțul la nivel european prin soluții inovatoare de plată și diverse metode de finanțare care permit clienților săi să își realizeze proiectele mult dorite. Pe teritoriul României, prin activitatea consultanților de credite, Oney Finances SRL este intermediar al produselor de finanțare oferite în magazinele Auchan și Leroy Merlin.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, 0723.653.072
12 iunie 2023
Al 100-lea sezon al festivalului începe pe 16 iunie
Din 1994, UniCredit este partenerul principal al Festivalului de Operă Arena di Verona, cel mai spectaculos festival de operă din lume. Recunoscând valoarea culturii ca motor al dezvoltării sociale și economice, Grupul UniCredit sprijină această manifestare de excelență în arta italiană de mai bine de 25 de ani.
Pe baza acestui parteneriat, UniCredit oferă tuturor clienților săi posibilitatea de a cumpăra bilete online pentru spectacolele programate în 2023 cu o reducere de 20%, până pe 15 iunie.
Clienții Grupului pot profita de această promoție la Arena Opera Festival urmând trei pași pe link-ul Arena | UniCredit, Major Partner of Arena Opera Festival:
· Pasul 1 - selectarea spectacolului, a sectorului și a numărului de bilete, maxim 4;
· Pasul 2 - click pe coșul de cumpărături și, înainte de a trece la plată, se introduce codul UCI_23_top1 în câmpul „Card Client/Cod Promoțional” pentru a aplica reducerea;
· Pasul 3 - finalizarea achiziției online, folosind un card UniCredit;
Festivalul de operă Arena di Verona începe pe 16 iunie 2023, cu o producție complet nouă a Aidei, cea mai importantă operă a festivalului, și se va încheia pe 9 septembrie 2023. Programul se anunță a fi pe masura ediției cu numarul 100. Spectatorii vor descoperi 7 spectactole grandioase, alese dintre cele care au avut cel mai mare succes de public și cu cele mai multe reprezentații de-a lungul celor 100 de ediții ale festivalului: Carmen, Bărbierul de Sevilla, Rigoletto, La Traviata, Nabucco, Tosca și Madama Butterfly.
Grupul UniCredit sprijină comunitățile să se dezvolte, prin construirea de relații trainice și pe termen lung pentru a progresa împreună. O dovadă în acest sens este și sprijinul pentru Festivalul de Operă Arena di Verona. Amfiteatrul Roman din Verona a fost recent restaurat datorită unui grant comun de la UniCredit și Fondazione Cariverona, o acțiune concretă pentru a face să-și regăsească strălucirea și frumusețea una dintre clădirile simbol din Italia. Prin contribuția noastră la restaurare, am ajutat să facem din această scenă nu doar un loc de spectacol, ci un muzeu în aer liber, unic și de neegalat.
UniCredit este mândru să fie din nou partener principal și să sărbătorească cel de-al 100-lea sezon al Festivalului de Operă Arena di Verona în 2023.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est.. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hașegan@unicredit.ro, 0723.653.072
26 mai 2023
· Acest angajament fără precedent este primul de acest fel din Europa
· Acordul se aplică pentru 13 subsidiare UniCredit din 12 piețe, pentru toate produsele din zona de carduri, totalizând 20 de milioane de carduri
· Focus pe accelerarea inovației și o mai bună experiență a clientului
Milano, 26 mai 2023 - UniCredit și Mastercard anunță astăzi expansiunea globală a parteneriatului lor legat de zona de plăți.
Acordul pune bazele începerii unui parteneriat solid și aliniat cu strategia UniCredit Unlocked. Este pentru prima dată când o mare bancă comercială adoptă o singură strategie de asemenea amploare cu privire la carduri pe multiple piețe în Europa. Printr-un singur acord este exprimată astfel abilitatea UniCredit de a strânge într-o singură instituție puterea colectivă a celor 13 subsidiare, adăugând expertiza Mastercard în zona de plăți cu cardul. Această extindere semnificativă a relației celor două părți va aduce inovație în zona de plăți și va intensifica experiențele digitale ale clienților.
Acest parteneriat multi–anual lărgit asigură resursele necesare pentru a ne realiza ambiția comună de a crește viteza inovației în zona de carduri și a pune clienții în centrul a tot ceea ce facem. Parteneriatul va susține UniCredit în efortul de a veni cu cea mai bună ofertă pentru nevoile deținătorilor de carduri, cu o gamă de produse simplificată, cu o experiență digitală optimizată care include o suită completă de soluții in-app, și cu dezvoltarea unei abordări dedicate în ceea ce privește inovarea, extinzând opțiunile clienților în zona de plăți.
Parteneriatul va intensifica angajamentul celor două părți în direcția multiplicării acțiunilor lor concrete pentru sustenabilitate în zona socială și de mediu. Expertiza și resursele comune vor fi combinate cu o concentrare specială pentru implementarea de noi proiecte axate pe obiectivele comune ESG, pentru dezvoltarea de soluții care să susțină comunitățile să crească, acționând astfel împotriva schimbărilor climatice cu ajutorul unor opțiuni de plată responsabile și cu abilitatea de a contribui concret la atingerea obiectivelor legate de mediu integrând posibilitatea de a dona în plățile făcute zilnic.
Parteneriatul este un exemplu concret de execuție al planului multianual UniCredit Unlocked 2022-2024, unificând cele 13 bănci în beneficiul stakeholderilor UniCredit, prin economie de resurse, capturând oportunitățile oferite de ADN-ul nostru european, dar lucrând ca un grup unificat. Este astfel cea mai evidentă manifestare a oportunităților oferite de zona de plăți, unde lucrăm pentru a aduce mai multă valoare în ceea ce privește simplificarea produselor, a sinergiilor legate de costuri și transformării digitale.
Parteneriatul este multianual și se va concentra pe susținerea realizării priorităților strategice ale băncii, precum digitalizarea soluțiilor de plăți, oferind soluții multi funcționale prin intermediul unui card complet, pe alinierea cu atributele de brand ale UniCredit pentru a întări astfel preferința și loialitatea de-a lungul întregului ciclu de viață al consumatorului, îmbogățind oportunitățile în zona de produse bancare datorită platformei de brand Priceless a Mastercard, recunoscută prin premiile obținute, precum și prin valoarea acțiunilor de sponsorship ale Mastercard.
Andrea Orcel, CEO UniCredit: “Acest parteneriat reflectă esența strategiei UniCredit Unlocked și angajamentul nostru de a ne utiliza întregul potențial al prezenței noastre pe multiple piețe venind cu o ofertă unică și completă în beneficiul clienților noștri. Extinderea noastră geografică și expertiza Mastercard în acest spațiu ne permit nu doar să ne eficientizăm parteneriatele și contractele, dar și să îmbogățim oferta noastră digitală, oferta de produse și securitatea plăților pentru toți clienții noștri actuali și viitori. Acesta este un exemplu perfect al noii abordări din UniCredit în ceea ce privește gestionarea proiectelor, de care beneficiază toate entitățile legale într-un mod discliplinat și acționând ca o singură companie”.
“UniCredit ne-a fost un partener important pentru mulți ani. Împreună am creat soluții concrete care susțin oamenii și afacerile în întreaga Europă. Relația noastră extinsă se va baza pe această experiență pentru a aduce noi inovații deținătorilor de carduri UniCredit”, a declarat Michael Miebach, CEO Mastercard.
****
Contacts:
Media Relations e-mail: MediaRelations@unicredit.eu
Investor Relations e-mail: InvestorRelations@unicredit.eu
07 iunie 2023
Grupul a câștigat premii pentru cea mai bună bancă sub-custode și în Austria, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Serbia și Slovenia.
UniCredit a fost desemnată cea mai bună bancă sub-custode din Europa Centrală și de Est la premiile anuale ale revistei Global Finance. De asemenea a câștigat același premiu de cea mai bună bancă sub-custode în șase țări: Austria, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Serbia și Slovenia.
Premiile de Cea mai bună bancă sub-custode de la Global Finance recompensează organizațiile care oferă idei inovatoare, soluții eficiente și suport deplin în consilierea clienților.
„Acesta este al 14-lea an consecutiv în care Grupul UniCredit a primit acest prestigios premiu, arătând angajamentul nostru continuu de a furniza servicii excepționale clienților noștri”, a declarat Fabio Fornaroli, Head of Corporate Banking pentru Europa Centrală și de Est, UniCredit. „Premiile din țările în care activăm evidențiază profesionalismul și devotamentul echipelor noastre centrale și locale în aria Global Securities Services, care lucrează neobosit pentru a oferi cele mai înalte standarde în ceea ce privește serviciile de custodie, asigurând servicii permanente și eficiente pentru clienții noștri. Suntem mândri că suntem recunoscuți ca lideri în industrie și vom continua să depășim așteptările în anii următori”, a adăugat el.
