Comunicate de presa 2010
15.12.2010
Au fost numiti: noul Director pentru Europa Centrala si de Est, noii responsabili pentru Divizia de Retail (persoane fizice si IMM) la nivel de Grup si in Italia, precum si noul director de Resurse Umane al Grupului.
Directiile strategice sunt organizate in jurul a patru piloni principali:
- Confirmarea unei platforme strategice solide a Grupului, unica in Europa
- Intarirea prezentei internationale a Grupului, in beneficiul final al clientilor si comunitatilor
- Alocarea resurselor in favoarea zonelor cu cel mai mare potential
- Prioritate in recupererea profitabilitatii si a eficientei, precum si pentru simplificarea organizationala
Consiliul Director a numit patru manageri noi in pozitii-cheie
In urma sedintei din 14 decembrie, Consiliul Director a aprobat directiile strategice ale Grupului, care au la baza patru piloni principali si care urmeaza sa fie prezentate comunitatii financiare pana in vara anului 2011.
Dezvoltarea viitoare va fi sustinuta de platforma strategica solida, cu caracteristici unice in Europa, de vasta retea de banci comerciale din Europa, de numarul mare de clienti si de oferta de produse si servicii de calitate, furnizate de companiile din cadrul Grupului. Directiile strategiei confirma atentia pe care UniCredit o acorda clientilor sai si comunitatilor in care este prezent, care vor beneficia de puternica acoperire internationala si de un know-how diversificat.
Pozitionarea UniCredit din punctul de vedere al portofoliului de business si al acoperirii geografice ofera Grupului oportunitati clare de recuperare a profitabilitatii, folosind inclusiv un management optim al resurselor si avantajele competitive in Europa, in special in ceea ce priveste activitatile transfrontaliere.
Europa Centrala si de Est ramane o zona importanta pentru dezvoltarea UniCredit si va beneficia de o crestere progresiva de capital, care va fi alocat in anii urmatori. In aceasta regiune, Grupul va acorda o atentie speciala tarilor in care se estimeaza cel mai mare potential de crestere. Aceeasi abordare diferentiata va fi aplicata si in reevaluarea activitatii pe pietele in care pozitionarea UniCredit nu permite un nivel adecvat de profitabilitate sau acumularea de masa critica.
Divizia Corporate & Inventment Banking se dovedeste a fi un pilon fundamental in strategia Grupului si directiile strategice aprobate prevad consolidarea sa si prin investitii semnificative. Imbunatatirea gradului de profitabilitate se va face si prin imbunatatirea eficientei, obtinuta printr-o simplificare organizationala. Aceasta va creste capacitatea de a indeplini mai rapid solicitarile clientilor si va favoriza implicarea in comunitatile in care suntem prezenti si intelegerea nevoilor specifice ale clientilor din fiecare tara.
Actiunile de recuperare a eficientei prevad in particular:
- O atentie deosebita acordata restructurarii si relansarii activitatilor in Italia si Germania, inclusiv prin prisma proiectului One4C;
- Cresterea productivitatii activelor ponderate la risc, inclusiv pe baza activitatilor care necesita un nivel scazut de capital, precum consolidarea
- Consolidarea activitatilor de cross-sell prin acordarea unei atentii speciale serviciilor transfrontaliere, avand in vedere pozitionarea Grupului ca leader european in Trade Finance
- Reducerea substantiala a costului riscului
- Restructurarea activitatilor de Corporate, cu un focus mai mare pe oferirea de servicii.
Pentru a simplifica structura organizationala, Consiliul a aprobat propunerea de a include activitatile de Leasing si de Factoring in competentele Managerului General, in timp ce Global Transaction Banking va deveni parte din Divizia de Corporate and Investment Banking.
Deoarece ne indreptam catre un cadru de reglementare mai bine definit si catre un mediu economic si financiar mai stabil, echipa de management va continua sa lucreze la un plan detaliat, care va cuantifica obiectivele pe termen mediu ale Grupului si care va fi prezentat pana in vara anului viitor.
Consiliul Director a numit cu aceasta ocazie noii responabili pentru CEE, pentru Retail (persoane fizice si IMM) la nivel de Grup si pentru activitatile din Italia, precum si pentru Resurse Umane. Numirile s-au facut din plan intern, fiind selectati manageri care au lucrat in cadrul Grupului si care au acumulat experienta internationala, demonstrand astfel capacitatea UniCredit de a crea un top management puternic.
Astfel, Gianni Franco Papa a fost numit Head of CEE Division, pozitie ocupata de Federico Ghizzoni pana la momentul numirii sale in functia de CEO. Gianni Franco Papa va raporta Managerului General. Nascut la Milano, in varsta de 54 ani si absolvent de Drept, Gianni Franco Papa si-a inceput cariera in 1979 in fosta banca Credito Italiano. In februarie 2008 a fost numit Manager General al Ukrsotsbank in Ucraina, iar din octombrie 2010 s-a transferat la Bank Austria, in Viena, pentru a prelua pozitia de Head of CIB CEE.
Noua pozitie de Head of the Family & SME Division, care a fost infiintata in urma intalnirii Consiliului Director din 14 decembrie, va fi detinuta de Alessandro Maria Decio, care va raporta direct Managerului General. Alessandro Maria Decio, in varsta de 44 de ani, s-a nascut in Milano si a obtinut un MBA la INSEAD in Fontainebleu. Dupa ce a lucrat in Londra, fiind Director al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, in anul 2000 s-a alaturat UniCredit pe pozitia de Head of Strategy, Planning and M&A for New Europe. Decio si-a continuat cariera in Grup ca CEO al Zagrebacka Banka in Croatia si apoi ca CEO al Bulbank in Bulgaria. Din 2007 a ocupat pozitia de Chief Operating Officer al bancii Yapi Kredi in Turcia.
Consilui Director l-a numit pe Frederik Geertman in functia de Head of the Family & SME pentru reteaua din Italia. Pana in acest moment, pozitia a fost detinuta ad interim de catre Gabriele Piccini, Country Chairman in Italia, care acum se va putea dedica total rolului sau principal. Frederik Geertman (40 de ani) este absolvent de Inginerie Chimica si cu un MBA la INSEAD in Fontainebleu, s-a alaturat Grupului din anul 2003 si a acumulat o vasta experienta in ceea ce priveste canalele de distributie. Inca de la fuziunea cu Capitalia in 2007, Geertman a ocupat functia de Head of the Retail Marketing & Segments.
Paolo Cornetta a fost numit Director de Resurse Umane al Grupului, inlocuindu-l astfel pe Rino Piazzolla, care va parasi UniCredit in saptamanile urmatoare pentru noi provocari profesionale. Paolo Cornetta (49 de ani) este absolvent de drept, a obtinut un MBA la Universitatea din Bocconi in Milano si are o vasta experienta profesionala in Resurse Umane. Dupa ce a fost Director de Resurse Umane pentru New Europe, iar apoi Head of Executive Development & Compensation, a ocupat pozitia de Head of HR Family & SME din iulie 2009 si de curand pe cea de Director de Resurse Umane pentru Italia.
UniCredit anunta cu aceasta ocazie si numirea lui of Giuseppe Scognamiglio in functia de Head of Institutional and Regulatory Strategic Advisory, inlocuindu-l pe Carmine Lamanda, care si a incheiat colaborarea cu UniCredit. Giuseppe Scognamiglio (47 de ani) este absolvent de drept si si-a inceput cariera diplomatica in Ministerul de Comert Exterior al Italiei in 1989 - de atunci a fost Consultant Diplomatic pentru diverse cabinete ministeriale din 1999 pana in 2001, apoi a fost responsabil cu politica de internationalizare a sistemului economic italian. In 2003 s-a alaturat UniCredit ca Head of Institutional and International Affairs, pozitie pe care a ocupat-o pana in prezent.
Despre UniCredit
UniCredit este o institutie financiara de top, cu radacini puternice In 22 tari europene si cu o prezenta internationala pe 50 de piete, cu aproximativ 9.600 sucursale si peste 162.000 angajati la 30 iunie 2010. In regiunea CEE, UniCredit opereaza cea mai mare retea bancara internationala cu aproximativ 4.000 sucursale si puncte de lucru.
Grupul este activ In urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kârgâzstan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
19.11.2010
Bucuresti, 19 noiembrie 2010 - Cartile premiate la Concursul de Debut Literar UniCredit 2010, initiat de Asociatia Catalist si UniCredit Tiriac Bank vor fi lansate astazi de Editura Humanitas in cadrul celei de-a XVII-a editii a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura. Evenimentul va avea loc la ora 17.00, la standul Humanitas, din Pavilionul Central Romexpo.
Editia a treia a Concursului de Debut Literar UniCredit a atras participarea a peste 120 de manuscrise, pentru cele trei sectiuni: poezie, proza scurta si roman. Selectia lucrarilor a fost realizata de catre un juriu de specialitate format din Liviu Papadima (Conferentiar, Doctor in Filologie, decan al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti), Paul Cernat (critic literar, publicist, lector universitar la Facultatea de Litere, Bucuresti) si Marius Chivu (Redactor-editor Dilema Veche si Dilemateca).
Castigatorii din acest an sunt: Laurentiu Ion din Comuna Bucsani (jud. Dambovita), premiat la sectiunea POEZIE, cu volumul "Destula pace pentru un razboi", Adrian Buzdugan din Braila, la sectiunea PROZA SCURTA, cu volumul "Capela excomunicatilor" si Catalin Pavel din Bucuresti, la sectiunea ROMAN, cu volumul "Aproape a saptea parte din lume".
"Pentru mine, acest debut este o bucurie linistita; vine la o varsta potrivita, varsta la care nu mai tintesc gloria desarta, ci oportunitatea de a spune lucrurilor pe nume!", a spus Adrian Buzdugan, castigatorul de la sectiunea proza scurta. "Pentru ceilalti, pentru tinerii autori de la noi, reprezinta insa un Eveniment: ruginitele parghii editoriale pot fi sfaramate de un asemenea proiect cum este cel initiat si sustinut (de trei ani, iata!) de UniCredit Tiriac Bank si Asociatia Catalist. E o dovada ca poti scrie literatura adevarata, fara sa faci vreo concesie si ca poti fi publicat!"
"O sansa extraordinara, cu ajutorul careia textele din volum prind cu adevarat viata. Sau, de ce nu?, incheierea unui ciclu, a unei parti importante din viata mea si totodata, un nou inceput", a declarat Laurentiu Ion, autorul volumului Destula pace pentru un razboi.
"A debuta ca scriitor nu inseamna doar a da celorlalti acces la ce se intampla in fabrica/biblioteca/carciuma mintii tale (la urma urmei, asta e de un interes discutabil), dar si deschide teribil lumea pentru tine, o face sa existe mult mai pregnant, e ca si cum ai auzi muzica "mai tare". A tine propria carte in mana, straina de mine deci, ma restituie mie insumi - o sansa existentiala, nu doar profesionala", a spusCatalin Pavel, castigatorul de la sectiunea roman.
"Am demarat acest concurs de literatura acum trei ani pentru ca avem convingerea ca putem sa facem ceva concret si putem sa-i sustinem pe autorii debutanti in acel moment din cariera in care chiar au nevoie de sprijin", spune Anca Nuta, Director Identitate & Comunicare in cadrul UniCredit Tiriac Bank. "Suntem si parteneri, si cititori si promotori ai lucrarilor castigatoare, fiecare dintre noi. Satisfactia noastra este ca prin acest proiect indeplinim cel mai frumos vis al scriitorilor, acela de a fi descoperiti si de a-si vedea cartea in librarii si biblioteci."
"Ma bucur foarte mult ca reusim sa dam acest semnal de firesc si speranta prin care putem sa aducem o cat de mica contributie la o ierarhie bazata pe valoare! ii felicit pe castigatori si le multumesc tuturor celor care au contribuit ca acest proiect sa-si atinga scopul", a declarat Cristina Guseth, directorul Asociatiei Catalist.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o institutie financiara ale carei activitati de sustinere cultural artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit.
Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura deschis sub numele PAVILION UNICREDIT, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Concursul de Debut Literar UniCredit.
Despre Asociatia Catalist
Asociatia Catalist a fost infiintata in anul 2007 cu scopul promovarii culturii romanesti, a cartii in general, precum si sprijinirea viitorilor scriitori romani. Principalele activitati desfasurate sunt: dezvoltarea de parteneriate cu editurile romanesti pentru recenzii de carte; promovarea cartilor in randul publicului - consumator de cultura prin intermediul site-ului bibliografia recenzii de carte; dezvoltarea si mentinerea relatiilor de parteneriat cu presa locala pentru promovarea cartilor recenzate; publicarea de recenzii de carte in presa locala. Printre actiunile sale se mai numara: Concursul de Debut Literar UniCredit initiat in parteneriat cu UniCredit Tiriac Bank, pentru sustinerea scriitorilor ale caror lucrari nu au mai fost publicate in volum; romanul foileton, publicat exclusiv online, scris de cinci tineri prozatori romani - un experiment literar cu participarea publicului.
17.11.2010
Bucuresti, 17 noiembrie 2010 - Fundatia UniCredit & Universities ii acorda Dorinei Damsa o bursa de studiu pentru prestigiosul program de Masterat in Studii Europene organizat de LUISS School of Government din Roma.
Dorina Damsa are 25 de ani si a fost selectata dintre 55 de tineri talentati din toata Europa. Dorina s-a remarcat prin parcursul academic impresionant si experienta profesionala bogata. Dorina Damsa a absolvit Facultatea de Relatii Internationale si Studii Strategice in Olanda, la Universitatea din Utrecht si in Regatul Unit, la Universitatea din Saint Andrews. De asemenea, tanara a derulat un studiu despre drepturile omului la Universitatea din Utrecht si a urmat un internship la NATO, in Bruxelles.
Prin intermediul bursei oferite de Fundatia UniCredit & Universities, Dorina Damsa va avea posibilitatea de a urma Masteratul in Studii Europene la Roma, cu durata de un an, care ii va facilita atingerea statutului de expert in Relatii Europene. In cadrul programului, ea va putea sa-i cunoasca pe expertii din cadrul Comisiei Europene din Bruxelles. Experienta academica si profesionala pe care Dorina o va dobandi pe durata acestui masterat ii va permite sa aiba o cariera in institutii europene, institutii guvernamentale, sectorul privat, ONG-uri sau in centre internationale de cercetare. Majoritatea absolventilor LUISS School of Government detin in prezent pozitii de conducere in numeroase organizatii nationale si internationale si in sectorul privat.
LUISS School of Government reprezinta un centru universitar inovator privind pregatirea stiintifica si profesionala, primul de acest gen in Italia si unul dintre putinele existente in Europa.
"Prin aceasta initiativa, Fundatia UniCredit & Universities isi demonstreaza o data in plus angajamentul fata de investitia in viitor si sustinerea celor mai buni studenti si cercetatori din domeniile economic si financiar din tarile europene in care Grupul UniCredit activeaza", a spus Giannantonio De Roni, Secretarul General al Fundatiei.
Alaturi de Dorina Damsa alti cinci tineri din Azerbaijan, Ungaria, Italia, Rusia si Turcia vor beneficia de burse de studiu pentru anul universitar 2010-2011 in cadrul LUISS School of Government.
Despre Fundatia UniCredit & Universities
Fundatia UniCredit & Universities este o organizatie non-profit care ofera studentilor europeni sansa de a excela in domeniul economiei si finantelor prin finantarea studiilor pe care le urmeaza sibcercetarilor pe care le dezvolta prin intermediul diverselor programe de burse si premii. Fundatia participa astfel la educarea tinerilor europeni talentati, ajutandu-i pe acei studenti care merita si care sunt perseverenti si dedicati scopurilor si valorilor Fundatiei si Grupului UniCredit.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o institutie financiara ale carei activitati de sustinere cultural artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit.
Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura deschis sub numele PAvILION UNICREDIT, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal -de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Concursul de Debut Literar UniCredit.
10.11.2010
10 Noiembrie 2010 - UniCredit Tiriac Bank a afisat un profit net de 215 milioane lei (52 milioane euro) potrivit Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS) in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 15% fata de rezultatul obtinut in intervalul similar al anului trecut. Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 12,4%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 1,5%.
Banca a inregistrat venituri de 1,023 miliarde lei (245 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 15% fata de intervalul similar al lui 2009. Cheltuielile operationale au crescut cu doar 1% fata de primele noua luni ale anului trecut. Raportul intre costuri si venituri a continuat sa se imbunatateasca, pana la 41,8%.
Rata solvabilitatii se plaseaza la nivelul confortabil de 12,6% potrivit RAS.
"Masurile de consolidare fiscala adoptate la jumatatea acestui an, desi erau necesare, au avut un impact negativ semnificativ asupra consumului, investitiilor si evolutiei economice in general. Recesiunea prelungita si scaderea veniturilor in randul populatiei au efecte severe asupra sistemului bancar, in termeni de calitate a activelor si venituri", a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Volumul activelor a ajuns la 20,2 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la finalul lunii septembrie a acestui an, in crestere cu 1,2% fata de 30 septembrie 2009. Portofoliul de credite din bilant a crescut cu 13% de la inceputul anului, pana la 13,3 miliarde lei (3,1 miliarde euro), rata peste media sistemului bancar.
Depozitele clientilor s-au plasat la 9,5 miliarde lei (2,2 miliarde euro). Riscul de credit a urcat, dar ramane in continuare sub media sistemului bancar, in conditiile in care intarzierile mai mari de 90 de zile la plata ratelor au ajuns la 11,5%. Acoperirea cu provizioane a portofoliului a crescut la 7,1% potrivit IFRS.
Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing se plasau la 23,4 miliarde lei (5,5 miliarde euro) la finalul lunii septembrie 2010. Capitalul social al bancii este de 2,4 miliarde lei (565 milioane euro). Profitul net consolidat al grupului a fost de 191 milioane lei (46 milioane euro) in primele noua luni din 2010.
Grupul UniCredit si-a respectat angajamentele asumate in cadrul Initiativei de la Viena, mentinandu-si expunerea totala fata de Romania deasupra plafonului agreat cu institutiile financiare internationale si continuand sa sustina activ economia romaneasca.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 526.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
10.11.2010
· UniCredit Tiriac Bank S.A doneaza catre UNICEF, din veniturile bancii, suma ce reprezinta 1% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate cu cardul de afinitate UNICEF la comercianti
· In plus, banca va transfera catre UNICEF si 50% din taxa anuala a pachetului de produse UNICEF
· Cardul de afinitate UNICEF este disponibil in variantele de credit si de debit
Bucuresti, 10 noiembrie 2010 - UniCredit Tiriac Bank prezinta primul card de afinitate lansat impreuna cu UNICEF in Romania. Produsul, emis pe platforma MasterCard, se adreseaza tuturor clientilor care, prin utilizarea cardului de afinitate UNICEF la comercianti, doresc sa sustina initiativa UNICEF privind crearea de saloane mama - copil in maternitatile din Romania. Prin dotarea si mobilarea maternitatilor care vor fi sustinute si prin instruirea personalului medical, acestea vor putea sa intre in Initiativa Spital Prieten al Copilului si sa devina centre de promovare a alaptarii.
"Mecanismul cardului este foarte simplu: UniCredit Tiriac Bank doneaza din veniturile bancii suma ce reprezinta 1% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate cu cardul de afinitate UNICEF la comercianti, fara niciun cost suplimentar pentru posesori", spune Bogdan Spuza, Director Marketing si Segmente UniCredit Tiriac Bank. "Posesorii cardurilor vor sti exact ce suma a fost oferita prin donatii in numele lor catre UNICEF, pentru ca vor primi informatii actualizate lunar din partea bancii. In plus, am decis ca 50% din taxa anuala a pachetului UNICEF sa fie, de asemenea, transferata catre UNICEF."
Cardul de afinitate UNICEF este disponibil in variantele de credit si de debit. Ambele tipuri de produse ofera posesorilor posibilitatea sa efectueze tranzactii si pe Internet si sa obtina informatii despre sold direct de la bancomat. Cardurile sunt embosate, au incorporata tehnologia chip, pot fi utilizate atat national, cat si international. De asemenea, pot fi inrolate gratuit in sistemul 3D Secure, pentru a efectua tranzactii in siguranta pe Internet.
"Cardul de afinitate UNICEF arata cum se poate sustine continuu programul de transformare a maternitatilor din Romania, ajutand clientii UniCredit Tiriac Bank sa doneze fara sa faca niciun efort financiar suplimentar. Ei pot dona platindu-si, pur si simplu, cumparaturile proprii cu acest card, asa cum ar face-o cu orice card obisnuit de debit sau de credit", spune Cosmin Vladimirescu, Country Manager Romania si Moldova, MasterCard Europe. "Ne-am bucurat ca si acest produs, cu o misiune generoasa, care raspunde unor probleme sociale foarte acute, este realizat sub marca MasterCard si ca putem valorifica si prin intermediul sau experienta vasta pe care am acumulat-o pe segmentul local de carduri affinity si co-branded."
Venitul minim necesar pentru obtinerea cardului de credit UNICEF este de 1.000 de RON. Limita de credit este de pana la 30.000 de RON, dar nu mai mult decat echivalentul a trei salarii lunare nete. Perioada de gratie poate ajunge pana la 56 de zile, iar suma minima lunara de rambursat reprezinta doar 5% din suma utilizata.
Cardul de afinitate UNICEF este sustinut de Andreea Marin Banica, in calitate de Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF in Romania.
"Gesturile frumoase, dezinteresate sunt cu atat mai admirabile atunci cand sunt facute intr-o perioada grea, care ne pune pe toti la incercare", spune Andreea Marin Banica. "Este un sentiment de implinire sufleteasca deosebita sa stii ca esti o veriga dintr-un lant imens al omeniei. Un gest de rutina, cum este plata cu cardul la un comerciant, poate schimba in bine viata unui copil si ii poate asigura o dezvoltare sanatoasa."
"Cardul UNICEF - UniCredit Tiriac Bank reprezinta o premiera pentru piata din Romania si pentru noi", a declarat Edmond McLoughney, reprezentant UNICEF Romania. "Cu fondurile stranse, UNICEF Romania va contribui la extinderea retelei de Spital Prieten al Copilului. Copiii nascuti in aceste maternitati vor avea cel mai bun start in viata, ei vor fi mai sanatosi, mai inteligenti si mai echilibrati emotional. Mamele vor fi mai fericite, iar sistemul de sanatate va cheltui mai putin cu ingrijirea lor. Obiectivul UNICEF este ca, pe termen lung, toate maternitatile din Romania sa adopte practici Prietene ale Copilului."
