Comunicate de presa 2014
16.12.2014
Bucuresti, 16 decembrie 2014
UniCredit Tiriac Bank S.A. ("UniCredit Tiriac Bank") a finalizat cu succes preluarea business-ului Corporate al The Royal Bank of Scotland plc, Edinburgh, Sucursala Romania ("RBS Romania").
"Procesul de integrare a decurs bine si putem considera ca finalizarea sa marcheaza o noua etapa in dezvoltarea UniCredit Tiriac Bank pe zona Corporate. Pornim in noul an mai puternici si la fel de hotarati sa ne reafirmam drept un partener de incredere, la dispozitia clientilor nostri. Suntem un finantator activ al economiei reale si dorim sa continuam sa crestem organic, deservindu-ne clientii la cele mai inalte standarde, cu solutii bancare performante, adaptate nevoilor lor specifice", a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman UniCredit in Romania.
"Ne bucura ca transferul business-ului nostru a decurs cu usurinta si fara a produce inconveniente fostilor nostri clienti. Suntem in continuare convinsi ca acest transfer va aduce multe beneficii si valoare adaugata clientilor, deoarece UniCredit Tiriac Bank are o oferta excelenta de produse si servicii, ca si un angajament dovedit fata de piata romaneasca ", a spus Henk Paardekooper, Hub Executive al RBS in Europa Centrala si de Est.
Tranzactia a fost semnata pe 5 august si a implicat portofoliul de clienti Corporate ai RBS Romania, constand in companii private de talie medie si mare, locale si internationale, precum si institutii publice si financiare. Personalul RBS Romania asociat portofoliului Corporate a facut de asemenea parte din transferul agreat cu UniCredit Tiriac Bank.
15.12.2014
UniCredit Tiriac Bank il prezinta publicului de arta contemporana pe Vincentiu Grigorescu
15 decembrie 2014 - UniCredit Tiriac Bank este gazda evenimentului de lansare a catalogului Vincentiu Grigorescu - OEUVRES, editat de Fundatia Joana Grevers.
UniCredit Tiriac Bank a dezvoltat Bulevardul Expozitiei 1F Project Space ca pe un spatiu propriu dedicat proiectelor de arta contemporana, situat in lobby-ul sediului central si adresat echipei si clientilor bancii, dar si publicului larg.
Prima expozitie, deschisa pana in martie 2015, este dedicata lui Vincentiu Grigorescu, reprezentant al artei abstracte.
Catalogul Vincentiu Grigorescu - OEUVRES, editat de Dr. Joana Grevers si Simona Vilau, se constituie intr-o antologie de texte critice despre cele mai importante expozitii ale artistului, redactate de critici de arta italieni cunoscuti. O parte la fel de importanta a acestei publicatii o reprezinta corpusul de imagini ale lucrarilor lui Vincentiu Grigorescu intr-o selectie ce reflecta adeziunea sa la abstractionismul geometric.
"Publicarea unui catalog dedicat lui Vincentiu Grigorescu este mai mult decat binevenita. Constituirea si dezvoltarea unor resurse bibliografice pentru aprofundarea creatiei lui V. Grigorescu reprezinta un pas inainte in demersul de a recupera artisti romani cu renume international", a declarat Anca Nuta, director Identitate & Comunicare, UniCredit Tiriac Bank.
Vincentiu Grigorescu si-a inceput cariera ca grafician de afise, postere si timbre. Artistul a fost martor al unor momente importante din istoria secolului trecut - al Doilea Razboi Mondial, instaurarea regimului comunist al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej si dezvoltarea aceluiasi regim de catre Nicolae Ceausescu. Recunoasterea lucrarilor sale de pictura a venit devreme, iar Vincentiu Grigorescu a participat la expozitii colective la Haga in 1968, la Torino in 1969 si in Cuba. In 1972, artistul a renuntat la viata sa in Romania si a cerut azil politic in Italia. Stabilit in Milano si ulterior la Castelnuovo Magra, a continuat ceea ce incepuse: imersiunea in arta abstracta. Cu un interes vadit pentru spatialism, arte povera si constructivism, s-a integrat in grupul renumitilor avangardisti italieni activi in a doua jumatate a secolului al XX-lea. Lucio Fontana, Alberto Burri, Enrico Castellani, Piero Manzoni au scris istoria artei.
Lucrarile sale fac parte din colectiile Muzeului National de Arta al Romaniei, Galleria d’Arte Moderna Torino, F. von Thyssen, F. Wojda, F. Shakespeare, E. G. Robinson, W. Rogers, M. Pierborg, S. Brody, L. Pomini.
Expozitia, deschisa publicului larg de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00-20:00, a fost realizata cu sprijinul 418 Contemporary Art Gallery din Bucuresti.
Noua succesiune de manifestari vine sa continue traditia UniCredit Tiriac Bank, care in intervalul septembrie 2012-septembrie 2014 a adus in fata publicului roman mai multe lucrari din vasta colectie a grupului UniCredit, apartinand unor de artisti internationali contemporani renumiti, precum Georg Baselitz, Matthias Bitzer sau Giuseppe Penone.
Astfel, lobby-ul bancii din Bulevardul Expozitiei 1F, Bucuresti, a gazduit, pe rand, expozitiile-concept Into the room will come an eagle (martie - septembrie 2014), Frost Flowers (septembrie 2013 - februarie 2014), Flight Tracking (martie - august 2013) ssi Spatial Poetry (septembrie 2012 - februarie 2013).
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a UniCredit, unul dintre cele mai mari grupuri financiare europene, ale carui activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii s-a concretizat in implicarea in proiecte pe termen lung, precum Festivalul International George Enescu sau Festivalul International de Teatru de la Sibiu.
12.11.2014
Miercuri, 12 noiembrie 2014
- UniCredit Tiriac Bank a continuat sa finanteze activ economia reala si a mentinut abordarea de business centrata pe client
- Astfel, creditele pentru IMM-uri au crescut cu 9,5%, cele pentru companii cu 7,1% in primele 9 luni din 2014. Soldul utilizarilor de credite de catre beneficiarii de fonduri europene a crescut cu 22% in intervalul septembrie 2013 - septembrie 2014
- UniCredit Tiriac Bank continua sa administreze prudent riscurile efective si potentiale aferente calitatii portofoliului sau de credite
UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net consolidat dupa interesul minoritar de 141,6 milioane lei (31,8 milioane euro) in primele noua luni ale anului 2014.
Veniturile operationale consolidate s-au plasat la un nivel consistent - de 1,16 miliarde lei (261 milioane euro) - similar celui inregistrat in primele 9 luni din 2013. Banca a dovedit astfel o capacitate robusta de a genera venituri si o buna rezistenta la evolutiile de piata, in pofida subtierii semnificative a marjelor de dobanda in ultimul an, care a fost partial contracarata prin pozitionarea mai puternica pe zone de business cu potential ridicat.
Cheltuielile operationale au atins nivelul de 585,3 milioane lei (131,6 milioane euro), in conditiile in care banca a continuat sa controleze atent costurile. In consecinta, UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit operational confortabil, de 575,7 milioane lei (129,4 milioane euro). Provizioanele pentru credite au ajuns la 376,1 milioane lei (84,5 milioane euro) dupa primele noua luni ale acestui an. Banca a continuat sa monitorizeze atent riscurile efective si potentiale, reflectandu-le adecvat in nivelul de provizionare.
Indicatorii financiari ai UniCredit Tiriac Bank, calculati dupa interesul minoritar, releva o pozitie echilibrata: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a fost 6,3% in primele noua luni din 2014, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 0,7%. Raportul intre costuri si venituri s-a situat la un nivel echilibrat de 50%.
UniCredit Leasing, liderul pietei locale de leasing financiar, a acor¬dat in primele noua luni din 2014 finantari pentru achizitia de autovehicule si echipamente in valoare de 925 milioane lei (208 milioane euro), in crestere cu aprox 20% fata de acelasi interval al anului trecut. Volumul activelor totale a crescut usor, pana la 2,87 miliarde lei (650 milioane euro) la finalul lunii septembrie 2014.
"Ne indreptam spre incheierea unui an plin, cu activitate efervescenta, dar nu mai putin dificil pentru sectorul financiar decat precedentul. Suntem aproape de finalizarea procesului de integrare a clientilor Corporate preluati de la RBS Romania, care a necesitat o mobilizare importanta a eforturilor noastre, dar care decurge lin si ne va ajuta sa ne pozitionam mai puternic pe una dintre primele pozitii in aceasta zona, cu solutii personalizate si consultanta specializata. Mizam mai mult ca niciodata pe fondurile europene, in conditiile in care anii 2014 si 2015 sunt critici pentru reusita marilor proiecte si pentru nivelul absorbtiei in Romania. La nivelul pietei in ansamblu, facem eforturi in continuare pentru a ne plia pe cererea solvabila, care ramane la un nivel scazut in pofida dobanzilor la minimum istoric", a spus Rasvan Radu, Country Chairman UniCredit in Romania si CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Volumul activelor consolidate la 30 septembrie 2014 a totalizat 28,9 miliarde lei (6,55 miliarde euro). Portofoliul de credite a ajuns la un volum de 22,2 miliarde lei (23,7 miliarde lei incluzand creditele externalizate), sustinut de cresterea cu 9,5% a finantarilor acordate IMM-urilor si cu 7,1% a creditelor acordate companiilor in intervalul decembrie 2013 - septembrie 2014.
Banca isi mentine orientarea catre segmentul IMM si spre co-finantarea proiectelor cu bani europeni. Pentru IMM-uri, UniCredit Tiriac Bank a implementat masuri de aprobare rapida a facilitatilor de credit si de eficientizare operationala a fluxurilor interne, reflectate in scurtarea timpului de raspuns si in general intr-o mai buna deservire a clientilor.
Segmentul de fonduri europene a afisat de asemenea o evolutie remarcabila, in conditiile in care volumul aprobarilor de facilitati destinate acestui segmenta inregistrat in primele 9 luni ale anului o valoare ce depaseste nivelul intregului an 2013. De asemenea, valoarea soldului utilizarilor creditelor de catre beneficiarii de fonduri europene a crescut cu 22% in intervalul septembrie 2013 - septembrie 2014 (respectiv cu 16% in primele 9 luni din 2014). Din total, aproximativ o treime reprezinta finantari in domeniul agricol, ceea ce confirma implicarea UniCredit Tiriac Bank in sustinerea acestui segment strategic al economiei romanesti.
Depozitele clientelei au ajuns la un volum total de 12,6 miliarde lei (2,9 miliarde euro). In contextul scaderii dobanzilor de referinta la nivel de piata, s-a observat o crestere a apetitului pentru optiuni de economisire si investitii cu randament mai ridicat. Soldul plasamentelor in fonduri de investitii prin intermediul UniCredit Tiriac Bank a crescut cu 134%, de la 159,5 milioane lei (35,7 milioane euro) la 30 septembrie 2013, pana la 373,9 milioane lei (84,8 milioane euro) la 30 septembrie 2014.
Banca dispune de lichiditate confortabila, atat din atragerea de resurse la nivel local, cat si din liniile de finantare puse la dispozitie de grup si de institutiile financiare internationale.
UniCredit Tiriac Bank avea la septembrie 2014 un numar de 184 de sucursale, in timp ce numarul angajatilor grupului UniCredit Tiriac a ajuns la 3.378.
Rezultatele sunt prezentate in baza situatiilor financiare consolidate pentru grupul UniCredit Tiriac - care include UniCredit Tiriac Bank SA si filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN SA, UniCredit Leasing Romania SA, UniCredit Leasing Corporation IFN SA, ALLIB Leasing SRL, Debo Leasing IFN SA si UniCredit Insurance Broker SRL - intocmite in conformitate cu IFRS adoptat de UE si aplicabil institutiilor de credit din Romania.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru cei aproximativ 580.000 de clienti activi, prin intermediul a 184 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania prin intermediul urmatoarelor companii: UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, Unicredit Leasing Fleet Management, Unicredit Leasing Romania, Allib ROM, Debo Leasing, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
*In conformitate cu situatiile financiare individuale intocmite de UniCredit Tiriac Bank la 30.09.2014, banca a inregistrat venituri operationale totale de 980,5 milioane lei (220,4 milioane euro), in scadere cu 4,7% fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, cheltuielile operationale au crescut cu 3,9%, pana la 511,8 milioane lei (115 milioane euro), iar profitul operational s-a plasat la 468,7 milioane lei (105,4 milioane euro), in scadere cu 12,7% fata de intervalul similar din anul precedent. Profitul net al bancii a atins 119,3 milioane lei, in scadere cu 44,2% fata de primele 9 luni din 2013. Raportul intre costuri si venituri a fost de 52,2%, in crestere cu 4,3 puncte procentuale fata de perioada similara a anului anterior.
Banca a dovedit o rezistenta ridicata la mediul economic advers - si la potentialele scenarii de deteriorare a acestuia in anii urmatori - fapt reliefat si de rezultatele bune afisate la nivelul grupului in cadrul evaluarii calitatii activelor (AQR), realizata de Banca Centrala Europeana (BCE) in colaborare cu Autoritatea Bancara Europeana (EBA). Acestea confirma faptul ca grupul UniCredit este foarte solid si are o pozitie de capital puternica, plasandu-se semnificativ peste toate pragurile stabilite.
In plan local, banca UniCredit Tiriac a inregistrat la nivel individual o solvabilitate de 13,4% la 30 septembrie 2014, confortabil pentru pragurile reglementate si recomandate.
Pentru primele 9 luni ale acestui an, costul anualizat al riscului a fost 2,62%, iar rata creditelor neperformante (credite cu restante mai mari de 90 de zile si/sau pentru care s-au initiat proceduri judiciare) a fost 22,16%. Considerand doar creditele cu restante mai mari de 90 de zile in total portofoliu, rata a fost 10,48%.