În procesul de jurizare, comitetul editorial al Global Finance ia în considerare cercetările de piață, contribuțiile din partea experților și aplicațiile primite din partea băncilor pentru a selecta cât mai obiectiv instituțiile care oferă cele mai bune servicii pe piețele locale și pe regiuni.
Criteriile includ relațiile cu clienții, calitatea serviciilor, prețurile competitive, gestionarea fără probleme a situațiilor excepționale, platformele IT, operațiunile post-decontare, planurile de continuitate a afacerii și buna cunoaștere a reglementărilor și practicilor locale. Nu în ultimul rând, Global Finance primește contribuții și de la utilizatorii serviciilor de sub-custodie.
„Pandemia a accelerat ritmul digitalizării pentru sub-custozi, iar aceste bănci continuă să se adapteze pentru a oferi servicii de valori mobiliare de top clienților lor globali”, a declarat Joseph D. Giarraputo, editor și director editorial al Global Finance, în anunțul despre premiile pentru “cea mai bună bancă sub-custode din ECE” oferite de către Global Finance.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est.. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Anca Hașegan, anca.hasegan@unicredit.ro, 0723.653.072
01 iunie 2023
Primul Apel pentru Educație dedicat României și Bulgariei se încheie, 4 inițiative vor fi susținute
Prima ediție a "Apelului pentru educație - România & Bulgaria”, o inițiativă lansată de Fundația UniCredit în colaborare cu UniCredit Bank România și UniCredit Bulbank în sprijinul proiectelor inițiate de organizații non-profit în cele două țări care au ca scop ameliorarea dezavantajelor educaționale, s-a încheiat.
Dintr-un total de peste 100 de aplicații primite, au fost alese 4 inițiative care vor primi contribuții totalizând aproximativ 500.000 de euro. În linie cu noul obiectiv al Fundației de a descătușa potențialul următoarei generații europene prin asigurarea de oportunități egale în educație, Apelul s-a îndreptat către băncile locale ale Grupului pentru identificarea și susținerea proiectelor care încearcă ameliorarea dezavantajelor legate de nivelul de educație în România și Bulgaria, proiecte inițiate de organizații non-profit pentru elevi din ciclul primar și gimnazial (cu vârste intre 11 și 19 ani), și care se concentrează pe:
· Combaterea abandonului școlar timpuriu
· Accesul la studii superioare
· Dobândirea de competenţe adecvate pentru a intra pe piaţa muncii
Mai precis, subsidiarele locale ale Grupului au fost invitate să identifice și să transmită Fundației UniCredit o listă scurtă cu până la 5 proiecte sociale remarcabile pentru fiecare țară. O comisie dedicată creată de Fundația UniCredit a fost responsabilă cu selectarea inițiativelor câștigătoare din cele două țări.
Conform cu cele mai recente Programe PISA (Programul de Evaluare Comparativă a Elevilor la nivel internațional) al OECD, care măsoară competențele copiilor cu vârstă de 15 ani în ceea ce privește lectura, matematica și materiile științifice, precum și abilitățile lor de a face față provocărilor din viața reală, aproximativ 1 din 5 copii cu vârstă de 15 ani din Uniunea Europeană nu atinge standardele de nivel pentru clasa lui în aceste domenii, ceea ce îl împiedică să își atingă întregul potențial.
“Suntem recunoscători pentru atenția arătată României de către Fundația UniCredit. La nivelul societății românești există o preocupare reală legată de combaterea abandonului școlar, de comunitățile vulnerabile și lupta cu inegalitățile în educație. Nu putem decât să ne bucurăm atunci când un partener puternic precum Fundația este alături de asociațiile non-profit care și-au făcut un scop din susținerea copiilor care au nevoie de ajutor pentru a recupera decalajul educațional. Apelul pentru Educație reprezintă o investiție concretă în educația multor copii din comunitățile noastre, o investiție ale cărei rezultate se măsoară în destine schimbate în bine și în șansa la o viață împlinită”, a spus Feza Tan, CEO interimar și Deputy CEO al UniCredit Bank România.
Teodora Petkova, Head of Eastern Europe, a adăugat: “Educația îi susține pe copii, dându-le încredere să facă față provocărilor, sporindu-le creativitatea, gândirea critică, și capacitatea de a rezolva probleme. Educația cultivă empatia, toleranța și respectul, formând indivizi cu compasiune care își aduc contribuția în cadrul comunităților lor. Pentru noi, prioritizarea educației cu ajutorul misiunii asumate de Fundația Unicredit înseamnă să investim în binele copiilor, ajutându-i astfel să devină persoane împlinite și puternice care pot crea o lume mai bună pentru toți. Mulțumesc din suflet tuturor organizațiilor care și-au trimis proiectele către Apelul pentru Educație - România și Bulgaria. Consider aceste organizații ca aliați nobili ai scopului nostru comun de a contribui la realizarea unui viitor prosper, antreprenorial și pașnic al Europei”.
Fundația UniCredit își continuă astfel angajamentul său major de a se lupta cu dezavantajele educaționale din comunitățile în care își desfășoară activitatea. Adăugând și alocarea anterioară din luna martie a 500.000 de euro către organizațiile non-profit din Italia, contribuțiile totale de la începutul anului 2023 și până acum totalizează aproximativ 1 milion de euro.
Proiectele câștigătoare
ROMÂNIA
- “Minți antrenate pentru succes” al asociației Ana și Copiii, care oferă copiilor vulnerabili din București și Ilfov instrumentele de care au nevoie pentru a se dezvolta ca adulți funcționali și integrați în societate, prin intervenții în educația lor, susținere și servicii de consiliere pentru părinți și educatori, precum și prin implicarea voluntarilor.
- “Profesia – către o viziune a viitorului meu” al asociației Hands across Romania, care asigură oportunități de instruire pentru copii din comunități vulnerabile, punându-i în legătură directă cu agenți economici și reducând rata de abandon scolar prin deprinderea unei profesii și ajutând la ameliorarea necesităților de muncitori calificați pe piața muncii din România.
BULGARIA
- “Rezultate mai bune la matematică în învățământul primar cu Academia Khan” al asociației Educație fără ghiozdane, care are ca obiectiv implementarea și folosirea metodei Academia Khan în două școli partenere din Bulgaria pentru îmbunătățirea performanței academice în matematică a elevilor de clasa a cincea.
- “UniYouth – promovarea în rândul elevilor romi a oportunităților pentru excelență în educație” al asociației Arete Youth Foundation, care are ca obiectiv susținerea elevilor romi cu risc de abandon școlar printr-un program de mentorat care include asistență academică, ghidarea în carieră, dezvoltarea abilitaților, întâlniri motivaționale și crearea de legături între scoli și universități partenere.
Contacts
Media Relations
e-mail: MediaRelations@unicredit.eu
26 mai 2023
· Acest angajament fără precedent este primul de acest fel din Europa
· Acordul se aplică pentru 13 subsidiare UniCredit din 12 piețe, pentru toate produsele din zona de carduri, totalizând 20 de milioane de carduri
· Focus pe accelerarea inovației și o mai bună experiență a clientului
Milano, 26 mai 2023 - UniCredit și Mastercard anunță astăzi expansiunea globală a parteneriatului lor legat de zona de plăți.
Acordul pune bazele începerii unui parteneriat solid și aliniat cu strategia UniCredit Unlocked. Este pentru prima dată când o mare bancă comercială adoptă o singură strategie de asemenea amploare cu privire la carduri pe multiple piețe în Europa. Printr-un singur acord este exprimată astfel abilitatea UniCredit de a strânge într-o singură instituție puterea colectivă a celor 13 subsidiare, adăugând expertiza Mastercard în zona de plăți cu cardul. Această extindere semnificativă a relației celor două părți va aduce inovație în zona de plăți și va intensifica experiențele digitale ale clienților.
Acest parteneriat multi–anual lărgit asigură resursele necesare pentru a ne realiza ambiția comună de a crește viteza inovației în zona de carduri și a pune clienții în centrul a tot ceea ce facem. Parteneriatul va susține UniCredit în efortul de a veni cu cea mai bună ofertă pentru nevoile deținătorilor de carduri, cu o gamă de produse simplificată, cu o experiență digitală optimizată care include o suită completă de soluții in-app, și cu dezvoltarea unei abordări dedicate în ceea ce privește inovarea, extinzând opțiunile clienților în zona de plăți.
Parteneriatul va intensifica angajamentul celor două părți în direcția multiplicării acțiunilor lor concrete pentru sustenabilitate în zona socială și de mediu. Expertiza și resursele comune vor fi combinate cu o concentrare specială pentru implementarea de noi proiecte axate pe obiectivele comune ESG, pentru dezvoltarea de soluții care să susțină comunitățile să crească, acționând astfel împotriva schimbărilor climatice cu ajutorul unor opțiuni de plată responsabile și cu abilitatea de a contribui concret la atingerea obiectivelor legate de mediu integrând posibilitatea de a dona în plățile făcute zilnic.
