Comunicate de presa 2020
18 decembrie 2020
În contextul în care situația medicală actuală continuă să pună presiune asupra sistemului medical în ceea ce privește resursele destinate îngrijirii pacienților COVID-19, UniCredit Bank și HeidelbergCement România sprijină Asociația Volunteer for Life cu 60.000 euro pentru construirea unui spital modular necesar extinderii Unității de Primiri Urgențe UPU SMURD și a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Neamț.
Unitatea modulară se află în faza de proiectare și aprobare și va fi amplasată în curtea Spitalului Județean Neamț, urmând să aibă o capacitate de 40 de paturi în 20 de camere, dintre care 6 paturi pentru terapie intensivă. Lucrările de construcție vor începe în luna ianuarie 2021, cu termen de finalizare luna martie 2021.
Ionuț Ursu, Președinte Asociația Volunteer for Life: „Creșterea numărului de paturi al Spitalului Județean Neamț este o nevoie urgentă a comunității locale în contextul actual, pentru că medicii nu mai reușesc să acopere solicitările cu resursele disponibile. Susținerea pe care o primim din partea UniCredit Bank și HeidelbergCement România este vitală proiectului pe care îl dezvoltăm, proiect care va servi comunității pe termen lung, dincolo de momentul încheierii acestei pandemii”.
Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare UniCredit Bank: „Decizia de a ne implica în acest proiect face parte din angajamentul UniCredit de a ajuta comunitățile locale în care suntem prezenți chiar în momentul în care este nevoie. Sistemul medical din România continuă să fie sub presiune, iar sprijinul venit din partea mediului privat în orașele mici este foarte important. De aceea, încercăm să ajutăm de câte ori este posibil, iar în acest an am susținut sistemul medical cu donații cumulate de peste 300.000 de euro, la care se adaugă cea pe care, împreună cu HeidelbergCement România, o îndreptăm acum către Piatra Neamț”.
De la începutul pandemiei, UniCredit Bank a contribuit la achiziția a două aparate de ventilație mecanică de înaltă performanță (printr-o donație de 120.000 euro către Asociația Zi de Bine), achiziția de materiale pentru spitale (printr-o donație de 61.000 de euro a angajaților din entitățile UniCredit din România, suplimentată printr-o contribuție a Fundației UniCredit), modernizarea secțiilor de terapie intensivă (printr-o donație de 130.000 de euro pentru campania Împreună pentru România a Fundației Altex). În plus, UniCredit Bank susține proiectul Oameni în Alb, singura inițiativă care oferă suport psihologic și emoțional gratuit medicilor.
Bogdan Arnăutu, Communication Manager HeidelbergCement România : „Încă de la începutul acestei crize, am fost nevoiți să luăm decizii rapide și să ne adaptăm contextului aflat zilnic în permanentă schimbare. Astfel, ne-am adaptat strategia de investiții comunitare, îndreptându-ne atenția către zonele care au cea mai mare nevoie de sprijin în această perioadă: sistemul medical, sistemul educațional și persoanele vulnerabile. Am discutat cu reprezentanții comunităților locale, am identificat nevoile cele mai urgente și alături de partenerii noștri – actori economici sau reprezentanți ai mediului neguvernamental, am intervenit ori de câte ori a fost posibil”.
Susținerea proiectului spitalului modular de la Neamț reprezintă o continuare firească a eforturilor HeidelbergCement România de a veni în sprijinul sistemului medical, începute încă din luna martie a acestui an. Compania a oferit Spitalului Județean Neamț nouă containere medicale echipate, astfel încât trierea pacienților să aibă loc în afara perimetrului propriu-zis al spitalului, iar mai apoi a fost instalată și o rampă de acces pentru transportul pacienților pozitivi pe circuite complet delimitate și special amenajate către secțiile de terapie. De asemenea, compania a sprijinit Fondul de Urgență inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, cu ajutorul căreia Spitalul Județean Târgoviște a primit șase paturi de terapie intensivă și un monitor de funcții vitale, iar Spitalul Județean de Urgență Deva un aparat performant, care detectează 18 virusuri (coronavirus, virus gripal, virus paragripal) și patru bacterii. Investițiile totale în lupta împotriva COVID-19 în cele trei comunități locale de la Neamț, Hunedoara și Dâmbovița se ridică la 175.000 euro.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Despre HeidelbergCement România
HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate din România, membru al grupului german HeidelbergCement. HeidelbergCement România S.A. deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 21 stații de betoane, 8 cariere și 5 balastiere de agregate, iar investițiile realizate în România depășesc 520 de milioane de euro.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro
HeidelbergCement România
Bogdan Arnăutu, bogdan.arnautu@heidelbergcement.ro
17 decembrie 2020
UniCredit a consiliat Gothaer Finanzholding AG cu privire la vânzarea filialei sale din România către Allianz
Grupul UniCredit, prin echipa CEE Corporate Finance Advisory, a consiliat Gothaer Finanzholding AG („Gothaer”), una dintre cele mai mari companii de asigurări din Germania, cu privire la vânzarea filialei sale din România, S.C. Gothaer Asigurări Reasigurări S.A., către Allianz Group.
Tranzacția are loc în contextul strategiei Gothaer „Ambition25” de a se concentra pe piața sa principală, respectiv Germania, și reprezintă al doilea mandat pe care compania îl acordă echipei UniCredit CEE Corporate Advisory în Europa Centrală și de Est, după vânzarea Gothaer Polonia în 2019.
Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking și Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank: „Această tranzacție reflectă o dată în plus valoarea adăugată pe care UniCredit o poate aduce în serviciile complexe de consultanță pentru tranzacțiile M&A (Mergers & Acquisitions) transfrontaliere și confirmă poziția noastră puternică pe piața de fuziuni și achiziții din România. În acest caz specific, colaborarea strânsă cu clientul, Gothaer, precum și cunoștințele și experiența echipei noastre pe piața asigurărilor din Europa Centrală și de Est s-au dovedit a servi cel mai bine acestei tranzacții, atrăgând interesul celor mai mari companii de asigurări la nivel internațional”.
Finalizarea tranzacției este supusă aprobării Autorității de Supraveghere Financiară și a Consiliului Concurenței. Valoarea tranzacției este confidențială.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
15 decembrie 2020
Finance 4 Social Change, un proiect finanțat prin Programul transnațional Danube al UE (EU Transnational Danube Program) și susținut de UniCredit ca partener principal prin programul Social Impact Banking, a anunțat business-urile cu impact social care vor merge în finala competiției, ce va avea loc în martie 2021, la Budapesta. România, reprezentată de One Night Gallery / RADAR, se va afla în finală alături de Austria – Vollpension, Croația – STEMI și Serbia - Caritas, având posibilitatea să atragă finanțări suplimentare de la investitorii din Europa care participă la sesiunea finală a proiectului Finance 4 Social Change (F4SC).
România a fost prezentă în proiectul F4SC cu trei afaceri sociale – One Night Gallery/ RADAR, Roditor Food Market și Concordia Brutărie. Roditor Food Market a ieșit pe locul doi, iar One Night Gallery/RADAR a câștigat locul 1 în semi-finale, calificându-se în sesiunea finală de pitching a competiției, care se va desfășura în 2021.
Ramona Costache, Director Social Impact Banking, UniCredit Bank: „UniCredit este partener principal al Finance 4 Social Change, un proiect cu obiective aliniate programului nostru Social Impact Banking, respectiv de a identifica, finanța și promova afacerile cu un impact social pozitiv. Antreprenoriatul social este din ce în ce mai relevant în actualul context economic, iar noi, la UniCredit, considerăm că este datoria noastra să ne implicăm în dezvoltarea comunităților unde suntem prezenți, prin sprijin concret și o gamă complexă de resurse. Suntem încântați de participarea României în finala competiției, ținând cont de rigurozitatea procesului de selecție și de expertiza juriului internațional, din care au făcut parte investitori și reprezentanți ai băncilor. Semifinala ne-a demonstrat potențialul României în dezvoltarea de proiecte care să aducă o schimbare în bine în societate. A fost un efort considerabil din partea celor trei business-uri românești și le mulțumim tuturor antreprenorilor sociali din competiție pentru dăruirea lor și dorința de a îmbunătăți comunitatea”.
Proiectul F4SC își propune să identifice, să sprijine și să premieze antreprenorii sociali, printr-un proces de selecție bine structurat, care implică aproximativ 250 de participanți. Acesta oferă o platformă perfectă pentru UniCredit Social Impact Banking, de a sprijini direct antreprenoriatul social ca motor al dezvoltării sociale și al progresului în diferite țări în care grupul este prezent, printre care: Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, România, Serbia și Slovacia.
Mădălina Ivașcu, co-fondator One Night Gallery & RADAR: „Prezentarea noastră s-a bazat pe cele două proiecte pe care le dezvoltăm cu One Night Gallery & RADAR și rezultatele pe care le-am obținut în 3 ani de activitate, prin care am contribuit la dezvoltarea nișei de new media art, parte din industriile creative și culturale din România. Totodată, am creat un model de business cu un impact social și sustenabil prin diferite proiecte interdisciplinare, care oferă acces artiștilor emergenți la noile tehnologii și sunt un bun exemplu de aplicabilitate a noilor medii de creație în proiecte artistice și culturale. Suntem încrezători că, împreună cu UniCredit Bank, vom reuși să scalăm și să punem bazele platformei educaționale “Future Jobs of Tomorrow” – care a fost propunerea pitch-ului nostru. Mulțumim echipei UEFSCDI pentru îndrumarea și sprijinul lor în cadrul competiței și felicitări tuturor concurenților”.
UniCredit România a colaborat cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), o instituție publică, care realizează și implementează proiecte de dezvoltare instituțională și de sistem și care oferă consultanță pentru programele interne și internaționale de cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și de stimulare a inovației.
Adrian Curaj, director general UEFISCDI: “Suntem extrem de bucuroși că One Night Gallery/RADAR, una dintre afacerile din România, a câștigat semifinala competiției Finance4SocialChange și a ajuns în finală. Acest lucru ne demonstrează că într-adevăr există afaceri cu impact social în România și că sunt competitive la nivel internațional. Rolul nostru, al UEFISCDI, ca partener al proiectului Finance4SocialChange, e să contribuim la elaborarea primei „Strategii pentru Investiţii cu Impact Social în regiunea Dunării” şi să promovăm inovaţiile sociale şi întreprinderi sociale pregătite pentru investiţii cu impact social. Iar acest succes ne arată că suntem pe drumul cel bun. Mulțumim UniCredit România pentru sprijin și felicitări și celorlalte două afaceri din România participante în competiție – Roditor Food Market si Concordia Brutărie”.
Proiectul F4SC este un parteneriat multidisciplinar, format din 13 entităţi din 12 ţări, ce are șase parteneri strategici pe întreg teritoriul Europei. În cadrul proiectului sunt furnizate 130 de ore de experienţe de învăţare mixte, care ajută la dezvoltarea soluţiilor pentru investiţii cu impact, dar și la îmbunătăţirea cadrului legislativ. UniCredit este partenerul principal al F4SC prin programul său Banking cu Impact Social (Social Impact Banking - SIB), fiind un parteneriat dezvoltat de la angajamentul asumat al băncii de a construi o societate mai echitabilă și mai favorabilă incluziunii prin promovarea inițiativelor care pot avea un impact social pozitiv. Proiectul a fost conceput pentru a sprijini activitățile economice care generează schimbări pozitive în regiunea Dunării, grație activităților atent concepute, cu scopul principal de a deschide calea pentru mai multă inovație socială și dezvoltarea întreprinderilor sociale.
UniCredit SIB a fost lansat în Italia la sfârșitul anului 2017, iar în 2019 programul a fost extins pe alte 10 piețe în care este prezent Grupul: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Germania, Republica Cehă, Slovacia, România, Serbia și Ungaria.
Mai multe informații despre UniCredit SIB, vă rugăm să accesați:
Pentru a afla mai multe despre proiectul F4SC, vizitați:
http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/finance4socialchange
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
15 decembrie 2020
UniCredit Bank România a fost desemnată „Best Foreign Exchange Provider” în România de către publicația de business americană Global Finance. De asemenea, UniCredit a mai primit distincția „Best Foreign Exchange Provider” pentru întreaga regiune CEE, precum și pentru activitatea din Croația și Austria.
Adrian Pârvulescu, Director Piețe Financiare, UniCredit Bank România: "Această distincție confirmă performanțele întregii noastre echipe în zona de tranzacționare și vânzări și faptul că, prin gama complexă și inovatoare de produse pe care o oferim, suntem un partener de succes și de încredere al companiilor din România. Prin canalele de tranzacționare moderne, digitale, pe care le punem la dispoziția clienților noștri, le oferim acestora posibilitatea de a avea acces la prețuri competitive și rapiditate în execuție”.
În calitate de furnizor de servicii FX, UniCredit îmbină consultanța locală cu expertiza globală din Londra, München, Milano, New York și Hong Kong. Astfel, clienții internaționali beneficiază de produse inovatoare și de atuurile Grupului din marile centre financiare din lume, precum și de acoperirea și serviciile de consultanță locale.
Criteriile care au stat la baza alegerii câștigătorilor au inclus volumul tranzacțiilor, cota de piață, acoperirea globală, calitatea serviciilor pentru clienți, costurile competitive și tehnologiile inovatoare. Global Finance a luat în considerare, de asemenea, și contribuția analiștilor din industrie, a directorilor din companii și a specialiștilor în tehnologie.
Global Finance, fondată în 1987, are sediul central în New York și birouri în întreaga lume, și o distribuție de 50.000 de copii în 191 de țări. Audiența Global Finance include reprezentanți ai marilor companii, iar publicația recompensează în mod regulat cele mai performante instituții financiare. Aceste premii au devenit un standard de excelență de încredere pentru comunitatea financiară globală.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare / Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
11 decembrie 2020
UniCredit încheie un parteneriat cu Treedom, o platformă online care permite oamenilor să planteze copaci de la distanță și să le urmărească online creșterea. Inițiativa va crea Pădurea UniCredit, cu cel puțin 90.000 de puieți de copaci care vor fi plantați în Italia, Columbia, Haiti, Kenya, Madagascar și Tanzania. Pădurea UniCredit va ajuta la reducerea nivelului de CO2 la nivel global cu aproximativ 20.542.500kg în următorii 10 ani, echivalent cu emisiile produse de aproximativ 4.400 de autovehicule în fiecare an1.
Toți angajații Grupului vor avea oportunitatea de a se implica în proiect, inclusiv prin plantarea propriului copac în Pădurea UniCredit în mod gratuit. În plus, colegii vor primi un discount special dacă doresc să planteze mai mulți copaci.
Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit, a declarat: “Suntem mândri de această inițiativă, un alt exemplu al angajamentului nostru pentru sustenabilitate, care face parte din ADN-ul Grupului. Parteneriatul cu Treedom, urmărit îndeaproape de Consiliul Millennial, ne permite să venim în sprijinul mediului înconjurător, atrăgând în același timp atenția angajaților noștri și implicându-i în misiunea importantă de combatere a schimbărilor climatice. Pădurea UniCredit va fi formată din copaci dedicați tuturor angajaților noștri, fiecare primind propriul copac, și arătând astfel că suntem One Bank.”
Proiectul urmează Săptămânii Globale a Acțiunii în domeniul Climei din 2019, când Grupul a încurajat angajații să facă schimb de idei între ei și cu clienții cu privire la modul în care UniCredit poate face o diferență. Crearea Pădurii UniCredit a fost unul dintre proiectele care au reieșit din acest schimb de idei și a fost urmărit îndeaproape de Consiliul Millennial2.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
1 Sursa: https://www.epa.gov/energy/greenhouse-gas-equivalencies-calculator
2 Consiliul UniCredit Millennial constă din angajați cu vârsta cuprinsă între 22 și 32 de ani, care își propun să conteste tiparele preconcepute și să crească gradul de conștientizare cu privire la opiniile noilor generații (pe teme bancare), prin idei și soluții inovatoare.
8 decembrie 2020
● Sondajul desemnează UniCredit drept Cel mai bun furnizor de servicii sau Lider de piață pentru Cash Management în douăsprezece țări, inclusiv România.
