Comunicate de presa 2012
14.12.2012
Bradul - concept, o lucrare colectiva a 14 designeri romani de obiect poate fi admirat pana pe 10 ianuarie 2013 la sediul central UniCredit Tiriac Bank din Bd. Expozitiei 1F
Designerii romani de produs, prin intermediul BUCHAREST DESIGN CENTER, propun un brad de Craciun - concept (foto atasate), realizat special pentru UniCredit Tiriac Bank si instalat la sediul principal al bancii din Bd. Expozitiei 1F, Bucuresti.
"Bradul" - lucrare colectiva a fost realizat de 14 designeri romani de produs si este format dintr-o structura piramidala, pe care au fost asezate obiecte de design romanesc, din portofoliul celor 14 designeri participanti.
"In toamna aceasta am devenit parteneri cu BUCHAREST DESIGN CENTER, deoarece credem cu tarie ca exista design bun de produs in Romania care merita promovat si in tara si peste hotare. Pentru perioada sarbatorilor de iarna i-am invitat pe designerii romani implicati in proiect sa ne construiasca un brad-concept care sa inlocuiasca bradul traditional. Motivatia este deopotriva pentru sustinerea antreprenoriatului romanesc (obiectele expuse in bradul-concept pot fi cumparate), dar si pentru angajamentul UniCredit Tiriac Bank fata de mediu. In plus, noul sediu central al bancii functioneaza si ca spatiu expozitional, in acest moment gazduind proiectul Spatial Poetry" - Anca Nuta, Director Identitate & Comunicare, UniCredit Tiriac Bank.
Obiectele sunt expuse sub forma unor cadouri, gata sa fie achizitionate cu ocazia Sarbatorilor si reprezinta, conventional, obiectele de podoaba ale unui brad traditional.
Astfel, obiectele - podoaba care "imbraca" bradul sunt, de exemplu, portofelul Combina P-2 Wallet al designerului Alexe Popescu (un portofel usor si compact din hartie plastifiata), perne decorative (Thecraft Lab), coasterele Leaf (suporti pentru pahare inspirate de forma unei frunze) realizate de designerul Alina Turdean sau obiecte de iluminat by Anca Fetcu si YaU Concept.
Bradul a fost realizat prin contributia designerilor Alexe Popescu, 201 Design Studio, Silva Artis, Nomadstudio, Simplexio, Thecraft LAB ,Gabriel Geller, Alina Turdean, Justin Baroncea, Anca Fetcu, Eliza Yokina, Silvia Cornea, arhiDOT Design, YaU Concept, cu sprijinul Atelier RD.
Bradul - concept va fi gazduit de UniCredit Tiriac Bank pana pe data de 10 ianuarie 2013 si poate fi vizitat de luni pana vineri, intre orele 10.00 - 20.00, la sediul din Bd. Expozitiei 1F. Obiectele expuse pot fi achizitionate direct de la designerii participanti.
BUCHAREST DESIGN CENTER promoveaza designul romanesc de obiect si designerii romani de produs, in relatie cu publicul intern si cu pietele internationale.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o banca europeana de top ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura, deschis sub numele PAVILION, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Concursul de Debut Literar UniCredit.
06.12.2012
In cadrul Galei Art Director's Club Awards, care a avut loc pe 5 decembrie, la Institutul Francez-Sala Elvira Popescu, au fost premiate cele mai creative campanii din Romania din ultimul an.
La categoria TV, 23 Communication Ideas a castigat Trofeul de Aur pentru două spoturi: Profesorul și Gravida, realizate pentru UniCredit Tiriac Bank, in scopul promovarii principalului beneficiu al Creditului Express: aprobarea in maxim 24 de ore. Trofeele au fost obtinute atat pentru sectiunea „financiar-bancar”, cat si pentru intreaga categorie TV.
Totodată, în cadrul evenimentului, Bogdan Costin de la 23 Communication Ideas a fost desemnat Copywriterul anului, pentru aceeasi campanie TV UniCredit Tiriac Bank.
„Ne-am bucurat enorm pentru premiile obtinute aseara, cu atat mai mult cu cat colegii mei din echipele de marketing ale UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing s-au implicat cu mult suflet in acest proiect, iar 23 Communication Ideas ne-au inteles perfect pozitionarea de brand si mesajele pe care dorim sa le transmitem. Campania si spoturile au fost gandite special pentru publicul romanesc, pentru care gasirea unor solutii ingenioase si neasteptate este caracteristica. Noi am vrut sa le aratam oamenilor ca exista alternative viabile pentru nevoile lor financiare pe termen scurt si ne-am dorit sa transmitem acest lucru intr-un mod relevant pentru ei, cu umor tipic romanesc, marca Bogdan Naumovici. Aceasta combinatie s-a dovedit castigatoare si suntem onorati ca am fost aseara impreuna pe aceeasi scena sa sarbatorim succesul eforturilor noastre comune. Ii multumim lui Bogdan si echipei lui.” a declarat Anca Nuta, Director de Identitate si Comunicare al UniCredit Tiriac Bank.
"Nu este nicidecum prima realizare de asemenea anvergură, am luat de mai multe ori premiile pentru cele mai bune spoturi, printuri sau campanii ale anului, culminând cu premiile pentru cea mai bună campanie și cele mai bune spoturi ale deceniului, obținute anul trecut. Dar premiul de anul acesta este special din mai multe puncte de vedere. În primul rând pentru că vine în plină criză, nu numai financiară, ci și de curaj al clienților sau de creativitate a agențiilor. În al doilea rând, pentru că vine într-o categorie foarte dificilă și de obicei aridă creativ, serviciile financiar bancare. Și în al treilea rând, pentru că este prima ediție a Art Director's Club Awards și mă bucură recunoașterea primită din partea colegilor mei de industrie, cei mai buni directori de creație români." a declarat Bogdan Naumovici,fondatorul agenției 23 Communication Ideas.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Țiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeană de top cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est, numărând peste 3.900 sucursale.
În România, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse financiare de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți.
Banca își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte foarte activă a comunităților in care își desfășoară activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piața din România și prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) și UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
De la 1 septembrie 2012 UniCredit Tiriac Bank colaboreaza cu agentia de creatie The Marks.
20.11.2012
Martin Ehl, jurnalistul si analistul politic ceh este castigatorul din acest an, al premiului de jurnalism european, "Writing for CEE". Ehl, editor senior al renumitului ziar de afaceri "Hospodárské Noviny", a scris o serie de articole incisive referitoare la problemele actuale din Europa. "Martin Ehl ne-a aratat cat de distractiv si sofisticat poate fi jurnalismul de inalta calitate", a spus Ambros Kindel, presedintele juriului, la adresa castigatorului.
APA - Austria Presse Agentur si UniCredit Bank Austria vor prezenta premiul de 5000 EUR luni seara in Viena. Oaspetele de onoare al acestui an la ceremonia de decernare a premillor va fi Wolfgang Petritsch, ambasadorul austriac al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) si fostul Inalt Reprezentant al Comunitatii Internationale pentru Bosnia si Hertegovina. Discursul sau va fi dedicat temei "The EU and Southeastern Europe - Challenges and Prospects" (UE si Sud-Estul Europei - Provocari si Perspective).
Premiul anual este menit sa depaseasca barierele departamentelor editoriale si granitele nationale si sa stimuleze examinarea jurnalistica a problemelor europene si a integrarii. Premiul are ca scop sa incurajeze legaturile stranse dintre tari si sa contribuie la depasirea pagubelor (prejudiciilor).
Juriul, care intruneste persoane din diferite domenii, este format din jurnalistul slovac Michael Berko, autorul bulgar Janina Dragostinova, expertul ceh in comunicare Milan Smid, consilierul de comunicare Ildiko Füredi-Kolarik, jurnalistul polonez Pawel Bravo, jurnalistul ungar Julia Varadi, castigatorul sloven de anul trecut al premiului, Meta Krese, purtatorul de cuvant pentru CEE al UniCredit Bank Austria, Tiemon Kiesenhofer, si consilierul de comunicare CEE si vechiul editor sef pentru afaceri externe al APA, Ambros Kindel.
Castigatorii anteriori au fost jurnalistul Ceh Lubos Palata (2004), autorul bulgar Diana Ivanova (2005), jurnalistul bosniac Sefik Dautbegovic (2006), autorul austriac Martin Leidenfrost (2007), Anna Koktsidou, un jurnalist radio care a fost nascuta in Grecia si crescuta in Germania (2008), jurnalistul Austriac Florian Klenk (2009), autorul bosniac Azra Nuhefendic (2010) si castigatorul de anul trecut, jurnalistul si fotograful sloven Meta Krese.
Castigatorul, o selectie din textele prezentate si informatii aditionale despre premiul vor fi disponibile online incepand pe 20 noiembrie. Premiul va fi acordat din nou in 2013: Inscrieri se pot trimite pana pe 31 iulie 2013.
19.11.2012
- "Your Choice, Your Project" sustine intreprinderi sociale deja existente, in vederea extinderii sau consolidarii activitatii acestora.
- Fiecare dintre cele 4 proiecte finaliste va primi un sprijin financiar in valoare de 7.500 EUR; proiectele beneficiare sunt: Asociatia PRIETENIA - Intreprinderea sociala BIOHRANA, Fundatia "Ajutati Copiii Romania" - Intreprinderea Sociala ALBA CA ZAPADA, Fundatia RUHAMA, Oradea - Intreprinderea Sociala PLAN INFO si Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, Bucuresti - Intreprinderea Sociala PROIECT MOZAIC
- Angajatii UniCredit s-au implicat activ, acordand, prin votul lor, un premiu suplimentar in valoare de 2.000 EUR.
UniCredit Tiriac Bank si Fundatia UniCredit, in parteneriat cu Fundatia NESsT Romania, sustin antreprenoriatul social din tara noastra, prin acordarea de sprijin financiar unui numar de 4 proiecte, selectate in urma competitiei "Your Choice, Your Project".
O intreprindere sociala poate fi definita ca o afacere conceputa pentru a rezolva o problema sociala critica intr-un mod sustenabil financiar. Una dintre provocarile cu care se confrunta organizatiile neguvernamentale este comercializarea de produse sau servicii intr-un mod sistematic, responsabil si profesionist, care sa le sporeasca impactul social.
Colaborarea dintre cele trei institutii are ca punct de pornire potentialul insuficient exploatat al acestui domeniu si importantele beneficii pe care le poate produce nu doar asupra categoriilor sociale sprijinite in mod direct, ci asupra societatii in ansamblu. In acest context, competitia "Your Choice, Your Project" a vizat intreprinderi sociale deja existente, care si-au demonstrat viabilitatea, ajutorul financiar acordat urmand sa fie utilizat pentru extinderea sau consolidarea acestora.
Cele 4 proiecte castigatoare, selectate din randul a 19 intreprinderi sociale care au raspuns invitatiei organizatorilor, au fost evaluate pe baza unor criterii aflate in concordanta cu valorile si politicile grupului UniCredit, fiecare dintre acestea primind un sprijin financiar in valoare de 7.500 EUR.
De finantarea acordata vor beneficia:
Asociatia PRIETENIA - Intreprinderea sociala BIOHRANA
BIOHRANA produce legume si fructe ecologice, pentru acoperirea necesarului Centrului de Socioterapie
Pantelimon si pentru vanzare. Proiectul presupune constructia unei brutarii, care va crea locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati intelectuale, va asigura necesarul zilnic de produse de panificatie al centrului si va contribui la finantarea acestuia cu pana la 20% din bugetul anual.
Fundatia "Ajutati Copiii Romania" - Intreprinderea Sociala ALBA CA ZAPADA
"ALBA CA ZAPADA" este o unitate protejata care presteaza in prezent patru tipuri de servicii, realizate de persoane cu dizabilitati: spalatorie, curatenie, croitorie si ecologizarea spatiilor verzi. Proiectul creeaza 4 noi locuri de munca in echipa de servicii de curatenie, prin achizitia de utilaje profesionale.
Fundatia RUHAMA, Oradea - Intreprinderea Sociala PLAN INFO
PLAN INFO este un atelier care produce impletituri de nuiele, infiintat pentru cresterea ratei ocuparii fortei de munca in randul populatiei de etnie roma, prin crearea a 10 locuri de munca pentru comunitatile dezavantajate din judetul Bihor. Proiectul concesioneaza si amenajeaza o plantatie de rachita, promoveaza atelierul si acopera salariile noilor angajati in perioada de invatare.
Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, Bucuresti - Intreprinderea Sociala PROIECT MOZAIC
PROIECT MOZAIC este o intreprindere sociala infiintata pentru a fructifica activitatea persoanelor cu
dizabilitati printr-un produs complex si creativ: mozaicul. Proiectul isi propune consolidarea intreprinderii sociale, prin diversificarea gamei de produse si imbunatatirea nivelului calitativ al acestora, mentinand cele 14 locuri de munca si crescand volumul vanzarilor.
Angajatii UniCredit s-au implicat activ in derularea acestei initiative, votul lor desemnand, din randul celor 4 finalisti, beneficiarul unui premiu suplimentar in valoare de 2.000 EUR, acordat intreprinderii sociale BIOHRANA.
"In perioada dificila pe care inca o traversam, antreprenoriatul social reprezinta o solutie eficienta prin care putem interveni in acele zone care necesita sustinere, implicand in mod direct chiar beneficiarii vizati. Este un exemplu excelent de utilizare a unor instrumente de business cu scopul de a produce efecte sociale si a contribui la dezvoltarea comunitatii din care facem parte. Desi relativ nou in Romania, intreprinderile sociale constituie unul din domeniile de interes pentru care Fundatia UniCredit a dezvoltat proiecte inca din 2007 si, beneficiind de experienta colegilor nostri, speram sa putem produce schimbari cu impact major si pe plan local", a declarat Anca Nuta, director Identitate si Comunicare al UniCredit Tiriac Bank.
Dupa cum subliniaza si Maurizio Carrara, Presedinte al Fundatiei UniCredit, "modelul intreprinderilor sociale este cea mai adecvata expresie a rolului sectorului non-profit ca unul dintre raspunsurile pentru nevoile viitoare ale societatii si bunastarea acesteia".
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in 22 de tari si cu o strategie de responsabilitate sociala bine dezvoltata. De altfel, pentru a reuni intregul grup UniCredit sub umbrela responsabilitatii sociale si pentru a creste valoarea donatiilor voluntare in bani, in favoarea entitatilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajatilor si cu sprijinul financiar al Fundatiei UniCredit. Banca isi desfasoara activitatea deplin constienta de responsabilitatea pe care o are fata de societate si fata de mediu. UniCredit Tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia grupului si sprijinind pana in prezent numeroase proiecte sociale (Migrations, Scoala Mamelor), de educatie si cultura (Concursul de Debut Literar UniCredit, Festivalul si Concursul International George Enescu, Bienala Internationala de Arta Contemporana) si de mediu (Cicloteque). De curand, banca si-a anuntat implicarea in domeniul intreprinderilor sociale, prin intermediul parteneriatului cu fundatia NESsT Romania.
Despre Fundatia UniCredit
Fundatia UniCredit a fost infiintata in anul 2003 cu scopul de a contribui la dezvoltarea solidaritatii si activitatilor caritabile in special in comunitatile si regiunile in care UniCredit este prezent (22 tari incluzand Europa si Asia centrala). Prin transferul de resurse financiare si abilitati de management specifice unei companii, Fundatia UniCredit sprijina proiecte inovative, cu un impact social semnificativ, acestea fiind implementate de catre organizatii non-profit locale.
13.11.2012
Volumul creditelor a crescut cu 14% in intervalul septembrie 2011 - septembrie 2012
Volumul depozitelor a crescut cu 25% in aceeasi perioada
13 noiembrie 2012 - UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 146,8 milioane lei (33,1 milioane euro) in primele 9 luni ale anului 2012, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in crestere cu 18,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In trimestrul al treilea, profitul net a fost de 71,8 milioane lei, aproape de nivelul inregistrat pe tot primul semestru al anului.