Volumul activelor bancii a totalizat 25,2 miliarde lei (5,7 miliarde euro) la 30 septembrie 2014, in scadere cu 8,2% fata de 31 decembrie 2013. Volumul creditelor a ajuns la 18,2 miliarde lei (4,1 miliarde euro) la 30 septembrie 2014, in crestere cu 3,7% fata de finalul anului trecut. Depozitele clientilor au ajuns la 13 miliarde lei (2,9 miliarde euro), in scadere cu 14,5% fata de 31 decembrie 2013. Raportul intre creditele si depozitele bancii la nivel individual s-a plasat la 140,5%.
29.10.2014
Bucuresti, 29 octombrie - UniCredit Tiriac Bank sustine designul romanesc si tinerele talente, continuand si in acest an parteneriatul cu Romanian Design Week- cea mai importanta platforma cu si despre design romanesc.
In cadrul expozitiei centrale a Romanian Design Week (RDW 2014), care a avut loc anul acesta in luna mai, la Palatul Camerei de Comert din Bucuresti (Str. Ion Ghica nr. 4), au fost prezentate si unele dintre cele mai bune lucrari de diploma ale studentilor de la facultatile de profil din toata tara, care au fost reunite sub expozitia Young Designers Exhibition. Aceasta cuprinde peste 90 de lucrari, atat lucrari de arhitectura, urbanism, dar si proiecte de design de produs sau fashion.
Cu ajutorul UniCredit Tiriac Bank expozitia Young Designers Exhibition poate fi admirata si de catre publicul din toata tara: dupa ce a fost prezentata la Cluj si la Iasi, expozitia a ajuns acum la Timisoara, unde va putea fi vizitata pana pe data de 7 noiembrie, la sediul UniCredit Tiriac Bank (Str, Carol Telbisz, Centrul Com Bega 3).
Primul oras care a gazduit expozitia speciala Young Designers Exhibion a fost Cluj-Napoca, in luna iunie, la Iasi expozita a avut loc in perioada 10-19 septembrie, iar Timisoara este cel de-al treilea oras care poate adimira cele mai bune lucrari ale tinerilor designeri. Young Designers Exhibition reuneste peste 90 de lucrari si este organizata de Romanian Design Week, in parteneriat cu cele mai importante Universitati si Facultati de Arta si Arhitectura din Bucuresti si din tara:
BUCURESTI
Facultatea de Arhitectura "Ion Mincu"
Facultatea de Arhitectura de Interior "Ion Mincu": departamentele Arhitectura de Interior si Design de Produs
Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul UNARTE: departamentele Design (Ambient + Design Produs) si Moda
Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatatii Spiru Haret
ARAD
Facultatea de Design - Universitatea "Aurel Vlaicu"
CLUJ
Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul Universitatii de Arta si Design: departamentele Design si Moda
IASI
Facultatea de Arte Vizuale si Design din cadrul Universitatii de Arte "George Enescu"
Facultatea de Arhitectura "GM Cantacuzino" din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi"
TIMISOARA
Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Politehnice
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o banca europeana de top ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura, deschis sub numele PAVILION, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Festivalul International de Teatru de la Sibiu.
Despre Romanian Design Week
Romanian Design Week este o sarbatoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania.
Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.
Este primul proiect dedicat in intregime designului romanesc, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2014, RDW a avut loc in perioada 16-25 mai.
Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy.
Despre Palas Iasi
Situat in inima orasului, ansamblul urbanistic Palas Iasi este un mix avangardist de functiuni, precum shopping mall, shopping street, cladiri de birouri clasa A şi entertainment, toate dispuse în jurul unui parc de 50.000 mp, amplasat in imediata vecinatate a Palatului Culturii. Inaugurat in mai 2012, ansamblul Palas reprezinta cea mai mare investitie in real estate din afara Capitalei, in valoare de peste 265 milioane de euro, realizata de compania Iulius Group. Palas Iasi este un spatiu efervescent din punct de vedere cultural si social, aici fiind organizate numeroase evenimente, precum concerte de muzica simfonica, expozitii de arta, manifestari sportive, cinema in aer liber, festivaluri de folclor pentru copii si multe altele.
27.10.2014
UniCredit Tiriac Bank il prezinta publicului de arta contemporana pe Vincentiu Grigorescu
UniCredit Tiriac Bank inaugureaza o noua serie de expozitii gazduite in sediul central prin care isi propune sa promoveze artisti de origine romana activi in anii ‘70 pe plan international.
UniCredit Tiriac Bank a dezvoltat Bulevardul Expozitiei 1F Project Space ca pe un spatiu propriu dedicat proiectelor de arta contemporana, situat in lobby-ul sediului central si adresat echipei si clientilor bancii, dar si publicului larg.
Prima expozitie, deschisa in intervalul 22 octombrie 2014 - 31 martie 2015, este dedicata lui Vincentiu Grigorescu, reprezentant al artei abstracte.
"Prin aceasta noua serie de expozitii, ne propunem sa recuperam artisti romani cu renume international, dar cvasi-necunoscuti autohton, ca strategie de rescriere a istoriei culturale. Demersul este mai degraba un stimulent, o provocare lansata publicului de arta contemporana dornic sa-si cunoasca reprezentantii apreciati in afara tarii mai mult decat in interiorul ei. Continuam astfel traditia grupului UniCredit, prin care intelegem sa ne implicam activ in multiplele aspecte ale vietii comunitatilor in care ne desfasuram activitatea, in cazul de fata in viata comunitatii de arta contemporana romaneasca", a declarat Anca Nuta, director Identitate & Comunicare, UniCredit Tiriac Bank.
Initiativa este o incercare de re-scriere a numelui artistului in constiinta culturala autohtona, Vincentiu Grigorescu fiind aproape necunoscut publicului larg roman. In cadrul expozitiei, tanara artista Nona Inescu propune elemente grafice proprii, in dialog direct cu lucrarile prezentate.
"Expozitia Vincentiu Grigorescu abordeaza creatia artistului pe diferite paliere referentiale, cautand in acelasi timp sa transpuna esenta demersului sau formal. De exemplu, traseul istoric si geografic al artistului este ilustrat pe unul dintre peretii expozitionali printr-o bibliografie care si-a depasit functia traditionala devenind o "harta" ce ajuta privitorii sa il plasese pe Vincentiu Grigorescu intr-un context international. Interventia subtila a Nonei Inescu are rolul de a ilustra modul in care un artist contemporan si, prin extrapolare privitorul contemporan, poate relationa cu arta lui Vincentiu Grigorescu", a explicat Adriana Tranca, curator.
Vincentiu Grigorescu si-a inceput cariera ca grafician de afise, postere si timbre. Artistul a fost martor al unor momente importante din istoria secolului trecut - al Doilea Razboi Mondial, instaurarea regimului comunist al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej si dezvoltarea aceluiasi regim de catre Nicolae Ceausescu. Recunoasterea lucrarilor sale de pictura a venit devreme, iar Vincentiu Grigorescu a participat la expozitii colective la Haga in 1968, la Torino in 1969 si in Cuba. In 1972, artistul a renuntat la viata sa in Romania si a cerut azil politic in Italia. Stabilit in Milano si ulterior la Castelnuovo Magra, a continuat ceea ce incepuse: imersiunea in arta abstracta. Cu un interes vadit pentru spatialism, arte povera si constructivism, s-a integrat in grupul renumitilor avangardisti italieni activi in a doua jumatate a secolului al XX-lea. Lucio Fontana, Alberto Burri, Enrico Castellani, Piero Manzoni au scris istoria artei.
Lucrarile sale fac parte din colectiile Muzeului National de Arta al Romaniei, Galleria d’Arte Moderna Torino, F. von Thyssen, F. Wojda, F. Shakespeare, E. G. Robinson, W. Rogers, M. Pierborg, S. Brody, L. Pomini.
Expozitia, deschisa publicului larg de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00-20:00, a fost realizata cu sprijinul 418 Contemporary Art Gallery din Bucuresti.
Noua succesiune de manifestari vine sa continue traditia UniCredit Tiriac Bank, care in intervalul septembrie 2012 - septembrie 2014 a adus in fata publicului roman mai multe lucrari din vasta colectie a grupului UniCredit, apartinand unor de artisti internationali contemporani renumiti, precum Georg Baselitz, Matthias Bitzer sau Giuseppe Penone.
Astfel, lobby-ul bancii din Bulevardul Expozitiei 1F, Bucuresti, a gazduit, pe rand, expozitiile-concept Into the room will come an eagle (martie - septembrie 2014), Frost Flowers (septembrie 2013 - februarie 2014), Flight Tracking (martie - august 2013) si Spatial Poetry (septembrie 2012 - februarie 2013).
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a UniCredit, unul dintre cele mai mari grupuri financiare europene, ale carui activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii s-a concretizat in implicarea in proiecte pe termen lung, precum Festivalul International George Enescu sau Festivalul International de Teatru de la Sibiu.
10.09.2014
Bucuresti, 10 septembrie- UniCredit Tiriac Bank sustine designul romanesc, continuand si in acest an parteneriatul cu Romanian Design Week- cea mai importanta platforma cu si despre design romanesc.
In cadrul expozitiei centrale a Romanian Design Week (RDW 2014), care a avut loc anul acesta intre 16 si 25 mai, la Palatul Camerei de Comert din Bucuresti (Str. Ion Ghica nr. 4), au fost prezentate si unele dintre cele mai bune lucrari de diploma ale studentilor de la facultatile de profil din toata tara, care au fost reunite sub expozitia Young Designers Exhibition. Aceasta reuneste peste 90 de lucrari, atat lucrari de arhitectura, urbanism, dar si proiecte de design de produs sau fashion.
Cu ajutorul UniCredit Tiriac Bank lucrarile din cadrul Young Designers Exhibition vor putea fi vazute si de catre publicul din tara: la Iasi in septembrie si la Timisoara in luna octombrie, in cadrul unor expozitii speciale organizate in sucursalele UniCredit Tiriac Bank.
Primul oras care a gazduit expozitia speciala Young Designers Exhibion a fost Cluj-Napoca, in luna iunie, unde aceasta a putut fi vizitata in sucursala UniCredit Tiriac Bank din strada Brancusi nr. 2.
Iasi este al doilea oras unde va fi prezentata expozitia, in perioada 10-19 septembrie (inclusiv), intre orele 10.00-21.00, la Palas Mall, in zona Hervis Sports.
Young Designers Exhibition reuneste peste 90 de lucrari si este organizata de Romanian Design Week, in parteneriat cu cele mai importante Universitati si Facultati de Arta si Arhitectura din Bucuresti si din tara:
BUCURESTI
Facultatea de Arhitectura "Ion Mincu"
Facultatea de Arhitectura de Interior "Ion Mincu": departamentele Arhitectura de Interior si Design de Produs
Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul UNARTE: departamentele Design (Ambient + Design Produs) si Moda
Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatatii Spiru Haret
ARAD
Facultatea de Design - Universitatea "Aurel Vlaicu"
CLUJ
Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul Universitatii de Arta si Design: departamentele Design si Moda
IASI
Facultatea de Arte Vizuale si Design din cadrul Universitatii de Arte "George Enescu"
Facultatea de Arhitectura "GM Cantacuzino" din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi"
TIMISOARA
Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Politehnice
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o banca europeana de top ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura, deschis sub numele PAVILION, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Festivalul International de Teatru de la Sibiu.
www.unicredittiriac.ro
www.facebook/UniCreditTiriacBank
www.instagram/unicredittiriacbank
Despre Romanian Design Week
Romanian Design Week este o sarbatoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania.
Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.
Este primul proiect dedicat in intregime designului romanesc, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2014, RDW a avut loc in perioada 16-25 mai.
Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy.
www.romaniandesignweek.com
www.facebook.com/romaniandesignweek
Despre Palas Iasi
Situat in inima orasului, ansamblul urbanistic Palas Iasi este un mix avangardist de functiuni, precum shopping mall, shopping street, cladiri de birouri clasa A şi entertainment, toate dispuse în jurul unui parc de 50.000 mp, amplasat in imediata vecinatate a Palatului Culturii. Inaugurat in mai 2012, ansamblul Palas reprezinta cea mai mare investitie in real estate din afara Capitalei, in valoare de peste 265 milioane de euro, realizata de compania Iulius Group. Palas Iasi este un spatiu efervescent din punct de vedere cultural si social, aici fiind organizate numeroase evenimente, precum concerte de muzica simfonica, expozitii de arta, manifestari sportive, cinema in aer liber, festivaluri de folclor pentru copii si multe altele.
08.09.2014
8 septembrie 2014 - Pentru a continua sa isi sprijine clientii care doresc sa acceseze credite in moneda locala si sa se protejeze astfel impotriva riscului valutar, UniCredit Tiriac Bank a redus, cu pana la 3,20 puncte procentuale, dobanzile pentru toate facilitatile de credit garantate cu ipoteca acordate in lei, incepand cu luna septembrie.
Produsele de creditare in lei ii aduc clientului cateva avantaje foarte importante : presupun un avans mai mic pentru cei care isi incaseaza veniturile in moneda locala, permit un grad de indatorare mai mare in comparatie cu creditele in valuta si aduc stabilitate bugetelor clientilor comparativ cu imprumuturile in moneda straina.
"Creditarea in lei a cunoscut o revigorare semnificativa in ultimii doi ani, in special pe segmentul imprumuturilor ipotecare. In cazul nostru, putem aproxima ca 9 din 10 credite garantate ipotecar nou-acordate sunt in moneda nationala. Tinand cont de beneficiile reale pentru clientii nostri dar si de evolutia dobanzilor de referinta la nivelul pietei, am aplicat o noua reducere a ratelor dobanzilor pentru a ii sprijini si incuraja pe cei care doresc sa acceseze acest tip de finantari », a declarat Petrisor Costin, Director Produse & Segmente Retail, UniCredit Tiriac Bank.