Detalii complete despre cardurile de afinitate UNICEF sunt disponibile in orice sucursala a UniCredit Bank, pe site-ul www.unicredit.ro sau pe www.spitalprieten.ro
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor.
Despre UNICEF
UNICEF este prezent in Romania si in alte 150 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor, din perioada copilariei mici pana la adolescenta.
In Romania, UNICEF sustine drepturile copiilor prin programe de sanatate si nutritie, educatie de calitate, precum si prin protectia copiilor impotriva violentei, neglijentei si HIV/SIDA. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatiilor, fundatiilor si ale guvernelor.
Despre MasterCard Worlwide
In calitatea sa de companie de plata de top, MasterCard Worldwide se afla in centrul comertului. MasterCard are rol de francizor, procesator si consilier in industria platilor si sustine comertul, oferind un liant economic important intre institutii financiare, autoritati, companii, comercianti si posesori de carduri din intreaga lume. In 2009 consumatorii au generat, la nivel global, un volum brut al tranzactiilor de 2,5 trilioane $, pe produsele emise sub marcile companiei. Cu sustinerea MasterCard Worldwide Network - cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume - MasterCard proceseaza anual peste 22 de miliarde de tranzactii si are capacitatea sa administreze 140 de milioane de tranzactii pe ora, cu o durata medie de 140 milisecunde si 99,99 acuratete. MasterCard promoveaza comertul global prin intermediul familiei sale de marci, incluzand MasterCard®, Maestro® si Cirrus®, prin produsele sale de baza - credit, debit si prepaid - si prin platformele si functionalitatile sale inovatoare, cum sunt MasterCard PayPass™ si MasterCard inControl™. MasterCard deserveste consumatorii, autoritatile si companiile din peste 210 tari si teritorii. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati site-ul www.mastercard.com. Urmariti-ne pe Twitter: @mastercardnews.
02.11.2010
Emanuele Butta (44 ani) a fost numit, de la 1 noiembrie 2010, la conducerea Diviziei de Retail a UniCredit Tiriac Bank, inlocuindu-l pe Zoltan Major, care va ocupa o pozitie la nivel regional in cadrul grupului UniCredit.
Anterior preluarii acestor noi responsabilitati, Emanuele Butta a fost Head of CEE Retail Sales in cadrul grupului UniCredit si a coordonat implementarea mai multor proiecte, atat in Romania, cat si in alte tari in care grupul isi desfasoara activitateta, precum Rusia, Serbia, Cehia si Kazahstan.
Emanuele Butta s-a alaturat UniCredit in 1992, pe parcursul celor 18 ani ocupand diverse functii in divizia Retail in Italia si la nivel de grup. Butta asteapta avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru confirmarea in pozitia de Vicepresedinte Executiv responsabil cu Divizia Retail.
Zoltan Major a ocupat functia de Vicepresedinte Executiv al Diviziei de Retail a UniCredit Tiriac Bank incepand cu anul 2007, urmand sa preia o pozitie de management la nivel regional.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
04.10.2010
UniCredit Group, prin intermediul Fundatiei UniCredit & Universities, a lansat prima editie a concursului CEE Best PhD Thesis Award, care premiaza cele mai bune teze de doctorat din tarile Europei Centrale si de Est in care este prezent Grupul.
Fundatia UniCredit & Universities va acorda sase premii, in valoare de 5.000 EUR fiecare, pentru cele mai bune teze in economie, economie politica, sistemul bancar sau finante care trateaza integrarea europeana. Premiile vor fi acordate celor mai valoroase teze astfel: doua pe tema migratiei, doua pe teme de dezvoltare si demografie si doua pe orice alta tema din profilurile precizate anterior.
Sunt eligibile tezele care au fost examinate in perioada 1 ianuarie 2009-30 iunie 2010. UniCredit sustine performanta si excelenta profesionala la orice nivel, atat in interiorul Grupului, cat si in randul membrilor comunitatilor locale unde este prezent. Astfel, prin acest concurs, Grupul doreste sa recunoasca aceste principii si in comunitatea academica europeana.
Inscrierea se poate face online pana la data de 31 decembrie 2010.
04.10.2010
UniCredit Tiriac Bank, in colaborare cu UniCredit Bank AG Munchen si ERGO Asigurari de Viata lanseaza produsul ERGO Oportun, o asigurare de viata de tip Index Linked, care ofera si posibilitatea investirii raportat la evolutia Indicelui Standard & Poor’s 40 BRIC.
Indicele Standard & Poors 40 BRIC ia in calcul evolutia celor mai importante 40 de companii din tarile numite prescurtat BRIC (Brazilia, Rusia, India si China). Aceste companii sunt tranzactionate pe burse internationale de renume (Londra, Hong Kong, NYSE, NASDAQ) si respecta standardele de transparenta ale acestor piete.
Compozitia indicelui ia in considerare domeniile pentru care aceste tari sunt recunoscute a avea un mare impact economic: resurse naturale, energie, servicii financiare. Economistii estimeaza ca economiile BRIC vor domina in viitor economia mondiala.
Investitia in ERGO Oportun porneste de la suma minima de 3.000 euro. Perioada de subscriere se incheie la 30 noiembrie 2010.
Avantajele oferite de produs:
- Capitalul investit este 100% garantat de UniCredit Bank AG Munchen, institutie financiara cu reputatie internationala, membra a Grupului UniCredit si emitent al acestor valorilor
mobiliare
- Un Bonus de 10% din suma investita va fi platita de emitent daca la maturitate valoarea indicelui SP 40 BRIC va fi mai mare decat valoarea initiala la cele 10 date de evaluare
- Participarea la evolutia Indicelui SP 40 BRIC (ponderat), un indice cu o crestere importanta in ultimii ani, indice dezvoltat de prestigioasa companie de rating financiar Standard&Poor’s
- Asigurare de viata pe tot parcursul derularii contractului de minim 110% din banii investiti
- Mari castiguri potentiale prin participarea la cresterea rapida a economiilor BRIC
- Garantarea la maturitate a 100% din capitalul investit oferita de UniCredit Bank AG Munchen
- Posibilitatea de a spori veniturile prin participarea la beneficiile oferite de cresterea indicelui S&P BRIC 40
- Metoda flexibila de optimizare a raportului risc-profitabilitate
- Gestionarea profesionista a activelor de catre UniCredit Bank AG Munchen
- Posibilitatea de a vinde inainte de termen la valoarea de piata curenta
- Pentru protectia celor dragi, asigurare de viata de minim 110% din capitalul investit in caz de deces
- Investitie minima de doar 3.000 EURO, Prima Unica
- Increderea oferita de colaborarea a doua mari grupuri financiare europene UniCredit si ERGO
- Depozitul asociat: Oportun
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor.
Despre UniCredit
UniCredit este o institutie financiara de top, cu radacini puternice in 22 tari europene si cu o prezenta internationala pe 50 de piete, cu aproximativ 9.600 sucursale si peste 162.000 angajati la 30 iunie 2010. In regiunea CEE, UniCredit opereaza cea mai mare retea bancara internationala cu aproximativ 4.000 sucursale si puncte de lucru. Grupul este activ in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
Despre Grupul ERGO
Cu o valoare cumulata a primelor de asigurare de 19 miliarde €, ERGO este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa. La nivel mondial, ERGO este prezent in peste 30 de tari, concentrandu-se in special in Europa si Asia. In Europa, ERGO este nr.1 in asigurari de sanatate si cheltuieli judiciare, iar pe piata de origine, Germania, Grupul ERGO este unul dintre liderii pietei. Peste 50.000 de persoane lucreaza pentru ERGO, fie ca angajati, fie ca agenti de vanzare.
ERGO ofera o gama larga de produse de asigurare, dar si produse de investitie, luptand pentru a fi intotdeauna alegerea Nr.1 a clientilor atunci cand vine vorba de asigurari si acumulare. Peste 40 de milioane de clienti au incredere in serviciile, expertiza si siguranta oferite de Grupul ERGO si companiile afiliate. In Germania, 20 milioane de clienti au incredere in branduri puternice ale Grupului ERGO ca D.A.S., DKV, Hamburg-Mannheimer, KarstadtQuelle sau Victoria.
ERGO este membru al Grupului Munich RE, unul dintre cei mai mari reasiguratori mondiali. Sub umbrela Munich RE, asigurarile primare sau reasigurarile transforma riscul in valoare pentru clienti. Investitiile Munich RE in valoare de peste 182mld. Euro - din care 113 miliarde in numele ERGO - sunt realizate de experimentatul MEAG, o companie de gestionare a fondurilor de investitii si asset management. Munich RE detine 99,69% din Grupul ERGO. ERGO ASIGURARI SA este detinut in totalitate de Grupul ERGO.
01.10.2010
Varsovia, 30 septembrie 2010 - Consiliul Director al UniCredit SpA l-a ales, la Varsovia, in unanimitate, pe Federico Ghizzoni in calitate de CEO al grupului. In noua sa functie, Federico Ghizzoni devine automat membru al Comitetului Permanent si de Strategie, dar si al Comitetului de Guvernanta Corporativa, Resurse Umane si Nominalizari in cadrul UniCredit.
Federico Ghizzoni, in varsta de 55 de ani, a detinut anterior functiile de Director Adjunct al UniCredit si Director Adjunct al Bank Austria. El a inceput sa lucreze in cadrul UniCredit in 1980 (pe atunci Credito Italiano) si a ocupat functii in cadrul bancii in Marea Britanie, Singapore, Turcia si Polonia.
In iulie 2007, el a fost numit Director al Diviziei Piete Financiare in cadrul UniCredit in Polonia, responsabil cu operatiunile bancare din Europa Centrala si de Est (ECE), precum si membru al Consiliului Bank Austria pentru Divizia ECE. Ghizzoni a jucat un rol foarte important in dezvoltarea francizei UniCredit in ECE, consolidand legatura intre UniCredit si pietele importante ale ECE pe care grupul este prezent. Sub coordonarea lui, UniCredit a fost desemnata "Cea mai buna banca din ECE" de catre revista "The Banker" in 2009.
In alegerea noului CEO, Comitetul de Nominalizari a luat in considerare o serie de factori, printre care calitatile de lider, de a forma o echipa, intelegerea excelenta a serviciilor financiare internationale, abilitatile organizationale si cunoasterea profunda a structurii companiei. Consiliul Director a ajuns la concluzia unanima ca Ghizzoni indeplineaste toate aceste criterii, ceea ce il transforma in cea mai potrivita persoana pentru rolul de CEO al
UniCredit.
Dieter Rampl, Presedinte al Consiliului Director al UniCredit, a spus: "Federico a acumulat o cunoastere profunda a Grupului si are o reputatie foarte buna, atat in plan intern, cat si extern. Colaborarea lui constanta si apropiata cu supraveghetorii, autoritatile, organizatiile internationale si participantii de pe piata il fac foarte potrivit sa administreze relatiile UniCredit cu toti stakeholderii. Acest lucru este cu atat mai important in contextul actual, cand cadrul institutional si de reglementare evolueaza, iar pietele financiare raman expuse unor posibile puseuri de volatilitate. Mai mult, calitatile lui impresionante ca lider si parte a unei echipe ii vor permite sa foloseasca puternicul capital uman al grupului pentru a produce maximum de beneficii pentru stakeholderi".
Rampl a adaugat: "Federico va continua sa duca UniCredit din ce in ce mai sus in pozitia de banca europeana de top, pozitie care a fost mentinuta si sub conducerea predecesorului sau, Alessandro Profumo. Numirea sa drept CEO dovedeste si mai mult angajamentul nostru pe termen lung fata de ECE, o regiune cu un potential de crestere solid. Mai mult, buna lui intelegere a pietei italiene si experienta internationala il transforma in cea mai potrivita persoana sa conduca UniCredit intr-un context economic si financiar dificil, in care globalizarea este un fenomen din ce in ce mai accentuat si ireversibil".
Federico Ghizzoni a declarat: "Sunt onorat de propunerea Boardului de a deveni CEO al UniCredit. Avand o experienta de 30 de ani in grup, sunt entuziasmat de noile provocari. Ca banca internationala, cu o prezenta puternica in 22 de tari si cu focus european in materie de management, produse, servicii pentru clienti si acces pe piete, UniCredit se bucura de o pozitie privilegiata, care ii permite sa serveasca nevoilor financiare ale bazei noastre de clienti la nivel global. Este o provocare sa pornesti de la o pozitie precum cea a UniCredit si astept cu nerabdare sa lucrez cu echipa de manageri, pentru a atinge potentialul enorm al Grupului".
Alaturi de noul CEO, Consiliul Director va analiza, in urmatoarele saptamani, cel mai bun model de leadership pentru grup si o alocare potrivita a sarcinilor, avand in vedere abilitatile profesionale si calitatile celor din echipa de conducere, care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea cu succes a Grupului.
30.09.2010
UniCredit Tiriac Bank a incheiat o conventie cu RCS & RDS, pentru a facilita plata facturilor emise de operatorul de telecomunicatii prin intermediul canalelor bancii.
"Parteneriatul cu RCS & RDS le permite clientilor nostri sa economiseasca timp, apeland la mijloace de plata moderne care sunt accesibile si sigure, precum viramentul bancar, cardul sau aparatele multifunctionale puse la dispozitie de banca", a spus Simona Boteanu, Head of Cash Management & E-banking in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Astfel, sunt disponibile urmatoarele canale prin care se pot face platile:
Numerar:
- La oricare din casieriile bancii prin prezentarea facturii
- La Multifunctionalele de Numerar Non-Stop Banking ale bancii prin scanarea codului de bare de pe factura
Card bancar:
- in reteaua de ATM-uri a bancii folosind numai carduri emise de UniCredit Tiriac Bank
Virament bancar:
- Pentru viramentul bancar clientii UniCredit Tiriac Bank utilizatori ai sistemelor OnlineBanking / BusinessNet au la dispozitie sabloane de plata personalizate ce contin o serie de detalii precompletate in vederea facilitarii introducerii datelor de catre platitor.
RCS & RDS isi propune sa ofere clientilor accesibilitate maxima la modalitati complete si moderne de plata a facturilor, iar recenta posibilitate de a achita facturile prin intermediul UniCredit łiriac Bank este o etapa importanta in proiectele companiei, initiate pentru atingerea acestui obiectiv.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. in România, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor.
28.09.2010
UniCredit Tiriac Bank a acordat un credit in valoare de 8,5 milioane lei companiei Argus, unul dintre leaderii pietei nationale a producatorilor de ulei, pentru finantarea activitatii curente.
"Argus este un jucator reprezentativ în industria uleiurilor vegetale din Romania, atât în ceea ce priveste cota de piata, capacitatile de productie, cât si dotarea tehnica, fiind recunoscuta calitatea produselor sale. Vom continua sa fim aproape de clientii nostri, pentru a-i sustine atat in activitatea de zi cu zi, cat si pentru o dezvoltare durabila a afacerilor lor", a spus Razvan Cristian, director regional in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
"Vrem sa ne consolidam imaginea de partener de afaceri de incredere la nivel naţional şi internaţional, recunoscut prin profesionalism şi calitate în productia şi comercializarea uleiurilor vegetale. In acest sens, UniCredit Tiriac Bank s-a dovedit, la randul sau, un partener valoros pentru noi, mai ales daca tinem cont de contextul dificil al pietei", a declarat Vasile Leu, presedinte CA Argus.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor.
Despre Argus
Fabrica de ulei Argus a fost infiintata in 1943 sub denumirea S.A.R. Argus, avind capital privat roman cu sediul in Constanta. In 1948 are loc nationalizarea si schimbarea denumirii in Intreprinderea Industriala de Stat Argus, ulterior denumita Intreprinderea de Ulei Constanta. Argus SA Constanta s-a constituit ca societate comerciala in anul 1991, devenind societate cu capital integral privat autohton la finele anului 1996, reprezentind un succes al metodei de privatizare MEBO. Incepind cu anul 2002, Argus este listata pe piata de capital Rasdaq.
22.09.2010
Consiliul Director al UniCredit si Alessandro Profumo au convenit ca dupa 15 ani, a sosit momentul unei schimbari de leadership la nivelul Grupului.
Astfel, domnul Profumo si-a prezentat demisia din functia de CEO al UniCredit, demisie care a fost acceptata de Consiliul Director. Consiliul a multumit domnului Profumo pentru excelentele rezultate obtinute.
Consiliul a tinut sa sublinieze faptul ca, sub conducerea lui Alessandro Profumo, compania s-a dezvoltat, evoluand de la stadiul de jucator local la o pozitie intre cele mai importante grupuri bancare din Europa. Capitalizarea bursiera a bancii a crescut in toata aceasta perioada de la 1,5 miliarde EUR la aproximativ 37 miliarde EUR. Chiar si in perioada crizei financiare globale, UniCredit a ramas o banca profitabila, in fiecare trimestru. Cu aceste realizari si cu proiecte strategice in derulare, cum este cazul initiativei "One 4C" s-au creat premisele pentru dezvoltarea continua si sustenabila a Grupului pe viitor.
Pana la numirea unui nou CEO, Consiliul a transferat, temporar, atributiile executive Presedintelui Consiliului Director, Dieter Rampl, care va conduce Grupul cu ajutorul Directorilor Executivi Adjuncti.
De asemenea, Consiliul a acordat domnului Rampl mandatul de a identifica si propune un succesor al Domnului Profumo in urmatoarele saptamani.
Domnul Profumo a multumit Consiliului, actionarilor si tuturor colegilor din Grup pentru sustinerea lor permanenta, pe durata mandatului sau.
09.09.2010
UniCredit Tiriac Bank a organizat, in parteneriat cu Asociatia Ateliere Fara Frontiere, prima editie a UniCredIT. Prin intermediul acestui proiect, banca a donat 100 de calculatoare reconditionate catre 18 proiecte dezvoltate de asociatii si comunitati din intreaga tara. Cei peste 800 de beneficiari, in majoritate elevi, provin din medii in care nu au acces la calculator si internet.
Echipamentele informatice au fost reconditionate de catre asociatia Ateliere Fara Frontiere, care a instalat pe calculatoare si soft-uri cu licente comunitare de la Microsoft.
Anca Nuta, Identity & Communication Director, UniCredit Tiriac Bank: "UniCredIT este un nou proiect prin care ne implicam in viata comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. Este un program cu atat mai special cu cat la el au participat si colegii nostri din banca, identificand proiectele care ajuta copiii si elevii din intreaga tara sa aiba acces la informatie prin intermediul calculatorului."
Raluca Gheorlan, Director Executiv, Ateliere Fara Frontiere: "Pentru noi, proiectul UniCredIT a concretizat una din cele 3 misiuni ale organizatiei noastre: lupta impotriva risipei si poluarii pentru o dezvoltare durabila. Potrivit studiului Eurostat publicat in septembrie 2009, in Romania in anul 2007, 43% din familii nu isi permiteau sa cumpere un calculator iar peste 72% din calculatoare se regaseau in companii si institutii. Am gasit in UniCredit Tiriac Bank un partener extrem de responsabil din punct de vedere social, care a ales sa sprijine mediile defavorizate din tara, oferindu-le echipamentele informatice necesare. Consideram ca acest proiect este o etapa importanta in misiunea noastra de a diminua decalajul in ceea ce priveste dotarea cu echipament informatic resimtita in intreaga tara."
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre Ateliere Fara Frontiere Romania
Asociatia Ateliere Fara Frontiere a deschis in 2009 in parteneriat cu Samusocial din Romania, cu sprijinul Fondului Social European un atelier de insertiune socioprofesionala si pentru combaterea excluziunii, care ofera persoanelor in mare dificultate un loc de munca ca rampa de lansare pentru angajarea pe piata muncii si o acompaniere individualizata: consiliere, orientare, formare/calificare si medierea angajarii pe piata muncii. In atelier se desfasoara o activitate de reconditionare a materialelor informatice destinate proiectelor sociale confera sens muncii salariatilor in insertiune.
31.08.2010
Gianfranco Bisagni (52 ani) este noul Vicepresedinte Executiv al Diviziei Corporate Investment Banking & Private Banking (CIB&PB) si membru al Directoratului UniCredit Tiriac Bank, dupa ce a fost confirmat in aceasta functie de catre Banca Nationala a Romaniei.
El a preluat conducerea diviziei CIB&PB la inceputul lunii aprilie a acestui an. Anterior alaturarii echipei UniCredit Tiriac Bank, a ocupat pozitia de Chief Manager UniCredit Hong Kong Branch & Head of Corporate Banking Asia Pacific in cadrul UniCredit Group.
Experienta sa in cadrul grupului UniCredit cumuleaza 32 de ani de activitate bancara, incluzand pozitii de top management in UniCredit New York Branch si UniCredit Chicago Representative Office.
Din Directoratul UniCredit Tiriac Bank mai fac parte Rasvan Radu, CEO/Presedinte Executiv al bancii, Stanislav Georgiev, CFO/Vicepresedinte Executiv, Zoltan Major, Vicepresedinte Executiv responsabil de Divizia Retail, Daniela Bodirca, Vicepresedinte Executiv responsabil de Divizia Risc, Septimiu Postelnicu, Vicepresedinte Executiv responsabil de Global Business Services (GBS) si Alina Dragan, Vicepresedinte Executiv responsabil de Divizia Resurse Umane.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
26.08.2010
Alina Dragan este, incepand cu luna august, Vicepresedinte Executiv responsabil de Divizia Resurse Umane si membru al Directoratului UniCredit Tiriac Bank, dupa primirea avizului Bancii Nationale a Romaniei pentru aceasta functie.
In aceasta calitate, va superviza realizarea obiectivelor de resurse umane ale UniCredit Group in Romania.
Cu o experienta de opt ani in domeniu, Alina Dragan coordoneaza de peste un an Departamentul HR al UniCredit Tiriac Bank in calitate de Director Executiv, dupa ce anterior a ocupat diferite functii manageriale pe aceasta arie de activitate, in echipa bancii. Alina Dragan este licentiata a Facultatii de Psihologie din Bucuresti si detine o diploma de masterat in psihologie cognitiv-comportamentala, obtinuta in cadrul aceleiasi institutii. Este, totodata, membru al Asociatiei Romane de Psihologie si al asociatiei profesionistilor de resurse umane din Romania.
Din Directoratul UniCredit Tiriac Bank mai fac parte Rasvan Radu, CEO/Presedinte Executiv al bancii, Stanislav Georgiev, CFO/Vicepresedinte Executiv, Zoltan Major, Vicepresedinte Executiv responsabil de Divizia Retail, Daniela Bodirca, Vicepresedinte Executiv responsabil de Divizia Risc si Septimiu Postelnicu, Vicepresedinte Executiv responsabil de Global Business Services (GBS).
