Comunicate de presa 2021
25 noiembrie 2021
UniCredit Bank a organizat în București, într-o locație centrală din Piața Charles de Gaulle, București, primul Mortgage Center – o sucursală dedicată exclusiv activității de acordare de credite ipotecare, un concept pe care, în timp, banca îl va extinde și către alte orașe importante din țară.
Mortgage Center dispune de o echipă dedicată de experți în activitățile pe care le presupune accesarea unui credit pentru achiziția unei locuințe – specialiști bancari cu experiență în domeniul finanțărilor de tip ipotecar, cu o cunoaștere foarte bună a pieței de profil și a proceselor specifice acestui tip de finanțare. Deschiderea sucursalei specializate în finanțări ipotecare vine în completarea serviciilor privind acordarea de credite ipotecare oferite de bancă în toate sucursalele sale din întreaga țară și se dorește un răspuns la nevoile identificate în rândul clienților, de a beneficia de un singur punct de contact și soluționare a cererii lor, precum și de o expertiză dedicată, în condițiile în care produsele de tip ipotecar implică o complexitate mai mare iar procesul de creditare, un nivel mai ridicat de cunoștințe și expertiză.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: “Achiziția unei locuințe este un moment important în viață, cu implicații raționale și emoționale importante, iar decizia nu este una ușoară – oamenii au temeri și întrebări privind finanțarea, găsirea locuinței care să corespundă nevoilor și dorințelor lor, păstrarea unei stabilități financiare în viitor. Pentru noi, la UniCredit, creditul ipotecar este un produs central al ofertei pentru persoane fizice și, în aceste condiții, vrem să le oferim clienților noștri un cadru optim în care să poată lua deciziile cele mai potrivite pentru ei. Acesta este raționamentul lansării conceptului de Mortgage Center: clienții beneficiază de suportul necesar din partea unor specialiști dedicați, cu o foarte mare experiență în domeniu, în toate etapele procesului - de la criteriile privind alegerea locuinței, la verificarea eligibilității și întocmirea dosarului pentru accesarea finanțării, la semnarea documentației pentru finanțările aprobate și până la accesarea fondurilor. Acesta este modul nostru de a fi aproape de clienții noștri, într-un moment important din viața lor, de a fi Banca pentru lucrurile care contează”.
În paralel cu deschiderea primei sucursale Mortgage Center, UniCredit Bank lucrează și la îmbunătățirea experienței clienților care optează pentru un credit ipotecar, venind în întâmpinarea lor cu materiale care să-i ghideze în alegerea locuinței dorite. Totodată, procesul de creditare a devenit unul mult mai transparent ca urmare a implementării unor notificări menite să informeze și să ghideze clienții în fiecare etapă.
Un studiu calitativ realizat de UniCredit prin intermediul Exact Research în rândul persoanelor care au trecut prin procesul de achiziție a unui credit ipotecar a indicat faptul că, într-o proporție covârșitoare, criteriul cel mai important pentru clienți atunci când aleg o instituție financiară pentru a accesa un credit ipotecar este relația cu specialistul din sucursală - modul în care sunt informați, în care decurge comunicarea pe tot parcursul procesului. Urmează, în ordinea importanței acordate, experiența anterioară cu banca respectivă (prin intermediul altor tipuri de produse, precum carduri salariale, sau împrumuturi), costul împrumutului (ratele lunare și costul total al creditului, valoarea și tipul ratei dobânzii), criteriile de eligibilitate pentru împrumut.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
18 noiembrie 2021
Allianz-Țiriac și UniCredit Bank își reconfirmă angajamentul pentru creșterea incluziunii financiare prin lansarea Umbrella, o asigurare de viață ușor accesibilă, al cărei cost pornește de la 10 lei pe lună. Asigurarea este disponibilă clienților care au un cont curent în lei deschis la UniCredit Bank.
“Așa cum contul curent reprezintă pentru o persoană poarta de intrare în lumea serviciilor bancare, asigurarea de viață ar trebui să fie primul punct de contact cu lumea asigurărilor. Pentru noi toți, viața, sănătatea și familia sunt cele mai de preț. Prin asigurarea Umbrella le oferim clienților UniCredit Bank posibilitatea să aibă grijă de cele mai importante aspecte din viața lor, la un cost accesibil și la un nivel adecvat de acoperire”, a declarat Codruța Furtună, Director de Vânzări & Distribuție în cadrul Allianz-Țiriac Asigurări.
“Venim în sprijinul clienților noștri cu noi produse din gama de asigurări de viață pe care o oferim împreună cu partenerul nostru, Allianz-Țiriac Asigurări. În același timp, urmărim digitalizarea și eficientizarea canalelor de interacțiune cu clienții noștri și, în acest sens, întreg procesul de distribuție a noului produs de asigurare Umbrella a fost creat să fie 100% la distanță, prin intermediul echipei Contact Center a UniCredit. Clienții pot achiziționa produsul sau îi pot aduce modificări printr-un simplu apel telefonic”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.
Noul produs se adresează clienților cu vârsta de până la 69 de ani la încheierea poliței și este structurat în patru pachete cu acoperiri progresive. Toate pachetele oferă protecție financiară în cazul decesului, invalidității și preiau din cheltuielile medicale în cazul intervențiilor chirurgicale.
Pachetele superioare – Gold și Gold Plus - acoperă suplimentar cheltuieli de spitalizare. În cazul pachetului Gold Plus, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani pot fi de asemenea cuprinși în asigurare și beneficiază de protecție financiară pentru intervenții chirurgicale și spitalizare.
Sumele asigurate ajung până la 240.000 de lei, în funcție de riscurile acoperite și pachetul ales. Asigurarea este valabilă oriunde în lume și este emisă în câteva minute, printr-un proces simplu, fără hârtii, funcțional de la distanță. Clienții scapă de grija plăților recurente a primei de asigurare, deoarece plata se efectuează lunar prin debit direct din contul curent deschis la UniCredit Bank.
În cazul producerii unui eveniment asigurat, Allianz-Țiriac pune la dispoziția clienților un proces rapid de soluționare, în întregime online.
***
Despre Allianz-Ţiriac Asigurări
Allianz-Ţiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare şi asigurări şi cel mai valoros brand de asigurări din lume, potrivit Interbrand. În România, compania se bucură de stabilitate financiară şi de încrederea clienţilor de peste 26 de ani. Rolul nostru este să fim alături de oameni, să le arătam cum să îşi gestioneze neprevăzutul din viaţa lor şi să îi îndrumăm, astfel încât să-şi poată păstra şi îmbunătăţi calitatea vieţii, a comunităţilor din care fac parte sau a afacerii.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi: anelis.baciu@allianztiriac.ro, 0727 854 668 /www.allianztiriac.ro
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi: ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
10 noiembrie 2021
Pe 12 noiembrie UniCredit marchează BlackFriday pentru al treilea an consecutiv cu oferte speciale pentru clienții persoane fizice și IMM, care vor putea fi accesate exclusiv online pe https://www.unicredit.ro/blackfriday între orele 09:00 – 17:00, în limita numărului de oferte disponibil.
Concret, clienții noi persoane fizice își pot deschide la UniCredit Bank conturi curente în lei, euro sau dolari SUA cu zero costuri pentru întreaga perioadă a contractului sau pot accesa de la UniCredit Consumer Financing credite pentru realizări personale cu dobânzi care pornesc de la 0% și până la 5,99% și oferte speciale pentru cardurile de credit. Pentru clienții noi IMM, UniCredit Bank oferă pachete GeniusIMM cu zero comisioane de administrare a pachetului, a extraopțiunilor și conturilor adiționale atașate timp de un an de la data contractării. Campania are un număr limitat de oferte, disponibile exclusiv în condițiile BlackFriday, doar pe data de 12 noiembrie și doar online pe site-ul https://www.unicredit.ro/blackfriday.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Retail UniCredit Bank România: „Vineri, 12 noiembrie 2021, este o zi cu multe oferte cu ZERO costuri de la UniCredit, pentru că sărbătorim împreună cu clienții noștri, pentru al treilea an consecutiv, Black Friday. Păstrăm tradiția și oferim conturi curente cu zero costuri pe viață pentru clienții noi persoane fizice, ca în fiecare an de până acum, la care am adăugat și alte oferte speciale de la UniCredit Consumer Financing: credite de nevoi personale pornind de la 0% dobândă și puncte cadou pentru cardurile de credit. Nu am uitat nici de clienții IMM, pentru care am pregătit o ofertă cu totul specială, Pachete GeniusIMM cu toate extraopțiunile incluse cu zero costuri pentru un an”.
Campania „Black Friday 2021 – Contul cu zero costuri pe viață” oferită de UniCredit Bank va fi disponibilă pentru un număr de 3.000 de clienți noi care au posibilitatea să își deschidă un cont curent în lei, euro sau dolari SUA cu un card de debit atașat. Aceștia vor beneficia de comision zero pentru întreaga perioadă a contractului semnat în baza campaniei Black Friday 2021, pentru toate tipurile de operațiuni incluse în ofertă, conform prevederilor Regulamentului aferent.
Din punct de vedere creditare, clienții persoane fizice care aplică online pe data de 12 noiembrie pentru un Credit de Realizări Personale oferit de UniCredit Consumer Financing vor avea patru oferte disponibile, astfel: primele 50 de înscrieri online cu dobândă 0%, primele 50 de înscrieri online cu dobândă 1,99%, primele 150 de înscrieri online cu dobândă 3,99% și primele 250 de înscrieri online cu dobândă 5,99%. Ofertele de dobândă presupun deținerea sau deschiderea unui cont curent la UniCredit Bank și atașarea unei asigurări de viață, în condițiile campaniei.
Totodată, primele 500 de persoane fizice care aplică pe site pentru unul din cardurile de credit oferite de UniCredit Consumer Financing vor primi 250 de puncte UniCredit cadou pe cardurile de credit, în cazul acordării produsului financiar. Astfel, primii 300 de aplicanți pentru UniCreditCard Premium și primii 200 aplicanți pentru UniCreditCard Principal primesc 250 de puncte UniCredit (1 punct = 1 leu) pe card, în maxim 30 de zile calendaristice de la acordarea cardului de credit. În plus, în cadrul ofertei curente, clienții care achiziționează cardul de credit beneficiază de până la șase rate fără dobândă (în funcție de valoarea tranzacției, începând de la minimum 300 lei) la tranzacții efectuate la comercianți în primele 6 luni de la livrarea cardului, conform Programului Plată în Rate Egale și pot primi puncte de loialitate prin Programul ShopSmart.
Nu în ultimul rând, prin campania „Black Friday 2021 - Pachetul GeniusIMM cu toate extraopțiunile aferente și conturi adiționale cu zero costuri timp de 1 an” UniCredit Bank vine cu un număr de 100 de pachete GeniuIMM cu posibilitatea atașării tuturor extraopțiunilor aferente și conturi curente adiționale, oferite clienților noi IMM, care nu au cont curent deschis la UniCredit. Oferta include comision zero pentru o perioadă de 12 luni de la data semnării contractului de deschidere a pachetului GeniusIMM.
Mai multe detalii sunt disponibile în Regulamentele Campaniei disponibile pe https://www.unicredit.ro/blackfriday.