Veniturile totale ale bancii au fost de 906 milioane lei (204 milioane euro) in primele 9 luni ale anului, in scadere cu doar 1,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acestea au ramas la un nivel confortabil, in pofida impactului negativ al reducerii marjelor, al costurilor mari cu depozitele, al volumelor in crestere de depozite atrase de la clientela si al costurilor de finantare mai ridicate. Cheltuielile operationale au crescut cu 3,5% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 471 milioane lei (106,3 milioane euro). Provizioanele pentru credite au avut o evolutie favorabila, scazand cu 19,4% in primele 9 luni ale anului 2012 fata de intervalul comparativ al anului trecut.
Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a imbunatatit fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2012 (6%) si fata de cel inregistrat anul trecut (6,9%), ajungand la 7,6%. Raportul dintre costuri si venituri a ajuns la 52% dupa primele 9 luni ale anului 2012.
Activele bancii au ajuns la 23,8 miliarde lei (5,2 miliarde euro) la finalul lunii septembrie 2012, in crestere cu 10,5% comparativ cu 30 septembrie 2011 si cu 4,2% fata de inceputul anului. Valoarea creditelor din bilant a fost de 17,6 miliarde lei (20,6 miliarde lei incluzand si creditele externalizate), in crestere cu 13,7% fata de 30 septembrie 2011 si cu 10,8% peste nivelul de la inceputul acestui an.
Astfel, la evolutia portofoliului de credite al UniCredit Tiriac Bank a contribuit majorarea cu 45% fata de inceputul anului a portofoliului de imprumuturi pentru intreprinderile mici si cu 21% a creditelor acordate companiilor de talie medie . Depozitele clientilor au ajuns la 12,4 miliarde lei la finalul lunii septembrie 2012, fiind cu 25,1% peste nivelul inregistrat cu un an in urma si cu 7,6% mai mult fata de inceputul anului.
In aceste conditii, raportul dintre credite si depozite a evoluat bine, scazand pana la 142%, cu 14 puncte procentuale sub raportul afisat la 30 septembrie 2011.
Rata solvabilitatii a urcat pana la nivelul confortabil de 12,72%, semnificativ peste cel recomandat pentru piata bancara. In pofida situatiei economice dificile, calitatea activelor a ramas stabila, iar costul anualizat al riscului a coborat de la 1,62% in primul semestru la 1,54% dupa primele 9 luni ale anului in curs.
Aceasta este dovada calitatii portofoliului UniCredit Tiriac Bank si a parteneriatului solid cu clientii bancii.
"Contextul economic dificil la nivel european si dinamica factorilor specifici de la nivel local nu au reusit sa aduca o contributie pozitiva la cresterea economica in trimestrul al treilea si nici sa marcheze o schimbare in tendintele de pana acum. Marjele au ramas reduse, iar masurile de optimizare si eficientizare au continuat. Cu toate acestea, am reusit sa avem o evolutie pozitiva, cu un nivel bun al lichiditatii, cu o marja de capital sanatoasa si o crestere a volumelor, situandu-ne pe o pozitie favorabila in piata si, mai important, am continuat sa creditam economia", a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. La finalul lui septembrie 2012, banca avea o retea nationala de 209 sucursale, deservind aproximativ 595.000 de clienti. UniCredit Tiriac Bank isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
05.11.2012
- Maratonul caritabil "1000Balkan Charity Challenge" se va desfasura intre 10 si 19 noiembrie 2012, iar participantii vor parcurge in alergare sau pe bicicleta 1.000 de km intre Bucuresti si Sofia, traversand Dunarea si muntii Balcani.
- Companiile sau participantii individuali sunt invitati sa se inscrie pentru o aventura spectaculoasa care imbina pasiunea pentru sport cu dorinta de a sprijini cauze umanitare deosebite.
- Fondurile stranse cu ocazia maratonului vor fi folosite pentru proiectele a zece organizatii nonprofit din Romania - spre exemplu pentru ingrijirea copiilor care sufera de boli incurabile, aflati in asistenta HOSPICE Casa Sperantei.
UniCredit Tiriac Bank si Fundatia HOSPICE Casa Sperantei vor organiza in perioada 10-19 noiembrie un maraton caritabil inedit, intre Bucuresti si Sofia, dus-intors, pe o distanta de 1.000 de kilometri. Maratonul "1000 Balkan Charity Challenge" urmareste sa stranga fonduri pentru 10 proiecte umanitare, cum ar fi, spre exemplu, ingrijirea copiilor care sufera de boli incurabile, aflati in asistenta HOSPICE.
Maratonul va fi o adevarata aventura, deoarece traseul presupune traversarea de doua ori a Dunarii si a muntilor Balcani, trecand prin locuri cu peisaje spectaculoase, de la 0 pana la 2.000 de metri altitudine. Astfel, prima parte a maratonului, de la Bucuresti la Sofia, va fi parcursa pe bicicleta, in trei zile, cate 150 de km in fiecare zi. La intoarcere, participantii vor parcurge traseul in alergare, timp de 7 zile, respectiv cate 65 de km pe zi.
Companiile sunt invitate sa sustina maratonul si sa contribuie la finantarea celor 10 proiecte umanitare, cu sume intre 100 si 3.000 de euro. De asemenea, pasionatii de sport care vor sa participe in aceasta aventura sunt invitati sa se inscrie pana pe 5 noiembrie, in limita locurilor disponibile. In schimbul unei taxe modice, ei pot opta fie pentru a parcurge intregul traseu, fie doar o portiune a acestuia. Odata intrati in cursa, participantii isi vor alege o cauza umanitara pe care sa o sustina si vor incerca sa-si convinga cunoscutii sa doneze pentru aceasta, pe parcursul celor 10 zile cat va dura maratonul.
Detalii despre organizarea maratonului, despre cele 10 cauze umanitare pentru care se strang fonduri, despre inscrieri sau despre alte modalitati de implicare pot fi gasite pe site-ul https://1000balkan.com. Tot acolo, pe parcursul maratonului vor fi publicate fotografii si noutati despre desfasurare, iar publicul va putea sa faca donatii.
Maratonul "1000 Balkan Charity Challenge" este o premiera atat pentru Romania, cat si pentru Bulgaria, iar initiatorul sau este Stanislav Georgiev, CFO si Vicepresedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank. Acesta spune despre ideea competitiei ca "este cu adevarat una speciala si sunt mandru sa fiu implicat in organizare, atat ca reprezentant al UniCredit Tiriac Bank, cat si ca individ preocupat de caritate si implicare civica. "
Tot el considera ca "spiritul caritabil si sportul provoaca deopotriva un raspuns pozitiv din partea oamenilor si speram ca aceasta formula - care combina ciclismul si alergatul cu dorinta de a colecta fonduri in beneficiul unor fundatii - va avea rezultatele scontate si ne va ajuta nu numai sa crestem gradul de constientizare asupra cauzelor, ci si asupra importantei ajutorului pe care fiecare dintre noi il putem da. Faptul ca traseul cursei traverseaza Romania si Bulgaria da nota aparte a evenimentului si adauga o valoare simbolica referitor la cooperarea dintre cele doua tari."
Maratonul se va organiza cu sprijinul logistic a doua cluburi de specialitate, unul din Romania si celalalt din Bulgaria, respectiv Ro Club Maraton si Begach Running Club. Astfel, participantii vor beneficia de cele mai bune conditii pe parcursul traseului si vor fi insotiti de o echipa de suport formata dintr-un doctor si doi voluntari care vor asigura serviciile medicale, alimentatia si hidratarea.
Printre companiile care sustin evenimentul se numara deja: Rompetrol, Toyota Romania, Hotel Pullman, La Fantana, Escapage (Romania) si Event Design (Bulgaria), dar sunt asteptati sa se alature si alti parteneri. Partenerul media al evenimentului este postul de televiziune Digi24.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in 22 de tari si cu o strategie de responsabilitate sociala bine dezvoltata. De altfel, pentru a reuni intregul grup UniCredit sub umbrela responsabilitatii sociale si pentru a creste valoarea donatiilor voluntare in bani, in favoarea entitatilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajatilor si cu sprijinul financiar al Fundatiei UniCredit. Banca isi desfasoara activitatea deplin constienta de responsabilitatea pe care o are fata de societate si fata de mediu. UniCredit Tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia grupului si sprijinind pana in prezent numeroase proiecte sociale (Migrations, Scoala Mamelor), de educatie si cultura (Concursul de Debut Literar UniCredit, Festivalul si Concursul International George Enescu, Bienala Internationala de Arta Contemporana) si de mediu (Cicloteque). De curand, banca si-a anuntat implicarea in domeniul intreprinderilor sociale, prin intermediul parteneriatului cu fundatia NESsT Romania.
Despre HOSPICE Casa Sperantei
HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli incurabile in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.
Ingrijirea paliativa este ingrijirea menita sa amelioreze calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora, atunci cand se confrunta cu probleme asociate bolilor amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea si tratamentul durerii si al altor probleme de natura fizica, sociala, psiho-emotionala si spirituala. (dupa Definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002)
HOSPICE asigura gratuit, de 20 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli incurabile si a fost desemnata ca fiind centru de excelenta pentru Europa de Sud-Est.
18.10.2012
18 octombrie 2012 - UniCredit Tiriac Private Banking le ofera clientilor sai oportunitati de investitii atat la nivel local, cat si pe pietele internationale - prin parteneriatul strategic incheiat cu Schoellerbank, una dintre institutiile cu cea mai indelungata traditie in serviciile de Private Banking din Europa, fondata in 1833, membra a UniCredit, subsidiara a UniCredit Bank Austria.
Clientii de Private Banking care doresc sa isi diversifice portofoliul si sa beneficieze de solutii care sa fie in acelasi timp inovatoare, avantajoase si sigure au acum, prin intermediul UniCredit Tiriac Bank, optiunea colaborarii, in conditiile celor mai inalte standarde de profesionalism in domeniul financiar, cu prestigioasa Schoellerbank.
"Clientii nostri isi doresc siguranta si optimizare pentru capitalul lor, confidentialitate, doresc sa primeasca solutii coerente, sub forma unei oferte financiare globale si o inalta calitate a serviciilor. Intr-un cuvant, excelenta in domeniul investitiilor financiare. Parteneriatul cu Schoellerbank ne permite sa raspundem intregii game de nevoi financiare ale clientilor nostri, oferindu-le astfel accesul la produse si servicii complexe de pe pietele externe, precum si la consultanta specializata din partea expertilor uneia dintre cele mai prestigioase institutii de Private Banking din Europa. Inceputul colaborarii cu Schoellerbank este marcat inca din 2010, serviciile internationale de Private Banking devenind in timp parte integranta si esentiala a valorii adaugate generate de UniCredit Tiriac Private Banking. Evolutia acestui portofoliu a fost remarcabila, atat din punctul de vedere al marjelor de castig obtinute, astfel sustinand ratiunea de business in acest sens pentru ambele parti (client si banca), cat si prin gradul de satisfactie al clientilor deserviti", a declarat Anca Eremia, Director Private Banking UniCredit Tiriac.
Optiunile pentru clientii care se orienteaza catre o colaborare cu Schoellerbank pe pietele externe sunt multiple.
Expertii Schoellerbank administreaza categorii de portofolii diversificate, cu expuneri pe mai multe profile de risc, incluzand diverse clase de active financiare (obligatiuni, actiuni, fonduri, derivate, marfuri) pe orice regiune geografica. Un alt produs de interes este aurul, ca destinatie investitionala pentru clientii care isi doresc protectie, dar si fondurile de investitii. Pentru acestea din urma, clientii au ales variante in functie de expunerea pe tari, domenii de activitate (dintre care putem enumera domenii ca financiar, sanatate, IT) sau fonduri care sa ii protejeze impotriva inflatiei.
Plafonul minim pentru colaborarea cu Schoellerbank este de un milion de euro.
"Daca ne referim la optiunile de investitii, solutia este de cele mai multe ori un mix de plasamente, care se realizeaza in functie de profilul de risc si preferintele clientului. Indiferent de optiunile individuale pe care clientii le-ar putea avea, Schoellerbank are ca scop principal securizarea si apoi optimizarea capitalului clientilor, iar consultantii nostri de investitii sunt dedicati sa creeze valoare adaugata si sa le asigure acestora prosperitatea financiara la care aspira", a spus Stephan Maxonus, Director Private and Institutional Investors in cadrul Schoellerbank.
Procesul prin care un client de Private Banking al UniCredit Tiriac Bank poate accesa serviciile Schoellerbank este foarte simplu : in urma discutiei cu consultantul de investitii dedicat din cadrul UniCredit Tiriac Private Banking, clientului i se stabileste o intalnire dedicata cu reprezentantii Schoellerbank de la Viena, in urma careia se identifica detaliile necesare conturarii unei potentiale colaborari: nevoi financiare, apetit pentru anumite produse si servicii, alte detalii relevante pentru a decide asupra unui plan de investitii pe termen mediu si lung. Detaliile administrative cum ar fi deschiderea contului la Schoellerbank, dupa ce clientul agreeaza conditiile colaborarii si isi manifesta interesul in acest sens, se realizeza impreuna cu UniCredit Tiriac Private Banking, prin intermediul consultantului de investitii dedicat. Monitorizarea portofoliului se realizeaza atent de catre echipa dedicata de la Viena si se stabilesc intalniri periodice si informari constante cu frecventa stabilita in functie de fiecare client in parte.
Despre UniCredit Tiriac Private Banking
UniCredit Tiriac Private Banking a construit o reputatie solida si o traditie a excelentei pe piata din Romania, mizand in tot acest timp pe experienta si sustinerea entitatilor specializate din grupul UniCredit. Activitatea a demarat in 2003, sub umbrela HVB, cu servicii superioare de investitii si consultanta financiara pentru clientii cu un portofoliu bancar si investitional complex.
Despre Schoellerbank
Schoellerbank este una dintre bancile cu cea mai indelungata traditie in serviciile de Private Banking din Europa, fondata in 1833, membra a UniCredit, subsidiara a UniCredit Bank Austria. Are, in acelasi timp, una dintre cele mai longevive si de succes istorii printre institutiile de Private Banking din spatiul germano-austriac, urmand o politica durabila de administrare a activelor, orientata pe termen lung.
Schoellerbank administreaza active de peste 8 miliarde euro si consiliaza aproximativ 24.000 de clienti, in toate aspectele care vizeaza business-ul si resursele acestora. Cu 13 birouri (doua in Viena, trei in Salzburg si cate unul in Linz, Wels, Innsbruck, Bregenz, St. Pölten, Graz, Klagenfurt, Villach), Schoellerbank este singura si cea mai mare banca privata cu reprezentante pe intreg teritoriul Austriei.
10.10.2012
- UniCredit Tiriac Bank a fost desemnata "Cea mai buna banca de Cash Management" din Romania, in cadrul sondajului Euromoney Cash Management 2012
- Grupul UniCredit a fost ales drept "Cea mai buna banca de Cash Management in Europa Centrala si de Est" si se afla in top 3 institutii financiare pentru serviciile de Cash Management in Italia si Germania, potrivit aceluiasi sondaj
- UniCredit s-a plasat pe primul loc la nivel mondial si la sub-categoriile "Expertiza si cunoasterea domeniului financiar", "Asistenta tehnica si indrumare a clientilor» si "Compatibilitatea cu sistemele clientilor"
- Sondajul Euromoney a colectat opiniile transmise de reprezentantii a peste 17.000 de companii internationale
9 octombrie 2012 - Euromoney a acordat UniCredit Tiriac Bank premiul pentru "Cea mai buna banca de Cash Management" din Romania, in cadrul sondajului Cash Management 2012, ale carui rezultate au fost publicate astazi.
