Comunicate de presa 2019
9 decembrie 2019
UniCredit Bank extinde portofoliul de solutii de banking pentru transformarea digitala a companiilor prin lansarea unei solutii modulare de acceptare la plata pentru e-commerce, care vine in sprijinul celor ce isi doresc sa deschida un magazin online intr-un mod simplu, rapid si sigur. Prin cele doua module, eGenius si eGeniusWEB, UniCredit Bank ofera solutii adaptate tipului de business, punand la dispozitia celor care isi doresc sa deschida un magazin online multiple beneficii, de la suport pentru integrare rapida, siguranta prin plati 3D Secure si pana la vizibilitate in online si pe retelele sociale, prin optiune integrata de share pe aceste platforme.
„Venim in intampinarea nevoilor clientilor nostri si vrem sa le oferim solutiile digitale care ii pot ajuta ca afacerile sa ajunga la cat mai multi oameni, atat din tara, dar si din afara ei. Online-ul le ofera antreprenorilor un loc de dezvoltare generos, iar acest potential este pus in valoare prin solutiile de acceptare la plata pentru e-Commerce dezvoltate de catre UniCredit. Pentru IMM-uri beneficiul principal pe care il ofera solutiile de acceptare la plata pentru e-Commerce UniCredit este ca le faciliteaza deschiderea unui magazin virtual, iar pentru companiile mari cele mai mari avantaje tin de integrarea rapida, de oferirea de solutii complete de implementare si timpul economisit in activarea si buna functionare a e-shop-urilor. In plus, ambele solutii permit obtinerea de rapoarte detaliate pentru business si vanzari, un avantaj foarte util pentru beneficiari”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepresedinte al Directoratului UniCredit Bank si Coordonator al Diviziei de Retail.
Modulul de e-Commerce eGenius este solutia adaptata tipului de afacere, IMM sau companii mari, simplu de integrat cu cele mai utilizate shopping cart-uri si pregatita sa sustina cresterea sustenabila a business-ului. Magazine online care beneficiaza de eGenius se bucura de:
Modulul de e-Commerce eGeniusWEB este solutia ideala pentru afaceri aflate la inceput de drum sau in plina dezvoltare. Solutia este prevazuta cu functionalitati inovatoare si ajuta in dezvoltarea unui business stabil si solid, oferind antreprenorilor:
Solutiile de e-Commerce eGenius si eGeniusWEB, oferite de UniCredit Bank, reprezinta un sprijin adus mediului de business, prin sustinerea cresterii afacerilor indiferent de tipul si gradul de dezvoltare.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala pan-europeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
Bucuresti, 29 noiembrie 2019
UniCredit Bank a primit din partea revistei financiare britanice The Banker premiul “Banca anului” 2019 in Romania. Este pentru a doua oara cand UniCredit Bank Romania primeste acest premiu din partea The Banker, dupa ce i-a fost acordat acest titlu si in 2017.
Premiul vine ca o recunoastere a eforturilor bancii din ultima perioada in directia transformarii digitale. Juriul The Banker a apreciat eforturile de transformare digitala a bancilor din intreaga lume si modul in care acestea isi eficientizeaza activitatea si se adapteaza noii ere tehnologice.
UniCredit Bank a reusit sa isi consolideze pozitia in topul bancilor din Romania punand digitalizarea in centrul dezvoltarii si investind in aceasta zona, pentru a le oferi clientilor solutii digitale mai bune, care sa le simplifice experienta bancara, atat in segmentul retail, cat si corporate.
Banca isi propune sa devina un jucator de top in zona de banking digital pentru clientii retail din Romania si ofera cea mai moderna aplicatie de Mobile Banking de pe piata, precum si o solutie de Mobile Banking pentru companii – cu obiectivul de a le face punctul central de interactiune cu clientii si de a le permite acestora sa interactioneze cu banca 100% pe canalul digital. De asemenea, UniCredit Bank a fost prima banca ce a lansat pe piata din Romania diferite produse inovatoare - cum ar fi Card Meniu, mPOS, Genius Cont (contul curent cu numeroase beneficii digitale), Apple Pay etc. Mai mult, in luna mai 2018, a fost prima banca ce a utilizat si promovat semnatura electronica calificata cu Autoritatea de Certificare din Romania pentru persoanele fizice (in prezent peste 60% din conturi si 35% din creditele de nevoi personale fiind contractate utilizand aceasta solutie). La toate acestea, se adauga faptul ca, incepand cu luna decembrie 2019, semnatura electronica in relatie cu banca va fi disponibila si companiilor. Nu in ultimul rand, pe segmentul corporate, actiunile intreprinse in contextul strategiei de digitalizare au urmarit sa ofere clientilor acces la o gama mai vasta si mai flexibila de functionalitati digitale.
Rasvan Radu, CEO of UniCredit Bank Romania, a declarat: “Suntem mandri ca The Banker a recunoscut, pentru a doua oara, eforturile noastre de a raspunde prompt nevoilor clientilor. Pozitia puternica pe care UniCredit Bank o are atat in segmentul de corporate, cat si in cel de retail, este rezultatul ambitiei noastre de a le oferi cea mai buna experienta bancara, produsele si serviciile care conteaza cu adevarat pentru ei. De asemenea, suntem mereu atenti in a anticipa si a raspunde schimbarilor care apar in preferintele consumatorilor si a asimila tendintele de pe piata – prin digitalizare, inovatie si simplificarea permanenta a operatiunilor”.
Anul acesta au fost acordate premii in 138 de tari, sase premii regionale si premiul pentru cea mai buna banca din lume, precum si distinctii pentru incluziune sociala si banking in comunitate.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale extinse de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
Grupul UniCredit este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
27 noiembrie 2019
Intreaga echipa UniCredit s-a implicat in propunerea a peste 1.200 de idei noi pentru protejarea climatului (E)
Impact direct redus asupra mediului prin scaderea emisiilor de gaze cu efect de sera (injumatatite din 2008 / angajament pentru reducerea cu 80%); tot consumul de electricitate se va baza pe surse de energie regenerabila (E)
Aderarea la cele mai inalte standarde de politici si principii, alaturi de monitorizare externa si recunoastere (E)
Parteneriat cu clientii UniCredit pentru a face trecerea la o economie cu emisii scazute de carbon: calendar confirmat pentru eliminarea carbunelui si cresterea expunerii la sectorul energiei regenerabile cu 25%, precum si numar mai mare de credite de eficienta energetica pentru clienti; obiectivul de a obtine o pozitie in clasamentul T5 in EMEA in ceea ce priveste Obligatiunile Verzi & creditele bazate pe criteriile ESG (E)
1 miliard de euro alocati pentru sustinerea proiectelor cu impact social pozitiv (S)
Importanta majora acordata initiativei de Diversitate si Incluziune (G)
Intreaga echipa UniCredit s-a implicat in propunerea a peste 1.200 de idei noi pentru protejarea climatului
Intreaga echipa UniCredit s-a alaturat editiei de anul acesta a Saptamanii Globale pentru Actiune in Domeniul Climei. Pe 20 septembrie, angajatii Grupului au lucrat impreuna si au transmis 1,200 de idei care vin sa proteje mediul inconjurator si sa lupte impotriva schimbarilor climatice. Propunerile transmise vizeaza atat reciclarea, eliminarea deseurilor si mobilitatea, dar si continuarea initiativelor de cresterea a constientizarii schimbarilor climatice, a importantei eficientei energetice, a prevenirii poluarii si a reducerii risipei alimentare. UniCredit a desemnat Millenial Board1, care sa supravegheze evaluarea si implementarea acestor initiative. Millenial Board se bucura de intreg sprijinul echipei de conducere a Grupului.
Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit Group, a declarat: “Dezvoltarea durabila face parte din ADN-ul Grupului nostru si este o componenta esentiala a modelului nostru de business. UniCredit si-a asumat angajamentul de a proteja capitalul nostru natural, inclusiv mediul inconjurator. Fiecare companie trebuie sa incerce sa depaseasca abordarea de tipul ‘business as usual’, pentru ca este timpul sa venim cu initiative de impact. Construirea unui viitor durabil este una dintre cele mai mari provocari, atat pentru oameni, cat si pentru companii. Prin masurile anuntate astazi, in cadrul strategiei noastre de dezvoltare durabila, ne asiguram ca intotdeauna: Facem ceea ce este corect!”
Impact direct redus asupra mediului prin scaderea emisiilor de gaze cu efect de sera (injumatatite din 2008 / angajament pentru reducerea cu 80%); tot consumul de electricitate va proveni din surse de energie regenerabila
UniCredit isi reduce impactul direct asupra mediului prin alegeri specifice in materie de energie. Din 2008, Grupul si-a injumatatit emisiile de gaze cu efect de sera, angajandu-se sa ajunga la o reducere de 60% pana in 2020 si 80% pana in 2030. De asemenea, UniCredit si-a asumat angajamentul ca tot consumul de electricitate in Italia, Germania si Austria va proveni din surse de energie regenerabila pana in 2023. Aceasta cifra a ajuns deja la 78% in 2018.
In ceea ce priveste eliminarea plasticului, UniCredit distribuie sticle din metal reutilizabile la nivelul intregului Grup. Astfel, au fost eliminate sticlele de plastic din zonele de repaus si articolele din plastic din cantine, iar toate articolele de unica folosinta din plastic vor fi eliminate din toate cladirile UniCredit pana in 2023.
UniCredit reduce si utilizarea hartiei. In 2018, ~60% din hartia de copiat avea eticheta de mediu. Grupul utilizeaza tehnologia pentru a limita si mai mult utilizarea hartiei, cum ar fi Paperless Branch Programme in Italia, care a condus la scanarea si stocarea digitala a ~9 milioane de documente anul trecut.
Aderarea la cele mai inalte standarde de politici si principii, alaturi de monitorizare externa si recunoastere
Dincolo de actiunile interne, Unicredit s-a implicat in acorduri cheie la nivel institutional si international cu cerinte de monitorizare externa: Grupul de lucru pentru declaratii financiare legate de clima (Task Force on Climate-Related Financial Disclosures - TCFD), Principii pentru servicii bancare responsabile (PRB) si Coalitia OECD Afaceri pentru crestere incluziva (Task Force on Climate-Related Financial Disclosures - B4IG).
Angajamentul UniCredit fata de temele ESG a fost recunoscut prin includerea Grupului in seria de indici FTSE4Good. In special, FTSE Russell a desemnat un calificativ ESG pentru UniCredit egal cu 5.0 (punctajul maxim pe scara de evaluare ESG). Aceasta plaseaza UniCredit in a 99-a percentila, in randul bancilor de tip Diversified Banks.
In mod similar, Standard Ethics, o companie independenta de evaluare a dezvoltarii durabile, a identificat UniCredit ca fiind singura banca din Italia cu calificativ EE+, nivel ridicat de conformitate si abilitatea de a gestiona riscurile reputationale asociate cu agenda ONU, OECD si UE privind dezvoltarea durabila si guvernanta corporativa. UniCredit a fost apreciata pentru implementarea rapida si convingatoare a modelului de dezvoltare durabila, cu un bun raport integrat.
Parteneriat cu clientii pentru a face trecerea la o economie cu emisii scazute de carbon: calendar confirmat pentru eliminarea carbunelui si cresterea expunerii la sectorul energiei regenerabile cu 25% precum si numar mai mare de credite de eficienta energetica pentru clienti; obiectivul de a obtine o pozitie in clasamentul T5 in EMEA in ceea ce priveste Obligatiunile Verzi & creditele bazate pe criteriile ESG
UniCredit are parteneriate cu clientii pentru trecerea la o economie cu emisii reduse de carbon. Prin Acordul de la Paris privind evaluarea inlocuirii capitalului (PACTA), bancile internationale dezvolta o metodologie de evaluare a portofoliilor lor de creditare.
UniCredit s-a angajat sa renunte complet la proiectele de extractie a carbunelui pentru producerea energiei termice pana in 2023. O noua politica privind carbunele interzice noile proiecte de extractie a carbunelui pentru producerea energiei termice si generarea de energie pe baza de carbune si impune angajamente stricte in ceea ce priveste reducerea dependentei de carbune pentru clientii persoane juridice. O noua politica privind titeiul si gazul (Oil and Gas – O&G) acopera zona arctica si zone neconventionale de titei si gaze, interzicand finantarea noilor proiecte pentru extragerea titeiului si gazelor offshore in Arctica, precum si exploatarea gazelor si titeiului de sist si fracturarea aferenta, a petrolului provenit din nisipuri bituminoase si titei si gaze din ape de mare adancime. Finantarea pentru persoane juridice care vizeaza clientii activi in aceste domenii va fi permisa doar daca ponderea veniturilor din activitati nesustinute este sub 25%.
UniCredit s-a angajat sa creasca expunerea la sectorul energiei regenerabile cu 25% pana in 2023 (la peste 9 miliarde de euro) precum si volumul de credite pentru eficienta energetica acordate clientilor, cu 34% pentru IMM-uri WEU, cu 25% pentru persoanele fizice WEU si creditele noi CEE la >6% din totalul creditelor.
UniCredit isi propune sa intre in clasamentul T5 in EMEA in ceea ce priveste Obligatiunile Verzi & creditele bazate pe criteriile ESG pana in 2023, si prin intermediul unei Echipe Consultative pentru Finantare bazata pe Dezvoltarea Durabila, care combina expertiza in dezvoltarea durabila cu experienta in pietele de capital pentru a aprofunda dialogul cu clientii pe temele ESG si a facilita accesul acestora pe piata financiara verde din Europa.
1 miliard de euro alocati pentru sustinerea proiectelor cu impact social pozitiv
Social Impact Banking a acordat cu succes peste 100 de milioane de euro in sprijinul intreprinderilor sociale, al micro-intreprinderilor si al antreprenorilor din Italia. Initiativa se desfasoara acum in alte 11 piete, iar UniCredit s-a angajat sa aprobe finantari totalizand 1 miliard pana in 2023. Prin intermediul initiativei, se ofera si educatie financiara: in 2018, ~26.000 de elevi au fost sprijiniti in 270 de scoli si ~2 milioane de ore de cursuri financiare au fost sustinute de catre UniGens2.
Art4Future realoca detinerile stocate in opere de arta, in majoritate depozitate, prin vanzarea lucrarilor selectate3 pentru a sustine Social Impact Banking, cumparand acelasi numar de opere de arta de la viitori artisti si sprijinind alte initiative relevante din punct de vedere social. De asemenea, UniCredit promoveaza cultura si prin parteneriatele cu asociatii precum Filarmonica della Scala si Arena di Verona din Italia, Bavarian State Opera din Germania si Musikverein din Austria.
Printre alte proiecte care promoveaza impactul social pozitiv, Fundatia UniCredit a contribuit cu peste 3,2 milioane de euro in 2018 pentru activitati sociale, inclusiv studii si cercetare. De exemplu, Gift-matching Programme dubleaza donatiile anuale ale colegilor si peste un milion de mese sunt oferite pentru Programul Alimentar Mondial. In caz de dezastre naturale, UniCredit suspenda rambursarea creditelor cu ipoteca si ofera imprumuturi subventionate comunitatilor afectate.
Importanta majora acordata initiativei de Diversitate si Incluziune in industrie la nivelul sectorului bancar european
Pe langa sprijinirea actiunilor la nivelul industriei pentru masurarea amprentei de carbon, companiile din toate industriile care isi doresc sa aiba succes trebuie sa se concentreze pe diversitate si incluziune. Acestea aduc niveluri mai mari de angajament si motivatie in randul membrilor echipei si intensifica masurile de reducere si gestionare a riscurilor, care conduc la organizatii mai durabile si profitabilitate. Crearea unui loc de munca pozitiv si inclusiv este esential pentru inovatie si crestere, prin consolidarea reputatiei companiei, ajutand la atragerea si pastrarea talentelor cheie. UniCredit va lucra impreuna cu diferite asociatii pentru a lansa o initiativa privind Diversitatea si Incluziunea pentru sectorul bancar european, pentru a stabili si monitoriza obiective specifice, astfel incat sa creasca procentul de femei si persoane care apartin unor categorii minoritare in banci - includerea unor perspective diferite ajuta la imbunatatirea proceselor si comportamentelor.
Acest lucru este in deplina concordanta cu cele doua valori de baza ale UniCredit: etica si respect, sustinute in continuare prin crearea unei pozitii de Chief Ethics Officer, in cadrul functiei Group Institutional Affairs and Sustainability. UniCredit lucreaza impreuna cu toti membrii echipei si cu industria pentru a se asigura ca, intotdeauna, bancile: Fac ceea ce este corect!
[1] Este format din angajati cu varsta cuprinsa intre 22 si 32 de ani, care incearca sa conteste tiparele preconcepute si sa atraga atentia asupra opiniilor noilor generatii (pe teme bancare), propunand idei si solutii inovatoare.
[2] O retea formata din angajati UniCredit pensionari
[3] Aproximativ 314 de lucrari vor fi puse la vanzare la nivel global in 2019 si 2020, pe care le vom inlocui cu lucrari ale tinerilor si viitorilor artisti. UniCredit detine in total aproximativ 60.000 de lucrari.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala pan-europeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
25 noiembrie 2019
UniCredit are placerea de a anunta ca un numar de 8 noi companii s-a alaturat UniCredit ELITE CEE Lounge. UniCredit CEE Lounge este un model initiat de ELITE si UniCredit care foloseste platforma ELITE a London Stock Exchange pentru accelerarea cresterii noilor companii cu potential din Europa Centrala si de Est.
Noile companii membre provin din patru tari din Europa Centrala si de Est (CEE) in care UniCredit este activa. Pana in prezent, UniCredit CEE Lounge a acceptat peste 70 de companii din 11 tari din toata reteaua central si est europeana a UniCredit.
UniCredit CEE Lounge are ca obiectiv sa ajute IMM-urile sa se pregateasca pentru urmatoarea etapa a dezvoltarii lor, sa poata atrage capital si sa le ofere acces la o retea de consultanti, investitori si companii cu profil similar. Companiile care s-au alaturat ELITE pana acum se gasesc deja intr-un proces de dezvoltare sustinut de ecosistemul ELITE.
Noile companii care se alatura UniCredit ELITE CEE Lounge sunt:
“Suntem mandri de parteneriatul cu ELITE, care ne permite sa sprijinim IMM-urile in modernizarea modelelor lor de afaceri si stimularea cresterii acestora.” a spus Andrea Diamanti, Head of UniCredit Corporate and Investment Banking and Private Banking in CEE. “Una dintre activitatile noastre esentiale este sa fim un partener si consultant real pentru segmentul de clienti IMM-uri, pe care il consideram motorul de crestere al economiei europene. Pentru al cincilea an consecutiv le furnizam clientilor nostri IMM-uri toate beneficiile pe care participarea in acest program le ofera: posibilitatea de a accesa direct pietele de capital, de a-si vedea analizata afacerea de catre experti, de a descoperi noi zone de crestere si oportunitatea de a-si creste cercul de relatii de business”.
“In cadrul ELITE, credem cu adevarat in ideea de parteneriat, iar cel pe care il avem cu UniCredit este parte a succesului ELITE in randul tarilor din Europa Centrala si de Est”, a adaugat Luca Peyrano, CEO ELITE. “ELITE este astazi un ecosistem international unic care a strans mai mult de 1300 de companii din 45 de tari diferite si 36 de sectoare de activitate. ELITE continua sa inoveze si sa-i sprijine pe cei care creeaza locuri de munca si inoveaza atat pentru prezent, cat si pentru viitor. Impreuna cu partenerii nostri, suntem ferm angajati in sprijinirea celor mai ambitioase companii, pentru a le permite sa se dezvolte si sa creasca”.
De la lansarea sa in 2012, ELITE a sprijinit peste 1300 de companii. Serviciile ELITE sunt concepute pentru a raspunde nevoilor individuale ale fiecarei companii selectate pentru UniCredit CEE Lounge, grupul UniCredit contribuind la modulele de instruire si indrumare, oferind in acelasi timp acces la propriile servicii adaptate de suport. ELITE este platforma prin care London Stock Exchange Group acorda sprijin si ajuta la atragerea de capital pentru companiile private cu o dezvoltare rapida si prin care cele mai ambitioase afaceri se pot pregati pentru urmatoarea etapa a dezvoltarii lor, pot atrage capital si obtine acces la o retea de consultanti, investitori si companii cu profil similar. Mai multe informatii despre programul ELITE sunt disponibile pe www.elite-network.com.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana simpla si de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei sale de 26 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. UniCredit ofera clientilor sai atat expertiza locala cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top din cele 14 piete cheie ale sale prin intermediul retelei bancare europene: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Prin intermediul unei retele internationale de reprezentante si agentii, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
21 noiembrie 2019
UniCredit Bank devine prima banca din Romania care va oferi clientilor companii posibilitatea de a semna documentatia in relatia cu banca folosind o semnatura electronica calificata emisa de un furnizor autorizat din Romania. Aceasta semnatura este recunoscuta pe deplin pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene, cu valoare juridica identica semnaturii olografe si va putea fi folosita si in relatie cu alte parti. Solutia este dezvoltata in parteneriat cu furnizorul roman de certificate digitale calificate Trans Sped pe platforma Adobe Sign.
Concret, incepand din luna decembrie a.c., anumiti clienti companii ai unui numar limitat de sucursale UniCredit Bank din Bucuresti vor putea semna diferite documente in relatia cu banca folosind semnatura electronica, estimandu-se ca pana la finalul lunii martie 2020 acest proces sa fie extins la nivelul retelei de sucursale.
Astfel, clientii companii vor putea semna documentatia contractuala cu semnatura electronica calificata care este oferita prin intermediul bancii. Clientii IMM vor beneficia de unul pana la trei certificate gratuite ca parte a ofertei tranzactionale Creativ sau GeniusIMM, in timp ce companiile cu peste 250 de angajati vor avea acces la oferte personalizate.
Introducerea semnaturii electronice permite simplificarea proceselor in sucursale, aducand marele avantaj al eliminarii hartiei si al inlocuirii acesteia cu documentatie electronica, usor de stocat si de accesat atat de catre clienti, cat si de catre banca.
Angajatii companiilor din Romania petrec in medie 5 ore pe luna pentru semnarea documentelor bancare, iar numarul de ore creste la 20 in cazul firmelor cu peste 250 de angajati, arata un sondaj realizat de iSense Solutions pentru UniCredit[i]. In acelasi timp, perceptia companiilor asupra introducerii semnaturii electronice in activitatea lor este una pozitiva, 73% dintre companiile mici si respectiv 88% dintre companiile mari considerand-o utila si 75%, respectiv 77%, considerand ca este un mijloc sigur.
„Digitalizarea operatiunilor este un obiectiv strategic pentru noi, cu ambitia de a ne plasa in topul bancilor digitale, dar si un raspuns la nevoia mediului de afaceri de a creste eficienta operationala. In ultimii ani, am lansat servicii digitale care conecteaza clientii companii cu experienta bancara a viitorului, precum aplicatiile de BusinessNet si Business Mobile.
Prin introducerea semnaturii electronice calificate in pachetele tranzactionale curente ale bancii, extindem accesul companiilor la un instrument esential pentru transformarea digitala si ajutam clientii sa castige timp pretios pentru lucrurile care conteaza in business si in afara programului”, a declarat Sorin Dragulin, director de produse si segmente in cadrul diviziei de retail UniCredit Bank.
”Suntem onorati sa fim partenerii UniCredit Bank in realizarea acestei premiere pe piata bancara romaneasca. Cu o experienta de peste 15 ani in domeniu, Trans Sped este primul furnizor de servicii de incredere din Romania si singurul furnizor de certificate digitale calificate in cloud de pe piata autohtona. Acest pas este pentru noi o noua confirmare a calitatii produselor noastre, dar si a faptului ca suntem mereu in avangarda tehnologica a acestui domeniu, mereu racordati la inovatiile si practicile din cele mai competitive piete din lume. Trans Sped a emis pana acum 1,5 milioane de certificate digitale calificate in cloud, iar aceste certificate au fost utilizate la semnarea a peste 20 de milioane de documente la nivel global. Suntem convinsi asadar ca experienta pe care o avem se va traduce in beneficii concrete pentru clientii UniCredit Bank. Mai precis, in timp castigat, in bani economisiti, in proceduri simplificate si, in ansamblu, intr-o experienta nu doar unica pe piata din Romania, ci si de calitate ireprosabila”, a declarat Camelia Ivan, CEO Trans Sped.
„Ca membri fondatori ai Cloud Signature Consortium (CSC), suntem incantati sa vedem ca viziunea noastra pentru solutia de servicii de semnaturi digitale in-cloud este adoptata in diferite industrii, inclusiv servicii financiare. Design-ul Adobe Sign ca platforma de semnaturi digitale este unul flexibil, care va permite organizatiilor sa autentifice identitatile semnatarilor pe plan local, dar sa semneze documente valabile global, datorita accesului la reteaua noastra extinsa de furnizori de incredere. Organizatiile de servicii bancare de top, precum UniCredit Romania, pot alege solutia de autentificare care se potriveste cel mai bine cu specificitatile proceselor interne de semnare – de la cea mai simpla semnatura standard la semnaturi digitale calificate de mare incredere”, a declarat John Jolliffe, Adobe Senior Manager, Strategic Development Document Cloud.
Certificatul pentru semnatura electronica calificata este emis de Trans Sped, prestator de servicii de incredere („Trust Service Provider”) calificat in sensul Regulamentului UE nr. 910/2014 privind identificarea electronica si serviciile de incredere pentru tranzactiile electronice pe piata interna – eIDAS, UniCredit Bank actionand ca autoritate de inregistrare in numele Trans Sped.
In 2018, UniCredit a implementat cu succes posibilitatea de semnare electronica a documentelor pentru mai multe tipuri de produse destinate persoanelor fizice. In acest moment, 60% din conturi si 35% din creditele de nevoi personale sunt contractate cu semnatura electronica, astfel contribuind la eficientizarea operatiunilor in sucursale si simplificarea experientei bancare a clientilor.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala pan-europeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
[i] Studiu reprezentativ la nivel national derulat de iSense Solutions pentru UniCredit Bank Romania in noiembrie 2019, pe un esantion de 217 companii mici (pana la 5 angajati, 53% din totalul respondentilor), medii (6 – 250 de angajati, 35% din totalul respondentilor), mari (peste 250 de angajati, 12% din totalul respondentilor).
19 noiembrie 2019
Grupul UniCredit a fost desemnat Best Private Bank in Europa Centrala si de Est, precum si Cea mai buna banca de private banking pentru antreprenori din CEE
UniCredit Bank a fost recunoscuta de catre revista Global Finance drept Cea mai buna banca de private banking din Romania in cadrul celei de-a cincea editii anuale a World’s Best Private Banks Awards 2020. Grupul UniCredit a castigat in cadrul aceleeasi categorii si in Austria (Schoellerbank) si Cehia.
Grupul UniCredit a fost desemnat si World’s Best Private Bank 2020 in Europa Centrala si de Est.
In plus, UniCredit a fost selectata si drept Cea mai buna banca de private banking pentru antreprenori in CEE.
Castigatorii, potrivit descrierii Global Finance, sunt bancile care deservesc cel mai bine nevoile specifice ale persoanelor care au detineri financiare importante pe care cauta sa si le consolideze, prezerve si sa le transmita mai departe. Castigatorii nu sunt intotdeauna cele mai mari institutii, ci mai degraba cele mai bune - cele cu calitati pe care indivizii le evalueaza foarte mult atunci cand aleg un furnizor.
Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc la New York, in luna februarie.
„Este o mare onoare pentru noi sa fim recunoscuti drept Cea mai buna banca de Private Banking din Europa Centrala si de Est si sa primim alte recunoasteri pentru activitatea noastra in tari ca Austria, Republica Cehia si Romania”, au declarat Gianfranco Bisagni si Niccolo’ Ubertalli, CoCEOs Commercial Banking, CEE. „Suntem mandri de capacitatea noastra de a construi relatii durabile cu clientii nostri astfel incat sa continuam sa fim alegerea lor. Aceste premii dovedesc valoarea eforturilor noastre permanente de a fi lideri in furnizarea unor solutii de investitie relevante si inovatoare clientilor interesati de administrarea detinerilor lor in pietele unde ne desfasuram activitatea.”
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei de 26 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
13 noiembrie 2019
Claudio Cesario, numit Prim Vicepresedinte Executiv si nou membru al Directoratului UniCredit Bank, incepand cu data de 1 ianuarie 2020, sub conditia primirii aprobarii prealabile din partea Bancii Nationale a Romaniei
Consiliul de Supraveghere al UniCredit Bank Romania a aprobat numirea lui Claudio Cesario, incepand cu data de 1 ianuarie 2020, ca Prim Vicepresedinte Executiv si membru al Directoratului UniCredit Bank. Claudio Cesario va incepe sa isi exercite responsabilitatile dupa primirea aprobarii prealabile din partea Bancii Nationale a Romaniei.
Claudio Cesario, actualmente Manager General si Vicepresedinte al Directoratului Zagrebačka banka in Croatia, il va inlocui pe Marco Cravario, care va prelua noi responsabilitati in cadrul Grupului in zona operationala.
“Dupa ce a condus cu success Zagrebacka banka pe parcursul ultimilor trei ani si jumatate, Claudio a acceptat noua provocare de a contribui la continuarea cresterii bancii din Romania. Avand o intelegere amanuntita a activitatilor bancare si o experienta internationala vasta in cadrul Grupului, Claudio va avea, suntem convinsi, o contributie valoroasa la consolidarea pozitiei de top pe care UniCredit Bank o are in Romania”, au comentat Gianfranco Bisagni si Niccolo’ Ubertalli, CoCEOs Commercial Banking, CEE. “Vrem, totodata, sa ii multumim lui Marco pentru rezultatele excelente pe care banca le-a obtinut sub coordonarea sa si avem convingerea ca experienta sa bogata la nivel trans-national si know-how-ul sau vor fi de mare valoare pentru Grup”.
„Ne bucuram sa il avem pe Claudio in echipa noastra si sunt sigur ca bogata sa experienta internationala va reprezenta un atu important in definirea si implementarea strategiei noastre viitoare pentru succes”, a comentat Rasvan Radu, CEO UniCredit Bank. "In acelasi timp, ii multumim lui Marco pentru contributia valoroasa adusa la crearea strategiei noastre de simplificare si digitalizare a aplicatiilor, operatiunilor si activitatilor bancii si, de asemenea, la dezvoltarea si implementarea Scopului si Obiectivelor nostre comune”.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei de 26 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072 /www.unicredit.ro
12 noiembrie 2019
Vineri, 15 noiembrie 2019, UniCredit Romania lanseaza o campanie de Black Friday cu trei oferte speciale care vor fi disponibile exclusiv online, pe www.unicredit.ro.
Campania include o oferta tranzactionala de cont curent si servicii atasate de la UniCredit Bank cu zero costuri pe viata pentru primii 1.000 de clienti noi care acceseaza campania, precum si doua oferte de creditare – respectiv pentru creditele de nevoi personale si cardurile de credit UniCreditCard Principal si Premium oferite de UniCredit Consumer Financing.
„Pe data de 15 noiembrie, de Black Friday, vom oferi consumatorilor, pentru al doilea an la rand, posibilitatea de a beneficia de servicii financiare de la UniCredit in conditii avantajoase. Bazandu-ne pe succesul campaniei de anul trecut, am decis sa eliminam sau sa reducem, pentru participantii la campanie, anumite costuri sau comisioane aferente produselor bancare de cel mai mare interes in randul consumatorilor: contul curent, cardurile de credit si imprumuturile pentru realizari personale fara ipoteca”, a declarat Sorin Dragulin, Director Produse si Segmente in cadrul Diviziei de Retail UniCredit Bank.
Campania va fi disponibila exclusiv online pe https://www.unicredit.ro/blackfriday, doar in data de 15 noiembrie, intre orele 09:00 – 17:00 si va avea un numar limitat de oferte.
Oferta tranzactionala de cont curent si servicii atasate va fi disponibila primilor 1.000 de clienti noi (care nu au si nu au avut un cont curent UniCredit inainte de 15.11.2019) care acceseaza campania. Acestia se vor putea bucura de comisioane zero pe intreaga perioada a contractului incheiat cu UniCredit Bank in baza campaniei de Black Friday, pentru urmatoarele operatiuni: deschidere, administrare lunara si inchidere pentru un cont curent in lei, EUR, USD; administrare lunara card de debit principal Visa Classic; plati prin Online Banking/Mobile Banking si plati la ghiseu efectuate in lei (inclusiv comision sent/ReGIS) si in EUR si USD (inclusiv comision plata in regim de urgenta); depuneri de numerar in lei, EUR si USD in contul clientului la ghiseele bancii; retrageri de numerar in lei, EUR, USD la ghiseele bancii; retrageri de numerar si interogare sold la ATM-urile bancii, in reteaua Grupului UniCredit din strainatate, in reteaua Euronet din Romania si in reteaua altor banci din Romania si strainatate - prin intermediul cardului de debit principal Visa Classic; Debitare directa intrabancara si interbancara; activare si administrare Online Banking si Mobile Banking; Info SMS.
Din punct de vedere creditare, primii 200 de clienti care aplica on-line pe data de 15 noiembrie pentru un Credit de Nevoi Personale sau pentru Refinantarea altor imprumuturi detinute la alte institutii financiare din Romania, vor beneficia, daca indeplinesc conditiile pentru aprobarea creditului, de o dobanda speciala, fixa, de 6,99%/an. Oferta se aplica pentru orice suma finantata intre 1.500 si 100.000 lei, in conditiile atasarii unei asigurari de viata cu prima unica finantata de 0,15% din valoarea creditului inmultit cu perioada de creditare, aceasta oferind protectie clientilor in cazul incapacitatii de plata din diverse motive precum somajul sau pierderea capacitatii de munca.
In plus, primele 200 de persoane care aplica on-line pentru un card de credit UniCreditCard Premium sau Principal pot primi de Black Friday 200 de lei cadou pe card (in puncte UniCredit, 1 punct = 1leu, conform Programului de Loialitate). Acestea pot fi folosite imediat dupa activarea cardului, fie pentru plata cumparaturilor, fie pentru acoperirea comisionului de furnizare card de credit – emitere instrument de plata (in cazul cardului Principal - 39 de lei care se pot acoperi cu 30 de puncte UniCredit) sau de furnizare card de credit – administrare instrument de plata (in cazul cardului Premium - 200 de lei care se pot acoperi cu 180 de puncte UniCredit). Cardurile de credit UniCreditCard sunt emise sub sigla Mastercard si ofera o serie de avantaje precum plata in rate cu sau fara dobanda (conform Programului Plata in Rate si parteneriatelor din cadrul programului Discountry), cash-back la tranzactii, facilitati la calatoriile in strainatate (in cazul cardului Premium, precum asigurare de calatorie si acces in lounge-urile Otopeni si Viena) si multe altele.
Mai multe detalii sunt disponibile in Regulamentele Campaniei disponibile pe
https://www.unicredit.ro/blackfriday.
Note:
Cu titlu de exemplu, pentru un Credit de Realizari Personale oferit de UniCredit Consumer Financing IFN SA (ca urmare a indeplinirii criteriilor de eligibilitate) in valoare de 20.000 lei, pe 60 de luni: rata dobanzii anuala fixa de 6.99%, comision de analiza dosar de 250 lei (perceput in cazul acordarii creditului), comision lunar de administrare credit 0 lei, valoarea ratei lunare este 439,12 lei (pentru rate egale), valoarea totala platibila 26.347,48 lei, DAE 8,00%. Oferta de dobanda de 6,99%/an aplicabila creditului este valabila in conditiile atasarii unei asigurari de viata cu prima unica finantata (de 0,15% din valoarea creditului inmultit cu perioada de creditare). Asigurarea de viata este emisa de Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A. prin UniCredit Consumer Financing IFN SA in calitate de Agent Auxiliar, inregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiara cu numarul 502078. Pentru acordarea Creditului de Realizari Personale fara ipoteca trebuie incheiat un contract de cont curent cu UniCredit Bank SA (Banca), in cazul in care consumatorul nu are deja un cont curent deschis la banca.
Pentru un card de credit UniCreditCard Principal/Premium achizitionat cu limita de 5.367 de lei, perioada de creditare de 3 ani (36 de luni) avand o dobanda anuala fixa de 26,99% pentru retragerile la ATM si 24,99% pentru sumele utilizate la comercianti, suma lunara de plata este de 351,15 lei/ 458,75 lei, valoarea totala platibila 7.624,15 lei / 7.802,94 de lei, iar DAE va fi de 32,23% /39,31%. DAE este calculat conform prevederilor legale in vigoare si cuprinde dobanda anuala fixa de 26.99% pentru retragerile de numerar de la ATM si 24.99% pentru sumele utilizate la comercianti, comisionul pentru furnizare card de credit - emitere instrument de plata de 39 lei/ 0 lei, comisionul anual pentru furnizare card de credit - administrare instrument de plata de 39 lei/ 200 lei si comisionul de utilizare ATM (national, alta banca) de 2% + 4 lei. Se considera ca valoarea liniei de credit se retrage integral, 40% in numerar la ATM (national, alta banca) si 60% prin plati la comercianti, la data acordarii si ca nu se efectueaza nicio retragere pe parcursul celor 36 de luni de rambursare.
Creditele de Realizari Personale si Cardurile de credit UniCreditCard Princial/Premium sunt oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. prin UniCredit Bank S.A., intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. Decizia de creditare apartine exclusiv UniCredit Consumer Financing IFN S.A., Creditorul rezervandu-si dreptul de a solicita, dupa caz, orice documente necesare in analiza de creditare, conform normelor sale interne si reglementarilor legale in vigoare.
***
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din Romania si si-a inceput activitatea in 2008. Specializata in finantarea persoanelor fizice, institutia financiara ofera credite de nevoi personale fara ipoteca si carduri de credit prin reteaua de sucursale a UniCredit Bank, credite de consum in magazine prin reteaua de parteneri comerciali, precum si credite auto prin reteaua de parteneri Auto, la dealerii acestora.
Despre UniCredit
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana simpla si de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei sale de 26 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. UniCredit ofera clientilor sai atat expertiza locala cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top din cele 14 piete cheie ale sale prin intermediul retelei bancare europene: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Prin intermediul unei retele internationale de reprezentante si agentii, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro
0723.653.072
15 octombrie 2019
UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. (UCL) a lansat astazi o emisiune de obligatiuni de rang senior cu maturitate de trei ani, in contextul unor conditii de piata favorabile. Suma atrasa prin oferta de obligatiuni este de 300 de milioane de euro. Emisiunea beneficiaza de o garantie directa din partea UniCredit S.p.A.
Tranzactia este sub forma unei emisiuni individuale, realizata cu scopul diversificarii surselor de finantare ale UniCredit Leasing Corporation si imbunatatirii accesului clientilor UCL la finantare. UniCredit Leasing Corporation este o companie lider in piata serviciilor de leasing financiar din Romania.
Reactia din partea pietei a fost pozitiva, cererea de subscriere depasind 650 de milioane de euro din partea a peste 70 de investitori institutionali, bine diversificati din punct de vedere geografic.
Ca urmare, spread-ul indicat initial in zona de 105 puncte de baza peste nivelul mid-swap corespunzator maturitatii emisiunii a fost revizuit la un nivel de 90-95 puncte de baza, iar in cele din urma a fost stabilit la 90 puncte de baza.
Obligatiunile au un cupon fix de 0.502%, si un pret de emisiune de 100%.
UniCredit Bank AG si Morgan Stanley au intermediat tranzactia in calitate de Bookrunners.
S&P a atribuit ratingul BBB obligatiunilor.
Listarea se va face la Luxembourg Stock Exchange, cu admitere la tranzactionare pe piata Euro MTF.
Bucuresti, 15 Octombrie 2019
*************************************************
Informatii de contact:
UniCredit Romania
Departamentul Identitate si Comunicare - Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro; 0723.653.072
UniCredit Group
Media Relations Tel. +39 02 88623569; e-mail: MediaRelations@unicredit.eu
Investor Relations Tel. + 39 02 88621028; e-mail: InvestorRelations@unicredit.eu
02 octombrie 2019
Sondajul de referinta al industriei de profil, bazat pe opiniile a 25,000 de clienti corporate, desemneaza UniCredit ca Best Service Provider for Cash Management in noua tari si Market Leader for Cash Management in 11 tari din Europa Centrala si de Est
UniCredit a fost recunoscut ca „Cel mai bun furnizor de servicii” (Best Service Provider) in noua tari, in cadrul „Euromoney Cash Management Survey 2019”. Banca a iesit pentru prima data pe primul loc in clasament in tari precum Germania si Italia, reusind in acelasi timp sa-si pastreze pozitia de furnizor de top in Austria, aceste distinctii reflectand consolidarea pozitiei UniCredit in cele trei tari. De asemenea, banca si-a extins autoritatea pe piata din Europa Centrala si de Est, acolo unde a primit recunoasterea Market Leadership in 11 tari, intre care se afla si Romania, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Slovacia si Slovenia.
Efectuat anual, Euromoney Cash Management Survey este un sondaj global de referinta, care stabileste topul principalilor furnizori de produse si servicii bancare. In realizarea topului sunt luate in considerare opiniile a aproximativ 25,000 de specialisti din domeniu, cash managers, trezorieri si responsabili financiari.
„Rezultatele obtinute sunt o recunoastere extraordinara adusa UniCredit si demonstreaza puterea tot mai mare a grupului pe pietele din Europa de Vest si Europa Centrala si de Est. In plus, reflecta dedicarea echipei de Cash Management, dar, in egala masura, arata increderea si aprecierea clientilor nostri, fara de care nu am fi ajuns aici. De aceea, dorim sa le multumim tuturor pentru sustinere”, a declarat Luca Corsini, Global Head of Global Transaction Banking UniCredit.
Rezultatele obtinute de Grupul UniCredit sunt o urmare a investitiilor continue in inovatie, in zona de conturi virtuale, plati instante si SWIFT gpi, acolo unde UniCredit a preferat sa dicteze tendintele in industrie si sa imbunatateasca serviciile in urma consultarilor constante cu clientii.
Rezultatele obtinute de UniCredit se regasesc mai jos:
Best Service Provider - Cel mai bun furnizor de servicii
Cash management market leader - Lider de piata cash management in Europa Centrala si de Est
Rezultatele obtinute in cadrul Euromoney Cash Management Survey se adauga unei liste extinse de premii castigate de divizia Global Transaction Banking a grupului. Premiile din 2019 includ Best Transaction Services Provider in Europa de Vest la premiile Banker’s Transaction Banking Awards si Best Bank for Transaction Services din Europa Centrala si de Est la Euromoney’s Awards for Excellence.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala pan-europeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro, 0723.653.072
20 septembrie 2019
UniCredit se alatura Global Week of Climate Action (20-27 septembrie) din convingerea ca societatea si companiile trebuie sa ia in considerare o noua abordare pentru un viitor sustenabil. Angajatii bancii sunt incurajati ca vineri, 20 septembrie, sa aloce o ora aprofundarii subiectului schimbarilor climatice. Ei sunt sustinuti sa faca schimb de idei cu echipa si clientii privind initiativele de contracarare a schimbarilor climatice deja existente si alte modalitati de impact prin care UniCredit se poate implica in acest proces.
Angajatii UniCredit au fost invitati sa impartaseasca initiativele prin care considera ca grupul poate contribui la protejarea sustenabilitatii mediului si aproximativ 500 de idei au fost deja trimise de catre colegi pentru evaluare.
“Daca vrem sa avem grija de lumea in care traim nu putem continua sa facem lucrurile asa cum ne-am obisnuit. Avem nevoie de o noua abordare prin care sa cladim un viitor sustenabil. Este o provocare importanta atat la nivel individual, cat si pentru companii. Este o tema care influenteaza generatiile actuale dar si pe cele viitoare, si de aceea trebuie sa crestem gradul de constientizare asupra acestui subiect si sa lucram impreuna ca <<One Bank, One UniCredit>> pentru a identifica solutii noi, mai inteligente, prin care sa ne protejam viitorul”, a declarat Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit.
Sprijinul UniCredit pentru Global Week of Climate Action prin implicarea angajatilor face parte din eforturile mai ample pe care grupul le face in directia sustenabilitatii. Acestea includ revizuirea constanta a politicilor de business pentru a evalua nevoia de actualizare sau de creare a unor principii care sa raspunda provocarilor schimbarilor climatice. Printre demersurile pe care le face banca se numara:
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala pan-europeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
11 iulie 2019
UniCredit a castigat cinci premii din partea Euromoney, binecunoscuta publicatie internationala de business. Premiile Euromoney de Excelenta 2019 au fost acordate seara trecuta la Londra.
UniCredit a fost premiat pentru:
Cea mai buna banca din Italia
Cea mai buna banca din Croatia
Cea mai buna banca din Serbia
Cea mai buna banca pentru Wealth Management in CEE
Cea mai buna banca pentru Transactions Services in CEE
Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit, a declarat: “Ca banca paneuropeana comerciala puternica, primim aceste cinci premii in numele intregii echipe. Vreau sa multumesc tuturor angajatilor nostri, care fac toate eforturile pentru a oferi sustinerea necesara clientilor nostri din intreaga Europa – aceasta recunoastere le apartine”.
Premiile Euromoney de Excelenta vin ca o recunoastere pentru acele banci comerciale si de investitii care ofera produse si servicii de top, adaptandu-se la o piata si context de reglementare in rapida schimbare. Castigatorii trebuie sa fie repere pentru felul in care isi desfasoara activitatea si raspund nevoilor clientilor lor.
Premiile Euromoney de Excelenta au fost acordate pentru prima oara in 1992 si au fost prima astfel de initiativa in domeniul bancar la nivel global.
UniCredit Media Relations:
Tel + 39 02 88623569
email: mediarelations@unicredit.eu
****
Despre UniCredit
UniCredit este o banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
26 Iunie 2019
Bucuresti, 26 iunie 2019 - UniCredit Romania anunta ca Apple Pay este acum disponibil pentru clientii sai. Apple Pay transforma modul in care utilizatorii pot efectua plati, oferind un sistem usor, sigur si care asigura discretie.
Apple Pay poate fi utilizat de toti detinatorii de carduri UniCredit, la toate terminalele din Romania care permit plati contactless sau oriunde in lume unde sunt acceptate platile contactless, unde pot plati cu Apple Pay: (1) folosind Face ID-ul sau Touch ID-ul propriu; (2) prin Apple Watch; (3) online, in aplicatii sau pe website-uri care accepta Apple Pay, selectand Apple Pay ca metoda de plata la finalizarea comenzii si apoi folosind Face ID-ul sau Touch ID-ul propriu.
Cu Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad si Mac, clientii pot face rapid si comod cumparaturi in magazine, prin aplicatii sau online, folosind orice tip de carduri de debit si credit UniCredit. Pentru a plati cu Apple Pay, clientii UniCredit trebuie doar sa detina un dispozitiv compatibil si sa isi adauge cardul(urile) UniCredit in Apple Pay Wallet-ul lor.
Securitatea si confidentialitatea sunt esentiale pentru Apple Pay. Cand clientii folosesc un card de credit sau debit cu Apple Pay, numarul cardului nu este stocat pe dispozitiv, nici pe serverele Apple. In schimb, este alocat un identificator unic al contului, criptat si stocat in siguranta in zona securizata a dispozitivului clientului (Secure Element). Fiecare tranzactie este autorizata cu un cod de siguranta unic si dinamic.
„Prin lansarea Apple Pay pentru detinatorii de carduri din Romania facem inca un pas in directia pe care ne-am asumat-o, de inovare si digitalizare, si suntem bucurosi sa le putem oferi clientilor nostri noi solutii care conteaza pentru ei – o metoda de plata simpla, rapida si sigura, care le imbunatateste experienta”, a declarat Septimiu Postelnicu, Vicepresedinte Executiv Divizia Retail in cadrul UniCredit Bank.
Apple Pay este usor de setat iar utilizatorii vor continua sa primeasca toate recompensele si beneficiile oferite de cardurile de credit si debit UniCredit. Cumparaturile online, in aplicatii si pe website-urile care accepta Apple Pay se realizeaza simplu cu Touch ID sau cu Face ID doar prin dublu-click pe butonul lateral. Cu Apple Pay, clientii nu au nevoie sa completeze manual formulare lungi sau sa tasteze in mod repetat informatiile de livrare si facturare. Cand platesc pentru bunuri si servicii, in aplicatii sau folosind Safari, Apple Pay functioneaza pe modelele iPhone 6 sau mai noi, iPhone SE, iPad Pro, iPad (a cincea generatie), iPad Air 2 si modelele iPad mini 3 si urmatoarele. Clientii pot folosi Apple Pay si in Safari, pe orice Mac produs in sau dupa 2012, cu sistem de operare macOS Sierra, si sa confirme plata cu modelele iPhone 6 si mai noi, pe Apple Watch sau cu Touch ID, pe noul MacBook Pro si MacBook Air.
Pentru mai multe informatii despre Apple Pay, accesati: https://www.apple.com/apple-pay/ si www.unicredit.ro/ApplePay.
Despre UniCredit
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din Romania si si-a inceput activitatea in 2008. Specializata in finantarea persoanelor fizice, institutia financiara ofera credite de nevoi personale fara ipoteca si carduri de credit prin reteaua de sucursale a UniCredit Bank, prin reteaua UniCredit Consumer Financing si prin reteaua de parteneri comerciali, precum si credite auto.
Grupul UniCredit este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
13 Iunie 2019
Vineri, 14 iunie, incepe cea de-a 26-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, evenimentul dedicat artelor spectacolului care a pus Romania pe harta culturala a lumii. Pentru al 16-lea an, UniCredit Bank este partener oficial FITS si continua sa sustina festivalul.
Tema acestei editii, Arta de a darui, oglindeste motivele pentru care UniCredit alege sa se implice in Festival: FITS daruieste oamenilor experiente intense, povesti care inspira si provoaca reflectii, emotii, calatorii in universul exterior si in cel interior. Astfel, daruind arta de inalta calitate publicului FITS, UniCredit investeste in lucrurile care conteaza pentru acesta.
Anul acesta vor avea loc peste 540 de evenimente oferite de 3.300 de artisti din 73 de tari, cu 75 de locuri in care publicul se poate bucura de teatru, dans, carte, muzica, poezie, conferinte, ateliere – artele spectacolului la superlativ.
„Ne bucuram sa fim din nou alaturi de FITS si sa le daruim participantilor o experienta de neuitat. In spiritul temei de anul acesta, Arta de a darui, avem un proiect special <<Copacul care daruieste>>, o proiectie interactiva in Piata Mare prin intermediul careia spectatorii pot trimite ganduri bune pentru cei din jur si vor vedea cum acestea se transforma in arta. Ca parte a angajamentului nostru fata de FITS si fata de comunitatea sibiana, investim constant in Fabrica de Cultura, pentru ca aceasta sa devina unul dintre cele mai importante centre culturale din Europa. In plus, in acest an sustinem expozitia de lampioane <<Lantern Festival>>, o traditie chinezeasca veche de secole, la Muzeul Astra. Credem cu tarie ca proiectele culturale contribuie direct la progresul social si economic al societatii si, de aceea, alegem sa ne implicam in cele care conteaza pentru romani”, spune Catalina Roman, Director de Identitate si Comunicare in cadrul UniCredit Bank.
Pe 20, 21 si 22 iunie, incepand cu ora 21:30, Piata Mare va fi gazda unei proiectii inedite, intitulata „Copacul care daruieste”, formata din gandurile bune trimise prin intermediul aplicatiei de mobil FITS2019. Fiecare gand se va transforma nu doar in arta, ci si intr-o donatie din partea UniCredit pentru proiectul teatral Tramvaiul Sibiu-Rasinari.
Aplicatia FITS, actualizata si anul acesta de catre UniCredit Bank, are acum dimensiuni interactive si vine in sprijinul participantilor cu informatii in timp real despre spectacole si posibilitatea de a achizitiona bilete. Aplicatia poate fi descarcata din Google Play pentru Android, din AppStore pentru IOS si de pe site-ul www.unicredit.ro/fits.
Totodata, UniCredit sustine si realizarea brosurii program, singurul format tiparit cu informatii despre orarul spectacolelor. Aceasta va fi distribuita gratuit publicului din Sibiu.
Fabrica de Cultura este un centru cultural pornit acum cinci ani cu un singur spatiu de joc, Sala Faust, si care a crescut, ajungand sa cuprinda in prezent Sala Lulu, Sala Eugenio Barba si un spatiu exterior, amenajat special pentru spectacolul Metamorfoze. Este sustinuta de UniCredit Bank inca de la transformarea halelor industriale de 10.000 mp intr-un spatiu dedicat artelor spectacolului, banca asumandu-si un angajament pe termen lung pentru sustinerea dezvolarii acestui spatiu intr-unul dintre cele mai mari centre de profil din Europa.
La final de festival, UniCredit Bank sustine una dintre surprizele evenimentului: “Lantern Festival – China in 20 de legende”, care va fi organizata la Muzeul Astra. O traditie chinezeasca, veche de secole, Lantern Festival este o expozitie de lampioane de hartie care simbolizeaza legende sau traditii chinezesti: “Taramul ursilor panda”, „Patru anotimpuri”, „Anul Nou Chinezesc”, „Pasajul florilor”, „Concertul insectelor”, „Drumul binelui”, „Dragonul”, „Fantezia florilor” sau „Poarta Salutului”. Aceasta poate fi vizitata pana pe 4 august.
Grupul UniCredit are o traditie indelungata in sprijinirea culturii, avand convingerea ca aceasta este un mod de a promova progresul social si economic, dar si de a incuraja dialogul cu privire la inovatie, coeziunea sociala si sentimentul de apartenenta.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
10 Iunie 2019
UniCredit are placerea de a anunta ca Banca a fost recunoscuta de comisia editoriala a revistei Global Finance drept cel mai bun sub-custode in 2019 din Europa Centrala si de Est (CEE) si totodata a castigat recunoasterea in sase tari: Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Serbia si Slovenia.
In procesul de determinare a castigatorilor din fiecare regiune si tara, consiliul editorial Global Finance a analizat studii de piata, date din surse specializate si informatiile primite din partea bancilor, pentru a selecta institutiile care ofera in mod consecvent cele mai bune servicii pe pietele locale. Printre criteriile de selectie s-au numarat relatiile cu clientii, calitatea serviciilor, preturile competitive, gestionarea adecvata a situatiilor exceptionale, platformele tehnologice, operatiunile post-decontare, planurile de continuitate a afacerii si cunoasterea reglementarilor si practicilor locale. De asemenea, Global Finance a obtinut informatii si din partea clientilor sub-custozilor. Performanta a fost evaluata pentru perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2018 si 31 decembrie 2018.
„Suntem incantati sa fim recunoscuti de Global Finance drept cel mai bun furnizor de servicii de sub-custodie din regiunea CEE si in sase dintre pietele locale. Suntem hotarati sa le oferim clientilor nostri cele mai bune servicii, iar recunoasteri precum cea oferita de Global Finance demonstreaza realizarile echipelor noastre in intelegerea nevoilor clientilor. Toate acestea au fost posibile datorita atat prezentei locale extinse a UniCredit, cat si expertizei noastre si cunostintelor solide despre piata. De asemenea, sectorul instrumentelor financiare a fost o prioritate pentru noi, fapt demonstrat de efortul nostru continuu de a ne imbunatati si de a armoniza oferta de produse si servicii, de a automatiza procesele-cheie de pe pietele noastre si de a oferi clientilor nostri cele mai eficiente optiuni.”, a declarat Andrea Diamanti, Head of CEE Corporate and Investment Banking and Private Banking UniCredit.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
28 Mai 2019
UniCredit Bank vine in intampinarea nevoilor clientilor cu o noua oferta, prin care remunereaza depozitele in lei constituite din sume nou atrase pe o perioada de sase luni, exclusiv prin canale digitale, cu o dobanda totala de 3,5% pe an.
Concret, in cadrul acestei campanii, clientii persoane fizice pot beneficia de dobanda totala de 3,5% pe an pentru depozitele nou constituite la UniCredit Bank in perioada 22 mai 2019 – 22 august 2019, exclusiv prin intermediul aplicatiilor Online Banking** sau Mobile Banking. Dobanda de 3,5% pe an se acorda, in conditiile campaniei, pentru depozitele constituite din sume nou atrase, in limita unei valori cumulate de 1.000.000 lei pe client, ulterior prelungirii la scadenta dobanda aplicata fiind cea in vigoare la data prelungirii. Depozitele care intra sub umbrela noii campanii nu pot fi constituite din sume ce provin din alte depozite sau din conturi de economii in lei deschise la UniCredit Bank la data campaniei si nu pot fi depozite ajunse la scadenta care au fost prelungite automat.
“Ramanem consecventi pozitionarii noastre, de a fi banca pentru lucrurile care conteaza pentru clientii nostri, si strategiei bancii, prin care vrem sa incurajam populatia sa economiseasca si sa adopte mijloacele moderne de lucru cu banca. In acest spirit, lansam o noua campanie de depozite cu dobanda atractiva pe piata bancara”, a declarat Septimiu Postelnicu, Vicepresedinte Executiv Divizia Retail in cadrul UniCredit Bank.
Aceasta noua campanie se integreaza in strategia de digitalizare a UniCredit Bank, in contextul careia clienti care detin deja produse din oferta bancii de tipul produsului GeniusCont si folosesc lunar Mobile Banking si/sau Online Banking au numeroase extra-beneficii, precum accesul la Happy Hour Exchange Rate***, bani inapoi pentru plata facturilor*** sau o dobanda dedicata pentru depozite constituite prin aceste aplicatii.
Mai multe detalii sunt disponibile in sectiunea dedicata din cadrul https://www.unicredit.ro si sectiunea Comisioane, dobanzi si documente utile.
* Dobanda totala de 3,5% pe an este formata din dobanda de 1,7 % pe an si un bonus de dobanda de 1,8 pe an, pentru depozitele nou atrase in lei la sase luni constituite prin canale digitale si care indeplinesc conditiile de participare la campanie si de oferire a bonusului de dobanda.
** Instrument de plata cu acces la distanta, care se bazeaza pe o solutie informatica de tip Internet banking
*** Facilitati oferite in cadrul ''Programul de Beneficii GeniusCont'' pe o perioada anuntata de banca, conform conditiilor disponibile pe www.unicredit.ro, sectiunea Documente Utile. Curs publicat de BNR – cursul de schimb calculat si publicat de catre BNR, in fiecare zi bancara, la ora 13, pe baza cotatiilor pietei valutare.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei de 26 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
7 Mai 2019
UniCredit Bank si Mastercard lanseaza Mastercard Young, care se adreseaza categoriei de varsta de pana la 18 ani, fiind primul card de debit de pe piata locala care poate fi utilizat si de catre copiii intre 6 si 14 ani*
Produsul este atasat ofertei de cont curent GeniusCont Junior si ofera beneficii importante financiare si non-financare pentru clientii minori si reprezentantii legali ai acestora. Astfel, acesta este in primul rand un instrument util pentru educatia financiara a copiilor, care au ocazia de a utiliza pe cont propriu si in conditii de siguranta metode digitale de plata si de gestionare a fondurilor personale. Acestora li se adauga avantaje legate de costurile de furnizare, plata contactless, accesul la serviciile de Mobile si Online B@nking**, si protocoalele de siguranta pentru retragerile de numerar.
“Mastercard Young este primul card din Romania care se adreseaza si copiilor intre 6 si 14 ani, oferindu-le un produs pentru utilizarea personala, in functie de propriile nevoi. Prin lansarea Mastercard Young, UniCredit Bank dovedeste o data in plus ca este banca pentru lucrurile care conteaza si este alaturi de clientii care sunt preocupati de educatia financiara a copiilor lor de la cele mai fragede varste, si vor sa ii obisnuiasca sa fie responsabili si independenti. Mai mult, cardul ofera usurinta si transparenta in utilizare, parintii avand constant acces la tranzactiile efectuate de copii prin aplicatia de Mobile si Online B@nking. Fie ca vorbim despre primele economii sau despre cheltuirea <<banilor de buzunar>> pe ceea ce isi doresc, Mastercard Young ii va ajuta pe cei mici sa capete incredere in propriile decizii financiare”, a declarat Septimiu Postelnicu, Vicepresedinte Executiv al Diviziei de Retail UniCredit Bank.
„Mastercard Young este o oportunitate pentru copii de a invata practic ce inseamna sa isi gestioneze singuri bugetul personal si sa deprinda o intelegere de baza a valorii banilor. Ii va ajuta sa devina mai organizati in ceea ce priveste cheltuielile lor si mai selectivi cu lucrurile pe care le pot cumpara. Astfel, ei se pot bucura de siguranta si rapiditatea platilor cu cardul, in timp ce parintii pot supraveghea cu usurinta tranzactiile efectuate in cont. Mastercard Young este parte din eforturile de educatie financiara pe care le depunem constant pentru a asigura un grad cat mai mare de incluziune financiara pentru toate categoriile de consumatori”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Romania la Mastercard.
Cardul de debit Mastercard Young, atasat contului curent Junior, are zero costuri de furnizare (emitere si administrare) si poate fi emis in lei, euro sau dolari. Atat clientii titulari, cat si reprezentantii legali beneficiaza de acces transparent la tranzactiile efectuate cu cardul, in aplicatiile de Mobile si Online B@nking**. De asemenea, cardul este usor de utilizat, beneficiind de sistemul de plata contactless (nu este necesara introducerea PIN-ului la POS pentru plati sub 100 de lei) si ofera un plus de siguranta prin protocolul special de securitate care nu permite utilizarea lui pentru retrageri de numerar la bancomate sau pentru cheltuieli nepotrivite copiilor. Astfel, cu cardul de debit Mastercard Young copilul isi va putea cumpara, de exemplu, carti, materiale pentru scoala, jocuri, bilete la film, gustari, dar nu va putea opera plati catre comercianti din categorii precum cazinouri, farmaceutice, produse din tutun, jocuri de noroc sau articole petroliere, nu vor putea retrage numerar sau efectua tranzactii de tip mail order/telephone order sau Cash Back la POS.
Mastercard Young are o limita zilnica de tranzactionare la POS de 200 de lei, care poate fi modificata oricand de reprezentantii legali din aplicatia Mobile/Online B@nking**. Pentru proiecte de viitor, clientii minori au optiunea de a economisi prin transfer credit direct in Contul de Economii Junior.
Mai multe detalii sunt disponibile in sectiunea Conturi si carduri de pe www.unicredit.ro.
**********************************************************************************
*Studiu de piata realizat in aprilie 2019 de iSense Solutions pentru UniCredit Bank
** Instrumente de plata cu acces la distanta care se bazeaza pe solutii informatice de tip Mobile/Online B@nking
Despre Mastercard
Mastercard, https://www.mastercard.ro , este o companie de tehnologie in industria globala de plati. Operam cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 tari si teritorii. Produsele si solutiile Mastercard fac activitatile zilnice de comert – cum ar fi cumparaturile, calatoriile, derularea unei afaceri sau managementul finantelor – mai simple, mai sigure si mai eficiente pentru toata lumea. Urmariti-ne pe Twitter: participati la discutiile de pe blogul Beyond the Transaction si inregistrati-va pentru cele mai noi stiri.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala pan-europeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.
Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
6 Mai 2019
UniCredit CEE are placerea de a anunta ca 2 noi companii s-au alaturat azi ecosistemului inovator international ELITE. UniCredit CEE Lounge este parte a programului ELITE al platformei internationale de sustinere a afacerilor si crestere de capital a London Stock Exchange Group si isi concentreaza atentia pe accelerarea cresterii noilor companii cu potential. Noii membri sunt companii din doua tari din Europa Centrala si de Est (CEE) in care UniCredit are activitati. Pana in prezent, UniCredit CEE Lounge a acceptat 60 de companii din 11 tari din reteaua UniCredit din CEE.
UniCredit CEE Lounge are ca obiectiv sa ajute IMM-urile sa se pregateasca pentru urmatoarea etapa a dezvoltarii lor, crescand nivelul de constientizare a acestora cu privire la pietele de capital si la diferitele optiuni disponibile pentru atragerea de fonduri. De asemenea, programul ajuta companiile sa deschida un dialog direct cu investitorii relevanti. Companiile care s-au alaturat grupului anterior sunt acum in derularea pregatirii lor executive.
Acest al noualea grup al UniCredit CEE Lounge se compune din urmatoarele companii:
In plus, ca rezultat al colaborarii speciale dintre UniCredit Ungaria si Bursa din Budapesta, patru noi companii s-au alaturat acestui grup:
”Suntem mandri ca parteneriatul nostru cu ELITE s-a dovedit de succes”, a spus Andrea Diamanti, sef al UniCredit Corporate and Investment Banking and Private Banking in Europa Centrala si de Est. Aceasta initiativa subliniaza credinta noastra puternica in potentialul celor mai ambitioase companii medii din Europa Centrala si de Est si ne ajuta sa le sprijinim in imbunatatirea modelelor lor de afaceri si in impulsionarea dezvoltarii lor. ELITE este de asemenea o cale inovatoare pentru companii de a-si intelege mai bine nevoile si strategiile. Programul aduce impreuna firmele in dezvoltare dandu-le posibilitatea de a se inspira una pe alta, de a schimba idei, de a impartasi bune practici si a identifica oportunitati reciproce de afaceri”.
Luca Peyrano, CEO, ELITE: “Suntem incantati sa constatam cresterea interesului fata de ELITE din partea companiilor din regiunea Europei Centrale si de Est, confirmand si subliniind importanta parteneriatelor precum colaborarea cu UniCredit CEE si Budapest Stock Exchange. ELITE se mandreste sa sprijine cele mai ambitioase IMM din regiunea Europei Centrale si de Est, conectandu-le la capital si sprijinindu-le sa fie competitive pe o scara globala, cat si si lucreze pentru dezvoltarea de surse de finantare pentru asemenea firme”.
De la lansarea sa in 2012, ELITE a sustinut peste 1100 de companii internationale. ELITE este o platforma si un ecosistem care ajuta companii private ambitioase sa creasca, oferindu-le acces la educatie, sprijin in afaceri si contact direct cu comunitatea financiara si de consultanta internationala. Echipele de management sunt indrumate cum sa-si accelereze dezvoltarea mai bine, cum sa acceseze finantarea cea mai adecvata pentru nevoile lor, fie participare privata, capital de risc sau pietele de obligatiuni sau actiuni si primesc consultanta pentru construirea profilului si intinderii lor. ELITE este conceput pentru a raspunde nevoilor individuale ale fiecarei companii selectate pentru UniCredit CEE Lounge, grupul UniCredit contribuind la modulele de instruire si indrumare oferind in acelasi timp acces la propriile servicii adaptate sprijinirii IMM-urilor. Mai multe informatii la https://www.elite-growth.com/.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei de 26 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
29 Martie 2019
Sambata, 30 martie 2019, de la ora 20:30, UniCredit Bank se alatura initiativei Ora Pamantului prin stingerea luminilor timp de o ora in Bucuresti (Bulevardul Expozitiei nr. 1F si str. Fabrica de Glucoza nr. 5) si in Iasi (str. Palas nr. 5C).
La nivel global, UniCredit va stinge lumina intre orele 20:30 si 21:30 in 74 de cladiri din 14 tari: Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Romania, Rusia, Serbia, Slovenia, Slovacia, Marea Britanie. 2019 este cel de-al doisprezecelea an consecutiv in care UniCredit Group se alatura miscarii Ora Pamantului, initiativa globala a World Wildlife Fund (WWF), care aduce impreuna cetatenii, institutiile si companiile pentru acelasi scop comun, de a oferi lumii un viitor sustenabil si de a combate incalzirea globala.
Giuseppe Zammarchi, Head of Group Sustainability and Foundation, a declarat: „Luam parte la Ora Pamantului in fiecare an pentru ca ne dorim sa contribuim la protejarea si dezvoltarea durabila a mediului inconjurator. Strategia UniCredit privind incalzirea globala prevede reducerea semnificativa a emisiilor operationale de gaze cu efect de sera, obiectivul grupului fiind acela de a reduce emisiile de carbon cu 60% pana in 2020 si cu 80% pana in 2030.”
In 2018, UniCredit a inregistrat o reducere a emisiilor de 49% fata de procentul inregistrat in 2008. Grupul a reusit acest lucru prin sporirea gradului de eficienta energetica, prin intermediul reducerii suprafetei spatiilor dedicate birourilor cu 172.000 de metri patrati in Europa de Vest, prin punerea la dispozitie a unor modalitati inteligente de utilizare a spatiilor de lucru si prin cresterea digitalizarii operatiunilor bancare. UniCredit continua sa utilizeze noi tehnologii pentru a reduce amprenta ecologica, costurile si emisiile operatiunilor grupului.
Noul sediu central al UniCredit Bank Austria AG din complexul Austria Campus, inaugurat anul trecut, se numara printre cladirile Grupului care vor stinge lumina de Ora Pamantului. Complexul reuneste UniCredit Bank Austria, unitatile din Europa Centrala si de Est ale bancii si toate celelalte societati ale Grupului. Austria Campus este unul dintre cele mai mari proiecte de relocare din Europa Centrala si a prevazut relocarea a 5.300 de angajati, impreuna cu echipamentele IT, intr-un sediu nou, fara intreruperi in fluxul operatiunilor companiei. Complexul are propriul sau sistem de extragere a energiei geotermale si este unul dintre cele mai mari ca suprafata din Europa. Energia pe care o produce este folosita pentru incalzirea din timpul iernii si pastrarea unei temperaturi scazute pe timp de vara, in conformitate cu toate reglementarile ce privesc mediul inconjurator.
Cladirile care participa la Ora Pamantului in acest an sunt enumerate mai jos.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei de 26 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
Country |
City |
Address |
Austria |
Vienna |
Campus, Rothschildplatz 1 |
Campus, Rothschildplatz 4 |
||
Danube Tower |
||
Bosnia and Herzegovina |
Mostar |
Kardinala Stepinca bb |
Sarajevo |
Zelenih beretki, 24 |
|
Bulgaria |
Sofia |
7, Sq. Sveta Nedelya |
14, Gyueshevo Str. |
||
8, Aksakov Str. |
||
Ruse |
5, Sveta Troitsa Sq. |
|
Varna |
1, Petko Karavelov Str. |
|
Burgas |
22, Alexandrovska Str. |
|
Stara Zagora |
126, Simeon Veliki Blvd. |
|
Plovdiv |
4 Ivan Vazov Str. |
|
Croatia |
Zagreb |
Samoborska, 145 |
Resellova, 4 |
||
Vlaška cesta |
||
Trg bana Josipa Jelačića, 10 |
||
Czech Republic |
Prague |
4, Zeletavska 1 – Filadelfie |
1, Námesti Republiky 3a - Banking House |
||
Germany |
Munich |
HVB Tower, Arabellastrasse, 12 |
HHO, Arabellastrasse, 14 |
||
KF14, Kardinal-Faulhaber-Str., 14 |
||
Hungary |
Budapest |
Szabadság tér 5-6 |
Italy |
Milan |
UniCredit Tower A - Piazza Gae Aulenti, 3 |
Cologno Monzese |
Via Volta, 1 |
|
Bologna |
Via del Lavoro |
|
Reggio Emilia |
Via Rivoluzione di Ottobre 16 |
|
Rome |
Via Tupini, 180 |
|
Largo Fochetti, 16 |
||
Largo Anzani |
||
Genova |
Via Dante 1 |
|
Palermo |
Via Ruggiero Settimo, 26 |
|
Romania |
Bucharest |
UniCredit Tower, Bulevardul Expozitiei 1F |
Fabrica de Glucoza, 5 |
||
Iasi |
Strada Palas Nr. 5C |
|
Russia |
Moscow |
Prechistenskaya emb., 9 |
Boutikovsky lane, 9 |
||
Andropova avenue, 18/1 |
||
1-st Kazachy lane, 9/1 |
||
1-st Tverskaya-Yamskaya street, 28/1 |
||
Leningradsky avenue, 44 |
||
Bolshaya Gruzinskaya street, 58/60 |
||
Komsomolsky avenue, 44 |
||
Leninsky avenue, 70/11 |
||
Ostozhenka street, 5 |
||
Pyatnitskaya street, 14/1 |
||
Zuborsky boulevard, 29 |
||
St. Pietroburgo |
Fontanka emb., 2/48 |
|
Novatotov blvd., 8A |
||
Moscovsky avenue, 193A |
||
Moskovsky avenue, 192-194 |
||
Efimova street, 4a |
||
Novocherkassky avenue, 43/17 |
||
Ekaterinburg |
Nikolaya Nironova street, 4 |
|
Nizhny Novgorod |
Kostina street, 20 |
|
Novosibirsk |
Maxima Gorkogo street, 53 |
|
Chelyabinsk |
Karla Marxa street, 38 |
|
Krasnodar |
Stavropolskaya street, 41 |
|
Perm |
Monastyrskaya street, 41 |
|
Samara |
Chapayevskaya street, 178 |
|
Rostov-on-Don |
Socialisticheskaya/ Serafimovicha street, 58/51 |
|
Kaluga |
Pushkina street, 1/20 |
|
Voronezh |
Komissarzhevskoy street, 13 |
|
Ufa |
Kirova street, 27 |
|
Volgograd |
Novorossiyskaya street, 11 |
|
Stavropol |
Dovatortsev street, 38A |
|
Serbia |
Belgrade |
Rajiceva street, 27-29 |
BBC, Jurija Gagarina, 12 |
||
Blue House Center, Spanskih boraca, 3 |
||
Jurija Gagarina, 30 |
||
Jurija Gagarina, 12 |
||
Slovenia |
Ljubljana |
Šmartinska cesta 140 |
Slovakia |
Bratislava |
Sancova, 1/A |
United Kingdom |
London |
Moor House 120, London Wall |
6 Martie 2019
UniCredit Bank ofera o dobanda de 2,7% pe an pentru depozitele noi in lei la sase luni, daca acestea sunt constituite prin canale digitale
UniCredit Bank reconfirma pozitionarea de a fi banca pentru lucrurile care conteaza pentru clientii sai si le ofera acestora o noua campanie prin care remunereaza depozitele in lei constituite pe o perioada de sase luni, exclusiv prin canale digitale, cu 2,7% pe an, o dobanda foarte competitiva in piata pentru produsele din aceasta categorie.
Concret, in cadrul acestei campanii, clientii persoane fizice pot beneficia de dobanda de 2,7% pe an pentru orice depozit nou constituit la UniCredit Bank in perioada 1 martie 2019 – 30 august 2019, fara o suma minima necesara exclusiv prin intermediul aplicatiilor Online Banking* sau Mobile Banking. Dobanda de 2,7% pe an se acorda pentru depozitele constituite prima data in perioada campaniei, in limita unei valori cumulate de 1.000.000 lei per client, ulterior prelungirii la scadenta dobanda aplicata fiind cea in vigoare la data prelungirii.
“Prin aceasta noua campanie vrem sa incurajam populatia sa economiseasca, oferind o dobanda competitiva pe piata bancara, fara a impune un nivel minim al resurselor mobilizate. Vrem, totodata, sa le oferim clientilor care aleg sa adopte mijloacele moderne de interactiune cu banca, utilizand gratuit aplicatiile Online si Mobile Banking de la UniCredit Bank, un nou extra-beneficiu”, a declarat Septimiu Postelnicu, Vicepresedinte Executiv Divizia Retail in cadrul UniCredit Bank.
Aceasta noua campanie se integreaza in strategia de digitalizare a UniCredit Bank, in contextul careia clientii care detin un produs GeniusCont si folosesc lunar Mobile Banking si/sau Online Banking au numeroase extra-beneficii, precum accesul la Happy Hour Exchange Rate**, bani inapoi pentru plata facturilor** sau dobanda dedicata pentru depozitele constituite prin aceste aplicatii.
Mai multe detalii sunt disponibile in sectiunea dedicata campaniei din cadrul www.unicredit.ro si sectiunea Comisioane, dobanzi si documente utile - persoane fizice.
****************************************************************************************************************************
* Instrument de plata cu acces la distanta, care se bazeaza pe o solutie informatica de tip Internet banking
** Facilitati oferite in cadrul ''Programul de Beneficii GeniusCont'' pe o perioada anuntata de banca, conform conditiilor disponibile pe www.unicredit.ro, sectiunea Documente Utile. Curs publicat de BNR – cursul de schimb calculat si publicat de de catre BNR, in fiecare zi bancara, la ora 13, pe baza cotatiilor pietei valutare.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei de 26 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
28 Februarie 2019
UniCredit acorda fermierilor si intreprinzatorilor din mediul rural din Romania credite in baza acordului semnat cu Fondul European pentru Investitii
UniCredit Bank demareaza acordarea de facilitati in baza acordului semnat cu Fondul European de Investitii (FEI), prin Programul Fund of Funds, un program cu fonduri atrase din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) care are ca obiectiv facilitarea accesului la finantare pentru fermierii si intreprinderile care activeaza in mediul rural, proiect finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si implementat in Romania prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.
“Acest acord este o veste buna pentru fermierii si intreprinzatorii din mediul rural din toate categoriile - microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii sau intreprinderi mari -, pe care vrem sa ii sustinem in demersul de crestere, de creare de noi locuri de munca si a unui model de afaceri sustenabil. Astfel, UniCredit isi reitereaza angajamentul fata de sectorul agricol si de economia generata de mediul rural, privind cu interes inclusiv catre tinerii fermieri, micro-ferme sau fermele localizate in zone muntoase. Fara doar si poate, acest acord poate reprezenta un element de sustinere important pentru acei fermieri care, in functie de mediul de afaceri sau de industria in care activeaza, nu dispun intotdeauna de garantiile solicitate de banci prin politicile de creditare. O componenta importanta o constituie reducerea de pret de care beneficiaza, dobanda si comisioanele fiind 0 pentru 50% din credit, precum si comisionul de garantare 0 perceput de FEI”, a declarat Septimiu Postelnicu, Vicepresedinte Executiv al Diviziei de Retail UniCredit Bank.
Concret, prin acest Program se acorda atat garantie, cat si finantare pentru 50% din valoarea facilitatilor de credit. Un plus important de care beneficiaza clientii il reprezinta costul redus la jumatate fata de o oferta standard – prin reducerea la 0 a ratei dobanzii si a comisioanelor pentru cota finantata/ garantata din fonduri europene (50%), precum si prin comisionul 0 al garantiei.
Programul Fund of Funds FEADR ofera clientilor UniCredit (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari) o garantie cu finantare de 50% din fiecare facilitate de maxim 1 milion de euro (credite de investitii) si maxim 300.000 euro (cheltuieli curente), cu maturitati de pana la 10 ani, avand comision de garantare 0.
Se pot finanta cheltuieli care sunt eligibile pentru 5 sub-masuri din Programul National pentru Dezvoltare Rurala: sM 4.1 – Investitii in exploatatii agricole, sM 4.1a – Investitii in exploatatii pomicole, sM 4.2 – Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole, sM 4.2a – Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol, sM 6.4 – Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole. De asemenea, pot fi finantate cheltuieli pentru beneficiarii contractelor de finantare semnate cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), care pot primi credite pentru contributia proprie la cheltuielile eligibile in vederea implementarii proiectelor.
Mai multe detalii sunt disponibile pe www.unicredit.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
25 Februarie 2019
UniCredit Bank a fost recunoscuta pentru Best Private Banking Services Overall in Romania de catre Euromoney Private Banking and Wealth Management Survey, in timp ce UniCredit a fost desemnat drept lider in Private Banking si Wealth Management in 2019.
Sondajul Euromoney pentru serviciile de Private Banking si Wealth Management recunoaste furnizorii de top pentru serviciile de private banking, iar in acest an are la baza 2230 de raspunsuri din intreaga industrie.
UniCredit a fost recunoscut ca lider in cadrul mai multor categorii ale sondajului, ai carui castigatori au fost anuntati joi, 21 februarie, in cadrul unei cine de gala in Londra.
UniCredit a castigat urmatoarele categorii:
Europa Centrala si de Est
Romania
Austria
Croatia
Ungaria
Slovacia
Andrea Diamanti, Head of CEE Corporate and Investment Banking and Private Banking in cadrul UniCredit, a declarat: “Ne face o deosebita placere sa primim aceasta recunoastere venita prin rezultatele sondajului 2019 Euromoney Private Banking and Wealth Management si vreau sa ii felicit pe toti colegii care au contribuit la acest succes. Aceste premii confirma faptul ca suntem recunoscuti drept lideri de catre furnizorii de servicii de Private Banking si Wealth Management. De fapt, mai mult de 2000 de colegi din aria de Private Banking au participat la acest sondaj. Acest lucru demonstreaza ca eforturile noastre de a oferi cele mai bune servicii posibile si solutii de investitii sunt apreciate de catre clientii nostri din Europa de Vest, Centrala si de Est. Ne calibram permanent abordarea fata de serviciile oferite si investim in noi tehnologii pentru a veni in intampinarea nevoilor aflate intr-o continua evolutie ale clientilor nostri.”
Sondajul Euromoney Private Banking and Wealth Management reprezinta o analiza calitativa a celor mai bune servicii in private banking, in functie de regiune si de segmentul de clienti. Acesta este un ghid informativ pentru persoanele cu detineri semnificative de active cu privire la furnizorii de servicii profesionale de management al averii.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei de 26 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
21 Februarie 2019
Ca urmare a derularii cu success a primului an de operatiuni din Italia, cu 72,9 milioane de euro finantari de proiecte sociale aprobate, Social Impact Banking va fi lansat pe alte zece piete in 2019. Implementarea va fi sustinuta si prin vanzarea colectiilor de arta din Italia, Germania si Austria
Programul Social Impact Banking (SIB - Banking cu impact social) a UniCredit in Italia a aprobat o finantare de proiecte sociale in valoare de 72,9 milioane de euro pana in prezent, incluzand 31 imprumuturi in valoare de 32,6 milioane de euro si 2.050 microcredite in valoare de 40,3 milioane de euro. Un total de 47,8 miloane au fost deja alocate. Mai multe detalii despre cele mai importante realizari, mai jos.
UniCredit extinde platforma gradual pe alte piete ale grupului in 2019, inclusiv: Romania, Germania, Austria, Serbia, Croatia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Cehia, Slovacia si Bosnia si Hertegovina. Modelul SIB de a genera impact social pozitiv va fi adaptat fiecarei piete, conform nevoilor locale. Aceasta extindere a SIB in 2019 este in acord cu obiectivele initiale ale programului si cu angajamentul puternic al UniCredit de a sprijini dezvoltarea comunitatilor in care opereaza. Implementarea va fi finantata si prin vanzarea colectiilor de arta locale ale UniCredit din Italia, Germania si Austria, printr-o tranzactie initiala de aproximativ 50 milioane de euro. Unele lucrari de arta vor fi donate catre muzee locale. Veniturile vor fi investite cu precadere catre initiativele SIB. Restul castigurilor vor fi alocate altor proiecte relevante, inclusiv pentru sustinerea tinerilor artisti la nivel local.
Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit, declara: „In cadrul UniCredit suntem mandri ca toate actiunile noastre sunt ghidate de un simt etic puternic, bazat pe valori clare. Una dintre acestea este sustinerea comunitatilor locale in care banca activeaza. SIB a atins rezultate importante pana acum in Italia si il extindem acum catre alte piete cu acelasi scop de a de a privi dincolo de profitul investitiilor noastre, pentru a atinge un impact real in societate. Vom pune in vanzare, progresiv, colectiile noastre de arta pentru a sprijini programul, oferind totodata o parte dintre piesele de arta catre muzee, dar si investind in tineri artisti locali.”
Social Impact Banking reprezinta angajamentul UniCredit de a construi o societate mai echitabila si mai inclusiva. Scopul acesteia este de a identifica, finanta si promova oameni si afaceri care au un impact social pozitiv. Aceasta abordare urmareste sa genereze atat beneficii economice, cat si beneficii mai largi la nivel de societate. Pe langa furnizarea de credite proiectelor si organizatiilor care sunt in general excluse din accesarea unor produse si servicii bancare, SIB ofera grupului UniCredit ocazia de a impartasi expertiza financiara si de afaceri prin programe educationale dedicate micro-antreprenorilor, afacerilor sociale, grupurilor vulnerabile sau dezavantajate, inclusiv tinerilor, batranilor si altor categorii aflate in situatii de risc de excluziune sociala. Implicarea angajatilor UniCredit este o componenta importanta in realizarea actiunilor din cadrul SIB, care sprijina construirea unor retele valoroase in comunitatile in care banca opereaza. Acestea aduc oamenii impreuna pentru a impartasi experiente pozitive si pentru a creste notorietatea proiectelor relevante, cu scopul de a creste potentialul impact al acestora. SIB va implica si monitorizarea si masurarea rezultatelor, care este esentiala pentru a asigura o crestere sustenabila atat a proiectelor sponsorizate, cat si a randamentului investitiilor facute de banca. Obiectivul este de a masura nu doar impactul direct, ci si efectele pozitive indirecte ale proiectelor sustinute pentru bunastarea sociala si economica a comunitatilor in care UniCredit este prezenta.
O scurta prezentare a rezultatelor SIB in Italia, pe parcursul anului 2018:
UniCredit Media Relations:
Tel +39 02 88623569
email: mediarelations@unicredit.eu
19 Februarie 2019
UniCredit Consumer Financing a incheiat un parteneriat cu The Bike Hub, importatorul oficial pentru Romania al grupului Piaggio pentru brandurile Aprilia, Vespa, Moto Guzzi, Piaggio, Gilera si Derbi in contextul in care acesta a lansat in Romania Vespa Elettrica, primul model integral electric din oferta.
UniCredit Consumer Financing vine in intampinarea clientilor care doresc sa achizitioneze noul Vespa Elettrica cu o oferta speciala. Astfel, pana pe 28 februarie 2019, clientii pot beneficia de credite cu dobanda anuala efectiva („DAE”) de 0%, direct in showroom, pentru achizitia modelului proaspat lansat.
„Suntem banca pentru lucrurile care conteaza pentru clienti si, in acest context, vrem ca, prin parteneriatul incheiat, sa venim in intampinarea celor care cauta solutii de a fi mai eficienti in traficul urban din ce in ce mai aglomerat. Astfel, persoanele care vor cumpara pana pe 28 februarie un produs Vespa Elettrica oferit de catre The Bike Hub pot beneficia de finantare direct in showroom, cu toate costurile zero. Intr-o lume dinamica, suntem mereu pregatiti sa ne adaptam cu produse la fel de dinamice”, a declarat Septimiu Postelnicu, Vicepresedinte Executiv al Diviziei de Retail UniCredit Bank.
Oferta de finantare Vespa Elettrica este valabila pentru sume minime de 4.500 de lei si sume maxime de 100.000 de lei, pe o perioada cuprinsa intre 6 si 36 de luni. Clientii care apeleaza la aceasta oferta vor beneficia de o dobanda fixa de 0% pe an, comision lunar de administrare credit de 0 lei, precum si de un comision de acordare de 0 lei, DAE de 0%.
Produsul de finantare UniCredit Consmer Financing este destinat persoanelor fizice, cetateni romani sau cetateni straini rezidenti in Romania cu venituri obtinute in Romania. Persoanele eligibile pentru credit sunt cele cu varste cuprinse intre 30 si 70 de ani, respectiv intre 30 si 55 de ani in cazul navigatorilor, cu un venit minim lunar de 2.000 de lei.
Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ucfin.ro.
Despre The Bike Hub
The Bike Hub este importatorul oficial in Romania al producatorului italian Piaggio. Cu o istorie indelungata, atat scuterele Vespa si Piaggio, dar si motocicletele Aprilia si Moto Guzzi si-au facut din nou aparitia pe piata romaneasca in anul 2017, atunci cand The Bike Hub a devenit firma ce a readus stilul italian pe doua roti in tara noastra. Cu o gama completa de servicii pentru motociclisti, de la achizitia de motociclete si scutere, pana la cea de echipamente, accesorii dar si service profesional dedicat, The Bike Hub a inteles ca misiunea unui importator nu este doar aceea de a comercializa vehicule, ci de a aduce un beneficiu societatii, astfel ca The Bike Hub a pornit proiectul Mobilitate Urbana – un proiect comunitar menit sa imbunatateasca viata bucurestenilor si sa reduca aglomeratia citadina.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
06 Februarie 2019
UniCredit a fost recunoscuta de catre revista Global Finance drept cea mai buna banca de Private Banking din Europa Centrala si de Est in 2019; pentru prezenta la nivel local, au fost premiate entitatile din Romania si Austria (cu Schoellerbank, in cea de-a doua). Ceremonia de premiere a avut loc seara trecuta la New York.
Castigatorii, potrivit Global Finance, sunt bancile care deservesc cel mai bine nevoile specifice ale persoanelor care au detineri importante pe care cauta sa si le consolideze, prezerve si sa le transmita mai departe.
Andrea Diamanti, Head of CEE Corporate and Investment Banking and Private Banking in cadrul UniCredit: “Sunt mandru de aceasta recunoastere a eforturilor si dedicarii pe care echipa noastra continua sa le puna in slujba clientilor nostri de private banking, oferindu-le acestora solutii de investitii inovatoare si relevante pentru ei. Prin ceea ce facem, ne straduim permanent sa le oferim clientilor nostri servicii de inalta calitate si sa ne consolidam relatiile”.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei de 26 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
03 Februarie 2019
UniCredit Consumer Financing IFN SA incheie un parteneriat cu Digi Mobil, prin care ofera posibilitatea clientilor operatorului de comunicatii electronice sa opteze pe loc pentru achizitionarea unui telefon in 24 de rate egale, fara dobanda si cu zero comision. Creditarea la FIX este disponibila in toate punctele de vanzare Digi din Romania.
„Prin parteneriatul cu Digi Mobil, vrem sa le oferim clientilor nostri posibilitatea de a alege usor si rapid produsele care conteaza pentru ei, oriunde s-ar afla. La alegerea Creditarii la FIX in orice punct de vanzare Digi Mobil din tara, clientii nostri pot beneficia de un credit avantajos cu zero dobanda si zero comision pentru orice telefon din oferta, pentru produse de pana la 4.500 de lei”, a declarat Septimiu Postelnicu, Vicepresedinte Executiv al Diviziei de Retail UniCredit Bank.
”Lansate in 2007, serviciile de comunicatii electronice mobile Digi Mobil au evoluat continuu. Investitiile realizate in dezvoltarea retelei mobile a grupului Digi | RCS & RDS au mentinut pe un trend ascendent atat numarul de abonati, cat si nivelul acoperirii populatiei din Romania (99% acoperire 3G si peste 61% acoperire 4G). Avem o prezenta consistenta in teritoriu, cu peste 400 puncte de vanzare, ceea ce ne ofera avantajul proximitatii fata de piata, indiferent ca vorbim de mediul urban sau de cel rural”, a declarat Ovidiu Bejan, director Comercial Digi Mobil.
Clientii care aleg Creditarea la FIX in punctele de vanzare Digi Mobil vor beneficia de o serie de avantaje, precum imprumuturi incepand de la 300 si pana la 4.500 de lei, achizitionarea aparatelor in 24 de rate egale, fara dobanda (rate incluse in factura Digi Mobil) si zero comision de administrare si de acordare a creditului.
Oferta de creditare UniCredit Consumer Financing se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 70 de ani, respectiv intre 25 si 55 de ani in cazul navigatorilor (cu exceptia navigatorilor brevetati, pentru care varsta maxima este de 60 de ani - varsta pana la care creditul trebuie sa fie rambursat in intregime), cu minimum 6 luni vechime totala in campul muncii, din care minimum 3 luni la actualul angajator si cu venit minim de 450 de lei.
Exemplu reprezentativ de calcul: in cazul produsului Creditarea la FIX, pentru o valoare totala a creditului de 1.440 de lei pe 24 de luni: rata anuala a dobanzii (fixa) 0%, comision de analiza dosar 0 lei, comision lunar de administrare credit 0 lei, valoarea ratei lunare (pentru rate egale) 60 de lei, valoarea totala platibila 1.440 de lei, DAE 0%.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN SA este parte a grupului UniCredit Bank din Romania si si-a inceput activitatea in 2008. Specializata in finantarea persoanelor fizice, institutia financiara ofera credite de nevoi personale fara ipoteca si carduri de credit prin reteaua de sucursale a UniCredit Bank, prin reteaua UniCredit Consumer Financing si prin reteaua de parteneri comerciali, precum si credite auto.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei de 26 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Despre Grupul Digi | RCS & RDS
UniCredit este o banca comerciala paneuropeana simpla si de succes, cu un model simplu de banca comerciala si un sistem integrat de Banca Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica in Europa de Vest, Centrala si de Est retelei sale extinse de clienti: 26 milioane de clienti. UniCredit ofera clientilor sai experienta locala si internationala, asigurandu-le acces neegalat la bancile de top in cele 14 piete de baza prin intermediul retelei sale bancare europene: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Beneficiind de o retea internationala de birouri de reprezentanta si sucursale, UniCredit deserveste clienti din alte 18 tari la nivel international.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
23 Ianuarie 2019
UniCredit a anuntat astazi semnarea Acordului Cadru Global cu UNI Global Union1 . Acordul va consolida dialogul dintre cele doua parti cu privire la drepturile omului si la dreptul fundamental al muncii si confirma angajamentul Grupului fata de cele mai ridicate standarde din acest domeniu. Acordul vine sa completeze declaratiile anterioare semnate de catre Banca si Consiliul European al Muncii din UniCredit (UEWC)2.
Acordul a fost semnat de catre Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit, si de catre Secretarul General al UNI Global Union, Christy Hoffman, in cadrul adunarii ordinare a Consiliului European al Muncii din UniCredit din data de 22 ianuarie, 2019.
CEO UniCredit, Jean Pierre Mustier, a comentat: „La UniCredit, credem ca pentru a ne merge bine, trebuie sa facem bine, iar a actiona etic intotdeauna este o componenta esentiala. Succesul nostru depinde de respect: o cultura deschisa care permite fiecaruia dintre angajatii nostri sa adauge valoare activitatii noastre in mod activ”.
Christy Hoffman, Secretar General al UNI Global Union, a declarat: „Acest acord stabileste un nou standard privind modul in care ar trebui sa se comporte institutiile financiare – suplimentand drepturile angajatilor si clientilor. UniCredit este de multa vreme lider in domeniul serviciilor financiare, iar acum da dovada de calitati de lider ca angajator si de angajament fata oamenii sai la nivel global”.
Acordul-cadru reprezinta un alt pas important in calatoria de transformare a Bancii, care a inceput acum doi ani. Principiile sale vor fi diseminate si implementate in toate entitatile juridice ale UniCredit Grup.
Documentul acopera mai multe domenii, inclusiv angajamente specifice referitoare la:
Acordul-cadru global trateaza si Drepturile sindicale, accentuand faptul ca UniCredit se angajeaza sa asigure un mediu de lucru pozitiv si un echilibru sanatos intre viata personala si cea profesionala in conformitate cu Declaratiile Comune semnate anterior cu UEWC. Exista si o sectiune referitoare la promovarea continua a unui mediu de lucru sanatos si sigur si la angajamentul UniCredit cu privire la vanzarile responsabile.
Acest acord corespunde opiniei UniCredit conform careia respectul si etica solida sunt de importanta cruciala pentru garantarea sustenabilitatii activitatii. Implementarea acordului va fi monitorizata in comun de catre Conducerea UniCredit si UNI, care se vor intalni o data pe an pentru a discuta despre progrese.
1UNI Global Union este o federatie sindicala globala pentru capacitati si servicii, care include sindicate nationale si regionale. Aceasta reprezinta mai mult de 20 milioane de muncitori din peste 150 tari.
2In 2009, UniCredit a semnat Declaratia Comuna privind Egalitatea de Sanse si Nediscriminare. In luna mai 2015: declaratie comuna privind principiile si instructiunile comune de promovare a vanzarilor responsabile din abordarea comerciala a UniCredit si privind definirea pilonilor conform carora pot fi partajate si respectate acestea: calitatea produselor, concentrarea asupra clientilor, dezvoltarea profesionala a angajatilor si guvernare organizationala. In 2017: o noua declaratie comuna cu UEWC referitoare la echilibrul dinre viata profesionala si cea personala, reiterand importanta respectului pentru personalul nostru.
Despre UniCredit Bank
UniCredit este o banca comerciala paneuropeana simpla si de succes, cu un model simplu de banca comerciala si un sistem integrat de Banca Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica in Europa de Vest, Centrala si de Est retelei sale extinse de clienti: 26 milioane de clienti. UniCredit ofera clientilor sai experienta locala si internationala, asigurandu-le acces neegalat la bancile de top in cele 14 piete de baza prin intermediul retelei sale bancare europene: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Beneficiind de o retea internationala de birouri de reprezentanta si sucursale, UniCredit deserveste clienti din alte 18 tari la nivel international.
14 Ianuarie 2019
UniCredit a fost numit „Cel mai bun furnizor de servicii la nivel global” pentru categoriile „All services”, „Overall Execution” si „Products” in Euromoney Trade Finance Survey 2019. Cea de-a opta editie a sondajului prezinta UniCredit ca lider de piata in Europa Centrala si de Est (CEE), Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Italia, Romania, Rusia, Serbia si Turcia.
In categoria „Best Service”, UniCredit a castigat locul I in CEE, Orientul Mijlociu, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Italia, Romania, Rusia, Serbia, Turcia si Germania, pentru cea din urma UniCredit urcand o pozitie fata de topul din 2018. Topurile – obtinute in baza raspunsurilor a peste 7.000 de clienti corporate – ofera recunoastere pentru performanta continua a bancii in finantarea comertului, construita pe baza unei cunoasteri solide a principalelor piete europene si a unei expertize de produs extinse.
Gianni Franco Papa, General Manager UniCredit, a declarat: "Suntem incantati ca Euromoney si clientii intervievati continua sa considere UniCredit cel mai bun furnizor de servicii de finantare comerciala pentru o plaja larga de servicii si regiuni. Faptul ca am avansat in top fata de anul trecut demonstreaza ca ne-am luat angajamentul de a satisface constant nevoile clientilor, dorinta de a adopta noi instrumente de gestionare a capitalului si puterea semnificativa a retelei noastre internationale”.
UniCredit continua sa investeasca in inovarea finantarii comertului, in principal prin parteneriatul de tip blockchain „we.trade” si prin Trade Information Network, dar si prin infiintarea unui centru de Commodity Trade Finance in Abu Dabi.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti.
Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072