Exemple de calcul:
Exemplu reprezentativ de calcul pentru Creditul de Realizări Personale oferit de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. în cadrul Campaniei (ca urmare a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate) prin UniCredit Bank S.A. (intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A.):
Asigurarea de viatață este emisă de Generali România Asigurare Reasigurare S.A. prin intermediul UniCredit Consumer Financing IFN SA, în calitate de agent de asigurare auxiliar înregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiară cu numărul RAJ-502078. Produsul de credit poate fi achiziționat și fără asigurare de viață, în afara Campaniei Black Friday, condiții de costuri diferite. Detalii privind produsele de credit și de asigurare pot fi regăsite pe www.ucfin.ro, secțiunea “Creditul de Realizări Personale”.
Pentru un card de credit UniCreditCard Premium / UniCreditCard Principal oferit de UniCredit Consumer Financing IFN SA (ca urmare a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate) prin UniCredit Bank SA (intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN SA), cu comision de furnizare card de credit - emitere instrument de plată de 0 lei /39 lei și cu comision anual de furnizare card de credit - administrare instrument de plată de 200 lei /39 lei, la o limita de credit de 5.367 lei, perioada de creditare 3 ani (36 de luni) având o dobândă anuală fixă de 26,99% pentru retragerile la ATM național sau internațional, în afara Grupului UniCredit și 24,99% pentru sumele utilizate la comercianți, suma lunară de plată este de 458,74 lei / 313,71 lei, valoarea totală plătibilă 7.887,45 lei / 7.630,18 lei, iar DAE este de 39,27% / 31,33%. DAE este calculată conform prevederilor legale în vigoare și cuprinde dobânda anuală fixă, comisionul de furnizare card de credit - emitere instrument de plată, comisionul anual de furnizare card de credit - administrare instrument de plată și comisionul de utilizare ATM național sau internațional, în afara Grupului UniCredit. Se consideră că valoarea liniei de credit se retrage integral, 40% în numerar la ATM național sau internațional, în afara Grupului UniCredit și 60% prin plăți la comercianți, la data acordării și că nu se efectuează nicio retragere pe parcursul celor 36 de luni de rambursare.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, prin rețeaua UniCredit Consumer Financing și prin rețeaua de parteneri comerciali, precum și credite auto.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
9 noiembrie 2021
Pentru al treilea an consecutiv, UniCredit a fost desemnat drept cel mai bun furnizor de servicii de Cash Management în opt țări, inclusiv România, Italia, Germania și Austria, în Sondajul Euromoney Cash Management 2021. Mai mult, își menține statutul de lider de piață în Europa Centrală și de Est, îmbunătățindu-și poziția din clasament față de anul trecut și păstrându-și, de asemenea, statutul de lider de piață în nouă țări, între care și România.
Sondajul anual Euromoney este realizat pe baza răspunsurilor din partea celor mai importanți Cash Managers, trezorieri și ofițeri financiari din întreaga lume și este considerat unul de referință pentru industria globală de cash management - în acest an fiind colectate peste 27.000 de răspunsuri de la instituții nefinanciare.
Riccardo Madinelli, Head of Global Transaction Banking CE&EE în cadrul UniCredit, a declarat: „Sunt extrem de mândru că am fost recunoscuți și anul acesta drept cel mai bun furnizor de cash management din regiune. Rezultatele sondajului reflectă nu numai performanța soluțiilor noastre financiare, ci și efortul și dedicarea extraordinară a tuturor colegilor din băncile noastre.”
Rezultatele complete ale sondajului sunt următoarele:
„Acest rezultat ne reconfirmă rezultatele muncii întregii echipe, fiind o recunoastere a mobilizării și a angajamentului asumat. Am onorat promisiunile făcute de a încorpora cele mai recente tendințe din industrie, a optimiza instrumentele digitale și a răspunde prompt la nevoile clienților noștri”, a afirmat Gabriel Jeflea, Global Transactional Banking Director în cadrul UniCredit Bank.
Rezultatele vin ca urmare a unei strategii multianuale de investiții semnificative în digitalizarea serviciilor, in platforma de e-commerce a UniCredit și a platformei de plăti electronice, potrivit obiectivelor strategice ale grupului de a optimiza instrumentele digitale, conform tendințelor din industrie, rămânând în același timp receptivi și prompți în fața nevoilor în continuă schimbare ale clienților.
Performanța notabilă a băncii în sondajul din acest an se adaugă la palmaresul din cadrul Global Transaction Banking, care include recunoașterea recentă: „Cea mai bună bancă de tranzacții din Europa de Vest”, atât la Premiile Euromoney 2021 pentru Excelență, cât și la Premiile The Banker 2021 pentru Transaction Banking. În ceea ce privește produsele, UniCredit a fost desemnată la nivel global „Cea mai bună bancă pentru managementul lichidităților în CEE în 2021” și „Cea mai bună bancă de trezorerie și cash management din Germania și Italia în 2021” de Global Finance.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest-, central- şi est-europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072 / www.unicredit.ro
1 noiembrie 2021
Ca parte a strategiei de promovare a digitalizării și din dorința de a oferi clienților săi soluții digitale inovatoare, care să le permită să își simplifice și îmbunătățească viața, UniCredit Bank lansează cardurile de debit virtuale pentru persoane fizice, ce pot fi emise instant din aplicația Mobile Banking. Cele două carduri de debit virtuale disponibile în oferta băncii sunt Visa Classic și Visa Gold.
De acum, clienții persoane fizice cu vârste peste 18 ani, titulari de cont, care dețin un cont curent în lei și/sau euro la UniCredit Bank, își pot emite instant un card de debit virtual direct din aplicația Mobile Banking, beneficiind astfel de o soluție mai simplă și mai comodă de a intra în posesia instrumentului de plată dorit, fără a fi nevoiți să se deplaseze la bancă.
Totodată, cardurile virtuale oferă o soluție rapidă la nevoile clienților care își doresc să rezolve totul pe loc, direct de pe telefonul mobil, și să continue să se bucure de avantajele plăților fără numerar fără a mai fi nevoiți să aibă grija „plasticului”. Pentru plățile la punctele de vânzare (POS), cardurile virtuale pot fi folosite prin înrolarea în wallet / portofelul virtual Apple Pay sau Google Pay de pe telefon, în timp ce în cazul tranzacțiilor pe internet modul de utilizare este absolut similar cardurilor obișnuite (cu suport fizic), folosind informațiile generate în aplicația Mobile Banking.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: „Am promis clienților noștri că le vom oferi, prin intermediul aplicației noastre Mobile Banking, o paletă complexă de soluții digitale și funcționalități care să le eficientizeze interacțiunea cu banca și să le dea acces la beneficii de simplitate și comoditate care să conteze cu adevărat pentru ei. Practic, dacă dețin un telefon mobil cu aplicația Mobile Banking de la UniCredit Bank instalată, clienții noștri își pot uita liniștiti portofelul acasă fără ca măcar să sesizeze – pentru că au la dispoziție, în aplicație, soluții de plată Google Pay sau Apple Pay, posibilitatea de a retrage numerar prin funcționalitatea mCash, carduri virtuale și nu în ultimul rând posibilitatea de a se bucura de oferte speciale prin programul ShopSmart“.
Elena Ungureanu, Country Manager Visa Romania: “Împreună cu UniCredit, am mai făcut un pas important spre digitalizarea ecosistemului de plăți din România. De acum înainte, clienții UniCredit vor putea să obțină pe loc un card virtual Visa și să-l folosească imediat pentru a face plăţi online şi la POS în siguranţă. Clienții își pot înregistra noul card virtual în aplicațiile de portofele mobile existente, iar, prin intermediul tehnologiei de tokenizare Visa, datele sensibile ale cardului sunt criptate şi înlocuite cu un identificator digital (token) – astfel plățile digitale vor fi și mai sigure și protejate împotriva fraudei. În prezent, o experiență bancară digitală completă le permite consumatorilor să se simtă în siguranță și să dețină controlul asupra finanțelor personale. ”
Cardurile de debit virtuale de la UniCredit Bank nu au taxe de emitere și administrare și se pot atașa oricărui cont în lei sau euro, pot fi administrate direct din aplicația Mobile Banking pentru modificarea limitelor de tranzacționare, blocare/deblocare, vizualizarea datelor de card, închiderea instantanee a cardului.
Nu în ultimul rând, în momentul emiterii în aplicația Mobile Banking, clienții pot alege pentru cardul virtual dintr-un număr de 5 culori pentru Visa Classic și 3 culori pentru Visa Gold.
Pentru mai multe informații privind cardul de debit virtual de la UniCredit Bank puteți accesa www.unicredit.ro/cardvirtual
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
29 octombrie 2021
UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor o suplimentare de 464 milioane de lei a plafonului existent de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii și întreprinderile mici cu capitalizare de piață medie prin programul IMM Invest România, ediția 2021.
Suplimentarea plafonului de garantare până la valoarea de 1,78 miliarde de lei vine în contextul în care UniCredit Bank a folosit în cea mai mare parte, până în acest moment, plafonul de peste 1,316 miliarde de lei alocat inițial prin intermediul programului, utilizând fondurile proprii și garanțiile de stat pentru a finanța economia reală și oferind sprijin unei game largi de companii românești afectate de pandemie.
Cu sprijinul UniCredit Bank peste 1.600 de companii au beneficiat de garanțiile programului IMM Invest. Printre sectoarele care au primit finanțare în cadrul progrmului se numără: comerț (46%), produse și servicii de consum (18%), construcții (10%), transport și depozitare (8%), agricultură, silvicultura și pescuit (7%), precum și companii ce își derulează activitățile în sectoarele sănătate și IT.
Statul Român, prin Ministerul de Finante, reprezentat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), garantează în proporție de 80%, respectiv 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanțarea IMM-urilor, în funcție de categoria in care se incadreaza beneficiarul programului. În ediția aferentă anului 2021, o componentă importantă a programului IMM Invest este reprezentată de Subprogramul AGRO IMM Invest, care susține întreprinderile eligibile din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar. În plus, în 2021 programul se adresează și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie, fiind adăugate și noi domenii eligibile pentru finanțare, precum fabricarea unor băuturi alcoolice și non-alcoolice.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: “Situația fără precedent creată de pandemie a demonstrat rezistența mediului de afaceri local în fața adversității. Capacitatea organizatorică, inovația și accesul la tehnologie împreună cu instrumentele financiare adecvate au asigurat în această perioadă stabilitatea economiei. Suplimentarea plafonului de garantare primită prin intermediul programului IMM Invest ne permite să extindem suportul pentru companii și să contribuim astfel în continuare la revenirea economiei românești. De la debutul programului IMM Invest, UniCredit Bank a reușit să ofere, într-o perioadă plină de provocări, facilități de credit garantate către companii din numeroase sectoare de activitate onorându-și astfel angajamentul de fi un partener de încredere în demersul permanent de susținere a mediului local de afaceri. În plus, UniCredit Bank oferă o gamă largă de instrumente financiare pentru toate segmentele de clienți companii, prin numeroase parteneriate încheiate pentru accesarea unor scheme de garantare finanțate din bugetul Uniunii Europene sau din cel național”.
Astfel, în prezent, clienții UniCredit Bank pot accesa mai multe programe de finanțare cu garanții de stat sau din bugetul Uniunii Europene, printre care: EaSI, COSME, Inițiativa pentru IMM, Programul Fund of Funds.
Detalii privind soluțiile de finanțare oferite de UniCredit Bank întreprinderilor mici și mijlocii sunt disponibile pe site-ul web al băncii.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
20 octombrie 2021
UniCredit a fost recunoscută de către publicația Capital Financial International (CFI.co) ca având cel mai mare impact social (Best Social Impact Bank) din Europa în anul 2021. Pentru al doilea an consecutiv, juriul a desemnat UniCredit drept instituția cu cel mai mare impact social pozitiv în susținerea economiei reale din Europa.