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. in România, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-iB Securities Romania, UniCredit CAiB Romania, UniCredit insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
11.08.2010
UniCredit Tiriac Bank si-a extins gama de produse adresate clientilor beneficiari ai fondurilor europene neramburabile din mediul privat, venind astfel cu o oferta completa care cuprinde: scrisoarea de confort, scrisoarea de garantie bancara, creditul punte, creditul pentru investitii, facilitati pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile (inclusiv TVA), precum si facilitati pentru schemele de ajutor de minimis cu finantare de la bugetul de stat.
In plus, banca urmeaza sa lanseze, in perioada urmatoare, si produse adresate beneficiarilor publici si operatorilor regionali.
Principalele avantaje ale UniCredit Tiriac Bank in relatia cu beneficiarii de fonduri europene sunt:
Experienta in finantarea proiectelor europene cu componenta nerambursabila (pre si post aderare), atat la nivel local, cat si la nivelul grupului (inclusiv in alte tari din regiunea central si est-europeana)
Experienta in consilierea pentru accesarea fondurilor nerambursabile
Echipa de specialisti in domeniul fondurilor europene, care va sta alaturi in toate etapele proiectului, de la depunere, implementare, inclusiv monitorizarea rezultatelor acestuia.
Parteneriate dezvoltate cu fondurile de garantare
Parteneriate dezvoltate cu autoritati de management (ex. MADR, AM POS CCE), autoritati de coordonare ale programelor de finantare (ex. ACIS)
Parteneriate dezvoltate cu firmele de consultanta care au elaborat proiecte de succes
Pentru garantarea facilitatilor bancare, UniCredit Tiriac Bank are incheiate conventii de lucru cu FNGCIMM si FGCR.
In plus, conform HG 606/23.06.2010, pentru asigurarea finantarii cheltuielilor necesare implementarii proiectului finantat din instrumente structurale, beneficiarul poate constitui garantii in favoarea unei institutii de credit, sub forma gajarii sau ipotecarii asupra activelor fixe ce fac obiectul contractului de finantare.
In urma implementarii acestor masuri estimam ca, la sfarsitul anului 2010, rata de absorbtie a fondurilor europene va fi de aproximativ 20%.
UniCredit Tiriac Bank a finantat pana in prezent (in ultimul an) aproximativ 100 de proiecte europene, cu o valoare de peste 200 milioane de lei, in prezent avand in analiza proiecte de peste 645 milioane de lei.
Cele mai multe solicitari au fost primite pentru finantarea proiectelor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice si Programului Operational Regional.
In ultima perioada, au fost inregistrate solicitari si pentru finanatarea proiectelor din cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programului Operational pentru Pescuit si Programului Operational Sectorial Mediu.
In plus fata de finantarile proiectelor care beneficiaza de sprijin din fonduri europene, UniCredit Tiriac Bank are produse dedicate proiectelor a caror componenta nerambursabila este sustinuta exclusiv din bugetul national.
Pentru detalii puteti accesa microsite-ul: http://www.unicredit-tiriac.ro/fonduri-europene/.
Un proiect eligibil pentru finantare din fonduri europene cuprinde cheltuieli eligibile si cheltuieli neeligible. Finantarea nerambursabila reprezinta sprijinul public a carui intensitate difera de la proiect la proiect (de la 25% la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile).
Contributia beneficiarului este reprezentata de cofinantarea aferenta cheltuielilor eligibile si valoarea integrala a cheltuielilor neeligibile.
Proiectele europene cu componenta nerambursabila functioneaza pe principiul rambursarii, in sensul ca beneficiarii trebuie sa inceapa proiectul din surse proprii sau din credite bancare, urmand sa primeasaca de la autoritati procentul nerambursabil aplicat la cheltuilile eligibile efectuate.
Exceptia de la principiul rambursarii consta in posibilitatea beneficiarilor de a incasa avans/prefinantare din valoarea sprijinului. In cele mai multe cazuri avansul/prefinantarea trebuie garantata cu scrisoare de garantie bancara.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
05.08.2010
Toti clientii persoane fizice ai UniCredit Tiriac Bank, utilizatori de carduri de credit sau de debit, beneficiaza de o reducere de 7% din valoarea cumparaturilor in magazinele Elmec Romania, unul dintre cei mai importanti retaileri nationali de articole sportive si de fashion. Colaborarea cu Elmec este parte a unui extins program de reduceri, pe care banca il deruleaza cu peste 200 de parteneri in toata tara, prin care clientii primesc discount-uri de pana la 20% din valoarea cumparaturilor.
"Pentru noi este foarte important sa le oferim clientilor beneficii care sa raspunda nevoilor lor, iar programul de reduceri le permite utilizatorilor de carduri sa economiseasca bani. In acelasi timp, ei se pot bucura de avantajele unor instrumente de plata sigure, usor de utilizat si care nu presupun niciun cost suplimentar pentru plata la comercianti", a spus Bogdan Spuza, director de marketing si segmente in cadrul diviziei de retail a UniCredit Tiriac Bank.
Programul de fidelitate al UniCredit Tiriac Bank este dedicat posesorilor de carduri de debit si de credit si ofera beneficiul unor reduceri cu pana la 20%, fie ca este vorba despre hoteluri, restaurante, agentii de turism, agentii de inchirieri auto, sau de saloane de infrumusetare & spa. Lista completa a comerciantilor parteneri poata fi consultata pe site-ul program reduceri.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre Elmec Romania
Compania Elmec Romania este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata autohtona de fashion si sport si detine in acest moment 52 de magazine monobrand si multibrand, dintre care 24 de magazine exclusiv Nike, doua magazine Converse, cinci magazine multibrand - dezvoltate sub conceptul Famous Brands, doua magazine multibrand - dezvoltate sub conceptul Famous Brands Gallery, un magazin multibrand de incaltaminte KIX, un magazin multibrand Star Place, noua magazine fashion monobrand (Calvin Klein, Calvin Klein Jeans, Miss Sixty & Energie, Pepe Jeans London, Marlboro Classics), trei magazine Folli Follie, patru outlet-uri, precum si trei magazine monobrand de fashion in Republica Moldova.
04.08.2010
4 August 2010 - UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 148 milioane lei (36 milioane euro) in primul semestru din 2010, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 18% fata de intervalul similar din 2009. Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 13%, iar rentabilitatea activelor la 1,5%. Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) in primele sase luni a fost de 31 milioane lei (7,5 milioane euro).
Banca a inregistrat venituri de 657 milioane lei (158,4 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 10% fata de intervalul similar al lui 2009. Cheltuielile operationale au ramas constante fata de anul trecut. Raportul intre costuri si venituri a continuat sa se imbunatateasca, pana la 43%. Rata solvabilitatii se plaseaza la nivelul confortabil de 12,3% potrivit RAS.
Profitul operational net a urcat cu 18% in 1H 2010 fata de primul semestru din 2009, acoperind de 1,9 ori provizioanele nete pentru credite.
"Primele sase luni ale acestui an au reconfirmat tendinta inregistrata in primul trimestru, in conditiile in care cererea pe piata a ramas redusa, iar costul riscului a continuat sa creasca. Cu toate acestea, performanta noastra si situatia financiara a bancii au ramas solide. In urma aplicarii masurilor de consolidare bugetara, estimam ca redresarea economica nu va incepe mai devreme de 2011", a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Volumul activelor a ajuns la 20,5 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la jumatatea acestui an, in crestere cu 5% fata de 30 iunie 2009 si la acelasi nivel ca in decembrie 2009. Portofoliul de credite din bilant a crescut cu 11% de la inceputul anului, pana la 13,4 miliarde lei (3,07 miliarde euro), rata peste media sistemului. Depozitele clientilor s-au plasat la 9,4 miliarde lei (2,15 miliarde euro), in scadere cu 10% fata de inceputul lui 2010. Riscul de credit a urcat, dar ramane in continuare sub media sistemului bancar, in conditiile in care intarzierile mai mari de 90 de zile la plata ratelor au ajuns la 10,9%. Acoperirea cu provizioane a portofoliului a crescut la 6,1% potrivit IFRS si la 9,8% potrivit RAS.
Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing se plasau la 23,5 miliarde lei (5,4 miliarde euro) la finalul lunii iunie 2010. Capitalul social al bancii a ramas constant, la 2,3 miliarde lei (554,5 milioane euro). Profitul net consolidat al grupului a fost de 137 milioane lei (33 milioane euro) in primele sase luni din 2010.
Grupul UniCredit si-a respectat angajamentele asumate in cadrul Initiativei de la Viena, mentinandusi expunerea totala fata de Romania deasupra plafonului agreat cu institutiile financiare internationale si continuand sa sustina activ economia romaneasca.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 520.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
22.07.2010
Viena, 22 iulie 2010
Ceremonia de premiere si lansarea publicatiei au loc pe 6 septembrie
UniCredit si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (ERBD) vor anunta castigatorii concursului de eseuri "Nascut in '89", in cadrul unei ceremonii de premiere in data de 6 septembrie 2010, la sediul BERD din Londra, in prezenta a sase participanti castigatori, din Europa de Est.
UniCredit, impreuna cu BERD si publicatia Financial Times, a lansat anul trecut un concurs, cand lumea intreaga comemora aniversarea a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului, pe data de 9 noiembrie 1989. Scopul este de a descoperi modul in care tanara generatie din Europa Centrala si de Est a luat parte si a facut fata schimbarilor politice si sociale din ultimii 20 de ani si de a le permite sa-si exprime sperantele si asteptarile, precum si ingrijorarile lor pentru viitor.
Pentru sarbatorirea realizarilor tinerilor scriitori din Europa de Est, UniCredit si BERD vor lansa o publicatie speciala care va cuprinde cele mai bune 24 de eseuri, selectate de catre un juriu international, condus de catre reputatul scriitor ucrainean Andrei Kurkov.
In publicatie vor fi incluse desigur eseurile celor sase castigatori ai concursului, ce vor fi anuntati pe 6 septembrie, in timpul unei discutii panel cu Andrei Kurkov si reprezentantii partenerilor de proiect. Premiul intai reprezinta o saptamana de practica profesionala la sediul editorial al publicatiei Financial Times. Celelalte premii sunt puse la dispozitie de UniCredit.
Concursul s-a bucurat de un interes foarte puternic si au fost depuse aproximativ 600 de eseuri, de la participanti din toata regiunea. Contributiile scot la iveala aspiratiile si temerile unei intregi generatii, nascuta dupa caderea Cortinei de Fier, in urma cu doua decenii. In mare parte, calitatea prozei a fost extraordinara, plina de viziune si spirit de observatie.
16.07.2010
- Premiu pentru excelenta in jurnalism, in valoare de 5.000 euro
- Textele pot fi depuse pana la data de 31 iulie 2010
- Accentul cade pe textele care se bazeaza pe granite si prejudecati in Europa si modurile diverse in care acestea pot fi depasite.
Jurnalistii din toata Europa sunt invitati sa-si depuna lucrarile pentru prestigiosul premiu de jurnalism "Writing for CEE", pana la 31 iulie 2010. Premiul se acorda pentru a saptea oara de catre Bank Austria, membra a Grupului UniCredit, si APA - Austria Press Agency. Scopul este acela de a incuraja scrierea jurnalistica pe teme legate de Europa si Integrarea Europeana. Premiul se acorda lucrarilor care acopera Europa, viata de zi cu zi din tarile europene, arta europeana, cultura sau stilul de viata in diferite moduri, si care aduc o contributie in depasirea granitelor si a prejudecatilor.
Jurnalistii mai au timp pana la sfarsitul lunii sa depuna articolele ce au fost publicate intre 1 august 2009 si 31 iulie 2010. Transcrierile unor programe radio sau de televiziune, precum si articolele online sunt de asemenea eligibile si binevenite. Castigatorul va fi anuntat si prezentat la sfarsitul anului 2010, in timpul unui eveniment de gala din Viena, si va primi premiul in bani, in valoare de 5.000 euro.
Conditiile de participare sunt: articolul trebuie depus in limba originala, impreuna cu o traducere a sa in limba engleza, formularul de inscriere si CV-ul autorului. Informatiile detaliate si formularul de inscriere pentru "A scrie pentru CEE" pot fi descarcate aici.
Despre Grupul UniCredit
UniCredit este o importanta institutie financia internationala, avand radacini puternice in 22 de tari din Europa si reprezentante in cadrul altor 27 de piete, cu mai mult de 10.000 de sucursale si aproximativ 174 000 de angajati.
In Europa Centrala si de Est, UniCredit detine cea mai mare retea bancara internationala, cu aproximativ 4.000 de sucursale si puncte de lucru.
Grupul activeaza in urmatoarele tari din ECE: Azerbaidjan, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
09.07.2010
In cadrul studiului Cele mai bune banci de custodie din 2010, revista Global Finance a acordat o distinctie Grupului UniCredit pentru reusitele sale din Europa Centrala si de Est. Revista financiara din SUA a desemnat UniCredit drept Cea mai buna banca de custodie din Europa Centrala si de Est. In plus, UniCredit s-a clasat pe locul intai pentru serviciile sale de custodie in Austria si Croatia.
Succesul recent in cadrul studiului revistei Global Finance este ultima dintr-o serie de distinctii atribuite de mass-media serviciilor pentru investitori de la UniCredit in acest an, cu clasari pe locul intai in studiile Banci custode si Banci pentru investitori la nivel global, de la inceputul anului. "Ne-am clasat pe primul loc in toate studiile privind bancile custode din acest an, ceea ce intareste rolul de lider jucat de Grupul UniCredit in calitate de expert pentru procedurile post-comerciale", a declarat Attila Szalay-Berzeviczy, Director al Diviziei Global Securities Services in cadrul Grupului UniCredit.
Divizia Global Securities Services a Grupului UniCredit opereaza in 14 tari din Europa Centrala si de Est (inclusiv in Austria) prin intermediul retelei bancare detinute de UniCredit. Divizia este cea mai mare furnizoare de servicii de custodie din regiune, din punctul de vedere al activelor in administrare, al cotei de piata, cat si ca dimensiune a retelei sale regionale.
Grupul are afaceri in acest domeniu incepand din anii ’90, jucand intotdeauna un rol de deschizator de drumuri in dezvoltarea pietelor de valori mobiliare din regiune. Echipa este alcatuita din 230 de experti in domeniu din toata Europa Centrala si de Est.
Despre UniCredit
Grupul UniCredit este o importanta institutie financiara internationala, cu radacini puternice in 22 de tari europene si cu o retea internationala globala pe aproximativ 50 de piete, cu 9.600 de sucursale si peste 162.000 de angajati la 31 martie 2010.
In Europa Centrala si de Est, UniCredit Group opereaza cea mai mare retea bancara internationala, cu aproximativ 4.000 de sucursale.
Grupul isi desfasoara activitatea in urmatoarele tari: Austria, Azerbaijan, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina. UniCredit este unul dintre cei sase sponsori oficiali ai UEFA Champions League pentru sezonul curent si urmatoarele doua sezoane.
Divizia de servicii bancare pentru companii a UniCredit ofera clientilor, de la firme mici si mijlocii la multinationale si institutii, acces la cea mai mare retea bancara din Europa Centrala si de Est, cat si la sucursale din principalele centre financiare din lume. Colaborarea fructuoasa intre managerii de relatii cu clientii si specialistii liniilor de produse (Finante si consultanta, Piete, Leasing, Servicii bancare pentru tranzactii globale) permite UniCredit sa raspunda prompt cerintelor antreprenoriale ale clientilor. Astfel, UniCredit sustine dezvoltarea clientilor companii si institutii ai Grupului, generand valoare durabila pentru toata partile interesate.
Divizia Global Securities Services a UniCredit combina expertiza locala a peste 2.000 de specialisti cu experienta unei banci sofisticate de tranzactii globale, oferind un set diversificat de competente in domeniile de Cash Management si eBanking, Trade Finance, gestiunea lantului de aprovizionare, comert structurat, finante de export si servicii pentru valori mobiliare. Grupul UniCredit este una dintre cele mai mari banci din Europa pe acest segment, acest lucru fiind demonstrat de multitudinea de distinctii internationale primite. Multumita unei retele internationale alcatuita din peste 10.200 de sucursale in 22 de tari, la care se adauga 4.000 de banci corespondente in 50 de tari din intreaga lume, Grupul UniCredit deserveste peste 400.000 de companii la nivel mondial.
08.07.2010
UniCredit Tiriac Bank a premiat joi, 1 iulie 2010, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Institutul Cultural Roman, castigatorul celei de-a XII-a editii a concursului "Tanarul Jurnalist al Anului", organizat de Freedom House Romania si Edipresse AS Romania.
Pentru fiecare dintre cele sase sectiuni din concurs (Cultura / IT&C si Tehnologie / Actualitate interna / Finante / Politica externa si afaceri europene / Mediu), juriul a ales cate trei nominalizati (exceptie la Actualitate, unde au fost 4 nominalizari), dintre care s-a desemnat, mai apoi, castigatorul Marelui Premiu, in valoare de 4.000 de lei.
La sectiunea Finante, sustinuta de UniCredit Tiriac Bank, castigatorul a fost Florin Rusu de la Saptamana Financiara.
Jurnalistii au fost desemnati castigatori ai concursului "Tanarul Jurnalist al Anului 2009" in urma unui proces de jurizare care a urmarit tehnica jurnalistica, scriitura, capacitatea de analiza. Acuratetea documentarii, precum si capacitatea de a identifica subiecte de interes public, au fost, de asemenea, puncte importante in selectia nominalizatilor si apoi a castigatorilor.
06.07.2010
UniCredit Tiriac Bank a lansat Pachetul de Pensii, cu ajutorul caruia clientii beneficiaza de o dobanda de 3% pe an la sumele din cont. In plus, banca nu percepe comisioane pentru folosirea cardului, astfel ca retragerile de bani de la bancomatele Grupului UniCredit sunt gratuite, la fel si utilizarea cardului la plata facturilor sau la cumparaturi.
Pachetul de Pensii de la UniCredit Tiriac Bank include urmatoarele:
- cont curent
- card de debit, fara comision de administrare anuala
- retrageri gratuite de la bancomatele Grupului UniCredit
- gratuit plata facturilor sau cumparaturilor realizate cu cardul
- online b@nking
- direct debit
- telefon service
Un alt beneficiu important este economia de timp, in conditiile in care plata facturilor la utilitati se poate realiza atat prin intermediul serviciului Direct Debit, cat si prin telefon, cu ajutorul serviciului "Telephone Service", pe internet, cu ajutorul "Online B@nking" sau la bancomat.
Prin intermediul serviciului "Telephone Service", clientii pot verifica, printr-un simplu apel telefonic, orice informatii legate de conturile personale, sau pot face diferite operatiuni.
De asemenea, UniCredit Tiriac Bank ofera avantaje si pentru deschiderea si administrarea contului de economii si a depozitelor, al caror cost este inclus in pachet pentru clientii existenti.
Costul anual al pachetului este de 12 lei si nu exista alte comisioane de activare sau de administrare a produselor incluse in pachet.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale.
Suntem o companie performanta care apreciaza angajatii performanti. Oferim o gama larga de produse si servicii specializate prin intermediul retelei proprii si a partenerilor nostri, ceea ce inseamna ca oferim multiple posibilitati angajatilor nostri de a se dezvolta in cadrul echipei UniCredit.
In Romania, din Grupul UniCredit fac parte, de asemenea, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
30.06.2010
Miercuri, 30 iunie 2010 - UniCredit Tiriac Bank a primit certificarea ACCA Approved Employer din partea Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), cea mai prestigioasa asociatie profesionala internationala in domeniul financiar contabil.
Aceasta acreditare ofera recunoastere internationala pentru standardele de instruire si dezvoltare pe care UniCredit Tiriac Bank le ofera angajatilor sai in Romania. Banca face parte dintr-un numar restrans de angajatori din domeniul financiar-bancar din Romania care se bucura de recunoasterea oficiala ACCA, la acest nivel, a bunelor practici profesionale pe
zona de pregatire si dezvoltare profesionala.
Ca urmare a evaluarii ACCA, UniCredit Tiriac Bank a primit certificatele "Trainee Development Stream Gold" si "Professional Development Stream". Certificarea "Trainee Development Stream Gold" recunoaste bunele practici in oferirea de oportunitati de invatare si suportul acordat pentru studentii ACCA angajati ai bancii, ce vizeaza o calificare ACCA . A doua certificare obtinuta, "Professional Development Stream", este o recunoastere a faptului ca banca le ofera membrilor ACCA din cadrul echipei suport sustinut in dezvoltarea profesionala continua.
Printre cele mai importante beneficii pe care certificarea le confera angajatilor bancii - studenti si membri ACCA - se numara reducerea documentatiei necesare parcurgerii cursurilor, un program intern de mentorat dedicat lor si flexibilitate in privinta perioadei de pregatire pentru cele 14 examene obligatorii necesare obtinerii diplomei ACCA.
"Acreditarea ACCA Approved Employer este o recunoastere oficiala a sprijinului concret pe care il oferim colegilor nostri dornici sa se perfectioneze si sa atinga cele mai inalte standarde de calificare profesionala in domeniul financiar contabil. Suntem o companie performanta care pretuieste angajatii performanti," a declarat Alina Dragan, Director Executiv Resurse Umane, UniCredit Tiriac Bank.
Andreia Manea, Director ACCA pentru Europa de Sud-Est a spus: „ACCA are ca scop oferirea de calificari de prim rang persoanelor dedicate care doresc o cariera de succes in domeniul financiar-contabil, dar si in management. Dorim sa oferim membrilor nostri cunostintele si pregatirea necesare pentru a fi leaderi ai companiilor importante, din orice sector de afaceri. Totodata, dorim ca ei sa fie echipati cu calitatile necesare pentru a aduce valoare companiilor in care lucreaza. in acest demers, foarte important este rolul partenerilor nostri, angajatorii care au primit acreditarea ACCA si ale caror practici de pregatire si evaluare a angajatilor lor creeaza conditii excelente de invatare si dezvoltare profesionala”.
"Suntem incantati sa avem printre acesti parteneri companii precum UniCredit Tiriac Bank, domeniul bancar fiind unul dintre acelea in care, in opinia ACCA, existenta unor angajati care sa detina atat cunostintele tehnice, cat si cele de comunicare, management, administrare a riscului si etica este esentiala."
