Comunicate de presa 2016
Fidel misiunii asumate, de a face oamenilor viata mai usoara, UniCredit este primul grup financiar din Romania care se implica in sustinerea transportului eco, instaland si oferind spre utilizare tuturor detinatorilor de masini electrice statii de alimentare de tipul Wallbox.
Primele doua statii vor fi montate in aceasta saptamana la sediul central al UniCredit Bank, din Bucuresti, Bulevardul Expozitiei 1F, sector 1, si la sediul central al UniCredit Leasing Corporation, din Bucuresti, Strada Ghetarilor 23-25, sector 1. Utilizatorii, indiferent daca sunt sau nu clienti ai bancii sau ai companiei de leasing, le pot folosi in mod gratuit si cu program non-stop. Pe parcursul anului 2017 proiectul va fi extins prin montarea unui numar suplimentar de statii de alimentare, inclusiv in alte orase din tara.
In contextul aceluiasi proiect, UniCredit a achizitionat doua autoturisme nepoluante (cu zero emisii), 100% electrice,BMW I3. Autoturismele sunt puse la dispozitia reprezentantilor UniCredit prin intermediul produsului de leasing operational oferit de catre UniCredit Leasing Fleet Management, afiliat al UniCredit Leasing Corporation si membra a Grupului UniCredit. In intervalul decembrie 2016 – ianuarie 2017, una dintre masini va fi expusa in Baneasa Shopping City, acolo unde va fi organizat si un birou UniCredit Bank iar reprezentantii bancii vor oferi consultanta clientilor pentru serviciile oferite.
Intregul proiect se desfasoara in contextul parteneriatului traditional pe care UniCredit Leasing Corporation, liderul pietei de profil din Romania, il are cu BMW Romania, initiat in 2006, si care acopera finantarea clientilor finali. Parteneriatul dintre UniCredit Leasing Corporation si BMW Romania functioneaza sub brandul BMW Financial Services.
Implicarea BMW Romania si a grupului UniCredit in sustinerea transportului eco inseamna si crearea unui pachet de finantare foarte competitiv pentru automobile electrice prin BMW Financial Services. Este vorba despre un pachet BMW Select creat special pentru i3, cu valoare reziduala de 51,6% dupa trei ani.
„Credem in viitorul mobilitatii electrice. Transportul electric este nepoluant, silentios si sigur. Suntem mandri ca astazi, alaturi de partenerii nostri de la BMW Romania, putem oferi un pachet de produse si servicii dedicat acestui segment, UniCredit Leasing fiind si prima companie de leasing care finanteaza masini electrice. Ne dorim ca sustinerea mobilitatii durabile sa fie parte constanta a strategiei noastre” , a declarat Mircea Cotiga, CEO al UniCredit Leasing.
“Implicarea UniCredit in sustinerea utilizatorilor de masini electrice, din ce in ce mai numerosi si in Romania, este aliniata misiunii noastre de a le face oamenilor viata mai usoara si de a le oferi mobilitate. Pozitionarea noastra in prima linie a inovatiei este sustinuta prin produse cu grad ridicat de noutate, precum Mobile Banking, Card Meniu si Mobile POS, pe care le-am lansat in ultima perioada, dar si proiecte speciale, precum cel de sustinere a industriei eco”, a declarat Septimiu Postelnicu, Seful Diviziei de Retail in cadrul UniCredit Bank.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare deservind aproximativ 650.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Despre UniCredit Leasing Corporation
UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operational, credit si intermediere in asigurari prin urmatoarele entitati: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
www.unicredit.ro
UniCredit Bank a asistat familia Pietta in tranzactia de vanzare a 100% din actiunile Pietta Glass Working, jucator regional in domeniul procesarii sticlei plane, catre compania Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii. Tranzactia a fost finalizata pe data de 5 decembrie 2016.
Grupul UniCredit are o traditie indelungata in furnizarea serviciilor de investment banking in Europa de Est, oferind clientilor sai o gama diversificata de servicii (atragerea de capital extern, identificarea unor investitori sau accesarea pietelor de capital actiuni sau obligatiuni).
“Aceasta tranzactie, in care UniCredit a asistat vanzatorul, este una de referinta pentru sectorul industrial din Romania si reconfirma interesul sporit al investitorilor pentru piata locala, atrasi de contextul macroeconomic favorabil de care beneficiaza Romania in regiune. Prezenta solida a Grupului UniCredit atat pe piata finantarilor corporative, cat si pe piata europeana de investment banking, ne permite sa le oferim clientilor nostri corporativi un spectru larg de servicii specifice, imbinand know-how-ul local cu expertiza tehnica si de industrie a grupului”, a declarat Alin Pop, seful Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance in cadrul UniCredit Bank.
Pietta Glass Working a fost infiintata in anul 2000 in judetul Prahova, ca o continuare a afacerii familiei Pietta (Italia), o afacere cu peste 40 ani de experienta in domeniul procesarii sticlei specializate. In timp, societatea si-a extins activitatea, de la procesarea sticlei utilizate pentru realizarea usilor in refrigerarea comerciala sau a diferitelor echipamente, la solutii de productie de sticla cu valoare adaugata. In prezent, compania deserveste in principal piata europeana.
Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi. Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructia durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. In Romania, Saint-Gobain detine sapte activitati (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips si Weber), cu peste 800 de angajati si opereaza 10 unitati de productie in sapte situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare deservind aproximativ 650.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
www.unicredit.ro
Fidela misiunii asumate, de a fi banca partener a clientilor sai si de le face acestora viata mai usoara, UniCredit Bank a lansat o noua oferta de produse si servicii adresata companiilor mici si mijlocii, constand in patru pachete cu structuri adaptate nevoilor manifestate pe parcursul ciclului de crestere a afacerii.
Noua oferta include pachetele Creativ, Partener, Smart si Progresiv, mixul de produse si servicii, respectiv costul fiecaruia dintre acestea, fiind adaptat diferitelor etape din viata unei afaceri mici si mijlocii. Prin aceasta structura de produse, UniCredit se adreseaza companiilor mici si mijlocii cu cifre de afaceri de pana la 3 milioane de euro.
“Prin revizuirea ofertei de produse pentru intreprinderile mici si mijlocii vrem sa reconfirmam faptul ca suntem un partener de incredere al antreprenorilor, ca ne dorim sa le fim alaturi de-a lungul intregii experiente de dezvoltare, construind relatii de lunga durata si ajutandu-i sa isi duca afacerea la nivelul urmator. Insotim antreprenorii din momentul de start al afacerii lor, punandu-le la dispozitie un pachet de instrumente bancare esentiale, cu cost zero, urmand ca atunci cand considera ca nevoile pe care le au s-au diversificat si au evoluat, sa poata opta pentru un pachet mai complex de produse si servicii. Pachetele UniCredit Bank contin, de asemenea, un grad ridicat de digitalizare si inovatie, incluzand in conditii extrem de avantajoase instrumente bancare de ultima generatie, asa cum sunt serviciul de Mobile Banking sau dispozitivul mobilePOS”, a declarat Septimiu Postelnicu, Seful Diviziei de Retail in cadrul UniCredit Bank.
Astfel, pachetul Creativ propune o oferta foarte competitiva, cu taxa de pachet zero, clientilor din categoria start-up, a organizatiilor non-guvernamentale, persoanelor fizice autorizate, liber profesionistilor si business-urilor cu cifra de afaceri mai mica de 100.000 de euro. Acesta ofera atat produsele financiare de baza pentru orice afacere (cont curent in lei, pentru care nu se percepe comision lunar de administrare), BusinessNet Basic (fara comision lunar de administrare), un card de debit (Visa Business Electron/Visa Business Silver, fara comision de administrare) cat si alte produse optionale fara comision de administrare (precum cont curent in valuta sau Mobile B@nking) sau in conditii speciale (precum dispozitiv mPOS, pentru care nu se percepe garantie).
Celelalte pachete reprezinta combinatii de produse si servicii bancare destinate companiilor mici si mijlocii adaptate in functie de specificul activitatii si tipurile de operatiuni bancare efectuate. Cu costuri standard situate intre 39 de lei/luna si 299 lei/luna, in functie de complexitatea structurii de produse si servicii incluse, celelate pachete ofera inclus in pretul pachetului un numar dat de conturi curente in lei sau valuta si BusinessNet Basic fara comision de administrare, plati si incasari, retrageri fara cost la ATM-urile UniCredit si Euronet Romania, depuneri gratuite la automate Self Service, serviciul de Mobile B@nking, posibilitatea acordarii unui card de credit fara comision de administrare.
Informatii complete privind pachetele de produse si servicii adresate intreprinderilor mici si mijlocii, liber profesionistilor si persoanelor fizice autorizate sunt disponibile in sucursalele UniCredit Bank sau pe site-ul bancii.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare deservind aproximativ 650.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
www.unicredit.ro
Consecventa strategiei asumate pentru digitalizarea activitatii sale, in contextul careia in ultima perioada a lansat mai multe produse inovatoare pentru clientii persoane fizice, UniCredit Bank extinde aceste demersuri de digitalizare si catre segmentul de intreprinderi mici si mijlocii (IMM). Astfel, pentru clientii IMM, banca a dezvoltat si ofera noi produse si servicii cu un grad ridicat de digitalizare: Mobile POS si Mobile B@nking.
“Digitalizarea activitatii UniCredit Bank este un proces ambitios, pe care l-am demarat deja pentru clientii persoane fizice - imbunatatind substantial website-ul bancii, www.unicredit.ro, si aplicatiile de Online si Mobile Banking. Extindem acest proiect, prin care ne dorim sa devenim un jucator de top in zona retail-ului bancar digital, prin lansarea de noi servicii si produse adresate, de aceasta data, clientilor IMM. Mobile POS si noua aplicatie de Mobile B@nking sunt produse cu grad ridicat de noutate pe piata, menite sa ofere clientilor din acest segment o experienta mai placuta si o interactiune mai usoara cu banca”, a declarat Septimiu Postelnicu, Seful Diviziei de Retail in cadrul UniCredit Bank.
Astfel, UniCredit Bank vine in intampinarea antreprenorilor si lanseaza Mobile POS (mPOS), un produs prin care clientii pot beneficia de simplificarea procesului de plata cu cardul, in conditii de securitate deplina. Aceasta este o metoda accesibila companiilor care au nevoie de mobilitate si rapiditate in procesele de tranzactionare, precum cele care actioneaza in domeniul de curierat, de catering, comert stradal, centre expozitionale, restaurante etc. Mobile POS este un dispozitiv cu o dimensiunea redusa, care faciliteaza plata cu cardul prin intermediul dispozitivelor mobile, precum telefoane inteligente si tablete. Spre deosebire de un POS standard, Mobile POS pune la dispozitia utilizatorului o aplicatie intuitiva care permite efectuarea de tranzactii direct de pe telefon sau tableta. Mobile POS se conecteaza la dispozitivele mobile (telefoane inteligente si tablete) utilizand protocolul Bluetooth. Mobile POS este utilizat doar pentru citirea cardurilor si introducerea PINului. Acesta accepta tranzactii contacless, cu chip si banda magnetica. Chitanta rezultata in urma tranzactiilor poate fi trimisa prin SMS sau email utilizatorului.
Totodata, oferta pentru IMM a fost adaptata pentru a include, in conditii avantajoase pentru clienti, serviciul de Mobile B@nking, prin care clientii isi pot transforma telefonul mobil in echivalentul propriei sucursale bancare, accesibila de oriunde. Mai mult, acestia pot opta pentru autentificarea in aplicatie prin citirea amprentei digitale. Cu aplicatia Mobile B@nking de la UniCredit, antreprenorii pot realiza o multitudine de operatiuni, de la vizualizarea istoricului de tranzactii si solduri, pana la efectuarea de plati in lei, schimburi valutare si plati facturi. Acestora li se adauga functii precum posibilitatea de a primi indicatii despre cea mai apropiata sucursala sau ATM UniCredit Bank sau optiunea de a consulta cursurile de schimb ale bancii. De asemenea, o functie utila este transferul rapid intre clientii UniCredit. Beneficiarul (emitentul facturii) poate trimite platitorului din Mobile B@nking un cod de bare continand suma, contul si detaliile de plata. Platitorul importa acest cod de bare in aplicatia Mobile B@nking si semneaza plata, fara sa mai fie nevoie sa introduca nici un alt detaliu de plata.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare deservind aproximativ 650.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit Bank lanseaza Romanian Stories, o platforma dedicata industriilor creative, si odata cu acesta, un pachet de instrumente menite sa vina in ajutorul antreprenorilor. In acelasi context are loc si lansarea Academiei Mintilor Creative, o platforma de consultanta si mentorat oferite de specialisti UniCredit Bank si invitatii lor antreprenorilor din industrii creative, precum si a celei de-a doua editii a Ghidului 24/7, o publicatie despre viata si munca antreprenorului inovator din Romania, si a Pachetului Creativ, un pachet de produse si servicii bancare dedicat acestora.
“De peste 10 ani UniCredit Bank sustine mintile creative din Romania, dezvoltand de-a lungul timpului numeroase proiecte pentru si impreuna cu acestea. Vrem, acum, sa ducem implicarea noastra si mai departe, printr-un proiect complex ce include mai multe instrumente pentru antreprenorii din aceste industrii, sa oferim recunoasterea cuvenita pasiunii si muncii depuse de acesti oameni si, de ce nu, impreuna sa schimbam mentalitati. De aceea, am strans sub > Romanian Stories povestile lor, ca sursa de inspiratie, si povestile noastre, pe care le-am scris de-a lungul timpului impreuna cu ei si pentru ei. In plus, prin Academia Mintilor Creative, vrem sa ii ajutam sa faca un pas mai departe, punandu-le la dispozitie o sursa de consultanta si mentorat in numeroase domenii de interes, iar prin Pachetul Creativ, un mix de instrumente financiare adaptat nevoilor lor”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate si Comunicare in cadrul UniCredit Bank.
Romanian stories, platforma de promovare a antreprenoriatului creativ, va aduna povestile mintilor creative din intreaga tara din trei unghiuri diferite: Povestile noastre, o sectiune ce include cele mai importante proiecte si evenimentele speciale sustinute de UniCredit Bank, Povestile lor, unde vor fi publicate povesti de viata si de business ale antreprenorilor creativi din Romania si Povestea ta, locul in care si alti creativi isi pot scrie povestea pentru a-i inspira mai departe pe ceilalti.