Parteneriatul este un exemplu concret de execuție al planului multianual UniCredit Unlocked 2022-2024, unificând cele 13 bănci în beneficiul stakeholderilor UniCredit, prin economie de resurse, capturând oportunitățile oferite de ADN-ul nostru european, dar lucrând ca un grup unificat. Este astfel cea mai evidentă manifestare a oportunităților oferite de zona de plăți, unde lucrăm pentru a aduce mai multă valoare în ceea ce privește simplificarea produselor, a sinergiilor legate de costuri și transformării digitale.
Parteneriatul este multianual și se va concentra pe susținerea realizării priorităților strategice ale băncii, precum digitalizarea soluțiilor de plăți, oferind soluții multi funcționale prin intermediul unui card complet, pe alinierea cu atributele de brand ale UniCredit pentru a întări astfel preferința și loialitatea de-a lungul întregului ciclu de viață al consumatorului, îmbogățind oportunitățile în zona de produse bancare datorită platformei de brand Priceless a Mastercard, recunoscută prin premiile obținute, precum și prin valoarea acțiunilor de sponsorship ale Mastercard.
Andrea Orcel, CEO UniCredit: “Acest parteneriat reflectă esența strategiei UniCredit Unlocked și angajamentul nostru de a ne utiliza întregul potențial al prezenței noastre pe multiple piețe venind cu o ofertă unică și completă în beneficiul clienților noștri. Extinderea noastră geografică și expertiza Mastercard în acest spațiu ne permit nu doar să ne eficientizăm parteneriatele și contractele, dar și să îmbogățim oferta noastră digitală, oferta de produse și securitatea plăților pentru toți clienții noștri actuali și viitori. Acesta este un exemplu perfect al noii abordări din UniCredit în ceea ce privește gestionarea proiectelor, de care beneficiază toate entitățile legale într-un mod discliplinat și acționând ca o singură companie”.
“UniCredit ne-a fost un partener important pentru mulți ani. Împreună am creat soluții concrete care susțin oamenii și afacerile în întreaga Europă. Relația noastră extinsă se va baza pe această experiență pentru a aduce noi inovații deținătorilor de carduri UniCredit”, a declarat Michael Miebach, CEO Mastercard.
****
Contacts:
Media Relations e-mail: MediaRelations@unicredit.eu
Investor Relations e-mail: InvestorRelations@unicredit.eu
10 mai 2023
· EIF va oferi două garanții în valoare de aproximativ 370 de milioane de euro către UniCredit Group pentru a finanța investiții de aproximativ 1 miliard de euro realizate de afacerile mici din șapte țări din Europa Centrală și de Est.
· Aceste acorduri au fost posibile cu sprijinul programului InvestEU. Se așteaptă ca până la 2.500 de afaceri mici și de dimensiuni medii să beneficieze de un acces mai extins la finanțare.
· Acordurile EIF-UniCredit urmăresc să stimuleze finanțarea în domeniile sustenabilității, inovației, digitalizării, culturii, creativității, educației și investițiilor sociale.
Fondul European de Investiții (European Investment Fund – EIF), parte a Grupului BEI, furnizează Grupului UniCredit două garanții în valoare de 370 de milioane de euro pentru a stimula investițiile realizate de afacerile mici și mijlocii (IMM-uri) din șapte țări UE, inclusiv Bulgaria, Croația, Cehia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Tranzacțiile sunt susținute de InvestEU, programul de finanțare pe termen lung al Uniunii Europene pentru a susține investițiile durabile, inovația și crearea de locuri de muncă în Europa, care are ca scop mobilizarea a cel puțin 372 de miliarde de euro în investiții pentru prioritățile UE până în 2027.
Garanțiile EIF susținute de InvestEU vor permite UniCredit să acorde împrumuturi în condiții favorabile pentru 2.500 de IMM-uri și afaceri mici și mijlocii din Europa și să mobilizeze investiții de aproximativ 1 miliard de euro în economia reală. Resursele vor fi utilizate în principal pentru investiții care contribuie la tranziția verde și digitală, dar și pentru a stimula sectoarele culturale, educaționale și sociale.
În cadrul strategiei de împrumuturi verzi a UniCredit, vor fi acordate împrumuturi și asociațiilor de locuințe și persoanelor pentru propriile lor investiții în energie regenerabilă și eficiența energetică în clădirile rezidențiale, precum și pentru a promova dezvoltarea mobilității durabile.
"Relația excelentă dintre Grupul BEI și Grupul UniCredit este cheia pentru a ajunge la cât mai multe afaceri mici din Europa Centrală și de Est, asigurându-se că acestea au resursele necesare pentru a investi într-un viitor mai luminos, mai durabil și mai inovator", a declarat președintele EIF, Gelsomina Vigliotti. "Această operațiune demonstrează încă o dată angajamentul EIF de a facilita accesul la finanțare pentru cele 23 de milioane de întreprinderi mici și mijlocii din Europa, care reprezintă 99% din totalul întreprinderilor și asigură aproximativ trei sferturi din totalul locurilor de muncă din Uniunea Europeană."
Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a declarat: "InvestEU este un instrument cheie pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din Europa. Datorită acestui acord, întreprinderile din Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România, Slovacia și Slovenia vor putea accelera tranziția lor către o economie mai verde și mai digitală, de exemplu prin investiții în eficiența energetică a clădirilor rezidențiale. Suntem mândri să oferim sprijinul necesar întreprinderilor din aceste țări pentru a atinge acest obiectiv și a crea locuri de muncă."
CEO-ul UniCredit, Andrea Orcel a adăugat: "Asigurarea finanțării sustenabile pentru a alimenta investițiile sociale și inovarea este un aspect critic al angajamentului nostru de a îmbunătăți aspectul social al celor trei direcții de mediu, oameni și guvernanță (ESG) în orice fel posibil. În ultimii zece ani, colaborarea noastră cu Grupul BEI a permis acces mai ușor la finanțare pentru mai mult de 12 000 de întreprinderi mici și mijlocii din Europa Centrală și de Est. Prezența noastră fermă și rețelele locale din regiune au făcut ca, în parteneriat strategic cu EIF și Grupul BEI, să primim cea mai mare alocare de garanții InvestEU din regiune. Acest lucru ne va permite să oferim și mai mult pentru clienții noștri, în timp ce ne străduim continuu să îndeplinim obiectivul nostru de a stimula comunitățile să progreseze."
„Noua garanție INVEST EU va permite stimularea inovării și digitalizării pentru IMM-uri, sprijinirea microîntreprinderilor și întreprinderilor sociale din regiune și, de asemenea, promovarea dezvoltării sectorului cultural și creativ. Având în vedere că valorile ESG sunt încorporate în tot ceea ce facem, mai mult de jumătate din noul nostru portofoliu cu garanția Invest EU va fi dedicat obiectivelor de sustenabilitate”, au comentat Teodora Petkova, Head of Eastern Europe și Gianfranco Bisagni, Head of Central Europe, UniCredit în timpul ceremoniei de semnare care a avut loc la Milano.
La eveniment a participat, online de la Roma, președintele FEI Gelsomina Vigliotti. În numele EIF, acordul a fost semnat de domnul Alessandro Tappi, Chief Investment Officer al FEI.
UniCredit este în mod istoric unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de sprijin de la instituțiile financiare internaționale și agențiile locale. În ultimii ani, UniCredit a intermediat deja peste 7 miliarde EUR de finanțare pentru afaceri din Europa Centrală și de Est, sprijinind astfel peste 35 000 de clienți din regiune, în principal IMM-uri.
Informații suplimentare
Fondul European de Investiții (European Investment Fund - EIF) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa centrală este de a sprijini întreprinderile micro, mici și mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finanțare. EIF este, de asemenea, activă în sprijinirea investițiilor pentru climat și infrastructură, cu un accent puternic pe durabilitatea mediului. Prin rolul său, EIF susține obiectivele UE de a sprijini inovarea, cercetarea și dezvoltarea, antreprenoriatul, creșterea economică și ocuparea forței de muncă.
Programul InvestEU oferă Uniunii Europene finanțare pe termen lung esențială prin mobilizarea unor fonduri semnificative private și publice în sprijinul unei redresări durabile. De asemenea, ajută la mobilizarea investițiilor private pentru prioritățile politice ale Uniunii Europene, cum ar fi Pactul Verde European și tranziția digitală. Programul InvestEU adună sub umbrela sa multitudinea de instrumente financiare UE disponibile în prezent pentru a sprijini investițiile în Uniunea Europeană, făcând finanțarea pentru proiecte de investiții în Europa mai simplă, mai eficientă și mai flexibilă. Programul constă din trei componente: Fondul InvestEU, Hub-ul Consultativ InvestEU și Portalul InvestEU. Fondul InvestEU este implementat prin parteneri financiari care vor investi în proiecte folosind garanția bugetului UE de 26,2 miliarde de euro. Garanția bugetară întreagă va susține proiectele de investiții ale partenerilor implementatori, va crește capacitatea lor de a suporta riscurile și, astfel, va mobiliza cel puțin 372 miliarde de euro în investiții suplimentare.