Reducerile de dobanda aplicate incepand cu 8 septembrie 2014 sunt de pana la 3,20 puncte procentuale, astfel:
- Credit ipotecar/imobiliar pentru achizitie locuinta- dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:
- Dobanda fixa a fost redusa de la 6,53% la 4,95%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este Robor 3M + 2% (4,41% in actualele conditii de piata)
- Credit pentru aranjamente/modernizari/dezvoltari - dobanda variabila pentru toata perioada de creditare
- Dobanda a fost redusa de la 5,78% la 5,16% (Robor 3M + 2,75%)
- Credit pentru aranjamente/modernizari/dezvoltari - dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:
- Dobanda fixa a fost redusa de la 6,39% la 5,50%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este Robor 3M + 3% (5,41% in actualele conditii de piata)
- Credit pentru refinantare Umbrella - dobanda variabila pentru toata perioada de creditare
- Dobanda a fost redusa de la 5,78% la 5,16% (Robor 3M + 2,75%)
- Credit pentru refinantare Umbrella - dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:
- Dobanda fixa a fost redusa de la 6,39% la 5,50%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este Robor 3M + 3% (5,41% in actualele conditii de piata)
- Credit de nevoi personale cu ipoteca - dobanda variabila pentru toata perioada de creditare
- Dobanda a fost redusa de la 7,41% la 5,41% (Robor 3M + 3%)
- Credit de nevoi personale cu ipoteca - dobanda fixa primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:
- Dobanda fixa a fost redusa de la 8,70% la 5,50%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este Robor 3M + 3% (5,41% in actualele conditii de piata).
Prin aceste produse, UniCredit Tiriac Bank se adreseaza clientilor care doresc un credit garantat cu ipoteca si:
- vor sa beneficieze de rata de dobanda avantajoasa.
- nu doresc sa fie afectati de fluctuatia cursului de schimb.
Criterii principale de eligibilitate:
- Varsta minima: 20 ani / 25 ani pentru navigatori
- Varsta maxima: 70 ani / 65 ani pentru navigatorii brevetati si 60 ani pentru navigatori nebrevetati (varsta pana la care creditul trebuie rambursat in totalitate)
- Venitul lunar net eligibil pe familie minimum 1.000 lei (250 euro pentru navigatori)
- Se accepta o gama larga de venituri : din salarii, pensie, chirii, contracte de management, activitati PFA, venituri din strainatate, drepturi de autor, rente viagere
- Se accepta pana la doi co-debitori
Alte costuri ale creditelor:
a) Comision lunar de administrare: 0,05% aplicat la soldul creditului
b) Comision de analiza: 1.290 lei pentru creditele ipotecare/imobiliare si 1.720 lei pentru creditele de aranjamente/modernizari/dezvoltari si refinantare.
Costuri conexe: evaluare, notar, inscriere AEGRM, asigurare de viata, asigurare imobil.
Opinia juridica se achita de catre UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru cei aproximativ 580.000 de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania prin intermediul urmatoarelor companii: UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UniCredit Leasing Romania, Allib ROM, Debo Leasing, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
06.08.2014
Miercuri, 6 august 2014
- Creditele pentru IMM au crescut cu 10,4%, cele pentru persoane fizice cu 13,5%, iar cele pentru companii cu 2,6%
- Administrarea atenta a riscurilor si eficienta au continuat sa fie prioritare
- UniCredit Tiriac Bank a anuntat ieri semnarea acordului de preluare a portofoliului de clienti Corporate ai RBS Romania, dupa transferul clientilor persoane fizice ai aceleiasi banci anul trecut. UniCredit continua cresterea in Romania, printr-o strategie bine echilibrata si adaptata realitatilor pietei.
UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net consolidat de 106,7 milioane lei (23,9 milioane euro) in primele sase luni ale anului 2014, dupa interesul minoritar.
Veniturile operationale consolidate s-au plasat la 754,5 milioane lei (169 milioane euro), cheltuielile operationale au atins nivelul de 374,8 milioane lei (83,9 milioane euro), iar profitul operational a ajuns la 379,7 milioane lei (85 milioane euro). Provizioanele pentru credite au insumat 263,6 milioane lei (59 milioane euro) in primul semestru al acestui an.
Indicatorii financiari ai UniCredit Tiriac Bank, calculati dupa interesul minoritar, releva o pozitie echilibrata: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a fost 7,2% in primele sase luni din 2014, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 0,7%. Preocuparea permanenta pentru un control eficient al costurilor s-a reflectat intr-un raport intre costuri si venituri la nivelul de 49,7% in iunie 2014
"UniCredit Tiriac Bank a sustinut si in primul semestru ritmul creditarii, zonele IMM si imprumuturi ipotecare in lei dovedind un potential mai ridicat. Preluarea portofoliului de clienti Corporate ai RBS Romania vine ca un pas firesc, dar si ca o confirmare a angajamentului nostru ferm de crestere pe piata romaneasca, printr-o strategie echilibrata, adaptata realitatilor autohtone si orientata pe termen lung. Pentru restul anului, economia Romaniei ar putea beneficia dintr-o eventuala accelerare a absorbtiei de fonduri europene si din redresarea consumului - care a dat deja primele semnale de instalare pe un trend pozitiv, desi cu o intarziere considerabila", a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.
Volumul activelor consolidate a totalizat 28,9 miliarde lei (6,6 miliarde euro) la 30 iunie 2014. Portofoliul de credite a ajuns la un volum de 21,8 miliarde lei (23,4 miliarde lei incluzand creditele externalizate) la jumatatea acestui an, sustinut de cresterea cu 10,4% a finantarilor acordate IMM-urilor, cu 13,5% a creditelor acordate persoanelor fizice si cu 2,6% a creditelor acordate companiilor in intervalul iunie 2013 - iunie 2014. Depozitele clientelei au ajuns la un volum total de 12,8 miliarde lei (2,9 miliarde euro), evolutia fiind sustinuta de cresterea cu 10,1% a sumelor economisite de IMM-uri in ultimul an, respectiv cu 9,2% pentru companiile de talie medie si cu 23,5% pentru persoanele fizice in acelasi interval.
UniCredit Tiriac Bank a incheiat primul semestru cu 187 de sucursale, in timp ce numarul angajatilor a ajuns la 3.333.
Rezultatele sunt prezentate in baza primelor situatii financiare consolidate pentru Grupul UniCredit Tiriac - care include UniCredit Tiriac Bank SA si filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN SA, UniCredit Leasing Romania SA, UniCredit Leasing Corporation IFN SA, ALLIB Leasing SRL, Debo Leasing IFN SA si UniCredit Insurance Broker SRL - intocmite in conformitate cu IFRS adoptate de UE si aplicabile institutiilor de credit din Romania conform reglementarilor BNR.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru cei aproximativ 580.000 de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania prin intermediul urmatoarelor companii: UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UniCredit Leasing Romania, Allib ROM, Debo Leasing, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
05.08.2014
UniCredit Tiriac Bank S.A. (“UniCredit Tiriac Bank”) si The Royal Bank of Scotland plc, Edinburgh, Sucursala Romania (“RBS Romania”) au semnat un acord pentru preluarea clientilor Corporate ai RBS Romania de catre UniCredit Tiriac Bank.
Tranzactia vizeaza un portofoliu total de active de aproximativ 260 milioane euro si depozite corporate de aproximativ 315 milioane euro. Portofoliul de clienti RBS Romania consta in peste 500 de companii private de talie medie si mare, locale si internationale, precum si institutii publice si financiare. Angajatii RBS Romania vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank, in urma consultarilor cu partenerii sociali.
Tranzactia va fi finalizata dupa primirea avizului necesar din partea Consiliului Concurentei. Transferul este asteptat a fi incheiat in urmatoarele luni. Termenii si conditiile financiare ale tranzactiei nu vor fi facute publice.
"Noua achizitie reprezinta inca un pas firesc pentru noi, in conditiile in care UniCredit - unul din liderii pietei financiare europene - are un angajament ferm pentru crestere sustenabila pe piata romaneasca. Dupa preluarea portofoliului de clienti Retail si Royal Preferred Banking de la RBS Romania anul trecut, integrarea completa a clientilor de Corporate ai aceleiasi banci este o alegere foarte potrivita, ambele institutii financiare avand valori comune de excelenta in business si in deservirea clientilor. Corporate Banking reprezinta o zona-cheie de activitate pentru noi, prin urmare transferul noilor clienti este perfect compatibil cu strategia noastra pe termen mediu-lung si in acelasi timp contribuie la consolidarea pozitiei noastre pe piata" a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman UniCredit in Romania.
"Ne bucura ca putem anunta acum transferul business-ului nostru Corporate catre UniCredit Tiriac Bank. Suntem increzatori ca aceasta decizie va aduce multe beneficii si valoare adaugata clientilor. Criteriile principale in alegerea partenerului caruia ii transferam business-ul, clientii si angajatii nostri sunt nivelul calitativ al ofertei de produse si servicii, precum si angajamentul acestora fata de piata din Romania. Clientii nostri sunt foarte importanti pentru noi si am vrea sa ii asiguram ca UniCredit Tiriac Bank va continua sa construiasca si sa dezvolte relatia de incredere pe care am dezvoltat-o impreuna. Pana la finalizarea transferului, ne mentinem angajamentul de a sta la dispozitia fiecarui client cu aceleasi servicii de buna calitate cu care i-am obisnuit", a spus Henk Paardekooper, CEO al RBS Romania si Hub Executive al RBS in Europa Centrala si de Est.
RBS Romania si UniCredit Tiriac Bank se angajeaza sa asigure un transfer facil al conturilor si produselor clientilor. Toti clientii vor fi informati in detaliu despre transfer si pasii acestuia. Conditiile contractuale ale clientilor vor ramane aceleasi, ca si detaliile tehnice ale produselor si serviciilor oferite. Odata finalizat transferul, clientii vor beneficia atat de fundamentele construite alaturi de RBS, cat si de contributia noului partener, ceea ce va rezulta intr-o experienta bancara cat mai completa pentru ei.
Note pentru editori:
UniCredit Tiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu prezenta cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
The Royal Bank of Scotland plc, Edinburgh, Sucursala Romania (RBS Romania) face parte din Grupul Royal Bank of Scotland plc. Banca este prezenta pe piata locala din anul 1995, fiind una dintre primele banci straine care au deschis operatiuni in Romania. Mai multe detalii despre RBS Romania sunt disponibile la www.rbs.ro.
Persoane de contact:
UniCredit Tiriac Bank
Elena Constantinescu - Media Relations
elena.constantinescu@unicredit.ro
Linie fixa: +40 21 200 17 67
Mobil: +40 732 610 202
RBS Romania
Cristina Mihaila - Head of Communication&Marketing
cristina.mihaila@rbs.com
Linie fixa: +40 21 20 20 400
Mobil: +40 729 035 379
22.07.2014
Campania de strangere de fonduri pentru salvarea Depozitului de Filme din Cluj a luat sfarsit. "TIFF salveaza DEPOZITUL DE FILME" este primul demers din proiectul "Salvati Marele Ecran!" (www.salvatimareleecran.ro), initiat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), care organizeaza TIFF si Asociatia Victoria Film.
Am reusit sa atragem un numar mare de sustinatori ai proiectului care, prin gestul lor, au confirmat importanta transformarii acestei cladiri aflata in paragina intr-un spatiu de interes public. Campania de strangere de fonduri organizata in cadrul platformei We Are Here a reusit asfel sa atraga suma de 2.328 de euro.
In conditiile in care contributiile individuale au acoperit doar o parte din suma necesara pentru reconditionarea Depozitului, ne-am adresat unui partener corporate cu traditie in sustinerea initativelor culturale. UniCredit Tiriac Bank este primul partener care s-a alaturat proiectului "Salvati Marele Ecran" printr-o sponsorizare de 7.000 de Euro, necesara pentru a face din Depozitul de Filme un spatiu viu, unde se vor putea organiza evenimente culturale in aer liber. Spatiul va putea fi inaugurat in data de 8 august, odata cu festivalul Colors of Cluj, ce se va desfasura in perioada 08 - 10 august.
Fondurile oferite cu generozitate de catre UniCredit Tiriac Bank vor fi utilizate in scopul acoperirii cheltuielilor legate de igienizarea spatiului, toaletarea vegetatiei si amenajarea unui parc cu alei de acces din lemn si pietris, racordarea la reteaua de curent electric, delimitarea si ingradirea zonei. De asemenea, vom amenaja un spatiu de joaca pentru copii, vom incepe reabilitarea unei hale aflata in incinta Depozitului si vom amenaja spatii comune destinate organizarii unor evenimente diverse.
Suma colectata din campania de strangere de fonduri va fi utilizata in scopul pregatirii spatiului pentru gazduirea unor evenimente precum proiectii, ateliere, concerte, expozitii sau spectacole de teatru, care sa faca din Depozitul de Filme un nou punct pe harta culturala a orasului si un loc de recreere in primul rind pentru comunitatea locala.
Depozitul de Filme, fost depozit al RADEF Romaniafilm, este astazi un spaţiu dezolant care poate deveni in timp, atat prin potenţialul sau de spaţiu alternativ de cultura urbana, cat si prin valoarea sa istorica, un spatiu potrivit pentru dezvoltarea primului muzeu al filmului din Romania.
UniCredit Tiriac Bank este o banca europeana de top ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal.
"Salvati Marele Ecran!" urmareste stoparea fenomenului de disparitie a cinematografelor, precum si crearea unei retele de sali moderne, digitalizate, pe tot cuprinsul tarii, astfel incat, in urmatorii 10 ani, fiecare oras cu peste 20.000 locuitori sa aiba cel putin un cinema functional. In prezent, Romania este tara europeana cu cele mai putine ecrane raportat la numarul de locuitori. Daca, in 1990, existau aproximativ 450 de cinematografe, astazi au supravietuit mai putin de 30. 78% din orase nu au niciun cinematograf functional.
Alaturi de transformarea fostului Depozit de Filme din Cluj-Napoca, campania "Salvati Marele Ecran!" continua prin platforma online interactiva www.salvatimareleecran.ro care cartografiaza toate salile de cinematograf din reteaua aflata in proprietatea statului si prin actiunile urmatoare de reactivare a retelei cinematografice din Romania. Cinematografele fac parte din patrimoniul cultural al tarii si trebuie protejate, iar platforma isi propune sa reinvie obiceiul mersului la cinema si sa-i faca pe spectatori si pe cei responsabili mult mai constienti de importanta si valoarea cinematografiei.
Initiativa care vizeaza salvarea Depozitului de Filme este realizata in parteneriat cu Asociatia Film si Cultura Urbana, co-organizatorul celei de-a 13-a editii a TIFF si organizatorul festivalului Colours of Cluj.
Multumim bancii partenere - UniCredit Tiriac Bank si sustinatorilor campaniei TIFF salveaza Depozitul de Filme pentru faptul ca au facut alaturi de noi primii pasi pentru amenajarea acestui spatiu. Un oras nu este doar o suma de bulevarde si cladiri, ci este o comunitate, un spaţiu in care avem nevoie sa ne asumam valorile, sa contribuim fiecare la felul in care Clujul este perceput din punct de vedere cultural.
Partener principal: UniCredit Tiriac Bank
Proiectul este realizat cu sprijinul We Are Here si GAV
Parteneri media: RFI, TVR, TVR Cluj, Digi 24, Mediafax, Dilema Veche, Observatorul Cultural, Ziarul Metropolis, Film Reporter, SUB25, societatesicultura.ro
24.06.2014
Bucuresti, 23 mai - UniCredit Tiriac Bank sustine designul romanesc, continuand si in acest an parteneriatul cu Romanian Design Week- cea mai importanta platforma cu si despre design romanesc.
In cadrul expozitiei centrale a Romanian Design Week (RDW 2014), care a avut loc anul acesta intre 16 si 25 mai, la Palatul Camerei de Comert din Bucuresti (Str. Ion Ghica nr. 4), au fost prezentate si unele dintre cele mai bune lucrari de diploma ale studentilor de la facultatile de profil din toata tara, care au fost reunite sub expozitia Young Designers Exhibition. Aceasta reuneste peste 90 de lucrari, atat lucrari de arhitectura, urbanism, dar si proiecte de design de produs sau fashion.
Cu ajutorul UniCredit Tiriac Bank lucrarile din cadrul Young Designers Exhibition vor putea fi vazute si de catre publicul din tara: la Cluj-Napoca, in luna iunie, la Timisoara in septembrie si la Iasi in luna octombrie, in cadrul unor expozitii speciale organizate in sucursalele UniCredit Tiriac Bank.
Primul oras care va gazdui expozitia speciala Young Designers Exhibion este Cluj-Napoca, unde aceasta va putea fi vizitata in sucursala UniCredit Tiriac Bank din strada Brancusi nr. 2, in perioada 24 iunie 2014 - 7 iulie 2014 (inclusiv), intre orele 9.00-17.00.
Young Designers Exhibition reuneste pest 90 de lucrari si este organizata de Romanian Design Week, in parteneriat cu cele mai importante Universitati si Facultati de Arta si Arhitectura din Bucuresti si din tara:
BUCURESTI
Facultatea de Arhitectura "Ion Mincu"
Facultatea de Arhitectura de Interior "Ion Mincu": departamentele Arhitectura de Interior si Design de Produs
Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul UNARTE: departamentele Design (Ambient + Design Produs) si Moda
Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatatii Spiru Haret
ARAD
Facultatea de Design - Universitatea "Aurel Vlaicu"
CLUJ
Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul Universitatii de Arta si Design: departamentele Design si Moda
IASI
Facultatea de Arte Vizuale si Design din cadrul Universitatii de Arte "George Enescu"
Facultatea de Arhitectura "GM Cantacuzino" din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi"
TIMISOARA
Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Politehnice
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o banca europeana de top ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura, deschis sub numele PAVILION, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Festivalul International de Teatru de la Sibiu.
www.unicredittiriac.ro
www.facebook/UniCreditTiriacBank
www.instagram/unicredittiriacbank
Despre Romanian Design Week
Romanian Design Week este o sarbatoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania.
Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.
Este primul proiect dedicat in intregime designului romanesc, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2014, RDW a avut loc in perioada 16-25 mai.
Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy.
www.romaniandesignweek.com
www.facebook.com/romaniandesignweek
19.06.2014
Esti student si/sau absolvent in terminal, licenta sau masterand si iti cauti deja un job in domeniul bancar?
Atunci te asteptam la UniCredit Career Workshop Acesta este un atelier practic si interactiv gazduit de experti in resurse umane alaturi de Senior Manageri din cadrul bancii.
Programul iti ofera o privire din interior, din perspectiva angajatorului, asupra modului in care un tanar profesionist ar trebui sa isi gestioneze cariera pentru a avea succes si a-si gasi job-ul dorit.
Inscrie-te la UniCredit Career Workshop trimitand un mesaj catre campus@unicredit.ro pana Miercuri, 25 IUNIE. Mentioneaza in subiectul e-mail-ului: inscriere Career Workshop. Te asteptam!
26.05.2014
- Odata cu recenta incheiere a sezonului 2013-14, UniCredit sarbatoreste al cincilea an de parteneriat cu UEFA Champions League. Acesta continua sa promoveze in mod eficient brand-ul UniCredit in Europa, oferind o profitabilitate a investitiei, la costuri comparabile, de mai mult de 200%
- Cooperarea UniCredit cu Panini, care a inceput in Noiembrie 2013, a oferit grupului un nou mijloc pentru popularizarea parteneriatului
- In urmatorul sezon, UEFA Champions League Trophy Tour prezentat de UniCredit va aduce trofeul in cinci tari europene, pentru al saselea an consecutiv
26 mai 2014 - Meciul istoric dintre Real Madrid CF si Club Atlético de Madrid la Estadio da Luz a marcat atat incheierea unui sezon interesant UEFA Champions League, dar al cincilea an de parteneriat de succes al UniCredit si UEFA Champions League.
Parteneriatul continua sa promoveze brand-ul UniCredit
Conform ultimului studiu de piata, sponsorizarea continua sa genereze rezultate pozitive pentru UniCredit. In perioada 2009-2013, UniCredit a generat aproape 12 miliarde de contacte si a colectat peste 500,000 de lead-uri, datorita diverselor activitati si metode de promovare ale UEFA Champions League. Diferitele entitati si filiale bancare ale UniCredit au lansat in total aproape 250 de campanii legate de liga, in urma carora au vandut aproximativ 1,4 milioane de produse in ultimii patru ani. Pana in prezent, UniCredit si-a impartasit entuziasmul pentru UEFA Champions League cu peste 46,000 de invitati la meciuri.
Cercetarea de marketing valideaza investiile
Datele de piata arata ca inca de la inceputul angajamentului (noiembrie 2009 pana in mai 2013) notorietatea brandului UniCredit prin prisma parteneriatului s-a dublat la un nivel asistat si s-a triplat la nivel spontan. In toate cele 16 tari analizate, brandurile UniCredit au obtinut o crestere asistata a notorietatii brandului cu 22% in zona de captare totala (la nivel spontan cu 43%) si cu 29% in randul spectatorilor UEFA Champions League.
Impactul parteneriatului asupra brandului si imaginii UniCredit a fost semnificativ in aproape toate tarile. La nivel de grup, propensitatea de a cumpara este determinata, in primul rand, de speranta de a gasi o banca de top care ramane aproape de clientii sai si este echitabila si transparenta in cadrul negocierilor sale. Oamenii care sunt constienti de parteneriatul cu UEFA Champions League tind sa asocieze aceste atribute de imagine cu UniCredit. Perceptia UniCredit ca fiind foarte sau destul de atragatoare este cu 64% mai mare in randul celor care sunt constienti de statutul bancii de sponsor al UEFA CL. Acest grup este, de asemenea, cu 71% mai susceptibil sa achizitioneze produse UniCredit.
Colectia de stickere virtuale a UniCredit si Panini se dovedeste un succes
Pentru sezonul 2013-2014 UEFA Champions league, UniCredit si Panini, compania de suverniruri sportive, au incheiat un parteneriat pentru a lansa o colectie de stickere virtuale care vor fi colectionate, schimbate si vizualizate online de catre fani. Website-ul special pentru colectionare a invitat entuziastii sa participe in oricare din cele opt limbi si le-a permis sa ia parte la o serie de provocari construite in jurul sticker-elor.
In sezonul 2013-2014, aceasta initiativa de succes a atras participarea a aproximativ 42.000 de utilizatori inregistrati si a generat rapid o crestere a fanilor de pe Facebook pe masura ce sezonul a progresat. UniCredit si Panini asteapta cu nerabdare sa continue acest parteneriat inovator pentru urmatorul sezon 2014-15 UEFA Champions League.
Noul sezon si Trophy Tour 2014
In septembrie 2014, pentru al saselea an consecutiv, UniCredit va continua traditia de a duce trofeul iconic Champions League intr-un turneu in Europa pentru satisfactia fanilor fotbalului de pe intregul continent. In acest an, Turneul Trofeului UEFA Champions League se va lansa in Varsovia la mijlocul lunii septembrie va continua cu Bratislava, Viena, Zagreb si Belgrad, unde programul se va incheia la sfarsitul lunii octombrie.
Ca si in 2013, trofeul va fi expus pe un podium oficial in fata unui fundal monumental care permite vizitatorilor sa traiasca experienta UEFA Champions League, pozand alaturi de celebrul Trofeu. Intrarea la Trophy Tour este gratuita, iar trofeul este acompaniat de o expozitie vivace UEFA Champions League si afisaje interactive.
In cinci ani, UEFA Champions League Trophy Tour prezentat de UniCredit a vizitat 66 de orase europe din 14 tari. Mai mult de 500.000 de fani au participat, fiind facute mai mult de 146.000 de fotografii cu trofeul iconic. Acesta a vizitat si Romania in 2009 si 2013.
In medie, peste 514 milioane de contacte au fost create cu fiecare turneu. A fost atinsa, in medie, o rentabilitate a investitiei (ROI) de 399% prin intermediul acestor turnee din 2009 pana in 2013.
15.05.2014
Bucuresti, 15 mai - UniCredit Tiriac Bank sustine designul romanesc de produs, continuand si in acest an parteneriatul cu Romanian Design Week, eveniment ce reuneste timp de o saptamana cele mai importante lucrari realizate de designerii romani.
In cadrul expozitiei centrale Romanian Design Week (RDW 2014), care anul acesta are loc intre 16 si 25 mai, la Palatul Camerei de Comert din Bucuresti (Str. Ion Ghica nr. 4), vor fi prezentate si unele dintre cele mai bune lucrari de diploma ale studentilor de la facultatile de profil din toata tara - Young Designers Exhibition.
"Implicarea UniCredit Tiriac Bank in zona de design romanesc autentic devine deja o traditie - continuam parteneriatul inceput in urma cu doi ani cu BUCHAREST DESIGN CENTER si pe cel demarat in 2013 cu cel mai important eveniment de design din Romania - Romanian Design Week. Anul acesta am decis sa sustinem in cadrul proiectului, expozitia tinerilor designeri, pentru ca ei sunt cei care peste cativa ani vor duce designul romanesc mai departe, pozitionand astfel Romania pe harta designului de produs la nivel international.", a declarat Anca Nuta, Head of Identity and Communication, UniCredit Tiriac Bank.
Young Designers Exhibition reuneste peste 90 de lucrari i este organizata in parteneriat cu cele mai importante Universitati si Facultati de Arta si Arhitectura din Bucuresti si din tara:
BUCURESTI
Facultatea de Arhitectura "Ion Mincu"
Facultatea de Arhitectura de Interior "Ion Mincu": departamentele Arhitectura de Interior si Design de Produs
Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul UNARTE: departamentele Design (Ambient + Design Produs) si Moda
Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatatii Spiru Haret
ARAD
Facultatea de Design - Universitatea "Aurel Vlaicu"
CLUJ
Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul Universitatii de Arta si Design: departamentele Design si Moda
IASI
Facultatea de Arte Vizuale si Design din cadrul Universitatii de Arte "George Enescu"
Facultatea de Arhitectura "GM Cantacuzino" din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi"
TIMISOARA
Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Politehnice
Lucrarile din cadrul Young Designers Exhibition vor putea fi vazute si la Cluj-Napoca (iunie), Timisoara (septembrie) si Iasi (octombrie), in sucursalele UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o banca europeana de top ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura, deschis sub numele PAVILION, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Festivalul International de Teatru de la Sibiu.
Despre Romanian Design Week
Romanian Design Week este o sarbatoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania.
Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.
Este primul proiect dedicat in intregime designului romanesc, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2014, RDW va avea loc in perioada 16-25 mai.
Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy.
12.05.2014
- Rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE): 10%
- Rentabilitatea activelor (ROA): 1,1%
- Indicatorul de solvabilitate: 14,12%
12 Mai 2014 - Profitul net consolidat dupa interesul minoritar al UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing a crescut cu 18% in primul trimestru din 2014 comparativ cu intervalul similar al anului trecut, pana la 72,1 milioane lei (16,0 milioane euro).
Veniturile operationale au atins nivelul de 375 milioane lei (+0,5% comparativ cu primul trimestru din 2013), fiind sustinute de cresterea cu 9% a veniturilor nete din comisioane si de evolutia pozitiva a veniturilor obtinute din tranzactionare. Cheltuielile operationale s-au plasat la 178 milioane lei, in urcare cu 4%, ceea ce a condus la obtinerea unui profit operational de 197 milioane lei, in scadere cu 2,5%. Provizioanele aferente riscului de credit au inregistrat o scadere de 11%, pana la 112 milioane lei.
Indicatorii financiari, calculati dupa interesul minoritar, reflecta o evolutie pozitiva in primul trimestru: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a atins nivelul de 10,0%, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 1,1%. Raportul dintre costuri si venituri a fost 47,4%, in scadere cu 1,3 puncte procentuale fata de finalul anului 2013. Rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilant a crescut fata de finalul anului 2013, atingand nivelul de 10,7%.