"Aceasta distinctie reprezinta o mare reusita, care confirma faptul ca eforturile noastre permanente, de a oferi cele mai bune servicii si de a facilita accesul la operatiunile pe alte piete sunt apreciate de catre clientii nostri. Apreciem recunoasterea primita din partea companiilor si vom continua sa ne concentram pe imbunatatirea si dezvoltarea ofertei noastre», a spus Marco Esposito, Vicepresedinte Executiv al Diviziei de Corporate Investment Banking & Private Banking (CIB&PB) in cadrul UniCredit.
Acelasi Poll arata ca UniCredit este banca preferata, pentru servicii de Cash Management, a companiilor internationale cu operatiuni in Europa Centrala si de Est.
Euromoney a atribuit UniCredit si premii pentru performantele in Cash Management in Italia si Germania, unde grupul se numara printre principalii 3 furnizori pentru astfel de servicii.
UniCredit a primit distinctia pentru banca numarul 1 in domeniul Cash Management-ului in sapte tari in care grupul are operatiuni: Romania, Bosnia Hertegovina, Republica Ceha, Croatia, Ungaria, Polonia si Slovenia. Sondajul Euromoney a colectat opiniile transmise de reprezentantii a peste 17.000 de companii internationale si a fost publicat astazi, fiind disponibil pe site-ul publicatiei.
“Serviciile cross-border reprezinta unul dintre principalii piloni ai strategiei UniCredit pentru clientii corporatii. Prin urmare, sunt deosebit de mandru pentru distinctia atribuita de catre clientii nostri serviciilor noastre de cash-management. In ultimii ani ne-am concentrat foarte mult pe cresterea satisfactiei clientilor nostri in relatia lor cotidiana cu banca. Aceasta evolutie este masurata prin interviuri periodice acordate de catre clientii nostri. Modelul nostru de deservire si structurile decizionale sunt orientate catre acest aspect, iar satisfactia clientilor este o componenta cheie in dezvoltarea de noi produse. Sondajul recent realizat de catre Euromoney, precum si premiile primite de grupul nostru vin sa ne confirme convingerile puternice ca trebuie sa continuam pe aceasta cale", a adaugat Gianni Franco Papa, Head of CEE Division in cadrul UniCredit.
Sondajul realizat in acest an desemneaza UniCredit drept cea mai buna banca de Cash Management la nivel global, pentru 3 subcategorii: "Expertiza si cunoasterea domeniului financiar", "Asistenta tehnica si indrumare a clientilor» si "Compatibilitatea cu sistemele clientilor".
Despre UniCredit Corporate & Investment Banking
UniCredit este o banca comerciala solida, cu pozitii dominante in Italia, Germania, Austria si Polonia, dar si cu o prezenta puternica in alte tari din CEE cu potential ridicat de crestere. Banca are una dintre cele mai mari retele comerciale din Europa, cu aproape 10.000 de unitati.
Corporate & Investment Banking dispune de aproximativ 9.500 de profesionisti pe aproape 50 de piete si deserveste clienti corporatii si institutionali, prin intermediului celei mai ample retele din Europa Occidentala, Centrala si de Est.
Expertii bancii sunt devotati unor parteneriate pe termen lung cu clientii din toate sectoarele economice si creeaza solutii specializate, aflandu-se intr-un dialog strategic cu clientii, in privinta celor 3 piloni ai ofertei noastre de baza:
- Corporate Banking si servicii de tranzactionare
- Finantari Structurate, piete de capital si produse de investitii
- Acces pe piete din Europa Occidentala, Centrala si de Est
02.10.2012
· Aplicatia de Mobile B@nking, lansata de UniCredit Tiriac Bank, este compatibila cu majoritatea tipurilor de telefoane mobile, in orice retea de telefonie mobila, nationala sau din strainatate.
· Dispozitivul de securitate (token) utilizat pentru accesul la Online B@nking in cazul desktop-urilor/laptopurilor nu mai este necesar, datorita incorporarii programului de securitate in aplicatie. Accesul se face folosind doar telefonul mobil si un cod PIN care garanteaza siguranta si confidentialitatea tranzactiilor.
· Cu noile functionalitati, banca doreste sa le ofere clientilor servicii bancare la distanta cat mai complete, accesibile si avantajoase. UniCredit Tiriac Bank doreste sa se impuna drept cea mai buna banca din Romania cu acces de la distanta.
UniCredit Tiriac Bank lanseaza aplicatia de Mobile B@nking, care permite clientilor sa acceseze serviciile bancare in orice moment, cu minimum de efort si in deplina singuranta, avand la dispozitie un telefon mobil cu acces la internet. Astfel, UniCredit Tiriac Bank se afla printre primele banci din Romania care implementeaza serviciul de Mobile B@nking pentru aproape orice tip de telefon sau tableta: iPhone, iPad, BlackBerry, Nokia, Samsung, HTC, LG, Motorola, Sony Ericsson, etc.
Clientul poate solicita noua aplicatie fie intr-una din sucursalele bancii, fie prin contul deja existent de Online B@nking, folosind submeniul dedicat. In maximum 48 ore, clientul primeste, prin sms, din partea UniCredit Tiriac Bank, datele necesare descarcarii aplicatiei si validarii propriului cont. Este foarte simplu: aplicatia securizata este descarcata direct pe telefonul mobil/tableta clientului. Aceasta poate fi descarcata pe aproape orice telefon mobil, indiferent de reteaua de telefonie mobila nationala sau din strainatate.
O alta inovatie aplicata pentru serviciile bancare pe telefonul mobil de la UniCredit Tiriac Bank, comparativ cu utilizarea unui desktop/laptop, este inlocuirea token-ului cu un program de securitate in aplicatie. Serviciul de Mobile B@nking este sigur pentru client,dispozitivul de securitate nemaifiind necesar, datorita incorporarii acestui program special. Astfel, codul de securitate poate fi acum introdus direct de pe terminal/telefonul mobil. Accesul la aplicatie este, astfel, protejat de codul de activare, codul PIN definit de client si de codul de securitate incorporat in aplicatie.
Serviciul de Mobile B@nking este foarte accesibil si avantajos din punctul de vedere al costurilor. Cu doar 2 lei pe luna sau gratuit in cadrul anumitor pachete, clientul are acces la conturile sale. Pentru tranzactiile efectuate prin Mobile B@nking, clientilor le sunt percepute aceleasi comisioane aferente platilor efectuate prin Online B@nking.
Serviciile bancare la distanta, Online B@nking/Mobile B@nking, ii permit clientului sa economiseasca semnificativ, avand in vedere ca operatiunile astfel efectuate sunt gratuite in cazul tranzactiilor intre conturi deschise la UniCredit Tiriac Bank sau cu 50% mai ieftine in raport cu cele efectuate la ghiseele bancii in cazul tranzactiilor catre conturi deschise la alte banci.
"Dorim sa le oferim clientilor nostri un mod de lucru cat mai complet, cat mai avantajos si oricand la indemana. Mobile B@nking si Online B@nking reprezinta unele dintre cele mai dinamice servicii oferite de banca noastra, deoarece suntem constienti ca este foarte important sa tinem pasul cu inovatiile tehnologice, pentru a le oferi clientilor cele mai bune solutii", a declarat Bogdan Spuza, Director Marketing & Segmente in cadrul diviziei Retail a UniCredit Tiriac Bank.
Numarul utilizatorilor de servicii bancare prin internet de la UniCredit Tiriac Bank a ajuns, la jumatatea acestui an, la peste 116.000 de clienţi dintre care peste 79.000 sunt persoane fizice, si 37.00 persoane juridice.
Tranzactii care pot fi efectuate in prezent prin Mobile B@nking:
· Vizualizare conturi (istoric, tranzactii efectuate, fara limita de timp)
· Plati in RON (standard si in regim de urgenta)
· Transfer intre conturile proprii
· Sabloane plati (sincronizate cu sabloanele existente in OnlineB@nking)
· Carduri (informatii, sold, tranzactii)
· Schimb valutar (informatii rate de schimb, schimb valutar intre conturile proprii)
Avantaje
· Economie de timp - Seviciul este activ permanent. In plus, clientii beneficiaza de asistenta tehnica profesionala prin telefon, e-mail sau mesaje online, de luni pana vineri intre orele 08:00 si 20:00. Mai mult, orele limita de procesare a tranzactiilor sunt prelungite, prin Mobile B@nking, fata de casieria sucursalei.
· Economie de bani - Operatiunile efectuate prin Online B@nking sunt gratuite in cazul tranzactiilor intre conturi deschise la UniCredit Tiriac Bank sau cu 50% mai mici in raport cu cele efectuate la ghiseele bancii in cazul tranzactiilor catre conturi deschise la alte banci
· Acces simplu si mobilitate - serviciul poate fi folosit non - stop direct de pe telefon, iPAD sau iPOD, indiferent unde se afla clientul, atat timp cat exista conexiune la internet, accesul facandu-se direct prin introducerea codurilor de securitate pe telefonul mobil, nefiind necesar un alt dispozitiv pentru logare si/sau semnare/validare a platilor
· Informare permanenta - Clientul poate verifica in orice moment ce cheltuieli a facut si de unde, fiind suficient sa verifice optiunea Istoric din meniul Informatii Conturi. De asemenea, beneficiaza oricand de asistenta tehnica prin telefon.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
20.09.2012
Dobanzi foarte avantajoase, maturitati flexibile
Dobanda pentru lei poate ajunge la 8,25% pe an pentru ultimele 8 luni de constituire a Bonus Plus. Dobanda pentru euro este de 6,10% pentru ultima perioada de constituire a Bonus Plus. In cazul Multi Depo, rata dobanzii este de 4,5% pe 4 ani
20 septembrie 2012 - UniCredit Tiriac Bank lanseaza doua noi produse de economisire inovative, adresate persoanelor fizice. Acestea ofera deponentilor doua beneficii importante: dobanda foarte avantajoasa, specifica unui depozit pe termen mediu si flexibilitatea maturitatii. In plus, structurile produselor constituie o premiera pe piata din Romania, fiind concepute pentru a se adapta mai bine nevoilor pe care clientii le pot avea pe durata constituirii.
Primul dintre cele doua noi produse, Bonus Plus, este un depozit pe termen de 8 luni, cu doua posibilitati de prelungire automata, cu plata dobanzii la fiecare 8 luni si cu bonus consistent de dobanda pentru a treia perioada a depozitului. Produsul, care poate ajunge astfel la o maturitate de doi ani, este disponibil atat in lei, cat si in valuta (EUR si USD).
Rata dobanzii pentru acest produs este fixa, stabilita de la inceputul contractului pentru toate cele 3 perioade ale depozitului. In prezent, dobanda pentru depozitele in lei este de 5,25% pe an pentru primele doua intervale de constituire (de 8 luni fiecare), urmand ca, pentru ultimele 8 luni (perioada de la a doua reinnoire la scadenta), dobanda sa fie de 8,25% pe an (respectiv 5,25% + 3% bonus). In cazul depozitelor Bonus Plus in euro, dobanda initiala este 3,10% pe an, valabila pentru primele doua perioade, urmand ca, pentru ultimul interval, aceasta sa ajunga la 6,10% pe an (3,10% + 3% bonus). De asemenea, dobanda pentru depozitul in dolari americani este, in prezent, de 2% pe an in primele 16 luni, urmand sa ajunga la 5% in ultimul interval (2% + 3% bonus).
Dupa fiecare 8 luni, dobanda este platita in contul curent al clientului.
"Solutia Bonus Plus vine in sprijinul acelei clientele care cauta o suma de beneficii foarte importante in acelasi loc : dobanda foarte avantajoasa, securizarea castigului pe perioada contractului, plata cu regularitate a dobanzii, aceasta putand fi o sursa pentru diverse cheltuieli. De asemenea, ne adresam acelor clienti care doresc modalitati flexibile de a dispune de propriile economii, cu alte cuvinte au posibilitatea de a se razgandi daca sa isi plaseze economiile pe o perioada scurta (pana la 1 an) sau medie (de exemplu 2 ani)", a declarat Bogdan Spuza, director Marketing & Segmente in cadrul Diviziei Retail a UniCredit Tiriac Bank.
Un alt beneficiu important pentru client este faptul ca, daca doreste sa dispuna de suma de bani din depozit, pe parcursul perioadei de maximum 24 luni, aceasta poate fi retrasa fara nicio penalizare. In functie de momentul desfiintarii, pe perioada scursa de la constituire sau ultima reconstituire a depozitului (in cazul in care depozitul a fost reinnoit cel putin o data) pana la momentul desfiintarii, va fi platita dobanda de cont curent.
Pentru Bonus Plus, banca nu percepe comisioane pentru deschidere, mentenanta sau de inchidere. De asemenea, clientul nu plateste niciun comision la retragerea sumei din depozit, in numerar, in ziua scadentei, in oricare dintre sucursalele/la casieriile UniCredit Tiriac Bank.
Acest depozit se adreseaza clientilor persoane fizice, rezidenti sau nerezidenti, clienti existenti sau noi, cu economii peste 50.000 lei/10.000 EUR/12.500 USD, care cauta solutii de plasare a economiilor pe termene medii.
Al doilea produs lansat este un depozit cu scadente multiple si dobanda crescatoare. Multi Depo este un depozit pe 4 ani, disponibil doar in EUR si USD. Depozitul are trei aniversari intermediare, in fiecare an, in aceeasi zi cu data constituirii depozitului. Depozitul poate fi desfiintat la oricare dintre aceste aniversari, cu plata dobanzii.
Rata dobanzii este crescatoare in fiecare an si este aplicata intregii perioade, de la constituire pana la ultima aniversare. Capitalizarea se realizeaza la finalul depozitului. Rata dobanzii creste, cu fiecare aniversare, de la 3,75% pe pentru primul an, pana la 4,50% pe an pentruMulti Depo constituit pentru perioada maxima de 4 ani, in euro. In mod similar dobanda poate ajunge la 3,75% pentru depozitul in dolari americani, tot pentru maturitatea maxima de 4 ani.
In plus, in cazul in care desfiintarea intervine in afara zilelor de aniversare, clientul beneficiaza in continuare de o rata a dobanzii speciala, semnificativ mai mare decat cea de cont curent (in prezent, aceasta se plaseaza la 2% pe an pentru EUR si 1,50% pentru USD).
“In cazul Multi Depo, clientul beneficiaza de un produs foarte performant, cu doua atribute majore. Flexibilitate: clientul decide, in functie de prioritati, oportunitati sau nevoi, care este perioada depozitului, avand posibilitatea lichidarii acestuia la oricare dintre cele trei aniversari intermediare, cu plata dobanzii aferenta, fara penalizare. Chiar si in situatia in care decide sa desfiinteze depozitul intre aniversari, primeste o rata de dobanda semnificativa. Al doilea atribut: certitudine - prin securizarea castigului pentru un termen important - 4 ani, primind rate de dobanda fixe si in crestere de la an la an, care se aplica, in functie de momentul lichidarii depozitului pentru intrega perioada", a completat Bogdan Spuza.
Sumele minime pentru constituirea Multi Depo sunt de 10.000 EUR, respectiv 12.500 USD. Banca nu percepe, pentru Multi Depo, comisioane pentru deschidere, mentenanta sau de inchidere. Comisionul de retragere numerar in ziua scadentei este cel standard, la casieriile sucursalelor UniCredit Tiriac Bank.
"Am identificat si am acoperit nevoia din piata bancara pentru depozite pe termene medii, mai bine remunerate. Noile solutii de economisire vin sa completeze oferta noastra pe aceasta zona, aducand in plus si flexibilitatea specifica maturitatilor mai scurte. Consideram ca am incercat inca o data sa acoperim cat mai bine plaja de nevoi si, de ce nu, situatiile concrete de viata cu care se pot confrunta clientii UniCredit Tiriac Bank", a explicat directorul de Marketing & Segmente Retail al bancii.