UniCredit este o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii in Italia, Germania, Europa Centrala și de Est. Obiectivul nostru este să susținem comunitățile să crească, oferind cele mai bune servicii pentru toate părțile interesate, descatușând potențialul clienților și al angajaților noștri din întreaga Europă. Deservim peste 15 milioane de clienți din întreaga lume. Ei sunt în centrul a ceea ce facem pe toate piețele noastre. UniCredit este organizat în patru regiuni de bază si două centre de produse: soluții pentru companii și persoane fizice. Acest lucru ne permite să fim aproape de clienții noștri și să folosim capabilitățile întregului Grup pentru a dezvolta și a oferi cele mai bune produse pe toate piețele noastre. Digitalizarea și angajamentul nostru față de principiile ESG sunt factori cheie pentru serviciile noastre. Ele ne ajută să oferim servicii la cel mai înalt nivel părților interesate și să creăm un viitor sustenabil pentru clienții, comunitățile și angajații noștri.
Contacte pentru presă
EIF: Lorenzo Squintani, l.squintani@eib.org, tel.: +39 366 57 90 312
Website: http://www.eif.org — Press Office: +352 4379 21000 — press@eib.org
European Commission: Flora MATTHAES
Tel.: +32 229 83951
Email: flora.matthaes@ec.europa.eu
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
4 mai 2023
Cardul de credit UniCreditCard 100% Mobile oferit de UniCredit Consumer Financing este disponibil clienților direct de pe telefonul mobil, accesând oferta din aplicația Mobile Banking de la UniCredit Bank. Oferta poate fi astfel accesată rapid, la orice oră, de oriunde și fără a fi necesară prezența în sucursală, iar fluxul 100% digital vine cu o experiență complet sigură și sustenabilă – fără documente imprimate.
Cardul de credit UniCreditCard 100% Mobile este un produs oferit de UniCredit Consumer Financing clienților cu vârstă cuprinsă între 22 și 70 ani și propune clienților UniCredit Bank ce au activată aplicația Mobile Banking, cardul de credit UniCreditCard Principal, cu până la 12 rate fără dobândă, în primele 6 luni de la livrarea cardului, la cumpărături cu o valoare individuală de minimum 300 de Lei; ZERO comision de furnizare card de credit – emitere instrument de plată și perioadă de grație de până la 50 de zile. UniCredit Consumer Financing pune la dispoziție clienților și o alternativă UniCreditCard Premium, cu până la 12 rate fără dobândă oriunde, în primele 6 luni de la livrarea cardului și 2-3 rate fără dobândă oricând pe durata contractului, la cumpărături cu o valoare individuală de minimum 300 de Lei si multe alte beneficii de tip Premium. Mai multe detalii pe https://www.unicredit.ro/ro/persoane-fizice/Credite/carduri-de-credit.html#unicreditcardpremium
Ambele opțiuni oferă o limită maximă de credit de 20.000 Lei, valabilă la achiziția cardului prin aplicația Mobile Banking, respectiv până la 24 de rate fără dobândă la partenerii UniCredit – Discountry, precum și acces la un program de cashback dedicat (sectiunea ShopSmart din aplicația Mobile Banking), cu circa 100 de oferte de cashback de la comercianți din mediul online și offline.
Sorin Drăgulin, Președintele Directoratului UniCredit Consumer Financing: “În linie cu obiectivul pe care ni l-am asumat de a stimula digitalizarea și simplificarea procedurilor bancare, noua ofertă UniCreditCard 100% Mobile propune clienților noștri o alternativă comodă și foarte rapidă de a beneficia de un card de credit – direct în aplicația de telefon mobil. Ulterior achiziționării, clienții își pot activa cardul și îl pot înrola în platformele de plăți de tip wallet tot din aplicația Mobile Banking, fiind gata de utilizare și având acces la numeroase beneficii.“
Configurarea cardului de credit în funcție de nevoile și condițiile specifice clientului, respectiv semnarea contractului se fac exclusiv online, în cadrul aplicației, accesând oferta din Mobile Banking, se pot parcurge toți pașii necesari, de la semnarea acordurilor și a notelor de informare și până la obținerea unei oferte de card de credit pe care clientul o poate accepta ulterior prin semnătură electronică calificată, disponibilă aplicanților în mod gratuit. Ulterior, cardul este livrat gratuit, prin curier, la adresa din România indicată de client în aplicație, fără a fi necesară deplasarea la sucursală.
Exemplu reprezentativ de calcul pentru folosirea cardului în condiții de costuri standard:
Pentru un card de credit UniCreditCard Principal fără asigurare / cu asigurare de viață atașată cu prima de Asigurare lunară, de 0,5% din sumă (comision de emitere 0 în primul an), oferit de UniCredit Consumer Financing IFN SA prin aplicația Mobile Banking de la UniCredit Bank, pentru o limită de credit de 5.367 Lei, perioadă de creditare 3 ani (36 luni) având o dobandă fixă de 26,99%/an pentru sumele din limita de credit utilizate la ATM și 24,99%/an pentru sumele utilizate la comercianți considerându-se că valoarea liniei de credit se retrage integral, 40% în numerar la ATM național sau internațional (din afara grupului UniCredit) si 60% prin plăți la comercianți, la data acordării și nu se efectuează nicio retragere pe parcursul celor 36 de luni de rambursare, suma lunară de plată (pentru rate egale) este de 276,27 Lei / 302,88 Lei, valoarea totală plătibilă 7.645,81 Lei / 8.158,57 Lei, iar DAE este de 30,54% / 38,33%. DAE este calculată conform prevederilor legale în vigoare și cuprinde dobânda anuală fixă, comisionul de furnizare card de credit - emitere instrument de plată 0 Lei, comisionul anual de furnizare card de credit – administrare instrument de plată de 39 Lei, și comisionul utilizare ATM național sau internațional, în afara Grupului UniCredit în valoare de 2%+ 4 Lei și, în cazul în care clientul optează pentru achiziționarea unei asigurări de viață, prima lunară de asigurare de viață de 0,5% din suma datorată (în valoare de 26,4 lei/ lună, cu zero costuri de finanțare asigurare).
Pentru un card de credit UniCreditCard Premium fără asigurare / cu asigurare de viață atașată (cu primă lunară, de 0,5% din sumă), oferit de UniCredit Consumer Financing IFN SA prin aplicația Mobile Banking de la UniCredit Bank, pentru o limită de credit de 5.367 Lei, perioadă de creditare 3 ani (36 luni) având o dobandă fixă de 26,99%/an pentru sumele din limita de credit utilizate la ATM și 24,99%/an pentru sumele utilizate la comercianți, considerându-se că valoarea liniei de credit se retrage integral la data acordării, 40% în numerar la ATM național sau internațional (din afara grupului UniCredit) și 60% prin plăți la comercianți, și nu se efectuează nicio retragere pe parcursul celor 36 de luni de rambursare, suma lunară de plata (pentru rate egale) este de 362,76 Lei / 388,86 Lei, valoarea totală platibilă 7.928,14 Lei / 8.430,59 Lei, iar DAE este de 36,85%/ 44,93%. DAE este calculată conform prevederilor legale în vigoare și cuprinde dobândă anuală fixă, comisionul de furnizare card de credit - emitere instrument de plată 0 Lei, comisionul anual de furnizare card de credit – administrare instrument de plată de 200 Lei (redus la 100 lei pentru primul an), comisionul utilizare ATM național sau internațional, în afara Grupului UniCredit în valoare de 2%+ 4 Lei și, în cazul în care clientul optează pentru achiziționarea unei asigurări de viață, primă lunară de asigurare de viață de 0,5% din suma datorată (în valoare de 25,61 lei/ lună, cu zero costuri de finanțare asigurare).
Printre avantajele UniCreditCard Premium în cazul deținătorilor aflați în vacanță sau în tranzit, pachetul oferă acces gratuit în zona de business lounge în aeroporturile Otopeni și Viena și asigurare de calatorie inclusă emisă de Inter Partner Assistance (IPA) pentru pierderea bagajului sau a zborului și acces la servicii medicale.
Produsul de Asigurare de viață atașat cardului este opțional, produsul de card de credit putând fi acordat și fără o asigurare de viață atașată. În cazul în care dorești să atașezi produsului de card de credit și un produs de asigurare de viață, te rugăm să consulți detaliile și costurile aferente pe www.ucfin.ro/asigurari. Asigurarea de viață este emisă de Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A. prin intermediul UniCredit Consumer Financing IFN SA, în calitate de agent de asigurare auxiliar înregistrat la Autoritatea Supraveghere Financiara cu numarul RAJ 502078.