Volumul activelor a fost de 25,9 miliarde lei (5,8 miliarde euro) la 31 martie 2014. Portofoliul de credite s-a restrans cu 2,5% fata de finalul anului 2013, pana la 18,3 miliarde lei (20,4 miliarde lei incluzand creditele externalizate), influentat de cererea de credit apatica la nivelul pietei.
Volumul veniturilor generate de facilitatile de credit dedicate proiectelor cu finantare nerambursabila (europeana si nationala) a crescut cu peste 50% in primul trimestru al anului 2014 fata de valoarea inregistrata in perioada similara din 2013 (de la 1,7 milioane lei in primele trei luni ale anului anterior, la 2,6 milioane lei in trimestrul intai al anului 2014), in conditiile in care a crescut si volumul utilizarilor de credite (pana la 330 milioane lei fata de 276 milioane lei).
Depozitele atrase de la clientela s-au plasat la 13,6 miliarde lei la finalul lui martie 2014. Raportul dintre credite si depozite a fost de 135%. Banca se situeaza cu mult peste limitele impuse de Basel III, atat in ceea ce priveste rata adecvarii capitalului (14,12%), cat si rata fondurilor proprii de nivel I de baza (13,5% versus 4,5% nivelul reglementat).
UniCredit Tiriac Bank a incheiat primul trimestrul cu un numar de 188 de sucursale, in timp ce numarul angajatilor pentru UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing a ajuns la 3.116.
"Contextul de piata ramane dificil pentru mediul privat, in conditiile in care evolutiile pozitive de la nivel statistic nu se reflecta inca intr-o maniera similara in activitatea companiilor si in bugetele gospodariilor. Desi ramane la un nivel modest, estimam o usoara crestere a apetitului pentru credit in perioada urmatoare. Pentru restul anului 2014 vestile bune ar putea veni din zona finantarilor cu fonduri europene si a marilor proiecte de infrastructura" a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru cei aproximativ 574.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
08.05.2014
8 mai 2014 - UniCredit Tiriac Bank a adaugat noi functionalitati aplicatiei de Mobile B@nking, prin care clientii pot sa isi controleze banca direct de pe telefonul mobil, intr-un mod flexibil, avantajos si sigur.
Utilizatorii de Mobile B@nking isi pot plati acum facturile de oriunde s-ar afla, intr-un timp foarte scurt (Vodafone, Orange, Romtelecom, RDS&RCS, GDF Suez, Enel Muntenia), pot sa efectueze plati rapide folosind cautarea interactiva, sa solicite produse bancare precum imprumuturi sau carduri de credit si sa isi constituie singuri depozite la termen. Totodata, clientii pot afla foarte usor care este cea mai apropiata sucursala a bancii sau care este bancomatul care se afla la cea mai mica distanta, prin intermediul hartii cu unitatile bancii si ATM-uri.
Noile optiuni se adauga functionalitatilor deja existente in prima versiune a aplicatiei de Mobile B@nking, lansata de UniCredit Tiriac Bank in septembrie 2012.
In varianta initiala, functionalitatile aplicatiei erau urmatoarele: informatii sold, istoric cont, istoric tranzactii efectuate cu cardul, plati in lei, transfer intre conturile proprii in lei, schimb valutar, informatii utile (ore limita de procesare a operatiunilor, informatii despre carduri, despre schimbul valutar, numarul de telefon al Call Center-ului), salvarea sabloanelor de plati si sincronizarea cu cele deja existente in Online B@nking-ul UniCredit Tiriac Bank, memorarea beneficiarilor, vizualizarea acestora din Online B@nking si serviciul de cautare dupa denumire.
Ceea ce a diferentiat prima varianta a aplicatiei, la momentul lansarii, a fost faptul ca era disponibila pentru aproape toate tipurile de device-uri mobile ( aproximativ 1.300 de terminale compatibile), inclusiv Java si BlackBerry. Versiunea standard pentru Java si BlackBerry este in continuare disponibila pentru clientii nostri posesori ai acestor tipuri de dispozitive mobile.
Varianta imbunatatita a Mobile B@nking, cu un design mai prietenos si noi functionalitati, este in prezent disponibila pentru Android si iOS, cele mai folosite sisteme de operare pentru acest tip de aplicatii. Cu toate ca utilizarea de pe alte tipuri de device-uri s-a dovedit mult mai redusa, UniCredit Tiriac Bank pregateste update-uri si pentru sistemele Java si BlackBerry (de exemplu, plati de utilitati).
"Ne propunem sa dezvoltam, pentru clientii nostri, cele mai bune servicii bancare la distanta. Am imbunatatit gradual solutia de Mobile B@nking, pentru a se plia pe nevoile utilizatorilor si pentru a le oferi acestora controlul asupra relatiei cu banca oriunde s-ar afla", a explicat Petrisor Costin, director Segmente si Produse Retail, UniCredit Tiriac Bank.
Pretul abonamentului lunar pentru MobileB@nking este 2 lei, insa aplicatia poate fi accesata si gratuit, in cadrul ofertelor pentru pachete de produse si servicii ale bancii.
Pentru a promova versiunea actualizata a Mobile B@nking, UniCredit Tiriac Bank deruleaza campania de comunicare "Controleaza-ti banca de pe telefonul mobil", dezvoltata impreuna cu MRM Worldwide Romania, agentia de digital a McCann WorldGroup Romania. Initiativa va fi promovata exclusiv in mediul online, in intervalul 08.05.2014 - 20.06.2014.
Aplicatia interactiva creata pentru noua campanie se bazeaza pe o tehnologie inovatoare, care permite formarea unei legaturi unice in timp real intre doua dispozitive conectate la internet. Cu ajutorul smartphone-ului, care se transforma intr-un joystick, oricine poate controla scenele video petrecute intr-o sucursala a UniCredit Tiriac Bank, reconstruita virtual in site-ul campaniei. Asa cum utilizatorul aplicatiei dirijeaza dupa bunul plac reactiile angajatilor din sucursala digitala, clientului ii este acum foarte simplu sa gestioneze singur operatiunile bancare, oricand si de oriunde, doar cu ajutorul telefonului mobil.
Acces securizat, in orice moment
In Mobile B@nking, clientul controleaza totul in deplina siguranta. Se bucura de acces unic pentru identificare si semnarea platilor, cu ajutorul codului PIN.
De asemenea, daca uita sa se deconecteze, aplicatia se inchide automat dupa doua minute de inactivitate. Transmiterea informatiilor intre UniCredit Tiriac Bank si utilizatori se face criptat utilizand protocolul securizat SSL 128 biti.
O alta noutate pe care banca a introdus-o si care se poate accesa tot din kit-ul de Mobile B@nking este aplicatia Mobile Token. Aceasta reprezinta o solutie software, accesibila pe telefonul mobil, care inlocuieste cu succes dispozitivul fizic digipass, folosit pentru a genera coduri de securitate necesare accesului in platforma Online B@nking sau semnarii platilor initiate in aceasta. Utilizatorul nu va mai avea astfel nevoie si nici grija unui dispozitiv separat pentru a accesa Online B@nking de pe desktop sau laptop, ci va putea folosi tot telefonul mobil.
In acest moment, aplicatia Mobile Token este disponibila pentru sistemele de operare Android si iOS, dar va fi la randul sau disponibila si pentru Java si BlackBerry.
Canalele alternative, mai accesibile si mai avantajoase
Aplicatiile de Mobile B@nking si Online B@nking ii permit utilizatorului sa isi controleze relatia cu banca de la distanta si sa cheltuiasca mai putin decat in sucursala. Pentru tranzactiile in lei, clientul plateste jumatate din tariful pentru operatiuni interbancare (intre UniCredit Tiriac si o alta banca) efectuate la casierie, iar cele intrabancare (intre conturi deschise tot la UniCredit Tiriac Bank) sunt gratuite. Orele limita de procesare a platilor sunt extinse fata de casierie, respectiv cu pana la 3 ore mai mult fata de aceasta.
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru cei aproximativ 600.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
28.04.2014
- UniCredit Tiriac Bank ofera o noua facilitate de credit, cu un flux rapid de aprobare - de doar 24 de ore - pentru IMM-urile care au nevoie de finantare, fara a necesita garantii materiale
- Comision de acordare 0 pana la 31 mai 2014, in cadrul noii campanii pentru linii de credit adresate IMM-urilor
28 aprilie 2014 - UniCredit Tiriac Bank a redus timpul de raspuns pentru analiza facilitatilor pe termen mediu si scurt pentru o expunere de maximum un milion de lei, in beneficiul clientilor IMM. Astfel, decizia de aprobare este data in maximum 24 ore in cazul creditelor fara garantii si in maximum 72 de ore in cazul imprumuturilor cu garantii.
"Ne concentram eforturile pe cunoasterea si deservirea nevoilor concrete ale clientilor nostri. Ne adresam IMM-urilor cu o experienta dovedita si dorim sa continuam sa crestem pe acest segment de piata. Pentru IMM-uri este important raspunsul rapid atunci cand aplica pentru o facilitate, mai ales daca aceasta are ca destinatie finantarea activitatii curente. Asa ca am redus la minimum posibil timpul de analiza a dosarelor, pentru a le putea pune la dispozitie resursele potrivite, la momentul potrivit", a explicat Simona Lacatus, director clienti IMM, Divizia Retail, UniCredit Tiriac Bank.
In plus, clientii IMM care aplica pentru o noua linie de credit de la UniCredit Tiriac Bank pana la 31 mai beneficiaza de comision de acordare 0.
"Numarul cererilor de credite din partea clientilor IMM a crescut cu aproximativ 10-15% in primele trei luni din 2014 fata de intervalul similar al anului trecut, in cazul bancii noastre. Desi clientii continua sa fie prudenti in evaluarea nevoilor lor de finantare, datele noastre arata o revenire a increderii pe acest segment si - in cazul multor firme - o reluare a planurilor de dezvoltare a activitatii", a completat Simona Lacatus.
Campania se adreseaza atat clientilor existenti, care au deja un pachet IMM de servicii si produse bancare din oferta curenta a bancii, cat si celor care aplica pentru un astfel de pachet pana la finalul lunii mai a acestui an.
Conditii pentru a beneficia de comision de acordare 0:
- Compania trebuie sa aiba o cifra de afaceri pana la 3 milioane de euro.
- Sa detina deja sau sa achizitioneze unul din pachetele IMM de servicii bancare si non-bancare Prime Executive, Prime Extra, Smart, sau Easy Basic adaptate nevoilor companiei.
- Sa aplice pentru linia de credit pana la 31 mai 2014 in orice sucursala UniCredit Tiriac Bank.
Cu ajutorul liniei de credit de la UniCredit Tiriac Bank, clientul IMM isi poate finanta activitatea curenta/necesarul de capital de lucru, are flexibilitate in gestionarea perioadei dintre plati si incasari si asigura companiei fondurile de care are nevoie pentru a acoperi platile urgente inainte de incasarile estimate.
Pachetele IMM:
- Au un cost lunar fix, astfel incat clientul stie permanent cat il costa lunar operatiunile bancare
- Cuprind atat produse clasice (conturi si carduri) cat si servicii menite sa simplifice activitatile bancare (Business Net, Info SMS, Direct Debit).
In calitate de sponsor oficial al UEFA Champions League, UniCredit intelege atat pasiunea pentru afaceri, cat si pe cea pentru fotbal. Toti clientii care aplica in sucursale pentru o linie de credit cu zero comision de acordare in perioada campaniei (01 aprilie - 31 mai 2014) vor primi o moneda de colectie in editie limitata - Moneda Oficiala UEFA Champions League a sezonului 2013/2014. Aceasta vine cu un design special si un certificat de autenticitate, perfecta pentru a fi expusa pe birou.
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru cei aproximativ 600.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
25.04.2014
25 aprilie 2014 - UniCredit Tiriac Bank a primit certificarea Top Employers Europe pentru al treilea an consecutiv, fapt ce plaseaza banca printre angajatorii cu cele mai inalte standarde si practici de management al resurselor umane la nivel european.
Cercetarea internationala efectuata anual de catre Institutul Top Employers recunoaste meritele angajatorilor de top din toata lumea pentru conditiile oferite angajatilor, dezvoltarea talentelor pe toate palierele organizatiei si optimizarea continua a practicilor de recrutare. UniCredit Tiriac Bank este una dintre putinele companii care au primit certificarea exclusiva in 2014, alaturi de alte subsidiare ale grupului UniCredit.
Pentru a primi recunoasterea Top Employer 2014, companiile trebuie sa fie certificate in cel putin 5 tari europene. Cercetarea independenta a validat UniCredit Tiriac Bank ca parte a grupului select de angajatori certificati Top Employer.
UniCredit Tiriac Bank a parcurs un proces de cercetare si audit in care au fost evaluate: cultura companiei, oportunitatile de cariera, training si dezvoltare, conditiile de lucru, beneficiile de baza si pachetul de beneficii secundare.
Metodologia pentru selectarea Top Employers are la baza trei niveluri de evaluare: o cercetare complexa bazata pe informatii factuale, interviuri cu reprezentantii companiilor si o evaluare comparativa a companiilor participante. Metodologia este certificata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Olanda, cercetarea fiind auditata de Grant Thornton, una dintre cele mai mari firme de audit din lume.
Alina Dragan, Vicepresedinte Executiv Resurse Umane, UniCredit Tiriac Bank: "Suntem o organizatie orientata spre inovatie si mentinerea unui mediu de lucru dinamic si performant. Certificarea Top Employers, primita pentru al treilea an consecutiv, vine sa confirme angajamentul pe care il avem pentru dezvoltarea angajatilor nostri si a culturii organizationale in ansamblul sau".
Johann Labuschagne, Director in cadrul Top Employers Institute: “Cercetarile noastre amanuntite au confirmat ca UniCredit Tiriac Bank face parte dintr-un grup restrans de angajatori de top, care ridica standardele de lucru la nivel mondial si dispune de cele mai bune practici pentru salariati".
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, bancă europeana de top. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru 600.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
14.04.2014
14 aprilie 2014 - UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing lanseaza o noua campanie pentru "Creditul de Realizari Personale", parte a noii platforme de comunicare a bancii: "Restartam Romania".
Aceasta este prima campanie integrata sub noua platforma adresata segmentului de Retail si a fost elaborata impreuna cu agentia McCann Erickson Romania.
Campania a fost lansata pe data de 10 aprilie 2014, prima executie din cadrul acesteia fiind un spot TV manifest, urmat de doua spoturi tactice care puncteaza oferta de produs si cu care UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing vin in sustinerea mesajului.
Ideea creativa
UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing, alaturi de agentia de creatie McCann Erickson Romania si-au propus o redefinire a perceptiei despre finantarea prin "credit de nevoi" a proiectelor personale, in concordanta cu evolutiile economice din jurul nostru.
In ultimii 5 ani, in contextul crizei, cei mai multi dintre romani s-au concentrat pe acoperirea nevoilor, a necesitatilor si au amanat poate proiectele personale de viitor si alte investitii care le-ar fi adus bucurie si un sentiment de realizare.
"Noi credem ca atat piata financiara, cat si consumatorii sunt azi mai maturi si mai bine adaptati noii realitati economice. Avem incredere ca le putem oferi clientilor finantari la costuri avantajoase, care sa ii ajute sa prospere sau sa isi indeplineasca dorintele fara a periclita pe viitor stabilitatea bugetului familiei", a declarat Gauthier van Weddingen, CEO UniCredit Consumer Financing.
Comunicarea campaniei va fi realizata in mediile TV si online in perioada 10 aprilie - 25 mai 2014.
"Ii indemnam pe oameni sa reia proiectele la care poate au renuntat cu cinci ani in urma. Sa aiba curajul de a visa din nou si de a crede in aspiratiile realiste, care le pot aduce beneficii de viitor. Consideram ca este timpul sa vorbim din nou despre realizari si impliniri. Sa privim mai departe de nevoile si grijile de zi cu zi. Sa ne gandim la punerea in practica a unor proiecte de viitor. De aceea produsul "Credit de Nevoi Personale" s-a transformat in "Credit de Realizari Personale". Datele economice au inceput sa arate semne de revigorare. Noi nu pretindem ca este simplu, dar credem ca este momentul sa reasezam lucrurile pe baze mai sanatoase. In pofida provocarilor pe care le cunoastem cu totii, consideram ca impreuna putem inspira schimbari pozitive. Putem sa "Restartam Romania". Aceasta este noua platforma de comunicare a bancii si umbrela sub care vom dezvolta campanii viitoare de Retail", a concluzionat Anca Nuta, director Identitate & Comunicare, UniCredit Tiriac Bank.
Creditul de Realizari Personale fara ipoteca de la UniCredit Consumer Financing are DAE pornind de la 10,5% si poate fi accesat pentru perioade de maximum 5 ani. Suma contractata poate fi de cel mult 90.000 de lei.
Pentru un Credit de Refinantare fara ipoteca in valoare totala de 45.000 lei pe 24 luni: dobanda anuala variabila de 10,00% (ROBOR la 3 luni + 6,92%), comision de analiza dosar 0 lei, comision lunar de administrare credit 0 lei, valoarea ratei 2.076,5 lei (pentru rate egale, in calculul ratei nefiind inclusa asigurarea de viata optionala), valoarea totala platibila 49 836,5 lei, DAE 10,5%.
Dintre avantaje:
- Comisionul de analiza dosar si comisionul de administrare credit sunt 0
- Clientii pot opta pentru un pachet de asigurare de viata facultativa cu acoperire complexa: deces din orice cauza, invaliditate, incapacitate temporara de munca si somaj (conform condițiilor din contractul de asigurare)
- Aprobare rapida
- Venit minim accesibil. De exemplu, este de 450 lei pentru un credit cu o valoare maxima de 17.500 lei
- Se accepta o gama larga de venituri: diurna, venituri navigatori, chirii, drepturi de autor, dividende, rente viagere, etc
Echipa McCann Erickson Romania care a contribuit la aceasta campanie este formata din: Creative Partner - Adrian Botan, Creative Director - Andres Vergara, Head of Strategy - Diana Ceausu, Client Service Director - Dana Hogea, Copywriter - Cristina Calota, Copywriter - Catalin Stanciu, Art Director - Ionut Coanda, Strategic Planner - Ileana Serban Parau, Senior Account Manager - Laura Aldea, Account Executive - Loredana Ulceluse, Chief Growth Officer - Beatrice Iftimi, Head of AV Production - Tiberiu Munteanu, AV Producer - Alexandru Platon.
Echipa UniCredit Tiriac Bank: Director Identitate & Comunicare - Anca Nuta, Team Leader Marketing Retail - Raluca Clej, Marketing Officer - Anca Popa. Din partea UniCredit Consumer Financing: Head of Marketing & Product Development - Raluca Zamfirache, Marketing Officer - Laura Maxim.
Spotul TV a fost realizat cu ajutorul casei de productie MITRA Film, al studio-ului de postproductie ABIS Film, regizorului Anton Groves si DOP Michael Brierley. Vocea ii apartine realizatoarei de televiziune Irina Pacurariu.
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru cei aproximativ 600.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
McCann Erickson Romania este agentia care contribuie cel mai mult la cresterea afacerilor clientilor sai, consolidand dezvoltarea pe termen lung a brandurilor, conform AdMarket 2008. Agentia se ghideaza dupa principiul fondatorului sau, Harry McCann: “O agentie se dezvolta mai repede daca se concentreaza mai degraba pe cresterea business-ului clientilor decat a propriului business". Astfel, McCann Erickson are relatii de parteneriat indelungate cu unele dintre cele mai importante companii de pe piata: The Coca-Cola Company, Nestlé, Vodafone, L’Oréal, GM-Opel, MasterCard Europe, Tnuva. Din grupul de comunicare McCann WorldGroup Romania fac parte agentiile McCann Erickson, Momentum, Universal McCann, McCann PR si MRM Worldwide. La nivel international, este parte a McCann WorldGroup - una dintre cele mai puternice retele de advertising cu birouri in 205 orase din 132 de tari.
09.04.2014
9 aprilie 2014 - Volumul operatiunilor de factoring derulate de UniCredit Tiriac Bank in 2013 a atins 812 milioane euro, inregistrand o crestere de aproximativ 2% fata de anul precedent, in contextul in care, dupa cum a comunicat si Asociatia Romana de Factoring, piata locala de specific a inregistrat, in aceeasi perioada, o scadere de 6%, ajungand la un nivel de 2,72 miliarde euro. Consecinta directa a performantei superioare in comparatie cu piata a fost cresterea cotei de piata a UniCredit Tiriac Bank pe acest segment la 30%.
"Consideram performanta noastra cu atat mai importanta cu cat, dat fiind contextul economic, respectiv cresterea cu 10% a numarului de firme care au intrat in insolventa, tentativele de frauda, care au cunoscut, si ele, o crestere, dar si modificarile de ordin legislativ, politica de risc a UniCredit Tiriac Bank a continuat sa fie una prudenta si de disipare a riscului. Ne-am concentrat pe securizarea documentara a tranzactiilor, pe mentinerea acelor furnizori cu o buna disciplina in gestionarea afacerilor si cu un portofoliu variat de clienti, astfel incat, desi portofoliul de clienti s-a redus la aproximativ 300, volumul creantelor si cel al relatiilor comerciale gestionate (peste 1000) s-au mentinut la acelasi nivel, cu o usoara tendinta de crestere", a explicat Alecsandra Valasuteanu, Head of Factoring UniCredit Tiriac Bank.
Serviciile de factoring ale bancii au continuat sa fie disponibile pentru companii de orice talie si indiferent de industrie. O atentie speciala a fost acordata si anul trecut companiilor cu cifra de afaceri mai mica de 5 milioane de euro, volumele de factoring realizate de acestea cu UniCredit Tiriac Bank crescand cu 21% in 2013.
Industria cu cea mai mare pondere - 31,22% din volumul de creante gestionate - a continuat sa fie si in 2013 cea a constructiilor, urmata de segmentul auto & echipamente (13,92%), agricultura & industrie alimentara (12,57%) si transport (10,16%).
O premiera pe piata financiara a Romaniei, prima sindicalizare de factoring, de care a beneficiat compania Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, in valoare de 100 milioane euro, coordonata de UniCredit Tiriac Bank, a contribuit la cresterea contributiei industriei farmaceutice la rulajul de factoring.
Banca a continuat sa sustina schimburile comerciale si proiectele de investitii interne, acestea reprezentand 69,82% din totalul creantelor gestionate, ramanand insa la fel de activa in sustinerea tranzactiilor internationale. Ca o confirmare a statutului de membru cu drepturi depline al Factors Chain International (FCI), dobandit in 2012, anul trecut membri ai echipei de factoring a bancii au fost selectati pentru a face parte din Comitetul de Comunicare si din Grupul de Ambasadori ai FCI, iar rulajul de factoring de export a atins 127 milioane de euro, in crestere cu 65% fata de 2012.
"In ceea ce priveste strategia si asteptarile noastre pentru 2014, factoringul ramane un produs prioritar pentru UniCredit Tiriac Bank, atat din punct de vedere al gestionarii riscurilor aferente finantarilor pe care banca le va acorda companiilor, cat si al serviciilor conexe (de colectare, de asigurare la riscul de neplata si de administrare a creantelor), pe care le consideram extrem de importante pentru companii in gestionarea eficienta a afacerilor. Ceea ce ne ingrijoreaza este domeniul legislativ. Legea 72/2013, care are ca scop combaterea intarzierilor la plata atat din partea profesionistilor, cat mai ales a institutiilor publice, stabilind termene maximale de plata, nu a avut un impact semnificativ, intarzierile se mentin, penalitatile nu se colecteaza. Un impact negativ puternic risca sa aiba propunerea de Ordonanţa a Guvernului pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenţa a Guvernului nr. 84/2003 pentru infiintarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Naţionale din Romania - S.A. (C.N.A.D.N.R.), propunere ce a fost trimisa de catre Guvern Comisiilor Senatului si Parlamentului spre analiza, Senatul deja adoptand-o. Prin cele doua elemente principale introduse, respectiv obligativitatea antreprenorului general de a ipoteca in favoarea subcontractorilor creantele sale fata de C.N.A.D.N.R. si obligativitatea sa de a-si plati subcontractorii pe masura incasarii de la C.N.A.D.N.R., noua lege risca sa limiteze semnificativ posibilitatile de finantare pe baza de creante atat ale antreprenorilor, cat si ale subcontractorilor. Tinand cont de faptul ca zona de constructii reprezinta cel mai important segment sustinut de industria de factoring (35% la nivelul pietei), ne putem astepta la o scadere a pietei de factoring si in 2014" a incheiat Alecsandra Valasuteanu, Head of Factoring UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru cei aproximativ 600.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
28.03.2014
La nivel european, peste 70 de cladiri ale grupului UniCredit vor stinge lumina sambata, 29 martie.
UniCredit Tiriac Bank va stinge lumina in sediul din Bulevardul Expozitiei 1F din Bucuresti sambata, 29 martie, intre orele 20:30 si 21:30, cu ocazia Orei Pamantului. UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing se alatura acestei initiave, cu sediul pe care il ocupa pe Str. Ghetarilor, Nr. 23-25, Sector 1.
Banca din Romania participa alaturi de numeroase alte entitati ale grupului UniCredit, care stinge luminile in peste 70 de cladiri din Europa pentru Ora Pamantului. UniCredit ia parte pentru al saptelea an consecutiv la aceasta campanie globala pentru constientizarea schimbarilor climatice.
Grupul continua sa isi arate sustinerea pentru Ora Pamantului, initiata de catre WWF, dovedind implicarea pentru conservarea mediului si dezvoltarea durabila. Ca parte a acestor eforturi, UniCredit are ca obiectiv sa isi reduca emisiile de carbon cu 30% pana in 2020.
In 2014, vor fi stinse luminile in cele mai importante cladiri ale bancii in 10 tari: Italia, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Ucraina si Serbia. Gestul este menit sa atraga atentia asupra contributiei umane la schimbarile climatice si sa ii incurajeze pe oameni sa faca zilnic eforturi pentru a pastra resursele naturale in beneficiul generatiilor viitoare.
Ca parte a activitatilor din acest an, noul sediu din Milano al grupului – UniCredit Tower –- se va alatura Orei Pamantului. Cladirea este cea mai inalta din Italia si a primit numeroase certificari si premii pentru atentia care a fost acordata eficientei energetice prin felul in care a fost proiectata si construita.
20.03.2014
20 martie 2014 - UniCredit Tiriac Bank va planta anul acesta un copac pentru fiecare client care alege sa primeasca raportul de activitate al cardului de credit prin email in locul variantei tiparite, in cadrul parteneriatului pe care banca l-a dezvoltat cu Asociatia EcoAssist, pentru programul "Plantam fapte bune in Romania".
Obiectivul UniCredit Tiriac Bank in cadrul noului proiect de implicare si responsabilitate sociala este sa planteze 10.000 de copaci in 2014.
Clientii care in prezent primesc raportul de activitate in format tiparit vor fi sunati de catre reprezentantii bancii si pot opta pe loc pentru primirea documentului in varianta electronica, pe e-mail. De asemenea, clientii pot alege aceasta alternativa prin serviciul Online B@nking, direct din aplicatia de Mobile B@nking sau prin solicitarea acestui lucru in sucursala in care au deschis contul.
Totodata, angajatii si clientii bancii sunt invitati sa se alature actiunilor de plantare de copaci. In aceasta primavara, echipa UniCredit Tiriac Bank, alaturi de echipa "Plantam fapte bune in Romania" si de clientii care doresc sa se alature vor planta copaci in trei judete din tara: pe 22 martie in Constanta, pe 5 aprilie in Mures si pe 9 si 10 mai in Iasi.
Localitatile in care se vor desfasura actiunile sunt:
Baltati - jud. Iasi (teren agricol degradat, cu risc de alunecare)
Pestera - jud. Constanta (pentru construirea unei perdele forestiere de protectie a localitatii de viscoluri)
Taureni - jud. Mures (teren cu alunecari de suprafata)
Toate localitatile se afla la maximum 45 de minute cu masina de orasele Iasi, Constanta si Targu Mures.
"Suntem foarte increzatori in obiectivele proiectului Plantam fapte bune in Romania. Pentru noi este esential ca initiativele in care ne implicam sa ajute cu adevarat comunitatile vizate. Defrisarile sunt o problema serioasa in Romania si pot avea consecinte foarte grave pentru mediu si pentru vietile oamenilor. Din aceasta perspectiva, suntem mandri sa punem umarul la plantarile de copaci programate de partenerii nostri din Asociatia EcoAssist. In plus, aplicam aceeasi logica si pentru business-ul nostru si militam pentru protejarea naturii, rugandu-i pe clientii nostri sa renunte la rapoartele tiparite si sa opteze pentru cele electronice, o alegere cu impact ecologic pozitiv si de altfel mult mai la indemana", a spus Anca Nuta, director Identitate & Comunicare, UniCredit Tiriac Bank.
"Ne bucuram ca UniCredit Tiriac Bank a ales reducerea considerabila a consumului de hartie si concomitent sustinerea initiativei noastre, "Plantam fapte bune in Romania". Practic, UniCredit Tiriac Bank reuseste sa imbine armonios dezvoltarea de business cu cea de implicare in activitati cu impact pozitiv asupra mediului si asupra comunitatilor locale. Acesta este modelul catre care credem ca ar trebui sa ne indreptam cu totii", a declarat Liana Buzea, fondatorul "Plantam fapte bune in Romania".
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu prezenta cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si cu o strategie de responsabilitate sociala bine dezvoltata. De altfel, pentru a reuni intregul grup UniCredit sub umbrela responsabilitatii sociale si pentru a creste valoarea donatiilor voluntare in bani, in favoarea entitatilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajatilor si cu sprijinul financiar al Fundatiei UniCredit. Banca isi desfasoara activitatea deplin constienta de responsabilitatea pe care o are fata de societate si fata de mediu. UniCredit Tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia grupului si sprijinind pana in prezent numeroase proiecte sociale (Migrations, Scoala Mamelor), de educatie si cultura (Concursul de Debut Literar UniCredit, Festivalul International George Enescu, Bienala Internationala de Arta Contemporana), de mediu (Cicloteque) si in domeniul intreprinderilor sociale.
Despre "Plantam fapte bune in Romania"
"Plantam fapte bune in Romania" este initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. Misiunea sa este de a creste si proteja padurile in Romania pe termen lung, in mai multe regiuni din Romania (in prezent, aceasta acopera 10 judete). In cadrul initiativei, se deruleaza atat actiuni de impadurire pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, actiuni de monitorizare si ingrijire a plantatiilor pana la reusita lor finala, cat si actiuni de raportare si verificare a legalitatii taierilor de paduri din tara noastra. "Plantam fapte bune in Romania" a lansat o aplicatie online unde toti cei care vor sa semnaleze taieri de paduri, o pot face. Aplicatia, denumita "harta taierilor de paduri", incurajeaza implicarea romanilor in identificarea taierilor de paduri abuzive, situate pe teritoriul tarii noastre. Reprezentantul legal al "Plantam fapte bune in Romania" este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.
11.03.2014
- In anul 2013, UniCredit Tiriac a continuat strategia de crestere pe piata din Romania, mentinand un nivel al profitabilitatii peste media sistemului bancar, avand o lichiditate solida, un nivel al solvabilitatii confortabil si inregistrand o imbunatatire a eficientei.
- La nivel consolidat, profitul operational a atins 766 milioane de lei, pe fondul unei cresteri semnificative a veniturilor pana la 1,5 miliarde lei. Cheltuiala cu provizioanele de credit a atins 744 milioane lei ceea ce a condus la un profit net consolidat, dupa interesul minoritar, de 87,7 milioane lei.
- Consolidat, portofoliul de credite a ajuns la aproximativ 18,8 miliarde lei, sustinut de creditarea IMM-urilor si a personelor fizice.
- Rezultatele prezentate au la baza primele situatii financiare consolidate pentru UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing IFN SA in conformitate cu IFRS adoptat de UE si aplicabil institutiilor de credit din Romania conform Ordinului BNR 27/2010 si urmeaza a fi propuse aprobarii AGA.
11 martie 2014 - UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net consolidat de 87,7 milioane lei dupa interesul minoritar, reflectand o evolutie financiara buna.
Veniturile operationale consolidate s-au plasat la 1,5 miliarde lei (337,8 milioane euro) la sfarsitul anului 2013. Cheltuielile operationale au atins nivelul de 727 milioane lei (164,5 milioane euro), iar profitul operational a ajuns la 765,5 milioane lei (173,2 milioane euro). Provizioanele pentru credite au atins nivelul de 744 milioane lei (168,3 milioane euro).
Indicatorii financiari, calculati dupa interesul minoritar, releva o pozitie echilibrata, plasandu-se peste media sistemului bancar: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a atins 3,1%, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 0,3%. Grija permanenta pentru un control eficient al costurilor a plasat raportul intre costuri si venituri la nivelul de 48,7% in decembrie 2013. Costul riscului pentru anul 2013 este de 4,4 puncte procentuale, in timp ce rata creditelor neperformante s-a plasat la 11,08%. Acoperirea cu provizioane a creditelor din bilant este de 10,15%, un nivel care acopera confortabil riscurile identificate si potentiale.
Volumul activelor a fost de 28,5 miliarde lei la finalul anului 2013. Portofoliul de credite a ajuns la un volum de 18,8 miliarde lei (21 miliarde lei incluzand creditele externalizate), sustinut de cresterea cu 10,6% a finantarilor acordate IMM-urilor, de cresterea cu 18,4% a creditelor cu ipoteca acordate persoanelor fizice si de cresterea cu 3% a creditelor acordate companiilor de talie medie. Depozitele clientelei au ajuns la un volum total de 15,1 miliarde lei, evolutia fiind sustinuta de cresterea cu 13,8% a volumelor pe zona IMM in ultimul an, respectiv cu 18,5% pentru companiile de talie medie si cu 36,7% pentru persoanele fizice in acelasi interval. Volumul finantarilor externe atrase de UniCredit Tiriac Bank de la Grup si de la Institutiile Financiare Internationale a crescut cu aproximativ 9% in anul 2013 pana la nivelul de 1,9 miliarde euro.
Raportul dintre credite si depozite se plaseaza la nivelul de 124%, sustinand un nivel confortabil al lichiditatii.
UniCredit Tiriac Bank a incheiat anul 2013 cu un numar de 188 de sucursale, in timp ce numarul angajatilor pentru banca si UniCredit Consumer Financing a ajuns la 3.169. Obtinerea unei profitabilitati cat mai bune la nivelul sucursalelor si eficienta organizationala au continuat sa fie prioritare.
La inceputul lui ianuarie 2013, banca a achizitionat pachetul majoritar al UniCredit Consumer Financing, pastrand in continuare pachetul de 20% din actiunile UniCredit Leasing Corporation.
Proiectul de reorganizare a activitatii de leasing la nivel local, prin care s-a planificat transferul controlului asupra majoritatii entitatilor de leasing ce isi desfasoara activitatea in Romania de la Holding catre UniCredit Tiriac Bank SA a fost aprobat la inceputul anului 2014 urmand ca, odata finalizat, entitatile controlate fie direct, fie indirect sa fie incluse in perimetrul de consolidare in 2014.
"Anul 2013 a fost unul plin de evenimente notabile pentru UniCredit Tiriac Bank. Incepand cu emisiunea de obligatiuni, continuand cu achizitia si finalizarea cu succes a transferului business-ului RBS, UniCredit si-a urmat strategia de crestere sustenabila pe toate segmentele principale de activitate. In ceea ce priveste mediul economic din Romania, estimam o dinamica mai lenta a PIB in 2014 comparativ cu 2013, o activitate de creditare inca limitata si o profitabilitate a sistemului bancar in continuare sub presiune. In ciuda conjuncturii economice care se mentine dificila pentru sistemul bancar, UniCredit Tiriac Bank va continua sa se concentreze pe dezvoltarea prezentei sale in piata", a spus CEO-ul UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.
In conformitate cu situatiile financiare individuale intocmite de UniCredit Tiriac la 31.12.2013, banca a inregistrat venituri operationale totale de 1,384 miliarde lei (313,2 milioane euro), in crestere cu 10,8% fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, cheltuielile operationale au crescut cu 8,7%, pana la 689,1 milioane lei (155,9 milioane euro), iar profitul operational s-a plasat la 694,7 milioane lei (157,2 milioane euro), in urcare cu 13% fata de anul precedent. Profitul net al bancii a atins nivelul de 75,1 milioane lei, in scadere fata de finalul anului 2012. Raportul intre costuri si venituri s-a imbunatatit, scazand cu aproximativ un punct procentual, pana la 49,8%, semnificativ sub valoarea estimata a indicatorului pentru sistemul bancar de 56,7%. Activele totale ale bancii s-au plasat la nivelul de 27,5 miliarde lei (6,1 miliarde euro) in crestere cu 9,6% fata de decembrie 2012, fata de o scadere de aproximativ 1% la nivelul sistemului bancar. Volumul creditelor a ajuns la 17,6 miliarde lei (3,9 miliarde euro), in usoara crestere, cu 1,8% fata de finalul anului trecut, fata de o scadere de aproximativ 3,3% pentru sistemul bancar. Depozitele clientilor au atins nivelul de 15,2 miliarde lei (3,4 miliarde euro) in crestere cu aproximativ 10% fata de perioada similara a anului trecut, fata de o crestere cu 9,3% pentru sistemul bancar. Raportul intre creditele si depozitele bancii a avut o evolutie favorabila, scazand cu 9 puncte procentuale, pana la 116% fata de perioada similara a anului trecut, cand a fost 125%. Rata solvabilitatii s-a situat la 13,3% la finalul anului 2013, fara a include profitul perioadei, oferind o baza solida pentru trecerea la standardele Basel III.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu prezenta cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru cei aproximativ 600.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
10.03.2014
UniCredit Tiriac Bank isi reaseaza comunicarea in jurul trasaturii definitorii a brand-ului sau: empatia.
Noua campanie pentru credite imobiliare si ipotecare a bancii, desfasurata in intervalul 5 martie - 13 aprilie 2014, este dezvoltata in jurul conceptului "Fiecare dintre noi este un erou, fiecare zi o aventura. Pentru a putea lupta zi de zi, eroii au nevoie de un loc unde sa se intoarca: ACASA".
"Viata de zi cu zi se poate dovedi pentru fiecare dintre noi o provocare, cu incarcarea de activitati, cu goana dintr-un loc intr-altul si ritmul ametitor in care ne inconjoara dezvoltarile tehnologice. In aceasta realitate, omul se transforma aproape intr-un erou, care se intrece pe sine in mod cotidian. Acasa ne regasim linistea si energia pentru a continua lupta in fiecare zi", explica Anca Nuta, Director Identitate & Comunicare UniCredit Tiriac Bank.
Banca ofera creditul Prima Casa pentru achizitie locuinta in lei, in cadrul programului guvernamental cu acelasi nume, care presupune acordarea unei garantii de catre FNGCIMM in numele si in contul statului si prezinta avantajul unui avans minim de doar 5% pentru client.
In plus, fiind un imprumut in lei, nu prezinta un risc valutar, prin urmare rata lunara nu va fluctua in functie de cursul de schimb, asa cum se intampla in cazul imprumuturilor in euro.
Exemplu reprezentativ: Pentru un credit de achizitie locuinta Prima Casa de 200.000 Lei, pe 30 ani, cu dobanda variabila 4,94% (Robor la 3 luni + marja fixa 2,5%), valoarea totala platibila este de 392.810 Lei. Se percepe comision de gestiune pentru garantia emisa de FNGCIMM de 0,02%, calculat la soldul lunar al creditului, rata lunara este 1.106 Lei si DAE 5,30%. Costurile notariale, cu evaluarea imobilului, inregistrarea garantiilor si asigurarile (viata si imobil) vor fi achitate de catre client.
Pentru persoanele care doresc de acceseze un credit de valoare mai mare, de exemplu, UniCredit Tiriac Bank pune la dispozitie si imprumuturi ipotecare/imobiliare clasice, pentru achizitie sau construire locuinta. Avantajul acestui tip de produs este structura sa foarte flexibila, care se poate potrivi diferitelor nevoi ale clientilor: poate fi accesat atat in lei, cat si in euro, iar in cazul imprumutului in moneda nationala, clientul poate opta pentru dobanda variabila pe toata perioada de creditare sau dobanda fixa in primii 3 ani si ulterior variabila incepand cu anul patru. Sumele accesate pot ajunge la 250.000 euro sau echivalentul in lei, pentru o perioada pana la 30 de ani.
Optiunile de finantate nu se opresc aici, acestea includ si un credit pentru aranjamente /modernizari/dezvoltari, garantat cu ipoteca, a carui valoare poate fi intre 5.000 si 150.000 de euro sau echivalent lei, pe o durata pana la 25 de ani. Consumatorii pot analiza si oferta de refinantare a UniCredit Tiriac Bank, in cazul in care au deja un imprumut bancar contractat, pe care ar dori sa-l reaseze pe o structura mai avantajoasa.
"Fie ca au nevoie sa achizitioneze sau sa construiasca o casa, fie ca doresc sa isi modernizeze locuinta actuala sau sa refinanteze un credit mai vechi, consultantii UniCredit Tiriac Bank gasesc pentru clientii nostri solutia potrivita", subliniaza Anca Nuta.
Campania beneficiaza de o promovare completa, fiind sustinuta la TV, radio si in mediul online si a fost dezvoltata cu suportul agentiei Marks si al casei de productie Multimedia Est.
07.03.2014
A patra expozitie gazduita la sediul UniCredit Tiriac Bank. Lucrarile lui Baselitz si Schütte in Romania
07 martie 2014 - UniCredit Tiriac Bank prezinta "Into the room will come an eagle", a patra dintr-o serie de expozitii-concept gazduite de banca si care aduc in fata publicului de arta contemporana lucrari valoroase din ampla colectie internationala a grupului UniCredit.
Deschisa in perioada 7 martie - 1 septembrie 2014, de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00-20:00, "Into the room will come an eagle" vine dupa alte trei expozitii tematice amplasate in acelasi spatiu, in lobby-ul sediului central al UniCredit Tiriac Bank din Bulevardul Expozitiei 1F, Bucuresti: Frost Flowers (septembrie 2013 - februarie 2014), Flight Tracking (martie - august 2013) si Spatial Poetry(care a putut fi vizitata din septembrie 2012 pana in februarie 2013).
Titlul actualei expozitii reprezinta o constructie gramaticala intalnita in anumite limbi ca engleza sau germana, ce presupune inversarea pozitiei verbului si a substantivului. Formularea uzuala ar fi fost: An eagle will come into the room (Un vultur va intra in camera).
In aceasta expozitie sunt prezentate patru lucrari, trei dintre ele ii apartin lui Georg Baselitz (Adler, Adler 35/50, Dicker Mann), iar a patra lui Thomas Schütte (Kartoffeln). Toate au fost realizate in aceeasi perioada, intre 1982 si 1986, in Germania. Lucrarile sunt expuse prin curtoazia Colectiei HypoVereinsbank - parte a grupului UniCredit.
Georg Baselitz (nascut in 1938) este unul dintre pionierii neo-expresionismului german din anii ’60. Lucrarile sale evoca subiecte tulburatoare, abordate intr-un stil febril, ca modalitate de a pune sub semnul intrebarii realitatile lumii moderne. El exploreaza statutul de artist german in lumea postbelica. Baselitz a dezvoltat un stil distinct cu lucrarile sale iconice din anii ’70, care surprind oameni, peisaje sau cladiri in plan rasturnat si par sa ignore regulile lumii reale.
Artistul traieste si lucreaza in Munchen (Germania) si Imperia (Italia). Retrospective importante ale operelor sale au fost realizate de Whitechapel Art Gallery (Londra), Centrul Pompidou (Paris), Muzeul Guggenheim din New York si de Academia Regala de Arta din Londra.
Thomas Schütte s-a nascut in 1954, in Oldenburg, Germania. Lucrarile sale preiau forme si teme foarte diferite. Primele erau machete arhitecturale, prin care Schütte comenta rolul artistului si al artei in societate. Peste ani, operele sale au inceput sa arate preocuparea pentru conditia umana si pentru elementele culturale, sociale si politice ale vietii cotidiene. Conceptele au prins viata in sculpturi, picturi sau fotografii care folosesc simbolurile ca modalitate de expresie.
A expus lucrari in Los Angeles County Museum of Art, Muzeul Stedelijk din Amsterdam si in cadrul Fundatiei Beyeler din Basel. Schütte a fost premiat in 2005, in cadrul Bienalei de la Viena. Traieste si creeaza in Germania.
"Perioada realizarii lucrarilor a marcat constiinta colectiva occidentala prin repere importante ca titlul nuvelei de referinta a lui George Orwell - "1984", catastrofa nucleara de la Cernobil (1986) sau reformele economice americane initiate de Reagan (1983-1989)", explica Adrian Dan, curatorul expozitiei.
"Pentru noi este o mare bucurie sa putem arata publicului din Romania aceste opere, apartinand unor artisti foarte apreciati si reprezentativi in arta contemporana. Promovarea culturii si artelor reprezinta inca un mod prin care dorim sa ne implicam activ in viata si dezvoltarea comunitatilor in care ne desfasuram activitatea", a spus Anca Nuta, director Identitate & Comunicare in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Art Collection
Reprezinta una dintre cele mai valoroase colectii de arta detinute de mari companii din Europa. Remarcabila prin amploarea istorica, UniCredit Art Collection include lucrari de o mare diversitate, de la artefacte preistorice mesopotamiene la lucrari ale unor maestri precum Canaletto sau Tintoretto. Printre zecile de mii de piese care alcatuiesc aceasta colectie se numara si operele unor faimosi artisti clasici sau moderni, precum Yves Klein, Fernand Léger, Giorgio Morandi, Kurt Schwitters, Giuseppe Maria Crespi, Dosso Dossi, il Guercino, Oskar Kokoschka, dar si cele ale unora dintre contemporanii de marca, precum Christo, Georg Baselitz, Gerhard Richter, Andreas Gursky si Andy Warhol.
Patrimoniul artistic este o oglindire a identitatii europene a UniCredit, pe care grupul este onorat sa o exprime inclusiv prin colaborari pe termen lung cu muzee, parteneriate cu diferite expozitii sau prin vernisaje precum cel anuntat cu aceasta ocazie.
04.03.2014
04 martie 2014 - Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) deschide campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata, care se va derula in perioada 03 martie - 15 mai 2014. Pentru cererile de plata depuse intre 16 mai si 9 iunie, se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere.
Pentru campania 2014-2015, UniCredit Tiriac Bank vine in sprijinul beneficiarilor de subventii APIA cu o oferta completa privind facilitatile de finantare.
In vederea accesului cat mai facil la credite, UniCredit Tiriac Bank indeamna beneficiarii de subventii APIA sa se adreseze reprezentantilor bancii cat mai curand dupa depunerea cererii de sprijin la APIA, pentru inceperea analizei dosarului de credit. Ulterior aprobarii facilitatilor, utilizarile din plafoanele aprobate sunt permise in baza adeverintelor emise de APIA, conform conventiilor incheiate de banca.
In plus, UniCredit Tiriac Bank ofera beneficiarilor de subventii APIA care isi deschid un cont curent la banca posibilitatea deschiderii unui cont special destinat incasarii subventiilor, fara costuri suplimentare, nepurtator de comisioane.
La UniCredit Tiriac Bank, istoricul incasarilor subventiilor, cererea depusa la APIA, precum si situatia financiara califica beneficiarul de subventii pentru aplicarea unor conditii de analiza si creditare competitive.
Astfel, pentru campania 2014-2015, UniCredit Tiriac Bank isi propune intensificarea procesului de creditare a beneficiarilor de subventii APIA, printr-o oferta de produse bazata pe simplificarea analizei si a procesului de aprobare, precum si prin serviciile de consiliere oferite clientilor.
"UniCredit Tiriac Bank continua dezvoltarea pachetului de finantare destinat agricultorilor care beneficiaza de fonduri europene si nationale nerambursabile. In prezent oferim produse destinate dezvoltarii sectorului agricol, credite punte si de investitii pentru beneficiarii Programului National pentru Dezvoltarea Rurala, precum si facilitati destinate beneficiarilor de subventii APIA. Incepand cu aceasta saptamana, asteptam in sucursalele bancii beneficiarii de subventii pe hectar (SAPS) pentru o prima discutie cu specialistii nostri. De asemenea, pentru campania 2014 - 2015, estimam ca valoarea subventiilor pe ha (SAPS) va fi de aproximativ 160 de euro/ha, inainte de aplicarea corectiilor liniare si de aproximativ 141 euro/ha dupa aplicarea corectiilor. Procentul de finantare se va aplica la valoarea comunicata de APIA prin conventiile specifice", explica Marius Radu, coordonator Fonduri Europene in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru 650.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
13.02.2014
UniCredit Tiriac Bank sprijina proiectul initiat de Asociatia Free Miorita, Lumina pentru copiii din Inelet, fiind prima companie care a decis sa sustina financiar proiectul. La numai trei zile de la comunicarea proiectului in mediul online, pe bloguri si pe facebook, UniCredit Tiriac Bank s-a alaturat cauzei printr-o finantare de 3.000 de euro, care acopera costul integral al panourilor solare si al sistemelor auxiliare, inclusiv calculatoarele si imprimanta necesare procesului educational. Mai mult, la actiunea de instalare a panourilor solare vor fi invitati sa participe ca voluntari si oameni din cadrul companiei.
"Am decis sa ne implicam si in aceasta initiativa alaturi de prietenii de la Asociatia Free Miorita deoarece credem ca gesturile mici pot sa conduca spre schimbari vitale pentru niste comunitati care sunt rareori bagate in seama. Ne-ar placea de fapt ca acesta sa fie doar inceputul in 2014, pentru o serie de proiecte care sa schimbe in mai bine viata comunitatilor din Romania", a declarat Anca Nuta, Director Identitate & Comunicare, UniCredit Tiriac Bank.
"Acum aproape un an demaram proiectul Lumina pentru Ursici din dorinta de a ajuta cativa oameni care imi sunt dragi. Nu ma gandeam atunci ca Ursici va fi prima asezare din Romania ale carei case sunt iluminate cu ajutorul panourilor solare. Nu ma gandeam ca ne vor fi alaturi asa de multi oameni. Stiam insa ca mai este nevoie de lumina si in alte comunitati, asa ca am repornit motoarele. Stiam de copiii din Inelet, dar Ionut Vlad de la Trasee marcate, o comunitate online a iubitorilor de munte, a fost catalizatorul acestui proiect. Ce vrem de fapt? Sa le dam acestor copii o sansa la normalitate. Sa poata citi o carte atunci cand afara e innorat. Sa poata scrie la lumina unui bec. Sa poata invata cum se foloseste un calculator. Sa poata cunoaste tara si lumea altfel decat din manuale. Sper ca aceste lucruri, odata implinite, ii vor face sa isi doreasca sa ramana in Romania. Poate ca vor pleca, asa cum au facut altii, sau poate ca vor ramane, chiar in Inelet. Oricum, trebuie sa incercam. Iar UniCredit Tiriac Bank este din nou alaturi de noi si ii multumim pentru ca vom schimba in bine vietile acestor copii", a declarat Iulian Angheluta, presedintele Asociatiei Free Miorita.
Inelet este un satuc din Muntii Cernei. Casele sunt risipite si niciuna dintre ele nu are curent electric. Mai mult, nici scoala nu este racordata la reteaua electrica, iar cei trei copii din Inelet, Luminita, Ionela si Nicusor, merg zilnic pe jos 2 ore pentru a invata. Vrem sa ii ajutam si sa le dam acestor copii o sansa la educatie si la un viitor mai bun. Proiectul Lumina pentru copiii din Inelet consta in dotarea scolii cu panouri fotovoltaice care sa asigure necesarul de lumina si curent electric pentru cele 2 incaperi si achizitionarea de computere desktop si imprimanta.
Oricine poate sustine acest proiect si actiunile Asociatiei Free Miorita donand 2% (formularele 200 si 230) in contul RO71BACX0000000942462000 deschis la UniCredit Tirac Bank Sucursala Rosetti Bucuresti. Cod de Inregistrare Fiscala 29953226.
Free Miorita este o miscare non guvernamentala de rezistenta si actiune contra fatalismului mioritic. Dacioti pana-n Mongolia si Lumina pentru Ursici sunt doua dintre cele mai importante proiecte derulate.
10.02.2014
10 februarie 2014 - UniCredit Tiriac Bank a fost desemnata institutia financiara cu cele mai bune servicii de Private Banking din Romania in cadrul Euromoney Private Banking and Wealth Management Survey 2014.
"Abordarea noastra de investitii se bazeaza pe un proces disciplinat, aliniat la nivel regional, care pleaca de la intelegerea obiectivelor financiare si a tolerantei la risc ale clientilor nostri cu scopul de a raspunde exigentelor acestora. Deschiderea clientilor nostri catre solutiile investitionale oferite vine in urma unor eforturi de educare, prin intelegerea importantei planificarii financiare pe termen mediu-lung, a diversificarii globale si pe baza dezvoltarii unei relatii de incredere cu banca. Ne mandrim sa fim recunoscuti pentru calitatea serviciilor oferite clientilor nostri si vom continua sa livram aceleasi standarde, concentrandu-ne pe asigurarea unui cadru documentat si transparent care sa ajute clientii in luarea deciziilor investitionale optime", a declarat Anca Eremia, director UniCredit Tiriac Private Banking.
UniCredit Tiriac Private Banking deserveste in prezent peste 3.000 de clienti, cu active totale care depasesc 500 milioane euro.Gama de produse si servicii puse la dispozitia clientilor este diversificata, incluzand solutii clasice de economisire, dar si instrumente cu venit fix, fonduri de investitii si produse structurate.
Un alt element de diferentiere in piata este prezenta echipei de Strategii Globale de Investitii.
Printr-un proces de alocare in functie de clasele de active, clientii au posibilitatea de a-si diversifica global detinerile in scopul de a optimiza investitiile si de a identifica produsele compatibile cu obiectivele si profilul de risc.
UniCredit Private Banking a mai primit alte trei distinctii in cadrul sondajului Euromoney, pentru diferite subcategorii acordate diviziilor din Cehia, Ungaria si Italia.
UniCredit Private Banking ofera o gama completa de servicii si produse pentru peste 260.000 de clienti din 14 tari europene, avand in administrare active de peste 150 miliarde euro. Prin prisma experientei si apartenentei la UniCredit, banca europeana de top, specialistii si consultantii de investitii beneficiaza de perspectiva independenta asupra pietelor si de produse exclusiviste.
Premiile anuale pentru Private Banking ale Euromoney reprezinta cele mai prestigioase distinctii in zona de administrare a activelor financiare, fiind desemnate atat pe baza cifrelor livrate de entitatile analizate, cat si prin votul profesionistilor din industrie. Sondajul acopera peste 35 de categorii de produse si servicii la nivel global si regional si aproape 100 de tari.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru 650.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).