Comunicate de presa 2009
26.11.2009
BUCURESTI, 26 noiembrie 2009 - Clientii UniCredit Tiriac Bank persoane juridice posesori ai cardului de credit MasterCard Business au un nou beneficiu - licenta gratuita BitDefender Internet Security 2010 oferita de MasterCard Europe pe toata durata validitatii cardului. Aceasta initiativa urmareste sa asigure protectie totala la utilizarea cardului pe Internet.
BitDefender Internet Security 2010 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizeaza, in timp real, toate aplicatiile active si le blocheaza pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurata protectia impotriva virusilor noi si a variantelor de virusi inca necunoscute. BitDefender Internet Security 2010 vine cu o interfata simplificata care se adapteaza si ofera acces rapid la principalele functionalitati de securitate, in functie de profilul de utilizator ales.
Licenta se acorda gratuit tuturor clientilor UniCredit Tiriac Bank, posesori ai cardului MasterCard Business si poate fi descarcata, numai dupa ce acestia se autentifica pe site-ul campaniei.
"Efectele recesiunii se resimt tot mai puternic si in Romania. In aceste conditii, autorii de coduri malware cauta surse noi pentru a-si ’rotunji veniturile’, speculand astfel orice vulnerabilitate in sistemul utilizatorului. Tocmai pentru a preveni atacurile lor, BitDefender este mandru sa coopereze cu UniCredit Tiriac Bank si MasterCard Europe, oferind solutii de securitate de top, pentru protectia eficienta a clientilor acestora”, a declarat Razvan Valceanu, Country Manager, BitDefender.
Inca din 2004, MasterCard Europe a oferit jucatorilor implicati in comertul electronic MasterCard SecureCode, un program de securizare a tranzactiilor online. Initiativa celor trei parteneri - UniCredit Tiriac Bank, MasterCard Europe si BitDefender - adauga un plus de siguranta in derularea operatiunilor pe Internet.
"Comertul electronic in Romania a urmat o tendinta ascendenta, pentru ca noua conjunctura financiara a impulsionat business-urile cu costuri logistice reduse, cum sunt cele dezvoltate pe Internet”, spune Cosmin Vladimirescu, Account Manager for Romania, MasterCard Europe. "Studiile noastre indica un nivel de incredere in crestere in platile cu cardul, fapt care creeaza alte premise favorabile comertului electronic, dar increderea posesorilor de card, odata castigata, trebuie cultivata si confirmata. Pentru a oferi o securitate sporita, am incheiat parteneriatul cu BitDefender prin care punem la dispozitie exclusiv posesorilor de carduri MasterCard Business emise de UniCredit Tiriac Bank pachetul de servicii BitDefender Internet Security 2010.”
"Acest beneficiu atasat cardului MasterCard Business transforma produsul intr-unul atractiv si competitiv, mai ales din prisma faptului ca, in prezent, se bucura de unicitate pe piata din Romania”, a spus Cezar Miron, Team Leader Produse de Cash Management, UniCredit Tiriac Bank. "In plus, clientii care folosesc frecvent cardul pentru cumparaturi pe Internet, pe langa mecanismele de protectie Secure Code de la MasterCard pe care incorporeaza cardul, sunt protejati si impotriva virusilor si phishing-ului. Dorim sa oferim valoare adaugata intregului portofoliu de carduri Business, iar acesta este un prim pas important, fiind vorba de un parteneriat cu liderul pe piata de software antivirus din Romania si cu MasterCard.”
MasterCard Business este un card de credit embosat, prevazut cu cip, cu utilizare nationala si internationala, care ofera acces la o linie de credit de pana la maximum 30.000 EUR in functie de cifra de afaceri, disponibila in proportie de 100% pentru plati la comercianti.
BitDefender Internet Security 2010 incorporeaza un modul special de protectie impotriva atacurilor de tip phishing, una dintre cele mai raspandite metode ilegale de a intra in posesia datelor personale cu caracter confidential (adresa, telefon, cod numeric personal, nume de utilizator si parole, coduri PIN etc.). Atacurile vizeaza, in general, utilizatori de servicii de e-banking si alte servicii on-line.
Informatii suplimentare despre BitDefender Internet Security 2010 gasiti aici.
********
Despre BitDefender®
BitDefender este producatorul uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international. Inca de la inceputurile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de asteptari si a ridicat standardele in materie de preventie proactiva a pericolelor informatice, viteza de reactie si actualizare usoara. In fiecare zi, BitDefender protejeaza milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experiente digitale in deplina siguranta. Solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) in peste 100 de tari din intreaga lume. In Romania, solutiile BitDefender sunt disponibile prin partenerii de distributie: Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Company, SCOP Computers si in urmatoarele lanturi retail cu acoperire nationala: Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro si Twister.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Business Partner.
Despre MasterCard Incorporated
MasterCard Incorporated promoveaza comertul global, oferind o legatura economica esentiala intre institutii financiare, companii, posesori de carduri si comercianti, in intreaga lume. In tripla sa calitate de francizor, procesator si consilier, MasterCard dezvolta si implementeaza solutii de plata, proceseaza aproximativ 21 de miliarde de tranzactii anual si ofera rapoarte ale industriei si servicii de consultanta institutiilor financiare cliente si comerciantilor. Cu sustinerea MasterCard Worldwide Network si prin intermediul familiei sale de marci MasterCard®, Maestro® si Cirrus®, MasterCard deserveste consumatorii si companiile din peste 210 tari si teritorii. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati site-ul www.mastercard.com.
Despre MasterCard Europe
MasterCard Europe administreaza afacerea MasterCard Worldwide in Europa. Avand sediul central in Waterloo, Belgia, MasterCard Europe este prezenta in 51 de tari europene. Prin intermediul retelei sale de birouri locale, MasterCard Europe intelege si vine in intampinarea diverselor nevoi ale clientilor din diferitele piete din Europa, permitandu-le sa realizeze afaceri asa cum isi doresc.
26.11.2009
Bucuresti, 26 noiembrie 2009 - Cartile premiate la Concursul de debut literar UniCredit 2009, initiat de Asociatia Catalist in parteneriat cu UniCredit Tiriac Bank, vor fi lansate astazi de Editura Humanitas in cadrul celei de-a XVI-a editii a Targului International Gaudeamus - Carte de Invatatura. Evenimentul va avea loc la orele 16.00, la standul Humanitas din Pavilionul Central Romexpo.
Editia a doua a Concursului de debut literar UniCredit, fiind initiat pentru sustinerea scriitorilor ale caror lucrari nu au mai fost publicate in volum a atras participarea a peste 120 de manuscrise pentru trei sectiuni: poezie, proza scurta si roman.
Castigatorii din acest an sunt Gabriela Toma din Bucuresti, la sectiunea "Poezie", pentru volumul Cantecul geamanului, Carmen Dominte din Bucuresti, la "Proza scurta", pentru lucrarea Soarele rasare din televizor si Dorin Cozan din Vaslui, pentru Apocalipsa dupa Vaslui, la "Roman".
Selectia lucrarilor premiate a fost realizata de catre acelasi juriu de specialitate ca la prima editie a concursului, compus din Paul Cernat, Liviu Papadima si Mircea Vasilescu.
Informatii suplimentare despre concurs si castigatori sunt disponibile pe site-ul www.bibliofagia.ro.
"Ne-am implicat in acest proiect, incercand sa contrazicem prejudecata potrivit careia in Romania tinerii autori nu sunt sprijiniti sa se afirme", spune Anca Nuta, Director Interimar de Comunicare in cadrul UniCredit Tiriac Bank. "Am vrut ca noi, UniCredit Tiriac Bank, sa contribuim la afirmarea unor scriitori debutanti, mai degraba decat sa ridicam din umeri cu indiferenta. Noi vrem sa facem ceva pentru ei. Ne dorim sa continuam concursul pentru ca, prin prisma experientei de pana acum, avem credinta ca la editiile urmatoare vor participa si mai multi tineri talentati, dornici ca volumele lor sa apara in librarii si sa ajunga in biblioteci."
"Am facut un mic studiu de "piata" inainte de lansarea concursului, in urma caruia am constatat ca initiative de acest fel sunt putine si, in general, restrictive - fie impun o limita de varsta, fie cer si CV-uri, lista de texte publicate in prealabil s.a.m.d.
Noi am vrut sa initiem un concurs deschis absolut tuturor celor care scriu, judecat de un juriu neafiliat vreunei edituri sau grupari, unde singura conditie sa fie statutul de debutant (in volum), iar criteriul de selectie sa fie strict valoarea textelor, fara vreo atentie acordata varstei, experientei ori succeselor anterioare ale participantilor.
Pana la urma, cel mai important e faptul ca reusim prin concursul acesta sa le deschidem unor autori un drum altfel poate inaccesibil. Si efectul pe care o astfel de legitimare, asigurata si de publicarea la o editura prestigioasa, o are asupra castigatorilor e, cred, un motiv suficient pentru a continua proiectul acesta."
(Cristina Guseth, Directorul Asociatiei Catalist)
###
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este o institutie financiara ale carei activitati de sustinere cultural artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit.
Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura deschis sub numele Pavilion UniCredit, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George si Concursul de debut literar UniCredit.
Despre Asociatia Catalist
Asociatia Catalist a fost infiintata in anul 2007 cu scopul promovarii culturii romanesti, a cartii in general, precum si sprijinirea viitorilor scriitori romani. Principalele activitati desfasurate sunt: dezvoltarea de parteneriate cu editurile romanesti pentru recenzii de carte; promovarea cartilor in randul publicului - consumator de cultura prin intermediul site-ului www.bibliofagia.ro; recenzii de carte; dezvoltarea si mentinerea relatiilor de parteneriat cu presa locala pentru promovarea cartilor recenzate; publicarea de recenzii de carte in presa locala. Printre actiunile sale se mai numara: concursul de debut literar initiat in parteneriat cu UniCredit Tiriac Bank, pentru sustinerea scriitorilor ale caror lucrari nu au mai fost publicate in volum;romanul foileton, publicat exclusiv online, scris de cinci tineri prozatori romani - un experiment literar cu participarea publicului.
Despre Grupul Humanitas
Fondata in 1990, Editura Humanitas a devenit in decurs de nouasprezece ani Grupul Humanitas, un holding cultural care reuneste firme independente juridic, insa avand evidente legaturi intre ele - Editura Humanitas, Editura Humanitas Fiction, Editura Humanitas Multimedia si Societatea de difuzare Librariile Humanitas.
Profilul initial de stiinte umaniste al Editurii Humanitas este astazi mult extins, editura publicand in prezent atat literatura, filozofie, religie, stiinte sociale si politice, istorie si memorii, cat si carte de stiinta, carte practica, albume de arta, carte pentru copii si carte scolara. Peste 370 de titluri pe an apar in cele mai mult de 50 de colectii si serii de autor ale editurii al carei portofoliu cuprinde numele celor mai importanti autori clasici, moderni si contemporani.
25.11.2009
Bucuresti, 25 noiembrie 2009 - UniCredit Tiriac Bank lanseaza astazi, impreuna cu asociatiile colective Recolamp si ECOTIC, programul Colt Verde devenind astfel prima banca din Romania care ofera publicului larg o infrastructura de colectare a DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) de mici dimensiuni, inclusiv becuri economice si tuburi fluorescente.
Recipientele de tip "Colt Verde" sunt instalate in peste 80 dintre sucursalele UniCredit Tiriac Bank, restul de 165 de unitati bancare fiind dotate cu dispozitive de mai mici dimensiuni, dar care asigura la randul lor serviciul de colectare DEEE. In aceste sucursale, persoanele care doresc sa recicleze astfel de echipamente, inclusiv surse de lumina uzate, o pot face, adresandu-se "omului verde" - angajat pregatit pentru a oferi suport in acest sens.
"Initiativa vine in continuarea programului intern “Campania de RE", demarat de noi in luna mai a acestui an, aducandu-l astfel la un alt nivel si facandu-l accesibil comunitatii", a declarat Anca Nuta, Director al Departamentului Identitate si Comunicare in cadrul UniCredit Tiriac Bank. "Nu este primul proiect verde pentru noi, insa este unul de mare amploare, iar cea mai importanta particularitate a sa este ca se bazeaza pe implicarea clientilor si a tuturor celor care constientizeaza problematica reciclarii. Prin "Colt Verde" oferim publicului larg si informatia, si mijloacele pentru a recicla in conditii civilizate si la indemana", a concluzionat Anca Nuta.
"Extindem programul national "Colt Verde" in parteneriat cu o institutie financiara de prestigiu si suntem bucurosi ca putem oferi, la nivel national, o structura coerenta si viabila de preluare a DEEE de la populatie", a adaugat Raul Pop, Director General al Asociatiei Recolamp. "Multumim si ii felicitam pe partenerii nostri - UniCredit Tiriac Bank, care au acceptat si sustin aceasta campanie alaturi de noi si ECOTIC, oferind comunitatii un serviciu de care are neaparata nevoie", spune Raul Pop.
Mai multe detalii despre proiect, precum si lista de produse ce pot fi reciclate prin intermediul Colturilor Verzi din sucursalele UniCredit Tiriac Bank sunt disponibile la adresele www.unicredit.ro si www.coltverde.ro. De asemenea, apeland gratuit TelVerde 0800 888 666, puteti solicita informatii despre gestionarea corespunzatoare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv a surselor de lumina.
****
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 de clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Business Partner.
Despre Colt Verde
Colt Verde® este solutia moderna si prietenoasa de preluare de la populatie a deseurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv a surselor de lumina (becuri economice si tuburi fluorescente). Conceptul de colectare a fost lansat in 2008 de Recolamp si este operat in parteneriat cu ECOTIC, cele doua asociatii colective non-profit avand ca obiect de activitate gestionarea deseurilor in vederea asigurarii reciclarii lor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei. Lista completa a locatiilor de colectare este disponibila pe site-ul: www.coltverde.ro
24.11.2009
24 noiembrie 2009 - Grupul UniCredit & Fundatia Ugo Foscolo primesc aplicatii pentru o bursa post-universitara si o bursa post-doctorala in anul universitar 2010-2011.
Fundatia Ugo Foscolo a organizat concurs pentru prima bursa de doctorat in memoria lui Ugo Foscolo, fostul presedinte al Bancii di Roma* . Bursa este oferita tinerilor studenti talentati de toate nationalitatile (din perimetrul celor 22 de tari in care Grupul UniCredit opereaza** ), in economie sau finante si care intentioneaza sa isi continue studiile printr-un doctorat, in strainatate (in cadrul unei universitati din Europa, indiferent de tara). Bursa este oferita pentru anul universitar 2010-2011 cu posibilitatea reinnoirii pentru un al doilea an si insumeaza anual 25.000 EUR (plus taxe de scolarizare). Termenul limita pentru inscrieri este 15 decembrie 2009.
De asemenea, Fundatia anunta primul concurs pentru una dintre bursele Ugo Foscolo, pentru cei mai talentati cercetatori din perimetrul celor 22 de tari in care Grupul UniCredit opereaza, care au absolvit o facultate in aceasta zona, au finalizat (sau vor finaliza) un doctorat in economie sau finante pe alt continent, predau sau sunt implicati intr-o activitate de cercetare in afara perimetrului Grupului, si intentioneaza sa isi continue munca in tarile in care UniCredit este prezent in Europa Bursa este oferita pe o perioada de doi ani, cu posibilitatea reinnoirii pentru inca doi ani, in suma anuala de 60.000 EUR. Termenul limita de aplicare este 31 decembrie 2009.
Informatii despre criteriile de eligibilitate si despre modul de aplicare, sunt disponibile pe site-ul Fundatiei: www.unicreditanduniversities.eu
# # #
Despre Fundatia Ugo Foscolo
Fundatia Ugo Foscolo este o fundatie privata infiintata de catre Grupul UniCredit in martie 2009 care vizeaza sprijinirea initiativelor academice in domeniile finante, economie, drept si stiinte sociale. Scopul principal al Fundatiei este de a acorda burse post-universitare si post- doctorat in sprijinul celor mai buni studenti.
* Banca di Roma este parte din UniCredit in urma fuzionarii in anul 2007 a UniCredit Group cu Grupul Capitalia.
** Grupul UniCredit este prezent in urmatoarele tari europene: Austria Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Lituania, Letonia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
23.11.2009
Bucuresti, 23 noiembrie 2009 - UniCredit Tiriac Bank a incheiat un parteneriat cu Kaspersky Lab Romania, prin intermediul distribuitorului Punkt NET si in colaborare cu MCM Serv, pentru furnizarea a 1500 de licente de Kaspersky Internet Security 2010. Banca va oferi licentele gratuit primilor 1500 de clienti IMM care isi activeaza serviciul de plati online.
UniCredit Tiriac Bank este prima banca din Romania care adopta o politica proactiva in protejarea clientilor fata de riscurile cauzate de atacurile infractorilor cibernetici, prin oferirea gratuita de licente pentru un produs de securitate.
"Bancile fac un efort continuu pentru securizarea propriei infrastructuri de autentificare si autorizare pentru banking-ul online, insa, pentru clienti, actiunile au fost pana acum doar de informare", spune Teodor Cimpoesu, Managing Director Kaspersky Lab Romania si Bulgaria. "Pasul in plus, pe care il recomandam tuturor bancilor din Romania care au servicii de Online Banking, este sa securizeze si zona client, unde se intampla, in fapt, cele mai multe atacuri", completeaza Cimpoesu.
“Siguranta serviciului de banking online este deplina pentru ca accesul utilizatorilor este posibil doar prin dispozitivul digipass care genereaza parole unice de acces", a declarat Doina Costache, Seful Departamentului Canale Alternative din UniCredit Tiriac Bank. "Noi am mers putin mai departe, gandindu-ne la ce putem face pentru a spori siguranta utilizarii internetului acasa sau la birou. In functie de modul in care va fi primita aceasta noua facilitate gratuita, vom continua sa dezvoltam zona de oferta pentru clientii IMM, dar si pentru persoane fizice", a mai adaugat aceasta.
UniCredit Tiriac Bank si Kaspersky Lab au incheiat un contract pe o durata de un an, iar licentele oferite in acest interval de timp vor fi gratuite pentru primii 1500 de clienti IMM care solicita produsul de plati online BusinessNET. Dupa expirarea licentelor, acestia le vor putea reinnoi la un pret special, stabilit in prealabil de furnizor.
Kaspersky Lab a incheiat un parteneriat similar si in Marea Britanie, clientii bancii Barclays beneficiind de licente gratuite la inscrierea in serviciul de online banking. Succesul acestei initiative a condus ulterior la extinderea programului la nivel international, mai multe institutii bancare intelegand beneficiile de securitate pe care le aduc clientilor.
Kaspersky Internet Security 2010, noua solutie completa de securitate pentru utilizatori individuali, integreaza un set de tehnologii inovatoare, printre care si functionalitatea "Safe Run", bazata de tehnologia Sandbox - singurul produs de tip Internet Security care ofera acest sistem. "Safe Run" permite utilizatorilor sa ruleze orice nou software intr-un mediu izolat, protejand sistemul de operare de orice modificari periculoase. Statisticile arata ca vulnerabilitatile sistemelor de operare si ale aplicatiilor cunoscute sunt deseori exploatate de hackeri pentru a ataca aplicatiile care utilizeaza internetul, in special cele de plati online.
*******
Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab produce si distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejeaza utilizatorul de virusi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing si spam. Produsele Kaspersky detin o rata superioara de detectie, avand cel mai rapid timp de raspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, retele de mari dimensiuni si sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltata de Kaspersky este utilizata la nivel mondial in produsele si serviciile furnizorilor de top ai solutiilor de securitate de pe piata IT.
Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele stiri legate de malware, consultati www.securelist.com.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
12.11.2009
· Redresarea completa a activitatii bancare va incepe cel mai probabil din 2011
· Calitatea creditelor ramane principala constrangere pentru creditare
· UniCredit Group a beneficiat in mod clar de pe urma modelului de diversificare a business-ului
Potrivit analistilor UniCredit Group, anul 2010 va aduce cresteri pozitive in majoritatea tarilor din regiune, cu precadere in tarile Europei Centrale, iar business-ul bancar din Europa Centrala si de Est va cunoaste o redresare vizibila cel mai probabil din 2011. "Cresterea va ramane, totusi, sub potentialul pe termen lung al pietei" a declarat Debora Revoltella, sef al Departamentului de Analiza Strategica pentru Europa Centrala si de Est in UniCredit. "Tarile din Europa Centrala precum Polonia, Republica Ceha sau Slovacia au perspective mai bune de redresare. In 2010, Europa de Sud-Est si tarile baltice vor ramane in recesiune in 2010 si vor continua sa necesite corectii ale dezechilibrelor". Ucraina, Kazahstan si Rusia vor inregistra cresteri pozitive, insa este nevoie de timp pentru a se reajusta complet si pentru a-si exploata potentialul.
Analistii UniCredit Group previzioneaza o crestere de 8 % in 2010 in privinta creditarii la nivel regional, dupa o scadere estimata la 5 % in 2009, redresarea incepand deja pe zona creditelor pentru companii. Dupa o corectie in 2009 si in prima parte a anului 2010, probabil ca raportul credite - depozite va creste treptat. "Reajustarea raportului credite - depozite va continua si deja este mai pronuntata in acele tari unde finantarea interna a fost deficitara, in timp ce in celelalte tari este mai putin presanta si ar putea fi chiar contraproductiva", a mai spus Revoltella.
Revoltella s-a referit, totodata, la necesitatea diversificarii business-ului bancar, pentru a se ajunge la un mix mai echilibrat al activitatilor. Grupul UniCredit a beneficiat in mod clar de diversificarea afacerii, operatiunile din ECE avand o pondere de 12% din activele bancare totale la sfarsitului lui 2008. Diversificarea vine, de asemenea, impreuna cu un bun acces la finantare, intr-o perioda in care, pe langa un apetit adecvat pentru risc, posibilitatile si costul de finantare raman principalul avantaj competitiv pentru bancile din regiune.
Criza a accelerat implementarea masurilor de eficientizare a costurilor in toata lumea si activitatea bancara din ECE nu face exceptie. Cele cateva cresteri artificiale din ultimii ani, in ceea ce priveste dezvoltarea retelelor bancare sau cresterea costurilor cu salariile, ar putea fi reechilibrate acum. Profitabilitatea probabil ca va ramane la nivel redus in urmatorii doi ani, in principal din cauza impactului provizioanelor pentru creditele neperformante, rezultand chiar si in pierderi la nivelul sistemului bancar estimate sa aiba loc intre 2009-2010 in tarile baltice, Rusia, Ucraina si Kazakhstan.
In concluzie, la nivel regional este posibil ca jucatorii fara strategii adecvate sa iasa de pe piata, iar noii jucatori sa profite de anumite oportunitati. Bancile castigatoare vor fi jucatori nou intrati sau jucatori internationali deja activi in regiune, avand in vedere capacitatea acestora de a mentine un apetit de risc adecvat si de faptul ca beneficiaza de puncte forte deja castigate pe piata.
Bancile romanesti s-au dovedit a fi rezistente la criza internationala
Potrivit analistilor UniCredit, potentialul de dezvoltare al sistemului bancar romanesc a ramas intact, iar gradul de penetrare a sistemului bancar va continua cu suport de capital strain. Revenirea totala din criza necesita timp, iar ritmul de crestere va fi mai echilibrat si vizibil din a doua parte a anului 2010.
"Performanta unor banci active pe aceeasi piata poate varia semnificativ, intrucat profitabilitatea depinde foarte mult de calitatea portofoliului individual al unei banci si de costul riscului. Acestia vor fi anii cei mai importanti pentru repozitionare si reorientarea strategiilor bancilor", a mai spus Revoltella.
Mediul competitiv in schimbare ofera oportunitati pentru consolidarea pozitiilor pe baza retelei existente si a accesului mai facil la finantare internationala, cu conditia ca apetitul de risc al jucatorilor sa fie adecvat.
In contextul stagnarii activitatii in regiune, de la care nu face exceptie nici Romania, pe segmentul depozitelor evolutia a fost pozitiva in Romania datorita cresterii economisirii populatiei, ceea ce a contribuit la echilibrarea pasivelor sistemului bancar si la reducerea raportului credite/ depozite pana la 124% in septembrie si cu perspectiva unui nivel mediu pe sistem bancar de 116% in urmatorii 5 ani.
Desi afectate de criza internationala, bancile romanesti si-au pastrat stabilitatea. Profitul la nivelul sistemului bancar este estimat a se diminua cu 90% fata de 2008, insa piata ramane sanatoasa, cu solvabilitate ridicata (13,7% in septembrie 2009).
Acum, o data cu sfarsitul crizei de lichiditate, principala prioritate pentru perioada urmatoare ramane calitatea portofoliului de credite. Profitabilitatea va trebui sa ia in considerare costurile structural mai ridicate ale riscului, dar va beneficia de eficientizarea costurilor operationale.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
11.11.2009
· Crestere cu 10% a veniturilor la 30 septembrie 2009 fata de aceeasi perioada a anului precedent, ajungand la 887 milioane RON
· Profit net de 252 milioane RON pe primele noua luni, in scadere cu 9% fata de perioada similara a anului 2008
· Raportul credite/ depozite aflat la un nivel confortabil, 111% la sfarsitul lunii septembrie, mai bun decat media pe sistem
· Costul riscului este de 1,3pp, acoperind riscurile potentiale
11 noiembrie 2009 - UniCredit Tiriac Bank raporteaza un profit net* de 252 milioane RON conform IFRS, pe primele trei trimestre din 2009, ceea ce reprezinta o scadere de 9% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Profitul net conform RAS pentru aceeasi perioada este de 225 milioane RON, in crestere cu 4% fata de sfarsitul lunii septembrie 2008. Principala diferenta dintre profiturile nete provine din deosebirile metodologice intre IFRS si reglementarile BNR in privinta constituirii provizioanelor. Nivelul profitabilitatii ramane foarte bun avand in vedere contextul actual al crizei economice si performanta pietei: ROE anualizat de 7% si ROA de 1,8%.
Banca a continuat sa inregistreze rezultate in crestere, raportand o crestere de 15% de la an la an a profitului operational, ajungand la 465 milioane RON, sub influenta unei cresteri de 10% a veniturilor, si de doar 5% a cheltuielilor operationale. Veniturile s-au imbunatatit in T3 fata de T2 cu 10%. Raportul cost-venituri este de 47,5%, mai bun decat media pe sistem, in pofida deschiderii a 103 noi sucursale in ultimele 21 de luni. Nivelul solvabilitatii este de 11,1% conform RAS, peste norma de 10%. UniCredit Tiriac Bank continua sa adopte o abordare prudenta a riscului. Soldul provizioanelor a crescut cu 47% anul acesta, iar costul net al provizioanelor aproape s-a dublat la sfarsitul lunii septembrie 2009 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
"Consideram ca am avut o performanta satisfacatoare avand in vedere contextul economic. Rezultatele au la baza o buna capitalizare si faptul ca am adaugat valoare pentru clienti si actionari. Ne propunem sa ne concentram pe stabilitatea generarii de venituri, pe un nivel ridicat de lichiditate si de capitalizare. Constientizarea riscului de credit actual si potential si gestionarea lor activa sunt aspecte critice in momentul de fata", a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank.
"Faptul ca am traversat cu succes prima faza a crizei economice si financiare din Romania, demonstreaza ca business-ul bancii se poate dezvolta in continuare pe baze solide. Reusim sa ne imbunatatim pozitia pe piata, in paralel consolidandu-ne situatia financiara, abordand riscurile disponibile intr-un mod prudent si continuand programul de dezvoltare pe care ni l-am propus", a spus Stanislav Georgiev, CFO al bancii.
Activele totale ale bancii au atins 19,9 miliarde RON, in crestere cu 18% comparativ cu un an in urma. Portofoliul de credite (inclusiv creditele externalizate la banca mama in valoare de aproape 1 miliard EUR) a atins 15,7 miliarde RON, la acelasi nivel cu perioada similara din 2008, in linie cu stagnarea generala a creditarii. Aceasta nu include cresterea segmentului de credite de consum oferite prin intermediul bancii si inregistrate in bilantul UniCredit Consumer Financing, divizia de consumer finance infiintata la finalul anului trecut. Segmentul depozitelor a crescut cu 53% pana la 10,9 miliarde RON. Raportul credite-depozite la sfarsitul lunii septembrie 2009 a atins 111%, fata de 163% cu un an in urma.
Calitatea portofoliului a continuat sa de deterioreze in T3 2009, similar pietei bancare din Romania, totusi in limite controlate si departe de periclitarea capacitatii bancii de generare a profitului. Costul anualizat al riscului pentru cele 9 luni ale anului curent este de 134bp, gradul de acoperire cu provizioane al expunerilor bilantiere este de 4,2%, iar ponderea creditelor neperformante (cu intarzieri de peste 90 de zile) este 4,8%. Toate creditele neperformante, inclusiv partea extrabilantiera, sunt acoperite de provizioanele de risc de credit.
Banca a introdus recent o structura organizationala simplificata, caracterizata de o mai mare apropiere de client, de un proces decizional mai rapid, mai multa eficienta si un mai bun management al intregului business al UniCredit Group in Romania. UniCredit Tiriac Bank a incheiat luna septembrie 2009 cu o retea de distributie de 245 de unitati, similar situatiei de la jumatatea anului, si cu o echipa formata din aproape 3.000 de oameni.
Focus
In urmatoarele 6 - 9 luni, managementul riscului de credit este principala prioritate a UniCredit Tiriac Bank, avand in vedere perioada crizei la nivel national. Banca va continua sa aiba aceeasi abordare prudenta in acoperirea riscurilor cu provizioane si in gestionarea riscurilor prezente si potentiale. Aceasta strategie este ]n concordanta si cu politica de pastrare a nivelului ridicat de solvabilitate si lichiditate. Dezvoltarea activa a business-ului bancii va continua sa aiba in vedere toate oportunitatile disponibile pe piata bancara. Calitatea serviciilor si grija fata de client sunt printre primele prioritati pe agenda managementului si angajatilor bancii, aspecte incluse in evaluarea anuala a acestora. UniCredit Tiriac Bank nu si-a intrerupt programul de investitii, urmand sa dezvolte in continuare modelul de guvernanta, modelul de business, controlul proceselor interne, structura organizationala, modelul de deservire, eficienta infrastructurii si cea operationala.
* Cifrele prezentate in acest document sunt extrase din rapoartele financiare in standard IFRS, daca nu exista alte specificatii.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.
UniCredit Tiriac Bank a oferit Pachetul Campionilor membrilor clubului de fotbal Unirea Urziceni
29.10.2009
Bucuresti, 29 octombrie 2009 - Reprezentantii UniCredit Tiriac Bank s-au intalnit cu membrii echipei campioane a Romaniei, Unirea Urziceni, carora le-au oferit din partea bancii cel mai recent produs, Pachetul Campionilor.
"Ne-am dorit ca printre primii utilizatori ai cardurilor cu design dedicat celei mai populare competitii fotbalistice sa se afle campioana Romaniei la fotbal. Ne bucuram ca propunerea noastra a fost bine primita si speram, totodata, ca serviciile incluse in pachet sa le fie utile si acasa, si in deplasare." a declarat Petrisor Costin, Director de Vanzari Retail UniCredit Tiriac Bank.
Pachetul Campionilor primit de membrii clubului Unirea Urziceni include un card de debit MasterCard cu cip, individualizat printr-un design special UEFA Champions League. Disponibil in editie limitata, pachetul are doua variante - Standard si Optim - si ofera clientilor beneficii precum accesul gratuit la serviciul Online B@nking, la serviciul de banking telefonic si la optiunea Info SMS.
UniCredit Tiriac Bank a adus la sfarsitul lunii septembrie in Romania Trofeul UEFA Champions League in cadrul Trophy Tour, o initiativa prin care 20.000 de romani au avut posibilitatea sa vada trofeul.
Grupul UniCredit este sponsor oficial pentru trei sezoane (2009-2012) al UEFA Champions League, cea mai populara competitie internationala intre cluburi de fotbal, urmarita cu pasiune de circa jumatate din populatia Europei.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
19.10.2009
Bucuresti, 19 octombrie 2009 - UniCredit Tiriac Bank a inlocuit casieriile din agentiile aflate in incinta magazinelor METRO cu noile solutii automate Non-Stop Banking.
Prin intermediul noilor servicii se pot realiza depuneri de numerar in RON, EUR sau USD, retrageri de numerar, operatiuni de schimb valutar, plati prin card pentru facturile emise de Romtelecom, Vodafone, Orange, Enel Energie (Banat/ Dobrogea), Allianz Asigurari de Viata, Allianz Asigurari Generale si Boom TV. De asemenea, clientii UniCredit Tiriac Bank pot constitui depozite la termen in RON, EUR sau USD si pot plati si in numerar facturile catre Romtelecom si Vodafone. In plus, serviciul Online Banking poate fi accesat direct de pe ecranul masinii Non-Stop Banking. Pana la sfarsitul lunii octombrie, va fi disponibila si facilitatea de scanare a ordinelor de plata.
"Stim ca timpul este pretios pentru toti clientii nostri, de aceea ne-am gandit sa venim in intampinarea nevoilor acestora prin instalarea noilor solutii automate Non-Stop Banking in incinta unei retele comerciale cu trafic intens", spune Bogdan Spuza, director de marketing al UniCredit Tiriac Bank. "Acestea faciliteaza accesul automatizat la o gama diversa de operatiuni bancare, pe care clientii le pot efectua singuri si oricand doresc. Acum, operatiunile bancare esentiale pot fi facute in acelasi timp cu aprovizionarea saptamanala."
Prin intermediul Online Banking este posibila urmarirea evolutiei creditelor, depozitelor si prelungirea duratei depozitelor constituite. Pentru solicitarile de abonare la Online Banking depuse la agentiile METRO din toata tara, banca percepe pana la 31 decembrie 2009 un cost mai mic pentru garantia dispozitivului digipass, 12 EUR, cu 40% mai putin decat cel standard.
Clientii bancii au acces la serviciul Non-Stop Banking folosind cardurile UniCredit Tiriac Bank sau codul de bare emis de oricare dintre cele 24 de agentii METRO si 28 de puncte de vanzare ale bancii, din toata tara.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
14.10.2009
Bucuresti, 14 octombrie 2009 UniCredit Tiriac Bank lanseaza produsul special Pachetul Campionilor, promotia Creditul 11 si campania Copiii Vedeta din UEFA Champions League, in cadrul parteneriatului cu UEFA Champions League.
Timp de o saptamana, UniCredit Tiriac Bank a prezentat UEFA Champions League Trophy Tour in 6 orase ale tarii, culminand cu evenimentul din Piata Constitutiei din Bucuresti. Turul de forta desfasurat de banca a oferit unui numar de peste 20.000 de romani oportunitatea unica de a vedea Trofeul UEFA Champions League la ei acasa.
Pastrand in continuare emotia jocului, competitia la nivel inalt si spiritul de invingator, UniCredit Tiriac Bank lanseaza astazi trei proiecte-vedeta pentru sezonul fotbalistic: "Pachetul Campionilor", promotia "Creditul 11" si campania "Copiii Vedeta din UEFA Champions League".
Pachetul Campionilor, cu cele doua variante ale sale - Standard si Optim - este disponibil in editie limitata si include carduri de debit si de credit MasterCard cu cip si design special UEFA Champions League. Pe langa aspectul deosebit al cardurilor, clientii beneficiaza gratuit de serviciul Online B@nking, de serviciul telefonic, de optiunea Info SMS si de flexibilitate in constituirea tipului de pachet dorit. In plus, ei primesc premii garantate pentru achizitia oricarei versiuni a "Pachetului Campionilor".
"UniCredit este onorat sa fie sponsor oficial al UEFA Champions League in urmatoarele trei sezoane fotbalistice si dorim sa impartasim cu clientii nostri aceasta experienta extraordinara", a declarat Bogdan Spuza, Director de Marketing si Segmente al UniCredit Tiriac Bank. "Speram ca si clientii sa se bucure de pachetele de produse pe care le-am lansat, de cardurile care au o prezentare speciala si de beneficiile pe care acestea le ofera."
In acelasi spirit competitional, UniCredit Consumer Financing lanseaza astazi in sucursalele UniCredit Tiriac Bank promotia "Creditul 11", prin care se cauta "unsprezecele castigator". Intre 12 octombrie 2009 si 31 decembrie 2009, toti clientii care achizitioneaza un Credit pentru Orice, primesc 2 rate lunare cadou. Dintre acestia, se vor trage la sorti 11 clienti castigatori care vor primi cadou soldul creditului contractat, fiind astfel scutiti din momentul in care sunt declarati castigatori sa mai returneze catre banca suma imprumutata.
"Una dintre prioritatile noastre este sa fim cat mai aproape de clienti. Am dorit sa folosim aceasta oportunitate pentru a aduce o parte din atmosfera competitionala din fotbal si pe terenul bancar, prin lansarea promotiei "Creditul 11", a adaugat Gauthier van Weddingen, CEO al UniCredit Consumer Financing IFN S.A.. "Doresc succes tuturor clientilor si sper sa ii cunosc in curand pe cei 11 castigatori ai promotiei".
Noile oferte ale UniCredit Tiriac Bank pentru clientii sai nu se opresc aici - in perioada 12 octombrie - 15 noiembrie se deruleaza campania "Copiii Vedeta din UEFA Champions League". Prin intermediul acesteia, copii ai clientilor bancii ar putea insoti pe teren jucatorii,in calitate de escorte, in ultimul meci din UEFA Champions League disputat in Romania, in data de 24 noiembrie.
Mai multe detalii sunt disponibile la adresa www.unicredit.ro sau la Call Center-ul UniCredit Tiriac Bank, la numarul: 021 200 20 20.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN S.A. este subsidiara din Romania a UniCredit Family Financing Bank S.p.a, banca ce face parte din UniCredit Group, cu specializare in furnizarea de solutii de creditare pentru familii. Prezenta in Italia, Germania, Bulgaria, Polonia, Rusia si, din anul 2008, in Romania, compania financiara deserveste in Europa aproximativ 3.900.000 de clienti persoane fizice.
08.10.2009
8 octombrie 2009 - BERD, Financial Times si UniCredit Group lanseaza competitia de eseuri Nascut in ‘89, cu scopul de a comemora evenimentele istorice petrecute in toamna lui 1989.
Caderea Cortinei de Fier a eliberat oamenii si tarile din Europa Centrala si de Est, punand capat diviziunii continentului.
Noua generatie de tineri nascuti in 1989 a crescut intr-o perioada dominata de schimbari rapide si de tulburari masive. Vechea ordine comunista si economia de stat au incetat sa mai existe, iar noua ordine trebuia stabilita si consolidata. Acum, cand devin adulti, trec prin cea mai mare criza financiara din ultimele decenii.
Prin aceasta competitie, organizatorii doresc sa descopere cum a facut fata tanara generatie din regiunea BERD schimbarilor din ultimii 20 de ani. Tinerii nascuti in acest an dramatic trebuie sa isi exprime sperantele, asteptarile si grijile legate de viitor, asternandu-si gandurile si impresiile intr-un eseu de 1 500 de cuvinte.
Inscrierile se pot face pe email, la bornin89@ebrd.com, pe site-ul ERBD sau prin posta, la: EBRD Communications Department, Reference: "Born in ‘89", One Exchange Square, London, EC2A 2JN. Termenul limita pentru inscrieri este 31 decembrie, 2009.
Un juriu international, prezidat de celebrul romancier Andrey Kurkov, va desemna castigatorii. Premiul intai consta intr-o saptamana de lucru la Financial Times, iar UniCredit Group va acorda premii suplimentare in bani. Ceremonia de decernare va avea loc in primavara lui 2010 la sediul BERD din Londra, cand se va publica si o colectie a celor mai bune eseuri.
Antonella Massari, sefa departamentului Group Identity and Communication a UniCredit Group, afirma: "UniCredit este incantat sa fie partener al aceste initiative. Regiunea Europei Centrale si de Est este una dintre principalele noastre piete, care contribuie in masura foarte mare la consolidarea identitatii Grupului. Caderea Cortinei de Fier a schimbat in bine vietile multor europeni, dar ne confruntam cu o noua criza financiara, iar acest lucru dovedeste ca apar mereu noi provocari. Ca jucator principal in regiune, UniCredit se dedica intru totul asigurarii prosperitatii regiunii, a oamenilor si a comunitatilor.
Lawrence Sherwin, Deputy Director of Communications al BERD, a adaugat: "Ascultandu-i pe tineri, putem sa intelegem mai bine aceasta regiune. Asteptam eseurile cu multa curiozitate si emotie. Ce mod mai bun de a evalua 20 de ani de schimbari politice si sociale decat prin glasul noii generatii? si faptul ca organizam competitia alaturi de doi jucatori prestigiosi din regiune, Financial Times si UniCredit Group, e un motiv de mandrie."
###
Despre BERD
Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, detinuta de 61 de tari si de doua institutii interguvernamentale, sprijina dezvoltarea economiilor de piata si a democratiilor in tarile din Europa Centrala si din Asia Centrala. Pentru informatii suplimentare, accesat site-ul ERBD.
Despre UniCredit
UniCredit e o institutie financiara majora cu o prezenta puternica in 22 de tari europene si cu reprezentante in alte 27 de piete, avand circa 10 000 de sucursale si peste 168 000 de angajati la 30 iunie 2009.
In regiunea ECE, UniCredit Group opereaza cea mai mare retea bancara internationala, cu peste 4 000 de sucursale si de puncte de vanzare.
Grupul opereaza in urmatoarele tari ECE: Azerbaigian, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kirgistan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
02.10.2009
· Trofeul UEFA Champions League va fi expus in Bucuresti, in Piata Constitutiei, pana duminica, 4 octombrie, aducand publicului emotia celei mai prestigioase competitii fotbalistice din lume
· Portarul legendar Helmut Duckadam a onorat cu prezenta Trophy Tour ca ambasador oficial al UEFA Champions League in Romania
Bucuresti, 2 octombrie 2009 - UEFA Champions League Trophy Tour prezentat de UniCredit isi incheie traseul din Romania, prin escala de azi din Piata Constitutiei, in centrul Bucurestiului, unde Trofeul va fi expus publicului pentru inca doua zile.
De astazi pana pe data de 4 octombrie, publicul bucurestean va avea aces la Trophy Tour Village, un spatiu expozitional inedit, care recreaza atmosfera celei mai prestigioase competitii fotbalistice inter-club, un spatiu in care este expus trofeul din argint UEFA Champions League si obiecte unice care au apartinut unor fotbalisti celebri. Vizitatorii vor putea lua parte in cele doua zile la numeroase concursuri cu premii. Fanii fotbalului ar putea chiar avea sansa de a-l intalni pe ambasadorul UEFA Champions League pentru Trophy Tour in Romania, Helmut Duckadam, portar celebru la nivel mondial, listat in Guinness Book of Records pentru apararea a patru lovituri de pedeapsa consecutive in finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, contra Seviliei.
UEFA Champions League Trophy Tour a inceput pe 16 septembrie la Milano, a trecut prin Zagreb si a intrat in Arad pe 28 septembrie, intr-un seif din sticla greu de 4 tone transportat de "trofeu-mobil". Inainte de a ajunge la Bucuresti, a calatorit prin Timisoara si Sibiu pe 29 septembrie, prin Brasov pe 30 septembrie si Pitesti pe 1 octombrie.
Reprezentanti ai UEFA, UniCredit si celebrul international Helmut Duckadam au participat la conferinta de presa care a precedat lansarea evenimentului din Piata Constitutiei, in Trophy Tour Village.
Rasvan Radu, Presedinte Executiv UniCredit tiriac Bank, a declarat: "In cadrul sponsorizarii de trei ani a UEFA Champions League, UniCredit este onorat sa poata oferi cat mai multor romani sansa de a vedea de aproape acest simbol al victoriei, pe parcursul unei saptamani, in sase orase ale tarii. Romanii vor avea cu siguranta de castigat din etapa 2009 a UEFA Champions League Trophy Tour".
Helmut Duckadam, ambasador al UEFA Champions League Trophy Tour a subliniat: "Este prima data dupa 23 de ani cand am privilegiul sa ridic trofeul UEFA Champions League, dupa victoria din Sevilia. E un moment exceptional pentru mine si, sper, pentru multi dintre romani."
Philippe Le Floc’h, Director de marketing al UEFA a spus: "Prin sprijinul UniCredit si al prezentei sale puternice in Europa Centrala si de Est, UEFA Champions League va continua sa isi promoveze brandul in regiune, iar UEFA Trophy Tour este o initiativa cheie in acest sens". Domnul Le Floc’h considera parteneriatul ca fiind unul mutual benefic: "Credem, de asemenea, ca fiind o competitie sportiva de nivel inalt, vom avea, la randul nostru, o contributie in cresterea recunoasterii brandului UniCredit."
Ca parte a initiativelor CSR din cadrul UEFA Champions League Trophy Tour, UniCredit tiriac Bank a donat peste 250 de echipamente sportive copiilor din echipele de fotbal ale unor scoli din cele sase orase.
Dupa Bucuresti, UEFA Champions League Trophy Tour va stationa in Budapesta (Ungaria) pe 10 si 11 octombrie, inainte de a-si incheia calatoria la Sofia (Bulgaria) pe 17 si 18 octombrie. Un al doilea grup de tari va fi vizitat de trofeu in 2010, iar un al treilea grup in 2011.
Trophy Tour, care are in 2009 are de parcurs un traseu de peste 7.000 km, reprezinta una dintre principalele initiative din cadrul sponsorizarii UEFA Champions League oferite pe durata a trei ani de catre UniCredit Group, o actiune strategica ce ii va permite sa-si sporeasca vizibilitatea ca grup bancar european, cu radacini puternice in 22 de tari. Prin intermediul sponsorizarii UEFA Champions League, UniCredit va urmari si derularea unei serii de initiative sociale, in parteneriat cu comunitatile locale din tarile in care e prezent.
27.08.2009
• Informatii detaliate despre traseul trofeului UEFA Champions League pot fi citite pe noul micro-site dedicat celei mai importante competitii de fotbal inter-cluburi
• Trofeul UEFA va ajunge in 6 orase din Romania între 28 septembrie si 4 octombrie 2009
Bucuresti, 27 august 2009 - UniCredit Group, partener oficial al UEFA Champions League, vine in intampinarea pasionatilor sportului rege prin lansarea unui micro-site dedicat celei mai importante competitii europene inter-cluburi.
Micro-site-ul poate fi accesat prin intermediul icon-ului direct din site-ul UniCredit Bank.
Disponibil in 7 limbi oficiale printre care si limba romana, micro-site-ul contine rezultate si stiri din cadrul competitiei, actualizate in timp real. Pe langa importanta sursa de informatii pentru iubitorii fotbalului, micro-site-ul le prezinta celor interesati totul despre parteneriatul Grupului UniCredit cu UEFA Champions League si despre prima etapa a acestuia numita Trophy Tour.
Trophy Tour reprezinta initiativa Grupului UniCredit de a oferi fanilor competitiei si nu numai acestora, posibilitatea de a vedea in tara lor trofeul pe care fiecare fotbalist viseaza sa il castige macar o data in cariera.
Caravana Trophy Tour va purta cupa UEFA Champions League in cinci tari reprezentative din Europa: Italia - Milano (16-20 septembrie), Croatia - Zagreb (25-26 septembrie), Romania - Bucuresti (3-4 octombrie), Ungaria - Budapesta (10-11 octombrie) si Bulgaria - Sofia (17-18 octombrie).
Romania este singura tara in care cupa va fi putea fi admirata in sase orase: Arad (28 septembrie), Timisoara si Sibiu (29 septembrie), Brasov (30 septembrie), Pitesti (1 octombrie) si Bucuresti (3-4 octombrie).
"UniCredit Tiriac Bank le ofera romanilor posibilitatea unica de a vedea trofeul UEFA in orasele lor si de a intra in atmosfera efervescenta a celei mai importante competitii fotbalistice din Europa", a declarat Anca Nuta, Ad-interim Identity & Communication Director in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Informatii detaliate legate de traseul trofeului UEFA Champions League pot fi citite pe noul micro-site dedicat celei mai galonate competitii de fotbal inter-cluburi.
La 1 iulie 2009, UniCredit Group a devenit sponsor oficial al UEFA Champions League pentru urmatoarele trei sezoane (2009-2012). Acest parteneriat marcheaza asocierea dintre un grup bancar cu traditie in Europa si cea mai importanta organizatie europeana de fotbal.
# # #
Despre Grupul UniCredit
Grupul UniCredit se situeaza printre cele mai puternice grupuri financiare europene, fiind prezent pe continent in 22 de tari si avand reprezentante pe alte 27 de piete, avand un numar total de peste 40 de milioane de clienti, mai mult de 10.200 de sucursale si aproximativ 174.000 de angajati la sfarsitul anului 2008.
In Europa Centrala si de Est (ECE), Grupul detine cea mai mare retea bancara internationala, cu mai mult de 3.400 de sucursale si puncte de lucru, in care aproximativ 78.000 de angajati deservesc peste 28 de milioane de clienti.
Grupul este operational in urmatoarele tari din ECE: Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kurdistan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
11.08.2009
Bucuresti, 11 august 2009 - UniCredit Tiriac Bank va incepe sa acorde credite pentru achizitia de locuinte in cadrul programului guvernamental "Prima Casa" din data de 12 august 2009.
Banca ofera credite atat in euro, cat si in lei, implicand o dobanda formata din valoarea Euribor* la 3 luni + 4,00% si respectiv Robor la 3 luni + 2,5%. Nu se percepe comision de acordare, de administrare sau de rambursare anticipata - clientii vor putea achita in avans suma imprumutata, integral sau partial, in orice moment al derularii creditului.
Perioada de creditare variaza de la 3 la 30 de ani. Banca finanteaza maximum 60.000 EUR sau echivalentul in RON din pretul de achizitie a proprietatii ce urmeaza sa fie cumparata, reprezentand pana la 95% din pret, dar nu mai mult de 95% din valoarea evaluata.
Pentru un credit de 57.000 EUR pe 30 de ani, rata lunara** va fi de 313 EUR, iar pentru 40.000 EUR, suma lunara de plata va ajunge la 220 EUR, cu o dobanda de 5,10 % pe an si DAE 5,30%.
Un credit de 240.000 RON pe 30 de ani va avea o rata lunara de 2.642 RON, iar clientii pesoane fizice care vor obtine un imprumut de 170.000 RON vor avea o rata lunara de 1.872 RON, in conditii de dobanda de 12,80% pe an si DAE 13,78%.
"Implicarea in acest program are ca principal obiectiv contributia bancii la relansarea economica, venind, in acelasi timp, in intampinarea unor necesitati reale ale populatiei," a declarat Bogdan Spuza, Director de Marketing al UniCredit Tiriac Bank.
Clientii beneficiari trebuie sa indeplineasca conditiile de eligibilitate ale bancii si sa nu detina in proprietate o locuinta, individual sau impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita, respectiv sa nu aiba in derulare un credit ipotecar.
Sunt eligibile persoanele fizice cetateni romani cu sau fara rezidenta in Romania, cu o varsta cuprinsa intre 20 de ani (25 de ani pentru navigatori) si 65 ani (55 de ani pentru navigatori), varsta pana la care creditul trebuie sa fie rambursat integral. Venitul eligibil lunar este de minimum 850 RON sau 250 EUR pentru navigatori.
Gradul de indatorare maxim permis este determinat in functie de clasa de analiza a clientului, potrivit normelor bancii aprobate de BNR. In functie de profilul de risc al fiecarui solicitant, sunt acceptati pana la 2 coplatitori.
Solicitarile de credit si documentatia necesara pentru a aplica in cadrul programul "Prima Casa" pot fi depuse in unitatile bancii chiar si in situatia in care clientii inca nu s-au decis referitor la locuinta dorita.
Plafonul alocat pentru programul Prima Casa este de aproximativ 17 milioane EUR.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
* Cotatiile Euribor si Robor utilizate in calculul dobanzii se actualizeaza la 31.03, 30.06, 30.09, 31.12
** Calculul ratelor lunare nu include comisionul de 0,37% aplicat la sold perceput de Fondul National de Garantare a Creditelor IMM
10.08.2009
· Perspectivele de redresare a cresterii mondiale vor stimula piata si in Europa Centrala si de Est, dar cresterea economica ramane sub potential
· Pietele financiare internationale au iesit din “starea crizei de lichiditate”: calitatea portofoliului de credite este principala constrangere pentru activitatea de creditare
· Perspectivele pe termen lung asupra activitatii bancare raman intacte
10 august 2009 - “Criza financiara internationala a dominat piata bancara pentru o perioada, lasandu-si amprenta asupra acestui sector. Jucatorii bancari din Europa Centrala si de Est au fost afectati la nivelul lichiditatii, al costului finantarii si al calitatii creditelor, dar atractivitatea pietei bancare din regiune inca exista”, a declarat Debora Revoltella, Director de Analiza Strategica pentru ECE, referindu-se la recentul studiu bancar al UniCredit Group. Semnale pozitive incep sa se materializeze, dand speranta de redresare a cresterii mondiale, care va stimula si piata din ECE. In urma reducerii semnificative a activitatii economice in 2009, economistii UniCredit previzioneaza o crestere regionala lenta de 1,1% pentru 2010, un semn pozitiv, care totusi ramane sub potentialul regiunii ECE. Se confirma o diferentiere regionala puternica, tarile din ECE si Turcia fiind mai bine pregatite pentru recuperarea rapida a decalajului fata de redresarea pietei internationale.
Sectorul bancar din ECE este constituit din 2.455 de banci, cu active totale de peste 2.100 EUR. Clasamentul bancilor de top din ECE este condus de UniCredit Group, care opereaza prin Bank Austria in ECE* , cu active totale in valoare de 121,6 miliarde EUR si un profit net dupa impozitare (inaintea platii dividendelor actionarilor minoritari) de 2.577 milioane EUR in 2008. Cu 12% din activele Grupului in ECE, UniCredit este si un jucator cu activitate bine diversificata. Raiffeisen se claseaza pe locul al doilea in privinta dimensiunii la nivel regional, cu active totale de 85,4 miliarde EUR si profit net dupa impozitare (inaintea platii dividendelor actionarilor minoritari) de 1.078 milioane EUR. Erste Bank se afla pe locul al treilea, cu active totale de 79,3 miliarde EUR, insa cu un profit dupa impozitare (before minority interest) in valoare de 1.569 milioane EUR, pe pozitia secunda in aceasta privinta.
Cresterea sectorului bancar va continua pe o baza mai solida
Institutiile financiare internationale sprijina activ piata bancara, pentru a face fata crizei. FMI, BERD, Banca Mondiala si BEI actioneaza concertat, alaturi de UE. Bancile internationale active in regiunea ECE si-au confirmat intentia de a ramane in regiune. FMI a asigurat implicarea ferma a bancilor nationale in unele piete (sub forma pachetelor de sprijin FMI pentru respectivele tari), determinandu-le sa semneze un acord bilateral cu bancile centrale locale, pentru a-si pastra expunerea si pentru a-si recapitaliza subsidiarele pe parcursul anilor urmatori.
Azi, pietele au iesit din "starea crizei de lichiditate", si, mai ales pentru bancile cu actionariat strain, lichiditatea nu reprezinta principala problema. "Acum, calitatea portofoliului de credite si riscul de credit reprezinta constrangerile pentru sectorul bancar din ECE," a mai spus Revoltella. “2009 si 2010 vor fi ani dificili, dar perspectivele pe termen lung ale regiunii raman intacte." Recuperarea diferentelor in ceea ce priveste nivelul de intermediere bancara si promisiunea unei convergente rapide a veniturilor exista si in continuare. Cresterea nivelului de intermediere financiara va continua in regiunea ECE, chiar daca ritmul cresterii va fi moderat. Redresarea creditarii va incepe cu sectorul corporate, dar si in zona de retail inca se constata diferente foarte mari in ce priveste gradul de intermediere bancara, mai ales in privinta creditului ipotecar. Disponibilitatea finantarilor la nivel intern si extern va ramane in continuare unul dintre principalii factori de crestere.
Performanta jucatorilor de pe piata se modifica o data cu mediul competitiv
Criza a accelerat implementarea masurilor de eficientizare a costurilor la nivel global, iar Europa Centrala si de Est nu face exceptie. Cresterea exagerata a costurilor in ceea ce priveste dezvoltarea retelei de unitati si costurile salariale ar putea fi reechilibrata acum. Pe fondul decelerarii cresterii veniturilor si al implementarii unor masuri de eficientizare a costurilor, calitatea creditelor va reprezenta principala constrangere pentru profitabilitatea sectorului bancar.
Este important de retinut ca, in contextul actual, calitatea portofoliului de credite reprezinta principalul factor care face diferenta intre banci - performanta bancilor pe aceeasi piata ar putea sa difere astfel foarte mult.
Mediul competitiv schimbator ofera si multe oportunitati. Bancile internationale active in regiune, in principal jucatorii de top, ar putea sa-si consolideze pozitia, profitand de reteaua existenta si de accesul mai bun la finantari internationale, in conditiile mentinerii apetitului de risc adecvat. In unele tari, criza ar putea conduce la o reaparitie a puterii statului in sectorul bancar local. Bancile noi ar putea profita de oportunitati, in timp ce jucatorii fara o strategie bine focusata risca sa iasa de pe piata. Acest lucru nu-i afecteaza insa pe marii jucatori internationali, la nivelul carora nu se asteapta schimbari majore. In concluzie, este posibil sa aiba succes fie bancile proaspat intrate pe piata, fie cele internationale care sunt deja active in regiune, cu conditia sa evalueze bine riscurile si sa profite de accesul solid la finantare.
* Si prin Bank Pekao in Polonia
05.08.2009
· Profit net de 181 milioane RON pentru primul semestru* al anului 2009, cu 2% mai mult comparativ cu S1 2008, intr-un context de recesiune
· Echilibrarea raportului intre credite si depozite, in scadere pana la nivelul de 111%
· UniCredit Tiriac Bank considera reactivarea creditarii un aspect critic pentru economie si pentru sectorul bancar si va atrage atentia in aceasta directie, intr-un cadru restrictiv de risc
Bucuresti, 5 august 2009 - UniCredit Tiriac Bank raporteaza un profit net de 181 milioane RON, ceea ce reprezinta o crestere anuala de 2% conform standardelor IFRS. Profitul net in RAS pentru aceeasi perioada este de 126 milioane RON**, la acelasi nivel de la sfarsitul primului semestru al anului trecut. UniCredit Tiriac Bank considera ca acesta este un rezultat foarte bun in contextul crizei economice si financiare, a reducerii abrupte a activitatii economice, a productiei industriale, a vanzarilor si cererii consumatorilor, precum si a riscurilor de credit in crestere. Nivelul profitabilitatii ramane ridicat: ROE este 18,8%, iar ROA 1,9%.
Profitul operational a crescut cu 27% fata de anul trecut, atingand 316 milioane RON, pe baza unei cresteri de 18% a veniturilor si de doar 9% a cheltuielilor operationale. Veniturile, desi afectate intr-o anumita masura de pretul echilibrarii structurii activelor si pasivelor si de nivelul redus al cererii, raman la un nivel sustenabil foarte bun. Raportul cost-venituri este de 47%, mai bun decat media pe sistem, in pofida deschiderii a 103 noi sucursale in ultimele 18 luni. O serie de actiuni de optimizare a costurilor au fost intreprinse anul acesta, fara impact negativ asupra business-ului si a calitatii serviciilor. Nivelul solvabilitatii ramane peste 10%, iar nivelul lichiditatii este mai mult decat confortabil.
"Este important sa fim anticipativi si sa reactionam rapid in perioade de criza, pastrand un echilibru intre principalele prioritati de business. Ne-am concentrat pe cresterea nivelului lichiditatii si pe echilibrarea raportului intre credite si depozite, continuand creditarea si pastrand profitabilitatea la un nivel stabil. Acest lucru ne va permite sa traversam perioada de instabilitate economica. Managementul riscului si un bun control al activitatii de creditare sunt fundamentale pentru mentinerea trendului crescator al business-ului, astfel incat sa fim alaturi de clienti si in perioade mai bune", a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank.
"In aceasta perioada, constientizarea, soliditatea financiara si abordarea holistica a managementului activitatii sunt factori critici pentru supravietuirea enitatilor corporatiste, dar si utilizarea diverselor oportunitati disponibile. Fara indoiala, nivelurile profitabilitatii din industria bancara vor scadea, dar singura abordare rationala pentru succesul si longevitatea activitatii bancare sunt abilitatea de a actiona corect in viitor si de a face investitii chiar si intr-un context dificil", a declarat Stanislav Georgiev, Vicepresedinte UniCredit Tiriac Bank, Director al Diviziei Financiare.
Activele totale ale bancii au atins 19,5 miliarde RON, in crestere cu 27% comparativ cu un an in urma. Portofoliul de credite (inclusiv creditele externalizate la banca mama in valoare de 1 miliard EUR) a crescut cu 16% fata de 30 iunie 2008, atingand 16,2 miliarde RON. Volumul depozitelor clientilor au crescut cu 66%, atangand 10,9 miliarde RON. Raportul credite/ depozite la finalul lunii iunie 2009 a atins 111%, comparativ cu 145% la sfarsitul anului 2008.
Calitatea portofoliului s-a deteriorat in primul semestru al anului 2009, similar industriei globale si pietei bancare din Romania, totusi in limite controlate si departe de periclitarea capacitatii bancii de generare a profitului. Profitul net operational pentru primele 6 luni acopera de 3,2 ori costul riscului. Costul anualizat al riscului este de 114bp, gradul de acoperire cu provizioane al expunerilor bilantiere este de 3.24% iar ponderea creditelor neperformante este de 3,96%.
Banca a incheiat luna iunie 2009 cu o retea de distributie de 245 de sucursale (3 noi sucursale fiind deschise in prima jumatate a anului curent) si 3101 angajati.
Prioritati
UniCredit Tiriac Bank considera ca reactivarea creditarii a devenit critica pentru economie si sectorul bancar si va atrage atentia in aceasta directie, intr-un cadru restrictiv de risc. Nivelul solid al solvabilitatii, mentinerea unui nivel inalt de lichiditate si un management adecvat al riscului vor fi in topul prioritatilor bancii in perioada de criza, rezultand in soliditate financiara si un management al activitatii care va ameliora posibilele socuri externe, sprijinind de asemenea clientii si economia in perioade de criza. Conducerea bancii va urmari indeaproape evolutia economiei globale si evolutia crizei in Romania, continuand sa ia decizii rapide pentru a respecta noi cerinte, utilizand toate oportunitatile disponibile pentru a crea valoare pentru clienti si pentru actionari si pentru a imbunatati pozitia pe piata bancara. Banca continua, de asemenea, implementarea programulului intens de investitii, dezvoltand modelul de guvernanta, structura organizationala, modelul de deservire si sporind eficienta operationala si a infrastructurii retelei.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
* Cifrele prezentate in acest document sunt extrase din rapoartele financiare in standard IFRS, daca nu exista alte specificatii.
** Principala diferenta dintre profiturile nete provine din deosebirile metodologice dintre IFRS si reglementarile BNR in privinta constituirii provizioanelor.
13.07.2009
· Comision de acordare zero pentru creditele de nevoi personale fara ipoteca pana la 15 septembrie
· Reducerea dobanzii cu pana la 3 puncte procentuale pentru creditele cu ipoteca in RON
· Banca returneaza 1% din valoarea tranzactiilor efectuate prin card la comercianti clientilor persoane fizice care contracteaza simultan un credit de nevoi personale si un card de credit
Bucuresti, 13 iulie 2009 - UniCredit Tiriac Bank continua sa faciliteze accesul clientilor persoane fizice care doresc un imprumut, eliminand comisionul de acordare pentru creditele de nevoi personale fara ipoteca* , pentru solicitarile depuse pana la data de 15 septembrie.
Eliminarea comisionului de acordare (3,5% - 4% din suma solicitata) aferent imprumuturilor fara ipoteca reprezinta o reducere de 1.700 RON a sumei totale de plata pentru un credit de valoare medie** . Pentru a usura accesul la credite, la inceputul lunii iunie banca a coborat dobanda variabila pentru creditul de nevoi personale fara ipoteca cu pana la 4,8 puncte procentuale, a simplificat procedura de acordare si documentatia necesara contractarii unui imprumut, intr-un cadru de risc care respecta reglementarile actuale. Clientii au posibilitatea sa opteze pentru incheierea unei asigurari prin care asiguratorul poate prelua plata ratelor in caz de somaj sau incapacitate de munca pentru creditele de nevoi personale fara ipoteca.
“Prioritatea noastra este sa imbunatatim si sa simplificam procesele interne, pentru a face accesul la credite mai facil pentru clientii persoane fizice si din punctul de vedere al documentatiei. Pe de alta parte, managementul riscului de credit este foarte prezent in abordarea noastra, astfel incat ne asiguram ca regulile de creditare sunt in perfect acord cu mediul macroeconomic actual” a declarat Gauthier van Weddingen, CEO al UniCredit Consumer Financing IFN S.A.
De asemenea, UniCredit Tiriac Bank a scazut dobanzile cu pana la 3 puncte procentuale pentru creditele personale cu ipoteca care permit obtinerea de sume de pana la 125.000 EUR (sau echivalentul in RON / USD) pe maximum 25 de ani, venitul minim lunar fiind de 750 RON.
Clientii persoane fizice care contracteaza simultan un credit de nevoi personale si un card de credit primesc inapoi 1% din valoarea tranzactiilor efectuate prin card la comercianti pe parcursul unui an, acesti bani putand fi folositi la plata ratelor lunare ale creditului. Oferta este valabila pentru clientii care au ambele produse de creditare active la aniversarea fiecarui an implinit de la data de emitere a cardului de credit. La data respectiva, acestia vor primi in contul curent 1% din valoarea tranzactiilor efectuate prin cardul de credit la comerciatii din Romania si din strainatate.
|
|
* Creditele pentru nevoi personale fara garantii sunt oferite de UniCredit Consumer Financing prin intermediul retelei bancii
** Exemplu calculat pentru creditul pentru orice de refinantare pe 10 ani, cu o valoare medie de 30.000 RON, dobanda fixa
*** DAE calculata pentru dobanda variabila, pe perioada si suma maxima acordata pentru fiecare tip de produs, fara comision de acordare, conform promotiei valabile pana la data de 15 septembrie
**** DAE calculata pentru dobanda variabila, pe perioada si suma maxima acordata
# # #
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing este subsidiara din Romania a UniCredit Family Financing Bank, banca ce face parte din UniCredit Group, cu specializare in furnizarea de solutii de creditare pentru intreaga familie. Prezenta in Italia, Germania, Bulgaria, Polonia, Rusia si, din anul 2008, in Romania, compania financiara deserveste peste 3.874.000 de clienti persoane fizice.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
02.07.2009
Bucuresti, 2 iulie 2009 - UniCredit Tiriac Bank a introdus tehnologia bazata pe cip pentru zece tipuri de carduri de debit si de credit din portofoliul actual.
Noua tehnologie va facilita inregistrarea de informatii suplimentare fata de cele existente pe banda magnetica si va permite autentificarea online si offline la POS-uri. Cardurile emise conform standardului EMV (Europay MasterCard Visa) vor putea fi folosite atat prin citirea cipului, cat si a benzii magnetice, in cazul terminalelor care inca nu accepta tehnologia cip.
"Spre deosebire de cardurile traditionale cu banda magnetica, cardurile inteligente confera avantaje ca securitatea si functionalitatea", spune Cristian Bejan, Sef Departament Carduri in cadrul UniCredit Tiriac Bank. "Tranzactiile beneficiaza de protectie suplimentara, fiind realizate cu autentificarea dinamica a cardului. In plus, datele stocate in mod securizat pe cip sunt practic imposibil de copiat sau modificat".
Bancomatele UniCredit Tiriac Bank accepta carduri cu cip din martie 2008, iar migrarea POS-urilor la acceptarea cardurilor cu cip este in curs.
Banca emite carduri cu tehnologie cip pentru cea mai mare parte a portofoliului: MasterCard Standard Credit, MasterCard Gold Credit, MasterCard Business Credit, MasterCard Standard Debit, MasterCard Gold Private, MasterCard Gold Business, Visa Classic, Visa Gold Private, Visa Business, Visa Gold Business, urmand ca, pana la finalul anului 2009, toate cardurile din oferta sa dispuna de cip integrat.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in România o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Processes and Administration.
02.07.2009
· Un numar de 20 de burse cu valori cuprinse intre 10.000 si 25.000 euro vor fi oferite celor mai buni dintre candidati
UniCredit Group, una dintre principalele institutii bancare din Europa si Alma Mater Graduate School a Universitatii din Bologna anunta a doua editie a programului international de Retail Banking Master of Business Administration (MBA), care va incepe in octombrie 2009. Aplicatiile pentru programul MBA se pot trimite pana pe data de 15 august.
Programul este singurul MBA din peisajul educational global care se concentreaza pe industria financiara si retail, cu scopul de a forma noi lideri in domeniu. Anul trecut, 22 de studenti din Austria, Bulgaria, Ungaria, Indonezia, Italia, Mexic, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Ucraina au avut oportunitatea de a participa la cursurile incluse in acest program care promoveaza un model de conducere bazata pe valori si pe capacitatea de motivare si implicare a celorlalti in atingerea obiectivelor.
Programul este deschis tinerelor talente din intreaga lume care doresc sa aiba o cariera de succes in retail, in lumea bancara sau financiara. Candidatii ideali trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 25 si 32 ani, sa fie absolventi ai unei institutii de invatamant superior, sa fi lucrat intr-o companie o perioada de minimum 3 si maximum 5 ani (nu neaparat in retail) si sa cunoasca excelent limba engleza.
Cursurile vor incepe in octombrie 2009 si vor acoperi domenii din finante si economie, management general, management in retail si servicii. Dezvoltarea carierei este componenta MBA-ului UniCredit dedicata perfectionarii atitudinilor profesionale si interpersonale. Cursurile vor fi completate de un stagiu de practica de trei luni in cadrul Diviziei Retail a UniCredit din una dintre tarile in care Grupul este prezent.
Taxa se ridica la 25.000 euro. Un numar de 20 de burse vor fi oferite celor mai buni dintre candidatii selectati, acestea avand valori cuprinse intre 10.000 si 25.000 euro. Candidatilor li se va facilita si accesul la imprumuturi de pana la 35.000 euro, acoperind costurile totale pentru programul de master si o suma de 10.000 euro pentru cheltuielile personale efectuate pe parcursul anului academic.
Puteti afla mai multe informatii cu privire la procesul de selectie accesand
Despre Grupul UniCredit
Grupul UniCredit se situeaza printre grupurile financiare europene de top, fiind prezent in 22 de tari europene si avand reprezentante in cadrul altor 27 de piete, cu peste 40 de milioane de clienti, mai mult de 10.200 de sucursale si aproximativ 174.000 de angajati la sfarsitul anului 2008.
In Europa Centrala si de Est, Grupul detine cea mai mare retea bancara internationala, cu peste 3.400 sucursale si puncte de lucru, in care aproximativ 78.000 angajati deservesc peste 28 milioane de clienti.
Grupul este operational in urmatoarele tari din ECE: Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Kazakhstan, Kurdistan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
01.07.2009
Milano, 1 iulie 2009 - Incepand de astazi, UniCredit devine sponsor oficial al Ligii Campionilor UEFA pentru urmatoarele trei sezoane (2009-2012), marcand astfel startul unui proces amplu de pozitionare de top a brandului, in Europa si in intreaga lume, in privinta vizibilitatii si a expunerii.
Liga Campionilor UEFA este cea mai populara competitie internationala intre cluburi de fotbal, urmarita cu pasiune de circa jumatate din populatia Europei.
Fiind singurul sponsor al Ligii Campionilor UEFA din sfera bancara, UniCredit isi consolideaza prin intermediul acestui parteneriat statulul de grup european cu o franciza puternica si prezenta in 22 de tari.
"Faptul ca UniCredit sponsorizeaza Liga Campionilor UEFA reprezinta un pas important in dezvoltarea brandului nostru in toata Europa," a spus Paolo Fiorentino, CEO adjunct al UniCredit. "Grupul a sponsorizat deja evenimente sportive importante, dar Liga Campionilor UEFA, prin impactul sau global, ne asigura o platforma excelenta pentru dezvoltarea pe termen lung a brandului nostru."
"Suntem incantati ca UniCredit este partener oficial al Ligii Campionilor UEFA in perioada 2009-2012", a declarat secretarul general UEFA, David Taylor. "UniCredit este unul dintre liderii de pe piata europeana, iar prezenta grupului si pozitia sa solida in Europa, indeosebi in Europa de Est, va ajuta la consolidarea marcii UEFA Champions League pe aceste piete. Avem convingerea ca un eveniment sportiv de o asemenea relevanta va ajuta UniCredit sa-si consolideze identitatea de brand."
Programul se va concentra, pentru inceput, pe doua initiative: o campanie de comunicare in majoritatea tarilor in care Grupul este activ si UEFA Champions League Trophy Tour organizat de UniCredit pentru a le oferi microbistilor si publicului larg sansa de a avea acces la trofeu si de a participa la evenimente de amploare.
Pornind de la Milano, intre 16 si 20 septembrie 2009, UEFA Champions League Trophy Tour va vizita capitala Croatiei, Zagreb in perioada 25-26 septembrie, Bucuresti in perioada 3-4 octombrie, Budapesta intre 10 si 11 octombrie, respectiv Sofia intre 17 si 18 octombrie. Un al doilea grup de tari va urma in 2010, iar un al treilea, in 2011.
Un micro-site dedicat parteneriatului va fi lansat la sfarsitul lunii iulie si va cuprinde toate informatiile relevante si stirile despre UEFA Champions League Trophy Tour.
29.06.2009
· Creditele pentru nevoi personale fara ipoteca si creditele de consum sunt oferite de UniCredit Consumer Financing prin intermediul retelei UniCredit Tiriac Bank din intreaga tara;
· Principalele avantaje pentru clienti sunt simplificarea documentelor necesare contractarii unui credit, dobanzile mai scazute si posibilitatea de a opta pentru o asigurare prin care este preluata plata ratelor in caz de somaj sau incapacitate de munca
Bucuresti, 29 iunie 2009 - UniCredit Tiriac Bank a simplificat procedura de acordare a creditelor fara ipoteca pentru clientii persoane fizice si a redus dobanzile, precum si documentatia necesara contractarii unui imprumut.
Dobanzile pentru Creditul pentru Orice fara ipoteca au scazut cu pana la 4,8 puncte procentuale, in functie de perioada de acordare si de suma imprumutata. Dobanzile variable pentru acest produs se incadreaza acum intre 14,2 - 15,20% pentru RON si 16,65 - 18,65% pentru EUR, in timp ce dobanzile fixe variaza intre 17 - 20,50% pentru RON si 18,5% - 23% pentru EUR. Nu se percepe comision lunar pentru creditele in EUR, iar pentru creditele in RON se percepe un comision de 0,5% lunar.
Clientii persoane fizice pot beneficia de un credit de pana la 20.000 EUR pentru o perioada de pana la 10 ani, in conditii simplificate - doar un document de identitate si o dovada a veniturilor sunt necesare pentru a aplica (cu exceptia Creditului pentru Orice Expres, unde este solicitat doar un fluturas de salariu). Nu se solicita fisa fiscala sau cartea de munca, iar venitul minim acceptat a fost redus la 400 RON pentru creditul pentru nevoi personale negarantat si la 350 pentru creditul de consum Metro. Clientii pot opta pentru incheierea unei asigurari, prin care asiguratorul va prelua plata ratelor in caz de somaj sau incapacitate de munca.
"Prezenta UniCredit Consumer Financing IFN S.A in Romania este o consecinta a dorintei UniCredit Tiriac Bank de a oferi in reteaua sa de sucursale cele mai bune practici ale Grupului UniCredit in ceea ce priveste creditele de consum din Europa. Este vorba despre un portofoliu de produse de credit care utilizeaza cele mai avansate concepte actuale, un proces rapid de decizie automata si documentatie de credit facila”, a declarat Gauthier van Weddingen, CEO al UniCredit Consumer Financing IFN S.A.
“Una dintre prioritatile noastre este aceea de a oferi solutii de creditare accesibile, adaptate contextul economic actual” a spus Zoltan Major, Vicepresedinte UniCredit Tiriac Bank, Divizia Retail. “Cooperarea cu divizia UniCredit specializata in credite de consum vine in intampinarea catorva dintre asteptarile principale ale clientilor nostri, care se refera la reducerea formalitatilor necesare obtinerii unui imprumut, a timpului de aprobare si a costurilor”.
Creditele fara ipoteca si creditele de consum sunt oferite de catre UniCredit Consumer Financing prin 221 de sucursale UniCredit Tiriac Bank si 24 de agentii Metro.
|
# # #
Despre UniCredit Consumer Financing
UniCredit Consumer Financing IFN S.A. este subsidiara din Romania a UniCredit Family Financing Bank S.p.a, banca ce face parte din UniCredit Group, cu specializare in furnizarea de solutii de creditare pentru familii. Prezenta in Italia, Germania, Bulgaria, Polonia, Rusia si, din anul 2008, in Romania, compania financiara deserveste in Europa aproximativ 3.900.000 de clienti persoane fizice.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Processes and Administration.
17.06.2009
Bucuresti, 17 iunie 2009 - Ministerul Economiei si UniCredit Tiriac Bank au incheiat ieri un Memorandum de Intelegere care creeaza cadrul de cooperare necesar in atragerea de resurse financiare pentru realizarea unor proiecte majore de investitii in domeniul energetic.
Documentul a fost semnat, la sediul Ministerului Economiei, de catre dl. Adriean Videanu, Ministrul Economiei si de catre dl. Rasvan Radu, Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank.
Semnarea acestui Memorandum de Intelegere intre cele doua institutii se inscrie in demersurile Ministerului Economiei de atragere de finantari externe care sa acopere necesitatile proiectelor de investitii publice in domeniul energetic, domeniu care poate asigura, pe termen mediu, continuarea cresterii economice. "Ministerul Economiei intentioneaza sa faca o gestionare unitara a proiectelor strategice ale companiilor din subordine. In contextul crizei actuale si al situatiei financiare restrictive, avem in vedere consolidarea prioritatilor si urmarirea dezvoltarii unor sinergii cu institutiile financiare, pentru a garanta solutii flexibile de finantare", a declarat cu acest prilej ministrul Economiei, Adriean Videanu.
"Cooperarea dintre UniCredit Tiriac Bank si Ministerul Economiei va contribui la stimularea investitiilor in domeniul energetic si la definirea proiectelor strategice de infrastructura din cadrul acestui sector", a declarat dl. Rasvan Radu, Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank. "In egala masura cu autoritatile de resort, ramanem interesati sa sprijinim cresterea macroeconomica sustenabila a Romaniei pe termen lung in contextul economic national si global."
Ministerul Economiei a incheiat acorduri similare pentru sustinerea proiectelor strategice de investitii in acest sector cu Banca Comerciala Romana/ Erste Group Bank si BRD-Groupe Societe Generale in lunile martie, respectiv aprilie ale acestui an.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 245 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
16.06.2009
Bucuresti, 16 iunie 2009 - UniCredit Tiriac Bank a lansat o gama completa de solutii de finantare dedicate proiectelor care beneficiaza de fonduri europene nerambursabile. Produsele vor contribui la absorbtia fondurilor structurale atat de catre mediul public, cat si de catre cel privat.
Banca pune la dispozitia beneficiarilor scrisoarea de garantie bancara pentru avans, creditul punte, creditul de investitii si facilitatea pe termen scurt.
In prima etapa de implementare, clientii bancii vor putea accesa fonduri europene prin masurile 121, 123, 312, 313 din Programul National care sprijina investitiile in Agricultura si Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru intervalul 2007-2013.
Printre proiectele care pot beneficia in prezent de finantare nerambursabila se numara modernizarea fermelor agricole (vegetale si zootehnice), cele incadrate in industria de procesare agro-alimentara si in industria usoara, activitatile mestesugaresti, serviciile pentru populatia rurala, sprijinirea turismului rural etc. Programul este finantat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si din fonduri de la bugetul de stat.
"Patrunderea in zona instrumentelor structurale constituie pentru banca o oportunitate de a contribui la absorbtia fondurilor europene, obiectiv prioritar la nivel national", a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank. "Pana la sfarsitul anului vom introduce produse dedicate proiectelor care se incadreaza in Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, ce sprijina si imbunatatirea eficientei energetice, inclusiv producerea de energie regenerabila."
Scrisoarea de garantie bancara este necesara incasarii avansului de la autoritati. Valoarea scrisorii poate acoperi 100% sau 110 % din avans, in functie de Programul Operational* in care se incadreaza proiectul.
Durata maxima de implementare a unui proiect este de 24 sau 36 de luni, in functie de Program, Masura, Domeniu Major de Interventie, Operatiune si specificul proiectului. Astfel, creditul punte asigura necesarul de finantare pana la momentul incasarii sumelor nerambursabile si acopera pana la 100% din finantarea nerambursabila. In vederea rambursarii creditului punte, UniCredit Tiriac Bank poate acorda, in functie de proiect, o perioada de gratie de pana la 120 de zile dupa finalizarea acestuia.
Din costul total al unui proiect, clientul beneficiar trebuie sa acopere integral co-finantarea cheltuielilor eligibile, precum si cheltuielile neeligibile**. Creditul pentru investitii se poate acorda de sine statator sau concomitent cu creditul punte si vizeaza co-finantarea cheltuielilor eligibile, procentul de co-finantare putand ajunge pana la 75% din respectivele cheltuieli.
Facilitatea pe termen scurt asigura, alaturi de celelalte solutii de finantare, sursele de disponibilitati banesti necesare pentru achizitiile din proiect, indeosebi pentru plata TVA, taxa considerata cheltuiala neeligibila.
UniCredit Tiriac Bank pune la dispozitia clientilor sai si produse de trezorerie destinate acoperirii riscului valutar rezultat din diferentele de curs de schimb care apar in diferite momente de implementare a proiectului.
Banca poate prelua solicitari de co-finantare a proiectelor care beneficiaza de fonduri nerambursabile atat inainte de depunerea proiectului, pentru a identifica produsele bancare optime si pentru a elabora o structura particularizata de finantare ce poate fi folosita in estimarea fluxului de numerar din documentatia proiectului, cat si dupa aprobarea proiectului si semnarea contractului cu autoritatile, pentru a stabili o structura actualizata de finantare pe perioada implementarii.
La nivelul Uniunii Europene, perioada de programare 2007 - 2013 prevede, prin intermediul instrumentelor structurale, un sprijin comunitar total pentru Romania de aproximativ 27,5 miliarde de euro. Instrumentele structurale sunt reprezentate de cinci fonduri europene: FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regionala), FSE (Fondul Social European), FC (Fondul de Coeziune), FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala) si FEP (Fondul European pentru Pescuit). La aceste sume, se vor adauga inca aproximativ 6 miliarde de euro din bugetul national.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
* Pentru accesarea fondurilor nerambursabile au fost elaborate mai multe Programe Operationale, documente pe baza carora se realizeaza programarea operationala si implementarea efectiva a Instrumentelor Structurale pentru intervalul 2007 - 2013. Programele sunt structurate pe Axe si, dupa caz, pe Domenii Majore de Interventie sau Masuri. Domeniile Majore de Interventie, pot fi, la randul lor, structurate pe Operatiuni.
** Pentru fiecare Domeniu Major de Interventie, Masura si Operatiune in Ghidul Solicitantului se specifica tipurile de cheltuieli eligibile si neeligibile.
05.06.2009
Bucuresti, 5 iunie 2009 - UniCredit Tiriac Bank a acordat GreenWEEE International o finantare in valoare de 4,63 milioane EUR pentru punerea in functiune, in Buzau, a celei mai mari fabrici care furnizeaza servicii integrate de tratare a deseurilor de echipamente electrice si electronice din sud-estul Europei.
Facilitatea a fost acordata pe o perioada de sapte ani si a avut ca scop achizitia de echipamente de tratare si procesare conforme cu Directiva UE 2002/96/EC pentru deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE). Fabrica a necesitat o investitie totala de circa 10 milioane EUR. Cifra de afaceri estimata de GreenWEEE pentru primul an de functionare se situeaza intre 1 si 2 milioane EUR.
GreenWEEE este amplasata in localitatea buzoiana Frasinu, avand o suprafata totala de 10.795 m². Fabrica are o capacitate de procesare de 50.000 de tone de DEEE pe an, ceea ce reprezinta de trei ori mai mult fata de cantitatea colectata in Romania in 2008. Intregul proces de reciclare respecta mediul prin tratarea corecta a deseurilor, proces din care rezulta materii prime secundare ce vor intra din nou in circuitul economic.
"Deschiderea fabricii, o premiera pe piata romaneasca si regionala de profil, a fost posibila cu sprijinul UniCredit Tiriac Bank, care a finantat aproape jumatate din investitia necesara pentru proiect, restul fiind acoperit din fonduri proprii," a declarat Marius Costache, Director General al GreenWEEE International. "Implicarea bancii demonstreaza o preocupare reala pentru protectia mediului si dorinta de a investi intr-o afacere de viitor," a mai adaugat Marius Costache.
"Dorim sa integram progresiv in Romania finantari pentru industrii durabile si nepoluante, facilitatea pentru GreenWEEE fiind prima de acest gen" a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank. "In prezent, ne propunem sa desfasuram o campanie nationala de finantare a consiliilor locale si judetene si a companiilor private preocupate de implementarea proiectelor cu impact benefic asupra mediului. Pentru o mare parte dintre ele acordam si consultanta in vederea accesarii fondurilor structurale," a mai adaugat Rasvan Radu.
UniCredit Group si World Wildlife Fund au semnat recent un parteneriat strategic international cu scopul de a integra masuri de sustinere a mediului si de combatere a schimbarilor climatice in sectorul bancar. In proiectul de sustinere a mediului au fost stabilite praguri de reducere a emisiilor de gaze nocive pentru birouri si sucursale, si a emisiilor indirecte, legate de activitatile de creditare si de investitii ale Grupului financiar. UniCredit vizeaza pozitia de lider european in ceea ce priveste dezvoltarea durabila, primul scop stabilit fiind reducerea emisiilor de CO2 cu 30% pana in 2020, sprijinind astfel obiectivul "20-20-20", stabilit de Uniunea Europeana in pachetul "Energie - Clima".
# # #
Despre GreenWEEE International
GreenWEEE International SA face parte din Grupul de firme Romcarbon, cu sediul central in Buzau si prezenta regionala cu 12 unitati. Grupul deruleaza activitati in industria chimica si de reciclare si are puncte de lucru operationale in Romania (Arad, Bucuresti, Iasi, Corabia, Buzau), Ucraina (Odessa), Serbia (Novi Sad), Macedonia (Skopje) si Grecia (Thessalonik).
Compania este primul reciclator integrat din Romania si cel mai mare din Europa de Sud-Est, care ofera servicii de recuperare, defabricatie si tratare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) la standarde europene, cu respectarea tuturor exigentelor dictate de normele europene si internationale de mediu.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
21.05.2009
· Cardul de credit Gold Miles & More este lansat de UniCredit Tiriac Bank si Miles & More, in colaborare cu MasterCard
· Pe langa un welcome bonus de 2.000 de mile premium Miles & More, fiecare posesor de card castiga o mila premium Miles & More pentru fiecare 4 RON cheltuiti
Bucuresti, 21 mai 2009 - UniCredit Tiriac Bank si Miles & More in colaborare cu MasterCard lanseaza in Romania cardul de credit Gold Miles & More, un produs premium, destinat persoanelor fizice care calatoresc frecvent.
Miles & More este cel mai extins program de fidelizare din Europa, dedicat persoanelor care calatoresc frecvent, oferindu-le membrilor sai posibilitatea sa castige si sa cheltuiasca mile premium. Membrii programului Miles & More acumuleaza mile atunci cand calatoresc cu Lufthansa si companiile aeriene partenere, cand se cazeaza la hotelurile partenere sau chiar cand inchiriaza o masina. Incepand de astazi, acumularea de mile este, de asemenea, posibila prin utilizarea la cumparaturi a cardului de credit Gold Miles & More emis de UniCredit Tiriac Bank.
Posesorii de card pot castiga mile premium in fiecare zi, cand fac plinul la benzinarie, cand iau cina in oras, cand platesc facturile sau cand pleaca in vacanta. Pentru fiecare 4 RON cheltuiti la orice comerciant care accepta carduri MasterCard, in magazine sau pe Internet, in Romania sau in strainatate, o mila premium se va acumula in contul clientului Miles & More. In plus, posesorul cardului de credit Gold Miles & More primeste un welcome bonus de 2.000 de mile dupa prima plata efectuata prin card si beneficiaza de asigurarea internationala de calatorie inclusa gratuit, de la AIG Romania.
Linia de credit nu este purtatoare de dobanda pentru primele 56 de zile de la data tranzactiei, cu conditia ca posesorul de card sa ramburseze integral suma utilizata, pe parcursul perioadei de gratie. Dupa depasirea acesteia, dobanda este de 26,54% pe an. Venitul minim necesar pentru obtinerea cardului de credit Gold Miles & More este de 1.000 RON, iar linia de credit oferita poate ajunge pana la 35.000 RON, in functie de venitul lunar net al clientului. Comisionul este zero atat pentru achizitiile prin card la comerciantii din Romania si din strainatate, cat si pentru retragerile de numerar de la cele peste 17.000 de ATM-uri din reteaua europeana a Grupului UniCredit.
Posesorii de carduri Gold Miles & More se pot bucura de avantajul suplimentar al valabilitatii permanente a milelor acumulate in cont. Toate milele premium existente pana in prezent in contul Miles & More al membrilor deja inscrisi in acest program, precum si milele ce vor fi acumulate in viitor isi pot pastra valabilitatea pe perioada nelimitata (in mod normal milele premium Miles & More avand un termen de valabilitate de 36 de luni), singura conditie fiind aceea de a fi posesor de card de credit Miles & More de cel putin trei luni la data expirarii milelor si de a face cel putin o achizitie pe luna prin acest card de credit.
D-l Stefan Versemann, Director General Lufthansa pentru Romania si Moldova, a declarat: "Ne bucura faptul ca putem oferi clientilor nostri avantaje suplimentare prin intermediul acestei colaborari inovatoare cu UniCredit Tiriac Bank. Prin cardul de credit Gold Miles & More emis de banca in colaborare cu MasterCard, trei marci puternice isi unesc fortele. Suntem convinsi ca aceasta colaborare va fi benefica in aceeasi masura pentru toate partile implicate, in privinta cresterii loialitatii clientilor prin valoarea adaugata oferita de acest produs. Posesorii de card de credit pot beneficia de milele acumulate, optand pentru o clasa superioara de confort, pentru a achizitiona bilete de avion sau premii in produse. Lansarea acestui produs demonstreaza inca odata faptul ca avem incredere in mediul de afaceri din Romania, o piata importanta din punct de vedere strategic pentru Lufthansa si Miles & More.
"Cardul de credit Gold Miles & More reprezinta inca un pas in implementarea strategiei noastre de a le oferi clientilor din Romania produse cu valoare adaugata, create pentru a veni in intampinarea asteptarilor acestora”, a spus d-l Zoltan Major, Vicepresedinte UniCredit Tiriac Bank, Divizia Retail. „Suntem mandri ca am reusit sa aducem in Romania aceasta formula de succes la nivel international, prin cardul de credit oferit in parteneriat cu Miles & More si credem puternic in potentialul sau. Cardul include o multime de beneficii pentru clientii nostri, printre care flexibilitatea in utilizarea liniei de credit si o asigurare complexa pentru calatoriile in strainatate".
"Din momentul lansarii lor pe piata, cardurile co-branded au avut mare succes in Romania, datorita beneficiilor multiple, cum ar fi comoditatea, siguranta si recompensele pe care le ofera", a spus Denisa Mateescu, General Manager pentru Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe. "In prezent, acest tip de produs este relevant, intrucat consumatorii cauta oferte speciale si linii de creditare convenabile si substantiale. Cu siguranta cardul de credit Gold Miles & More se va bucura de succes si in randul posesorilor de carduri din Romania.”
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
Despre Miles & More
Miles & More este programul dedicat persoanelor care calatoresc frecvent, dezvoltat de Lufthansa, in parteneriat cu companiile aeriene Adria Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines Group, Cirrus Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa Regional, Lufthansa Private Jet si Swiss International Air Lines Lansat in 1993 de catre Lufthansa, programul are in prezent aproximativ 16 milioane de membri in intreaga lume, fiind cel mai extins program de fidelizare din Europa pentru persoanele care calatoresc frecvent. Membrii Miles & More acumuleaza mile premium atunci cand zboara cu oricare dintre partenerii Star Alliance, dar si atunci cand realizeaza tranzactii la comerciantii parteneri. Milele premium acumulate pot fi utilizate pentru a plati calatoriile cu avionul sau pentru a obtine alte premii.
Despre Lufthansa
Lufthansa Group insumeaza un numar de companii cu capital privat, care ofera servicii de transport aerian, incluzand zboruri pentru pasageri prin Deutsche Lufthansa AG, logistica, catering pentru zboruri, intretinerea aparatelor de zbor si tehnologia informatiei. Lufthansa este membru fondator al Star Alliance dezvoltand una dintre cele mai puternice aliante din industrie.
In prezent Lufthansa opereaza in Romania 107 zboruri saptamanale de la Bucuresti, Cluj, Sibiu si Timisoara catre aeroporturile din Frankfurt, Munchen si Dusseldorf in Germania, Geneva si Zurich in Elvetia prin Swiss. Cu Lufthansa Italia sunt, de asemenea, disponibile zboruri zilnice intre Bucuresti si Milano, operate cu aeronave Airbus A319, oferind servicii cu specific italian.
Despre MasterCard Worldwide
MasterCard Worldwide promoveaza comertul global, oferind o legatura economica esentiala intre institutii financiare, companii, posesori de carduri si comercianti, in intreaga lume. In tripla sa calitate de francizor, procesator si consilier, MasterCard dezvolta si sustine solutii de plata, proceseaza peste 21 miliarde de tranzactii in fiecare an si ofera analize specializate si servicii de consultanta catre institutiile financiare care ii sunt cliente si catre comercianti. Prin intermediul marcilor sale MasterCard®, Maestro® si Cirrus®, MasterCard ofera servicii clientilor si companiilor din peste 210 tari si teritorii. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati site-ul www.mastercard.com.
07.05.2009
· UniCredit va stabili praguri de reducere a emisiilor de gaze nocive pentru birouri si sucursale si a emisiilor indirecte, legate de activitatile de creditare si de investitii ale bancii
· Emisiile vor fi monitorizate la fiecare trei ani si, daca exista discrepante intre tintele stabilite si rezultatele obtinute, Grupul va sustine financiar proiecte de compensare certificate international.
Roma, 7 mai 2009 - UniCredit Group si WWF au semnat ieri un acord de parteneriat strategic international cu scopul de a integra masuri de sustinere a mediului si de combatere a schimbarilor climatice in sectorul bancar, potrivit viziunii lui Alessandro Profumo, Director Executiv al Grupului, aceea de a face din UniCredit liderul european in ceea ce priveste dezvoltarea durabila. Primul scop ambitios stabilit de UniCredit este acela de reducere a emisiilor de CO2 cu 30% pana in 2020, sprijinind astfel obiectivul "20-20-20", stabilit de Uniunea Europeana in "Climate & Energy Package".
"Strategia noastra de combatere a schimbarilor climatice", a spus Directorul Executiv Adjunct al UniCredit, Paolo Fiorentino, "pune accent pe introducerea unor politici specifice integrate in activitatile bancare, cat si pe elaborarea Programului de Sustinere a Mediului, prin trei modalitati: reducerea emisiilor interne rezultate din activitatile bancare la nivel de Grup, reducerea emisiilor indirecte legate de activitatile de creditare si implementarea unor initiative specifice si a unor proiecte cu scopul de a intari identitatea ecologista a angajatilor Grupului. In plus, vom sprijini si initiativele din sectorul de mediu si protocoalele internationale care au aceleasi scop."
"Harta de mediu" a UniCredit include astfel activitati menite sa reduca nivelul emisiilor de CO2 generate de sucursalele bancii cu 30% pana in 2020 (obiectiv intermediar - emisii de 15% pana in 2012). Astfel de emisii interne vor fi monitorizate si, daca obiectivele stabilite nu sunt pe deplin indeplinite, Grupul va implementa proiecte specifice de compensare, pentru a atinge obiectivul propus. Acest lucru va fi realizat prin intermediul unor credite de tip "Gold Standard". Primul pas va fi estimarea actualei "amprente de carbon" a Grupului, evaluandu-se, prin intermediul unui audit special, emisiile directe (interne) rezultate din activitatile bancare ale Grupului.
Al doilea pilon strategic este un focus puternic pe emisiile finantate, in conformitate cu angajamentul mentionat, prin promovarea eficientei consumului de energie si a imprumuturilor pentru implementarea surselor de energie regenerabila, Grupul fiind constient de rolul esential pe care il poate juca o institutie bancara, prin intermediul produselor financiare, in tranzitia spre o economie cu consum redus de carbon. Din acest motiv, in 2009, UniCredit in colaborare cu WWF va elabora un model inovator in industria bancara de masurare a actualului impact al portofoliului de creditare asupra mediului in ceea ce priveste emisiile de GHG, luand decizii de creditare in functie de aceste criterii si permitand bancii sa contribuie la dezvoltarea Economiei Verzi.
in acest context, primul produs inovator ce promoveaza eficientizarea consumului de energie a fost elaborat in parteneriat cu WWF: Eficientizarea consumului de energie la nivel de locuinte este un produs de creditare care, in acest stadiu preliminar, este destinat angajatilor italieni din cadrul Grupului. Acesta va fi lansat in perioada urmatoare si, ulterior, va fi extins si in celelalte tari in care opereaza Grupul. Produsul de creditare este unul necostisitor, insotit de servicii de consultanta in domeniul energetic. Produsul va genera beneficii semnificative, reducand facturile pentru energie electrica si emisiile de CO2, care vor fi monitorizate si certificate, in vederea raportarii.
· De pilda, pentru sectorul rezidential din Italia: in functie de datele disponibile (consum/ economie de energie), pentru a reduce emisiile de CO2 cu aproximativ o tona anual, o familie ar trebui sa investeasca 4.000 de euro in mijloace de eficientizare a consumului de energie in locuinta, iar intreprinderile mici si mijlocii ar reduce emisiile anuale de CO2 cu 12 tone investind 10.000 de euro.
· Acest lucru inseamna ca 1 milion de euro imprumutat in scopul eficientizarii consumului de energie poate contribui semnificativ la reducerea emisiilor de CO2 , mai precis:
- in locuinte: circa 250 de tone - ca termen de comparatie, 250 de tone de emisii de CO2 economisite corespund cu emisiile de la circa 110 masini pe timp de un an, adica pe 1,6 milioane de km parcursi*.
- in intreprinderi mici si mijlocii: circa 1.200 de tone - ca termen de comparatie, 1.200 de tone de emisii de CO2 economisite corespund cu 300 de zboruri cu retur intre Roma si New York de persoana*.
"Prin acest parteneriat, intentionam sa sprijinim UniCredit in planul sau de a integra progresiv initiative legate de mediu in strategia Grupului. Anul acesta, WWF sarbatoreste Anul Climei 2009, si suntem incantati ca ne putem folosi cunostintele si experienta in implementarea acestui program ambitios. Implicarea unuia dintre cele mai importante grupuri bancare europene in reducerea emisiilor de carbon este binevenita. Directionarea investitiilor si a portofoliului de credite spre a oferi produse de creditare si sprijin financiar celor mai importante sectoare poate juca un rol esential in combaterea schimbarilor climatice," a spus Michele Candotti, Director General WWF Italia.
"2009 este un an esential in ceea ce priveste schimbarile climatice, intrucat liderii din intreaga lume vor fi solicitati sa ia masuri de prevenire a incalzirii globale, in cadrul unui parteneriat global ce ar trebui finalizat la COP Copenhaga", a adaugat Kim Carstensen, lider al Initiativei WWF Global Climate Deal.
"Chiar si in actualul context," a continuat Paolo Fiorentino, "nu putem uita ca trebuie sa ne desfasuram activitatea in mod responsabil, tinand cont de faptul ca devoltarea durabila este cheia viitorului nostru si al copiilor nostri si ca protectia mediului reprezinta, pentru noi, nu numai un angajament, ci si o excelenta oportunitate de afaceri."
* Estimare pe baza calculatorului EU Footprint
04.05.2009
Bucuresti, 4 mai 2009 - UniCredit Tiriac Bank a redus incepand de astazi nivelul dobanzilor pentru creditele destinate clientilor persoane fizice, cu pana la 3 puncte procentuale, simplificand totodata si formula de calcul al dobanzii.
Formula de calcul al dobanzii pentru produsele de creditare solicitate incepand din data de 4 mai 2009 de catre clientii persoane fizice este in prezent formata din nivelul EURIBOR/ LIBOR/ RBOR 6M la care se adauga o marja a bancii care sa acopere riscurile de credit asumate prin acordarea finantarii (dobanda = EURIBOR/ LIBOR/ RBOR 6M + marja bancii). Clientii care au deja un credit pe vechea formula vor beneficia de scaderea dobanzii ca efect a reducerii costului riscului de tara (CDS). Rata dobanzii se revizuieste bianual, la 30 iunie si 31 decembrie.
"Una dintre prioritatile noastre este continuarea creditarii. Consider ca scaderea dobanzilor cuplata cu o serie de masuri de eficientizare a serviciilor pentru clienti va contribui la revigorarea cererii. Simplificarea structurii de calcul al dobanzii vine tot ca urmare a solicitarilor clientilor nostri," a declarat dl Zoltan Major, Vicepresedinte UniCredit Tiriac Bank responsabil de Divizia Retail.
Astfel, pentru a face mai accesibila modalitatea de calcul, au fost eliminate componentele MRR (costul care rezulta din aplicarea mecanismului de rezerva minima obligatorie) si CDS - utilizate anterior de banca in formula dobanzii imprumuturilor.
In paralel cu acordarea de credite, pentru a veni in sprijinul clientilor sai, UniCredit Tiriac Bank ofera posibilitatea restructurarii imprumuturilor acordate anterior prin reesalonarea ratelor in mod gratuit (prelungirea perioadei de creditare cu diminuarea sumei lunare de plata), schimbarea valutei creditului pentru care se percepe un comision de 1% din valoarea creditului si acordarea unei perioade de gratie de pana la 6 luni, timp in care se plateste doar dobanda.
Dobanzile principalelor produse de creditare oferite de UniCredit Tiriac Bank
Creditul imobiliar pentru achizitie si constructie de locuinta
RON 17,54%; DAE 19,82%
EUR 10,54%; DAE 11,55%
USD 10,31%; DAE 11,31%
Creditul pentru achizitia de autovehicule
RON 21,54%; DAE 26,30%
EUR15,04%; DAE 18,22%
Creditul pentru studii
RON 18,54%; DAE 21,19%
EUR 9,54%; DAE 10,64%
USD 9,31%; DAE 10,38%
Creditul personal cu ipoteca
RON 18,54%; DAE 21,13%
EUR 11,54%; DAE 12,79%
USD 11,31%; DAE 12,53%
Cardul de credit
RON 26,54%; DAE 30,70%
EUR 17,04%; DAE 19,66%
Overdraft
RON 23,54%
EUR 19,54%
USD 18,31%
Creditul personal pe 5 ani fara ipoteca*
RON 26,04%; DAE 31,84%
EUR 18,04%; DAE 21,61%
USD 16,81%; DAE 19,60%
Creditul personal pe 10 ani fara ipoteca*
RON 27,04%; DAE 32,71%
EUR 19,04%; DAE 22,35%
Creditul de refinantare pe 5-10 ani*
RON 26,54%; DAE 31,37%
EUR 18,54%; DAE 21,73%
* Creditele personale fara ipoteca si creditele de consum sunt oferite prin intermediul UniCredit Consumer Finance, in reteaua de unitati a bancii din intreaga tara.
DAE este calculat pentru perioada maxima de acordare.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
28.04.2009
Bucuresti, 28 aprilie 2009 - UniCredit Tiriac Bank a adaugat noi facilitati serviciilor de internet banking, care le permit clientilor persoane fizice si juridice descarcarea formularelor folosite in mod curent in sucursale in legatura cu operatiunile prin cardurile emise de banca.
Prin intermediul acestor noi facilitati, clientii persoane fizice utilizatori de Online B@nking nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze la banca pentru solicitari cum ar fi modificarea limitei zilnice a cardului, modificarea ordinii conturilor atasate la card sau refuzul de plata in cazul tranzactiilor contestate, aceasta din urma functionalitate fiind disponibila si clientilor persoane juridice abonati la BusinessNet.
De asemenea, o noutate este si faptul ca, in cadrul aplicatiilor de internet banking, clientii persoane fizice si juridice isi pot programa singuri alerte pentru tranzactiile efectuate prin card, notificarile fiind transmise prin e-mail, in timp real. Tot prin email poate fi receptionata situatia soldului, printr-o simpla setare pe care clientii o vor opera in aplicatia Online B@nking sau Business Net, selectand frecventa preferata de raportare.
In 2008, numarul total de utilizatori ai serviciilor de internet banking oferite de UniCredit Tiriac Bank a crescut cu 150% fata de anul precedent. Ritmul de crestere s-a mentinut si anul acesta, la sfarsitul primului trimestru din 2009 fiind inregistrata o triplare a utilizatorilor noi de internet banking activati, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.
Serviciul este gratuit pentru clientii persoane fizice, neexistand comision lunar de administrare sau taxa de instalare. Pentru dispozitivul digipass, care genereaza codurile de acces in aplicatia Online B@nking, este necesara o garantie de 20 de euro, returnabila in momentul renuntarii la utilizarea aplicatiei.
Pana la data de 7 mai, banca are in derulare impreuna cu MasterCard® o promotie prin care clientii abonati la Online B@nking care achizitioneaza un card de credit MasterCard Standard sau MasterCard Gold si il folosesc pentru tranzactii de minimum 30 de RON la comercianti sau pe internet au sansa sa castige un bilet la finala Campionatului UEFA Champions League®, sezonul 2008 - 2009. Biletul castigator este oferit prin amabilitatea MasterCard®, sponsor oficial al UEFA Champions League®.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
28.04.2009
Bucuresti, 28 aprilie 2009 - UniCredit Tiriac Bank a adaugat noi facilitati serviciilor de internet banking, care le permit clientilor persoane fizice si juridice descarcarea formularelor folosite in mod curent in sucursale in legatura cu operatiunile prin cardurile emise de banca.
Prin intermediul acestor noi facilitati, clientii persoane fizice utilizatori de Online B@nking nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze la banca pentru solicitari cum ar fi modificarea limitei zilnice a cardului, modificarea ordinii conturilor atasate la card sau refuzul de plata in cazul tranzactiilor contestate, aceasta din urma functionalitate fiind disponibila si clientilor persoane juridice abonati la BusinessNet.
De asemenea, o noutate este si faptul ca, in cadrul aplicatiilor de internet banking, clientii persoane fizice si juridice isi pot programa singuri alerte pentru tranzactiile efectuate prin card, notificarile fiind transmise prin e-mail, in timp real. Tot prin email poate fi receptionata situatia soldului, printr-o simpla setare pe care clientii o vor opera in aplicatia Online B@nking sau Business Net, selectand frecventa preferata de raportare.
In 2008, numarul total de utilizatori ai serviciilor de internet banking oferite de UniCredit Tiriac Bank a crescut cu 150% fata de anul precedent. Ritmul de crestere s-a mentinut si anul acesta, la sfarsitul primului trimestru din 2009 fiind inregistrata o triplare a utilizatorilor noi de internet banking activati, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.
Serviciul este gratuit pentru clientii persoane fizice, neexistand comision lunar de administrare sau taxa de instalare. Pentru dispozitivul digipass, care genereaza codurile de acces in aplicatia Online B@nking, este necesara o garantie de 20 de euro, returnabila in momentul renuntarii la utilizarea aplicatiei.
Pana la data de 7 mai, banca are in derulare impreuna cu MasterCard® o promotie prin care clientii abonati la Online B@nking care achizitioneaza un card de credit MasterCard Standard sau MasterCard Gold si il folosesc pentru tranzactii de minimum 30 de RON la comercianti sau pe internet au sansa sa castige un bilet la finala Campionatului UEFA Champions League®, sezonul 2008 - 2009. Biletul castigator este oferit prin amabilitatea MasterCard®, sponsor oficial al UEFA Champions League®.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
22.04.2009
· 600 de copii si 500 de batrani din judetul Iasi vor fi beneficiarii unui amplu proiect de asistenta pentru reintegrarea lor in comunitate
Bucuresti, 22 aprilie 2009 - Asociatia Alternative Sociale si Unidea - Fundatia UniCredit, in colaborare cu UniCredit Tiriac Bank, demareaza proiectul "Migrations - Romania: Combaterea efectelor negative ale migratiei in randul copiilor si al batranilor ramasi acasa", care se va derula pana in anul 2011.
Beneficiarii proiectului sunt 600 de copii si 500 de batrani din judetul Iasi, ale caror rude apropiate au plecat sa munceasca peste hotare. Cele doua categorii de beneficiari vor primi asistenta psihologica, sociala si juridica, precum si sprijin material constand in hrana, rechizite, haine sau medicamente, in functie de necesitati.
"Programul Migrations a fost initiat de catre Unidea - Fundatia UniCredit, cu principalul scop de a creste nivelul de constientizare cu privire la migratie, recunoscand subiectul ca una dintre temele de actualitate cele mai importante si presante. Programul se adreseaza celor 22 de tari in care Grupul este prezent. Acestea sunt afectate de fenomen in grade variate, problemele asociate fluxului migratiei prezentand aspecte specifice in fiecare tara. Proiectul desfasurat in Romania si sprijinit de catre Unidea, Fundatia UniCredit, este cea de-a treia initiativa din cadrul Programului Migrations, urmand proiectelor derulate in Serbia si in Germania", declara Paolo Cocchi, Secretar General al Unidea.
"Conform unui studiu realizat de UNICEF si Asociatia Alternative Sociale, inca de acum doi ani, in tara noastra, in regiunea Moldovei, peste 100.000 de minori aveau unul sau ambii parinti plecati sa lucreze in strainatate. Acesti copii au dreptul la o viata normala si vor avea acum si mai multe sanse pentru o reintegrare in comunitatea in care traiesc", spune Anca Nuta, Manager CSR in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
"Migratia pentru munca afecteaza atat copiii, cat si batranii. Desi multi dintre parintii care pleaca la munca in strainatate isi lasa copiii in grija bunicilor, experienta noastra a aratat ca de foarte multe ori inclusiv batranii au nevoie de servicii de asistenta psihologica, sociala si medicala. Acesta este motivul pentru care, in cadrul acestui proiect, ne adresam atat copiilor, cat si batranilor", declara Catalin Luca, Director Executiv al Asociatiei Alternative Sociale.
Proiectul "Migrations - Romania: Combaterea efectelor negative ale migratiei in randul copiilor si batranilor ramasi acasa" include o campanie de informare si o campanie de sensibilizare asupra problemelor complexe pe care le implica fenomenul migratiei pentru munca. Astfel, prima etapa a proiectului se va desfasura la nivel national si international si va promova modalitatile prin care parintii plecati la munca in strainatate pot beneficia in tara in care lucreaza de alocatie pentru copiii lor ramasi acasa. Cea de-a doua campanie va viza sensibilizarea comunitatilor locale iesene si implicarea acestora in sprijinirea batranilor aflati in dificultate.
Proiectul a fost initiat cu ajutorul fondurilor in valoare de 480.000 de euro oferite de catre Unidea - Fundatia UniCredit si se desfasoara in colaborare cu UniCredit Tiriac Bank. Scopul acestuia vizeaza reducerea impactului fenomenului migratiei asupra celor mai vulnerabile categorii de populatie, intr-o zona serios afectata in acest sens.
Programul este implementat, de asemenea, in colaborare cu Asociatia Nationala de Protectie a Drepturilor Copilului, Inspectoratul Judetean de Politie, Directia de Asistenta Comunitara Iasi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi, Casa Judeteana de Pensii Iasi.
# # #
Despre Asociatia Alternative Sociale
Asociatia Alternative Sociale a fost infiintata in 1997 de un grup de studenti de la Facultatea de Asistenta Sociala a Universitatii Al. I. Cuza Iasi. Printre principalele sale linii de actiune se numara sprijinirea reformei in domeniul justitiei, prevenirea si combaterea traficului de persoane, prevenirea abuzului, neglijarii, exploatarii si institutionalizarii copiilor, furnizarea de servicii psihosociale pentru copii, batrani si minori victime ale infractiunilor. Asociatia realizeaza, de asemenea, studii, cercetari, metodologii si publicatii resursa.
Despre Unidea - Fundatia UniCredit
Unidea - Fundatia UniCredit este o organizatie non-profit fondata in martie 2003 de catre Grupul UniCredit, pentru a transpune in practica angajamentul acestuia pentru promovarea principiilor complexe care stau la baza identitatii corporatiste a Grupului. Unidea este finantata in exclusivitate de Grup si este o entitate separata, cu propriul Consiliu Director, format din reprezentanti de marca ai societatii civile. Fundatia Unidea - UniCredit se implica in mod direct in implementarea proiectelor de dezvoltare desfasurate in tarile in care Grupul UniCredit este prezent (22 de tari), dar si in zone in care Grupul nu activeaza, in special in Africa Subsahariana.
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
16.04.2009
Grupul UniCredit a alocat 1 milion de euro pentru ajutorarea populatiei afectate de cutremurul care a avut loc saptamâna trecuta in regiunea italiana.
in cadrul acestei initiativei de solidaritate, Grupul a facut, de asemenea, un apel catre toti cei 170.000 de angajati din cele 22 de tari in care opereaza, pentru ca acestia sa contribuie voluntar la strângerea de fonduri pentru victimele cutremurului cu donatii reprezentând valoarea bruta a unei ore de lucru.
UniCredit tiriac Bank a deschis un cont special in acest sens, in care angajatii bancii vor contribui cu donatii pâna pe data de 31 mai 2009.
14.04.2009
· Facilitate inovatoare, unica pe piata romaneasca, atasata depozitelor pe 7 luni - dobanda preferentiala acordata de banca chiar si la retragerea sumei depozitate înainte de termen
Bucuresti, 14 aprilie 2009 - UniCredit Tiriac Bank ofera dobanzi promotionale pentru doua noi produse de economisire adresate persoanelor fizice, depozitele pe 4 si 7 luni cu dobanda fixa. Promotia este valabila pana la data de 31 mai 2009, în acest moment banca oferind pentru aceste produse randamente de pana la 14% pe an la lei si 7% pe an la euro.
Depozitele la 7 luni au o facilitate unica pe piata, dobanda preferentiala pentru clientii care decid sa retraga înainte de maturitate banii depozitati, respectiv 6% pentru lei si 3% pentru euro. La anularea depozitelor pentru alte maturitati, se aplica dobanda de cont curent.
Suma minima de constituire este 1000 de lei sau 1000 de euro, neexistand comision de depunere sau de retragere, daca sumele sunt retrase la casieria bancii în ziua scadentei.
"Cele doua produse cu dobanzi promotionale pe 4 si 7 luni se adauga depozitului la termen de 2 luni lansat la sfarsitul anului trecut", a declarat Alina Lupes, Mass Segments Manager în UniCredit Tiriac Bank. „Venim astfel în întampinarea clientilor nostri, care cauta în aceasta perioada cele mai bune solutii de economisire, dar si cele mai simple modalitati de accesare a produselor bancare. In plus fata de randamentele foarte atractive, acestia au posibilitatea sa constituie depozite chiar fara a se deplasa la banca si fara a depinde de programul de lucru al sucursalelor, fara costuri adiacente,” a mai adaugat Alina Lupes.
Clientii persoane fizice pot deschide depozite în cele 242 de sucursale si agentii UniCredit Tiriac Bank din toata tara, prin serviciul Online Banking si în cele 30 de unitati ale bancii care ofera serviciul Non-Stop Banking.
Dobanzi depozite la termen de 2, 4 si 7 luni
|
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza în prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizeaza în Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
09.04.2009
· Linie de credit echivalenta cu pana la 30.000 de euro si perioada de gratie de 50 de zile
· Program de reduceri in magazinele METRO si in reteaua de parteneri
· Sistem de asigurare unic pe piata romaneasca a cardurilor pentru bunurile achizitionate din magazinele METRO
Bucuresti, 9 aprilie 2009 - UniCredit Tiriac Bank si METRO Cash & Carry anunta lansarea primului card de credit cobranded de pe piata romaneasca, dedicat persoanelor juridice clienti METRO. Astfel, acestia beneficiaza de un instrument foarte util in derularea afacerii, fie ca este vorba despre comert traditional sau HoReCa, prin alocarea unui plus de capital rulant si accesul la o serie de promotii atat pentru produse METRO, cat pentru produse ale companiilor partenere.
Limita maxima a liniei de credit oferita de banca este echivalentul in RON al sumei de 30.000 de euro, dar nu mai mult de 10% din cifra de afaceri medie lunara a companiei, calculata pe baza ultimului bilant pentru un intreg an financiar. Creditul se acorda pe o perioada de 36 de luni, iar la scadenta se reanalizeaza prelungirea valabilitatii, in functie de indeplinirea conditiilor de eligibilitate anuntate de banca. Suma minima de rambursat este de 10% din suma datorata bancii la sfarsitul fiecarui ciclu de tranzactionare.
"Lansarea cardului de credit este o continuare fireasca a parteneriatului deja existent cu METRO in Romania, acesta fiind primul produs cobranded de pe piata romaneasca destinat clientilor persoane juridice", a declarat Zoltan Major, Vicepresedinte UniCredit Tiriac Bank responsabil de Divizia Retail. "Pilotul a pornit in Iasi si Craiova, urmand ca in perioada urmatoare toate societatile comerciale din tara sa se poata bucura atat de avantajele financiare oferite de banca, cat si de ofertele speciale de la METRO in cadrul aceluiasi produs."
Cardul de credit METRO UniCredit Tiriac Bank este disponibil, in prima etapa de implementare a proiectului, pentru clientii METRO din orasele Iasi si Craiova, urmand ca ulterior sa fie implementat la nivel national. In acelasi timp, cardurile sunt functionale in toate magazinele METRO si la partenerii din tara, de asemenea, putand fi folosit ca orice card de plata pentru cumparaturi la comercianti si retrageri de numerar.
Bunurile cumparate din magazinele METRO prin cardul de credit METRO emis de UniCredit Tiriac Bank sunt asigurate gratuit in cazul deteriorarii sau furtului pentru o perioada de 15 zile calendaristice de la data achizitiei bunurilor. Asigurarea intra automat in functiune in momentul efectuarii unei tranzactii de minimum 150 RON.
"Principala provocare cu care se confrunta clientii nostri este fluxul de capital iar noul produs pe care il lansam acum impreuna cu partenerul nostru UniCredit Tiriac Bank, este menit sa aduca un suport concret atat prin linia de creditare cat si prin promotiile aferente programului," spune Francois Oliver, General Director, METRO Cash & Carry Romania. "Completam astfel cu un proiect de suport financiar direct initiativele METRO de sustinere a clientilor nostri, profesionisti din comertul traditional sau din HoReCa, si in cele din urma de revitalizare a economiei Romanesti in acest an plin de provocari," adauga Francois Oliver.
In momentul de fata, METRO acopera toate nevoile importante de business ale clientilor sai prin programe educationale specializate pentru fiecare tip de afacere (Centrul de Competenta in Gastronomie, Centrul de Competenta pentru Revanzatori, Centrul de Solutii pentru Birou), preturi promotionale pentru produse, consiliere directa prin specialistii de vanzari METRO, iar acum, sustinere financiara prin cardul de credit METRO UniCredit Tiriac Bank emis sub logo Visa, primul card de credit co-branded pentru persoane juridice din Romania. Acesta se alatura altor produse pentru sustinere financiara, adaptate clientilor profesionisti (restaurante, hoteluri etc), pe care compania METRO Cash&Carry Romania le-a dezvoltat impreuna cu partenerii sai.
Detalii complete despre functionalitatile cardului si partenerii programului sunt disponibile direct la specialistii METRO sau in sucursalele UniCredit Tiriac Bank.
07.04.2009
· Program de master dedicat înţelegerii practice a sistemului bancar european
· Grupul UniCredit va acoperi până la 22.000 de euro din valoarea taxei de admitere pentru un număr de până la 30 de studenţi
· Data limită de înscriere este 30 iunie 2009
Bucureşti, 7 aprilie 2009 – UniCredit Group anunţă înscrierile pentru a şaptea ediţie a programului de masterat „New Europe Master in Banking and Entrepreneurship”, care va începe în octombrie 2009.
Programul este deschis absolvenţilor de facultate şi cursuri de master, precum şi tinerilor cu până la doi ani de experienţă profesională din România şi din alte ţări ale Europei Centrale şi de Est. Candidaţii ideali trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior, să deţină un certificat de cunoaştere a limbii engleze şi să fi efectuat un stagiu de practică sau să aibă experienţă profesională, de preferat într-o instituţie financiar-bancară.
"New Europe Master in Banking and Entrepreneurship" se va desfăşura pe parcursul unui an academic, oferind candidaţilor selecţionaţi oportunitatea de a participa la mai mult de 1.000 de ore de curs, workshop-uri şi seminarii, în intervalul octombrie 2009 – aprilie 2010. Această primă etapă a programului va fi urmată de un stagiu de practică de trei luni, desfăşurat în intervalul mai-iulie şi de evaluarea finală din septembrie 2010.
Profesori din universităţi italiene şi est-europene, precum şi specialişti din sectorul bancar le vor prezenta studenţilor masteranzi realităţile mediului financiar, ajutându-i să dezvolte şi să perfecţioneze abilităţi relevante în construirea unei cariere în domeniul financiar-bancar.
Un număr de până la 30 de candidaţi vor participa la cursurile programului de master care se va desfăşura în Conegliano, oraş italian cunoscut pentru activităţi originale de tip antreprenorial. Din valoarea de 25.000 de euro a fiecărei burse, Grupul UniCredit va acoperi 22.000 de euro, restul de 3.000 de euro urmând a fi plătiţi de candidat.
Acest program post-universitar a fost iniţiat în 2003 în colaborare cu Fondazione Cassamarca, în scopul de a oferi o imagine de ordin tehnic şi practic a sistemului bancar european şi a relaţiei dintre bănci şi comunitatea de afaceri.
Puteţi afla mai multe informaţii cu privire la procesul de selecţie, respectiv puteţi descărca formularul de candidatură accesând www.masterbe.com.
Despre Grupul UniCredit
Grupul UniCredit se situează printre grupurile financiare europene de top, fiind prezent în 22 de ţări europene şi având reprezentanţe în cadrul altor 27 de pieţe, cu peste 40 de milioane de clienţi, mai mult de 10.200 de sucursale şi aproximativ 174.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2008.
În Europa Centrală şi de Est, Grupul deţine cea mai mare reţea bancară internaţională, cu peste 3.400 sucursale şi puncte de lucru, în care aproximativ 78.000 angajaţi deservesc peste 28 milioane de clienţi.
Grupul este operaţional în următoarele ţări din ECE: Azerbaijan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Kazakhstan, Kurdistan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia şi Ucraina.
18.03.2009
· Profit net* de 358,3 milioane RON in 2008, in crestere cu 37% comparativ cu anul 2007 si de peste doua ori mai mare fata de 2006, ceea ce creeaza o baza solida pentru stabilitate intr-un context economic dificil
· Expansiune rapida a volumelor si depasirea mediei de crestere a pietei, cu o evolutie de 53% a creditelor, 31% a depozitelor si 71% a numarului de sucursale si agentii (101 unitati noi)
18 martie 2009 - UniCredit Tiriac Bank raporteaza o crestere anuala de 37% a profitului net auditat in IFRS, atingand 358,3 milioane RON** , estimat sa reprezinte peste 10% din profitul consolidat la nivelul sistemului bancar din Romania*** , ajustat pentru comparabilitate. Nivelul profitabilitatii ramane ridicat, cu ROE de 21,3% (23,2% ajustat de impactul noilor sucursale) si ROA de 2,4%.
Profitul operational a crescut cu 48% fata de finalul anului 2007 atingand 602 milioane RON, determinat de o crestere de 39% a veniturilor, in conditiile unei cresteri de 30% a costurilor operationale. Veniturile au crescut sustinut pe parcursul intregului an, inregistrand o evolutie medie de 11% in fiecare trimestru din 2008. Raportul cost-venituri a continuat sa se imbunatateasca, depasind media sistemului bancar, cu un nivel de 48,2% de la 51,4% in 2007, in pofida celor 101 de noi unitati deschise in cursul anului 2008.
"Am reusit sa imbunatatim profitabilitatea bancii in mod sustenabil, in conditiile in care reteaua de sucursale s-a dezvoltat intr-un ritm mai rapid si mult peste planurile initiale. In 2008, la nivelul bancii a fost dezvoltat un model de deservire specializat pe segmente de clienti, care a contribuit semnificativ la sporirea calitatii oferite, prin reducerea timpului alocat tranzactiilor bancare si prin simplificarea procedurilor", a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank.
"Banca a finalizat anul 2008 cu o situatie financiara foarte buna in pofida dificultatilor din ultimul trimestru, iar acesta este un fundament bun pentru a continua sa parcurgem cu succes perioada urmatoare si sa ramanem deschisi pentru oportunitati de crestere si dezvoltare," a spus Stanislav Georgiev, Director al Diviziei Financiare a bancii.
Indicatorul de solvabilitate este 10,2%**** , peste norma BNR de 8%. Lichiditatea bancii se situeaza, de asemenea, la un nivel confortabil. Toate riscurile aferente expunerilor bilantiere si extrabilantiere sunt provizionate. Gradul de acoperire cu provizioane al expunerilor bilantiere este 2,34%, iar costul riscului este de 78bp.
Activele totale ale bancii au atins 17,5 miliarde RON, cu 36% mai mult comparativ cu finalul anului 2007. Activele totale ale UniCredit Tiriac Bank, consolidate proforma cu total active ale celorlalte companii in care UniCredit Tiriac Bank detine participatii semnificative se cifrau la 20,3 miliarde RON la sfarsitul anului 2008. Portofoliul de credite in sold, (inclusiv creditele externalizate la banca mama in valoare de 1,1 miliarde EUR) au crescut cu 53% atingand 16,7 miliarde RON. Volumul depozitelor clientilor a crescut cu 31% in 2008 la nivelul de 8,5 miliarde RON. Raportul dintre credite si depozite la sfarsitul anului era de 145%, in tendinta descrescatoare. Aproape 95% din finantarea externa este furnizata de banca mama, deci prezinta un grad scazut de risc. Banca a depasit media sistemului in privinta cresterii volumelor ajustate la cursul de schimb chiar si in ultimul trimestru al anului 2008. Divizia Corporate a contribuit in proportie de 40% la veniturile bancii inregistrand o crestere de 35% a veniturilor generate, in vreme ce Divizia Retail a reprezentat 37% din totalul veniturilor si a avut o crestere de 36% fata de anul precedent. Banca a incheiat anul cu o retea de 242 de unitati si 3.236 de angajati.
Dezvoltare
UniCredit Tiriac Bank a deschis 101 noi sucursale in toata tara anul trecut, cu 30 de unitati peste planul initial. Banca a investit masiv in sisteme si in eficienta operationala, sporind investitiile de capital de peste 6 ori fata de sfarsitul anului 2007. Investitia totala in 2008 s-a ridicat la 119 milioane RON, directionata in principal catre cresterea retelei. Numeroase initiative au fost derulate in vederea dezvoltarii modelului de deservire si pentru imbunatatirea eficientei in vanzari. In zona de Resurse Umane, un program complex a vizat retentia personalului intr-un mediu de piata dificil si cresterea productivitatii. O serie de noi produse au fost lansate in zona de Retail. Banca a creat si aplicat un model specializat de deservire a clientilor IMM ceea ce a condus la cresterea portofoliului de credite pe acest segment cu peste 140%. Abordarea activa si imbunatatirea serviciilor pe zona Corporate au adus cresterea cotei de piata pe toate departamentele diviziei Ciclul de procesare pentru majoritatea produselor a fost redus. Toate activitatile de dezvoltare din banca au fost derulate in cadrul unei structuri de ansamblu bine definita si cu sprijin solid din partea UniCredit Group.
UniCredit Tiriac Bank a sponsorizat sau a initiat un numar de proiecte sociale care au cumulat circa 1 milion EUR in 2008, in directia protectiei mediului, a sprijinirii persoanelor defavorizate si a culturii.
"In actualele conditii de piata vom pune accent pe acordarea de sprijin clientilor nostri prin solutii financiare adecvate. Avem sustinere puternica din partea Grupului UniCredit, avem resursele, cunostintele necesare si o platforma operationala care vine in intampinarea clientilor nostri in aceasta perioada dificila. Vom explora orice oportunitate de crestere profitabila o data ce situatia se va stabiliza," a mai adaugat Rasvan Radu.
* Cifrele prezentate in acest document sunt extrase din rapoartele financiare in standard IFRS, daca nu exista alte specificatii
** Profitul net auditat in RAS este 213,6 milioane RON. Principala diferenta fata de profitul in IFRS este legata de necesitatea efectuarii provizioanelor.
*** Masurat de UniCredit Tiriac Bank pe baza cifrelor anuntate public, mai putin veniturile provenite din vanzarea Asiban
**** Conform regulamentelor BNR.
# # #
Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a peste 240 de sucursale. Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.
06.03.2009
Revista Global Finance, una dintre cele mai importante publicatii internationale, a desemnat UniCredit Group drept "Cel mai bun furnizor de Trade Finance in 2009" din Europa centrala si de est, Austria si Polonia si "Cea mai buna banca pentru servicii de plati si colectare din ECE in 2009". Decisive pentru castigarea premiilor au fost, printre alte aspecte, volumul de business, cota de piata, inovatiile pe linia de produse, serviciile si politica de pret din tarile Europei centrale si de est.
Grupul UniCredit se afla printre primele trei institutii financiare din Europa pe zona de transaction banking, Divizia Global Transaction Banking oferind produse, servicii si solutii pe urmatoarele segmente: cash management (managementul lichiditatilor) si eBanking, trade finance (finantarea fluxurilor comerciale) si finantari structurate si ale exporturilor.
In Romania, Global Transaction Banking (GTB) a aparut in anul 2008 prin comasarea a trei departamente de produse din cadrul diviziei corporate - Managementul lichiditatilor, Trade Finance si Banci Corespondente, – ca o modalitate de a maximiza business-ul pe aceste segmente.
Serviciile de management al lichiditatilor includ aplicatii electronice pentru gestionarea incasarilor si platilor, servicii de colectare si reconciliere, acceptarea la plata a cardurilor, carduri de business pentru companii etc.
De la finantari pre-livrare pana la preluarea riscului de contra-partida, experienta globala si relatiile de corespondent ale Grupului cu institutii financiare din toate zonele geografice permit bancii sa ofere cele mai eficiente solutii si sa abordeze cele mai exigente tranzactii.
Totodata, banca ofera asistenta de specialitate pentru beneficiarii fondurilor europene post-aderare si produse destinate implementarii proiectelor cu finantare europeana, participand activ la eforturile de accesare a celor peste 33 de miliarde de euro, bugetul instrumentelor structurale pentru Romania in intervalul de programare 2007-2013.
03.03.2009
Bucuresti, 3 martie 2009 – UniCredit Tiriac Bank ofera pana la data de 30 aprilie dobanzi promotionale pentru depozitele la o luna constituite de clientii IMM si extinde pana la aceeasi data, 30 aprilie, promotia pentru depozitele la doua luni adresata persoanelor fizice.
Clientii IMM primesc dobanzi promotionale pentru depozitele pe o luna. Suma minima de depunere este 10.000 RON sau 3.000 EUR, standard pentru acest segment de clienti, dobanda la o luna fiind de 15% pe an la RON si de 6% la EUR. Banca nu percepe comision de deschidere si de administrare pentru acest produs.
Promotia pentru depozitele pe doua luni deschise de catre clientii persoane fizice, lansata de banca la sfarsitul anului trecut, continua pana la 30 aprilie a.c. cu aceleasi dobanzi de pana la 14% pe an pentru RON si pana la 7% pe an pentru EUR, in functie de suma depozitata. Depunerea minima este 1.000 RON sau 1.000 EUR, neexistind comision de deschidere, de depozitare sau de retragere – daca retragerea se face in ziua scadentei.
Clientii persoane fizice au posibilitatea sa deschida depozite chiar si fara a se deplasa la banca, prin intermediul aplicatiei Online B@nking, dupa care isi pot gestiona singuri respectivele produse. Constituirea de depozite este posibila pentru toti clientii in cele peste 240 de sucursale si agentii din reteaua UniCredit Tiriac Bank.
|
19.02.2009
Bucuresti, 19 februarie 2008 - PAVILION UNICREDIT, centrul pentru arta si cultura contemporana, a fost lansat astazi, odata cu vernisajul expoziţiei Statement, curatoriata de Lia Perjovschi. Centrul este deschis publicului in centrul capitalei, intr-o fosta sucursala a bancii situata in Piaţa Victoriei.
PAVILION UNICREDIT este un spatiu independent work-in-progress, un spatiu de productie si cercetare al vizualului, al discursivului si al performativului. Este un loc al gandirii critice, care promoveaza o intelegere a artei in contextul in care traim.
Centrul va organiza 3-4 expozitii anual, evenimente discursive, un program de proiectii de filme si un program educational informal numit Free Academy.
In acest spatiu va functiona una dintre cele mai importante zone de informare din tara compusa din Contemporary Art Archive (o arhiva creata de Lia si Dan Perjovschi) si Pavilion Resource Room (o non-arhiva creata de Razvan Ion si Eugen Radescu).
Designul spatiului, architectura sa, a fost realizata de un arhitect roman vizionar, Adriana Mereuta. Spatiul este neobisnuit pentru un centru de arta contemporana si a fost realizat astfel incat sa pastreze elementele spatiului original, al constructiei de tip comunist, in acelasi timp adaugand functionalitate si concept utilitatii acestuia, pastrand in centrul sau ca punct de greutate arhivele/informatia.
PAVILION UNICREDIT este primul centru pentru arta si cultura contemporana din Romania si este rezultatul unei colaborari indelungate intre echipa Bucharest Biennale si UniCredit Tiriac Bank.
Adresa: Sos. Nicolae Titulescu nr. 1 (Piata Victoriei) Bucuresti
T: 031 103 4131
Program de vizitare: marti – vineri 12,00 – 19,00, sambata – duminica 14,00 – 21,00, luni - inchis
30.01.2009
Bucureşti, 30 ianuarie 2009 - MGV Distri-Hiper, operatorul hipermarketurilor Auchan în România, a obţinut o finanţare în valoare de 15 milioane EUR de la UniCredit Ţiriac Bank, pentru deschiderea a două magazine în Bucureşti şi în Suceava.
Din valoarea totală a finanţării, 10 milioane EUR sunt acordaţi pe termen de 6 ani si jumătate pentru achiziţia de echipamente necesare utilării celor două magazine situate în zona Militari din Bucureşti, respectiv în cadrul Iulius Mall din Suceava, restul de 5 milioane EUR reprezentând capital de lucru.
"Inaugurarea celor două magazine la finele anului trecut a reprezentat o realizare foarte importantă. Asigurarea resurselor pe termen lung pentru aceste proiecte a fost, de asemenea, prioritatea numărul unu din punct de vedere financiar şi de aceea suntem multumiţi pentru faptul că finanţarea UniCredit
s-a finalizat cu succes," a precizat doamna Michele Ceresoli, Chief Financial Officer Auchan Romania.
"În contextul actual al pieţei, este important ca băncile să continue să-şi sprijine clienţii cu finanţări pe termen lung pentru investiţii. În concretizarea parteneriatului, foarte importante au fost modelul de business şi managementul profesionist al companiei," a declarat Răsvan Radu, Preşedinte Executiv al UniCredit Ţiriac Bank.
În anul 2008, UniCredit Ţiriac Bank a avut o dinamică foarte bună pe segmentul corporate, înregistrând o creştere de 53% a valorii creditelor acordate şi o creştere de 57% a valorii depozitelor atrase.
# # #
Despre MGV Distri-Hiper
MGV Distri-Hiper SA a fost fondată în anul 2005 pentru a înfiinţa şi exploata magazine Auchan în România şi deţine în prezent 6 hipermarketuri Auchan şi un supermarket. Recent, retailerul francez Auchan a anunţat că a cumpărat 51% din societatea MGV Distri-Hiper, operatorul hipermarketurilor Auchan în România. În urma acestei tranzacţii, Grupul şi-a majorat participaţia la 100% din capitalul firmei. Expansiuna in Romania va continua si in acest an prin deschiderea a inca doua hipermarketuri Auchan in Timisoara si Constanta.
Despre UniCredit Ţiriac Bank
UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est. UniCredit Ţiriac Bank este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa bancară din România, deţinând active totale în valoare de 4,5 miliarde de euro (la 30 septembrie 2008). UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent circa 600.000 clienţi prin intermediul a 242 sucursale. Banca furnizează în România o gamă largă de produse şi servicii specializate prin partenerii săi, UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Processes and Administration.
RON sau 1.000 EUR, stabilindu-se patru tranşe valorice pentru care se aplică dobânzi crescătoare.
La încheierea celor două luni, clienţii băncii pot alege varianta de economisire pe care o doresc în continuare: depozite cu scadenţă unică, depozite cu prelungire automată, fără capitalizare (la scadenţă, dobânda se virează în contul curent, iar depozitul se prelungeşte numai cu suma depunerii iniţiale) sau depozite cu prelungire automată şi capitalizare (la scadenţă, dobânda se adaugă la depunerea iniţială, iar depozitul se reînnoieşte cu soldul astfel obţinut). Depozitele pot fi constituite atât în sucursalele băncii, cât şi prin Online B@nking - trimiţând un mesaj către bancă direct din aplicaţia Online B@nking.
Atasat este nivelul dobanzilor pentru depozitele pe 2 luni aflate in promotie, precum si nivelul dobanzilor pentru depozitele din oferta standard a bancii.
26.01.2009
26 ianuarie 2009 - UniCredit Ţiriac Bank a lansat o promoţie pentru utilizarea serviciilor Online Banking şi Business Net care se adresează persoanelor fizice, respectiv întreprinderilor mici şi mijlocii. Pentru contractele încheiate până la data de 31 martie 2009, banca oferă gratuitate la utilizarea dispozitivului digipass timp de şase luni.
La finalul celor şase luni, clientul poate opta pentru returnarea dispozitivului de acces la conturi sucursalei emitente şi pentru închiderea contului de Online Banking sau poate alege să îl utilizeze în continuare, plătind garanţia.
"În anul 2008, numărul tranzacţiilor efectuate prin internet banking de clienţii băncii persoane fizice şi IMM s-a dublat comparativ cu 2007. Este cert că operaţiunile bancare la distanţă sunt tot mai apreciate şi credem că vor continua să ia amploare având în vedere şi avantajele legate de costuri. Campania lansată acum se înscrie în seria de măsuri care vizează îmbunătăţirea calităţii serviciilor, în cazul de faţă oferindu-le clienţilor care vor să-şi administreze conturile bancare de la distanţă accesul mai avantajos la internet banking," a declarat Zoltan Major, Vicepreşedinte UniCredit Ţiriac Bank, responsabil de Divizia Retail.
Banca percepe comisioane cu 50% mai mici pentru operaţiunile realizate prin internet faţă de cele de la casierie.
Promoţia se adresează atât clienţilor care nu au mai utilizat servicii de plată prin internet, cât şi utilizatorilor suplimentari persoane fizice sau juridice, care vor primi acces la acest serviciu prin intermediul clienţilor care îl deţin deja.
Serviciul Online Banking este disponibil gratuit, fiind necesară doar plata administrării contului deschis la bancă (7,5 RON/ 2 EUR pe lună) şi prin intermediul unuia dintre cele două pachete de produse şi servicii, Optim sau Premium. Pachetele conţin câte un cont curent în RON şi unul în valută, un card de debit Visa Electron sau Maestro, overdraft, direct debit, telephone service, Online Banking, Info SMS şi un card de credit MasterCard Standard pentru pachetul Optim, respectiv un card de credit MasterCard gold în pachetul Premium.