****
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, de parteneri intermediari de credit si prin canale la distanta, precum și credite auto, prin reteaua de parteneri intermediari de credit.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est.. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
24 martie 2023
Sâmbătă, 25 martie, ora locală 20.30, UniCredit va stinge luminile în 35 de clădiri din 12 țări din Grupul UniCredit, timp de 60 de minute. Acesta este al 16-lea an consecutiv în care banca participă la Ora Pământului. UniCredit România se alătură inițiativei Earth Hour și va stinge lumina între orele 20.30 și 21.30 în clădirea din București, Bulevardul Expoziției nr. 1F.
De la debutul inițiativei, în 2007, Ora Pământului organizată de World Wildlife Fund (WWF) este cunoscută pentru momentul în care oamenii de pe întreg globul sting luminile pentru a-și exprima susținerea pentru problemele de mediu și pentru a proteja planeta.
Anul acesta acțiunile întreprinse pentru Ora Pământului merg dincolo de stingerea luminilor. Cu apelul „Switch off. Give an hour for Earth”, WWF va folosi Ora Pământului pentru a evidenția importanța naturii din Europa și pentru a pune sub lumina reflectoarelor refacerea acesteia.
Fiona Melrose, Head of Group Strategy and ESG la UniCredit, a declarat: „Participăm la Earth Hour în fiecare an, ca o dovadă clară a eforturilor noastre susținute de a sprijini sustenabilitatea și de a lua măsuri concertate împotriva schimbărilor climatice. Temele ESG rămân parte a tot ceea ce facem. Am publicat de curând obiectivele noastre Net Zero pentru 2030 cu privire la sectoare cu consum intens de carbon: petrol și gaze, producere de energie și automotive. De asemenea, definim un parcurs al Grupului pentru a atinge Net Zero în privința propriilor emisii până în 2030, bazându-ne pe optimizarea spațiilor, eficiența energetică, energie electrică din surse regenerabile și transformarea sistemelor de încălzire.”
La UniCredit, ne concentrăm pe asigurarea unei tranziții pozitive și durabile către energia verde, cu impact mai redus asupra planetei și locuitorilor săi. Acționăm pentru a ne limita amprenta asupra mediului prin folosirea de energie electrică din surse regenerabile, îmbunătățirea eficienței energetice a sediilor, sprijinindu-ne angajații cu soluții de mobilitate mai durabile și aprovizionându-ne de la furnizori ecologici. Această abordare este susținută și de implementarea sistemelor de management de mediu în cadrul Grupului.
Pentru a arăta în mod concret modul în care valorile ESG sunt încorporate în businessul și cultura noastră, am aderat, de asemenea, la Principiile pentru o activitate bancară responsabilă (Principles for Responsible Banking - inclusiv angajamentul PRB privind incluziunea financiară), Fundația Ellen MacArthur dedicată economiei circulare și ne-am înscris la Sustainable STEEL Principles and Finance for Biodiversity Pledge ca prima bancă din Italia la COP15.
Raportul nostru integrat pentru 2022 descrie în detaliu modul în care intenționăm să creăm valoare sustenabilă sub Obiectivul de a Susține comunitățile să progreseze.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est.. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
24 martie 2023
UniCredit Consumer Financing anunță un nou parteneriat cu Autovit.ro - cea mai mare platformă online de anunțuri auto, oferind clienților posibilitatea de a accesa soluții de finanțare a mașinilor noi și second hand.
Astfel, UniCredit Consumer Financing vine în sprijinul clienților persoane fizice care își doresc achiziționarea unui autoturism, din platforma Autovit.ro, prin intermediul unui produs financiar. Parteneriatul încheiat cu Autovit.ro vine în continuarea strategiei de digitalizare a UniCredit Consumer Financing care a lansat doar în ultimele luni două fluxuri digitale (Creditul de Realizari Personale și Cardul de Credit, 100% Mobile, accesând oferta din aplicația Mobile Banking), care facilitează accesul clienților la informații și achiziția produselor financiare din portofoliul companiei.
Sorin Drăgulin, președinte Directorat UniCredit Financing: “Acest parteneriat cu Autovit.ro marchează pentru noi un pas important în cadrul strategiei de extindere solidă pe piața auto, atât a autoturismelor noi, cât și second hand. Rămânem alături de clienții noștri acolo unde este cel mai comod pentru ei și le oferim soluțiile financiare adecvate pentru a-și îndeplini planurile. Cu fiecare acțiune pe care o întreprindem, obiectivul nostru este să fim mai aproape de clienți și să le transformăm experiența de achiziție într-una cât mai ușoară”.
Deținută de OLX, liderul pieței de anunțuri din România, Autovit.ro este, de 23 de ani, cea mai mare platformă locală din industria auto. Aceasta pune la dispoziția clienților un volum zilnic de peste 39.000 de anunțuri active și are aproximativ 200.000 utilizatori unici pe zi.
Andrei Dumuța, Business Manager Autovit.ro: “Parteneriatul cu UniCredit face parte din strategia noastră de a extinde utilitatea platformei Autovit.ro și de a veni în întâmpinarea utilizatorilor cu servicii concrete, complete și integrate pentru oricine este interesat de achiziția unei mașini. În ultimii ani am fost foarte atenți la nevoile pieței și am observat că se pune un accent tot mai mare pe informare și accesibilitate. Motiv pentru care am început să construim un ecosistem de servicii, care să transforme Autovit.ro în cea mai mare platformă online INTEGRATĂ de anunțuri auto din România, de la generarea rapoartelor de istoric auto, la facilitarea accesării creditelor pentru cumpărarea unei mașini direct de pe site”.
Parteneriatul dintre cele două companii se desfășoară sub un flux eficient de lucru. Astfel, utilizând website-ului www.autovit.ro, clientul este redirecționat, în cazul în care este interesat de opțiunea de finanțare a autoturismului dorit prin produs de creditare, către o pagină dedicată UniCredit Consumer Financing. Navigarea către secțiunea UniCredit Consumer Financing se realizează eficient, prin click pe bannerele sau butoanele dedicate creditării. În pagina dedicată produsului UniCredit Consumer Financing, clientul poate completa informațiile solicitate.
Datele astfel completate sunt transmise automat către reprezentanții UniCredit în vederea contactării clientului și a efectuării unei simulări de credit. În cazul unui răspuns pozitiv din partea clientului, acesta va fi invitat într-o sucursală UniCredit Bank (intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A.), pentru continuarea aplicației.
***
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a Grupului UniCredit din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, de parteneri intermediari de credit și prin canale la distanța, precum și credite auto, prin rețeaua de parteneri intermediari de credit.
Despre Autovit.ro
Autovit.ro este cea mai mare platformă online din România destinată vânzării și cumpărării de mașini noi și second-hand, cu peste 3 milioane de vizitatori lunar și peste 1.000 de dealeri auto care folosesc serviciile companiei. Potrivit unui studiu Unlock Market Research, 78% dintre românii interesați de domeniul auto au folosit Autovit.ro pentru a vinde sau a cumpăra o mașină.
Aparținând OLX Group și cu o experiență de 23 de ani pe piața din România, Autovit.ro consolidează relațiile între vânzători și cumpărători și oferă acces la informații de încredere și consultanță asupra vânzărilor de autoturisme, camioane, autoutilitare, motociclete, utilaje de construcții, mașini agricole și piese auto second-hand.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
1 martie 2023
UniCredit Bank propune clienților o nouă campanie pentru creditele ipotecare/imobiliare, cu dobândă fixă* de la 6,9%/an în primii 5 ani, DAE de la 8,15%, și un premiu în valoare netă de 2.000 de lei, disponibil atât pentru achiziția unei noi locuințe cât și pentru refinanțare, și anunță totodată participarea în programul “Noua Casă 2023”.
Ana Popescu, Director Produse și Servicii Retail în cadrul UniCredit Bank România: “Dorim să le oferim clienților noștri alternative de finanțare relevante prin produse care să îi ajute să își îndeplinească obiectivele importante, așa cum este achiziția unei locuințe, și care să asigure totodată un nivel de confort în contextul economic actual. Propunem acum o nouă ofertă de dobândă fixă în primii 5 ani de la 6,9%/an*, adresată clienților care își doresc predictibilitatea sumelor de plată lunare, fie că decid să achiziționeze o locuință în această perioadă, fie să refinanțeze un credit ipotecar în desfășurare. La dobânda fixă competitivă în topul ofertelor de acest tip din piață, adăugam și un cadou de 2000 lei pentru a susține cheltuielile intervenite în proces, cum ar fi cheltuielile notariale, și un cadou egal cu 50% din prima de asigurare imobil intermediată de bancă, achitată integral de către solicitantul creditului. În același timp, prin participarea la programul Noua Casă 2023 oferim clienților noștri posibilitatea de a beneficia de un avans redus în condițiile de eligibilitate propuse de acest program”.