Depozitele Bonus Plus si Multi Depo sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala şi de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
18.09.2012
18 septembrie 2012 - Catalina Molnar este noul economist-sef al UniCredit Tiriac Bank, iar Dan Bucsa - care a ocupat pana in prezent aceasta pozitie - a fost promovat in cadrul grupului UniCredit, urmand sa contribuie la activitatile de cercetare si analiza pentru pietele emergente, localizate in prezent in biroul de la Londra.
Dan Bucsa s-a alaturat echipei UniCredit Tiriac Bank in iunie 2011, avand o contributie foarte valoroasa la cercetarea economica efectuata in cadrul bancii. Din septembrie 2012, va face parte din echipa de analiza si cercetare a grupului UniCredit de la Londra, condusa de catre Gillian Edgeworth, economistul-sef pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa (Eastern Europe, Middle East, and Africa - EEMEA). Noile atributii ale lui Dan Bucsa vor viza in special activitatile de research pentru pietele din Europa Centrala si de Est. Este doctor in economie si are o vasta experienta in domeniul cercetarii economice, inclusiv ca Sef al Serviciului de Prognoze Macroeconomice din BNR.
Catalina Molnar, noul economist-sef al UniCredit Tiriac Bank, are o experienta de peste noua ani in domeniul cercetarii, ca economist in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (2003 - 2007) si ulterior ca Senior Economist in cadrul unei alte banci comerciale (2007 - prezent). A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Finante - Banci si un program de masterat in macroeconomie DOFIN, in cadrul aceleiasi institutii.
In acelasi timp, Mihai Patrulescu s-a alaturat echipei UniCredit Tiriac Bank pe pozitia de Senior Economist. Cu o experienta relevanta ca analist al cadrului macroeconomic in institutii financiare de calibru de pe piata din Romania, Mihai Patrulescu a absolvit ASE, Finante-Banci, iar ulterior Barcelona Graduate School of Economics, cu specializare în finante internationale, crize financiare, datorii suverane si politici economice.
Despre UniCredit tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
13.09.2012
Publicul pasionat de arta contemporana poate admira lucrarile pana la finalul lunii ianuarie 2013
13 Septembrie 2012 - Expozitia Spatial Poetry constituie o premiera in Romania. Intr-un mod inedit, UniCredit Tiriac Bank doreste sa prezinte publicului lucrari de arta contemporana valoroase, din ampla colectie a grupului UniCredit, printr-o expozitie amplasata in lobby-ul sediului central din Bulevardul Expozitiei 1F, Bucuresti.
Expozitia va fi deschisa publicului larg in perioada 15 septembrie 2012 - 31 ianuarie 2013, de luni pana vineri, in intervalul orar 10 :00 - 20 :00.
Astfel, cu ocazia inaugurarii noului sediu, banca expune patru lucrari alese cu grija din colectia UniCredit, ce relationeaza cu notiunea de spatiu si numeroasele sale interpretari. Aceste lucrari pot fi intelese ca o interogare a spatiului fizic,dar si a relatiilor care se nasc din interactiunea omului cu spatiul pe care il ocupa sau il creeaza. Prezenta neasteptata a unui poem de Fernando Pessoa, ca parte integranta a expozitiei, va insoti privitorul in aceasta calatorie.
"Expozitia Spatial Poetry reprezinta inca un mod prin care noi intelegem sa ne implicam activ in viata si dezvoltarea comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. Pentru noi este un mare succes faptul ca putem impartasi cu publicul larg din Romania aceste opere, apartinand unor artisti foarte apreciati si reprezentativi in arta contemporana. Penone si Campanini, de exemplu, sunt emblematici pentru miscarea italiana Arte povera", a spus Anca Nuta, director Identitate & Comunicare in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Alegerea poetului Pessoa nu este arbitrara, el fiind prezent intr-una din lucrarile din expozitie, "The Biographer of the Parallel" de Matthias Bitzer (foto). Lucrarea prezinta un portret imaginar al poetului, aflat intr-un proces de explozie spatiala ce da nastere unor spatii "paralele" sau fictionale, o expresie vizuala a creatiei sale literare. De-a lungul vremii, Pessoa a creat o serie intreaga de autori fictionali - asa numitele "heteronime" - fiecaruia dintre aceste personaje fiindu-i atribuit un anumit stil literar.
"Prin explozia modelelor sale abstracte, Bitzner incearca sa redea posibilitatea existentei unei multitudini de identitati, povesti sau puncte de vedere. Acest portret al autorului devine un manifest al unei nevoi umane ce este negociata continuu cu sine prin intermediul facultatilor mentale: a fi tu insuti, fiind in acelasi timp altcineva ", a explicat curatorul artistic al expozitiei, Adrian Dan.
O explozie de elemente are loc si in lucrarea lui Pierpaolo Campanini, unde un conglomerat neasteptat de componente se afla in suspensie spatiala si depinde de o structura superioara ce ramane in acelasi timp "invizibila". Aceasta constructie interogheaza raporturile spatiale complexe dintre diferitele forme ale materiei si pune sub semnul intrebarii insasi "independenta" lor structurala. Artistul combina cu abilitate diverse medii de expresie artistica, cum ar fi sculptura, fotografia si pictura, scopul final fiind de a redefini tehnica picturii ca un proces impersonal, investind obiecte uzuale cu atribute neasteptate si situandu-se la o distanta ce poate face trimitere la memoria metafizica.
In seria de lucrari "Geometria nelle mani" de Giuseppe Penone, relatia complexa dintre corpul uman si materie este explorata prin intermediul fotografiei, ca marturie a procesului creativ al omului si tensiunilor care pot declansa acest proces. Ca si alti artisti ce fac parte din miscarea "Arte povera", Penone a interogat procesele ce dau nastere unei lucrari de arta, devenind parte constitutiva a acesteia (mai devreme in cariera sa, artistul a realizat o serie de interventii in natura ce au devenit parte a proceselor naturale, astfel influentand dezvoltarea ulterioara a acestor organisme vii).
Pentru Andrei Roiter, spatiul capata o dimensiune simbolica, devenind "calatoria, drumul sau pelerinajul" si constituind o sursa importanta de inspiratie pentru lucrarile sale.
In lucrarea "Tumbleweed", ideea unui spatiu tranzitoriu ia forma unei case intr-un echilibru fragil, "captiva" intr-o forma sferica. Tranzitoriu, precar si efemer sunt atribute ce se regasesc in aceasta lucrare, fiind sintetizate la un nivel exceptional ce reuneste experienta subiectiva a privitorului, limbajul artistic specific al autorului si o puternica dimensiune simbolica cu valente universale.
"Navigand prin diversele interpretari ale spatiului din lucrarile prezentate, abordarile estetice diferite si mediile de expresie diverse ne ajuta sa intelegem in profunzime valentele sale lirice, un atribut ce ar putea fi definit ca poezia spatiului", a adaugat Adrian Dan.
Spatial Poetry este prima dintr-o serie de expozitii in cadrul carora vor fi expuse lucrari din colectia grupului UniCredit, expozitii care vor fi deschise publicului din Romania si care se vor schimba cu o frecventa de 4-6 luni.
Despre UniCredit Art Collection
Reprezinta una dintre cele mai valoroase colectii de arta detinute de mari companii din Europa. Remarcabila prin amploarea istorica, UniCredit Art Collection include lucrari de o mare diversitate, de la artefacte preistorice mesopotamiene la lucrari ale unor maestri precum Canaletto sau Tintoretto. Printre zecile de mii de piese care alcatuiesc aceasta colectie se numara si operele unor faimosi artisti clasici sau moderni, precum Yves Klein, Fernand Léger, Giorgio Morandi, Kurt Schwitters, Giuseppe Maria Crespi, Dosso Dossi, il Guercino, Oskar Kokoschka, dar si cele ale unora dintre contemporanii de marca, precum Christo, Georg Baselitz, Gerhard Richter, Andreas Gursky si Andy Warhol.
Patrimoniul artistic este o oglindire a identitatii europene a UniCredit, pe care grupul este onorat sa o exprime inclusiv prin colaborari pe termen lung cu muzee, parteneriate cu diferite expozitii sau prin vernisaje precum cel anuntat cu aceasta ocazie.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
17.08.2012
UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Foundation si NESsT Romania au placerea de a anunta demararea unei colaborari menite sa sprijine dezvoltarea in Romania a unui domeniu cu mare potential, dar inca neexploatat indeajuns: cel al intreprinderilor sociale.
O intreprindere sociala este o afacere creata cu scopul de a rezolva intr-o maniera sustenabila o problema sociala grava.
Din doi in doi ani, NESsT Romania lanseaza Competitia Intreprinderilor Sociale. Mai exact, organizatiile non-guvernamentale, cooperativele, antreprenorii din Romania sunt invitati sa inscrie in competitie o idee de intreprindere sociala pe care doresc sa o dezvolte. NESsT le selecteaza pe acelea care au cel mai mult potential de impact social si de succes pe piata si le furnizeaza training intensiv si consultanta personalizata pe toate planurile, de la conturarea ideii pana la implementarea acesteia. Implicarea NESsT in dezvoltarea intreprinderilor sociale este pe termen lung, in functie de modelul de business si impactul social, relatia de parteneriat putand dura pana la opt ani.
UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Foundation sustin lansarea de noi intreprinderi sociale in Romania, prin sprijinirea Competitiei Intreprinderilor Sociale, dar si prin dezvoltarea celor deja existente si promovarea lor unei audiente largi. Implicarea UniCredit Tiriac Bank se realizeaza printr-un sprijin financiar de 61.000 Euro si prin oferirea de consultanta de specialitate, prin angajatii sai, participantilor in programul NESsT. Parteneriatul dintre UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Foundation si NESsT s-a nascut intr-un moment oportun, dat fiind faptul ca urmatorul pas in cresterea NESsT in Romania si, totodata, a intreprinderilor sociale, este unul de pionierat: evaluarea potentialului de expansiune (scaling) a trei intreprinderi sociale din portofoliul NESsT.
« Antreprenoriatul social, desi un domeniu foarte tanar in Romania, reprezinta o sursa potentiala de progres si de crestere. Initiativa este cu atat mai valoroasa cu cat este menita sa ajute categorii sociale care au mare nevoie de sustinere, respectiv sa corecteze dezechilibre severe ale comunitatilor in care traim. Pentru banca noastra este esential sa fim o parte activa a acestor comunitati in care ne desfasuram activitatea si este foarte important sa ramanem si in continuare vectori ai schimbarilor pozitive », a declarat Anca Nuta, director Identitate si Comunicare UniCredit Tiriac Bank.
”Suntem entuziasmati de potentialul parteneriatului dintre UniCredit si NESsT – avem incredere ca va fi un parteneriat de termen lung, de care va beneficia din plin dezvoltarea intreprinderilor sociale in Romania”, a adaugat Roxana Damaschin-Tecu, Director pentru Dezvoltarea Intreprinderii pentru NESsT Europa.
UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Foundation se vor implica activ in fiecare dintre urmatorii pasi ai Competitiei Intreprinderilor Sociale, atat prin generosul sprijin financiar mentionat, cat si prin mentorat direct acordat viitoarelor intreprinderi sociale, pentru a le sprijini concret in demararea activitatii lor. Competitia in curs (lansata in octombrie 2011) se va incheia in toamna acestui an, pe 7 noiembrie, cu Ziua Intreprinderilor Sociale, un eveniment organizat anual de NESsT, in cadrul caruia UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Foundation vor acorda doua dintre cele cinci premii de sprijin financiar de start-up pentru finalistii Competitiei.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
Despre UniCredit Foundation
UniCredit Foundation a fost infiintata in anul 2003 cu scopul de a contribui la dezvoltarea solidaritatii si activitatilor caritabile in special in comunitatile si regiunile unde UniCredit este prezent (22 tari incluzand Europa si Asia centrala). Prin transferul de resurse financiare si abilitati de management specifice unei companii, UniCredit Foundation sprijina proiecte inovative, cu un impact social semnificativ, acestea fiind implementate de catre organizatii locale non-profit.
Despre NESsT Romania
NESsT este o organizatie non-profit cu 15 ani de experienta internationala ce isi propune sa rezolve probleme sociale critice in tarile cu piete emergente prin dezvoltarea si sustinerea intreprinderilor sociale. NESsT opereaza in prezent in Europa si America Latina (Argentina, Brazilia, Chile, Croatia, Cehia, Ecuador, Ungaria, Peru, Romania si Slovacia). De la infiintarea sa in 2007, NESsT Romania a organizat 2 competitii pentru intreprinderi sociale, in prezent aflandu-se in curs cea de-a treia. Partenerul strategic al NESsT Romania este Romanian American Foundation.
03.08.2012
- Volumul creditelor a avansat cu 18% in intervalul iunie 2011 - iunie 2012
- 30% crestere a portofoliului de depozite
- Profit net de 75 milioane de lei in prima jumatate a anului 2012
3 august 2012 - UniCredit Tiriac Bank a afisat un profit net de 75 milioane lei (17 milioane euro) in primul semestru din 2012, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 19% fata de primele sase luni din 2011. In trimestrul al doilea din 2012, profitul net a fost de 51 milioane de lei, de peste doua ori mai mare decat in primul trimestru al anului.
Veniturile totale ale bancii au fost de 591 milioane lei (134,6 milioane euro) in primul semestru, in coborare cu 1,7% fata de primele sase luni din 2011. Nivelul veniturilor a ramas confortabil, in ciuda impactului negativ al scaderii marjelor (pe fondul reducerii dobanzilor indicative la lei si valuta), al costurilor mari cu depozitele, al volumelor mai mari de depozite atrase de la clientela si al costurilor de finantare mai ridicate. In prima jumatate a anului, cheltuielile operationale au crescut cu 4% fata de perioada similara din 2012, pana la 312,7 milioane lei (71,2 milioane euro).
Provizioanele pentru credite au avut o evolutie favorabila, scazand cu 5% in aceeasi perioada de timp. Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) a fost de aproape 6%, ramanand la un nivel solid in ciuda conditiilor adverse din piata, in timp ce raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 52,9%.
Activele bancii au atins 22,7 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lui iunie 2012, in crestere cu 10,8% fata de 30 iunie 2011 si in usoara coborare (-0,7%) fata de inceputul lui 2012. La jumatatea acestui an, valoarea creditelor din bilant a fost de 17,1 miliarde lei (19,3 miliarde lei incluzand imprumuturile externalizate), crescand cu 18,4% fata de 30 iunie 2011 si cu 7,2% fata de inceputul lui 2012. Astfel, portofoliul de credite al UniCredit Tiriac Bank a avansat de patru ori mai repede decat cel al intregului sistem bancar in primele sase luni din an pe fondul majorarii cu 28% a portofoliului de imprumuturi pentru intreprinderile mici si mijlocii* si cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie**.
Depozitele clientilor au ajuns la 11,7 miliarde lei (2,63 miliarde euro) la 30 iunie 2012, cu 29,8% peste nivelul inregistrat cu un an in urma.
In ciuda situatiei economice dificile, calitatea activelor a ramas stabila, iar costul anualizat al riscului a coborat de la 1,95% cu un an in urma la 1,62% in primul trimestru din 2012. Aceasta este dovada calitatii portofoliului UniCredit Tiriac Bank si a parteneriatului solid cu clientii bancii.