Academia Mintilor Creative este o platforma de educatie si mentorat dedicata antreprenorilor creativi care doresc sa isi dezvolte business-ul actual sau sa porneasca unul nou. Specialisti, voluntari din cadrul UniCredit Bank, dar si invitati din industriile creative, ii vor ghida pe antreprenori prin sesiuni de mentorat, cursuri si seminarii interactive. Acestia vor aborda teme ce acopera toate aspectele necesare dezvoltarii unei afaceri – planificarea unui business, legal, contabilitate, fiscalitate, resurse umane, marketing si comunicare, atragerea de resurse, finantare si produse bancare, etica in business si multe altele. Cursurile din cadrul Academiei Mintilor Creative se vor desfasura incepand cu 2017, detalii privind programul, datele de desfasurare si inscrierea urmand sa fie publicate in perioada urmatoare pe Romanian Stories.
In aceeasi directie de educare si informare, UniCredit Bank, impreuna cu Decat o Revista, lanseaza si a doua editie a Ghidului 24/7, un ghid despre viata si business-urile antreprenorilor. Detalii despre Ghid se regasesc tot pe platforma Romanian Stories, in sectiunea dedicata.
Nu in ultimul rand, acest mix de instrumente utile de lucru este completat de lansarea Pachetului Creativ, un pachet de produse si servicii financiare special construit in functie de nevoile mintilor creative. Acesta ofera atat produsele financiare de baza pentru orice afacere (cont curent in lei, pentru care nu se percepe comision lunar de administrare), BusinessNet Basic (fara comision lunar de administrare) si un card de debit (Visa Business Electron/Visa Business Silver, fara comision de administrare) si alte produse si servicii optionale gratuite (precum cont curent in valuta sau Mobile B@nking) sau in conditii speciale (precum dispozitiv mPOS, pentru care nu se percepe garantie). Informatii complete privind acest pachet sunt disponibile in sucursalele UniCredit Bank sau pe site-ul bancii, www.unicredit.ro.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare deservind aproximativ 650.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit, Banca Oficiala a UEFA Champions League, pregateste o experienta autentica pentru publicul roman, care va avea acces la cel mai prestigios trofeu international de fotbal.
In acest an, Trophy Tour vine cu un format nou - un muzeu de fotbal pe roti, un spatiu de distractie si excelenta sportiva pe doua etaje. La primul nivel, vizitatorii au posibilitatea de a juca un meci virtual impotriva legendelor UEFA, iar apoi pot urca la balconul special amenajat, unde se pot fotografia alaturi de marele Trofeu.
Fanii fotbalului pot vedea Trofeul in trei orase ale Romaniei, in perioada 13-18 septembrie:
- 17 septembrie, in piata George Enescu, intre 10:00 si 22:00
- 18 septembrie, in Baneasa Shopping City (in zona fantanii interioare), intre 11:00 si 22:00.
"Este cel de-al treilea an in care aducem excelenta sportiva mai aproape de publicul din Romania prin Trophy Tour (dupa succesul editiilor din 2009 si 2013), o initiativa prin care alimentam pasiunea pentru fotbal, adanc inradacinata in viata de zi cu zi a romanilor, dar si ambitia de a tinti succesul si de a iesi intotdeauna invingatori. De aceea, ne dorim sa oferim romanilor posibilitatea de a trai experienta pe care o ofera Trofeul UEFA Champions League, un adevarat simbol al pasiunii si al competitiei, care are puterea de a inspira pe oricine. Noi credem ca fotbalul este un carusel de trairi intense, de la furie si pana la fericire pura, la fel cum in viata uneori e usor, alteori e greu. Noi suntem aici oricand", a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate si Comunicare in cadrul UniCredit Bank.
Anul acesta, Trophy Tour ii are aproape pe fostul jucator international francez, Claude Makelele, Ambasador Oficial UEFA pentru UEFA Champions League Trophy Tour prezentat de UniCredit si pe legenda fotbalului romanesc, Miodrag Belodedici, in calitate de Ambasador Oficial UniCredit pentru UEFA Champions League Trophy Tour prezentat de UniCredit. Ambasadorii vor fi disponibili pentru sesiuni de autografe in orasele in care va ajunge Trofeul, in prima parte a evenimentelor publice.
Claude Makélélé este un star al fotbalului francez, care este cunoscut pentru redefinirea rolului de mijlocas defensiv in fotbalul englez, in perioada in care a jucat la echipa de fotbal Chelsea, cand a creat si "rolul Makélélé". El a castigat Trofeul UEFA Champions League cu Real Madrid, in campionatul din 2001-2002.
"Am inceput sa joc fotbal pe vremea cand eram copil si locuiam in Congo, tara mea natala. De atunci, fotbalul a devenit viata mea si mi-a oferit tot ceea ce am visat vreodata. A trebuit insa sa muncesc din greu si sa fac sacrificii mari pentru a atinge acest nivel de performanta. Si, pentru ca vorbim despre performanta sportiva, cred ca nu exista o competitie mai importanta decat UEFA Champions League. Toti jucatorii viseaza sa ridice mult ravnitul Trofeu, iar eu ma numar printre cei norocosi care au facut asta! Sunt bucuros sa am ocazia de a tine din nou Trofeul in maini si de a impartasi cu publicul roman acest sentiment minunat si sunt nerabdator sa impartasim impresii despre noul sezon UEFA Champions League cu ocazia acestui eveniment”, a declarat Claude Makélélé, Ambasador Oficial UEFA pentru UEFA Champions League Trophy Tour prezentat de UniCredit.
Miodrag Belodedici este singurul roman care a castigat Trofeul UEFA Champions League de doua ori - in sezonul 1985-1986 cu Steaua Bucuresti si in sezonul 1990-1991, cu Steaua Rosie Belgrad.
UEFA Champions League mi-a oferit doua victorii majore in timpul carierei mele si ma bucur mult ca pot retrai aceste momente exceptionale cu ocazia noii editii Trophy Tour, adusa in Romania de UniCredit. Este timpul sa transmitem mai departe excelenta sportiva tinerelor generatii si sa promovam in continuare fotbalul la cele mai inalte standarde", a declarat Miodrag Belodedici, Ambasador Oficial UniCredit pentru UEFA Champions League Trophy Tour prezentat de UniCredit.
Cu ocazia acestui eveniment, UniCredit Bank isi consolideaza pozitia de banca activa in viata de zi cu zi a consumatorilor. De-a lungul anilor, UEFA Champions League Trophy Tour a devenit o traditie si o modalitate ideala pentru UniCredit de a interactiona cu fanii fotbalului. Dupa succesul editiilor anterioare din 2009 si 2013, UniCredit a decis sa acorde din nou pasionatilor de fotbal sansa de a trai experienta autentica oferita de catre Trofeul UEFA Champions League.
Dupa oprirea din Romania, Trofeul UEFA Champions League va ajunge in Serbia, Bosnia Hertegovina, Croatia si Ungaria.
Pana in prezent, turneul a vizitat 37 de orase diferite, din 16 tari din Europa, si a fost vizitat de peste 600.000 de fani, care au facut peste 190.000 de poze cu Trofeul UEFA Champions League.
Afla mai multe despre UEFA Champions League Trophy Tour, realizat cu sprijinul UniCredit, accesand: https://bit.ly/2cF2dj0 sau urmarind #ucltrophytour pe retelele sociale
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 650.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit Bank a semnat conventiile de colaborare cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondurile de Garantare – in baza acestora oferind fermierilor finantari pentru efectuarea lucrarilor agricole.
Categoriile de beneficiari de subventii eligibili pentru a primi finantare din partea UniCredit Bank in campania 2016-2017 sunt companiile agricole, persoanele fizice autorizate (PFA), intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, care au un istoric de minim 1 an in relatie cu APIA.
Fermierii pot beneficia de finantarea a maxim 90% din valoarea sumelor aferente cererii depuse la APIA, respectiv a maxim 80% din suma daca aleg sa beneficieze de perioada de gratie pentru plata dobanzii pana la incasarea subventiilor de la APIA.
Banca poate acorda finantari pentru urmatoarele submasuri aferente cererii de plata depuse la APIA:
- Schema de Plata Unica pe Suprafata (SAPS), cu o valoare de 80 euro/hectar;
- Plata redistributiva (acordata gradual pentru primele 30 de hectare ale exploatatiei agricole) cu o valoare de 5 euro/hectar pentru primele 5 hectare si de 52 euro/hectar pentru restul de 25 hectare;
- Plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (“Plata pentru inverzire”), cu o valoare de 60 euro/hectar;
- Masura 13 - Plati pentru zonele care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri semnificative.
“Recomandam beneficiarilor de subventii APIA care doresc sa beneficieze de finantari UniCredit Bank pentru subventii sa se adreseze cat mai curand reprezentantilor bancii pentru a incepe analiza dosarului. Ulterior aprobarii acestuia, finantarile aprobate se pot utiliza in baza adeverintelor emise de catre APIA, in care trebuie sa fie specificat contul special destinat incasarii subventiilor deschis la UniCredit Bank, cont fara costuri suplimentare si nepurtator de dobanzi sau comisioane.
Agricultura romaneasca ramane un domeniu strategic pentru UniCredit Bank, iar pentru campania 2016-2017 ne propunem sa intensificam procesul de creditare a beneficiarilor de subventii APIA, oferindu-le acestora o paleta diversificata de produse, un proces simplificat de analiza si aprobare, precum si servicii de consiliere de inalta calitate”, a declarat Valentin Boldeiu, Coordonator al Departamentului pentru Fonduri Europene din cadrul UniCredit Bank.
Documentele specifice necesare analizei sunt istoricul incasarilor subventiilor si cererea depusa la APIA pentru anul in curs.
Dobanda maximala a facilitatilor puse la dispozitia clientilor bancii este ROBOR 6M + 2,5%, la care se adauga un cost de maxim de 1% aferent comisioanelor creditului.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare deservind aproximativ 650.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
www.unicredit.ro
Incepand cu luna august 2016, Septimiu Postelnicu a preluat pozitia de Head of Retail Division in cadrul UniCredit Bank, mandatul sau fiind autorizat de catre Banca Nationala a Romaniei.
Septimiu Postelnicu are o experienta de peste 18 ani in domeniul serviciilor financiare, in pozitii manageriale din zone diverse de business - atat comercial, cat si operational. Astfel, in perioada 2004-2006 a ocupat pozitia de Managing Director al HVB Leasing Romania, iar intre 2006 - 2008 a fost CEO si respectiv Coordonator de integrare UniCredit Leasing - HVB Leasing in cadrul UniCredit Leasing Corporation. In 2009 a acceptat provocarea unei experiente internationale in cadrul Grupului UniCredit, ocupand pozitia de Head of Global Services al UniCredit Leasing S.p.a., in Milano, coordonand ariile de Organizare, Logistica, IT si Securitate Europa Centrala si de Est. In tot acest timp, a fost membru al Comitetului Executiv si membru al Comitetului de Supraveghere al subsidiarelor UniCredit de leasing din Ucraina, Slovenia si Tarile Baltice. In 2010, a fost numit Head of Global Banking Services in UniCredit Bank Romania, responsabil de IT, Operatiuni, Securitate si Organizare, coordonand proiecte majore – precum cel de achizitie a portofoliului de clienti preluat de la The Royal Bank of Scotland plc - Sucursala Romania si pe cele de transformare si digitalizare ale bancii in Romania.
„Sunt onorat si bucuros pentru acest mandat care mi-a fost incredintat, cu atat mai mult cu cat activitatea de retail in cadrul UniCredit Bank este in plina dezvoltare, iar strategia de crestere este una ambitioasa. Ne propunem ca, pe termen mediu, sa atingem pragul de un milion de clienti in Romania si sa devenim un jucator de top in zona de retail bancar digital – inovand si investind constant pentru a le oferi clientilor nostri cele mai moderne instrumente si canale de interactiune cu banca. De altfel, facem deja pasi fermi in directiile pe care ni le-am propus, imbunatatind substantial in perioada recenta atat web site-ul bancii, www.unicredit.ro, cat si aplicatiile de Online Banking si Mobile Banking. De curand, am lansat Cardul Meniu si Mobile POS. Iar rezultatele strategiei noastre se vad deja: numarul de clienti persoane fizice* in primele sase luni din 2016 a fost cu peste 15% mai mare fata de perioada similara a anului trecut”, a declarat Septimiu Postelnicu, Seful Diviziei de Retail in cadrul UniCredit Bank.
Strategia de retail a UniCredit Bank urmareste ca principale directii imbunatatirea permanenta a serviciilor bancare oferite clientilor prin solutii simple, rapide si la indemana, digitalizarea activitatii si inovatia, precum si dezvoltarea constanta a ofertei de produse – si, ca rezultat al acestora, cresterea accelerata a bazei de clienti si mentinerea unui nivel sustenabil al activitatii.
In acelasi timp, banca si-a intensificat demersurile menite sa imbunatateasca gradul de satisfactie al clientilor, prin simplificarea si eficientizarea produselor si serviciilor pe care le ofera. De exemplu, prin incheierea unui protocol de colaborare cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), care permite eliminarea documentelor de venit pentru clientii ale caror venituri sunt raportate la ANAF, procesul de acordare a creditelor a fost simplificat iar viteza de raspuns a bancii la solicitarile clientilor s-a imbunatatit semnificativ. In acelasi sens, prin incheierea unui parteneriat cu Euronet, banca a dublat reteaua de ATM-uri pe care clientii sai o pot utiliza beneficiind de conditii de pret si siguranta similare celor oferite in reteua proprie. Prin revizuirea ofertei de produse, UniCredit Bank ofera clientilor unul dintre cele mai competitive produse de cont curent din piata, GeniusCont - disponibil fara comision de administrare pentru clientii care incaseaza venituri salariale recurente sau pensia intr-un cont curent deschis la banca si cu alte beneficii gratuite (precum card de debit, retrageri ATM fara comision, online si mobile banking etc.).
***
Nota: include atat clientii UniCredit Bank cat si clientii UniCredit Consumer Financing
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare deservind aproximativ 650.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
www.unicredit.ro
UniCredit Bank - profit net consolidat de 226 milioane de lei in primul semestru din 2016, in crestere cu 159%* fata de aceeasi perioada din 2015, ca rezultat al expansiunii continue a volumelor de credite, care a compensat scaderea semnificativa a marjelor de dobanda, si al reducerii costului riscului de credit
UniCredit Bank a realizat in primul semestru din 2016 venituri operationale consolidate de 852,8 milioane de lei (188,6 milioane de euro), in crestere cu 13,6% fata de aceeasi perioada a anului 2015. Aceasta evolutie a fost generata, in principal, de majorarea volumelor de credite si depozite fata de perioada similara din 2015, precum si de venituri operationale nerecurente realizate in aceasta perioada. In acelasi timp, grupul a continuat sa isi monitorizeze atent costurile, cheltuielile operationale atingand nivelul de 408,5 milioane de lei (90,4 milioane de euro), in scadere cu 2%* fata de aceeasi perioada din 2015. Ca rezultat, profitul operational consolidat realizat de UniCredit Bank in primul semestru din 2016 s-a ridicat la 444,2 milioane de lei (98,2 milioane de euro), in crestere cu 32%* fata de aceeasi perioada din 2015.