Oferta pentru credite ipotecare/imobiliare se adresează clienților persoane fizice care achiziționează locuințe sau care refinanțează un împrumut cu această destinație. Aceștia beneficiază de reducerea dobânzii dacă încasează veniturile în cont deschis la UniCredit Bank și au o asigurare de viață validă, respectiv au dobânda redusă fixă de 6,9% în primii 5 ani și dobânda redusă variabilă IRCC + marjă fixă 2,1%/an din al șaselea an, DAE redusă de 7,81%/an*. Pentru creditele ce îndeplinesc condițiile campaniei și sunt trase până la 31.05.2023*, beneficiază în plus de un cadou în valoare netă de 2.000 de lei pentru acoperirea costurilor conexe împrumutului la care se adaugă o sumă reprezentând 50% din contravaloarea primei de asigurare anuale pentru primul an, aferentă poliței facultative de locuință My Home achitată de solicitant. Valoarea creditului poate fi între un minim de 8.000 euro (echivalent în lei) și un maxim ce reprezintă echivalentul în lei a 350.000 euro, avansul minim de 15%, iar perioada de creditare poate fi între 5 și 30 de ani.
*Regulamentul oficial al campaniei „Creditul Ipotecar/imobiliar vine cu un cadou de casă nouă”, precum și detalii despre creditul ipotecar/imobiliar, inclusiv toate costurile și modul de calcul, sunt disponibile pe www.unicredit.ro/CreditCasa.
Totodată, UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor Publice un nou plafon de garantare a creditelor acordate prin programul “Noua Casă 2023”. Participarea în program permite UniCredit Bank să ofere persoanelor fizice noi finanțări în lei în condițiile programului guvernamental. Avansul minim este de 5% pentru locuințe cu preț de achiziție de până la 70.000 euro, echivalent lei, și de minim 15% pentru locuințe noi (recepționate sau consolidate de cel mult 5 ani) cu preț de achiziție între 70.001 și 140.000 de euro, echivalent lei. Perioada creditului poate fi între 3 și 30 de ani, iar dobânda stabilită prin condițiile programului este variabilă, formată din IRCC+marjă fixă 2%**.
Mai multe informații despre creditul Noua Casă sunt disponibile la adresa: https://www.unicredit.ro/ro/persoane-fizice/Credite/credite-ipoteca.html#nouacasa
*Spre exemplu, pentru un credit ipotecar/imobiliar în valoare de 300.000 lei pe 25 ani și 300 de rate: în ipoteza aplicării dobânzii reduse pe toată durata creditului, urmare a îndeplinirii condițiilor de rulaj lunar și de asigurare de viață, cu dobânda redusă fixă în primii 5 ani de 6,90%/an și dobânda variabilă redusă, din anul 6 de 7,81%/an formată din IRCC (5,71% la data de 01.01.2023 modificabilă trimestrial) + 2,1% marja fixă, comision de analiză 900 lei, taxa înscriere garanții mobiliare în RNPM 87,60 lei, cost evaluare imobil-aproximativ 450 lei (bazat pe informațiile băncii din piață), comision administrare cont curent în lei de 10 lei/lună, asigurare de viață intermediată de bancă - 0,0259%/lună/sold credit (solicitant sănătos), DAE este 8,15%/an, rata lunară este 2.188,94 lei în primii 5 ani și 2.333,15 lei din anul 6, valoare totală platibilă – 686.201,42 lei. În cazul neîndeplinirii condițiilor și aplicării pe toată durata creditului a dobânzii standard de 7,5%/an, fixă în primii 5 ani, și de 8,01%/ an, variabilă din anul 6 formată din IRCC (5,71% la data de 01.01.2023) + 2,3% marja fixă, DAE este 8,57%/an, rata lunară este 2.304,67 lei în primii 5 ani și 2.384,85 lei din anul 6, valoare totală platibilă - 705.572,48 lei, valabil din 01.03.2023.
**Spre exemplu, pentru un credit Noua Casă în valoare de 230.000 lei, pe 25 ani, 300 de rate, cu dobândă variabilă de 7,71% /an, formată din IRCC + marjă fixă 2%, comision analiză de 0 lei, taxa înscriere garanții mobiliare în RNPM de 87,6 lei, cost evaluare imobil - aproximativ 450 lei (bazat pe informațiile băncii din piață), comision administrare cont curent în lei de 10 lei/lună, asigurare de viață intermediată de bancă - 0,0259%/lună/sold credit (solicitant sănătos), comision de gestiune datorat pentru garanția emisă de FNGCIMM de 0,0151% calculat la soldul lunar al creditului, DAE este de 8,70% , iar rata lunară este de 1.835,52 lei, suma totală de plată la sfarșitul perioadei de creditare este de 541.369,16 lei.
Este necesară ipoteca asupra locuinței achiziționate, cu asigurarea acesteia pe toată durată. Asigurarea de viață este obligatorie pentru creditul Noua Casă și opțională pentru cel ipotecar/imobiliar, însă necesară pentru îndeplinirea uneiea dintre condițiile de aplicare a dobânzii reduse. Dacă asigurarea de viață nu va fi intermediată de bancă, costul nu va fi inclus în DAE, nefiind cunoscut băncii.
Pentru a veni în ajutorul clienților, pe pagina băncii de internet https://www.unicredit.ro/ro/persoane-fizice/Credite/credite-ipoteca.html este disponibil un ghid privind alegerea casei și a celui mai potrivit credit, astfel încât aceștia să poată face față plăților și atunci când crește indicele de referință inclus în formula de calcul a dobânzii variabile sau li se diminueză / ramân fără venituri sau au cheltuieli neprevăzute. De asemenea, este bine ca ei să știe că există asigurători care oferă asigurări pentru riscul financiar de neplată, dacă doresc o astfel de protecție.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est.. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
21 februarie 2023
Ca parte a angajamentului asumat de a juca un rol central în facilitarea tranziției către o economie mai durabilă, în conformitate cu strategia și planul strategic de ESG*, UniCredit Bank susține companiile în demersurile pe care le întreprind pentru creșterea eficienței și obținerea independenței energetice.
Concret, Banca a accelerat acordarea de finanțări pentru realizarea proiectelor de investiții menite să conducă la eficientizarea consumului de energie electrică, inclusiv prin instalarea de panouri fotovoltaice, clienților companii din cele mai diverse sectoare de activitate, precum agricultură, industrie alimentară, sector public, telecom, IT, industria chimică, farmaceutică, sănătate, electronice, în paralel cu susținerea investițiilor realizate de producătorii de energie din surse regenerabile.
Daniel Sava, Șef Departament Finanțări Corporate în cadrul UniCredit Bank: “Fundamentele ESG sunt o parte integrantă a modelului UniCredit Bank de afaceri, iar susținerea cliențior noștri în demersurile lor către o economie mai durabilă este o direcție strategică pentru noi. Observăm o orientare activă a companiilor din cele mai variate industrii către proiecte de eficientizare a consumului de energie electrică prin investiții în panourile fotovoltaice. Ne dorim să fim parte din acest proces de evoluție al clienților și comunităților noastre și suntem pregătiți să îi susținem cu finanțări structurate în concordanță cu nevoile lor. Am fost activi și proactivi în a susține inclusiv companiile mici și mijlocii în toată acestă perioadă și vom continua să acordăm finanțări pentru a le susține demersurile”.
Unul dintre obiectivele pentru care Banca acordă finanțări pentru proiecte de investiții este instalarea de echipamente de producere a energiei fotovoltaice, proiecte cu un important impact pozitiv în generarea de energie alternativă și creșterea eficienței energetice. Printre proiectele finalizate cu succes în ultima perioadă se numără:
Rămânem alături de clienții noștri în acest demers și ne propunem să susținem în continuare astfel de proiecte, care să asigure tranziția graduală și în același timp justă, echitabilă, către o economie mai durabilă și mai echitabilă, așa cum ne-o dorim cu toții.
Mai multe detalii privind finanțările acordate clienților companii sunt disponibile la: www.unicredit.ro/ro/cib/finantare/credite.html
****
*ESG - Environmental, Social, Governance
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est.. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
20 februarie 2023
Rezultatele sondajului Euromoney Trade Finance Survey din acest an au confirmat din nou UniCredit drept un jucător de top în domeniul serviciilor de trade finance din întreaga Europă, banca obținând 22 de premii la diferite categorii și zone geografice. Sondajul, aflat acum în cel de-al 12-lea an, reunește feedback de la aproximativ 12.000 de companii și instituții financiare, oferind dovezi puternice în susținerea pachetului de soluții UniCredit, a serviciilor de top oferite clienților, dar și a unei înțelegeri complexe asupra piețelor.
Rezultatele sondajului clasifică instituțiile în două categorii – "Best Service", ce evaluează nivelul serviciilor oferite clienților, și "Market Leader", ce combină criterii privind gradul de penetrare a pieței, cota de piață și cifra de afaceri, pentru a crea un clasament general al celor mai bune bănci în ceea ce privește serviciile de trade finance.
În clasamentul "Best Service", UniCredit a obținut cea mai bună clasare globală pentru încă un an consecutiv, pe lângă succesul înregistrat în "Europa Centrală și de Est" (CEE), în Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, clasându-se în premieră pe primul loc în Bulgaria la aceeași categorie. Toate acestea indică serviciul excepțional pentru clienți al UniCredit pe piețele sale de bază din Europa și nu numai.
UniCredit s-a bucurat, de asemenea, de un mare succes la categoria "Market Leader", asigurându-și primul loc în CEE, alături de alte zece țări – și anume Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Italia, România, Serbia și Slovacia și obținând prima poziție și în Bulgaria.
Despre recunoașterea primită, Luca Corsini, Head of Global Transactions & Payments, a declarat:
"Ultimele 12 luni au adus un val de noi provocări pentru industria de trade finance. Ca răspuns, ne-am consolidat și mai mult parteneriatul cu clienții, continuând în același timp să ne perfecționăm soluțiile digitale. Este minunat să vedem aceste eforturi reflectate într-un alt set puternic de rezultate".
Riccardo Madinelli, Head of Transactions & Payments CE&EE la UniCredit, a comentat, de asemenea:
"Aceste realizări stau la baza recunoașterii de către clienții noștri a expertizei în furnizarea de soluții de trade finance de top pe piețele noastre și stau mărturie pentru eforturile colegilor noștri din Europa Centrală și de Est. Vom continua să oferim clienților noștri servicii de top pe piață și produse inovatoare pentru multă vreme în viitor".
Sondajul Euromoney Trade Finance se alătură unei liste tot mai mari de succese pentru platforma de trade finance a UniCredit. Este o continuare a recunoașterilor primite în 2022 ca Best Bank for Transaction Services in Western Europe și Best Bank for Transaction Services in CEE (Euromoney), respectiv Best Trade Finance Bank în Europa de Vest, Croația, Bosnia și Herțegovina în 2023 (Global Finance).
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
7 februarie 2023
Fundația UniCredit a lansat inițiativa „Call for Education – Romania & Bulgaria” pentru finanțarea proiectelor educaționale. În total, 500.000 de euro vor fi acordați organizațiilor nonprofit din ambele țări. Obiectivul principal al Fundației UniCredit este identificarea proiectelor care vizează combaterea abandonului școlar, creșterea capacității de inserție profesională și încurajarea participării la programe de studii universitare din Europa. Acest lucru este aliniat cu misiunea generală de a descătușa potențialul următoarei generații a Europei.
Apelul pentru proiecte își propune să identifice și să sprijine proiecte care vor contribui la îmbunătățirea nivelul educației din România și Bulgaria în favoarea elevilor de gimnaziu și liceu (grupa de vârstă 11-19 ani). Obiectivul este de a susține organizațiile non-profit care abordează teme legate de abandonul școlar și care oferă elevilor sprijinul de care au nevoie pentru a avea succes în lumea academică și profesională.
"La UniCredit Bank, ne-am asumat angajamentul de a susține comunitățile să crească, iar implicarea noastră în proiecte care promovează progresul în sfera educațională, socială și culturală este una de lungă durată și de succes. Prin inițiativa <<Call for Education – România și Bulgaria>> lansată de Fundația UniCredit facem încă un pas în sprijinirea acelor proiecte care vizează combaterea abandonului școlar, creșterea capacității de inserție profesională și încurajarea participării la programe de studii universitare pentru viitorul copiilor din România”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.
„Numeroși elevi din România și Bulgaria părăsesc școala timpuriu sau nu pot dobândi abilitățile de care au nevoie pentru a studia la universitate sau pentru a intra pe piața muncii. Acest lucru duce la creșterea inegalității, iar școlile au un rol esential în combaterea acestei situații, în special pentru cei mai dezavantajați. De aceea, căutăm proiecte inovatoare care să abordeze aceste teme în România și Bulgaria”, a comentat Silvia Cappellini, General Manager al Fundației UniCredit.
„Educația este esențială pentru viitorului Europei. La UniCredit considerăm că este responsabilitatea noastră ca instituție să sprijinim tinerii - cei care vor pune bazele progresului și succesului Europei în anii următori. Este obiectivul nostru ca bancă să susținem comunitățile să crească și ne angajăm să promovăm progresul social prin educație, în conformitate cu strategia și planul nostru strategic ESG”, a comentat Teodora Petkova, CEO Europa de Est în cadrul UniCredit.
Donația Fundației UniCredit de 500.000 de euro va fi alocată pentru 4 proiecte, selecționate pe baza obiectivelor și gradului de conformare cu criteriile Fundației. Printre acestea, să fie aliniate cu obiectivul inițiativei de a îmbunătăți nivelul educației, să fie relevante din punct de vedere teritorial/ geografic și să demonstreze o abordare inovatoare în promovarea educației. Proiectele pot avea o durată de 18-36 luni. Organizațiile pot propune mai mult de un proiect.
Organizațiile eligibile sunt invitate să transmită proiectele până la data de 31.03.2023 la adresa callforeducation@unicredit.ro.
Informații suplimentare sunt disponibile la adresa:
https://www.unicredit.ro/ro/institutional/Sustenabilitate/call-for-education.html
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
1 februarie 2023
UniCredit lansează noi împrumuturi pre-aprobate pentru a sprijini întreprinderile mici* din șapte țări din Europa Centrală și de Est: România, Bulgaria, Croația, Serbia, Cehia, Slovacia și Ungaria. Prin introducerea acestei soluții de creditare mai rapide și mai simple, clienții UniCredit vor avea acces la limite mai mari pentru susținerea sau creșterea activităților lor, cu mai puțină documentație și fără nevoia de garanții suplimentare. Suma și perioada împrumuturilor pre-aprobate sunt adaptate pentru a răspunde nevoilor locale specifice din fiecare țară.
Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: “Susținerea segmentului de companii micro, cu cifră de afaceri de până la un milion de euro, este un pilon important al strategiei noastre pentru anul 2023. În acest sens, dezvoltăm noi acțiuni prin care să răspundem nevoilor specifice ale acestui profil de client și să construim relații de parteneriat pe termen lung. Creditul pre-aprobat, un produs pe care îl introducem acum în portofoliul UniCredit Bank, vine cu beneficii multiple: limite de finanațare adaptate în funcție de nevoile și bonitatea specifice clientului, garanții minime pentru obținerea de capital de lucru, destinat susținerii activității curente, un proces de contractare facil, care presupune o singură vizită la bancă în cadrul căreia se va semna documentația contractuală”.
„Înțelegem provocările unice cu care se confruntă proprietarii de afaceri mici astăzi și vrem să le oferim sprijinul de care au nevoie pentru a reuși. Odată cu introducerea împrumuturilor pre-aprobate, putem să le oferim clienților noștri soluții de creditare rapidă și simplă, astfel încât aceștia să se poată concentra mai mult timp asupra propriei afaceri și propriilor clienți”, a declarat Pierre Yves Guegan, Head of Retail pentru CE&EE la UniCredit.
Această nouă soluție de finanțare este concepută pentru a răspunde nevoilor proprietarilor de întreprinderi mici și preocupărilor acestora cu privire la gestionarea finanțelor. Acest lucru este posibil prin reducerea documentelor pentru împrumuturile preaprobate și prin accelerarea procesului de aprobare prin automatizare.
„Această nouă inițiativă orientată către clienți demonstrează puterea UniCredit ca grup internațional”, comentează Gianfranco Bisagni și Teodora Petkova, CEO pentru Europa Centrală și CEO pentru Europa de Est în cadrul UniCredit. „Resursele și experiența pe care o avem în mai multe țări ne permit să oferim o soluție completă care se adresează nevoilor specifice ale întreprinderilor mici din Europa Centrală și de Est. Aceast program de finanțări pre-aprobate este un exemplu excelent al modului în care suntem capabili să creăm valoare pentru clienții noștri utilizând punctele forte ale rețelei noastre internaționale și un cadru de risc clar”.
UniCredit și-a asumat angajamentul de a sprijini comunitățile locale și de a ajuta întreprinderile mici să își dezvolte potențialul, să crească și să aibă succes.
****
Notă: * Companii cu cifră de afaceri de maxim 1 million de euro.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
1 februarie 2023
Din dorința de a-și susține clienții, UniCredit Consumer Financing lansează o ofertă pentru produsele de creditare de nevoi personale fără ipotecă, în lei, cu dobânzi fixe - Creditul de Realizări Personale, cu reduceri de dobândă aplicate gradual, în funcție de tranșele de sume împrumutate și de îndeplinirea anumitor condiții.