"In contextul ultimelor sase luni, piata bancara a fost afectata de o volatilitate ridicata, alimentata de turbulentele interne si de incertitudinile privind perspectivele economice globale. Cu toate acestea, performantele bancii au fost sustinute de modelul de business bazat pe cresteri echilibrate si de trecerea graduala catre lei in structura portofoliului nostru, precum si prin atragerea activa de depozite, asociata cu o buna retentie a celor deja existente in portofoliu, ramanand competitivi in acest timp din punctul de vedere al randamentelor oferite. Ne-am imbunatatit pozitia de piata atat pe zona de creditare, cat si de atragere de resurse, in ciuda diminuarii cererii. Am fost foarte atenti la pastrarea eficientei, reusind astfel sa avem o evolutie stabila, cu un nivel bun al lichiditatii si cu o marja sanatoasa de capital. In ciuda evolutiei externe negative, Fitch Ratings a reconfirmat calificativul bancii, la nivelul BBB+”, a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
*definite de UniCredit Tiriac Bank ca firme cu o cifra de afaceri de maximum 3 milioane euro
**cu o cifra de afaceri intre 3 si 50 milioane euro
18.07.2012
cora Romania si UniCredit Tiriac Bank au deschis Punctul de Beneficii in toate hipermarketurile cora, unde ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona produse din magazine prin credite de consum precum si de a opta pentru carduri de credit cora - UniCredit Tiriac Banksub sigla MasterCard si carduri de fidelitate cora.
Odata cu deschiderea Punctului de Beneficii, a fost lansat cardul de credit co-brand cora - UniCredit Tiriac Bank sub sigla MasterCard, prin care clientii pot face cumparaturi la cora, cumparaturi la comercianti din afara cora, plati online, retrageri de numerar sau plata facturilor de utilitati la ATM-urile UniCredit Tiriac Bank. Acest nou instrument de plata poate fi achizitionat exclusiv in cadrul Punctului de Beneficii de la cora.
Beneficiul major pe care il aduce cardul de credit co-brand cora este Programul Plata in Rate care se desfasoara exclusiv in magazinele cora.
Astfel, clientul are libertatea de a decide modalitatea in care isi plateste fiecare cumparatura efectuata in cora:
1. Printr-o singura rata cu dobanda zero in situatia in care clientul plateste contravaloarea cumparaturii pana la data scadenta.
2. Prin intermediul a 2 pana la 12 rate lunare cu dobanda zero, optiunea fiind valabila numai in cadrul unor campanii promotionale anuntate in magazinele cora si pe website-urile cora si unicredit, in conditiile mentionate in respectivele campanii.
In plus, clientul are optiunea de a plati o suma minima a tranzactiei cu dobanda preferentiala (5% din creditul utilizat + 100% dobanzi + 100% comisioane + 100% rate).
La casele de marcat special semnalizate in cadrul hipermarketurilor cora si echipate cu terminale UniCredit Tiriac Bank, clientii pot alege chiar in momentul tranzactiei una dintre optiunile de plata special concepute pentru cumparaturi avantajoase. Cardul de credit co-brand are inscriptionat pe spate codul de bare corespunzator Programului de Fidelitate cora. Folosind acest card la cora, clientii acumuleaza hiperpuncte pe care le pot transforma in bonuri de cumparaturi si cadouri si pot primi, de asemenea, tichete cora.
In acelasi timp, vor fi la dispozitia clientilor cora in cadrul Punctului de Beneficii si o serie de produse de creditare de consum, cu aprobare pe loc, avand ca principale beneficii o dobanda fixa pe toata perioada creditului, simplitate in acordare si asigurare de viata optionala.
Produsele de creditare de tipul creditelor de consum se regasesc sub 4 forme:
- Mr. Turbo - creditul cu aprobare pe loc
- Creditul Jumbo - valoarea maxima ce se poate acorda fiind de 30.000 lei
- Rate fara dobanda - poti cumpara bunuri in valoare de pana la 10.000 lei si le platesti in 20 sau 30 de rate fixe
- 3 luni gratie - cumperi acum si platesti peste 3 luni (fara dobanda si 3 luni amanare)
Thierry Destailleur, Director General de Exploatare, cora Romania
"Punctul de Beneficii, noul concept pe care il lansam alaturi de parteneri de nadejde carora le multumim, imbogateste serviciile pe care clientii nostri fideli le-au accesat pana acum: produse si servicii inovatoare care ii ajuta sa cumpere mai usor si in conditii mai avantajoase ceea ce isi doresc. Este etapa de maturitate a programului nostru de fidelitate, modul in care multumim clientilor pentru increderea pe care o au in noi."
Bogdan Spuza, Director Marketing & Segmente Retail, UniCredit Tiriac Bank
"Dorim sa le multumim partenerilor nostri, cora si MasterCard, pentru ca ne-au fost alaturi in realizarea acestui produs bancar foarte util si foarte avantajos, in special pentru clientii fideli ai hipermarket-urilor cora. Utilizat corect, acest instrument de plata le pune la dispozitie resursele financiare de care au nevoie, atunci cand au nevoie."
Cosmin Vladimirescu, Country Manager Romania si Moldova, MasterCard Europe
"Beneficiile pe cardurile co-branded sunt o solutie eficienta pentru fidelizarea clientilor, atat din perspectiva bancii care emite cardurile, cat si a comerciantului partener. Pe langa faptul ca pune la dispozitia clientilor fideli ai cora o linie de credit, cardul emis de UniCredit Tiriac Bank in parteneriat cu hipermarket-ul cora, sub sigla MasterCard, valorifica intr-un mod foarte avantajos HiperPunctele pe care clientii le acumuleaza la cumparaturi si aduce, suplimentar, posibilitatea de plata in rate."
Detalii despre cardul cora - UniCredit Tiriac Bank
Limitele de credit stabilite pentru cardul co-brand se calculeaza in functie de venitul disponibil al clientilor, fiind de minimum 700 lei si maximum 17.500 lei. Venitul minim acceptat este de 600 lei, iar pentru a fi eligibili, clientii trebuie sa aiba varste intre 20 si 70 de ani.
Documentatia necesara solicitarii unui card de credit co-brand cora - UniCredit Tiriac Bank consta in copia actului de identitate, adeverinta de venit si fisa fiscala. In cazul pensionarilor, este nevoie de copia actului de identitate, decizia de pensionare si talonul de pensie.
Clientii pot beneficia de o perioada de gratie de pana la 50 de zile pentru tranzactiile efectuate in rate in hipermarket-urile cora.
Dobanda pentru acest card este diferita, in functie de tipul tranzactiei efectuate de client:
- 0% pentru tranzactiile in rate efectuate la terminalele UniCredit Tiriac Bank din magazinele cora, Dobanda Anuala Efectiva (DAE) fiind de 2,98% ;
- 21,46% (ROBOR 6 luni+ marja bancii) pentru tranzactii efectuate la terminalele UniCredit Tiriac Bank din magazinele cora ; DAE este de 27,33% ;
- 28,46 % (ROBOR 6 luni+ marja bancii) pentru tranzactiile efectuate la alti comercianti sau la terminalele altor banci din magazinele cora, precum si pentru retrageri de numerar; DAE este 36,34%.
Taxa anuala pentru cardul co-brand cora este de 50 lei, iar taxa de emitere de 35 de lei.
Beneficii suplimentare
- Utilizand cardul de credit co-brand in magazinele cora, clientul beneficiaza de 10% reducere prin Tichet cora la marcile cora: Influx, cora, Bio Nature, Traditia Gustului, L’Ame du Terroir, Patrimoine Gourmand, Prieten Vechi.
- Promotii in hipermarket-urile cora special concepute pentru utilizatorii noului card co-brand
- Cardul beneficiaza de tehnologia cu chip si este inrolat in 3D Secure, ceea ce ofera clientilor siguranta ridicata in efectuarea tranzactiilor.
- Se poate emite un numar nelimitat de carduri suplimentare.
- Produsul poate beneficia de asigurarea de card de credit ERGO, care acopera evenimente precum pierderea involuntara a locului de munca (somajul) sau decesul. Pentru aceasta optiune se percepe lunar o prima de asigurare de 0,22% din limita utilizata, in prima luna calendaristica aceasta facilitate fiind gratuita. Sumele asigurate sunt de 100% din totalul datoriei in cazul decesului, respectiv suma minima de plata lunar (5% din limita utilizata + 100% comisioane + 100% dobanzi+ 100% rate scadente) in cazul somajului.
- In plus, cardul co-brand cora are atasat, la fel ca toate cardurile UniCredit Tiriac Bank, programul de reduceri pus la dispozitie de catre banca, prin care clientii pot beneficia de reduceri de pana la 20% la numerosii parteneri comerciali (retaileri, hoteluri, rent-a-car, agentii de turism etc).
Despre cora
cora Romania este unul dintre cei mai importanti retaileri de pe piata romaneasca. In prezent, cora numara opt magazine, dintre care trei in Bucuresti (cora Pantelimon, cora Sun Plaza si cora Lujerului) si cate unul in Cluj Napoca, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Arad si Constanta. cora urmeaza sa deschida in toamna acestui an inca doua magazine, unul la Bucuresti pe Soseaua Alexandriei si unul la Bacau.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
Despre MasterCard
MasterCard (NYSE: MA) este o companie globala de plati si tehnologie. Opereaza cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 de tari si teritorii. Produsele si solutiile MasterCard fac activitatile zilnice de comert - cum ar fi cumparaturile, calatoriile, derularea unei afaceri sau managementul finantelor - mai simple, mai sigure si mai eficiente pentru toata lumea.
12.06.2012
UniCredit CAIB Securities Romania va incepe, de la 1 iunie 2012, procesul de integrare cu UniCredit Tiriac Bank. Inglobarea activitatilor societatii de servicii de investitii financiare in Divizia de Corporate Investment Banking & Private Banking (CIB & PB) a UniCredit Tiriac Bank nu va impacta in niciun fel functionarea business-ului de brokeraj, care se va desfasura la fel ca pana in prezent.
Clientii vor beneficia de aceleasi servicii si de acelasi mod de lucru, la standardele de inalt profesionalism care au pozitionat UniCredit CAIB Securities in top 3 intermediari pe piata de capital din Romania, cu o cota de piata de 8,21%*.
Aceasta convergenta are in vedere fructificarea sinergiilor si valorificarea optima a resurselor locale, mizand in continuare pe acelasi angajament ferm al UniCredit, ca banca europeana de top.
*Cota de piata se refera la perioada ianuarie - mai 2012 si reprezinta volume BVB, actiuni si unitati de fond.
UniCredit CAIB Securities Romania, divizia de brokeraj a Grupului UniCredit in Romania, beneficiaza de o experienta incontestabila, fiind prezenta inca din anul 1996 pe piata de capital romaneasca.
UniCredit CAIB Securities ofera o gama completa de servicii de intermediere pe piata de capital din Romania (tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti), ca si pe piete externe, servicii adresate clientilor institutionali straini si romani si clientilor de retail. Echipa locala de analiza acopera o arie variata de sectoare (petrol si gaze, institutii financiare, industria farmaceutica, utilitati, resurse naturale si imobiliare), specialistii avand si responsabilitati de analiza sectoriala la nivel regional.
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale.
In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare care ofera servicii si produse financiare de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
18.05.2012
Finantarea sectorului corporativ evolueaza bine in actualul context, insa este probabil ca o performanta diferentiata sa persiste intre diferitele tari
- Sectoarele ciclice, care s-au aflat in prim planul redresarii economice par a-si pierde punctele tari in 2012.
- Datele sondajelor releva o mai mare disponibilitate a bancilor de a oferi suficienta finantare pe parcursul anului 2011 in contextul unei cereri inca scazute.
- Disponibilitatea creditului ramane o pre-conditie esentiala pentru revenirea creditarii la niveluri sustenabile pe termen lung.
In prezent, finantarea sectorului corporativ in Europa Centrala si de Est evolueaza bine, insa o performanta diferentiata intre tari va persista probabil in decursul urmatoarelor luni. Aceasta este una dintre concluziile cheie ale unei recente analize desfasurate pe zona Corporate in Europa Centrala si de Est, realizata de departamentul de Planificare Strategica pentru Polonia & CEE al UniCredit. Economiile mai mari, precum Turcia si Rusia, au inregistrat o crestere puternica, de doua cifre, in ceea ce priveste cererea pentru imprumuturi comerciale pana in februarie 2012, in timp ce in tarile mai mici, precum cele Baltice, finantarea corporativa este slaba, cu volume aflate in scadere.
Mediu de afaceri imbunatatit, dar investitiile straine directe se redreseaza in ritm domol
"Dupa cum arata ultimele date despre climatul de afaceri, opinia companiilor in ceea ce priveste mediul de afaceri in viitor s-a imbunatatit. Cu toate acestea, evolutia acestui sector in Europa Centrala si de Est a fost usor negativa in primul trimestru al anului din cauza unei cereri externe mai reduse, spune Gianni Franco Papa, Director al Diviziei CEE UniCredit. Vor persista elemente importante de diferentiere,avand in vedere ca indicatorii pe termen scurt arata o crestere fragila in special in SEE. In afara de acest lucru, sectoarele ciclice si-au pierdut din elan de la inceputul lunii ianuarie. Singura exceptie este reprezentata de sectorul masinilor si echipamentelor, care beneficiaza de o cerere constanta pe piata din China. „Privit in ansamblu, mediul de afaceri s-a imbunatatit semnificativ in ultimii ani, dar reglementarea, sistemul juridic, taxele si factorii de natura politica sunt considerati obstacole suficient de importante pentru mediul de afaceri din CEE", explica Papa.
Ca urmare a crizei din 2008, regiunea ECE a trecut printr-o mare schimbare in structura fluxurilor de capital. Investitiile de portofoliu sunt acum dominante in ECE, in vreme ce fluxurile de investitii straine au fost doar partial recuperate in comparatie cu alte piete emergente, precum cele din America Latina sau Asia si raman sub nivelul pre-criza. In general, tendinta se indreapta mai mult spre atragerea unui capital pe termen scurt, mai degraba decat a unuia pe termen mediu si lung. Promovarea competitivitatii ramane o provocare cheie pentru regiunea ECE, care pe o parte inca profita de costurile de productie mai favorabile decat cele ale Uniunii Europene 15, in contextul unei productivitati medii inca scazute.
Costul creditarii si garantiile, percepute drept obstacole majore pentru disponibilitatea creditului
Datele firmelor sugereaza o relatie pozitiva puternica intre creditul bancar si investitii, in special in faza de redresare, confirmand ca disponibilitatea creditului este o pre-conditie esentiala pentru revigorarea creditarii pe termen lung. In acelasi timp, nu trebuie neglijat rolul important al factorilor de cerere. Dovezile empirice indica de asemenea faptul ca reducerea activitatilor de investitii a fost mai ampla in cazul sectoarelor care au inregistrat o dinamica accelerata sau un boom al creditarii, cum a fost cazul in tari precum Bulgaria si Romania in perioada de dinaintea crizei.
"Reducerea disponibilitatii creditelor in momentele de criza a condus la o substitutie vizibila in ceea ce priveste resursele de finantare si implementarea unor masuri de reducere a costurilor", declara Fabio Mucci, Director de Planificare Strategica Polonia & CEE la UniCredit. Astfel, multe companii au inlocuit creditele bancare cu refinantarile de la societatile-mama si, intr-o mai mica masura, cu emisiunile de obligatiuni. Companiile care au experimentat o reducere masiva privind acordarea creditelor pe perioada crizei sunt aceleasi care au inregistrat o ajustare puternica a costurilor de personal pentru a-si depasi problemele de lichiditate. In urma crizei, activitatile de investitii in sectoarele cu cel mai mare leverage au ramas substantial in urma celor mai putin dependente.
"Conform unui sondaj UniCredit, efectuat pe mai mult de 12.000 de companii din 16 tari din ECE, disponibilitatea bancilor de a oferi o finantare suficienta s-a imbunatatit pe parcursul anului 2011 in contextul unei cereri scazute", declara Fabio Mucci, „Pe o scara de la 1 la 5, unde 5 este nota maxima, subiectii au cotat banca cu o nota medie de 3.77 in 2011, comparativ cu 3.67 in anul anterior. In orice caz, intr-un sondaj complementar, majoritatea intreprinderilor au raportat o inasprire a conditiilor pentru acordarea de credite in 2011, costul de credit si cerintele de colateral fiind considerate obstacolele principale pentru accesul la credit. Factorii cu privire la cerere joaca de asemenea un rol important, intrucat 44 % din companii au declarat "nu am nevoie" printre principalele motive de a nu aplica pentru un credit.
Segmentul corporativ ramane cel mai atractiv segment de afaceri in ECE intrucat nivelul de indatorare este sub media tarilor din Europa Occidentala, cu un potential neexploatat in special in domeniul afacerilor transfrontaliere. Creditele corporative reprezinta in EMU aproximativ 50% din PIB-ul regional, in vreme ce in Turcia insumeaza 32 de procente, in Rusia 28 de procente, iar in Republica Ceha 21 de procente.
UniCredit este banca corporativa de top in ECE
UniCredit sustine dezvoltarea afacerilor transfrontaliere si operatiunile companiilor prin intermediul retelei sale extinse de banci locale in ECE si prin finantare directa de catre filialele sale din Europa de Vest in tarile terte. Peste 1.650 de specialisti deservesc aproximativ 4.500 de clienti germani si intre 2.000 si 3.000 de clienti austrieci si italieni care au activitati in ECE. Acestia au consolidat o cunoastere aprofundata a pietelor locale din CEE si o expertiza a produsului bancar global, valorizate pe hub-urile din Londra, Munchen si Viena. Afacerile transfrontaliere reprezinta un pilon-cheie al strategiei UniCredit pentru clientii corporativi, fapt confirmat de performanta superioara a bancii in deservirea clientilor internationali. Facand referire la ultimul indice de satisfactie a clientilor, toate segmentele UniCredit au performante mai bune decat urmatorul concurent la nivel mondial, cel mai multumit grup de clienti fiind reprezentat de clientii internationali.
UniCredit
UniCredit este o banca europeana de top, cu radacini in 22 de tari. Reteaua noastra globala cuprinde aproximativ 50 de piete, cu peste 9.500 de sucursale si mai mult de 160.000 de angajati (la data de 31 decembrie 2011).
In regiunea ECE, UniCredit detine cea mai mare retea internationala de banci cu peste 3.800 de sucursale. Grupul opereaza in Austria, Azerbaijan, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
16.05.2012
UniCredit Tiriac Bank a fost certificata Top Employers Europe 2012 de catre Corporate Research Foundation (CRF), institut independent de cercetare a standardelor de resurse umane si conditiilor de lucru in companiile europene. In cadrul procesului de identificare si auditare a celor mai buni angajatori, banca a primit aceasta distinctie in paralel cu opt banci din UniCredit Group, ceea ce a contribuit la certificarea grupului financiar in randul Top Employers Europe 2012, pentru al doile an an consecutiv, o premiera in istoricul activitatii CRF.
Banca devine astfel prima si singura institutie financiara din Romania care se plaseaza printre angajatorii cu cele mai inalte standarde si practici de management al resurselor umane la nivel european.
UniCredit Tiriac Bank a parcurs un proces de cercetare si audit in care au fost evaluate beneficiile de baza, pachetul de beneficii secundare si conditiile de lucru, training si dezvoltare, oportunitati de cariera si cultura companiei. Metodologia CRF Institute in selectarea Top Employers are la baza 3 niveluri de evaluare: o cercetare complexa bazata pe informatii factuale, interviuri cu reprezentantii companiilor si o evaluare comparativa a companiilor participante. Metodologia este certificata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Olanda, cercetarea fiind auditata de Grant Thorton, una dintre cele mai mari firme de audit din lume.
Alina Dragan, Vicepresedinte Executiv Resurse Umane, UniCredit Tiriac Bank: "Certificarea primita de banca este confirmarea a tot ceea ce facem pentru a crea un mediu de lucru deosebit. Colegii nostri au posibilitatea sa se implice in proiecte internationale si nationale, intr-un mediu tanar si dinamic, care le permite sa se afirme si sa promoveze. Acesta recunoastere stabileste totodata un punct de referinta pentru viitor si ne determina sa continuam pe aceeasi linie, sa ramanem orientati catre performanta, in toate ariile de activitate."
David Plink, CEO al CRF Institute: "Politicile si practicile de HR pe care UniCredit le pune la dispozitia propriilor angajati arata faptul ca, pentru grupul financiar, managementul talentelor este prioritar. Compania le ofera oamenilor din echipa nu doar lucrurile care ii intereseaza in acest moment, ci si lucruri care ii pot pregati pentru un urmator pas in cariera in cadrul grupului. Ca Top Employer, UniCredit demonstreaza in mod evident faptul ca isi apreciaza si ca isi dezvolta angajatii."
Paolo Cornetta, Group Head of HR UniCredit: "Faptul ca aceasta certificare a fost obtinuta pe 9 dintre pietele unde operam are valoare deosebita pentru noi intrucat arata ca eforturile de a crea un mediu de lucru potrivit sunt consecvente la nivelul entitatilor UniCredit. De fapt, acesta este unul dintre punctele forte ale UniCredit pe care le oferim angajatilor nostri actuali si potentiali."
In 2012, au obtinut aceasta certificare 9 companii multinationale din diverse industrii printre care si industria IT, de transporturi si a bunurilor de larg consum. Pentru a deveni Top Employer Europe 2012, a fost necesar ca fiecare companie multinationala sa indeplineasca un set complex de criterii in cel putin 5 tari europene.
# # #
Despre Corporate Research Foundation
Corporate Research Foundation (CRF) este un institut de cercetare care identifica anual cele mai performante companii multinationale din perspectiva practicilor de Resurse Umane si a conditiilor de lucru. Institutul este activ in 12 tari de pe trei continente. CRF a fost fondat in 1991 in Olanda, cu obiectivul de a oferi o evaluare independenta a politicilor si practicilor de HR si de a stimula excelenta prin promovarea celor mai bune practici din domeniu, in beneficiul angajatilor si al potentialilor angajati din toate sectoarele pietei de munca europene.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Banca este un angajator recunoscut pentru managementul resurselor umane la nivel local si international, fiind certificata Top Employers 2012 si ACCA Approved Employer in anul 2010.
10.05.2012
- 18% crestere anuala pentru volumul activelor
- Portofoliul de credite a avansat cu 22% in intervalul martie 2011 – martie 2012, de doua ori mai repede decat ansamblul pietei bancare
- 28% crestere anuala a volumului depozitelor clientelei (fata de 9,6% pentru sistemul bancar)
- 8% avans y-o-y al profitului operational brut
10 mai 2012: UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 24,1 milioane lei (6 milioane euro) in primul trimestru din 2012, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 26,6% fata de intervalul similar al anului trecut.
Profitul operational brut a crescut cu 8%, pe fondul avansului cu 7,4% al veniturilor si cu 7% in cazul cheltuielilor operationale. Raportul intre costuri si venituri s-a mentinut la 51%. Nivelul veniturilor a crescut datorita cresterii cotei de piata atat in cazul portofoliului de credite, cat si pe segmentul atragerii de depozite, precum si datorita cresterii castigurilor din operatiunile de trezorerie.
Activele bancii au fost de 22,3 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lui martie 2012, in crestere cu 17,5% fata de 31 martie 2011, dar in scadere cu 2,5% fata de inceputul anului curent. Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 22,1% fata de 31 martie 2011, respectiv cu 2% fata de 31 decembrie 2011, pana la 16,2 miliarde lei (18,9 miliarde lei incluzand creditele externalizate). Depozitele clientilor au ajuns la 11,1 miliarde lei, in crestere cu 28% fata de finalul primului trimestru al anului trecut.
"Rezultatele bancii in primele trei luni ale anului au inregistrat o evolutie buna, in ciuda incetinirii activitatii economice in Romania. Un rol hotarator in acest sens l-a avut calitatea portofoliului de clienti existenti si finantarea nevoilor unor noi clienti prin valorificarea pozitiei financiare solide pe care UniCredit o are in calitate de banca locala si de institutie financiara internationala de importanta sistemica. De asemenea, a crescut accentul pus pe creditarea în lei si speram ca aceasta tendinta de normalizare a pietei bancare va continua", a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.
Rata solvabilitatii s-a plasat la 11,1% la finalul lunii martie 2012, la o diferenta confortabila peste nivelul reglementat. Cheltuielile cu provizioanele au urcat cu 21,5% fata de primele 3
luni din 2011, dar s-au mentinut la acelasi nivel comparativ cu ultimele doua trimestre ale anului trecut. Calitatea activelor bancii este stabila, in ciuda deteriorarii perspectivelor economice europene si locale incepand cu jumatatea anului trecut. In primul trimestru din 2012, costul anualizat al riscului a fost de 2,28% .
"Vom continua sa finantam economia romaneasca intr-un ritm prudent, dar superior celui al pietei bancare, in concordanta cu nivelul cererii de credite. In acelasi timp, ne vom concentra pe îmbunatatirea calitatii indicatorilor de risc. Vizam, de asemenea, o crestere stabila a depozitelor clientilor si o pozitie confortabila a lichiditatii. Oportunitatile pentru cresterea veniturilor vor fi limitate si in acest an, din cauza volatilitatii pietelor si redresarii lente a economiei, insa vom continua sa identificam solutii optime de finantare si gestionare a banilor pentru clientii nostri", a completat Rasvan Radu.
23.04.2012
Viena, 23 Aprilie 2012 - APA si Bank Austria convoaca pentru a noua oara reflexia asupra Europei
Premiul european pentru creatiile de natura jurnalistica in valoare de 5.000 de euro este disputant/pus din nou la bataie in 2012. Jurnalisti din toate partile Europei, inclusiv nordul, sudul, sud-estul Europei, Rusia si Comunitatea Statelor Independente, sunt invitati sa isi prezinte munca spre recunoastere. Creatiile trebuie sa reflecte viata in Europa si in tarile Europei, sperantele, preocuparile si visele locuitorilor acesteia si ar trebui sa contribuie la apropierea dintre state si la depasirea prejudecatilor.
Creatiile jurnalistice care au fost publicate dupa 1 august 2011 vor fi acceptate pana pe 31 julie 2012. Transcrierile radio si tv, precum si articolele online sunt de asemenea acceptate. Castigatorul va fi anuntat si va primi premiul in cadrul evenimentului, ce va avea loc in noiembrie 2012, in Viena. Articolul in limba sa originara, traducerea acestuia in engleza cat si curriculum vitae al autorului sunt conditii pentru inscrierea la concurs.
Premiul APA - Agentia de Presa Austria si UniCredit Bank Austria este deja acordat pentru a noua oara, nefiind un pemiu al UE sau un premiu acordat special pentru teme de discutie legate de Europa Centrala si de Est. "Invitam in mod intentionat toti jurnalistii europeni sa participle", accentueaza presedintele juriului si redactor-sef al APA pentru "Afaceri Externe", Ambros Kindel. Acesta a adaugat ca in vreme ce anumite cerintele formale se iau in considerare pentru inscriere, nu exista restrictii in ceea ce priveste subiectul abordat.
In 2011, premiul i-a fost inmanat jurnalistei si fotografei slovene Meta Krese pentru reportajele cu privire la conditiile de viata a minoritatilor de origine roma, in tara sa de provenienta. "A visit to the Roma of Dolenjska" este titlul unui fragment critic, aparut in editia slovena a "National Geografic" in martie 2011, insotit de fotografii impresionante realizate de Arne Hodalic. Laureata Meta Krese lucreaza pentru diverse ziare si reviste slovene.
Oaspetele de onoare al ceremoniei de decernare de anul trecut a fost ministrul german de Afaceri Internationale Hans-Dietrich Genscher, care a vorbit despre provocarile contemporane cu care se confrunta Europa si experientele sale de natura politica in conexiune cu reunificarea Europei. Genscher a pledat pentru o intoarcere a Uniunii Europene la o uniune a stabilitatii cat mai repede posibil. Acesta a accentuat necesitatea for debt caps in constituirea statelor europene si sanctiunea automata aplicata in cazul incalcarii acesteia. Fostul ministru german a remarcat ca foarte multi nu au realizat ca sfarsitul Razboiului Rece a inaugurat o noua ordine mondiala.
Lista castigatorilor precedenti al premiului pentru creatiile jurnalistice CEE se compune din: jurnalistul de origine ceha Lubos Palata (2004), autoarea bulgara Diana Ivanova (2005), jurnalistul bosniac Sefik Dautbegovic (2006), autorul austriac Martin Leidenfrost (2007), Anna Koktsidou, jurnalista radio, nascuta in Grecia si crescuta in Germania (2008), jurnalistul austriac Florian Klenk (2009), Azra Nuhefendic, autorea bosniaca cu domiciliul in Italia (2010) si Meta Krese (2011). Cei mai proenimenti oaspeti de onoare din anii precenenti sunt activistul DDR pentru drepturile civile, Bärbel Bohley, (decedat intre timp), fostul ministru de externe ceh, Jiri Dienstbier, fostul presedinte sloven Milan Kucan si cel mai recent, Hans-Dietrich Genscher.
In completarea editiilor anilor trecuti, membrii juriului ii includ pe expertul in communicare de origine ceha, Milan Smid, publicistul slovac Michael Berko, consultantul in comunicare Ildiko Füredi-Kolarik, jurnalistii politici Igor Janke si Pawel Bravo, jurnalistul radio ungur Julia Varadi, autorul bulgar Janina Dragostinova, press officer Tiemon Kiesenhofer din partea UniCredit Bank Austria’s CEE si presedintele juriului, redactor-sef al APA pentru "Afaceri Externe", Ambros Kindel.
09.04.2012
Banca vine in sprijinul clientilor care doresc sa elimine din start riscul valutar si sa stie exact, pentru o perioada lunga, care este rata lunara de plata pentru creditul contractat. Nu in ultimul rand, oferta este una dintre cele mai avantajoase din piata din punctul de vedere al costurilor, cu o dobanda de doar 8,3% pentru creditele ipotecare si 8,7% pentru creditele de investitii imobiliare.
9 Aprilie - UniCredit Tiriac Bank lanseaza noi produse de creditare cu ipoteca, exclusiv in lei, cu dobanda fixa pentru primii 3 ani. Este vorba despre credite cu garantie imobiliara, respectiv: credit imobiliar, credit ipotecar, credit de investitii imobiliare sau credit de refinantare Umbrella.
Structura de costuri este foarte transparenta si avantajoasa pentru intreaga perioada pe care deruleaza creditul : dobanda este fixa in primii 3 ani, iar din al patrulea an dobanda este variabila (Robor 1M/3M/6M + 4% pentru creditele ipotecare sau Robor 1M/3M/6M + 5% pentru creditele de nevoi personale cu garantie imobiliara ).
Exemplu reprezentativ:
Puteti contracta un credit de achizitie locuinta de 200 000 RON cu un venit mediu pe familie de doar 4 000 lei.
Pentru un credit de achizitie locuinta de 200 000 RON, acordat pe o perioada de 30 ani, DAE 9,54% (dobanda fixa trei ani 8.3% apoi variabila 8.56% formata din Robor la 1 luna + marja fixa 4%) rata lunara de plata este 1 545 lei. Comisionul de analiza este de 1290 RON, comisionul lunar de administrare al creditului calculat la soldul facilitatii 0.05%, iar suma totala de plata la sfarsitul perioadei de creditare este de 579 983 RON.
Asigurarea de viata si opinia juridica sunt platite de catre banca, clientul avand de achitat urmatoarele costuri conexe: evaluarea, taxele notariale, taxa de inscriere la AEGRM si asigurarea de imobil.
Un avantaj important este ca imprumuturile sunt oferite doar in lei, astfel incat suma lunara de plata nu se va modifica in functie de evolutia cursului de schimb.