UniCredit a fost desemnat de către Euromoney Cash Management Survey 2020 drept Cel mai bun furnizor de servicii în zece țări distincte, menținându-și totodată pentru al doilea an consecutiv poziția tradițională de Lider de piață în Austria și Italia și alte opt țări din Europa Centrală și de Est – printre care și România.
Realizat anual, Euromoney Cash Management Survey identifică principalii furnizori de produse și servicii de cash management - anul acesta colectând peste 32.000 de răspunsuri de la instituții nefinanciare.
Comentând rezultatele, Luca Corsini, Co-Head of Global Transaction Banking în cadrul UniCredit, a declarat: „Suntem foarte mândri de aceste realizări, care reflectă atât acoperirea paneuropeană a platformei noastre, cât și capacitatea de a ajuta clienții de toate tipurile și dimensiunile să depășească provocările fără precedent pe care le-am văzut anul acesta.”
Giovanni Solaroli, de asemenea Co-Head of Global Transaction Banking în cadrul UniCredit, a adăugat: „Această recunoaștere este o dovadă a spiritului colaborativ, a expertizei și a angajamentului echipelor noastre de a oferi cele mai bune servicii de cash management”.
Rezultatele urmează unui an cu investiții semnificative pe toată platforma de cash management a UniCredit - inclusiv inovații, precum conturi virtuale, plăți instantanee, SWIFT gpi și semnarea digitală a documentelor - prin care Grupul a căutat să încorporeze cele mai noi tendințe din industrie și să optimizeze instrumentele digitale, răspunzând astfel rapid nevoilor în continuă schimbare manifestate de clienți.
Astfel, UniCredit a fost desemnat:
· Cel mai bun furnizor de servicii în Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria;
· Lider de piață în Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Italia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria
“Este o nouă distincţie onorantă pentru noi, care reconfirmă poziţionarea UniCredit Bank ca partener preferat în piaţa de servicii bancare de Cash Management. Am investit mult în strategia noastră digitală, cu obiectivul de a-i ajuta pe clienți să parcurgă mai ușor această perioadă plină de provocări”, a declarat Gabriel Jeflea, Global Transactional Banking Director în cadrul UniCredit Bank.
Performanța remarcabilă a băncii în sondajul din acest an se adaugă unei liste lungi de premii pentru Global Transaction Banking, cu numeroase recunoașteri în ultima perioadă, inclusiv: „Best Bank for Supply Chain Finance” în cadrul The Banker's 2020 Transaction Banking Awards; “Best Bank for Transaction Services in Central & Eastern Europe” în cadrul Euromoney's 2020 Awards for Excellence; “Best Transaction Services Provider in Western Europe” în cadrul The Banker's 2019 Transaction Banking Awards.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest-, central- şi est-europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072 / www.unicredit.ro
UniCredit Cash Management Awards
Market Leader Cash Management FI |
|
Region |
Rank 2018 |
CEE |
1 |
Best Service Cash Management FI |
||
Region |
Rank 2018 |
Category |
Global |
1 |
Overall |
Global |
1 |
Business functions |
Global |
1 |
Financial facilities |
Global |
1 |
Personnel |
Global |
1 |
Service |
Global |
1 |
Tech provisions |
CEE |
1 |
Overall |
North America |
1 |
Overall |
Market Leader Cash Management Non-FI |
|
Region |
Rank 2018 |
CEE |
1 |
Austria |
1 |
Bosnia and Herzegovina |
1 |
Croatia |
1 |
Turkey |
1 |
Best Service Management Non-FI |
||
Region |
Rank 2018 |
Category |
CEE |
1 |
Overall |
CEE |
1 |
Business Functions |
CEE |
1 |
Financial facilities |
CEE |
1 |
Personnel |
CEE |
1 |
Tech Provisions |
Western Europe |
1 |
Tech Provisions |
Austria |
1 |
Overall |
Bosnia and Herzegovina |
1 |
Overall |
Romania |
1 |
Overall |
17 noiembrie 2020
UniCredit România anunță că serviciul Google Pay este disponibil acum pentru clienții băncii persoane fizice, completând gama soluțiilor pentru plăți mobile pe care le oferă. Astfel, UniCredit devine una dintre primele bănci din România care pune la dispoziția clienților o plajă extinsă de soluții pentru plățile efectuate cu telefonul mobil.
Google Pay poate fi utilizat de către toți deținătorii de carduri UniCredit Bank și UniCredit Consumer Financing care folosesc dispozitive mobile Android compatibile, având funcția NFC activă, pentru a efectua plăți contactless rapide și sigure folosindu-și telefonul mobil, în România sau oriunde în lume unde este acceptat acest tip de plată. De asemenea, Google Pay poate fi folosit și pentru plăți online și din aplicații – clienții UniCredit beneficiind, în acest fel, de o metodă de plată integrată ce poate fi utilizată pe toate canalele.
Clienții își pot înregistra în Google Pay cardurile emise de UniCredit, sub licență Mastercard sau Visa, din aplicația Mobile B@nking, folosind cea mai recentă versiune disponibilă, pentru a le utiliza apoi pentru plățile în magazine, online sau în aplicații. Atunci când folosesc Google Pay pentru plăți, utilizatorii vor continua să primească toate recompensele și/sau beneficiile oferite pentru cardurile de credit și debit UniCredit.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Divizia de Retail UniCredit Bank: “Prin lansarea Google Pay pentru deținătorii de carduri din România facem încă un pas în direcția pe care ne-am asumat-o, aceea de a fi o bancă digitală de top, și suntem bucuroși să le putem oferi clienților noștri o nouă soluție pentru a-și face cumpărăturile zilnice într-o manieră simplă, rapidă și sigură. Google Pay le permite clienților să plătească contactless la comercianți, precum și online sau în aplicații, fără a mai fi nevoie să poarte la ei cardul bancar fizic; acest tip de experiență de plată modernă și comodă este ceea ce ne propunem întotdeauna să oferim clienților noștri”.
Elena Ungureanu, Country Manager Visa: “Este doar o chestiune de timp până când plățile mobile vor fi adoptate pe scară largă, ținând cont de apetitul românilor pentru dispozitive mobile și de infrastructura modernă de plăți din țara noastră. Plățile mobile funcționează pe aceleași terminale contactless pe care consumatorii le folosesc deja atunci când plătesc cu cardul contactless de debit sau de credit, bucurându-se de mai multă mobilitate și securitate. Peste 7 din 10 carduri Visa în România pot fi folosite pentru a plăti cu Google Pay la orice terminal de plată dotat cu tehnologia NFC. Împreună cu UniCredit, ne bucurăm să putem oferi acest serviciu deținătorilor de carduri Visa, care își vor putea folosi de acum dispozitivele Android conectate pentru a plăti contactless, sigur și rapid.”
Cosmin Vladimirescu, Country Manager România și Croația, Mastercard: „Ne bucurăm că, alături de UniCredit Bank, le putem oferi clienților noștri un serviciu care le asigură o experiență de plată sigură, rapidă și modernă. Românii nu sunt doar familiarizați deja cu plățile mobile prin intermediul aplicațiilor, ci le utilizează tot mai frecvent. În perioada februarie-septembrie 2020, plățile cu cardul prin intermediul soluțiilor de mobile wallet au crescut cu 145%, în condițiile în care 85% din cardurile Mastercard și Maestro au la dispoziție din partea băncilor emitente un portofel electronic. Avansul privind digitalizarea plăților reprezintă o prioritate pentru noi și un element important pentru siguranța și securitatea pe termen lung a consumatorilor”.
Pentru a efectua plăți prin Google Pay, clienții UniCredit trebuie doar să dețină un dispozitiv mobil compatibil si un cont Google, precum și să își înregistreze cardul/cardurile în Google Pay, utilizând aplicația Mobile B@nking. Pentru achizițiile în magazine, Google Pay funcționează pe orice dispozitiv Android cu tehnologia NFC activă care rulează sistemul de operare Lollipop 5.0 sau o versiune superioară. De asemenea, clienții pot utiliza Google Pay pe orice dispozitiv Android compatibil pentru a face cumpărături în aplicații sau online.
Pentru mai multe informații despre Google Pay, vizitați: www.unicredit.ro/GooglePay
****
Despre UniCredit
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, care oferă o rețea unică vest, central și est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și cardurile de credit UniCreditCard Premium si Principal prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, credite de consum în magazine si cardul de credit UniCreditCard Partener prin rețeaua de parteneri comerciali, precum și credite auto prin rețeaua de parteneri Auto, la dealerii acestora.
Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate și Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
12 noiembrie 2020
UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor Publice o suplimentare de 50 milioane de lei a plafonului de garantare a creditelor acordate prin programul Noua Casă, în baza căreia banca va putea acorda finanțări noi de până la 100 de milioane de lei.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Retail UniCredit Bank România: “În contextul actual, cumpărarea unei noi locuințe este un pas necesar pentru multe persoane care își doresc sau au nevoie de un spațiu locativ mai mare, în care munca să nu se amestece cu viața personală. Prin participarea la programul Noua Casă oferim clienților noștri posibilitatea de a își atinge acest obiectiv în condiții foarte bune pentru ei, printr-un avans solicitat redus și condițiile de eligibilitate avantajoase propuse de acest program”.
Suplimentarea cu 50 milioane de lei a plafonului de garantare a creditelor acordate prin programul Noua Casă obținută din partea Ministerului Finanțelor Publice permite UniCredit Bank să ofere persoanelor fizice noi finanțări în condițiile avantajoase asigurate de programul guvernamental. Programul Noua Casă creează posibilitatea de achiziție a unei locuințe noi (recepționate sau consolidate de cel mult 5 ani) în limita a 140.000 de euro, sau a unei locuințe vechi (finalizate sau consolidate de mai mult de 5 ani), în limita a 70.000 de euro, cu un avans minim de 5% pentru proprietăți cu valori de cel mult 70.000 de euro și un avans minim de 15% pentru proprietăți cu valori între 70.001 și 140.000 de euro. Creditul se acordă în lei. Perioada creditului poate fi între 3 și 30 de ani, iar dobânda stabilită prin condițiile programului este variabilă, formată din IRCC+ marjă fixă 2%.
Spre exemplu, pentru un credit Noua Casă în valoare de 230.000 lei, pe o perioadă de 25 ani, 300 de rate, cu dobândă variabilă de 4,17% p.a. formată din IRCC + marjă fixă 2%, comision de analiză de 0 Lei, taxa de înscriere a garanțiilor mobiliare în Registrul Național de Publicitate Mobiliară de 87,6 lei, costul evaluării imobilului de aproximativ 450 de lei conform informațiilor din piață deținute de creditor, costurile deschiderii și menținerii unui cont curent în lei de 5 lei/lună, comision de gestiune datorat pentru garanția emisă de FNGCIMM de 0,202% calculat la soldul lunar al creditului, DAE este de 4,55% iar rata lunară este de 1.287,18 lei.
Mai multe informații despre creditul Noua Casa, cât și despre alte produse UniCredit pentru persoane fizice, pot fi găsite pe www.unicredit.ro
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
11 noiembrie 2020
Vineri, 13 noiembrie 2020, UniCredit România lansează o campanie de Black Friday cu o ofertă de cont curent şi servicii ataşate de la UniCredit Bank cu zero costuri pe întreaga perioadă contractuală pentru anumite operațiuni, pentru primii 3.000 de clienți noi care accesează campania. În plus, în aceeași zi urmează să fie lansate campanii speciale pentru Creditul de Realizări Personale, cardurile de credit UniCreditCard Principal și Premium de la UniCredit Consumer Financing, precum și pentru Creditul Verde de la UniCredit Bank pentru achiziția unei locuințe.
Campania va fi disponibilă exclusiv online, pe www.unicredit.ro, doar în data de 13 noiembrie 2020, între orele 09:00 – 17:00, şi va avea un număr limitat de oferte.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Retail UniCredit Bank România: „După succesul înregistrat în ultimii ani, am decis ca de Black Friday, anul acesta, să oferim clienților posibilitatea de a beneficia de servicii financiare de la UniCredit în condiţii avantajoase. Astfel, pe 13 noiembrie, cei care aplică online pentru campaniile de Black Friday pot beneficia de conturi curente cu zero costuri pe întreaga perioadă contractuală pentru anumite servicii, precum și de alte campanii speciale pentru împrumuturi și carduri de credit”.
Oferta tranzacţională de cont curent şi servicii ataşate va fi disponibilă primilor 3.000 de clienți noi persoane fizice (care nu au și nu au avut un cont curent UniCredit înainte de 13.11.2020) care se înscriu online în campanie. Aceştia se vor putea bucura de comisioane zero pe întreaga perioadă a contractului încheiat cu UniCredit Bank în baza campaniei de Black Friday, pentru următoarele operațiuni: deschidere, administrare lunară și închidere pentru un cont curent în lei, EUR, USD; administrare lunară pentru un card de debit principal Visa Classic; plăți prin Online Banking/Mobile Banking și plăți la ghișeu efectuate în lei (inclusiv comision sent/ReGIS) și în EUR și USD (inclusiv comision plată în regim de urgență); depuneri de numerar în lei, EUR și USD în contul clientului la ghișeele băncii; retrageri de numerar în lei, EUR, USD la ghișeele băncii; retrageri de numerar și interogare sold la ATM/BNA în rețeaua băncii, în rețeaua Euronet și a altor bănci din România precum și retrageri de numerar și interogare sold în rețeaua Grupului UniCredit și a altor banci din străinătate, prin intermediul cardului de debit principal Visa Classic; debitare directă intrabancară și interbancară; activare și administrare Online Banking și Mobile Banking.
În plus, clienții care vor opta pentru această ofertă vor beneficia și ei de Happy Hour Exchange Rate, prin care pot face schimburi valuare la cursul publicat de BNR utilizând Online și Mobile Banking, în limita a 1.000 EUR/zi și pot primi bani înapoi pentru plata facturilor de utilități - 10 lei lunar pentru minimum 3 facturi plătite/lună prin Online și Mobile Banking și Debitare directă (acestea fiind facilități oferite în cadrul Programul de Beneficii GeniusCont pe o perioadă anunțată de bancă).
Din punct de vedere creditare, campania de Black Friday va include un număr limitat de oferte speciale pentru Creditul de Realizări Personale de la UniCredit Consumer Financing, precum și beneficii în plus pentru cardurile de credit UniCreditCard Principal și Premium de la UniCredit Consumer Financing și pentru Creditul Verde de la UniCredit Bank pentru achiziția unei locuințe. Campaniile vor fi disponibile clienților exclusiv online în data de 13 noiembrie, pe pagina campaniei.
***
Notă:
Creditele de Realizări Personale și Cardurile de credit UniCreditCard Princial/Premium sunt oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. prin UniCredit Bank S.A., intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. Decizia de creditare aparține exclusiv UniCredit Consumer Financing IFN S.A., Creditorul rezervându-și dreptul de a solicita, după caz, orice documente necesare în analiza de creditare, conform normelor sale interne și reglementărilor legale în vigoare.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, credite de consum în magazine prin rețeaua de parteneri comerciali, precum și credite auto prin rețeaua de parteneri Auto, la dealerii acestora.
Despre UniCredit
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
20 octombrie 2020
UniCredit Bank a fost recunoscută de către publicația Capital Financial International (CFI.co) ca având cel mai mare impact social (Best Social Impact Bank) din Europa în anul 2020. Juriul a apreciat angajamentul susținut al UniCredit de „a face diferența și a avea impact”, precum și dublarea eforturilor companiei în contextul pandemiei Covid-19 prin implicarea angajaților, partenerilor și clienților săi, explorarea nevoilor și priorităților acestora și ajustarea politicilor și a ofertei de produse în acest sens. Totodată, au fost remarcate acțiunile demarate pentru crearea unui loc de muncă divers și inclusiv și „politica puternică și extrem de relevantă de responsabilitate socială”.