Astfel, dobânda anuală fixă poate ajunge până la un minimum de 7,99% pentru un Credit de Realizări Personale cu dobândă fixă pentru sume împrumutate între 120.000 și 150.000 de lei în condițiile: (i) încasării, la acordarea creditului și pe toată durata creditului, a veniturilor în cont deschis la UniCredit Bank (detalii despre Condiția de rulaj lunar pe www.unicredit.ro/credit), (ii) atașării unei asigurări de viață și (iii) refinanțării unui credit acordat de o altă instituție de credit/instituție financiară nebancară din România sau sucursale din România ale unor astfel de institutii straine sau achiziționării unui Card de Credit UniCreditCard Principal sau Premium.
Campania de promovare a Creditului de Realizări Personale cu dobânda anuală fixă de la 7,99%, este prezentă pe TV, radio, online, outdoor în București și a fost lansată începând cu data de 25 ianuarie 2023. Conceptul creativ al campaniei pornește de la ideea că în viață ai deja multe variabile, iar cu Creditul de Realizări Personale ai o variabilă în minus și mai multă liniște. Pentru nevoi, planuri sau pur și simplu idei fixe.
Sorin Drăgulin, Președintele Directoratului UniCredit Consumer Financing: „Încurajăm relațiile de parteneriat de lungă durată cu clienții noștri și ne dorim ca, atât prin oferta de produse, cât și prin calitatea serviciilor pe care le oferim, să fim compania financiară preferată a celor care intră în relație cu noi. De aceea, răsplătim, prin dobânzi reduse, clienții care își încasează veniturile într-un cont deschis la UniCredit Bank și aleg să refinanțeze un credit extern sau să achiziționeze și un card de credit de la UniCredit Consumer Financing”.
Detalii privind reducerile de dobândă promoționale și tranșele de sume împrumutate pot fi regăsite în orice sucursală UniCredit Bank și pe www.unicredit.ro/credit.
Oferta de Credite de Realizări Personale este disponibilă atât în rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, cât și prin intermediul InfoCenter UniCredit Bank (+40 21 200 2020 apel tarif normal în rețeaua fixă Orange Romania Communications; *2020 apel tarif normal în rețelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Mobile, Vodafone). Pe site-ul www.unicredit.ro pot fi consultate mai multe detalii pentru Creditul de Realizări Personale.
Exemplu reprezentativ:
Credit de Realizări Personale oferit de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. (ca urmare a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate*) prin UniCredit Bank S.A. (intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A.), de 120.000 Lei, pe 60 luni, în rate egale, rata dobânzii anuală fixă de 7,99%/ 7,99%/ 9,99%, cu asigurare de viață cu prima de asigurare unică finanțată* (adaugată la valoarea creditului, rezultând o valoare împrumutată de 127.200 lei)/ cu asigurare de viață cu prima de asigurare lunară**/ fără asigurare de viață, comision analiză dosar 420 Lei, comision lunar administrare cont curent la UniCredit Bank S.A. 10 Lei (pentru un cont ce face parte din Oferta standard pentru serviciile de plată cont curent și tranzacții oferită de Bancă), rata lunară 2.602,04 Lei/ 2.575,15 Lei (ambele rate include și costul asigurării de viață)/ 2.576,40 Lei, valoarea totală platibilă 156.122,09 Lei/ 154.508,77 Lei/ 154.584 Lei, DAE 8,88% (calculată la valoarea totală împrumutată de 127.200 Lei)/ 11,13%/ 11,15%.
Oferta de dobândă exemplificată de 7,99%/an presupune încasarea lunară a veniturilor în contul deschis la UniCredit Bank, 1) o valoare totală a creditului de minimum 120.000 Lei și 2) refinanțarea unui credit acordat de o altă instituție de credit/ instituție financiară nebancară din România/de sucursale din România ale unor astfel de instituții străine sau achiziționarea unui card de credit UniCreditCard Principal sau Premium si 3) achiziționarea unei asigurări de viață. Pentru acordarea creditului trebuie încheiat un contract de cont curent cu UniCredit Bank (“Banca”), în cazul în care clientul nu deține deja unul. Costurile contului curent se percep separat de către Bancă, în funcție de produsul ales. Detaliile privind condițiile de încasare a veniturilor și produsele de credit și de asigurare de viață ce pot fi atașate pot fi găsite pe www.unicredit.ro/credit.
Asigurarea de viață este emisă de Generali România Asigurare Reasigurare S.A. prin intermediul UniCredit Consumer Financing IFN SA, în calitate de agent de asigurare auxiliar înregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiară cu numărul RAJ-502078 si este un produs optional, produsul de credit putând fi acordat si fara o asigurare de viata atasata în conditii de costuri diferite.
*Prima unică de asigurare de viață finantața de împrumutator este de 7.200 Lei, calculată ca procent de 0,1% din valoarea creditului de 120.000 Lei și înmulțită cu perioada de creditare de 60 luni, rezultând o valoare împrumutată de 127.200 Lei. Costul finanțării de către Împrumutator a primei unice de asigurare de viață este 1.613,37 Lei, calculat prin aplicarea ratei dobânzii de 7,99%/ an la valoarea din credit reprezentând prima unică de asigurare.
**Prima lunară de asigurare este de 120 de lei, calculată ca procent de 0,1% din valoarea creditului din exemplul de mai sus. Nu există cost de finantare asigurare.
****
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, de parteneri intermediari de credit si prin canale la distanta, precum și credite auto, prin reteaua de parteneri intermediari de credit.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
19 ianuarie 2023
UniCredit Bank, în parteneriat cu Amundi Asset Management, își extinde portofoliul de fonduri de investiții cu patru noi fonduri tematice cu componentă ESG*
UniCredit Bank, împreună cu partenerii de la Amundi Asset Management, companie din top 10 mondial în ceea ce privește activele administrate1, lansează patru noi fonduri de investiții tematice cu componenta ESG*, care propun investitorilor oportunități de diversificare a portofoliilor aliniate celor mai noi tendințe din piață în ceea ce privește dezvoltarea durabilă.
Lansarea celor patru fonduri tematice (CPR Invest Climate Action, CPR Invest Medtech; CPR Invest Hydrogen și AMUNDI Funds Multi-asset sustainable future) vine să completeze portofoliul de fonduri deja disponibile în oferta băncii și promovează finanțarea responsabilă, în acord cu strategia UniCredit de a susține fundamentele ESG. Prin intermediul acestor instrumente de investiții, clienții băncii au acces la soluții inovatoare pe termen lung care răspund totodată așteptărilor și cerințelor în ceea ce privește dezvoltarea durabilă.
Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: “Rămânem consecvenți angajamentului de a propune publicului nostru produse financiare moderne, inovatoare, administrate de către profesioniști, iar sprijinirea clienților și comunităților în călătoria lor către sustenabilitate este pentru noi o prioritate și un avantaj competitiv important în piață. Cele patru noi fonduri administrate de către Amundi Asset Management pe care le distribuim răspund unui interes din ce în ce mai mare pe care investitorii încep să îl manifeste în ceea ce privește companiile în care își investesc banii și modul în care acestea abordează aspectele de mediu, social și de guvernanță”.
Florin Dolea, CEO Amundi Romania: „Lumea din jurul nostru evoluează prin inovații tehnologice, noi tendințe demografice și sociale, urbanizare rapidă și provocări de mediu complexe, marcate de trenduri în schimbare. O lume din ce în ce mai complexă, conectată și în continuă schimbare, în care inovația fără precedent va genera valoare în momente în care ne confruntăm cu provocări umane și climatice majore pentru lumea de mâine. La Amundi, abordarea noastră investițională tematică oferă o alternativă la strategiile tradiționale, încercând să capteze surse de creștere și performanță prin tendințe autentice de lungă durată oferind clienților noștri soluții durabile și transparente.”
Cele patru noi fonduri sunt disponibile în toate sucursalele UniCredit Bank și integrează o abordare durabilă prin analizarea companiilor selectate:
Detalii suplimentare pot fi accesate pe site-ul UniCredit Bank și site-ul Amundi Asset Management.
****
1Sursa: IPE „Top 500 Asset Managers”, informații publicate în iunie 2022, având la bază totalul activelor administrate în decembrie 2021.
*ESG - Environmental, Social, Governance (aspecte de mediu, social și de guvernanță) - este un nou concept care susține și încurajează la nivel global o nouă forță a schimbării într-o lume mai sustenabilă
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
Despre Amundi Asset Management
Amundi este liderul principal al activelor europene în ceea ce privește activele administrate și se află în top 10 la nivel mondial1. Grupul administrează active in valoare de 1 895 miliarde de euro2 în șase centre investiționale3.
1. Sursa: IPE „Top 500 Asset Managers”, informații publicate în iunie 2022 având la bază totalul activelor administrate în decembrie 2021.
2. Sursa: cifrele Amundi la 30/09/2022 - inclusiv Lyxor
3. Centre de investiții: Boston, Dublin, Londra, Milano, Paris și Tokyo
CPR Asset Management - subsidiara deținută integral de Amundi.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072