In plus, asigurarea de viata ii este oferita gratuit clientului, pentru creditele sub 150.000 euro (echivalent lei).
"Pentru ca suntem constienti de faptul ca inca traversam o perioada plina de provocari si pentru ca dorim sa respectam nevoile tuturor clientilor nostri, am dorit sa punem la dispozitie o varianta foarte avantajoasa de finantare pentru cei care au venituri in lei si care doresc sa fie protejati de fluctuatiile cursului de schimb fata de principalele valute: euro si dolarul american", a declarat Bogdan Spuza, Director Marketing si Segmente in cadrul Diviziei Retail a UniCredit Tiriac Bank.
21.03.2012
- Portofoliul de credite a avansat cu 17% anul trecut
- Activele totale ale bancii au crescut cu 10%, pana la aproximativ 23 miliarde lei
- Costul riscului asociat creditarii s-a diminuat cu 31% anul trecut
- Banca beneficiaza de niveluri bune ale lichiditatii si capitalului
- La nivel consolidat, UniCredit in Romania (incluzand, pe langa banca, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing) a inregistrat o crestere a activelor cu 10% si a profitului net cu 9% anul trecut
UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 159,4 milioane lei (38 milioane euro) in 2011, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 6,9% fata de 2010, pe fondul evolutiei slabe a veniturilor in contextul economic dificil.
Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost anul trecut de 103,1 milioane lei, in crestere cu 80,3% fata de 2010 si fata de un rezultat agregat negativ pentru sistemul bancar. Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 6,5%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 0,7%.
In ciuda cresterii consistente a portofoliului de credite, banca a inregistrat o scadere cu 10,3% a veniturilor operationale, pana la 1,2 miliarde lei. Aceasta evolutie a fost determinata de scaderea veniturilor din dobanzi, pe fondul cresterii costului resurselor atrase. In acelasi timp, veniturile din comisioane au crescut cu peste 10%, pe fondul amplificarii volumului tranzactiilor financiare operate de banca.
Cheltuielile operationale au crescut cu 4,5% in 2011 comparativ cu anul precedent, reflectand in principal efectul cresterii TVA, cresterea ratelor de contributie reglementate pentru Fondul de Garantare a Depozitelor si impactul deschiderilor de noi sucursale. Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 49,9%, un nivel mai bun fata de media sistemului bancar. Rata solvabilitatii a fost de 11,4% potrivit RAS (calculat excluzand profitul inregistrat in 2011), confortabil peste nivelul reglementat. Provizioanele nete pentru activele financiare (preponderent credite ale clientelei) au coborat cu 24% in 2011 fata de anul 2010.
"Consideram ca anul trecut am avut o evolutie relativ buna, raportat la contextul economic actual si la mersul pietei. Am beneficiat de resursele necesare si am avut disponibilitatea sa continuam creditarea cu promptitudine, sustinand astfel afacerile clientilor nostri si economia Romaniei. De altfel, am avut una dintre cele mai bune rate de crestere a creditarii la nivel de piata. Anul 2011 nu a fost unul mai usor pentru sectorul serviciilor financiare, avand in vedere ca presiunea asupra lichiditatii din piata a revenit, cerintele de capital s-au inasprit la nivel global, riscurile asociate creditului au crescut iar cresterea economica a fost slaba. Pentru noi este o prioritate si pentru 2012 sa marim volumul creditelor acordate economiei private, ca motor de crestere a veniturilor operationale", subliniaza Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Volumul activelor a ajuns la 22,9 miliarde lei (5,3 miliarde euro) la finalul lui 2011, in crestere cu 9,9% fata de 31 decembrie 2010. Volumul creditelor din bilant a urcat cu 17,2% anul trecut fata de finalul lui 2010, pana la 15,9 miliarde lei (volumul total a urcat la 18,6 miliarde lei daca includem si portofoliul de credite externalizate).
Creditele pentru segmentul Corporate au crescut cu 20%, volumul imprumuturilor pentru IMM-uri a urcat cu 33%, in timp ce avansul pentru creditele ipotecare a fost de 21%, in timp ce creditele de consum au inregistrat o scadere cu 20% fata de 2010.
Depozitele clientilor au ajuns la 11,5 miliarde lei la 31 decembrie 2011, in crestere cu 5% fata de finalul lui 2010, un avans mai accentuat inregistrandu-se pe segmentul persoanelor fizice. Raportul intre credite si depozite la finalul anului trecut a fost de 138%.
Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 26,1 miliarde lei (6,1 miliarde euro), in crestere cu 9,7% fata de 31 decembrie 2010, iar profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 158 milioane lei, in crestere cu 8,8%. Capitalul social al bancii a avansat cu 5,6%, pana la 2,5 miliarde lei.
Desi s-a temperat, deteriorarea calitatii activelor a continuat. Rata intarzierilor de peste 90 de zile la plata creditelor a ajuns la 11,7% in 2011 de la 10,8% cu un an in urma. Costul de risc anualizat a scazut la 204 puncte de baza, de la un nivel de 294 puncte de baza in 2010.
Acoperirea cu provizioane a portofoliului de credite a crescut pana la 8,3%. Volumul creditelor restructurate a reprezentat 17% din portofoliu la finalul anului trecut, sub nivelul de la sfarsitul lui 2010. Calitatea activelor bancii se plaseaza insa la un nivel mai bun decat media sistemului bancar.
In ciuda consumului privat deteriorat si perspectivelor economice modeste, UniCredit Tiriac Bank a operat o extindere a retelei teritoriale, in paralel cu o serie de optimizari, astfel ajungand la un numar de 245 de sucursale (cu 10 peste numarul de la finalul lui 2010). Numarul agajatilor a ramas constant, la aproximativ 3.000 de persoane.
Perspective
"Nu ne asteptam la o redresare rapida a economiei Romaniei nici in 2012, avand in vedere incetinirea ritmului economic la nivelul zonei euro si nivelul inca redus al cererii interne. Aceste tendinte se vor suprapune probabil cu provocari legate de disponibilitatea lichiditatii, a capitalului, precum si de costul acestora. Cresterea riscurilor asociate creditului si presiunea asupra marjelor, intr-un context lipsit de mari oportunitati de crestere, vor continua sa puna presiune pe veniturile si profitabilitatea bancilor. Cu toate acestea exista si o serie de arii de activitate cu potential foarte ridicat, precum sectorul IMM-urilor si proiectele finantate din fonduri europene. UniCredit Tiriac Bank va dezvolta solutii care sa valorifice aceste tendinte pozitive si se va concentra pe sustinerea IMM-urilor si co-finantarii proiectelor care acceseaza fonduri europene. La nivel structural, vom incuraja creditarea in lei si vom gestiona cu atentie situatia surselor noastre de finantare", a adaugat Rasvan Radu.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
21.03.2012
Luis Figo este Ambasadorul Oficial UniCredit la nivel international
Esti fan al fotbalului? Imagineaza-ti ca un alt eveniment important te impiedica sa urmaresti marea finala UEFA Champions League, pe care abia o asteptai. UniCredit Tiriac Bank iti asculta povestea si iti da o sansa la Marele "Fix", adica - daca esti ales castigator - te ajuta sa impaci ambele evenimente. "Fix"-ul este rezolvarea surpriza oferita fericitului castigator.
Daca nu esti pasionat de jocul cu balonul rotund, nu inseamna ca nu poti fi implicat in Fix-ul nostru surpriza! Daca ai prieteni pasionati de fotbal le poti face chiar tu, cu ajutorul nostru, o surpriza de neuitat.
Campania "We Will Fix It" se desfasoara in Romania in intervalul 19 martie-30 aprilie 2012 si inglobeaza componentele campaniei grupului, dar si o serie de initiative locale.
UniCredit, in calitate de sponsor oficial al UEFA Champions League, a lansat in februarie noua campanie de comunicare online "We Will Fix It", menita sa ii ajute pe fanii fotbalului, dar nu numai, sa imbine perfect indatoririle de zi cu zi cu pasiunea pentru fotbal.
Principalul mesaj in jurul caruia este construita campania este: Spune-ne ce te impiedica sa urmaresti Finala UEFA Champions League din 19 mai. Si noi iti rezolvam problema!
Mecanismul pentru desfasurarea campaniei este foarte simplu: participantii scriu pe site-ul construit sau pe pagina de Facebook a bancii ce anume il impiedica sa vada Finala si pe 1 mai 2012, un juriu va decide care este problema care va fi rezolvata de Echipa UniCredit Fix It.
Cel desemnat va fi informat ca a castigat, dar rezolvarea problemei sale va ramane o surpriza.
Una dintre cele mai importante particularitati ale campaniei "We Will Fix It" in Romania este ca primele 300 de probleme inscrise si validate vor fi premiate automat cu rucsacuri, mingi, sepci sau alte premii cu insemnele UEFA Champions League.
Prin urmare, ce se poate face daca un important meci din UEFA Champions League coincide cu aniversarea unui membru al familiei sau se suprapune cu o importanta cina de afaceri? Luis Figo, Ambasadorul Oficial UniCredit pentru UEFA Champions League si Echipa UniCredit Fix It (formata din angajati ai bancii) se straduiesc sa gaseasca cea mai buna rezolvare pentru tine.
Grupul UniCredit a rezolvat deja dilema unui fan al fotbalului de Valentine’s Day: el ardea de nerabdare sa vada echipa favorita jucand la Leverkusen, iar prietena lui se astepta la o seara romantica in oras, in care sa-si celebreze iubirea. Echipa UniCredit Fix It si Luis Figo au rezolvat o problema aparent fara solutie si au organizat pentru acest cuplu o seara de neuitat: el a putut urmari meciul, iar ea a avut parte de o surpriza uimitoare.
"Aceasta campanie reprezinta o excelenta idee, deoarece ii implica atat pe fanii fotbalului dar si pe cei care nu sunt suporteri", spune Luis Figo, care promoveaza cu entuziasm campania si ii incurajeaza pe oameni sa participe pentru sansa de a-si rezolva problema aparuta din suprapunerea pasiunii pentru fotbal cu viata de zi cu zi.
Campania "We Will Fix It" a grupului UniCredit si solutiile salvatoare pot fi urmarite online si pe YouTube.
Despre Grupul UniCredit
UniCredit este o institutie financiară de top, cu rădăcini puternice în 22 tări europene si birouri pe alte 27 piete, cu aproximativ 9.500 sucursale si peste 160.000 angajati la 30 septembrie 2011.
Grupul este activ în următoarele tări: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Cehă, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kârgâzstan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
20.03.2012
UniCredit Group, una dintre principalele institutii bancare din Europa si Alma Mater Graduate School, Universitatea din Bologna, anunta inscrierile pentru a 5-a editie a programului MBA Retail in the Banking and Financial Industry, dedicat viitorilor lideri din domeniul financiar. Editia 2012 a programului va debuta la data de 1 octombrie 2012. Aplicatiile se pot trimite in doua etape: pana pe data de 2 aprilie 2012 si intre 4 aprilie - 2 iulie 2012.
Retail in the Banking and Financial Industry se deruleaza pe parcursul unui an, fiind structurat in cursuri de General Management, cursuri specializate si un stagiu de practica de 3 luni (iunie - septembrie 2013) in cadrul Diviziei Retail a UniCredit Group, care va presupune lucrul pe un proiect concret. Se adreseaza tinerilor profesionisti interesati sa dobandeasca abilitati de management in vederea unei cariere in industria financiara.
Candidatii trebuie sa fie absolventi ai unei institutii de invatamant superior, cu minimum 2 ani de experienta profesionala (nu neaparat in acest domeniu) si sa stapaneasca excelent limba engleza.
Cei mai buni dintre participanti vor primi burse partiale si complete cuprinse intre 10.000 euro si 27.000 euro. Totodata, candidatii selectati vor avea acces la imprumuturi in conditii preferentiale pentru acoperirea integrala a taxei de scolarizare sau pentru completarea sumei necesare acoperirii acestei taxe. In plus, in aceleasi conditii preferentiale, pot beneficia de un imprumut de pana la 10.000 euro pentru cheltuielile personale efectuate pe parcursul anului academic.
13.03.2012
13 Martie 2012 - UniCredit Tiriac Bank lanseaza doua produse exclusiviste: un card de credit adresat clientilor din segmentul Corporate, respectiv un nou card de debit adresat clientilor de Private Banking: MasterCard Corporate Credit Card si MasterCard Platinum Debit Card.
- MasterCard Corporate Credit Card este un produs inovativ, menit sa ii ajute pe actionarii sau managerii companiilor cliente printr-o gestionare mai buna si mai flexibila a fluxurilor de cheltuieli de zi cu zi.
- Cardul de debit Platinum a fost creat pentru clientii de Private Banking, in scopul de a le oferi mai multe beneficii, atat in relatia cu banca dar si in viata cotidiana.
- Ambele produse au in spate un sofisticat program de beneficii, diferentiat in functie de categoria de clienti vizata, care include accesul la discount-uri Premium, in saloanele VIP ale aeroporturilor internationale sau la asigurari de calatorie performante.
"Cele doua produse noi vin sa completeze experienta bancara pe care UniCredit Tiriac Bank o ofera clientilor din categoriile Corporate sau Private Banking. Pentru noi este foarte important sa le furnizam solutii si beneficii financiare reale, iar in acelasi timp sa fim un adevarat partener, sa le putem oferi consiliere si asistenta de fiecare data cand clientii nostri au nevoie", a subliniat Marco Esposito, Vicepresedinte executiv responsabil pentru Divizia Corporate Investment Banking & Private Banking in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
"In plus fata de caracteristicile pe care UniCredit Tiriac Bank le-a pus laolalta pentru a crea doua programe de carduri relevante pentru companii si clientii individuali de private banking, produsele prezentate astazi vin cu o serie de avantaje datorita programului MasterCard Elite. De fiecare data cand utilizeaza cardul in magazinele partenere din Romania, clientii au parte de reduceri de pana la 30% sau bonusuri, cum ar fi experiente privilegiate, servicii suplimentare ori consiliere. Toate aceste beneficii transforma cardurile lansate de UniCredit Tiriac Bank in produse mult mai avantajoase fata de ce insemna, cu ceva timp in urma, un card de companie sau unul de debit premium in Romania", a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Romania si Moldova, MasterCard Europe.
I. MasterCard Corporate Credit Card
Caracteristici bancare
Este un card de credit Premium, embosat, cu chip, cu perioada de gratie, emis sub sigla MasterCard, adresat clientilor Corporate.
Data scadentei pentru acest produs este 15 ale fiecarei luni, iar suma de rambursat lunar este de minimum 15% din creditul utilizat + 100% dobanzi + 100% comisioane . Perioada de gratie poate fi de pana la 45 de zile*.
Limita de creditare este de minimum 200 EUR, maximum 5.000 EUR/card in limita a 250.000 EUR/companie.
De asemenea, limitele zilnice de tranzactionare sunt de 10.000 RON/card pentru utilizarea la bancomat si de 17.000 RON/card pentru tranzactiile efectuate direct cu cardul la comercianti (POS).
Un avantaj foarte important, care asigura transparenta si un bun control al tranzactiilor este extrasul de cont, care este transmis atat companiei, cat si individual angajatilor detinatori de card.
II. MasterCard Platinum Debit Card
Caracteristici bancare
Este un instrument de debit Premium, embosat, cu chip, emis sub sigla MasterCard. Clientii de Private Banking care beneficiaza de acest produs au parte de o serie de avantaje, precum limitele de tranzactionare mai ample: 20.000 lei/zi, 20 de tranzactii/ zi, atat pentru plata la comercianti (POS), cat si pentru bancomate, cu posibilitatea de modificare la cererea clientului. De asemenea, se pot atasa pana la 5 conturi curente, in urmatoarele valute: automat lei, EUR, USD, GBP si la cerere CHF. De asemenea, se pot emite, la cerere, unul sau mai multe carduri suplimentare pentru conturile aceluiasi client.
III. Programe de beneficii atasate noilor produse
Beneficii comune celor doua carduri :
- Protectie impotriva accidentelor de calatorie in strainatate cu consecinte grave. Acest program este oferit gratuit de UniCredit Tiriac Bank in parteneriat cu CHARTIS Romania si ofera asigurare disponibila in caz de calatorii in afara Romaniei, pe o perioada de cel mult 60 de zile consecutive de la data plecarii
- Asistenta medicala 24 de ore din 24, pentru calatoriile in strainatate
- Asigurare “Card Protect” de la Chartis Romania
- Reduceri la comerciantii parteneri ai UniCredit Tiriac Bank sau MasterCard, prin intermediul unor programe exclusiviste, precum programul Ellite oferit de MasterCard in plan local
- Prin Programul Priority Pass, posesorul cardului are acces gratuit in peste 600 de saloane VIP ale aeroporturilor din intreaga lume. In Romania, accesul este asigurat pentru lounge-urile din Cluj-Napoca si Timisoara
In plus, UniCredit Tiriac Bank ofera acces gratuit in propriul lounge din Aeroportul Henri Coanda
- Indiferent de optiunea detinatorului de card pentru o companie aeriana, clasa de zbor sau apartenenta la alte programe de loialitate, saloanele VIP participante in Programul Priority Pass ofera un mediu placut in care clientul poate lucra sau pur si simplu se poate relaxa in timpul calatoriilor.
Beneficii extra MasterCard Corporate Credit Card:
- Un avantaj exclusivist oferit cu ajutorul Cardulului Corporate este asigurarea ocupationala, care permite acoperirea riscului de accident de munca pe teritoriul Romaniei, una dintre putinele atasate unui card pe piata din Romania.
- Posesorii cardurilor beneficiaza de asigurarea de calatorie daca au utilizat cardul in ultimele 3 luni inainte de producerea unuia dintre evenimentele asigurate.
Beneficii extra MasterCard Platinum Debit Card:
- Asigurare si acces la serviciul de asistenta la domiciliu furnizat de Mondial Assistance
- Program de discount in reteaua de Sanatate Regina Maria
- In plus, programul MasterCard Premium Collection ofera detinatorilor de carduri Platinum reduceri exclusive in cadrul unei retele de parteneri la nivel international
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Pentru aria Private Banking, grupul UniCredit ofera traditie, inovatie, dar si cunostintele si experienta a peste 1.500 de consultanti personali, care ofera servicii in 22 de tari pentru peste 200.000 de clienti, administrand active in valoare de peste 120 miliarde de euro. UniCredit Tiriac Private Banking are radacini adanci in Romania. Activitatea a demarat in
2003, sub umbrela Grupului HVB, cu servicii superioare de investitii si consultanta financiara pentru clientii cu un portofoliu bancar si investitional complex.
Despre MasterCard
MasterCard (NYSE: MA) este o companie globala de plati si tehnologie. Opereaza cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 de tari si teritorii.
02.03.2012
UniCredit Tiriac Bank invita utilizatorii de Internet sa treaca pragul virtual al primei sucursale deschisa de o banca din Romania pe Facebook:
Unul dintre cele mai importante avantaje ale e-Sucursalei este optiunea click-to-chat. Prin intermediul acestui serviciu, vizitatorii e-Sucursalei UniCredit Tiriac Bank pot cere informatii live de la consultantii bancii, fara a parasi platforma de socializare, dupa acelasi program de functionare pe care il are si Info Center-ul bancii.
"Consultantii bancii stau la dispozitia celor interesati cu informatii si sfaturi despre produsele si serviciile noastre. Acest lucru se realizeaza intr-o sesiune privata si securizata de chat. Am gandit acest proiect pentru a construi un dialog real si util cu persoanele care ne viziteaza pagina", a declarat Anca Nuta, director al departamentului Identitate si Comunicare in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Potrivit reglementarilor in vigoare, utilizatorii pot furniza date personale prin intermediul click-to-chat, iar in cazul in care sunt necesare date confidentiale se stabileste de comun acord cum se va continua convorbirea (telefonic sau intr-una dintre sucursalele bancii).
In plus, odata intrati in e-Sucursala UniCredit Tiriac Bank, utilizatorii de Facebook au la dispozitie o serie de servicii si informatii utile in interactiunea cu banca atat in mediul online cat si in cel offline:
- acces facil la Online B@nking & Business Net;
- pot descarca brosuri despre serviciile si programele UniCredit Tiriac Bank, destinate persoanelor fizice sau juridice;
- pot consulta harta UniCredit Tiriac Bank pentru a localiza cea mai apropiata sucursala, ATM sau BNA din retea;
- pot consulta cursul valutar, actualizat in timp real.
Nu in ultimul rand, standul virtual dedicat proiectelor de responsabilitate sociala desfasurate de banca ii tine la curent pe vizitatori cu privire la cele mai noi initiative: PAVILION - centru de arta contemporana si cultura, sustinut de UniCredit Tiriac Bank, Concursul de Debut Literar UniCredit, implicarea UniCredit Tiriac Bank in sustinerea Festivalului International George Enescu, precum si primul centru de inchiriat biciclete din Bucuresti, Cicloteque.
Activ si actualizat cu informatii complete despre produsele si serviciile UniCredit Tiriac Bank ramane in continuare si site-ul bancii.
Strategia si implementarea proiectului au fost realizate de catre Republika Interactive, agentia online a UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale.
In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse financiare de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
08.02.2012
UniCredit Tiriac Bank a lansat la inceputul acestui an un nou serviciu, care permite reincarcarea cartelelor de telefon mobil pre-platite la orice bancomat (ATM) sau multifunctional non-stop banking (BNA) din reteaua bancii, fara niciun cost suplimentar pentru clienti.
In premiera pentru piata bancara din Romania, UniCredit Tiriac ofera o solutie foarte accesibila, rapida si avantajoasa pentru reincarcarea cartelelor la oricare dintre marii operatori de telefonie mobila: Vodafone, Orange si Cosmote.
Nu numai ca procedeul de reincarcare este extrem de simplu, dar reincarcarea se face automat - clientul nu mai trebuie sa trimita catre operator un cod si sa astepte ca suma sa ii fie transferata pe cartela. Acum, cu aceasta solutie de reincarcare, suma dorita se incarca imediat. Serviciul este disponibil pentru intreaga retea de ATM-uri UniCredit Tiriac Bank, folosind cardul de la orice banca, sau pentru oricare dintre BNA-urile aceleiasi banci, folosind fie un card bancar, fie numerar.
"Pentru noi este foarte important sa oferim solutii inovatoare si avantajoase, care sa ii ajute pe consumatori sa economiseasca timp si efort. Consideram ca prin lansarea serviciului de reincarcare am reusit inca o data sa facem acest lucru - pentru orice posesor de cartela telefonica, dovada fiind numarul mare de reincarcari efectuate in perioada de testare", a declarat Bogdan Spuza, director marketing si segmente in cadrul Diviziei de Retail a UniCredit Tiriac Bank.
Reteaua UniCredit Tiriac Bank numara in prezent aproximativ 460 de ATM-uri si 98 de BNA-uri, acestea din urma putand fi folosite pentru multiple operatiuni: retragere si depunere de numerar, plata utilitatilor, schimb valutar, constituire de depozite la termen etc.
25.01.2012
UniCredit Tiriac Bank a semnat Conventia Generala cu APIA (Agentia de Plati si Interventie in Agricultura) si Conventii tripartite cu APIA si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic la speciile: bovine, ovine si caprine.
De asemenea, UniCredit Tiriac Bank intentioneaza sa semneze in perioada imediat urmatoare Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar în favoarea bunăstării păsărilor respectiv a bunăstării şi protecţiei porcinelor.
Politica Agricola Comuna (PAC) este sustinuta de doua instrumente financiare: 1) Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala - FEADR, din care este finantat Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si 2) Fondul European de Garantare Agricola - FEGA care sprijina in special platile directe la ha (SAPS) si programul de restructurare / reconversie a plantatiilor viticole.
Pentru SAPS, Romania va beneficia in 2012 de peste 1 miliard de euro din FEGA, iar una dintre prioritatile bancii va fi acordarea de facilitati de finantare fermierilor care vor depune cererea de plata pe suprafata incepand cu data de 1 martie.
Exista fonduri europene in Romania care sunt absorbite aproape de 100 %
In primii patru ani de la aderare, Romania a beneficiat de fonduri FEGA de peste 2,3 miliarde de euro. Gradul de absorbtie a acestor fonduri a fost usor sub 100 %, FEGA fiind in prezent instrumentul financiar european cu cel mai mare grad de absorbtie in Romania.
Fermierii au beneficiat si de anumite masuri de sprijin finantate din bugetul national, atat aferente sectorului vegetal (Plati Nationale Complementare Directe – PNDC vegetal), cat si zootehnic (PNDC – bovine, PNDC – ovine si caprine, bunastarea pasari / porcine), care au inregistrat, la randul lor, un grad de absorbtie foarte ridicat.
UniCredit Tiriac Bank ofera un pachet complet de finantare agriculturorilor care beneficiaza de fonduri europene si nationale nerambursabile, atat prin facilitati de finantare dedicate asigurarii capitalului de lucru pana la incasarea subventiilor gestionate de APIA, cat si prin credite punte, credite de investitii, scrisori de garantie bancara si scrisori de confort pentru proiecte de investitii prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 240 sucursale.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
20.01.2012
19 ianuarie 2012 - UniCredit Tiriac Bank a a lansat doua noi produse de economisire adresate persoanelor fizice: Depozitul pe Termen Mediu sau Lung si Planul de Economisire.
A. Depozitul la termen de 2/3/5/7 ani este un produs unic ce se adreseaza acelor clienti care cauta solutii avantajoase de plasare a economiilor, pe termene mai lungi, avand in acelasi timp disponibilitati
Rata dobanzii pentru acest depozit este fixa si totodata competitiva pe piata bancara romaneasca, dobanda platindu-se la finalul perioadei pentru care s-a constituit depozitul. Produsul este disponibil in RON, EUR dar si USD.
In plus, oricand decide clientul sa retraga banii, inainte de expirarea depozitului, valoarea finala va fi superioara valorii initiale, dobanda primita fiind, chiar si in aceasta situatie, semnificativa.
Pe tot parcursul contractului, suma plasata este garantata 100%, iar clientul stie inca de la inceput care este castigul, in orice moment al contractului. In plus, fiind un depozit bancar beneficiaza si de garantia Fondului de Garantare a Depozitelor.
Ratele de dobanda sunt:
Produs |
2 ani |
3 ani |
5 ani |
7 ani |
RON |
7% |
7% |
7% |
7% |
EUR |
4,5% |
5% |
5,5% |
6% |
USD |
3,5% |
4% |
4,5% |
6% |
Ratele de dobanda aplicabile in cazul retragerilor anticipate din produs, in functie de anul in care se afla contractual sunt:
Anul retragerii |
1 an |
1 - 2 ani |
2 - 3 ani |
3 - 4 ani |
4 - 5 ani |
5 - 6 ani |
6 - 7 ani |
RON |
4,75% |
5% |
5,25% |
5,5% |
5,75% |
6,25% |
6,75% |
EUR |
2,5% |
3% |
3,5% |
4% |
4,5% |
5% |
5.5% |
USD |
1,5% |
2% |
2,5% |
3% |
3,5% |
4% |
4,5% |
B. Cel de-al doilea produs lansat de banca este planul de economii, produs destinat acelor clienti care isi propun sa economiseasca, lunar, o suma de bani, primind astfel o dobanda care se si capitalizeaza lunar.
In functie de suma lunara aleasa de client in acest produs, rata dobanzii este:
Termen de depunere |
Rata dobanzii |
|
RON |
EUR |
|
< 500 RON sau 100 EUR |
5% |
1,75% |
500 RON sau 100 EUR |
5,5% |
2,25% |
Oricand clientul are nevoie de retragerea unei sume de bani, acest cont poate fi accesat. In plus, clientul poate modifica suma lunara suplimentara, in functie de nevoi.
"Avand in vedere ca, in noul context de piata, exista tendinta economisirii pe termen lung, UniCredit Tiriac Bank a lansat Planul de economii si Depozitul pe termen mediu sau lung, doua tipuri de produse care ofera raspunsuri concrete si beneficii reale clientilor ce doresc sa economiseasca" a declarat Bogdan Spuza, director de Marketing si Segmente al UniCredit Tiriac Bank.
"Urmand necesitatile clientilor, dezvoltam produse flexibile si care ii garanteaza clientului castiguri importante" a continuat Bogdan Spuza.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale.
In Romania, UniCredit łiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare si singura cu un plan de extindere pe termen mediu si lung deja demarat in prezent, oferind servicii si produse financiare de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 240 sucursale.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
05.01.2012
UniCredit Business Integrated Solutions SCpA este prima actiune concreta in cadrul Planului Strategic pe 2012 al grupului UniCredit, anuntat in noiembrie 2011. Compania nou-infiintata va furniza servicii operationale si va sprijini reteaua comerciala a UniCredit.
UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS), detinuta 100% de UniCredit, este creata prin integrarea si consolidarea a 13 companii din cadrul grupului si va avea ca rol furnizarea de servicii in domeniile: tehnologia informatiilor si comunicatiilor, Back Office si Middle Office, Real Estate, Security si Procurement.
Este una dintre primele companii furnizoare de servicii de tip suport creata la nivel european, iar scopul acesteia este sa consolideze si reorganizeze acele activitati operationale necesare pentru functionarea corecta a afacerilor grupului, prin optimizarea costurilor, solutii mai flexibile si un timp de raspuns mai redus.
In Romania, UBIS preia activitatile UniCredit Business Partner, continuand - in aceiasi parametri ca pana in prezent – colaborarea cu UniCredit Tiriac Bank.
"Fondarea unei companii care sa acopere nevoile operationale la nivel global, multifunctionala si complet adaptata exigentelor unui mediu de afaceri in schimbare este o reusita importanta in cadrul Planului Strategic, care ne va permite sa fixam obiective ambitioase, in concordanta cu asteptarile grupului", a spus Paolo Fiorentino, Chief Operating Officer (COO) al UniCredit si presedinte al UniCredit Business Integrated Solutions.
La nivelul grupului, unul dintre primele obiective ale UniCredit Business Integrated Solutions este reducerea cu 16% a costurilor directe, pana in 2015.
Compania va fi responsabila si pentru toate inovatiile strategice ale grupului, pentru a identifica - impreuna cu subsidiarele UniCredit – solutii creative care vor imbunatati si diversifica serviciile oferite clientilor.
Paolo Cederle, CEO al UniCredit Business Integrated Solutions, a explicat: "Am adoptat un nou model de business, unic la nivelul sistemului bancar european, care sa corespunda nevoilor fiecarui client, in loc sa se potriveasca doar serviciilor livrate. Reteaua noastra poate conta pe linii de business care sunt adaptate unor cerinte foarte specifice. Calitatea si rapiditatea cu care deservim forta comerciala vor reprezenta puncte-cheie ale strategiei noastre in context concurential".
Noua companie va implica peste 13.000 de angajati si va superviza activitatile din 9 tari (Austria, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Cehia, Romania, Slovacia, Ungaria), precum si pe a birourilor din Singapore si New York.
Operatiunile din Italia, Germania si Austria vor fi conduse direct de compania de servicii globale, la fel si coordonarea si verificarea activitatilor de business in cadrul tarilor central si est-europene, potrivit cerintelor Holding-ului, cu scopul de a sustine cresterea si dezvoltarea pe termen lung.
Serviciile au fost proiectate dintr-o perspectiva internationala, pentru a respecta criteriile de eficienta si economie de scala, mentinand si importanta cerintelor specifice la nivel local, pentru a consolida loialitatea fata de client.