Darius Rapa, multiplu campion european, balcanic si national la escalada, la doar 13 ani.
Din joaca, Darius a inceput sa se catere intr-o sala special creata pentru escalada si a ajuns in atentia lui Bogdan Dudau, proprietarul salii de catarat, care i-a observat inclinatia pentru escalada si s-a oferit sa il antreneze.
Citeste povestea, aici.
Larisa Cioflec, multipla olimpica nationala la tesut si broderie.
Larisa a invatat sa croseteze dupa ce a vazut creatiile matusii sale realizate dintr-un fir de ata colorata, un ac incovoiat si multa imaginatie. I-a cerut mamei ei sa-i cumpere ce avea nevoie si a inceput sa urmareasca tutoriale de broderie pe youtube, iar acum este olimpica la competitia nationala de broderie traditionala.
Citeste povestea, aici.
Ana Calina si povestea celor 5.000 de euro stransi pentru copiii din Spitalul Grigore Alexandrescu.
Ana Calina are 17 ani si este eleva in clasa a XII-a in Marea Britanie. La intoarcerea in tara, a strans 5.000 de euro pentru a cumpara dezinfectant si echipamente de protectie pentru personalul medical al Spitalului de copii Grigore Alexandrescu, din Bucuresti.
Citeste povestea, aici.
Filip Marealov, sculptor si motociclist enduro la 12 ani
Cand ai sprijin si exemple de urmat, familia devine principalul catalizator al pasiunilor celor mici. Cum este cazul lui Filip Malearov, de pilda, care, la numai 12 ani, isi imparte timpul liber intre sculptura si enduro, intre mestesugul invatat de la mama si dorinta de adrenalina preluata de la tata. Campion trei ani consecutiv la Olimpiada mestesugurilor traditionale din Sibiu, Filip continua sa-si urmeze pasiunile cu determinarea copilului care are planuri mari de viitor.
Citeste povestea, aici.
Andrei Panait, campion national la karting la numai 7 ani.
Andrei Panait si-a descoperit pasiunea pentru karting la varsta de 5 ani, iar acum, 2 ani mai tarziu, este campionul national al Romaniei la clasa pikowatt. Micul pilot este motivat de dorinta de a deveni campion mondial, iar acest lucru presupune si mai multa munca. Dar este un copil responsabil, pentru care antrenamentele sunt o placere.
Citeste povestea, aici.
Maria Jigman, tanara campioana la golf ce uimeste prin pasiune si dedicare zi de zi.
Maria Jigman, are doar 13 ani si este pasionata de un sport mai special pentru varsta ei, golful. A descoperit dragostea pentru acest sport alaturi de familia ei si a devenit prima campioana la golf, categoria juniori, din Romania. Maria isi doreste sa paseasca pe urmele parintilor ei in business, dar si sa practice golf in continuare in Romania.
Citeste povestea, aici.
Laura, fetita voluntar ne arata cum iubirea de oameni si daruirea valoreaza cat tot aurul din lume.
Are doar 13 ani, dar asta nu o opreste sa fie un copil briliant. Viseaza sa ajute copiii si oamenii defavorizati, dar si sa devina o fotbalista de succes. An de an, Laura merge din casa in casa, face anchete sociale, cauta sponsori si se asigura ca Mos Craciun ajunge la toti copiii, cu ajutorul unuia dintre proiectele cu impact comunitar in care activeaza.
Citeste povestea, aici.
Tudor Rosu, micul actor pentru care munca si pasiunea sunt lucrurile care conteaza cu adevarat, atunci cand e pe scena.
Tudor a aparut, la cei 15 ani ai sai, in 3 piese de teatru, 5 filme pentru marele ecran şi 8 seriale. Pasiunea pentru rolurile interpretate este cea care il conduce in viata. Ii place sa intre in pielea personajelor pe care le joaca si crede cu tarie ca atunci cand faci ceea ce iti place oboseala nu isi mai are locul.
Citeste povestea, aici.
Bianca Badea, balerina-minune a Romaniei se afla pe podiumul celei mai mari competitii de balet din lume, la doar 11 ani.
Bianca Badea are 13 ani si de aproape un deceniu stie ce vrea sa faca in viata: sa fie balerina. Are sute de premii obtinute in concursuri din toata lumea si, totusi, ori de cate ori vorbesti cu ea, exprima numai modestie si dorinta de munca. la 11 ani se afla deja pe podiumul celei mai mari competitii de balet din lume. De cata munca, talent si ambitie ai nevoie pentru a ajunge la Royal Ballet?
Citeste povestea, aici.
Face voluntariat de la 10 ani si majoritatea timpului sau liber este dedicata acestei pasiuni.
Astazi ne-am propus sa-l cunoastem pe Iustin Alexandrescu, unul dintre acei copii care schimba ritmul unei societati, care ii inspira pe cei din jurul lui, fie ei copii sau adulti.
Citeste povestea, aici.
Cum pasiunea pentru zbor te poate face campion mondial la aeromodelism
De la Mihnea Prodanel aflam cum pasiunea pentru zbor te poate face campion mondial la aeromodelism, la doar 13 ani. S-a apucat de acest sport la 8 ani, dintr-o simpla curiozitate, iar de trei ani este membru al ARA si participa la competitii de renume international. Afla mai multe despre Mihnea, băiatul ce iubește avioanele.
Citeste povestea, aici.
La doar 16 ani, este cea mai tanara membra a trupei de acrobati de la Circul Metropolitan Bucuresti.
Pentru Julia Petreanu, circul este a doua sa casa, iar artistii de la circ, a doua sa familie. Afla mai multe despre povestea unei fetite responsabile care crede cu tarie ca disciplina si atentia te ajuta sa devii mai bun in orice faci.
Citeste povestea, aici.
Crede intr-o lume colorata. La doar 13 ani este unul dintre viitorii artisti de graffiti din Romania.
Raul Stanca este un pusti cu pasiuni indraznete. Deseneaza cu spray-uri colorate pe pereti si vrea sa devina din ce in ce mai bun in tot ce face. La doar 13 ani, Raul isi cunoaste limitele, munceste pentru a le depasi si spera sa devina “un om cinstit, cu bun simt, cu o familie frumoasa...si bine facut”.
Citeste povestea, aici.
De vorba cu Rares Stanescu despre ce inseamna trupa Blana Bomba, despre vedete si vedetism, dar si despre responsabilitatea financiara a unui copil de 13 ani.
Rares Stanescu, la doar 13 ani, schimba ritmul zi de zi, asta pentru ca face parte din singura trupa romaneasca de copii care canta rock la un nivel profesionist, Blana Bomba. Afla mai multe despre povestea lui Rares si despre felul in care un viitor star rock schimba ritmul.
Citeste povestea, aici.
In prima poveste il cunoastem pe a reusit sa vada Pamantul din spatiu.
Petru Pazara are 13 ani si anul acesta a devenit cel mai tanar „inginer” din lume, daca ne gandim ca a construit singur si a lansat o cutie exploratoare, care ridicata cu un balon cu heliu, a dus o camera in spatiu, la 33.000 de metri altitudine (cu 20.000 de metri mai sus decat zboara avioanele comerciale). O cutie rudimentara din polistiren, doua betisoare chinezesti, multa spuma de silicon pentru izolare, doua telefoane, un GoPro, un GPS tracker si un data logger au marcat un record care implica un copil, un vis si multa determinare.
Citeste povestea, aici.