"Ne bucura aceasta certificare, care reprezinta un beneficiu atat pentru colegii nostri ce vizeaza calificarea ACCA, cat si pentru banca. Ne propunem sa recrutam si sa retinem cei mai buni profesionisti din domeniul financiar si vom contina sa investim in oameni, pentru a avea rezultate sustenabile pe termen lung", a incheiat Stanislav Georgiev, Chief Financial
Officer (CFO) al UniCredit Tiriac Bank.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale.
Suntem o companie performanta care apreciaza angajatii performanti. Oferim o gama larga de produse si servicii specializate prin intermediul retelei proprii si a partenerilor nostri, ceea ce inseamna ca oferim multiple posibilitati angajatilor nostri de a se dezvolta in cadrul echipei UniCredit.
In Romania, din Grupul UniCredit fac parte, de asemenea, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre ACCA
ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants) este organismul global pentru profesionistii contabili. Avem ca scop oferirea de calificari de prim rang persoanelor dedicate, abile si ambitioase din intreaga lume, care doresc o cariera plina de satisfactii in contabilitate, finante si management.
Oferim sprijinul nostru celor 140,000 de membri si 404.000 de studenti in 170 de tari, ajutandu-i sa isi dezvolte cariere de succes in contabilitate si afaceri, oferindu-le competentele cerute de angajatori.
Avem o retea de peste 80 de birouri si centre si mai mult de 8.000 de Angajatori Acreditați in intreaga lume, care asigura angajaților lor standarde ridicate de invatare si dezvoltare. Prin misiunea noastra de interes public, promovam o legislație adecvata pentru domeniul contabil si efectuam cercetari relevante pentru a ne asigura ca domeniul contabil continua
sa creasca in reputatie si influenta.
28.06.2010
Antoaneta Curteanu, Director Adjunct al Diviziei Corporate a UniCredit Tiriac Bank, va prelua de la 1 iulie 2010 functia de Chief Executive Officer (CEO) al UniCredit Leasing.
"Am considerat ca experienta pe care o pot castiga la leasing este cea mai buna alegere in acest moment. Preluarea noilor responsabilitati in grupul UniCredit vine ca o completare fireasca a experientelor profesionale de pana acum, cresterea cooperarii intre banca si leasing fiind un deziderat important al grupului" a spus Antoaneta Curteanu.
Andreas Obrist, care a condus pana in prezent UniCredit Leasing, a fost promovat, in cadrul grupului UniCredit, intr-o pozitie de coordonare la nivel regional.
"Transferul Antoanetei Curteanu dintr-o functie executiva in banca la UniCredit Leasing are in vedere aplicarea unor strategii de crestere a sinergiilor si a vanzarilor incrucisate. Aceasta numire vine ca o completare naturala a unei cariere remarcabile, desfasurata in cea mai mare parte in cadrul Grupului UniCredit", a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Antoaneta Curteanu lucreaza in cadrul UniCredit din 1998, iar in perioada anterioara, 1991- 1998, a lucrat in cadrul Bancii Comerciale "Ion Tiriac".
Din iunie 2007 pana in prezent, a ocupat functiile de Deputy Head al Diviziei Corporate, si Director Global Transaction Banking (GTB), anterior (mai 2005 - iunie 2007), fiind Vicepresedinte Executiv responsabil cu activitatea Corporate si membru al Consiliului de Administratie in cadrul UniCredit Romania, precum si Director General Adjunct responsabil de coordonarea activitatii de Risk Management, in intervalul octombrie 2004 – mai 2005. Antoaneta Curteanu este membru fondator al asociatiei "Business Women Network" in Romania si autor al cartii "Factoringul in comertul international".
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
24.06.2010
UniCredit Consumer Financing, prin intermediul UniCredit Tiriac Bank, ofera un credit de nevoi personale pentru MBA, adresat studentilor Maastricht School of Management. Imprumutul se acorda cu o dobanda preferentiala, cu 2,5 puncte procentuale mai mica decat cea standard aplicata Creditului pentru Orice fara Ipoteca, iar clientul beneficiaza de
un ofiter de aprobare dedicat.
Studentii de la Maastricht School of Management au astfel posibilitatea de a-si acoperi integral costul programului MBA, suma acordata fiind de maximum 20.000 EUR sau echivalentul in lei, pe o perioada de cel mult 10 ani.
In plus, acestia beneficiaza de conditiile avantajoase aplicate si Creditului pentru Orice, respectiv 0% comision de analiza, de administrare si de rambursare anticipata. Produsul este disponibil atat in versiunea cu dobanda fixa, cat si cu dobanda variabila.
UniCredit Consumer Financing este o institutie membra a grupului UniCredit specializata in finantarea persoanelor fizice, prezenta pe piata din Romania din 2008.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre Maastricht School of Management
Maastricht School of Management (MSM) isi are bazele in Institutul de Stiinte de Management de la Universitatea Tehnica din Delft, infiintat in 1952. In 1989, scoala a fost mutata in orasul istoric Maastricht, iar in 1993 a fost redenumita Maastricht School of Management.
MSM este unul dintre institutele importante in domeniul educatiei, la nivel global, si imbina educatia, asistenta tehnica si cercetarea. Cu peste 2.000 de absolventi anual, din 25 de tari, MSM este una dintre cele mai importante scoli de afaceri din Olanda.
22.06.2010
· Linie de credit echivalenta cu maximum 35.000 de euro si perioada de gratie de 50 de zile
· Program de reduceri in magazinele METRO si in reteaua de parteneri
· Sistem de asigurare unic pe piata romaneasca a cardurilor pentru bunurile achizitionate din magazinele METRO Cash & Carry Romania
· Produsul a fost testat, printr-un program pilot, de peste 1.000 de clienti din Iasi si Craiova
Bucuresti, 22 iunie 2010 - METRO Cash & Carry Romania si UniCredit Tiriac Bank anunta lansarea, la nivel national, a primului card de credit co - branded de pe piata romaneasca, dedicat persoanelor juridice, clienti METRO si UniCredit Tiriac Bank.
"Cardul de credit co-branded METRO - UniCredit Tiriac Bank este un instrument prin care ne sustinem clientii IMM in aceasta perioada economica dificila, introducand astfel pe piata romaneasca primul produs de acest gen destinat companiilor", a declarat Zoltan Major, Vicepresedinte UniCredit Tiriac Bank responsabil de Divizia Retail. "Programul - pilot a pornit in Iasi si Craiova, iar in perioada urmatoare toate societatile comerciale din tara se vor putea bucura atat de avantajele financiare oferite de banca, cat si de ofertele speciale de la METRO in cadrul aceluiasi produs".
"Principala provocare a clientilor nostri este fluxul de capital, iar noul produs pe care il lansam acum impreuna cu partenerul nostru UniCredit Tiriac Bank este menit sa aduca un suport concret atat prin linia de creditare, cat si prin ofertele promotionale aferente programului" spune Claude Sarrailh, Director Management Clienti, METRO Cash & Carry Romania. "Completam, astfel, cu un proiect de suport financiar direct, initiativele noastre de sustinere a clientilor profesionisti, acum la nivelul intregii retele METRO din tara”, adauga Claude Sarrailh.
Prin intermediul cardului de credit METRO - UniCredit Tiriac Bank emis sub logo VISA, clientii au avantajul de a dispune oricand de fondurile necesare, putand profita de oportunitatile care pot aparea pe neasteptate. In plus, posesorii de card beneficiaza de reduceri in magazinele METRO Cash & Carry Romania si la partenerii UniCredit Tiriac Bank, avand controlul deplin asupra sumelor cheltuite.
Nivelul maxim de creditare este echivalentul in RON al sumei de 35.000 de EUR, dar nu mai mult de 30% din cifra de afaceri medie lunara a companiei, calculata pe baza ultimului bilant pentru un intreg an financiar.
Cardul de credit are o valabilitate de 36 de luni, iar la scadenta se reanalizeaza prelungirea valabilitatii, in functie de indeplinirea conditiilor de eligibilitate anuntate de banca. Suma minima de rambursat este de 10% din suma datorata bancii la sfarsitul fiecarui ciclu de tranzactionare.
Astfel, acestia beneficiaza de un instrument util in derularea afacerii, fie ca este vorba despre comert traditional sau HoReCa, prin alocarea unui plus de capital rulant si accesul la o serie de promotii atat pentru produse METRO, cat pentru produse ale companiilor partenere.
"Suntem mandri ca putem lansa pe piata primul card de credit co-branded pentru companii. Am avut o cooperare foarte buna cu UniCredit Tiriac Bank si METRO Cash&Carry Romania la dezvoltarea si testarea acestui produs, care se adreseaza unui segment puternic afectat de criza. Cardul METRO - UniCredit Tiriac Bank este un instrument prin care intreprinderile mici din retail si HoReCa pot accesa un credit ce le asigura lichiditatea, o nevoie esentiala pentru acoperirea cheltuielilor regulate. In plus, clientii se pot bucura de beneficii suplimentare in lantul de magazine METRO si poate cel mai important, prin utilizarea sa la achizitia cat mai multor produse si servicii necesare functionarii companiilor, acestea isi pot controla si gestiona mult mai bine cheltuielile lunare",declara Catalin Cretu, Director General Romania, Visa Europe.
Avantajele financiare oferite clientilor METRO Cash & Carry Romania, cu acest nou tip de card sunt:
· perioada de gratie de pana la 50 de zile, in functie de data efectuarii tranzactiei, in care clientul nu plateste dobanda pentru tranzactiile efectuate la comercianti;
· Dobanda cu 3% mai mica decat cea standard pentru tranzactiile efectuate in magazinele METRO;
· Daca, pana la data scadenta, clientul plateste integral suma utilizata, beneficiaza de dobanda zero pentru toate tranzactiile efectuate la comercianti;
· Comision zero pentru platile efectuate la comercianti in Romania;
· Valabilitate nationala si internationala.
Printre facilitatile pe care cardul co-branded le permite, se numara: plata facturilor la ATM-urile UniCredit Tiriac Bank, schimbarea PIN-ului direct la ATM-urile UniCredit Tiriac Bank, verificarea soldului si lista ultimelor 10 tranzactii la ATM-urile UniCredit Tiriac Bank, inrolare gratuita la serviciul 3D Secure, pentru tranzactii sigure pe internet, posibilitatea de a opta pentru emiterea unui numar nelimitat de carduri suplimentare, rambursarea automata a sumei utilizate din linia de credit dintr-un cont curent deschis la UniCredit Tiriac Bank si accesul online la informatiile aferente contului de card prin Online B@nking.
Ca utilizatori ai acestui card, clientii au acces la programe dezvoltate special pentru ei:
Program de reduceri la partenerii METRO Cash & Carry Romania si UniCredit Tiriac Bank
Platind cu acest card in reteaua partenerilor METRO, clientul beneficiaza de reduceri semnificative la costurile pentru produsele si serviciile oferite de acestia. Lista partenerilor poate fi consultata pe site-ul program reduceri, in magazinele METRO Cash & Carry Romania si in spatiile partenerilor care intra in acest program.
Program de asigurare gratuita - pentru bunurile achizitionate in reteaua METRO Cash & Carry Romania si platite cu acest card, clientul METRO beneficiaza de asigurare gratuita - pe timpul transportului si doua saptamani dupa achizitie - pentru accidente si furt prin efractie.
Detalii complete despre functionalitatile cardului si partenerii programului sunt disponibile direct la specialistii METRO Cash & Carry Romania sau in sucursalele UniCredit Tiriac Bank.
Despre METRO Cash & Carry Romania
METRO Cash & Carry Romania este o parte integranta a METRO Cash & Carry International.
METRO Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. Astazi, reteaua de magazine numara 25 de centre de distributie: in Bucuresti - 5 centre, in Brasov, Constanta si Timisoara cate 2 centre si cate un centru in fiecare din urmatoarele orase: Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Tg. Mures, Arad si Deva.
De asemenea, incepand din data de 29 aprilie 2010, METRO Romania a lansat un nou concept de magazin, METRO Punct, dedicat clientilor revanzatori.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre Visa Europe
in Europa, sunt peste 390 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului 2009, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1,4 mii de miliarde EUR. 11,2% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa.
Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinuta si condusa de cele 4.000 banci membre din Europa - care a fost incorporata in iulie 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua corporatie globala Visa Inc., cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa.
Fiind o organizatie europeana, este capabila sa raspunda rapid la cerintele specifice pietei bancare europene si clientilor - detinatori de carduri si comercianti, si sa implineasca obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevarata piata interna de plati.
Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 200 de tari.
15.06.2010
Mobilitatea conturilor permite transferul conturilor si al produselor atasate contului curent in lei (de tip direct debit si standing order) al unui client, persoana fizica, de la o banca (banca anterioara) la alta banca (banca noua).
Acest serviciu este reglementat de:
- Principiile comune privind schimbarea conturilor emise de Comitetul European pentru Industria Bancara (EBIC),
- Regulile Comune privind mobilitatea conturilor curente în lei ale persoanelor – ARB.
Regulile Comune privind mobilitatea conturilor fizice stabilesc termenii, regulile si procedurile de furnizare a serviciilor privind mobilitatea contului curent pentru clientii persoane fizice in conformitate cu Reglementarile si practicile nationale in domeniul platilor si cu Principiile comune privind mobilitatea conturilor emise de Comitetul European pentru Industria Bancara (EBIC), din care face parte Federatia Bancara Europeana, unde Asociaţia Romana a Bancilor este membru.
Acest serviciu se aplica numai in situatia in care atat banca noua, cat si banca anterioara sunt Participanti (lista actualizata cu bancile participante poate fi gasita pe site-ul Asociatiei Romane a Bancilor, www.arb.ro)
Beneficii pentru client
Procedurile impuse de transferul contului si al produselor atasate acestuia (de tip direct debit si standing order) de la o banca la alta, precum si corespondenta intre banci, vor fi asumate in principal de catre bancile implicate.
Banca noua actioneaza ca principal punct de contact şi ii va oferi asistenta clientului pe tot parcursul transferului.
Serviciul de mobilitate a conturilor este gratuit; pentru restul comisioanelor se va consulta Tariful de Comisioane aferent persoane fizice.
Clientul nu mai este nevoit sa contacteze direct banca veche.
14.06.2010
In orice context economic, eficienta este o preconditie a succesului. Campaniile publicitare si-au castigat deja un loc binemeritat in topul metodelor de a atinge eficienta, acesta fiind si cazul campaniei „Creditul pentru Orice”, care a adus UniCredit Tiriac Bank un premiu Effie.
Pe 10 iunie, in cadrul celei de-a VII-a editii a Galei Effie, desfasurata la Opera Romana din Bucuresti, UniCredit Tiriac Bank si agentia sa de creatie, Headvertising, au primit premiul Bronze Effie pentru campania de promovare a Creditului pentru Orice, la categoria Servicii Financiare.
Campania desfasurata de UniCredit Consumer Financing si UniCredit Tiriac Bank, in perioada 1 iulie-15 septembrie 2009, intr-unul dintre cele mai dificile momente pentru comunicarea de marketing, in special pe zona financiar-bancara, a crescut semnificativ numarul de credite de consum ale bancii, marcand totodata activitatea constanta de creditare a UniCredit.
Premiile Effie au reunit, si in 2010, cele mai cunoscute agentii de publicitate din tara, precum si clientii acestora. Evenimentul se desfasoara sub egida IAA Romania (International Advertising Association) si UAPR (Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania), Effie Awards fiind un festival international sub licenta AMA New York.
Acordarea premiilor in cadrul acestei competitii are in vedere criteriul eficientei campaniilor de publicitate. In cazul promovarii “Creditului pentru Orice”, unul dintre indicatorii luati in considerare a fost cota de piata a bancii pe segmentul creditelor de consum, care, in urma campaniei, a cunoscut o crestere considerabila comparativ cu perioada precedenta.
11.06.2010
UniCredit Tiriac Bank si MaiMultVerde au deschis doua noi centre de inchiriere biciclete Cicloteque in parcurile Tineretului si Herastrau. Reteaua Cicloteque numara, in prezent, trei centre si 300 de biciclete. Cicloteque este un proiect al Asociatiei MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement si Universitatii Bucuresti.
Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, Dragos Bucurenci, presedinte Asociatia MaiMultVerde, si Anca Nuta, Identity & Communication Director UniCredit Tiriac Bank, au participat la inaugurarea celor doua noi centre.
In cadrul evenimentului, Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei a primit cardul de membru cu numarul 1, urmand sa beneficieze de serviciile Cicloteque. Dupa deschiderea oficiala a centrului din Parcul Tineretului, peste 300 de biciclisti si personalitatile invitate au plecat pe biciclete spre Parcul Herastrau, unde au inaugurat si al doilea centru nou Cicloteque.
Biciclistii au pedalat pe traseul Parcul Tineretului-Piata Unirii-Universitate-PiataRomana-Piata Victoriei-Charles de Gaulle-Parcul Herastrau. Traseul, cu o lungime de 8 kilometri, a fost strabatut in mai putin de o jumatate de ora pe bicicleta, in timp ce cu masina este parcurs in cel putin o ora, in conditii de trafic aglomerat. Grupuri de voluntari MaiMultVerde, aflati in punctele cele mai importante de pe traseu, au informat participantii despre distanta parcursa, timpul de la plecare si pana la sosire si cantitatea de CO2 care a fost redusa prin folosirea bicicletei.
De asemenea, voluntarii au atras atentia asupra obiectivelor de interes cultural sau istoric pe langa care au trecut biciclistii. Astfel, in fata Teatrului National voluntarii au purtat costume ale personajelor din diverse piese de teatru, la Academia de Studii Economice, un grup de absolventi a salutat biciclistii, iar la Piata Victoriei, machetele unor dinozauri si voluntariii imbracati in costume taranesti au invitat oamenii sa viziteze Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa si Muzeul Taranului Roman.
"Daca acum doi ani am fost primii care am oferit bucurestenilor biciclete de inchiriat, astazi suntem primii care le oferim un sistem similar celui din Viena si Paris in care pot sa ia bicicleta dintr-un loc si sa o lase in altul", a declarat Dragos Bucurenci, presedinte Asociatia MaiMultVerde.
"In 2008, am inaugurat alaturi de MaiMultVerde primul centru de inchiriere biciclete din Bucuresti, convinsi fiind ca trebuie sa actionam si sa oferim solutii concrete de protejare a mediului inconjurator", spune Anca Nuta, Identity & Communication Director, UniCredit Tiriac Bank. "Numarul tot mai mare de bucuresteni care au ales bicicleta ca mijloc de transport alternativ, de recreere si chiar ca stil de viata ne-a determinat sa deschidem doua noi centre. La aniversarea de 3 ani de UniCredit Tiriac Bank oferim asadar capitalei 3 centre Cicloteque si 300 de biciclete."
"Cele 2 centre Cicloteque deschise in parcurile Tineretului si Herastrau vor facilita accesul bucurestenilor la mobilitate, avand in vedere ca traseele dintre acestea unesc nordul cu sudul capitalei. Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti susține proiectele care incurajeaza cetațenii sa foloseasca mijloace alternative de transport, sa faca sport in parc si implicit sa adopte un stil de viața sanatos", a declarat Radu Popa, director general ALPAB.
Prin deschiderea celor doua noi centre, Cicloteque devine retea de inchiriere biciclete, astfel incat bicicletele pot fi inchiriate dintr-un centru si returnate in altul. Inchirierea si rezervarea bicicletelor se poate face si online prin intermediul noului sistem de inregistrare a utilizatorilor pe site-ul cicloteque, iar utilizatorul va primi un card de membru de la centru. Tarifele sunt foarte prietenoase: 2 lei pe ora, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru doua zile. Pentru studenti, pensionari si someri, tarifele de inchiriere sunt reduse la jumatate.
Despre Cicloteque
Primul centru de inchiriere biciclete Cicloteque din Bucuresti a fost deschis in august 2008, la Facultatea de Drept. In doi ani de functionare, centrul a avut peste 10.000 de utilizatori si a pus la dispozitia doritorilor un parc velo de 150 de biciclete, accesoriile necesare utilizarii acestora (antifurt, casca de protectie, manusi, genunchiere etc.) si rasteluri pentru parcarea bicicletelor. Numarul din ce in ce mai mare de utilizatori, precum si necesitatea facilitarii inchirierii si returnarii bicicletelor au condus la deschiderea a doua noi centre in parcurile Tineretului, intrarea Sincai si Herastrau, Bd. Aviatorilor, iar numarul bicicletelor a crescut, ajungand la 300.
Prin reteaua Cicloteque, MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank propun o solutie directa de transport alternativ pentru a reduce emisiile produse de traficul rutier. La 10 kilometri parcursi, o bicicleta va reduce dioxidul de carbon pe care l-ar fi emis un autovehicul pe aceeasi distanta cu 1.500 de grame. Folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ pentru deplasarea in oras este deja o masura adoptata eficient in foarte multe capitale europene, iar Bucurestiul a pasit de curand pe acelasi drum.
Centrele Cicloteque au fost deschise cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement si a Universitatii Bucuresti.
09.06.2010
UniCredit łiriac Bank a lansat un produs unic pe piata din Romania, o garantie bancara pentru obtinerea licentei in activitati conexe transportului rutier - activitati de intermediere a operatiunilor de transport rutier public, in situatia in care capitalul propriu al societatii comerciale / patrimoniul asociatiei sau fundatiei nonprofit / valoarea neta a imobilizarilor corporale ale institutiei sau autoritatii publice sunt mai mici de 50.000 EUR.
In luna martie a acestui an, ca urmare a modificarilor legislative legate de activitatile de transporturi rutiere si activitati conexe ale acestora, Ministerul Transporturilor si Autoritatea Rutiera Romana au solicitat sprijinul bancilor comerciale in legatura cu elaborarea unui produs non-standard de tipul garantiei de plata.
“Clientii eligibili pentru a deveni ordonatori in cadrul scrisorii de garantie pot fi, ca forma juridica de organizare, societaŃi comericale cu capital propriu mai mic sau egal cu 50.000 EUR, persoane fizice autorizate sau intreprinderi individuale/familiale, asociatii sau fundatii nonprofit cu patrimoniu mai mic sau egal cu 50.000 EUR, precum si institutii/autoritati publice cu o valoare neta a imobilizarilor corporale mai mica sau egala cu 50.000 EUR”, a explicat Antoaneta Curteanu, Director Executiv Corporate in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Suma garantata este mai mica sau egala cu 50.000 EUR, in conformitate cu prevederile legale. Cuantumul garantiei este stabilit de Autoritatea Rutiera Romana si este comunicat bancii de catre ordonator, prin cererea de emitere a scrisorii de garantie.