Juriul a apreciat angajamentul susținut al UniCredit față de un sistem de valori robust și eforturile semnificative în direcția integrării sustenabilității în strategie. Mai mult, oferta băncii de soluții pentru dezvoltare durabilă, inclusiv educația financiară pentru tineri și programele de consolidare a abilităților pentru femeile antreprenor au fost lăudate, precum și progresul clar al UniCredit în ceea ce privește mai multe obiective ambițioase de ESG.
Cu privire la premiu, Roberta Marracino, Head of Group ESG Strategy & Impact Banking, a declarat: "Suntem extrem de mândri de a fi recunoscuți din nou drept Best Social Impact Bank în Europa de către CFI. Continuăm să depunem toate eforturile pentru a ne atinge obiectivele de ESG, cu un angajament puternic de a ne sprijini clienții și comunitățile în actuala fază de tranziție, asigurând un parcurs corect pentru toți către o economie și o societate din ce în ce mai incluzive și durabile”.
De la lansarea sa în Italia la sfârșitul anului 2017, programul Social Impact Banking (SIB) al UniCredit a acordat peste 5270 de împrumuturi, inclusiv finanțare de impact și microcredit, pe 11 piețe ale UniCredit, pentru a sprijini antreprenori sociali și inițiative cu un impact social pozitiv măsurabil a căror valoare totală se ridică la mai mult de 295 milioane de euro (cifre la sfârșitul lunii iunie 2021).
Și în România, UniCredit Bank se alatură poziției internaționale a Grupului UniCredit ca jucător relevant de impact social și finanțare favorabilă incluziunii sociale prin soluții inovatoare. Strategia locală de sustenabilitate include o plajă largă de produse financiare și non-financiare destinate clienților corporate și retail. Modelul de business implementat în România la finalul anului 2019 se bazează pe trei piloni – Finanțare de Impact, Microcreditare și Educație financiară, iar până în prezent creditele acordate au susținut atât micro-întreprinderi cât și proiecte cu impact social din diverse domenii, cum ar fi: sănătate, îngrijire paleativă, prezervarea patrimoniului cultural și alimentație, în timp ce programele de educație financiară desfășurate au avut ca beneficiari antreprenori și elevi din zeci de licee cu profil tehnic, economice, de turism, agricole și de industrie alimentară din Romania.
Pentru mai multe informații despre programul Social Impact Banking al UniCredit în România puteți vizita: https://www.unicredit.ro/ro/institutional/Sustenabilitate/business-responsabil.html
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
18 octombrie 2021
Ca parte a strategiei de promovare a digitalizării și din dorința de a oferi clienților o experiență digitală îmbunătățită, UniCredit Bank extinde funcționalitățile aplicației Mobile Banking cu un nou modul, prin intermediul căruia clienții persoane fizice care dețin un card de credit sau de debit de la UniCredit au acces la un program de cashback dedicat.
ShopSmart, numele sub care a fost lansat programul, este dezvoltat de bancă în parteneriat cu Dateio, o companie specializată în administrarea uneia dintre cele mai mari platforme de card-linked marketing din regiune, și pune la dispoziția clienților UniCredit care se înrolează numeroase oferte. În prezent, în modulul ShopSmart din aplicația Mobile Banking UniCredit se găsesc circa 100 de oferte de cashback de la comercianți din mediul online și offline.
Programul ShopSmart este accesibil clienților persoane fizice cu vârsta peste 18 ani. Astfel, pentru tranzacțiile realizate în cadrul programului folosind un card principal de debit sau credit emis de UniCredit Bank atașat unui cont curent în lei, euro, dolari sau lire sterline, clienții acumulează în cont cashback. Persoanele care au un cont curent în lei deschis la UniCredit Bank pot folosi în programul ShopSmart inclusiv cardul de masă Card Meniu. Pentru plățile realizate cu un card de credit primar emis de UniCredit Consumer Financing, clienții acumulează puncte de loialitate care pot fi preschimbate ulterior în bani (1 punct = 1 leu). Informațiile privind sumele acumulate în cont din cashback sau din puncte de loialitate sunt actualizate periodic în aplicația Mobile Banking, iar sumele aferente cumpăraturilor efectuate sunt creditate în conturile asociate cardurilor în luna următoare efectuării cumpărăturilor (în cazul cardurilor emise de UniCredit Bank) sau pot fi răscumpărate conform prevederilor Programului de loialitate disponibil pe www.ucfin.ro (în cazul cardurilor emise de UniCredit Consumer Financing).
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: „Ne respectăm promisiunea pe care am făcut-o clienților noștri în toamna anului trecut, atunci când UniCredit Bank a lansat noua versiune a aplicației Mobile Banking, de a le oferi o aplicație de top, modernă, cu funcționalități și beneficii care să conteze cu adevărat pentru ei. Transformarea digitală este pentru noi o direcție strategică, iar aplicația Mobile Banking un instrument digital central, care permite clienților noștri să intercaționeze eficient cu banca, să realizeze operațiuni de la distanță și, de acum, să se bucure de oferte speciale”.
De la momentul lansării noii versiuni a aplicației Mobile Banking au fost dezvoltate și adăugate numeroase funcționalități, precum "Adaugă bani”, care permite clienților să transfere la UniCredit Bank sume din conturile deținute la alte bănci utilizând un card de debit sau de credit emis de acestea, retrageri de numerar de la bancomatele băncii fără a utiliza cardul (funcționalitatea mCash) și, nu în ultimul rând, posibilitatea de actualizare a cărții de identitate prin încărcarea direct în aplicație.
În prezent, programul ShopSmart include parteneriate cu comercianți din toate domeniile importante, precum supermarket-uri, benzinării, farmacii, Electro-IT sau fashion, care sunt disponibile alternativ clienților UniCredit.
Detalii privind programul ShopSmart și aplicația Mobile Banking de la UniCredit sunt diponibile pe site-ul http://www.unicredit.ro.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, prin rețeaua UniCredit Consumer Financing și prin rețeaua de parteneri comerciali, precum și credite auto.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
10 septembrie 2021
UniCredit Consumer Financing relansează oferta de finanțare Creditul Verde fără ipotecă, venind în întâmpinarea clienților persoane fizice interesați să achiziționeze electronice, electrocasnice, aparatură, echipamente sau materiale performante din punct de vedere energetic pentru casă, cu o dobândă anuală fixă începând de la 5,99% pe an, în funcție de pachetul de opțiuni ales de client la încheierea contractului. Oferta completă și condițiile detaliate sunt disponibile pe site-ul www.ucfin.ro.
Totodată, clienții pot alege să semneze documentația de credit și electronic, folosind o semnătură electronică calificată, atât pe tabletă, în sucursalele UniCredit Bank, cât și prin aplicația Mobile Banking de la UniCredit Bank, beneficiind astfel de avantaje de timp și comoditate prin comparație cu situația în care optează pentru semnătura olografă.
Sorin Drăgulin, CEO UniCredit Consumer Financing: „Prin Creditul Verde fără ipotecă se pot contracta până la 100.000 de lei, cu o dobândă redusă cu 2 puncte procentuale față de dobânzile noastre standard la creditele de realizări personale, la care se adaugă un punct procentual reducere suplimentară a costului pentru clienții care aleg să semneze electronic și încă un punct procentual reducere suplimentară a costului pentru clienții care aleg sa achiziționeze și un Card de Credit oferit de UniCredit Consumer Financing. Este modul în care vrem să răspundem nevoilor actuale ale societății în care trăim, încurajând un comportament eficient pentru mediu și, totodată, digitalizarea relației cu banca și utilizarea canalelor de interacțiune alternative”.
Lista produselor eligibile, care îndeplinesc standardele de performanță tehnică ridicate, definite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), poate fi consultată pe https://ebrdgeff.com/romania/ro/geff-romania-technical-eligibility/. În această categorie sunt incluse și aparate electrocasnice precum aparate de aer condiționat sau combine frigorifice eficiente energetic, sisteme de iluminare cu LED, centrale termice pe biomasă sau pe gaz, ferestre și uși eficiente energetic cu valoarea U≤1,3 W/m2K p și multe altele.
Facilitatea din România, în contextul căreia UniCredit Consumer Financing oferă această finanțare, este un produs al BERD, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cooperare cu Green Economy Financing Facility (GEFF), Fondul Global de Mediu și TaiwanICDF, Fondul Internațional de Cooperare și Dezvoltare din Taiwan.
De exemplu, pentru un Credit Verde fără ipotecă oferit de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. în valoare de 80.000 lei, pe 60 de luni, cu asigurare de viață / fără asigurare de viață atașată, cu semnarea electronică calificată a documentației și achiziția unui card de credit UniCreditCard Premium sau Principal: rata dobânzii anuală fixă este de 5,99% / 7,99% și valoarea ratei lunare este 1.678,68 lei (pentru rate egale, incluzând și costul asigurării de viață) / 1.637,10 lei (pentru rate egale), valoarea totală plătibilă este de 101.200,54 lei / 98.705,79 lei, DAE 10,11% / 8,94%. Creditul nu are comision de administrare, clientul având de achitat un comision de analiză a dosarului de 300 de lei doar în cazul aprobării creditului (eșalonat pe durata creditului, în plăți lunare), comision lunar de administrare a contului curent deschis la UniCredit Bank de 8 lei (pentru exemplul de calcul reprezentativ și ipoteza de calcul DAE prezentate a fost luat în considerare comisionul de administrare cont curent care nu face parte dintr-un pachet de servicii multiple oferite de UniCredit Bank*).
Produsul de asigurare de viață cu prima finanțată de împrumutator sau cu prima lunară este emis de Generali România Asigurare Reasigurare SA prin intermediul UniCredit Consumer Financing IFN SA, în calitate de agent de asigurare auxiliar înregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiară cu numărul RAJ-502078.
Exemplu reprezentativ pentru un card de credit UniCreditCard Principal/Premium, achiziționat cu o limită de credit de 5.367 lei, perioadă de creditare de 3 ani (36 luni), având o dobândă fixă de 26,99%/an pentru sumele din limita de credit utilizate la ATM și 24,99%/an pentru sumele utilizate la comercianți, suma lunară de plată (pentru rate egale) este de 313,71 lei / 458,74 lei, valoarea totală plătibilă 7.630,18 lei / 7.887,45 lei, iar DAE este de 31,33% / 39,27%. DAE este calculată conform prevederilor legale în vigoare și cuprinde dobânda anuală fixă, comisionul anual de furnizare card de credit – administrare instrument de plată de 39 lei / 200 lei și comisionul utilizare ATM național sau internațional, în afara Grupului UniCredit, în valoare de 2% + 4 lei. Se consideră că valoarea liniei de credit se retrage integral, 40% în numerar la ATM și 60% prin plăți la comercianți, la data acordării, și nu se efectuează nicio retragere pe parcursul celor 36 de luni de rambursare.
Produsele de card de credit și asigurare de viață sunt opționale, clientul putând aplica pentru un produs de credit fără achiziționarea unui card de credit sau a unei asigurări de viață, în condiții de costuri diferite.