In aceeasi perioada, profitul net consolidat inainte de interesul minoritar s-a plasat la 226 milioane de lei (50 milioane de euro), in crestere cu 159%* fata de primul semestru al anului anterior. Acest rezultat a fost obtinut prin cresterea continua a volumelor de credite in toate segmentele de activitate (persoane fizice si companii), care a compensat scaderea semnificativa a marjelor de dobanda, si prin reducerea costului riscului de credit.
Indicatorii financiari ai UniCredit Bank indica o pozitie solida: rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) a fost 12,2% la finalul primului semestru al anului 2016, in vreme ce rentabilitatea anualizata a activelor (ROA) s-a plasat la 1,2%. Raportul intre costuri si venituri s-a situat la 48%, in scadere fata de anul anterior si mult sub nivelul sistemului bancar.
Banca a continuat sa analizeze atent riscurile efective si potentiale, reflectandu-le adecvat in nivelul de provizionare. Astfel, cheltuiala cu provizioanele pentru credite a ajuns la 137,4 milioane de lei (30,4 milioane de euro) la 30 iunie 2016. Rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilant a fost de 7,08%, iar costul riscului anualizat de 130 bps. Rata creditelor neperformante, inclusiv expunerile cu improbabilitate de achitare integrala a obligatiilor din credite (definitia EBA**), s-a situat la 12,59%.
Volumul activelor consolidate la 30 iunie 2016 a totalizat 33,8 miliarde de lei (7,5 miliarde de euro), comparativ cu 31 miliarde de lei (6,9 miliarde euro) la aceeasi data din 2015. Portofoliul de credite brute, inclusiv finantarile acordate prin leasing, s-a plasat la 24,5 miliarde de lei (5,4 miliarde de euro), inregistrand o evolutie pozitiva fata de perioada similara din 2015. Factorii care au influentat aceasta evolutie au fost cresterea volumului finantarilor acordate clientilor din segmentul companii, a creditelor de consum pentru clientii persoane fizice precum si a finantarilor prin leasing, care au compensat si depasit impactul din finalizarea operatiunii de inchidere a creditelor neperformante cesionate catre compania Kredit Inkaso (in aprilie a.c.). Pentru aceeasi perioada, depozitele clientelei se situeaza la un nivel de 19,1 miliarde de lei (4,2 miliarde de euro), in crestere cu 35,1% fata de primele sase luni din 2015.
“Rezultatele obtinute in prima jumatate a anului indica pozitia solida a UniCredit Bank, la finalul lunii iunie 2016 inregistrand un nivel de solvabilitate de aproximativ 13%, confortabil pentru pragurile reglementate si recomandate.
Ne-am concentrat, in toata aceasta perioada, pe cresterea volumelor de business, astfel incat sa compensam reducerea marjelor de dobanda, iar rezultatele sunt foarte bune. In pofida contextului marcat de incertitudini, creditarea persoanelor fizice inregistreaza la finalul primului semestru din 2016 un plus de 6,5% fata de aceeasi perioada din 2015, sensibil peste media de 5,2% a pietei pe acest segment***, iar in segmentul de companii avem, pentru acelasi interval, o crestere de 3,4% a volumului de finantari acordate, fata de o scadere medie a pietei de 1,8%***. Evolutia pozitiva se remarca si in privinta depozitelor, UniCredit inregistrand cresteri pe toate segmentele – de 9% pentru cel de persoane fizice si 51% de companii.
Nu in ultimul rand, avem la finalul acestei perioade o baza de circa 650.000 de clienti, in crestere cu aproape 15% fata de intervalul similar din 2015. Ne bucura, in particular, raspunsul pozitiv pe care clientii l-au dat demersurilor pe care le facem in directia digitalizarii activitatii noastre – banca inregistrand in iunie 2016 o crestere de aproape 80% fata de finalul anului 2015 a numarului de clienti care utilizeaza aplicatia noastra de Mobile B@nking”, a declarat Rasvan Radu, Country Chairman UniCredit in Romania si CEO al UniCredit Bank.
Ca noutati din sfera activitatii pentru clientii corporate, UniCredit Bank a emis cu succes primul Angajament Bancar de Plata (BPO) realizat vreodata pe piata din Romania, si primul incheiat de catre o banca din grupul UniCredit in Europa Centrala si de Est. Acesta a fost emis pentru decontarea unei operatiuni comerciale intre Adiss SA, una dintre principalele companii locale din domeniul tratarii apelor uzate orasenesti si industriale, si furnizorul sau, compania germana Huber SE, unul dintre cei mai importanti producatori de instalatii industriale pentru tratarea apei, a apelor uzate si a namolurilor. Acest tip de produs ofera clientilor companii o solutie moderna, care combina procesarea automata a decontarilor cu un management de cost atent, plati prompte si optiuni financiare pentru vanzator.
Tot in prima jumatate a anului 2016, Departamentul de Corporate Finance Advisory al bancii a implementat cu succes doua tranzactii. In prima dintre acestea, UniCredit Bank a asistat familia Constantinescu si Axxess Capital in vanzarea a 100% din actiunile Noriel Group, principalul retailer de jucarii, jocuri si produse pentru copii din Romania, catre fondul de investitii Enterprise Investors. In cea de-a doua, UniCredit, prin sucursala din Londra, a fost mandatata ca parte din consortiul care a intermediat emisiunea de obligatiuni internationale pentru Ministerul Finantelor Publice, in februarie 2016.
In zona de servicii de retail, banca a continuat demersurile in directia digitalizarii activitatii sale si inovarii ofertei de produse si servicii. Astfel, in prima jumatate a anului, aplicatia Mobile B@nking a fost dezvoltata prin adaugarea unor noi functionalitati, care permit utilizatorilor sa realizeze direct de pe telefonul mobil operatiuni variate si fac din produsul UniCredit unul dintre cele mai avansate de acest fel din piata. Totodata, UniCredit Bank este prima banca din Romania care a lansat un card pentru acordarea tichetelor de masa in format electronic, Card Meniu. Nu in ultimul rand, in primele sase luni ale anului, banca a introdus pe intreg portofoliul de carduri tehnologia contactless.
In acelasi timp, UniCredit Consumer Financing a continuat sa isi consolideze pozitia in segmentul creditelor de consum, inregistrand in primul semestru din 2016 o crestere aproape dubla a volumului de vanzari fata de acelasi interval al anului precedent. Volumul creditelor acordate prin intermediul parteneriatelor incheiate cu marii comercianti a fost de aproape cinci ori mai mare in ianuarie-iunie 2016 fata de aceeasi perioada a anului anterior. Numarul de carduri in circulatie s-a dublat la sfarsitului semestrului curent comparativ cu finalul lui 2015.
Totodata, in ce priveste UniCredit Leasing Corporation finantarile primului semestru din 2016 au depasit volumele inregistrate in aceeasi perioada a anului 2015 cu peste 30%. Astfel, volumul noilor finantari acordate in primele sase luni din 2016 a fost de 161,8 milioane de euro, iar valoarea de achizitie a bunurilor finantate a fost de 193,3 milioane de euro.
*****************
Note:
Situatiile financiare consolidate valabile la 30 iunie 2016 sunt pregatite in conformitate cu standardele IFRS adoptate de Uniunea Europeana.
* Eventualele diferente care apar in acest material fata de informatiile comunicate in trecut provin din regularizarile realizate pe parcursul ultimului an. Mai precis, in situatiile financiare incheiate la data de 30 Iunie 2015, cheltuiala cu Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) aferenta anului 2015 a fost recunoscuta uniform pe primele 6 luni ale anului 2015, doar 50% din valoarea ei totala fiind considerata in profitul perioadei ianuarie – iunie 2015. Ulterior, ca urmare a discutilor desfasurate la nivelul sistemului bancar, s-a decis ca recunoasterea acestei cheltuieli sa se efectueze integral in momentul in care obligatia devine scadenta catre FGDB. Prin urmare, pentru o prezentare comparabila, intreaga cheltuiala aferenta anului 2015 a fost recunoscuta in profitul perioadei ianuarie – iunie 2015.
** Expuneri cu obligatii semnificative din credite cu scadenṭa depasita cu peste 90 de zile, expuneri pentru care s-au initiat proceduri judiciare sau expuneri pentru care se considera ca, in lipsa executarii garanṭiei reale, este improbabil ca debitorul sa isi achite integral obligaṭiile din credite, indiferent de existenṭa oricarei sume restante sau de numarul de zile de intarziere la plata.
*** Conform surse BNR
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 650.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit a emis cu succes primul Angajament Bancar de Plata (Bank Payment Obligation – BPO*) realizat vreodata pe piata din Romania, pentru decontarea unei operatiuni comerciale intre Adiss SE, una dintre principalele companii locale din domeniul tratarii apelor uzate orasenesti si industriale, si furnizorul sau, compania germana Huber SE, unul dintre cei mai importanti producatori de instalatii industriale pentru tratarea apei, a apelor uzate si a namolurilor.
“Suntem foarte mandri sa fi emis primul Angajament Bancar de Plata (BPO) in Romania, pentru ca acest lucru subliniaza o data in plus pozitia noastra de lideri in digitalizare in tranzactiile bancare. Prin BPO, putem oferi clientilor nostri companii o solutie care combina procesarea automata a decontarilor cu un management de cost atent, plati prompte si optiuni financiare pentru vanzator. Suntem in avangarda acestui segment, in conditiile in care am fost si prima banca ce a procesat Angajamentul Bancar de Plata in Germania si Italia, si ne pregatim acum pentru mai multe piete”, spune Gianfranco Bisagni, Director adjunct Corporate & Investment Banking (CIB) in cadrul grupului UniCredit.
“Acest Angajament Bancar de Plata este primul incheiat vreodata de catre o banca din grupul UniCredit in Europa Centrala si de Est (CEE). Este un reper important pentru UniCredit, in conditiile in care suntem interesati sa extindem disponibilitatea decontarilor de comert sigure si eficiente peste tot in regiunea central si est europeana si dincolo de aceasta”, a declarat Enrico Minniti, Head of Central Eastern Europe Corporate Investment Banking (CEE CIB) in cadrul UniCredit.“Utilizarea inaugurala a BPO in Romania demonstreaza recunoasterea in crestere a bancilor si corporatiilor pentru beneficiile semnificative oferite de BPO. Mai mult decat atat, UniCredit a devenit si prima banca pregatita sa ofere BPO in Bulgaria”.
Aceasta este cea mai recenta dintr-o serie de tranzactii BPO de referinta in ultimii ani. In octombrie 2014, UniCredit a fost prima banca ce a finalizat prima tranzactie BPO realizata vreodata in Germania, intre o companie germana si una japoneza. Tranzactia a permis RVT Rühr-und Verfahrenstechnik sa isi sporeasca volumul de vanzari prin vanzarea de creante asigurate catre UniCredit si furnizarea unor conditii de plata mai atractive pentru Mitsui & Co Plant Systems.
Mai recent, in februarie 2015, UniCredit a finalizat cu succes prima tranzactie BPO desfasurata vreodata in Italia, intre SPIG S.p.A., o companie lider in domeniul producerii de sisteme de racire industriale si unul dintre furnizorii sai din Germania.
In urma cu cateva saptamani, publicatia Global Finance a desemnat UniCredit “Inovator in trade finance in 2016” pentru platforma sa complet digitalizata pentru executia BPO.
Nota:
* Ce este Angajamentul Bancar de Plata (BPO - Bank Payment Obligation)?
Angajamentul Bancar de Plata, intrat in vocabularul de specialitate cu abrevierea „BPO” („Bank Payment Obligation”), este un angajament irevocabil si autonom asumat de catre o banca, in general banca principala a unui importator, de a plati la cerere sau la maturitate o anumita suma de bani catre banca exportatorului, dupa compararea electronica a anumitor date preagreate de catre parti.
Documentatia legata de operatiune (facturi, documente de transport, certificate etc.) se schimba in mod separat de catre cele doua parti comerciale, delegand catre banci managementul automat si direct al fluxului de date electronic prin intermediul aplicatiei Trade Service Utility (TSU) dezvoltata de SWIFT (principala retea de comunicari financiare).
Avand ca premisa existenta unei relatii de incredere intre cumparator si vanzator, Angajamentul Bancar de Plata se plaseaza intre acreditivul documentar si transferul bancar (ordin de plata simplu), imbinand o parte dintre avantajele fiecaruia dintre acestea: reducerea riscului de neplata, simplitatea si viteza executiei, de exemplu. De asemenea, compania exportatoare isi poate extinde expunerea pentru cumparatorii care emit Angajamente Bancare de Plata si obtine acces mai usor la finantare optand pentru vanzarea creantelor; compania importatoare poate, pe de alta parte, negocia termene de plata mai extinse, optimizandu-si, astfel, fluxurile de numerar.
Despre UniCredit
UniCredit este una dintre cele mai mari institutii financiare in Europa, cu o prezenta puternica in 16 tari europene si o retea globala care acopera 50 de piete. Grupul, care are active de peste 850 de miliarde de euro, isi desfasoara activitatea prin intermediul a peste 8.600 de puncte de lucru si aproximativ 149.000 de angajati, deservind mai mult de 40 de milioane de clienti.
In Europa Centrala si de Est, UniCredit este lider incontestabil de piata, cu aproape 3.500 de sucursale si active de aproximativ 146 de miliarde de euro.
Grupul este operational in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Germania, Italia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ungaria.Pentru mai multe informatii: www.unicreditgroup.eu
****
Despre UniCredit Bank
In Romania, UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit Bank a asistat familia Constantinescu si Axxess Capital in tranzactia de vanzare a 100% din actiunile Noriel Group, principalul retailer de jucarii, jocuri si produse pentru copii din Romania, catre fondul de investitii Enterprise Investors – tranzactie finalizata astazi, 29 iunie 2016.
UniCredit Bank are o traditie indelungata in furnizarea serviciilor de investment banking in Romania. Creditanstalt Investment Bank (CA IB) a fost una dintre primele firme care oferea servicii de investment banking infiintate in Romania dupa 1990 si, in prezent, a fost integrata in grupul UniCredit in Romania. Prin intermediul diviziei de investment banking, grupul UniCredit ofera clientilor sai o gama larga de servicii prin care ii asista in atragerea de capital extern, fie prin identificarea unor investitori (ca parte a activitatii de achizitii si fuziuni), fie prin accesarea pietelor de capital actiuni sau obligatiuni.
“Interesul nostru pentru zona de investment banking este unul ferm, desi aceasta activitate este mult mai putin vizibila decat altele oferite de banca, prin insasi natura ei. Data fiind prezenta puternica pe care Grupul UniCredit o detine in piata finatarilor corporative dar si de investment banking in regiunea central si est europeana, suntem capabili sa oferim si pe plan local clientilor nostri toate produsele de care au nevoie. In zona de investment banking, punctul forte al UniCredit consta in capacitatea de a combina know-how-ul local si intelegera specificului fiecarei tari din Europa Centrala si de Est cu expertiza globala tehnica si de industrie a grupului (prin centrele din Viena, München sau Londra)”, a declarat Alin Pop, seful Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance in cadrul UniCredit Bank.
In zona de fuziuni si achizitii, grupul UniCredit este una dintre principalele case de consultanta in Europa Centrala si de Est. In Romania, grupul UniCredit a fost consultant al Enel in intentia de iesire a grupului de pe piata romaneasca de distributie si furnizare a energiei electrice, proces care a fost insa oprit de catre client. In Slovenia, in acelasi sector de activitate, UniCredit a asistat conglomeratul de energie ceh EPH in achizitia unei cote de 66% in Enel Slovenia. De asemenea, in Polonia, tot in domeniul retailului de jucarii, jocuri si produse pentru copii, la inceputul anului 2016 UniCredit a consiliat fondul de private equity Bridgepoint in achizitia Smyk, principalul jucator din Europa Centrala si de Est din aceasta piata.
In Europa Centrala si de Est, grupul UniCredit este foarte activ pe pietele de actiuni internationale. Desi UniCredit si-a inchis in Romania activitatea de brokeraj actiuni si obligatiuni locale in 2012, grupul este in continuare activ in tranzactiile de pe piata de capital actiuni internationale prin intermediul entitatilor UniCredit din Londra, Munchen sau Varsovia. In acest sens, in 2014 grupul a fost unul dintre cei doi aranjori care au coordonat procesul de vanzare a participatiei de 13,5% pe care Fondul Proprietatea o detinea in cadrul companiei Translectrica.
Nu in ultimul rand, UniCredit Grup detine o pozitie puternica pe piata central si est europeana in domeniul obligatiunilor internationale. In Romania, grupul UniCredit detine o pozitie de top in ceea ce priveste ofertele de eurobonduri, in ultimii doi ani realizand multiple emisiuni de obligatiuni internationale pentru Ministerul Finantelor Publice, si fiind, de asemenea, aranjor in prima oferta de obligatiuni pentru o companie privata din Romania (emisiunea de 450 de milioane de euro obligatiuni internationale pentru RCS & RDS).
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Contact de presa:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
Consecventa strategiei asumate pentru inovatie permanenta si digitalizarea activitatii sale, UniCredit Bank a continuat sa dezvolte functionalitatile aplicatiei Mobile B@nking, recent fiind adaugate noi beneficii pentru clienti. Urmare a dezvoltarilor succesive, Mobile B@nking de la UniCredit reprezinta unul dintre cele mai avansate produse de acest fel din piata – oferind utilizatorilor posibilitatea de a realiza direct de pe telefonul mobil o gama variata de operatiuni si, totodata, o interfata moderna si prietenoasa.
Astfel, pentru telefoanele compatibile*, clientii au acum posibilitatea de a opta pentru autentificarea in aplicatie prin citirea amprentei digitale, fara introducerea codului PIN. Aceasta functionalitate, similara celei utilizate pentru logarea in telefon (pentru terminalele compatibile), sporeste standardele de securitate, imbunatatind totodata si experienta utilizatorului.
In acelasi timp, harta interactiva inclusa in aplicatie pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a identifica rapid cel mai apropiat ATM UniCredit a fost extinsa, permitand, de acum, localizarea ATM-urilor din intreg Grupul UniCredit, indiferent de tara.
„Ne dorim ca aplicatia Mobile B@nking de la UniCredit sa ajunga sa fie utilizata de cat mai multi dintre clientii nostri, pentru ca este un instrument util, care le simplifica viata si interactiunea cu banca, permitandu-le sa realizeze operatiuni bancare diverse de oriunde se afla si la orice ora. Este un produs in care noi, UniCredit Bank, credem foarte mult si pe care ne dorim sa il transformam intr-un varf de lance al ofertei noastre pentru persoane fizice. Faptul ca suntem pe drumul cel bun este dovedit de raspunsul clientilor nostri de pana acum - numarul de utilizatori ai aplicatiei Mobile B@nking inregistrat la finalul primului trimestru din 2016 fiind de patru ori mai mare fata de cel din martie 2015”, a declarat Alexandru Mihalache, Head of Multi Channel Banking in cadrul UniCredit Bank.
In luna mai 2016, UniCredit a extins functionalitatile aplicatiei Mobile B@nking, oferind clientilor posibilitatea de a realiza direct de pe telefonul mobil plati in lei, transferuri intre conturi, plata utilitatilor cu scanarea codului de bare de pe factura sau schimburi valutare, posibilitatea de a constitui depozite, accesul in timp real la tranzactiile efectuate cu cardul, vizualizarea economiilor si creditelor, inclusiv solicitarea de produse noi.
Dezvoltarea aplicatiei va continua prin adaugarea unor noi functionalitati, utilizatorii urmand sa aiba acces in viitor si la un modul de gestionare a cheltuielilor, care ii va ajuta sa isi stabileasca bugete maxime de cheltuieli lunare, sa urmareasca daca le respecta si sa isi stabileasca obiective de economisire.
***
Nota: Citirea amprentei digitale este o optiune oferita de sistemul de operare al telefoanelor mobile de tip smartphone.
Despre UniCredit Bank UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati: UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072 www.unicredit.ro
UniCredit Bank continua parteneriatul traditional cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Evenimentul, aflat la cea de a XXIII-a editie, se desfasoara intre 10 si 19 iunie, propune 449 de evenimente in cadrul carora vor fi prezenti aproximativ 2.500 de artisti din 70 de tari, si este considerat cea mai ampla manifestare a artelor spectacolului din lume. Prin sustinerea acestui prestigios eveniment, UniCredit Bank isi reafirma sprijinul si interesul pentru teatru ca si componenta deosebit de importanta din viata comunitatilor in care este prezenta.
“Cultura, creativitatea si frumosul au nevoie de o banca, iar noi ne-am asumat acest rol cu mandrie si onoare, cu increderea ca aceste lucruri sunt deosebit de importante pentru societate, comunitati si, implicit, pentru partenerii UniCredit. Suntem in continuare alaturi de Festivalul International de Teatru de la Sibiu pentru a duce mai departe proiectele pe termen lung pe care le avem impreuna si pentru ca ne dorim sa sustinem demersuri care fac cinste Romaniei la nivel mondial. Suntem alaturi de publicul festivalului, atat prin contributia pentru Fabrica de Cultura, cat si prin propagarea ideilor inovatoare care schimba lumea, impreuna cu Institutul Aspen", a declarat Anca Nuta, Identity & Communication Director in cadrul UniCredit Bank.
Pentru prima data in Romania, intre 9 si 11 iunie, Aspen Institute organizeaza impreuna cu UniCredit Bank si cu suportul Festivalul International de Teatru de la Sibiu, ”Aspen Ideas Sibiu”, un eveniment dedicat explorarii ideilor inovatoare si proceselor transformatoare care modeleaza societatea contemporana. In centrul atentiei sunt arta, cultura, identitatea si industriile creative, precum si cresterea calitatii vietii, sustenabilitatea de mediu, comunitara si civica a modelelor de societate si business emergente.
„Este o colaborare fantastica si rareori folosesc acest termen. Gratie increderii si a seriozitatii parteneriatului cu UniCredit, ne-am dorit sa extindem colaborarea de la proiectele <<Faust>> si <<Hala Faust>> la <<Centrul alternativ pentru Artele Spectacolului, Educatie si Cercetare - Fabrica de Cultura>>, in care apar inca alte trei spatii de joc ce urmeaza a fi mobilate cu spectacole. Doua dintre ele sunt marile creatii ale lui Silviu Purcarete, <<Lulu>> si spectacolul care a deschis Capitala Culturala Europeana Luxemburg, <<Metamorfoze>>”, a declarat Constantin Chiriac, Presedintele FITS, despre colaborarea cu UniCredit Bank.
Tot in cadrul Festivalului, UniCredit ofera gratuit publicului o brosura cu programul complet, interviuri, recomandari si informatii despre aceasta editie a Festivalului, iar pentru spectatorii Faust, care se joaca la Fabrica de Cultura, a pregatit o serie de obiecte memorabilia prin intermediul carora acestia pot pastra o amintire legata de experienta oferita de Silviu Purcarete si trupa de actori a Teatrului National ”Radu Stanca” Sibiu. Fondurile stranse prin vanzarea acestor produse vor fi donate Festivalului.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ina Solomon, ina.solomon@unicredit.ro www.unicredit.ro
Continuand strategia de apropiere de nevoile clientilor, prin inovatie, eficientizare a proceselor si oferirea unor beneficii speciale, UniCredit Bank a incheiat un parteneriat strategic cu iSTYLE Romania, prin care le ofera detinatorilor de carduri emise de UniCredit Bank si UniCredit Consumer Financing conditii speciale la achizitia telefoanelor iPhone 6s sau 6s Plus. Parteneriatul incheiat cu iSTYLE, cel mai important Apple Premium Reseller din Romania, vine in contextul angajamentului asumat de catre UniCredit pentru digitalizare si inovatie permanenta. Campania se desfasoara in perioada 5 mai - 31 iulie 2016.
Pe durata campaniei, clientii care achizitioneaza sau detin un card de credit sau de debit emis de UniCredit Bank sau UniCredit Consumer Financing au beneficii speciale atunci cand cumpara telefoane iPhone 6s sau 6s Plus din reteaua de magazine iSTYLE sau online, pe www.istyle.ro, in cadrul unei platforme de plati de unde se pot achizitiona produse exclusiv cu carduri UniCredit. Reteaua de magazine iSTYLE consta in sapte magazine, aflate in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta si Timisoara. Astfel, daca achita pretul telefoanelor folosind un card de credit emis de UniCredit Bank sau de UniCredit Consumer Financing, clientii pot opta sa plateasca pretul in maxim 24 de rate fara dobanda, beneficiind in mod gratuit de asigurarea telefonului impotriva furtului timp de 24 de luni. Asigurarea este oferita prin intermediul Credit Europe Asigurari Reasigurari si acopera situatiile de furt al aparatului, clientul primind un telefon nou, identic sau cu specificatii asemanatoare. Asigurarea este oferita timp de 12 luni si clientilor care achita cu un card de debit emis de UniCredit Bank. In plus, pe durata acestei campanii, in magazine exista posibilitatea de a plati un pret de achizitie mai mic prin ofertele buy-back, in baza evaluarii facute de consultantii iSTYLE telefonului adus la schimb. Acest serviciu este oferit de catre iSTYLE, decizia privind evaluarea apartinand in exclusivitate comerciantului. In contextul acestui parteneriat, persoanele care doresc sa achizitioneze un telefon pe durata campaniei pentru a beneficia de plata in rate a pretului si nu au inca un card de credit emis de UniCredit Consumer Financing, il pot solicita direct in magazinele iSTYLE, primesc un raspuns pe loc si pot achizitiona imediat telefonul dorit*.
„UniCredit isi propune sa fie in prima linie a inovatiei pe piata financiara romaneasca si si-a asumat o strategie clara in directia digitalizarii si simplificarii vietii clientilor sai, pentru a le oferi produsele si serviciile de care au nevoie acolo unde au nevoie si atunci cand au nevoie. UniCredit Consumer Financing, prin produsele si serviciile oferite, vine sa completeze si sa sustina strategia de dezvoltare a grupului UniCredit in Romania. In acest context, parteneriatul cu iSTYLE Romania vine sa completeze initiativele demarate inca de anul trecut, de extindere a retelei de distributie pentru cardurile pe care le oferim si de diversificare a beneficiilor pentru clientii nostri. Cardurile de credit au fost lansate de UniCredit Consumer Financing la jumatatea anului trecut, pentru ca, in prezent, sa ajungem la peste 45.000 de mii de carduri de credit emise”, a declarat Claudia Nica, Head of Business Strategies & Development in cadul UniCredit Consumer Financing.
*** Nota * decizia de acordare a cardurilor de credit apartine UniCredit Consumer Financing, in conformitate cu reglementarile interne de creditare si cu prevederile legale in vigoare aplicabile; ca atare cardul de credit poate fi aprobat sau nu, in functie de eligibilitatea clientului.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing este parte a grupului UniCredit Bank din Romania si si-a inceput activitatea in Romania in 2008. Specializata in finantarea persoanelor fizice, institutia financiara ofera credite de nevoi personale fara ipoteca si carduri de credit prin reteaua de sucursale a UniCredit Bank, reteaua UniCredit Consumer Financing si in reteaua de parteneri comerciali, precum si credite auto.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Despre iSTYLE
iSTYLE (www.istyle.ro) este cel mai mare lant de magazine Apple Premium Reseller din Centrul si Estul Europei. In Romania, iSTYLE comercializeaza prin intermediul celor 7 de magazine retail, precum si online, gama completa de produse Mac, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV si iPod, impreuna cu accesorii aferente, periferice si gadgeturi inteligente compatibile. iSTYLE le furnizeaza de peste 15 ani clientilor din Romania servicii de cea mai inalta calitate prin intermediul unei echipe competente de specialisti certificati si permanent instruiti la standardele Apple.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati: UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit Bank a realizat in primul trimestru din 2016 venituri operationale consolidate de 393,3 milioane de lei (88,1 milioane de euro), in crestere cu 5,5% fata de aceeasi perioada a anului 2015. Aceasta evolutie a fost sustinuta in principal de majorarea volumelor de credite si depozite fata de perioada similara din 2015. in acelasi timp, cheltuielile operationale au atins nivelul de 198 milioane de lei (44,3 milioane de euro), in conditiile in care grupul bancar a continuat sa isi monitorizeze atent costurile. in consecinta, UniCredit Bank a obtinut in primul trimestru al anului 2016 un profit operational consolidat confortabil, de 195,3 milioane de lei (43,7 milioane de euro). strong>in aceeasi perioada, profitul net consolidat inainte de interesul minoritar s-a plasat la 108,7 milioane de lei (24,3 milioane de euro), in crestere cu 106% fata de primul trimestru al anului anterior.
Indicatorii financiari ai UniCredit Bank indica o pozitie echilibrata: rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) a fost 12,6% la finalul primului trimestru al anului 2016, in vreme ce rentabilitatea anualizata a activelor (ROA) s-a plasat la 1,3%. Raportul intre costuri si venituri s-a situat la 50,3%, in scadere fata de anul anterior si mult sub nivelul sistemului bancar.
La fel ca in anii precedenti, banca a analizat atent riscurile efective si potentiale, reflectandu-le adecvat in nivelul de provizionare. Astfel, cheltuiala cu provizioanele pentru credite a ajuns la 28,7 milioane de lei (6,4 milioane de euro) la 31 martie 2016. Rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilant a fost de 8,46%, iar costul riscului anualizat de 106 bp. Rata creditelor neperformante, inclusiv expunerile cu improbabilitate de achitare integrala a obligatiilor din credite (definitia EBA*), s-a situat la 14,74%.
Volumul activelor consolidate la 31 martie 2016 a totalizat 33,3 miliarde de lei (7,4 miliarde de euro). Portofoliul de credite brute, inclusiv finantarile acordate prin leasing, s-a plasat la 24,3 miliarde de lei (5,4 miliarde de euro), evolutia pozitiva a acestuia fiind sustinuta in principal de cresterea volumului finantarilor acordate clientilor din segmentul companii, a creditelor de consum pentru clientii persoane fizice precum si a finantarilor prin leasing. Totodata, depozitele clientelei se situeaza la un nivel de 17,9 miliarde de lei (4 miliarde de euro).
UniCredit Bank a inregistrat un nivel de solvabilitate de aproximativ 13,8% la 31 martie 2016, confortabil peste pragurile reglementate si recomandate.
“Am inceput anul cu evolutii foarte bune atat in segmentul de companii, cat si in cel de retail - unde, asa cum am anuntat inca de anul trecut, urmarim o accelerare a activitatii si o crestere a cotei de piata. Ca atare, in paralel cu consolidarea pozitiei solide in segmentul de companii, am desfasurat numeroase proiecte prin care sa putem oferi clientilor persoane fizice produse mai simple, inovatoare, platforme digitale moderne si procese mai simple, care sa le usureze viata si interactiunea cu banca.
Rezultatele obtinute in primele trei luni din an demonstreaza faptul ca ne indreptam in directia corecta: fata de aceeasi perioada a anului trecut, in martie 2016 numarul de clienti persoane fizice a fost mai mare cu circa 12% fata de martie 2015.
Totodata, divizia corporate a pastrat directiile strategice din anul 2015, concentrarea fiind in continuare pe finantarea economiei reale, imbunatatirea produselor si cresterea satisfactiei clientilor. in contextul lichiditatii din piata, volumul de depozite aferent clientilor companii a crescut cu 47% fata de martie 2015, in timp ce in zona de credite corporate cresterea in acelasi interval a fost de 11%”, a declarat Rasvan Radu, Country Chairman UniCredit in Romania si CEO al UniCredit Bank.
Ca noutati din sfera produselor si serviciilor bancare pentru clientii corporate, unul dintre proiectele majore desfasurate in primul trimestru a vizat implementarea (efectiva incepand cu aprilie 2016) a Serviciului de Debitare Directa Interbancara in lei in format SEPA (SDD), conform proiectului national care prevede adoptarea standardelor SEPA pentru instrumentele de plata in moneda nationala – transfer credit si debitare directa. UniCredit Bank, ca membru activ al comunitatii bancare din Romania a avut un rol important in desfasurarea proiectului, implicandu-se activ in fazele de proiectare si implementare, ce au fost desfasurate impreuna cu alte institutii financiare, ARB si Transfond, sub avizul Bancii Nationale. Astfel, UniCredit Bank ofera clientilor sai o gama completa de servicii pentru plati si incasari in format SEPA, atat in moneda nationala cat și in euro.
in acelasi timp, segmentul de cofinantare a proiectelor cu fonduri europene si-a mentinut evolutia remarcabila, soldul utilizarilor de credite de catre beneficiarii de fonduri europene majorandu-se cu 60% in intervalul 31 martie 2015 - 31 martie 2016.
in zona de retail, inceputul de an a marcat continuarea procesului de digitalizare a produselor si serviciilor oferite, o directie strategica asumata de banca, precum si dezvoltarea si adaugarea de functionalitati noi aplicatiilor de Mobile si Online B@nking. Rezultatele acestor demersuri sunt deja vizibile, cresterea gradului de penetrare a produselor digitale in randul clientilor fiind semnificativa. Spre exemplu, numarul de utilizatori ai aplicatiei de Mobile B@nking inregistrat la finalul primului trimestru din 2016 a fost de patru ori mai mare fata de cel din martie 2015. in acelasi timp, in primul trimestru din 2016 banca a lansat carduri de tip contactless, inlocuind inclusiv cardurile din portofoliu cu produse de acest fel - proces care va continua pe intreg parcursul anului.
in ceea ce priveste UniCredit Consumer Financing, companie membra a Grupului UniCredit, aceasta a continuat sa isi consolideze pozitia in segmentul creditelor de consum, inregistrand in primul trimestru din 2016 o crestere aproape dubla a volumului de vanzari fata de acelasi interval din anul precedent. Volumul de vanzari in magazine, realizate in contextul parteneriatelor strategice incheiate cu marii comercianti, a fost de 4 ori mai mare in perioada ianuarie-martie 2016 fata de anul precedent, iar numarul de carduri emise - cu 40% mai mare la sfarsitului lunii martie 2016 fata de acelasi interval din 2015.
Totodata, pentru UniCredit Leasing rezultatele primului trimestru din 2016 au fost remarcabile – primele trei luni reprezentand cel mai bun trimestru din existenta companiei in privinta valorii bunurilor finantate. Astfel, volumul noilor finantari acordate in primele trei luni din 2016 a fost de 79,3 milioane de euro iar valoarea de achizitie a bunurilor finantate de 95,4 milioane de euro.
*****************
Note:
Situatiile financiare consolidate valabile la 31 Martie 2016 sunt pregatite in conformitate cu standardele IFRS adoptate de Uniunea Europeana.
*expuneri cu obligatii semnificative din credite cu scadenṭa depasita cu peste 90 de zile, expuneri pentru care s-au initiat proceduri judiciare sau expuneri pentru care se considera ca, in lipsa executarii garantiei reale, este improbabil ca debitorul sa isi achite integral obligaṭiile din credite, indiferent de existenṭa oricarei sume restante sau de numarul de zile de intarziere la plata.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala și de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 620.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit Bank este prima banca din Romania care va oferi angajatorilor un card pentru acordarea tichetelor de masa in format electronic – Card Meniu. Banca a definitivat procesul de autorizare ca emitenta de tichete de masa pe suport electronic in luna aprilie a.c.
Cardul va fi emis sub licenta Visa, beneficiind, astfel, de avantaje caracteristice unui card bancar, si este destinat utilizarii la nivel national pentru achizitionarea de produse alimentare in reteaua comerciantilor parteneri care afiseaza sigla “Card de masa”, ’’Tichet de masa electronic’’ sau „Card Meniu”.
Cardul Meniu de la UniCredit Bank reprezinta o noutate pentru piata bancara romaneasca, oferind numeroase beneficii atat angajatorilor, cat si salariatilor acestora si deschizand, totodata, noi oportunitati.
„Continuam sa ne pozitionam in prima linie a inovatiei pe piata bancara romaneasca si suntem bucurosi sa putem oferi acum clientilor nostri companii si acest instrument modern de acordare a beneficiilor, care le asigura avantaje nete de costuri, flexibilitate si siguranta. Mai mult, cu aceasta lansare facem un pas inainte catre momentul, deloc indepartat in viziunea noastra, in care cardul de salariu si cel de acordare a tichetelor de masa vor migra pe acelasi suport de plastic si, de ce nu, pe telefonul mobil, simplificand viata utilizatorilor si a angajatorilor lor”, a declarat Daniel Ghiulea, Director Produse si Segmente in cadrul UniCredit Bank.
"Ne bucura interesul bancilor din Romania de a intra pe piața tichetelor de masa și de a pune la dispoziția companiilor o alternativa moderna la clasicele tichete de masa pe suport de hartie. UniCredit a dat startul cu >, primul card de masa Visa emis de banci, care ofera toate avantajele in ceea ce privește siguranța și simplitatea in utilizare. UniCredit face astfel posibila o premiera nu numai pentru sectorul bancar din Romania, ci și pentru intreaga regiune, ceea ce plaseaza Romania alaturi de piețe dezvoltate din Europa unde exista astfel de produse bancare, precum Italia, Spania, Belgia sau Finlanda", a declarat Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia al Visa Europe.
Concret, principalele avantaje de care se bucura angajatorii care vor oferi salariatilor lor Carduri Meniu de la UniCredit Bank se refera la eficienta sporita din punct de vedere al costurilor, la simplificarea procesului de distributie a beneficiilor pe care le ofera salariatilor precum si la siguranta specifica serviciilor bancare. Astfel, Cardul Meniu se distribuie o singura data, avand perioada de valabilitate de 3 ani si este alimentat periodic cu sumele reprezentand contravaloarea tichetelor de masa cuvenite. Alimentarea cardului se face in aceeasi zi pentru platile efectuate pana la ora 16 sau a doua zi lucratoare la prima ora pentru platile efectuate dupa ora 16. Sumele neutilizate in perioada de valabilitate de catre angajati vor fi returnate angajatorilor. Nu in ultimul rand, administrarea prin intermediul Business Net, aplicatia de online banking oferita companiilor de catre UniCredit Bank, asigura companiilor siguranta datelor lor (care sunt transmise bancii intr-un mediu securizat), dar si simplitate, emiterea si administrarea cardurilor pentru acordarea tichetelor de masa realizandu-se electronic.
In acelasi timp, pentru angajati, avantajele utilizarii Cardul Meniu de la UniCredit Bank constau in flexibilitatea tranzactiilor, in conditiile in care, spre deosebire de tichetele clasice pe format de hartie, se elimina problema restului sau a cumparaturilor suplimentare pentru a intregi suma, precum si in comoditatea si siguranta sporite in utilizare. Astfel, cardul de masa dispune de cip si de tehnologia contactless si poate fi blocat rapid in caz de pierdere sau furt, pentru siguranta banilor angajatilor. Ca toti clientii bancii, si posesorii Cardului Meniu beneficiaza de asistenta telefonica disponibila non-stop prin intermediul Contact Center-ului si de o retea extinsa de ATM-uri unde isi pot consulta gratuit soldul si tranzactiile efectuate. La fiecare alimentare, angajatii pot primi SMS cu informare asupra soldului si a alimentarii si, in mod optional, pot primi si informari inainte de expirarea sumelor disponibile pe card.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsa din Europa Centrala și de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
www.unicredit.ro
Clientii UniCredit Bank isi pot transforma telefonul mobil in echivalentul propriei sucursale bancare, fara cozi si accesibila din orice loc s-ar afla, cu ajutorul aplicatiei Mobile B@nking. Cu aplicatia Mobile B@nking de la UniCredit clientii pot realiza o gama complexa de operatiuni, cu minimum de efort si in conditii de singuranta deplina.
„In era tehnologiei, oamenii isi doresc sa obtina lucrurile usor, rapid, fara drumuri inutile si fara constrangeri legate de program. La UniCredit ne dorim sa tinem pasul cu aceste nevoi si sa le oferim clientilor nostri solutiile care raspund cel mai bine exigentelor lor. Tocmai de aceea, am imbunatatit aplicatia Mobile B@nking, completand functionalitatile oferite in asa fel incat utilizarea ei face din orice telefon echivalentul unei sucursale UniCredit, deschisa mereu si accesibila de oriunde. Totul este la indemana utilizatorilor la orice ora din zi: stiu imediat cati bani au in cont, pot trimite usor bani, isi pot plati facturile si urmari creditele si economiile”, a declarat Alexandru Mihalache, Head of Multi Channel Banking.
Mobile B@nking de la UniCredit include o serie de caracteristici unice pe piata bancara din Romania: reuneste in cadrul aceleiasi aplicatii modulele de Mobile B@nking si Mobile Token, precum si o serie de functionalitati utile - o harta interactiva care ii ajuta pe utilizatori sa gaseasca usor cel mai apropiat ATM UniCredit, un calculator pentru schimb valutar sau informatii despre cum se poate intra rapid in contact cu banca. Toate aceste servicii pot fi utilizate fara logare.
Accesul in propria sucursala virtuala se realizeaza simplu, prin introducerea unui cod PIN, care garanteaza siguranta si confidentialitatea tranzactiilor efectuate. Aici clientii au la dispozitie o gama variata de servicii bancare: plati in lei, transferuri intre conturi, plata utilitatilor cu scanarea codului de bare de pe factura sau realizarea de schimburi valutare. Acestora li se adauga functii imbunatatite precum posibilitatea de a constitui depozite, accesul in timp real la tranzactiile efectuate cu cardul, vizualizarea economiilor si creditelor, inclusiv solicitarea de produse noi. Mai multe informatii despre Mobile B@nking de la UniCredit sunt disponibile pe www.unicredit.ro.
De asemenea, Mobile B@nking a fost proiectata special pentru dispozitivele cu ecran tactil, putand fi folosita foarte simplu si intuitiv utilizand o multitudine de gesturi tactile. Prin glisarea ecranului in jos se poate efectua rapid o plata, prin glisarea (swipe) stanga sau dreapta se pot accesa tranzactiile efectuate cu cardul sau economiile si creditele. Aplicatia este disponibila pentru telefoanele si tabletele cu sistem de operare Android, iOS si Windows.
Dezvoltarea aplicatiei va continua prin adaugarea de noi functionalitati. Astfel, in scurt timp va fi adaugata optiunea de autentificare in aplicatie prin scanare de amprenta, ridicand astfel standardele de securitate oferite de acest serviciu. Tot in 2016 utilizatorii vor avea acces la un modul de gestionare a cheltuielilor care ii va ajuta sa isi poata stabili bugete maxime de cheltuieli lunare impartite pe categorii, vor putea urmari daca reusesc sa le respecte si isi vor putea stabili obiective de economisire.
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
www.unicredit.ro
Pana pe data de 30 iunie 2016 UniCredit Consumer Financing (UCFin) desfasoara o campanie prin care recompenseaza suplimentar clientii care achizitioneaza mai multe produse sau servicii financiare din oferta UCFin si UniCredit Bank.
Astfel, persoanele care achizitioneaza pana la finalul lunii iunie un credit de realizari personale impreuna cu un card de credit UniCreditCard Principal sau Premium oferite de UniCredit Consumer Financing primesc un discount din dobanda creditului, sub forma de bani - fiindu-le returnata pe card o suma de pana la 400 de lei, reprezentand 10% din limita cardului de credit achizitionat. Oferta este valabila pentru cardurile de credit cu limite aprobate de minim 1.500 lei, care sunt folosite pentru cumparaturi de minim 400 lei in termen de o luna de la primirea cardului. Detalii privind campania si regulamentul acesteia sunt disponibile pe www.unicredit.ro si www.ucfin.ro.
In plus, incepand de anul trecut, oferta de produse a UniCredit Consumer Financing este conceputa pentru a incuraja loialitatea clientilor, astfel ca, pentru mai multe produse achizitionate in acelasi timp acestia beneficiaza de reduceri progresive de dobanda. Concret, pentru un credit de nevoi personale al carui cost total in conditii standard se ridica la 10,8%, dobanda scade cu 1,5 pp daca este achizitionat impreuna cu un card de credit si o asigurare de viata si cu pana la 2 pp daca este achizitionat impreuna cu un card de credit si o asigurare de viata, iar clientul are sau isi deschide un cont curent la UniCredit Bank in care i se vireaza salariul. Cu titlu de comparatie, costul mediu al creditelor acordate in 2015 de catre UniCredit Consumer Financing s-a plasat, in functie de tipul produsului, intre 8,5% si 12%.
“Strategia UniCredit Consumer Financing pentru 2016 urmareste doua obiective majore: loializarea clientilor si adaptarea serviciilor pe care le oferim, astfel incat sa ne asiguram ca le facem cu adevarat viata mai usoara. Construim pe baza solida pe care am creat-o anul trecut, cand, prin lansarea unor produse noi si incheierea unor parteneriate strategice, am realizat o crestere de peste 30% a volumului de vanzari fata de 2014 si am devenit unul dintre cei mai importanti jucatori din piata creditelor de consum. Pornind de aici, obiectivul nostru actual este de a deveni partenerul financiar principal al clientilor nostri”, a declarat Alberto Garbarino, Presedintele Directoratului UniCredit Consumer Financing.
Astfel, pe termen mediu, strategia UniCredit Consumer Financing vizeaza cresterea la peste 70% a procentului de clienti care folosesc cel putin trei produse ale companiei. In prezent, acest procent se situeaza la 55%, in timp ce peste 80% dintre clienti folosesc cel putin doua produse din portofoliul UniCredit Consumer Financing.
UniCredit Consumer Financing deserveste in prezent mai mult de 120.000 de clienti persoane fizice. Conform statisticilor realizate pe portofoliul actual, cei mai multi dintre clientii UniCredit Consumer Financing provin din mediul urban (92% din total), au varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani (54% din total), sunt casatoriti (61% din total) si au studii medii si superioare (83% din total).
*****
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing este parte a grupului UniCredit Bank din Romania si si-a inceput activitatea in Romania in 2008. Specializata in finantarea persoanelor fizice, institutia financiara ofera de nevoi persoanel fara ipoteca si carduri de credit prin reteaua de sucursale a UniCredit Bank, reteaua UCFin si in reteaua de parteneri comerciali, precum si credite auto.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit anunta ca Jidvei se numara printre cele sapte IMM-uri cu potential de crestere din Europa Centrala si de Est care au fost selectate sa participe la cea de-a doua sesiune de programe UniCredit CEE Lounge. Aceasta initiativa ofera companiilor mici si mijlocii servicii inovatoare pentru dezvoltarea organizationala si instrumente de management, care le ajuta sa-si accelereze cresterea. UniCredit CEE Lounge, parte a programului ELITE dezvoltat de catre Bursa de Valori de la Londra, a fost lansat in decembrie 2015, prin selectia unui numar 14 companii participante. In prezent, acestea au intrat in cel de-al treilea modul de training si pregatire specializata.
Continuand seria de succese inaugurata odata cu lansarea programului, UniCredit si Bursa de Valori de la Londra vor facilita, in curand, accesul unei noi serii de clienti la sesiuni de formare organizationala. Jidvei si alte companii participante provin din reteaua de clienti a grupului UniCredit din Europa Centrala si de Est.
„Suntem bucurosi ca am fost inclusi in acest program de top alaturi de alte companii ambitioase aflate in cursa pentru dezvoltare si crestere organizationala. Desi suntem abia la inceput de drum, avem convingerea ca programul ELITE se va dovedi foarte benefic pentru dezvoltarea companiei noastre, punandu-ne la dispozitie nu numai o gama completa de servicii de pregatire si coaching, cat si accesul la o comunitate larga de companii, de la care vom avea, cu siguranta, multe lucruri de invatat”, a declarat Maria Necsulescu, Director Executiv Jidvei.
„Suntem incantati sa putem oferi consultanta acestor clienti intr-un mod inovator cu ajutorul programului ELITE. Pentru noi, posibilitatea de a afla mai multe despre nevoile si strategiile acestora, in paralel cu dezvoltarea unei relatii solide de colaborare cu acestia, reprezinta o reala oportunitate pe care am ales sa o imbratisam inca de anul trecut. Obiectivul nostru este de a ne dezvolta un cadru de lucru orientat catre generarea de valoare adaugata. De aceea punem clientii in centrul activitatii noastre, iar programul ELITE ne ajuta foarte mult in aceasta directie. Prin acest parteneriat, oferim IMM-urilor acces la instrumente financiare diversificate dezvoltand in paralel capacitatea acestora de a atrage potentiali investitori. Credem cu tarie ca in acest mod ajutam companiile sa ia decizii strategice care le sprijina cu adevarat dezvoltarea”, a declarat Enrico Minniti, seful diviziei Corporate & Investment Banking pe Europa Centrala si de Est a UniCredit.
De la lansarea sa, in 2012, ELITE a sprijinit peste 320 de companii din Europa, avand, in prezent, 150 de consilieri si 90 de investitori in randul comunitatii sale. Mediul oferit de ELITE ajuta companiile private ambitioase sa devina mai constiente de multiplele optiuni de finantare pe care le au la dispozitie, imbunatatindu-le totodata vizibilitatea si capacitatea de a atrage potentiali investitori/parteneri. In acelasi timp, programul pune in contact aceste companii, oferindu-le posibilitatea de a se inspira reciproc, de a schimba idei, de a impartasi exemple de bune practici si de a identifica oportunitati de afaceri.
Serviciile ELITE se adreseaza IMM-urilor selectate in cadrul UniCredit CEE Lounge. Grupul UniCredit contribuie la modulele de training si pregatire, asigurand in acelasi timp acces la propriile servicii de asistenta personalizata.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072www.unicredit.ro
Mircea Cotiga, actual Director Risc – Restructurare si Recuperare Creante in cadrul UniCredit Bank va prelua pozitia de Chief Executive Officer (CEO) al UniCredit Leasing, dupa ce Antoaneta Curteanu, actualul CEO al companiei, a acceptat o provocare internationala, fiind promovata in functia de director al diviziei Corporate Investment Banking in cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria. Schimbul de mandat va deveni efectiv incepand cu luna mai, preluarea functiei de catre Antoaneta Curteanu in cadrul UniCredit Bulbank fiind supusa autorizarii din partea Bancii Nationale a Bulgariei.
Mircea Cotiga ocupa in prezent pozitia de Director Risc – Restructurare si Recuperare Creante in cadrul UniCredit Bank si este unul dintre cei mai experimentati profesionisti in domeniul sau de activitate, avand vaste cunostinte de business si financiar-bancare.
“Privesc cu multa bucurie si incredere aceasta noua etapa din cariera mea, un pas firesc pentru mine dupa o experienta deja bogata in cadrul UniCredit Bank. intreaga mea experienta in cadrul bancii, in activitatea de restructurare pe care am coordonat-o, a fost marcata de o atitudine pro-client si pro-business, incercand intotdeauna sa fim alaturi de partenerii nostri si sa le oferim solutiile optime. imi doresc si imi propun ca aceeasi abordare sa marcheze si activitatea mea in viitor, in noua functie pe care o voi prelua. Cu atat mai mult cu cat ma alatur unei echipe care a reusit sa duca si sa mentina in ultimii ani UniCredit Leasing in pozitia de lider de necontestat al pietei de leasing, alaturi de care, sunt convins, vom reusi sa ramanem si in viitor in aceeasi zona de performanta in privinta solutiilor de finantare pe care le oferim clientilor nostri”, a declarat Mircea Cotiga, Director Risc – Restructurare si Recuperare Creante in cadrul UniCredit Bank.
Cu o bogata experienta manageriala si spirit antreprenorial, Mircea Cotiga lucreaza in sistemul bancar de 11 ani, dintre care ultimii sapte ani in cadrul UniCredit Bank, reusind impreuna cu echipele coordonate sa obtina rezultate peste asteptari in finalizarea unor tranzactii si proiecte de anvergura. Anterior, si-a consolidat cunostintele profesionale in domeniul juridic si recuperari in cadrul unor companii din domeniile credit management si leasing. Detine un MBA in Financial Management acordat de City University USA – Romanian Banking Institute (2005 – 2007).
“Ma indrept catre o noua provocare profesionala – un pas important prin tranzitia de la un leader de piata in Romania, UniCredit Leasing, catre un alt leader de piata in Bulgaria, UniCredit Bulbank, pas care imi va canaliza energia, puterea de munca si creativitatea si ma va determina sa folosesc toata experienta acumulata pana in acest moment. Parasesc un colectiv alaturi de care am avut realizari minunate. Simt ca las in urma mea o familie, in care am trait una dintre cele mai frumoase perioade din viata mea, dar si o familie din care nu voi inceta niciodata sa fac parte. in noua pozitie din Bulgaria cred ca pot sa aduc o experienta completa si datorita acestui fapt voi spune mereu cu mandrie ca vin de la UniCredit Leasing”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.
Cu o vechime de peste 18 ani in cadrul UniCredit si 25 in sistemul bancar, Antoaneta Curteanu detine pozitia de CEO al UniCredit Leasing din iulie 2010. Anterior, in perioada 2007-2010 a ocupat pozitia de Director Adjunct al Diviziei Corporate si al Global Transaction Banking in cadrul UniCredit Bank, iar in intervalul 2005-2007 a fost Vice-Presedinte Executiv si membru al Boardului UniCredit Romania.
Antoaneta Curteanu este absolventa a Facultații de Finanțe-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (1986-1991) și a Graduate School of Banking din Lousiana State University, SUA (1994-1996). Antoaneta Curteanu este membru fondator al asociatiei “Business Women Network” in Romania si autor al cartii “Factoringul in comertul international”.
UniCredit Leasing este lider al pietei de leasing, cu o cota constanta de 18% in ultimii cinci ani. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare prin leasing financiar si credit, leasing operational si intermediere in asigurari prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala și de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank:
Ioana Ursu,
ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit Leasing:
Laura Dinculescu / 0730.888.799
Incepand cu 21 martie 2016 actionarii minoritari ai UniCredit Bank primesc o oferta de cumparare a actiunilor pe care le detin la banca.
Oferta este transmisa in mod direct de catre UniCredit Bank Austria tuturor actionarilor minoritari, persoane fizice si persoane juridice, prin intermediul serviciilor postale, la ultima adresa a acestora mentionata in Registrul Actionarilor. Oferta este valabila pana la data de 12 august 2016 si nu este negociabila.
Detaliile privind oferta si instructiunile pentru derularea procesului si finalizarea tranzactiei sunt descrise in Oferta si documentatia insotitoare pe care le primesc actionarii minoritari.
In situatia particulara in care actiunile sunt in proprietatea mostenitorilor actionarilor minoritari inregistrati in Registrul Actionarilor, inainte de acceptarea ofertei, acestia trebuie sa se asigure ca sunt in posesia tuturor documentelor legale pentru a dovedi calitatea de detinatori. in vederea inregistrarii calitatii in Registrul Actionarilor, acestia trebuie sa contacteze Biroul Actionarilor din cadrul UniCredit Bank (din Bucuresti, str. C.A. Rosetti nr. 36, sector 2, telefon 021.206.72.07), de luni pana vineri in intervalul orar 9:00 - 17:30.
In numele UniCredit Bank Austria, procesul este administrat de catre societatea de avocatura Mocanu si Asociatii S.P.R.L. Adresa societatii de avocatura este: Bucuresti, str. Jean-Louis Calderon nr.70, sector 2, iar numerele de telefon la care aceasta poate fi contactata sunt: 021.319.44.66, 021.319.34.99 sau 021.211.48.00.
Mai multe informatii privind derularea procesului sunt disponibile pe www.unicredit.ro, sectiunea Despre noi, in Publicatii - Oferta Actionari Minoritari.
*****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
UniCredit Bank sarbatoreste si in acest an Ora Pamantului, stingand luminile in sediul central – din Bulevardul Expozitiei 1F, Bucuresti - sambata, 19 martie 2016, intre orele 20:30-21:30.
Initiativa se desfasoara la nivel de grup, Romania fiind una dintre cele 14 tari europene care s-au alaturat campaniei. UniCredit sarbatoreste Ora Pamantului stingand luminile in 82 de cladiri, din Austria, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Germania, Italia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Ucraina si Ungaria.
Astfel, UniCredit ia parte pentru al noualea an consecutiv la initiativa globala a WWF menita sa conduca la cresterea nivelului de constientizare cu privire la schimbarile climatice, care reprezinta o amenintare semnificativa pentru planeta.
In anul care urmeaza Conferintei ONU pe teme climatice de la Paris si adoptarii noilor Obiective pentru Dezvoltare Durabila, suportul UniCredit pentru aceasta campanie subliniaza eforturile grupului de a adresa problemele legate de conservarea mediului inconjurator si de a sustine dezvoltarea sustenabila. Ca parte a acestor eforturi, inca din 2009 grupul a inceput sa isi reduca emisiile energetice operationale si, in conditiile in care obiectivele stabilite initial pentru anul 2020 au fost deja atinse, noi ambitii au fost stabilite: reducerea cu 60% pana in 2020 si cu 80% pana in 2030.
UniCredit Tower va lua de asemenea parte la Ora Pamantului. Sediul central al bancii din Milano a primit o certificare LEED Gold din partea US Green Building Council pentru atentia ferma pe care o acorda, prin constructie si proiectare, economiei de energie.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsa din Europa Centrala și de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit Bank si McCann Bucuresti lanseaza campania de imagine “UniCredit iti face viata mai usoara”
UniCredit Bank si McCann Bucuresti lanseaza campania de imagine „UniCredit iti face viata mai usoara”. E o campanie prin care UniCredit Bank isi reafirma hotararea de a fi un partener de incredere pentru clientii sai şi promite ca prin tot ceea ce va face va incerca sa le faca acestora viata şi interactiunea cu banca mai usoare.
Ideea campaniei porneste de la un adevar al UniCredit Bank - faptul ca aceasta banca se straduieşte in fiecare zi sa inteleaga provocarile, dorintele şi idealurile clientilor sai. De aceea, banca le vine in intampinare cu o abordare unica, orientata spre intelegerea lor, cu procese mult simplificate si cu produse şi servicii financiare adecvate care ii ajuta sa işi transforme dorintele in realitate, mai usor ca niciodata.
Directia strategica si creativa a campaniei reia ideea de pozitionare a brandului UniCredit care işi asuma angajamentul de a fi alaturi de clientii sai in orice moment. Sloganul campaniei, “in viata uneori e usor, alteori e greu. Suntem aici oricand”, reconfirma aceasta promisiune.
“Noua campanie de comunicare UniCredit este mai mult decat o campanie de marketing. Nu vrem doar sa ne facem cunoscuti. Nu vrem doar sa vindem. in primul rand vrem sa schimbam mentalitati si perceptii gresite si intr-un fel chiar nocive cu care, noi, romanii am fost obisnuiti.
Da, suntem o banca. Dar asta nu inseamna ca nu intelegem si ca nu ne pasa, asa cum ne-am obisnuit sa credem. si nu inseamna nici ca relatia cu noi trebuie sa fie dificila si anevoioasa. Dimpotriva. Sa nu uitam ca in primul rand suntem oameni. Oameni care lucreaza pentru oameni. si ca si ei, si noi avem aceleasi visuri, probleme, provocari, dorinte, idealuri. Iar asta ne face sa fim empatici si ne ajuta sa intelegem situatiile extrem de diverse in care se afla clientii noştri. si tocmai de aceea ne straduim in fiecare zi sa dovedim ca este uşor sa lucrezi cu noi”, a declarat Anca Nuta, Director Identitate şi Comunicare in cadrul UniCredit Bank.
Campania de imagine "UniCredit iti face viata mai usoara” este semnata de catre McCann Bucuresti si se deruleaza in perioada 12 martie - 12 aprilie 2016, fiind declinata pe TV printr-un spot dedicat. Acesta imagineaza instante din viata unui client UniCredit, care priveşte cu suspiciune modul uşor in care obtine sau i se intampla lucrurile, cand de fapt acest “usor” ar trebui sa fie o normalitate. in acelaşi timp, spotul lanseaza şi noul Sound Identity UniCredit – muzica originala special conceputa pentru a deveni o semnatura audio a brandului incepand cu 2016.
Spotul a fost realizat cu ajutorul casei de productie MULTIMEDIA EST sub coordonarea lui Dragoş Potop, in regia lui Radu Muntean.
“Ideea a inceput cand ne-am dat seama ca romanii s-au obişnuit cu greul. Ne-am obişnuit sa nu ne iasa din prima, ne-am obişnuit sa fie totul tare complicat. Aşa ca atunci cand lucrurile se intampla sa vina uşor, devenim suspicioşi. Dar uneori, aşa cum am spus-o şi in campanie, uşor e doar uşor - şi, de fapt, in cazul servicilor oferite de o banca e dreptul nostru sa ne fie uşor”, a declarat Ioana Zamfir, Senior Copywriter McCann Bucureşti.
Din echipa McCann Bucuresti care a lucrat la campanie fac parte:
Adrian Botan - Global Executive Creative Director
Catalin Dobre – Executive Creative Director
Alexandru Dumitrescu – Creative Director
Ioana Zamfir - Senior Copywriter
Alin Sirbu - Art Director
Diana Ceauşu – Head of Strategy
Bianca Manescu – Strategic Planner
Laura Aldea – Group Account Director
Anamaria Militaru – Account Manager
Maria Marin - Account Executive
Munteanu Tiberiu – Head of AV Production
Platon Alexandru – AV Producer
Ioan Oana – AV Producer
Din echipa UniCredit care a lucrat la campanie fac parte:
Anca Nuta - Identity & Communication Director
Anda Lazar - Brand Manager
Raluca Apreotesei - Team Leader Marketing Communication Retail
Alexandra Pais - Senior Specialist Marketing Communication Retail
*****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit Bank a inregistrat in 2015 un volum al operatiunilor de factoring de 886 milioane de euro, in crestere cu 31,65% comparativ cu anul precedent, volum care reprezinta un maxim istoric pentru companie.
Segmentele care au contribuit semnificativ la acest rezultat au fost: Metale, chimicale, apa si reciclare (23% din total, cu o crestere de 55% fata de 2014), Autovehicule, utilaje si echipamente (cu o pondere de 11,5%), Agricultura, pescuit si produse alimentare (cu o pondere de 10%). Pe locul 5 ca si contributie la realizarea volumului total (de 7%), insa cu o crestere in 2015 de peste 60% fata de anul precedent, segmentul Bunurilor de larg consum (FMCG) a generat portofoliul cel mai echilibrat din punct de vedere al riscului asumat, al disiparii acestuia, dar si al potentialului de crestere.
Segmentul Silvicultura, prelucrare lemn si constructii a contribuit in 2015 cel mai puternic la realizarea volumului de factoring al UniCredit Bank – reprezentand 29,5%, desi investitiile publice, si mai ales marile proiecte de infrastructura, care au fost pana in 2012 unul dintre principalele motoare de crestere a pietei de factoring, continua sa lase de dorit in anvergura si numar.
“In ceea ce priveste proiectele realizate cu debitori entitati publice, sunt de remarcat reducerea termenelor de plata contractuale, dar si imbunatatirea comportamentului de plata la modul general (reducerea intarzierilor), odata cu intrarea in vigoare a Legii 72/2013 pentru combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plata a unor sume de bani rezultand din contracte. Loc de optimizare ramane, intalnind in continuare cazuri extreme, unde intarzierile la plata risca sa afecteze relatia antreprenorilor cu subcontractorii, dar si stabiltatea financiara a acestora din urma”, a declarat Alecsandra Valasuteanu, sef Departament Factoring in cadrul UniCredit Bank.
UniCredit Bank ofera un pachet complex de produse de factoring: factoring intern si de export cu si fara regres, factoring de import, servicii de colectare independente, reverse factoring (cunoscut si sub denumirea de supply chain financing). La nivelul anului 2015, ponderea cea mai mare in rulajul inregistrat au avut-o operatiunile din factoring intern (77% din totalul creantelor gestionate). Rulajele realizate la nivelul factoringului de export fara regres au crescut cu 11%, iar cele din tranzactiile de factoring de import cu 10% fata de 2014. si in 2015 produsul vedeta din punct de vedere al evolutiei a fost factoringul intern fara regres, care a inregistrat o crestere de 76% fata de 2014, bazata in principal pe tranzactiile de reverse factoring.
Pachetele de factoring UniCredit Bank sunt disponibile pentru companii de orice talie (de la mici – mijlocii, la multinationale), localizate oriunde in Romania, care vand/cumpara produse sau servicii cu plata la termen, indiferent de industria in care activeaza.
“Factoringul reprezinta pentru UniCredit Bank un produs strategic, iar evolutia foarte buna pe care am inregistrat-o in 2015 – un maxim istoric pentru noi - ne ajuta sa ne consolidam pozitia de formator pe aceasta piata. La fel ca in ultimii trei ani, ne-am concentrat si in 2015 asupra segmentului de companii mici si mijlocii, acestea reprezentand in viziunea noastra motorul unei economii sustenabile. Astfel, companiile cu cifra de afaceri sub 5 milioane de euro au contribuit cu 30% din totalul volumului de factoring derulat de UniCredit Bank, iar cele cu cifra de afaceri intre 5 si 50 de milioane de euro cu peste 45%, in 2015 fiind deschise peste 75 noi tranzactii cu clienti provenind din aceste doua segmente.
in ceea ce priveste anul curent, in trimestrul I, un accent deosebit a fost pus pe dezvoltarile de ordin tehnologic, avand ca scop eficientizarea si reducerea volumului de documente necesar derularii tranzactiilor de factoring, in mod special cele de reverse factoring (supply chain financing) si suntem convinsi ca platforma pe care o punem la dispozitia clientilor va contribui esential in aceasta directie, cat si la mentinerea tendintei de crestere a tranzactiilor gestionate de UniCredit Bank in piata de factoring”, completeaza Alecsandra Valasuteanu.
UniCredit Bank este membru fondator si al Consiliului Director al Asociatiei Romane de Factoring (ARF) de la infiintarea acesteia, in anul 2011, membru cu drepturi depline ai Factors Chain International (careia s-a alaturat inca din 1998), fiind reprezentati in Communcation Committee, Ambasadors Body si Knowledge Hub.
*****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsa din Europa Centrala și de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro/0723.653.072
UniCredit Private Banking a fost recunoscută încă o dată pentru serviciile excelente oferite clienților săi, câștigând 16 premii la mai multe categorii locale și regionale în cadrul “Private Banking Survey 2016” realizat de prestigioasa revistă Euromoney.
Premiile obținute de UniCredit
· Pentru Europa Centrală și de Est
o Best Private Banking Services Overall
o Net-Worth-Specific Services (la sub-categoria: Super affluent clients USD 1 million to USD 5 million)
o Commercial Banking Capabilities
· Pentru Austria
o Net-Worth-Specific Services(la sub-categoria: Super affluent clients USD 1 million to USD 5 million)
· Pentru Croația
o Best Private Banking Services Overall
o Investment Banking Capabilities
o Commercial Banking Capabilities
· Pentru Cehia
o Philanthropic Advice
o Innovative Technology – Client Experience
o Innovative Technology – Back Office Systems
· Pentru Italia
o Commercial Banking Capabilities
o Succession Planning Advice and Trusts
o Innovative Technology – Client Experience
o Innovative Technology – Back Office Systems
· Pentru Slovacia
o International Clients
· Pentru Turcia
o Philanthropic Advice
Studiul Private Banking Euromoney este publicat anual și oferă atât o evaluare calitativă, cât și una cantitativă a celor mai bune servicii în domeniul private banking, pe criterii geografice și tipuri de servicii oferite. Studiul este considerat ca fiind unul dintre cele mai prestigioase din industria de gestionare a averii, întrucât combină analiza datelor furnizate de bănci cu observațiile oferite de clienți. Studiul acoperă mai mult de 15 produse și categorii de clienți, în funcție de regiune și context local, și prezintă rezultate pentru 69 de țări. Aproape 600 de instituții din 90 de țări au luat parte la Private Banking Survey Euromoney 2016, oferind 2.616 de răspunsuri.
Jan Tronicek, Head of UniCredit Private Banking pentru Europa Centrală si de Est, a declarat : "În ultima perioadă ne-am concentrat să le facilităm clienților noștri obținerea unui control mult mai mare asupra portofoliilor lor, concomitent cu un acces în timp real, prin intermediul instrumentelor digitale, asupra informației legate de investiții. Noi credem că acest lucru va îmbunătăți experiența clientului și îi va consolida loialitatea. Din acest motiv, vom continua să investim atât în tehnologie cât și în pregătirea colegilor din Private Banking, acțiuni pe care le considerăm cheia pentru succesul viitor. Aceste premii dovedesc eforturile noastre permanente de a fi un lider în domeniul nostru și devotamentul nostru pentru clienți."
Divizia UniCredit Private Banking pentru Europa Centrală și de Est furnizează o gamă completă de servicii și produse pentru mai mult de 24,500 de clienți din 9 țări aflate în regiune, deținând aproximativ 11,2 miliarde de Euro în active financiare. Datorita expertizei și stabilității Grupului UniCredit, ca bancă de prim rang în Europa, Divizia CEE Private Banking a UniCredit poate oferi o perspectivă independentă asupra piețelor și asupra celor mai bune produse din această categorie. UniCredit CEE Private Banking aspiră să ofere servicii financiare clienților într-un mod ușor de înțeles și să se adreseze unei piețe complexe având strategii clare și transparente pentru a proteja și optimiza capitalul clienților, în funcție de nevoile acestora.
Despre UniCredit
UniCredit este un grup financiar de primă mărime în Europa, având baze solide în 16 țări europene. Rețeaua noastră, prezentă în aproape 50 de piețe, include peste 7800 de sucursale și peste 141.00 de angajați (potrivit datelor existente până la 30 septembrie 2015)
În regiunea Europei Centrale și de Est, Grupul deține o puternică rețea de aproximativ 2100 de sucursale (3100 de sucursale, incluzându-le pe cele din Turcia)
UniCredit operează în următoarele țări: Austria, Azerbaijan, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Italia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Ungaria.
Pentru informații:
International Media Relations
Tiemon Kiesenhofer, telephone: +43 (0) 50505 56036
e-mail: tiemon.kiesenhofer@unicreditgroup.at
UniCredit anunță planul de a lansa „buddybank”, noua bancă „moleculară” a grupului dedicată exclusiv utilizatorilor de telefoane inteligente.
Denumirea acestui start up înglobează misiunea sa și anume aceea de a fi un „prieten” mereu alături de client; permanent pregătit să ajute și să ofere sfaturi utile. Noua bancă, buddybank, va pune la dispoziția clienților trei produse financiare tradiționale – conturi curente, carduri de credit/debit și credite de nevoi personale. La acestea se adaugă un serviciu de relații cu clienții 24/7 disponibil prin webchat și telefon, care poate oferi sprijin în activități de zi cu zi, precum realizarea de rezervări în restaurante, rezervări de taxi sau planificarea călătoriilor. Prima piață pe care va opera buddybank va fi cea din Italia.
Prin intermediul tehnologiei sale inovatoare, buddybank va putea identifica automat clienții, în doar câteva secunde, fără ca aceștia să treacă prin întrebări de securitate sau alți pași. În acelaşi timp, clienții îşi vor putea deschide un cont buddybank în câteva minute pentru a accesa credite instant, a face tranzacții sau pentru a-și îndeplini alte obiective personale.
Spre exemplu, cei care se pregătesc pentru un maraton ce va avea loc într-un alt oraș și nu au timp să-și planifice plecarea, se pot baza pe buddybank să îi ajute în organizarea călătoriei și planificarea bugetului.
Ca serviciu dedicat exclusiv utilizării pe smartphone, buddybank este unic și ușor de folosit. Prin faptul că au un singur punct de interacţiune cu banca şi prin intermediul parteneriatelor cu start-up-uri și inovatori de top, clienţii vor avea acces la o gamă largă de servicii financiare și de lifestyle, la standarde de securitate excepționale.