Acest produs deriva din cerintele Normelor privind organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora aprobate prin O.M.T.C.T. nr.1892/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora, pentru obtinerea licentei pentru activitati conexe transportului rutier - activitati de intermediere a operatiunilor de transport rutier public, printre alte documente, solicitantul trebuie sa prezinte si o garantie bancara pentru asigurarea efectuarii corespunzatoare a platii.
Garantia bancara reprezinta un angajament scris asumat de o banca (banca garanta), in favoarea uneia/mai multor persoane (beneficiarul/beneficiarii), de a plati acesteia/acestora o suma de bani, in cazul in care o alta persoana (ordonatorul garantiei) din ordinul careia se emite garantia, nu a onorat o anumita obligatie asumata printr-un contract sau a onorat-o defectuos, fata de beneficiarul/beneficiarii garantiei. Prin garantia bancara, banca preia o obligatie de plata, cu titlu reparatoriu pentru neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a unui angajament asumat prin contract.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
31.05.2010
UniCredit Tiriac Bank a lansat patru pachete adresate clientilor corporate (companiilor cu o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro), care inglobeaza toate produsele necesare pentru gestionarea operatiunilor curente.
Un avantaj important al utilizarii pachetelor este pretul unic (de tip abonament) mult mai mic fata de cel al produselor achizitionate separat: reduceri de peste 40% la pretul produselor incluse in pachet si reduceri de pana la 50% la pretul produselor aditionalepachetului.
Un alt beneficiu este economia de timp: clientul nu mai trebuie sa se deplaseze la banca pentru a efectua operatiunile curente, avand la dispozitie aplicatia BusinessNet, iar cardurile permit efectuarea operatiunilor cu numerar prin bancomatele UniCredit Tiriac Bank precum si prin Terminalele Non-stop Banking.
In plus, clientul detine controlul permanent al tranzactiilor: prin aplicatia de internet banking BusinessNet, poate in orice moment sa verifice starea si situatia conturilor sale, precum si a instrumentelor de debit.
“Continuam sa inovam, din dorinta de a fi si pe viitor unul dintre partenerii bancari preferati de catre anteprenorii din Romania. Incercam in permanenta sa fim cat mai aproape de clientii nostri, oferindu-le produse si servicii de calitate, adaptate mediului actual, care sa le ofere avantaje reale, prin economisirea de bani, timp si efort”, a declarat Antoaneta Curteanu, Director Executiv Corporate in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
In functie de varianta aleasa, aceste pachete includ produse si servicii de baza, pornind de la administrarea contului curent si utilizarea aplicatiilor online, pana la plati in lei, operatiuni cu instrumente de debit si monitorizarea acestora in timp real, precum si carduri business. De asemenea, pe langa utilizarea pachetelor in forma standard, clientul poate opta pentru
anumite servicii aditionale, la preturi competitive.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin
intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
21.05.2010
Milano / Madrid, 21 mai 2010. Meciul de sambata aceasta, din finala UEFA Champions League din capitala Spaniei, este o lovitura norocoasa pentru UniCredit Group. Ambele echipe finaliste, FC Bayern Munchen si FC Internazionale Milano, provin din tari care reprezinta piete esentiale de provenienta pentru grupul european, Germania reprezentand a doua piata ca dimensiune dupa Italia. Mai mult, cele doua echipe au o relatie speciala cu sponsorul: FC Internazionale este un simbol al fotbalului din Milano, orasul in care este situat sediul central al UniCredit Group, iar FC Bayern Munchen este sponsorizata de mult timp de HypoVereinsbank (subsidiara UniCredit din Germania).
Aceasta impletire de evenimente incununeaza un prim sezon plin de succese in calitate de sponsor al UEFA Champions League. Pentru presedintele executiv Alessandro Profumo, un lucru este sigur: "Primul castigator al finalei de la Madrid din 2010 este UniCredit."
Pentru UniCredit, unul dintre principalele obiective din spatele sponsorizarii UEFA Champions League, cea mai importanta competitie din lume intre cluburile de fotbal, in intervalul 2009-2012, este de a castiga brand awareness si apreciere pentru marca principala pe toate cele 22 de piete si de a sustine proiectele de re-branding local.
Utilizand cea mai prestigioasa competitie de fotbal din Europa drept vehicul pentru obiectivele de comunicare ale Grupului, in vederea imbunatatirii imaginii UniCredit in calitate de cal mai mare furnizor de servicii financiare din Europa, aproape toate drepturile de sponsorizari au fost utilizate si pentru campaniile de comunicare locale. Acestea sunt menite sa sustina marcile locale si eforturile de vanzari ale acestora pe pietele individuale.
La sfarsitul primului sezon, multumita adoptarii active a masurilor de comunicare si activare pe toate pietele si multumita implicarii angajatilor Grupului, succesul acestei sponsorizari incepe deja sa fie vizibil. Recunoasterea sponsorizarii creste rapid si un numar de factori de imagine se indreapta in directia cea buna. "Foarte interesant mi se pare faptul ca, in majoritatea tarilor, intentiile de achizitie si aprecierea fata de marca noastra printre cei care sunt stiu de sponsorizare este de doua ori mai mare decat a celor care nu sunt constienti de faptul ca UniCredit este sponsor al UEFA Champions League.", declara Alessandro Profumo.
Sponsorizarea s-a dovedit a fi si un factor unificator in cadrul Grupului, consolidand sentimentul celor care fac parte din UniCredit. Sponsorizarea este un real beneficiu pentru angajati si a accelerat dezvoltarea unor lanŃuri si procese la nivel de grup. Una dintre cele mai importante initiative de activare ale UniCredit a fost UEFA Champions League Trophy Tour, prezentat de UniCredit pentru prima oara in toamna, cand Troferul a fost purtat in cinci tari, intre septembrie si octombrie 2009, cu opriri la Milano, Zagreb, Budapesta, Bucuresti si Sofia. Turneul trofeului prezentat de UniCredit a inregistrat un numar record de peste 90.000 de vizitatori in timpul turneului din cele cinci tari. Turneul trofeului va fi reluat dupa vacanta de vara, cu urmatoarele opriri: Munchen (15-19 sept.), Praga (24-26 sept.),Varsovia (1-3 oct.), Bratislava (8-10 oct.) si Viena (14-17 oct.).
Luis Figo a fost numit ambasador al marcii
Pentru a exploata la maximum impactul sponsorizarii, Grupul l-a desemnat pe Luís Figo, unul dintre cei mai valorosi fotbalisti europeni din ultimii 15 ani, drept ambasador al marcii, cu scopul de a sustine banca in urmatorii doi ani in calitate de expert in chestiunile referitoare la fotbal. "Luís Figo este o personalitate recunoscuta pe plan international, a carei cariera poate fi descrisa ca unica si perfect adecvata pentru marca noastra", declara Alessandro Profumo.
In calitate de fost jucator la cluburi de renume precum Sporting Clube de Portugal, FC Barcelona, Real Madrid CF si, de curand, la FC Internazionale, cel mai bun jucator al Europei in 2000 (Balonul de Aur pentru fotbalul francez) si castigator al UEFA Champions League in 2002, ca sa numim doar cateva dintre distinctiile sale, contribuie cu o vasta experienta si un potential urias din partea fanilor, pe care si-ar dori sa le atribuie companiei noastre, indiferent daca se afla in Trophy Tour, ca sustinator al activitatile promotionale ale UniCredit referitoare la UEFA Champions League, este invitat la evenimente interne, ori ca expert in chestiuni fotbalistice pentru oaspetii UniCredit la meciuri speciale.
Maine, Alessandro Profumo si Luís Figo vor participa la o conferinta de presa la Madrid, pentru a sarbatori primul an de sponsorizare UniCredit a UEFA Champions League si pentru a prezenta initiativele viitoare.
Despre UniCredit Group
UniCredit Group este o importanta institutie financiara internationala, cu radacini puternice in 22 de tari europene si cu o retea internationala globala pe aproximativ 50 de pieŃe, cu 9.600 de sucursale si peste 162.000 de angajati la 31 martie 2010. In Europa Centrala si de Est, UniCredit Group opereaza cea mai mare retea bancara internationala, cu aproximativ 4.000 de sucursale.
Grupul isi desfasoara activitatea in urmatoarele tari: Austria, Azerbaijan, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina. UniCredit este unul dintre cei sase sponsori oficiali ai UEFA Champions League pentru sezonul curent si urmatoarele doua sezoane.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
17.05.2010
Bucuresti, 17 Mai 2010 UniCredit Tiriac Bank si ERGO Asigurari de Viata au inceput vanzarea asigurarilor de viata prin intermediul retelei bancii. Parte a unei colaborari mai largi pe pietele europene intre grupurile UniCredit si ERGO, activitatile de bancassurance din Romania vor completa oferta de produse financiare ale UniCredit si vor marca intrarea grupului ERGO Asigurari pe piata romaneasca.
"Am incredere ca acest parteneriat va fi unul de succes si ca principalii beneficiari - clientii nostri - vor percepe corect beneficiile propuse, rolul hotarator in acest demers avandu-l forta noastra de vanzari", a declarat Zoltan Major, Vicepresedinte responsabil cu Divizia Retail a UniCredit Tiriac Bank.
"ERGO Asigurari de Viata, este prima companie a Grupului de Asigurari ERGO care isi incepe activitatea in Romania. Desi Romania trece printr-o perioada economica dificila, angajamentul ERGO este pe termen lung, tinand seama de potentialul atractiv al pietei romanesti de asigurari", a declarat Ina Cretoiu, CEO al ERGO Asigurari de Viata SA.
Pentru inceput, sucursalele UniCredit Tiriac Bank vor oferi clientilor produse de tip unit linked ERGO LifeInvest - produse financiare complementare ofertei traditionale bancare.
UniCredit Tiriac Bank si ERGO Asigurari de Viata au in vedere extinderea ofertei de produse comune.
Activitatea de bancassurance are la baza parteneriatul dintre Grupurile UniCredit si ERGO, demarat in anul 2007. In Romania, acesta este adus ca urmare a succesului inregistrat pe pietele Germaniei si Austriei si dorintei comune de dezvoltare a colaborarii pe pietele din Europa Centrala si de Est. Incepand din toamna anului 2008, cele doua grupuri colaboreaza si pe piata Sloveniei, urmata din ianuarie 2009 de cele ale Ungariei si Slovaciei, avand sprijinul ERGO Austria International AG.
Pentru UniCredit si ERGO, Romania reprezinta o tara importanta in strategia internationala de dezvoltare, datorita potentialului de crestere economica si de crestere a standardelor de viata ale populatiei, ceea ce conduce la o crestere a cererii pentru produse de asigurare.
Despre Grupul UniCredit
Grupul UniCredit este o institutie financiara internationala foarte importanta, cu prezenta puternica in 22 de state europene si cu birouri in alte 27 de piete, cu aproximativ 9.800 de unitati si peste 165.000 de angajati la 31 decembrie 2009.
UniCredit este lider al pietei din Europa Centrala si de Est, unde este unul dintre cei mai importanti jucatori din piata bancara, cu o retea de aproximativ 4.000 de unitati. Grupul are activitati in urmatoarele statele central si est-europene: Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kirghistan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia siUcraina.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre Grupul ERGO
Cu o valoare cumulata a primelor de asigurare de 19 miliarde € in 2009, ERGO este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa. La nivel mondial, ERGO este prezent in peste 30 de tari, concentrandu-se in special in Europa si Asia. In Europa, ERGO este nr.1 in asigurari de sanatate si cheltuieli judiciare, iar pe piata de origine, Germania, Grupul ERGO este unul dintre liderii pietei. Peste 50.000 de persoane lucreaza pentru ERGO, fie ca angajati, fie ca agenti de vanzare.
ERGO ofera o gama larga de produse de asigurare, dar si produse de investitie, luptand pentru a fi intotdeauna alegerea Nr.1 a clientilor atunci cand vine vorba de asigurari si acumulare. Peste 40 de milioane de clienti au incredere in serviciile, expertiza si siguranta oferite de Grupul ERGO si companiile afiliate. In Germania, 20 milioane de clienti au incredere in branduri puternice ale Grupului ERGO ca D.A.S., DKV, Hamburg-Mannheimer, KarstadtQuelle sau Victoria.
ERGO ste membru al Grupului Munich RE, unul dintre cei mai mari reasiguratori mondiali. Sub umbrela Munich RE, asigurarile primare sau reasigurarile transforma riscul in valoare pentru clienti. Investitiile realizate de Munich RE in valoare de peste 175 mld. Euro - din care 108 miliarde in numele ERGO - sunt realizate de experimentatul MEAG, o companie de gestionare a fondurilor de investitii si asset management. Munich RE detine 99,69% din Grupul ERGO. ERGO Asigurari de Viata este detinut in totalitate de Grupul ERGO.
14.05.2010
Comunicat de presa Viena, 14 mai 2010
Analiza asupra Europei Centrale si de Est, realizata UniCredit Group:
Activitatea bancara in ECE - calea de iesire din criza
- Stagnarea finantarii din cauza lipsei de cerere
- Sectorul bancar ramane solid in toata perioada crizei
- Tarile ar trebui sa se concentreze pe distribuirea integrala a fondurilor UE, pentru a valorifica optim acest stimulent de crestere
- UniCredit - bine pozitionata in prima linie in procesul de repornire a cresterii
in urma crizei globale, mediul economic din Europa Centrala si de Est (ECE) indica semne timide de recuperare. Cu toate acestea, perspectivele de crestere difera semnificativ de la o tara la alta, unele tari reechilibrandu-se mai rapid, iar altele fiind mai vulnerabile la turbulentele existente inca pe piata, dar toate mentinandu-se clar sub potentialul lor pe termen lung. "Criza a avut impact si asupra sistemului bancar, desi acesta a ramas solid si profitabil in ECE, continuand sa indice perspective semnificative de crestere", afirma Federico Ghizzoni, Sef Operatiuni Bancare ECE, UniCredit Group.
Desi activitatile bancare din ECE inca mai prezinta oportunitati, o parte dintre conditiile de piata s-au schimbat in urma crizei. "Ne asteptam ca potentialul de bancarizare sa se mentina, iar cresterea imprumuturilor si a depozitelor sa devina mai echilibrata", afirma Debora Revoltella, sef Analiza Strategica ECE a UniCredit Group, referindu-se la ultima previziune a Grupului asupra sectorului bancar. In contextul unei cresteri economice mai reduse, cresterea volumelor va ramane sub nivelele de dinaintea crizei, dar cu toate acestea se va mentine cu mult peste pietele mai mature.
Motorul redresarii economice curente sunt serviciile de corporate banking, care ies primele din criza si vor impulsiona si cresterile ulterioare. In contextul somajului ridicat si al consumului scazut, sectorul de retail isi va valorifica potentialul mai lent. Cu toate acestea, procesul convergentei economice intre ECE si Europa de Vest este inca in derulare, desi cu un ritm mai scazut si cu un model economic mai reechilibrat. "Sectorul bancar ramane unul dintre elementele care antreneaza convergenta economica. Totusi, in stadiul actual, trebuie sa vedem redresarea cererii inainte sa vedem intr-adevar o accelerare a finantarii", afirma Revoltella. "Vestile pozitive sunt ca ne aflam in prezent aproape de varf in ceea ce priveste problemele de calitate a creditelor. Constatam deja o anumita stabilizare a imprumuturilor neperformante si consideram ca tendinta se va intoarce catre descrestere, in mod clar, mai tarziu in acest an".
Totusi, dezvoltarea viitoare in regiunea ECE sugereaza un scenariu destul de diversificat. Raportul dintre atractivitate/ risc de piata ramane in mod clar in favoarea Rusiei, Turciei si Romaniei. Alte tari din Europa Centrala si de Sud indica o buna atractivitate si un profil scazut al riscului. Cel mai puternic impact al crizei s-a inregistrat in Ucraina, Kazahstan si tarile baltice, cu o nevoie clara de reechilibrare a modelului cresterii.
Lipsa cererii pentru finantare din spatele inaspririi conditiilor actuale din sectorul creditarii
In timpul crizei, problemele legate de lichiditati si preocuparile pentru calitatea creditelor determinat o scadere a finantarii. La inceputul acestui an situatia s-a schimbat in mod clar. Asa cum era de asteptat, stagnarea volumelor imprumuturilor din prezent este mai mult o problema de lipsa de cerere, in contextul supralichiditatii. "Bancile sunt lichide, lucru dovedit de faptul ca plasamentele la bancile centrale sunt cu mult peste cerintele minime", afirma Ghizzoni.
Intrebarea cheie pentru cele aproximativ 2.450 de banci care opereaza in sectorul bancar din ECE, cu active totale in valoare de peste 2.100 miliarde EURO, este cum sa re-porneasca cresterea. "Cererea, mai degraba decat oferta de credite, ar trebui sa fie elementul cheie pentru iesirea din criza", spune Revoltella. Astfel, intr-un scenariu viitor al controlului fiscal strict, tarile ar trebui sa gaseasca un mod de a stimula cererea. Optiunile pentru realizarea acestui lucru ar putea fi distribuirea integrala a fondurilor UE, prin plasarea competitivitatii si a calitatii mediului de operare in topul listei de prioritati. "Fondurile UE, utilizate integral, au potentialul de a adauga intre 1 - 2 pp din cresterea PIB-ului nominal din regiune in 2010, valoarea fiind remarcabila in contextul actual", explica Revoltella.
Referitor la implicarea bancilor, Federico Ghizzoni subliniaza pozitia favorabila a UniCredit: "Am intrat in anul 2010 puternic capitalizati, cu 2 miliarde € capital suplimentar in Bank Austria, disponibil pentru dezvoltare in regiune. Avem banci supralichide, gata sa re-inceapa finantarea si avem o retea excelenta si o buna pozitionare la nivel european. Pe langa toate acestea, avem procese interne fluidizate, pentru o mai buna viteza de decizie si o valorificare eficienta a celor mai bune practici ale Grupului. Astfel, regiunea ECE ramane unul dintre pilonii nostri principali si suntem in pozitia de a exploata pe deplin viitoarele sale oportunitati de crestere." Clasamentul bancilor de top din ECE este condus de UniCredit Group, care opereaza prin Banca Austria din ECE , cu active totale de 116 miliarde EURO si un profit net inainte de impozitare de 1.600 milioane EURO in regiune in anul 2009. ECE reprezentand 13% din activele totale ale Grupului, UniCredit este de asemenea un jucator bine diversificat in regiune.
Despre UniCredit Group
UniCredit Group este o institutie financiara internationala majora cu radacini puternice in 22 de tari europene precum si reprezentante in alte 27 de piete, aproximativ 9.800 de sucursale si peste 165.000 de angajati la data de 31 decembrie 2009.
UniCredit Group este lider de piata in Europa Centrala si de Est, unde este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata bancara, cu o retea extinsa de aproximativ 4.000 de sucursale.
Grupul opereaza in urmatoarele tari ECE: Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Kazahstan, Kyrgyzstan, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
12.05.2010
12 Mai 2010 - Profitul net al UniCredit Tiriac Bank s-a plasat la 64 milioane lei (16 milioane euro) in primul trimestru din 2010, potrivit Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), cu aproximativ 50% sub nivelul raportat in intervalul similar al anului trecut, in contextul unei piete in stagnare si cresterii riscului de credit.
Profitul net conform RAS a fost de 61 milioane lei in primele trei luni din 2010. Profitabilitatea a ramas la un nivel bun, desi sub cel de anul trecut. Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) este de 11,5%, iar rentabilitatea activelor (ROA) este 1,3%.
Banca a raportat venituri de 310 milioane lei in primul trimestru din 2010, in scadere cu 8% comparativ cu T1 2009, in conditiile realizarii unor venituri exceptionale din trading anul trecut, in contextul volatilitatii pietei. Cheltuielile operationale au scazut cu 3%, iar raportul intre costuri si venituri s-a imbunatatit, pana la 44,9%.
Solvabilitatea se plaseaza la un nivel confortabil, de 12,83% potrivit RAS, dupa reinvestirea integrala a profitului net aferent anului 2009. Profitul operational net acopera de 1,8 ori provizioanele nete pentru primul trimestru, in conditiile in care acestea din urma au crescut cu aproape 150% fata de T1 2009.
"Contextul de piata a fost dificil pentru sistemul bancar, in conditiile in care economia Romaniei a ramas in recesiune in primul trimestru. Riscul de credit a continuat sa creasca, alimentat de numarul mai mare al cazurilor de neplata in randul companiilor. Consideram ca evolutia noastra este satisfacatoare in aceste conditii si asteptam semnele redresarii, in a doua jumatate a acestui an", a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Volumul total al activelor bilantiere a ajuns la 20 miliarde lei (5,1 miliarde euro), in crestere cu 8,5% fata de sfarsitul lui martie 2009 si la acelasi nivel cu sfarsitul anului trecut. Soldul creditelor a crescut cu 5,1% de la inceputul anului, rata mai buna decat media sistemului. Depozitele atrase de la clienti au ajuns la 10 miliarde lei, cu 5% sub nivelul de la finalul lui 2009, tendinta similara cu a sistemului bancar si determinata mai ales de aprecierea leului.
Riscul de credit a continuat sa creasca, dar s-a plasat la un nivel mai bun decat media pietei. Creditele cu intarzieri la plata mai mari de 90 de zile s-au plasat la 7,4% din sold la finalul lui martie 2010.
Acoperirea cu provizioane a crescut la 5,4% potrivit IFRS si la 8,1% conform RAS. Volumul total al activelor consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing a fost de 23 miliarde lei la finalul lui martie 2010, nivel constant comparativ cu anul trecut. Capitalul social al bancii este de 2,3 miliarde lei. Profitul net consolidat al grupului a fost de 60,3 milioane lei in primul trimestru.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin
intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
11.05.2010
· Ciprian Paltineanu a preluat conducerea activitatii de Financing & Advisory a grupului UniCredit in Romania
· Aplicand si in Romania modelul sau global de divizionalizare, grupul UniCredit a infiintat aria de expertiza Financing & Advisory. Aceasta comaseaza activitatile de Finantare Structurata, Sindicalizari, Finantare de Real Estate, Fonduri Europene, Factoring si Consultanta.
Infiintarea acestei linii specializate de produse si servicii urmeaza logica de a separa activitatile de structurare si management al produselor de administrarea relatiei cu clientul, urmarind o dezvoltare continua a performantei grupului si a nivelului de deservire a clientilor cu produse si servicii de finantare si consultanta.
Ciprian Paltineanu, care a fost timp de peste 3 ani director general al UniCredit CAIB Romania, si-a extins responsabilitatea asupra produselor de finantare specializata, preluand conducerea activitatii de Financing & Advisory a grupului UniCredit in Romania.
