Comunicate de presa 2011
13.12.2011
Luxemburg/Bucuresti, 13 Decembrie 2011 - Fondul European de Investitii (FEI) si UniCredit Tiriac Bank au semnat un acord de garantare in cadrul Initiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), care va permite bancii din Romania sa acorde IMM-urilor noi imprumuturi in valoare totala de pana la 87,5 milioane euro.
Potrivit acordului de garantare, al treilea de acest fel in Romania, UniCredit Tiriac Bank va putea oferi noi credite pentru investitii si extinderea intreprinderilor mici si mijlocii de pe piata locala, in conditii mai avantajoase si cu niveluri solicitate de colateral reduse, datorita garantiilor disponibile prin Initiativa JEREMIE. Banca va acorda aceste imprumuturi timp de doi ani, incepand din primavara anului 2012, iar termenele de acordare vor fi de maximum 6 ani.
Al treilea acord de garantare JEREMIE in Romania este rezultatul apelului pentru expresii de interes lansat de catre FEI in 2010 si care a fost primit cu interes de bancile romanesti. Acest apel a fost lansat in cadrul implementarii Initiativei JEREMIE, finantata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007 - 2013.
Richard Pelly, Chief Executive al FEI, a spus despre noua operatiune: "Ne bucuram sa semnam al treilea acord de garantare in Romania in cadrul Initiativei JEREMIE. Aceasta noua operatiune de garantare va contribui la satisfacerea cererii mari pentru imprumuturi din partea IMM-urilor de pe piata locala, care gasesc cu greu finantare bancara din cauza contextului economic dificil".
Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank a declarat: "in contextul economic actual, sprijinirea dezvoltarii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) este o prioritate atat la nivelul Uniunii Europene, cat si la nivelul Romaniei. Pentru UniCredit Tiriac Bank, IMM-urile raman in continuare un segment important de clienti pentru care sunt permanent dezvoltate produse bancare de creditare si garantare.
Din primavara anului 2012, UniCredit Tiriac Bank pune la dispozitia IMM-urilor credite de investitii garantate pana la 80% cu ajutorul instrumentului oferit de FEI din fonduri europene. Principalul avantaj al acestui instrument este ca nu presupune comision de garantare si faciliteaza accesul la creditare pentru IMM-urile care doresc sa investeasca si nu dispun de suficiente garantii.
"Suntem increzatori in derularea cu succes a acestui parteneriat, UniCredit Tiriac Bank beneficiind de experienta grupului UniCredit in gestionarea initiativei JEREMIE in Bulgaria, precum si a altor initiative FEI in Polonia, Ungaria si alte State Membre ale Uniunii Europene in care Grupul este prezent."
Despre JEREMIE
JEREMIE (acronim pentru "Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises" sau "Resurse europene comune pentru intreprinderi de la micro la medii") este o initiativa comuna a Directiei Generale Politici Regionale a Comisiei Europene si a Grupului Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana, in cadrul perioadei de programare a Fondurilor Structurale 2007-2013.
JEREMIE permite Statelor Membre si Regiunilor sa dedice resurse nationale si din fondurile structurale pentru a crea fonduri de participare ("holding funds") care sa poata finanta IMM-uri intr-un mod flexibil si inovator. Noua initiativa urmareste dezvoltarea si incurajarea antreprenoriatului in Uniunea Europeana, in scopul indeplinirii obiectivelor Agendei Lisabona, in acelasi timp ducand la o utilizare mai eficienta a fondurilor structurale. La nivelul Uniunii Europene, FEI a semnat in prezent 8 acorduri la nivel national si 5 acorduri regionale.
In Romania, Fondul de participare JEREMIE este finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul Programul Operational Sectorial de Crestere a Competitivitatii Economice, Axa Prioritara 1 "Un sistem inovativ si eco-eficient de productie" - Domeniul Major de Interventie 1.2. "Accesul la finantare pentru IMM-uri".
Despre FEI
Principala misiune a FEI este de a sustine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finantare. FEI dezvolta instrumente de capital de risc si garantare specifice acestui segment de piata. In acest sens, FEI promoveaza obiectivele Uniunii Europene in sprijinul inovatiei, cercetarii si dezvoltarii, antreprenoriatului, cresterii si crearii de locuri de munca.
Investitiile totale nete ale FEI in fonduri de capital de risc si private equity se ridicau la peste 5,4 miliarde euro la sfarsitul anului 2010. Cu participatii in peste 300 de fonduri, FEI este principalul jucator european pe segmentul capitalului de risc, avand in vedere amploarea si gama larga a investitiilor sale, in special in segmentele high-tech si early-stage.
Garantiile angajate de FEI totalizau, la sfarsitul anului 2010, 14,7 miliarde euro in aproape 160 de operatiuni, pozitionand Fondul ca jucator european major in domeniul garantiilor pentru IMM-uri si in cel al garantiilor pentru microfinantare.
Mai multe informatii despre FEI sunt disponibile pe site-ul eif.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupuluiUniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale.
In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse financiare de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 240 sucursale.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
06.12.2011
Noua oferta promotionala a UniCredit Tiriac Bank le permite persoanelor fizice deschiderea gratuita a unui cont bancar, primirea unui card de debit si a dispozitivului digipass, toate cu administrarea fara costuri in primele 6 luni. Gratuitatea este valabila pentru persoanele fizice care aplica online pentru serviciu. Oferta este valabila pana la 31 decembrie 2011.
Pagina dedicata serviciului de Online B@nking reprezinta o maniera inedita si eficienta de informare si suport pentru clientii UniCredit Tiriac Bank.
Acestia au la dispozitie:
- o serie de tutoriale video si demo-uri interactive ce ilustreaza facilitatea utilizarii serviciului
- o lista de intrebari frecvente si o sectiune de suport care sa raspunda tuturor intrebarilor celor interesati de serviciu
- formularul de inscriere prin care clientii pot contracta gratuit serviciul de Online B@nking.
"Online B@nking reprezinta unul dintre cele mai dinamice servicii oferite de banca noastra, deoarece este foarte important sa tinem cont de inovatiile tehnologice, pentru a le oferi clientilor cele mai bune solutii. Estimam ca la finalul acestui an numarul total de utilizatori Online B@nking de la UniCredit Tiriac Bank va fi cu 25% peste nivelul de la sfarsitul lui 2010", a declarat Bogdan Spuza, Director Marketing si Segmente in cadrul diviziei de Retail a UniCredit Tiriac Bank.
Performante
- Numarul utilizatorilor serviciului de Online B@nking a ajuns la 101.000 dupa primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 21% fata de finalul lui 2010
- Utilitatea serviciului este dovedita si de procentul mare al utilizatorilor activi
- Serviciul de Online B@nking al UniCredit Tiriac Bank este unul dintre putinele din Romania care permite constituirea si prelungirea depozitelor la termen sau activarea altor servicii, precum Info SMS, fara deplasarea la banca
- Plata facturilor la utilitati este gratuita prin serviciul de Online B@nking, in baza conventiilor incheiate de catre UniCredit Tiriac Bank cu furnizorii
- Aplicatia de Online B@nking poate fi folosita in conditii optime intr-o versiune adaptata pentru telefonul mobil cu acces la internet.
Gestionarea finantelor personale online ofera clientilor UniCredit o serie de avantaje:
- Economie de bani - Operatiunile efectuate prin Online B@nking sunt gratuite in cazul tranzactiilor intre conturi deschise la UniCredit Tiriac sau cu 50% mai mici fata de cele efectuate la ghiseele bancii in cazul tranzactiilor catre conturi deschise la alte banci.
- Economie de timp - Serviciul este activ permanent. In plus, clientii beneficiaza de asistenta tehnica profesionala prin telefon, e-mail sau mesaje online, de luni pana vineri intre orele 9:00 si 19:00.
- Mobilitate - Clientii pot accesa Online B@nking de oriunde, atat timp cat au la dispozitie o conexiune la Internet, fie ca este vorba despre un computer sau un telefon mobil.
- Control permanent - Clientul poate verifica in orice moment ce cheltuieli a facut si de unde, verificand online istoricul contului sau.
"Online B@nking este aliatul clientilor nostri in lupta cu timpul. Astfel, prin intermediul unui computer sau al telefonului mobill cu acces la Internet, clientii nostri dispun oricand de banii lor, cu maximum de siguranta si costuri avantajoase. Astfel, tranzactiile pot fi chiar si 100% gratuite, daca vorbim despre plati efectuate intre conturi UniCredit Tiriac Bank, si cu 50% reduse fata de casierie, daca sunt efectuate catre alte banci", subliniaza Bogdan Spuza.
Digipass-ul este un dispozitiv electronic care genereaza un cod de acces unic, denumit cod de securitate, si care este folosit atat pentru autentificarea in Online B@nking, cat si pentru semnarea operatiunilor efectuate.
15.11.2011
UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 122 milioane de lei in primele noua luni din 2011 potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 43% fata de intervalul similar al anului precedent. Masurat potrivit standardelor locale de contabilitate (RAS), profitul net al bancii a fost de 153 milioane lei in aceeasi perioada.
Veniturile inregistrate de banca s-au ridicat la 916 milioane lei (218 milioane de euro), cu 10,4% sub nivelul din primele noua luni ale lui 2010, dar cu 1% in crestere calculate in conditii comparabile, eliminand impactul ajustarilor de reglementare si contabilitate implementate anul trecut. In trimestrul al treilea al acestui an, UniCredit Tiriac Bank a inregistrat venituri egale celor din trimestrul al doilea si peste cele din primele trei luni din 2011.
Veniturile nete din alte surse decat dobanzile (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 9,3%, iar veniturile nete din dobanzi au coborat cu 18,4%, afectate de volumul redus al activitatii economice si impactul modificarilor legislative.
Cheltuielile operationale au crescut cu 6,2% in intervalul ianuarie – septembrie al acestui an fata de primele noua luni din 2010, influentate de inflatie si de ajustarile statutare determinate de reglementarile de piata. Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 49,6%.
Rata solvabilitatii s-a plasat la 11,2% potrivit RAS, confortabil peste nivelul reglementat. Ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite s-a situat la 6,6%.
Volumul activelor bancii s-a plasat la 21,6 miliarde lei (5 miliarde euro) la finalul lui septembrie 2011, in crestere cu 7% anualizat. Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 16,5% fata de 30 septembrie 2010, pana la 15,5 miliarde lei (3,6 miliarde euro), rata de crestere fiind peste media sistemului bancar. Depozitele clientilor au ajuns la 9,9 miliarde lei (2,3 miliarde euro).
"Cresterea economica modesta si incertitudinile externe au afectat piata din Romania si comportamentul consumatorilor. In plus, vedem un apetit pentru risc mai redus si inaspriri ale reglementarilor in arena globala, dar si la nivel local. Toti acesti factori influenteaza fundamentele activitatii bancare, in conditiile in care marjele sunt puse sub presiune, iar costurile cresc. Compensam aceste tendinte negative cu o strategie comerciala mai activa, oferindu-le oportunitati mai mari clientilor in aceasta perioada dificila. Urmarim cu atentie evolutia pietei, pentru a putea face fata eventualelor turbulente prin flexibilitate si o atentie sporita fata de consumatori", a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 24,9 miliarde lei (5,7 miliarde euro) la finalul lunii septembrie 2011. Profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 122 milioane lei in primele noua luni ale anului, iar capitalul social s-a plasat la 2,4 miliarde lei (556 milioane euro)
14.11.2011
14 Noiembrie 2011 - UniCredit Tiriac Bank a aprobat primele linii de credit in cadrul programului Kogalniceanu pentru beneficiarii aprobati de catre Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).
"Prin prezenta in programul Kogalniceanu dorim sa venim inca o data in intampinarea nevoilor clientilor nostri. Facilitatea permite clientilor IMM sa obtina finantare bancara pentru principalele categorii de cheltuieli necesare desfasurarii activitatii curente, cum ar fi aprovizionare/desfacere, executare de lucrari si/sau prestare de servicii, cheltuieli cu salariile si alte cheltuieli asimilate. Un beneficiu important este faptul ca, lunar, AIPPIMM va plati partea de dobanda subventionata, respectiv maximum 70% din valoarea acesteia, dar nu mai mult de 6,5%/an", a explicat Bogdan Spuza, director marketing si segmente in cadrul diviziei de Retail a UniCredit Tiriac Bank.
Perioada de timp in care Banca poate aproba linia de credit, dupa prezentarea de catre client a tuturor documentelor solicitate, este de 7-14 zile.
Programul Kogalniceanu pentru intreprinderile mici si mijlocii este un instrument multianual de incurajare si stimulare a infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor in perioada 2011-2013, care consta in acordarea de linii de credit, in valoare maxima de 125.000 lei/IMM/an, cu dobanda partial subventionata si, dupa caz, garantarea creditului de catre FNGCIMM, in numele si in contul statului. AIPPIMM va vira partea de dobanda subventionata dupa ce IMM-ul achita partea de dobanda care ii revine, conform contractului de credit.
Beneficiarii programului vor trebui sa prezinte Bancii garantii colaterale pentru cel putin 40% din valoarea creditului. In cazul in care beneficiarii nu dispun de garantii suficiente pentru acoperirea integrala a creditului, pot apela la garantia FNGCIMM.
Utilizarile din linia de credit vor fi permise doar pentru tipurile de cheltuieli eligibile in cadrul programului si pe baza de documente justificative, clientii neputand utiliza cash linia de credit.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale.
In Romania, UniCredit tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse financiare de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 240 sucursale.
Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
11.10.2011
UniCredit Tiriac Bank a deschis cinci noi sucursale, dintre care doua in Bucuresti, doua in municipiul Constanta si una in orasul Bacau.
"Dorim sa ne plasam cat mai aproape de clientii nostri si de comunitatile locale, sa le dovedim ca suntem un partener cu care se lucreaza usor si ca ne ridicam la nivelul asteptarilor si exigentelor pe care le au. Ne bucuram sa anuntam deschiderea noilor sucursale, parte a unui amplu plan de dezvoltare pe care UniCredit, ca banca europeana de top, il are pentru piata din Romania", a declarat Emanuele Butta, vicepresedintele responsabil pentru Divizia de Retail a UniCredit Tiriac Bank.
In capitala, banca a inaugurat sucursala Gara de Nord (Str. I.G. Duca nr. 1) si sucursala Bucur Obor (Sos. Colentina nr.2, parter, incinta magazinului Bucur Obor), ajungand la un numar total de 54 unitati in Bucuresti.
In orasul Constanta, UniCredit Tiriac Bank a deschis doua noi sucursale, una aflata in incinta Portului Constanta, la intrarea de la Poarta 1, iar cealalta pe str. Mircea cel Batran. Aceste doua inaugurari vin sa consolideze prezenta bancii in municipiul Constanta, unde mai avea deschise 11 sucursale.
