Back to top

O schimbare

care conteaza

Granturi AMC

Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor

  • 30.000 euro

  • 7 granturi

Competitia Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor a desemnat cele 7 proiecte castigatoare ce vor beneficia de finantari nerambursabile cu valori cuprinse intre 3.000 si 8.000 de euro, oferite de UniCredit Bank si Asociatia Brand Minds.

Proiectele au fost selectate dintre cele 143 de aplicatii eligibile (si 177 de inscrieri primite in total in perioada 13 iulie – 14 august), in urma unui punctaj final format din votul publicului (20%) si evaluarea juriului (80%). Competitia a sustinut digitalizarea afacerilor si face parte din Academia Mintilor Creative (AMC), un program de educatie financiara si antreprenoriala sustinut de UniCredit Bank.

 

Cele 7 proiecte castigatoare in cadrul competitiei sunt:

 

1. Online Learning STEaM Box- by eematico castiga un grant in valoare de 8.000 de euro.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea unei platforme online de invatare cu scopul de a transfera cursurile eematico in mediul online. Programele educationale sunt gandite astfel incat copiii sa se bucure de o experienta cat mai aproape de cea din sala de curs.

2. Black Button Books castiga un grant in valoare de 5.000 de euro.

Proiectul isi propune digitalizarea portofoliului oferit de editura, dar si a cartilor in curs de aparitie prin adaptarea la formatele compatibile de e-readere. Totodata, proiectul include si imbunatatirea platformei de e-commerce pentru a facilita accesul la produsele editurii.

3. Libraria Sophia castiga un grant in valoare de 5.000 de euro.

Intentia initiatorilor proiectului este de a reconstrui website-ul pentru a fi o prezenta stabila si competitiva in mediul online.

4. e-ducatie castiga un grant in valoare de 3.000 de euro.

Proiectul isi propune sa echipeze profesorii Centrului Victoria cu instrumente digitale de lucru pentru a imbunatati cursurile online oferite beneficiarilor. Proiectul are ca obiectiv educatia alternativa online realizata eficient, iar Centrul Victoria functioneaza complementar programelor educatiei clasice, ce nu prevad pregatirea elevilor pentru examene internationale.

5. Seneca EcoLogos - Centru de Educatie Ecologica castiga un grant in valoare de 3.000 de euro.

Proiectul presupune dezvoltarea unui pachet de cursuri online de educatie ecologica pentru beneficiarii lor. Digitalizarea va permite centrului sa extinda impactul cursurilor la nivelul intregii tari, intr-un mod eficient.

6. The Source Workshop castiga un grant in valoare de 3.000 de euro.

Proiectul are ca obiectiv actualizarea experientei de vanzare prin dezvoltarea unei platforme de e-shop cu scopul de a aduce arta contemporana romaneasca in casele oamenilor si de a o face accesibila.

7. mom o’clock castiga un grant in valoare de 3.000 de euro.

Obiectivul proiectului este de a transforma magazinul online existent intr-o platforma de tip marketplace, care intelege cel mai bine nevoile mamei moderne si ii ofera solutiile in acelasi loc.

Cele 7 granturi au fost impartite in trei categorii:


1 GRANT
in valoare de 8.000 euro

2 GRANTURI
in valoare de 5.000 euro fiecare

4 GRANTURI
in valoare de 3.000 euro fiecare

Proiectele de digitalizare inscrise au urmarit una dintre cele trei directii ale competitiei:

  Dezvoltarea unui canal de vanzare online

  Digitalizarea comunicarii de marketing cu clientii sau furnizorii

  Digitalizarea proceselor (ex: procese de productie, contabilitate, gestiune, semnatura electronica, procesul de comunicare cu angajatii)

Regulamentul de participare si inscriere la competitie poate fi consultat AICI.

  Calendarul competitiei Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor a fost urmatorul:


 

13 IULIE - 14

AUGUST

Inscrierea proiectelor in competitie, pana la ora 18:00

17 - 28

AUGUST

Validarea proiectelor si listarea acestora pentru vot

31 AUGUST - 06

SEPTEMBRIE

Vot public pana la ora 23:00

31 AUGUST - 08

SEPTEMBRIE

Jurizarea proiectelor

09

SEPTEMBRIE

Anuntarea proiectelor castigatoare

 

Daca ai intrebari despre competitie, scrie-ne pe adresa suport@academiamintilorcreative.ro

 

Anca Oprea, Head of Operations & Bancassurance, UniCredit Consumer Financing

Anca s-a alaturat echipei UCFin in 2008 ca Analist Servicii Clienti, in cadrul departamenului Operatiuni, iar in 2012 a preluat pozitia de Team Leader Loan Admin. In cei 12 ani, Anca a fost implicata in proiecte de finantare de diferite tipuri si a dat dovada de multa implicare, dorinta de dezvoltare profesionala, abordare structurata, coordonand o echipa performanta si motivata.

 

Anca Ungureanu, Director Identitate & Comunicare, UniCredit Bank. 

Are o experienta de peste 18 ani in comunicare, timp in care a coordonat actiunile strategice de comunicare ale bancii si proiectele de implicare in comunitate. Anca este absolventa a unui EMBA la Berlin School of Creative Leadership si este Certified Sustainability Practitioner  – Institute of Environmental Management & Assesment (IEMA). Din august 2016 este membru al Boardului Asociatiei "Invingem Autismul" si activ implicata in actiunile de fundraising ale acesteie iar din ianuarie 2017 co-fondator si curator al Beans&Dots specialty coffee shop & concept store.

 

Carmen Iablonschi, Trainer, UniCredit Bank

In cei 16 ani in domeniul bancar, Carmen Iablonschi a trecut de la creditare persoane juridice la training. Din anul 2010 ocupa pozitia de trainer in cadrul Unicredit Bank Romania, sustinand cursuri atat intern cat si extern catre companiile partenere bancii.

Din dorinta de a-si dezvolta competentele personale antreprenoriale, in 2016 a absolvit atelierul de antreprenoriat EMPRETEC Romania, program dezvoltat de Universitatea Harvard.

In luna mai 2017 a fost trainer partener in programul de accelerare al afacerilor in design – ZAIN Accelerator, programul fiind o rampa de lansare pentru cei ce voiau sa dezvolte un produs de design.

 

Catalin Chis, Fondator si CEO al grupului de companii APS

Antreprenor roman cu 20 de ani de activitate pe piata B2B, Catalin Chis este fondator si CEO al grupului de companii APS (Active Power Solutions – integrator IT&C; Graffiti PR – una dintre principalele agentii de consultanta in comunicare din Romania; LIFE IS HARD|Work Soft – companie de tehnologie listata la Bursa de Valori Bucuresti, piata AeRo) si al fundatiei Parinti din Romania – initiator al call centerul medical pediatric gratuit PEDITEL 1791.

Catalin este prezent in multiple proiecte technology-based si crede in puterea antreprenoriatului, considerand ca acesta are “capacitatea de a multiplica efecte pozitive in societate”.

 

Ciprian Stanescu, Social Innovation Solutions

Ciprian Stanescu coordoneaza Social Innovation Solutions, organizatie ce ofera consultanta si suport pentru ONG-uri si corporatii in impact social, trenduri de viitor si inovatie

SIS ofera programe educationale si competitii de business pentru tineri: Social Impact Award si Future Makers si platformele de evenimente despre viitor Future Summit si Future Talks. Ciprian, este Global Shaper Alumni al World Economic Forum si profesor la The Entrepreneurship Academy.

 

Flaviu (Avi) Cicirean, Fondator, Asociatia Brand Minds

Avi Cicirean este antreprenor si fondatorul Brand Minds & Brand Emotion, doua modele de urmat in mediul de afaceri romanesc si est european.

De-a lungul timpului, Brand Minds a devenit un jucator cheie in domeniul evenimentelor de business si o sursa de inspiratie pentu oameni, aducand in fata publicului speakeri de top din industrii diferite. In 2017, Brand Minds a ajuns in Asia cu primul eveniment in Singapore.

Cu peste 13 ani de experienta in industria radio si background in productie muzicala, Avi a infiintat Brand Emotion cu scopul de a dezvolta si curatoria identitatea de sunet pentru unele dintre cele mai mari branduri din Romania, cu peste 20.000 de spoturi audio realizate de la infiintare.

 

Silvia Pop, Trainer Sales Force, UniCredit Bank

Silvia este Trainer Sales Force in cadrul UniCredit Bank si unul dintre cei mai vechi mentori ai Academiei Mintilor Creative, impartasind din experienta ei la toate editiile pana acum. 

Inginer cu educatie de business britanica, un lider care construieste echipe si un trainer care adora sa schimbe perspectiva celor din jur, Silvia crede in invatarea continua, este adaptabila, plina de resurse si optimista. Activitatile sale de voluntariat sunt legate de educatia non-formala in domeniile management financiar de baza, antreprenoriat, auto-dezvoltare si viata sanatoasa.

 

Silviu Draganescu, CiLV Consulting

Silviu Draganescu detine de peste 8 ani site-ul www.planul-de-afaceri.ro, timp in care s-a specializat in obtinerea de finantari nerambursabile. 

Cu peste 250 de proiecte depuse in cadrul principalelor programe de finantare din ultimii ani, Silviu a interactionat in aceata perioada cu peste 10.000 de romani aflati in cautarea unei finantari pentru ideea lor de afaceri.
Valorile dupa care se ghideaza au fost folosite si in alcatuirea denumirii companiei Cilv Consulting: cunostinte, inovatie/invatare, leadership si ”question everything”. Silviu Draganescu este convins ca cea mai buna solutie pentru dezvoltarea acestei tari si cresterea nivelului de trai pentru oricine o reprezinta antreprenoriatul.

Ce sunt Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor?

Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor reprezinta o competitie de proiecte, parte din programul Academia Mintilor Creative (AMC), un program de educatie financiara si antreprenoriala al Asociatiei Brand Minds, sustinut de UniCredit Bank S.A.

Competitia de proiecte are ca scop oferirea de sprijin financiar antreprenorilor din Romania, care isi doresc sa isi dezvolte si consolideze afacerea existenta prin implementarea de instrumentele digitale sau actualizarea unor instrumente digitale deja utilizate.

Ce antreprenori se pot inscrie in program? Este necesar sa fie clienti UniCredit Bank?

In program s-au inscris antreprenori din Romania, organizati intr-una dintre formele de organizare juridica prevazute de legea romaneasca in vigoare, cu un istoric de minim 2 ani, cu un numar de angajati de maxim 49 si o cifra de afaceri de maxim 1 milion de euro / an. Detaliile complete se pot verifica in sectiunea 5 din Regulamentul Oficial, disponibil AICI. Pentru inscrierea in program, nu a fost nevoie ca participantii sa fie clienti UniCredit Bank.

Ce fel de proiecte se pot inscrie in program?

S-au inscris in program orice proiecte au respectat cele trei categorii de digitalizare:

· Proiecte care prezinta dezvoltarea, actualizarea sau imbunatatirea unui canal de comert online

· Proiecte care prezinta digitalizarea sau implementarea de instrumente digitale destinate comunicarii de marketing cu clientii sau comunicarii cu furnizorii.

· Proiecte care prezinta implementarea, actualizarea sau imbunatatirea proceselor din cadrul unei afaceri. Aici pot fi inscrise proiecte referitoare la digitalizarea proceselor de productie, digitalizarea sistemului de contabilitate, instrumente de gestiune digitala, semnatura electronica, implementarea de instrumente care imbunatatesc procesul de comunicare cu angajatii.

Nu s-au putut inscrie in competitie proiecte ale antreprenorilor care activeaza in industrii considerate cu risc, conform Regulamentului competitiei.

Cine ofera finantarile?

Finantarile sunt oferite de Asociatia Brand Minds, cu sprijinul UniCredit Bank, castigatorilor competitiei.

Care a fost perioada de inscriere?

Perioada de inscriere s-a desfasurat intre 13 iulie – 14 august 2020, pana la ora 18:00. Proiectele trimise dupa aceasta perioada au fost considerate neeligibile si nu au fost luate in considerare in etapele urmatoare ale competitiei.

Care a fost costul de aplicare?

Inscrierea la Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor s-a putut face gratuit.

Cine a stabilit castigatorii?

Castigatorii au fost stabiliti pe baza unui punctaj final care s-a calculat pe baza voturilor primite din partea publicului, ce au reprezentat 20% din acest punctaj final si pe baza evaluarilor realizate de membrii juriului, ce au reprezentat 80% din punctajul final. Formula de calcul detaliata poate fi consultata in Regulamentul Oficial al competitiei, AICI.

Ce se intampla daca am fost declarat castigator?

Castigatorii se anunta in data de 9 septembrie 2020. Dupa acest anunt, in maxim 10 zile, vei fi contactat de catre Organizatori pentru confirmarea statutului de castigator si vei fi anuntat pe e-mail despre urmatorii pasi si documentele necesare pentru primirea finantarii.

Cum pot cere sprijin in cazul in care am intrebari suplimentare despre competitie?

In cazul in care ai intrebari despre program a caror raspunsuri nu se regasesc in aceasta sectiune, in Regulamentul Oficial disponibil AICI sau in Ghidul de inscriere de AICI, ne poti scrie pe adresa suport@academiamintilorcreative.ro.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo