Comunicate de presa 2013
16.12.2013
UniCredit Tiriac Bank S.A. anunta plata primei dobanzi aferente obligatiunilor emise de catre banca, sub simbolul UCT18, conform Prospectului de emisiune aprobat prin Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. A/110/13.06.2013.
Plata se va realiza de catre UniCredit Tiriac Bank S.A. - agentul de plata - la data de 16 decembrie 2013, catre detinatorii de obligatiuni UniCredit Tiriac Bank S.A. inscrisi in Registrul detinatorilor de obligatiuni tinut de catre Depozitarul Central S.A. la data de referinta 25.11.2013.
Dobanda va fi calculata in conformitate cu prevederile paragrafului 7 - Dobanda, din capitolul Termenii si Conditiile Obligatiunilor, in cadrul Prospectului de Emisiune.
Rata dobanzii obligatiunilor este fixa de 6.35% pe an. Dobanda este calculata pe baza numarului efectiv de zile din perioada de dobanda relevanta si pe baza numarului de zile din anul respectiv.Plata se va efectua prin transfer in conturile bancare in Lei desemnate de detinatorii de obligatiuni UCT18 inscrisi in Registrul detinatorilor de obligatiuni.
Prospectul de emisiune si informatii detaliate referitoare la emisiunea de obligatiuni se gasesc pe site-ul bancii.
18.11.2013
14 noiembrie 2013 - UniCredit Tiriac Bank relanseaza creditul Prima Casa, produsul fiind disponibil de la inceputul lunii noiembrie in toate sucursalele bancii, sub forma unei facilitati in lei, cu o rata a dobanzii nominala de 5,78% pe an, formata din Robor 3 luni + 2,5 puncte procentuale marja fixa.
Plafonul aprobat in aceasta etapa de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) este valabil pana la sfarsitul anului 2013.
"Reluam acordarea de credite prin programul Prima Casa, deoarece constientizam nevoia clientilor nostri de a accesa credite ipotecare in conditii cat mai avantajoase de dobanda si la un nivel al avansului minim cat mai redus. Avem, pentru categoria credite cu ipoteca, o strategie mai ampla orientata catre nevoile clientilor nostri, oferta noastra fiind completata cu produse standard de finantare foarte avantajoase. De altfel, am redus recent dobanzile la creditele ipotecare in lei, astfel facilitand accesarea lor", a sublinia Petrisor Costin, Director Produse & Segmente Divizia Retail, UniCredit Tiriac Bank.
UniCredit Tiriac Bank faciliteaza plata comisionului lunar de administrare catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), de 0,02% aplicat la soldul creditului.
Care sunt avantajele creditelor Prima Casa in lei?
- presupun un avans de doar 5% din valoarea imobilului ce se doreste a fi achizitionat;
- fara comision de analiza;
- permit un grad de indatorare mai mare in comparatie cu creditele in valuta;
- clientii nu vor fi afectati de fluctuatia cursului de schimb.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru 650.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
12.11.2013
- Individual, banca UniCredit Tiriac a inregistrat un profit net de 213,6 milioane lei, in crestere cu 47,6% fata de perioada similara a anului trecut. Profitul net consolidat dupa interesul minoritar este de 206 milioane lei
- Consolidat, portofoliul de credite a depasit 19 miliarde lei, ca urmare a strategiei bancii de a finanta activ, cu accent pe zonele IMM si Corporate
- In trimestrul trei, s-a incheiat cu succes migrarea clientilor Retail si Royal Preferred Banking, in urma preluarii portofoliului RBS Romania
- In acest context, portofoliul de credite a crescut cu 6,5%, iar depozitele cu 7,5% in trimestrul al treilea fata de jumatatea anului 2013
12 noiembrie 2013 - UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net consolidat de 206,1 milioane lei (46,8 milioane euro) dupa interesul minoritar, reflectand o evolutie financiara foarte buna si absorbind eficient efectele integrarii business-ului preluat de la RBS Romania.
Indicatorii financiari releva o pozitie puternica: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a atins 9,2%, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 1%. Raportul intre costuri si venituri a ajuns la 47,3% pentru primele noua luni din 2013. Costul anualizat al riscului pentru primele 9 luni ale acestui an este de 2,87 puncte procentuale, iar rata creditelor neperformante s-a plasat la 10,78%. Acoperirea cu provizioane a creditelor din bilant este de 8,6%, un nivel care acopera confortabil riscurile identificate si potentiale.
Veniturile operationale consolidate s-au plasat la 1,1 miliarde lei (249,9 milioane euro) pentru primele 9 luni din 2013. Cheltuielile operationale s-au plasat la 520,9 milioane lei (118,2 milioane euro), iar profitul operational brut a ajuns la 580,9 milioane lei (131,8 milioane euro). Provizioanele pentru credite au ajuns la 432 milioane lei (98,1 milioane euro).
Volumul activelor a fost de 26,55 miliarde lei (5,9 miliarde euro) la finalul lui septembrie 2013, in crestere cu 5,6% fata de 30 iunie 2013. Portofoliul de credite a ajuns la un volum de 19,2 miliarde lei (21,6 miliarde lei incluzand creditele externalizate), in crestere cu 6,5% fata de 30 iunie 2013, evolutia fiind alimentata in principal de cresterea finantarilor pentru IMM-uri (+ 20% la 30 septembrie 2013 vs. 30 septembrie 2012) si companii de talie medie (+3% yoy).
Depozitele clientelei au ajuns la un volum total de 13,6 miliarde lei, evolutia lor fiind sustinuta de cresterea cu 20% a volumelor pe zona IMM in intervalul septembrie 2012 - septembrie 2013, respectiv cu 31% pentru companiile de talie medie si cu 38% pentru persoanele fizice in acelasi interval.
UniCredit Tiriac Bank a incheiat primele 9 luni din 2013 cu un numar constant de sucursale (188), in timp ce numarul angajatilor pentru banca si UniCredit Consumer Financing a ajuns la 3.156. Obtinerea unei profitabilitati cat mai bune la nivelul sucursalelor si eficienta organizationala au continuat sa fie prioritare.
La inceputul lui ianuarie 2013, banca a achizitionat pachetul majoritar al UniCredit Consumer Financing, pastrand in continuare pachetul de 20% din actiunile UniCredit Leasing Corporation. Astfel, cifrele de mai sus reprezinta prima raportare consolidata pentru UniCredit Tiriac Bank SA si UniCredit Consumer Financing IFN SA*.
"Cu toate ca economia Romaniei creste in 2013, depasind ritmul estimat al celorlalte state din Europa Centrala si de Est, avansul este alimentat de factori temporari, al caror efect se va diminua in 2014, cand dinamica PIB se estimeaza ca va fi mai lenta. Consumul privat se redreseaza incet, in timp ce creditarea treneaza la nivel de piata, pe fondul unui nivel ridicat al creditelor neperformante. In acest context economic dificil, UniCredit Tiriac Bank sustine ferm revigorarea mediului de afaceri din Romania, cu o atentie sporita pentru zonele IMM si companii de talie medie, beneficiind de resursele necesare. In acelasi timp, achizitia portofoliului RBS ne-a imbunatatit pozitia pe segmentul Retail. Prioritatile noastre pentru perioada urmatoare vor fi integrarea noilor clienti, cu aceeasi atentie pe care o purtam tuturor clientilor nostri, impulsionarea creditarii, administrarea corecta a riscurilor si a calitatii portofoliilor”, a spus CEO-ul UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru 650.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
* Pe o raportare contabila individuala, banca UniCredit Tiriac a afisat venituri operationale totale de 1,029 miliarde lei (233,5 milioane euro), in crestere cu 13,6% fata de primele 9 luni ale anului trecut. In acelasi timp, cheltuielile operationale au crescut cu 4,5%, pana la 492,5 milioane lei (111,7 milioane euro), iar profitul operational brut s-a plasat la 536,7 milioane lei (121,7 milioane euro), in urcare cu 23,4% in primele noua luni din 2013 fata de intervalul similar al anului precedent. Profitul net al bancii a crescut cu 47,6% in primele 9 luni din 2013 fata de aceeasi perioada din 2012, pana la 213,6 milioane lei (48,5 milioane euro). Raportul intre costuri si venituri s-a imbunatatit, scazand cu 4,2 puncte procentuale, pana la 47,9% pentru primele 9 luni ale acestui an. Activele totale ale bancii au ajuns la un volum de 25,5 miliarde lei (5,7 miliarde euro) la 30 septembrie 2013, in crestere cu 1,8% fata de decembrie 2012. Volumul creditelor a ajuns la 18 miliarde lei (4,03 miliarde euro), in crestere cu 4,2% fata de finalul anului trecut Depozitele clientilor au ajuns la 13,7 miliarde lei (3,06 miliarde euro) la 30 septembrie 2013. Raportul intre creditele si depozitele bancii a avut o evolutie favorabila, scazand cu 9 puncte procentuale, pana la 132% fata de perioada similara a anului trecut cand a fost 141% (daca includem in calcul obligatiunile corporative emise de banca, scaderea indicatorului a fost de 14 puncte procentuale). Rata solvabilitatii s-a situat la 12,59% la final de septembrie 2013, oferind o baza solida pentru trecerea la standarde Basel III. Banca va continua sa aplice o strategie de diversificare a surselor de finantare.
06.11.2013
6 noiembrie 2013 - Voturile clientilor, acordate in cadrul Sondajului pentru Cash Management 2013 efectuat de catre prestigioasa publicatie Euromoney, au desemnat UniCredit Tiriac Bank drept cea mai buna banca de Cash Management din Romania.
Din acelasi sondaj a reiesit ca UniCredit este furnizorul de Cash Management numarul unu si in Bosnia-Hertegovina, Croatia, Cehia, Polonia, Serbia, Slovenia si Austria.
In restul tarilor din Europa Centrala si de Est, UniCredit este in topul trei al celor mai bune banci de Cash Management, acesta fiind cel mai bun rezultat de pana acum in cadrul sondajului derulat anual.
Mai mult, rezultatul agregat pentru Europa Centrala si de Est plaseaza UniCredit pe locul doi, respectiv intre primii sapte furnizori de produse si servicii de Cash Management la nivel global si in Europa de Vest.
Sondajul Euromoney Cash Management este organizat anual de prestigioasa publicatie Euromoney, iar anul acesta numarul respondentilor a crescut cu 18% (24.442 de voturi).
Respondentii la sondaj sunt in general persoane cu functii de conducere din cadrul companiilor, pe zone precum trezorerie, contabilitate, planificare financiara etc
*******
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru 596.000 de clienti, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
30.10.2013
- Acordul le da posibilitatea consilierilor de investitii ai UniCredit sa foloseasca analizele de piata si modulele Morningstar pentru prezentarile si materialele adresate clientilor
- Parteneriatul a fost incheiat in beneficiul clientilor din Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Rusia, Slovacia si Slovenia.
30 octombrie 2013 - UniCredit CEE Private Banking a incheiat un acord de colaborare cu Morningstar, prin care clientii bancii dobandesc acces la rapoartele si informatiile generate de firma de cercetare pentru investitii.
Parteneriatul le pune la dispozitie consilierilor UniCredit Private Banking din Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Rusia, Slovacia si Slovenia analizele de piata, prezentarile si modulele Morningstar, pentru a-si ajuta clientii sa evalueze si sa monitorizeze riscurile si oportunitatile investitiilor lor.
Decizia de colaborare a avut ca punct de plecare o serie de sondaje ce demonstreaza ca, sub presiunea timpului, investitorii risca sa ia decizii influentate de considerente superficiale, referitor la plasamente in actiuni, obligatiuni, domeniul imobiliar sau fonduri mutuale.
Manuela D'Onofrio, Director Strategie Globala de Investitii UniCredit, considera ca acest parteneriat cu Morningstar va facilita luarea unor decizii optime pentru investitiile clientilor. "Lectia principala pe care am invatat-o in acest domeniu este ca investitiile pe criterii emotionale - guvernate fie de dorinta de castig fie de teama - foarte des pot rezulta in pierderi", a declarat D'Onofrio. "Cercetarea constanta a pietelor si a dinamicii lor este singura care poate crea un portofoliu puternic - care poate genera castiguri raportate la riscuri compatibile cu nevoile investitorului".
Anca Eremia, Director Private Banking in cadrul UniCredit Tiriac Bank:“In contextul actual, in care dobanzile au un trend descendent, clientii au devenit interesati sa discute despre alternativa unor plasamente cu randamente asteptate superioare solutiilor clasice de economisire. Vom folosi accesul la biblioteca Morningstar pentru a creste confortul clientilor in intelegerea oportunitatilor oferite de noi”.
UniCredit CEE Private Banking va suplimenta astfel baza de informatii si cercetari livrate clientilor. Abordarea independenta si obiectiva pe care Morningstar o are in rapoartele sale este in concordanta cu principiile de investitii ale UniCredit Private Banking, ceea ce stabileste o gandire comuna intre clienti si consilieri, pentru a-i ajuta sa lucreze impreuna pe un fond de incredere si certitudine.
UniCredit considera ca informarea corecta si consilierea corespunzatoare la timpul potrivit sunt ceea ce ajuta in mod constant clientii pentru a-si creste portofoliile. Clientii apreciaza cel mai mult viziunea consilierilor lor atunci cand cauta expertiza in identificarea noilor oportunitati si atenuarea riscurilor.
“Oamenii din UniCredit Private Banking au acelaşi scop, anume de a oferi clienţilor stabilitate şi siguranta a activelor financiare - ajutand la protectia si cresterea acestora pe termen lung”, spune Jan Tronicek, Director UniCredit Private Banking in Europa Centrala si de Est.
Morningstar pune investitorii pe primul plan in abordarea de business, ceea ce i-a adus firmei o reputatie solida in termeni de independenta si obiectivitate. Morningstar este un nume recunoscut pentru inovatie in domeniul investitiilor, aducand informatii relevante unui public larg. Toate cercetarile Morningstar vizate de parteneriatul cu UniCredit sunt supuse regulilor Autoritatii de Reglementare a Industriei Financiare din SUA.
Despre UniCredit
UniCredit este o institutie financiara internationala de top, cu o prezenta puternica in 20 de tari europene si avand reprezentante in 50 de piete, cu aproximativ 9.200 de sucursale.
In Europa Centrala si de Est, UniCredit detine cea mai mare retea bancara internationala, cu peste 3.600 de sucursale si puncte de lucru.
Grupul este operational in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
Despre Morningstar
Morningstar este unul dintre furnizorii de top de cercetari independente de investitii in America de Nord, Europa, Australia si Asia. Compania ofera o gama larga de produse si servicii pentru populatie, consilieri de investitii, administratori de fonduri de investitii si de pensii. Morningstar furnizeaza date referitoare la aprox. 437.000 de oferte de investiţii, incluzand actiuni, fonduri mutuale si alte vehicule similare, impreuna cu date in timp real cu privire la piata globala, vizand peste 10 milioane de titluri de actiuni, indici, optiuni, contracte futures, marfuri si metale pretioase, instrumente valutare si de trezorerie.
Morningstar ofera, de asemenea, servicii de administrare a investitiilor prin intermediul subsidiarelor sale de consultanta si avea active sub administrare sau consiliere de peste 176 de miliarde de dolari la 30 septembrie 2013. Compania are operatiuni in 27 de tari.
23.10.2013
- A doua editie a maratonului caritabil “1000Balkan Charity Challenge” se va desfasura intre 1 si 11 noiembrie 2013, iar participantii vor parcurge in alergare sau pe bicicleta 1.000 de km intre Bucuresti si Sofia, traversand Dunarea si muntii Balcani.
- Companiile si persoanele fizice sunt invitati sa sustina cele 18 cauze sociale si umanitare (12 in Romania si 6 in Bulgaria). Cauzele au fost alese atent impreuna cu sponsorii proiectului pentru a include toate sferele sociale: asistenta copiilor si a batranilor, ingrijirea persoanelor cu dizabilitati, educatia, dezvoltarea talentelor si competentelor, asistenta social. Anul trecut proiectul a strans impresionanta suma de 24.000 de Euro.
- HOSPICE Casa Sperantei este principala fundatie partenera in Romania si anul acesta strange fonduri pentru a oferi ingrijire specializata intr-un centru de terapie multisenzoriala cu scopul de a aduce alinare in viata unui numar de 60 de copii cu boli incurabile si dizabilitati fizice severe in noul centru HOSPICE din Bucuresti. Fundatia partenera din Bulgaria este Bulgarian Charities Aid Foundation.
- Entitatile juridice UniCredit din Romania si Bulgaria sunt sponsorii principali ai evenimentului ce face parte din proiectul de traditie ce are loc anual, Campania de Gift Matching. Aceasta campanie strange zeci de mii de euro si ii dubleaza pentru un impact real in comunitatile beneficiare.
Dupa succesul primei editii a evenimentului "1000 Balkan Charity Challenge", a doua editie va avea loc in acest an in perioada 1-11 noiembrie 2013. Este un eveniment ce implica doua tari si este organizat cu sustinerea fundatiei HOSPICE Casa Sperantei si UniCredit Tiriac Bank din Romania si fundatia Bulgarian Charities Aid si Unicredit Bulbank din Bulgaria. Scopul acestui amplu eveniment este de a:
a. Promova sportul, in mod special sportul de masa in natura, ca un mod de viata alternativ, sanatos si accesibil.
b. Dezvolta prin sport cultura implicarii sociale si sustinerea fundatiilor non-profit prin strangerea de fonduri pentru 12 cauze caritabile din Romania si 6 cauze din Bulgaria.
c. Conecta oamenii dint vecine.
d. Motiva plantarea de specii de copaci ce sunt pe cale de disparitie (Ginkgo Biloba si Meta Sequoya) la finalul fiecarei zile din proiect.
e. Initia o traditie pentru acest spatiu geograpfic de a testa limitelor corpului uman, al mintii si al spiritului prin evenimente de anduranta.
"1000 Balkan Charity Challenge este o metafora si un exemplu real de viata, al unui colectiv si a unui serviciu activ al comunitatii care este in simbioza cu dorinta eterna a omului de a-si depasi propria conditie si dorinta de a trai viata intr-un mod corect si plenar.. holistic" declara Stanislav Georgiev, fost CFO al UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Bulbank si initiatorul proiectului. "Experienta de anul trecut ne-a demonstrat ca putem sa schimbam, influentam, inspiram si motivam multi oameni sa faca pasul urmator pentru a trai o viata implinita.’’
Duatlonul este deopotriva un efort mental si fizic extrem dar si o aventura memorabila. Traseul de 1050 km presupune traversarea de doua ori a Dunarii si a muntilor Balcani prin doua poduri ce leaga Romania si Bulgaria (Giurgiu-Ruse si Calafat-Vidin), trecand prin locuri cu peisaje spectaculoase si cu diferente de altitudine de 3500 de metri. Astfel, prima parte a maratonului, de la Bucuresti la Sofia, va fi parcursa pe bicicleta, in patru zile, cate 160 de km in fiecare zi. La intoarcere, participantii vor parcurge traseul in alergare, timp de 7 zile, respectiv cate 60 de km pe zi.
STARTUL va avea loc in data de 1 noiembrie de la ora 7 dimineata din Bucuresti Bd. Expozitiei si va gazdui si Finish-ul din data de 11 noiembrie, ora 17.00. Grupul va ajunge in Bulgaria, Sofia (Piata Sveta Nedelya vis a vis de biserica Sf. Nedelya) in data de 4 noiembrie si va porni inapoi spre Bucuresti pe 5 noiembrie la ora 7.30.
Companiile sunt invitate sa sustina maratonul si sa contribuie la finantarea celor 18 proiecte umanitare. De asemenea, pasionatii de sport care vor sa participe in aceasta aventura sunt invitati sa se inscrie pana pe 28 octombrie, in limita locurilor disponibile. Participantii pot opta fie pentru a parcurge intregul traseu, fie doar o portiune a acestuia. Odata intrati in cursa, participantii isi vor alege o cauza umanitara pe care sa o sustina strangand de la cunoscuti si prieteni sume pentru sustinerea cauzei, pe parcursul celor 11 zile cat va dura maratonul la adresa web http://www.1000balkan.com
Participantii vor beneficia de cele mai bune conditii pe parcursul traseului si vor fi insotiti de o echipa de suport formata dintr-un doctor si doi voluntari care vor asigura serviciile medicale, alimentatia si hidratarea. Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina web.
Evenimentul este organizat cu sprijinul logistic a doua cluburi de specialitate, unul din Romania si celalalt din Bulgaria, respectiv Ro Club Maraton si Begach Running Club. De asemenea este sustinut de companii si institutii precum: Digi 24, Toyota, 3M, CityGrill, Diplomat Plaza, Aventuria, Superfit, American International School of Bucharest, Kyani, Djili Soy Romania, Brevis, Chipita, La Fantana si Izvorul Minunilor. Alte companii sunt invitate sa se implice.
23.10.2013
23 octombrie 2013 - Pentru a sprijini clientii care doresc sa acceseze credite in moneda locala si sa se protejeze astfel impotriva riscului valutar, UniCredit Tiriac Bank a redus, incepand cu luna octombrie, cu pana la 2,31%, dobanzile pentru toate facilitatile de credit garantate cu ipoteca acordate in lei.
"Produsele de creditare in lei ii aduc clientului cateva avantaje foarte importante: presupun un avans mai mic pentru cei care isi incaseaza veniturile in moneda locala, permit un grad de indatorare mai mare in comparatie cu creditele in valuta si aduc stabilitate bugetelor clientilor comparativ cu imprumuturile in moneda straina. Tinand cont de aceste beneficii pentru clientii nostri si de cererea in crestere pentru facilitatile in lei, am redus dobanzile pentru a ii sprijini si incuraja pe cei care doresc sa le acceseze", a subliniat Petrisor Costin, Director Produse & Segmente Retail UniCredit Tiriac Bank.
Reducerile de dobanda sunt de pana la 2,31%, astfel:
- Credit ipotecar/imobiliar pentru achizitie locuinta - dobanda variabila pe toata perioada de creditare:
- Dobanda a fost redusa de la 7,28% la 5,77% (Robor 3M + 2,49%)
- Credit ipotecar/imobiliar pentru achizitie locuinta - dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:
- Dobanda fixa a fost redusa de la 8,3% la 6,53%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este 7,28% (Robor 3M + 4%)
- Credit pentru aranjamente/modernizari/dezvoltari - dobanda variabila pe toata perioada de creditare
- Dobanda a fost redusa de la 8,28% la 6,65% (Robor 3M + 3,37%)
- Credit pentru aranjamente/modernizari/dezvoltari - dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:
- Dobanda fixa a fost redusa de la 8,7% la 6,39%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este 8,28% (Robor 3M + 5%)
- Credit pentru refinantare Umbrella- dobanda variabila pe toata perioada de creditare
- Dobanda a fost redusa de la 8,28% la 6,65% (Robor 3M + 3,37%)
- Credit pentru refinatare Umbrella - dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:
- Dobanda fixa a fost redusa de la 8,7% la 6,39%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este 8,28% (Robor 3M + 5%)
Prin aceste produse, UniCredit Tiriac Bank se adreseaza clientilor care doresc un credit garantat cu ipoteca:
- in moneda in care isi incaseaza salariul;
- care nu doresc sa fie afectati de fluctuatia cursului de schimb;
- care doresc o rata de dobanda avantajoasa.
Criterii principale de eligibilitate:
- Varsta minima: 20 ani / 25 ani pentru navigatori
- Varsta maxima: 70 ani / 65 ani pentru navigatorii brevetati si 60 ani pentru navigatori nebrevetati (varsta pana la care creditul trebuie rambursat in totalitate)
- Venitul lunar net eligibil pe familie minimum 1.000 lei (250 euro pentru navigatori)
- Se accepta o gama larga de venituri : din salarii, pensie, chirii, contracte de management, activitati PFA, venituri din strainatate, drepturi de autor, rente viagere.
- Se accepta pana la doi co-debitori.
Alte costuri ale creditelor:
a) Comision lunar de administrare: 0,05% aplicat la soldul creditului
b) Comision de analiza: 1.290 lei pentru creditele ipotecare/imobiliare si 1.720 lei pentru creditele de aranjamente/modernizari/dezvoltari si refinantare.
Costuri conexe: evaluare, notar, inscriere AEGRM, asigurare de viata, asigurare imobil.
Opinia juridica se achita de catre UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru 596.000 de clienti, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
22.10.2013
Bucuresti, 22 octombrie 2013- Dupa o luna de campanie, programul "Pentru tine o moneda, pentru ei un viitor" atrage mii de suporteri care au ales sa doneze Fundatiei Mihai Nesu monedele aruncate inainte de meci, in beneficiul unor initiative destinate ajutorarii copiilor cu dizabilitati. Pentru a raspunde cererii suporterilor care nu pot ajunge la stadion, dar doresc sa se alature initiativei, organizatorii au introdus si posibilitatea de donatie prin SMS*.
Cei dornici sa sustina cauza campaniei sunt invitati sa trimita un SMS* la numarul unic 8837. Fiecare SMS* va aduce 2 Euro pentru copiii cu dizabilitati sprijiniti de fundatia Mihai Nesu.
Cristian Pantazi, Managing Director Kaleidoscope Proximity, ofera detalii despre evolutia campaniei:
"Ne-am bucurat sa vedem ca, la prima partida, intr-un singur punct de colectare, mii de suporteri au raspuns invitatiei noastre. Extinderea catre SMS ii va ajuta si pe cei care nu ajung la stadion sa sustina cauza acestui simbol al fotbalului romanesc. Si pentru ca in campaniile de donatii prin SMS sincronizarea inseamna totul, va invit chiar acum sa tastati 8837. Nu mai tarziu pentru ca veti uita… sau veti citi altceva, ci chiar acum!"
Anca Nuta, Director Identitate&Comunicare UniCredit Tiriac Bank:
"Este extraordinar ca putem dezvolta campania si in aceasta noua directie si bineinteles ca speram sa reusim sa atingem si sa implicam cat mai multi oameni dispusi sa intinda o mana de ajutor copiilor cu dizabilitati. Suntem foarte bucurosi ca putem folosi cultura implicarii sociale, care este specifica UniCredit Tiriac Bank, precum si asocierea ca Partener Oficial UEFA Champions League pentru a continua sirul faptelor bune si a pentru a avea o contributie reala in imbunatatirea vietii comunitatii in care activam."
Despre campania Pentru tine o moneda, pentru ei un viitor
Miile de monede aruncate de suporteri inainte de a intra la meciurile jucate de FC Steaua Bucuresti pe teren propriu in actualul sezon al UEFA Champions League (UCL) nu vor mai fi irosite, ci vor fi donate Fundatiei Mihai Nesu, in cadrul campaniei "Pentru tine o moneda, pentru ei un viitor". Suporterii sunt invitati sa nu mai arunce monedele inainte de intrarea pe stadion, ci sa le depuna in dispozitivul de colectare special amenajat. Toti banii colectati vor fi donati Fundatiei Mihai Nesu pentru initiative destinate ajutorarii copiilor cu dizabilitati.
Campania "Pentru tine o moneda, pentru ei un viitor" a debutat marti, 1 octombrie 2013, la partida FC Steaua Bucuresti - FC Chelsea de pe National Arena Bucuresti.
Dispozitivul care colecteaza monede este amplasat in apropierea caii de acces pe National Arena dinspre Bd. Maior Coravu, la intrarea din fata sectoarelor VIP si va functiona la cele trei partide jucate de FC Steaua Bucuresti acasa in actualul sezon al UEFA Champions League (UCL): 1 octombrie (FC Steaua Bucuresti - FC Chelsea); 22 octombrie (FC Steaua Bucuresti - FC Basel) 26 noiembrie (FC Steaua Bucuresti - Schalke 04).
"Pentru tine o moneda, pentru ei un viitor" este o campanie initiata de Graffiti Social Work (Fundatia BBDO Group Romania) si Kaleidoscope Proximity si sustinuta de UniCredit Tiriac Bank, parte a UniCredit Group, Banca Oficiala a UEFA Champions League.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in 22 de tari si cu o strategie de responsabilitate sociala bine dezvoltata. Parteneriatul UniCredit - UEFA Champions League a fost semnat in 2009 , iar anul acesta este a doua oara cand Trofeul UEFA Champions League ajunge in Romania. UniCredit Tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia grupului si sprijinind pana in prezent numeroase proiecte sociale ( Gift Matching, Lumina pentru Ursici, Balkan Challange, antreprenoriat social ), de educatie si cultura (Concursul de Debut Literar UniCredit, Festivalul si Concursul International George Enescu, Bienala Internationala de Arta Contemporana) si de mediu (Cicloteque).
Despre Grafffiti Social Work
Infiintata in anul 2010, Graffiti Social Work este fundatia grupului de comunicare BBDO Group Romania. Obiectivele fundatiei vizeaza atat educatia si sanatatea celor mici, cat si dezvoltarea industriilor creative din Romania (prin departamentul Graffiti Art Work). Fiind parte a unui grup de comunicare, GSW ajuta programele de educatie si sanatate pentru copii prin elaborarea si implementarea unor campanii de avertizare si preventie, care au ca rezultat fie strangerea directa de fonduri destinate unei alte parti (fundatie sau asociatie), fie de a pune pe agenda publica o anume situatie/problema.
Despre Kaleidoscope Proximity
Kaleidoscope Proximity este agentia de digital si direct marketing a grupului BBDO, lucrand pentru clienti ca Mercedes, SAB Miller, Bayer, BAT, Nestle, Wrigley, Microsoft,. La nivel international, reteaua Proximity este cea mai premiata in domeniul digital, direct marketing si CRM, avand 67 de birouri in peste 50 de tari.
21.10.2013
15 octombrie 2013 - Alexandra Ioana Dobrica va fi noul Director Piete Globale & Trezorerie in cadrul UniCredit Tiriac Bank, dupa ce a ocupat, timp de 3 ani, pozitia Head of Corporate Treasury Sales in cadrul aceluiasi departament al bancii.
Alexandra il inlocuieste pe Dorin Alexandru Badea, care isi incheie activitatea in cadrul UniCredit Tiriac Bank dupa aproape 5 ani in fruntea Departamentului Piete Globale & Trezorerie, urmand noi provocari in viata profesionala.
Alexandra Ioana Dobrica lucreaza in cadrul UniCredit Tiriac Bank din anul 2007, unde a avut o traiectorie profesionala ascendenta si a ocupat pe rand functiile de Head of Key Accounts - Treasury Sales si apoi Head of Corporate Treasury Sales, cu rezultate foarte bune alaturi de echipele pe care le-a coordonat.
Are peste 10 ani de experienta in Piete Financiare, debutand in trezoreria ING Bank Romania. A obtinut diverse certificari de-a lungul timpului, inclusiv certificarea de broker pe Bucharest Stock Exchange si este membru al Asociatiei Pietelor Financiare din 2007.
In cadrul UniCredit Tiriac Bank, Alexandra Dobrica a contribuit la dezvoltarea produselor de trezorerie oferite companiilor, in vederea managementului riscurilor financiare pe toate clasele de active, a pus bazele sistemului de electronic trading pentru trezorerie, oferind clientilor transparenta, mobilitate si eficienta, a contribuit la cresterea gradului de penetrare a produselor de trezorerie pentru toate segmentele de clienti, ajutand la diversificarea solutiilor investitionale la dispozitia clientilor.
Alexandra Dobrica urmeaza a fi confirmata in noua pozitie de catre BNR.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru 596.000 de clienti, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
14.10.2013
14 octombrie 2013 - UniCredit Tiriac Bank a acordat un credit de investitii in valoare de 30 milioane euro fondului de investitii NEPI, pentru refinantarea cladirii de birouri Lakeview.
Finantarea are o maturitate de 5 ani.
UniCredit Tiriac Bank are o abordare prudenta, dar activa pentru finantarea sectorului Real-Estate, care se incadreaza in strategia globala de creditare a bancii, cu focus pe proiectele de calitate si companiile cu un istoric si comportament de plata bune.
Pe acest segment, banca a primit numeroase distinctii de-a lungul ultimilor ani, cel mai recent fiind premiul Bank of the Year - 2012 la SEE Real Estate Awards, acordat de Europa Property.
Cladirea de birouri Lakeview a fost finalizata in 2010 si cumparata de NEPI la inceputul anului 2013. Localizata pe Bulevardul Barbu Vacarescu, Lakeview are o suprafata inchiriabila de peste 25.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%. Printre chiriasii cladirii se afla PricewaterhouseCoopers, Huawei, Colgate-Palmolive, Royal Bank of Scotland.
UniCredit Tiriac Bank are o colaborare traditionala fructuoasa cu NEPI, banca finantand mai multe proiecte pentru fondul de investitii printre care Pitesti Retail Park si facilitati logistice in Otopeni si Rasnov.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru 596.000 de clienti, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
Despre NEPI
New Europe Property Investments plc (NEPI) este o societate de investitii si dezvoltare imobiliara listata pe piata principala a Bursei de Valori din Johannesburg (JSE), pe Piata de Investitii Alternative (AIM) a Bursei de Valori din Londra (LSE) si pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB)
NEPI detine un portofoliu extins de proprietati variate din retail, birouri si logistica, iar de curand a achizitionat si un centru comercial in Slovacia. NEPI urmareste extinderea portofoliului sau de proprietati atat in Romania, cat si in alte tari din centrul si estul Europei.
01.10.2013
Bucuresti, 1 octombrie 2013 - Miile de monede aruncate de suporteri inainte de a intra la meciurile jucate de FC Steaua Bucuresti pe teren propriu in actualul sezon al UEFA Champions League (UCL) nu vor mai fi irosite, ci vor fi donate Fundatiei Mihai Nesu, in cadrul campaniei "Pentru tine o moneda, pentru ei un viitor". Suporterii sunt invitati sa nu mai arunce monedele inainte de intrarea pe stadion, ci sa le depuna in dispozitivul de colectare special amenajat. Toti banii colectati vor fi donati Fundatiei Mihai Nesu pentru initiative destinate ajutorarii copiilor cu dizabilitati.
Campania "Pentru tine o moneda, pentru ei un viitor" debuteaza marti, 1 octombrie 2013, la partida FC Steaua Bucuresti - FC Chelsea de pe National Arena Bucuresti.
Dispozitivul care colecteaza monede este amplasat in apropierea caii de acces pe National Arena dinspre Bd. Maior Coravu, la intrarea din fata sectoarelor VIP si va functiona la cele trei partide jucate de FC Steaua Bucuresti acasa in actualul sezon al UEFA Champions League (UCL): 1 octombrie (FC Steaua Bucuresti - FC Chelsea); 22 octombrie (FC Steaua Bucuresti - FC Basel), 26 noiembrie (FC Steaua Bucuresti - Schalke 04).
"Pentru tine o moneda, pentru ei un viitor" este o campanie initiata de Graffiti Social Work (Fundatia BBDO Group Romania) si Kaleidoscope Proximity si sustinuta de UniCredit Tiriac Bank.
Cristian Pantazi, Managing Director Kaleidoscope Proximity, ofera detalii despre campanie: "Pentru tine o moneda, pentru ei un viitor" e acel mult cautat program care transforma risipa in castig. A plecat de la un gand simplu, usor de recunoscut de catre orice suporter de pe orice stadion: inainte de intrarea la meci, esti obligat sa arunci in afara stadionului toate monedele din buzunare. Multe, putine - iti par o risipa. Si sunt. Cu o medie de 50 de bani aruncati de un suporter si 45.000 de suporteri pe meci in cele 3 meciuri de Champions League ajungem la echivalentul a 15.000 de euro. Imens pentru o Fundatie. Ne bucuram ca putem sa ii ajutam pe suporteri sa vina in sprijinul organizatiei pornite de un model in fotbal dar si in viata - Fundatia Mihai Nesu."
"Parteneriatul dintre UniCredit si UEFA Champions League a presupus dintotdeauna mai mult decat o asociere de branduri. In anii trecuti am sustinut echipe de fotbal ale scolilor din tara si am donat echipamente. Anul acesta am decis sa ne implicam la un alt nivel, incurajand suporterii sa ni se alature in promovarea unei cauze nobile, printr-o contributie care presupune mai degraba un efort de constientizare decat un efort financiar: in loc ca monedele sa fie risipite, acestea pot ajunge la o organizatie care face fapte bune, si anume la Fundatia Mihai Nesu. Prin proiectele pe care UniCredit Tiriac Bank le sustine, ne dorim sa cream o cultura a voluntariatului si a implicarii sociale, atat pentru colegii nostri, cat si pentru clienti, parteneri de afaceri, iar in acest caz, pentru suporteri.", a declarat Anca Nuta, director Identitate si Comunicare al UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, cu o prezenta puternica in 20 de tari si cu o strategie de responsabilitate sociala bine dezvoltata. Parteneriatul UniCredit - UEFA Champions League a fost semnat in 2009, iar anul acesta este a doua oara cand Trofeul UEFA Champions League ajunge in Romania. UniCredit Tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia grupului si sprijinind pana in prezent numeroase proiecte sociale (Gift Matching, Lumina pentru Ursici, Balkan Challange, antreprenoriat social), de educatie si cultura (Concursul de Debut Literar UniCredit, Festivalul si Concursul International George Enescu, Bienala Internationala de Arta Contemporana) si de mediu (Cicloteque).
Despre Grafffiti Social Work
Infiintata in anul 2010, Graffiti Social Work este fundatia grupului de comunicare BBDO Group Romania. Obiectivele fundatiei vizeaza atat educatia si sanatatea celor mici, cat si dezvoltarea industriilor creative din Romania (prin departamentul Graffiti Art Work). Fiind parte a unui grup de comunicare, GSW ajuta programele de educatie si sanatate pentru copii prin elaborarea si implementarea unor campanii de avertizare si preventie, care au ca rezultat fie strangerea directa de fonduri destinate unei alte parti (fundatie sau asociatie), fie de a pune pe agenda publica o anume situatie/problema.
Despre Kaleidoscope Proximity
Kaleidoscope Proximity este agentia de digital si direct marketing a grupului BBDO, lucrand pentru clienti ca Mercedes, SAB Miller, Bayer, BAT, Nestle, Wrigley, Microsoft,. La nivel international, reteaua Proximity este cea mai premiata in domeniul digital, direct marketing si CRM, avand 67 de birouri in peste 50 de tari.
25.09.2013
Bucuresti, 25 septembrie 2013 - Banca Comerciala Romana si UniCredit Tiriac Bank au acordat prima facilitate de factoring de tip club din Romania. Facilitatea in cuantum de 100 milioane euro in echivalent lei, a fost obtinuta de compania Sensiblu, parte a grupului farmaceutic A&D Pharma, pentru incasarea in avans, in baza unui mecanism de factoring fara regres, a creantelor detinute de aceasta companie in relatia cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Casele Judetene de Asigurari de Sanatate din Romania. UniCredit Tiriac Bank a avut rol de coordonator principal si agent al finantarii de factoring.
Facilitatea de factoring de tip club este importanta pentru Sensiblu, parte a Grupului A&D Pharma, atat din perspectiva diversificarii surselor de finantare cat si din perspectiva optimizarii structurii de finantare clasice, utilizate pana in prezent. Caracteristica de baza a acestei solutii de finantare este lichidizarea directa a activelor detinute - solutie mult mai potrivita pentru finantarea unei companii din industria farmaceutica.
Facilitatea astfel implementata este finantata in mod egal de Banca Comerciala Romana si UniCredit Tiriac Bank si constituie o forma de sustinere a sistemului de sanatate romanesc prin lichidizarea creantelor asupra Casei Nationale si a Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate.
Banca Comerciala Romana, BRD Groupe Societe Generale si UniCredit Tiriac Bank au acordat A&D PHARMA un credit sindicalizat tip club in valoare de 190 mil euro, pentru refinantarea nevoilor generale de sustinere a activitatii de baza, precum si a celor de dezvoltare a grupului. Tranzactia este cea mai importanta din sectorul farma in anul 2013.
In paralel cu facilitatea de tip factoring si in stransa legatura cu aceasta, Grupul A&D Pharma a incheiat o tranzactie de refinantare cu majorare a sumei prin intermediul unei sindicalizari de tip club, in suma de pana la 190 de milioane de euro. Aceasta are drept obiect refinantarea nevoilor generale de sustinere a activitatii de baza, precum si pe cele de dezvoltare ale grupului si este cea mai importanta tranzactie de acest tip realizata pe piata farmaceutica romaneasca in anul 2013. Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale si UniCredit Tiriac Bank au participat in mod egal la finantare, avand rolul de Aranjori Principali Mandatati, cu UniCredit Tiriac Bank in calitate de agent de garantie si UniCredit Bank AG - London Branch in calitate de agent de facilitate. Banca Comerciala Romana a indeplinit rolul de coordonator al tranzactiei de refinantare.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru 596.000 de clienti, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
Despre BCR
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 562 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM - peste 2.200 de bancomate si POS - 15.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce.
Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul UE. Cei aproximativ 46.000 de angajati deservesc 16,6 milioane de clienti in aproximativ 2.900 de agentii din sapte tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La 30 iunie 2013, totalul activelor detinute de Erste Group era de 210,2 miliarde euro, profitul net de 301,2 milioane euro si raportul cost-venit este de 52,8%.
Despre BRD
BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 de pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Societe Generale are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 900 de unitati. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 21.600 de POS-urişi 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste un miliard de euro in 2012, BRD este liderul pietei de factoring din Romania.
BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajati in 76 de tari si 32 milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:
- Retail banking in Franta
- Retail banking international
- Corporate & Investment Banking
Despre AD Pharma
A&D Pharma este cel mai mare grup farmaceutic din Romania, deruland activitati complexe de import, distributie si retail farmaceutic. Din grupul A&D Pharma fac parte companiile Mediplus Exim, lantul de farmacii Sensiblu si A&D Pharma Marketing & Sales.
Mediplus Exim este liderul pietei de import si distributie farmaceutica din Romania, cu un portofoliu de peste 25.000 de produse (produse prescriptibile, OTC-uri si produse cosmetice), cu o cota de piata din vanzari de peste 25%, oferind acoperire nationala si servicii de distributie farmaceutica la cele mai inalte standarde GDP (Good Distribution Practice).
Sensiblu este lantul farmaceutic cu cele mai multe farmacii sub un singur brand din Romania. In prezent, Sensiblu oferă prin intermediul celor peste 400 de farmacii din intreaga tara, solutii integrate de sanatate, frumusete si stare de bine unui numar de peste 5 milioane de pacienti si clienti constanti.
A&D Pharma Marketing& Sales este vectorul dezvoltarii internationale a grupului A&D Pharma, oferind servicii complete de marketing, promovare si vanzare unui portofoliu extins de producatori, atat in Romania, cat si in alte tari din Europa Centrala si de Est.
23.09.2013
Lumina pentru Ursici, proiectul initiat de Asociatia Free Miorita si sustinut de UniCredit Tiriac Bank, a fost dus la bun sfarsit. Free Miorita si-a propus sa aduca lumina in casele locuitorilor din Ursici, iar acum batranul sat din judetul Hunedoara este singurul din Romania iluminat cu panouri solare.
Dupa ani de zile in care ursicenii au asteptat ca satul sa fie electrificat, in doar 9 zile, 24 de voluntari din toata tara au instalat 14 panouri solare, 70 de becuri cu led-uri, 14 invertoare si au tras 1.000 de metri de cablu pentru ca satul uitat in Evul Mediu sa se bucure de simplul gest de a aprinde lumina. Totul a fost posibil cu sprijinul UniCredit Tiriac Bank si al blogosferei romanesti, care a promovat cu succes cauza si astfel a redus timpul de implementare a proiectului.
"In proiectele guvernamentale electrificarea satului ar fi costat cateva milioane de lei. Noi am reusit cu aproximativ 9.000 de euro sa aducem lumina in casele acestor oameni simpli. E drept, instalatia nu sustine un consum mare de energie electrica, dar ursicenii au acum parte de lumina in casa, fara facturi, fara drumuri in comuna pentru a cumpara petrol lampant si fara generatoare. Lumina pentru Ursici este un proiect care mi-a dat speranta ca o mana de oameni, ambitiosi si increzatori intr-o actiune precum aceasta, poate sa faca lucruri minunate, cu impact real asupra unei intregi comunitati. Ursici nu este un sat mare, dar acei cativa oameni care traiesc acolo au primit un dar pe care il asteptau de mult prea mult timp", a spus Iulian Angheluta, fondator al Asociatiei Free Miorita.
"Desi datorita contributiei financiare a UniCredit Tiriac Bank proiectul a putut fi realizat, credem ca meritul cel mare este al voluntarilor - angajatii bancii si ceilalti participanti. Le multumim si noi pentru implicare si ne bucuram ca impreuna cu ei am aprins lumina la Ursici. ", a declarat Anca Nuta, Director Identity & Communication, UniCredit Tiriac Bank.
Ursici este o asezare de la poalele Muntilor Sureanu, la 450 de km de Bucuresti, care face parte din comuna Bosorod din judetul Hunedoara. 14 gospodarii sunt imprastiate pe culmi de munte, la peste 1.000 metri altitudine iar oamenii, majoritatea varstnici, mentin locul in viata traind printre cetati dacice si biserici de piatra. Nu sunt saraci, dar muncesc enorm ca sa-si ingrijeasca vitele si sa cultive culmea muntelui. Nu se vaita si nu cer nimic, au invatat sa se gospodareasca si sa se descurce cu ce le ofera pamantul.
Oricine poate sustine in continuare proiectele desfasurate de Free Miorita donand o suma de bani in contul Asociatiei Free Miorita, cumparand unul dintre produsele promotionale aflate pe website-ul asociatiei sau participand ca voluntar la actiunile Free Miorita.
Free Miorita este o miscare non-guvernamentala de rezistenta si actiune contra fatalismului mioritic.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in 22 de tari si cu o strategie de responsabilitate sociala bine dezvoltata. De altfel, pentru a reuni intregul grup UniCredit sub umbrela responsabilitatii sociale si pentru a creste valoarea donatiilor voluntare in bani, in favoarea entitatilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajatilor si cu sprijinul financiar al Fundatiei UniCredit. Banca isi desfasoara activitatea deplin constienta de responsabilitatea pe care o are fata de societate si fata de mediu. UniCredit Tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia grupului si sprijinind pana in prezent numeroase proiecte sociale (Migrations, Scoala Mamelor), de educatie si cultura (Concursul de Debut Literar UniCredit, Festivalul International George Enescu, Bienala Internationala de Arta Contemporana), de mediu (Cicloteque) si in domeniul intreprinderilor sociale, prin intermediul parteneriatului cu Fundatia NESsT Romania.
20.09.2013
- UEFA Champions League Trophy Tour, prezentat de UniCredit, demareaza astazi in Berlin
- Dupa lansarea din capitala Germaniei, Trofeul porneste la drum pentru a cincea oara, urmand sa ajunga si in Romania in Timisoara, Cluj-Napoca , Brasov si Bucuresti
- UniCredit va aprinde pasiunea pentru fotbal printr-un incitant traseu de 5 saptamani prin Europa
- Fabio Capello - Ambasador Oficial UniCredit pentru UEFA Champions League - va insoti Trofeul
20 septembrie 2013 - UniCredit da astazi startul UEFA Champions League Trophy Tour in capitala Germaniei - si gazda a Finalei UEFA Champions League 2015 - Berlin.
In cadrul impresionantului eveniment, fanii fotbalului, precum si publicul larg, pot admira Trofeul UEFA Champions League, dar si multe alte suveniruri valoroase, apartinand unor figuri marcante din lumea fotbalului, stranse in cadrul expozitiei "UniCredit Walk of Champions".
Acestea vor putea fi vazute si in Bucuresti, timp de 3 zile, in perioada 4-6 octombrie 2013, in Piata George Enescu. In drumul spre Bucuresti, Trofeul va poposi si in alte 3 orase din tara noastra: Timisoara (Piata Operei) - 30 septembrie, Cluj-Napoca (Piata Unirii) - 1 octombrie si Brasov (Piata Sfatului) - 2 octombrie.
Printr-un concept nou, UniCredit doreste ca anul acesta sa atraga si mai multi oameni cu fascinatia celei mai prestigioase competitii fotbalistice din Europa. Mult-doritul Trofeu va fi expus intr-un "balcon ceremonial", care ii va transpune si mai mult pe vizitatori in atmosfera de sarbatoare.
Expozitia din acest an va aduce o serie de schimbari interesante, impreuna cu o aventura multimedia captivanta pentru utilizatori. Un elaborat sistem RFID va permite vizitatorilor o inregistrare simpla, care le va da voie sa interactioneze direct cu fiecare eveniment expozitional oferit - de la informatii exclusive despre suveniruri UEFA Champions League, la uimitoare caracteristici de realitate augmentata, la participarea la jocuri si concursuri. Noua tehnologie ii va conecta si mai mult pe vizitatori cu lumea digitala, permitandu-le sa isi impartaseasca experientele, fotografiile si emotiile legate de UEFA Champions League Trophy Tour direct pe profilele lor din retelele sociale.
Toti fanii din Bucuresti sunt invitati sa se preinregistreze pe site-ul bancii.
O alta noutate remarcabila a turneului de anul acesta este prezenta proaspat-numitului Ambasador Oficial UniCredit pentru UEFA Champions League, Fabio Capello. Actualul antrenor al echipei nationale a Rusiei va insoti Trofeul. Alaturi de Fabio Capello, multe alte vedete UEFA Champions League si ambasadori locali vor contribui la fascinatia din jurul UEFA Champions League Trophy Tour 2013.Ambasadorul din Romania este Miodrag Belodedici.
Fabio Capello, Ambasador Oficial UniCredit pentru UEFA Champions League: "UniCredit a creat un eveniment uimitor in jurul spiritului UEFA Champions League si este o placere pentru mine sa fiu parte din editia de anul acesta a UEFA Champions League Trophy Tour. Momentul in care am ridicat trofeul in aer m-a miscat. Impartasirea acestui sentiment de emotie si bucurie cu fani din toata Europa pe parcursul acestui turneu este o experienta minunata si o ocazie importanta de a le multumi pentru sprijinul si daruirea acordate."
UEFA Champions League Trophy Tour a devenit o punte foarte importanta pentru UniCredit in legatura cu fanii, de-a lungul anilor. Pana acum, Trofeul a vizitat in total 13 tari europene diferite, parcurgand peste 10.500 km pentru a ajunge la 480.000 de fani si a le oferi oportunitatea extraordinara de a face peste 116.000 de fotografii cu trofeul iconic.
Dupa ce paraseste Berlinul, Trofeul UEFA Champions League prezentat de UniCredit va vizita alte 4 capitale europene:
Budapesta/ Ungaria: 27 - 29 September
Bucuresti/ Romania: 04 - 06 Octombrie
Sarajevo/ Bosnia-Hertegovina: 11 - 13 Octombrie
Sofia/ Bulgaria: 18 - 20 Octombrie
Despre UniCredit
UniCredit este o institutie financiara internationala de top, cu o prezenta puternica in 20 de tari europene si avand reprezentante in 50 de piete, cu aproximativ 9.200 de sucursale.
In Europa Centrala si de Est, UniCredit detine cea mai mare retea bancara internationala, cu peste 3.600 de sucursale si puncte de lucru.
Grupul este operational in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
19.09.2013
18 septembrie 2013 - UniCredit Tiriac Bank prezinta expozitia Frost Flowers, a treia dintr-o serie de expozitii-concept gazduite de banca si care aduc in fata publicului de arta contemporana lucrari valoroase din ampla colectie internationala a grupului UniCredit.