„buddybank este un punct cheie în strategia de digitalizare și inovare a UniCredit. Pentru început vom lansa acest serviciu în Italia, cu centrul operațiunilor în Milano. Datorită, însă, naturii moleculare a băncii care permite adaptarea acesteia la diferite piețe, avem în vedere și posibilitatea de a ne extinde în Statele Unite, restul Europei sau Africa,” a declarat Angelo D’Alessandro, creatorul și directorul buddybank.
Buddybank își va începe activitatea la 1 ianuarie 2017, în urma obţinerii aprobărilor necesare, ca subsidiară deținută integral de UniCredit S.p.A. Cu o investiție inițială de 50 de milioane de euro, start-up-ul urmăreşte să atragă un milion de clienți în Italia după cinci ani de la lansare şi să îşi acopere costurile începând cu al treilea an, la un număr de 300.000 de clienţi.
Contact:
Media Relations
Tel +39 02 88623569
email: mediarelations@unicredit.eu
Investor Relations
Tel +39 02 88624324
email: investorrelations@unicredit.eu
Volumul creditelor aprobate de catre UniCredit Bank beneficiarilor de finantari publice din fonduri nerambursabile europene a depasit nivelul cumulat de un miliard de euro de la debutul acestei activitati, in a doua jumatate a anului 2009, si pana la finalul anului 2015 (termenul limita de implementare a proiectelor aferente perioadei de programare financiara 2007 - 2013).
Volumul creditelor este dat de valoarea facilitatilor destinate implementarii proiectelor care au beneficiat de ajutor public nerambursabil in perioada de programare 2007-2013, precum si de facilitatile aprobate pentru emiterea de scrisori de confort. Activitatea de sustinere a beneficiarilor de fonduri nerambursabile implica atat o gama completa de produse de creditare destinate fiecarei componente a proiectului de investitii (scrisoare de confort, scrisoare de garantie bancara, credit punte, credit de investitii, linie de TVA), cat si servicii de consultanta de specialitate ante si post implementare si monitorizarea riguroasa de catre banca a fazei de implementare a proiectului de investitii.
Concret, prin acest pachet complex de produse si servicii, UniCredit Bank a aprobat cofinantarea contributiei private pentru un numar de aproximativ 1.400 de proiecte in cadrul tuturor programelor operationale destinate mediului privat. Cea mai mare pondere a inregistrat-o sectorul industrial (Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice), cu circa 40%, urmat de agricultura (Programul National de Dezvoltare Rurala), cu 35%, si de proiectele din cadrul Programului Operational Regional, cu 10%. Creditele punte, care au ca sursa de rambursare sumele incasate de la autoritati, au reprezentat aproximativ 40% din volumul creditelor aprobate, inregistrand valori individuale cuprinse intre 20 de mii si 20 de milioane de euro.
“Dincolo de semnificatia pragului valoric, ne bucura componenta calitativa a portofoliului de proiecte finantate de UniCredit Bank. Am acoperit intreaga tipologie de beneficiari eligibili privati si publici - de la intreprinderi mari si IMM, pana la autoritati publice locale, ONG, universitati sau institute de cercetare -, dar si de proiecte eligibile, de la investitii in active tangibile si intangibile si pana la programe precum cele de pescuit sau de cooperare transfrontaliera. Am finantat proiecte sustenabile, capabile sa produca locuri de munca, rate crescute de eficienta, plusvaloare pentru companii si pentru comunitatile in care acestea isi desfasoara activitatea – o strategie aliniata abordarii bancii de a ramane alaturi de clientii sai pe termen lung, in conditiile in care creditele de investitii acordate au maturitati intre trei si sapte ani”, a declarat Valentin Boldeiu, Coordonator al Departamentului pentru Fonduri Europene din cadrul UniCredit Bank.
Si in perioada de programare financiara 2014 – 2020, UniCredit Bank va continua sa sprijine activ companiile beneficiare de finantari nerambursabile, acordand o importanta speciala segmentului de instrumente financiare finantate din fonduri europene. Banca analizeaza in prezent noi oportunitati de a participa in calitate de intermediar financiar in cadrul unor scheme de garantare oferite de initiativele Comisiei Europene (Horizon 2020 - Programul cadru pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene, COSME - Programul de competitivitate pentru intreprinderi si IMM si SME Initiative - Initiativa pentru IMM), cu sau fara alocare bugetara nationala, ceea ce ii va permite sa ofere clientilor rate de dobanda si conditii de garantii imbunatatite.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
Veniturile operationale consolidate s-au plasat la un nivel robust anul trecut, de 1,52 miliarde de lei (342 milioane de euro), in pofida contextului marcat de reducerea continua a marjelor de dobanda din piata. Cheltuielile operationale au atins nivelul de 777,5 milioane de lei (174,9 milioane de euro), in conditiile in care banca a continuat sa isi monitorizeze atent costurile. In consecinta, UniCredit Bank a obtinut in 2015 un profit operational consolidat confortabil, de 743,9 milioane de lei (167 milioane de euro). In aceeasi perioada, profitul net consolidat inainte de interesul minoritar s-a plasat la 269,5 milioane de lei (60,6 milioane de euro), comparativ 143,8 milioane lei (32,3 milioane euro) in 2014.
Indicatorii financiari ai UniCredit Bank releva o pozitie echilibrata: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a fost 8,3 % la finalul anului 2015, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 0,8%. Raportul intre costuri si venituri s-a situat la 51,1%.
La fel ca in anii precedenti, banca a analizat atent riscurile efective si potentiale, reflectandu-le adecvat in nivelul de provizionare. Astfel, provizioanele pentru credite au ajuns la 406,6 milioane de lei (91,5 milioane de euro) la finalul anului trecut. Rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilant a fost de 8,9%, iar costul riscului anualizat de 186 bp. Rata creditelor neperformante, inclusiv expunerile cu improbabilitate de achitare integrala a obligatiilor din credite (definitia EBA*), s-a situat la 14,40%.
Volumul activelor consolidate la 31 decembrie 2015 a totalizat 34,6 miliarde de lei (7,6 miliarde de euro), in crestere cu 6,8% comparativ cu anul precedent. Portofoliul de credite brute (inclusiv finantarile acordate prin leasing) s-a plasat la 23,9 miliarde de lei (5,3 miliarde de euro), evolutia pozitiva a acestuia fiind sustinuta in principal de o crestere cu 7,3% in zona corporate si cu 11,1% in leasing. Totodata, depozitele clientelei au ajuns la un volum de 17,9 miliarde de lei (3,9 miliarde de euro).
Astfel, UniCredit Bank a continuat sa sustina finantarea economiei romanesti, fiind implicata in finalizarea unor tranzactii corporate de anvergura pe segmente precum industria de petrol si gaze, telecom, automotive, servicii, farmaceutice, agribusiness, transporturi. In acelasi timp, banca a continuat sa dezvolte produse si servicii complexe pentru clientii corporate – precum produsele si solutiile destinate acoperirii riscului de pret pentru marfuri si materii prime sau Angajamentul Bancar de Plata (o solutie inovatoare de decontare, aliniata celor mai noi tendinte si tehnologii din industrie).
In zona de retail, directiile de actiune urmarite de banca s-au referit la simplificarea produselor si proceselor pentru a raspunde nevoilor clientilor (prin lansarea de carduri de credit cu beneficii unice de catre UniCredit Consumer Financing, a solutiilor alternative de economisire, remodelarea produselor legate de contul curent) si introducerea in piata a unor platforme digitale moderne (prin relansarea Online B@nking si Mobile B@nking).
Segmentul de cofinantare a proiectelor cu fonduri europene a afisat o evolutie remarcabila anul trecut, ultimul an de implementare al perioadei bugetare 2007 - 2013: soldul utilizarilor creditelor de catre beneficiarii de fonduri europene a crescut cu 75% in intervalul 31 decembrie 2014 - 31 decembrie 2015. Din totalul facilitatilor destinate acestui segment aprobate in 2015, cea mai mare pondere a inregistrat-o sectorul industrial (Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice) cu circa 40%, urmat de agricultura (Programul National de Dezvoltare Rurala) cu 35%.
UniCredit Leasing isi mentine pozitia de lider al pietei de leasing financiar, cu o cota constanta de 18% in ultimii cinci ani. Volumul noilor finantari acordate in 2015 a fost de 242,7 milioane de euro iar valoarea de achizitie a bunurilor finantate de 294,7 milioane de euro.
In acelasi timp, UniCredit Consumer Financing a continuat sa isi consolideze pozitia in segmentul creditelor de consum, cu o crestere anuala de 4,5%. La jumatatea anului 2015 compania a lansat carduri de credit, emitand pana la finalul anului peste 26.000, in timp ce rezultatele din activitatea de finantare la POS au fost anul trecut duble fata de 2014.
“Orientarea catre client a ramas si in 2015 o directie strategica in activitatea UniCredit, banca urmarind permanent cresterea nivelului de calitate in deservirea clientilor sai. In acest fel, conform sondajelor pe care le-am realizat, am reusit ca in 2015 sa ne pozitionam cu divizia de Corporate pe primul loc in topul celor mai apreciate banci de catre clienti, iar in activitatea de Retail in primele trei din top – marindu-ne avantajul competitiv si inregistrand crestere fata de 2014.
Totodata, am continuat sa ne dezvoltam activitatea, inregistrand evolutii pozitive atat in zona de creditare, unde am marcat anul trecut o crestere de aproape 5% a portofoliului de credite brute, cat si in atragerea de resurse la nivel local, depozitele clientelei majorandu-se in 2015 cu peste 12% fata de anul precedent”, a declarat Rasvan Radu, Country Chairman UniCredit in Romania si CEO al UniCredit Bank.
In conformitate cu situatiile financiare individuale, UniCredit Bank a inregistrat anul trecut venituri operationale totale de 1,3 miliarde de lei (284 milioane de euro), in scadere cu 3,3% fata de 2014. In acelasi timp, cheltuielile operationale au scazut cu 3,8% in 2015, pana la 666,2 milioane de lei (149,9 milioane de euro), iar profitul operational s-a plasat la 596 milioane de lei (134,1 milioane de euro), in scadere cu 2,7% fata de anul precedent. Profitul net al bancii a atins 222,1 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 177% fata de 2014. Raportul intre costuri si venituri a fost de 52,8%, in scadere cu 0,3 puncte procentuale fata de anul anterior. Individual, UniCredit Bank a inregistrat un nivel de solvabilitate de 13,99% la 31 decembrie 2015, confortabil pentru pragurile reglementate si recomandate. Costul anualizat al riscului a fost 181 bp potrivit raportarii individuale pe banca in 2015. Rata creditelor neperformante, inclusiv expunerile cu improbabilitate de achitare integrala a obligatiilor din credite (definitia EBA*), s-a situat la 14,53%.
Volumul activelor a totalizat 30,6 miliarde de lei (6,8 miliarde de euro) la 31 decembrie 2015, in crestere cu 6,7% fata de 31 decembrie 2014. Volumul creditelor a atins 19,7 miliarde de lei (4,3 miliarde euro) la 31 decembrie 2015, in crestere cu 4,1% fata de finalul anului precedent. Depozitele clientilor au ajuns la 18,1 miliarde de lei (4 miliarde de euro), in crestere cu 11,5% fata de 31 decembrie 2014. Raportul intre creditele si depozitele bancii la nivel individual in 2015 s-a imbunatatit fata de anul anterior, ajungand la 109%.
*****************
Note:
Situatiile financiare consolidate valabile in 2015 sunt pregatite in conformitate cu standardele IFRS adoptate de Uniunea Europeana.
*expuneri cu obligatii semnificative din credite cu scadenṭa depasita cu peste 90 de zile, expuneri pentru care s-au initiat proceduri judiciare sau expuneri pentru care se considera ca, in lipsa executarii garanṭiei reale, este improbabil ca debitorul sa isi achite integral obligaṭiile din credite, indiferent de existenṭa oricarei sume restante sau de numarul de zile de intarziere la plata.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro / 0723.653.072
UniCredit a fost votat “Best Trade Finance Provider” in Europa Centrala si de Est (CEE) si “Best Trade Finance Provider” in sase tari din aceasta zona: Romania, Polonia, Turcia, Croatia, Bulgaria si Bosnia&Hertegovina in cadrul unui sondaj initiat de catre revista Euromoney.
Enrico Minniti, Head of Central and Eastern Europe Corporate & Investment Banking, UniCredit, a declarat: “Inca o data, UniCredit a demonstrat ca este cel mai bun partener pentru corporatiile internationale si locale in zona CEE, datorita retelei sale extinse si gamei largi de produse de finantare a comertului, a consultantilor competenti si atentiei acordate tehnologiei si serviciilor oferite clientilor. UniCredit isi va imbunatati in continuare serviciile oferite clientilor, investind 1,2 miliarde de euro in tehnologie digitala in urmatorii trei ani. Grupul UniCredit isi va extinde portofoliul de produse de finantare a comertului prin instrumentul Angajamentul Bancar de Plata (Bank Payment Obligation - BPO) in toate tarile in care opereaza (BPO este in acest moment oferit in Romania, Austria, Bulgaria, Germania si Italia).
Marco Esposito, Executive Vice-president Corporate UniCredit Bank Romania, a adaugat: “Acesta este al doilea an consecutiv in care obtinem recunoasterea din partea pietei pentru calitatea serviciilor oferite de noi. Credem ca dezvoltarea unei francize puternice si de incredere de Trade Finance in Romania si in Europa Centrala si de Est aduce reale beneficii corporatiilor si clientilor acestora din intreaga lume, contribuind la consolidarea si cresterea lor sanatoasa. Suntem preocupati sa contribuim la cresterea pietei de finantare a comertului, imbunatatindu-ne permanent portofoliul de produse, sistemele noastre si solutiile de business prin atentia acordata nevoilor reale ale clientilor nostri.
Valoarea si increderea oferita de primirea acestei distinctii este o recunoastere explicita a ambitiilor noastre strategice, lucru care ne ofera incredere sa continuam sa ne servim clientii oferindu-le cele mai bune servicii posibile”.
Sondajul, care se bazeaza pe raspunsuri venite din partea a peste 2000 de respondenti din zona de corporatii internationale, permite clientilor sa indice un top personal de trei furnizori de trade finance din regiunea in care activeaza. Aceste raspunsuri sunt folosite si pentru a realiza ratinguri de tara si ratinguri in functie de zona de produse.
****
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 580.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
In Romania, UniCredit Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. UniCredit Bank isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro
0723.653.072