"Prin crearea acestei arii de expertiza in cadrul UniCredit Tiriac Bank, grupul ajunge mai aproape de client si de nevoile sale de dezvoltare. Ne dorim sa crestem gradul de satisfactie a clientilor nostri corporatisti, capitalizand pe o eficienta organizationala sporita, dar si pe sinergia dintre cunoasterea aprofundata a clientului, la nivel de relationship manager si expertiza de produs, in cadrul Financing & Advisory", declara Ciprian Paltineanu.
Oferta acestei arii de expertiza este diversificata, acoperind atat produse financiare de baza, cat si solutii sofisticate de finantare structurata sau de consultanta, adresandu-se unei tipologii extinse de clienti, de la companii mici si mijlocii la multinationale si mari clienti corporatisti, cat si fonduri de investitii si clienti de real estate.
Raluca Tintoiu, care a acumulat o experienta de peste 11 ani in corporate si investment banking in Romania si Marea Britanie, s-a alaturat echipei UniCredit pentru a coordona activitatea de corporate finance a grupului in Romania, in functia de director general al UniCredit CAIB Romania SRL.
UniCredit se pozitioneaza astfel pentru o revenire ciclica a pietei in Romania, consolidand capacitatea de a-si servi clientii intr-un mod unitar si intensificand gradul de specializare a personalului. Venirea Ralucai Tintoiu aduce un plus de expertiza echipei locale de investment banking, atat pe partea de consultanta de achizitii si fuziuni, cat si a atragerii de
fonduri pe piata de capital.
"Noua pozitionare dovedeste angajamentul UniCredit de a deveni principalul jucator pe piata de finantare si consultanta din Europa, capabil sa structureze si ofere toate grupurile relevante de produse si servicii, in intreaga sa retea teritoriala, catre toate segmentele de clienti, in acelasi timp ramanand concentrat pe deservirea cu calitate si profesionalism a acestora. Ii uram Ralucai mult succes in noua pozitie” a adaugat Ciprian Paltineanu.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin
intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
30.04.2010
UniCredit Tiriac Bank se alatura Cruciadei Culturii, un proiect care promoveaza valorile culturale artistice in Romania.
Pe 11 mai 2010 va avea loc cea de-a doua confruntare din cadrul Cruciadei Culturii. Incepand cu ora 20:00, Ateneul Roman va fi gazda unui recital de exceptie, sustinut de catre violonistul de renume mondial Joshua Bell alaturi de pianistul Sam Haywood. Celebrul muzician va incanta publicul bucurestean cu acordurile viorii sale Stradivarius, cu o vechime 300 de ani.
Programul spectacolului include:
Wolfgang Amadeus Mozart - Sonata KV454 in Si bemol major pentru vioara si pian
Ludwig van Beethoven - Sonata op.30 nr.2 in do minor
Maurice Ravel - Sonata in Sol major
Piotr Ilici Ceaikovski - Meditatie din "Amintiri dintr-un loc drag" op.42 pentru vioara si pian
Pablo de Sarasate - Introducere si Tarantela op.43
"Sprijinim cultura si arta in mod traditional, aceasta fiind o componenta esentiala a strategiei de dezvoltare durabila a bancii noastre. Cei care cunosc implicarea UniCredit Tiriac Bank in evenimentele culturale probabil ca nu au fost surprinsi de sustinearea pe care o oferim Cruciadei Culturii si valorilor pe care aceasta le aduce in fata publicului romanesc", a declarat Anca Nuta, Director de Identitate si Comunicare al UniCredit Tiriac Bank.
Despre Cruciada Culturii
Cruciada Culturii este o initiativa a Agentiei de Vise, care concepe si implementeaza strategii de promovare a produselor prin cultura si entertainment, atat prin media clasice, cat si prin campanii creative de Internet marketing. Cruciada Culturii a debutat prin concertul sustinut de Sarah Chang, la Ateneul Roman, pe data de 14 februarie 2010.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o institutie financiara ale carei activitati de sustinere cultural artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit.
Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura deschis sub numele PAVILION UNICREDIT, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Concursul de debut literar UniCredit.
29.04.2010
Numaratoarea inversa a finalei UEFA Champions League 2010 a inceput! In timp ce FC Bayern si FC Internazionale se pregatesc sa intre in competitie la Madrid pe 22 mai, suporterii din toata Europa pot sa experimenteze mai mult decat pariurile obisnuite inaintea meciului. Pentru prima data in istoria UEFA Champions League, fanii au posibilitatea sa primeasca partea lor de victorie din finala, multumita Grupului UniCredit, sponsor oficial al competitiei pentru 2009-2012.
Grupul UniCredit va trimite primilor 50.000 de fani care se inregistreaza online bucati de confetti originale cu care se celebreaza in mod traditional echipa castigatoare in timpul ceremoniei de inmanare a Trofeului. Acestia se pot inscrie din 27 aprilie pana pe 23 ma.
Pagina de internet ofera toate detaliile referitoare la sansa de a castiga confetti originale, care vor fi colectate imediat dupa ceremonie si trimise fanilor norocosi prin posta, insotite de un certificat si de o fotografie de la ceremonia de inmanare a Trofeului.
Initiativa are ca scop aducerea mai aproape de competitie a fanilor fotbalului din intreaga Europa, oferindu-le oportunitatea de a-si lua partea de victorie. In acelasi spirit, la inceputul fiecarui sezon, Grupul UniCredit prezinta UEFA Champions League Trophy Tour, eveniment ce aduce Trofeul mai aproape de publicul european. Trophy Tour a debutat in Milano in luna septembrie a anului trecut, dupa care a traversat Croatia, Romania, Ungaria si Bugaria. Va reveni la sfarsitul acestei veri cu noi opriri in Europa.
Despre Grupul UniCredit
Grupul UniCredit este o institutie financiara internationala foarte importanta, cu prezenta puternica in 22 de state europene si cu birouri in alte 27 de piete, cu aproximativ 9.800 de unitati si peste 165.000 de angajati la 31 decembrie 2009. UniCredit este lider al pietei din Europa Centrala si de Est, unde este unul dintre cei mai importanti jucatori din piata bancara, cu o retea de aproximativ 4.000 de unitati. Grupul are activitati in urmatoarele statele central si est-europene: Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kirghistan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
29.04.2010
APA - Austria Presse Agentur si Bank Austria - UniCredit Group va invita sa analizati din nou Europa in acest an.
Viena (OTS) - Pentru a saptea oara, APA - Austria Presse Agentur, in colaborare cu Bank Austria - UniCredit Group, anunta premiul pentru jurnalism "Writing for CEE".
Premiul in valoare de 5.000 € are rolul de a promova dezbaterea jurnalistica pe teme europene si integrare europeana. Acesta este acordat pentru materiale legate de Europa in general, de viata si existenta cotidiana in tarile europene, arta europeana, cultura sau stilul de viata din diverse puncte de vedere, si care reprezinta o contributie la depasirea granitelor si a prejudecatilor.
Acest premiu nu se concentreaza doar pe tarile membre UE, ci este "un premiu european cu focus special pe Europa Centrala si de Est". In cursa pot intra materialele jurnalistice publicate intre 1 august 2009 si 31 iulie 2010 si inscrise in concurs pana la data de 31 iulie 2010. Transcrierile de materiale radio, TV si online sunt de asemenea binevenite. Castigatorul premiului va fi anuntat si va primi premiul la sfarsitul anului 2010, in cadrul unei ceremonii festive organizate la Viena.
Redactorul-sef adjunct al ziarului vienez "Falter", Florian Klenk, a luat in 2009 premiul "Writing for CEE ". Jurnalistul de investigatii de 36 de ani a primit aceasta distinctie pentru un material care a aparut in "Berliner Zeitung" si in "Falter". Ulterior, acesta a fost publicat si pe www.apa.at/cee-award , in urma castigarii concursului. Materialul se intituleaza "Behind the Fence" ("In spatele gardului") si abordeaza conditiile dintr-o tabara de refugiati din Ucraina, la granita cu Slovacia si Ungaria. Invitatul de onoare al ceremoniei de premiere de anul trecut a fost unul dintre luptatorii pentru drepturi civile din fosta Germanie Democrata, Bärbel Bohley.
Membrii juriului sunt: specialistul ceh in comunicare Milan Smid, publicistul slovac Michael Berko, consultantul in comunicare Ildiko Füredi-Kolarik, dramaturgul sloven Jože Hudeček, jurnalistul polonez Igor Janke, fostul consilier prezidential ceh Jiří Pehe, jurnalistul radio maghiar Julia Varadi, scriitoarea bulgara Janina Dragostinova, purtatoarea de cuvant pentru ECE a Bank Austria - UniCredit Group, Silvana Lins si seful departamentului de politica externa APA, Ambros Kindel.
Pe lista castigatorilor premiului se numara jurnalistul ceh Lubos Palata (2004), scriitoarea bulgara Diana Ivanova (2005), jurnalistul bosniac Sefik Dautbegovic (2006), scriitorul austriac Martin Leidenfrost (2007), jurnalistul radio Anna Koktsidou, care s-a nascut in Grecia si a trait in Germania (2008), si Florian Klenk (2009).
Inscrierile trebuie sa cuprinda materiale in limba in care au fost publicate, o traducere in limba engleza si CV-ul autorului.
Despre Grupul UniCredit
Grupul UniCredit este o institutie financiara internationala foarte importanta, cu prezenta puternica in 22 de state europene si cu birouri in alte 27 de piete, cu aproximativ 9.800 de unitati si peste 165.000 de angajati la 31 decembrie 2009. UniCredit este lider al pietei din Europa Centrala si de Est, unde este unul dintre cei mai importanti jucatori din piata bancara, cu o retea de aproximativ 4.000 de unitati. Grupul are activitati in urmatoarele statele central si est-europene: Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kirghistan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
16.04.2010
UniCredit Tiriac Bank a inregistrat, in 2009, cea mai mare valoare a tranzactiilor realizate in Romania prin Online Banking, cu un volum total de 142 miliarde RON (33,5 miliarde EUR), reprezentand peste o treime din volumul rulat la nivel de piata prin acest canal.
Volumul tranzactiilor realizate prin intermediul serviciului de Online Banking al UniCredit Tiriac Bank in 2009 reprezinta aproape 30% din valoarea produsului intern brut (PIB) al Romaniei.
Comparativ cu 2008, volumul tranzactiilor totale realizate prin Online Banking la UniCredit Tiriac a crescut cu 16%, calculat la valoarea in RON, respectiv cu 1% la valoarea in EUR. Cresterea cea mai puternica a fost inregistrata pe segmentul tranzactiilor in EUR, respectiv cu 66% fata de 2008.
De asemenea, numarul clientilor persoane juridice a crescut cu 54% anul trecut comparativ cu 2008, pana la 34.539 utilizatori. In total, UniCredit Tiriac avea aproximativ 81.400 utilizatori de Online Banking la finalul lui 2009, cu 61% mai multi decat in 2008.
In cadrul Galei Premiilor eFinance Online Banking, organizata ieri de Finmedia, banca s-a plasat pe primul loc la urmatoarele categorii:
· Valoarea totala a tranzactiilor realizate prin Online Banking (33,5 miliarde EUR)
· Valoarea totala a tranzactiilor in EUR realizate prin Online Banking (20,5 miliarde EUR)
· Valoarea totala a tranzactiilor realizate de persoane juridice prin Online Banking
· Valoarea totala a tranzactiilor realizate de persoane fizice prin Online Banking
· Numar clienti persoane juridice utilizatori de Online Banking (34.539 utilizatori)
De asemenea, banca s-a clasat pe locul 2 la urmatoarele categorii:
· numar total de tranzactii realizate prin Online Banking (4,4 milioane)
· numar total de tranzactii realizate prin Online Banking de persoanele juridice (3,9 milioane)
· valoarea totala a tranzactiilor realizate in RON prin Online Banking (55 miliarde RON)
"Premiile primite din partea Finmedia echivaleaza, pentru noi, cu o recunoastere drept cel mai bun Online Banking din Romania. Ne propunem sa fim in continuare cat mai aproape de clientii nostri, prin tot ce inseamna canale alternative - Online Banking, ATM, Non Stop Banking, Info SMS, POS, e-Commerce, Telefon Service - pentru a facilita accesul la servicii bancare de inalta calitate", a spus Doina Costache, directorul Departamentului Canale Alternative din cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin
intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
13.04.2010
UniCredit Tiriac Bank a instalat aproximativ 90 de aparate pentru plata cu cardul (POS) in masini Grant Taxi, care asigura servicii de taximetrie si pentru Aeroportul International "Henri Coanda".
La fel ca la restul aparatelor POS din retea, banca nu percepe clientului niciun comision pentru tranzactii. Aparatele folosesc tehnologia GPRS si sunt echipate atat cu cititor pentru carduri cu cip, cat si pentru cele cu banda magnetica.
"Prin aceasta solutie, incercam, inca o data, sa venim cat mai aproape de clientii nostrii si sa le facilitam accesul la mijloace de plata electronica, mai comode si mai avantajoase", a spus Bogdan Spuza, Director de Marketing si Segmente în cadrul diviziei de Retail a UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
06.04.2010
UniCredit Tiriac Bank vine in intampinarea clientilor care doresc sa achizitioneze sau sa construiasca o locuinta si lanseaza un credit imobiliar in lei, cu o dobanda foarte avantajoasa, calculata ca ROBOR la 3 luni + marja de 3,25%, pentru care DAE este sub 10%.
Astfel, pentru un credit imobiliar de achizitie in lei, la o suma imprumutata de 120.000 RON, pe 30 de ani, clientul plateste o rata lunara de doar 973 RON, iar dobanda anuala efectiva (DAE) ajunge la 9,75%.
Banca a lansat si un nou credit de nevoi personale cu ipoteca in lei, pentru care dobanda este calculata ca ROBOR la 3 luni + marja de 5,25%. Acest produs poate fi utilizat atat pentru finantarea nevoilor personale, cat si pentru refinantarea unuia sau mai multor credite anterior contractate.
"Prin lansarea noii oferte, am incercat sa tinem cont de nevoile clientilor nostri si le-am facilitat accesul la credite in moneda in care isi primesc veniturile. Astfel, incercam sa diminuam potentialele riscuri asociate creditarii pe termen lung", a declarat Bogdan Spuza, Director de Marketing si Segmente in cadrul diviziei de Retail a UniCredit Tiriac Bank.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama largade produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
31.03.2010
Ca urmare a parteneriatului Grupului UniCredit cu UEFA Champions League, UniCredit Tiriac Bank a lansat in Romania o oferta promotionala valabila pana pe 4 mai 2010, prin care, la cumpararea Pachetului Campionilor, clientii intra in cursa pentru doua dintre cele opt bilete disponibile pentru finala UEFA Champions League.
Pachetul Campionilor este compus dintr-un card MasterCard cu design special, care aminteste de atmosfera incendiara specifica unui meci din UEFA Champions League, si este emis in editie limitata. Pe langa aspectul deosebit al cardurilor, achizitionand Pachetul Campionilor clientul beneficiaza de conturi curente in lei sau in valuta, serviciile Direct Debit, Info SMS si Online B@nking.
Castigatorii tragerii la sorti vor merge, alaturi de inca o persoana, la Marea Finala de la Madrid, din 22 mai 2010.
Extragerile vor avea loc pe 7 mai 2010, cu doua saptamani inainte de finala, iar numele castigatorilor vor fi comunicate pe site-ul bancii.
Alte detalii si Regulamentul Oficial sunt disponibile in orice sucursala a UniCredit Tiriac Bank si pe site-ul bancii.
De asemenea, la achizitionarea Pachetului Campionilor in varianta Standard, clientul primeste cadou o mini minge de fotbal, iar la achizitionarea Pachetului Campionilor Optim, clientul primeste cadou un memory stick in forma de card.
*******
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
30.03.2010
30 Martie 2010, Bucuresti - Anca Nuta (31 ani) este, incepand cu luna martie 2010, noul director al Departamentului de Identitate si Comunicare al UniCredit Tiriac Bank si coordoneaza, din aceasta functie, activitatile de comunicare, evenimente si parteneriate corporate, brand management, corporate marketing si corporate sustainability .
Anca Nuta lucreaza in cadrul UniCredit Tiriac Bank de opt ani, ocupand pozitia de Manager Evenimente si Parteneriate Corporate, iar din aprilie 2009 a fost numita director interimar al Departamentului de Identitate si Comunicare al bancii.
Absolventa a Facultatii de Drept si a unui master in Relatii Publice si Comunicare, Anca Nuta a coordonat proiecte de impact pentru comunitate, demarate in cadrul UniCredit Tiriac Bank, precum Cicloteque, Concursul de Debut Literar, Gift Matching si PAVILION UNICREDIT. In Septembrie 2009 a adus in Romania, in cadrul unui turneu de amploare in 6 orase ale tarii, Trofeul UEFA Champions League, care a putut fi astfel admirat si fotografiat de peste 20.000 de romani.
"Ne dorim sa fim o prezenta activa in viata comunitatii in care ne desfasuram activitatea, printr-o comunicare transparenta a business-ului pe care il desfasuram. in pus, UniCredit Tiriac Bank a demarat numeroase proiecte sociale, de protectie a mediului si culturale.
Astfel, dorim sa facem din comunicarea activitatilor bancii si din implicarea noastra sociala nu un exercitiu de imagine, ci un model de business responsabil, concentrat pe consumator, atat in ipostaza de client, cat si in ipostaze ale vietii sale de zi cu zi", a spus Anca Nuta.
******
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. in Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
26.03.2010
In acord cu angajamentul asumat in vederea dezvoltarii durabile, sambata, 27 martie, UniCredit participa la evenimentul international “Ora Pamantului", sustinut de WWF (World Wide Fund for Nature), prin stingerea luminilor in cele mai importante cladiri ale sale din Europa.
UniCredit Tiriac Bank va stinge luminile, de asemenea, in sediile sale din Romania.
Grupul UniCredit participa sambata, 27 martie, la "Ora Pamantului", eveniment international sustinut de WWF, in vederea atentionarii oamenilor, institutiilor si companiilor asupra schimbarilor climatice.
La 8.30 PM, toate luminile se vor stinge pentru 60 de minute in cateva dintre cele mai importante cladiri din Europa ale Grupului UniCredit, pentru a demonstra astfel in mod simbolic angajamentul Grupului in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator si pentru a evidentia necesitatea reducerii amprentei de carbon. UniCredit promoveaza "Ora Pamantului" prin mijloace de comunicare interna, invitand toti cei 174.000 de angajati sa ia parte la aceasta initiativa.
Grupul va participa la evenimentul WWF in acord cu angajamentul sau declarat privind schimbarile climatice. Acest angajament a fost dovedit prin cateva initiative concrete demarate in ultimii ani, inclusiv prin aplicarea unor masuri de eficientizare a consumului de energie si utilizarea unor surse de energie alternativa in sucursalele sale si in principalele cladiri. De asemenea, Grupul a luat parte la programe cum ar fi UNEP FI (Initiativa Financiara a Programului de Mediu al Natiunilor Unite), un parteneriat global intre UNEP si sectorul financiar, care vizeaza evaluarea impactului social si de mediu asupra performantelor financiare.
Prin participarea in cadrul evenimentului WWF, Grupul alege sa isi exprime in mod simbolic constientizarea responsabilitatii ca grupurile financiare ar trebui sa ia serios in considerare principalele probleme de mediu si ale dezvoltarii durabile.
Sambata, 27 martie, "Ora Pamantului", evenimentul sustinut de WWF, va acoperi 25 de fusuri orare (incepand cu 8.30 CET), timp in care se vor stinge luminile oraselor, monumentelor, institutiilor, companiilor si caselor din toate tarile participante. In acest an vor lua parte un numar record de peste 2.700 de orase din 83 de tari ale lumii si vor fi implicati peste un milliard de oameni ce urmaresc sa atraga atentia politicienilor lumii asupra protejarii planetei impotriva incalzirii globale.
###
Despre Grupul UniCredit
UniCredit este o importanta institutie financia internaţionala, avand radacini puternice în 22 de tari din Europa si reprezentante in cadrul altor 27 de piete, cu mai mult de 10.000 de sucursale si aproximativ 174 000 de angajati.
In Europa Centrala si de Est, UniCredit deţine cea mai mare retea bancara internationala, cu aproximativ 4.000 de sucursale si puncte de lucru.
Grupul activeaza in urmatoarele tari din ECE: Azerbaidjan, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza în prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
Despre WWF
Infiintata in anul 1961, WWF este cea mai importanta organizatie internationala care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura, prin:
· conservarea diversitatii biologice la nivel mondial;
· utilizarea rationala a resurselor naturale regenerabile;
· reducerea poluarii si a consumului irational.
WWF Programul Dunare-Carpati Romania urmareste conservarea mediului natural si a proceselor ecologice in Romania si in regiunea Dunare-Carpati, initiind, deruland si sprijinind proiecte pentru pastrarea diversitatii biologice, a speciilor salbatice si ecosistemelor naturale.
25.03.2010
Bucuresti, 25 martie 2010 - Asociatia Catalist, in parteneriat cu UniCredit Tiriac Bank, lanseaza cea de-a treia editie a Concursului de Debut Literar UniCredit. Perioada de inscriere in concurs incepe astazi, 25 martie si se incheie pe data de 15 mai 2010.
Concursul se adreseaza autorilor ale caror creatii literare nu au fost publicate in volum niciodata. Informatii suplimentare despre criteriile de eligibilitate si modalitatea de inscriere in concurs sunt disponibile pe site-ul bibliografia.
Concursul de Debut Literar UniCredit cuprinde trei categorii: roman, proza scurta si poezie. Lucrarile inscrise vor fi evaluate de catre nume cunoscute in mediul academic si literar: Paul Cernat, Liviu Papadima si Mircea Vasilescu, care au jurizat si in editiile precedente ale concursului. Volumele castigatoare, cate unul din fiecare sectiune, vor fi publicate si promovate de editura Humanitas, in cadrul Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, editia a XVII-a.
In parteneriat cu PAVILION UNICREDIT vor fi organizate, pe 14 si 18 aprilie, intalniri cu personalitati recunoscute in domeniul publicistic si literar romanesc.
"Grupul UniCredit are o traditie indelungata de mecenat in domeniile artei si culturii", spune Anca Nuta, Identity & Communication Director UniCredit Tiriac Bank. "Concursul de Debut Literar UniCredit este inca o initiativa culturala pe care am ales sa o continuam o perpetuam pentru ca dorim sa ajutam tinerii care nu primesc suficientdestul sprijin pentru a-si incepe cariera literara. Ne bucuramSuntem mandri ca am reusit sa promovam, prin intermediul celor doua editii anterioare, sase tineri care meritau sa aiba ca rampa de lansare acest concurs si suntem siguri ca si in cadrul editiei de anul acesta vom avea parte de lucrarile unor tineri scriitori talentati."
"Am facut un mic studiu de "piata" inainte de lansarea concursului, in urma caruia am constatat ca initiative de acest fel sunt putine si, in general, restrictive - fie impun o limita de varsta, fie cer CV-uri. Noi am vrut sa initiem un concurs deschis absolut tuturor celor care scriu, judecat de un juriu neafiliat vreunei edituri sau grupari, unde singura conditie este sa nu fi debutat (in volum), iar criteriul de selectie este strict valoarea textelor, fara vreo atentie acordata varstei, experientei ori succeselor anterioare ale participantilor.
Pana la urma, cel mai important e faptul ca reusim prin concursul acesta sa le deschidem unor autori un drum altfel poate inaccesibil. Totodata, debutul la o editura prestigioasa, este, cred, un motiv in plus pentru a continua acest proiect", declara Cristina Guseth - Asociatia Catalist.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o institutie financiara ale carei activitati de sustinere cultural artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit.
Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura deschis sub numele PAVILION UNICREDIT, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Concursul de Debut Literar UniCredit.
Asociatia Catalist
Asociatia Catalist a fost infiintata in anul 2007 cu scopul promovarii culturii romanesti, a cartii in general, precum si sprijinirea viitorilor scriitori romani. Pe langa lansarea celei de-a treia editii a Concursului de Debut Literar UniCredit, asociatia a dezvoltat si proiecte ale caror obiective au constat in: dezvoltarea si mentinerea de parteneriate cu editurile romanesti, presa locala pentru recenzii de carte; promovarea culturii scrise, cresterea interesului publicului de a citi prin promovarea cartilor publicate de edituri, initierea si promovarea unui proiect inedit - un roman foileton publicat in mediul online si scris de 5 autori romani.
25.03.2010
UniCredit Tiriac Bank a acordat o facilitate de credit pentru capital de lucru, in valoare de un milion de euro, companiei Agromec Stefanesti, dealer de masini agricole si tractoare.
Noul imprumut, acordat pe termen de un an, este a treia facilitate de acest gen pe care UniCredit Tiriac Bank o acorda Agromec Stefanesti. Compania este client al bancii din 2006 si a primit, pana in prezent, credite de aproximativ 4 milioane euro de la UniCredit Tiriac Bank.
"Am apreciat intotdeauna transparenta de care a dat dovada Agromec, deschiderea si buna colaborare pe care am avut-o cu acest client. Vrem sa contribuim la modernizarea economiei romanesti, la cresterea gradului de atragere a fondurilor europene pentru dezvoltare, astfel ca acordam tot sprijinul unor initiative precum Agromec Stefanesti", a afirmat Lucian Ghinescu, Branch Manager al Sucursalei Corporate Rosetti din Bucuresti a UniCredit Tiriac Bank.
Petrica Soare, director general Agromec Stefanesti: "Dorim sa ne implicam activ in programul Rabla pentru tractoare, prin care statul acorda un sprijin de pana la 17.000 lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea noului tractor, precum si in sprijinirea clientilor nostri care acceseaza cofinantari din fonduri europene. In acest sens, am fost sprijiniti, prin asigurarea fondurilor necesare, ca de fiecare data, de catre Unicredit Tiriac Bank".
Agromec Stefanesti a avut, in 2009, o cifra de afaceri de aproximativ 8 milioane de euro. Compania colaboreaza cu o gama diversa de clienti, de la unitati bugetare la agenti economici din agricultura si fermieri, asigurand si service-ul pentru echipamentele livrate.
UniCredit Tiriac Bank a continuat sa isi sustina clientii, pentru a depasi momentele dificile din ultimul an. Agricultura constituie un sector prioritar in strategia financiara a bancii, avand un potential ridicat in perioada urmatoare, mai ales tinand cont de fondurile europene care pot fi atrase in acest domeniu de activitate.
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza în prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. În România, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities.
24.03.2010
· Au inceput inscrierile la editia a 3-a a "International MBA in Retail Banking" si la "New Europe Master in Banking and Entrepreneurship"
· Pentru fiecare dintre programe, UniCredit Group acorda burse totale sau partiale
Bucuresti, 24 martie 2010 - Tinerii absolventi care doresc sa urmeze o cariera internationala in sectorul bancar pot sa beneficieze de cursurile specializate oferite de cele doua programe de masterat lansate de UniCredit Group in cooperare cu parteneri cu experienta in domeniu. Specializate pe sectorul bancar, programele le ofera studentilor posibilitatea sa isi imbogateasca cunostintele si abilitatile, punand bazele solide pentru o cariera in domeniu. Inscrierile au loc pana la sfarsitul lunii iunie 2010.
"International Master of Business Administration in Retail Banking" oferit de Alma Graduate School si UniCredit este singurul dintre cele 2.500 de programe de master existente in lume specializat pe sectorul de retail bancar. Programul se va derula la Bologna si va crea un parcurs disciplinar ce promoveaza in primul rand un model de conducere bazat pe valori si pe capacitatea de motivare si implicare a echipelor de lucru in atingerea obiectivelor. Anul trecut, 21 de studenti proveniti din Armenia, Camerun, India, Italia, Macedonia, Mexic, Serbia, Sri Lanka, Taiwan, Turcia si Ungaria au beneficiat de aceasta oportunitate academica si profesionala.
Programul este deschis tinerilor din intreaga lume care doresc sa isi construiasca o cariera de succes in retail banking, in sectorul bancar in general sau in cel financiar. Candidatii ideali au varste cuprinse intre 25 si 32 de ani, sunt absolventi ai unei institutii de invatamant superior si au experienta profesionala in banking de minimum trei ani. Aplicantilor li se solicita un nivel excelent de cunoastere a limbii engleze.
Taxa de participare la programul MBA este de 25.000 euro. UniCredit Group acorda burse celor mai buni candidati admisi in cadrul programului. Datorita acordului incheiat intre Alma Graduate School si UniCredit, se pot obtine si "credite onorifice" care acopera costul total al programului MBA plus o suma fixa de 10.000 euro pentru plata cheltuielilor personale pe parcursul anului academic.
Editia 2010 incepe in octombrie si se va desfasura pe o durata de 12 luni. Termenul final pentru depunerea formularului de candidatura pentru anul academic 2010/2011 este 28 iunie 2010. Pentru informatii suplimentare privind conditiile de eligibilitate si continutul cursului, vizitati Biroul de admiteri MBA al UniCredit: Alma Graduate School.
"New Europe Master in Banking and Entrepreneurship" este un program postuniversitar organizat de UniCredit Group si Fondazione Cassamarca. Obiectivul acestui masterat este sa asigure o intelegere tehnica si practica a sistemului bancar european si a relatiei multidimensionale intre banci si mediul de business. Programul se diferentiaza de alte programe acreditate prin accentul puternic pe sectorul bancar si pe antreprenoriat, dar si prin faptul ca ofera cursantilor posibilitatea de a efectua un stagiu de 3 luni la UniCredit Group.
Adresat in special studentilor din tarile din Europa Centrala si de Est, ofera posibilitatea de relocare in Italia si de asimilare a limbii si culturii acestei tari. Candidatii trebuie sa fie absolventi ai unei institutii de invatamant superior (licentiati sau cu un titlu de master) si sa detina un atestat care atesta cunoasterea aprofundata a limbii engleze. De asemenea, o experienta de practica si/ sau 1-2 ani de experienta profesionala in domeniul financiar constituie un avantaj.
Editia a 8-a a programului "New Europe Master" incepe in luna octombrie 2010 si se desfasoara pe durata unui an universitar, prezenta fiind obligatorie. Termenul limita de depunere a formularului de candidatura pentru este 30 iunie 2010. Se va desfasura in Conegliano, un oras din centrul regiunii Veneto, Italia, care reprezinta o poarta de acces catre Europa de Est si este cunoscut pentru activitatile sale de tip antreprenorial. Taxa de participare este de 25.000 de euro, suma ce cuprinde cazarea, mesele si materialele de curs. Sponsorii vor acorda candidatilor selectati o bursa ce acopera pana la 22.000 euro din taxa de inscriere. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.masterbe.com .
24.03.2010
· Serviciul de Internet Banking este gratuit pentru clientii IMM care achizitioneaza un pachet de cont curent de la UniCredit Tiriac Bank incepand de miercuri, 24 martie.
· Pentru clientii persoane fizice, costul digipass-ului, dispozitivul de securitate care permite accesul la contul de Internet Banking, a scazut cu 40%, la 12 euro. Taxa este perceputa, la fel ca pana acum, o singura data, la deschiderea contului
· Tranzactiile intrabancare (intre clienti ai UniCredit Tiriac Bank) prin Internet Banking sunt gratuite, iar costul pentru tranzactiile cu alte banci este cu 50% mai mic decat in cazul operatiunilor la casierie
24 Martie 2010 - UniCredit Tiriac Bank a renuntat la garantia de 20 de euro pe care o percepea in schimbul digipass-ului folosit la accesarea serviciului de Internet Banking in cazul clientilor IMM.
Astfel, IMM-urile care achizitoneaza, incepand de astazi, un pachet de cont curent la UniCredit Tiriac Bank, au acces gratuit la serviciul de Internet Banking.
In cazul clientilor persoane fizice, taxa pentru digipass-ul folosit in accesarea Internet Banking a scazut cu 40%, respectiv de la 20 la 12 euro. Aceasta se plateste o singura data, la deschiderea contului.
Tranzactiile prin Internet Banking sunt avantajoase pentru clienti intrucat:
· sunt gratuite in cazul operatiunilor intrabancare si cu 50% mai ieftine decat cele efectuate la ghiseu in cazul operatiunilor interbancare
· economisesc timpul necesar efectuarii operatiunilor, deoarece nu mai necesita deplasarea la ghiseu
· securitatea serviciului este asigurata prin cele 3 niveluri de protectie (user, PIN si un cod unic generat de digipass si valabil pentru numai 20 de secunde)
· dau posibilitatea de plata a facturilor la utilitati, prin sabloanele predefinite sau prin plata directa catre respectivul furnizor
"Prin noua pozitionare a preturilor pentru serviciile de Internet Banking, ne dorim sa venim in intampinarea clientilor nostri, cu solutii simple, accesibile si avantajoase. In viitorul apropiat, ne dorim ca serviciile de Internet Banking sa devina la fel de utilizate si de necesare cum a ajuns telefonul mobil in viata de zi cu zi a romanilor", a declarat Doina Costache, Head of MultiChannel Management in cadrul departamentul de marketing si segmente, divizia de retail a UniCredit Tiriac Bank.
UniCredit Tiriac Bank are aproximativ 50.000 de clienti persoane fizice si peste 20.000 de clienti IMM utilizatori ai serviciului de Internet Banking.
In 2009, numarul utilizatorilor de Internet Banking a crescut cu 60% fata de anul anterior.
Serviciul de Internet Banking al UniCredit Tiriac Bank poate fi accesat folosind orice calculator conectat la internet sau prin intermediul celor 52 de automate Non-Stop Banking (automate pentru operatiuni bancare disponibile 24 ore din 24, sapte zile din sapte). Lista acestora poate fi consultata pe site-ul bancii.
#######
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
23.03.2010
UniCredit Tiriac Bank ofera Creditul pentru Locuinta cu o marja competitiva, de 5,95% peste EURIBOR la 6 luni, valabila pentru orice nivel al avansului platit. In plus, clientul nu plateste nicio taxa inainte de aprobarea creditului.
De exemplu, pentru 52.000 de euro luati pe 30 ani, dobanda variabila este de 6,94% (EURIBOR la 6 luni + 5,95%), iar dobanda anuala efectiva (DAE) este 7,52%. Astfel, rata lunara platita de client este de 348 EUR.
Banca nu percepe comisioane de administrare sau de analiza, ci doar un comision de acordare de 2,3% din suma acordata, care se plateste o singura data.
Creditul pentru Locuinta este destinat cumpararii unei case sau unui teren, precum si finantarii lucrarilor de reamenajare; creditul poate fi solicitat de catre orice persoana cu varsta intre 20 de ani si 65 de ani si un venit net pe familie de minimum 850 RON.
Creditul acopera pana la 80% din pretul proprietatii imobiliare, iar perioada de creditare poate fi intre 3 si 30 de ani in cazul achizitiei unei locuinte sau unui teren, iar pentru reamenajare, intre 3 si 10 ani.
FLEXIBILITATE IN ACORDARE. La evaluarea eligibilitatii, UniCredit Tiriac Bank ia in calcul venituri din salariu, bonusuri, pensie, comisioane din vanzari, diurna, drepturi de autor, venituri din chirii, dividende si profesii liberale si venituri obtinute din rente viagere.
Atat valoarea creditului, cat si perioada optima de creditare vor fi stabilite luandu-se in calcul toate aceste surse.
Rata dobanzii este: EUR - 6.94% /an; RON - 11.80%/an; USD - 8.93% /an.
Pentru clientii persoane fizice care contracteaza simultan un credit (cu exceptia Creditului pentru Consum) si un card de credit, UniCredit Tiriac Bank returneaza 1% din valoarea tranzactiilor efectuate prin card la comercianti in decursul unui an, acesti bani putand fi folositi la plata ratelor lunare aferente creditului.
Oferta este valabila pentru clientii care au ambele produse de creditare active la aniversarea fiecarui an implinit de la data de emitere a cardului de credit. La data respectiva, acestia vor primi in contul curent 1% din valoarea tranzactiilor efectuate prin cardul de credit la comerciatii din Romania si din strainatate.
*********
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
17.03.2010
· Profitul operational a crescut cu 11% faţă de 2008, ajungând la 668 milioane lei, în conditiile în care veniturile operationale au crescut cu 7%, până la 1,24 miliarde lei
· Banca a raportat un profit net de 329 milioane lei în 2009, în scădere cu doar 8% faţă de 2008. Profitabilitatea UniCredit Tiriac Bank este peste media sistemului bancar, datorită modelului de business şi operaţiunilor sustenabile
· Activele totale ale băncii au crescut cu 17%, până la 20,4 miliarde lei. Optimizarea structurii bilanţiere a fost o prioritate strategică anul trecut, raportul Credite/Depozite ajungând la 114% la finalul anului 2009
· Costul riscului de credit a crescut la 1,35 puncte procentuale, acoperind confortabil riscurile
· Atenţia sporită acordată clienţilor şi creşterea calităţii serviciilor sunt principalele priorităţi pentru 2010.
17 Martie 2010 - UniCredit Tiriac Bank a obţinut un profit net conform Standardelor de Raportare Financiară Internaţionale (IFRS) de 329 milioane lei (78 milioane euro), în scădere cu doar 8% faţă de 2008. Nivelul profitabilităţii poate fi considerat adecvat chiar şi raportat la condiţii similare celor dinaintea declanşării crizei şi este semnificativ mai bun decât media pieţei, cu o rentabilitate anualizată a capitalurilor proprii (ROE) de 16,5% şi o rentabilitate a activelor totale (ROA) de 1,74%. Acest nivel include reevaluarea activelor fixe ale băncii în 2009. Opinia auditorului cu privire la situatiile financiare este fără rezerve.
Banca a înregistrat o creştere anuală a profitului operaţional cu 11% în 2009, ajungând la 668 milioane lei, datorită creşterii cu 7,3%, a veniturilor operaţionale, în condiţiile în care cheltuielile operationale au crescut cu doar 3,4%, sub rata inflaţiei. Raportul între costuri şi venituri a coborât la 46,1%, faţă de o medie a sistemului bancar de aproape 53%. Rata solvabilităţii la finalul lui 2009 a fost de 11,67% potrivit RAS, fără a include capitalizarea profitului net pe anul trecut, nivel peste cel de 10%, recomandat de banca centrală. Provizioanele nete au crescut cu 84% în 2009 faţă de finalul lui 2008.
„A fost un an dificil, care a presupus eforturi considerabile mai mult în direcţia administrării adecvate a riscurilor decât în direcţia creşterii afacerilor, spre deosebire de anii anteriori. Această orientare a fost determinată de scăderea fără precedent a cererii şi de o deteriorare rapidă a capacităţii de plată în rândul entităţilor economice. Nivelul nostru adecvat de profitabilitate într-un mediu economic dificil a reprezentat un test de sustenabilitate a modelului de business”, a spus Rasvan Radu, CEO şi preşedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank.
Activele totale ale băncii au ajuns la 20,4 miliarde lei (4,8 miliarde euro), în creştere cu 17% faţă de anul precedent. Portofoliul de credite a atins 12.1 miliarde lei, în scădere cu 2% faţă de 31 decembrie 2008, pe fondul cererii scăzute. Soldul creditelor la finalul anului trecut nu include împrumuturile externalizate şi de consum în valoare de aproape un miliard de euro.
Depozitele atrase de la clienti au crescut cu 23%, până la 10,7 miliarde lei. Raportul între credite si depozite s-a imbunatăţit anul trecut, ajungând la 114%, faţă de 145% cu un an în urmă.
Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation şi UniCredit Consumer Financing au crescut cu 16% anul trecut, ajungând la 23 miliarde lei, iar capitalul social cu 21%, la 2,2 miliarde lei. Veniturile operationale consolidate ale grupului au crescut cu 14%, iar profitul operational consolidat cu 22%. Profitul net al grupului a fost de 310 milioane lei anul trecut.
„UCT incheie anul 2009 cu o situaţie financiară solidă, cu un nivel ridicat de capitalizare şi de lichiditate, cu o dependenţă mai redusă de piaţa externă, o bună acoperire a riscurilor, eficienţă puternică şi profitabilitate satisfăcătoare. Noi am continuat să investim chiar şi in momentele de criză, din dorinţa de a crea o platformă puternică de creştere, servicii de înaltă calitate şi excelenţă în derularea activităţilor de bază. Nu numai că nu ne-am stopat programele de responsabilitate sociala corporatistă, ci le-am extins, ajutând astfel comunităţile în care activăm, pentru a depăşi momentele dificile”, a spus Stanislav Georgiev, CFO si vicepresedinte executiv al bancii.
Similar sistemului bancar, calitatea activelor din portofoliul bancii s-a deteriorat, dar în limite controlabile, fără a periclita capacitatea de generare de profit a UCT. Rata de nerambursare mai mare de 90 zile a crescut la 6,5% , mult peste nivelul anului precedent. Costul anualizat al riscului a ajuns la 135 de puncte de bază, incluzând credite din bilanţ şi obligaţii extrabilantiere. Acoperirea cu provizioane a creditelor din bilant a ajuns la 4,9%.
Banca şi-a îmbunătăţit activitatea de management al riscului de credit, care a inclus eforturi de restructurare a creditelor clientilor aflaţi în dificultate. Aproape 3.000 de imprumuturi ale persoanelor fizice, precum şi o serie de credite ale companiilor au fost restructurate in 2009. Sistemul de scoring pentru noile solicitări a fost adaptat mediului economic, atat ca oportunităţi de piaţă, cât şi ca evaluare a riscurilor. Capacitatea băncii de acoperire a pierderilor rămâne ridicată, profitul operaţional acoperind de 2,6 ori provizioanele nete.
Cele 100 unitati nou-deschise în 2008 au performat, atingând pragul de rentabilitate în perioada initial propusă, generand venituri suplimentare. În 2009, banca a introdus o nouă structură organizaţională, concentrată pe apropierea faţă de clienţi, eficienţă mai mare şi un management mai bun al tuturor afacerilor UniCredit în România. La nivel de reţea teritorială, au fost luate măsuri de optimizare la scară restransă. Banca a încheiat 2009 cu o reţea de 241 unităţi şi 2.967 de angajaţi.
Perspective
Banca anticipează a redresare lentă a economiei în a doua jumătate a acestui an. Riscurile asociate creditelor sunt estimate să crească în continuare, dar să înceapă să se tempereze în semestrul al doilea.
„Ar fi naiv să credem că vom asista la o revenire bruscă a cererii şi că riscurile se vor evapora rapid, la primele semnale de redresare. Cu toate acestea, suntem optimişti referitor la perspectivele pietei din Romania pe termen lung şi vom continua să profităm de oportunitatile disponibile, oferind în schimb clientilor expertiza noastră locală şi reţeaua internatională puternică a Grupului UniCredit. Ne vom construi strategia pe creştere sustenabilă, iar planul de dezvoltare pentru acest an se concentrează mai ales pe satisfacţia clientului”, a mai spus Rasvan Radu.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
05.03.2010
UniCredit Tiriac Bank a primit ieri, 4 martie, confirmarea de participare la etapa a doua a programului guvernamental Prima Casa, avand un plafon alocat de aproximativ 16 milioane euro.
Oferta UniCredit Tiriac Bank pentru continuarea programului Prima Casa presupune mentinerea costurilor anterior practicate, respectiv o dobanda formata din EURIBOR la 3 Luni + marja de 4.0%, in cazul imprumuturilor in euro, iar in cazul imprumuturilor in lei, formata din ROBOR 3 Luni + marja de 2.5%.
Banca nu percepe comision de acordare a creditului si nici comision de rambursare anticipata.
UniCredit Tiriac Bank faciliteaza plata comisionului de gestiune catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, prin defalcarea acestuia in comisioane lunare de 0,03% la soldul creditului, astfel rezultand costul standard, perceput de toate bancile participante la program, de 0,37% pe an.
Oferta va fi disponibila incepand de saptamana viitoare in toate sucursalele UniCredit Tiriac Bank.
#####
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a aproximativ 240 de sucursale.
24.02.2010
In urma primirii avizului din partea Bancii Nationale a Romaniei, domnul Septimiu Postelnicu a devenit noul Vicepresedinte Executiv pentru divizia Global Business Services (GBS) a UniCredit Tiriac Bank si, in acelasi timp, membru al directoratului bancii.
Septimiu Postelnicu are o experienta de peste 13 ani in domeniul financiar si a ocupat anterior pozitiile de Managing Director al HVB Leasing Romania ( 2004-2006) si CEO si Coordonator de integrare UniCredit Leasing - HVB Leasing in cadrul UniCredit Leasing Corporation ( 2006-2008 ).
De la inceputul anului 2009 a ocupat pozitia de Head of Global Services al UniCredit Leasing S.p.a., in Milano, coordonand activitatile de Organizare, Logistica, IT si Securitate pentru Italia, Austria, Germania si CEE. In tot acest timp, a fost membru al Comitetului Executiv si membru al Comitetului de Supraveghere al subsidiarelor din Ucraina, Slovenia si tarile Baltice.
"Zona GBS reprezinta un motor al intregii organizatii, asigurand tot ce inseamna infrastructura si resurse in spatele fortei de vanzari. Ne concentram in aceeasi masura pe relatia cu clientii nostri, carora ne propunem sa le oferim un timp optim de reactie si servicii de inalt nivel, prin suportul acordat celorlalte departamente ale bancii. Astfel, urmarim cresterea calitatii prin intregul lant de procese si proceduri, dar si prin inovatie informatica", a spus Septimiu Postelnicu, Vicepresedinte Executiv pentru divizia Global Business Services.
Divizia Global Business Services inglobeaza activitatile Informatice, de Operatiuni, Organizare, Facility Management si de Securitate. "Ne concentram in permanenta pe eficientizarea si cresterea accesibilitatii noastre in relatia cu clientul final. Avem de asemenea un important rol in aplicarea unor functii generale de control, management al costurilor si securitate, o tema foarte actuala in aceasta perioada", a completat Septimiu Postelnicu.
Din directoratul UniCredit Tiriac Bank mai fac parte Rasvan Radu, CEO si Presedinte Executiv si Vicepresedintii Executivi Melih Mengu, Zoltan Major, Stanislav Georgiev si Daniela Bodarca.
#####
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
22.02.2010
Milano, 22 februarie 2010
Comisia Europeana a incredintat UniCredit o mare parte a platilor SEPA (Single Euro Payments Area) ale Comisiei. Astfel, UniCredit este una dintre cele patru banci responsabile pentru toate tranzactiile SEPA in numele Comisiei Europene de acum inainte.
Sergio Ermotti, Director General Executiv Adjunct al UniCredit a declarat: "Acest mandat arata calitatea serviciilor noastre de Tranzactii Bancare Globale, care ne permite sa oferim asistenta clientilor din 22 tari europene."
Marco Bolgiani, Director al Departamentului de Tranzactii Bancare Globale al UniCredit: "Factorii cruciali pentru decizia pozitiva a Comisiei Europene au fost angajamentul nostru ferm fata de Zona Unica de Plati in Euro (SEPA) si reteaua noastra extinsa la nivel european".
Mandatul a fost acordat in urma unui proces de licitatie, la care au fost invitate sa participe toate bancile din Europa. "Cu o cota intre 25% si 35% din volumul total, ne-am dovedit inca o data competitivitatea", a declarat Marco Bolgiani. Tranzactia totala presupune peste 1,6 milioane de plati internationale, cu un volum de peste 33 miliarde euro. Decizia Comisiei Europene de a procesa plati prin SEPA in viitor si de a se axa pe patru banci inseamna ca va renunta progresiv la modelul anterior, in care bancile locale din fiecare stat european erau responsabile pentru procesarea platilor respective.
#######
Despre SEPA
Implementarea Zonei Unice de Plati in Euro (Single Euro Payments Area - SEPA) urmareste extinderea procesului de integrare europeana si in domeniul platilor de mica valoare in euro, prin crearea unei piete unice la nivel european pentru instrumentele de plata in euro.
SEPA acopera un spatiu geografic format din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia, reprezentand o zona a monedei euro in care toate platile, inclusiv cele transfrontaliere, sunt tratate ca plati nationale (fara actuala diferentiere intre platile nationale si cele transfrontaliere).
Despre UniCredit
UniCredit este o institutie financiara de top, cu radacini puternice in 22 tari europene si agentii pe alte 27 piete, cu aproximativ 10.000 sucursale si peste 166,000 angajati la 30 septembrie 2009.
In regiunea CEE, UniCredit opereaza cea mai mare retea bancara internationala cu aproximativ 4.000 sucursale si puncte de lucru.
Departamentul de Tranzactii Bancare Globale al UniCredit combina expertiza locala a peste 2.000 profesionisti cu experienta unei banci sofisticate de tranzactii globale ce ofera o gama variata si dovedita de competente de baza in domeniile Cash Management si eBanking, finantari comerciale, managementul lantului de aprovizionare, comert structurat si finantare pentru export. Ofera servicii globale pentru titluri de valoare si in ceea ce priveste
tarile CEE. Grupul UniCredit este cea mai mare banca de tranzactionare in Europa continentala.
Grupul este activ in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
03.02.2010
· PAVILION UNICREDIT este cel mai important centru independent de informare culturala din Romania, gazduind si Pavilion Resource Room
· PAVILION UNICREDIT a organizat anul trecut 4 expozitii, 19 conferinte si a editat 5 publicatii
Bucuresti, 3 februarie 2010 - PAVILION UNICREDIT, primul centru independent de arta si cultura contemporana din Romania s-a impus, in mai putin de un an, ca un punct de referinta pe harta culturala a Bucurestiului si a Europei. De la deschiderea sa, pe 19 februarie si pana in decembrie 2009, centrul a organizat 4 expozitii si 19 conferinte, la care au participat peste 8.000 de vizitatori.
"UniCredit Tiriac Bank se implica activ in promovarea artei si culturii, PAVILION UNICREDIT fiind una dintre cele mai importante initiative ale noastre din acest domeniu, prin care dorim sa contribuim la dezvoltarea si popularizarea manifestarilor culturale", spune Anca Nuta, Identity & Communication Director, UniCredit Tiriac Bank. "Activitatile ce au loc in cadrul PAVILION UNICREDIT deschid noi orizonturi pentru persoane de toate varstele si, in special, formeaza tinerii care gasesc aici alternative de educatie si de petrecere a timpului liber."
"Este o realizare fantastica a organizatiei noastre dupa 10 ani de activitate. Dupa Bucharest Biennale - Bienala Internationala de Arta Contemporana si revista Pavilion, acum am reusit sa cream propriul nostru spatiu", a declarat Razvan Ion, directorul PAVILION UNICREDIT.
"Pentru prima data in istoria moderna a Romaniei o banca face loc unei organizatii nonguvernamentale. Prin acest gest, UniCredit Tiriac Bank a dovedit inca o data ca intelege si sustine arta si cultura contemporana."
PAVILION UNICREDIT este cel mai important centru independent de informare culturala din tara, gazduind Pavilion Resource Room (o non-arhiva creata de Razvan Ion si Eugen Radescu), care cuprinde aproximativ 2.000 de instrumente de cercetare (carti, publicatii, filme, lucrari de arta sau dosare de cercetare curatoriala pe diverse subiecte). De asemenea, PAVILION UNICREDIT a initiat si programul informal numit Free Academy, o alternativa la sistemul traditional de educatie romanesc. In cadrul acestui program, centrul a gazduit gratuit cursuri si seminarii pentru licee si facultati, prin care s-a pus accentul pe beneficiile individuale ale participantilor, si mai putin pe cele de grup, creand posibilitatea de a forma o noua clasa de intelectuali. Pe agenda culturala a PAVILION UNICREDIT in 2009 au fost incluse evenimente discursive, un program de proiectii de filme si expozitiile: "Statement" de Lia Perjovschi (19 februarie - 19 aprilie 2009), "Tinutul Drepturilor Omului" de Asociatia <rotor> Graz (20 aprilie - 29 aprilie 2009), "How innocent is that?" de Eugen Radescu (30 aprilie - 05 iulie 2009) si "Exploring the return of repression" de Razvan Ion (10 septembrie - 22 noiembrie 2009).
Numarul de persoane prezente la evenimentele discursive si la proiectii a fost de aproximativ 1.200, iar cel al abonatilor la newsletter-ulPAVILION UNICREDIT a crescut la peste 25.000. De asemenea, au fost editate 2 noi numere ale revistei Pavilion si o serie de 5 publicatii.
Centrul a organizat numeroase conferinte si dezbateri, printre care cele mai importante au fost: Isaac Julien - Looking for Langston; 100 minute suedeze; Anonymous nomad: Trygve Luktvasslimo si Ditte Lyngkaer Pedersen; 100 de minute romanesti; Sina Najafi: Cabinetul curiozitatilor; Sebastian Moldovan: O rosie are intotdeauna nevoie de baston (in dialog cu Razvan Ion); Dialog Live: Miscarea alter-globalizare - Interventii artistice in miscarile politice (Oliver Ressler/Razvan Ion); Special Event: Noaptea Alba a Galeriilor; Saviana Stanescu: Imigrant in New York - O radiografie personala cvasi-teatrala in imagini.
PAVILION UNICREDIT este prezent si in mediul online prin trei site-uri: pavilonunicredit.ro - 132.478 vizitatori, bucharestbiennale.org - 147.806 vizitatori, pavilionmagazine.org - 278.008 vizitatori, prin blogul pavilion.pavilionmagazine.org - 207.391 vizitatori si detine o pagina de mare succes pe Facebook (Pavilion Journal).
In 2009, PAVILION UNICREDIT a fost declarat una dintre cele mai importante institutii de arta contemporana din Europa, iar Bucharest Biennale a fost mentionata ca principal punct de intalnire a lumii artei contemporane de catre publicatiile de specialitate (Artforum, FlashArt, Frieze, Art Newspaper etc.).
Pentru 2010 PAVILION UNICREDIT are in plan 4 expozitii, o noua serie de cursuri, in cadrul Free Academy, conferinte si publicatii. Tot in 2010, va avea loc si Bucharest Biennale al carui info point se va afla in cadrul PAVILION UNICREDIT si prima rezidenta artistica "in exchange" intre una dintre cele mai respectate institutii de arta contemporana din SUA, Art in General si PAVILION UNICREDIT (un artist roman va rezida la New York, iar unul american la Bucuresti).
PAVILION UNICREDIT este o organizatie non-profit infiintata in anul 2000 si care publica PAVILION - journal for politics and culture, organizeaza BUCHAREST BIENNALE - Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti si creeaza programele PAVILION UNICREDIT - centrul pentru arta si cultura contemporana. Organizatia este fondata de Razvan Ion si Eugen Radescu. Printre colaboratorii PAVILION UNICREDIT s-au numarat peste 30 de institutii de exceptie din Europa si SUA (Index, Art In General, Moderna Museet, Tranzit etc.)
# # #
Eugen Radescu (n. 1978) - este politolog (specializat in relativism moral si etica politica), manager cultural, curator si teoretician. A scris pentru diferite reviste si ziare. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema "Identity Factories" si al expozitiei "How Innocent Is That?" la Pavilion Bucuresti. Este co-editorul PAVILION - journal for politics and culture si co-directorul Bucharest Biennale (impreuna cu Razvan Ion) si presedinte al boardului organizational al PAVILION UNICREDIT si Bucharest Biennale. A tinut prelegeri la Academia de Arte -Timisoara, La Casa Encedida - Madrid, Calouste Gulbenkian - Lisabona, Apex Art - New York etc. Recent, Eugen Radescu s-a intors dintr-o rezidenta la Apex - New York si a publicat cartea "How Innocent is That?" la Revolver Publishing, Berlin. De asemenea, a curatoriat "How Innocent Is That?" la Pavilion UniCredit. In prezent este profesor asistent la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti si lucreaza la o noua carte despre relativism moral. Locuieste si lucreaza in Bucuresti.
Razvan Ion (n. 1970) - este activist politic, teoretician, curator, si manager cultural. Este coeditor (impreuna cu Eugen Radescu) al PAVILION - journal for politics and culture, codirector al Bucharest Biennale, iar in 2008 a fost numit director al PAVILION UNICREDITcentrul pentru arta si cultura contemporana. A tinut prelegeri la University of California - Berkeley, Headlands Center for the Arts-California, Facultatea de Stiinte Politice - Cluj, Academia de Arte - Timisoara, La Casa Encedida - Madrid, Calouste Gulbenkian - Lisabona, etc. Scrie pentru diferite reviste si ziare. Recent a curatoriat "Exploring the Return of Repression" la Pavilion, Bucuresti si rum46, Aarhus. In 2010 va curatoria o serie de expozitii la Freis Muzeum Berlin, Index Stockholm si Galeria de Arta Contemporana a Muzeului Brukenthal. In prezent, lucreaza la proiectul editorial al volumului "Exploring the Return of Repression" si la un proiect curatorial despre activismul colectiv si miscarile socio-politice in arta contemporana. De asemenea pregateste volumul "Rhizomic Structures Of Art Institutions. Neo-Politics Of Culture", ce va fi publicat in 2010. Este membru al grupului de curatoriat politic "Asa ceva nu se poate!" impreuna cu Eugen Radescu, Felix Vogel si Andrei Craciun. Locuieste si lucreaza in Bucuresti.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o institutie financiara ale carei activitati de sustinere cultural artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura deschis sub numele Pavilion UniCredit, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Concursul de debut literar UniCredit.
01.02.2010
· Cardurile de credit MasterCard Gold Miles & More cu cip au un grad de securitate sporit, falsificarea lor fiind aproape imposibila
· Cardurile de credit MasterCard Gold Miles & More cu banda magnetica pot fi inlocuite cu cele cu cip, fara nici un cost suplimentar
Bucuresti, 1 februarie 2010 - UniCredit Tiriac Bank lanseaza cardurile de credit MasterCard Gold Miles & More cu cip. Noile instrumente de plata permit stocarea unor informatii suplimentare, astfel incat pot fi dezvoltate noi tipuri de servicii si programe de fidelizare.
Datorita cipului, cardurile de credit MasterCard Gold Miles & More ofera, in primul rand, o securitate sporita detinatorilor, fiind foarte dificil de falsificat. In plus, aceste instrumente de plata permit efectuarea tranzactiilor offline, in conditii de siguranta maxima fara a mai fi contactata banca emitenta, toate acestea datorita configuratiilor de securitate existente in cip. Astfel, viteza de procesare a platilor va creste. Nu in ultimul rand, posesorii de carduri de credit MasterCard Gold Miles & More cu banda magnetica care doresc inlocuirea acestora cu varianta cu cip, o pot face fara nici un fel de cost suplimentar.
"Dorim sa oferim clientilor bancii instrumente de plata eficiente si sigure, de aceea am introdus in portofoliul nostru cardurile de credit MasterCard Gold Miles & More cu cip", a declarat Bogdan Spuza, Director Marketing si Segmente al UniCredit Tiriac Bank. "Consideram ca prin lansarea acestui produs cu caracteristici superioare de securizare venim in intampinarea nevoilor si asteptarilor clientilor nostri."
"Anul trecut, cardul de credit MasterCard Gold Miles & More a adus in premiera pe piata romaneasca cel mai extins program de fidelizare din Europa, care s-a bucurat de mare succes in tarile din regiune", a spus Cosmin Vladimirescu, Account Manager pentru Romania, MasterCard Europe. "MasterCard sustine institutiile financiare partenere in procesul de migrare la tehnologia EMV si suntem convinsi ca, pe langa beneficiile deja cunoscute de posesorii cardurilor MasterCard Gold Miles & More, acestia vor aprecia siguranta suplimentara oferita de introducerea cipului."
Miles & More este cel mai extins program de fidelizare din Europa, care se adreseaza persoanelor ce calatoresc frecvent, oferindu-le posibilitatea de a acumula si de a cheltui mile premium.
Cardurile de credit MasterCard Gold Miles & More cu cip ofera multiple avantaje clientilor, care pot acumula mile premium cand calatoresc cu Lufthansa si companiile aeriene partenere Miles & More, cand se cazeaza la hotelurile partenere, la plata facturilor, precum si la achitarea cumparaturilor. Milele astfel acumulate pot fi folosite pentru a achita calatorii cu avionul sau pentru a obtine diverse discount-uri. Cardurile de credit MasterCard Gold Miles & More cu cip includ si o asigurare internationala de calatorie de la AIG Romania.
In Romania, UniCredit Tiriac Bank a lansat cardul co-branded MasterCard Gold Miles & More, in varianta cu banda magnetica, in mai 2009.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
Despre Miles & More
Miles & More este programul dedicat persoanelor care calatoresc frecvent, dezvoltat de Lufthansa, in parteneriat cu companiile aeriene Adria Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines Group, Cirrus Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa Regional, Lufthansa Private Jet si Swiss International Air Lines. Lansat in 1993 de catre Lufthansa, programul are in prezent aproximativ 16 milioane de membri in intreaga lume, fiind cel mai extins program de fidelizare din Europa pentru persoanele care calatoresc frecvent. Membrii Miles & More acumuleaza mile premium atunci cand zboara cu oricare dintre partenerii Star Alliance, dar si atunci cand realizeaza tranzactii la comerciantii parteneri. Milele premium acumulate pot fi utilizate pentru a plati calatoriile cu avionul sau pentru a obtine alte premii.
Despre Lufthansa
Lufthansa Group insumeaza un numar de companii cu capital privat, care ofera servicii de transport aerian, incluzand zboruri pentru pasageri prin Deutsche Lufthansa AG, logistica, catering pentru zboruri, intretinerea aparatelor de zbor si tehnologia informatiei. Lufthansa este membru fondator al Star Alliance, dezvoltand una dintre cele mai puternice aliante din industrie.
Despre MasterCard Incorporated
MasterCard Incorporated promoveaza comertul global, oferind o legatura economica esentiala intre institutii financiare, companii, posesori de carduri si comercianti, in intreaga lume. In tripla sa calitate de francizor, procesator si consilier, MasterCard dezvolta si sustine solutii de plata, proceseaza peste 21 miliarde de tranzactii in fiecare an si ofera analize specializate si servicii de consultanta catre institutiile financiare care ii sunt cliente si catre comercianti. Cu sustinerea MasterCard Worldwide Network si prin intermediul marcilor sale MasterCard®, Maestro® si Cirrus®, MasterCard ofera servicii clientilor si companiilor din peste 210 tari si teritorii.
15.01.2010
Prestigioasa revista financiara „Global Finance” a acordat in cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York pe 15 ianuarie 2010 premiile pentru cei mai buni furnizori treasury si cash management.
UniCredit a fost desemnata cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est pentru servicii de Cash Management la toate cele trei categorii:
· Cea mai buna Banca pentru Plati si Colectari
· Cea mai buna Banca de Management al Lichiditatilor
· Cea mai buna Banca pentru servicii de Cash Management
Multumim cu aceasta ocazie clientilor si partenerilor nostri pentru sprijin si pentru contributia la performantele noastre.
08.01.2010
In urma notificarii emise pe data de 5 ianuarie 2010, astazi Consiliul de Administratie al UniCredit S.p.A. a determinat conditiile legate de majorarea de capital aprobata de Adunarea extraordinara a actionarilor din data de 16 noiembrie 2009, in functie de obtinerea aprobarilor de reglementare impuse de lege, aprobari care sunt asteptate astazi.
In functie de aprobarile de reglementare mentionate mai sus, majorarea de capital va fi efectuata prin emiterea de actiuni ordinare noi cu o valoare nominala de 0,50 EUR fiecare si asigurandu-se detinerea uzuala de beneficii care va fi oferita preemptiv detinatorilor de actiuni ordinare si de economisire ale UniCredit S.p.A. la pretul de 1,589 EUR pe actiune, din care 1,089 EUR ca prima de emisiune, la un raport de 3 actiuni ordinare nou emise pentru 20 de actiuni ordinare si/sau de economisire detinute.
Prin urmare, va fi emis un numar maxim de 2.516.889.453 de actiuni ordinare noi ceea ce va duce la o majorare de capital cu 1.258.444.726,50 EUR, iar suma agregata a tranzactiei, inclusiv prima de emisiune, va fi egala cu 3.999.337.340,82 EUR.
Pretul de emitere al actiunilor ordinare noi – care va fi fungibil cu actiunile ordinare ale UniCredit S.p.A. tranzactionate pe MTA, pe piata reglementata (Standard general) a Bursei de valori din Frankfurt Stock Exchange, si pe Bursa de valori din Varsovia la data emiterii – a fost determinat de Consiliul de Administratie tinand cont, printre altele, de conditiile curente de piata si implica un discount de 29% fata de pretul de piata ex-right (TERP) a actiunilor ordinare ale UniCredit, calculat dupa standardele de piata, pe baza pretului oficial inregistrat la Bursa pe data de 6 ianuarie 2010.
Oferta este subscrisa de un sindicat condus de BofA Merrill Lynch si UniCredit Bank Milan in calitate de Joint Global Coordinators si Joint Bookrunners, si alcatuit din BofA Merrill Lynch impreuna cu Credit Suisse, Goldman Sachs International, Mediobanca si UBS Investment Bank actionand in calitate de Joint Bookrunners si BNP PARIBAS, Nomura International Plc si Société Générale actionand in calitate de Co-Lead Managers. Membrii sindicatului s-au angajat individual, nu colectiv, catre UniCredit sa subscrie pentru toate actiunile ordinare care vor ramane nesubscrise la sfarsitul emisiunii de drepturi si al urmatoarei oferte pe MTA, conform Articolului 2441, paragraful 3 din Codul civil din Italia.
In plus, anumiti actionari s-au angajat deja sa subscrie pentru actiuni in contextul tranzactiei.
Milano, 7 ianuarie 2010
Pentru informatii:
Relatii cu presa: Tel. +39 02 88628236;
Relatii cu investitorii: Tel. + 39 02 88628715;
Aceste materiale nu sunt destinate distribuirii directe sau indirecte spre sau in interiorul Statelor Unite (inclusiv teritoriile si regiunile sale dependente, oricare dintre State Unite ale Americii si Districtul Columbia). Aceste materiale nu reprezinta sau nu fac parte dintre oferta sau solicitare de achizitie sau subscriere pentru titluri de valoare in Statele Unite sau in orice alta tara. Actiunile mentionate in acest material nu au fost si nu vor fi inregistrate in conformitate cu Legea privind titlurile de valoare din Statele Unite din 1933 ("Legea privind titlurile de valoare").
Actiunile nu pot fi oferte sau vandute in Statele Unite sau catre, in numele sau in beneficiul persoanelor fizice din SUA (deoarece acest lucru este definit in Regulamentul S din Legea privind valorile imobiliare) decat in conformitate cu o scutire de la cerintele de inregistrare impuse de Legea privind titlurile de valoare. Nu va exista o oferta publica de titluri de valoare in Statele Unite.
Distribuirea acestor materiale poate fi ilegala in anumite jurisdictii. Informatiile din aceste materiale nu sunt destinate publicarii sau distribuirii in Canada, Japonia sau Australia si nu reprezinta o oferta de titluri de valoare pentru vanzarea in Canada, Japonia sau Australia.
Orice oferta de actiuni va fi realizata exclusiv pe baza prospectului care va fi aprobat de Consob si notificat catre Autoritatea de supervizare financiara din Germania si Comisiei de supervizare financiara din Polonia.