Deschisa in perioada 18 septembrie 2013 – 31 ianuarie 2014, de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00-20:00, Frost Flowers vine dupa alte doua expozitii tematice amplasate in acelasi spatiu, in lobby-ul sediului central al UniCredit Tiriac Bank din Bulevardul Expozitiei 1F, Bucuresti: Flight Tracking (7 martie-21 august 2013) si Spatial Poetry (care a putut fi vizitata in intervalul 15 septembrie 2012-31 ianuarie 2013).
"Expozitia invita privitorul la o reflectie proprie. Pornind de la forma imaginara a unei flori de gheata, privitorului i se dezvaluie un dublu discurs formal: cel din lucrarile alese, dar si cel din extrasele cu exercitiile formale rezultate prin calcule matematice din cartea Tilings and patterns, de Branko Grunbaum si G. C. Shephard, cercetatori la University of Washington din SUA si University of East Anglia din UK.", a explicat Adrian Dan, curatorul expozitiei.
Artistii care semneaza lucrarile prezentate in cadrul noii expozitii sunt Armin Linke, Christine Streuli si Alexander Wolff.
"Pentru noi este o mare bucurie faptul ca putem impartasi cu publicul larg din Romania aceste opere, apartinand unor artisti foarte apreciati si reprezentativi in arta contemporana. Lucrarile de arta pe care le aducem in exclusivitate publicului roman reprezinta inca un mod prin care noi dorim sa ne implicam activ in viata si dezvoltarea comunitatilor in care ne desfasuram activitatea", a spus Anca Nuta, director Identitate & Comunicare in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Art Collection
Reprezinta una dintre cele mai valoroase colectii de arta detinute de mari companii din Europa. Remarcabila prin amploarea istorica, UniCredit Art Collection include lucrari de o mare diversitate, de la artefacte preistorice mesopotamiene la lucrari ale unor maestri precum Canaletto sau Tintoretto. Printre zecile de mii de piese care alcatuiesc aceasta colectie se numara si operele unor faimosi artisti clasici sau moderni, precum Yves Klein, Fernand Léger, Giorgio Morandi, Kurt Schwitters, Giuseppe Maria Crespi, Dosso Dossi, il Guercino, Oskar Kokoschka, dar si cele ale unora dintre contemporanii de marca, precum Christo, Georg Baselitz, Gerhard Richter, Andreas Gursky si Andy Warhol.
Patrimoniul artistic este o oglindire a identitatii europene a UniCredit, pe care grupul este onorat sa o exprime inclusiv prin colaborari pe termen lung cu muzee, parteneriate cu diferite expozitii sau prin vernisaje precum cel anuntat cu aceasta ocazie.
02.09.2013
Designerii romani de produs, sustinuti de UniCredit Tiriac Bank, semneaza decorurile spatiilor destinate jurnalistilor si invitatilor VIP
Bucuresti, 2 septembrie 2013 - Un centru de presa modern, cu un spatiu de primire a jurnalistilor, proaspat si contemporan, dupa modelele centrelor de presa amenajate in cadrul marilor evenimente internationale, un salon destinat invitatilor VIP, personalizat cu o selectie de obiecte-concept ale designerilor romani de produs, si doua spatii pline de personalitate, destinate interviurilor televizate cu marii artisti ai lumii prezenti la Bucuresti in luna septembrie – acestea sunt cateva dintre surprizele pregatite cu sprijinul UniCredit Tiriac Bank pentru editia din 2013 a Festivalului International George Enescu.
Spatiile, conceptualizate si realizate de BUCHAREST DESIGN CENTER, sunt pozitionate la etajul 1 al Salii Palatului din Bucuresti si se vor regasi pe traseul oficial al festivalului, functionale pana la data de 28 septembrie 2013.
“In acest an, in premiera pentru un eveniment romanesc, amenajarea centrului de presa al Festivalului International George Enescu a fost conceptualizata de designerii romani de produs [prin BUCHAREST DESIGN CENTER], sprijiniti de UniCredit Tiriac Bank.
Prin aceasta componenta inedita, parte a campaniei “Bucurestiul Creativ" din cadrul Festivalului, incercam sa atragem si mai mult atentia asupra faptului ca Bucurestiul este o capitala europeana vie iar Festivalul este unul contemporan, care reuseste sa creeze spectacol si dincolo de sala de concert", declara Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului International George Enescu.
Pornind de la conceptul vizual al festivalului si de la sloganul "Magia Exista", designerii romani au realizat un concept de amenajare inedit, care continua magia muzicala, creata in salile de concerte, in spatii de utilitate imediata. Este pentru prima data in Romania cand un centru de presa al unui eveniment international poarta semnatura unor designeri.
"UniCredit Tiriac Bank este partener principal al Festivalului International George Enescu si sustine prin diverse initiative designul romanesc de produs. Am pus laolalta cele doua zone in care ne implicam si am reusit impreuna sa realizam un proiect inedit si creativ pentru un festival recunoscut international", declara Anca Nuta, Director Identitate & Comunicare UniCredit Tiriac Bank.
"Festivalul International George Enescu este, poate, cel mai bun ambasador a ceea ce are Bucurestiul mai surprinzator de aratat. De aceea, cu mare bucurie, la invitatia UniCredit Tiriac Bank, am gandit spatii prietenoase, proaspete, impregnate de creativitatea tinerilor designeri romani de produs - care sa contribuie la imaginea unei capitale europene moderne", spune Simona Buta, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER.
Masa Melted [design AA Studio], o masa – concept realizata din corian care pare ca se "topeste" sub ochii privitorilor, Lampa Skins Crocodile, a designerului Dragos Motica, Masa Leaf [design Anca Trestian & Alina Turdean] sau Lampa Retro [design YaU Concept], acestea sunt cateva dintre obiectele designerilor romani de produs care vor completa, in spatiile mentionate, magia Festivalului International "George Enescu" 2013.
BUCHAREST DESIGN CENTER este autorul conceptului de amenajare, prin contributia designerilor [AA Studio] [Agnes Lukacs] [Alexe Popescu & Radu Manelici] [Anca Trestian & Alina Turdean] [ArhiDot Design - Dana Bostina &Vlad Bostina] [Dragos Dogaru] [Dragos Motica] [Justin Baroncea] [Simplexio] [the CraftLab by Irina Neacsu] [YaU Concept].
Conceptul a fost realizat pornind de la identitatea Festivalului International "George Enescu", respectand personalitatea si arhitectura interioara a spatiului-gazda (Sala Palatului).
UniCredit Tiriac Bank este partener-principal al Festivalului International "George Enescu" si sustinator traditional al evenimentelor culturale.
Evenimentele s-au bucurat de sprijinul partenerilor Julius Meinl si IQ aqua, apa oferita cu bucurie celor insetati de cultura.
17.09.2013
UniCredit Tiriac Bank si RBS Romania anunta finalizarea cu succes a transferului business-ului de retail si Royal Preferred Banking al RBS de catre UniCredit Tiriac Bank S.A. si UniCredit Consumer Financing IFN S.A, conform comunicatului public din 30 aprilie 2013.
Procesul de transfer initiat in 5 august s-a definitivat in data de 16 septembrie. Acesta a implicat migrarea tehnica a produselor si conturilor clientilor in sistemul UniCredit, precum si transferul juridic si tehnic al clientilor, cat si al angajatilor asociati business-ului de retail.
„Ne bucuram ca am finalizat cu succes acest proces complex, in cadrul caruia toate partile implicate au colaborat in scopul unui transfer cat mai usor al clientilor de la RBS Romania catre UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing. Ne vom stradui, la fel ca pana acum, sa fim un partener cu care se lucreaza usor si sa asiguram tuturor clientilor acces la beneficii reale, la produse si servicii care sa raspunda nevoilor lor, prin intermediul amplei retele teritoriale de sucursale pe care o avem si al unui Call Center performant. Vom continua strategia de crestere pe zona de Retail, dar si pe cea de Corporate, urmand sa ne mentinem abordarea de banca europeana de top pe piata romaneasca” a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman al grupului UniCredit in Romania.
„Acesta este un moment important pentru noi, deoarece marcheaza finalizarea repozitionarii noastre strategice, in timp ce fostii nostri clienti de retail si Royal Preferred Banking vor putea sa beneficieze de produsele si serviciile UniCredit. RBS Romania se va concentra exclusiv pe segmentul tinta de companii locale si internationale si clienti institutionali prin oferirea de produse de calitate de tranzactii bancare si piete financiare” a declarat Henk Paardekooper, CEO RBS Romania.
Odata transferati, clientii vor fi deserviti exclusiv de reteaua UniCredit si vor beneficia de oferta complexa de produse si servicii de retail a UniCredit Tiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing. Pentru mai multe informatii, clientii transferati se pot adresa Contact Center-ului UniCredit Tiriac Bank, la +40 21 200 20 20 (retea Romtelecom) sau +4037 263 70 20 (retea Vodafone).
30.08.2013
S.C. UniCredit Tiriac Bank S.A. o societate comerciala administrata in sistem dualist, constituita si care isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile din Romania, avand sediul social in Romania, Bucuresti, Bd. Expozitiei nr. 1F, sectorul 1, inregistrata la Registrul Comertului din Bucuresti sub nr. J40/7706/1991, inregistrata la Registrul Bancar sub nr. RB-PJR-40-011/1999/18.02.1999, notificare inregistrata la ANSPDCP sub nr. 10964, cod unic de inregistrare 361536, atribut fiscal RO, capital social subscris si varsat 379.075.291,20 RON, emitentul obligatiunilor avand ISIN ROUCTBDBC014, simbol UCT18, listate pe BVB sectiunea III, Categoria ORDB, ii informeaza pe detinatorii acestor obligatiuni ca urmatoarele informatii au fost publicate pe site-ul institutiei de credit:
· Situatiile financiare semestriale consolidate inclusiv Raportul Auditorului, in limba romana;
· Declaratiile CEO-ului si CFO-ului privind situatiile financiare la 30 iunie, in limba romana;
· Raportul Semestrial conform Cerintelor BVB si CNVM – Regulament 1/2006, in limba romana;
· Declaratiile CEO-ului si CFO-ului privind situatiile financiare la 30 iunie 2013, in limba engleza;
· Raportul Semestrial conform Cerintelor BVB si CNVM – Regulament 1/2006, in limba engleza.
12.08.2013
UniCredit Tiriac Bank sprijina proiectul initiat de Asociatia Free Miorita, Lumina pentru Ursici, fiind prima companie care a decis sa sustina financiar proiectul. La numai doua zile de la popularizarea in mediul online, pe bloguri si pe facebook, UniCredit Tiriac Bank s-a alaturat cauzei printr-o finantare de 7.500 de euro, care acopera costul panourilor solare si al sistemelor auxiliare. Mai mult, la actiunea de instalare a panourilor solare vor fi invitati sa participe ca voluntari si angajati din cadrul companiei.
"Am citit pe bloguri despre proiect si am decis sa ne implicam, asa ca ne-am mobilizat rapid, aproape peste noapte. Nu este prima oara cand UniCredit Tiriac Bank sprijina financiar proiecte umanitare - inundatiile din Moldova fiind un exemplu in acest sens. Este insa prima data cand interventia noastra are un impact asupra unei intregi comunitati, panourile solare urmand sa fie instalate in fiecare gospodarie. De altfel, ne-a placut foarte mult aceasta rezolvare a problemei lipsei de electricitate, mai ales ca banca noastra finanteaza si proiecte de energie regenerabila.", a declarat Anca Nuta, Director Identitate & Comunicare, UniCredit Tiriac Bank
"Am ramas blocat cand m-au sunat de la UniCredit si mi-au spus ca vor sustine proiectul cu 7.500 euro. Cu ajutorul lor facem lumina in toate casele din Ursici inainte de venirea iernii. Mediul online a fost de la inceput alaturi de noi, iar implicarea lui Cristi Manafu in promovarea proiectului ne-a ajutat mai mult decat ma asteptam. De fapt, prin el si prin bloggerii care i s-au alaturat, lumina va ajunge mai repede la Ursici. Lumina pentru Ursici i-a pus pe ganduri pe oamenii care au aflat de proiect si tocmai de asta cred ca putem duce lumina si catre alte localitati - deja primesc mesaje de la persoane care au citit despre Ursici si care imi spun si de alte sate uitate in trecut. Proiectul poate merge mai departe, mai sunt aproape 100.000 de gospodarii fara curent electric in Romania", a declarat Iulian Angheluta, fondator al Asociatiei Free Miorita.
Ursici este o asezare de la poalele Muntilor Sureanu, la 450 de km de Bucuresti. Administrativ tine de comuna Bosorod din judetul Hunedoara, dar ca civilizatie tine de Evul Mediu: in prezent oamenii de aici inca nu au curent electric. 15 gospodarii sunt imprastiate pe undeva pe la 1.000 metri, iar oamenii, majoritatea varstnici, mentin locul in viata traind printre cetati dacice si biserici de piatra. Nu sunt saraci, dar muncesc enorm ca sa-si ingrijeasca vitele si sa cultive culmea muntelui. Nu se vaita si nu cer nimic, au invatat sa se gospodareasca si sa se descurce cu ce le ofera pamantul.
Satul nu a fost niciodata electrificat, desi aici traiesc permanent peste 50 de oameni. Solutia pentru ursiceni o reprezinta panourile solare pentru fiecare gospodarie. Proiectul Lumina pentru Ursici se va derula in continuare si se va incheia in luna septembrie cand vor fi transportate si montate sistemele de iluminat.
Oricine poate sustine proiectul Lumina pentru Ursici donand o suma de bani in contul Asociatiei Free Miorita: IBAN RO42CECEB10130RON3147479 deschis la CEC Bank Agentia 1 Mai Bucuresti (Cod de Inregistrare Fiscala 29953226), cumparand unul dintre produsele promotionale aflate pe website-ul asociatiei sau participand ca voluntar la actiunea de montare a panourilor solare.
Free Miorita este o miscare non guvernamentala de rezistenta si actiune contra fatalismului mioritic.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in 22 de tari si cu o strategie de responsabilitate sociala bine dezvoltata. De altfel, pentru a reuni intregul grup UniCredit sub umbrela responsabilitatii sociale si pentru a creste valoarea donatiilor voluntare in bani, in favoarea entitatilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajatilor si cu sprijinul financiar al Fundatiei UniCredit. Banca isi desfasoara activitatea deplin constienta de responsabilitatea pe care o are fata de societate si fata de mediu. UniCredit Tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia grupului si sprijinind pana in prezent numeroase proiecte sociale (Migrations, Scoala Mamelor), de educatie si cultura (Concursul de Debut Literar UniCredit, Festivalul International George Enescu, Bienala Internationala de Arta Contemporana), de mediu (Cicloteque) si in domeniul intreprinderilor sociale, prin intermediul parteneriatului cu Fundatia NESsT Romania
06.08.2013
- Crestere cu 17% a veniturilor
- Profit operational brut in crestere cu 34%
- Crestere a depozitelor cu 10,3%
- Imbunatatire semnificativa a pozitiei de lichiditate si o dependenta redusa de finantarea externa dupa realizarea cu succes a emisiunii de obligatiuni in valoare de 550 milioane lei
- Preluarea portofoliului de Retail al RBS Romania; procesul se finalizeaza in semestrul al doilea din 2013
6 august 2013 - UniCredit Tiriac Bank a afisat un profit net la nivel individual de 202,9 milioane lei (46,2 milioane euro) in primul semestru din 2013, de peste 2,5 ori mai mare decat in primele sase luni din 2012. Evolutia financiara remarcabila este determinata de modelul de business sustenabil si de o buna capacitate de generare a veniturilor.
Veniturile totale ale bancii au fost de 693,5 milioane lei (157,9 milioane euro) in primele sase luni ale anului, in crestere cu 17,3% fata de intervalul similar din 2012, in special datorita veniturilor mai mari din comisioane - generate de volume in crestere - si castigurilor din operatiunile de trading. In prima jumatate a anului, cheltuielile operationale au ajuns la 320,7 milioane lei (73 milioane euro), in crestere cu 2,5% fata de prima jumatate a anului 2012, rata de doua ori mai mica decat inflatia medie anuala (5,4%). Cresterea a fost determinata de costuri variabile de business si de deprecierea investitiilor de capital. Procesul de optimizare a costurilor a continuat intr-un mod prudent, dar constant. Astfel, profitul operational brut a ajuns la 373 milioane lei, in crestere cu 34% fata de intervalul similar al anului precedent.
Provizioanele pentru credite s-au situat la 227,6 milioane lei (51,8 milioane euro), cu 73% peste nivelul de anul trecut, insa la un nivel relativ similar daca excludem schimbarile de metodologie de anul trecut. Costul anualizat al riscului pentru primul semestru este de 2,4%. Banca a eliberat pasive fiscale amanate, constituite ca urmare a conversiei la IFRS, in concordanta cu cerintele legale.
Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a situat la 14,5% in primele sase luni din 2013, fata de 5,8% in prima jumatate din 2012, iar rentabilitatea activelor a fost de 1,6% fata de 0,6% anul trecut. Raportul intre costuri si venituri s-a imbunatatit, scazand cu aproape 7 puncte procentuale, pana la 46,2%, datorita veniturilor mai mari. Rata solvabilitatii s-a plasat la un nivel foarte bun, de 13,7% la finalul lui iunie 2013, oferind o baza solida pentru dezvoltarea in continuare a afacerilor, dar si o marja de siguranta pentru eventuale socuri neasteptate pe piete.