Sucursala inaugurata in Bacau se afla pe Str. Energiei nr. 25 si este a sasea unitate UniCredit Tiriac Bank in acest oras.
"In ciuda contextului economic dificil, atat in plan national cat si extern, UniCredit Tiriac Bank si-a sustinut in permanenta clientii pentru a depasi impreuna provocarile din activitatea de zi cu zi. Mai mult, doresc sa va asigur de angajamentul nostru pe termen lung, pentru a putea progresa impreuna", a adaugat Emanuele Butta.
Prin deschiderea celor cinci sucursale, UniCredit Tiriac Bank a ajuns in prezent la o retea nationala care numara 240 de unitati.
16.09.2011
Bucuresti, 15 septembrie: Ioana Tanase a fost numita la conducerea UniCredit CAIB Securities incepand cu data de 15 septembrie.
Anterior preluarii acestei pozitii, Ioana Tanase a ocupat timp de 4 ani functia de Director General al EFG Eurobank Securities, companie in cadrul careia care a activat din anul 2001 ca Head of Research and Sales.
Cu o experienta vasta in domeniu si studii de specialitate in Romania si SUA, Ioana este absolventa a Eastern European Traning Program, organizat de banca de investitii Merrill Lynch New York, si a obtinut certificarea de Chartered Financial Analyst de la CFA Institute, Charlottesville, VA. Este de asemenea membru al CFA Institute si se numara printre membrii fondatori ai CFA Romania.
Ioana Tanase urmeaza a fi confirmata in noua pozitie de la CAIB Securities de catre CNVM.
Despre SSIF UniCredit CAIB Securities Romania SA
SSIF UniCredit CAIB Securities Romania SA, fondata in 1995, este o societate de servicii de investitii financiare, membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti, membru al Asociatiei Brokerilor, membru compensator individual inscris in registrul membrilor compensatori ai Depozitarului Central si membru fondator Fondul de Compensare a Investitorilor SA.
Viziunea UniCredit CAIB Securities Romania SA este acela de a deveni una dintre cele mai performante societati de servicii de investitii financiare din regiune, asigurand o gama diversificata de servicii si produse adresate atat clientilor institutionali cat si clientilor de retail, interni si internationali.
29.08.2011
UniCredit Tiriac Bank a prelungit pana la 30 septembrie 2011 campania de refinantare, in cadrul careia banca nu percepe comisioane de credit.
"Clientii cu imprumuturi la una sau mai multe banci isi pot diminua cheltuielile cu ratele lunare, in unele cazuri cu pana la 50%, si pot sa plateasca un cost total al creditului mult mai redus venind la UniCredit Tiriac Bank. Din acest motiv, cererea pe care o inregistram pentru creditele de refinantare se mentine in continuare la un nivel ridicat. Cei care doresc o refinantare beneficiaza si de o oferta flexibila, deoarece au la dispozitie intreaga gama de produse de creditare oferite de UniCredit Tiriac Bank", a declarat Bogdan Spuza, director de marketing si segmente in cadrul Diviziei de Retail a bancii.
UniCredit Tiriac Bank a acordat, de la inceputul anului 2011 pana in prezent, facilitati de refinantare in valoare totala de peste 550 milioane lei, din acestea 390 milioane lei fiind credite cu ipoteca, iar restul credite de nevoi personale fara ipoteca.
In cadrul campaniei curente, UniCredit Tiriac Bank ofera clientilor interesati de refinantarea facilitatilor detinute si care isi doresc o rata mai avantajoasa produse de refinantare fara comision de analiza, fara comision de administrare si fara comision de rambursare anticipata.
Mai multe detalii pe site-ul bancii.
17.08.2011
In calitate de partener principal al Festivalului George Enescu, UniCredit Tiriac Bank anunta deschiderea oficiala a Centrului de Presa al festivalului, in incinta Salii Palatului. UniCredit Tiriac Bank completeaza facilitatile oferite de catre organizatorii festivalului, intampinandu-i pe jurnalistii romani si straini prezenti la eveniment in UniCredit Lounge, unde acestia vor avea acces la laptopuri si imprimante conectate la reteaua wi-fi.
"Speram ca jurnalistii care vor vizita UniCredit Lounge sa se simta cat mai bine aici si sa-si poata desfasura activitatea intr-o atmosfera relaxata si confortabila. Aceasta nu este singura noutate pe care o aducem in festival. Vom fi de asemenea alaturi de iubitorii de muzica oferindu-le, prin mici detalii confortul necesar pentru a se bucura din plin de intreaga frumusete a muzicii si spectacolului daruite de acest minunat festivall", afirma Anca Nuta, Head of Identity & Communication UniCredit Tiriac Bank.
Aflat la cea de XXa editie, Festivalul si Concursul International George Enescu isi deschide portile pe 1 septembrie. Urmand consecvent traditia sa indelungata in promovarea culturii, UniCredit Tiriac Bank se implica activ si anul acesta in sustinerea festivalului.
Prezent si la editia din 2009 a Festivalului George Enescu, in calitate de partener principal, UniCredit Tiriac Bank le-a daruit organizatorilor un pian Steinway & Sons, pentru a fi pus la dispozitia artistilor cu ocazia editiilor urmatoare ale evenimentului. In plus, UniCredit Tiriac Bank aduce in programul din acest an al festivalului spectacole de exceptie - Concertele de la miezul noptii, care vor avea loc zilnic la Ateneul Roman, precum si Concertul Filarmonicii din Viena, programat pentru 16 septembrie la Sala Palatului.
Editia jubiliara de anul acesta a Festivalului George Enescu se va desfasura intre 1 si 25 septembrie si va include concerte simfonice si camerale, recitaluri, spectacole de opera si balet in salile principale ale Bucurestiului si in unele orase istorice ce au legatura cu viata compozitorului roman.
04.08.2011
- Valoarea portofoliului de credite a avansat cu 7,7%
- Cota de piata a bancii a crescut atat pe segmentul creditelor Corporate, cat si Retail
- Volumul provizioanelor s-a stabilizat, iar varful creditelor neperformante a fost depasit
- Banca a continuat investitiile in infrastructura, salariati si extinderea bazei de clienti
4 august 2011 - UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net de 94 milioane lei (22,6 milioane euro) in primul semestru din 2011, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 36,6% fata de primele sase luni din 2010, insa castigul inregistrat in trimestrul II a fost cu 78% mai mare decat in primul trimestru din 2011.
Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost de 124 milioane lei (29,8 milioane euro) in primul semestru din 2011.
Veniturile bancii au insumat 600 milioane lei (144 milioane euro) in primul semestru, in coborare cu 8,7% fata de primele sase luni din 2010. Veniturile afisate in trimestrul II au urcat cu 12,5% fata de primele trei luni ale acestui an. Veniturile nete din alte surse decat dobanzile (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 19,4% in primul semestru din 2011 fata de intervalul similar al anului trecut, in timp ce veniturile nete din dobanzi au coborat cu 19,4%, influentate de abordarea conservatoare pe care UniCredit Tiriac Bank a avut-o in privinta inregistrarii acestora.
Cheltuielile operationale au crescut cu 5% in prima jumatate a acestui an fata de perioada asemanatoare din 2010, pe fondul modificarilor legislative si accelerarii inflatiei. Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 49,9%. Rata solvabilitatii a fost de 12,4% potrivit RAS.
Costul anualizat al riscului a coborat de la 210 puncte de baza cu un an in urma la 195 puncte de baza, iar ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite a fost de 6,2% conform IFRS.
Volumul activelor bancii s-a situat la 20,5 miliarde lei (4,8 miliarde euro) la finalul lui iunie 2011, aproape de nivelul de la finalul anului 2010 - de 20,8 miliarde lei (4,85 miliarde euro) - si in urcare cu 7,9% fata de 31 martie 2011. Valoarea creditelor din bilant a avansat cu 7,7% fata de 30 iunie 2010, pana la 14,4 miliarde lei (3,4 miliarde euro), rata de crestere fiind peste media sistemului bancar. Depozitele clientilor au ajuns la 9 miliarde lei (2,1 miliarde euro), cu 4,65% peste nivelul inregistrat la finalul primului trimestru al acestui an.
"Vedem semnale pozitive in economie si in piata bancara, iar acestea se reflecta si in evolutia bilantului nostru si in rezultatele bancii. Am reluat cresterea portofoliului de credite si am trecut deja de nivelul de varf al imprumuturilor neperformante. Desi redresarea economica se deruleaza lent, suntem optimisti in privinta oportunitatilor de afaceri pe termen mai lung si continuam sa investim activ in infrastructura bancii, in sisteme si in angajati. O alta veste buna este cresterea ratingului bancii de catre Fitch, pana la BBB+, in concordanta cu imbunatatirea ratingului suveran", a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.
Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 23,7 miliarde lei (5,6 miliarde euro) la finalul lunii iunie 2011. Profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 90,4 milioane lei in primele sase luni ale anului, iar capitalul social s-a plasat la 2,5 miliarde lei (590 milioane euro).
19.07.2011
Perioada in care autorii se pot inscrie se incheie pe 31 iulie 2011
• Premiul, in valoare de 5.000 EUR, recompenseaza articolele care, concentrandu-se pe limite si prejudecati in Europa, contribuie la depasirea acestora
• APA si Bank Austria invita autorii sa se inscrie pana la sfarsitul lunii iulie.
"Writing for CEE”, concursul international pentru jurnalism organizat anual de catre APA, Agentia de Presa a Austriei, si Bank Austria din 2004 se apropie de final. Jurnalistii din Europa Centrala si de Est (CEE) pot inscrie articole pana pe 31 iulie, castigatorul urmand a intra in posesia unui premiu de 5.000 EUR.
Premiul se acorda pentru materiale despre Europa si europeni, viata cotidiana in statele din Europa precum si arta, cultura si stilul de viata europene, articole care contribuie astfel la desfiintarea barierelor si inlaturarea prejudecatilor. Toate articolele participante trebuie sa fi fost publicate in presa scrisa, difuzate la radio, televizor sau pe internet intre 1 august 2010 si 31 iulie 2011.
Premiul urmareste sa incurajeze analiza jurnalistica a Europei si a integrarii europene. "Writing for CEE” nu este un premiu al Uniunii Europene, ci „un premiu european axat pe Europa Centrala si de Est”. Cu toate acestea, sunt invitati sa participe in egala masura jurnalisti din intreaga Europa, de exemplu din Europa de Nord si statele baltice. Castigatorul va fi anuntat la gala care va fi organizata in noiembrie 2011 la Viena.
Printre membrii juriului se numara expertul ceh in comunicare Michael Berko, consultantul in materie de comunicare Ildiko Füredi-Kolarik, jurnalistii polonezi Igor Janke si Pawel Bravo, fostul consilier al presedintelui ceh, Jiri Pehe, jurnalista de radio maghiara Julia Varadi, scriitoarea bulgara Janina Dragostinova, specialistul in comunicare al Bank Austria pentru CEE, Tiemon Kiesenhofer si presedintele juriului, redactorul-sef al APA pentru afaceri externe, Ambros Kindel.
Pentru participare sunt necesare articolul in varianta original[, traducerea acestuia in limba engleza si un curriculum vitae al autorului. Pentru formularul de participare si informatii suplimentare puteti accesa www.apa.at/cee-award.
Despre UniCredit
UniCredit este o institutie financiara de top, cu radacini puternice in 22 tari europene si cu o prezenta internationala pe 50 de piete, cu aproximativ 9.600 sucursale si peste 162.000 angajati la 31 decembrie 2010.
In Europa Centrala si de Est, UniCredit opereaza cea mai mare retea bancara internationala cu aproximativ 4.000 sucursale si puncte de lucru.
Grupul este activ in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
04.07.2011
Prin aderarea la Uniunea Europeana, Romania si-a asumat angajamentul de adoptare a monedei euro, in conditiile indeplinirii criteriilor de la Maastricht, care vizeaza atingerea unui nivel adecvat de convergenta cu economiile statelor membre ale zonei euro. Adoptarea monedei unice europene nu inseamna doar preschimbarea insemnelor monetare: aceasta presupune si asigurarea unor infrastructuri de plati corespunzatoare, care sa faciliteze implementarea politicii monetare unice a Eurosistemului si decontarea transfontaliera a platilor in cadrul UE.
In acest scop, bancile centrale din zona euro au dezvoltat sistemul TARGET (Trans-European Automated Real-time Gross settlement Express Transfer), prin interconectarea a 17 sisteme nationale cu decontare pe baza bruta in timp real si a mecanismului de plati a Bancii Centrale Europene. Sistemul TARGET a intrat in functiune pe 4 ianuarie 1999, odata cu lansarea monedei euro. Incepand cu 18 noiembrie 2007 a fost introdusa o noua generatie a sistemului - TARGET 2.
TARGET 2 este sistemul de plati in moneda euro pus la dispozitie de Eurosistem, utilizat pentru decontarea operatiunilor bancilor centrale, a transferurilor inter-bancare in euro de mare valoare, precum si a altor plati in euro. Sistemul ofera procesarea platilor in timp real, decontare in conturi deschise la bancile central si finalitate imediata. Trei banci centrale membre ale Eurosistemului (Banca d’Italia, Banque de France si Deutsche Bundesbank) furnizeaza si opereaza din punct de vedere tehnic, in numele Eurosistemului, infrastructura tehnica si platforma comuna unica a TARGET 2.
UniCredit Tiriac Bank este una dintre bancile participante la TARGET 2-Romania, incepand cu 4 iulie 2011.
01.07.2011
Concursul de Debut Literar UniCredit a anuntat castigatorii celei de-a patra editii, pentru toate cele trei categorii de concurs: poezie, proza scurta si roman, in cadrul unei Festivitati de Premiere ce a avut loc aseara, la PAVILION UNICREDIT, incepand cu ora 18:00.
In acest an, numarul celor inscrisi a fost cu 30% mai mare decat anul trecut, insumand 186 de creatii literare, dintre care 18 au fost nominalizate la marile premii.
Astfel, sectiunea de poezie a avut doua nominalizari, iar castigatorul este Laurentiu BELIZAN, din Buzau, pentru volumul de poezii "Intre noi un zid pe luna".
Paul Cernat, membru in juriul Concursului de Debut Literar UniCredit, a motivat alegerea castigatorului: "Intre noi un zid de luna" este volumul unui poet talentat, cu bune lecturi, inclinat spre voluptati manieriste agrementate cu referinte culturale exotice - indeosebi extrem-orientale - ce vadesc o sensibilitate evazionista si estetizanta. Avind adesea un suport biografic, cotidian, discursul sau liric se rasfata in metafore decorative elaborate, senzuale. Exista si un anumit sentimentalism juvenil care, tinut in friu, contribuie la feeling-ul poemelor, dar care risca uneori sa scape de sub control. Un mai bun dozaj al prea-plinului interior si al referintelor mitologice, ca si o exigenta sporita a selectiei textelor ar pune mai bine in valoare scenariile calofile ale tinarului autor care, pe linga imaginatia lirica, vadeste usurinta de a rula registre poematice diverse, pendulind de regula intre nostalgia unei copilarii "naturiste" si reveria urbana."
La sectiunea de proza scurta, competitia a fost acerba, cu 11 lucrari nominalizate. Petru ALBU, din localitatea Simeria, judetul Hunedoara, a castigat, cu volumul "Trestii".
Radu Paraschivescu, membru al juriului, explica de ce opera lui Petru Albu a fost desemnata castigatoare: "Volumul Trestii pare scris de un prozator versat, care a ucenicit de mult si cu folos. Naratiunile au nerv, imaginile clatesc ochiul mintii, cliseele au fugit in paduri. Eliptice sau nu, propozitiile denota o arta a gradarii proprie talentelor autentice. Comparatiile nu vireaza in registrul excesiv atat de des intalnit la debutanti. Cand le citesti, te miri si te bucuri deopotriva ("Campia era tremuratoare ca o jelanie portugheza"). Intre prozele alerte, de cateva pagini, autorul a montat o bijuterie - Sisamnes - care inclina definitiv balanta. Este textul care poate ca ar fi adus victoria oricaruia dintre primele cinci volume selectionate."
La aceasta categorie s-a acordat si o mentiune speciala lui Serban Mihai GEORGESCU, din Bucuresti, pentru volumul sau "Ghidul cititorului miotonic", pentru ca este "textul cel mai bine scris si cel mai inteligent; din pacate, nu e proza scurta", dupa cum explica Radu Paraschivescu.
La sectiunea roman, 6 opere literare au fost la un pas de premiul cel mare, dar una singura a castigat: "Nu ma atinge", scrisa de Dumitra STOICA din Bucuresti.
Liviu Papadima, membru in juriul Concursului de Debut Literar UniCredit, a motivat premierea romanului "Nu ma atinge": "Exista utopii albe, imagini ale unei lumi ideale, tot asa cum exista distopii, utopii negre, vise sumbre ale cararilor viitorului. "Nu ma atinge" e o utopie suava si, deopotriva, plina de dramatism. In ea transpar, intr-o forma ingenios alegorizanta, framantarile si nelinistile prezentului nostru cel de toate zilele. Pretextul futurologic ofera autoarei un alibi consistent pentru a se detasa de incrancenarile doctrinare de care patimesc de regula judecatorii vremilor lor. Cartea e scrisa cu finete si chiar virtuozitate stilistica, oferindu-i cititorului o lectura de desfatare."
Cei 3 autori castigatori isi vor vedea creatiile publicate in volum de citre Editura Humanitas si lansate in cadrul Targul International GAUDEAMUS Carte de invatatura, editia a 18-a, ce va avea loc in noiembrie 2011. In plus, toti castigatorii vor primi ca premiu un abonament lunar pentru un an la o publicatie preferata, oferita de HDS Inmedio, parteneri ai proiectului.
********
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o banca europeana de top ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura, deschis sub numele PAVILION UNICREDIT, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Concursul de Debut Literar UniCredit.
Asociatia Catalist
Asociatia Catalist a fost infiintata in anul 2007 cu scopul promovarii culturii romanesti, a cartii in general, precum si sprijinirea viitorilor scriitori romani. Pe langa lansarea celei de-a treia editii a Concursului de Debut Literar UniCredit, asociatia a dezvoltat si proiecte ale caror obiective au constat in: dezvoltarea si mentinerea de parteneriate cu editurile romanesti, presa locala pentru recenzii de carte; promovarea culturii scrise, cresterea interesului publicului de a citi prin promovarea cartilor publicate de edituri, initierea si promovarea unui proiect inedit - un roman foileton publicat in mediul online si scris de cinci autori romani.
30.06.2011
Miercuri, 29 iunie, un nou centru de inchiriere biciclete Cicloteque a fost deschis in Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) in prezenta lui Borbely Laszlo, Ministrul Mediului si Padurilor, Zoli Toth (Sistem), Sorin Brotnei (Akcent), Lucian Mandruta (Antena 2), actorul Dorian Boguta, Alexandru Constantin (Prima TV), stefan Lungu, compozitorul Zsolt Kerestely si Dragos Bucurenci, presedintele Asociatiei MaiMultVerde. Acestia au defilat pe biciclete in tinute elegante puse la dispozitie de Trends by Adina Buzatu pentru a demonstra ca este posibil sa mergi pe bicicleta chiar si atunci cand profesia reclama o vestimentatie sobra.
De asemenea, si Elena Udrea, Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale si Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, au fost prezenti la deschiderea noului centru Cicloteque, aratandu-si astfel sprijinul pentru promovarea mersului pe bicicleta.
Reteaua Cicloteque este un proiect MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank, cu sprijinul Primariei Sectorului 6, Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti si Universitatii Bucuresti.
Noul centru Cicloteque a fost inaugurat in cadrul unui eveniment inedit, o parada de moda masculina pe doua roti la care au participat Borbely Laszlo, Ministrul Mediului si Padurilor, Zoli Toth (Sistem), Sorin Brotnei (Akcent), Lucian Mandruta (Antena 2), actorul Dorian Boguta, Alexandru Constantin (Prima TV), stefan Lungu, compozitorul Zsolt Kerestely si Dragos Bucurenci, presedintele Asociatiei MaiMultVerde. Ei au defilat pe bicicletele Cicloteque in tinute elegante si business oferite de Trends by Adina Buzatu. Astfel, au demonstrat ca bicicleta este un mijloc de transport versatil care poate fi adaptat diferitelor ocazii, de la simpla plimbare intr-un parc la deplasarea la o intalnire de afaceri.
Adina Buzatu a conceput tinutele special in ideea de a arata ca oamenii pot adopta orice fel de stil vestimentar, nu doar sport, atunci cand se deplaseaza pe doua roti. Ei se pot imbraca fie casual, fie elegant sau business, in functie de rigorile profesionale la care se raporteaza.
"Cei care spun ca nu te poti imbraca elegant cand mergi pe doua roti ori nu stiu sa se imbrace, ori nu stiu sa mearga pe bicicleta", a declarat Dragos Bucurenci, presedintele Asociatiei MaiMultVerde, referindu-se la conceptul evenimentului de lansare a noului centru Cicloteque.
"Totul este ca piesele vestimentare alese sa fie confortabile si concepute din materiale naturale. Ar fi neplacut sa se transpire excesiv asa cum se intampla atunci cand se poarta haine din materiale sintetice. Tot naturala trebuie sa fie si atitudinea atunci cand cineva se deplaseaza pe doua roti, atribut foarte important care intregeste succesul estetic. Pentru prezentare am ales barbati importanti, nu doar datorita numelui si carierei lor, ci mai ales pentru faptul ca sunt ciclisti pasionati si ecologisti convinsi, care incurajeaza prin stilul lor de viata lupta impotriva poluarii", a declarat Adina Buzatu.
"Prin acest proiect ne-am dorit sa transformam mersul pe bicicleta intr-o alternativa ecologica la deplasarea cu masina, demonstand astfel ca exista solutii pentru problema poluarii in orasul nostru. Ne mandrim cu acest proiect, deoarece Cicloteque este un proiect de pionierat, care a dat startul in ceea ce priveste mersul pe bicicleta si a adus Bucurestiul mai aproape de capitalele europene. O reusita deosebita o constituie faptul ca dupa doar 3 ani, proiectul a ajuns sa se autofinanteze, dovada vie ca bucurestenii sunt interesati de ecologie pentru ca au adoptat aceasta activitate ca si cand ar fi a lor. Si nu in ultimul rand, a transformat ciclismul intr-un stil de viata!" a declarat Anca Nuta, Head of Identity and Communication UniCredit tiriac Bank.
Cicloteque, primul sistem de bike-sharing din Romania, numara in acest moment patru centre din care pot fi inchiriate biciclete la tarife foarte prietenoase. Primul centru, deschis in 2008, se afla in cadrul Facultatii de Drept. Alte doua centre, deschise in 2010, se afla in Parcurile Tineretului si Herastrau. Astfel, prin cele patru centre, Cicloteque a devenit o retea de bike-sharing in adevaratul sens al cuvantului, utilizatorii putand inchiria biciclete dintr-un centru si returna in altul. Inchirierea si rezervarea bicicletelor se pot face online pe site-ul cicloteque, iar tarifele sunt: 2 lei pe ora, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru doua zile. Studentii, pensionarii si somerii beneficiaza de tarife speciale, reduse la jumatate.
In 2010, s-au inscris in sistemul Cicloteque 11.970 de utilizatori, bucurandu-se de avantajele oferite de acesta, iar bicicletele au fost inchiriate de peste 20.000 de ori. Comparativ cu anii anteriori, numarul utilizatorilor a crescut de aproape de trei ori, ceea ce demonstreaza ca interesul bucurestenilor pentru mersul pe bicicleta este tot mai mare, de la an la an.
In conditiile in care serviciul de bike-sharing Cicloteque a dobandit capacitatea de autofinantare in 2010, toate cheltuielile administrative fiind acoperite din incasari, iar interesul bucurestenilor pentru biciclete este in crestere, planurile MaiMultVerde si UniCredit tiriac Bank sunt de extindere a acestui serviciu.
********
Asociatia MaiMultVerde este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii trei ani de activitate, 2008 - 2010, MaiMultVerde a lucrat cu peste 15.000 de voluntari, a plantat peste 500.000 de puieti, a strans 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii doi ani a depasit 2.500.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.
UniCredit tiriac Bank este subsidiara bancara din Romania a UniCredit Group, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare, cu operatiuni in 22 de tari si cu o strategie de responsabilitate sociala bine dezvoltata. De altfel, pentru a reuni intregul Grup UniCredit sub umbrela responsabilitatii sociale si pentru a creste valoarea donatiilor voluntare in bani, in favoarea entitatilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajatilor si cu sprijinul financiar al fundatiei Unidea, fundatia umanitara a Grupului UniCredit. Banca isi desfasoara activitatea deplin constienta de responsabilitatea pe care o are fata de societate si fata de mediu. UniCredit tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia actionarului majoritar si sprijinind pana in prezent numeroase organizatii si fundatii precum Mai Mult Verde, Fundatia Hospice Casa Sperantei, Motivation Romania, SOS Satele Copiilor, Serviciul Apel, Freedom House, Care Foundation, Asociatia Catalist, Asociatia ArtPhoto, Fundatia Anonimul etc.
29.06.2011
29 iunie 2011 - UniCredit Tiriac Bank a lansat Maxi Depo, un depozit adresat persoanelor fizice si juridice, a carui performanta este legata de evolutia ratei de schimb valutar si care ii ofera clientului posibilitatea obtinerii unui randament superior celui aferent unui depozit obisnuit. Suma investita este garantata daca clientul mentine contractul pana la scadenta depozitului.
Momentan este activa varianta produsului cu maturitate la 6 luni, subscrierea se realizeaza saptamanal, de luni pana vineri, iar suma minima pentru accesarea depozitului este de 3.000 de lei.
Notionalul (suma minima care trebuie acumulata in cadrul unei subscrieri colective) este de 2.000.000 lei. In cazul in care in perioada de subscriere nu se colecteaza notionalul, depozitul nu se constituie, principalul ramanand in contul curent al clientului.
Dobanda maxima a depozitului constituit in lei este in prezent de 11% pe an , iar intervalul in care cursul de schimb trebuie sa fluctueze astfel incat depozitul de fie remunerat la acest nivel este stabilit in functie de cursul BNR la data plasamentului, incadrat de doua marje confortabile, fixate in functie de conditiile de piata in perioada de subscriere.
De exemplu, pentru perioada de subscriere inceputa recent, 27.06.2011-01.07.2011, data plasamentului este 04.07.2011, durata depozitului de 179 zile (04.07.2011- 30.12.2011).
Intervalul este calculat astfel: limita inferioara este valoarea cursului de referinta BNR EUR/RON din care se scade 2,80%, iar cea superioara este cursului de referinta BNR EUR/RON lacare se adauga 3,46%.
Exemplu: pentru un curs BNR de 4,2160, intervalul este 4,0980 - 4,3620.
In cazul in care cursul BNR atinge sau depaseste oricare dintre limitele intervalului cel putin o zi pe parcursul celor 6 luni de maturitate, dobanda obtinuta este de 0,10% pe an, dobanda de cont curent
Situatii posibile la scadenta pentru un depozit de 3.000 lei :
A. Cursurile oficiale BNR publicate pentru perechea EUR/RON in fiecare zi lucratoare
pe parcursul celor 179 zile ale depozitului au fost mereu peste 4,0980 si sub 4,3260 (fara a atinge vreuna dintre valori). Clientul primeste inapoi 3.000 lei drept principal plus 11% pe an dobanda, in total 3.164,08 lei.
B. Cursurile oficiale BNR publicate pentru perechea EUR/RON in fiecare zi lucratoare
pe parcursul celor 179 zile ale depozitului au fost cel putin o zi mai mici sau egale cu 4,0980 sau mai mari sau egale cu 4,3620. Clientul primeste inapoi 3.000 lei drept principal si 0.10% pe an dobanda, respectiv in total 3001.49 lei.
Formula de calcul a dobanzii este: Dobanda = N * d * t / 360, unde:
- N = valoarea depozitului (cel putin suma minima necesara pentru constituirea depozitului)
- d = rata de dobanda anuala (%)
- t = numarul de zile ale depozitului
Pe perioada de subscriere Principalul este remunerat cu o rata de dobanda de 0.1% pe an.
Este recomandata investirea intr-un astfel de tip de depozit in conditiile in care clientul are certitudinea si capacitatea ca poate mentine investitia pe intreaga durata a depozitului.
*******
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 528.000 clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
31.05.2011
Ca urmare a contractului revolutionar de sponsorizare incheiat pentru perioada 2009-2012, UniCredit anunta cu mandrie prelungirea acestui contract pentru Liga Campionilor UEFA pentru ciclul 2012-2015. Prin reinnoirea acestui contract, UniCredit continua asocierea cu UEFA Champions League, cel mai prestigios turneu european al cluburilor de fotbal.
Sponsorizarea UEFA Champions League s-a dovedit a fi un motor puternic pentru constientizarea de brand. Prelungirea sponsorizarii va permite UniCredit, pe baza rezultatelor obtinute deja, sa construiasca in continuare pentru sustinerea strategiei principale de brand, promovarea imaginii europene a bancii si intarirea brand-urilor si a afacerilor prin aceasta platforma prestigioasa. In plus, sponsorizarea va veni in sprijinul proceselor de rebranding din Polonia si Ucraina din viitorul apropiat.
"Prelungirea sponsorizarii pentru inca trei ani reprezinta o confirmare clara a convingerii noastre ca suntem un banca europeana de top cu o prezenta masiva pe pietele principale din Europa Centrala si de Est, avand in vedere ca dorim sa continuam folosirea efectului de parghie oferit de sponsorizarea UEFA Champions League pentru a creste constientizarea de brand in regiune", subliniaza Federico Ghizzoni, CEO UniCredit. "Este limpede ca am ales o platforma europeana de sponsorizare ce se potriveste perfect cu pozitia noastra de banca europeana de top."
"Suntem foarte multumiti ca UniCredit a ales sa-si prelungeasca contractul cu UEFA Champions League pentru un nou ciclu de trei ani. Reinnoirea sprijinului si contributiei Grupului, mai ales prin promovarea competitiei in Europa de Est, este apreciata in mod deosebit. Reprezentand una dintre activitatile cheie, Trophy Tour, prezentat de UniCredit, a creat experiente incitante si de neuitat pentru iubitorii fotbalului din acele zone. UEFA Champions League continua sa reprezinte o platforma valoroasa pentru partenerii nostri sponsori si suntem convinsi ca va oferi UniCredit oportunitati excelente de a stabili contacte cu fanii din intreaga Europa si va intari in continuare asocierea Grupului cu aceasta competitie". David Taylor, UEFA Events S.A.
30.05.2011
In acest sezon, sponsorizarea UEFA Champions League si-a dovedit din nou forta pentru UniCredit in realizarea scopurilor propuse, cum ar fi sustinerea strategiei principale de brand, promovarea imaginii la nivel european, intarirea brandurilor la nivel local si tranzactii realizate prin acesta platforma prestigioasa.
"Rezultatele concrete ale ultimelor doua sezoane demonstreaza ca noi, in calitate de banca europeana de top, am ales o cale de succes in interiorul comunitatii fotbalistice", spune Federico Ghizzoni, CEO la UniCredit. "Datorita comunicarii cuprinzatoare si a masurilor de activare precum si a angajamentului puternic al salariatilor Grupului, succesul acestei sponsorizari ar putea fi dus mai departe."
Vizibilitatea pentru UniCredit a fost foarte mare iar logo-ul a fost asociat cu initiative ale UEFA Champions League prin circa 5 miliarde de contacte in ultimele doua sezoane.
Pe pietele unde exista masuri de activare consecvente, constientizarea de brand a crescut semnificativ. Per total, constientizarea asistata de brand la nivel de grup a crescut cu 5 procente in perioada noiembrie 2009-noiembrie 2010.
Rezultatele studiilor privind echitatea de brand demonstreaza ca de la inceputul sponsorizarii UniCredit si-a imbunatatit dimensiunile imaginii sale ca si tendinta de a cumpara. Acolo unde s-a activat sponsorizarea UEFA Champions League UniCredit a generat conversii eficiente de vanzari si se afla in top.
Trophy Tour UEFA Champions League prezentat de UniCredit a avut un rol esential in cresterea constentizarii de brand. In ultimii doi ani au fost vizitate zece tari si 49 de orase, ceea ce a avut ca rezultat o reactie foarte buna in mass-media fara specific financiar si a generat un potential urias pentru mass-media. Cu ajutorul unor serii atractive de evenimente road-show, UniCredit a intampinat in total 228.500 de vizitatori si a realizat o medie a randamentului investitiilor de 374,5% per Trophy Tour.
Trophy Tour 2011
Construit pe aceasta experienta pozitiva, Trophy Tour UEFA Champions League din acest an, prezentat de UniCredit, este programat sa viziteze inca trei tari si cinci orase importante din Europa. Astfel, ruta pentru 2011 va include Saint Petersburg (16-18 septembrie) si Moscova (23-25 septembrie) din Rusia, Kiev (30 septembrie-02 octombrie) si Donetsk (07-09 octombrie) din Ucraina si Belgrad (14-16 octombrie) din Serbia.
Sustenabilitate in sublinierea angajamentului
In acest an, UniCredit a promovat de asemenea o dimensiune a sponsorizarii mai pronuntata din punct de vedere social. Campania online "Daruieste zambete copiilor" - lansata din timp pentru a profita de avantajul creat de emotia puternica determinata de Finala UEFA Champions League - si initiativa interna a Grupului a permis angajatilor si publicului sa sprijine scolile de fotbal si proiectele sociale din diferitele tari unde Grupul este prezent.
In mod deosebit, ca rezultat al campaniei "Daruieste zambete copiilor", Fundatia UniCredit, organizatia corporatista filantropica a UniCredit, a contribuit la Open Fun Football Schools, un proiect care promoveaza valorile corectitudinii, spiritului de echipa si respectului reciproc printre copiii care traiesc in societati divizate. Prin aceasta donatie, UniCredit va sprijini in mod activ "Distractia fara limite in scolile de fotbal" din Bosnia, Croatia, Serbia si Ucraina, furnizand echipament, si va promova de asemenea acest proiect in tari ca Bulgaria, Sovenia si Slovacia in 2011.
Conform celor spuse de Maurizio Carrara, Presedinte al Fundatiei UniCredit, "aceasta initiativa demonstreaza faptul ca sportul si angajamentul social pot merge mana in mana. Le multumim tuturor fanilor care, datorita faptului ca au incarcat fotografiile lor, ne-au determinat sa facem donatii pentru acest proiect valoros si cu bataie lunga."
Campania "Daruieste zambete copiilor" a fost sustinuta de Luis Figo, Ambasadorul Oficial al UniCredit pentru Liga Campionilor UEFA. "Experienta pe care am acumulat-o datorita propriilor mele angajamentele sociale m-a facut sa inteleg ca sunt multe alte lucruri in viata care conteaza mai mult decat fotbalul. Astfel, a fost o placere pentru mine sa urmez aceasta initiativa, mai ales ca proiectul sustinut foloseste fotbalul drept vehicul pentru a promova toleranta, respectul si corectitudinea."
20.05.2011
400 de varstnici aflati in situatii dificile din judetul Iasi vor beneficia de asistenta sociala si psihologica, precum si de sprijin material constand in hrana, imbracaminte si proteze, in functie de nevoi
Bucuresti, 19 mai 2011 - Asociatia Alternative Sociale si Fundatia UniCredit in colaborare cu UniCredit Tiriac Bank lanseaza a doua etapa a proiectului "Migrations - Romania: O viata mai buna pentru varstnici!", care se va desfasura pana in septembrie 2012. Proiectul dispune de o finantare de 158.000 de euro pe o perioada de 18 luni.
Beneficiarii directi ai proiectului vor fi 400 de batrani din judetul Iasi, membri ai populatiei inactive, o categorie sociala pentru care in Romania nu exista astazi decat un numar limitat de servicii sociale. De asemenea, 60 de specialisti in servicii sociale din judetele Iasi, Vaslui si Botosani vor participa la sesiuni de instruire pentru a putea oferi ulterior ajutor specializat.
"Previziunile EUROSTAT arata ca numarul varstnicilor din Europa se va dubla in urmatorii 50 de ani. De aceea consideram ca sprijinirea acestei categorii sociale vulnerabile reprezinta o nevoie absoluta a comunitatii in care traim, pe care nu am putut-o trece cu vederea", spune Anca Nuta, director al Departamentului de Identitate si Comunicare, din cadrul UniCredit Tiriac Bank.
"In etapa anterioara a proiectului Migrations am observat ca batranii sunt o categorie defavorizata, afectata de fenomenul migratiei, chiar daca nu au pe nimeni din familie care sa fi plecat la munca in strainatate. Pur si simplu, populatia activa din Romania e din ce in ce mai putin numeroasa, astfel incat nu le mai poate sustine nevoile", adauga Catalin Luca, director executiv al Asociatiei Alternative Sociale.
Printre beneficiarii indirecti ai proiectului se regasesc: familiile persoanelor in varsta, comunitatile locale unde traiesc batranii asistati, institutiile locale din judetele Iasi, Vaslui si Botosani care ofera servicii sociale, precum si institutiile centrale din Romania care vor beneficia de o metodologie de lucru ce va fi creata in cadrul proiectului.
In cadrul acestui program, vor fi incheiate parteneriate cu Directia de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi, Directia de Asistenta Comunitara Iasi si cu Inspectoratul de Politie Judetean Iasi.
Proiectul lansat in aceasta primavara continua eforturile partenerilor - Asociatia Alternative Sociale, Fundatia UniCredit si UniCredit Tiriac Bank - de combatere a efectelor negative ale migratiei asupra rudelor celor plecati sa munceasca peste hotare. In prima etapa a programului, 1.240 de persoane din judetul Iasi, 657 de copii ramasi singuri acasa si 583 de batrani lasati in urma de cei plecati in strainatate, au beneficiat de asistenta psihologica, consiliere juridica si de sprijin material. Programul a durat 26 de luni si a avut o finantare de 480.000 de euro.
Campania de constientizare "Ai dreptul la Alocatie Europeana! E dreptul copilului tau!" a constituit un capitol aparte in cadrul proiectului, de care au beneficiat copiii romanilor care lucreaza legal in spatiul economic european.
Toate aceste initiative fac parte din Programul "Migrations" initiat de Fundatia UniCredit, cu scopul de a creste nivelul de constientizare cu privire la migratie, recunoscand subiectul ca una dintre cele mai presante teme de actualitate.
Giuliana Porta, secretar general al Fundatiei UniCredit, spune ca toate cele 22 de tari in care este prezent Grupul UniCredit sunt afectate de fenomenul migratiei in grade variate. "Problemele asociate fluxului migratiei prezinta aspecte specifice in fiecare tara, fapt pentru care Fundatia UniCredit sprijina proiecte care rezolva punctual aceste probleme", explica Porta.
# # #
Despre Asociatia Alternative Sociale
Asociatia Alternative Sociale a fost infiintata in 1997 de un grup de studenti de la Facultatea de Asistenta Sociala a Universitatiii Al. I. Cuza Iasi. Misiunea sa este de a actiona pentru apararea si promovarea drepturilor omului prin activitati de prevenire, asistenta, formare, cercetare si advocacy. Printre principalele sale linii de actiune se numara: furnizarea de servicii psihosociale pentru copii, batrani si minori victime ale infractiunilor, sprijinirea reformei in domeniul justitiei, prevenirea si combaterea traficului de persoane, prevenirea abuzului, neglijarii, exploatarii si institutionalizarii copiilor. Asociatia realizeaza, de asemenea, studii, cercetari, metodologii si publicatii-resursa pentru diverse categorii de specialisti.
Despre Fundatia UniCredit
Fundatia UniCredit este o organizatie neguvernamentala privata, infiintata in 2003, cu scopul de a contribui la dezvoltarea solidaritatii si filantropiei in comunitatile si zonele in care opereaza, in primul rand in zonele geografice unde Grupul UniCredit este prezent (22 de tari din Europa si din Asia Centrala). Prin transferul resurselor si abilitatilor manageriale folosite in domeniul corporatist, Fundatia UniCredit sustine proiecte importante ale organizatiilor non-profit locale, menite sa genereze un impact pozitiv si inovatie
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
13.05.2011
13 Mai 2011 - UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 52 milioane de lei potrivit standardelor locale de contabilitate (RAS) si de 34 milioane lei potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS) in primul trimestru din 2011, in scadere cu 14%, respectiv cu 47% fata de intervalul similar al anului trecut.
Veniturile inregistrate de banca s-au ridicat la 282 milioane lei* (67 milioane de euro) in aceeasi perioada, cu 8,8% sub nivelul din primele trei luni ale lui 2010. Veniturile nete din alte surse decat dobanzile (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 19%, iar veniturile nete din dobanzi au coborat cu 18%, afectate de volumul redus al activitatii economice, aprecierea monedei nationale si impactul modificarilor legislative.
Cheltuielile operationale au crescut cu 4% in intervalul ianuarie – martie al acestui an fata de primul trimestru din 2010, influentate de accelerarea inflatiei si de ajustarile statutare determinate de reglementarile de piata. Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 51%.
Rata solvabilitatii s-a plasat la 12,8% potrivit RAS, confortabil peste nivelul reglementat. Costul anualizat al riscului s-a temperat pana la 2,1% din valoarea portofoliului (bilantier si extra-bilantier). Ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite a crescut pana la 6%, de la 4,1% cu un an in urma.
„Desi am continuat sa crestem peste media pietei pe segmentul de creditare si alte arii de activitate prioritare pentru noi, prelungirea recesiunii, deteriorarea calitatii activelor, precum si restrangerea marjelor au continuat sa puna presiune pe veniturile bancii. Pe de alta parte, vedem semnale incurajatoare in diminuarea costului de risc, in evolutia indicatorilor macroeconomici si in dezghetarea creditului, insa ritmul de redresare va fi lent anul acesta”, a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.
Volumul activelor bancii s-a plasat la 19 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la finalul lui martie 2011. Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 5% fata de 31 martie 2010, pana la 13,3 miliarde lei (3,2 miliarde euro), rata de crestere fiind peste media sistemului bancar. Depozitele clientilor au ajuns la 8,6 miliarde lei (2,1 miliarde euro).
Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 22,1 miliarde lei (5,4 miliarde euro) la finalul lunii martie 2011. Profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 30 milioane lei in primele trei luni ale anului, iar capitalul social s-a plasat la 2,4 miliarde lei (585 milioane euro).
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 528.000 clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
*Toate datele prezentate sunt raportate conform IFRS, daca nu se precizeaza altfel
03.05.2011
Pioneer Investments lanseaza un fond nou, axat pe investitii in obligatiuni corporatiste din piete emergente
Bucuresti, 3 mai 2011 - Pentru investitorii conservatori, care economisesc in euro si care doresc sa beneficieze de randamentele atractive generate de obligatiunile corporatiste din pietele emergente si de scenariul de evolutie pozitiva pentru acestea, Pioneer Investments lanseaza un nou fond de investitii din gama Pioneer Funds.
Fondul are o data de maturitate fixata la 30 decembrie 2016 si plateste un dividend tinta de 4,5%* in EUR in fiecare an pana la scadenta. Produsul investitional se recomanda investitorilor cu un profil conservator, care apreciaza un flux de venituri anual asigurat de distributia de dividende si care urmaresc o volatilitate cat mai mica a investitiei. Investitorii beneficiaza de o lichiditate foarte buna a investitiei lor, putand opta in orice moment pentru rascumparare partiala sau totala, publicarea pretului unitatii de fond si platile rascumpararilor realizandu-se o data la doua saptamani.