Creditul Verde fără ipotecă și cardul de credit UniCreditCard sunt produse oferite de UniCredit Consumer Financing prin UniCredit Bank, intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing
*Pentru acordarea Creditului Verde fără ipotecă trebuie încheiat un contract de cont curent cu UniCredit Bank, în cazul în care clientul nu are deja un cont curent curent deschis la UniCredit Bank. Alegerea pachetului de servicii de cont curent este exclusiv opțiunea Clientului, iar costul aferent contului curent este suportat de client și perceput de către UniCredit Bank, conform documentelor semnate între client și banca și este cel afișat în Lista de Comisioane și Dobânzi Clienți Persoane Fizice ce poate fi regăsită pe www.unicredit.ro.
****
Despre UniCredit Bank SA
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Despre UniCredit Consumer Financing IFN SA
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, prin rețeaua UniCredit Consumer Financing și prin rețeaua de parteneri comerciali, precum și credite auto.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
09 septembrie 2021
UniCredit Bank oferă întreprinderilor mici și mijlocii și instituțiilor publice mici acces la finanțări care beneficiază de garanție în proporție de 90% în perioada Suport COVID-19 (până la 31 decembrie 2021) și 70% ulterior, prin Facilitatea de garantare “Cultural and Creative Sector”, un instrument de garantare accesat de UniCredit Bank.
Facilitatea de garantare este susținută de Comisia Europeană prin Programul Cultural and Creative Sector și administrată de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) cu obiectivul de a îmbunătăți accesul la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii și întreprinderile publice mici din sectoarele culturale și creative.
Companiile care accesează finanțarea cu noua facilitate de garantare în procent de până la 90%, beneficiază de zero comision de garantare și nu li se solicită să prezinte garanții cu acoperire materială.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv al Diviziei de Retail, UniCredit Bank: „Întreprinderile mici și mijlocii sunt un motor important al economiei și au nevoie de susținere pentru a se dezvolta. Posibilitatea de a accesa instrumente financiare adecvate pentru nevoile și posibilitățile lor este un factor extrem de important de creștere a activității lor. De aceea, ne bucurăm să oferim această nouă facilitate, prin care companiile din sectoarele culturale și creative pot accesa finanțări cu garanție de 90%, zero comision de garanție si fără solicitări pentru garanții materiale, care le vor permite să investească în creșterea sustenabilă a afacerii lor și crearea de locuri de muncă pe piața locală”.
Facilitatea de garantare este disponibilă pentru credite de investiții și cheltuieli curente, cu valori maxime de 9.500.000 lei, valabilitatea maximă a garanției fiind de 10 ani.
****
Despre FEI
Fondul European de Investiţii (FEI) este parte componentă a Grupului Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa centrală este de a sprijini întreprinderile micro, mici şi mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finanţare. FEI proiectează şi dezvoltă capital de risc şi de dezvoltare, garanţii şi instrumente de microfinanţare care se adresează acestui segment de piaţă. Prin rolul său, FEI întăreşte obiectivele UE de a sprijini inovarea, cercetarea şi dezvoltarea, antreprenoriatul, creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072, www.unicredit.ro
20 August 2021
În perioada 20 - 29 august 2021 are loc cea de a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). Unul dintre cele mai importante evenimente din lume dedicate artelor spectacolului, Festivalul are ca temă în acest an „Construim speranța împreună”.
UniCredit Bank continuă să fie și la această ediție unul dintre cei mai importanți susținători ai FITS.
După un an în care întreaga lume a fost greu încercată, iar Festivalul a avut o ambițioasă ediție exclusiv online, FITS revine în săli, pe străzile și în piețele Sibiului, pe alei și în parcuri, spre bucuria sibienilor, a invitaților și a tuturor participanților.
„Parteneriatul pe care îl avem cu UniCredit Bank, și care a ajuns la al 18-lea an, este, mai mult decât un parteneriat, o prietenie. Pentru că doar prietenii rămân alături de tine și te ajută să evoluezi și să duci, an de an, acest miracol, FITS, către oameni. Fabrica de Cultură, aplicația, revista, toate proiectele speciale gândite împreună pentru public stau sub semnul celei mai mari prețuiri pentru acesta! Iar în acest an „Construim speranța împreună”, la propriu! Le mulțumesc și pentru asta!” - Constantin Chiriac, Director General TNRS și Președintele FITS.
Ca partener de tradiție al evenimentului, UniCredit Bank își continuă angajamentul de a sprijini Festivalul, dar susține în continuare și unul dintre cele mai importante puncte de intersecție între cultură și comunitatea sibiană: Fabrica de Cultură.
Unul dintre cele mai ambițioase proiecte demarate în cadrul FITS, Fabrica de Cultură a început, acum șapte ani, cu o singură sală – Faust – după care a mai deschis pentru public încă două spații de joc interioare – sălile Lulu și Eugenio Barba – și unul exterior, dedicat spectacolului Metamorfoze. Dezvoltarea sa, alături de partenerii IACM Construcții SA, TNRS & FITS, va continua și în viitor, pentru ca acest loc să devină un centru de excelență în artele spectacolului la nivel mondial.
”Suntem un partener de încredere care își onorează promisiunile, iar sprijinirea demersurilor culturale și creative face parte din ADN-ul nostru. Acesta este cel de-al 18 an de asociere cu FITS, dar și de relație pe care o avem, în contextul Festivalului, cu comunitatea sibiană și cu cei pentru care cultura și industriile creative contează cu adevărat. Vom continua să construim speranța împreună!” - Anca Ungureanu, Identity & Communication Director, UniCredit Bank Romania.
În zilele de 26, 27 și 28 august, UniCredit propune tuturor celor prezenți un proiect de artă participativă: Zidul Speranței. Astfel, orice persoană din public va putea trimite, prin SMS la numărul 0757.771.435 (tarif normal), mesaje care să conțină speranțele sale. Acestea se vor transforma în cărămizi virtuale, proiectate, alături de mesaje, pe zidul Casei Albastre din Piața Mare. FIecare astfel de cărămidă va construi Zidul Speranței. În ton cu tema de anul acesta a Festivalului, dar și ca un îndemn la empatie și încredere, arta se va transforma în speranță, iar speranțele în artă!
Un alt proiect multimedia pregătit tot de UniCredit îi așteaptă pe spectatori în foaierul sălii Faust de la Fabrica de Cultură.Pentru această ediție, UniCredit Bank a făcut demersuri speciale pentru confortul spectatorilor de la Fabrica de Cultură, dar nu numai.
Toți cei interesați pot descărca aplicația FITS2021 cu informați necesare unei experiențe complete de Festival, dar și revista-program cu recomandări de evenimente, tipărită în câteva mii de exemplare și distribuită gratuit.
FITS se desfășoară între 20 și 29 august, reunește circa 2000 de participanți din 37 de țări, pentru un număr de aproximativ 600 de evenimente desfășurate în 36 de locații. Ediția din anul acesta se desfășoară în trei dimensiuni: fizic, online și hibrid (transmisiuni în direct, online, ale unora dintre evenimente).
Pe toată durata Festivalului, organizatorii au luat măsurile pentru respectarea condițiilor oficiale necesare desfășurării evenimentelor în condiții de siguranță.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
11 August 2021
Clienții care accesează un credit ipotecar sau imobiliar de la UniCredit Bank în perioada 02 august 2021 – 01 octombrie 2021 (și îndeplinesc condițiile campaniei) primesc de la bancă un cadou de casă nouă: un premiu în valoare netă de 2.000 de lei.
Campania este disponibilă atât clienților noi ai băncii cât și clienților existenți care depun o cerere de credit în perioada campaniei și se referă atât la creditele acordate pentru achiziția unei case / locuințe, cât și la cele pentru refinanțarea unui credit ipotecar / imobiliar acordat de o altă bancă. Excepție fac împrumuturile ipotecare acordate în cadrul programului Noua Casă.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Retail, UniCredit Bank: „Venim în întâmpinarea clienților noștri care aleg în această perioadă să își cumpere casa visată cu un credit de la UniCredit Bank cu un cadou: 2.000 de lei pe care pot să îi folosească așa cum doresc. Vedem la nivel social o schimbare care, credem noi, va persista: oamenii caută spații mai mari, poate mai aproape de parcuri și nu de locul de muncă, sau în afara orașelor. Pentru toți aceștia, continuăm să promovăm produse care să răspundă cât mai bine nevoilor lor – de exemplu, în această perioadă desfășurăm o campanie dedicată Creditului Verde pentru Casă, un produs de finanțare imobiliară cu dobândă fixă în primii cinci ani”.
Pe site-ul http://www.unicredit.ro/ pot fi consultate regulamentul campaniei și oferta UniCredit Bank de credite destinate achiziției de locuințe sau pentru refinanțarea creditelor ipotecare/imobiliare.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
10 August 2021
Trei proiecte sociale românești au primit un total de 30.000 de euro în cea de-a doua ediție a competiției internaționale „Call for Europe”, lansată de Fundația UniCredit în decembrie 2020. Proiectele românești selectate sunt „Șofer de suflet”, dezvoltat de MagiCAMP, „Cu ei pe drumul succesului”, dezvoltat de Asociația SOS Bambini România, și „Sport & Autism - Sănătate și distracție cu terapia 3C”, proiectul Asociației Învingem Autismul.
„Call for Europe” este o inițiativă care identifică și susține proiecte sociale prin intermediul cărora sunt ajutați copiii din diferitele țări europene în care UniCredit își desfășoară activitatea, exceptând Italia. Astfel, 48 de proiecte sunt sprijinite de către Fundație, printr-o investiție de 360.000 de euro, în cele 12 țări europene în care UniCredit are filiale.
„Inițiativa <Call for Europe> ne dă posibilitatea să creștem nivelul de conștientizare asupra nevoilor copiilor din țările în care suntem prezenți în Europa, încurajând băncile noastre locale să monitorizeze constant și să se implice în proiectele de solidaritate relevante din comunitățile lor. Acest lucru este în concordanță cu obiectivul nostru comun de a sprijini nevoile tuturor comunităților locale în care operăm și de a lucra constant pentru a genera un impact social pozitiv în țările unde suntem prezenți”, a declarat Maurizio Beretta, președintele Fundației UniCredit.
„Ne-am luat angajamentul de a sprijini constant proiecte care se concentrează pe educație și învățare, mai ales pentru că solidaritatea a devenit, în zilele noastre, mai importantă ca niciodată. Vrem să facem parte din soluție pentru comunitățile în care activăm, în special în aceste momente dificile și, prin urmare, suntem bucuroși să vedem aceste trei proiecte românești uimitoare care au fost selectate în inițiativa <Call for Europe> lansată de Fundația UniCredit, care va aduce rezultate semnificative la nivel local”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.
Băncile din cadrul Grupului au oferit Fundației UniCredit o listă de proiecte relevante local din fiecare țară până la sfârșitul lunii februarie 2021, iar juriul expert desemnat de Fundație a selectat inițiativele câștigătoare. 48 de proiecte au fost alese pentru a primi sprijinul Fundației, acordat anul acesta în 12 țări în cadrul cărora UniCredit își desfășoară activitatea: Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Slovenia. Această competiție a inclus inițiative axate pe sprijinirea educării și învățării copiilor, încurajarea incluziunii și oferirea de facilități dedicate activităților și nevoilor lor de sănătate.