Acoperirea cu provizioane a portofoliului de credite este de 9,2%, contrabalansand toate riscurile identificate sau potentiale.
Activele bancii au atins 24,4 miliarde lei (5,5 miliarde euro) la finalul lui iunie 2013, in crestere cu 7,4% fata de 30 iunie 2012. La jumatatea acestui an, valoarea creditelor din bilant a fost de 17,1 miliarde lei (19,6 miliarde lei incluzand imprumuturile externalizate), nivel aproximativ constant fata de anul precedent (+0,7%), in conditiile in care cresterile s-au concentrat pe segmentul IMM-urilor* (+33%) si pe cel al companiilor de talie medie** (+9%). Vomulul consolidat al imprumuturilor UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing a crescut cu 1,6% in intervalul iunie 2012 - iunie 2013, pana la 18 miliarde lei. Depozitele clientilor au ajuns la 12,9 miliarde lei, in crestere cu 10,3% comparativ cu 30 iunie 2012. Pe segmentul depozitelor constituite de catre clientii IMM, cresterea a fost de 27,4%, in timp ce cresterea pe segmentul companiilor de talie medie a fost de 18,2%.
Banca si-a diversificat cu succes baza de finantare, reducand dependenta de sursele externe. Raportul intre credite si depozite s-a imbunatatit semnificativ, pana la nivelul de 133% (127% daca luam in calcul si emisiunea de obligatiuni), cu 13 puncte procentuale sub nivelul din iunie 2012 (respectiv cu 18 puncte procentuale mai jos incluzand emisiunea de bonduri). UniCredit Tiriac Bank a emis in luna iunie obligatiuni in valoare de 550 milioane lei, cu maturitate de 5 ani, denominate in lei, fiind prima emisiune din istoria bancii si cea mai mare emisiune de obligatiuni corporative in lei realizata pe piata locala.
Totodata, sumele disbursate sau aprobate de institutiile financiare internationale pentru UniCredit Tiriac Bank au crescut de aproape 4 ori fata de finalul anului trecut. Toti indicatorii de lichiditate sunt in concordanta cu apetitul la risc asumat, cu obiectivele bancii si cu reglementarile din sectorul bancar.
Banca a incheiat jumatatea lui 2013 cu 188 de sucursale si aproximativ 2.800 de angajati, concentrandu-se in continuare pe profitabilitatea sucursalelor si eficienta organizationala.
"In ciuda cresterii PIB inregistrate la nivel statistic si a faptului ca sistemul bancar a revenit pe profit, factorii economici si de piata continua sa arate o situatie delicata la nivelul agentilor economici. Consumul ramane in mare parte modest, iar cererea de credite a continuat sa scada, in timp ce numarul falimentelor si creditelor neperformante a crescut. Cei mai multi dintre jucatorii din piata trec printr-un proces de restructurare. In acest context economic, UniCredit Tiriac Bank va continua sa isi consolideze pozitia pe piata, printr-o crestere consistenta si stabila a business-ului. Categoriile IMM si companii de talie medie vor ramane principalele segmente pe care ne vom axa pentru dezvoltare. Dupa achizitionarea portofoliului RBS, vom miza pe produse de nisa profitabile si rezonabile ca nivel al riscurilor pentru a creste si in zona de Retail. Activitatile de administrare a riscurilor si asigurarea unei bune calitati a portofoliului de finantari vor ramane prioritati pe agenda noastra.", a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
La inceputul lui ianuarie 2013, banca a achizitionat pachetul majoritar de actiuni la UniCredit Consumer Financing, pastrand in acelasi timp 20% din actiunile UniCredit Leasing Corporation. Atat UniCredit Consumer Financing cat si UniCredit Leasing Corporation au inregistrat profit in prima jumatate a acestui an. Activele consolidate pro-forma ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 27,7 miliarde lei (6,2 miliarde euro) la finalul lui iunie 2013, in timp ce profitul in primele sase luni al celor 3 entitati a fost de 206,9 milioane lei, in crestere cu 182%.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru 596.000 de clienti, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
*definite de UniCredit Tiriac Bank ca firme cu o cifra de afaceri de maximum 3 milioane euro
**cu o cifra de afaceri intre 3 si 50 milioane euro
05.08.2013
Bucuresti, 5 august 2013 - UniCredit Tiriac Bank si RBS Romania anunta finalizarea transferului legal al business-ului de Retail si Royal Preferred Banking al RBS (Bank) Romania S.A. catre UniCredit Tiriac Bank S.A. si UniCredit Consumer Financing IFN S.A, conform comunicatului public din 30 aprilie 2013.
Pe 5 august incepe perioada de tranzitie, in decursul careia clientii cu produse de creditare vor continua sa fie deserviti de catre RBS Romania in numele UniCredit Tiriac Bank pana la 15 septembrie, data la care intregul proces de tranzitie va fi finalizat. Clientii care detineau la RBS Romania doar produse de cont curent, depozite si servicii asociate au fost deja transferati cu succes la UniCredit Tiriac Bank, in urma exprimarii acordului in acest sens.
"Etapele parcurse pana in prezent in procesul de transfer al clientilor de la RBS Romania demonstreaza ca am facut o alegere potrivita pentru toate partile implicate. Dorim sa le multumim clientilor pentru increderea acordata si sa le demonstram ca suntem un partener pe care se pot baza, punandu-le la dispozitie produse si servicii competitive, experienta vasta si consultanti bine pregatiti, printr-o ampla retea teritoriala si un Call Center performant. In plus, beneficiem de o strategie de dezvoltare pe piata de Retail si de resursele necesare pentru a creste alaturi de clientii nostri " a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman al grupului UniCredit in Romania.
"Faptul ca aproape toti clientii nostri si-au exprimat acordul in legatura cu migrarea conturilor lor la UniCredit Tiriac Bank ne-a intarit parerea ca am luat cea mai buna decizie vanzand business-ul nostru de Retail si Royal Preferred Banking catre UniCredit Tiriac Bank. Vom continua sa ne servisam clientii cat mai bine pe parcursul perioadei de tranzitie, care se va finaliza complet pe data de 15 septembrie. In ceea ce priveste strategia de business pe care o va urma RBS in Romania, vom continua sa fim o banca dedicata clientilor persoane juridice, oferind produse de tranzactii bancare si trezorerie competitive si inovative segmentului pe care ne concentram, companii de top internationale si locale de dimensiuni mari si clienti institutionali" a declarat Henk Paardekooper, Presedinte si CEO RBS Romania.
Atat RBS Romania cat si UniCredit Tiriac Bank doresc sa asigure in continuare un transfer facil al conturilor clientilor. Toti clientii au primit toate informatiile necesare asupra procesului si planificarii transferului. Odata transferati, clientii vor beneficia de oferta complexa de produse si servicii de Retail a UniCredit Tiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing. Pentru mai multe informatii, clientii care detineau la RBS Romania doar conturi curente si produse asociate se pot adresa Contact Center-ului UniCredit Tiriac Bank, la +40 21 200 20 20 (retea Romtelecom) sau +4037 263 70 20 (retea Vodafone). Toti ceilalti clienti pot suna la RBS Phone Banking, +40 21 20 20 800, disponibil non-stop.
***********
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
RBS Bank (Romania) S.A. face parte din Grupul Royal Bank of Scotland si are o strategie de business concentrata pe deservirea clientilor companii de top internationale si locale de dimensiuni mari, precum si a clientilor institutionali prin oferirea de produse competitive de tranzactii bancare si trezorerie. Banca este prezenta pe piata romaneasca din anul 1995, fiind una dintre primele banci straine care au deschis operatiuni in Romania.
21.06.2013
21 iunie 2013 - UniCredit Tiriac Bank a incheiat cu succes emisiunea de obligatiuni corporative in lei, deschisă la finalul săptămanii trecute, aceasta fiind suprasubscrisă la un nivel de 110%.
Prin oferta primară de vanzare de obligatiuni, banca a vizat o sumă totală de 500 milioane lei, suma finală subscrisă şi alocată fiind de 550 milioane lei.
«Suntem foarte multumiti de rezultatul şi de conditiile emisiunii de obligatiuni. In acelaşi timp, considerăm că initiativa noastră reprezintă un reper important pe piata de capital locală şi contribuie la dezvoltarea acesteia. In acest sens, apreciem interesul şi angajamentul dovedite de către investitorii institutionali locali şi internationali», a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Emisiunea de obligatiuni corporative in lei este prima realizată de UniCredit Tiriac Bank, fiind aprobată de AGA băncii in data de 23 aprilie 2013, ca parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finantare.
Oferta s-a inchis vineri, 21 iunie 2013, pe baza subscrierilor realizate de peste 30 de investitori institutionali locali şi internationali, incluzand institutii financiare internationale (BERD şi IFC), fonduri aflate in administrarea principalelor Societăti de Administrare a Investitiilor (SAI), fonduri de pensii, societăti de asigurare, bănci locale şi alti investitori.
“Intentionăm să revenim cu noi emisiuni in piată in următorii ani, in functie de oportunitătile care vor apărea. Ne propunem să continuăm să ne extindem activitatea in Romania, pe baza diversificarii surselor de finantare, axandu-ne atat pe fonduri atrase local, cat si international, precum si pe resurse furnizate de grupul UniCredit», a adăugat Rasvan Radu.
Cuponul stabilit de bancă este de 6,35% pe an. Plata dobanzii se va realiza in datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecarui an, scadenta obligatiunilor fiind 15 iunie 2018.
Obligatiunile emise de UniCredit Tiriac Bank vor putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Obligatiunile au maturitatea de 5 ani, sunt scadente in 15 iunie 2018, nominative, sunt emise in forma dematerializată, evidentiate prin inscriere in cont. Intermediarul emisiunii a fost SSIF Broker, iar casa de avocatură Badea Clifford Chance a asigurat consultanta juridică.
Tranzactia va fi finalizată pe 25 iunie şi decontată pe 28 iunie 2013.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeană de top cu reteaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est, numărand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii şi produse de inaltă calitate pentru toate categoriile de clienti.
Banca işi propune să mentină permanent clientul in centrul activitătilor sale, să fie un partener cu care se lucrează uşor şi o parte foarte activă a comunitătilor in care işi desfăşoară activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
17.06.2013
17 iunie 2013 - UniCredit Tiriac Bank, una dintre principalele institutii bancare din Romania, a finantat IMM-urile cu aproximativ 25 milioane euro, prin intermediul initiativei Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises (JEREMIE), administrata de Fondul European de Investitii (FEI).
Acordate sub forma de imprumuturi cu conditii preferentiale, creditele au atins in prezent o rata de absorbtie de circa 30% din valoarea acordului de garantare JEREMIE semnat cu FEI, care permite bancii sa aloce imprumuturi noi in suma totala de 87,5 milioane euro. Garantia JEREMIE acopera 80% din valoarea creditelor.
JEREMIE este o initiativa comunitara care urmareste cresterea accesului IMM-urilor la finantare prin intermediul instrumentelor financiare finantate din fondurile structurale. In Romania, JEREMIE este finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013, finantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.
"UniCredit Tiriac Bank isi reafirma angajamentul de a sustine initiativa JEREMIE, un instrument important pentru finantarea IMM-urilor, care constituie un segment strategic pentru banca. Prin intermediul acordului de garantare JEREMIE, putem sa oferim IMM-urilor imprumuturi noi pentru investitii si extindere, in conditii mai avantajoase si cu niveluri de colateral reduse", a declarat Marco ESPOSITO, Vicepresedinte responsabil cu divizia Corporate, UniCredit Tiriac Bank.
Imprumuturile acordate beneficiaza de o rata a dobanzii mai mica cu pana la 100 de puncte de baza, de garantii reduse (in functie de situatia financiara a companiei garantiile aditionale variaza intre 70 si 0%) si de zero costuri pentru garantia JEREMIE. IMM-urile pot accesa credite in cuantum de maximum 1,875 mil. euro sau echivalent lei, pentru o perioada de 12-72 de luni.
Pana in prezent, circa 100 de IMM-uri au beneficiat de produsul cu garantie JEREMIE prin UniCredit Tiriac Bank, valoarea medie a imprumuturilor fiind de aproximativ 280.000 euro. Cele mai multe IMM-uri care au solicitat si au primit imprumuturi activeaza in domenii precum comertul en-gros, retail si productia de produse din hartie, metal si cauciuc (conform descrierilor CAEN). Aproximativ 50% din totalul fondurilor a fost absorbit de companii care isi desfasoara activitatea in Dolj (Craiova), Bihor (Oradea), Prahova (Ploiesti), Arges (Pitesti) si Botosani (Botosani).
"UniCredit Tiriac Bank este un sustinator activ al imprumuturilor cu garantie JEREMIE, sprijinind astfel semnificativ IMM-urile sa isi continue activitatea si dezvoltarea intr-un context dificil. In conditiile in care IMM-urile sunt in general cele mai afectate de turbulentele economice, suntem bucurosi ca, per total, prin instrumentul de garantare JEREMIE, mai mult de 1.500 de companii mici si mijlocii din Romania au accesat imprumuturi in valoare de circa 160 milioane euro pana in prezent", a mentionat Hubert COTTOGNI, Deputy Director, Head of the Regional Business Development, FEI.
Initiativa JEREMIE, administrata in Romania de catre FEI, reprezinta o noua modalitate de a utiliza fondurile structurale UE disponibile statelor membre pentru a sustine evolutia IMM-urilor. FEI dezvolta instrumente financiare si implica entitati institutionale si private care au infrastructura si aptitudinile necesare pentru a raspunde nevoilor de capital ale antreprenorilor. Facilitatea de garantare oferita prin intermediul UniCredit Tiriac Bank si alte banci a fost primul instrument financiar implementat in Romania de FEI prin initiativa JEREMIE. Ulterior, FEI a dezvoltat un instrument de capital de risc JEREMIE, prin intermediul caruia a finantat fondul de investitii Catalyst Romania, dedicat sustinerii IMM-urilor active in sectorul Tehnologie-Media-Telecom (TMT).
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
Despre JEREMIE
JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este o initiativa comuna a Directiei Generale Politici Regionale a Comisiei Europene si a Grupului Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana.
JEREMIE permite Statelor Membre si Regiunilor sa dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea fonduri de participare ("holding funds") care sa poata finanta IMM-uri intr-un mod flexibil si inovator. Noua initiativa urmareste dezvoltarea si incurajarea antreprenoriatului in Uniunea Europeana, in scopul indeplinirii obiectivelor Agendei Lisabona, in acelasi timp ducand la o utilizare mai eficienta a fondurilor structurale.
In Romania, Fondul de participare JEREMIE este finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul Programul Operational Sectorial de Crestere a Competitivitatii Economice, Axa Prioritara 1 "Un sistem inovativ si eco-eficient de productie" - Domeniul Major de Interventie 1.2. "Accesul la finantare pentru IMM-uri".
Despre FEI
Principala misiune a FEI, institutie detinuta in principal de Banca Europeana de Investitii si Comisia Europeana este de a sustine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finantare. FEI dezvolta instrumente de capital de risc, garantare si microfinantare specifice acestui segment de piata. In acest sens, FEI promoveaza obiectivele Uniunii Europene in sprijinul inovatiei, cercetarii si dezvoltarii, antreprenoriatului, cresterii si crearii de locuri de munca.
Investitiile totale nete ale FEI in fonduri de capital de risc si private equity se ridicau la peste 6,9 miliarde euro la sfarsitul anului 2012. Cu participatii in peste 430 de fonduri, FEI este principalul jucator european pe segmentul capitalului de risc, avand in vedere amploarea si gama larga a investitiilor sale, in special in segmentele high-tech si early-stage.
Garantiile angajate de FEI totalizau, la sfarsitul anului 2012, 4,7 miliarde euro in peste 220 de operatiuni, pozitionand Fondul ca jucator european major in domeniul garantiilor pentru IMM-uri.
13.06.2013
13 iunie 2013 - Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, prin decizia nr. A110/13.06.2013, oferta primara de vanzare de obligatiuni corporative emise de UniCredit Tiriac Bank, care vizeaza o valoare de 500 milioane lei.
Banca emite obligatiuni corporative in lei, negarantate, cu maturitatea de 5 ani, scadente in 2018, nominative, in forma dematerializata, evidentiate prin inscriere in cont.
Oferta initiala este de 50.000 de obligatiuni, fiecare avand valoarea nominala de 10.000 lei. In cazul in care subscrierile vor depasi acest numar, UniCredit Tiriac Bank poate creste numarul de obligatiuni pana la maximum 70.000 de unitati. Subscrierea minima este de 50 de unitati.
Oferta va fi considerata incheiata cu succes daca minimum 70% din suma tintita este subscrisa.
Oferta va fi declarata deschisa in data de 14.06.2013, ora 9:00 si va fi declarata inchisa in data de 21.06.2013, ora 13:00.
Subscrierile vor fi inregistrate exclusiv de catre intermediarul emisiunii, SSIF BROKER, la sediul acestuia din Bucuresti, Sector 4, Splaiul Unirii nr. 16, etaj 8, cam 802-804, intre orele 09:00 – 17:00, ora Romaniei, in fiecare zi lucratoare din cadrul perioadei de derulare a ofertei, cu exceptia ultimei zile a ofertei, cand subscrierile vor putea fi inregistrate numai intre orele 09:00 - 13:00, ora Romaniei.
"Suntem ferm increzatori in finalizarea cu succes a demersului nostru, avand in vedere discutiile pregatite din timp cu investitorii institutionali locali si internationali si reactiile pozitive din partea acestora. Emisiunea de obligatiuni este un element important in strategia noastra pe termen lung de diversificare a surselor de finantare, iar parametrii acesteia au fost alesi dupa o monitorizare atenta si o proiectie minutioasa asupra conditiilor de piata. Initiativa reprezinta o reafirmare a angajamentului pe care il avem pe termen lung pentru Romania si a contributiei pe care dorim sa o avem la dezvoltarea pietei de capital locale", a declarat Rasvan Radu, CEO/Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank.
Cuponul va fi de minimum 6% pe an, iar nivelul final al acestuia va fi anuntat public cel mai tarziu in a patra zi lucratoare de derulare a ofertei, cu respectarea reglementarilor legale in vigoare. Plata dobanzii se va realiza in datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecarui an, scadenta obligatiunilor fiind 15.06 2018.
Fondurile nete rezultate in urma emisiunii obligatiunilor, dupa plata comisioanelor, onorariilor si a altor cheltuieli cu privire la emisiunea obligatiunilor vor fi utilizate in scop general de finantare.
Obligatiunile vor fi inregistrate pentru tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
22.05.2013
Marti, 21 mai 2013, a fost inaugurat serviciul de inchiriere biciclete Cicloteque si in Timisoara. Serviciul va pune la dispozitia studentilor si cadrelor didactice din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara 40 de biciclete in cele trei centre de la Universitatea de Vest, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Ringul Bursier. Utilizatorii vor putea inchiria bicicletele dintr-un centru, le vor folosi apoi pentru deplasarea in oras si, la final, le pot returna in oricare dintre cele trei centre. Primele patru ore de inchiriere sunt gratuite, urmand ca apoi utilizatorul sa plateasca 5 lei/ora daca doreste sa foloseasca o perioada mai lunga bicicleta. Cicloteque este un proiect al Asociatiei MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank in parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si RETIM Timisoara.
Cele trei centre au fost inaugurate printr-un mars ciclist organizat in cadrul Zilei Universitatii de Vest din Timisoara. Partenerii Cicloteque au fost reprezentati la evenimentul de lansare de catre Doru Mitrana, director Asociatia MaiMultVerde, Petru Opris, Retail Regional Manager Banat - Unicredit Tiriac Bank, Ovidiu Megan, decan al Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor si Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, iar invitatii au fost Dumitru Prunariu, jucatori ai echipei de rugby RCM mvt Universitatea de Vest Timisoara, precum si ciclistul Daniel Crista.
Startul marsului a fost dat in centrul de la Universitatea de Vest ( Str.Vasile Parvan nr. 4) si a continuat pe traseul Catedrala Metropolitana - aleea pietonala - Ringul Bursier (Facultatea de Arte) - Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor - Complexul Studentesc - Facultatea de Drept si Universitatea de Vest. La mars au participat 200 de biciclisti timisoreni.
Cele trei centre din Timisoara sunt deschise in fiecare zi a saptamanii intre orele 08.00 si 20.00. Serviciul Cicloteque este adresat studentilor si cadrelor didactice din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Inchirierea bicicletelor se poate face in centre si online pe site-ul cicloteque, urmand trei pasi simpli: inregistrarea, crearea unui cont si rezervarea bicicletei. Primele patru ore de inchiriere sunt gratuite, iar daca utilizatorul doreste sa inchirieze bicicleta pentru o perioada mai indelungata, tariful este de 5 lei/ora. Impreuna cu bicicleta, utilizatorul primeste si echipamentul de protectie necesar (antifurt, casca de protectie, genunchiere, manusi). Dupa inchiriere bicicletele pot fi returnate in oricare dintre centrele Cicloteque deschise.
"Aducem Cicloteque in Timisoara cu acelasi scop cu care porneam proiectul in Bucuresti in urma cu cinci ani, anume pentru a promova mersul pe bicicleta ca mijloc de transport nepoluant, alternativa la traficul auto si problemele asociate acestuia: emisii de noxe si CO2, stres, timp pierdut, aglomeratie si zgomot. Ne bucura interesul institutiilor locale, incepand cu Universitatea de Vest din Timisoara, si faptul ca avem in continuare UniCredit Tiriac Bank alaturi de noi in acest demers", a declarat Doru Mitrana, Director Asociatia MaiMultVerde.
"Cand am pornit in 2008 proiectul Cicloteque impreuna cu partenerii de la MaiMultVerde, ne doream ca in timp sa ne extindem in afara Bucurestiului. Am reusit asta anul trecut la Oradea, acum se intampla si la Timisoara. Acum ca am cucerit Vestul, aspiram sa trecem si in celelalte zone ale tarii", a declarat Anca Nuta, Director Identitate si Comunicare, UniCredit Tiriac Bank.
“Prin lansarea acestui serviciu la Universitatea de Vest din Timisoara ne propunem sa incurajam cultura miscarii si a sportului in randul comunitații academice. Este o inițiativa cu beneficii atat pentru fiecare dintre noi, cat si pentru intreaga comunitate din care facem parte, iar mediului universitar i se preteaza sa dea exemplu si in acest domeniu", a declarat rectorul Universitații de Vest din Timisoara, Prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea.
Despre Cicloteque
Cicloteque este primul sistem de bike-sharing din Romania, infiintat in anul 2008 de Asociatia MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank in Bucuresti. In 2012, au fost deschise doua centre Cicloteque in Oradea. In cei cinci ani de functionare a centrelor Cicloteque, in sistem s-au inregistrat 40.000 de utilizatori, iar bicicletele au fost inchiriate timp de peste 150.000 de ore, cantitatea de dioxid de carbon economisita fiind de aproximativ 250 de tone. De asemenea, Cicloteque a sustinut numeroase evenimente si concursuri cu teme velo, toate acestea pentru a incuraja mersul pe bicicleta ca mijloc de deplasare si agrement in Bucuresti si Oradea.
La Gala Societatii Civile, in mai 2011, Cicloteque a primit Premiul I la categoria Dezvoltare Economica si Sociala pentru centrele de inchiriat biciclete, promovarea mersului pe bicicleta si incurajarea unui stil de viata sanatos.
Informatii despre parteneri
Asociatia MaiMultVerde este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii cinci ani de activitate, 2008 - 2012, MaiMultVerde a lucrat cu 22.000 de voluntari, a plantat peste 700.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti si Oradea, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii cinci ani a depasit 3.800.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.
UniCredit Tiriac Bank este subsidiara bancara din Romania a Grupului UniCredit, banca europeana de top, cu operatiuni in 22 de tari si cu o strategie de responsabilitate sociala bine dezvoltata. De altfel, pentru a reuni intregul Grup UniCredit sub umbrela responsabilitatii sociale si pentru a creste valoarea donatiilor voluntare in bani, in favoarea entitatilor non-profit, sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajatilor si cu sprijinul financiar al Fundatiei UniCredit, fundatia umanitara a grupului. Banca isi desfasoara activitatea deplin constienta de responsabilitatea pe care o are fata de societate si fata de mediu. UniCredit Tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia actionarului majoritar si sprijinind pana in prezent numeroase organizatii si fundatii precum MaiMultVerde, Fundatia Hospice Casa Sperantei, NESsT Romania, Motivation Romania, SOS Satele Copiilor, Serviciul Apel, Freedom House, Care Foundation, Asociatia Catalist, Asociatia ArtPhoto, Fundatia Anonimul etc.
10.05.2013
- 15,9% crestere anuala a veniturilor
- 28,7% crestere a profitului operational brut
10 mai 2013 - UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 60mln RON (13,7mln EUR), in crestere cu 166,4% fata de intervalul similar al anului trecut.
Nivelul veniturilor totale ale bancii s-a situat la 352,4mln RON (80,4mln EUR) in primul trimestru al anului 2013, in crestere cu 15,9% fata de inceputul anului trecut. Cheltuielile operationale au crescut cu 3,6% fata de primul trimestru al anului 2012, la 160,9 mn RON ( 36,7mln EUR ).
Pierderea neta din deprecierea activelor financiare a inregistrat o evolutie adecvata, in crestere cu 5,4% fata de T1 2012. Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii s-a imbunatatit fata de nivelul inregistrat in primul trimestru al anului 2012 (3,6%) si fata de finalul anului trecut (6,6%), ajungand la 8,8%. Raportul dintre costuri si venituri s-a imbunatatit, de asemenea, cu 5,4 puncte procentuale, ajungand la 45,7%.
Activele totale ale bancii au ajuns la 23,1 mld RON (5,2 mld EUR) la finalul lui martie 2013, in crestere cu 3,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea creditelor din bilant a fost de 17,3 mld RON (19.9 mld RON incluzand creditele externalizate), in crestere cu 6,8% fata de T1 2012. La evolutia portofoliului de credite al UniCredit Tiriac Bank a contribuit majorarea cu 49% fata de inceputul anului a portofoliului de imprumuturi pentru intreprinderile mici si cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie.
Portofoliul de credite al clientilor UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing a crescut cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 18 mld RON, in timp ce depozitele clientilor au crescut cu 9,2%, ajungand la 12,1mld RON. Acest fapt a facut ca raportul credite pe depozite sa scada la 143%, cu 3,3 puncte procentuale mai mic fata de anul trecut.
Rata solvabilitatii a urcat la 14.8%, iar profitul obtinut in 2012 a fost recapitalizat in vederea sustinerii in continuare a cresterii business-ului bancii. Nivelul acoperirii cu provizioane a urcat de la 8% la 8,9%. Costul anualizat al riscului a crescut de la 216 puncte procentuale in T1 2012 la 239 puncte procentuale in T1 2013.
"Stagnarea economica din ultimii ani a condus la o scadere in portofoliul de credite al bancilor. Cu toate acestea, stabilitatea politica coroborata cu includerea titlurilor de stat romanesti in indici internationali a dus la intrari de capital si a ajutat re-echilibirarea lichiditatii din piata locala. Rezultatele incurajatoare ale UniCredit Tiriac Bank in primul trimestru al anului au avut la baza o crestere a portofoliului, precum si o serie de politici de business sustenabile. Pozitia solida a indicatorilor financiari ai UniCredit Tiriac Bank si asteptarile pozitive pe termen lung pentru piata locala au dus la achizitia portfoliului de retail al RBS Romania, conform anuntului recent publicat. Aceasta decizie este perfect consistenta cu strategia bancii si consideram ca va avea un impact pozitiv asupra afacerilor noastre si ale clientilor.", a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank si Chairman al grupului UniCredit in Romania.
Activele consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au situat la nivelul de 26.3 mld RON ( 6.0 mld EUR), iar profitul net inregistrat la nivelul grupului UniCredit in Romania a fost de 61.7mn RON, in crestere cu 134% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
30.04.2013
UniCredit Tiriac Bank S.A. (“UniCredit Tiriac Bank") si UniCredit Consumer Financing IFN S.A. ("UniCredit Consumer Financing") au cumparat business-ul de retail si Royal Preferred Banking al RBS (Bank) Romania S.A. ("RBS Romania") reprezentand aproximativ 315 milioane euro in active si 230 milioane euro in pasive.
Tranzactia se va finaliza in urma obtinerii aprobarilor necesare de la Banca Nationala a Romaniei si de la Consiliul Concurentei si este planificata pentru a doua jumatate a acestui an. Informatiile financiare referitoare la tranzactie nu vor fi facute publice. Toti angajatii RBS Romania asociati activitatilor de retail si Royal Preferred Banking vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank in urma consultarii partenerilor sociali.
"Grupul UniCredit a reiterat in mod constant angajamentul fata de piata din Romania, strategia UniCredit Tiriac Bank ramanand una de crestere sustenabila pe toate segmentele principale de activitate. Segmentul de Retail este important pentru banca noastra si aceasta achizitie se potriveste foarte bine strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu si lung, urmand sa ne mentinem abordarea de banca europeana de top pe piata romaneasca" a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman al grupului UniCredit in Romania.
"Ne face placere sa anuntam astazi clientilor nostri de retail si Royal Preferred Banking aceasta vanzare. Profilul international si solida reputatie a grupului UniCredit reprezinta o solutie atractiva pentru clientii nostri care vor continua sa beneficieze de produse si servicii de inalta calitate. Ne mentinem strategia de a deveni o banca dedicata clientilor persoane juridice, oferind produse de tranzactii bancare si trezorerie competitive si inovative segmentului pe care ne concentram, companii de top internationale si locale de dimensiuni mari si clienti institutionali" a declarat Henk Paardekooper, Presedinte RBS Romania.
Atat RBS Romania cat si UniCredit Tiriac Bank doresc sa asigure o tranzitie facila a portofoliilor de produse si servicii aferente fiecarui client. Toti clientii vor fi informati asupra procesului privind transferul si pasii necesari de urmat. Nu vor exista modificari in conditiile contractuale ale produselor si serviciilor oferite. Incepand cu data efectiva a transferului, clientii vor putea beneficia de oferta complexa de produse si servicii de retail a UniCredit Tiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing.
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca deserveste 591.000 de clienti, printr-o retea de 208 sucursale.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
RBS Bank (Romania) S.A. face parte din Grupul Royal Bank of Scotland si are o strategie de business concentrata pe deservirea clientilor companii de top internationale si locale de dimensiuni mari, precum si a clientilor institutionali prin oferirea de produse competitive de tranzactii bancare si trezorerie. Banca este prezenta pe piata romaneasca din anul 1995, fiind una dintre primele banci straine care au deschis operatiuni in Romania.
25.04.2013
Banca a primit acreditarea pentru al 2-lea an consecutiv
25 aprilie 2013 - UniCredit Tiriac Bank a fost certificata Top Employers Europe 2013 de catre Corporate Research Foundation (CRF), institut independent de cercetare a standardelor de resurse umane si conditiilor de lucru in companiile europene.
Anul trecut, UniCredit Tiriac Bank a fost prima si singura institutie financiar-bancara din Romania care a obtinut aceasta acreditare, de o deosebita importanta in domeniul resurselor umane in plan international, distinctie acordata si in 2013 de catre CRF.
In cadrul procesului de identificare si auditare a celor mai buni angajatori, banca a primit certificarea in paralel cu alte sapte subsidiare din UniCredit (Austria, Croatia, Germania, Italia, Polonia, Rusia si Marea Britanie), ceea ce a contribuit la certificarea grupului financiar in randul Top Employers Europe 2013 pentru al treilea an consecutiv, o premiera in istoricul activitatii CRF.
Certificarea din partea CRF plaseaza UniCredit Tiriac Bank printre angajatorii cu cele mai inalte standarde si practici de management al resurselor umane la nivel european.
UniCredit Tiriac Bank a parcurs un proces de cercetare si audit in care au fost evaluate: cultura companiei, oportunitati de cariera, training si dezvoltare, conditiile de lucru, beneficiile de baza si pachetul de beneficii secundare.
Metodologia CRF Institute in selectarea Top Employers are la baza trei niveluri de evaluare: o cercetare complexa bazata pe informatii factuale, interviuri cu reprezentantii companiilor si o evaluare comparativa a companiilor participante. Metodologia este certificata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Olanda, cercetarea fiind auditata de Grant Thorton, una dintre cele mai mari firme de audit din lume.
Alina Dragan, Vicepresedinte Executiv Resurse Umane, UniCredit Tiriac Bank: "Certificarea primita de banca noastra al doilea an la rand are o valoare deosebita pentru noi, intrucat confirma eforturile noastre sustinute de a crea si de a mentine un mediu de lucru dinamic si performant. Ramanem orientati catre dezvoltarea angajatiilor nostri si tindem catre excelenta in toate ariile de activitate”.
Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 21 martie 2013, la Londra, in prezenta managementului de top al Institutului CRF si a reprezentantilor celor mai prestigioase companii europene. In momentul decernarii premiilor, David Plink, CEO al CRF, a tinut sa sublinieze caracterul exclusivist al acestei certificari, acordata anul acesta unui numar de doar 20 de companii recunoscute pentru aplicarea celor mai inalte standarde si practici de management al resurselor umane la nivel pan-european.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca deserveste 591.000 de clienti, printr-o retea de 208 sucursale.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
Despre Corporate Research Foundation
Corporate Research Foundation (CRF) este un institut de cercetare care identifica anual cele mai performante companii multinationale din perspectiva practicilor de Resurse Umane si a conditiilor de lucru. Institutul este activ in 12 tari de pe trei continente. CRF a fost fondat in 1991 in Olanda, cu obiectivul de a oferi o evaluare independenta a politicilor si practicilor de HR si de a stimula excelenta prin promovarea celor mai bune practici din domeniu, in beneficiul angajatilor si al potentialilor angajati din toate sectoarele pietei de munca europene. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.topemployers.eu.
23.04.2013
23 aprilie 2013, Bucuresti - UniCredit Tiriac Bank a incheiat un acord cu Bancpost, banca ce detine licenta exclusiva de emitere si acceptare a cardurilor American Express® in Romania, prin care cardurile American Express® vor putea fi folosite si pentru plata la terminalele instalate de UniCredit Tiriac Bank la comerciantii care doresc un parteneriat in acest sens. In Romania, Bancpost emite exclusiv trei tipuri de carduri de credit sub sigla American Express: American Express® Gold, American Express® Green si EuroLine American Express® (prin ERB Retail Services).
Astfel, UniCredit Tiriac Bank si Bancpost sunt singurele banci din Romania care accepta carduri American Express pentru plata cu cardul la comerciantii parteneri. Tranzactiile realizate la POS-urile UniCredit Tiriac Bank sau Bancpost nu presupun niciun comision pentru clienti, indiferent de emitentul cardului. UniCredit Tiriac Bank si Bancpost se angajeaza sa sprijine extinderea acceptarii la plata a cardurilor American Express® in Romania prin intermediul retelelor proprii de terminale. UniCredit Tiriac Bank opereaza in prezent o retea de aproximativ 12.800 si Bancpost aproximativ 8.000 de terminale.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca deserveste 591.000 de clienti, printr-o retea de 208 sucursale.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
Despre Bancpost
Bancpost este o banca universala de Top 10, cu o prezenta de 22 de ani in Romania si peste 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali pentru care ofera o gama variata de solutii financiar-bancare eficiente si de incredere. Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri - a dezvoltat retele extinse de peste 570 ATM-uri, 8.100 POS-uri si 260 APS-uri care ofera accesul comod si permanent la serviciile Bancii. Bancpost este partenerul exclusiv in Romania al American Express in ceea ce priveste emiterea si acceptarea cardurilor de credit si este totodata reprezentant Visa si MasterCard. Bancpost a fost recunoscuta de "VISA Forum Romania" drept "Credit Card Visa Champion" pentru cea mai puternica crestere neta a portofoliului de carduri de credit Visa pe piata bancara din Romania in 2012.
17.04.2013
Competitia internationala adresata jurnalistilor a ajuns la a zecea editie, inscrierile se incheie pe data de 31 iulie 2013
In 2013, premiul pentru jurnalism (in valoare de 5.000 euro) va fi acordat pentru a zecea oara. Jurnalisti din intreaga Europa – incluzand statele nordice, Europa de Sud-Est si CIS - sunt invitati sa participe la aceasta editie aniversara.
“Writing for CEE” nu este un premiu al Uniunii Europene si nici un premiu special dedicat subiectelor axate pe Europa Centrala sau de Est. “Dorim sa invitam in mod explicit toti jurnalistii europeni sa participe”, a subliniat presedintele juriului Ambros Kindel. Materialele inscrise in competitie ar trebui sa vorbeasca despre europeni si Europa, despre sperantele, preocuparile si dorintele oamenilor, articole care sa contribuie totodata la integrarea europeana si depasirea prejudecatilor.
Printre castigatorii editiilor precedente se numara jurnalistul ceh Lubos Palata (2004), scriitoarea de origine bulgara Diana Ivanova (2005), jurnalistul bosniac Sefik Dautbegovic (2006), autorul austriac Martin Leidenfrost (2007), jurnalista de origine greaca Anna Koksidou (2008), jurnalistul austriac Florian Klenk (2009), scriitoarea de origine bosniaca Azra Nuhefendic (2010), jurnalistul si fotograful sloven Meta Krese (2011) si jurnalistul ceh Martin Ehl (2012).
In juriul competitiei se regaseste in mod traditional castigatorul din anul precedent. In plus, din juriul "Writing for CEE” au mai facut parte anterior expertul ceh in comunicare Milan Smid, Michael Berko (publicist, Slovacia), consultantul in comunicare Ildiko Füredi-Kolarik, jurnalistii polonezi Igor Janke si Pawel Bravo, jurnalista de radio din Ungaria Julia Varadi, Janina Dragostinova (scriitoare, Bulgaria), purtatorul de cuvant pentru CEE al UniCredit Bank Austria Tiemon Kiesenhofer si Ambros Kindel (specialist in comunicare si purtatorul de cuvant al juriului, Austria).
Jurnalistii pot inscrie in concurs articolele publicate in perioada 1 august 2012 - 31 iulie 2013. Transcrierile dupa materialele difuzate la radio sau televizor precum si articolele online sunt de asemenea binevenite. Perioada de inscriere se incheie pe data de 31 iulie, castigatorul urmand sa fie desemnat in cadrul unei ceremonii de premiere ce va avea loc in luna noiembrie, in Viena.
Evenimentele anterioare s-au bucurat de prezenta unor personalitati marcante in calitate de invitati speciali, dintre care ii amintim pe militantul pentru drepturile civile Bärbel Bohley, in prezent decedat, fostul ministru de externe ceh Jiri Dienstbier, fostul presedinte sloven Milan Kucan, legendarul ministru de externe german Hans-Dietrich Genscher si Wolfgang Petritsch, fostul inalt reprezentant al comunitatii internationale in Bosnia si Hertegovina si actualul ambasador al Austriei in cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).
Articolele trebuie depuse in limba de provenienta, alaturi de traducerea in limba engleza si de CV-urile autorilor.
15.04.2013
Provus Service Provider, cel mai mare centru de procesare a tranzactiilor cu carduri bancare din Romania si unul dintre cele mai mari centre de procesare din Europa de Est, a preluat activitatea de personalizare a cardurilor emise de UniCredit Tiriac Bank.
In cadrul parteneriatului, Provus va personaliza toate tipurile de carduri emise de UniCredit Tiriac Bank: carduri cu banda magnetica, chip & PIN, cu sau fara cod de bare, emise sub sigla Visa si MasterCard. Anterior preluarii, personalizarea cardurilor se facea in cadrul bancii, cu echipamente proprii. Provus a preluat in intregime aceste echipamente, impreuna cu echipa care gestiona activitatea de personalizare, acest lucru reprezentand o premiera pe piata romaneasca de profil.
"Pentru 2013 avem in plan atat cresterea volumelor de procesare a tranzactiilor efectuate cu carduri bancare, cat si dezvoltarea sustinuta a activitatii de personalizare a cardurilor, iar prin preluarea serviciilor de personalizare a cardurilor UniCredit Tiriac Bank facem un pas important in directia propusa, completandu-ne totodata portofoliul cu inca o institutie financiara de prestigiu.", a declarat Utku Ogrendil, CEO al Provus Service Provider si Presedintele Consiliului de Administratie al RomCard.
"Am luat decizia de a externaliza serviciul de personalizare a cardurilor catre Provus Service Provider deoarece ne dorim sa fim cat mai eficienti pentru clientii nostri, atat din punctul de vedere al proceselor, cat si al costurilor aferente acestei activitati. Alegerea a avut la baza profesionalismul si calitatea ridicata a serviciilor oferite de specialistii Provus in cadrul proiectului pilot pe care l-am desfasurat. Pe parcursul acestuia, modul de lucru si timpul de livrare au fost respectate cu strictete, motiv pentru care suntem convinsi ca vom avea o colaborare reusita in continuare", a declarat Daniel Ghiulea, Director de Operatiuni in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Serviciile integrate de personalizare care vor fi prestate de Provus pentru UniCredit Tiriac Bank sunt: achizitia cardurilor, managementul stocurilor, personalizarea, implicuirea si livrarea securizata, in conformitate cu standardele impuse de VISA/ Mastercard.
Grupul Provus - RomCard este detinut de Innova Capital, unul dintre cele mai dinamice fonduri de private equity din Europa Centrala.
Provus Service Provider este cel mai mare centru de procesare pentru tranzactii cu carduri bancare din Romania si unul dintre cele mai importante centre de procesare din Europa de Est. Provus detine toate certificarile necesare emise de organizatiile internationale MasterCard si Visa, oferind o gama completa de servicii de procesare a cardurilor. In prezent, Provus Service Provider administreaza peste 1500 terminale ATM si 9,200 terminale POS, personalizeaza in medie peste 100,000 carduri lunar si proceseaza peste 3 milioane de carduri si 3,5 milioane de tranzactii pe luna.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca deserveste 591.000 de clienti, printr-o retea de 208 sucursale.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
25.03.2013
Volumul operatiunilor de factoring derulate de UniCredit Tiriac Bank s-a ridicat anul trecut la 796,5 milioane euro, stabil fata de nivelul inregistrat in 2011.
"Zona de factoring a reprezentat un segment strategic pentru banca noastra incepand din 2007, volumul creantelor gestionate crescand de zece ori in perioada 2008-2012, in conditiile in care am dorit sa raspundem nevoiei clientilor nostri pentru acest produs, nevoie care, in contextul economic dificil, s-a amplificat constant. Mentinerea volumului de creante cesionat catre compania noastra in 2012 comparativ cu anul anterior a avut la baza o politica de risc prudenta, in sensul in care eforturile noastre s-au concentrat in directia disiparii riscului. Astfel, numarul de aderenti (companii care au cesionat catre noi creante) a crescut in 2012 la 421, fata de 2011, cand s-a situat la un nivel de 251", a explicat Alecsandra Valasuteanu, Head of Factoring UniCredit Tiriac Bank.
UniCredit Tiriac Bank ofera un pachet complet de produse de factoring: factoring intern si de export cu si fara regres, factoring de import, servicii de colectare independente, reverse factoring si maturity factoring (Factoring-ul la scadenta se adreseaza debitorilor mari corporatii; astfel, acestia pot beneficia de termene de plata extinse fara a modifica structura relatiei comerciale cu furnizorii, in baza unui acord cu Factorul). De asemenea, ne mandrim cu flexibilitatea si capacitatea de a structura sub facilitati de factoring tranzactii extrem de complexe.
Flexibilitatea produsului si experienta acumulata in ultimii ani ne permit abordarea tuturor domeniilor de activitate, pe care banca noastra le deserveste in mod individual, adaptandu-se la specificul fiecaruia. Astfel, industriile care au contribuit cel mai puternic la volumul de factoring realizat sunt constructiile (28%), urmate fiind de segmentul auto&echipamente (19%), metale & chimicale (14%) si agricultura & industrie alimentara (13%). Structura reflecta, dealtfel, specificul pietei din Romania, constructiile fiind cel mai puternic reprezentate in cadrul tranzactiilor de pe piata interna, in timp ce segmentele auto&echipamente si metale & chimicale sunt reprezentative pentru tranzactiile de export, respectiv import.
Ponderea cea mai mare in rulajul inregistrat la nivelul lui 2012 au avut-o operatiunile din factoring domestic (83.2% din totalul creantelor gestionate). In paralel cu disiparea riscului, banca s-a concentrat insa si pe sustinerea exporturilor si importurilor, efort subliniat de faptul ca rulajul din factoring-ul de export a crescut cu 163% fata de 2011, iar rulajul din tranzactiile de factoring de import a crescut cu 90% fata de 2011, dar si de dobandirea statutului de membru cu drepturi depline al Factors Chain International.
Pachetele de factoring UniCredit Tiriac Bank sunt disponibile pentru companii de orice talie (de la mici - mijlocii, la multinationale), localizate oriunde in Romania, care vand/cumpara produse sau servicii cu plata la termen unui portofoliu de clienti. Companiile cu cifra de afaceri intre 5 si 50 milioane euro au contribuit cu 52% din totalul volumului de factoring derulat de UniCredit Tiriac Bank.
Factoringul este un pachet de servicii pe care banca il pune la dispozitia companiilor in baza creantelor pe care acestea le au asupra clientilor lor. Serviciile incluse in acest pachet sunt: plata in avans a creantelor cu termene scadente situate in viitor, administrarea creantelor, colectarea creantelor si acoperirea riscului de neplata a debitorilor. In structura produselor de factoring se poate regasi, practic, mai mult decat o simpla finantare, in prim plan aflandu-se, de aceasta data, serviciile de consultanta si management pe care Factorul le poate pune la dispozitia companiilor.
"Din punctul de vedere al clientilor, argumentele pentru alegerea unei facilitati de factoring sunt multiple: accesibilitate ridicata in comparatie cu produsele traditionale de finantare pe termen scurt, nesolicitarea unor garantii suplimentare fata de cesiunea creantelor preluate in factoring (element extrem de important in aceasta perioada de blocaj pe piata imobiliara, cand evaluarea potentialelor garantii nu s-a ridicat la nivelul din anii trecuti), eficientizarea cash-flow-ului prin externalizarea serviciilor de colectare a creantelor intr-o perioada in care observam cu totii o inrautatire generala a comportamentului de plata indiferent de domeniu, posibilitatea de a-si plati furnizorii in avans si de a beneficia, astfel, de reduceri de pret, protectia fata de riscul de neplata al debitorilor si, nu in ultimul rand, o finantare flexibila. UniCredit Tiriac Bank este unul dintre liderii pietei de factoring, cu o cota de piata estimata la 27% in 2012 si va continua sa acorde o atentie deosebita produselor de factoring, pentru a putea sprijini cat mai adecvat nevoia de finantare, protectie la riscul de neplata si de eficientizare a fuxurilor de numerar, atat de pregnanta in piata din Romania", a adaugat Alecsandra Valasuteanu.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca deserveste 591.000 de clienti, printr-o retea de 208 sucursale.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
22.03.2013
UniCredit Tiriac Bank sarbatoreste si in acest an Ora Pamantului, stingand luminile in sediul central (Bulevardul Expozitiei 1F, Bucuresti) sambata, 23 martie 2013, intre orele 20:30 si 21:30.
Initiativa se desfasoara la nivel de grup, Romania fiind doar una dintre tarile care s-a alaturat. UniCredit sarbatoreste Ora Pamantului stingand luminile in 76 de cladiri din 14 tari europene. Astfel, banca ia parte la initiativa WWF pentru a creste vizibilitatea asupra schimbarilor climatice.
UniCredit va participa pentru al saselea an consecutiv la aceasta initiativa a WWF, care are scopul de a creste vizibilitatea asupra schimbarilor climatice, care ne afecteaza serios planeta.
Schimbarea climatica este una dintre cele mai serioase crize cu care se confrunta omenirea. Efectele sale in 2012 au fost alarmante: reducerea masiva a ghetarilor din zona arctica si multiplicarea fenomenelor devastatoare pentru planeta (seceta, inundatii), care pun in pericol ecosistemele si vietile a milioane de oameni. Conform previziunilor, 2013 se anunta unul dintre cei mai caldurosi ani din toate timpurile. Responsabilitatea pentru acest scenariu dramatic le apartine in mare parte oamenilor, pentru cresterea constanta a emisiilor de CO2, concentratia acestora in atmosfera atingand o cifra record in ianuarie 2013 - 395 la un milion.
Sustinand Ora Pamantului 2013, UniCredit doreste sa ofere o dovada “vizibila” a angajamentului sau fata de contracararea semnificativelor schimbari legate de mediu, aflate acum in plina desfasurare. Subiectul responsabilitatii fata de acest aspect a fost abordat nu numai de organizatiile de mediu, ci si de oameni de stiinta de prestigiu si organisme internationale cum ar fi Banca Mondiala, Agentia Internationala pentru Energie, Forumul Economic Mondial si de catre Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, care a plasat lupta impotriva incalzirii globale printre prioritatile celui de-al doilea mandat al sau.
Participarea UniCredit la Ora Pamantului este parte a unei strategii mai largi cu privire la eco-sustenabilitate. Banca si-a fixat obiectivul de a reduce cu 30% emisiile de CO2 pana in anul 2020. Un prim pas spre atingerea acestui obiectiv a fost facut prin constructia de noi cladiri pentru sediile centrale ale bancilor din cadrul grupului, folosind tehnologii prin care se vor obtine economii de energie in valoare de 22,5%, o reducere cu 37,3% a apei potabile consumate in cladiri, reutilizarea apei de ploaie in proportie de 100%, reciclarea a 93% dintre materialele rezultate in urma constructiilor, folosirea, in proportie de 20,5%, de materiale reciclate si, in proportie de 41% a celor produse local.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. UniCredit Tiriac Bank isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
21.03.2013
Bucuresti, 21 martie 2013 - Asociatia Catalist si UniCredit Tiriac Bank dau astazi startul inscrierilor la cea de-a sasea editie a Concursului de Debut Literar UniCredit. Concursul este destinat autorilor romani care nu si-au mai publicat lucrarile in volum pana in prezent oferindu-le acestora sansa de a-si vedea creatiile literare pe rafturile librariilor.
Anul acesta, perioada de inscrieri se incheie pe data de 13 mai, iar festivitatea de premiere, care va avea loc in iunie, va desemna castigatorii celor 3 categorii de concurs: roman, proza scurta si poezie.
Manuscrisele inscrise la cea de-a sasea editie vor fi evaluate de catre personalitati din domeniul literar si academic. Juriul de anul acesta va fi format din: Liviu Papadima (Conferentiar, Doctor in Filologie, decan al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti), Marin Malaicu-Hondrari (poet, prozator, traducator, organizatorul festivalului anual Poezia e la Bistrita) si Marius Chivu (critic literar, redactor-editor Dilema Veche si Dilematica).
Volumele castigatoare vor fi publicate si promovate de Editura Humanitas in cadrul Targului International Gaudeamus, editia a XX-a, care va avea loc in perioada 13-17 noiembrie 2013.
"O caracteristica a implicarii in activitati pentru dezvoltarea comunitatii a UniCredit Tiriac Bank este continuitatea. Concursul de Debut Literar UniCredit este unul dintre proiectele care dovedeste cu prisosinta acest lucru. Suntem, deja de sase ani, parteneri in organizarea acestui concurs, unul dintre cele mai longevive din Romania, si ne bucuram deopotriva cu autorii cand rasfoim cartile proaspat iesite din tipar. Nici anul acesta nu face exceptie si speram ca la toamna, cand vor fi publicate cartile castigatorilor, sa citim noi viitori scriitori romani de succes.", spune Anca Nuta, Head of Identity & Communication UniCredit Tiriac Bank.
"Valoarea literara se masoara in timp. Din acest motiv continuam si in acest an sa sprijinim scriitorii debutanti, recompensandu-le indemanarea prin promovarea si recunoasterea lor literara." Cristina GUSETH, director Asociatia Catalist.
Concursul de Debut Literar UniCredit va fi sustinut prin doua dezbateri pe teme literare, organizate la Librariile Humanitas si la Facultatea de Litere-Universitatea Bucuresti. Acestea vor reuni nume cunoscute in domeniul literar romanesc si vor incuraja interactiunea libera intre pasionatii de literatura.
Parteneri media: Dilema Veche, PORT.ro, HotNews.ro (WebPR), Radio Romania Regional Radio Romania International si Radio Romania Cultural
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o banca europeana de top ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura, deschis sub numele PAVILION, fiind totodata partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Concursul de Debut Literar UniCredit.
Asociatia Catalist
Asociatia Catalist a fost infiintata in anul 2007 cu scopul promovarii culturii romanesti, a cartii in general, precum si sprijinirea viitorilor scriitori romani. Pe langa lansarea celei de-a treia editii a Concursului de Debut Literar UniCredit, asociatia a dezvoltat si proiecte ale caror obiective au constat in: dezvoltarea si mentinerea de parteneriate cu editurile romanesti, presa locala pentru recenzii de carte; promovarea culturii scrise, cresterea interesului publicului de a citi prin promovarea cartilor publicate de edituri, initierea si promovarea unui proiect inedit - un roman foileton publicat in mediul online si scris de cinci autori romani.
18.03.2013
- Activele totale ale bancii au crescut cu 10%, pana la aproximativ 25 miliarde lei
- Banca s-a plasat pe locul 5 pe piata bancara din Romania, cu o cota de 6,9% in functie de active in 2012, in urcare cu o pozitie fata de anul anterior
- Volumul finantarilor UniCredit Tiriac Bank a crescut cu 9%, pana la 17,3 miliarde lei
- Volumul depozitelor atrase a urcat cu 20%
- Banca beneficiaza de niveluri bune ale lichiditatii si capitalului
- La nivel consolidat, UniCredit in Romania (incluzand, pe langa banca, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing) a inregistrat o crestere a activelor cu 8% si a profitului net cu 9% anul trecut
18 martie 2013 - UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net consolidat de 177,4 milioane lei (40 milioane euro) in 2012, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in crestere cu 11,3% fata de 2011, datorita cresterii veniturilor si diminuarii provizioanelor.
Profitul net individual obtinut de banca (excluzand contributia UniCredit Consumer Financing) anul trecut este de 173,1 milioane lei, in crestere cu 11,5% fata de anul precedent. Rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 6,8%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 0,7%.
Rata solvabilitatii este la un nivel confortabil, de 13,5% potrivit IFRS (calculata excluzand profitul inregistrat in 2012). Banca dispune de o pozitie buna de lichiditate.
Veniturile operationale ale UniCredit Tiriac Bank au crescut cu 2,1%, pana la 1,25 miliarde lei, in principal datorita evolutiei pe segmentul non-interest. Veniturile din dobanzi au fost influentate negativ de scaderea indicilor de referinta si a marjelor practicate pentru imprumuturi, in timp ce costurile de finantare au crescut, fiind compensate doar partial de cresterea cu 9% a volumului finantarilor.
Cheltuielile operationale au crescut cu 3,6%, incluzand impactul relocarii in noul sediu si a unor costuri variabile legate de activitatea de business. Eficienta a fost mentinuta, raportul intre costuri si venituri plasandu-se la 50,8% in 2012.
Provizioanele nete pentru activele financiare (preponderent credite ale clientelei) s-au diminuat cu 4,2% fata de anul precedent.
Volumul activelor a ajuns la 25,1 miliarde lei (5,7 miliarde euro) la finalul lui 2012, in crestere cu 9,8% fata de 31 decembrie 2011. Volumul creditelor din bilant a crescut cu 9,2% anul trecut fata de finalul lui 2011, pana la 17,3 miliarde lei (volumul total a ajuns la 19,9 miliarde lei daca includem si portofoliul de credite externalizate).
Creditele pentru segmentul Corporate au crescut cu 12%, volumul imprumuturilor pentru IMM-uri a crescut cu 54%, in timp ce imprumuturile ipotecare au ramas la aproximativ acelasi nivel, iar creditele de consum (incluzand UCFin) au inregistrat o scadere cu 10% anul trecut fata de 2011.
Depozitele clientilor totalizau 13,8 miliarde lei la 31 decembrie 2012, in crestere cu 20% fata de finalul lui 2011, un avans mai accentuat inregistrandu-se pe segmentul persoanelor fizice (28%). Raportul intre credite si depozite la finalul anului trecut a fost de 125%.
Tendinta de deteriorare a calitatii activelor observata la nivel de sistem bancar a continuat, desi mai temperat intr-o oarecare masura, pe fondul prelungirii crizei economice. Rata intarzierilor de peste 90 de zile la plata creditelor a ajuns la 12,2% in 2012, de la 11,7% cu un an in urma. Costul de risc a scazut la 188 puncte de baza, de la un nivel de 204 puncte de baza in 2011.
Acoperirea cu provizioane a portofoliului de credite s-a plasat la 7,8%. Calitatea activelor bancii se situeaza insa la un nivel mai bun decat media sistemului bancar.
Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 28,2 miliarde lei (6,4 miliarde euro), in crestere cu 8,2% fata de 31 decembrie 2011, iar profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 175 milioane lei, in crestere cu 9%. Capitalul social a crescut cu 8,5%, pana la 2,75 miliarde lei.
"Intr-un an 2012 cu o crestere mai degraba simbolica a economiei, cu o scadere reala a creditarii si pierderi semnificative pentru sistemul bancar, am reusit sa inregistram o crestere reala de doua cifre a business-ului, am echilibrat activele cu pasivele atrase de la clienti, am fost foarte atenti la riscurile potentiale, ne-am imbunatatit pozitia pe piata si am obtinut un profit bun, mentinand in general profitabilitatea la niveluri stabile. Anul acesta va fi marcat de criza prelungita, cu un nivel inca limitat al cererii si riscuri mai accentuate de default. Cu toate acestea, vedem oportunitati de crestere pe anumite segmente, dar si o nevoie de potentiale optimizari, menite sa sustina activitatea de baza a firmelor" a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.
07.03.2013
7 martie 2013 - UniCredit Tiriac Bank prezinta expozitia Flight Tracking, in cadrul initiativei-premiera in Romania, prin care banca isi propune sa aduca in atentia publicului lucrari de arta contemporana valoroase, din ampla colectie internationala a grupului UniCredit.
Expozitia Flight Tracking va fi deschisa publicului larg in perioada 7 martie-21 august 2013, de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00-20:00, si este a doua din aceeasi serie, fiind amplasata in lobby-ul sediului central al UniCredit Tiriac Bank din Bulevardul Expozitiei 1F, Bucuresti.
Semnificatia lucrarilor nou-expuse este usor de descifrat: zboruri de pe intregul glob, sub forma unor linii trasate pe o harta, care leaga diverse puncte geografice. In sistemul cartografic digital, spatiul este expus printr-o reprezentare schematica, in cadrul careia fiecare element constituie un univers material codificat, cunoscut sau necunoscut privitorilor. Cei patru artisti prezenti in aceasta expozitie au surprins patru zone geografice diferite, prin intermediul unor tehnici fotografice distincte. Fotografiile lor nu au insa obisnuita valenta docu¬mentara, ci reprezinta interpretarea individuala a artistilor in raport cu fiecare arie, strategiile vizuale alunecand mai degraba spre o dimen¬siune abstracta decat trimitand cu gandul la copertele unui ghid.
"Ca si noi, cei patru artisti sunt nomazi intr-o lume globalizata, calatorind in timp si spatiu si surprinzand universuri prin filtrul imaginatiei. Imaginandu-ne trasee de zbor in timp ce stam la birou sau mergem pe strada, cu gandul la locuri pe care le-am vazut deja sau la care visam, putem intelege cu usurinta felul in care culorile steagurilor tibetane se dilueaza, ajungand indescifrabile, o fosta mina argentiniana incepe sa semene cu o duna selenara, care, la randul sau, aduce cu o plaja supraexpusa din Italia, in vreme ce cunoscuta denumire a Muzeului Luvru pare a fi scrisa cu litere trasate cu graffiti, precum cele intalnite deseori pe peretii coridoarelor obscure din statiile de metrou, ca semn ale marginalitatii urbane", a explicat curatorul artistic al expozitiei, Adrian Dan.
In cadrul expozitiei, adevaratele coordonate geografice ale fiecarei fotografii sunt afisate alaturi de lucrare, servind drept instrument de interogare a perceptiei noastre. In ultima instanta, abstractia fotografica si cartogra¬fierea cu ajutorul imaginilor prin satelit nu sunt altceva decat repre¬zentari umane ale formelor si spatiilor. Sau, cu alte cuvinte, traiectorii ale zborurilor.
"Seria de expozitii pe care le aducem in exclusivitate publicului roman reprezinta inca un mod prin care noi intelegem sa ne implicam activ in viata si dezvoltarea comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. Pentru noi este un mare succes faptul ca putem impartasi cu publicul larg din Romania aceste opere, apartinand unor artisti foarte apreciati si reprezentativi in arta contemporana", a spus Anca Nuta, director Identitate & Comunicare in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Lucrarile
Massimo Vitali se concentreaza asupra dimensiunii cotidiene a situatiilor in care este implicat publicul larg. Compozitiile sale se plaseaza in spatii publice de agrement, precum plaje, discoteci, parcuri si piatete citadine, artistul lucrand cu preponderenta cu imagini foto de dimensiuni mari, in care peisa¬jele si comportamentul uman se contopesc. Lucrarea Mondello Monte Pellegrino 2 este dominata de perspectiva marii, presarata cu siluetele minuscule ale inota¬torilor. Imaginile sale oglindesc vremurile actuale, vorbindu-ne despre obiceiurile si ritualurile care simbolizeaza traiul modern, reflectand totodata peisajele contemporane, aflate intr-o perpetua schimbare.
Cautand inca de la inceput mijloace alternative de productie si reprezentare a operei de arta, Goran Trbuljak a redefinit statutul actului artistic, adresand intrebari radicale in legatura cu autonomia sistemului de muzee si galerii si cu mecanismul prin intermediul caruia un obiect este acceptat drept arta. In celebra statie Luvru a metro¬ului parizian, Goran Trbuljak a utilizat semnul iluminat ca sursa de lumina a "fotogramelor" sale, tinand timp de cateva secunde o coala de hartie fotosensibila in fata fiecarei litere. Suprafetele hartiei la care nu a ajuns lumina par albe, iar cele expuse la lumina par negre. Cele sase fotografii developate dezvaluie o imagine negativa a cuvantului original, la scara 1:1.
Facand parte dintr-un proiect derulat in 2005, pe amplasa¬mentul unei mari companii argentiniene producatoare de otel, aceasta imagine reprezinta marturia abordarii artistice a lui Carlo Valsecchi. Puternic atras de spatii din industria grea, in cadrul carora se straduieste sa instaureze un raport mai intim cu materia, fotograful exploreaza insasi semnificatia inregistrarii imaginii, reducand procesul la caracteristicile sale esentiale: forma si culoarea. Fotografia este interogata in profunzime, fiind dusa la limita reprezentarii in lucrarea Campana, B.A., Argentina, in care nu sunt vizibile altceva decat un munte de materie si cerul portocaliu. Rezultatul este o imagine de o mare forta expresiva, in care transfigurarea ireala exprima puterea si energia locului original.
Explorarea artistica a lui Darren Almond patrunde in conceptul de timp ca durata, adica in raport cu fortele individuale ale perceptiei. Aceasta cercetare indreptata asupra timpului l-a determinat pe artist sa exploreze o diversitate de locuri (adesea in regiuni extreme ale lumii), incepand cu propria sa istorie, dar totodata facand aluzie si la memoriile colective, la istorie si traditie. Mai exact, aceasta opera de arta face parte dintr-o serie creata in Tibet, intitulata Infinite Betweens (Interspatii infinite). Aici, in fata templelor, a lacaselor sfinte si de-a lungul crestelor sunt atarnate steaguri colorate, in semn de multumire sau ca ofrande. Credinta spune ca vantul, care face steagurile sa fluture, imprastie in aer rugaciu¬nile scrise pe ele, binecuvantand astfel imprejurimile. In viziunea lui Almond, fotografiile si stea¬gurile devin niste incantatoare compozitii abstracte ale puterii si energiei locului original.
Flight Tracking este a doua dintr-o serie de expozitii in cadrul carora sunt expuse lucrari din colectia grupului UniCredit, expozitii care vor fi deschise publicului din Romania si care se vor schimba cu o frecventa de 4-6 luni.
Despre UniCredit Art Collection
Reprezinta una dintre cele mai valoroase colectii de arta detinute de mari companii din Europa. Remarcabila prin amploarea istorica, UniCredit Art Collection include lucrari de o mare diversitate, de la artefacte preistorice mesopotamiene la lucrari ale unor maestri precum Canaletto sau Tintoretto. Printre zecile de mii de piese care alcatuiesc aceasta colectie se numara si operele unor faimosi artisti clasici sau moderni, precum Yves Klein, Fernand Léger, Giorgio Morandi, Kurt Schwitters, Giuseppe Maria Crespi, Dosso Dossi, il Guercino, Oskar Kokoschka, dar si cele ale unora dintre contemporanii de marca, precum Christo, Georg Baselitz, Gerhard Richter, Andreas Gursky si Andy Warhol.
Patrimoniul artistic este o oglindire a identitatii europene a UniCredit, pe care grupul este onorat sa o exprime inclusiv prin colaborari pe termen lung cu muzee, parteneriate cu diferite expozitii sau prin vernisaje precum cel anuntat cu aceasta ocazie.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 de sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
07.02.2013
07 februarie 2013 - UniCredit Tiriac Bank a semnat toate conventiile propuse de APIA pana in prezent pentru finantarea activitatilor curente de catre beneficiarii de subventii pentru: Schema de Plata Unica pe Suprafata, Platile Nationale Directe Complementare (PNDC) in sectorul vegetal si zootehnic la speciile bovine si ovine / caprine, bunastare porcine prin Masura 215, beneficiarii masurilor de dezvoltare rurala cuprinse in Axa II, din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Conventiile prevad acordarea de finantari de pana la 80% din valoarea inscrisa in adeverinta emisa de APIA beneficiarilor pentru PNDC 1 (vegetal) si pentru beneficiarii masurilor de dezvoltare rurala cuprinse in Axa II, din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), respectiv de pana la 90% pentru celelalte tipuri de subventii.
"UniCredit Tiriac Bank ofera, astfel, un pachet complet de finantare agricultorilor care beneficiaza de fonduri europene si nationale nerambursabile, atat prin facilitati dedicate asigurarii capitalului de lucru pana la incasarea subventiilor gestionate de APIA, cat si prin credite punte, credite de investitii, scrisori de confort si scrisori de garantie bancara pentru proiecte de investitii finantate din fondurile europene”, a subliniat Marius Radu, Coordonator Departament Fonduri Europene in cadrul bancii.
Incepand cu luna iulie 2012, crescatorii de porcine nu mai beneficiaza de ajutoare din fonduri nationale, dar pot beneficia de fonduri europene in cadrul masurii 215, din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) - Plati privind bunastarea animalelor - Porcine, care se vor incasa pana la sfarsitul anului 2013. In ceea ce priveste subventiile directe la hectar, fermierilor li se acorda prin Schema de Plata Unica pe Suprafata (SAPS) 119,66 de euro / ha din Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA), valoare la care se aplica o corectie liniara. Cultivatorii de orez si sfecla de zahar primesc suplimentar din acelasi fond european 300 de euro / ha, respectiv 284,46 de euro / ha. De asemenea, fermierii eligibili beneficiaza si de subventii in valoare de 35 de euro / ha din fonduri nationale (PNDC 1 - vegetal), la care se adauga plati suplimentare pentru cultivatorii de in pentru fibra, canepa pentru fibra, tutun, sfecla de zahar si hamei.
Pentru beneficiarii de plati nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic, in cazul speciei bovine, beneficiarii eligibili primesc 500 lei / cap, iar in cazul speciei ovine si caprine, 40,8 lei / cap.
Platile pentru masurile de dezvoltare rurala cuprinse in Axa II din cadrul PNDR 2007-2013 constau in acordarea unui sprijin financiar stabilit in conformitate cu fisele masurilor 211, 212, 214 din PNDR, cuprins intre 58 si 270 de euro/ha.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. UniCredit Tiriac Bank isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).