Cu privire la premiu, Roberta Marracino, Head of Group ESG Strategy & Impact Banking, declară: „Suntem extrem de mândri să fim recunoscuți de CFI pentru cel mai mare impact social din Europa. Acest lucru ne confirmă faptul că eforturile realizate prin programul Social Impact Banking, prin Fundația UniCredit și prin întreaga abordare de mediu, socială și de guvernanță a Grupului UniCredit, sunt recunoscute și apreciate de către partenerii noștri. A acționa responsabil din punct de vedere social continuă să rămână o prioritate pentru UniCredit. Criza generată de Covid-19 ne-a făcut pe toți mai conștienți de rolul și responsabilitatea companiilor în a genera schimbare socială. Continuăm să lucrăm în această direcție, ținând cont de nevoile și interesele tuturor partenerilor noștri, fie că sunt colegi, clienți, furnizori sau membri ai comunităților din care facem parte.”
Câștigătorii premiilor CFI.co au fost selectați de comisia de jurizare a Capital Finance International, formată din experți din industrie. Aceștia au urmărit să identifice persoane și organizații care contribuie semnificativ la convergența economică și care aduc valoare semnificativă tuturor partenerilor.
Programul Social Impact Banking demarat de UniCredit a susținut până în prezent 4.000 de beneficiari prin componentele de Microcreditare și Finanțare de impact și a oferit programe de Educație financiară pentru aproximativ 50.000 de tineri și persoane defavorizate.
În anul 2020, UniCredit și-a consolidat angajamentul social oferind peste 6,4 milioane de euro către întreprinderile mici și mijlocii (IMM) europene, ajutându-le să minimizeze efectele situației fără precedent generate de Covid-19. În același timp, Fundația UniCredit a făcut donații semnificative către spitale și organizații non-profit din diverse piețe în care grupul este prezent, pentru lupta din prima linie împotriva pandemiei.
Pentru mai multe informații despre programul Social Impact Banking al UniCredit, puteți vizita: https://www.unicreditgroup.eu/en/a-sustainablebank/social-and-relationship-capital/social-impact-banking.html
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit este o bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, care oferă o rețetă unică vest-, central și est-europeană bazei sale extinse de clienți. UniCredit oferă clienților săi atât expertiză locală, cât și internațională, oferindu-le acces de neegalat la bănci de top în 13 piețe principale prin rețeaua sa europeană: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Slovenia. Bazându-se pe o rețea internațională de sucursale și filiale, UniCredit deservește clienți în alte 18 țări din întreaga lume.
Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
22 octombrie 2020
Acord pentru promovarea dezvoltării afacerilor și consolidarea cooperării pe piețele pe care este prezent UniCredit
UniCredit și Banca Industrială și Comercială a Chinei (ICBC) au anunțat astăzi semnarea unui Memorandum (MoU) pentru creșterea cooperării în afaceri și ofertei de soluții pentru clienți în domeniile Global Transaction Banking (GTB), Piețe de capital, Finanțare, Piețe globale, M&A și consultanță financiară.
Obiectivul prezentului Memorandum este de a contribui la stabilirea și dezvoltarea unei relații de cooperare neexclusivă amiabilă pe termen lung între cele două bănci, pentru a promova oportunitățile de afaceri între China, Italia, Germania, Austria și regiunea CEE, precum și pentru a intensifica cooperarea între companiile din aceste țări în ceea ce privește comerțul, investițiile, contractarea de proiecte transcontinentale, finanțarea transfrontalieră de fuziuni și achiziții, servicii de finanțare, piețe de capital, precum și în alte domenii.
Acordul urmărește să stabilească o cooperare eficientă în ceea ce privește investițiile comerciale și contractarea proiectelor transcontinentale, precum și susținerea respectivilor clienți companii în activitățile lor internaționale și în explorarea de noi oportunități de afaceri și investiții pe piețele lor și în Europa, în particular Europa Centrală și de Est, Italia, Germania și Austria.
Gianfranco Bisagni, Co-CEO Europa Centrală și de Est, UniCredit, a declarat: „UniCredit este mândră să fie un partener cheie pentru economia reală, sprijinind clienții în expansiunea lor internațională cu o gamă completă de produse și servicii”. „China este al doilea cel mai mare partener comercial pentru zona euro și o piață în care suntem prezenți din 1982. Anunțul de astăzi va îmbogăți și mai mult soluțiile pe care le oferim clienților noștri și va promova dezvoltarea reciprocă a afacerilor printr-o creștere la nivel internațional”.
ICBC a fost înființată la 1 ianuarie 1984 și a fost restructurată integral într-o societate pe acțiuni pe 28 octombrie 2005. Pe data de 27 octombrie 2006, ICBC a fost listată cu succes atât pe bursa din Shanghai, cât și pe bursa din Hong Kong. Prin efort continuu și dezvoltare permanentă, ICBC a devenit o bancă de top la nivel mondial, având o bază excelentă de clienți, o structură de afaceri diversificată, capacități puternice de inovare și competitivitate pe piață - oferind o gamă vastă de produse și servicii financiare pentru 7.628 mii de clienți companii și 627 milioane de clienți persoane fizice.
UniCredit este o Bancă Comercială Pan Europeană simplă și de succes, cu un sistem complet de Bancă Corporate și de Investiții, oferind bazei sale de clienți în continuă creștere o rețea unică Vest, Central și Est-Europeană. UniCredit pune la dispoziția clienților expertiză locală și internațională, oferindu-le acces de neegalat la produse și servicii de top în 13 piețe principale printr-o rețea bancară europeană: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Slovenia. Folosind o rețea internațională de reprezentanțe și sucursale, UniCredit deservește clienți din alte 18 țări din întreaga lume.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
21 octombrie 2020
UniCredit este partenerul principal al proiectului Finance 4 Social Change (F4SC) prin programul său Banking cu Impact Social (Social Impact Banking - SIB), în concordanță cu angajamentul asumat al băncii de a construi o societate mai echitabilă și mai favorabilă incluziunii prin promovarea inițiativelor care pot avea un impact social pozitiv.
Proiectul F4SC, care este finanțat prin Programul transnațional Danube al UE (EU Transnational Danube Program), își propune să identifice, să sprijine și să premieze antreprenorii sociali, printr-un proces de selecție bine structurat, care implică aproximativ 250 de participanți. Acesta oferă o platformă perfectă pentru UniCredit SIB de a sprijini direct antreprenoriatul social ca motor al dezvoltării sociale și al progresului în diferite țări în care grupul este prezent, printre care: Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, România, Serbia și Slovacia.
Proiectul a fost conceput pentru a sprijini activitățile economice care genereză schimbări pozitive în regiunea Dunării, grație activităților atent concepute, cu scopul principal de a deschide calea pentru mai multă inovație socială și dezvoltarea întreprinderilor sociale.
Colegii din cadrul UniCredit vor participa la atelierele Concursului pentru Planuri de Afaceri cu Impact Social, o parte esențială a proiectului F4SC, oferind participanților expertiza și mentorat. În plus, vor participa și în juriul care va selecta cele patru proiecte câștigătoare în sesiunile de pitching din 2021.
Roberta Marracino, șeful ESG Strategy & Impact Banking la UniCredit, declară: „La UniCredit, ESG este o parte esențială din ADN-ul nostru și a strategiei de afaceri a băncii. Aceasta include un angajament puternic față de problemele sociale, unde avem ambiția de a contribui la stimularea schimbării, oferind sprijin concret antreprenorilor și inițiativelor cu un impact social pozitiv semnificativ. Proiectul Finanțare pentru schimbări sociale este un astfel de exemplu, care ne ajută să ne implicăm și să oferim sprijin concret și semnificativ diferitelor comunități în care operăm. ”
Ramona Costache, Director Social Impact Banking, UniCredit Bank: „Aceste proiecte pot juca un rol semnificativ în creșterea calității vieții atât pentru cetățenii români, cât și pentru mediul de afaceri românesc. În UniCredit România ne preocupă impactul social și de mediu al produselor noastre și avem clare obiective de impact social în proiectele pe care le finanțăm sau le susținem cu competențele valoroase ale colegilor noștri. Credem cu tărie că România are nevoie de proiecte cu impact social, indiferent de mărimea lor sau de modul în care acestea sunt aduse în societate (prin ONG-uri, întreprinderi sociale sau inițiative cum este și Proiectul Finanțare pentru schimbări sociale, căruia ne-am alăturat cu mult entuziasm.”
UniCredit SIB a fost lansat în Italia la sfârșitul anului 2017. În 2019, programul a fost lansat pe alte 10 piețe în care este prezent Grupul: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Germania, Republica Cehă, Slovacia, România, Serbia și Ungaria. De la lansare, SIB a sprijinit mai mult de 4.000 de beneficiari prin microcredite și finațări cu impact, precum și prin diverse programe de educație financiară în beneficiul a aproximativ 50.000 de tineri și persoane defavorizate.
În plus, în 2020, UniCredit și-a confirmat angajamentul social, oferind peste 6,4 miliarde de euro IMM-urilor europene pentru a le ajuta să atenueze situația de urgență fără precedent creată de pandemia Covid-19, făcând în același timp donații semnificative pe diferitele piețe ale grupului prin intermediul Fundației UniCredit pentru a sprijini spitalele și diferite organizații non-profit din prima linie în lupta împotriva pandemiei.
Pentru mai multe informații despre UniCredit SIB, vă rugăm să vizitați: https://www.unicreditgroup.eu/en/a-sustainable-bank/social-and-relationship-capital/social-impact-banking.html
Pentru a afla mai multe despre proiectul F4SC, vizitați: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/finance4socialchange
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
15 octombrie 2020
Ca parte a strategiei de digitalizare a activității și din dorința de a oferi clienților canale și mai eficiente de interacțiune cu banca, UniCredit Bank lansează o versiune îmbunătățită a aplicației Mobile Banking, mai modernă, cu funcționalități suplimentare și un meniu îmbunătățit.
Noua aplicație Mobile Banking poate fi deja instalată / actualizată de către clienți în magazinele de aplicații Google Play și App Store.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: „Transformarea digitală este de mai mulți ani una dintre direcțiile noastre strategice, iar perioada prin care trecem reprezintă o oportunitate și o provocare de a ne adapta procesele noii realități digitale cu o viteză și mai mare. Am dezvoltat noua aplicație Mobile Banking în primul rând cu acest gând, să avem o platformă tehnologică care să ne permită să dezvoltăm și mai rapid procese digitale. În plus față de evoluția tehnologică, noul Mobile Banking le oferă clienților noștri o experiență digitală îmbunătățită și simplifică interacțiunea cu produsele bancare și realizarea de operațiuni de la distanță. Față de finalul anului 2019, am înregistrat o creștere cu 15% a numărului de clienți care utilizează Mobile Banking și vom continua să dezvoltăm funcționalitățile și beneficiile aplicației, devenită în ultimii ani un canal preferat de interacțiune cu banca al clienților și un instrument digital central în oferta UniCredit Bank”.
Noua versiune a Mobile Banking încorporează sugestiile transmise de către clienți și cele mai noi tehnologii, oferind un design nou, modernizat, și o interacțiune a clienților cu aplicația mai simplă și mai intuitivă.
Astfel, folosind noua aplicație Mobile Banking, clienții persoane fizice au acces la informații privind conturile, cardurile, creditele și produsele de economisire pe care le dețin la UniCredit și pot face operațiuni mult mai simplu și rapid (verificări sold, alerte push gratuite, blocări/deblocări instant carduri, modificarea limitelor pentru POS, ATM sau plăți cu cardul pe internet, rambursări pentru carduri de credit și credite la UniCredit Bank, schimburi valutare, depozite la termen sau conturi de economii etc.). În plus, meniul îmbunătățit permite realizarea de plăți (transferuri între conturi proprii, alte conturi, sau plăți de facturi) chiar din ecranul de login, simplificând pașii necesari pentru efectuarea operațiunilor. Nu în ultimul rând, noua aplicație Mobile Banking de la UniCredit Bank include o funcție îmbunătățită de categorisire a tranzacțiilor, prin care clienții se bucură de control sporit asupra finanțelor proprii, având posibilitatea de a-și planifica, ajusta și verifica mai ușor bugetul.
În plus, clienții care folosesc aplicația Mobile Banking de la UniCredit se bucură de numeroase beneficii, printre care: Happy Hour Exchange Rate* (o oră pe zi în care pot face o operațiune de schimb valutar la curs publicat de BNR), bani înapoi pentru plata facturilor de utilități* (10 lei lunar pentru minimum trei facturi plătite/lună), +0,5 puncte procentuale față de dobânda standard la depozitele în lei constituite prin Mobile Banking. Detalii sunt disponibile în secțiunea Digital de pe website-ul UniCredit Bank.
Aplicațiile Online Banking și Mobile Banking ale UniCredit Bank nu au în prezent costuri de administrare. Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul UniCredit Bank.
******
*Facilități oferite în cadrul Programul de Beneficii GeniusCont.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
7 octombrie 2020
UniCredit Bank România a încheiat cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) convenția de colaborare prin care devine bancă parteneră în cadrul programului guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile pentru întreprinderi mici și mijlocii (instituit în baza OUG nr.130/2020).
Liviu Rogojinaru, Secretar de Stat în cadrul MEEMA: “Acest program oferă posibilitatea IMM-urilor afectate de criza COVID să acceseze surse de finanțare de 1 miliard de euro din fonduri nerambursabile, toate eforturile noastre fiind îndreptate acum spre susținerea activităților economice la nivel național, pe o piață de consum și producție afectată. Este un program care a generat un interes foarte mare în rândul IMM, pentru care accesul la astfel de granturi este esențial în această perioadă dificilă”.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail, UniCredit Bank: “Ne bucurăm să putem susține și facilita acest program de granturi, ca parte a parteneriatului cu MEEMA. Prin oferta de tranzacționare a UniCredit Bank, clienții beneficiază, dincolo de posibilitatea de a accesa finanțările necesare, de certificate calificate gratuite, activate și disponibile imediat, pe care le pot folosi pentru a semna electronic documentația, dar și ulterior în activitatea lor. Vrem să fim pentru clienții IMM un partener care le oferă acces la soluții digitale moderne și care îi susține în eforturile lor”.
În contextul convenției încheiate, UniCredit Bank pune la dispoziția clienților o ofertă de tranzacționare ce include de la conturi curente și conturi dedicate măsurilor instituite prin OUG 130/2020, soluții de creditare adaptate tipului de activitate a clientului (credite pentru cheltuieli curente, credite pentru investiții, credite punte etc.) și până la soluții digitale dintre cele mai moderne. Astfel, ca parte a ofertelor tranzacționale Creativ sau GeniusIMM oferite de UniCredit, clienții companii beneficiază de până la trei certificate calificate gratuite, pe care le pot utiliza imediat atât pentru semnarea documentelor în relație cu banca, cu parteneri de afaceri sau instituții publice, dar și pentru a semna electronic documentele proiectului depus pentru accesarea granturilor (semnarea electronică a documentației fiind o cerință obligatorie pentru granturile pentru capital de lucru).
De asemenea, prin creditul punte, UniCredit Bank va finanța partea din cheltuielile care vor fi rambursate de către autorități în cadrul măsurii 3 - “Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor”.
Potrivit OUG 130/2020, granturile nerambursabile pentru întreprinderi mici și mijlocii pot fi Micro granturi de până la 2.000 de euro (PFA-uri, ONG-uri, IMM-uri), Granturi pentru capital de lucru - max. 15% din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 150.000 de euro pentru un beneficiar (IMM-uri și ONG-uri) și Granturi pentru investiții – max. 200.000 de euro de proiect și beneficiar (IMM-uri).
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi: UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072 / www.unicredit.ro
22 septembrie 2020
UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor o suplimentare a plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii prin programul IMM Invest România.
Noua suplimentare, în valoare de 889 milioane RON, vine în contextul în care UniCredit Bank a folosit până în acest moment plafonul inițial de 680 milioane RON oferit prin intermediul programului, utilizând fondurile proprii și garanțiile de stat pentru a finanța economia reală și oferind sprijin unei game largi de companii românești afectate de pandemie.
Astfel, de la debutul programului IMM Invest, UniCredit Bank a acordat facilități de credit garantate prin programul IMM Invest către companii din numeroase sectoare de activitate - producție, construcții, agricultură, industria alimentară, IT, transporturi, precum și din multiple alte domenii.
“Ne bucurăm că am reușit să alocăm primul plafon din programul IMM Invest și că am oferit întreprinderilor mici și mijlocii care s-au îndreptat către UniCredit Bank posibilitatea de a-și asigura capitalul de lucru și de investiții. Astfel, într-o perioadă plină de provocări, am venit în întâmpinarea clienților noștri IMM cu un flux de analiză și aprobare rapid, eficient și fluid. Posibilitatea de a accesa credite care beneficiază de scheme de garantare în care statul este partener reprezintă o gură de oxigen pentru activitatea companiilor. Suplimentarea plafonului de garantare primită prin intermediul programului IMM Invest ne permite să extindem suportul pentru acestea și să contribuim astfel la revenirea economiei românești”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte al Directoratului și Coordonator al Diviziei de Retail UniCredit Bank.
Statul român, prin intermediul FNGCIMM, garantează în proporție de 80% sau 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanțarea IMM-urilor, în funcție de tipul companiei. Din data de 25 august 2020, alături de firmele mijlocii, și microîntreprinderile, și firmele mici pot accesa credite garantate de stat, prin programul IMM Invest, de până la 5 milioane de lei.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
10 septembrie 2020
Competiția Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor a desemnat cele 7 proiecte câștigătoare ce vor beneficia de finanțări nerambursabile cu valori cuprinse între 3.000 și 8.000 de euro, oferite de UniCredit Bank și Asociația Brand Minds.
Proiectele au fost selectate dintre cele 143 de aplicații eligibile (și 177 de înscrieri primite în total în perioada 13 iulie – 14 august), în urma unui punctaj final format din votul publicului (20%) și evaluarea juriului (80%). Competiția susține digitalizarea afacerilor și face parte din Academia Minților Creative (AMC), un program de educație financiară și antreprenorială susținut de UniCredit Bank.
“Digitalizarea companiilor este o direcție strategică pentru UniCredit Bank și, de aceea, ne-am dorit să încurajăm toți antreprenorii să dezvolte și să preia în activitatea lor proiecte cu o componentă de digitalizare, care să îi ajute să se adapteze mai bine actualului context de business. Un prim pas l-am făcut prin transformarea programului de educație financiară și antreprenorială Academia Minților Creative într-unul exclusiv online, iar Granturile AMC reprezintă un nou nivel al implicării noastre. Ne-am bucurat să vedem un număr atât de mare de afaceri care își doresc să facă o schimbare, felicităm câștigătorii și vom urmări îndeaproape cum ideile lor se transformă în realitate”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.
Cele 7 proiecte câștigătoare în cadrul competiției sunt:
1. Online Learning STEaM Box - by eematico - un grant în valoare de 8.000 de euro pentru dezvoltarea unei platforme online de învățare;
2. Black Button Books - un grant în valoare de 5.000 de euro pentru digitalizarea portofoliului oferit de editură și îmbunătățirea platformei de e-commerce;
3. Librăria Sophia - un grant în valoare de 5.000 de euro pentru reconstruirea website-ului;
4. e-ducație - un grant în valoare de 3.000 de euro pentru a echipa profesorii Centrului Victoria cu instrumente digitale de lucru;
5. Seneca EcoLogos - Centru de Educație Ecologică - un grant în valoare de 3.000 de euro pentru dezvoltarea unui pachet de cursuri online de educație ecologică pentru beneficiarii lor;
6. The Source Workshop - un grant în valoare de 3.000 de euro pentru dezvoltarea unei platforme de e-shop cu scopul de a face mai accesibilă arta contemporană românească;
7. mom o’clock - un grant în valoare de 3.000 de euro pentru a transforma magazinul online existent într-o platformă de tip marketplace.
Mail multe detalii despre proiectele câștigătoare și competiție se regăsesc pe www.unicredit.ro/GranturiAMC.
Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor fac parte din Academia Minților Creative, un program de educație financiară și antreprenorială susținut de UniCredit Bank. Alături de Barometrul Minților Creative (prima cercetare din România asupra obstacolelor și perspectivelor antreprenorilor creativi), Miercurea Minților Creative (primul festival de shopping și socializare dedicat afacerilor creative), Ghidul 24/7 și Pachetul Creativ, acesta face parte din platfora UniCredit Bank de susţinere a micro-antreprenorilor din industrii creative din România.
********************
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
19 august 2020
În contextul componentei de Microcredit a programului Social Impact Banking, UniCredit Bank oferă micro-întreprinderilor acces la finanțări în lei pentru cheltuieli curente cu valoare maximă de 25.000 euro (echivalent în lei) care benefiază de garanție în proporție de 80% din valoarea creditului prin garanția EaSI - instrument de garantare accesat de UniCredit Bank de la Uniunea Europeană prin intermediul European Investment Fund (EIF), parte a European Investment Bank Group.
Garanția este finanțată de către Uniunea Europeană în cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială („EaSI”) și de Fondul European pentru Investiții strategice („FEIS”) instituit în cadrul planului de investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a contribui la susținerea finanțării și a punerii în aplicare a investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a facilita accesul la finanțare. Programul EaSI oferă un instrument de garantare menit să faciliteze accesul la microfinanțare pentru microîntreprinderi, companii aflate atât în faza de start-up, cât și în faza de dezvoltare, cu cifra de afaceri anuală sau active totale de maxim 2 milioane de euro și cu maxim 9 angajați.
Companiile care vor accesa facilitatea nu au comision de garantare și nu trebuie să atașeze creditului nicio altă garanție cu acoperire materială. În plus, în funcție de caracteristicile împrumutului, pot beneficia de o reducere de dobândă.
Ramona Costache, Director Banking cu impact social (Social Impact Banking - SIB), UniCredit Bank: “Pentru acele microîntrepinderi care întâmpină dificultăți în accesarea serviciilor de finanțare tradiționale, posibilitatea de a accesa credite care beneficiază de sprijinul instrumentelor financiare de garantare este esențial pentru a se putea dezvolta iar, uneori, chiar lansa. Prin oferta de finanțare cu garanție EaSI companiile eligibile au acces la dobânzi reduse prin comparație cu cele ale produselor standard, ceea ce le ajută să investească în creșterea sustenabilă a afacerii lor și în crearea de locuri de muncă, încurajând astfel antreprenoriatul de tip social”.
Alain Godard, Chief Executive EIF: „Această tranzacție finanțată în cadrul Programului EaSI va permite EIF și UniCredit Bank să ofere microîntreprinderilor din România finanțări în condiții mai favorabile. Acest lucru le va ajuta să se dezvolte, să își consolideze competitivitatea și să ofere locuri de muncă, contribuind astfel la îmbunătățirea vieții antreprenorilor și angajaților lor”.
Desfășurată sub umbrela programului Social Impact Banking (SIB, Banking cu impact social) și având ca scop incluziunea financiară și suportul pentru formarea și dezvoltarea companiilor mici și microîntreprinderilor, componenta Microcredit se adresează microîntreprinderilor care întâmpină dificultăți în accesarea serviciilor de finanțare tradiționale, oferind acces la finanțare pe termen scurt sau mediu-lung ce nu depășește echivalentul în lei a 25.000 de euro, dar și suport pentru dobândirea abilităților și rețelelor fundamentale de suport (bancă - parteneri – voluntari) de care au nevoie pentru a crește.
****
Despre FEI
Fondul European de Investiţii (FEI) este parte componentă a Grupului Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa centrală este de a sprijini întreprinderile micro, mici şi mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finanţare. FEI proiectează şi dezvoltă capital de risc şi de dezvoltare, garanţii şi instrumente de microfinanţare care se adresează acestui segment de piaţă. Prin rolul său, FEI întăreşte obiectivele UE de a sprijini inovarea, cercetarea şi dezvoltarea, antreprenoriatul, creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
12 august 2020
București, 12.08.2020 – UniCredit Bank S.A. lansează o versiune îmbunătățită a aplicație Business Mobile, prin intermediul căreia oferă companiilor posibilitatea de a avea acces la informații și operațiuni esențiale direct de pe telefon, și face încă un pas în susținerea digitalizării și eficientizării activității clienților companii. De asemenea, odată cu această lansare, UniCredit prezintă în cadrul unei conferințe de presă și rezultatele studiului realizat împreună cu compania de cercetare iSenseSolutions în rândul clienților săi, IMM-uri, cât și companii mari, privind Efectele pandemiei asupra transformării digitale a mediului de business.
Noua versiune a Business Mobile încorporează sugestiile transmise de către clienții companii în ultimul an și oferă companiilor funcționalități noi și îmbunătățite. Noua aplicație aduce un design nou care își propune să simplifice interacțiunea clienților cu aplicația. În plus, folosind noua aplicație Business Mobile, clienții companii pot realiza, suplimentar operațiunilor disponibile până în prezent, și plăți în valută și plata taxelor către bugetul de stat, și au acces la funcționalități ca administrare carduri (blocare/deblocare, modificare limite zilnice de tranzacționare), notificări de tip push pentru tranzacțiile de pe cont și/sau cu cardul, autentificare si semnare plăți cu amprentă sau FaceID, generare confirmări de plată în format pdf, reutilizare plăți.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: „Transformarea digitală este una dintre direcțiile noastre strategice, și ne propunem să le oferim clienților noștri acele produse și servicii care să îi ajute să integreze în activitatea lor acest trend, cu beneficii importante legate de eficiență. În contextul actual, digitalizarea a devenit o reală necesitate pentru companii, pentru a-și putea continua activitatea, dar ea rămâne o opțiune validă și benefică și în continuare, pe termen lung, în noua realitate pe care o trăim. În portofoliul UniCredit Bank, un număr tot mai mare de clienți alege să adopte soluții digitale în activitatea de zi cu zi: 96% dintre tranzacții și plăți se fac în mediul digital, 98,2% dintre retragerile de numerar și 60% din depunerile de numerar sunt non-casierie, aproape 40% din totalul documentelor sunt semnate electronic, iar ambiția noastră în această direcție este ca până la sfârșitul anului să depășim 50%”.
Studiul* realizat de iSenseSolutions la comanda UniCredit Bank confirmă faptul că un număr important de companii iau în considerare tranziția către zona online. Astfel, aproximativ 50% dintre companii au susținut că sunt interesate să implementeze soluții de comerț electronic, peste jumătate au menționat că au folosit semnătura electronică în relația cu partenerii de afaceri, iar dintre cele care nu au folosit-o încă, majoritatea consideră că o vor adopta în curând. De asemenea, jumătate dintre companii utilizează semnătura electronică si în relație cu băncile. Totodată, studiul relevă faptul că pandemia a sporit interesul companiilor de a folosi noi instrumente digitale pe care nu le-au folosit în trecut, precum aplicații de servicii de comerț electronic (23%), POS/mPOS (20%) sau mobile banking (16%) și internet banking (8%).
Alexandru Mihalache, Manager Canale Digitale în cadrul UniCredit Bank: „Numărul de utilizatori ai aplicației Business Mobile de la UniCredit Bank a crescut în primul semestru al anului 2020 cu 22% pe segmentul de clienți IMM, o evoluție care reflectă, pe de o parte, nevoile generate de contextul începutului de an, dar și o deschidere din ce în ce mai mare a companiilor către a folosi soluții digitale în activitatea lor. În prezent, 80% dintre clienții noștri IMM folosesc aplicația Business Net și 30% folosesc Business Mobile, iar dorința noastră este ca până la finalul anului să creșterm rata de utilizare a acesteia din urmă la peste 50%”.
*******
* Studiu de piață realizat în perioada iunie 2020 de către compania de cercetare iSense Solutions la comanda UniCredit Bank S.A., prin care a fost evaluat interesul față de transformarea digitală a societăților comerciale din România, atât companii IMM, cât și corporații. Eșantionul reprezentativ a avut în vedere un număr de 303 societăți comerciale din România.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
10 august 2020
Componenta de “Finanțare de impact” din programul Social Impact Banking (SIB, Banking cu impact social) al UniCredit Bank, implementată recent pe piața din România, sprijină deja primii beneficiari. Scopul acesteia este de a oferi împrumuturi pe termen lung și suport prin educație financiară pentru proiectele care generează pe lângă beneficiul economic și un impact clar și măsurabil pentru comunitate. Din momentul lansării, au fost aprobați circa 500.000 de euro în susținerea de proiecte în contextul acestei componente, alocați unor inițiative cu componentă socială din domeniul educației și serviciilor medico-sociale.
Ramona Costache, Director Social Impact Banking, UniCredit Bank: „Dificultățile perioadei actuale pun o presiune suplimentară asupra grupurilor defavorizate. În acest context, suntem mai hotărâți ca oricând să susținem proiecte care au un impact social pozitiv în comunitățile lor. Recent, ne-am luat angajamentul să susținem primele trei proiecte în contextul componentei de Finanțare de impact a SIB - în domeniul educației și al serviciilor medico-sociale - și programul este în continuare deschis pentru orice proiect eligibil care dovedește că poate genera un impact pozitiv clar și măsurabil în comunități”.
În satul Piscu, din județul Ilfov, SIB UniCredit oferă suport Asociației Gaspar, Baltasar & Melchior pentru facilitarea accesului la educație în școala primară Agatonia. Copiii care provin din categorii dezavantajate din Piscu și din satele din apropiere vor avea șansa să participe la cursuri într-o instituție de învățământ privată. Acest lucru nu va reprezenta doar o oportunitate de a învăța concepte noi, dar va fi și o ocazie de creare a unei legături mai strânse față de cultura românească.
În Năvodari, Constanța, UniCredit va sprijini Grădinița Albă ca Zăpada. Proiectul va avea un puternic impact social pe plan local, deoarece facilitează accesul copiilor din familii defavorizate la o grădiniță modernă, și, astfel, la o educație mai bună. Finanțarea contribuie la finalizarea proiectului de investiție către care societatea a canalizat mare parte a resurselor încă din anul 2016, din momentul achiziționării terenului pe care se construiește clădirea grădiniței.
Nu în ultimul rând, în Bacău, UniCredit Bank susține Asociația Grădina Bunicilor să achiziționeze imobilul în care funcționează în prezent un cămin pentru persoanele vârstnice cu boli cronice sau terminale, oferindu-le cazare și îngrijire paliativă, să crească numărul de paturi și să îmbunătățească serviciile de asistență. Fondatorii acestei asociații au multă experiență în această zonă de activitate și au alte câteva proiecte sociale în plan, pe care banca își propune să le susțină.
Componenta de Finanțare de impact se adresează clienților care pot fi, de exemplu: companii cu orientare pe profit care au și un obiectiv social, companii non-profit care reinvestesc profiturile obținute, parteneriate public-privat care generează impact social etc. Împreună, componentele Finanțare de impact, Microcredit și Educație financiară și incluziune reprezintă programul Social Impact Banking (SIB, Banking cu impact social), angajamentul UniCredit de a construi o societate mai echitabilă și mai incluzivă.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
www.unicredit.ro
29 iulie 2020
UniCredit asistă Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, în vânzarea diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan Group plc, lider global în industria materialelor de termoizolare și de anvelopare a clădirilor, listată la Euronext Dublin și la Bursa de Valori din Londra. Tranzacția cuprinde companiile TeraSteel S.A., TeraSteel d.o.o. Serbia și Wetterbest S.A., producători de panouri sandwich, structuri zincate ușoare și hale la cheie, respectiv sisteme complete pentru acoperișuri. Vânzarea include și filialele deținute integral, Cortina WTB S.R.L. și TeraSteel Slovakia SR.
Tranzacția, care se ridică la o valoare de aproximativ 85 de milioane de euro, a fost semnată cu succes vineri, 24 iulie 2020. Data de finalizare depinde de aprobările oficiale și este estimată pentru sfârșitul anului.
„Această tranzacție complexă a avut loc într-un context de piață provocator, pe fondul efectului pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra industriei construcțiilor. Prezența solidă a UniCredit pe piața finanțărilor corporative, precum și încrederea de care se bucură în sectorul de investiții bancare la nivel european, ne permit să oferim clienților noștri corporate un spectru larg de servicii, care îmbină cunoașterea pieței locale cu expertiza globală a Grupului. Această tranzacție de o importanță semnificativă în industria construcțiilor confirmă, încă o dată, poziția de lider pe care UniCredit o are pe piața de M&A din România”, a declarat Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank.
„Am avut în UniCredit un partener experimentat, cu o foarte bună capacitate de înțelegere a business-ului și a culturii noastre organizaționale. Prin această tranzacție aducem plus-valoare acționarilor TeraPlast”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.
Despre Grupul TeraPlast
Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria.
Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Începând din martie 2020, acțiunile TeraPlast sunt listate sub indicele de referință BET.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
23 iulie 2020
Ca urmare a numirii de către Consiliul de Supraveghere al UniCredit Bank România și a primirii aprobării prealabile din partea Băncii Naţionale a României, Tsvetanka Mintcheva și-a început mandatul ca Prim Vicepreședinte Executiv și membru al Directoratului UniCredit Bank.
Tsvetanka Mintcheva are o carieră de peste 20 de ani în sistemul bancar și o importantă experiență managerială interdepartamentală, construindu-și întreaga carieră în cadrul UniCredit Group în Bulgaria.
Din poziția de membru al Directoratului UniCredit Bulbank, a condus cu succes Divizia GBS a UniCredit Bulbank în ultimii doi ani, iar anterior, din 2013, a coordonat Divizia de Retail. Din această ultimă poziție a avut o contribuție importantă la dezvoltarea și creșterea activității de retail, precum și a inovării, în diverse arii de activitate ale băncii.
Tsvetanka Mintcheva și-a început cariera în 2001 dintr-o poziție de stagiar și, de la acel moment, a ocupat diferite poziții în aria de vânzări și de management în cadrul UniCredit Bulbank, fiind responsabilă și de construirea și dezvoltarea strategiei de multichannel a băncii.
Este licențiată în economie și deține un MBA în afaceri internaționale la MIB School of Management, Trieste, Italia.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
15 iulie 2020
În decembrie 2019, Fundația UniCredit a lansat inițiativa “Call for Europe 2019 – În sprijinul copilăriei”, cu obiectivul de a identifica și sprijini proiecte sociale adresate copiilor din diferite țări europene, altele decât Italia, unde este prezent UniCredit. Băncile din cadrul Grupului au fost rugate să furnizeze Fundației UniCredit până la sfârșitul lunii februarie 2020 o listă scurtă cu proiecte locale relevante pentru fiecare țară, iar un juriu format din experți desemnați de Fundație a selectat inițiativele câștigătoare, cărora le-au fost alocați 500.000 de euro, ce urmează a fi împărțiți între aceste proiecte.
44 de proiecte au primit sprijinul Fundației în 12 țări unde este prezent Grupul, incluzând: România, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Serbia și Slovenia.
Proiectele câștigătoare din România primesc granturi în valoare totală de 50.000 de euro, distribuiți după cum urmează: Asociația Magic cu proiectul MagicROOFS a primit un grant în valoare de 20.000 de euro, Asociația Faborisa cu proiectul de renovare a secției pediatrice CF2 București Spitalul, un grant 15.000 euro, iar Fundația Parada cu proiectul pentru copiii străzii, un grant 15.000 euro.
Maurizio Beretta, Președinte al Fundației UniCredit: ”În concordanță cu aspirațiile noastre comune de a face întotdeauna ceea ce este corect, diferitele subsidiare din Europa ale Grupului UniCredit au colaborat cu Fundația UniCredit pentru a identifica proiecte locale meritorii axate pe problematici legate de copii și nevoile acestora. Băncile noastre din toate aceste țări au avut un rol esențial în inițiativa de a selecta proiectele potrivite pentru a primi sprijin, conform nevoilor și circumstanțelor din fiecare țară.”
Fundația UniCredit va continua să sprijine comunitățile din toate piețele în care Banca este prezentă. Ca răspuns la situația de urgență generată de coronavirus, Fundația a făcut donații semnificative în mai multe piețe unde Banca este prezentă, sprijinind atât spitale cât și diferite organizații non-profit aflate în prima linie a luptei cu COVID-19.
Toate proiectele selectate în cadrul inițiativei “Call for Europe 2019 – În sprijinul copilăriei” sunt administrate de organizații non-profit și se concentrează pe sprijinirea copiilor și adolescenților (între 0 și 18 ani) în linie cu prioritățile specifice ale fiecărei comunități locale și cu scopul de a genera un impact social pozitiv pe termen mediu și lung.
Proiectele câștigătoare sunt:
Austria
· SOS –Kinderdorf
· Caritas
· Teach for Austria
Bosnia și Hertegovina
· Heart for the kids
· SOS Children’s Villages
· The road to life
· Preterm Infants Parents
· Youth Council Pale
· Give us a chance
· The Spark
Bulgaria
· Agapedia Bulgaria Foundation
· Centre for Human Policy
· First of June Association
· Give a book (Podarete Kniga)
· Learn Foundation
· Association Parents
· Start Academy Sofia Foundation
Croația
· Hrvatska zajednica za Down Sindrom
· Udruga Dar – gifted children
· Udruga Kriljesnica – children with malignancies
Cehia
· Nave Italia
· Domov Laguna Psary
· Deti Upinku
Germania
· Pfennigparade: Inclusive start-up workshop
· Initiative krebskranke Kinder: Art Therapy
· Cleven-Stiftung: fit4future
Ungaria
· Red Nose Clowndoctors
· Suhanji Foundation
· Bator Tabor Foundation
România
· Magic Association
· Associatia Faborisa
· Fundatia Parada
Rusia
· Konstantin Khabenskly Charity Foundation
· “Vera” Charity Foundation
· Regional Org Disabled People “Perspectiva”
· “Downside Up” Charity Foundation
Serbia
· NURDOR Parents of Children with Cancer
· Foundation Tijana Juric
· Patria Association
· Assistance to Mentally Disabled Persons
Slovacia
· Naruc – Help for Children
· Malicek, o.z.
· Hospic Plamienok
Slovenia
· Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste Polje
Despre asociațiile din România care vor primi sprijinul Fundației UniCredit:
Încă din anul 2014 Asociația Magic sprijină familiile cu copii grav bolnavi. Proiectul „MagicROOFS” își propune să ajute familiile vulnerabile cu un copil diagnosticat cu cancer, încurajând recuperarea medicală a copilului, dar și să ofere un nou început întregii familii. Proiectul „MagicROOF” înseamnă o casă nouă, construită de la zero cu sprijinul finanțării. Primul MagicROOF a fost deja finalizat în această primăvară, iar până la sfârșitul anului vor fi construite încă 10 case.
Asociația Faborisa a fost fondată în 2011, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții pentru membrii dezavantajați ai societății. Proiectul „Îngrijirea copiilor nevoiași” își propune să renoveze sala de pediatrie a Spitalului CF2 din București. În timp ce unele alte secții au fost renovate, secțiile de pediatrie au mare nevoie de renovare.
Un al treilea proiect finanțat în România în cadrul „Call for Europe 2019” este „Intervenția socială timpurie pentru bebelușii care trăiesc în stradă” de la Fundația Parada. Proiectul sprijină nou-născuții și copiii mici din familii extrem de vulnerabile, prin intervenții directe și specifice. Au fost deja ajutate 40 de familii compuse din părinți - foști copii ai străzii sau copii din orfelinate. Proiectul se adresează acelor persoane care trăiesc în situații de sărăcie extremă și care nu au capacitatea de a asigura subzistența propriilor copii, în special a celor de vârstă fragedă.
Dacă sunteți interesați să aflați mai multe detalii despre proiectele câștigătoare, click aici.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială pan-europeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest-, central- şi est-europeană bazei sale de clienți. UniCredit pune la dispoziția clienților săi atât expertiză locală, cât și internațională, oferindu-le acces de neegalat la bănci de top în 14 piețe principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia. Bazându-se pe o rețea internațională de sucursale și filiale, UniCredit deservește clienți în alte 18 țări din întreaga lume.
Despre Fundația UniCredit
UniCredit Foundation este o fundație corporativă înființată în 2003 cu scopul de a contribui la dezvoltarea acțiunilor de solidaritate și filantropie în comunitățile și regiunile unde își desfășoară activitatea, și în primul rând în zonele geografice unde Grupul UniCredit este prezent. Prin transferul de resurse financiare și abilitați manageriale specifice unei companii, Fundația UniCredit sprijină proiecte ale asociațiilor non-profit în vederea unui impact social semnificativ, precum și în scopul inovării.
13 iulie 2020
UniCredit Bank și Asociația Brand Minds lansează Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor cu o valoare totală de 30.000 de euro. Competiția aduce 7 granturi cu valori diferite pentru antreprenorii mici și mijlocii din toată țara care își doresc să obțină finanțare pentru dezvoltarea unui proiect cu o componentă digitală pentru afacerea lor. Granturile fac parte din Academia Minților Creative (AMC), un program de educație financiară și antreprenorială susținut de UniCredit Bank.
“Ultimele luni au adus multe schimbări în viața antreprenorilor din România și, pentru a le oferi în continuare susținerea de care au nevoie, am adaptat formatul programului Academia Minților Creative într-unul exclusiv online. Continuăm să le fim aproape în demersul de adaptare și lansăm Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor. Aceste finanțări vor fi acordate acelor proiecte antreprenoriale care își propun să integreze digitalizarea în activitatea lor cu scopul de a se calibra la noul normal și de a continua să se dezvolte”, a declarat Cătălina Roman, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.
Antreprenorii mici și mijlocii, care îndeplinesc condițiile de eligibilitate atât pentru afacere, cât și pentru proiectul lor, se pot înscrie în competiție în perioada 13 - 31 iulie, până la maxim ora 18:00 și pot câștiga un singur grant la finalul perioadei de evaluare. Competiția oferă trei variante de granturi:
· Un grant în valoare de 8.000 de euro
· Două granturi în valoare de 5.000 de euro fiecare
· Patru granturi în valoare de 3.000 euro fiecare
Pentru înscriere, antreprenorii vor dezvolta un proiect de digitalizare sau care prezintă o îmbunătățire a unei componente digitale deja existente, urmărind una dintre cele trei categorii de înscriere:
· Dezvoltarea unui canal de vânzare online;
· Digitalizarea comunicării de marketing cu clienții sau furnizorii;
· Digitalizarea proceselor - precum procese de producție, contabilitate, gestiune, semnătură electronică, procesul de comunicare cu angajații.
Odată închisă perioada de înscrieri, va urma o etapă de verificare și publicare a proiectelor valide, acestea din urmă intrând în etapa de vot din partea publicului între 17 și 23 august, până la ora 23:00, dar și o etapă de evaluare de către membrii juriului, în perioada 17 – 25 august 2020. Câștigătorii se vor stabili în urma unui punctaj final care va fi format din 20% votul publicului și 80% evaluarea juriului. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate la finalul etapei de evaluare, conform regulamentului oficial al competiției, disponibil aici.
Mai multe detalii și recomandări despre modul de aplicare și despre modul în care antreprenorii își pot pregăti proiectele pentru înscriere se pot regăsi pe website-ul competiției, www.unicredit.ro/GranturiAMC și în documentele suport disponibile aici.
Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor fac parte din Academia Minților Creative, un program de educație financiară și antreprenorială susținut de UniCredit Bank. Alături de Barometrul Minților Creative (prima cercetare din România asupra obstacolelor și perspectivelor antreprenorilor creativi), Miercurea Minților Creative (primul festival de shopping și socializare dedicat afacerilor creative), Ghidul 24/7 și Pachetul Creativ, acesta face parte din platforma UniCredit Bank de susţinere a micro-antreprenorilor din industrii creative din România.
********************
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
3 iulie 2020
Ca parte a strategiei asumate de întreg grupul UniCredit în România, de a reprezenta un jucător de top în domeniul retailului bancar digital, UniCredit Consumer Financing propune clienților o nouă campanie prin care oferă o reducere de dobândă pentru creditele semnate folosind semnătura electronică calificată. Semnătura electronică calificată are aceeași valoare juridică cu semnătura olografă (scrisă de mână) și poate fi folosită în relația cu UniCredit Consumer Financing după obținerea, în mod gratuit, a unui certificat electronic calificat emis de TRANS SPED SRL, prestator de servicii de încredere calificat.
Concret, clienții (solicitantul și codebitorul, după caz) care aplică pentru un produs de creditare din oferta UniCredit Consumer Financing IFN (Credit de Realizări Personale sau Credit Verde) în perioada 1 iulie - 31 iulie 2020, pot beneficia de un discount de 2 puncte procentuale față de dobânda standard aferentă produsului respectiv, dacă semnează documentația de creditare folosind semnătura electronică calificată, în prezența reprezentantului UniCredit. Mai mult, în cazul produsului Credit de Realizări Personale, reducerea de dobândă se poate cumula cu o serie de alte reduceri existente – ca de exemplu în condițiile în care clientul virează salariul într-un cont curent deschis la UniCredit Bank, acesta beneficiază de o reducere suplimentară de 2 puncte procentuale față de dobânda standard. Pentru a semna documentația de credit cu semnătura electronică calificată, clientul trebuie să dețină un număr de telefon mobil, o adresă validă de e-mail și să fie de acord cu acest proces de semnare electronică.
Eugenia Bolboros, Membru Directorat UniCredit Consumer Financing: „Strategia noastră de digitalizare a activității este clară și asumată, și am făcut pași importanți în această direcție – oferind, în mod gratuit, încă de acum doi ani, clienților noștri posibilitatea de a semna electronic documentația de creditare. Vrem să încurajăm utilizarea acestei soluții, pentru că ea aduce clare beneficii de timp și comoditate, și, în acest context, răsplătim acum printr-un discount de dobândă la toate produsele din oferta noastră utilizarea semnăturii electronice calificate în semnarea documentației de creditare”.
Această nouă campanie se integrează în strategia de digitalizare a UniCredit Consumer Financing, în contextul căreia compania și-a propus să încurajeze clienții să realizeze, într-o măsură cât mai mare, operațiuni fară suport pe hârtie, implementând încă din martie 2018 un flux care permite semnarea electronică a documentației de creditare.
Mai multe detalii sunt disponibile pe www.unicredit.ro.
Cu titlu de exemplu, pentru un Credit de Realizări Personale/Credit Verde oferit de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. (UCFIN) (ca urmare a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate) prin UniCredit Bank S.A. (intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UCFIN), în valoare de 100.000 de lei, pe o perioadă de 60 de luni, fără virare de venituri către un cont deschis la UniCredit Bank: rata dobânzii anuală fixă este de 9,99%/7,49% fiind redusă cu 2pp față de dobânda standard de 11,99%/9,49%, comisionul de analiză dosar de 250 de lei (perceput doar în cazul acordării creditului), comisionul lunar de administrare credit 0 lei, valoarea ratei lunare este 2.339,22 lei / 2.201,75 lei (pentru rate egale, rata incluzând și costul asigurării de viață), valoarea totală plătibilă este de 140.353,46 lei / 132,105 lei, iar DAE este 10,84% / 8,02%. Oferta de dobândă din exemplu presupune semnarea documentației de credit cu semnatură electronică calificată și atașarea unei asigurări de viață cu primă unică finanțată de 0,15% din suma împrumutată înmulțită cu perioada de creditare, emisă de Generali România Asigurare Reasigurare S.A. prin intermediul UCFIN, în calitate de agent de asigurare auxiliar înregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiară cu numărul RAJ-502078. Produsul de asigurare de viață este opțional, clientul putând aplica pentru un produs de credit fără achiziționarea unei asigurări de viață, în condiții de costuri diferite. Detalii privind oferta completă a produselor financiare și de asigurare pot fi regăsite pe www.ucfin.ro.
Totodată, pentru acordarea Creditului de Realizări Personale făra ipotecă/Creditul Verde fără ipotecă clientul încheie un contract de cont curent cu UniCredit Bank, în cazul în care nu deține unul deja, costurile acestuia fiind percepute separat de către bancă, în funcție de produsul ales, și nefiind incluse în DAE calculat anterior.
******
Note: Creditele de Realizări Personale/Creditul Verde sunt oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. prin UniCredit Bank S.A., intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. Decizia de creditare aparține exclusiv UniCredit Consumer Financing IFN S.A., Creditorul rezervându-și dreptul de a solicita, după caz, orice documente necesare în analiza de creditare, conform normelor sale interne și reglementărilor legale în vigoare.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, credite de consum în magazine prin rețeaua de parteneri comerciali, precum și credite auto prin rețeaua de parteneri auto, la dealerii acestora.
****
Despre UniCredit
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
UniCredit Bank, Departamentul Identitate și Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro
0723.653.072
22 iunie 2020
UniCredit se bucură să anunțe recunoașterea din partea Global Finance a calității sale de Cea mai bună bancă Sub-custode în Europa Centrală și de Est în 2020 - pentru al 11-alea an consecutiv. Împreună cu acest premiu pe regiune, banca a mai primit medaliile de aur și în mai multe țări, obținând titlul de Cea mai bună bancă Sub-custode în Austria, Bulgaria, Ungaria, Serbia și Slovenia.
Premiile pentru fiecare regiune și țară sunt decise de boardul editorial al publicației Global Finance, considerând cercetările de piață, opiniile venite din partea surselor cu expertiză și a utilizatorilor de servicii de sub-custodie, precum și aplicațiile venite din partea băncilor, astfel încât să fie selectate acele instituții care oferă cele mai bune servicii pe piețele locale.
Criteriile avute în vedere includ experiență clienților, calitatea serviciilor, preturile competitive, gestionarea eficienta a situațiilor de excepție, platformele tehnologice, operațiunile post-tranzacționare, planurile de continuitate a afacerii și cunoașterea reglementărilor și practicilor locale.
Julia B. Romhanyi, Global Head of Securities Services, a declarat: “Suntem foarte mândri de serviciile de sub-custodie pe care le oferim la UniCredit și suntem încântați de confirmarea poziției noastre – nu doar ca cea mai bună bancă sub-custode în Europa Centrală și de Est, dar și ca lider în multe dintre țările în care ne desfășurăm activitatea. Atenția continuă pentru oferirea de soluții de înaltă calitate, personalizate și digitalizate a fost în centrul preocupărilor noastre în ultimii ani și este plăcut să vedem că sunt recunoscute eforturile noastre permanente și poziționarea solidă în regiune. Este astfel subliniată și dedicarea noastră de-a lungul perioadei recente dominate de pandemie, când am asigurat în continuare servicii de înaltă calitate. Sunt foarte mândră de echipele noastre dedicate din toate țările care au făcut posibil să ne păstrăm locul de frunte și să oferim excelența în zonele de servicii pentru clienți, post-tranzacționare și titluri de valoare”.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
16 iunie 2020
· Facilitatea InnovFin de tip umbrelă este deja disponibilă în România și alte 8 țări din CEE, precum și pentru 6 firme de leasing, în vederea asigurării capitalului de lucru și a finanțării investițiilor
· Din totalul de 1 miliard de euro asigurați inițial de către facilitatea de tip umbrelă a InnovFin, aproximativ 600 de milioane de euro sunt acum disponibili prin intermediul condițiilor speciale în contextul Covid-19
UniCredit a aderat la pachetul de măsuri de sprijin financiar în contextul situației provocate de Covid-19 furnizat de Fondul European pentru Investiții (European Investment Fund - EIF), având astfel posibilitatea să asigure împrumuturi pentru capitalul de lucru către IMM-uri și companii mid-caps din regiunea CEE, cu garanții EIF de 80% (față de 50% anterior) și criterii de eligibilitate simplificate. Aceste noi măsuri extind aplicabilitatea garanției InnovFin către companii mid-caps mari, extinzând baza de eligibilitate de la cele deja avute deja în vedere (IMM-uri sau companii cu capitalizare medie). În plus, pentru a sprijini demersurile de adoptare a tehnologiilor digitale și transformarea digitală a companiilor, garanția InnovFin a fost extinsă și pentru a acoperi finanțarea transformării digitale. Tranzacția beneficiază de sprijinul Horizon 2020, programul cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovație, și de suportul Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI) – esența Planului de Investiții pentru Europa.
Aceste noi măsuri permit UniCredit să ofere suport pentru companii din România și alte 8 țări din Europa Centrală și de Est: Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia.
“Oferim suport susținut afacerilor prin intermediul acestei inițiative pentru a le ajuta să își gestioneze problemele de lichiditate ce apar ca rezultat al impactului COVID-19” au declarat Gianfranco Bisagni și Niccolo Ubertalli, Co-CEOs Commercial Banking CEE în cadrul UniCredit. “Acest pas urmărește să garanteze asigurarea cash flow-ului pentru companii în circumstanțele excepționale și dificile din prezent, precum și asigurarea capitalului de lucru. La UniCredit suntem angajați în luarea unor măsuri decisive și concrete pentru sprijinirea companiilor; ne declarăm sprijinul deplin pentru economia reală”.
“Suntem pregătiți să avem propriul rol în contextul măsurilor extinse avute în vedere de țările și instituțiile europene, iar acest acord cu EIF ne permite să garantăm antreprenorilor din zona CEE sprijinul necesar pentru a contracara consecințele acestei situații de urgență, asigurând continuitatea lanțului de producție și oferind o bază pentru refacerea economiilor din zona Europei Centrale și de Est”.
La momentul iunie 2020, UniCredit este implicată în CEE în 30 de scheme de garantare cu suport din partea instituțiilor financiare internaționale și a băncilor de dezvoltare locale, sprijinind finanțarea IMM-urilor și a companiilor mijlocii cu aproape 3,8 miliarde de euro, dintre care 1,2 miliarde de euro au fost deja utilizați.
Suma rămasă, de 2,6 miliarde de euro, include de asemenea noi scheme locale de garantare dedicate sprijinului în contextul Covid-19, totalizând 1,2 miliarde de euro, precum și, așa cum se arată mai sus, garanții InnovFin din cadrul pachetului COVID în valoare de 0,6 miliarde de euro, cu scopul de a facilita activitățile de creditare din regiune în următorii 2-3 ani.
Despre EIF
Fondul European de Investiții (European Investment Fund - EIF) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa centrală este de a sprijini întreprinderile micro, mici și mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finanțare. EIF proiectează și dezvoltă instrumente pentru capital de risc și de dezvoltare, garanții și de microfinanțare care se adresează acestui segment de piață. Prin rolul său, EIF susține obiectivele UE de a sprijini inovarea, cercetarea și dezvoltarea, antreprenoriatul, creșterea economică și ocuparea forței de muncă. Mai multe informații despre activitatea EIF în cadrul Fondului European pentru Investiții Strategice sunt disponibile aici. (here)
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Despre Planul de Investiții pentru Europa
Fondului European pentru Investiții Strategice (The European Fund for Strategic Investments - EFSI) este pilonul central al Planului Juncker și oferă garanții de portofoliu, permitând EIB să investească în mai multe proiecte care presupun riscuri mai ridicate. EFSI dă deja rezultate. Proiectele și acordurile aprobate pentru finanțare prin EFSI este așteptat să mobilizeze peste 458,8 de miliarde de euro în investiții totale în cele 28 de state membre și să sprijine peste 1.000.000 de întreprinderi mici și mijlocii in statele membre ale UE. Mai multe informații despre Planul de Investiții pentru Europa sunt disponibile aici.
Despre InnovFin
Facilitatea de Garantare a IMM InnovFin (InnovFin SME Guarantee Facility) este stabilită prin inițiativa “Finantarea InnovFin pentru Inovatori a UE”, sprijinită prin programul Horizon 2020. Facilitatea acordă garanții și contra-garanții pentru finanțări cu valoare între 25 de mii de euro și 7,5 milioane euro în scopul de a facilita accesul la finanțare pentru întreprinderi inovatoare mici și mijlocii și mid-caps (până la 499 angajați). Facilitatea este adiministrată de FEI și este acordată prin intermediari financiari – bănci și alte instituții financiare – în statele membre UE și țările asociate. Prin această facilitate, intermediarii financiari sunt garantați parțial de FEI pentru pierderile generate de finanțarea acordată în cadrul acestei facilității.
9 iunie 2020
Sub umbrela programului Social Impact Banking (SIB, Banking cu impact social), lansat de Grupul UniCredit în Italia în decembrie 2017 și implementat anul trecut în 10 alte țări în care grupul este prezent, UniCredit Bank România se adresează în prezent și afacerilor din domeniul social și, totodată, acelor grupuri de clienți care întâmpină dificultăți în accesarea serviciilor de finanțare tradiționale.
Social Impact Banking, care reprezintă angajamentul UniCredit de a construi o societate mai echitabilă și mai inclusivă, prin dezvoltarea bunăstării sociale și economice în teritoriu, include trei mari direcții de acțiune, care au fost implementate gradual în ultimul an și pe piața din România și sunt acum complet funcționale: finanțare de impact, microcreditare și educație financiară și incluziune.
Ramona Costache, Director Social Impact Banking, UniCredit Bank: „Programul Social Impact Banking, cu cele trei direcții de acțiune care sunt acum complet funcționale și în România, vine să completeze gama de acțiuni prin care susținem în mod tradițional comunitățile, cu același obiectiv de a de a privi dincolo de profitul investițiilor noastre pentru a atinge un impact real pozitiv în societate. Pe lângă furnizarea de credite proiectelor și organizațiilor excluse în general de la accesarea unor produse și servicii bancare, Social Impact Banking ne oferă ocazia să participăm direct în susținerea proiectelor sociale, prin implicarea voluntară a colegilor din bancă în programe prin care își împărtășesc expertiza financiară și de afaceri”.
Astfel, prin componenta de Finanțare de impact, UniCredit oferă credite pe termen lung în condiții speciale acelor afaceri și organizații non-profit care generează pe lângă beneficiul economic și un impact clar și măsurabil pentru comunitate. Clienții pot fi, de exemplu, companii cu orientare pe profit care au și un obiectiv social, companii non-profit care reinvestesc profiturile obținute, parteneriate public-privat care generează impact social etc., și provin cel mai adesea din domenii precum bunăstare, locuinṭe sociale, training și educație, conservarea și restaurarea moștenirii culturale și artistice, turism social, renovarea urbană a suburbiilor, servicii de includere și reintegrare pe piața muncii a persoanelor dezavantajate și vulnerabile. Pentru aceste categorii de clienți, UniCredit oferă prin componenta de Finanțare de impact a SIB atât beneficii financiare (granturi, rate de dobândă mai mici etc.), dar și suport prin educație financiară, susținere pentru o mai mare vizibilitate etc.
Componenta Microcredit în contextul Social Impact Banking se adresează specific grupurilor de clienți care întâmpină dificultăți în accesarea serviciilor de finanțare tradiționale, oferindu-le acces la finanțare pe termen scurt sau mediu-lung care nu depășește suma de 25.000 EUR, dar și suport pentru dobândirea abilităților și rețelelor fundamentale de suport (bancă - parteneri – voluntari) de care au nevoie pentru a crește. Având ca scop incluziunea financiară și suportul pentru formarea și dezvoltarea companiilor mici și microîntreprinderilor, această componentă a SIB se adresează firmelor cu rulaj anual sau active de maxim 2 milioane de euro și 10 angajați. Dată fiind natura inclusivă a produsului, atunci când este posibil, cu respectarea politicii de risc de credit aplicabile și utilizând instrumente de hedging al riscului (de ex. garanții), produsele tip microcredit pot fi extinse și către categoriile cu risc crescut.
Prin Educație financiară și incluziune, structura de Social Impact Banking a UniCredit se folosește de compețentele sale pentru promovarea educației financiare și antreprenoriale și pentru a sprijini dezvoltarea micro-afacerilor și întreprinderilor sociale, a pregăti elevii din învățământul profesional și tehnic pentru independență financiară și a favoriza incluziunea persoanelor sau grupurilor vulnerabile. Prin cele două programe de educație financiară și incluziune pe care le derulează în contextul SIB – Academia Minților Creative și Start Major – UniCredit se adresează elevilor / studenților, persoanelor fizice vulnerabile cu risc de excludere socială și microîntreprinderilor, întreprinderilor sociale sau companiilor considerate vulnerabile ca nivel de maturitate sau de pregătire necesară. Atât Academia Minților Creative, lansat în urmă cu trei ani și ajuns la 12 ediții în București, Cluj, Timișoara și Iasi, cât și Start Major, programul adresat elevilor din învățământul profesional și tehnic demarat în octombrie 2019, funcționează în prezent cu succes în mediul online.
Participarea angajaților UniCredit este o componentă importantă în realizarea acțiunilor din cadrul Social Impact Banking, care sprijină construirea unor rețele valoroase în comunitățile în care operează banca. SIB va implica și monitorizarea și măsurarea rezultatelor, esențiale pentru a asigura o creștere sustenabilă atât a proiectelor sponsorizate, cât și a randamentului investițiilor făcute de bancă. Obiectivul este de a măsura nu doar impactul direct, ci și efectele pozitive indirecte ale proiectelor susținute pentru bunăstarea socială și economică a comunităților.
Scurtă prezentare a rezultatelor SIB în România din 2019 până în prezent:
• 461.000 euro în finanțări de proiecte sociale aprobate prin componenta de Finanțare de impact;
Start Major:
• 319 elevi implicați în programe de educație financiară pe parcursul anului academic 2019-2020;
• 48 de ore de training;
• 100% dintre elevi afirmă că au fost satisfăcuți și foarte satisfăcuți de programele la care au participat și 73% dintre ei au considerat conținutul util sau foarte util;
• 11 mentori UniCredit au fost implicați în predarea cursurilor.
Academia Minților Creative:
• 133 de ore offline și online de educație financiară și antreprenorială pentru antreprenori în 2019-2020;
• 219 antreprenori implicați în programul offline din 2019 până în prezent și aproximativ 800 de antreprenori care au urmărit cursurile online;
• 15 mentori UniCredit au fost implicați în predarea cursurilor offline și online;
• Peste 80% dintre antreprenorii participanți afirmă că au fost satisfăcuți și foarte satisfăcuți de workshop-urile și cursurile online la care au participat.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
4 iunie 2020
UniCredit Bank reconfirmă poziționarea de bancă a lucrurilor care contează pentru clienții săi şi le propune acestora o nouă campanie prin care remunerează cu o dobândă specială depozitele la termen în lei cu prelungire automată la scadență, constituite prin canale digitale pe o perioadă de şase luni.
Concret, clienţii persoane fizice pot beneficia de o dobândă de 3,5% pe an pentru orice depozit nou de minim 10.000 lei constituit la UniCredit Bank în perioada 2 iunie 2020 – 2 septembrie 2020, prin intermediul aplicaţiilor Online Banking sau Mobile Banking.
Dobânda de 3,5% pe an se acordă pentru depozitele la termen în lei, constituite prima dată în perioada campaniei, în valoare de minim 10.000 lei și în limita unei valori cumulate de maximum 1.000.000 lei per client, urmând ca la scadență acestea să se prelungească automat cu dobânda în vigoare la momentul respectiv.
“Prin această nouă campanie vrem să le oferim clienților noștri persoane fizice posibilitatea de a economisi beneficiind de o dobândă foarte competitivă în piață pentru produsele din această categorie și să îi încurajăm, totodată, să folosească instrumentele digitale oferite de UniCredit – aplicațiile Online și Mobile Banking, la care au acces gratuit”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.
Această nouă campanie se integrează în strategia de digitalizare a UniCredit Bank, în contextul căreia clienţii persoane fizice care dețin un cont curent și folosesc Mobile Banking și/sau Online Banking se pot bucura de numeroase extra-beneficii.
Mai multe detalii sunt disponibile în secţiunea dedicată campaniei și în sectiunile Mobile Banking și Online Banking din cadrul www.unicredit.ro.
**********************************************************************************
*care îndeplinesc condițiile acestei campanii
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
19 mai 2020
De luna aceasta, clienții UniCredit Consumer Financing IFN SA care dețin un împrumut sau un card de credit emis de companie au la dispoziție un nou canal prin care pot să realizeze plata ratelor datorate. Acum, aceștia pot achita sumele datorate și în cadrul magazinelor Altex și Media Galaxy din București și din întreaga țară.
Noul canal poate fi utilizat indiferent de tipul de produs pe care îl dețin, fie că este un card de credit UniCreditCard Principal, Premium sau Partener, un credit de nevoi personale, auto sau de consum.
„Ca parte a strategiei noastre, căutam permanent să creionăm soluții care contează pentru clienți - iar prin noul canal de plată a ratelor pe care îl implementăm acum împreună cu partenerul nostru, în completarea mijloacelor de plată digitale pe care le punem în mod uzual la dispoziție, venim în întâmpinarea acelei categorii de clienți care își dorește să beneficieze de posibilitatea de a plăti în cadrul magazinelor Altex și Media Galaxy”, a declarat Eugenia Bolboros, Membru Directorat UniCredit Consumer Financing.
„Misiunea noastră este să oferim tuturor clienților o experiență de cumpărare completă, valoroasă din punct de vedere al gamei extinse de produse și servicii, dar și în condiții de siguranță. Noua inițiativă dezvoltată împreună cu UniCredit este firească, având în vedere rețeaua extinsă de magazine, dar și viziunea Altex de a răspunde așteptărilor clienților în noua dinamica a prezentului. Vom continua procesul de integrare a acelor servicii complementare menite să asigure acel touch personal și să contureze magazinele Altex în centre de servicii integrate”, a precizat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.
Pentru a efectua plata ratelor aferente produselor financiare oferite de UniCredit Consumer Financing, clienții pot merge la orice casierie din cadrul magazinelor Altex și Media Galaxy cu graficul de rambursare/tichetul de plată sau, în cazul cardurilor de credit, cu raportul de activitate, folosind pentru plată codul de bare imprimat pe acestea. Plățile se pot face în numerar sau cu cardul de debit sau credit și nu sunt percepute comisioane.
Implementarea acestui proiect vine în contextul parteneriatului pe care UniCredit Consumer Financing și Altex l-au inițiat în anul 2015, în cadrul căruia clienții își pot achiziționa în rate produse electronice și electrocasnice din magazinele Altex și Media Galaxy cu ajutorul creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing.
UniCredit Consumer Financing introduce noul canal de plată suplimentar variantelor deja existente: online, prin serviciile de plată Online Banking, Mobile Banking oferite de UniCredit Bank SA, plată în sucursalele UniCredit Bank SA sau prin rețelele PayPoint și Self Pay.
Despre Altex
Altex România este lider pe piața de retail din România, cu 125 magazine deschise în țară. În peste 28 de ani de provocări, Altex a trecut de la un business local de import de televizoare la liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.
Încă de la înființare, compania Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.
Altex oferă clienților o gamă variată de electrocasnice mici, electrocasnice mari, produse cosmetice, parfumuri, obiecte de voiaj, trolere, produse pentru bebeluși, articole pentru copii, biciclete electrice, mașini second-hand, laptopuri, televizoare, telefoane, produse software, aspiratoare, fiare de calcat, aparate de aer condiționat, jocuri pentru PC și diverse console (cum ar fi PS sau Xbox), calculatoare pentru gaming și multe alte produse.
Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, credite de consum în magazine prin rețeaua de parteneri comerciali, precum și credite auto prin rețeaua de parteneri auto, la dealerii acestora.
****
Despre UniCredit
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană simplă și de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, oferind bazei sale de clienți o rețea unică vest, central- și est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
UniCredit Bank, Departamentul Identitate și Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro
0723.653.072
14 mai 2020
Angajații UniCredit din cadrul UniCredit Bank, UniCredit Leasing, UniCredit Consumer Financing și UniCredit Services Romania au desfășurat în luna aprilie o campanie internă de strângere de fonduri, suplimentată printr-o contribuție a Fundației UniCredit. Inițiativa, în urma căreia a fost strânsă suma totală de 61.000 de euro, vine în contextul în care Grupul UniCredit a susținut acțiuni similare în rândul angajaților săi în numeroase țări în care este prezent, printre care Italia, Republica Cehă, Slovenia, Bosnia.
Cu ajutorul fundațiilor partenere în acest demers, fondurile vor fi folosite pentru achiziția de echipamente și materiale medicale care vor fi distribuite spitalelor implicate în combaterea pandemiei COVID-19.
Astfel, 51.000 de euro din suma colectată au fost direcționați, cu ajutorul Fundației Prețuiește Viața, către achiziția de materiale pentru spitale.
“Împreună, colegii din subsidiarele UniCredit din România au desfășurat această campanie, pentru care îi felicit – acționând din dorința de a sprijini sistemul de sănătate și de a-și arăta susținerea pentru personalul medical implicat în combaterea pandemiei. Prin participarea colegilor mei și a Fundației UniCredit, 61.000 de euro vor fi donați și transfomați în materialele necesare pentru spitalele din țară, continuând astfel acțiunile pentru susținerea comunității desfășurate la nivel de organizație”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.
În contextul aceleiași inițiative, UniCredit donează 10.000 de euro și pentru dotarea cu echipamente medicale a două unități sanitare din țară - Spitalul Municipal Mangalia din județul Constanța și Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, județul Vrancea.
Inițiativa echipelor din cadrul UniCredit vine după ce banca a donat, încă din luna martie, suma de 120.000 de euro către Asociația Zi de bine - cele două aparate medicale performante achiziționate din aceste fonduri fiind deja în funcțiune la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș și Spitalul Universitar de Urgență Elias.
Prin demersuri de acest fel, dar și prin măsurile adoptate pentru siguranța clienților și a propriilor angajați, UniCredit continuă să monitorizeze activ situația, acționând întotdeauna în interesul comunităților în care își desfășoară activitatea și făcând ceea ce este corect.
********************
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
23 aprilie 2020
UniCredit își propune să susțină furnizorii cu care lucrează în România accelerând procesul de plată a facturilor emise de către aceștia și achitându-le în cel mai scurt termen posibil.
“Prin această decizie, vrem să fim parteneri de încredere furnizorilor noștri care, ca noi toți, parcurg acum o perioadă de incertitudine. Urgentând plățile, contribuim la a asigura lichiditate în economia reală într-un moment în care acest lucru este cu adevărat necesar. De altfel, este o conduită pe care UniCredit a adoptat-o și la nivel de Grup, în Italia dar și în alte țări în care își desfășoară activitatea”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.
Practic, indiferent de termenul contractual standard de plată (cu o medie de 30-60 de zile), plata facturilor va fi realizată de către UniCredit Bank, UniCredit Leasing și UniCredit Consumer Financing într-un termen de câteva zile de la momentul la care au fost validate intern ca fiind conforme tuturor reglementărilor necesare. Realizarea accelerată a acestor plăți permite companiilor beneficiare un management mai eficient al capitalului de lucru.
********************
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
2 aprilie 2020
În ședința Consiliului de Supraveghere UniCredit Bank din 2 aprilie 2020, domnul Dan Pascariu, Președinte al Consiliului de Supraveghere, și-a anunțat decizia de a se retrage din funcție începând cu data de 03.04.2020.
Prin activitatea sa din ultimii 12 ani în cadrul UniCredit Bank, timp în care a deținut funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere, Dan Pascariu este unul dintre oamenii care au avut un impact deosebit asupra organizației.
„Îi mulțumesc lui Dan Pascariu, în numele Directoratului și al tuturor colegilor, pentru contribuția avută la dezvoltarea sistemului bancar și, în special, a băncii noastre. Este una dintre cele mai importante figuri în istoria UniCredit Bank, cu o contribuție relevantă și constantă în crearea unei culturi organizaționale sănătoase. Îi dorim tot ce este mai bun și sunt convins că și pe viitor va rămâne aproape de noi”, a spus Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.
Continuitatea activităților programate ale Consiliului de Supraveghere până la o nouă nominalizare pentru rolul de Președinte al Consiliului de Supraveghere va fi asigurată de poziția de Vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere.
********************
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
23 martie 2020
În contextul stării naționale de urgență generată de pandemia COVID-19, UniCredit Bank donează 120.000 euro către Asociația Zi de Bine pentru achiziția a două aparate de ventilație mecanică de înaltă performanță și pentru acoperirea altor nevoi medicale.
Cele două aparate de ventilație mecanică vor fi distribuite de asociație către două spitale, în funcție de nevoi. Acestea vor putea fi folosite pe termen lung în tratamentul pacienților cu insuficiență respiratorie acută. În plus, donația făcută de UniCredit Bank va acoperi și alte nevoi medicale generate de pandemia COVID-19, așa cum vor fi identificate împreună cu spitalele.
„Într-o situație cum este cea cu care ne confruntăm acum e important să fim uniți și să ne preocupăm de lucrurile care contează cu adevărat. Ne confruntăm cu o provocare la nivel de societate, iar prioritatea zero a noastră, a tuturor, este acum sănătatea. Am decis că cea mai bună cale de a răspunde acestei nevoi urgente este să sprijinim sistemul medical, astfel încât acesta să poată oferi îngrijire pacienților mai grav afectați” a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank România.
Donația făcută de UniCredit în România completează eforturile regionale depuse la nivel de Grup - în Italia, banca a donat peste 2 milioane de euro pentru echipamente medicale și de protecție, cercetare și îngrijire a pacienților, iar, în Germania, HypoVereinsbank a donat două aparate de ventilare mecanică spitalelor din zonele rurale și a susținut organizațiile civice active la nivel national printr-o donație de 100.000 de euro pentru achiziția de măști medicale, dezinfectanți și alimente pentru persoanele defavorizate.
Sănătatea și bunăstarea clienților și angajaților sunt prioritare pentru UniCredit. Banca va continua să monitorizeze situația cu atenție și va acționa în interesul tuturor.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro
www.unicredit.ro
23 martie 2020
Sănătatea clienților și a angajaților este prioritară pentru UniCredit Bank. În contextul stării de urgență cauzate de epidemia Covid-19 în România, UniCredit Bank oferă măsuri personalizate de suport clienților săi care întâmpină dificultăți.
UniCredit depune toate eforturile pentru a se asigura că serviciile bancare esențiale sunt disponibile prin intermediul canalelor la distanță. Astfel, clienții noștri pot primi toate informațiile relevante cu privire la produsele și serviciile deținute și pot realiza toate operațiunile de bază într-un mod simplu, rapid și sigur prin mijloace electronice: Mobile și Online Banking (în mod gratuit), pentru persoane fizice, și BusinessNet pentru companii.
În același timp, UniCredit a implementat un set de măsuri menite să ajute clienții pe parcursul acestei perioade dificile, care pot presupune, în funcție de solicitarea clienților persoane fizice și de fiecare situație în parte, inclusiv amânarea ratelor la credite. În acest sens, clienții care deja parcurg o perioadă dificilă cauzată de contextul actual pot să contacteze UniCredit la numărul de telefon 021.200.20.80, de luni până vineri, între 9.00 – 17.00.
Pentru clienții IMM cu facilități de credit în derulare, care sunt temporar afectați de Covid-19 și vor solicita suport, UniCredit a implementat un flux rapid de decizie pentru a găsi cea mai potrivită soluție, în termene scurte.
În condițiile în care autoritățile sanitare recomandă limitarea interacțiunilor cu alți oameni la acelea care sunt strict necesare, UniCredit Bank recomandă la rândul său clienților săi, în mod ferm, utilizarea canalelor la distanță disponibile, plățile prin intermediul Apple Pay sau cu cardurile contactless și evitarea pe cât posibil a folosirii numerarului. Totuși, clienții care au neapărată nevoie să retragă numerar beneficiază, începând din data de 18 martie, de retrageri gratuite la întreaga rețea națională de ATM-uri (inclusiv ATM-uri care nu aparțin UniCredit), opțiune disponibilă tuturor clienților persoane fizice deținătoare de carduri de debit emise de bancă.
“Suntem alături de clienții noștri în această perioadă dificilă și vrem să îi ajutăm să se concentreze asupra lucrurilor care contează cu adevărat pentru ei: sănătatea și siguranța. De aceea, îi încurajăm să utilizeze cu prioritate canalele alternative ale băncii - Mobile și Online Banking (cu zero costuri ) pentru persoanele fizice sau BusinessNet pentru companii - și, de asemenea, să ne contacteze dacă sunt deja afectați, în mod temporar, de situația actuală și au nevoie să acceseze soluțiile pe care le oferim. Ca bancă ce are puternice rădăcini europene și care a susținut întotdeauna economia locală, vom adopta toate măsurile rezonabile pentru a ajuta companiile să depășească această perioadă tulbure, evaluând situațiile individuale”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.
Banca va continua să monitorizeze activ situația, acționând în interesul angajaților și clienților.
***********
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu
www.unicredit.ro
23 martie 2020
Sănătatea și siguranța clienților și angajaților reprezintă o prioritate pentru UniCredit Bank. De aceea, UniCredit Bank a luat recent măsuri adaptate situației care să garanteze o acoperire națională pentru serviciile sale bancare, protejând în același timp sănătatea clienților și a angajaților băncii.
Începând cu data de 23 martie a.c. și până pe 17 aprilie 2020, pentru o parte dintre sucursalele UniCredit Bank programul de lucru cu publicul se va desfășura între orele 10:00 – 16:00, cu o pauză de prânz în intervalul orar 13:00 - 13:30. Restul sucursalelor băncii își vor continuă activitatea conform programului actual: între orele 09:00 – 17:00, cu o pauză de prânz în intervalul orar 13:00 - 13:30.
UniCredit Bank solicită clienților care merg în sucursale să respecte indicațiile personalului privind accesul în locații și, de asemenea, să păstreze o distanță de minim un metru și jumătate față de alte persoane.
UniCredit se preocupă în mod continuu să asigure disponibilitatea prin canale alternative la distanță a principalelor servicii bancare. Clienții noștri pot solicita orice informații despre produsele și serviciile băncii și pot efectua operațiuni bancare ușor, rapid și sigur, prin canalele electronice pe care le punem la dispoziție, incluzând: Mobile și Online Banking (în mod gratuit)- pentru persoane fizice, BusinessNet - pentru persoane juridice.
Lista sucursalelor UniCredit Bank și programul actualizat de lucru cu publicul este disponibilă pe www.unicredit.ro, în secțiunea “Sucursale și ATM-uri” și în secțiunea dedicată www.unicredit.ro/covid-19.
UniCredit va continua să monitorizeze situația și să acționeze în interesul tuturor.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro
www.unicredit.ro
6 martie 2020
Luni, 9 martie 2020, între orele 09:00 – 17:00, UniCredit Consumer Financing IFN SA desfășoară o campanie de reduceri de primăvară care include o ofertă de creditare privind Creditele de Nevoi Personale cu o dobândă fixă de doar 6,99%/an pentru primii 200 de clienți care accesează campania. Campania va fi disponibilă exclusiv online pe https://www.unicredit.ro.
“Prin lansarea campaniei de Spring Sale dorim să susținem realizările clienților noștri. Este normal ca primăvara să vină cu noi planuri, dar și mai normal ca aceste planuri să fie realizate. Așadar, ne dorim să le oferim clienților participanți la campanie posibilitatea să se bucure de lucrurile care contează pentru ei printr-o ofertă de creditare cu dobândă fixă redusă la 6,99%/an”, a declarat Eugenia Bolboros, Membru Directorat UniCredit Consumer Financing.
Primii 200 de clienţi care aplică on-line pe data de 9 martie, între orele 09:00 – 17:00, pentru un Credit de Nevoi Personale sau pentru Refinanțarea altor împrumuturi deținute la alte instituții financiare din România și care au sau vor deschide un cont curent la UniCredit Bank S.A., vor beneficia, dacă îndeplinesc condițiile pentru aprobarea creditului, de oferta specială de creditare ce include o dobândă specială, fixă, de 6,99%/an și încheierea unei asigurări de viață. Oferta se aplică pentru orice sumă finanțată între 1.500 și 100.000 lei și presupune atașarea unei asigurări de viață cu primă unică finanțată de 0,15% din valoarea creditului înmulțit cu perioada de creditare, aceasta oferind protecție clienților în cazul incapacității de plată din diverse motive precum șomajul sau pierderea capacității de muncă.
Mai multe detalii sunt disponibile în Regulamentul Campaniei disponibil pe www.unicredit.ro.
Cu titlu de exemplu, pentru un Credit de Realizări Personale oferit de UniCredit Consumer Financing IFN SA (ca urmare a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate) în valoare de 45.000 lei, pe 60 de luni: rata dobânzii anuală fixă de 6,99% (redusă de la oferta standard de 12,99%/an), comision de analiză dosar de 250 lei (perceput în cazul acordării creditului), comision lunar de administrare credit 0 lei, valoarea ratei lunare este 981,81 lei (pentru rate egale), valoarea totală plătibilă 58.908,42 lei, DAE 7,71%. Oferta de dobândă de 6,99%/an este valabilă fără necesitatea virării veniturilor într-un cont curent și doar pentru clienții care optează pentru atașarea unei asigurări de viață cu primă unică finanțată (de 0,15% din valoarea creditului înmulțit cu perioada de creditare). Asigurarea de viață este emisă de Generali România Asigurare Reasigurare S.A. prin UniCredit Consumer Financing IFN SA în calitate de Agent Auxiliar, înregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiară cu numărul RAJ – 6502078.
Note: Creditele de Realizări Personale sunt oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. prin UniCredit Bank S.A., intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. Decizia de creditare aparține exclusiv UniCredit Consumer Financing IFN S.A., Creditorul rezervându-și dreptul de a solicita, după caz, orice documente necesare în analiza de creditare, conform normelor sale interne și reglementărilor legale în vigoare.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din România și și-a început activitatea în 2008. Specializată în finanțarea persoanelor fizice, instituția financiară oferă credite de nevoi personale fără ipotecă și carduri de credit prin rețeaua de sucursale a UniCredit Bank, credite de consum în magazine prin rețeaua de parteneri comerciali, precum și credite auto prin rețeaua de parteneri auto, la dealerii acestora.
****
Despre UniCredit
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comercială paneuropeana simplă și de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, oferind bazei sale de clienți o rețea unică vest-, central- și est-europeană. UniCredit oferă clienților săi atât expertiză locală cât și internațională, oferindu-le acces de neegalat la banci de top din cele 13 piețe cheie ale sale prin intermediul rețelei bancare europene: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Rusia, Slovacia și Slovenia. Prin intermediul unei rețele internaționale de reprezentanțe și agenții, UniCredit deservește clienți în alte 18 țări din întreaga lume.
UniCredit Bank, Departamentul Identitate și Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro
24 februarie 2020
Clientii persoane juridice cu cifra de afaceri anuala de maxim 3 milioane de euro platesc mai putin pentru aceleasi beneficii aferente extraoptiunilor de plati prin canale digitale atasate pachetului de cont curent GeniusIMM, astfel:
“Vrem sa fim un partener real pentru clientii IMM, si sa ii sustinem cu produse si servicii relevante in eforturile lor de dezvoltare. Dupa ce am lansat recent noi solutii de acceptare la plata pentru e-Commerce si creditele cu dobanzi reduse prin oferta de finantari cu garantie SME Initiative, venim acum si cu o imbunatatire a ofertei pentru pachetul de cont curent. Astfel, cu GeniusIMM, clientii se pot gandi mai mult la dezvoltarea afacerii lor si mai putin la costurile aferente produselor si serviciilor tranzactionale in relatie cu banca, beneficiind de un pret redus si fix pentru un numar nelimitat de plati interbancare in lei si/sau valuta”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepresedinte Executiv Divizia Retail in cadrul UniCredit Bank.
Pachetul de cont curent GeniusIMM este disponibil pentru orice persoana juridica ce are o cifra de afaceri de pana la trei milioane de euro, avand un cost lunar de 39 de lei. Pachetul poate fi personalizat in functie de nevoile si specificul activitatii clientului prin adaugarea extraoptiunilor de plati interbancare electronice nelimitate in lei, in valuta sau impreuna, in schimbul costului lunar fix mai sus mentionat. Printre beneficiile pachetului de cont curent GeniusIMM se numara si platile intrabancare electronice nelimitate gratuite cat si retragerile nelimitate cu cardul de debit inclus in pachet, la ATM-urile UniCredit Bank si ale Grupului UniCredit, precum si la ATM-urile Euronet Romania.
Astfel, costul unui pachet de cont curent GeniusIMM care are atasate atat extraoptiunea de plati interbancare electronice nelimitate in lei (45 lei/luna) cat si pe cea de plati interbancare electronice nelimitate in valuta (45 lei/luna) va avea un cost total de 129 de lei/luna, comparativ cu 238 de lei/luna in trecut.
Mai multe informatii despre pachetul de cont curent GeniusIMM sunt disponibile pe site-ul UniCredit Bank, la https://www.unicredit.ro/ro/imm/tranzactionare/pachete-cont-curent.html.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest, central si est europeana bazei sale de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
18 februarie 2020
UniCredit Bank ofera intreprinderilor mici si mijlocii acces la finantari care beneficiaza de garantie in proportie de 60% din valoarea creditului prin Initiativa pentru IMM (eng.: SME Initiative), un instrument de garantare accesat de UniCredit Bank de la Uniunea Europeana.
Tranzactiile beneficiaza de sprijinul Uniunii Europene prin programul Initiativa pentru IMM, finantat de Uniunea Europeana prin FEDR si Horizon 2020 si de catre Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Investitii.
Prin programul Initiativa pentru IMM, Banca pune la dispozitia beneficiarilor eligibili finantari care sunt garantate cu un instrument financiar de garantare, facilitand accesul acestora la finantare bancara in conditii avantajoase pentru infiintarea de noi intreprinderi, extinderea activitatii curente, consolidarea activitatii companiilor ori realizarea de proiecte noi, inclusiv prin abordarea de piete noi.
Companiile care vor accesa noua facilitate vor achita un comision de garantare de 0,65% din valoarea garantiei aferenta creditului utilizat, beneficiind de o reducere de dobanda in functie de caracteristicile imprumutului.
„Accesul la credite care beneficiaza de sprijinul instrumentelor financiare de garantare este esential pentru intreprinderile mici si mijlocii, care au nevoie de sustinere pentru a se dezvolta. Prin oferta de finantari cu garantie Initiativa pentru IMM companiile eligibile au acces la dobanzi reduse prin comparatie cu cele ale produselor standard, ceea ce le ajuta sa investeasca in cresterea sustenabila a afacerii lor si in crearea de locuri de munca. Prin acest sprijin de garantare, UniCredit Bank se va adresa si intreprinderilor cu cifra de afaceri mai mica de 5 milioane de euro, oferind acces la facilitati revolving cu maturitate de 2 ani”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepresedinte Executiv Divizia Retail in cadrul UniCredit Bank.
Parteneriatul presupune emiterea de catre Fondul European de Investitii a garantiei SME Initiative pentru UniCredit Bank, atasata creditelor de investitii si celor pentru cheltuieli curente cu valoare maxima de 22.700.000 de lei. Prin acest instrument de garantare, si intreprinderile cu cifra de afaceri mai mica de 5 milioane de euro vor putea accesa, in conditii de eligibilitate, facilitati revolving cu maturitate de 2 ani de la UniCredit Bank.
***
Despre FEI
Fondul European de Investitii (FEI) este parte componenta a Grupului Bancii Europene de Investitii. Misiunea sa centrala este de a sprijini intreprinderile micro, mici si mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finantare. FEI proiecteaza si dezvolta capital de risc si de dezvoltare, garantii si instrumente de microfinantare care se adreseaza acestui segment de piata. Prin rolul sau, FEI intareste obiectivele UE de a sprijini inovarea, cercetarea si dezvoltarea, antreprenoriatul, cresterea economica si ocuparea fortei de munca.
****
Despre UniCredit
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest, central si est europeana bazei sale de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
15 ianuarie 2020
Fondul European de Investitii (FEI) si UniCredit au convenit sa majoreze fondul de garantare InnovFin pentru IMM-uri. Scopul este acela de a imbunatati accesul la finantare pentru intreprinderile inovatoare, de dimensiuni mici si mijlocii, precum si companiile cu capitalizare medie din noua tari. In baza noului acord, UniCredit va putea acorda finantare suplimentara in valoare de 500 de milioane de euro, prin intermediul celor noua banci si sase entitati de leasing ale sale din Europa Centrala si de Est, catre companii inovatoare din Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia. Astfel, IMM-urile si companiile cu capitalizare medie din aceste tari vor avea acces in total la 1 miliard de euro, prin intermediul retelei extinse a UniCredit din regiunea Europei Centrale si de Est.
Tranzactia beneficiaza de sprijin din partea programului Horizon 2020, a Programului Cadru al UE pentru Cercetare si Inovatie si a Fondului European pentru Investitii Strategice (FEIS) – care sunt componentele majore ale Planului de Investitii pentru Europa.
Bancile din Bosnia si Hertegovina si respectiv Serbia, precum si compania de leasing din Serbia vor beneficia de sprijin sub forma unei garantii acordate de FEI si sustinute de programul Horizon 2020. In acelasi timp, acordurile de garantare cu bancile si companiile de leasing din Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania si Slovenia vor fi sustinute de FEIS, pilonul financiar al Planului de Investitii pentru Europa.
Lilyana Pavlova, Vice-Presedintele BEI, a declarat: “Aceasta a doua majorare a tranzactiei umbrela cu UniCredit dovedeste cooperarea de succes dintre FEI si UniCredit. Pe mai departe, speram ca prin valorificarea relatiei noastre sa dezvoltam impreuna modalitati eficiente de sprijinire a celor care au nevoie, pentru a ne atinge astfel obiectivele politice. Acest lucru este cu atat mai important cand abordam lacunele de pe pietele din regiunea CEE”.
Alessandro Tappi, Chief Investment Officer al FEI, a continuat: “Acordul semnat astazi va majora portofoliul total de la 500 de milioane de euro la 1 miliard de euro, in beneficiul a aproximativ 1.300 de IMM-uri si companii cu capitalizare medie de mici dimensiuni. Aceasta crestere este o dovada a angajamentului FEI si UniCredit de a extinde accesul la finantare pentru IMM-urile care isi desfasoara activitatea in Europa Centrala si de Est”.
Gianfranco Bisagni si Niccolò Ubertalli, Co-CEO Commercial Banking UniCredit CEE, au declarat: “In ultimii opt ani, UniCredit a lansat in regiunea CEE peste zece initiative in cooperare cu FEI, cu o capacitate totala de peste 1,7 miliarde de euro, printre care initiativele JEREMIE, RSI, Initiativa pentru IMM-uri, COSME, Facilitatea de microfinantare, Facilitatea EDIF a Bancii Mondiale, Fondul Fondurilor in cadrul FEADR, Programul pentru Ocupare si Inovare Sociala (EaSI) si Fondul de garantare InnovFin pentru IMM-uri. Aceste instrumente sunt deja utilizate in proportie de mai bine de 50%, in beneficiul a peste 5.000 de clienti din regiune.
Datorita Fondului de garantare InnovFin pentru IMM-uri, peste 350 de clienti au primit deja asistenta pentru dezvoltarea de proiecte inovatoare. Odata cu dublarea liniei de finantare umbrela la 1 miliard de euro, vom putea sprijini si mai multe IMM-uri inovatoare din tarile CEE, oferindu-le acces mai facil la finantare si contribuind la sprijinirea economiilor locale. De asemenea, aceasta colaborare subliniaza angajamentul nostru de a ne deservi clientii din regiunea Europei Centrale si de Est”.
Tranzactia reflecta angajamentul UE de a lansa rapid initiative concrete menite sa accelereze tranzactiile de creditare si garantare care pot impulsiona crearea de locuri de munca si crestere in Uniunea Europeana.
Despre FEI
Fondul European de Investitii (FEI) face parte din Grupul Bancii Europene de Investitii (BEI). Misiunea sa principala este de a sprijini intreprinderile micro, mici si mijlocii din Europa, prin facilitarea accesului la finantare. FEI proiecteaza si dezvolta capital de risc si dezvoltare, garantii si instrumente de microfinantare, care se adreseaza acestui segment de piata. Prin rolul sau, FEI intareste obiectivele UE de a sprijini inovarea, cercetarea si dezvoltarea, antreprenoriatul, cresterea economica si ocuparea fortei de munca. Mai multe informatii despre activitatea FEI in contextul FEIS sunt disponibile aici.
Despre UniCredit
UniCredit Bank este o banca comerciala pan-europeana de succes, cu un model simplu de banca comerciala si un sistem complet de Banca Corporate si de Investitii, care pune la dispozitia a 25 milioane de clienti o retea unica in Vestul, Centrul si Estul Europei. UniCredit ofera expertiza locala si internationala si isi sustine clientii la nivel global, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in cele 14 piete principale si in alte 19 tari la nivel global. Reteaua europeana a UniCredit include Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia.
Despre Planul de Investitii pentru Europa
Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS) este pilonul principal al Planului Juncker si ofera garantii pentru prima pierdere, permitand BEI sa investeasca in mai multe proiecte care prezinta riscuri mai mari. FEIS a obtinut deja rezultate concrete. Se preconizeaza ca proiectele si acordurile aprobate pentru finantare in cadrul FEIS vor mobiliza investitii de peste 458,8 miliarde de euro si vor sprijini peste 1 milion de IMM-uri in cele 28 de state membre. Mai multe informatii despre rezultatele Planului de Investitii pentru Europa sunt disponibile aici.
Despre InnovFin
Fondul de Garantare InnovFin pentru IMM-uri a fost creat in cadrul initiativei ”Finantare InnovFin pentru Inovatori a UE”, sprijinita prin program Horizon 2020. Facilitarea acorda garantii si contra-garantii pentru finantari cu valoare intre 25 de mii de euro si 7,5 milioane de euro in scopul de a facilita accesul la finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii si mid-caps (pana la 499 angajati). Facilitarea este administrata de FEI si este acordata prin intermediari financiari – banci si alte institutii financiare – din statele membre ale UE si tarile asociate. Prin aceasta facilitate, intermediarii financiari sunt garantati partial de FEI pentru pierderile generate de finantarea acordata in cadrul acestei facilitati.
Contacte de presa:
Grupul BEI: Dušan Ondrejička, d.ondrejicka@eib.org, tel.: +352 4379 83334, GSM: +352 621 459 234
Website: www.eib.org/press - Press Office: +352 4379 21000 – press@eib.org
Grupul UniCredit: Media Relations
Tel.: + 39 02 886 23 569, E-Mail: mediarelations@unicredit.eu
Comisia Europeana: Siobhán Millbright
Tel.:+ 32 (0)2 29 57 361, E-Mail: siobhan.millbright@ec.europa.eu
9 ianuarie 2020
UniCredit este cel mai bun furnizor de servicii legate de finantarea comertului si afacerilor documentare („Trade Finance”) la nivel global, conform Euromoney’s Trade Finance Survey 2020, sondaj in cadrul careia banca a mai primit premii si pentru ariile Advisory, Financing, Overall Execution si Products, precum si pentru serviciile oferite clientilor in Europa de vest, centrala si de est (CEE).
Sondajul, aflat acum la al noualea an, primeste feedback-uri de la mai mult de 7000 clienti corporate, oferind dovezi solide ale expertizei UniCredit privind produsele, furnizarea de servicii de cea mai inalta calitate si buna cunoastere a principalelor sale piete europene.
Banca a obtinut numeroase pozitii in fruntea clasamentului si in tarile unde a fost efectuat sondajul, pentru categoria All Services, fiind recunoscuta ca cel mai bun furnizor pentru zona CEE, Europa de vest, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Italia, Romania, Serbia, Slovacia si Croatia – precum si la nivel global.
Calitatea si acoperirea extinsa din punct de vedere geografic a serviciilor UniCredit au fost subliniate si de titlurile de #1 Market Leader primite pentru activitatea din Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Republica Ceha, Italia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Croatia si Turcia.
Suntem foarte mandri de aceste rezultate”, a declarat Richard Burton, Head of UniCredit Corporate & Investment Banking. “Ne straduim sa oferim permanent clientilor nostri servicii si produse de inalta calitate – concentrandu-ne pe dezvoltarea de solutii inovatoare adaptate nevoilor acestora. Sondajul Euromoney recunoaste eforturile noastre constante in aceste arii, adaugate sprijinului pentru economia reala si crearii unei relatii stranse cu clientii. Aceste relatii stau la baza tuturor lucrurilor pe care le facem si as vrea sa profit de aceasta ocazie pentru a multumi tuturor clientilor nostri pentru parteneriatul si sprijinul pe care ni-l acorda”.
UniCredit continua sa investeasca in inovatii in zona de Trade Finance si ramane dedicat ambitiei asumate de a raspunde nevoilor clientilor prin solutii adecvate de Trade Finance si optimizare a capitalului de lucru.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072