Anul trecut, ca parte a angajamentului său și ca răspuns la situația de urgență cauzată de coronavirus, Fundația a făcut donații semnificative în diferitele piețe ale Grupului pentru a sprijini spitalele, precum și diferite organizații non-profit din prima linie în lupta împotriva virusului. Acest lucru a presupus o contribuție totală de peste 1,2 milioane de euro, alături de fondurile strânse de la angajații UniCredit pentru a sprijini trei dintre cele mai implicate spitale din Italia în lupta împotriva COVID-19, o donație de 1,2 milioane de euro pentru inițiativele de urgență împotriva coronavirus în Italia și 190.000 de euro donați în sprijinul inițiativelor de strângere de fonduri în alte țări ale Grupului din Europa.
***
Despre UniCredit
UniCredit este o Bancă Comercială Pan Europeană simplă și de succes, cu un sistem complet de Bancă Corporate și de Investiții, oferind clienților ei o rețea unică Vest, Central și Est-Europeană către franciza sa extinsă de clienți. UniCredit pune la dispoziție clienților săi expertiză locală și internațională, oferindu-le acces de neegalat la produse și servicii de top în cele 13 piețe principale prin rețeaua sa bancară europeană: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Slovenia. Folosind o rețea internațională de reprezentanțe și sucursale, UniCredit oferă servicii clienților din alte 16 țări din întreaga lume.
Despre Fundația UniCredit
UniCredit Foundation este o fundaţie corporativă care a fost înfiinţată în anul 2003 cu scopul de a contribui la dezvoltarea solidarităţii şi activităţilor caritabile în comunităţile şi teritoriile în care UniCredit este prezent. Prin transferul de resurse financiare şi abilităţi de management specifice unei companii, Fundația UniCredit sprijină proiecte inovative, cu un impact social semnificativ, implementate de către organizaţii locale non-profit.
21 Iulie 2021
Publicația economică de top desemnează UniCredit drept “Cea mai bună bancă pentru servicii tranzacționale din Europa de Vest” și “Cea mai bună bancă pentru servicii de consultanță din Europa Centrală și de Est”
UniCredit a fost desemnată Cea mai bună bancă pentru servicii tranzacționale din Europa de Vest și Cea mai bună bancă de consultanță din Europa Centrală și de Est în cadrul Premiilor pentru Excelență Euromoney 2021. Acestea vin ca parte a unui set de premii care include și Cea mai bună bancă din Bosnia și Herțegovina și, în plus, premii pentru mai multe categorii “Best in Service” în Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa (CEEMEA) în cadrul Euromoney FX Survey 2021.
Înființate în urmă cu 19 ani, premiile Euromoney pentru Excelență oferă recunoaștere băncilor comerciale și de investiții care reprezintă modele prin maniera în care oferă produse și servicii de top pentru a satisface nevoile clienților.
„Suntem încântați să primim aceste premii, care reprezintă o recunoaștere în plus atât a eforturilor noastre continue, cât și a abordării noastre solide”, spune Andrea Orcel, CEO UniCredit. „Ca întotdeauna, continuăm să punem clienții în centrul a tot ceea ce facem. Mulțumirile mele sunt adresate acestor clienți pentru încrederea și loialitatea lor, precum și echipelor noastre dedicate care i-au ajutat cu o gamă variată de instrumente - de la servicii bancare tranzacționale pentru a desfășura operațiunile de zi cu zi și până la consultanță de încredere cu privire la creșterea capitalului și nevoile de finanțare".
Odată cu recunoașterea pentru “Cea mai bună bancă pentru servicii de consultanță din Europa Centrală și de Est”, UniCredit își consolidează și mai mult poziția de lider în regiune, Euromoney afirmând că “UniCredit și-a valorificat o dată în plus rețeaua regională, abordarea sectorială și poziționarea atentă pe piață pentru a atinge cel mai mare număr de oferte pentru perioada analizată de 12 luni, până la 31 martie 2021. Expertiza UniCredit într-o varietate de sectoare a fost demonstrată pe larg, „evidențiind oferte între instituții financiare, din infrastructură, energie regenerabilă și tehnologie”.
Premiul pentru “Cea mai bună bancă pentru servicii tranzacționale din Europa de Vest” vine ca parte a unei recunoașteri în creștere pentru serviciile UniCredit în domeniu, Euromoney menționând că „banca s-a remarcat ca un furnizor principal de produse esențiale de gestionare a numerarului, cum ar fi conturile virtuale”, lăudând totodată și alte servicii de ultimă generație.
Acest lucru s-a reflectat și prin recunoașterile obținute de bancă. În ultimii ani, banca a câștigat în mod constant unele dintre cele mai prestigioase premii disponibile, inclusiv “Best Transaction Bank” în Europa de Vest în 2019 și “Best Bank for Supply Chain Finance” în 2020, ambele din partea The Banker, și “Best Bank for Transaction Services” în Europa Centrală și de Est în 2020 din partea Euromoney.
16 Iulie 2021
Fundația UniCredit lansează o nouă inițiativă de susținere a tinerelor talente europene prin studiu și cercetare. Aceasta include 8 apeluri pentru 32 de burse, cu o sumă totală de peste 1,2 milioane de euro.
Maurizio Beretta, Chairman Fundația UniCredit: „În pofida provocărilor din această perioadă, care a presupus eforturi mari pentru a face față pandemiei globale, Fundația UniCredit își continuă angajamentul de a sprijini studiul și cercetarea în domeniile economiei și finanțelor prin mai multe runde de aplicații la competiții, precum și prin creșterea numărului total de burse disponibile. Aceste apeluri permit Fundației să sprijine cei mai merituoși studenți în continuarea studiilor în străinătate prin finanțarea unor doctorate și masterate relevante, precum și a șederilor de scurtă durată, și totodată să promoveze cercetarea, dezvoltarea talentelor și să contribuie la atragerea celor mai bune minți înapoi în Europa”.
Bursele oferite includ:
- 3 burse Marco Fanno și 2 Crivelli Europe pentru studenții în domeniul economiei sau finanțelor care doresc să urmeze cursuri de doctorat în străinătate începând cu anul universitar 2022-2023. Aceste burse sunt anuale și pot fi reînnoite pentru al doilea an. Suma anuală brută a fiecărei burse este de 32.500 de euro.
- 4 granturi Modigliani Research acordate celor mai bune proiecte de cercetare în economie și finanțe, în valoare brută de 10.000 de euro pe an timp de doi ani, cu obiectivul de a sprijini cercetarea în Europa prin consolidarea colaborării între universități.
- 3 burse Foscolo Europe Top-Up, oferite pentru a șaptea oară, pentru cele mai bune trei departamente de economie sau finanțe, sau institute de cercetare pe piața locurilor de muncă doctorale în 2021/2022. Obiectivul principal al acestei cereri de proiecte este de a atrage și reține tineri economiști remarcabili din toată Europa care își desfășoară cercetările în străinătate. Fundația va plăti o contribuție anuală brută de 50.000 de euro către departamentele de cercetare câștigătoare pentru a suplimenta remunerația oferită candidatului lor selectat. Bursa va începe la 1 octombrie 2022 și va dura trei ani.
Lista granturilor include, de asemenea, lansarea a 10 competiții pentru programul de studiu în străinătate, aflat anul acesta la cea de-a unsprezecea ediție, permițând petrecerea unei perioade de studiu de trei până la șase luni în străinătate la orice universitate din perimetrul UniCredit. În plus, sunt prevăzute 5 premii pentru cea mai bună lucrare pe piața muncii în economie pentru candidații la doctorat și absolvenții de doctorat în economie și finanțe pentru a participa la evenimentul Pieței muncii în economia europeană de la Barcelona în decembrie 2021.
Nu în ultimul rând, tot în acest an, pe lângă cele 3 burse Marco Fanno în valoare de 45.000 de euro brut fiecare, Fundația UniCredit va lansa 2 burse Saccomanni pentru ediția 2021, fiecare în valoare brută de 65.000 de euro pentru o perioadă de doi ani, care vizează sprijinirea studenților europeni care intenționează să se specializeze în finanțe, economie internațională sau politică monetară.
Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul web al Fundației UniCredit.
Contact: mediarelations@unicredit.eu
17 Mai 2021
În linie cu misiunea de a contribui concret la construirea unei societăți mai echitabile și mai incluzive, programul Social Impact Banking (SIB - Banking cu impact social) al UniCredit a dezvoltat un nou sistem de măsurare și evaluare (M&E) alături de Fundația Human, un think thank pentru inovații sociale, cu scopul de a crește standardele de măsurare a impactului proiectelor de finanțare și de a maximiza rezultatele directe și indirecte asupra societății.
Sistemul dedicat de măsurare și evaluare M&E permite programului SIB să monitorizeze și să evalueze, în mod constant, impactul activităților financiare asupra societății, în toate cele 11 state în care este activ: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Italia, România, Serbia și Slovacia.
Ramona Costache, Director Social Impact Banking în cadrul UniCredit Bank România : “În România, UniCredit Bank se alatură poziției internaționale a Grupului UniCredit ca jucător relevant de impact social și finanțare favorabilă incluziunii sociale prin soluții inovatoare. Strategia noastră de sustenabilitate include o plajă largă de produse financiare și non-financiare destinate clienților corporate și retail. Modelul de business implementat în România la finalul anului 2019 se bazează pe trei piloni – Finanțare de Impact, Microcreditare și Educație financiară, iar până în prezent creditele acordate au susținut atât micro-întreprinderi cât și proiecte cu impact social din diverse domenii, cum ar fi: sănătate, îngrijire paleativă, prezervarea patrimoniului cultural și alimentație, în timp ce programele de educație financiară desfășurate au avut peste 1000 de beneficiari, elevi de liceu și antreprenori. Ne dorim să creștem activitatea de banking cu impact social dedicată sustenabilității și incluziunii“.
Scopul noului sistem este de a urmări performanța și impactul generat prin compararea continuă a rezultatelor așteptate și a celor obținute, printr-un cadru adaptat care să țină cont și de caracteristicile diferiților beneficiari ai proiectelor specifice. Think tank-ul Human Foundation a fost ales ca partener pentru dezvoltarea sistemului M&E datorită experienței în promovarea soluțiilor inovatoare pentru diferite cauze sociale.
Laura Penna, Director al programului SIB în cadrul Grupului UniCredit: “În cadrul Grupului UniCredit, Guvernanța, Mediul și Aspectul Social (ESG) sunt parte din ADN-ul nostru și includ un angajament social puternic în toate piețele în care activăm. Programul nostru Social Impact Banking ne permite să aducem schimbări sociale pozitive în comunitățile noastre, iar pentru a ne asigura că impactul este în continuă creștere și aduce o schimbare reală, avem nevoie să putem urmări și măsura rezultatele financiare cu impact social într-un mod concret și uniform. Acest sistem nou de măsurare și evaluare a fost creat pentru a ne ajuta să realizăm acest lucru într-un mod eficient, dar și pentru a veni cu o contribuție importantă de creștere a transparenței și a standardelor în sectorul financiar cu impact social.”
Rolul finanțărilor cu impact social este de a crea beneficii tangibile prin finanțarea proiectelor și a inițiativelor care au potențialul de a oferi astfel de rezultate. Acest sector a crescut semnificativ la nivel mondial în ultimii ani1 și ne așteptăm ca această tendință să accelereze, determinată de efectele crizei Covid-19.
Acest context sporește nevoia unor metode de măsurare clare și standardizate pentru a asigura credibilitatea impactului activităților de finanțare și pentru a evita riscul de “impact washing”2. De asemenea, este important pentru beneficiarii programelor de finanțare să aibă garanția unor condiții de concurență echitabile, acordului privind indicatorii de performanță specifici pentru fiecare proiect și creșterea transparenței în procesul de selecție.