Portofoliul fondului va fi investit in proportie de 25% in obligatiuni corporatiste din piete emergente din clasa Investment Grade si 75% in obligatiuni corporatiste din piete emergente din clasa Non Investment Grade. Portofoliul este construit in asa fel incat urmareste maximizarea randamentelor la maturitate, iar strategia de tip Buy&Hold permite managerului de investitii sa-si fixeze ca tinta realizarea unui randament al portofoliului constant de-a lungul perioadei de viata stabilite. Majoritatea obligatiunilor din portofoliu vor fi astfel selectionate pentru a avea scadenta finala apropiata de maturitatea fondului de investitii. Fondul este denominat in Euro, expunerea pe alte valute urmand a fi acoperita prin tehnici specifice de management al riscului valutar.
Perioada de subscriere in Pioneer Funds - Emerging Markets Corporate Bond 2016 este 25 aprilie - 3 iunie 2011, subscrierea realizandu-se in Romania exclusiv prin UniCredit Tiriac Bank.
"Economiile emergente au crescut rapid in ultimii 10 ani. Cresterea PIB-ului lor a fost mai puternica decat cresterea totala a economiei globale: azi mai mult de 50% din PIB-ul global este generat de tarile in curs de dezvoltare si aceasta tendinta este de asteptat sa continue, datorita unor factori structurali cum ar fi cresterea demografica si procesul de urbanizare", a declarat Florin Dolea, CEO al Pioneer Asset Management.
"De asemenea suntem increzatori in demersul nostru de lansare a unui astfel de fond de investitii impreuna cu partenerul nostru traditional - UniCredit Tiriac Bank. Consideram ca aceasta lansare in Romania este o consecinta fireasca a unei colaborari de succes in anii trecuti, concretizata la sfarsitul lui 2010 prin depasirea nivelului de 20 mln EUR active in administrare in Romania", a mai adaugat Florin Dolea.
# # #
Despre Pioneer Investments
Grupul Pioneer Investments este un administrator global de investitii cu active in administrare la 1 ianuarie 2011 in valoare de aproximativ 250 mld USD la nivel global si o prezenta in 28 de tari. Pioneer Investments este lider in domeniul administrarii de fonduri in Europa Centrala si de Est. Pioneer Investments este parte a grupului UniCredit, administrand al treilea cel mai vechi fond de investitii din lume, inca din 1928.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 517.000 de clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
29.04.2011
UniCredit Tiriac Bank si FONDURI-STRUCTURALE.RO au organizat joi, 28 aprilie 2011, conferinta "Poate face banca mai mult in accesarea fondurilor europene?".
Printre participantii la dezbatere s-au numarat Dan Pascariu (Presedintele Consiliului de Supraveghere UniCredit Tiriac Bank), Catalin Vatafu (Consilierul Primului Ministru, aflat la conducerea Autoritatii de Coordonare a Instrumentelor Structurale), Gabriel Friptu (Director general Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional), Marian Dobrila (Vicepresedinte Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene - ACRAFE), Codrut Nicolau (Director Corporate UniCredit Tiriac Bank) si Marius Radu (Coordonator Departament Fonduri Europene UniCredit Tiriac Bank).
Simplificarea procedurilor de verificare a documentatiei pentru certificarea cheltuielilor efectuate in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene este, in prezent, una dintre principalele preocupari in acest domeniu. Astfel, Catalin Vatafu a anuntat ca la nivelul Guvernului a fost format un grup de lucru in care se analizeaza solutii pentru reducerea perioadei de rambursare a cheltuielilor catre beneficiari si incadrarea acesteia in termenul de 90 de zile.
Rolul bancilor in absorbtia fondurilor europene a fost de asemenea discutat, scrisoarea de confort constituind un punct important in fluidizarea procesului.
"Scrisoarea de confort reprezinta o solutie pentru cresterea numarului de proiecte implementate, dar este foarte importanta colaborarea cu autoritatile. Astfel, este esential ca ghidul solicitantului in varianta finala sa fie lansat la timp, cu minimum 2 luni inainte de inchiderea sesiunii de depunere a proiectelor”, a subliniat Marius Radu, coordonatorul departamentului Fonduri Europene in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
"Ne dorim ca pe termen mediu sa devenim cel mai mare finantator pentru proiecte de fonduri europene acordate companiilor private din Romania. In acest sens, UniCredit Tiriac Bank acorda consultanta profesionista inca din stadiul initial al conceperii dosarelor pentru accesarea fondurilor europene, prin oferirea unor solutii eficiente de structurare a cofinantarii, dar si ulterior prin monitorizarea implementarii acestora dupa obtinerea finantarii.", a adaugat Marius Radu.
Incepand din februarie 2011, prezentarea scrisorii de confort la depunerea proiectelor din instrumente structurale este obligatorie pentru toate proiectele a caror cofinantare privata a cheltuielilor eligibile reprezinta cel putin 100.000 euro.
Potrivit datelor prezentate de autoritati, platile efectuate pentru proiectele din fonduri europene reprezinta 11,64% din totalul sumelor alocate de catre Uniunea Europeana in perioada 2007-2013, respectiv 2,35 miliarde de euro, iar estimarea pentru gradul de absorbtie la finalul anului este de 25%.
Dintre conditiile care vor contribui la o crestere mai accelerata a acestei rate in 2011 au fost mentionate:
- Modificarile legislative care permit aducerea in garantie pentru finantarile bancare a activelor achizitionate cu bani europeni in proiect(cu exceptia Programului Operational pentru Pescuit)
- Obligativitatea prezentarii scrisorii de confort la depunerea proiectului.
Un alt factor important discutat in cadrul evenimentului a fost importanta constituirii parteneriatului consultant - banca - beneficiar inca din faza de depunere a proiectului ca o solutie a cresterii ratei de absorbtie atat in perioada curenta de programare, cat si pentru perioada financiara 2014-2020.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 526.000 clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
28.04.2011
Bucuresti, 28 aprilie - UniCredit lanseaza CIB International Graduate Program, oferind absolventilor de studii economice din tarile in care Grupul este prezent oportunitatea de a lucra in New York, Londra, Munchen, Milano,Viena sau Varsovia, in domenii precum: Relationship Management, Global Transaction Banking, Corporate Finance, Fixed Income, Equities, Research.
Cu un model de servicii complex, structurat pe segmente de clienti ce variaza de la IMM-uri si pana la companii multinationale, segmentul de Corporate Investment Banking vine in intampinarea clientilor sai cu solutii personalizate si o evaluare rapida a nevoilor individuale ale companiilor.
"Una dintre prioritatile noastre este sprijinirea studentilor si absolventilor de studii economice prin acordarea de burse, stagii si experiente in cadrul bancii noastre, atat la nivel local, cat si la nivel de Grup. In cazul de fata, in calitate de banca europeana de top, dorim sa oferim cat mai multor absolventi romani posibilitatea de a-si demara cariera intr-un mediu dinamic si multicutural, pentru a deveni excelenti profesionisti in domeniu" a declarat Alina Dragan, Vice-Presedinte Resurse Umane UniCredit Tiriac Bank.
CIB International Graduate Program se adreseaza tinerilor aflati la inceput de cariera, care stapanesc perfect engleza, au cunostinte despre mediul bancar si doresc sa-si dezvolte practic aptitudinile deja dobandite in timpul studiilor.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre UniCredit
UniCredit este o institutie financiara de top, cu radacini puternice in 22 tari europene si cu o prezenta internationala pe 50 de piete, cu aproximativ 9.600 sucursale si peste 162.000 angajati la 31 decembrie 2010. Ne propunem sa intelegem situatiile de zi cu zi ale clientilor si comunitatilor locale, acest obiectiv fiind in centrul angajamentelor noastre profesionale. Ne axam pe raspunsuri concrete si beneficii reale la provocarile si oportunitatile de zi cu zi ale clientilor.
In regiunea CEE, UniCredit opereaza cea mai mare retea bancara internatională cu aproximativ 3.900 sucursale si puncte de lucru. Grupul este activ in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
06.04.2011
Facturile pentru energia electrica emise de CEZ Vanzare pot fi platite, incepand cu 1 aprilie, si prin intermediul UniCredit Tiriac Bank, fara niciun comision pentru clienti.
Banca pune la dispozitie consumatorilor o gama variata de posibilitati de plata:
Numerar:
- la oricare din casieriile bancii, prin prezentarea facturii
- la Multifunctionalele de Numerar Non-Stop Banking ale bancii, prin scanarea codului de bare de pe factura
Card bancar:
- in reteaua de ATM-uri a bancii, atat carduri emise de UniCredit Tiriac Bank, dar si carduri emise de alte banci, mentionand codul de client si numar factura
Virament bancar:
- pentru viramentul bancar, clientii UniCredit Tiriac Bank utilizatori ai serviciului Online B@nking / BusinessNet au la dispozitie sablonul de plata personalizat CEZ Vanzare, care contine o serie de detalii precompletate si campuri dedicate in vederea facilitarii introducerii datelor de catre platitor
- prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de efectuare (la ghiseu, alte canale electronice), mentionand obligatoriu la detaliile platii, codul de client
"Parteneriatul cu CEZ Vanzare completeaza lista marilor furnizori de servicii si utilitati cu care banca noastra are conventii pentru colectarea facturilor si le permite clientilor nostri sa economiseasca timp, apeland la mijloace de plata moderne, accesibile si sigure, precum viramentul bancar, cardul sau aparatele multifunctionale puse la dispozitie de banca", a explicat Liudmila Drozdea, Global Transactional Banking Director in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 517.000 clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre Grupul CEZ
Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa, atat din punct de vedere al capacitatilor operationale cat si din punctul de vedere al numarului de clienti deserviti. Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de cele 5 companii - CEZ Distributie, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Servicii si CEZ Trade.
Grupul CEZ investeste 1,1 miliarde Euro in realizarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW. Constructia parcului amplasat la nord de Constanta se desfasoara in doua etape - prima, aflata la Fantanele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW si a fost complet pusa in functiune la sfarsitul anului 2010. Cea de-a doua etapa, in zona Cogealac, care va produce 252,5 MW si va cuprinde 101 turbine, este preconizata sa fie finalizata pana la sfarsitul anului 2011. La finalizarea ambelor etape ale proiectului, CEZ va putea furniza 10 % din totalul energiei regenerabile produsa in Romania, incluzand marile hidrocentrale. In 2011, Grupul CEZ in Romania a achizitionat sistemul hidroenergetic din judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale si patru lacuri de acumulare, avand o capacitate totala instalata de aproximativ 18 MW si o productie de circa 70GWh/an.
05.04.2011
UniCredit Tiriac Bank a lansat un nou produs impreuna cu ERGO Asigurari de Viata, Capital Activ, un produs financiar care imbina intr-un mod fericit componenta investitionala cu protectia oferita de o asigurare de viata.
Produsul asigura garantia a 100% din capitalului investit si un randament suplimentar garantat de 42% la maturitate, de catre UniCredit S.p.a Milano.
Modalitatea de plata in cazul Capital Activ este prima unica, valoarea acesteia fiind de minimum 3.000 de euro. Perioada de subscriere este cuprinsa intre 01.04.2011 si 30.06.2011 (inclusiv), cu posibilitatea modificarii in functie de atingerea plafonului de subscriere . Inceputul asigurarii este data de 01 a lunii urmatoare datei de achizitie, iar data de maturitate a asigurarii este 01.07.2021.
Noul produs ERGO Capital Activ le poate conferi celor asigurati linistea binemeritata pe intreaga durata a contractului. Astfel, in cazul decesului persoanei asigurate, beneficiarii desemnati vor incasa minimum 110% din suma investita sau valoarea contului de investitie, daca aceasta este mai mare.
Persoana Asigurata poate avea intre 16 ani si 60 ani la intrarea in asigurare, Investitiile se fac in obligatiuni senior emise de UniCredit Spa Milano si sunt tranzactionate pe Bursa din Luxemburg, ERGO Capital Activ reprezinta o alternativa solida la dobanzile oferite clientilor de produsele de economisire comparabile, cu dobanzi fixe.
Avantajele produsului:
· Garantarea la maturitate a 142% din capitalul investit oferita de UniCredit SPA Milano
· Gestionarea profesionista a activelor de catre UniCredit SPA Milano
· Posibilitatea de a vinde inainte de termen la valoarea de piata curenta
· Pentru protectia celor dragi, asigurare de viata de 110% din prima unica in caz de deces din orice cauza
· Pentru asigurarea de viata, ERGO Asigurari de Viata SA nu solicita examinare medicala (pentru sume de sub 750.000 Euro, persoane care s-au declarat clinic sanatoase)
· Despagubirile si sumele obtinute din asigurarile de viata nu sunt supuse impozitarii, conform legislatiei in vigoare
· Investitie minima de doar 3.000 EURO, Prima Unica
· Varsta minima a Persoanei Asigurate intre 16 si 60 de ani la inceputul contractului
· Varsta maxima a Persoanei Asigurate la maturitatea contractului este de 70 ani
· Persoana Asigurata poate fi diferita fata de persoana care investeste
· Beneficiarii sumei asigurate pot fi schimbati pe parcursul contractului
· Suma asigurata se poate imparti catre mai multi beneficiari
· Increderea oferita de colaborarea a doua mari grupuri financiare europene de top - UniCredit si ERGO
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 517.000 clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre ERGO Asigurari de Viata
ERGO Asigurari de Viata SA este subsidiara locala a grupului german de asigurari ERGO. Cu un volum de prime brute subscrise de peste 19 mld. euro, ERGO este unul dintre cele mai importante grupuri europene de asigurari. Pe plan mondial, ERGO este prezent in peste 30 de tari din Europa si Asia. ERGO este membru al Grupului Munich RE, companie de reasigurari de talie mondiala, avand o participare la capitalul ERGO de 99,69%.
30.03.2011
La conducerea Diviziei Corporate a UniCredit Tiriac Bank a fost numit Marco Esposito
Marco Esposito (51 ani) va prelua conducerea Diviziei Corporate in cadrul UniCredit Tiriac Bank, dupa ce Gianfranco Bisagni (52 ani) a fost numit in fruntea operatiunilor de Corporate & Investment Banking (CIB) ale UniCredit pentru Europa Centrala si de Est (ECE).
Functia pe care o va prelua G. Bisagni de la 1 aprilie 2011 a fost anterior ocupata de catre Gianni Franco Papa, cel care este in prezent responsabil pentru toate operatiunile din ECE ale UniCredit.
In calitate de Head of ECE CIB, G. Bisagni va coordona si dezvolta activitatile pe segmentul Corporate in cadrul subsidiarelor din regiunea Europei Centrale si de Est ale grupului.
Cariera lui G. Bisagni in cadrul UniCredit a inceput in 1977. De atunci, a ocupat mai multe functii, printre care Chief Manager UniCredit Hong Kong Branch & Head of Corporate Banking Asia Pacific si pozitii de top management in UniCredit New York Branch si UniCredit Chicago Representative Office.
Inaintea numirii in cadrul UniCredit Tiriac Bank, Marco Esposito a condus, din ianuarie 2010 pana in prezent, Divizia de Corporate a UniCredit Bulbank (subsidiara UniCredit in Bulgaria).
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 517.000 clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre UniCredit
UniCredit este o banca europeana de top, cu radacini puternice in 22 de tari europene si cu o prezenta internatională pe 50 de piete, cu 9.585 sucursale si peste 161.000 angajati. In regiunea Europei Centrale si de Est, UniCredit opereaza cea mai mare retea bancara internationala, cu aproximativ 4.000 de sucursale si puncte de lucru.
Grupul este activ in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
25.03.2011
Bucuresti, 25 martie - In acord cu angajamentul asumat in vederea dezvoltarii durabile, sambata, 26 martie, UniCredit va participa la evenimentul international organizat de World Wide Fund for Nature, prin stingerea luminilor in cele mai importante cladiri ale sale din Europa, timp de o ora.
In Romania, UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Leasing Corporation vor stinge luminile in sediile centrale din Bucuresti.
Grupul UniCredit va participa si anul acesta la "Ora Pamantului", eveniment international organizat de WWF, in vederea atentionarii asupra schimbarilor climatice.
La 8:30 PM ora locala, toate luminile se vor stinge pentru 60 de minute in cateva dintre cele mai importante cladiri din Europa ale grupului UniCredit, pentru a demonstra astfel in mod simbolic angajamentul Grupului in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator si pentru a evidentia necesitatea reducerii amprentei de carbon. UniCredit promoveaza "Ora Pamantului" prin mijloace de comunicare interna, invitand peste 161.000 de angajati sa ia parte la aceasta initiativa.
Acesta este unul dintre programele derulate in ultimii ani in beneficiul mediului inconjurator, prin aplicarea de masuri de eficientizare a consumului de energie, utilizarea unor surse de energie alternativa in parte din sucursalele sale si in principalele cladiri si monitorizarea emisiilor produse de Grup. In acord cu politica sa de mediu, UniCredit a ales parteneriatul cu WWF pentru a exprima in mod simbolic constientizarea responsabilitatii pe care grupurile financiare trebuie sa si-o asume cu privire la principalele probleme de mediu si la dezvoltarea durabila.
"UniCredit este o banca europeana de top profund convinsa de importanta strategica a imbinarii cresterii economice cu consumul responsabil de resurse naturale", a declarat Paolo Fiorentino, COO UniCredit. "Parteneriatul nostru cu WWF dureaza de peste doi ani, in aceasta perioada depunand eforturi pentru a integra principiile dezvoltarii durabile in cadrul activitatii noastre. Am lucrat impreuna la crearea primului inventar al emisiilor de gaze de sera produse de grup, cu obiectivul de a reduce valoarea acestora cu 15% in 2012 si 30% in 2020."
"Ora Pamantului", evenimentul de mobilizare internationala organizat de WWF, va acoperi 24 de fusuri orare, timp in care se vor stinge luminile oraselor, monumentelor, institutiilor, companiilor si caselor din toate tarile participante. Obiectivul din acest an este de a extinde comportamentul de utilizare responsabila a energiei mai departe de limitele evenimentului, promovand adoptarea sa zilnica si protejand astfel planeta impotriva schimbarilor climatice.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 517.000 clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre UniCredit
UniCredit este o banca europeana de top, cu radacini puternice in 22 de tari europene si cu o prezenta internationala pe 50 de piete, cu 9.585 sucursale si peste 161.000 angajati. In regiunea Europei Centrale si de Est, UniCredit opereaza cea mai mare retea bancara internationala, cu aproximativ 4.000 de sucursale si puncte de lucru.
Grupul este activ in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria,Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
23.03.2011
Bucuresti, 23 martie 2011 - Asociatia Catalist si UniCredit Tiriac Bank dau astazi startul inscrierilor la cea de-a patra editie a Concursului de Debut Literar UniCredit. Concursul este destinat autorilor romani care nu si-au mai publicat lucrarile in volum pana in prezent si le ofera acestora sansa de a-si vedea creatiile literare pe rafturile librariilor.
In acest an, perioada de inscrieri se va finaliza pe 24 aprilie, iar Festivitatea de premiere, care va avea loc pe 23 iunie, va desemna castigatorii celor 3 categorii de concurs: roman, proza scurta si poezie.
La fel ca in anii precedenti, operele inscrise vor fi evaluate de catre personalitati din domeniul literar si academic. Juriul de anul acesta va fi format din: Liviu Papadima (Conferentiar, Doctor in Filologie, decan al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti), Paul Cernat (critic literar, publicist, lector universitar la Facultatea de Litere, Bucuresti) si Radu Paraschivescu (prozator, traducator, jurnalist si editor).
Volumele castigatoare vor fi publicate si promovate de Editura Humanitas in cadrul Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, editia a XVIII-a, care va avea loc in noiembrie 2011.
"De trei ani citim lucrari valoroase care au vazut lumina tiparului datorita Concursului de Debut Literar UniCredit", spune Anca Nuta, Head of Identity & Communication UniCredit Tiriac Bank. "Sprijinind aceasta initiativa culturala, ne dorim ca, in calitate de banca europeana de top, sa le oferim tinerilor scriitori meritorii o rampa de lansare in cariera lor literara. Concursul de Debut Literar este o manifestare nationala desfasurata cu ajutorul UniCredit Tiriac Bank, care se inscrie insa printre numeroasele proiecte internationale de arta si cultura derulate cu suportul Grupului UniCredit."
"Ne bucuram foarte mult ca reusim sa continuam acest proiect. Am spus-o si inainte, este un proiect de echipa in care fiecare dintre noi incercam sa deschidem un drum talentelor tinere si mai putin tinere." afirma Cristina GUSETH, director Asociatia Catalist.
Concursul de Debut Literar UniCredit va fi sustinut prin doua dezbateri pe teme literare, organizate la Facultatea de Litere-Universitatea Bucuresti, pe data de 30 martie, si la PAVILION UNICREDIT, pe data de 14 aprilie. Acestea vor reuni nume cunoscute in domeniul literar romanesc si vor incuraja interactiunea libera intre pasionatii de literatura.
Informatii suplimentare despre criteriile de eligibilitate, modalitatea de inscriere in concurs, precum si despre editiile din anii precedenti sunt disponibile pe site-ul bibligrafia.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o banca europeana de top ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura, deschis sub numele PAVILION UNICREDIT, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Concursul de Debut Literar UniCredit.
Asociatia Catalist
Asociatia Catalist a fost infiintata in anul 2007 cu scopul promovarii culturii romanesti, a cartii in general, precum si sprijinirea viitorilor scriitori romani. Pe langa lansarea celei de-a treia editii a Concursului de Debut Literar UniCredit, asociatia a dezvoltat si proiecte ale caror obiective au constat in: dezvoltarea si mentinerea de parteneriate cu editurile romanesti, presa locala pentru recenzii de carte; promovarea culturii scrise, cresterea interesului publicului de a citi prin promovarea cartilor publicate de edituri, initierea si promovarea unui proiect inedit - un roman foileton publicat in mediul online si scris de cinci autori romani.
14.03.2011
• Profitul operational a crescut cu aproximativ 17% in 2010 fata de anul precedent, pana la 779 milioane lei, iar veniturile operationale au avansat cu 8%, pana la 1,363 miliarde lei
• Profitul net a fost de 171 milioane lei anul trecut, in scadere cu aprox. 48% fata de 2009, pe fondul cresterii provizioanelor. Nivelul de profitabilitate ramane bun in contextul pietei
• Volumul activelor totale a crescut cu 2%, pana la 20,8 miliarde lei. Portofoliul de credite a crescut cu 13% fata de 2009
• Costul de risc aferent creditelor a crescut pana la o medie de 2,94 puncte procentuale
• Banca a inregistrat rezultate foarte bune in procesul de crestere a satisfactiei clientilor
14 Martie 2010 – UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 171,2 milioane lei (41 milioane euro) in 2010, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 47,9% fata de 2009, pe fondul cresterii costului de risc. Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost anul trecut de 57,2 milioane lei (13,6 milioane euro). Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 7,5%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 0,8%.
Banca a inregistrat o crestere de 16,6% a profitului operational, pana la 779 milioane lei (185 milioane euro), alimentata de urcarea cu 8% a veniturilor operationale, in conditiile in care costurile operationale au avansat cu doar 0,4%. Raportul intre Costuri si Venituri a continuat sa se imbunatateasca, pana la 42,5%, fata de 46,1% in 2009 si fata de un nivel de 53% estimat pentru sistemul bancar. Rata solvabilitatii s-a plasat la 12,5% potrivit RAS, confortabil peste nivelul reglementat.
Provizioanele nete pentru activele financiare (preponderent credite ale clientelei) au crescut cu 61,8% fata de 2009.
“Anul trecut a fost foarte dificil, fiind marcat de modificarile legislative care au pus presiune pe piata bancara din Romania si de recesiunea prelungita – determinata de masurile de corectie din sectorul public si de cresterea gradului de neplata. Ne-am concentrat pe identificarea cererii de credit solvabile si pe adaptarea la noile reglementari, oferind in acelasi timp solutii de restructurare a creditelor pentru clientii care au trecut prin situatii dificile. De asemenea, ne-am axat pe raspunsuri concrete si beneficii reale la provocarile si oportunitatile de zi cu zi ale clientilor. Astfel, am continuat sa ne dezvoltam, iar investitiile noastre in 2010 au depasit 86 milioane de lei”, a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.
Volumul activelor a ajuns la 20,8 miliarde lei (4,85 miliarde euro) la finalul lui 2010, in crestere cu 2% fata de sfarsitul lui decembrie 2009. Volumul creditelor din bilant a urcat cu 12,8% anul trecut fata de 2009, pana la 13,5 miliarde lei (3,15 miliarde euro), rata de crestere fiind peste media sistemului bancar. Daca includem creditele externalizate, portofoliul de credite s-a plasat la 16,4 miliarde lei. Depozitele clientilor au ajuns la 11 miliarde lei (2,57 miliarde euro) la 31 decembrie 2010, in crestere cu 4% fata de finalul lui 2009. Raportul intre credite si depozite la finalul anului trecut a fost de 123%.
Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 23,8 miliarde lei (5,55 miliarde euro) la finalul lui 2010, in crestere cu 1,7% fata de 31 decembrie 2009, iar profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 145 milioane lei (34,4 milioane euro). Capitalul social al bancii a avansat cu 8,7%, pana la 2,4 miliarde lei.
Administrarea riscurilor aferente creditelor a reprezentat una dintre principalele preocupari anul trecut, in conditiile in care UniCredit Tiriac Bank s-a concentrat pe de-o parte pe sustinerea clientilor in perioada de recesiune si pe de alta parte pe gestionarea calitatii activelor. Rata intarzierilor de peste 90 de zile la plata creditelor a ajuns la 10,8% in 2010, peste nivelul inregistrat in anul precedent. Costul de risc anualizat s-a plasat la 294 puncte de baza. Acoperirea cu provizioane a portofoliului de credite a crescut pana la 6,8%. Volumul creditelor restructurate a reprezentat 19% din portofoliu la finalul anului trecut.
Cu toate acestea, calitatea activelor bancii este mai buna decat media sistemului bancar. Banca a operat o serie de optimizari, fara a-si redimensiona insa reteaua teritoriala, incheind anul cu 235 de sucursale si 3.007 angajati.
Perspective
"Estimarile pentru 2011 iau in calcul o redresare economica lenta, alimentata de cererea externa si de o anumita revigorarea a industriei. Cererea de credit va ramane limitata, iar costul riscului va atinge probabil varful pe parcursul acestui an. Tendinta de scadere a gradului de indatorare va persista in perioada urmatoare, in special in sectorul de retail. Noi ramanem flexibili in analiza oportunitatilor pe termen scurt, mediu si lung, ne mentinem strategia de dezvoltare si, in calitate de banca europeana de top, dorim sa ne folosim din ce in ce mai mult capacitatile ca furnizori de servicii financiare", a adaugat Rasvan Radu.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 517.000 clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
10.03.2011
Bucuresti, 10 martie 2011 - UniCredit Tiriac Bank a desemnat 23 Communication Ideas, Rogalski Grigoriu si Republika Interactive pentru dezvoltarea campaniilor de publicitate through-the-line si a programelor de relatii publice. Cele trei agentii au castigat licitatiile organizate de echipa de comunicare a bancii la inceputul acestui an.
23 Communication Ideas va dezvolta strategia de creatie a UniCredit Tiriac Bank si va gestiona implementarea campaniilor de promovare a produselor de Retail si Corporate, precum si a campaniilor de imagine.
Agentia Rogalski Grigoriu va colabora cu UniCredit Tiriac Bank pentru elaborarea si aplicarea strategiei de PR pentru anul 2011, menita sa sprijine pozitionarea bancii pe piata din Romania. De asemenea, echipa Rogalski Grigoriu va gestiona implementarea tactica a programelor de comunicare interna a bancii.
Republika Interactive va gestiona imaginea UniCredit Tiriac Bank in mediul online, fiind responsabila de realizarea si punerea in practica a strategiei si a conceptelor creative in comunicarea cu utilizatorii romani.
"Am ales trei agentii puternice, care au demonstrat o buna intelegere a obiectivelor noastre de comunicare, gandirea strategica si creativitatea de care o companie-lider are nevoie. Ca banca europeana de top, suntem dedicati sa aducem un plus de valoare clientilor, oferind raspunsuri concrete si beneficii reale la oportunitatile si provocarile cu care acestia se confrunta in viata de zi cu zi. Impreuna cu partenerii nostri ne dorim sa punem in practica o strategie de informare corecta si atractiva, care sa corespunda profilului nostru ca profesionisti.", a declarat Anca Nuta, Identity & Communication Director al UniCredit Tiriac Bank.
Bogdan Naumovici, director de creatie 23 Communication Ideas, a declarat: "UniCredit Tiriac Bank face parte dintr-un grup puternic, prezent in 22 de tari, care este pe cale sa isi defineasca pozitionarea, strategia de comunicare sau asocierea cu UEFA Champions League. Romania este una dintre tarile care au leadership in acest proces, pe unele dintre componente. Este o provocare pe care si-ar dori-o orice comunicator. Deloc in ultimul rand, echipa UniCredit Tiriac Bank este motivata si inspiranta, o echipa cu care am colaborat excelent in 2010 in proiectele privitoare la UEFA Champions League."
"Inca de la citirea briefului de licitatie, am realizat ca ne pregatim pentru un brand ambitios si puternic, ale carui obiective ne vor provoca la nivel strategic, creativ si de implementare. Suntem foarte motivati de diversitatea actiunilor si de toate oportunitatile profesionale aduse de acest nou mandat", a declarat Alina Damaschin, CEO Rogalski Grigoriu.
"Am apreciat inca de la inceput deschiderea si intelegerea pe care echipa de comunicare a UniCredit Tiriac Bank le arata fata de mediul online. Tocmai de aceea, acest parteneriat ne bucura cu atat mai mult cu cat avem convingerea ca impreuna vom dezvolta anul acesta proiecte inovatoare la nivelul comunicarii online pentru produsele de Retail cat si pentru comunicarea Corporate.", declara Justin Kadima, General Manager Republika Interactive.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre 23 Communications Ideas
23 este shop-ul de idei din cadrul grupului Leo Burnett, condus de Bogdan Naumovici si care concepe solutii neconventionale de comunicare pentru rezolvarea problemelor de business.
Despre Rogalski Grigoriu
Rogalski Grigoriu Public Relations este una din cele mai premiate si reputate agentii de PR din Romania care face parte din Tempo Creative Group. Succesul se datoreaza procesului de management al reputatiei brandurilor prin idei care influenteaza alegerile si convingerile publicului. Rogalski Grigoriu este singura agentie romaneasca detinatoare a 4 trofee IPRA (International Public Relations Association) pentru digital PR, creativitate si eficienta in conceperea campaniilor de PR si a 3 Golden Awards SABRE pentru excelenta in managementul comunicarii de criza, educatie publica si servicii financiare.
Despre Republika Interactive
Republika Interactive, unul dintre principalii furnizori de servicii de promovare online, este o agentie interactiva specializata pe dezvoltarea aplicatiilor si campaniilor de social media. Republika ofera servicii de social media marketing, direct response marketing si brand reputation management alaturi de construirea siteurilor optimizate pentru motoarele de cautare, dezvoltarea campaniilor pay-per-click si campaniilor de activism online comercial, dar si dezvoltarea platformelor sociale, a blogurilor, CMS-urilor si aplicatiilor interactive.
21.02.2011
UniCredit Tiriac Bank ii indeamna pe potentialii beneficiari de fonduri europene sa se prezinte in sucursalele bancii inainte ca studiul de fezabilitate si cererea de finantare sa fie finalizate.
Acest lucru in conditiile in care, incepand din februarie 2011, prezentarea scrisorii de confort la depunerea proiectelor este obligatorie pentru toate proiectele a caror cofinantare privata a cheltuielilor eligibile reprezinta cel putin 100.000 euro.
"Indemnam potentialii beneficiari de fonduri europene sa se prezinte in sucursalele UniCredit Tiriac Bank inainte ca studiul de fezabilitate si cererea de finantare sa fie finalizate. Astfel, parteneriatul activ creat de la inceput intre beneficiar, firma de consultanta si banca va genera atat proiecte depuse in timp util, eligibile, cat si bancabile - cheia succesului pentru un grad mai ridicat de absorbtie a fondurilor europene in Romania", a explicat Marius Radu, Coordonator Fonduri Europene, UniCredit Tiriac Bank.
Banca va emite scrisoarea de confort in urma analizei specifice si a aprobarii facilitatilor dedicate proiectelor cu finantare europeana (credit punte, scrisoare de garantie bancara, credit de investitii etc). Modelul scrisorii de confort este unic pentru toate programele operationale finantate prin instrumente structurale (POSCCE - Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, POR - Programul Operational Regional, POSDRU - Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, etc), iar valoarea facilitatilor aprobate in baza carora se va emite scrisoare de confort va acoperi minimum cofinantarea privata a cheltuielilor eligibile si cheltuielile neeligibile ale proiectului.
In ceea ce priveste potentialii beneficiari ai Progamului National de Dezvoltare Rurala, exista deja un model al scrisorii de confort, valoarea minima confirmata acoperind cofinantarea privata a cheltuielilor eligibile.
UniCredit Tiriac Bank a acordat, in 2009 si 2010, facilitati bancare de peste 360 de milioane de lei pentru aproximativ 150 de proiecte cu fonduri nerambursabile. Banca pune la dispozitie solutii de finantare si garantare extrem de flexibile, care pot cuprinde mijloacele fixe finantate prin proiect, cesiuni de creanta, orice tip de gajuri si ipoteci sau solutiile de garantare oferite de fondurile nationale de garantare (FNGCIMM, FGCR) si Exim Bank.
16.02.2011
· UniCredit Tiriac Bank a depasit pragul de 100.000 de utilizatori ai serviciului de Online B@nking in 2010, cu o crestere de 33% fata de anul precedent
· Utilitatea serviciului este dovedita si de procentul mare al utilizatorilor activi, aproximativ 60%
· Serviciul de Online B@nking al UniCredit Tiriac Bank este unul dintre putinele din Romania care permite constituirea si prelungirea depozitelor la termen sau activarea altor servicii, precum Info SMS, fara deplasarea la banca
· Plata facturilor la utilitati este gratuita prin serviciul de Online B@nking, in baza conventiilor incheiate de catre UniCredit Tiriac Bank cu furnizorii
"Online Banking reprezinta unul dintre cele mai dinamice servicii oferite de banca noastra, deoarece este foarte important sa tinem cont de inovatiile tehnologice, pentru a le oferi clientilor cele mai bune solutii. Pentru 2011, dorim sa crestem cu 40% numarul total de utilizatori Online B@nking si sa imbogatim oferta de produse bancare ce se pot achizitiona direct din aplicatie, fara sa mai fie necesara deplasarea in sucursala", a declarat Bogdan Spuza, Marketing & Segments Director in cadrul diviziei de Retail a UniCredit Tiriac Bank.
Numarul utilizatorilor de Online B@nking a ajuns, la finalul anului trecut, la aproape 106.000, dintre care peste 99.000 sunt clienti Retail (persoane fizice si IMM), restul fiind clienti din randul companiilor mari. In randul clientilor Corporate, gradul de penetrare al acestui serviciu (numarul clientilor Corporate care folosesc Online B@nking raportat la totalul clientilor Corporate) este de 85%, pentru clientii IMM acest raport este de 70%, iar pentru clientii persoane fizice, de peste 15%.
AVANTAJE
ECONOMIE DE BANI - Operatiunile efectuate prin Online B@nking sunt gratuite in cazul tranzactiilor intre conturi deschise la UniCredit Tiriac sau cu 50% mai mici in raport cu cele efectuate la ghiseele bancii in cazul tranzactiilor catre conturi deschise la alte banci.
De asemenea, dispozitivul DIGIPASS este gratuit pentru clientii IMM, Corporate sau clientii persoane fizice din categoria Personal Bank.
ECONOMIE DE TIMP - Seviciul este activ permanent. In plus, clientii beneficiaza de asistenta tehnica profesionala prin telefon, e-mail sau mesaje online, de luni pana vineri intre orele 9:00 si 19:00.
MOBILITATE - Clientii pot accesa Online B@nking de oriunde, atat timp cat au la dispozitie o legatura la Internet, fie ca este vorba despre un computer sau un telefon mobil.
ORE LIMITA de procesare prelungite fata de ghiseu - clientii pot castiga mai mult timp pentru tranzactiile efectuate.
INFORMARE PERMANENTA - Clientul poate verifica in orice moment ce cheltuieli a facut si de unde, fiind suficient sa verifice optiunea Istoric din meniul Informatii Conturi.
"Online B@nking este aliatul clientilor nostri in lupta cu timpul. Astfel, prin intermediul unui computer sau al telefonului mobill cu acces la Internet, clientii nostri pot sa dispuna oricand de banii lor, cu maximum de siguranta si costuri cat mai avantajoase. Astfel, tranzactiile pot fi chiar si 100% gratuite, daca vorbim de plati efectuate intre conturi UniCredit Tiriac Bank, si cu 50% reduse fata de casierie, daca sunt efectuate catre alte banci", subliniaza Doina Costache, Head of Multi Channel Management in cadrul diviziei de Retail a UniCredit Tiriac Bank.
OPERATIUNILE care se pot face prin Online B@nking 24 de ore din 24, 7 zile din 7, sunt urmatoarele:
· plati in lei catre furnizori de servicii (facturi de electricitate, gaz, telefonie, rate leasing, cablu TV etc.);
· plati in valuta si schimburi valutare;
· verificarea soldului si a tranzactiilor de pe conturi;
· consultarea tranzactiilor rezervate pe card;
· consultarea extraselor de cont pentru posesorii de card de credit;
· transferuri interne intre conturile aceluiasi client;
· efectuarea de plati in RON si in valuta programate pentru o anumita data;
· constituirea si anularea depozitelor la termen;
· consultarea dobanzilor si a ratelor de schimb valutar practicate de UniCredit Tiriac Bank;
· comunicarea interactiva cu banca prin mesaje online;
· plati in lei si in valuta, intra- si inter- bancare, incluzand si Trezoreria;
· autorizari Direct Debit chiar din Internet banking;
· completarea formularelor de la ghiseu si trimiterea lor si din internet banking, scutindu-va astfel de drumuri la banca;
· personalizarea meniului cu "Favorites" pentru eficientizarea timpului;
· activare Info SMS din interiorul aplicatiei (pentru a primi SMS pe telefonul mobil cu privire la activitatea de pe conturi).
Operarea transferurilor este facilitata prin:
- posibilitatea salvarii informatiilor despre beneficiari si a sabloanelor de plati atat pentru transferuri in lei, cat si pentru transferuri in valuta;
- existenta sabloanelor predefinite de catre banca pentru plati catre o serie de furnizori de servicii;
- posibilitatea crearii de ordine de plata programate.
DIGIPASS-ul este un dispozitiv electronic care genereaza un cod de acces unic, denumit cod de securitate, si care este folosit atat pentru autentificarea in Online B@nking, cat si pentru semnarea operatiunilor efectuate
26.01.2011
Miercuri, 26 ianuarie 2011, ora 14.00 in Aula Muzeului National "George Enescu", a avut loc Conferinta de presa organizata cu prilejul inceperii campaniei de mediatizare nationala a Festivalului si Concursului International "George Enescu" - editia 2011.
La conferinta au participat:
- dl. Kelemen Hunor - Ministrul Culturii si Patrimoniului National
- dl. Ioan Holender - Directorul Festivalului
- dl. Prof. Dr. Sorin Oprescu - Primarul General al Municipiului Bucuresti
- dl. Alexandru Lazescu - Presedinte - Director General al Societatii Romane de Televiziune
- dl. Demeter Andras - Presedinte - Director General al Societatii Romane de Radiodifuziune
- dl Horia Roman Patapievici - Presedintele Institutului Cultural Roman
- reprezentanti ai partenerilor si sponsorilor Festivalului.
Conferinta a fost condusa de Dna Camelia Spataru - PR & Comunicare, Festivalul si Concursul International "George Enescu"
Au fost prezentate informatii privind:
- programul Festivalului si Concursului International "George Enescu" - editia 2011;
- materialele publicitare ale Festivalului si Concursului International "George Enescu" - editia 2011
- artistii si formatiile participante in cadrul editiei 2011 a Festivalului si Concursului International "George Enescu";
- stadiul de desfasurare a pregatirilor pentru organizarea Festivalului si Concursului International "George Enescu", editia 2011;
- sponsori si parteneri;
- manifestarile artistice din provincie.
Concursul international "George Enescu" se va desfasura intre 3 si 11 septembrie, iar biletele vor fi puse in vanzare incepand cu 15 martie. In aceasta editie vor fi prezentate peste 280 de lucrari. Vor veni la Bucuresti 13 orchestre mari din Europa si 14 orchestre de camera din lume. Printre numele de referinta: Filarmonica din Viena, Filarmonica din Israel cu Zubin Mehta, Orchestra Simfonica din Santa Cecilia cu Antonio Pappano, revin London Simphony Orchestra, Orchestra Nationala Franceza.
"Festivalul Enescu ne defineste identitatea", a declarat Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank. "De mai mult de 15 ani, Festivalul si Concursul George Enescu aduce constant Romaniei recunoastere pe plan international. UniCreditTiriac Bank, in calitate de institutie ce face parte dintr-un grup cu traditie in mecenat, are onoarea de a fi si de aceasta data partener principal al evenimentului, devenit in timp unul dintre cele importante festivaluri de muzica clasica din lume. Consider ca datorita calibrului sau artistic si efectului extraordinar de a pune Romania pe harta culturii internationale, Festivalul George Enescu ne defineste identitatea si ne castiga un loc remarcabil nu numai in Europa, ci in intreaga lume."
Festivalul in presa straina
Prestigiosul cotidian britanic «The Telegraph» - vorbind despre Festivalul de la Bucuresti, titra "How music can restore a nation’s pride. A Festival in Bucharest shows how classical music can leap over the barriers of language and history" ("Cum poate reda muzica mandria unei natiuni. Festivalul de la Bucuresti arata cum muzica clasica poate depasi barierele de limba si istorie").
"Evenimentul cultural de varf al anului in Romania este Festivalul «George Enescu», care va avea loc la Bucuresti. Evenimentul dedicat muzicii clasice, care este renumit pe plan mondial, il are ca director pe nimeni altul decat Ioan Holender si se desfasoara din doi in doi ani, ajungand la editia cu numarul 20", se arata in articolul din revista Gewinn, in care Festivalul este inclus si intr-o selectie a celor mai prestigioase destinatii turistice culturale.
Editia din 2011
Editia jubiliara - a XX-a, va avea loc intre 1 si 25 septembrie 2011 si include concerte simfonice si camerale, recitaluri, spectacole de opera si balet in salile principale ale Bucurestiului si in unele orase istorice ce au legatura cu viata compozitorului roman. Majoritatea concertelor vor fi transmise si inregistrate de Societatea Romana de Radio si Televiziune - alaturi de Primaria Municipiului Bucuresti si Institutul Cultural Roman - co-producatori ai Festivalului.
Concursul international "George Enescu" se va desfasura intre 3 si 11 septembrie.
In aceasta editie vor fi prezentate peste 280 de lucrari dintre care:
- 24 de opusuri enesciene
- peste 80 de lucrari ale unor compozitori romani contemporani
- 10 spectacole de opera si balet
Vor participa:
- 13 orchestre mari din Europa
- 14 orchestre de camera din lume
- 19 formatii camerale
- 6 coruri
- 41 de solisi in concerte
- 6 solisti in recital
Printre formatiile care au confirmat partiparea in 2011 se numara: Wiener Philharmoniker / Franz Welser Möst, Israel Philharmonic Orchestra / Zubin Mehta, Yefim Bronfman, Vadim Repin, Staatskapelle Berlin / Daniel Barenboim, Orchestra dell’Accademia Santa Cecilia di Roma / Antonio Pappano, Orchestre National de France / Daniele Gatti, London Symphony Orchestra, Mariinsky Orchestra / Valery Gergiev, Liverpool Philharmonic Orchestra, Residentie Orkestr / Christian Badea, Hungarian National Philharmonic / Zoltan Kocsis, Boris Berezovski, Gulbenkian Symphony Orchestra/ Lawrence Foster, Saint Martin in the Fileds / Murray Perahia, Vladimir Fedoseev, Yundi, Isabelle Faust, Christian Zacharias, Surorile Labeque, Gidon Kremer, alaturi de artistii si formatiile din Romania: Horia Andreescu, Dan Grigore, Cristian Mandeal, Dana Borsan, Luiza Borac, Viniciu Moroianu, Cvartetul Voces, Alexandru Tomescu, Filarmonica "George Enescu", Filarmonicile din Cluj, Iasi si Timisoara, Opera Nationala Bucuresti, "Virtuozii din Bucuresti", Orchetra Nationala de Tineret si multi altii.
Programul Operei Nationale din Bucuresti cuprinde productiile "Lohengin", "Oneghin" precum si o noua productie a Operei "Oedipe". Vor fi continuate concertele din cadrul seriei reunite sub genericul "Enescu si contemporanii sai" ce includ lucrari camerale in interpretarea unor tineri solisti si ansambluri de renume international, concertele organizate sub genericul "Mari orchestre internationale" si "Recitaluri si concerte camerale, precum si spectacolele de opera si balet.
O alta serie dedicata muzicii contemporane - "Muzica secolului XXI" - va reuni lucrari ale unor compozitori contemporani romani si straini. Lucrarile vor fi prezentate si de formatii si solisti din Romania s din strainatate. Seria este acompaniata de organizarea unui "Work-Shop" al tinerilor compozitori, masteranzi si doctoranzi ai Universitatilor de profil din țara.
O serie noua este cea intitulata "World Music" ("Muzica lumii") care este legata de una din contributiile esentiale aduse de Enescu in muzica universala: utilizarea unor elementelor specifice nationale si prelucrarea simfonica a acestora. In acest sens vor participa compozitori si ansambluri care vor aduce pe scena prelucrari ale muzicii indiene, japoneze, argentiniene, ydish, libaneze, marocane etc.
Vor fi organizate concerte in tara, la Arad, Cluj, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures si Timisoara. Avand in vedere faptul ca George Enescu a scris si lucrari importante pentru violoncel, concursul international va avea o noua sectiune - cea de violoncel - alaturi de cele de pian, vioara si compozitie. Perioada concursului este cuprinsa intre 3 si 11 septembrie 2011.
Simpozionului de muzicologie, organizat de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania impreuna cu Muzeul National "George Enescu", va fi organizat in perioada 8 - 11 septembrie 2011.
Programului editiei din anul 2011 se va desfasura pe scenele a 8 sali de spectacole si concerte (Sala Mare a Palatului, Ateneul Roman, Opera Nationala din Bucuresti, Teatrul National "I.L.Caragiale", Aula Muzeului National de Arta, Sala "Mihail Jora" a Societatii Romane de Radiodifuziune, Sala Mica o Ateneului Roman) si in Piata Festivalului
Pentru prima data, in colaborare cu Muzeul National de Arta si cu Universitatea de Arte Bucuresti, in cadrul Festivalului va fi organizata expozitia de arta plastica "E-Bienale" ce va reuni alaturi de artisii deja consacrati preum si a tinerilor studenti ai Universitatii Naționale de arte din Bucuresti si vor da dimensiunea artei contemporane din Romania.
Organizatorii Festivalului si Concursului International "George Enescu", in colaborare cu institutii specializate, intentioneaza ca aceasta manifestrare culturala, unanim recunoscuta si apreciata atat in tara cat si in strainatate sa devina un brand cultural de tara reprezentativ pentru Romania. Programul special conceput de "Brandient", sustinut de reprezentanti importanti ai mass-media din Romania, va atrage factorii responsabili si competenti in domeniu ce vor colabora in realizarea unei imagini nationale si internationale demne de prestigiul deja dobandit al acestui eveniment cultural reprezentantiv romanesc.
Programul de mediatizare interna si internationala, de realizare si confirmare a brandului de tara, va fi realizat in colaborare cu Coproducatorii Festivalului (Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune, Institutul Cultural Roman si Primaria Municipiuliu Bucuresti), cu reprezentanti ai unor trusturi media importante (Antena 3, Realitatea TV), ai unor trusturi de presa (Adevarul Holding, Romania Libera), de partenerii media externi (CNN, Euronews, Eurosport, Mezzo, Rfi, Deutsche Welle) si de reprezentantii PR ai Festivalului din Belgia, Franta, Germania, Italia si Marea Britanie.
Incepand cu data de 15 martie vor fi puse in vanzare - prin sistem electronic - abonamentele si biletele la concertele din cadrul Festivalului.
In Piata Festivalului se vor organiza concerte ale elevilor si studentilor scolilor si universitatilor de muzica, precum si a unor artisti si formatii profesioniste.
20.01.2011
· In contextul post - criza, costul mai ridicat al lichiditatii si evaluarea riscurilor impun o transformare a modelului bancar, spre strategii de finantare diversificate si o mai mare concentrare pe cresterea durabila
· "Convergenta economica" si "decalajul de intermediere financiara" raman de actualitate, constituind motoarele potentialului de crestere a sectorului bancar in Europa Centrala si de Est
· Accesul la capital si finantare, o buna pozitionare si apetitul pentru risc sunt decisive pentru succesul sectorului bancar al CEE. UniCredit isi reconfirma angajamentul fata de regiune, care este motorul de crestere al Grupului
Desi Europa Centrala si de Est a fost lovita puternic de criza, sectorul bancar din regiune ramane o oportunitate. Aceasta este una dintre principalele idei evidentiate de cel mai recent studiu bancar CEE realizat de departamentul de Analiza Strategica CEE al UniCredit. "Convergenta economica" si "decalajul de intermediere financiara" raman de actualitate intr-o perspectiva pe termen mediu spre lung, oferind baza pentru un potential de crestere a sectorului bancar in CEE. In orice caz, business-ul bancar, care a fost in trecut in mare masura finantat din surse externe, trebuie sa fie remodelat. Focusul se deplaseaza treptat spre o crestere durabila, in timp ce controlul riscului si eficienta raman in prim-plan. Exista in continuare riscuri, inclusiv provocarile care se nasc din aspectele de reglementare.
Convergenta economica si decalajul de intermediere financiara raman de actualitate
Dupa o crestere medie prognozata de 3,6% pentru regiunea CEE in anul 2010, cercetatorii UniCredit estimeaza o accelerare a cresterii la 3,8% in anul 2011. In acelasi timp, perspectivele de crestere vor varia in mod semnificativ, Europa Centrala, Turcia si CIS reintrand treptat pe un trend normal, in timp ce Sud-Estul Europei este inca in urma si trebuie sa-si rezolve cateva aspecte necesare de restructurare.
"Criza nu a afectat potentialul pe termen lung al CEE cu privire la convergenta", a declarat Gianni Franco Papa, noul sef al Departamentului CEE al UniCredit, "modelul de crestere regionala, bazat pe intrarile de capital, competitivitatea in crestere si imbunatatirea nivelului de trai sunt intacte. Acelasi lucru este valabil pentru decalajul de intermediere financiara". De exemplu, se asteapta o intermediere financiara pe segmentul ipotecar in raport cu PIB de 8% in anul 2010. Acesta se compara cu un procent de 40% in zona euro si indica faptul ca inca mai exista potential de piata. Potentialul de recuperare este de asemenea evident in domeniul corporativ, cu imprumuturi pentru sectorul corporativ la 26% din PIB in CEE in comparatie cu 52% in zona euro, iar serviciile financiare oferite clientilor persoane juridice sunt mai putin diversificate decat cel obisnuite pentru pietele mai mature.
Atat convergenta cat si decalajul de intermediere financiara ofera baza pentru potentialul de crestere asteptat pe piata bancara in CEE pe termen mediu si lung. Sectorul bancar din CEE va continua sa creasca mai rapid decat pe pietele mai mature, totusi cresterea potentiala va ramane sub nivelul dinainte de criza, deoarece motoarele convergentei sunt mai slabe decat in trecut.
"O reechilibrare a modelului macroeconomic implica un model bancar in schimbare", a declarat Debora Revoltella, director al Departamentului de Analiza Strategica CEE al UniCredit Bank Austria, "Sectorul bancar din CEE dinainte de criza s-a bazat pe o crestere rapida a imprumuturilor acordate, care au fost in mare masura finantate din fonduri externe".
Valorificand lichiditatea internationala abundenta si costul scazut al riscului de tara, bancile locale au putut sprijini cresterea finantand imprumuturile pe plan intern cu intrari de capital de pe plan international in contextul unor rate de economisire interna reduse. Atat imprumuturile pentru populatie, cat si finantarea in valuta s-au dezvoltat puternic. "Avand in vedere costul mai ridicat al finantarii si costul crescut al riscului de tara din prezent, este nevoie de o axare mai puternica pe finantarea pe plan intern. In plus, strategiile de acordare a imprumuturilor vor deveni mai diversificate si vor sprijini mai mult cresterea economica pe termen lung pe viitor, ceea ce inseamna mai putine credite de consum acordate cel putin in faza actuala de recuperare si mai multe imprumuturi corporative, in special in sectoarele de productie orientate in special spre export" a declarat Revoltella. Avand in vedere aceste circumstante, imprumuturile corporative trebuie sa devina motorul pentru o competitivitate pe termen lung si crestere in regiune.
Prognoza pe termen scurt se amelioreaza, dar mai exista inca riscuri
Criza economica s-a reflectat mai intai in criza de lichiditati, urmata de problemele privind calitatea creditelor care s-au multiplicat rapid, insotite de o criza a finantarilor. In linie cu recuperarea economica, a doua jumatate a anului 2010 a inregistrat o stabilizare a dinamicii activelor problematice, confirmand semnele conform carora apogeul imprumuturilor neperformante ar putea fi atins in perioada dintre sfarsitul anului 2010 si inceputul anului 2011. "Cu privire la profitabilitatea bancara, anul 2010 s-a dovedit a fi la fel de dificil ca si anul 2009, deoarece anumite cerinte de provizionare usor mai mici au fost compensate de o capacitate mai redusa de generare a veniturilor", este de parere Debora Revoltella. "O recuperare totala in ceea ce priveste cererea este esentiala inainte de a putea vedea o accelerare a activitatii de acordare a imprumuturilor si in afacerea bancara in general." Revoltella se asteapta la o consolidare a capacitatii bancilor de generare a veniturilor in anul 2011 in intreaga regiune, dar mentioneaza ca modelul de recuperare va ramane moderat.
Provocarile din viitor
In linie cu schimbarile din peisajul competitiv al sectorului bancar global, mediul mai dur post-criza in CEE poate impulsiona modificari si in viitor. In vreme ce investitorii internationali care au fost activi in regiune in ultimii zece ani isi reconfirma angajamentul puternic fata de CEE, goana dupa pozitionarea optima poate avea drept rezultat activitati de M&A sau swap de active, in timp ce nou-venitii de pe pietele specifice la nivel regional isi indica deja interesul.
"In acest context, atunci cand vorbim despre o diferentiere intre jucatorii internationali activi in regiune factorii cheie pentru succes sunt abilitatea de a pune in valoare o baza de finantare si o pozitie solida a capitalului", a declarat directorul UniCredit, Gianni Franco Papa. Asa cum au declarat deja economistii UniCredit inca de anul trecut, apetitul pentru risc este de asemenea crucial, deoarece face diferenta intre castigatori si perdanti. Papa considera ca Grupul UniCredit are o pozitie destul de buna pentru a beneficia de recuperarea regiunii in viitor. Disponibilitatea capitalului si a finantarii (inclusiv intentia grupului de a aloca mai mult capital CEE), cea mai extinsa retea cu o pozitionare puternica pe cele mai dinamice piete din regiune si o buna capacitate de valorificare a competentelor constituie baza succesului in viitor".
Provocarile din viitor pentru industria bancara a regiunii includ presiuni de reglementare nationale si internationale din ce in ce mai mari. Pe termen scurt, ingrijorarile se refera la puternica axare pe reglementarea activitatii pietei valutare si implementarea unor tarife prea exigente bancilor. Pe termen mediu, provocarea este implementarea Basel III. "Desi reglementarea este binevenita in perioada de dupa criza, exista temeri conform carora ar putea in cele din urma sa penalizeze cu limite excesive modelul bancar transfrontalier care a fost baza convergentei economice si financiare din CEE", a declarat Revoltella.
10.01.2011
UniCredit Tiriac Bank a semnat un nou parteneriat, prin care posesorii persoane fizice de carduri de credit emise de banca beneficiaza automat de o reducere de 8% la toate serviciile de policlinica ale Centrului Medical Unirea (CMU).
Banca ofera clientilor persoane fizice o gama variata de carduri de credit, de la MasterCard Standard, la MasterCard Gold, la MasterCard Gold Miles&More (care permite posesorilor acumularea de mile premium pentru calatoriile cu avionul) si cardul de afinitate UNICEF.
Acest nou beneficiu este parte a programului mai amplu de fidelitate pus la dispozitie clientilor posesori de carduri emise de catre UniCredit Tiriac Bank. Fie ca este vorba despre servicii medicale, hoteluri, restaurante, agentii de turism, agentii de inchirieri auto sau de saloane de infrumusetare & spa, clientii pot beneficia de reduceri cu pana la 20%. Lista completa a partenerilor poata fi consultata pe site-ul program reduceri.
"Programul nostru de reduceri le permite utilizatorilor de carduri sa economiseasca. In acelasi timp, ei se pot bucura de avantajele unor instrumente de plata sigure, usor de utilizat si care nu presupun niciun cost suplimentar pentru plata la comercianti. Pentru noi este foarte important sa le oferim clientilor beneficii care sa raspunda nevoilor lor", a spus Bogdan Spuza, director de marketing si segmente in cadrul diviziei de retail a UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre CMU
CMU, dupa recenta fuziune cu Euroclinic, este cel mai complex furnizor de servicii medicale private din tara. CMU inseamnă peste 1.000 de medici permanenti si colaboratori in cele trei spitale si peste 23 de policlinici prezente in Bucuresti si in tara.
CMU oferă cele mai complexe abonamente corporate de pe piata, dand dovada de flexibilitate in oferirea de programe de sanatate adaptate nevoilor pacientilor sai. Medicii CMU incureajeaza preventia si accesarea serviciilor medicale pentru o mai buna gestionare a starii de sanatate.