Oferta de finanțare socială a UniCredit are ca scop sprijinirea inovațiilor sociale ca motor al schimbării, prin împrumuturi în condiții avantajoase, precum și prin oferirea de educație financiară și acces la parteneriate și contacte relevante. Un mecanism sub forma „investiție în succes” este inclus în ofertă pentru a adăuga beneficii economice proiectului sau inițiativei, bazat pe îndeplinirea cu succes a obiectivelor de impact social stabilite. În plus, programul SIB își propune să sprijine antreprenorii și întreprinderile mici prin microcredite și educație financiară pentru a încuraja dezvoltarea cunoștințelor financiare și incluziunea socială, care pot crește implicarea activă în societate.
Programul Social Impact Bankig al UniCredit a fost recent recunoscut de către Asociația Europeană a Filantropiei (European Venture Philanthropy Association - EVPA) prin acordarea ”Data Transparency Label 2021” pentru angajamentul continuu față de transparența datelor în ceea ce privește finanțările cu impact social.
Mai multe informații despre sistemul de măsurare și evaluare se regăsesc în documentul de aici, iar mai multe detalii despre programul Social Impact Bankig al UniCredit se pot consulta aici.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
www.unicredit.ro
1 Valoarea totală a impactului a fost estimată la 502 miliarde de dolari la finalul anului 2018 (GIIN, 2019)
2 “Impact washing” se referă la procesul oricărei bănci, firme sau fond care adoptă o strategie ce include impact social și de mediu cu scop reputațional și operațional, dar fără să contribuie activ la realizarea uni impact pozitiv tangibil (IDS, 2019)
14 Mai 2021
UniCredit Bank, prin echipa sa Corporate Finance Advisory, a consiliat Brasil Foods (“BFR”) cu privire la vânzarea subsidiarei sale Banvit Foods SRL, specializată în activități de producție a hranei pentru animale și ouă, către Aaylex System Group SA, unul dintre cei mai mari producători în sistem integrat pe verticală de carne de pasăre din România.
Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking și Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank: “Suntem bucuroși să fim parteneri în această tranzacție care arată valoarea adăugată pe care UniCredit o poate aduce în serviciile complexe de consultanță pentru M&A (Mergers & Acquisitions) transfrontaliere. Prin experiența și expertiza echipei noastre, am putut demonstra atât capacitatea noastră de a ne deservi clienții, cât și puternicul nostru leadership pe piața de M&A din România. În același timp, ne bucurăm să vedem din ce în ce mai multe companii antreprenoriale din România care își consolidează locul în piață locală și se găsesc în poziția de cumpărători.”
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
13 mai 2021
UniCredit Leasing oferă tuturor clienților persoane juridice posibilitatea de a obține semnătura electronică calificată, devenind astfel prima societate de leasing din România care sprijină clienții în acest sens. Înrolarea pentru certificate electronice calificate cu valabilitate de 3 luni este facilitată de UniCredit Leasing fără costuri suplimentare pentru client. Deținerea acestor certificate calificate permite semnarea rapidă a documentației contractuale folosind o semnatură electronică calificată emisă de un furnizor autorizat din România. Facilitatea a fost disponibilă ca proiect pilot la finalul anului 2020 și va fi extinsă către toate categoriile de clienți persoane juridice începând cu această săptămână. Procesul de semnare electronică calificată în relația cu UniCredit Leasing este 100% online, putând fi utilizat de către oricare client UniCredit Leasing de oriunde s-ar afla.
Semnătura electronică calificată este recunoscută pe deplin pe teritoriul României și al Uniunii Europene, având valoare juridică identică semnăturii olografe, și va putea fi folosită de deținător inclusiv în relația cu alte părți ce utilizează acest tip de semnătură (parteneri de afaceri, autorități).
Daniela Bodîrcă, CEO UniCredit Leasing:„Prioritatea strategică a UniCredit în România rămâne digitalizarea serviciilor pe care le oferă pentru companii - segment în care suntem lideri de piață, de-a lungul timpului oferind constant soluții inovatoare. În acest context, UniCredit Leasing facilitează în premieră pentru clienții care accesează soluții de leasing posibilitatea de înrolare fără costuri pentru semnătura electronică și semnarea electronică a documentației contractuale. Astfel, clienții noștri pot beneficia de avantaje certe de timp și costuri și de o modalitate de a interacționa modernă și adecvată contextului.”
Soluția a fost dezvoltată în parteneriat cu Trans Sped România, prestator calificat de servicii de încredere în sensul Regulamentului UE nr. 910/2014 privind identificarea electronică și serviciile de încredere pentru tranzacțiile electronice pe piața internă – eIDAS. În prezent, Trans Sped oferă certificate electronice calificate în cloud, acestea putând fi folosite de pe orice dispozitiv fix sau mobil aflat la dispoziția utilizatorului.
Camelia Ivan, CEO Trans Sped: ”Ne bucură faptul că putem oferi pe piaţa din România serviciile de încredere care permit accelerarea transformării digitale pentru companii şi instituţii. Parteneriatul cu UniCredit Leasing aduce beneficii concrete persoanelor juridice şi impune un etalon pentru toţi jucătorii din piaţa de leasing. Semnătura cu certificat digital calificat oferită de Trans Sped are aceeaşi valoare juridică pe care o are şi semnătura olografă, fiind însă mult mai simplu de gestionat în mediul digital”.
UniCredit Leasing acceptă de asemenea certificate electronice calificate deținute deja de clienții săi. Pentru clienții eligibili care nu dețin astfel de certificate, UniCredit Leasing facilitează emiterea lor de către Trans Sped. Certificatele electronice calificate oferite prin parteneriatul UniCredit Leasing – Trans Sped au valabilitate de 3 luni, însă clientul poate să solicite prestatorului de servicii de încredere certificate valabile pe o perioadă de până la 3 ani. Acestea pot fi utilizate nelimitat pentru aplicarea semnăturii electronice calificate în relația cu orice persoană sau entitate.
Utilizarea semnăturii electronice permite simplificarea proceselor și reducerea termenului în care clientul obține finanțarea și echipamentul ori autovehiculul dorit, având de asemenea un impact benefic asupra mediului prin înlocuirea documentației pe hârtie cu documentația electronică, ușor de stocat și de accesat de către clienți.
Despre UniCredit Leasing Corporation IFN SA
UniCredit Leasing Corporation IFN SA face parte din grupul financiar UniCredit Romania, alături de UniCredit Bank şi UniCredit Consumer Financing, oferind o gamă completă de produse şi servicii financiare și alte servicii auxiliare. UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. și UniCredit Leasing Fleet Management S.R.L. furnizează produse de leasing financiar şi produse de leasing operaţional. Pe lângă serviciile aferente acestor domenii majore ale industriei leasingului, compania de brokeraj UniCredit Insurance Broker S.R.L. deservește zona de servicii de intermediere în asigurări.
UniCredit Romania este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți.
Contacte media: press@unicreditleasing.ro
13 aprilie 2021
UniCredit Group a aprobat numirea lui Sorin Drăgulin ca nou CEO al UniCredit Consumer Financing România, începând cu data de 1 mai 2021. Sorin Drăgulin va începe să-și exercite responsabilitățile după primirea aprobării prealabile din partea Băncii Naţionale a României, și îl va înlocui pe Borislav Genov, care va prelua poziția de membru al Directoratului în cadrul UniCredit Bulbank, Bulgaria, coordonator al activității de Retail.
Răsvan Radu, CEO/Președinte Executiv al UniCredit Bank: "Sorin face parte din echipa UniCredit Bank de opt ani și în tot acest timp a dobândit o importantă experiență managerială interdepartamentală. Un promotor constant al proceselor inovatoare care au în centru experiența clienților și simplificarea relației cu aceștia, Sorin va avea o contribuție importantă la continuarea procesului de transformare digitală a UniCredit Consumer Financing România și la consolidarea nivelului înalt de performanță a companiei.
Îl felicit pe Boris pentru promovarea bine-meritată și îi mulțumesc pentru toate proiectele și inițiativele implementate cu succes în ultimii trei ani, care au adus progrese relevante în ceea ce privește digitalizarea continuă a activității UCFin și la flexibilizarea în continuare a proceselor în relație cu clienții noștri“.
Cu o experiență în sistemul bancar de 16 ani și o experiență vastă în multiple domenii de activitate din aria de Retail, Sorin Drăgulin a coordonat în ultimii 4 ani dezvoltarea portofoliului de produse adresat persoanelor fizice și IMM și optimizarea mixului de produse deținut de aceștia, din poziția de Director de Produse, Segmente și Managementul Valorii Clientului în cadrul diviziei de Retail a UniCredit Bank. Sorin activează în cadrul UniCredit Bank din anul 2013, unde a început ca Director de Canale Alternative, având un rol determinant în dezvoltarea activității de retail prin creșterea portofoliului de clienți, dezvoltarea canalelor alternative de deservire a clienților, precum și prin continua îmbunătățire a experienței digitale a clienților. În același an, ca Head of Retail în cadrul RBS România, Sorin Drăgulin a asigurat transformarea modelului de business în perspectiva transferului cu succes al portofoliului de retail către UniCredit.
Noul CEO al UniCredit Consumer Financing România și-a început cariera în divizia de Retail din cadrul ABN AMRO, în activitatea de marketing și dezvoltare de produse, și a ocupat, de-a lungul timpului, diferite roluri în segmentul de retail bancar, consolidându-și, astfel, expertiza în Product Management, Customer Base Management, Strategie și Business Planing.
Sorin Drăgulin este licențiat în economie mondială în cadrul Academiei de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale (București) și este absolvent al programului „Politici de dezvoltare” în cadrul Centrului internațional de dezvoltare din Japonia, Tokyo.
****
Despre UniCredit
UniCredit este o bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, care oferă o rețea unică vest-, central- și est-europeană bazei sale extinse de clienți.
UniCredit oferă clienților săi atât expertiză locală cât și internațională, furnizându-le un acces inegalabil la bănci de top din cele 13 piețe cheie ale sale prin intermediul rețelei sale bancare europene: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Slovenia. Prin intermediul unei rețele internaționale de reprezentanțe și agenții, UniCredit deservește clienți în alte 16 țări din întreaga lume.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
București, 12 mai 2021. UniCredit Bank și EximBank au structurat un pachet financiar care va asigura necesarul de lichidități pentru activitatea curentă a companiei Pigna România Impex, lider de piață în Europa Centrală și de Est în domeniul producției de caiete scolare și pentru birou.
Concret, compania a beneficiat de un credit în valoare de 5 milioane de lei de la UniCredit Bank, garantat în proporţie de 90% de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari.
“Ne menținem angajamentul de a sprijini clienții, atât persoane fizice, cât și juridice, oferindu-le finanțările de care au nevoie, inclusiv prin programe cu garanții guvernamentale și/sau europene, și de a contribui astfel la relansarea economiei românești. Sistemul bancar este parte a soluției de relansare în această perioadă incertă pe care o traversăm și este capabil și disponibil să finanțeze în continuare proiecte, atâta timp cât debitorul demonstrează o situație financiară echilibrată și proiecte viabile”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.
„Colaborarea pe care EximBank o are cu celelalte bănci comerciale pentru implementarea programului guvernamental de sprijin pentru companiile românești demonstrează decizia strategică a jucătorilor de pe piața bancară de a flexibiliza accesul companiilor locale la finanțările de care au nevoie rapid pentru depășirea dificultăților acestei perioade. Punând împreună produsele noastre de garantare cu oferta lor specifică, băncile pot structura soluții financiare accesibile pentru menținerea activă a lanțurilor de producție sau pentru derularea planurilor investiționale ale companiilor. Este un efort comun care, sunt convins, va accelera tendința de creștere a economiei românești”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.
”Declanșarea crizei sanitare și impunerea restricțiilor aferente au determinat o remodelare a sistemului de învățământ prin desfășurarea cursurilor majoritar în sistem on-line, care a avut impact și asupra companiei noastre, în condițiile în care produsele școlare dețin o pondere mare în portofoliul nostru. Am reușit să compensăm această scădere a vânzărilor din toamnă, odată cu reluarea cursurilor, și avem încredere că, beneficiind și de acest pachet financiar acordat de UniCredit Bank și EximBank, vom reuși să ne finanțăm activitatea curentă și totodată să ne concentrăm atenția pe derularea proiectelor ce vizează diversificarea portofoliului de produse, astfel încât să ne consolidăm poziția de lider pe piața pe care activăm”, a spus Sorin Cristea, CEO Pigna România Impex.
********************
Despre Pigna România Impex
Societatea, care are acționariat italian, are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de papetărie, activând pe trei direcții principale: producția de caiete, comerț cu produse școlare (rucsacuri, huse sau penare cu licentă Disney etc.) și comerț cu produse de birou (dosare, capsatoare, perforatoare etc.). Cea mai mare pondere în activitatea companiei o deține producția de caiete care se realizează în fabrica pe care o deține la Buftea, județul Ilfov. Pigna România Impex produce o gamă completă de caiete la un nivel ridicat de calitate care acoperă toate formatele, modelele și liniaturile. Compania deține licențe cunoscute pentru produsele sale precum Hello Kitty, Fast and Furios, SpongeBob, Ben 10, Mancester United și FC Barcelona (Nike), Avengers, Spider Man sau Star Wars. Produsele Pigna România Impex sunt distribuite majoritar pe piața internă, prin intermediul marilor lanțuri de retail. Compania are circa 70 de angajați și a încheiat anul 2019 cu afaceri de 10,3 milioane de euro.
Despre EximBank
EximBank este o instituție specializată ce se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul programului guvernamental de susținere a companiilor mari, pe care EximBank îl implementează în urma mandatului special primit din partea statului român, societățile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 mil. lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare si garantare cu componentă de ajutor de stat. Termenul până la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finanțare și garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
EximBank, Departament Marketing și Imagine Corporativă
Miruna Lebedencu, miruna.lebedencu@eximbank.ro, 0744 340 323
2 aprilie 2021
UniCredit Bank oferă clienților săi posibilitatea retragerii de numerar în euro de la anumite terminale BNA în București și alte 11 orașe
Începând cu data de 1 aprilie 2021, UniCredit Bank adaugă în oferta sa de servicii și posibilitatea retragerilor de numerar în euro de la anumite multifuncționale de tip BNA din rețeaua UniCredit, în 12 orașe din țară. Retragerile se vor face doar cu bancnote în valoare de 50 euro.
Terminalele de tip BNA de la care vor putea fi realizate retrageri în numerar în euro sunt amplasate în sucursalele UniCredit Bank și vor fi disponibile în două etape: din 1 aprilie în București (Sucursalele Militari, N. Grigorescu și Piața Presei Libere), urmând ca din 5 aprilie să devină operaționale și în alte 11 orașe (Bacău, Vaslui, Suceava, Botoșani, Bistrița, Reghin, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Slatina și Reșița), iar în viitor, rețeaua să fie extinsă progresiv.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Retail, UniCredit Bank: „Venim în întâmpinarea clienților noștri cu o nouă facilitate – posibilitatea de a retrage numerar și în euro de la terminalele din rețeaua UniCredit Bank, beneficiind de comisioane mai reduse comparative cu cele de la ghișeu. Este un pas în plus pe care îl facem în direcția adoptării unui model multichannel, bazându-ne pe investițiile realizate în mobile banking, call center, internet banking și sucursale paperless. Dacă ne uităm în portofoliul nostru, 98% dintre retragerile de numerar în lei și 60% din depunerile de numerar sunt non-casierie, prin mașinile multifuncționale; ne așteptăm, ca atare, ca noua opțiune pe care o oferim clienților noștri să fie foarte bine primită”.
Concret, clienții UniCredit Bank care dețin un card de debit emis de bancă vor putea retrage numerar în euro de la aceste terminale, comisioanele practicate pentru aceste operațiuni fiind inferioare celor pentru operațiuni similare la ghișeu (conform listei de Comisioane și dobânzi clienți persoane fizice). În cazul în care cardul utilizat pentru retragerea de numerar este atașat unui cont curent deschis într-o monedă diferită de euro, schimbul valutar se realizează la cursul practicat de UniCredit Bank la momentul efectuării conversiei, iar cursul valutar este comunicat pe ecranul terminalului înainte de efectuarea tranzacției. Limitele pentru retragerile de numerar la BNA în euro sunt cele valabile pentru retragerile de numerar în lei (contravaloarea în euro), stabilite contractual în funcție de tipul de card deținut.
Pe site-ul http://www.unicredit.ro poate fi consultată lista terminalelor UniCredit Bank ce permit acest tip de operațiune, cât și adresa sucursalelor unde se află amplasate acestea, aici.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
26 martie 2021
Luminile vor fi stinse în 45 de clădiri ale Grupului UniCredit, între care și patru sedii din România
Mâine, sâmbătă 27 martie, la ora 21.30, ora României, UniCredit va stinge luminile în 45 de clădiri din 14 țări (România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Italia, Rusia, Serbia, Slovenia, Slovacia și Marea Britanie) timp de 60 de minute, marcând astfel participarea Grupului pentru al 14-lea an consecutiv la Ora Pământului. Organizată de World Wide Fund (WWF), Ora Pământului este o mișcare globală care unește oamenii să ia atitudine cu privire la problemele mediului și să contribuie la protejarea planetei.
Giuseppe Zammarchi, Head of Group Sustainability, a declarat: “Participarea noastră an de an la Ora Pământului este parte din eforturile extinse ale UniCredit în susținerea sustenabilității și a acțiunilor împotrivă schimbărilor climatice. Suntem deciși să reducem impactul operațiunilor noastre asupra mediului, precum și să ne susținem clienții în tranziția către o economie bazată pe emisii scăzute de carbon și un climat stabil. Sustenabilitatea este parte din ADN-ul nostru și a valorilor esențiale ale băncii și vom continua să integrăm activitatea de ESG (Environmental, Social, Governance) în toate zonele de operațiuni și business-ul nostru. În 2020 UniCredit a obținut o reducere de 60% a emisiilor proprii de GHG față de anul 2008, având ca țintă, pe termen lung, o reducere de 80% până în 2030”.
Un exemplu suplimentar privind angajamentul solid al băncii pentru sustenabilitate îl reprezintă parteneriatul cu Treedom, o platformă online care permite oamenilor să planteze copaci de la distanță și să urmărească online creșterea acestora. Această inițiativă a fost lansată în 2020 și va duce la crearea Pădurii UniCredit, ce va avea cel puțin 90.000 de copaci care vor fi plantați în Italia, Columbia, Haiti, Kenya, Madagascar și Tanzania. Pădurea UniCredit va duce la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 20,542,500 kg în următorii 10 ani, echivalentul emisiilor produse de 4,400 de autoturisme în fiecare an.
Lista clădirilor UniCredit care participă anul acesta la Ora Pământului se găsește mai jos.
Country |
City |
Address |
Austria |
Vienna |
Campus, Rothschildplatz 1 |
Campus, Rothschildplatz 4 |
||
UniCredit Sphere at the Danube Tower |
||
Bosnia and Herzegovina |
Mostar |
Kardinala Stepinca bb |
Sarajevo |
Zelenih beretki, 24 |
|
Bulgaria |
Sofia |
7, Sq. Sveta Nedelya |
14, Gyueshevo Str. |
||
8, Aksakov Str. |
||
Ruse |
5, Sveta Troitsa Sq. |
|
Burgas |
22, Alexandrovska Str. |
|
Stara Zagora |
126, Simeon Veliki Blvd. |
|
Plovdiv |
4, Ivan Vazov Str. |
|
Zagreb |
Samoborska, 145 |
|
Resellova, 4 |
||
Prosenikova 5-7 |
||
Francesca Tenchinija 2a |
||
Czech Republic |
Prague |
4, Zeletavska 1 – Filadelfie |
1, Námesti Republiky 3a - Banking House |
||
Germany |
Munich |
HVB Tower, Arabellastrasse, 12 |
HHO, Arabellastrasse, 14 |
||
KF14, Kardinal-Faulhaber-Str., 14 |
||
Hungary |
Budapest |
Szabadság tér 5-6 |
Milan |
UniCredit Tower A - Piazza Gae Aulenti, 3 |
|
Via Livio Cambi, 1 |
||
Bologna |
Via del Lavoro |
|
Reggio Emilia |
Via Rivoluzione di Ottobre, 16 |
|
Verona |
Via dell'Agricoltura |
|
Rome |
Largo Fochetti, 16 |
|
Largo Anzani |
||
Genova |
Via Dante, 1 |
|
Palermo |
Via Ruggiero Settimo, 26 |
|
Romania |
Bucharest |
UniCredit Tower, Expoziției Bulevard 1F |
No. 23-25th, Ghetarilor Street Bucharest
|
||
No. 2-4, George Constantinescu Street, Campus Globalworth, building C
|
||
Iasi |
No. 5C Palas Street
|
|
Russia |
Moscow |
Prechistenskaya emb., 9
|
Boutikovsky lane, 9
|
||
Andropova avenue, 18/1
|
||
1-st Kazachy lane, 9/1
|
||
Saint Petersburg |
Fontanka emb., 2/48 |
|
Serbia |
Belgrade |
Rajiceva street, 27-29 |
BBC, Jurija Gagarina, 12 |
||
Slovenia |
Ljubljana |
Šmartinska cesta, 140 |
Slovakia |
Bratislava |
Sancova, 1/A |
United Kingdom |
London |
Moor House 120, London Wall |
Milan, 26 March 2021
Enquiries: mediarelations@unicredit.eu
08 martie 2021
UniCredit, câștigător al categoriilor “Market Leader” și “All Services” în România potrivit 2021 Euromoney’s Trade Finance Survey
UniCredit a fost recunoscut anul acesta în Euromoney Trade Finance Survey drept cea mai bună bancă de finanțare a comerțului și afacerilor documentare la nivel global în ceea ce privește serviciile oferite clienților. Sondajul a arătat consolidarea poziției de lider a UniCredit prin câștigarea a 31 de premii pentru diferite categorii și zone geografice. Printre acestea se numără și pozițiile de top pentru categoriile “Market Leader” și “All Services” în România.
Sondajul, aflat acum în al zecelea sau an, cumulează feedback-ul primit din partea a peste 11.000 de clienți corporativi, oferind dovezi substanțiale ale expertizei UniCredit în ceea ce privește produsele, serviciile de top oferite clienților și înțelegerea profundă a piețelor sale principale din Europa.
Rezultatele clasează băncile în două categorii - “Best Service”, care evaluează nivelul serviciilor oferite clienților, și ‘Market Leader’, care combină datele privind gradul de penetrare a pieței, cota de piață și cifra de afaceri - pentru a crea un clasament general al celor mai bune bănci în ceea ce privește finanțarea comerțului.
În clasamentul privind “Best Service”, UniCredit a obținut cea mai bună clasare globală la categoria “All Services”, inclusiv pentru oferta sa de “Advisory” și “Product”, obținând în același timp noi distincții globale la categoriile “Support&Advisory” și “Digital Offering” – cea din urmă fiind o apreciere pentru efortul continuu al băncii în direcția dezvoltării de noi soluții inovatoare adaptate nevoilor clienților, aflate într-o continuă evoluție.
La nivel regional, UniCredit a fost încă o dată recunoscut drept cel mai bun furnizor la categoria “All Services” în regiunea Europei Centrale și de Est (CEE), precum și lider pe regiune la categoriile “Digital Offering” și “Product”. Acoperirea extinsă din punct de vedere geografic a serviciilor băncii a fost subliniată și mai mult prin locurile întâi obținute la categoria “All Services” în Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Germania, Ungaria, Italia, România, Serbia și Slovacia.
De remarcat e faptul că UniCredit a repurtat alte succese la categoria “Market Leader”, obținând atât primul loc în CEE, cât și pentru alte 11 țări – respectiv Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Italia, România, Rusia, Serbia și Slovacia.
Comentând distincția primită, Luca Corsini, Co-Head of Global Transaction Banking în UniCredit, a declarat: “Ne străduim să oferim produse de cea mai înaltă calitate clienților noștri – iar schimbarea către modul de lucru de la distanță a determinat un interes sporit pentru oferta noastră de soluții digitale.
Sondajul Euromoney privind Trade Finance din acest an recunoaște eforturile noastre permanente în această arie, pe măsură ce continuăm să sprijinim și să finanțăm economia reală”.
Giovanni Solaroli, de asemenea Co-Head of Global Transaction Banking, a adăugat: “Acest set de rezultate cu adevărat pan-europene sunt o dovadă a spiritului de colaborare din cadrul echipelor noastre, a expertizei și angajamentului în furnizarea unor servicii de top într-un mediu plin de provocări”.
Sondajul Euromoney Trade Finance se alătură unei liste în creștere de succese pentru platforma de trade finance a UniCredit. Ultimele recunoașteri includ “Best Trade Finance Bank în CEE” și “Best Supply Chain Finance Provider în CEE” primite din partea Global Finance cu ocazia “2021 Trade and Supply Chain Finance Awards”. În 2020, UniCredit a fost desemnată de asemenea drept “Best Bank for Transaction Services in Central & Eastern Europe” la Euromoney's Awards for Excellence.
****
Despre UniCredit
UniCredit Bank este o bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, care oferă o rețea unică vest-, central- și est-europeană bazei sale extinse de clienți.
UniCredit oferă clienților săi atât expertiză locală cât și internațională, furnizându-le un acces inegalabil la bănci de top din cele 13 piețe cheie ale sale prin intermediul rețelei sale bancare europene: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Slovenia. Prin intermediul unei rețele internaționale de reprezentanțe și agenții, UniCredit deservește clienți în alte 16 țări din întreaga lume.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
15 februarie 2021
Începând cu luna februarie 2021, clienții UniCredit Bank au la dispoziție Premium Invest, un nou produs de asigurare de viață cu componentă de investiții, în euro, dezvoltat de Allianz-Țiriac în baza parteneriatului strategic cu banca. Clienții care achiziționează produsul Premium Invest au astfel posibilitatea de a investi prima de asigurare în oricare dintre cele trei programe cu clase de risc diferite – scăzut, scăzut spre mediu și mediu - gestionate de Allianz-Țiriac. Acestea accesează fonduri Amundi, unul dintre cei mai mari administratori de active financiare din lume (conform IPE “Top 500 asset managers”). În funcție de clasa de risc, cele trei programe includ investiții în acțiuni, obligațiuni, titluri sau depozite de pe piața monetară.
Virgil Șoncutean, CEO, Allianz-Țiriac: „Premium Invest răspunde cerințelor clienților în contextul actual: simplitate, transparență și siguranță. Am dezvoltat produsul în baza parteneriatului strategic cu UniCredit pentru a fi adresat clienților care caută alternative pentru investiții sau soluții de diversificare pe piețele internaționale, dar și protecție în cazul unui eveniment neașteptat, datorită asigurării de viață. Prin intermediul Premium Invest, clienții noștri beneficiază, la costuri optime, de expertiza unuia dintre cei mai mari administratori de active din lume – Amundi, și de siguranța oferită de Allianz-Țiriac - reprezentantul în România al celui mai valoros brand de asigurări din lume.”
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Retail, UniCredit Bank: „Vrem să venim în întâmpinarea clienților noștri interesați de alternative de investire a lichidităților pe care le dețin în euro și, prin Premium Invest, le punem la dispoziție programe investiționale care nu sunt altfel disponibile pe piața din România. Împreună cu cei doi parteneri strategici ai grupului UniCredit, compania de asigurări Allianz-Țiriac și administratorul de fonduri Amundi, oferim astfel un produs care răspunde atât interesului din ce în ce mai crescut pentru produsele de asigurare de viață, cât și contextului în care dobânzile sunt în continuă scădere pentru depozitele bancare, iar oferta în valută este relativ limitată.”
Florin Dolea, CEO, Amundi România: „Suntem bucuroși să fim alături de partenerii noștri Allianz-Țiriac și UniCredit Bank, produsul propus având un ridicat nivel calitativ. Premium Invest combină componenta de asigurare de viață cu o componentă investițională ce permite clienților acces la o gama de fonduri multi-active exclusiviste, cu performante remarcabile pe plan internațional.”
Pentru produsul Premium Invest, prima de asigurare se plătește o singură dată, la începutul contractului, și este de minimum 2.000 de euro. Mecanismul de investiții este simplu și flexibil, astfel încât clienții pot investi oricând pe parcursul contractului sume suplimentare până la un plafon maxim de 500.000 de euro. În plus, oricând pe parcursul derulării contractului de asigurare, aceștia pot transfera unități de cont între cele trei programe investiționale, pot schimba contractantul și beneficiarul/beneficiarii asigurării.
De asemenea, în cazul în care apare o nevoie imediată de lichidități, pot răscumpăra parțial sau total valoarea contului pe durata contractului (conform condițiilor contractuale).
Fiind o asigurare de viață, Premium Invest are o componentă de protecție financiară, prin intermediul sumei asigurate în caz de deces din accident sau boală. În cazul producerii riscului asigurat, pentru persoanele asigurate cu vârsta de până în 75 de ani, beneficiarii primesc atât suma asigurată, stabilită la 10% din valoarea contului, cât și suma acumulată din investiții, dar nu mai puțin decât valoarea primelor plătite. Pentru persoanele asigurate de peste 75 ani, se acoperă doar riscul de deces din accident, suma asigurată fiind tot 10% din valoarea contului, la care se adaugă suma acumulată din investiții. În caz de deces din boală, indemnizația va fi egală cu suma acumulată din investiții.
Mai multe informații despre produsul Premium Invest sunt disponibile pe www.allianztiriac.ro si www.unicredit.ro.
****
Despre Allianz-Țiriac Asigurări
Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări și cel mai valoros brand de asigurări din lume pentru al doilea an consecutiv, potrivit clasamentului Best Global Brands 2020 publicat de Interbrand. În România, compania se bucură de stabilitate financiară și de încrederea clienților de peste 25 de ani. Succesul Allianz-Țiriac stă în echipa de peste 4.000 de profesioniști care se afla în spatele fiecărei reușite a companiei. Responsabilitatea, cooperarea, integritatea și încrederea sunt valorile care ne definesc.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi: anelis.baciu@allianztiriac.ro, 0727 854 668
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi: ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
Despre Amundi
Amundi Asset Management S.A.I. S.A. face parte din grupul Amundi - cel mai mare administrator de fonduri din Europa, raportat la volumul activelor administrate și una dintre cele mai mari 10 companii de administrare a investiţiilor din lume. Amundi este unul dintre administratorii de fonduri de prim rang, fiind recunoscut pentru acoperirea globală a produselor sale, pentru experiența și pentru inovațiile pe care le aduce în domeniul investițiilor. Fondurile Amundi sunt distribuite în România prin intermediul UniCredit Bank de peste 10 ani.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
Amundi Romania: 021 2100016. lacramioara.toma@amundi.com
3 februarie 2021
UniCredit Bank oferă companiilor afectate de pandemia de COVID-19 acces la linii de finanțare susținute de Banca Europeană de Investiții (BEI).
Concret, companiile care își desfășoară activitatea în sectoarele cele mai afectate de pandemia Covid19, precum agricultura, turismul, producția de bunuri, comerțul, transporturi și altele, pot accesa finanțări în condiții speciale, cu rate de dobândă reduse în comparație cu ratele standard, pentru susținerea capitalului de lucru, a proiectelor de investiții și a altor cheltuieli eligibile.
Finanțările sunt disponibile în lei sau în euro, pentru beneficiari din categoria întreprinderilor mici și mijlocii (cu mai puțin de 250 de angajați) sau „MidCap” (companii mijlocii cu minimum 250 și mai puțin de 3000 de angajați).
Împrumuturile pot avea o scadență minimă de doi ani (cu o durată efectivă ce depinde de durata economică și tehnică a proiectului finanțat), și pot fi utilizate pentru finanțarea unor proiecte cu un cost maxim de 25 de milioane de euro.
Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank: „Mediul de afaceri din România, și în particular acele sectoare de activitate care au resimțit în ultimul an consecințele pandemiei Covid19, are nevoie de o susținere rapidă și pragmatică în această perioadă. Prin acordul cu Banca Europeană de Investiții, punem la dispoziția companiilor cu până la 3.000 de angajați un nou instrument de finanțare a unor proiecte inovatoare sau care contribuie la crearea de noi locuri de muncă. Completăm, astfel, un portofoliu extins de instrumente financiare pe care îl oferim clienților noștri în contextul acordurilor cu Fondul European de Invesțitii, a schemelor de împărțire a riscului local, furnizate de Statul Român, a programelor InnovFin, Fund of Funds sau COSME”.
Detalii privind modalitatea de aplicare sunt disponibile pe www.unicredit.ro.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
7 ianuarie 2021
Grupul UniCredit, prin echipa CEE Corporate Finance Advisory, a consiliat Credit Agricole SA, a zecea bancă la nivel mondial în funcție de active*, cu privire la vânzarea filialei sale din România către VISTA Bank, deținută de Vardinogiannis Group, din Grecia, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei*.
Echipele CEE Corporate Finance Advisory din cadrul UniCredit au consiliat toate tranzacțiile privind vânzarea activelor deținute Credit Agricole în CEE - respectiv în Bulgaria în 2014 și Albania în 2015.
Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking și Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank: „Suntem bucuroși să fim parteneri în această tranzacție, care reflectă o dată în plus valoarea adăugată pe care UniCredit o poate aduce clienților din piețele sale în serviciile complexe de consultanță pentru tranzacțiile M&A (Mergers & Acquisitions) transfrontaliere. Bazându-ne pe o expertiză internațională dar și sectorială vastă, am demonstrat încă o dată capacitatea de a ne servi clienții în cea mai potrivită manieră pentru ei, cât și poziția puternică pe care o avem pe piața M&A din România”.
Finalizarea tranzacției este supusă aprobării autorităților relevante din România.
*potrivit informațiilor furnizate de cele două companii
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro